Odsouzen vládnout

Autor

Tak nám dneska začne ustavující schůze sněmovny. Nově zvolení poslanci by si měli zvolit orgány sněmovny, udělat všechny ty serepetičky vyplývající z ústavy a jednacího řádu a na konci toho všeho by měl Babiš podat demisi. Už dopředu se mluvilo o tom, že celý ten čas od voleb doteď byl vlastně jen takový oddechový prostor, protože všechno důležité se stane až teď. 

Až teď může dojít na slova Hazenkopfa, že koalice si nemohou udělat poslanecké kluby a tím pádem jsou ANO a SPD jediní, kdo mohou dávat návrhy na orgány sněmovny. Stejně tak až teď může dojít na to, že pětikoalice si vezme všechno a bude bránit nové opozici, aby si ve sněmovně šáhla na jakékoliv funkce. Až teď začne být důležité, koho Zeman pověří nebo nepověří jednáním o novém vládním kabinetě a až teď bude důležité, zda bude prezident spokojený se všemi jmény v nové vládě. Doteď si vlastně všichni jen ujasňovali pozice. 

Já osobně si myslím, že na nic zajímavého vlastně nedojde. Sněmovna se ustaví, pětikoalice bude mít svoje poslanecké kluby, skutečně vyšachují Babiše a Okamuru ze všeho co bude možné, Zeman pověří Fialu, aby sestavil vládu a na žádné nečekané drámo nedojde. Vždy pravdomluvní novináři se samozřejmě budou tetelit blahem, jak máme konečně hentů demokraticků sněmovnu, pokusí se do ANO a SPD nějak šťouchnout, ale ono to ani moc nepůjde, protože Babiš vyklidil pole předem. 

Ano, Babiš vyklidil pole. V podstatě tím vzal vítr z plachet všem těm, kteří varovali před oligarchou STBákem, který nikdy neustoupí, nikdy neodejde a udělá všechno pro to, aby dál vládnul i kdyby z české demokracie neměl zůstat kámen na kameni.  A ejhle... ono ne. On normálně odevzdá moc, odevzdá ministerstva, odevzdá agendu a v klidu půjde do opozice.  Sedne si tam někde vedle Okamury, pro jistotu se k němu nebude moc znát a bude pokračovat v tom, co dělal doposud... bude vysávat politické programy (a především ten Okamurův) a čekat na příležitost, kterých zřejmě v blízké budoucnosti nebude málo. 

A tak Milka nebude mít důvod znechuceně odcházet a Zastrčil nebude mít důvod sesazovat prezidenta. Všimněte si prosím, že článek 66 zmizel z agendy jednoduše proto, že by bylo poněkud chucpe na jedné straně tvrdit, že prezident není schopen vykonávat funkci a na druhé straně od toho stejného prezidenta přijímat pověření k sestavení vlády. Proto si myslím, že ani v tomto ohledu se na společné schůzi obou komor v úterý se nic zajímavého nestane.  Připouštím, že Vystrčil může být dostatečně blbej na to, aby to zkusil, ale pokud to udělá, tak Zeman bude mít krásný a nezpochybnitelný důvod Fialu nejmenovat a všechno ostatní se dost potáhne. Proto bych si myslel, že kolegové našeho Krysíka umravní a všechny tanečky kolem prezidenta na čas zase skončí. 

Fiala je totiž odsouzen vládnout. 

Je odsouzen vládnout s Vykuleným Rakušanem, který stihl udělat první podraz dřív než byl zvolen. Je odsouzen vládnout s Piráty, které sice nepotřebuje, ale ještě méně potřebuje začínat svojí premiérskou kariéru skandálem. Je odsouzen mít za ministra zahraničí Lipavského. Je odsouzen mít ve vládě Lidovce, je odsouzen držet si tam TOPku. Je odsouzen mít Válka jako ministra zdravotnictví. Je odsouzen manévrovat mezi samými slušnými demokratickými politiky, kteří vždycky dodrželi slovo, vždy smýšleli ve prospěch České republiky a na jejich mysl nikdy nepřišla žádná zrada. Všem bude muset vyjít vstříc, všem bude muset nějak vyhovět, všechny bude muset podržet i kdyby se ukázali jako naprostí břídilové. 

