Nepopulistická politika

Autor

Vlastně je to jednoduché. Pokud nějaký politik přijde s něčím, co se lidem líbí, co by se jim hodilo a nebo co by potřebovali,  Česká televize to označí za populistickou politiku, tím to dostane patřičný cejch, příslušný politik je jasný populista a populismus není v souladu s evropskými hodnotami. Tečka.

Evropské hodnoty jsou něco, co se lidem nemá líbit, z čeho mají skřípat zubama, ale co je prostě správné. Kdo řekl, že je to správné? Liberální média.

Správné je, aby nás banky špehovaly. Správné je, aby svoboda slova měla své limity a když někdo řekne, že bychom měli poslance naházet do Vltavy, dostane pět knedlíků ve čtvrté cenové. Správné je, aby byly co nejvyšší daně a co největší přerozdělování peněz. Protože čím větší přerozdělování, tím více zbude za nehty přerozdělovačům. Správné je, když vláda nenaslouchá občanům, ale naslouchá Klausi Švábovi.

V poslední době už je to jediná limita. Aby se politik líbil České televizi, tak se musí předhánět ve vymýšlení stále neoblíbenějších zásahů. Plzeň v Německu stojí pětadvacet korun, u nás stojí pětatřicet. To je správná politika, kterou chválí Seznam zprávy. Híkela se chlubí tím, že jejich způsob zastropování umožnil státu vybrat zisky a přerozdělit je. Ani ho nenapadne, se chlubit tím, že energie byly levné a tím pádem zůstaly peníze lidem. To je určeno pro Babiše. Ten říká, že je hrdým populistou pro dva a půl milionu lidí. A sklízí za to pohrdání od lepšolidí.

Pokročili jsme dokonce tak daleko, že už se nepočítá ani s adaptací lidí na stále se zhoršující podmínky. Na zavedení plynových kotlů v podstatě bylo třicet let a několik kotlíkových dotací. Pak se najednou řeklo, že plynové kotle se také nesmí, jednak kvůli odstřižení od ruských energií a jednak kvůli grýndýlu a že se budou zavádět tepelná čerpadla. Ještě se ani nezavedly a už se zase zakazují, protože to žere elektřinu zrovna v době, kdy nesvítí sluníčko a je jí nedostatek. Navíc se v ojroparlamentu právě zakazuje použití chladiv, které se v těch čerpadlech potřebují a bez nich to nepojede.

Náhrada? Není. Vědci ale určitě něco vymyslí. Bude to sice horší, ale za to dražší, což je přesně ta nepopulistická politika, která je správná a evropsky hodnotná. Pamatuju dobu, kdy se mluvilo o znečištěném Severním moři a předpokládalo se, že technický pokrok to vyřeší a přijde se na technologii, která mořím uleví. Ale nikoho by tehdy nenapadlo, že se to bude dělat tím, že znovu zavedeme středověk. Jen ve středověku lidi nenutili, aby si na komín dali filtr za třicet tisíc.

Kdo vlastně chce hentu nepopulistickou politiku? Na koho myslí brněnský soudce, když dává podmínku otčímovi, který dlouhodobě a soustavně znásilňoval svojí nevlastní dceru? Komu se chce zavděčit? Jaký étos je tak silný, že klidně ve zdůvodnění rozsudku uvede, že následky pro dceru jsou zanedbatelné? Ve jménu čeho něco takového může říct? Jakému Baalovi tím slouží?

Na co myslí Dominik Hašek, když se pokouší ničit nejen Hudáčka, ale rovnou s tím vezme i Kádrováky Kladno i Jardu Jágra? Od koho čeká poděkování nebo profit? To samé Vetchý a další herci. Člověk by čekal, že právě tihle žijí z toho, že je lidé mají rádi. Proto chodí na jejich filmy i jejich divadelní hry. Aha, já zapomněl… vznikne status umělce. Evropské hodnoty jim budou platit za to, že je lidé nemají rádi, nechodí na ně, ale oni budou moci dál točit svojí agitační tvorbu na drony a vrtulníky.

Možná proto se jako bloger na volné noze uživím. Lidi mě mají rádi a jsou ochotni kvůli mně sáhnout do vrecka. Mohli mít rádi Vetchého či Holubovou, ale oni řekli: „Ne.“ Děkuji všem, kteří mě podpořili a nadále podporují. Jsem také populista.

Kolik rodičů doopravdy chce společné záchodky na školách? Kdo doopravdy chce, aby se jeho děti v rámci výuky koukaly na Draq Queen, jak jim čte buznopohádku? Kdo doopravdy chce elektroauta? Podle prodejních výsledků to vypadá, že všichni, co je chtěli, už je mají. Ostatní chtějí naftový motor HDI. Kdo volil Fialu, aby přijímal euro? Kdo volil Rakušana, aby podepsal migrační pakt? Kdo volil KDU, aby souhlasili s Istanbulskou úmluvou? Kdo volil Černochovou, aby odzbrojila naši armádu a nakoupila zbraně, které na bojišti nehrají žádnou roli? O ničem, z toho volby nebyly. Ani jiné hlasování. Ba dokonce i na progresívním Seznamu vyšlo v anketě, že lidi Fialu nesnášejí. Ale to nevadí, protože Fiala nevládne, aby se to někomu líbilo, ale dělá to, co je správné a to, co je třeba. Jen jsme se pořád nedozvěděli, komu je to třeba. Voliči to rozhodně nejsou.

