Několik prokletých otázek i odpovědí

Autor

Ano, já vím, že Ukrajina slavně vítězí na všech frontách a Rusko je na kolenou. Celý svět stojí za Ukrajinou, Rusko je izolované, za tři dny mu dojde munice, jídlo, nafta i vojáci a musí krást čipy z praček, aby mohlo sestavovat rakety… Ukrajinu podporujeme tak moc, že ji Petr Pavel ve svém projevu vůbec nezmínil. Ani slovo. A to mu projev psal protokolář Kolář, který je s Američany jedna ruka (obzvlášť s jejich zbrojním průmyslem), takže zřejmě už ví, odkud vítr fouká.

Nás to naštěstí nemusí trápit. Jak řekl novopečený šéfredaktor Reflexu a stříbrný medailista soutěže Jelito roku, Martin Bartkovský, stačí když víme, že Ukrajina je dobro a Rusko je zlo. Stejně jako není třeba se ptát, jak to vlastně bylo s hentím střelcem z filozofické fakulty… stačí, že to byl zlý ubožák. Řešení spočívá v tom, že budovu obejmeme lidským řetězem, pořádně se semkneme, uděláme pár rituálů a všechno bude dobré. (A taky zabavíme lidem zbraně, ale to nebudeme říkat nahlas)

Dneska nechci psát o Ukrajině ani o Rusku, byť tento úvodník byl nutný. Dnes chci psát o dalším jasném dobru a jasném zlu, o kterém dál už vůbec nemusíme přemýšlet. Manicheistická bitva mezi světlem a temnotou neprobíhá jen tam na Donbase, ale i na Blízkém východě. Konkrétně se nám tam bije jasné a ničím nezkalené dobro Izrael, proti naprostému vtělení zla, muslimskému Hamásu.

Prosím, aby nedošlo k mýlce, to zlo Hamás je zlo jen tam v Izraeli, jinak je muslimská imigrace kulturním obohacením, každý druhý muslim je doktor a jaderný inženýr a ptát se ho při vstupu do EU, jestli náhodou nemiluje Hamás a nechce zahnat Izraelce do moře, to je jasná xenofobie a rasismus. Jasné?

Já dnes nebudu psát ani o širších souvislostech, jako třeba že nějací pasáčci koz v Jemenu jaksi rozvracejí námořní dopravu v Rudém moři… ale jen západní dopravu… Ruská, čínská či indická plavidla proplouvají Suezem zcela bez omezení. Teď prý Američané zničili Jemencům několik „bojových člunů.“ V praxi to Američany stálo asi tak stokrát či tisíckrát krát tolik peněz, než co byla hodnota těch lodiček i jejich posádek. Ale to si necháme také na jindy. Dneska bych rád položil pár dotěrných a prokletých otázek přímo o té válce v pásmu Gazy.

Hele, ta Gaza je dlouhá asi čtyřicet kilometrů a široká je asi deset kilometrů, nicht wahr? Izraelci tuto enklávu přeťali zhruba v půlce a od té doby bojují proti severní části tohoto území. Jedná se o plochu zhruba o rozměrech deset krát dvacet kilometrů. Je to hustě zastavěné území s ještě hustějším osídlením. Izrael má absolutní leteckou převahu a předvedl velmi působivá videa, kterak se hroutí k zemi celé bloky domů a vybuchují tunely pod tím. Izraelské tanky jsou nejlepší na světě, izraelská armáda je nejlepší na světě, izraelští vojáci mají nejlepší výcvik na světě a jsou ve válce víceméně pořád. Izraelci nedřímali třicet let v kasárnách, fakt ne. Nikdo nemá tolik zkušeností s bojem ve městech, jako Izrael.

Neměla by ta Gaza být za takových okolností už dávno obsazená? Vždyť už to trvá skoro dva měsíce. Přitom rakety Hamásu lítají na Izrael každý den, jako by se nechumelilo. V čem to vězí? Neměli bychom už dávno říkat, že Izrael je na kolenou, protože nedokáže během dvou měsíců obsadit takový menší blízkovýchodní Bachmut? Neměli bychom se začít vysmívat izraelské armádě a začít vkládat Netanjahuovi do úst něco, co nikdy neřekl, jako že čekal několikadenní operaci a hrdinní obránci mu to zhatili? Neměli bychom začít přebírat propagandu Hamásu o tom, kolik desítek tisíc Izraelců už zabili? Přečtěte si Al Jazeeru nebo jiné arabské noviny… Vyměňte všechna slova „Izrael“ za „Rusko“ a nepoznáte rozdíl od našich intervjuků na Novinkách a Seznamu.

Já vím, já vím…. Izrael postupuje pomalu a metodicky. Pozvolna ukusuje Hamásu uzemí, krok za krokem, dům za domem. Šetří životy svých vojáků. Má palebnou převahu a může si dovolit nešetřit granáty. Nejprve před sebou obrátí všechno v sutiny, kde nemůže přežít ani myš a pak tam teprve postoupí izraelští vojáci. Armády dobra to tak vždycky dělají. Humanita, vole!

Nemohl by to prosím stejně dělat i Rus? Takhle totiž před časem dobýval Allepo. Trvalo to skoro rok, z města moc nezbylo (z civilistů také ne), ale ztráty syrských i ruských sil byly malé. Hodně granátů = málo padlých. Už dva roky tady různí dezoláti, včetně mé maličkosti, meldují, že přesně takhle bojuje Rus na Ukrajině. Má dělostřeleckou převahu, nemusí počítat granáty (ani Lancety) a tak prostě střílí a střílí, dokud všechno nerozstřílí a pak teprve postoupí vpřed. Nikam nespěchá. Je na nepřátelském území a ukrajinské odhodlání mu posílá lidi přímo před laufy. Stejně jako je Izraelcům jedno, jestli pozabíjejí Palestince o ulici dál nebo blíž, stejně tak je Rusům jedno, jestli Ukrajinci vykrvácejí v boji o Orichiv nebo Kupjansk.

