Není určeno pro válku s Rusem...

Autor
Štítky

Stále mi nedá spát ten veletoč Donalda Trumpa a předsedy sněmovny reprezentantů Mika Johnsona, kteří po návštěvě CIA v Langley najednou souhlasili s vojenským balíčkem pro Ukrajinu a zapomněli na migrační vlnu z Mexika. Přitom, celý balíček Ukrajině se řeší už několik měsíců. Ukrajina mezitím přišla o Adějevku, ruská vojska buší na brány Časiv Jaru a na ukrajinské pozice dopadá stále víc klouzavých bomb, kterých má Rusko takřka nekonečné zásoby.

Podle videí na Telegramu už ruští dělostřelci ani nemění pozice. Prostě si v klidu rozbalí svoje nádobíčko a střílejí a sfřílejí. Pak v naprostém pokoji a bezpečí poobědvají mezi granáty a vůbec se nebojí, že by je zasáhla nějaká protipalba. Na ruské straně přestal platit Murphyho zákon, že když je nepřítel v dostřelu, jsi ty v dostřelu také.

Naše média se tetelí radostí nad tím, že Ukrajinci pomocí dálkových dronů zatápějí ruským rafinériím, ale Američané se z toho moc neradují a pořád Ukrajincům „radí,“ aby toho nechali. Hlavním úkolem amerického prezidenta totiž vždycky bylo, aby udržel nízké ceny pohonných hmot. To byl důvod k znovuzvolení. Teď to úplně nevychází.

Plukovník Foltýn použil moc hezké přirovnání, že Ukrajina vojenským balíčkem dostala transfůzi. Ano, přesně tak to je. Já k tomu jen Vidlácky dodávám, že se ale zároveň nikdo nepostaral, aby Ukrajina přestala krvácet. Je hrozně hezké, že do těla na jedné straně napíchnete kanylu, ale je to poněkud málo, pokud krev na druhé straně chlístá ven stále dalšími zraněními.

Fiala s Černochovou začali nosit trička, která oslavují jejich nábojovou iniciativu, ale jak trefně poznamenal můj bratr, náboje na tričkách jsou Ukrajině platné jak mrtvému zimník.

Zpět k věci…

Včera jsem psal o jednom důvodu, kvůli kterému by Trump mohl zapomenout na mexickou migraci a svůj předvolební boj s Bidenem. Totiž to, že Írán právě vstupuje do jaderného klubu… Je to snadno představitelné. Rusové něčím museli zaplatit ty desetitisíce Geranů, kterým loni ostřelovali ukrajinské transformátory. Írán by získal absolutní moc nad Hormuzským průlivem a Izrael by měl fakt velký problém, protože na zničení Íránu by bylo zapotřebí desítek atomovek, ale na zničení Izraele stačí jedna.

Naši hloupí analytici a novináři se posmívali Rusům, že museli stáhnout z Krymu černomořskou flotilu, protože Ukrajinci ji byli schopni postupně ničit pomocí zahlcení jejich protivzdušné obrany levnými drony. Ale vůbec jim nedochází, že to samé teď už platí pro všechny lodě na všech mořích. I ta největší letadlová loď může být zničena rojem laciných bazmeků s motorem z mopedu a jednou sofistikovanější střelou k tomu. Letadlová loď už není pánem moří. Svět se nepozorovaně, ale zásadně, změnil.

Mimochodem, po starostech se mi ozvali další lidé s podobnými informacemi. Například celní správa prý dostala pokyn omezit tankování PHM. Zkrouhli jim měsíční i denní limit…

Pojďme teď chvíli předpokládat, že příčina Trumpova obrácení a schválení balíčku s vojenskou pomocí Ukrajině leží někde jinde než v horách nad Isfahanem. Pojďme věřit íránskému ujišťování (ehm, ehm), že jeho jaderná zařízení jsou tu kvůli mírovému využívání jádra a jejich přestřelka s Izraelem je prozatím ukončená.