Jestli tohle šílenství rychle neskončí, tak nebudeme mít restart, ale revoluci. Jestliže si nějaká klika dala za cíl, trvale nasírat lidi, tak se jim to jednoho dne podaří. Je úplně jedno, že jsme mírumilovný národ, který si opravdu umí vážit klidu a spořádanosti a váží na laboratorních miskách, jestli stojí za to, dělat bugr nebo cedit krev za něco, co bude za pár let pro smích. Ale pokud bude pokračovat politika, která je v principu proti lidem a proti jejich zájmům, jednoho dne to rupne… Blyštivý Péťa dělá všechno pro to, aby to bylo brzy.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (394 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Nedávno jsem viděl jeden film, byla to celkem ptákovina, ale zazněla tam věta, která mě zaujala. Budu parafrázovat.

Většinou si kolem sebe člověk vytvoří kruh, ve kterém je jeho rodina a nejbližší a ten si hájí. Pak si může udělat větší kruh, ve kterém jsou jeho přátelé a lidi jemu sympatičtí. Někteří jedinci kolem sebe vytvoří kruh velký, který zahrnuje celé společenství.

Já byl po většinu svého života rebel, který bojoval proti menším systémům. Na střední, v armádě, v práci, v podnikání, proti státní byrokracii a většinou jsem dostal po čuni. Nějaké větší úspěchy změny celku se mi nikdy nepovedly. Pak jsem se sice rychle oklepal, ale výsledky nic moc.

Ale jsou mezi námi i tací, kterým to v tom třetím kruhu jde. Mají koule a charisma. Třeba Vidlák. Ale každý generál potřebuje armádu a když v té armádě vidím, že je tam dost jedinců, kteří umějí pouze držkovat, jiní sedí celý den u kompu, kopírují cizí myšlenky a jednou za čas vyrazí na Václavák zamávat vlaječkou (viď fčelko), tak do této armády se mi moc nechce. Když budu v zákopu, chci vedle sebe někoho, komu mohu důvěřovat a spolehnout se na něj a on na mě. A toto zde nenacházím.

Hodlám si chránit ten první kruh. Když uvidím, že je v cajku, mohu se pokusit pomoci i v tom druhém, ale do toho třetího se mi už dnes nechce. Jelikož svým bojem ve třetím, bych mohl ohrozit obranyschopnost v tom prvním. Můžete mě nazývat zbabělcem, sobcem, vychcaným židákem, ale ten první kruh je pro mě prioritní.

A kromě toho, když tak koukám, kam směřuje západní společnost, tak si myslím, že se dokáže sama dřív zasebezničit, než vy ho přeperete. A až bude v troskách a začne tady šrumec, vy budete na demonstracích s vlaječkami a já s puškami za svými dveřmi.

Idealismus mě už dávno přešel a i když Vidlákovi za jeho snahy fandím, ale jsem dost k jeho snažení skeptický.

Průměrný počet slepic: 3.6 (122 hlasů)

toho ale toho moc nezměníš v tom svém minikroužku, ale proč ne ?

Průměrný počet slepic: 3.6 (35 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

Jsem pro absolutní svobodu: "Co není zakázáno, je povoleno."

Ale pokud se kolem někoho, byť schopného, začne sdružovat hejno blbců, notabene toužících po funkci, tak sice vytvoří masu schopnou něco změnit, ale díky přitahované blbosti většinou k horšímu.

A když je podpoříš protože slibovali boj za svobodu, a oni vítězí, tak protože blbec dokáže podělat cokoli, dočkáš se od nich zákona/vyhlášky/nařízení: "Co není zakázáno, je povinné." ;o)

Průměrný počet slepic: 3.1 (30 hlasů)

že nemusíš dělat revoluce z blbci a díky tomu se to nakonec posere. Taky si musíš uvědomit, že blbcem můžeš být i ty, jako vůdce. Moc chutná velmi sladce a pak člověku rostou ramena.

Když Lenin chtěl osvobodit proletariát, tak to nakonec dopadlo tak, že mnoho sovětů zařvalo v gulazích. Když pak čistili společnost od škodlivých jedinců, tak se jim povedlo vyvraždit většinu velících důstojníků, kteří přeci měli ještě špatné názory, takže jim nakonec nezbylo při té slavné Vlastenecké válce, než zvítězit stylem: "nas mnógo".

Po Francouzské revoluci založili Výbor pro všeobecné blaho. Zní to vznostně, ale zařvalo pak pod gilotinami mnoho nevinných lidí. Jedním z nejkrvelačnějších řezníků byl pan Robespierre. Na jakou chorobu díky té revoluci zemřel asi víme všichni, měla kovovou příchuť.

Já nemám revoluce rád, jelikož většinou přinesly víc škody, než spásy.