Jak dlouho Rusové bojovali o Bachmut? Dlouho, že? A to zdaleka neměli takovou převahu, jakou mají Izraelci nad Palestinci. Rus bojoval proti tankům NATO, proti raketometům NATO, proti obrňákům NATO, proti dronům NATO, proti logistice NATO… Izrael bojuje proti raketkám vyráběným na koleni a propašovaným ručním zbraním z celého světa (i z Ukrajiny). Žádné ATACAMS Hamás nemá. Stejně tak nemá tanky ani letadla. Nemá ani průmysl ani muniční továrny. Ale nevypadá to, že by to něčemu vadilo.

Tím vůbec nechci říct, že by Izrael neměl převahu a rozdíl potenciálu Izraele a pásma Gazy je tak veliký, že Izrael nakonec zvítězí. Jen… dnešní bojiště vypadá poněkud jinak, než jsme si mysleli. Provokativně dodám, že Rusko má také mnohem větší průmyslový, surovinový, lidský i zbrojní potenciál než Ukrajina a proto si od začátku myslím, že nakonec zvítězí i přes západní pomoc Ukrajině. Trubky jdou z východu na západ, ne obráceně. Jen… dnešní bojiště vypadá poněkud jinak, než podle vojenských příruček.

Já vím, Izraelská armáda dobra postupuje pomalu, protože je pamětliva demokratických hodnot a světového řádu založeného na pravidlech. Zlá ruská armáda dělá sice přesně to samé, ale dělá to, protože světový řád rozvrací. Izraelské dobro tímto postupem šetří své vojáky a proto jim patří nehynoucí respekt. Ruské zlo postupuje sice úúúplně stejně, ale v jejich případě je třeba se jim posmívat, protože neumějí válčit a ženou svoje vojáky na jatka.

Když útočí Izraelské dobro, tak jsou arabská média jen hloupá propaganda, která nemá s realitou nic společného. I kdyby ukazovala videa se zničenými izraelskými tanky… Když úplně stejným způsobem útočí ruské zlo, tak jsou ukrajinská média zdrojem dokonale čisté pravdy, dokonce i po dvouletých zkušenostech s neustálým docházením ruské munice i nafty.

Zelenský teď připustil, že ruská armáda je druhá nejlepší na světě. Nevím, jestli je to pravda. Ale rozhodně nebude úplně neschopná, když dva roky bojuje proti vojenskému materiálu celého NATO, stále má obsazenu pětinu Ukrajiny a to prosím je Rusko stát s ekonomikou o velikosti Itálie… (to s tou velikostí ekonomiky také není pravda, ale naši propagandisté to omílali pořád dokolečka) Čím se liší pomalý ruský postup od pomalého izraelského postupu?

Ono to bude fakt jen v tom dualismu. Dobro vždycky zvítězí, protože je dobro a zlo prohraje, protože je zlo. Stačí to správně pojmenovat a výsledek se dostaví sám. A kdyby se nedostavil, uděláme lidský řetěz, nasvítíme památky správnými barvami, vyvěsíme správné vlajky a jedněm se za jejich válečné úsilí budeme posmívat a těm druhé za totéž pochválíme. Jestliže realita neodpovídá našemu vnímání situace, tím hůř pro realitu. Naštěstí máme K.R.I.T., Igora Stříže a režimní intervjuky, kteří realitu zamaskují vzletnými slovy, předvoláními k výslechu a soudními procesy.

Nemusíme přemýšlet, jestli Rusové zužitkovávají zkušenosti z Allepa. Nemusíme přemýšlet, jestli Dominik Ticháček nemá od začátku pravdu. Nemusíme číst, jak se na válku dívají Rusové, nemusíme číst, jak se na válku dívají Arabové. Nemusíme srovnávat boje v Gaze a v Bachmutu. Nemusíme si pamatovat kecy o čipech v pračkách a o Putinově smrtelné chorobě.

Vlastně nepotřebujeme vědět vůbec nic, nemusíme přemýšlet vůbec. Stačí, když víme, kdo je dobro a kdo je zlo… Řekne nám to pan prezident USA… hned jak se vyspinká. Bartkovský to pak okamžitě vydá v Reflexu, Fiala bude okamžitě přikyvovat, Rakušan hned pošle policajty na všechny, co šíří dezinformace, Stříž pošle státní zástupce na ty, co vyzývají k násilí (kromě Řeporyjce Novotného)…

…a dobro už brzy zvítězí. Dřív než řeknete: „Dozimetr.“ Blyštivý Péťa mluvil o naději.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (335 hlasů)

Komentáře

.. Dnes jsem se, mimo jiné, dozvěděl, že Palestina je vlastně i Jordánsko, jenže, Jordánský král nestojí o to, aby měl doma lidi, kterým je Izrael osinou v zadku, že by ho mohli třeba i svrhnout.

Jestliže na území o velikosti zhruba 10 x 40 km, přesněji 365 km2 žilo v roce 2020 dva miliony osob, tak to znamená, že tam jednom kilometru čtverečním žilo 5.500 lidí - každý z nich má necelé DVA METRY ČTVEREČNÍ. 182 metrů čtverečních (opravena chyba v počítání) 
Co ti lidé jedli a pili? Kde to jídlo bylo vypěstováno? Jak se tam vůbec mohli směstnat?

Zná někdo na toto odpověď? Kdo něco takového připustil? Vždyť už dávno měli umřít žízní a hladem! Tohle bez humanitární pomoci nelze zvládnout. 

Mimochodem, i Praha je větší (496 km2) A to ji, kromě korporátně-fašistických hytlermarketů, Babišova Agrofertu a Jandejskova Rabbitu  živí celý Středočeský kraj..

Průměrný počet slepic: 4.6 (58 hlasů)

"...Jestliže na území o velikosti zhruba 10 x 40 km, přesněji 365 km2 žilo v roce 2020 dva miliony osob, tak to znamená, že tam jednom kilometru čtverečním žilo 5.500 lidí - každý z nich má necelé DVA METRY ČTVEREČNÍ..."
Mně to tedy vychází na celé 182 metry čtvereční... Ale i tak je tam husto, ve všech slova významech.