Do toho je odsouzen plnit své sliby, které v podstatě znamenají, že všechno zůstane a naopak bude ještě více výhod pro každého chudáka občánka, ale zároveň nebude Babišova drahota, stát se nebude zadlužovat, prostě všichni budou spokojení a šťastní. 

Je odsouzen vládnout v době, kdy se inflace utrhla z řetezu, kdy končí hypoteční boom, kdy se ukazuje, že ojronápady ohledně levné elektřiny mají zcela opačný výsledek, kdy ČNB pod vlivem jakéhosi nejmenovaného zahraničí zvedá úrokové sazby možná nejvíc v Evropě ačkoliv většina inflačních tlaků přichází zvenčí a náš stát na ně má jen minimální vliv. 

Je odsouzen vládnout v době, kdy Škodovka má nedostatek čipů, kdy bude nedostatek hořčíku, kdy Němci hodlají vypnout svoje jaderné elektrárny a u nás nikdo nedokáže žádnou postavit. 

Je odsouzen vládnout v době, kdy právě on má lidi trestat za to, že topí ve starých kotlích, že se nechtějí očkovat, že nechtějí migranty a nechtějí více EU.  Je odsouzen vládnout v době, kdy se ukazuje, že očkování nedělá za koronavirem tečku. Že i očkovaní mohou umírat a ne zrovna málo. Je odsouzen přesvědčovat lidi o výhodnosti očkování látkou o jejíchž dlouhodobých účincích vůbec nic nevíme. Je odsouzen přesvědčovat lidi, že se mají očkovat nejen jednorázově, ale potřetí, počtvrté, popáté... 

Je odsouzen zaujmout vstřícný postoj k EU v době, kdy i líbodémo začíná docházet, co ten grýndýl bude znamenat. Je odsouzen se odvrátit od Vysegrádu zrovna ve chvíli, kdy začne být vidět rozdíl mezi asertivním Polskem a Maďarskem na jedné straně  a Českou republikou a Slovenskem na straně druhé. 

Proč by si měli Zeman a Babiš dělat starosti? Proč by měli navzdory americké a německé ambasádě dělat nějaké tlaky? Proč by měli navzdory novinářům zkoušet nějaké politické finty? Proč by se měli pokoušet zůstat u moci? Aby si vyžrali tohle všechno? 

Loni to vypadalo, že nic horšího než koronavirus se už nemůže stát. A jak to Andrejovi uškodilo. A letos? Koronavirus stále úřaduje skoro stejně dobře jako loni a do toho se opravdu stalo všechno to, před čím jsem loni varoval a myslel si, že se to musí stát už v roce 2020. Nu, spletl jsem se, děje se to až teď.  

Vlastně má tak trochu pocit, že ani Fialovi se do vládnutí moc nechce. Nějak se do premiérského křesla nehrne. Prý vláda by mohla být do vánoc... Žádný spěch, vlastně máme všichni dost času... Divíte se? 

Myslíte, že naše pravdomluvná média dokáží v této situaci nějak ovlivnit veřejné mínění, že se máme tak dobře, jak jsme se nikdy neměli? Houby... Dokáží jedinou věc, že se všem blogerům zase zdvojnásobí čtenost. Hodně lidí přijde o iluzi, že jsou střední třídou. Hodně lidí zjistí, jaké to je platit hypotéku ne 20 tis. měsíčně, ale 30 tis. Hodně studentů zjistí, že mohou buďto cestovat a nebo jíst, ale obojí zároveň ne. I mezi důchodci je ještě řada těch, kteří se opájejí svobodu získanou před třiceti lety a cítí morový puch komunismu kdekoliv někdo řekne, že by se neměly podporovat globální korporace. Tohle všechno se teď drolí přímo před očima. 