Mohlo by platit to, co psala Lucie Sulovská? Trump se prostě v CIA dozvěděl, jak velká je ve skutečnosti ruská převaha nad Ukrajinou, řekli mu tam, že Ukrajinci mají desetkrát větší ztráty, Rusové mají dvě nové nachystané armády, které ještě nenasadili, ale brzy to udělají, jejich válečný průmysl chrlí zbraně rychleji, než je fronta spotřebovává, takže teď už vlaky s municí nejezdí ze skladů, ale do skladů, takže do voleb bude na Ukrajině hotovo tak jako tak a Bidenovi to prostě zlomí vaz.

Poláci proto žádají o americké jaderné zbraně na svém území… Pšonci už dávno nemluví o nějakém přátelství s Ukrajinou a také úplně přestali s tím, že už brzy budou obsazovat Moskvu. Oni všeobecně nejsou takoví hujeři jako Fiala, takže mají zřejmě nějakou reálnější představu o situaci na frontě… minimálně si mohou udělat obrázek z polských žoldáků, kteří se jim vracejí domů v rakvích.

Já bych viděl ještě jednu variantu. Totiž, že balíček pomoci pro Ukrajinu, už vlastně není určen ani tak pro válku s Rusem, ale spíš pro válku mezi Ukrajinci…

Mluví se o tom, že Valerij Zalužný nenastoupil na post velvyslance v Británii a Zelenský po něm teď jde, protože se pod ním houpe židle a ukrajinský národ bude brzy potřebovat nějakého viníka, který poslal na smrt statisíce mladých kluků aniž by to mělo jakýkoliv smysl. Statisticky vzato, prohraná válka zpravidla končí tak, že armáda svrhne civilní vedení země a začne vyjednávat…

Možná v CIA neřešili Írán, ale vojenský převrat na Ukrajině. Podobné to bylo i v Afghanistánu. Tam Američané také nechali Tálibánu mnohem víc výzbroje, než měl samotný Tálibán předtím. I to byl důvod, proč toto hnutí hladce převzalo celou zemi a nenásledovala žádná občanská válka místních warlordů.

Odpovídala by tomu i zpráva, že spolu s materiálem přijedou na Ukrajinu i američtí „poradci,“ kteří budou dohlížet, co se s tou vojenskou pomocí stane. Jinými slovy, Američané si dohlédnou na to, kdo munici mít bude a kdo munici mít nebude. Dohlédnou si na to, kdo bude bojeschopný a kdo nebude. Ještě se trochu zatopí Rusům pomocí raket s dostřelem 300 km, ale v první řadě už jde o brzký vojenský převrat. Můžeme spekulovat, zda jsou americké zbraně určeny pro Zelenského křídlo, které chce dál plýtvat životy proti Rusovi a nebo pro nějaké jiné křídlo, které by Zelenského nejraději poslalo na pravdu Boží.

I toto je samozřejmě nebezpečný okamžik. Ukrajinská armáda sice trpí nedostatkem všeho, ale pořád je po zuby ozbrojená a silná. Nikdo nedokážeme odhadnout, kteří oligarchové tam hrají jakou roli a možná se dá odhadnout, kdo tam s převratem začne, ale nikdy není jisté, kdo to dokončí.

Americká trasfůze už možná nezachraňuje Ukrajinu od Rusů, ale zachraňuje Zelenského před Zalužným. A nebo naopak. Americké zbraně už nemají sloužit na obranu před Rusy, ale na odstrašení jedněch Ukrajinců od jiných Ukrajinců. Vojenská pomoc už není pro válku s Rusem, ale pro občanskou válku, která bude následovat…

Vzhledem k povaze dodávky bych si myslel, že Američané spíš zachraňují Zelenského před jeho vlastní armádou než naopak. I tohle by dávalo smysl. Trump s balíčkem nakonec souhlasil, protože bude mít dál za co kritizovat Bidena, ale zároveň se americká moc ve východní Evropě úplně nesesype…

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (352 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Je zvláštní doba – což je prostě znát:

Do války velet se dnes jaksi nosí,

a kdo by mír chtěl, je hned „dezolát“,

jenž neklaní se před symbolem kosy.