 

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (24 hlasů)

Kilometr čtvereční je 1.000.000 metrů čtverečních. Holt jsem rychleji psal než přemýšlel. Musím častěji odpočívat a méně pracovat.

Průměrný počet slepic: 5 (25 hlasů)

Ve Varšavském ghettu si nacisti také vykrmovali půl miliónu židů, a ti se jim odměnili povstáním. Tak je pak, jako nyní v Gaze, nacisti systematicky vyhubili.

A s tou humanitární pomocí Gaze to je taky chucpe židovina.

Do Gazy, krom dvou dalších izraelských, vede jedinný přechod v Rafahu do Egypta. Ale Egypt ani další státy nesmí ani přes tento přechod dodávat nic, co Izrael nepovolí. A Izrael většinou nepovoluje nic. Proč? Protože Gaze se pak může pomáhat jen skrz Izrael. Nejen že pak má Izrael absolutní kontrolu. Ale hlavně si to zařídil tak, že jakákoli pomoc Gaze musí být finanční, která se odevzdá Izraeli, a ten za ty finance nakoupí (za své ceny) a pošle (někdy) tu pomoc Gaze. Ti, kteří zkusili humanitární pomoc dostat do Gazy po moři, ty izraelská armáda obsadila a humanitární pomoc zabavila. A když to neodrazovalo další, tak pro výstrahu tureckou loď Mavi Marmara vezoucí humanitární pomoc rozstřílela a potopila i s posádkou.

Průměrný počet slepic: 4.2 (38 hlasů)

.. jen se velmi divím se, že si to Erdogan nechal líbit. Má přece, hned po USA, největší armádu v NATO a potopení lodi s humanitární pomocí je přece Casus Belli jak vyšitý.. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

Erdogan sice na Izrael otevřeně kští síru odjakživa, ale prakticky s ním obchoduje bez omezení.

V politice jsou slova pro davy, a činy pro jejich vlastní kapsy. ;o)

Průměrný počet slepic: 4.7 (26 hlasů)

co na to naši milovníci spravedlnosti a obránci vše, kterým je ubližováno? co na to naše vláda, naše vojsko, náš prezident... ti  z toho musejí být vedle.

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Pro nás peněz paklíček,

vám úsporný balíček.

Co jste na slib naletěli,

do vlády nás tady chtěli,

tak jste vážně tupá banda,

vždyť ty sliby byly sranda.

Moc vám díky za váš hlas,

zvolte si nás příště zas.

Slíbím toho zase fest,

to slibuju na svou čest.

Průměrný počet slepic: 4.7 (93 hlasů)

První závažnou mediální událostí spojenou se začátkem roku 2024 se stal projev prezidenta republiky k národu. Jestliže minulé roční období zhodnotil už premiér Fiala, přičemž ho místo celého národa sledovalo jen pár stovek tisíc odvážných občanů, z nichž část byla dopředu připravena na prázdná gesta, lži, manipulace, omílané fráze a signály rozesílané do všech stran a jejich představa došla k naplnění, pak ani projev hlavy státu nebyl ničím překvapivým. Chcete li slyšet projev skutečného státníka, musíte naladit ruskou či maďarskou televizi (Putin a Orbán), případně na Yotube najít nějaký záznam Donalda Trumpa.

Za autora projevu předneseného Petrem Pavlem je všeobecně považován hradní tým vedený Petrem Kolářem. Ten pravděpodobně některý z předešlých večerů zasednul k počítači po boku své partnerky Světlany Witowské (možná v obráceném gardu) a sesmolili spolu text později přenesený na čtecí zařízení tak, aby ho člověk schopný formulovat poskládaná písmenka mohl předvést informací potřebnému národu. Ono připravit projev tak, aby i z úst generála Pavla zněl jako slova velkého a zkušeného politika, není snadné. Navíc v době, kdy se vládě daří republiku spíše rozebrat a připravit ji na přerod v jeden z nepodstatných evropských okresů v zamýšleném eurounijním státu a pozitivních úspěchů není mnoho. No..spíše neexistují.

Destrukce i toho smutného zbytku, co tu zůstal po pětatřicetiletém rozkladu společnosti a mediálně zvětšované hysterii z čehokoliv, co lze nazvat komunistickým či socialistickým, nedej bože ruským, je přímo strašidelná. I tehdejší rebelové a nejzásadnější odpůrci socialistického zřízení a komunistického vedení už připouští, že Štrougal, Toman i s Čubou byli mnohem lepšími hospodáři a menšími ideology, než je současná vláda. A nejen ta, protože na rozkladu státu a ukončení jakýchkoliv ambicí stát se významnou evropskou zemí se podepsala i absolutní většina předchůdců Petra Fialy. Nu a z těch Hrad obývajících před Petrem Pavlem udělal největší škody sám Václav Havel. Oba prošli školením, jak Českou republiku připravit na předání jiným lidem.

Přes vše očekávané projev eurohujera Petra Koláře, omlouváme se, prezidenta Petra Pavla, přesto nakonec překvapil. A to sveřepou snahou vysvětlit národu, že s českou korunou už to dále nepůjde, protože nutně potřebujeme euro. Nadšeněji by to ve svých vtipných skečích neřekly ani Pekarová Adamová či Pirátka Richterová, přestože obě jsou mnoha lidmi vnímané především jen jako tupé představitelky stran bojujících o přežití. Což se kupodivu Pirátům daří, u Topky už to tak slavné není. Nicméně Pětokoalice po vstupu do eurozóny nesmírně touží a o Petrovi Pavlovi, potažmo páru Kolář – Witowská doplněných Kolářem juniorem je známo, že mají vlajku EU snad i ve vlastním obývacím pokoji. Natolik jsou postiženi potřebou být s Bruselem v přímém a blízkém kontaktu. A jak jinak projevit budoucí nové vlasti věrnost, než zlikvidovat i to poslední české, co nám mimo češtiny zbylo? Tedy českou měnu?

