Nějaký trumf?

Autor

Tak zítra to začne… summit NATO, který měl původně porcovat ruského medvěda po úspěšné ukrajinské protiofenzívě. Místo toho je Ukrajina donucena dělat přesně to, za co se naši presstituti smáli Rusku. Pomalý pohyb vpřed pomocí pěších družstev.. ovšem, narozdíl od ruských vojsk“ v podmínkách bez vlastního letectva a překvapivě i bez vlastního dronstva. Minimálně, ty chybějící ukrajinské drony jsou pro mě překvapením. Od té doby také skončily filmečky o tom, jak ruští soldáti umírají za svého diktátora a vystřídaly je záběry, jak ukrajinští vojáci v minových polích radostně rozhazují rukama i nohama až třicet metrů daleko.

Stále více náznaků ukazuje, že Ukrajina do NATO přijata nebude a nějak se úplně vytratily zvěsti o henté koalici ochotných, kteří pošlou svoje vojáky na Ukrajinu. Zřejmě to také souviselo s úspěšnou ofenzívou. Ukrajinští, polští i čeští vojáci jsou totiž vycvičeni přesně k tomu, co se teď tam na frontové linii ale vůbec nedaří. Tečka. Petr Hampl napsal, že ukrajinská ofenzíva prostě počítala s tím, že ruští vojáci utečou. Ale oni neutekli.

Německý Der Spiegel to nedávno napsal jasně a bez obalu. Ukrajina prostě dostala málo zbraní. Měla je dostat mnohem dřív a v mnohem větším počtu, k čemuž jejich reportéři nabádají právě teď. Pokud má Ukrajina zvítězit, musí dostat zbraně, zbraně, zbraně. Hoši ze „Špíglu“ ovšem opomíjejí jednu věc… ty zbraně se na Ukrajinu neteleportují. Ty tam někdo musí dopravit a někdo je musí obsluhovat. Pamatuju si, jak maršál Petrla radostně popisoval neuvěřitelnou učenlivost Ukrajinců, kteří se naučili ovládat Leopardy za třikrát kratší dobu než kdokoliv jiný a pak se musel spolu s námi všemi dívat, že v minovém poli manévrují stejně, jako jsme to viděli u Rusů loni. Z toho letadýlka je to moc hezky vidět a člověku se nechce věřit, že tankové posádky mohou být tak blbé, ale na zemi to tak přehledně asi nevypadá. A tak první tank vybuchne na mině, druhý vybuchne vedle, třetí také… a ty další pak při couvání. Inu… výcvik se prostě zkrátit nedá. Dá se naučit, na co je které tlačítko, ale fígle, ty vznikají až dlouhým opakováním do úmoru a pak zase znovu.

Žádná zbraň sama o sobě nezměnila situaci na bojišti. Ani Javeliny, ani Himarsy, ani Leopardy ani nic jiného. V této válce vítězí levný čínský dron a hóóódně moc kanónů a munice do nich. Vše ostatní se zatím ukázalo jako obrněný šrot. Z jedné i druhé strany. Rusko najelo na válečnou výrobu… najeli jsme na ní také, Kefalín? Z mého vidláckého pohledu to vypadá tak, že zvítězí ten houževnatější. Jsme my ti houževnatější?

Když to shrnu… ano, ještě by se daly dodat nějaké zbraně. Ale ty přijdou zase pozdě a půjde zase o jiné stroje, takže to zase jen zvýší logistickou noční můru. Ukrajina může ještě mobilizovat další vojáky, ale když vidíte, s jakou ochotou se nechají od verbířů odvádět, fakt si někdo myslí, že budou se zápalem a s nasazením života bránit vlast? Než si Ukrajina vycvičí nové posádky do obrňáků, budou ruská minová pole zase hustší, zákopy hlubší a propracovanější, zázemí konsolidovanější a šance na průlom menší.

Jo… kdyby teď Ukrajinci stáli před Mariupolem, to by bylo polských fanfaronů ochotných jim přijít pomoci. Jenže oni tam nestojí a ani Moraviecki by si doma nezodpověděl, proč nechává Poláky vykrvácet na minách. Vítězný nájezd husarů, kteří ničí poslední demoralizované zbytky mongoloidních hord, to by se Polákům líbilo, i nějaká mrtvola by se snesla… ale takhle?