Zasáhlo by to i Babiše, ale oligarcha má alespoň rozum, aby nebyl na ráně, až se začne mluvit o jeho kamarádech miliardářích, kteří vyvádějí majetek z Bohemia energy. Až se bude mluvit o nedostatku hnojiv i Adblue, až se bude mluvit o zdražení všeho a všude, až budou různí paraziti a dojiči systému ukončovat svoje podnikání, protože se už nevyplatí.  Tohle všechno bude v televizi vysvětlovat právě Fiala. On bude vysvětlovat, proč v EU také nic nevyjednal stejně jako Babiš. On bude vysvětlovat, že je všechno složité a nedá se s tím nic dělat. 

 Fiala bude Zimní premiér. Že se na něj žene tolik problémů, že by si s nimi neporadil zřejmě ani Andrejko, který má ve straně pořádek a disciplínu. Jak si asi poradí premiér, který stojí na hlasech tří dalších stran a je to tam u nich jeden větší hajzl než druhý? 

Navíc si dovoluji mít názor, že Babiš se už do křesla nevrátí. Že z marastu neradostné budoucnosti povstanou noví bojovníci a Andrejko patří ještě do starých časů. Babiš je ještě příliš demokrat. Je příliš málo drsný na to, co přijde. Je příliš bohatý, aby rozuměl tomu, v čem žijí obyčejní lidé. Budoucnost patří drsnějším týpkům. Mnohem drsnějším.  Babiš má vlastně jednou šanci - musí se skutečně stát tím Orbánem. Musí se stát tím autoritativním mocipánem, který bude v ruce třímat šipku směrem ven z Unie. Pokud zůstane Babišem, přijde jiný Orbán. Méně prachatý, ale lepší řečník s menšími skrupulemi. 

Ale než se toto všechno stane, nejdřív se z Fialy stane předčasně zestárlá blábolící troska. Je totiž odsouzen vládnout. Je tak trochu jako Husák... ujímá se nezáviděníhodné role v nezáviděníhodném čase a má k dispozici ještě méně možností, jak něco řešit. Tak co Péťo? Budeš lepší než Husák? 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (202 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Nech odpadne co je slabe, nech odpadne co je oportunisticke, nech vo vlade ostane to zdrave jadro !

Průměrný počet slepic: 5 (50 hlasů)

In reply to by hulvath (neověřeno)

Trvalý odkaz

by musel odpadnout sám sebe

Průměrný počet slepic: 4.4 (19 hlasů)

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

do druhých švestek.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

je založený na lži. Lež má krátké nohy a dovede rychle nebo daleko utíkat, ale narazí na svou blbost. Stejně, jako socík. Programová lež není program.

Průměrný počet slepic: 4 (15 hlasů)

narazil na netrpělivost a velké oči, taky blbost, občanů.

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)

Gratulujme!

Průměrný počet slepic: 5 (19 hlasů)

Nechtějí si modří s koalou, spíš, po hubených letech nakrást, než vládnout?
Může být, v tom případě, jejich vláda, i když třeba krátká, neúspěšná?

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Nutno ještě dodat, že přicházející časy budou velice zajímavé a plné zvratů. Uskrovníme se v potřebách, ale homo politicus bude mít hody. Možná by stálo uvažovat o tom založit si deník a začít nastávající zlomové časy pro paměť popisovat.
Vinotéka to nespraví.

Průměrný počet slepic: 4.8 (34 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

akorát jsem zvědavá, kdyxž zmizlo téíma antibabiš, co budou dělat a o čem zasvěceně psaá fšichni ti psavci. Na ot jsem zvědavá.....