Jestliže má Petr Pavel blízko k názorům Václava Havla (samozřejmě až nyní, v dobách před nástupem Václava do prezidentského úřadu byl pro rozvědčíka a pozdějšího generála jen Hlasem Ameriky glorifikovaným a komunisty na oko nenáviděným disidentem, ovšem požívajícím značných výhod svého postavení důležité figury na šachovnici), pak je to jasná ukázka dokonalého překabátění. Ta blízkost se navíc projevuje především v kladnému vztahu k prorážení Benešových dekretů. Havel je sám ze zištných důvodů obešel (spolu s ním nedávno zesnulý Karel Schwarzenberg), nyní podobnou iniciativu vytváří hradní triumvirát Kolář, Witowská a Pavel. Ne, že by sami obhajovali nároky na nějaké hrady a zámky, tak podstatnými jejich předci nebyli, ostatně stejně tak na tom byl Kalousek, který prosadil za ,,pravděpodobnou“ úplatu z Vatikánu na mnoho let dopředu devastující Českou republiku církevní restituce. Kaldův táta také nebyl prelátem či kardinálem. Jenže kdyby Lichtenštejnové a pár dalších šlechtických rodů získali zpět majetek státem na základu Benešových dekretů po 2.světové válce zabavený, současným a dočasným pánům Hradu by to jistě něco hodilo a v Čechách a Moravě by naším nezůstalo už vůbec nic.

Likvidace české koruny je dlouhodobým vlhkým snem liberálů. Po lvu v našem znaku (orlici se snaží nahradit jiným národním ptákem) je naše měna jedním z posledních symbolů zapomenuté národní hrdosti, prosperity a jistoty. Nejednou nám její existence pomohla ustát veletoče v eurozóně, která není schopna stmelit ani své stávající členy, viz krachující Řecko. Tlak na přechod ke společné měně zesílí i po zvolení Tuska za polského premiéra, jehož sen je stejný jako ten Kolářův a Pavlův. Samotný projev prezidenta tak ničím jiným než touto propagací eurořiťolezectví nepřekvapil. Kdo však čekal něco jiného, je stále naivním občanem. Těch zbývajících pár tleskačů patří evidentně spíše k bruselsko-ukrajinsko-strakovské mafii či k jejím sluhům. Přiznejme si však, že od Petra Pavla nic jiného ani přijít nemohlo.

Jindřich Kulhavý 2. ledna 2024 👉 @cz24news


 

Průměrný počet slepic: 4.7 (131 hlas)

ale připomenu jen tyto tři:

"...na rozkladu státu a ukončení jakýchkoliv ambicí stát se významnou evropskou zemí se podepsala i absolutní většina předchůdců Petra Fialy. Nu a z těch Hrad obývajících před Petrem Pavlem udělal největší škody sám Václav Havel. Oba prošli školením, jak Českou republiku připravit na předání jiným lidem".

Stále víc se mi potvrzuje názor, že v případě rozbití Československého státu a prakticky úplného zničení České republiky je fatálním omylem a projevem politického diletantismu opakovaná snaha o personální výměnu a hledání "Spasitele". Při pohledu na naši stoletou historii je evidentní a průkazné, že za všemi úspěchy i neúspěchy, za vším dobrým i zlým je systém. Masaryk, Beneš, Gottwald, Novotný, Husák, Havel, Klaus, Zeman, i ten nejhorší z nich Pavel, jsou jen symboly systému. Předpokládám, že se shodneme na tom, že stav České republiky je po všech stránkách fatální.

Již od dob Rakousko-Uherska naše země jen "vzkvétala", rok za rokem byla vzdělanější, kulturnější, industriálnější, agrárnější a bohatší. Navzdory naší zahraniční orientaci na demokratickou Francii, nacistické Německo nebo socialistický Sovětský svaz. Vždy tu byl progres. Větší nebo menší, ale byl!

Regres a úpadek nastal až po roce 1990. Rok co rok jsme na tom byli hůř ("naše země nevzkvétá"), rok co rok narůstaly naše dluhy, každým rokem jsme se zbavovali naší suverenity a stávali se více a více kolonií závislou na "přátelském" Západu. Kolonií s dluhem větším jak tři biliony korun! Nejenže nám tu již téměř nic nepatří, nejen že tu již není nic z toho, co fungovalo a co nejméně čtyři generace tvrdou prací budovaly, ale ještě tu máme dluh ve výši 3,04 biliony Kč = 43% HDP (v roce 1993 to bylo 158,8 miliard Kč, což bylo jen 13,3% HDP a v roce 1988 to byly necelé 4 miliardy Kčs). Zdá se, že po všech stránkách jsme se měli nejlépe v systému "rozvinuté socialistické společnosti". Kupodivu i té obyčejné lidské svobody jsme měli víc, ať se to někomu líbí nebo nelíbí. Konkrétně já jsem se nesvobodně necítil. Ale rozumím tomu, že to je tím, že každý to vnímá jinak, každý má jiné životní priority. Stejně jako bohatství. Jsou to relativní pojmy.

Průměrný počet slepic: 4.7 (54 hlasů)

Také ty příčiny vidím v podstatě stejné - pasivní čekání na "Spasitele" a ryze zastupitelský systém, dobrý leda tak na dvě věci ...