Jak to zpívali Plastici?

Revoluce,

stříká prudce,

na krví nenažraný ruce".

Průměrný počet slepic: 3.2 (33 hlasů)

Jasně, Bernarde, nebýt mě, tak nemáš o čem psát. Můžeš ještě zopáknout vojnu a to jak jsi s uspokojením sobě vlastním buzeroval vojína..., nebo to, jak jsou panny "na ho*no", jak každýmu v hospodě dáš po hubě..., co všechno máš..., jak je tvá matka na rozdíl od ostatních důchodců spokojená se svým důchodem..., jak jsi volil prezidenta Pavla, protože jinak by ti žena "rozkopala koule", jak mě můžeš "vytočit" kdykoliv se ti zachce..., prostě ty obvyklé pindy a ten neutuchající zájem o mě od začátku (protože jsem tě spolu s těmi, kteří už tě znali z Litterate, taky prokoukla)..., a bez kterého se neobejdeš, na rozdíl ode mě. Ale posluž si..., nic jiného než dehonestace nebo naopak lísání se k mužským jedincům od tebe neočekávám, byť  na všechny ty zkazky publikum jistě získáš...

Průměrný počet slepic: 4.3 (108 hlasů)

Ty, bzučilko, nemáš ráda mě, já nemám rád tebe.

Oba jsme na jednom prostoru. Před několika dny jsem ti navrhoval, abychom se ignorovali. Tys to 2x porušila. Když mě někdo kopne do lýtka, tak já ho pak do břicha. Přeji hezké zažívání. Ale vybrala sis to ty.

Průměrný počet slepic: 1.7 (71 hlas)

že jsem zde dal něco dřív, než ty. Ty jsi zvyklá, že tebou kopírované názory tady jsou první a pak až se vyjadřují ti, kdo to musí sami napsat a přemýšlet o tom.

No, s tebou tu revoluci vyhrajou. Hodně štěstí.

Jim, ne tobě.

Průměrný počet slepic: 1.6 (63 hlasů)

Hodně primitivní argument..., hodný třeťáka ZŠ. (S tebou už to vyhrál Pavel, tak co bys chtěl ještě vyhrávat, je tam díky takovým, jako jsi ty)

Průměrný počet slepic: 4.7 (77 hlasů)

Nedělej se lepším než jsi. Od začátku jsem tvrdila, že kdyby ses do mě nenavážel, nemám proč na tebe reagovat. O ignorování jsi nepsal nikdy nic - a jen ubožák chce něco urovnávat a zároveň oslovovat ženu "bzučilko". Byť je to tvé "nejslušnější" oslovení, "hrdino dnešních časů".:-)

Průměrný počet slepic: 4.3 (68 hlasů)

když ty jsi mě před dvěma dny ofiko označila za blba.

Každopádně si všimni, bzučilko, že jsi na můj post reagovala, aniž by jsi rozporovala jedinou věc, kterou jsem tam napsal. Prostě jsi viděla nick a vyrazila do útoku.

A p.s. rád bych upozornil zdejšího administrátora, který umí i banovat, že pokud mě někdo nazve blbem, já jako žid, který respektuje, že dluhy by se měly splácet i s úroky, znám i jiná slovní spojení, než bzučilka. Zrovna mě napadá slovní spojení "vypatlaná kráva", což hodlám použít příště, až na mě zase nezdůvodně zaútočí tato pipina.

Průměrný počet slepic: 1.7 (70 hlasů)

Bernarde, kde je to téma k článku Vidláka, jak tak rád vždycky kritizuješ a sám jsi přitom už dvě hodiny mimo téma.... Ale dobře, ještě tedy jak je to s tou ignorací, kterou mi podle sebe "nabízíš..." (a propos - je mi jedno, jestli jsi žid nebo eskymák)  Zesměšňování a ponižování je tvoje parketa - kde je ta ignorace zde? Ten "blb" byla už zase jen reakce na tvůj žvást:

Napsal uživatel berrnard dne Čt, 18. 01. 2024, 00:01

...vyraž do útoku. Včelka Mája tě bude s cepem krýt. A pak se přidají další a náš národ bude mít konečně spasitele...

----------------------------------------------------------------------------
Napsal uživatel včelka Mája dne Čt, 18. 01. 2024, 12:40

Bernard

Blbe. Přečti si včerejšího Ethanola a zkus se jednou trefit do něj...

----------------------------------------------------------------------------
Že jsem si dnes jen přečetla nick a "vyrazila do útoku?" A co tohle, to má být ta "nabídka na smír" nebo snad ignorace z tvé strany?: 

berrnard:.a jednou za čas vyrazí na Václavák zamávat vlaječkou (viď fčelko), tak do této armády se mi moc nechce.


 

Průměrný počet slepic: 4.2 (53 hlasů)

májo, když ti bernard psal abys na něj dlabala, tak se na něj vyser. Kdo ty vaše pindy má číst? Já vím, číst je nemusím, ale je s nima zasraný celý vlakno.

tak si pište oba o svým a dělejte že ten druhej není. U máji chápu že s tím má problém, páč je ženská a ta musí mít poslední slovo. Ale snaž se holka.

