Politická Nemesis

Autor

Všímáte si, jak moc se budoucí vládní koalice snaží, aby uklidnila veřejnost, že nikomu nebudou sahat na peníze? Že se nebudou zvyšovat daně, nebudou se brát dosažené výhody, zůstanou přídavky na děti, lidi se nemusejí ničeho bát, nový premiér se bude otecky starat o svůj národ a rozhodně mu nebude nic upírat. 

Bylo to vidět už v předvolební kampani... kdybych bral vážně, co Fiala a spol. povídali, tak bych řekl, že všechny výhody zařízené Babišem zůstanou a jen skoncují s tou "Babišovou drahotou". Nikdo o nic nepřijde, jen v obchodech bude levněji, energie skoro zadarmo, koronavirus budou hoši politický řešit mnohem lépe než vláda ANO a všem bude dobře. 

Ne, nemusíme tomu věřit a pokud mohu soudit z komentářů pod leckterým článkem, lidé tomu opravdu moc nevěří. Prostě se všeobecně čeká, že bude hůř a Fiala si na vládnutí v této situaci vyláme zuby ještě dřív než se pořádně začne. Ale pokud mohu soudit, v ODS nejsou zase takoví sebevrazi, aby to nevěděli a tak si dávají sakra pozor, aby neřekli už dopředu něco, čím by lid rozhněvali.  Věci budou řešit "kosmeticky". Babiš chtěl dát slevu na energie, Fiala bude zvedat příspěvek na bydlení. Za pád Bohemia Energy samozřejmě může Babiš a Havlíček a trochu taky energetický regulační úřad... A bude se mluvit o přijetí Eura - už jsem zaznamenal spóóóustu reklam na fejsbůku, jak bude euro super. 

Vlastně  jediní, co si  doopravdy hrají na sekáče, jsou Starostové. Vítek Rakušan už vykřikuje, jak ze svého ministerstva bude vyhazovat lidi napojené na Agrofert, jeho kumpán Věslav Michalík už rovnou mluví o tom, jak budou rušit jízdné skorozdarma. Jsou tam noví, mladí a krásní, cítí eufórii z úspěchu a tak si vyskakují. Ještě jim nedochází dosah jejich slov a možný činů, protože když tohle budou zavádět, tak jejich preference budou kurva nižší Halík! Ještě prostě nemyslí politicky. 

S uspokojením ale musím konstatovat, že Fiala ani Stanjura tyhle tendence zatím neprojevují. A nebo jsem je nezaznamenal. Pekarová Adamová samozřejmě už pár blbých výroků stihla, ale u ní se to skoro čeká. Zastydlá komunistobijka bude podle mě nakonec největší překážkou celé nové vlády, protože není nic horšího než ambiciózní blbka.  Pekarová a Nagyová mají společného víc než by si člověk myslel. Ale staří kariérní politici si zatím dávají pozor. Ještě pořád tvrdí, jak všechno zachrání, ale nakonec to dopadne jako vždycky. Schodek se upraví snížením investic na silnice. Takže příští rok republika rozkopaná nebude. 

Proč to tak je? Inu proto, že Babiš má 72 poslaneckých mandátů. Okamura jich má dvacet a to je dohromady skoro polovina. Staří političtí matadoři si už také přečetli analýzu výsledků a vědí, že vyhráli jen díky tomu, že se Alternativa rozštípala na malé kousky a propadlo milion hlasů, z čehož půlka připadla jim.  Piráti i STAN si samozřejmě nic nepřečetli a tak nemají ánung co se děje, jinak by totiž tak blbě nekvákali. 

Babiš už teď dělá ještě neexistující vládě bohyni odplaty.  Furt je tam. Furt má nejvíc hlasů. Furt má nejvíc peněz. Furt je pracovitý, furt má ve straně kázeň. ANO je Babiš a Babiš je ANO. Teď navíc má spoustu lidí, kteří mají zkušenost z legislativy i exekutivy. Už to znají. Vědí jak fungují ty postupy, vědí jak se pracuje s jednacím řádem, do kterých kanceláří se s čím chodí, atd. atd. I v opozici je Babiš něčím podobným čemu byl Sovětský svaz Západnímu Německu. Seděl jim za krkem a oni věděli, že když cokoliv přeženou, mohlo by se jim stát, že všichni  pojedou v dobytčácích na Sibiř. 