Zubaté nechce vlastní děti dát

pro blaho hodnot obalených krví.

Kdo trochu myslí, ví, že rychlý mat

dostane chudák vždycky jako prvý.

Nechtějme válku – to je jasný vzkaz.

Bojujme za mír.

Lidi, prosím vás:

Jak to vše začne – pak se hroby zmnoží.

Nechtějme tupě čekat na rozkaz.

Kdo slouží válce, tomu zlomí vaz:

VZDORUJME, PROSÍM, pro vší lásku boží…

 

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (274 hlasů)

cernochova fiala

Svět začal nové závody ve zbrojení, a především Západu došlo, že neustálé vzájemné se plácání po zádech na udržení převahy či aspoň rovnováhy nestačí. Rusko, Čína, Irán, Severní Korea na vavřínech neusnuly a možná jsou momentálně mnohem lépe připraveny na možný konflikt. Přesto ho nevyvolávají, byť se nás o tom média a západní politici snaží neustále přesvědčit.

Ukrajina se stala červenou čárou, za kterou si Moskva Západ odmítnula pustit. Čína to má podobně s Taiwanem, Írán i Severní Korea jsou ve střehu. V těchto zemích zbrojní průmysl jede na plné obrátky už déle. Američané brali vždy jimi rozpoutané války jako dobrý byznys, jen zapomněli, že jiné země mohou vyrábět zbraňové systémy především pro svou ochranu. Což platí například o ruském jaderném či kosmickém programu. Číně zase došlo, že obrovský ekonomický a obchodní boom nebude trvat věčně a je třeba myslet na to, že technologický progres je třeba uplatňovat nejen v autech a elektronice, ale je záhodno být konkurenceschopnými i ve sféře obrany vlastní země.

Evropa zaspala a nově Britové přechází na válečný systém výroby. To nesvědčí o touze po míru, pouze a odsunutí agrese vůči Rusku o nějakou dobu. Je jasné, že Rusko i Čína jsou potencionální cíl, na který se Západ zaměřil. Možná si vzal příliš velké sousto, ale o tom se přesvědčí až ve chvíli, kdy si vyláme první zuby. Jisté je, že my na jakékoliv válce profitovat nebudeme, spíše dojde k vymazání celého našeho národa. Ti, kteří hovoří o možnosti využití jaderných zbraní s despektem, jsou enormně hloupí a naivní. Nicméně ani konvenční válka neznamená žádnou úlevu.

Náš premiér Fiala se i s ministryní války Černochovou prezentuje v oblečení s potiskem, jehož motivem je Český lev s leteckými granáty kolem sebe. Zdá se, že lidé zatahující nás do války se úplně zbláznili, a ještě větší cvoci jsou ti, kteří jim i nadále projevují důvěru. Jsme svědky doby, kdy jsou u moci zfanatizovaní šílenci. Bohužel jich je dost v mnoha západních vládách i ve vedení Evropské unie. Pokud Rusové budou čekat, až se Západ dozbrojí, čeká planetu kolosální masakr. A dojde li jim, že čekat nemají, jsme mezi prvními na ráně my, a to aniž bychom mohli Putinovi cokoliv vyčítat. Upřímně se lze divit tomu, že je stále tak trpělivý a nějaká ta raketa ještě Strakovu vilu nesrovnala se zemí.

Ne, nepřejeme si válku a nikdy nepůjdeme, tedy většina z nás, proti Rusku. Má li však někdo potřebu si jít zastřílet, ať odejde hned. Včetně naší nemocné politické reprezentace. Stydím se za ni a nikdy s těmito lidmi nebudu názorově na stejné lodi. Nakonec si stejně myslím, že pokud mne někdo sprovodí ze světa, bude to někdo z jejich okolí, nikoliv Rus. Máme šanci na poslední změnu v EU, a to u eurovoleb. Prosím, nepodceňujte jejich význam. Zlo je třeba vyhnat nejen u nás, ale i z Bruselu.