Ale minulý systém bych až tak neidealizoval. Sice si osobně stěžovat nemůžu, protože mě zajímala činnost mozku, vystudoval jsem bez poplatků dvě fakulty na nejlepší dostupné univerzitě. Ale už na gymnáziu mou do té doby pevnou víru ve spravedlivý systém bez vykořisťovatelů nahlodala tato příhoda: čekal jsem, tuším v zimě, v Ostravě před Tuzexem ve frontě na rifle skoro dvě hodiny, a když jsem se zaradoval, že už jsem na řadě, na dveřích nečekaně vyvěsili cedulku "Vyprodáno". Na vojně 86-87 pak ve mě objevili protisocialistický živel a jako jediného špagáta u útvaru nepřipustili k důstojnickým zkouškám. Ale to netušili, že jsem jen zelený pacifista: při prohlubování marxismu-leninismu na PVS-ce (politicko-výchovné světnici) jsem trval na poznámkovém sešitku minimálního formátu s odůvodněním, že přece už z toho máme všichni státnice a šetření lesů je důležitější. Na jaře 89 na okresní vojenské správě ve F-M se pak velice omlouvali a málem klaněli až k zemi při sdělení, že mě povýšili na důstojníka bez zkoušek. Ale znovu jsem je doběhl, když jsem požádal o vystoupení z armády - ocenili to dvěma měsící civilní služby jako náhrada manévrů. Nejhorším systémovým zážitkem bylo, když nás - samé inženýry a doktory - na konci vojny propustil vedoucí útvaru se slovy: Sloužili jste u utajovaných zbraní PVOS (ruské rakety protivzdušné obrany Brna), takže pět let nesmíte vyjet za hranice, mezitím vás pozveme na manévry, což se bude opakovat, takže počítejte s tím, že se do konce života nepodíváte za hranice Varšavské smlouvy...

Reálný socialismus většině lidí k srdci nepřirostl, nejenže až na výjimky nemohli zbohatnout, ale pokud se zdráhali šplhat po stranickém žebříku, nemohli o ničem spolurozhodovat. Prostě nedůvěra a neúcta politiků k vlastnímu lidu. Pořád a dokola se opakující.

Průměrný počet slepic: 2.6 (15 hlasů)

komunismus i lidovědemokraticko-socialistický pokus se k němu nějak přiblížit může zase sklidit potlesk. Akorát musí nejdřív vymřít ti, kteří ho zažili.

Průměrný počet slepic: 2.1 (9 hlasů)

Já se tedy svobodněji dnes rozhodně necítím. Co je to za svobodu, když stačí, že někdo někoho nahlásí za názor (navíc za názor objektivní) a ten je pak předvoláván a popotahován. To je jak za Hitlera.

Průměrný počet slepic: 4.6 (20 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

jde o spoustu různých psaných i nepsaných zákazů, o tzv. nekorektní jednání za které může mít občan problémy. I ta ústavně deklarovaná svoboda slova je amputována zákony! Neexistuje svoboda slova tam, kde NĚKDO určuje co je a co již není svobodný názor! Náš život je stále víc a víc spoutáván viditelnými i neviditelnými zákazy, příkazy a omezeními. Současně ale vedle práv nejsou deklarovány povinnosti a vedle svobod také osobní odpovědnost. Paradoxně už samotná Listina základních práv a svobod vytváří atmosféru totality!

Průměrný počet slepic: 4.2 (9 hlasů)

Aktuální titulek na Extra.cz.

"Jakub Vágner se prorybařil k nenávisti. Uprchlíky má za absolutní zlo a straší hůř než Okamura"

Jen veřejně vyjádřil svůj názor, jen řekl nahlas co si myslí o imigrantech a uprchlících! A už ho vláčejí blátem a pražská kavárna se obrátí zády a bude se bát ho byť jen pozdravit! Stále mi běhá mráz po zádech při vzpomínce na dva Bretschneidery požadující vysvětlení po ženě, která si dovolila cosi napsat na FB! Fakt mě to vystrašilo a ani ve snu by mě nenapadlo, že je dnes něco takového možné.

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

     To co tady Daniel tak krásně popsal, porovnal a vysvětlil se stručně nazývá "dvojí metr". Běžně používaný v libtardí společnosti. Ovšem liberální retardi nikdy nepřiznají, že dvojí metr běžně používají. Z prostého důvodu. Tím by přiznali, že se jim to sype pod rukama a konec jejich libtardího světa už klepe na dveře a je setsakramentsky blízko. A čím dříve půjde liberální demokracie do (_!_), tím lépe.

     V Řecku kdysi dávno vymysleli demokracii. Bez přívlastků. Prostě jen demokracii. Totalitáři demokracii zneužívající si k ní přilepí nějaký ten přívlastek, aby nabudili zdání dobrých úmyslů a oblbli tak davy. Proto už jsme tady měli lidovou demokracii a teď holt máme liberální. Obojí stojí za prd a je odsouzeno k zániku. 

     Myslím, že je nejvyšší čas mít zase jenom demokracii. Bez přívlastků. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (59 hlasů)

In reply to by CHANDRASEKHAR

Trvalý odkaz

.. může efektivně fungovat jen v řeckých městských státech, tedy, v územních celcích tak malých, že si lidé vidí do talíře a znají své Papenheimské.

Řešením je důsledné uplatňování PRINCIPU SUBSIDIARITY, a okleštění státu. Stát má řešit jen to, na co NESTAČÍ nižší úrovně samosprávy.

Průměrný počet slepic: 4.7 (32 hlasů)

     Takový by byl ideální stav. Bohužel "stát"  sttká rypák všude i kam nemá, chce mít všechno a všechny pod kontrolou a je vic Big Brother než nástroj pro blaho lidu.  To vidí všichni, kdož nemají hlavu jen na to, aby jim nepršelo do krku. A skutečně smutné na tom je, že úsporně inteligenčně řešení libtardi tomu ještě tleskají. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (37 hlasů)

kdo a zač bude stavět dálnice,  meriokrjové silnice,  elektrárny, kdo bude shromažďovat eníze na zdravotní péči, na školství, důchody... když ne stát? budeme stát vydržovat proto, abyhom se mohli pochlubit nějakými těmi skvostnými úředníky? a vše budou dělat obce? kde na to vezmou?

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

Nějak se zapomíná, že v Řecké demokracii nemohli volit ani být voleni otroci, ani ženy. Opravdu je takové uspořádání demokracie? Navíc to nebyla přímá demokracie, ale zastupitelská. Lid volil své zástupce.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

In reply to by CHANDRASEKHAR

Trvalý odkaz

Do budoucna bohužel nevidím nic dobrého.