Průměrný počet slepic: 4.5 (68 hlasů)

já ač jsem také ženská a mám ráda poslední slovo (čím to je, že se nám to tak líbí), souhlasím s každým písmenem, které jsi napsal. Nejsou to jen Vidlákovy kydy, ale na většině diskusních fórech se hádají 2 chudáci a žádný z nich nechce být ten předposlední.

Průměrný počet slepic: 4.7 (43 hlasů)

In reply to by menhira

Trvalý odkaz

Když se začneš hádat s blbcem, za chvíli se hádají dva blbci.

Před chvíli jsem zakončil jednu takovou diskuzi na jiném blogu, protože jak k tomu přijdou ti ostatní.  Jedna osůbka mě tam začala mistrovat, co smím a co nesmím psát, protože....   Lépe se smířit s tím, že jste považován za poraženého než pokračovat v nesmyslné diskuzi dvou blbců. Smířit se s porážkou mi nedělá potíže. A taky nemusím mít poslední slovo.

Měli jsme kdysi v kolektivu takového "alfíka" jako je Bernbard. S nimi se dá diskutovat jedině tak, že si jich nevšímáte stejně jako trollů. Hluboký nezájem. Jinak - viz výše!

Možná je dneska něco ve vzduchu nebo zato můžou ty skvrny na Slunci...

[;>D) 

Průměrný počet slepic: 4.8 (31 hlas)

Ty jsi ten, kdo držel vždycky s tou druhou stranou, stejně jako Jan nebo Rad, takže si věř třeba i tomu, že mi psal, abych na něj "dlabala". Bylo to přesně naopak (ale chápu, že "chlapi" mají problém, páč musí vždycky držet spolu..., takže díky za radu :-).

Průměrný počet slepic: 3.7 (17 hlasů)

16.1. článek Největší nepřítel. Lze snadno dohledat v diskusi.

Cituji: " Patrně jste si nevšimla toho, že na vás už cca 2 měsíce neútočím. Pokud mi ale budete dále okopávat kotníky, dnes jste to už udělala 2x, tak se neudržím a budu muset reagovat. Když hodíte míčkem proti zdi, počítejte s tím, že se odrazí. Čím silněji s ním hodíte, tím víc se odrazí a pak by se mohlo stát, že v dráze jeho odrazu budete stát vy."

" Osobně bych spíš navrhoval, když se navzájem nemusíme, abychom se ignorovali. Já to dělám, vy ne. Další vývoj je na vás. Ještě jednou mě kopnete a vyrazím na steč."

Průměrný počet slepic: 2 (17 hlasů)

berrnard dne St, 17. 01. : ...Zde funguje i Mája, která celý den prohledává net a už je natěšená na večer, aby to zde mohla jako jedna z prvních překopírovat. Pak tady máme Inzu...

Antilibtard dne St, 17. 01. 2024, 02:11In reply by berrnard

Kdo rozhodl o tom, co by člověk měl nebo neměl dělat, když chce postovat s velkým dosahem? Lze předpokládat, že kdyby Vidlákovi popsaná praxe vadila, tak by zasáhl….Takže za mě to vypadá na win-win situaci pro Vidláka i diskutující.

Berrnard:.... marně jsem se snažil ho nasrat.. Já jsem zde už hafo let ještě se mi to nikdy pořádně nepovedlo…Jsem bezkonkurenčně tady nejdlouhodobější komentátor

CHANDRASEKHAR dne St, 17. 01. 2024 - Jestli to nebude tím, že Daniel na provokatéry a blbce nereaguje. A dobře dělá.

včelka Mája dne St, 17. 01. 2024, by berrnard

"Pojďme si to prý rozebrat", promluvil a tradičně rozesmál "bůh" z lesa... Ale díky, že jsem se opět nespletla - jsou věci, které člověk umí předvídat, a ty vaše nenávistné bláboly k nim patří… Kromě toho - Chandrasekhar to napsal jasně a výstižně, na první dobrou..., aniž by k tomu potřeboval x-let života zde!

Agarin dne Pá, 19. 01. 2024, 00:55 by berrnard

Fakt hrdina českého kapitalismu = Bernd ard

Když mu chybí slova a argumenty, bude muchlat oponenta do kuličky!...

...Muchlat někoho do kuličky umí jenom hulvát a nevychovanec, kterému ani tituly nepomohou v jeho primitivním chování.

Nechtěl bych být ani jeho spolupracovníkem, ani jeho nájemníkem, ani jeho rodinným příslušníkem.

Divím se, že ještě nepožádal svého generála záškodníka o povolení ke službě v cizí armádě a nejel chlastat a realizovat své bohorovné pravdy na východní frontě.

Je to dobře placené a nemusel by se dřít někde v lese s pilou.


 

Průměrný počet slepic: 4 (10 hlasů)

u mě jste v pohodě ty i Berrnard, ale teď jste vážně jak malá děcka. OBA !! Mně vadí jen blbci a to nejste ani jeden z vás.