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

začnou zase psát o tom, jak je Zeman věčně ožralý, šílený, lhář neschopný výkonu funkce a současně nebezpečný Putinův špión, který nás má zatáhnout do Ruska.
Bulvami Saši Mitrofanova vytryskla Seznamžumpa:
https://www.novinky.cz/komentare/clanek/ocima-sasi-mitrofanova-normalni…

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

Máte pravdu, témat je přehršel. Komunisté, Rusko, Čína, Bělorusko, Putin, Zeman, Babiš ten starší. A pak, vstanou noví bojovníci. Ještě je neznáme, ale číhají v bažinách, aby naši krásnou a šťastnou demokracii zničili.
Kolo dějin se nikdy nezastaví.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

tíhání Babiše v kauze Čapí hnízdo je přerušeno. Přestup do opozice ho ale zbaví střetu zájmů
Nové volby, nová ochrana. Premiér Andrej Babiš (ANO) získal po zvolení do sněmovny znovu poslaneckou imunitu, nelze ho tak stíhat. Trestní řízení v kauze Čapí hnízdo je proto přerušeno a policie bude muset požádat dolní komoru o jeho opětovné vydání. Rozuzlení případu se tak může zdržet. Volební klání by mohlo mít dopad i na kauzu střetu zájmů – pokud Babiš usedne v opozici, holding Agrofert bude mít zase nárok na evropské dotace...

Průměrný počet slepic: 3.9 (24 hlasů)

In reply to by iRozhlas (neověřeno)

Trvalý odkaz

:-) :-)

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

In reply to by iRozhlas (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kdyby měl Zeman ještě jiskru, vyhlásil by amnestii a abolici na všechny "verbální" "zločiny" (beztak jsou ostudou a měly zůstat ve 20.století - viz kulka za "schvalování atentátu") a spolu s tím abolici na Babiše. Zdúvodnil by to snadno: "Sice jsem opravdu nechtěl dělat amnestie, ale cítím povinnost zastavit hony na čarodějnice... názory nemění jen blbec..."
Jen se obávám, že Zeman už žádnou jiskru nemá... škoda...

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Oni ti Pětilháři opravdu nepočítali, že budou vládnout, nebo alespoň, že se do Strakovky dostanou tak rychle a zdánlivě bez problémů.

Dnes se udála jedna zajímavá příhoda. V zatím protivládním pořadu protivládní ČT, Interview ČT24 (od nástupu nové vlády půjde samozřejmě o médium velmi provládní) si povídal redaktor Takáč s rektorem VŠ Škody Auto, docentem Mertlíkem, bývalým ministrem financí ve vládě Miloše Zemana. Pan rektor nejenže na Zemanovi nenechal nit suchou, ale hlavně se vyjádřil o projevu Babiše na konferenci v Glasgow, jako o zcela pomýleném. Mertlík věru není jen tak nějaká soukromá osoba, svým způsobem reprezentuje jednu z největších firem české ekonomiky.
A potom se mi spojily další dvě příhody. Nejen ta z 3. 10. 2021, kdy německá veřejnoprávní ARD zaútočila na Babiše (a prý u 25% voličů pomohla k tomu, že nevyhrál volby), ale také návštěva šéfa VW Diesse, který měl promluvit o Gigafaktory v Prunéřově. Nejen, že se Babiš s Diessem nesetkali (protože to prý nechtěl Diess), ale VW odložilo rozhodnutí, zda Gigafaktory vůbec v Česku postaví. To vše vypovídá o jednom jediném. Babiš je u velké části automobilového průmyslu SRN v nemilosti a s ohledem na vliv tohoto průmyslu na ekonomiku SRN, je v nemilosti i u vlády SRN.

Nyní jde o to, jakou budoucnost bude mít Green Deal a zejména Fit for 50. Německé automobilky a VW první mezi nimi, jsou tak vyděšeni z "neekologické budoucnosti", že jsou ochotni mopslíkovat budoucí německé vládě, zejména, když v ní budou Zelení.
Jenže ty dopady už jsou tak zřejmé, že prý neoficiálně Leynová změkla a je ochotná zařadit jaderné elektrárny mezi čisté zdroje elektrické energie. To by ovšem v nastálé válce byla první Babišova vyhraná bitva. A takových bude ještě hodně.
Já se těším na seznam nových ministrů a na vládní program Pětilhářů. Zatím základní body koaliční smlouvy jsou takovými obecnými bláboly, že nemá smysl se jimi zabývat.