Volby podle jejich "pravidel" toho moc nezmění. A i kdyby, z našich dětí vychovávají propagandistickou masáží stále nové svazácké ovce, které je jistí.  A silou by to možná šlo, ale riskujeme balkanizaci naší společnosti.

Průměrný počet slepic: 4.6 (26 hlasů)

Teď už to nebude tak jednoduché. Všechny posty, kde se o něčem rozhoduje, už jsou obsazeny pětidemoličními fachmany. Ti mezi sebe jen tak někoho nepustí.

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)

zbourali nám mosty. Ani ten hrom do police, nenadělá takové škody jako ta pětikoalice.

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

In reply to by CHANDRASEKHAR

Trvalý odkaz

ve starověkém Řecku, resp. řeckých státech a především Athénách sice formálně znamenala "vládu lidu", ale abychom "mávali praporem demokracie", musíme znát tehdejší poměry. Mluvit všeobecně o "lidu" je zavádějící. Byla tu silná sociální stratifikace = aristokracie, duchovenstvo, měšťanstvo, bohatí, chudí, muži, ženy, svobodní i otroci. Ona zbožšťovaná "vláda lidu" se ale týkala jen malé skupinky občanů. V reálu to bylo jen dělení moci mezi "hrstkou vyvolených" (stejně jako po staletích v Anglii). To si velmi rychle uvědomila buržoazie, která již nemohla z objektivních důvodů vládnout stejně despoticky jako feudálové, výrobní síly si vynutily jisté občanské svobody, které umožnily svobodně využívat pracovní sílu, ale současně neohrozily mocenské postavení buržoazie. A tak se "zrodila demokracie" a sociální stát. Bič otrokáře nahradily výrobní vztahy. V tom spočívá celý ten fígl. Dát plebsu zdání, že ON vládne, že demokracie je tu proto, aby uskutečňovala "vůli lidu".

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Evropská unie se rozpadne ve chvíli, kdy Německo přestane finančně zvládat dotování chudších států EU! Podle německého europoslance stojí existence celé EU na schopnosti Německa dotovat ostatní členské země, a to buď přímo penězi, nebo nepřímo odběrem průmyslové subprodukce z chudších zemí EU pro německý industriální komplex! A jestli se nezačne Marshallův plán 2.0 na Ukrajině hned, tak EU se rozpadne! Proč v této chvíli český generál-prezident navrhuje přijetí eura?

Německý europoslanec za AfD Gunnar Beck rozebral u příležitosti nového roku situaci v Evropské unii, která je podle něho v kritickém stavu v důsledku počátku kolapsu německého průmyslového komplexu, který začíná praskat, kolabovat, dochází k zavírání odštěpených závodů, podniků, koncerny chystají přesunutí závodů do USA, do Jižní Ameriky, do Turecka, do Indie, do Číny, prostě kamkoliv jinam než v EU, která dočista zešílela.

Nastoupila totiž cestu za deindustrializací Evropy, rozuměj za likvidací Německa a tím pádem celé Evropské unie. Podle Becka je na cestu ven z EU nejlépe připraveno Dánsko a Švédsko. Destrukce evropských států vycházející z tzv. Zelené agendy měla přitom původní myšlenku v plánu, jak položit americký dolar, a to zbavením se Evropské unie závislosti na fosilní ropě, která je (byla) prodávána výhradně za petrodolar…

Rozvracení Evropské unie vs. Rozvracení USA

Nejprve vyvolali a vyprovokovali skrze ukronacistickou juntu v Kyjevě válku na Ukrajině, aby následně měli ospravedlnění pro vyhození plynovodů Nord Stream 1 a 2 do povětří. Ty exploze ale ve skutečnosti nevyhodily do vzduchu nějaké roury, ale celou německou ekonomiku! Bez ruského plynu německý industriální komplex počítá ztráty a menší podniky krachují a kolabují, protože nedokáží přežít v konkurenci s levnou průmyslovou a hlavně elektromobilovou produkcí z Asie, kde firmy neplatí ani horentní ceny za plyn a elektřinu, ani šílené emisní povolenky. Američané se tak snaží zlikvidovat německou ekonomiku a úplně rozbít Evropskou unii….

Jenže rozbít Evropskou unii znamená vyhlásit válku majitelům EU, tedy Londýnským kancelářím a Domu Sion. Ten se tak rozhodl pro odvetu a protiúder a začal proces na rozvrácení USA v přímém přenosu. Americká společnost je rozvrácena indukci deviantů a genderové subverze, ulice hoří pod nájezdy černých gangů BLM, do funkce prezidenta byl zfalšovanými volbami dosazen dementní stařec a sionisté chystají střet v USA poté, co do Bílého domu nastoupí znovu Donald Trump, což povede ke globalisty plánovanému vypuknutí občanské války v USA a k rozpadu americké unie. Amerika musí být odstavena a pokus o rozbití EU jde ruku v ruce s rozbíjením USA….

...nebýt rozpadu Východního bloku v roce 1989, tak západní ekonomiky by se zhroutily do ničivé recesi již počátkem 90. let. Jakmile ale došlo k otevření hranic, západní země začaly zaplavovat východní státy svým zbožím, což zlikvidovalo domácí výrobce. Podniky zavřely nebo byly privatizovány a vytunelovány. Nebyl totiž zájem na jejich přežití, proto se tunelování neřešilo a první anti-tunelovací zákony byly přijaty až ve chvíli, kdy bylo po všem. Byl tichý zájem na likvidaci českého průmyslu, protože by bránil a konkuroval importu západního zboží….

...Přesně z tohoto důvodu jako parazit chce EU přijmout od EU válkou rozvrácenou Ukrajinu. Ze stejného důvodu, jako byly přijaty do EU po roce 2000 východoevropské země. Důvodem je snaha o obsazení nových trhů v úplně nové nerozvinuté zemi a tím záchrana západních ekonomik, které budou mít dalších 20 až 40 let pokoj a budou moci generovat ekonomický růst díky exportům na nenasycenou Ukrajinu….