Rusové nemusejí dělat nic. Jen vyměňovat směšně malé kousky území za šílené množství krve a čekat, až jednoho dne ukrajinské zálohy dojdou. Rozhodně nezahálejí a pokládají další miny a připravují další opevnění. Ukrajinci se svými prohlášeními sami dostali do pasti. Vítězství je jen úplné osvobození území. Včetně Krymu. Vše ostatní je prohra.

A tak se ptám, jestli na hentom summitu vytáhnou nějaký nečekaný trumf? Má náš Západ ještě něco, co nepoužil? Zdá se, že Ukrajinci právě zjistili limity západní pomoci. Ano, ještě vám dáme zbraně a peníze, protože je to nejlepší investice do zabíjení Rusů (že ano, senátore Grahame), ale krev budete cedit sami. A s těmi zbraněmi to už nebude tak jednoduché, protože každá další dodávka na Ukrajinu teď už znamená vlastní odzbrojení. Rus se zdál tak slabý, že to za válečný stav v celé Evropě nestálo. Ale nebyl.

Je něco, co může změnit situaci? A teď nemyslím nějakou lapálii v záporožské jaderné elektrárně… Je něco, co může Západ bez velkého rizika ještě nasadit? Jsou k dispozici ještě nějaké wunderwaffen? Je nějaká armáda, kterou je možné poslat tam na Donbas na pomoc, bez extrémního politického rizika? Jsou k dispozici ještě zásoby zbraní, které na Ukrajině ještě nejsou? Neřekl bych.

Je už Rus natolik vyčerpaný, že povolí? Neřekl bych. Má Rus stejnou nouzi o zbraně i munici? Neřekl bych. Má Rus nouzi o vojáky? Zvonku to tak nevyzerá…

Jestli tam ve Vilniusu zítra či pozítří nevytáhnou něco z rukávu, tak to bude začátek konce. A nedej Bože, kdyby nějaký trumf vytáhl Putin…

Pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Každý, kdo Institut podpoří částkou alespoň 350,- Kč si může v objednací aplikaci na Vidlákových kydech zadat adresu pro zaslání knihy. Platby jsou už spárovány s aplikací. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód.

Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

V červenci nebudu knihu rozesílat. Vidláci jsou od slunka do slunka na poli. Ale žádná adresa ani platba se neztratí a od srpna budeme opět distribuovat. Systém si váš dar pamatuje, ať byl odeslán kdykoliv.

Všem dárcům děkuji.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (210 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Nový plán Zelenskyj – Pence na porážku Putina! Po krachu letní ofenzívy požaduje Kyjev 1/5 vší výzbroje NATO, aby prorazil na Krym, střílel na Rusko rakety a vyděsil Putina!

Včera šéf kyjevského doupěte Zelenskyj, po krachu své letní ofenzívy, oznámil v americké televizi svůj nový plán, jak porazí moskevského Gosudara. Plán je jednoduchý – země NATO znovu vyzbrojí Ukrajinu, a její nová armáda potom prorazí ze Záporoží ke Krymu, a začne ho ostřelovat raketami. V tom okamžiku se Gosudar lekne, a zahájí mírová jednání!

Včera Mike Pence, který pojal plán, že porazí v primárkách svého bývalého šéfa Trumpa, a potom i Bidena, a stane se novým vůdcem Západu, oznámil, že ukončí válku na Ukrajině, tak, že dá Ukrajincům vše, co potřebují, aby porazili Putina

Ani jeden z obou chytrolínů ovšem raději neprozradil, co všechno musí Ukrajina dostat, aby měla aspoň teoretickou šanci prorazit ke Krymu, a střílet na něj rakety, aby vyděsila Gosudara, a nastal mír! A tak jsme to udělali za ně, abyste věděli, kolik za to zaplatíte. 