Průměrný počet slepic: 4.5 (54 hlasů)

Pan prezident mluvil pravdu o Peroutkovi, kdežto demokratická koalice lže, i když zatím ani nevládne.

Za vyšší, za babišovsko-zemanovskou morálku!

Průměrný počet slepic: 1.9 (50 hlasů)

Bejt tebou, levnej, prodejnej trolle, tak bych toho vašeho Peroutku moc nevytahoval.
Ten má másla na hlavě požehnaně, lezl do prdele každýmu režimu, i poválečnejm komoušům.
U Tarase na Terase k tomu byla kdysi výživná diskuze.
Až budu mít čas, přihodím odkaz, tak elfstvo, do pohotovosti.

Průměrný počet slepic: 4.6 (52 hlasů)

To vám ještě nedošlo, že elfům ve službě Mordoru se říká "skřeti"?

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Dost dobrý, dáte mi svolení to používat?
Čeští skřeti, to je výstižné:
https://www.facebook.com/cestielfoveofficial/

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

Slibovaný odkaz:
https://taras2.wordpress.com/2019/10/10/drzte-huby-a-plavte/
Ferda Peroutka si našel v každé době a v každém režimu svého gentlemana:
„..Po velkém vítězství, po ukázce své síly a následkem hospodářské výstavby dospělo sovětské Rusko …. stalo se první mocí na evropské pevnině, rozšířilo svůj přímý vliv až na břehy lamanšské. Nikdy v historii nebylo Rusko tak mocné, nikdy ještě nebyly síly socialismu tak mohutně seřazeny. To je nová epocha dějin.“

– zde Peroutka oslavuje znárodnění:
„Jsou-li dnes továrníci zbavováni továren, byli dříve lidé, kteří neměli kde spát a co jíst, pro lhostejnost šťastnějších. Rozmyslete si, je-li nutno považovat socialismus za konec českého národa…Továrník a dělník sotva mohou cítit stejně. Pro někoho může být socializace smrtelnou ranou, pro jiného nesmrtelnou zásluhou.“

Ze sborníku naprosto jednoznačně pojmenovaného "Tak, nebo tak".
Akorát mě sejří, že to Kartousovic skřetstvo si z toho nevezme žádný ponaučení.
A budou zas dál hysterickými výkřiky jen tupě prudit, bez nějakýho pokusu obhájit svá tvrzení. Dokonalá nuda a navíc placená z našich daní.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

"Zeman pak byl řadou lidí označen za „soudem uznaného lháře“, což ovšem není pravda. Soud konstatoval, že F. Peroutka skutečně selhal – jen se holt nepodařilo nalézt článek s titulem Hitler je gentleman."

Průměrný počet slepic: 4.8 (43 hlasů)

elfokryplovi jsou fašouni milí, tak je jen smutný, že se článek nenašel. Dnes by ho jistě rád napsal sám, ale ještě úplně nedozrála doba. Ale každou chvíli už tu bude.

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

nezdá se vám člověk, který tvrdí že před 55ti lety četl článek a přesně si pamatuje jeho nadpis a dokonce i kde byl umístěn, a přestože ten článek nikdo jiný nečetl, neviděl a ani přes veškerou snahu nenašel, je ochoten se soudit a odvolávat snad až k pánubohu, trochu divný? Normální člověk by řekl, promiňte asi jsem se spletl.

Průměrný počet slepic: 1.7 (27 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vidím to také tak.