Jindřich Kulhavý  25. 04 2024

zdroj: https://www.inadhled.live/zajimavosti/dnes-o-dost-smutneji-a-kratce/

ps: článek od Kulhavého již není a nikdy nebude první reakce na Vidlákův článek, není vůbec dlouhý a tak může být uveden celý. Statistika  potvrdila že sledovanost článků rapidně klesá když se uvádí jen úvod a odkaz článků, čtenáři neradi klikají na odkazy. To stejné platí i pro Kulhavého který je oblíbený a přináší sledovanost pro Vidlákovy Kydy. Navíc s tričky Černochové a Fialy navazuje na článek Vidláka

Průměrný počet slepic: 4.7 (194 hlasů)

Jak tito dva vyobrazení a nejen tito dva se mohli dostat na pozice na kterých sedí? Tohle se nedá jen tak vymyslet,  proč se vůbec producírují? Příčetný člověk to těžko pochopí. Chovají se normálně,  nebo je za tím nějaký náznak nežádoucího stavu. Jaká je diagnóza?

Koho v téhle zemi můžeme ještě brát vážně? Z toho obrázku je patrné, že vládu tak brát nemůžeme! Podívejte se, vždyť jsou to vlastně rozmazlené malé děti! Radují se zřejmě z té hromádky patróóón co mají nakreslenou na mikině. Oni zřejmě vůbec netuší, že ty patrony zabíjejí, že po nich zůstanou ležet na zemi a v krvi mrtví lidé. Mají tihle dva poťouchlíci z obrázku, co se usmívají jak měsíček na hnoji, vůbec šanci někdy dospět a pochopit?

Už fakt nevím koho příště vybrat? Proti současným politickým stranám máme každý nějaké výhrady, tak vlastně zbývají pouze tajemní blaničtí rytíři.

Blíží datum kdy Česká republika vstoupila před dvaceti roky do Evropské unie.  Za tu dobu se neuvěřitelně změnila.

Zejména v posledním desetiletí,

jedem od deseti k pěti,

bývali jsme v plus,

teď máme mínus.…

Postupně likvidujeme vše, co naši předci pracně budovali. Navíc se vzdáváme i významné části státní suverenity.

Ještě nám není úplně nejhůře. Ale pracujeme na tom.

Děláme pro svojí vlastní zkázu vše co můžeme!

Vrháme se po hubě

vstříc své vlastní záhubě.

Můžeme v tom pokračovat,

jde nám to tak snadno,

klesáme tam dolů, až úplně na dno.

Skončit ve tmě v bahně, je nevratná škoda

nepomůže ani posvěcená voda.

Co dál? Zbývají nám opravdu jen ti odpočívající, či dosud spící blaničtí rytíři?

30 dubna, v předvečer 20. výročí vstupu ČR do EU za nimi proto zajedu. Je to sice kus cesty z Prahy na severozápadní úpatí hory Velký Blaník. Přesto se do toho místa, tam kde se nachází onen výrazný skalní útvar zvaný Veřejová skála, tam kde podle mnoha legend je vstup do bájného podzemí Blaníku,  podívám. Blaničtí rytíři tam uvnitř hory odpočívají. Možná jednoho dne si řeknou „takhle to dál nejde“ ze skály vyjedou a pomohou. Možná ano,  jestli, kdy a jak? Nikdo neví. Možná již z Blaníku pokukují a sledují co tady vyvádíme za voloviny. Třeba už vyvěsili u Veřejové skály cedulku s otevíraci dobou. Pokusím se něco zjistit. Uvidím, neuvidím, najdu, nenajdu, nevím, ale jak píši, aspoň se pokusím.

Pokud co nejdřív nevyjedou budeme mít nejspíš problém. Těžko odhadnout proč nevyjeli už dávno?