Průměrný počet slepic: 3.6 (13 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

To je jednoduchý, Bobe. Kdyby přestal lhát a opruzovat, byl by klid, lži nesnáším. Už dávno jsem psala, ať mě vynechá, ale není toho schopen.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

Je to člověk, který má spoustu zajímavých příspěvků. Žena, které není jedno, co se okolo ní děje. A je i nápaditá. Rozhodně nikoho jen tak neurazí. Což je jakási tichá ctnost, kterou však bereme automaticky.

Díly, Včelko, že tu jste.

Průměrný počet slepic: 4.8 (74 hlasů)

Díky, Tome, ale jestli jsem občas měla chuť s tím někdy seknout, tak je to zrovna teď. Vážím si vašich slov.

Průměrný počet slepic: 4.5 (40 hlasů)

.. jmenuje se ti Divide et impera, a děje se to schválně.

V dětství jsem byl terčem mnoha posměšků, a měl mnoho nelichotivých přezdívek, a žádná na mně neulpěla, poslechl jsem radu otce a všechny ignoroval. Ono je to brzy přešlo a nakonec posměváčkům došla i fantazie..

Až jako dospělý jsem pochopil, že právě o tom psal Mistr Sun-tsu ve svých strategénech a Carl von Clausewitz ve svých učebnicích taktiky a strategie. Přenesení boje na území nepřítele, který se vyčerpává a oslabuje.

Průměrný počet slepic: 4.7 (46 hlasů)

To "Přenesení boje na území nepřítele, který se vyčerpává a oslabuje" to zní a jeví se jako úspěšná taktika a strategie.

Průměrný počet slepic: 4.5 (27 hlasů)

Proto se máte na chytráky vykašlat, a ne se s nimi hádat až do chutě k odchodu. Možná zrovna o tohle jim jde?

Průměrný počet slepic: 4.9 (22 hlasů)

Se musí vaše slova pane Antilibtard. 

Ano o tom jim jde, hádky až do chutě k odchodu. 

Souhlasím s vámi. 

Již jsem oznámil zde na webu že nebudu odpovídat na žádnou provokaci

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)

Mám taky Včelku moc rád. Je to chytrá, bystrá, vnímavá žena, s neomylným úsudkem. Co řekne Včelka to platí. Naše Včelka je neúnavná pracovitá síla pro naše Vidlákovy Kydy hned po našim Vidláku. Nemůžu si představit Kydy bez naší pilnou Včelku. Kdyby Včelka zde nebyla tak by náš web zde doslova osiřel. A trio s naším Vidlákem a Včelkou se doplňuje s naším básníkem Zauberem který ze svými rýmovanými básnicky výstižně popisuje dění u nás v ČR.

Vidlák-včelka Mája-Zauber(Kouzlo) toť je naše neporazitelné trio viz zde:
https://www.vidlakovykydy.cz/comment/2144535#comment-2144535

 

Průměrný počet slepic: 4 (22 hlasů)

že ty ses zamiloval ? 😆

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)

.


 

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

jsou panny "na ho*no"
jak každýmu v hospodě dáš po hubě..
ten neutuchající zájem o mě od začátku


jsou panny "na ho*no"?..  Tak to teda ne, ctnost ženy není na hovno, panenství je respektované, ceněné, někdy dokonce i žádoucí . 

Znám rodiny které vznikly když žena ještě byla panna a po desítkách let jejich manželství oni považují své partnerství za dokonalé

 

jak každýmu v hospodě dáš po hubě..  Tak tady panu berrnardovi absolutně rozumím, 

já taky kdyby jsem měl před sebou ethanola tak by jsem toho šílence zpráskal za ty jeho hovadiny co zde mele a vyvádí

 

ten neutuchající zájem o mě od začátku.   ... Říká se že tam kde mezi ženou a mužem existuje nenávist tam se naopak může zrodit obrovská láska :-) . 

Průměrný počet slepic: 3 (22 hlasů)

ono to právě bylo od Včelky dost vytržené z konceptu.

My jsme se zde kdysi bavili o islámském terorismu, že ty mučedníky pak čeká ráj, kde bude každý z nich mít 72 pannen. Na to já jsem odpověděl, že jsem měl v životě dvě panny a jelikož to díky tomu nebyly v tomto směru příliš zkušené dívky, tak nic moc a že představa, že jich na mě někde čeká 72 mi rozhodně nepřipadá, jako nebe, ale spíš jako peklo. Z mé strany to byl černý humor.

Včelka z toho pouze vytáhla, že jsem tvrdil, že panny jsou na hovno. Posuďte sám.