Průměrný počet slepic: 2.3 (9 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

A kdyby navíc řekl, že si ten článek údajně uveřejněný v Peroutkově Přítomnosti :-D spletl s Pricovým článkem (respektive ukázkou z jeho knihy "I know those dictators" )" Hitler po lidské stránce" - skutečně uveřejněným v Peroutkově Přítomnosti, bylo by možné zjistit, že je v tomto článku Hitler opravdu popisován coby gentleman.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

Jakou budoucnost bude mít Green Deal a zejména Fit for 55? Žádnou. :-)

Průměrný počet slepic: 4.4 (12 hlasů)

prý u 25% voličů- Laco, kolik myslíte že voličů sleduje ARD. A kolik příznivců Babiše se nechá ovlivnit NĚMECKOU Tv?

Průměrný počet slepic: 2.5 (11 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Stačí, když od ARD informaci okopírovala místní protektorátní média. A ta to udělala bleskově.
Těch 25% je údaj z ČT24.
To jste opravdu tak natvrdlý, že Vám toto není jasné?

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

Podívejte se na tento odkaz. Nevím, jestli se smát nebo plakat. Něco tak debilního jen tak nevymyslíte.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/deset-klicovych-zmen-ktere-chysta-no…

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

bod číslo 10 - vybrat českého národního ptáka - to je fakt síla. To opravdu ze všeho nejdůležitější. Možná bychom na kydech mohli ohledně ptáků uspořádat anketu. ODS už ptačího maskota má, je to straka. Pro pětikoalici bych navrhoval supa.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by Václav (neověřeno)

Trvalý odkaz

Milana Svobodová
Před 22 hodinami
Fakt nevím, jestli se mám po přečtení těch ZMĚN, které nás mají spasit smát, nebo plakat. Vyhrál úsměv.
1) Vyšší spotřební daně u nezdravých věcí
Kdo bude určovat zdravé a nezdravé potraviny? Které lobby nejvíc.? I mléko a vejce byly před časem na indexu, jako nezdravé potraviny. Budou potraviny s lepkem nezdravé, když je tady houf antilepkařů z přesvědčení, nikoliv z nutnosti? (doplňuji: Nezdravé potraviny jsou všechny. Zdražovat se tedy budou všechny?)

2) Po dálnici až 150 km/h
Asi je při 130km/h málo havárií a mrtvých

3) Na rodičovskou budou moci jít i prarodiče
Nedopadne to jako pěstounství v rodinách nepřizpůsobivých, kdy babičky přes vnoučata zvyšují rodinný příjem?

4) Příprava na teroristický útok
Nová Branná výchova, kterou bylo nutno po revoluci zrušit? (doplním: A co takhle obnovit pro případ katastrof ženijní vojsko?)

5) Přesun úřadů mimo Prahu opět na scéně
?????? (Potěš koště!)

6) Snazší nalezení lékaře
Tak to jsem opravdu zvědavá, odkud nedostatkové lékaře vydolují? Nebo je budou klonovat?

7) Stopka nedemokratickým státům
Hurá, pokud se dostaví Dukovany, bude to neověřený prototyp za daleko vyšší cenu, než kdyby stavěl Rosatom, kterému se již dlouho stojící elektrárna povedla tak, že funguje bezproblémově déle, než se předpokládalo. Westinghouse to buď nezvládne vůbec (divil bych se, když v USAQ mají 60Hz, my 50Hz, takže nemohou použít jediný motor, jediné čerpadlo, jediný transformátor, turbínu ani generátor...)

8 ) Větší význam zemního plynu
Kde ho vezmeme, když si znepřátelíme Rusko? (doplním: Oni přece uvažují brát LNG z USA v trojnásobné ceně než z Ruska! Máme se nač těšit!)

9) Více „biopůdy“
Další krok k tomu, aby se snížila naše potravinová soběstačnost. (Vidláku, tohle komentuj!)

10) Český národní pták
🙂 🙂 Tak to nás zachrání jistě. (Jiné příspěvky jsou si jisté: bezkonkurenčně: modrá straka!)