Mnozí z těch dnes vládnoucích potentátů, které si někteří voliči nevím proč vyvolili, teď i pro nás ostatní co tady žijeme, usilovně vymýšlejí  dokonalá a ještě dokonalejší kazítka. Oni tihle kazimírové evidentně spoléhají na to, že blaničtí rytíři nevyjedou.

Pokud nevyjedou, zbyde pouze na nás, postavit se za naší Českou zemi. Sami a kdykoliv, v časech dobrých i v časech zlých.

 

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (139 hlasů)

Jsou tam a čekají. Děti mé, neplačte, nezoufej, můj kraji! Ruce pryč, cizáku, zde domov tvůj není! Z hory se ozývá zlověstné dunění…

Průměrný počet slepic: 4.7 (59 hlasů)

1. Tam v hoře blanické spí vojsko - naše spása,

    tak nás to učili a tak to bude asi,

    jenže čas pokročil a my, z krve a masa

   čekáme s odevzdáním, až nás Blaník spasí.

 

2. Kuřata z Xaverova mají stejnou šanci,

   blanická kuřata si taky dávaj' dvacet,

   kdekdo nám svítí, jenže tma je jako v ranci,

   lezeme na strom, který jiní začli kácet.

 

3. Blaničtí rytíři si spokojeně chrní,

   tudíž: není tak špatně, aby nemohlo být hůře,

   proč potom strkat hlavu do koruny z trní,

   když ti ji nasadí to xaverovský kuře?

 

4. Jsme záznam na desce, co má jen jednu drážku,

   kdysi to mohla býti progresivní deska,

   kdysi to bejval šlágr, že jo, pane Hašku,

   no ale vážně: poslouchal byste ji dneska?

 

5. Věděl jste dobře, že je blbost věčně stejná,

   i když je vysílána super-hifi-quadro,

   ty mouchy pořád dělaj' na obrazy lejna

   a ten pan Brettschneider má jenom jiný kvádro.

 

6. Možná by stálo za to, z nějakýho fondu

   uvolnit částku, třeba v rámci odzbrojení,

   do hory blanické pak zavést vrtnou sondu,

   abychom zjistili, že v hoře nikdo není.

 

7. Že je to stejná hora jako každá jiná,

   v tomhletom případě, no teda, Pánbůh s námi,

   nezbyde přiznat, že je všechno naše vina,

   že oni spasitelé vlastně jsme my sami.

 

8. Zatím jen donášíme, žvaníme a spíme,

   někteří makají a jiným rostou pupky,

   jde jenom o to, zjistit, co v nás vlastně dříme,

   zdali ti rytíři, zdali ti rytíři anebo ty kuřecí drůbky.

Průměrný počet slepic: 4.5 (43 hlasů)

Výstižně jste to popsal Hoste. Blaničtí rytíři, to je náš největší problém. Stále se spoléháme na to, že za nás někdo něco vyřeší, že nás někdo zachrání. Už jednou nás zachránili, byli to vojáci Rudé armády a náš vděk je takový jaký je. Víme všichni. Nevěřím na Blanické rytíře, že nás někdo zachrání znovu, leda tak, že ti rytíři jsme my sami a konečně zvedneme hlavu. Tak doufám, že se snad ještě dožiju toho, až se ti bájní Blaničtí rytíři v nás probudí.

"Já jsem už stár a meč už neuzvednu,
tak jen tiše doufám, že snad v míru dožiju a v klidu zheb...   umřu" :-)

pěkný a slunečný den všem Dezolátům přeje Jirka Vlach

Průměrný počet slepic: 4.8 (46 hlasů)