  • 400 bojových letadel, to je 1/4 síly letectva Ruska, nejméně kvality F-16 =  25 miliard USD, při jednotkové ceně 63 milionů USD za kus. K tomu bude třeba výzbroj, letištní, technické, radioelektronické a logistické vybavení za další 25 miliard USD.
  • 200 útočných vrtulníků a 200 dopravních vrtulníků = 10 miliard USD, při jednotkové ceně Boeing AH-64 Apache – $52 milionů, Sikorsky SH-60 Seahawk – $36 milionů, K tomu výzbroj, atd za 5 miliard USD
  • 40 baterií PVO Patriot při jednotkové ceně 1.1 miliardy za baterii včetně raket = 44 miliard USD
  • 2000 moderních útočných tanků Abrams s výzbrojí, cena 10 milionů USD za kus při dodání starých kusů ze skladů USA, = 20 miliard USD = 36% všech tanků USA = 17% všech tanků NATO, včetně 4000 velmi zastaralých tanků Řecka, Turecka, Bulharska a Rumunska. 
  • 2000 obrněných vozidel pěchoty, při ceně podle Černochové celkem  = 24 miliard USD
  • 4000 obrněných transportérů na přepravu pěchoty, australská cena = 40 miliard USD
  • a k tomu děla, raketomety, munici, palivo, počítače, vysílačky a další materiál za nejméně 20 miliard USD
  • Celkový součet 213 miliard USD, (4.5 bilionu CZK). Tato výzbroj představuje skoro 1/5 vší výzbroje NATO!
  • Do konce května dostala Ukrajina zatím pomoc ve výši jen 181 miliard USD. Tato pomoc ovšem zahrnuje veškerou pomoc, tedy jak finanční, civilní, humanitární a vojenskou. Podíl vojenské pomoci představuje v případě USA asi 60%. To je ovšem výjimka, Většina dalších zemí neposkytuje tak velkou vojenskou pomoc.
  • Pokud plán Zelenskyj/Pence projde na shromáždění pohlavárů NATO ve Vilniusu a bude schválen, bude třeba vynaložit celkem asi 0.5 bilionu USD, protože piloti letadel a osádky tanků nebudou připraveni k útoku dříve něž na podzim 2024. Možná Ukrajina nyní ani nemá tolik vojenských pilotů, leteckých techniků a specialistů na leteckou radiotechniku, aby je mohla přecvičit. Potom se bude muset čekat ještě nejméně jeden další rok. 
  • Mike Pence se včera vysmíval Trumpovi, že chce ukončit konflikt na Ukrajině do 24 hodin, až bude prezidentem. Podle Pence je Trump kapitulant, a chce dát Putinovi vše, co chce. Trump je byznysmen, a tak si umí spočítat, na rozdíl od zastánců konečného vítězství Ukrajiny, kolik by stála i jen teoretická šance, že Zelenského soldateska prorazí ke Krymu, a začne na něj střílet rakety, aby vyděsila Putina. Trump chodil spát s “jaderným kufříkem vedle sebe”, a tak ví, že kdyby na USA začal nějaký blázen střílet rakety, aby vyděsil jejich prezidenta, začala by jaderná válka, protože nikdo neumí na letící raketě poznat je-li konvenční, a nebo jaderná. 
  •  

Zdroj: https://www.michalapetr.com/map-1725-novy-plan-zelenskyj-pence-na-porazku-putina-po-krachu-letni-ofenzivy-pozaduje-kyjev-1-5-vsi-vyzbroje-nato-aby-prorazil-na-krym-strilel-na-rusko-rakety-a-vydesil-putina/

Průměrný počet slepic: 4.6 (76 hlasů)
Trvalý odkaz

Analýza od MAP jako vždy skvělá, ale je nutné sem dávat celý článek?  Nestačila by hlavní myšlenka + odkaz, kdyby náhodou někdo MAP neznal?  

Průměrný počet slepic: 4 (29 hlasů)
Trvalý odkaz

Jestli tam otevře hubu Lilipavský, prostoduchá Pekarová, nebo babochlapka Černochová. ;o/

Průměrný počet slepic: 4.8 (56 hlasů)

Oni už si zvykli, že tato naše bezvýznamná "svatá trojice" je koncentrovaný nefalšovaný ale nadšený primitivismus. Je to jako když rodiče nacpou své netalentované dítě do televize, i když z toho ostatní budou mít srandu. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)

a další zbraně, ale kde se vezmou další vojáci, kteří je budou obsluhovat?  My, co jsme byli na vojně  víme, že útočící musí mít několikanásobnou převahu. 

Jediná možnost jak to zajistit je zatáhnout do konfliktu další účastníky. 