Průměrný počet slepic: 2.7 (18 hlasů)

Lhář na entou, kdyby to napsal takto, ani bych nepípla. Tehdy tím vzbudil nevoli a pobouřil i ostatní, kteří ho za to sprdli, nebyla jsem sama, kdo na to reagoval. Neskutečný lhář a manipulátor, fakt čumím, co všechno "dokáže"...Za půl roku řekne, že psal jinak i o tom Palachovi a místo třech slov napíše celý okecávací odstavec., jen aby si někoho naklonil. Směšné.

berrnard: dne Út, 16. 01. 2024, 22:40  Palach byl kokot

Průměrný počet slepic: 2.7 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Je to dlouhé ale je jasné , že Rakušan má nísto kůže teflon.

https://www.forum24.cz/video-podporujete-fasisty-na-ukrajine-dav-v-karvine-rve-na-rakusana-padaji-vyzvy-k-demisi-i-urazky?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box

Průměrný počet slepic: 4.4 (39 hlasů)

estrádou dlouho jezdit nebude

Průměrný počet slepic: 4.6 (41 hlas)

rakusan karvine

Vicepremiér a ministr vnitra Vít Rakušan v pondělí večer odstartoval turné po českých městech zvané Debata bez cenzury a stál proti rozzuřenému davu. „Fašista, fašista! Demisi! Odstup, pokazils na cos sáhl.“ Sál pivnice Centrum v Karviné bouřil. Lidé pískali, bušili pěstmi do stolu. Kdosi si přinesl vidle a hrozivě s nimi máchal.
Více než dvě stovky lidí v Karviné příliš odpovědi šéfa STAN nezajímaly, přišli ho především vypískat a vynadat mu. Za kauzu Dozimetr, za podporu Ukrajiny, za zvyšování daní i za korespondenční volbu.

„Jdi do *iče, ty debile,“ zní na uvítanou od pivem posilněného havíře v kšiltovce s českou vlajkou, který si bere slovo. Sál zatleská a hned na úvod je jasné, že tady žádná selanka ministra nečeká. Rakušan zkouší debatu moderovat, ale všechny pokusy o to, aby se diskuse odehrávala kultivovaně selhávají.

„Proč podporujete fašistický kyjevský režim? Kolik peněz jste poslali, když Američani vraždili v Iráku a Sýrii?,“ bere si mikrofon starší muž v modré bundě. Hospoda pak jednohlasně skanduje „Fašisto“.

Setkání bez cenzury mají zjevně završit zákopy mezi vládou a voliči po sérii skandálů či nepopulárních opatření, která snížily důvěru lidí v pětikoalici. Ta na konci loňského prosince roku podle Centra pro výzkum veřejného mínění důvěřovalo jen 17 procent lidí. Jen pár dní starý volební model společnosti Median přisoudil STANu podporu 6,5 procenta. Je otázka, jestli po této diskusi nebude ještě nižší. „My tě stejně volit nebudem,“ směje se nahlas pivem posilněný muž.

„Budou někdy vysvětleny Vrbětice a Dozimetr?“ ptá se důchodce v mikině. „Soud s aktéry Dozimetru začne letos,“ odpovídá Rakušan. Hospoda je plná k prasknutí. Lidé uvnitř zažívají, jak se v konzervě cítí sardinky.Komusi v tašce cinkají lahváče. Možnost položit ministrovi otázku vyvolává tlačenici, k mikrofonu se chce dostat každý. „Uhni!,“ velí rudolící pán v kostkované košili s kšandami, když si klestí cestu davem. Pár rázovitých havířů u stolu vytahuje cigarety a ostentativně kouří, kouř vyfukují směrem k Rakušanovi.

„Někdo na facebook napíše, že schvaluje útok na filozofické fakultě a okamžitě k němu vtrhne komando. Proč nebyli policajti tak rychlí u toho střelce?“ pouští se na tenký led další „chachar“. Rakušan se ale nenechá zviklat. „Jen ať tam URNA vtrhne, jen ať ho vyvleče,“ reaguje, ale jen tím vlévá olej do ohně a sál bouří. Starší dáma v pleteném svetru lapá po dechu. V kabelce loví prášky na tlak a rukou stírá pot z čela.

O slovo se hlásí skupinka mužů s kamerami, kteří natáčí celý večer. „Kdy dáte rozhovor nám, alternativním médiím a nebudete se skrývat u Václava Moravce,“ ptají se. „Jsem tady, tak vidíte, ptejte se,“ stihne se překřičet hluk ministr, ale to už si mikrofon ukradne člen místní SPD.
„Jste ministerstvo propagandy, blokujete webové domény,“ vpálí ministrovi do tváře.
„My nic neblokujeme, to dělá CZ.NIC, nikoliv náš resort. Prošlo to Ústavním soudem,“ odvětí Rakušan, ale tato odpověď lidem nestačí. Pískají a buší do lavic. Rakušanova ochranka je nervózní. Stojí čím dál blíž ministrovi, nervózně si mnou ruce. Ad omnia paratus – Na všechno připraven, hlásá nášivka na jejich bundách. Jejich těkavé pohledy do rozlíceného davu naznačují, že na tohle připraveni tak úplně nebyli.

Když do sálu vstoupí muž s vidlemi a nápisem „Pro válečné štváče a vlastizrádce“, skenují ho pohledem. Nápis na kartonu je opatřen dvěma velkými bulvami, v narážce na ministrovu přezdívku, již nakonec sám vtipně glosuje: „Já vím, říkají mi Kuliočko,“ zasměje se trošku falešně. Bez poznámek pak nechává další transparent, obří telefon z polystyrenu, na němž se skví nápis „Kinder secret telefone Ropušan“, nejspíš v narážce na šifrovaný telefon, jehož vlastnictví ministr zdůvodnil tím, že jej vlastně vůbec nepoužíval a hrály si s ním jeho děti.