svoje preference (spíš možná jen sliby) podle aktuální situace, proto, aby získali co nejvíce hlasů. Dělal to už Zeman a okecával to tím, že jen blbec nemění názor, pak pěkně obracel i Babiš a ti aktuální teď nám předvádí přímo veletoče. Jedna strana ovšem ne, už 15 let má stále stejný program a její lídři nemění strany podle toho, kde je větší korýtko s výjimkou snad pana Macha, který tuto stranu založil a pak ji opustil. Sám jsem zvědav, jak se s tím pan Mach srovná a o co vlastně jde, protože ho nepovažuji za prospěcháře. Nicméně tito Svobodní drží jak Helvétská víra, a protože nejsou populističtí, prostý lid se vždy nechá nachytat sliby jiných stran a Svobodné nevolí, ne proto, že by nechtěl méně státu a dotací, ale proto, aby mu nepropadl hlas. Je to stejné, jako dát si injekci MRNA ne proto, abych nechytl kovid, ale proto, abych mohl jít do hospody nebo jet do Chorvatska. Proto tvrdím, že když volím Svobodné, tak volím dobře ( podle mě jsou naší jedinou šancí, i když asi nejsou taky dokonalí, alespoň jsou konzistentní), to ti, kteří dají hlas menšímu zlu aby nepropadl, nebo se nechají oblafnout nějakým spolkem, který vznikl nedávno a jeho lídři mění názor jak fusakle,  volí špatně a pak to takhle dopadá. Nedávno byl u Bobošíkové v ABJ předseda Svobodných, je to sice dlouhé, ale doporučuji shlédnout, jde to i zrychlit v nastavení.

Průměrný počet slepic: 3.6 (22 hlasů)

proč odešel Mach ze svých Svobodných a mladej Klaus z Trikolóry ?

Průměrný počet slepic: 4.1 (11 hlasů)

Mě by to také zajímalo. Jsem přesvědčený, že kdyby Klaus z Trikolory neodešel, tak Trikorola dala min 5% a měli by nějakého poslance ve sněmovně. Klausovi ml. jsem fandil... Bylo to jako když se zhasne světlo. Najednou to položil a dodnes nikdo neví proč. Zahradníková není špatná ale na mladýho Klause nemá.

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

V České republice se od koryt odchází v rakvi nebo kvůli vydíratelnosti. 

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

pomoc uKRAJINE

Stoji za to shlédnout toto jednominutové video "pomoci Ukrajině!"

Kdo z těch lidí co dávali peníze na ty granáty pro Ukrajinu na takové auto má?

video zde: https://t.me/The_Wrong_Side/15687

Průměrný počet slepic: 4.5 (65 hlasů)
Trvalý odkaz

Tedy Váš včerejší popis neradostných tváří naší delegace po návratu se může shodovat s děním o kterém se dozvěděli - kdo nastoupí po Bidenovi a co se asi bude řešit? Nebyla to tedy cesta vítězná, ale jejich seznámení s jejich budoucností ? 

Průměrný počet slepic: 4.6 (41 hlas)
Trvalý odkaz

- a teď je chtějí zlikvidovat“

RUSKO / UKRAJINA: V současném vedení takzvané Ukrajiny nejsou Ukrajinci a šéf kyjevského režimu Volodymyr Zelensky likviduje zbylé Ukrajince za americké peníze. Uvedla to oficiální představitelka ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová.

Na konci první čtvrtiny 21. století byl svět svědkem vyhlazování Ukrajinců západními elitami a jimi dosazenými vykonavateli na Ukrajině – Zelenským a celou touto pseudoukrajinskou bandou. Ve vládě a vládnoucích kruzích Ukrajiny po celá ta léta nebyli žádní Ukrajinci,” – píše Maria Zacharovová.

Příchozí špínu naředili marginály s čupřinami a nazvali je bojovníky za nezávislost Ukrajiny. Ve skutečnosti však zemi vládli ti, kteří s ní historicky nikdy neměli nic společného. Když většinu Ukrajiny vyplenili a rozkradli, kořist vyvezli, přepsali dějiny a zničili památky, přešli k fyzické likvidaci původního obyvatelstva. Stejně jako v případě indiánů v Severní Americe, kdy je “civilizovaní” zabíjeli po desetitisících. Ostrov Manhattan byl od indiánů vykoupen za korálky a Ukrajinci nedostali ani korálky – jen americkou smyčku na krku. Nyní Zelensky za peníze Washingtonu láká poslední Ukrajince, aby je dorazil“, shrnula Zacharovová.