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Na to ustavování sněmovny jsem opravdu zvědavá. Ne že by to mělo nějaký význam pro konečné uspořádání sněmovny, ale bude to možná hodně zábavné. Možností je několik. Ono to tolik diskutované pravidlo o vytváření klubů platí nejspíš pouze pro první schůzi sněmovny. Na druhé schůzi se může vedení sněmovny převolit, pokud nebude 5tikolce vyhovovat to, co vznikne z nouze na první schůzi. Ale Babiš a Okamura budou mít nejspíš možnost první schůzi dlouho protahovat. Jsem docela zvědavá, zda tu možnost využijí.

Průměrný počet slepic: 4.3 (19 hlasů)

Nejde o první schůzi ale o dobu do ustanovení sněmovny,tedy předseda ,pokladník atd. No a navrhovat předsedu můžou pouze kluby které dle zákona mají oprávnění založit pouze ano +spd. A tak jsem zvědav s jakou kreativní myšlenkou B5 přijde , nejspíš si se zákony vytřou vždyť jsou 108.
Je to klasické co bude dřív slepice nebo vejce, kluby nezákoně nebo zvolení kandidátů ano+spd, ihned vytvoření klubů(bez nároku na státní fin. podporu),odvolání zvolených,nové návrhy a pak už jen samá pozitiva

Průměrný počet slepic: 4.6 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

"Nech si to všichni zapamatují,"
Andrej Babiš@AndrejBabis
·
4h
Čau lidi. Slibuju, že naše vláda vytvoří historický rekord v podání demise a doručení na Pražský hrad. Sledujte, dneska vám řeknu víc, než kdy kdo čekal.

Průměrný počet slepic: 1.9 (38 hlasů)

Andrej Babiš
@AndrejBabis
·
Nov 5
Replying to
@AndrejBabis
Polistopadový kartel plní svůj antibabišovský program a jednat se mnou odmítli.
,,,,,,,,,,,
V okamžiku, kdy si předlistopadový komunista a evidovaný agent StB, donedávna držený u moci pohrobky bolševické partaje, stěžuje na polistopadový kartel, je v České republice zase všechno v pořádku. Fakt, že to Andrej Babiš nechápe, je jen drobný a logický průvodní jev.

Průměrný počet slepic: 1.4 (39 hlasů)

třeba exjenerál - kariérní nikomu nevadí....

Průměrný počet slepic: 4.8 (27 hlasů)

a estébáci se dělí na ty "naše" a na ty "jejich"

Hodný komunisti zvolili Havla presidentem.
Hodnej člen ÚV KSČ (Havlův oblíbenec) Čalfa.
Hodnej člen ÚV KSČ Dubček
Hodnej estébák (Havlův oblíbenec) Junek
Hodnej předseda vlády komunista a estébák (Babiš opravdu nebyl první) Havlův oblíbenec Josef Tošovský
Hodnej komunista a hodnej člen komunistický tajný služby Petr Pavel
Hodnej komunista a estébák, zkušený Plavec Štětina.
Hodnej komunista Zdeněk Svěrák
Hodnej proeuropskej komunista Telička. Dvořák. Dlouhý...

A pak jsou tady komunistický a estébácký svině odporný, který nás táhnou na východ.
To je ten, na koho ukáže pražská kavárna prstem - a nevadí, že v KSČ nikdy nebyl (dědek Klaus)
Nebo já.
Nebo vy.
Prakticky kdokoliv.

Průměrný počet slepic: 4.8 (56 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

Miloš Zeman, byl opomenut.
Prezident Zeman je znovu soudem uznaný lhář

Soud rozhodl, že se Česká republika musí omluvit za nepravdivý výrok prezidenta Miloše Zemana v televizi Barrandov. V pořadu Týden s prezidentem řekl, že svého poradce Zdeňka Šarapatku vyhodil pro neschopnost. Ten přitom odešel po dohodě. Za prezidentova slova se musí omluvit ministerstvo financí, hlavu státu totiž žalovat nelze.