„Proč jste sem vůbec přijel? Jde vám jen o ty kamery, které vás tu natáčí,“ bere si slovo mladík v saku, ale dřív než stihne Vít Rakušan obsáhleji reagovat, dotaz klade policista v civilu: „Chlubíte se, že jste policajtům přidali 10 procent, ale o 20 tisíc ročně jste je ožebračili, protože jste jim zrušili příspěvek na stravování.“
„Začneme ho zase letos vyplácet,“ odpoví ministr.
Po dvou hodinách „debata“ končí. Dvě stovky Karviňáků odchází spokojeno, že si stihli zařvat na ministra.

Důvod, proč si vybral zrovna Karvinou, je nasnadě. Chtěl ukázat, že se nebojí přijít tam, kde vláda pětikoalice velkou podporu nemá. Komunální volby tu pro STAN nedopadají nikdy dobře. Třetí největší strana v Poslanecké sněmovně tu jen paběrkuje. Naposledy zde hnutí utržilo 1,65 procent hlasů. V roce 2018 tu ještě v koalici s Piráty získalo uskupení 5,97 procent a 2 mandáty a to bylo naposledy, kdo zdejší politiky STAN promluvil.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/rakusan-demise-debata-bez-cenzury-karvina.A240122_170031_domaci_remy

Průměrný počet slepic: 4.7 (50 hlasů)

40 policistů uvnitř, 15 těžkooděnců venku. Statečný dozimetr z Kolína.

40polictu 15tezkodencu
zdroj:   https://t.me/neCT24/49190
 

Průměrný počet slepic: 4.8 (9 hlasů)

Do Ostravy se chce přijet podívat ten prasopes z Řeporyjí ... doufám, že dostane přes čuňu

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Právě jsem zjistil jak snadno ve volbách v USA ukradl Biden hlasy od Trumpa a své navýšil.
Máme zde na Kydech jednoho Bidena který dnes 22.1.2024 mi hluboko snížil můj průměr slepic na mém komentáři 2146077 a z průměru 4,9 slepic ho snížil na 2.2 slepic

 

Pro upřesnění měl jsem dnes 22.1.2024  před polednem na komentáři 2146077 , celkem 65 hlasů s průměrem 4,9 slepic.
Teď vidím že mám 233 hlasů s průměrem 2.2 slepice.
To znamená že neznámý Biden mi dnes během pár hodin naťukal 168 jednoslepičích hlasů.

 

Zjistil jsem kdo je tento neznámý Biden protože je tak hloupý že si sám naťukal obrovské množství pětislepic a v jeho komentáři se dokonce chvástal jak snadné to je přivlastňovat si hlasy a slepice které mu nepatří.
Mám to vše zadokumentované pro případ jestli bude potřeba.

 

Upozorňuji naposled tohoto Bidena ať se umoudří ať přestane se sprostě zde vyjadřovat a rušit diskutující, 
 

Zde je slušný server V.Kydy a ne server žumpa forum24.
 

V opačném případě to budu nucen řešit jinak.
 

Antonín

Průměrný počet slepic: 3.3 (52 hlasů)

se svojí nenávistí a hloupostí. Ethanol mi taky vždycky nesedne, ale většinou jde k jádru a netapetuje staré hlouposti. A ten tvůj boj o slepice je opravdu podivný.

Průměrný počet slepic: 3.6 (38 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

Trhni si nohou 

Průměrný počet slepic: 3.1 (39 hlasů)

" Mám to vše zadokumentované pro případ jestli bude potřeba."

Pětatřicet let po pádu komunismu, a Toncek má stále nezapomenuté své touhy estébáka. ;o))

Průměrný počet slepic: 3.3 (33 hlasů)

Trhni si nohou idiote, ty jseš šílenec zralej do Bochnic

Průměrný počet slepic: 3.1 (28 hlasů)

.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Sedmilháři z Pětkoalice nás ujišťují, že účelem uzákonění korespondenční volby není manipulovat volby, ale vyjít vstříc určité skupině občanů, konkrétně těm z nás, co žijí v cizině. Ukážu na příkladu, co je to za bullshit.

Konkrétně je rétorika pana Rakušana taková, že si voliči v zahraničí musejí brát volno od svých povinností a cestovat kolikrát stovky kilometrů na úřad, aby tam prezenčně a v souladu se současnou jurisdikcí vykonali volební akt.

Vypadá to tedy, že je velice šlechetné, že na ně koalice myslí a chce jim usnadnit život. Nicméně myslím si, že o nějaké usnadnění života vládě jde až v poslední řadě. Pokud by se vláda rozhodla páchat dobro a usnadňovat lidem životy tímto způsobem, je zde jiná a výrazně početnější skupina, které lze usnadnit život stejně dobře. Za chvilku napíšu, jaká to je, ale nyní nějaká ta čísla….