Zatím můžeme doufat, že jde jen o ekonomický tlak destabilizovat  situaci v Rusku.  Regan uzbrojil  CCCP. Biden však není Regan, Rusko není  CCCP. Vypadá to spíše na pýchu a aroganci na straně Západu, která věří, že Rusko uzbrojí.  Co se stane, když to nepůjde ?  

 Z historie víme, že válečné štváče podpořil zfanatizovaný  dav.  Ukrajina je zkorumpovaný stát jehož vůdci  vyhánějí ruské spoluobčany, Rusko je agresor řešící tento problém silou a zabráním území. Lze z toho vytvořit zfanatizovaný dav ? Těžko, muselo by něco hodně zlého přijít. 

Pokud tu nebude zfanatizovaný dav, bude šance, že pýcha a arogance bude muset ustoupit, když se nebude dařit.

 

 

Průměrný počet slepic: 4.4 (42 hlasů)
Trvalý odkaz

Česká republika by mohla dodat ukrajině četu dobrovolců složenou z ministrů zdejší lokajské vlády. Velet tomu může PePa, štábní krysa byl dlouho. S úspěchem by se zajisté potkalo i vyhlášení referenda v této věci. Jsem přesvědčen, že by účast byla hojná a výsledek drtivý :-).

Průměrný počet slepic: 4.8 (65 hlasů)
Trvalý odkaz

A není to taky tím, že podstatná část z darovaných zbraní se do boje vůbec nedostane, ale končí na černém trhu bůh ví kde?

Průměrný počet slepic: 4.5 (21 hlas)

Tuto informaci jsem zde dával já včera, načež mi náš místní švýcar odpověděl hezkou fotkou jejich hor.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

chceme-li, aby Ukrajinci vyhráli, dejme jim vše k tomu potřebné. Nestalo se a doufejme, že se tak ani nestane.

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

Vyprávěl mi syn jednoho mého kámoše, že jeho kámoš bydlel v Anglii. A chodil tam s jednou dívkou. Celkem už po pár měsících vážný vztah, chodili spolu do kina, na výlety a po večerech šukali.

Cca po půl roce se mu ta dívka svěřila, že se narodila jako chlap, že kozy má vyhnané hormonama a ta píča, co to do ní furt mydlit, že to je vlastně penis naruby. (ona mu to teda asi sdělila krapet kulantnějš).

Už je zpátky v Čechách, páč tuto informaci prostě nedal.

Já tu dívku neodsuzuji. Pokud se opravdu někdo cítí narozen v nesprávném těle, asi se musí cítit špatně. Mě ale vadí, že změna pohlaví se dnes nabízí jak hotdogy a nabízí se jelitům v pubertě, kteří mají pochopitelně problémy se svojí identitou, páč jim ty hormony dělají dost chaos. A pak udělají mnohdy věc, která je pak v budoucnu bude mrzet, ale je nevratná.

Průměrný počet slepic: 4.2 (23 hlasů)

Pokud se plastickejm chirurgům povedla a měla  všechny patřičné náležitosti, byla to v daným okamžiku ženská a jedinej problém do budoucna byly děti. Tak dobrá současná věda prostě neni, aby dělala přešívky plně funkční. Trochu to připomíná jednu story, kdy si milenec po vášnivě promilované noci všimne fotky vojáka v parádní uniformě na nočním stolku a začne se vyptávat, kdo to je. Po páté nebo šesté odpovědi, kdy kráska zamítne různé členy rodiny konečně padne ono "to jsem já před operací!"...

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Ale původně jsem chtěl reagovat na dnešní článek pana Vidláka.

Chtěl bych pouze upozornit na jednu maličkost a to, že když rusáci napadli Ukrajinu a brali to šmahem přímo na Kyjev, druhá největší armáda na světě, tak Ukrajina ještě neměla ani Himarsy, ani leopardy, ani kazetovou munici. Přesto se jí podařilo tento prvotní útok odrazit.

A víte proč, Vidláku? Protože pokud bych přišel já k vám do vašeho baráku a přelámal vám nohy, s tím, že teď se vyblbnu na vaší rodině, tak byste vy i s těma přelámanýma nohama se pokusil čapnout pohrabáč a utlouct mě s ním. Abyste chránil svojí rodinu. Tak je to správně a žádná ideologie v tom kupodivu není.