Jak informoval EADaily, Zelensky 16. dubna podepsal zákon o posílení mobilizace na Ukrajině, který vstoupí v platnost 18. května. Podle něj musí mít osoby podléhající vojenské mobilizaci neustále u sebe vojenskou knížku a na první požádání jej předložit vojenským a policejním příslušníkům. Zároveň nejsou předepsány podmínky demobilizace. Dokument rovněž ukládá všem osobám povinným vojenskou službou povinnost aktualizovat své údaje ve vojenském registračním středisku do 60 dnů od nabytí jeho účinnosti.

V této souvislosti ukrajinské ministerstvo zahraničních věcí zakázalo veškeré konzulární akce v zahraničí pro muže ve věku od 18 do 60 let, kteří jsou branci. Od 24. dubna bude možné pouze vyhotovit doklady pro návrat na Ukrajinu.

Připomeňme, že před rokem analytici předložili jako jednu z verzí dění na Ukrajině záměr izraelských a washingtonských sionistů vytvořit “záložní předmostí” pro občany Izraele, kteří budou nuceni hledat nová území v důsledku rozsáhlé války na Blízkém východě. V tomto ohledu se logika války “do posledního Ukrajince” stává jasnou – sionisté nepotřebují v “novém Erec Izraeli” jiné národy než národ židovský.

                                                                                                      https://cz24.news/…at/

AUTOR: Maria Zacharovová Překlad: St. Hroch/BelobogSk

ZDROJ: https://dzen.ru/a/Zid0dBDJnzFjGKir

Průměrný počet slepic: 4.2 (58 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidlák: ... Můžeme spekulovat, zda jsou americké zbraně určeny pro Zelenského křídlo, které chce dál plýtvat životy proti Rusovi a nebo pro nějaké jiné křídlo, které by Zelenského nejraději poslalo na pravdu Boží...

Ať je to jakkoliv Danieli, jedno je jisté, Američané zneužívají osoby jen pro prospěch USA a potom když je již nepotřebují tak jsou schopni je poslat i do horoucích pekel, jak to již udělali s osoby jako Hussein, Bin Laden, Kadafi a jinými.

To ví moc dobře zelený ukrajinský šašek a je to jeho zlý sen.

zelenskeho zly sen

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (70 hlasů)

Teď jde o to, aby to odstranění nesvedli na Rusko. Pak by ze zkorumpovanýho feťáka a masovýho vraha udělali mučedníka.

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

V Portugalsku nedávno ve volbách uspěla strana Chega. Zajímavá strana, s alternativním názorem. U nás politická situace Portugalska není příliš známá přesto, že té naší situace se v lecčems podobá.

Pokud se podíváte do dnešních novin DNOTICIAS, najdete zajímavý článek. (uvádím odkaz na český překlad, ten je k otevření třeba zkopírovat a zadat adresu na novou stránku).

Je to však zajímavé čtení.

https://www-dnoticias-pt.translate.goog/2024/4/26/403124-deputado-do-chega-diz-que-eleicoes-de-junho-marcam-confronto-entre-duas-visoes-da-europa/?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=cs&_x_tr_hl=cs&_x_tr_pto=wapp

Průměrný počet slepic: 4.8 (9 hlasů)

Děkuji za odkaz. Přesně tohle potřebujeme, aby ti bistřejší informovali ostatní :-) !

Důležité je znát celosvětový kontext událostí a informace z jiných zemí (zde z Portugalska) ukazují, že i v jiných zemích mají lidé na alternativní scéně podobné vidění světa. Tedy člověk, který  často začne i pochybovat o svých názorech, začne přemýšlet jestli jen nenaskakuje na lep dalším vyčůránkům, tak vidí, že nééé, že i jinde vidí mnozí situaci stejně jako my. MMK

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Rusové by ze všeho nejvíc chtěli, aby si to se Zelenským vyřídili sami Ukrajinci, případně ho dostat před soud za zbytečný boj do posledního Ukrajince. Svést to na Rusko, tomu by zase uvěřili jen naivní joudové (i když takových se najde vždycky dost). 