Tohle teď dělá Babiš. Kdyby totiž Fiala cokoliv přehnal, mohlo by se stát, že příště bude mít Andrejko orbánovskou většinu. Jim prostě nezbývá, než to zkusit dělat dobře. Nemesis jim sedí za krkem. Uvidí ji každý den v parlamentu. Budou vědět, že Babiš teď místo vládnutí bude po celé funkční období dělat kampaň. Bude na to mít čas. A pokud budou muset dělat něco nepopulárního, tak to bude dělat Vítek Rakušan  jeho kamarádi.  Ten vypadají dost blbí na to, aby jim to nevadilo. A samozřejmě Bartoš... ten už řekl nahlas, že se Piráti obětovali za demokracii a sesazení oligarchy. Už dlouho jsem se tak nenasmál. 

Aby si mohl Fiala vládnout po svém, aby mohli zrealizovat všechny ty svoje sny, nejprve se musejí zbavit Babišovy politické konkurence. V tomto ohledu to mají jednodušší, než kdyby proti nim stála normální strana jako třeba ČSSD v době svého vrcholu. Tam bylo možné zlikvidovat Ratha, bylo možné nakydat špínu na Paroubka. Ale byli další kádři. Sice horší, ale byli a nikdo z ODS tehdy neměl pod kontrolou, koho si ČSSD zvolí do čela. 

U ANO je to jednodušší. Tam je jen a jenom Andrej. Zničit Babiše znamená zničit ANO. Všech těch 72 mandátů může jít do háje, pokud Andrejka sejmou. 

Je jasné, že to budou zkoušet. Zatímco se budou zoufale plácat v tom, aby dělali totéž co Babiš, ale nevypadalo to tak, zatímco skutečně nesáhnou na žádný výdobytek a pokud ano, tak to budou řádně maskovat, zatímco budou dělat různé hlasité haló, v pozadí pojede trestní stíhání, vyšetřování a tak, protože moc soudní je teď na té správné straně. Netřeba si dělat iluze. 

Babiš, ať se to někomu líbí nebo nelíbí je totiž politická konkurence. Oni ho v EU nemají rádi a nemá ho rád ani náš demoblok. On je jejich protivník. Samozřejmě se tu můžeme dohadovat, jak bude Andrejko reagovat v případě pořádného tlaku, že nakonec dá přednost svému byznysu před prospěchem národa, že nakonec cukne a podvolí se... ano to všechno je možné... 

Je ovšem taktickou i strategickou chybou, pokud mu teď někdo bude přát vyšetřování, odsouzení a dlouhý pobyt v teplákách. Pokud se teď někdo z Alternativy tetelí blahem, že na oligarchu konečně nastoupí kliftoni, že konečně zaplatí za všechny ty svoje zlodějny a pokud tomu bude Alternativa ještě napomáhat, tak se jim podaří jediné - zbaví demoblok konkurence. Andrejovy hlasy samozřejmě někdo posbírá. Ale pochybuju, že je posbírá jedna nová síla, která by byla alespoň tak jednotná, jako je ANO. 

My na alternativě bychom si jednoho dne měli oligarchu sesadit sami. Až budeme konsolidovaní, až budeme mít k dispozici novou a kvalitnější konkurenci demobloku. Ale rozhodně bychom neměli dopustit, aby si Andreje zničili ti, kteří hned po něm začnou ničit nás. Před volbami jsem říkal, že je třeba volit ANO nebo SPD a rozhodně nevolit žádnou z malých stran. Teď po volbách říkám, že není v našem zájmu napomáhat odstranění Babiše z politiky. Je v našem bytostném zájmu, aby tam zůstal, aby byl pro demoblok tou nebezpečnou Nemesis. Aby se ho báli a věděli, že pokud budou přehánět, může Babiš zase vyhrát. 