Víte, můj taťka, už je po smrti, mi celý život vštěpoval, že se mám zastávat slabšího a před agresorem si nesmím sednout na prdel. Podle posledních informací v této válce už údajně zahynulo cca 10 000 ukrajinských civilistů. Netuším, kolik z nich místo večerní motlitby hajlovalo a mělo  na stěně místo obrázku panny Marie fotku Bandery, ale myslím, že jich moc nebude. Odsrali to kvůli tomu, že jsou ukrajinci. A já jsem na toto dost citlivej. Vy víte, že jsem Žid a můj národ už zakusil mnoho jenom kvůli svému původu. To se takhle někomu hodil jejich majetek, tak pogromek. Hitler byl velkorysej, rovnou šoa. Mydlej do nás už 2 000 let. Když palestinští radikálové zabijí několik lidí a izraelská armáda je jde potrestat, schválně, jestli uhádnete, kdo bude v OSN odsouzen za špatné chování. Já myslím, že na toto by se dalo vsadit ve Fortuně a člověk nemůže prohrát.

Vy jste tady několikrát ve svých článcích zmínil spisovatele Remaqua. Což takhle "Jiskra života"? Kdy židé s nastupujícím nacismem prchají z německa, ale nikdo je nikde nechce. Všichni si je přehazují jak horký brambor. Rakousko, Československo i ta báječná zem zdejšího pána z Bernu. Pak přišlo šoa a koncentráky a pálení v pecích. Stejně nás nedokázali zničit, páč, co tě nezabije, to tě posílí.

Vyprdněte se ve svých analýzách na to, kdo má víc munice a lepší zbraně. Ukrajinci prostě brání svojí napadenou zemi a svoje ženské a svoje děti. A couvnout nemohou, jelikož nemají kam, páč tam vzádu jsou právě ti jejich blízcí. A buďto to daj, nebo u toho chcípnou. Takhle bych to teda dělal já.

Průměrný počet slepic: 1.8 (29 hlasů)

A co kdyby ses představil, sdělil mi své výhrady k mému postu a můžeme o tom pokecat. Máš na to koule? Já jsem otevřen jakékoli diskusi. Nebo umíš jenom anonymně prdnout špatné hodnocení, ale už nemáš na to svůj názor obhájit? Ale co, ty jsi pěkně schovanej za klávesnicí, nasranej na celej svět, jak ti ubližujou, viď. Hele, já ti to moc nezávidím.

p.s. tady na to mi foukni taky jednu, mě je to celkem fuk, hlavně, když se pak budeš cítit líp.

Průměrný počet slepic: 2.2 (17 hlasů)

Ten kdo Ti dal tu jednu slepici se neozval, tak reaguji já. Vycházíš z mylných předpokladů, a proto docházíš k mylným závěrům.

Jednak je mylný předpoklad že Rusům šlo o obsazení celé Ukrajiny. O co jde Rusům nebudu rozvádět, nechci Tě urazit, ale to bys nepochopil. Ne že bys na to pochopení neměl intelekt, ale jsi příliš pod vlivem propagandy.

Druhý mylný předpoklad je, že Ukrajinci jsou jednolitý národ, který chce to, co chce jeho vedení. Ono je to podobné jako v Německu před nástupem Hitlera. I tehdy byla půlka národa pro Hitlera a druhá půlka proti a nenávist byla taková že se navzájem masově vraždili na ulici. Svou vůli prosadili ti agresivnější.

Třetí problém mám s Tvým příměrem o tom, když někdo vtrhne k Tobě domů a začne masakrovat Tvou rodinu. Ono to vždycky nemusí být tak že ten kdo masakruje Tvou rodinu k tomu musí překročit hranice. Na Ukrajině probíhaly masakry už před válkou s Ruskem, a masakrovali se občané Ukrajiny navzájem z národnostních důvodů.

Další problém je v tom, co je vlastně Ukrajina. Je to stát který většinu svého území získal za SSSR, a to darem jejich diktátorů. Tehdy nikdo nic nenamítal, protože to bylo v rámci státu, a i když se to někomu nelíbilo tak za režimu který tam vládl si to nikdo netroufl, jenže v dnešní době je toto rozdělení tužkou na mapě, bez ohledu na to, jaké obyvatelstvo tam sídlí, zdrojem problémů.