Průměrný počet slepic: 5 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

🇨🇳🇺🇸Čínské ministerstvo zahraničí komentovalo Blinkenova slova o čínské „pomoci“ Rusku: Peking se domnívá, že Spojené státy jsou pokrytecké tím, že pomáhají Ukrajině a zároveň bezdůvodně odsuzují normální obchodní vztahy mezi Ruskem a Čínou.
🔈Zdroj ukrajinské krize spočívá v nahromaděných rozporech v oblasti regionální bezpečnosti v Evropě, uvedlo čínské ministerstvo zahraničí.
Peking zároveň Washingtonu radí, aby přestal obviňovat Čínu z pomoci Rusku a podnikl skutečné kroky k vyřešení krize.

---------------------------------------------------

Fico: Pokud Rus klečí, je to jen proto, že si zavazuje tkaničky u bot

„Dáme Ukrajině všechny peníze světa, dáme jí všechny zbraně, uvalíme na Rusko sankce a vsadíme se, že Rusko poklekne. Ale Rusko neklekne. Pokud Rusko klečí, je to jen proto, že si zavazuje tkaničky u bot. Ale ne proto, že se hodlá vzdát. Tomu nutně musíme rozumět,“ prohlásil slovenský premiér Robert Fico.

----------------------------------------------------

🇷🇺Dominantním dovozcem ropy do ČR je Rusko.

V České republice nadále platí, že vice než poloviční podíl na celkovém dovozu má Rusko, vyplývá to z dat Českého statistického úřadu o pohybu zboží přes hranice za loňský rok.
👍Česká republika si společně se Slovenskem a Maďarskem po uvalení sankcí na ruskou ropu vyjednala výjimku pro to, aby mohla ropovodem Družba ruskou ropu dál odebírat. Toho ČR v loňském roce využila naplno, když podíl ruské ropy na celkovém dovozu činil přibližně 58 procent. To v absolutních číslech představuje 4,3 milionu tun z celkově dovezených 7,4 milionu tun ropy, vychází z dat ČSÚ. Oproti roku 2022 se tak podíl ruské ropy paradoxně ještě o dva procentní body navýšil.
🤫Od roku 2019 tak do Česka proudí stále vice ropy z Ruska, a to nehledě na vládní kecy o nahrazení všeho ruského
 

@neCT24 

Průměrný počet slepic: 4.8 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

Zaznamenal jsem cca 2 příspěvky k tématu, jinak si melou svojí.

Hodně štěstí s nima do vašeho snažení se něco změnit.

Průměrný počet slepic: 2.1 (11 hlasů)

já třeba vůbec nevím, co bych k tomuto článku od Vidláka mohl dodat. Důležitější přece je, že jsme na stejné vlně! Tedy, pokud se nepletu.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

Berrnarde, i v dobách, kdy jsem nemusel mít registrovanou diskusi, tak diskutovalo cca 1% čtenářů. Myslíte, že mě nějak štve, že si tady lidi povídají o všem možném? Důležité je, že jich neustále přibývá. 

Kromě toho, já chci také vědět, čím žijí oni. Jaké mají názory, na co dávají důraz. A oni zase vědí, na co dávám důraz já.  Nemusíme se na všem shodnout, ale funguje to. 

Průměrný počet slepic: 5 (18 hlasů)

že se zde čas od času najde nějaký ten "vyvolený", který chce určovat, či diktovat to, jak má tato diskuze (jedině) správně fungovat. Mně je úplně šumafuk, jestli někdo něco někde zkopčí, nebo jestli má první příspěvek. Důležité je přece, aby mezi lidma fungovala nějaká nutná tolerance a slušnost.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

řekl polský ministr. Poláci se s tím neserou. Jenom ti naši vládní  kokoti se serou s každým cizákem a neserou se jenom s českými občany.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)