Petr Pavel je v první řadě voják, a proto hlásil rozkaz o přijetí Eura

V tomto okamžiku přichází ke slovu český rozvědčík a generál-prezident Petr Pavel, který v Novoročním projevu vyzval, aby Česko zahájilo kroky k přijetí Eura. Petr Pavel je hlavně voják a moc mu to politicky nemyslí, protože mu to pořád myslí jako vojákovi. A voják nemyslí, ten pouze hlásí. A Petr Pavel hlásil v projevu svoji výzvu k přijetí Eura proto, že už samozřejmě má zákulisní informace.

Dokud česká koruna profitovala na tom, že český dělník bral třetinové mzdy za tutéž práci a tutéž kvalitu jako německý dělník na stejné pozici, tak koruna z toho profitovala a rostla, protože každý v Německu chtěl práci českého dělníka. Na tom byl založen silný kurz české koruny celých 30 let. Na ničem jiném. Ale po vyhození německé ekonomiky do povětří v rámci nejen trubek s plynem, ale hlavně globální perestrojky v Evropě, je s tím konec.

A že by český dělník vyráběl produkci pro německé strojní závody přestěhované do Číny nebo do USA, to je samozřejmě nereálné. Deindustrializace Německa tak povede k postupné demisi českého průmyslu a tím pádem české koruny. A jedinou cestou jak udržet vyrovnané rozpočty bude napojení ČR na systém Eurovalu. Proto Fialova vláda zahájila rozborku veřejných rozpočtů, protože už ví, že se jede závěrečná. A když se jede závěrečná, na účet z hospody se nikdo už nedívá. A protože Petr Pavel je voják, tak to prostě v projevu odpálil narovinu, prostě zahlásil rozkaz. A ten rozkaz zněl jasně, euro musí projít!

celé zde: https://aeronet.news/…ni/

Průměrný počet slepic: 4.3 (21 hlas)

Karierní lampasák přeslabikoval co  zákulisní vodiči této loutky napsali. Brusel zavelel : Za prvé vzdát se práva veta.  Za druhé přijmout euro a migranty . Za třetí zrušit Benešovi dekrety. A to celé jistit korespondenčními volbami. To mají  za úkol slouhové ve vládě a  lampasák to jako automat na podpisy potvrdí.

Průměrný počet slepic: 4.8 (31 hlas)

nespokojených s názory a postoji přímo zvoleného prezidenta republiky odvolat? Nic! Je to stejné jako s cenou elektřiny za 2 Kč. Lid je zdrojem veškeré moci. Prezident nebo Parlament byli občany jen pověřeni vládnutím a má-li ho lid za špatné a protilidové, pak musí lidé využít svých práv a demokraticky se dožadovat své vůle. Jak prosté milý Watsone!

Průměrný počet slepic: 4.5 (22 hlasů)

udělá? A kdo jej svolá, vy snad? Takže opět jen hluché teorie, aby bylo vidět, že o tom něco víte.

Průměrný počet slepic: 4.2 (21 hlas)

jen tryskají! Nespokojení lidé vždy ze svého středu vygenerovali vůdce, našli a zvolili si svého mluvčího. Chtěl jsem jen říct, že ani ten nejpitomější prezident nebo premiér, ani ta nejblbější vláda tu není na věky, že občané ZATÍM mají jisté ústavní prostředky k jejich odvolání, rezignaci nebo výměně. NEMAJÍ HOLÉ RUCE!

To ale zřejmě vy nechápete, vy jen občas ze své boudy zaštěkáte.

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Včera jsem byl na kontrole u kardiologa v Kroměříži. Vystoupil jsem z autobusu na Miličově náměstí a šel k nejbližšímu přechodu a vtom se naráz slétlo hejno několika desítek holubů a jako na povel si všichni sedli okolo mne. Musel jsem velmi opatrně kráčet abych na některého nešlápl. Po mém odchodu se holubi vznesli, přeletěli na druhou stranu cesty a udělali stejný přepad jiného důchodce. Ten zřejmě znalý jejich taktiky, jim hodil hrst drobků, a oni se dali do zobání.

Při zpáteční cestě asi za dvě hodiny jsem viděl že to hejno holubů krouží nad Miličovým náměstím jako ráno a patrně vyhlíží někoho kdo jim zvýší jejich životní úroveň. Už jsem pospíchal na autobus, jinak bych sledoval jejich další počínání.

Odvozuji z toho, že holubi jsou čím dál tím chytřejší v tom, jak se domoci zlepšení kvalit svého života, a naopak lidé postupem času hloupnou a dělají vše proto, aby jejich život byl co nejhorší. Nevím, jak je to s organizací v holubím hejnu, ale na rozdíl od lidí si zřejmě volí ty nejlepší vůdce. 😊

Průměrný počet slepic: 4.5 (24 hlasů)

že nad tebou nekroužili supi

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

 

Když tě posere vrabec, děkuj Pánu Bohu že nedal krávě křídla.

A s těmi supy, kdoví, možná už krouží, jen jsem si jich zatím nevšiml.

Průměrný počet slepic: 4.8 (9 hlasů)

stačí jít jen kolem sociálky a vidět to hejno sociálně potřebných...

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Pepe Escobar: RUSKO BUDE DIKTOVAT PODMÍNKY ukončení konfliktu na Ukrajině a Kyjev se spojenci budou muset souhlasit!

UKRAJINA/RUSKO: Ukrajině zbývá pár měsíců – chápou to nejen Rusové, ale i samotní Ukrajinci a západní média.

Rusko bude diktovat podmínky ukončení konfliktu na Ukrajině a Kyjev se spojenci budou muset souhlasit

Řekl to brazilský novinář a geopolitický analytik Pepe Escobar s odvoláním na své zdroje z ukrajinských ozbrojených sil na YouTube kanálu Dannyho Haiphonga.

Washington podle něj nyní v plném proudu připravuje půdu pro změnu moci na Ukrajině a pro zahájení jednání s Ruskem.