Průměrný počet slepic: 4.6 (41 hlas)

Když jseš lakomej, tak mi tu jednoslepici nedávej. Už jich mám 5 odjinud, che.

A ohledně těch hranic. Chápu, že se hranice států časem mění. Ale fascinující je, jakým způsobem. Dříve se to většinou dělalo mečem, dneska je už sofistikovanější způsob. Což takhle Vladivostok? Nepatřilo toto území kdysi číňanům? A za chvíli jim zase bude patřit. Ale ne, že by si ho vybojovali, oni si ho prostě koupěj. Už s tím začali. A prej se jim taky líbí tahlencta sibiř.

V tomto partnerství mi přijde, že rusák tahá za dost kratší konec provazu. Ale třeba se pletu a ó velký Putin to všechno vyřeší.

Průměrný počet slepic: 2.1 (11 hlasů)

S jistotou to nevím, ale řekl bych že i v tomto se mýlíš. Čína je velmoc na vzestupu a co nevidět bude ta největší a nejsilnější, jak ekonomicky, tak i vojensky, jenže Čína má mnoho nepřátel a zatím to vypadá že si to dobře uvědomuje a že chce mít také nějaké spojence. Určitě tím spojencem nebudou USA ani EU. Spojenectví s Ruskem je pro Čínu výhodné. Takže, pokud bude v Číně i v Rusku pragmatické vedení, budou tyto státy spolupracovat, a ne se hašteřit, i když by si to mnozí přáli.

Průměrný počet slepic: 4.7 (19 hlasů)

což Čína je, tak nepotřebuje  spojence, ale budou se jim hodit vazalové.

Rusko mi v tomto přijde jako ideální partner. Jak zde už mnohokrát pan Vidlák zmínil, je to největší stát na světě a má nejvíc nerostných surovin, které dojí ze země a pak prodává. Prodává i věci s přidanou hodnotou? Má někdo z vašeho okolí ruské auto, ruskou lednici, či ruský počítač? Nějak jsem si toho nevšiml. Ano, Rusko mělo svého času skvělý kosmický program. Z toho se sice obyčejný rusák nenají, ale zase se mohlo ukázat západu, jak jsme vepředu. Dnes ho i v tomto překonal soukromník, který si občas vyhulí jointa.

Rusko neumí ve svém systému vytvářet hodnoty. Umí pouze drancovat svojí zemi, kterou kdysi jejich předci ukradli jiným. Bez efektu pro (jak by řekl Cimrman) lidové vrstvy.

Mě se, Freude, nelíbí to, kam dnes míří západ. S jeho nesmyslnými grýndýly a lgbt+-!%, ale rozhodně bych ho chtěl spíš reformovat, než se vrhnout do toho bordelu, který vládne v Rusku. Já chápu, že nejste s naším dnešním systémem spokojený, ale obávám se, že záchrana v Rusku není. To si to totiž dost idealizujete.

Průměrný počet slepic: 1.5 (8 hlasů)

Píšeš:

Pokud je někdo fakt dost silnej v kramflecích,

což Čína je, tak nepotřebuje spojence, ale budou se jim hodit vazalové.

 

To jsi přesně interpretoval postoj USA. USA nepotřebují spojence ale vazaly. A čím víc se situace ve světě vyhrocuje, tím víc toto pravidlo uplatňují. Jenže ten kdo si myslí že potřebuje jen vazaly, ale obejde se bez spojenců, je hlupák, a časem se mu to vymstí. Doufám, že to Číňané pochopí a USA pro ně bude odstrašující příklad.

 

Čína si je vědoma že má hodně nepřátel především USA a EU. Taky hodně států o kterých se nedá říci že jsou přátelské, jako Vietnam, Indie, Japonsko ani s Indonésií nejsou vztahy bez problémů. A to jsem jmenoval jen ty největší. Z těchto států si vazaly neudělá. Navíc, Čína ani vazaly nepotřebuje. Její metody, kterými získává převahu jsou jiné, spočívají ve výkonosti její ekonomiky a pracovitosti a hrdosti obyvatel na svou zemi.

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

židé zkoušeli, ale také škodili a napadali jiné. 