Miloš Zeman opět lhal.
Po kolikáté už ho usvědčil soud jako lháře? Nepočítaně.
Jen v předvolebních kampaních několikrát.
Neznámější kauzou je Peroutkův článek ("vlevo dole"), ale hlavně ani po soudních pravomocných výrocích se Zeman nikdy nikomu neomluvil.
Absolutní absence sebereflexe, svědomí, elementární slušnosti a morálky se vyskytuje jen u bezcharakterních sociopatů a takového máme na hradě už druhé volební období.
Podstatné také je, z jakého důvodu Zdeněk Šarapatka odešel. Známa "akce Olovo", tedy pomlouvačná kampaň, která mělo zdiskreditovat tehdejší ministryni Petru Buzkovou, která se nechtěla Zemanovi podvolit.

Průměrný počet slepic: 1.1 (27 hlasů)

BAMBERSKÝ BUMERANG
Jaroslav Spurný, Linda Kholová a Iveta Demeterová
6. 9. 1999

Průměrný počet slepic: 2.1 (13 hlasů)

In reply to by Bamberský kufřík (neověřeno)

Trvalý odkaz

Copak zmrdi, měli jste noční?

Průměrný počet slepic: 4.5 (26 hlasů)

ten post je i o tobě.
Svoje oblíbený komunisty si tam doplň sám.
Svoje nenáviděný komunisty si tam doplň taky sám.

Twl, to je kus debila...

Průměrný počet slepic: 4.9 (19 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

Держись, Пита.
Молодець.

Průměrný počet slepic: 1.4 (9 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

poukázal pětapadesátiletý soudruh Savuškin:
nedejte se, pane Pitharte!
Moskva i Brusel jsou ruku v ruce na vaší straně!

Průměrný počet slepic: 2.7 (11 hlasů)

I kdyby se Zeman omluvil, i kdyby to myslel upřímně, fakt si někdo myslí že by to novináři vzali jako hotovou věc? Každé gesto, mrknutí okem, zkřivení koutku úst cokoliv by proprali s psychology, politology a já nevím s kým čím a ještě 14 dní by se o tom mluvilo.
Omluva fakt NIC neřeší, jen nějaká zhrzená/nedospělá piča na ní trvá místo aby tu jeho lež přešla bez komentáře. Není to první ani poslední lež politika.

Průměrný počet slepic: 4 (17 hlasů)

"I kdyby se Zeman omluvil, i kdyby to myslel upřímně","proprali s psychology, politology ",
Ještě je tu Susp. dg. encefalopatie
.........50 dní, které otřásly zdravím prezidenta:
jaterní problémy vydávali za nechutenství po kouření
Česko | Zdislava Pokorná a Martin Štorkán | 20. října 2021...........
...Zdravotní stav prezidenta Miloše Zemana podle lékařského konzilia i nadále vyžaduje hospitalizaci, prezident se nemůže naplno věnovat pracovním povinnostem. Určit prognózu vývoje prezidentova zdravotního stavu je obtížné, bude záviset na vývoji onemocnění, které je samo "obtížně léčebně ovlivnitelné". Nezbytná je také spolupráce pacienta. Na dnešním jednání se na tom shodlo lékařské konzilium. ... 05.11.2021, 13:24

Průměrný počet slepic: 2.5 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

…. ale pořád čekám na ta další česká jména z aféry těch Panamských papírů, či jak se to jmenovalo.

Babiš je hajzlík, ale že by takový byl fakt byl úplně sám?
Ať žijí svobodná média, vůbec nikdy nikým .... kým vlastně.... neřízená?

Pamětníkům zde na kydech je známo, že jsem střelec, leč nikoliv lukostřelec. A tak berte s velkou rezervou moji úvahu o napínané tětivě.

Průměrný počet slepic: 5 (39 hlasů)