To ovšem neznamená, že taková situace bude Moskvě vyhovovat. S naprostou vojenskou převahou si nyní ruské jednotky "mohou dělat, co chtějí", poznamenal analytik. Včetně rozhodnutí o tom, kdy a za jakých podmínek se bude jednat – Ukrajina a Západ budou muset tyto podmínky pouze akceptovat.

Neochota Ruska ustoupit Západu je zcela pochopitelná, tvrdí Escobar.

Dívají se na Západ jako na bandu barbarů, kteří chtějí udělat Rusku to, co chtěli udělat Napoleon a Hitler, ale teď – rukama NATO.“

Jediná věc, kterou Západ podle něj neměl dělat a co ho měla naučit historie, bylo „neplést se do války s Ruskem“, ale lídři NATO udělali přesný opak.

ZDROJ: YouTube Danny Haiphong / NF3. ledna 2024 👉 @cz24news

Průměrný počet slepic: 4.3 (23 hlasů)

to je špatně? bylo by lépe, kdyby diktoval Kyjen a jeho ústy USA?

 

Průměrný počet slepic: 3.7 (14 hlasů)

In reply to by Bubkabelzebubka

Trvalý odkaz

Z čeho usuzujete, že když sem překopíruje včelka Mája text bez jakéhokoli komentáře, že tím naznačuje, že je na tím textem prezentované skutečnosti něco špatně?

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

- Žadatelé o azyl jsou většinou negramotní, mnozí neumí číst a psát ani v rodném jazyce

Možná si ještě vybavíte rok 2015, kdy nás všechna korporátní média přesvědčovala, že do Evropy táhnou samí doktoři a inženýři, kteří budou velkým přínosem. My, kteří jsme varovali před realitou, jsme byli nálepkováni za rasisty, xenofoby a islamofoby.

Ulice západoevropských měst dnes ovšem o tomto problému vypovídají víc než co jiného, stejně jako statistiky kriminality, které by ovšem dopadly mnohem hůř, pokud by se nemanipulovaly ve prospěch „Novoevropanů.“ …. Manipulace se statistikami zaměstnanosti je zde velmi podobná jako u kriminality, neboť nemálo z nich je jen „papírově“ zaměstnáno u nějaké promigrační neziskovky. Ti, kteří skutečně pracují, pak v dané práci dlouho nevydrží, případně mají tak nízký výdělek, že k němu ještě na dorovnání dostávají další dávky.

Nemožnost uplatnit většinu nově příchozích muslimů pramení nejen z jejich nechuti k práci, ale i z faktu, že jsou zcela negramotní. A to nejen ve vztahu k novému jazyku, s tím se již nějak počítá. Většina vůbec nezná latinku a mnozí jsou dokonce negramotní i tehdy, kdy se mají písemně vyjádřit ve svém mateřském jazyce...

Z 66 000 účastníků bylo 44 000 negramotných. Než se vůbec začnou učit jazyk, musíte je naučit číst a psát. Syřané a Afghánci jsou mezi nimi obzvláště často….

..Lze předpokládat, že jakmile začne EU přerozdělovat tuto „vysoce vzdělanou inteligenci“ do dalších zemí (mezi nimiž jsme první na řadě), budou se přetížené země přednostně zbavovat kriminálníků a právě těchto plně negramotných jedinců.

Opět se tak ukazuje, jak se členství v EU, která zapovídá vlastní migrační a azylovou politiku, „vyplatí.“ Slovanka/Necenzurovaná Pravda 3. ledna 2024👉 @cz24news

Průměrný počet slepic: 4.7 (23 hlasů)

ideologie multikulturalismu a liberalismu jsou pavědecké, zločinné a totalitní. Nikdy nikde nefungovaly a ze samé podstaty fungovat nemohou.

Průměrný počet slepic: 4.3 (26 hlasů)

Zapomněl jste ještě komunismus.

Průměrný počet slepic: 2.3 (15 hlasů)

"Komunismus" stejně jako "kapitalismus" není ideologie!

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)

bych si netroufl komentovat, hodnotit, protože nikde nebyl a neměl jsem čest ho poznat.

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

jakou svět neviděl! A přesto neustále slýcháme a čteme: za komunismu nebylo, v komunismu jsme museli, komunismus byl špatný, komunismus byl jako...

Tak jako nuzota z lidí lotry činí, tak propaganda z nich blbce dělá!

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)

Že za komunismu bylo to tak či onak, je určitá zkratka, a kdo tu byl mezi roky 1948-1989 ví o čem je řeč. Komunismus tu sice nebyl ale vládu měli v rukou komunisté a ti prohlašovali že jejich konečný cíl je komunismus.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

Jen si to troufni. Není přece těžké pro staršího myslícího člověka posoudit, zda uspořádání společnosti podle komunistických pravidel bude, nebo nebude fungovat. A o to tu jde. Není problém vymyslet uspořádání ideální společnosti, problém je vymyslet takové uspořádání které bude fungovat, a to komunistické funkční není. Lidé totiž nejsou a nikdy nebudou ideální materiál pro uspořádání ideální společnosti a s tím je třeba počítat.

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)

Jako že máme dál bojovat válku, kterou jsme vyhráli už před celou generací?

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

až bude Německo dva týdny bez proudu. Pak jim to asi konečně docvakne.

Blbiny typu genderismu, antirasismu a ekonomické šílenství vedoucí k podřezávání si větve pod sebou, dle mého názoru skončí, až si Evropa pořádně nabije držku. Což se zatím nestalo. Nevěřím na reformu tohoto dekadentního šílenství. Z toho důvodu taky nechodím na vaše demonstrace, nepodepisuji petice, páč na to nemám čas. Snažím se, aby moje rodina pak na ten držkopád byla co nejlépe připravena a přežila ho s co nejmenšími újmami. Beru si příklad ze svých židovských předků, kteří toto dělali celá staletí a jsme tady furt.

 

Průměrný počet slepic: 2.8 (14 hlasů)