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

Já si myslím Bernarde, že Ukrajina Rusa odrazila nejen kvůli své motivaci, ale proto, že i Rus byl připraven na minulou válku. A to ještě pořád nevíme, co byl hlavní ruský plán. Vzhledem k silám, které poslal na Kyjev, chtěl zřejmě něco jiného než hlavní město. 

Další věc... Orbán nedávno v nějakém rozhovoru řekl, že s Putinem mluvil pár dní před začátkem války a Putin mu řekl, že považuje ukrajinskou armádu za velmi velmi silnou a dobře vyzbrojenou. Pokud je to pravda, tak Rusové šli do války a nečekali procházku růžovou zahradou. 

A do třetice... Ukrajinci nemají být podle Rusu vybiti. Jsou bráni jako "pomýlení bratři." I to bude hrát jednou roli. 

Já Berrnarde chápu to, co říkáte, že raději budete marně bojovat, ale bojovat. Beru to. Nemám nic proti. Stejně jako nemám nic proti, že se Ukrajinci brání. Ale víte kolikrát já už vyděl vyprovokované konflikty? Kdy se tak dlouho dva štengrovali, až se jeden nasral a šel tomu druhému rozbít hubu? A vůbec se nedalo určit, kdo s těmi provokacemi začal. To bylo už dávno a oba už zapomněli, kde se to poprvé vyhrotilo. A nevidím důvod, proč bych se měl do takového konfliktu míchat a podporovat jednu stranu, která má také dost másla na hlavě. 

Víte, co čekám jako výsledek této války? Ukrajinci se příští rok přimknou k Rusku a půjdou bojovat proti svým bývalým spojencům. Největší nenávist je ze zhrzené lásky. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)

Já jsem poněkud problematický člověk, mám rád nekorektní humor a taky rád provokuji. Díky tomu se mi občas stane, že na mě někdo vyletí. To beru. Když si chtějí dva chlapi vysvětlit opačné názory, tak co. Jsme macho muži, nedojde tak k nějakým velkým ublížení, prostě kočky se kočkujou.

Jednou se mi ale stalo, že na mě vylítnul maník, kámoši předpokládali běžný průběh, tak se zavrtěli do židlí a byli jak v kině, kdy jejich hrdina vyhraje. Jenomže ten pičus byl tak nasranej, že na mě vytáhnul nůž. Takovej perořízek, já u sebe, jak jsem zde nedávno psal, permanentně nosím taky nůž. Ale já ho používám na vyvrhnutí ulovené zvěře, na otevření lahváče, na přeříznutí něčeho, ale vytáhnout ho na jiného člověka, to prostě neumím. To považuji za prasárnu. Ale byl jsem v nevýhodě, páč na mě on mířil tím nožem. Tak co s touto situací? Nůž jsem vytáhnout nemohl, ale musel jsem jeho výhodu potlačit. Tak jsem čapnul židli, on stál cca 2 metry ode mě a vší silou jsem jí vrhnul jemu do ksichu a hned po hození, jsem vyrazil za ní. Páč jsem věděl, že mu bude vteřinku trvat, než tu židli vykryje, ale když jí vykryl, už ten nůž neměl, já mu klečel na prsou a byl jsem tak nasranej, že kámoši mě od něj museli utrhnout.

Jaké z toho plyne ponauční? V normálním případě by dostal decentně po držce, ale pak bychom si to mohli vysvětlit a klíďo se potom jít usmířit na panáka. Jenomže on na mě vytáhl nůž. To je už za hranou a pokud by mě kámoši od něj neodtrhli, asi bych toho sráče utlouk. V normálním případě bych nikdy židli nepoužil, ale byla to reakce na jeho nůž

A já mám takový dojem z této války, že rusák na ukrajince vytáhnul ten nůž.

Průměrný počet slepic: 1.4 (9 hlasů)

Jo, to myslím je trefný příměr... tak dlouho se štengrovali, vyhrožovali si, až Rus vytáhl nůž... 

Jenže v mnoha případech je to tak, že ten, kdo vytáhne nůž, také vyhraje... Když vytáhne nůž dvoumetrový vazoun proti šedesátikilovému střízlíkovi (a to ještě zdaleka nevystihuje poměr sil mezi Ruskem a Ukrajinou) tak to zpravidla vyhraje ten vazoun. Není to tak vždycky, ale většinou ano. David zpravidla neporazí Goliáše. To jen za výjimečných okolností. 