... V parlamentních volbách 2021 ze zahraničí přišlo 13.184 platných hlasů, všechny se započítávaly do Ústeckého kraje, který losem určila Státní volební komise. I zde byl výsledek spektakulární, 50,47% hlasů získal Dozimetr, pardon, PIR+STAN, 34,26% hlasů pak koalice SPOLU. Celkem bylo ve volbách do PSP v roce 2021 odevzdáno asi 5.4 milionu hlasů, z toho 1.5 milionu získala pětikoalice. Otázka, kterou si musíte položit je, proč kvůli nějakým řádově desítkám tisíc hlasů dělají takový virvál..., protože i kdyby se díky usnadnění volby zavedením korespondenčního způsobu voleb počet hlasujících v cizině zdvojnásobil, a to by byl jistě úspěch, nějakých 50 tisíc voličů. Dovedou ignorovat i větší skupiny, jak vzápětí ukážu. Je to asi 1% platných hlasů….

...Nicméně pětikoalice hovoří o tom, že by tímto způsobem mohlo připlynout až 600.000 hlasů, což zhruba udává rozměry případného podvodu. To už by bylo nějakých 12-15%., podle volební účasti, a to už samozřejmě významné je. Důležité samozřejmě je ohlídat, aby počet korespondenčních hlasů, které „přišly“ ze zahraničí, výrazně nepřekročil počet osob, které v cizině pobývají, to by bylo trapné. Doufejme, že dorazí poradci přímo z továrny na demokracii, tedy z jú es ej, kde mají s řízením těchto projektů zkušenosti a nedočkáme se tak trapných chvilek jako v Rakousku.

Stát Izrael nám bývá často předkládán jako velký vzor v různých oblastech, což jistě může být předmětem polemiky, ale vězte, že kdo chce vykonávat volební právo v Izraeli, musí přijet do Izraele. Žádné volby v cizině, z ciziny a podobně. To jen tak na okraj...

22. ledna 2024  👉 @cz24news                            celé zde:          https://cz24.news/…di/
 

Průměrný počet slepic: 4.9 (48 hlasů)

To je teprve začátek. Připomíná mě to Overtonova okno ( salámovou metodu) Cíle bude dosaženo až po několika krocích.

1) Zavedení korespondenční volby - už to je ve sněmovně

2) Umožnit volby i potomkům českých emigrantů

3) Umožnit volby potomkům odsunutých Němců

4) Umožnit volby imigrantům.

A samozřejmě umožnit korespondeční volby všem voličům.

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (43 hlasů)

3) Umožnit volby potomkům odsunutých Němců .... 

Zde se zákeřně skrývá pravda, pětidemolice nejenom chce umožnit volby potomkům odsunutých Němců , oni jim chtějí vrátit jejich majetky které jim zabavili Benešovy dekrety!

Nejokatější příklad jsou Lichtenštejnové kteří chtějí zpět majetek, který jim vzaly Benešovy dekrety.

A mají k tomu i k generála na Hradě který jim v tom pomáhá viz zde:

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-lichtenstejni-chteji-obejit-benesovy-dekrety-prezident-pavel-jim-pomaha-40449851
 

Průměrný počet slepic: 4.8 (29 hlasů)
Trvalý odkaz

ukrajinske gestapo

Průměrný počet slepic: 4.5 (33 hlasů)

nezlobte se na me, ale ty komenty ohledne slepic to jako fakt ? Tady se resi posrana vlada, ale nekdo tu  soutezi o nejvetsiho slepicaka, sam za sebe se stydim ze o tom pisu, tfuj,  lidi jsou fakt hovada :)  

Průměrný počet slepic: 3.8 (33 hlasů)

Jedná se o sprosté nadávky která tato osoba z přezdívkou Ethanol zde na Kydech šíří viz například jeho sprostý vzkaz zde:
https://www.vidlakovykydy.cz/comment/2146147#comment-2146147

To je ale hantýrka, .... Ethanol: Kdo si taky myslí, že prostoduchý Toncek má čtyři varlata, dvě kulky pod svým centimetrovým kašpárkem, a dvě koule mu rostou na čele, tak ať mi dá 5 slepic!

A naťukal si ten šílenec za pár minut 157 hlasů že jako s nim souhlasí, měl jich tam dokonce 266 ale zmenšil je aby to nebylo tak okaté.

A tato osoba se považuje za demokrata. Ne Demokrat ale Libtard jako kovaný, šílenec zralý přímo do Bochnic.

Tento šílenec za jeho sprosté vzkazy musí být vypískán z Kydech stejně jako byl vypískán vykulenec Rakušan v Karviné

Zde není žumpa forum24 ale vlastenecký web Vidlákovy Kydy


Antonín

Průměrný počet slepic: 2.6 (34 hlasů)

Co brečíš ty blbe, jsou to přece tvá pravidla. A sere tě, že podle tvých pravidel někdo hraje lépe než ty? ;o))

Jo a pouč mě, jak se "stahuje" počet hlasování? ;o)

Průměrný počet slepic: 3.1 (29 hlasů)
Trvalý odkaz

Trhni si nohou blbe, ty jseš šílenec zralej do Bochnic

Průměrný počet slepic: 2.4 (27 hlasů)