Já se držím hesla, že je třeba bojovat tak, aby se dalo bojovat i zítra. K tomu patří i schopnost pochopit poměr sil. Stále více se totiž ukazuje, že Ukrajina vsadila na NATO. Že jí dostatečně pomůže. A teď zjišťuje, že ani velkej západní brácha na to nestačí. V příštím článku píšu o tom, že pokud se má stát nějaká špinavá jaderná věc, stane se teď. Protože tenhle summit ukazuje nikoliv odhodlanost Západu, ale naopak jeho zdrženlivost. Příliš velkou zdrženlivost, než aby Ukrajině stačila na pomoc. 

Mně to celé připadá, jako že vazoun vytáhl nůž a parta kámošů začala střízlíka hecovat, ať se nebojí, že mu pomůžou. Jenže vazoun se ukázal být tak surový, že se všem moc nechtělo postavit se proti jeho noži... a chce se jim stále méně. Za chvíli tam střízlík bude stát sám a dostane nejen za to, že si troufnul proti vazounovi postavit, ale i za to, že si přizval do kámoše. Ti budou stát okolo, nadávat, ale nikdo nic neudělá. 

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

Když rusák nakonec vyhraje, co získá?

Před válkou měl ukrajinský národ, který ho nemusel, páč byl přinucen být v cccp.  Po případně vyhrané válce bude proti sobě mít milioy ukrošů, kteří ho budou nenávidět a půjdou mu po krku. Páč skoro každému zabili tetu, nebo syna, nebo dítě, nebo zmrzačili  otce  a to se odpustit nedá. Teda já bych to odpustit nedokázal.

Takže, čistě teoreticky, když rusák vyhraje a zchlamstne nějaké území, tak tím pádem s tím územím podědí i hafo lidí, kteří ho nenávidí. A tomuto vy říkáte vítězství?

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Otevřel jsem si odkaz, na který upozornil Ethanol ( komentář v 08:53 - velmi zajímavé, děkuji).  A padl mi do oka článek na stejném serveru. Je to článek převzatý z  The American Conservative  a na odkazu níže je už přeložený do CZ. Kdyby tento článek publikoval někdo v ČR, tak jde nejspíš  sedět .....   Zdá se, že již i  v USA začíná někomu  docházet, že "pravda" v meéééédiích asi nebude tak úplně pravda.  Autorem článku je  Doug Bandow, bývalý asistent prezidenta Ronalda Reagana.  Vřele doporučuji přečíst. 

Zakázaná otázka – Co když Rusko vyhraje americkou proxy válku na Ukrajině? | KOSA NOSTRA zostra aneb NAŠE VĚC zostra ! Prostě Kosa zostra! (wordpress.com)

https://vlkovobloguje.wordpress.com/2023/07/11/zakazana-otazka-co-kdyz-rusko-vyhraje-americkou-proxy-valku-na-ukrajine/#more-1001377 

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

Čína si nebude při troše šikovnosti muset nic vybojovat, místo armády bude posílat exekutory. Při současné spletitosti finančních vztahů může mít Peking skoupené dluhy půlky planety. A ještě větší veselohra nastane, až státy, co měly část zlatých rezerv ve Fort Knoxu, budou chtít to zlato vyzvednout, protože tam už nějaký pátek fyzicky žádné není.

Co se týká našeho zbrojního průmyslu, ten jede na plné koule, ale my z toho máme (stejně jako za první republiky) velké kulové, protože jde všechno na vývoz. A co tu zbylo z dřívějška je rozdané nebo zašmelené. Někdo by měl dostatečně důrazně vysvětlit gaučovým válečníkům, že na tu Moskvu budeme muset táhnout s holýma rukama, zadkama a bosí, protože v našich skladech nic nezbylo a asi už nemáme ani ty sklady.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Červené linie Ruska blednou
 „Problém je v tom, že neznáme skutečnou červenou čáru. Je v hlavě jednoho člověka a může se ze dne na den změnit,“ řekl Maxim Samorukov, odborník na Rusko z Carnegieho nadace pro mezinárodní mír (Carnegie Endowment for International Peace).

Hierarchické rozhodovací systémy, založené na vůli jedince, jsou tímto krásně ilustrovány. Směle je můžeme označit za Sebevražedné :-)

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)