Sovětský svaz nebyl žádnou sluníčkovou zemí. Ale jeho existence - existence alternativy západním systémům, to bylo právě to, co v Západním Německu dělalo tu vysokou životní úroveň, takřka plnou zaměstnanost, plnou státní kasu a obrovské výdobytky.  Jen co byl poražen, pocítili právě Dojčlandi, jak skutečně vypadá kapitalismus. 

Abych to nějak shrnul...  

1. Vláda demobloku bude teď v první chvíli v podstatě k nerozeznání od vlády Babiše. Budou dělat stejné věci  a budou to různě okecávat, aby se od Babiše nějak odlišili. Nepochybuju o tom, že to na leckteré Pražáky zabere. Změny ale budou kosmetické. 

2. V pozadí se teď bude pracovat na tom, aby měl oligarcha jiné starosti než dělat opoziční politiku - nejlépe aby seděl u soudu a pokud možno v base. O úrovni právního státu nemám žádné iluze. Od akce Vidkun, Kubiceho zprávy, Vrbětic, od doby co jsem si pokecal s pár vysoce postavenými bývalými policajty, od té doby si myslím svoje. 

3. Pokud se to podaří a demoblok dostane Babiše do tepláků, tak pak teprve začne fičák. Pak teprve dojde na nás. Pak nám to osladí stejně jako to kapitáni průmyslu a finančnictví osolili obyčejným, ale bohatým Němcům. Hned jak se přestali bát, že by je někdo mohl znárodnit a povraždit. Teď to bude stejné. Nejprve se pokusí zbavit Babiše a pak teprve nás začnou řádně obírat. 

4. Je v našem zájmu Babiše podržet. Místo něj prostě nikoho nemáme. A kdo si myslí, že ano, tak by se měl nechat vyšetřit. Jestli se někdo nedokázal zorientovat ani po těchto volbách,  které zcela jasně ukázaly, jak věci doopravdy jsou, tak je prostě pro alternativu ztracen. Kdo má radost z toho, že Babiše konečně zavřou, tak ať se připraví, že bude na řadě hned po oligarchovi. 

5. O Babišově osudu bychom měli jednou ve volbách rozhodnout my na alternativě.  Je těžkou chybou o něm nechat rozhodnout demoblok. Ve volbách jste mě neposlechli, tak kurva poslouchejte teď. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (191 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

Bruselská pětka (B5) se zvládne znemožnit sama. Babišovi stačí jen čekat. Na vládu B5 se řítí globální jevy typu inflace a zdražení energií. Jestli budou v B5 hloupí, přijmou EUR co nejrychleji a tím ztratí jakoukoliv šanci na neinflační růst. Vzhledem k tragické situaci v automobilovém průmyslu, kdy se do konce roku linky asi nerozjedou a příští rok pokles financí mezi lidmi dostihne i ostatní sektory ekonomiky, čeká vládu B5 naprosto brutální šetření a propouštění v řadách jejích voličů. Nu, i oni se obětovali za demokracii. Rok 2009 byl těžký, leč krátký dobou poklesu výroby, asi 3 měsíce.
Teď nás čekají mnohem horší časy. Firmy i lidé začnou ukrutně šetřit. Zdražení energií kvůli emisním povolenkám na CO2 vytáhne z kapes lidí další peníze. A najednou všichni zjistí, že ne každý bude umět sehnat solventní zákazníky.
U Babiše se teprve uvidí, ale zase jej tolik nelitujme. nyní totiž okusí na vlastní kůži, co chystal jiným firmám a živnostníkům. Přeci jen byl u moci dost dlouho, a nápady z jeho hlavy mnoha lidem dost ztrpčovaly život. Je jen spravedlivé, aby dobrodiní těch akcí okusil i Andrej Babiš na vlastní kůži.

Hnusná ekonomická krize obvykle předchází nástupu extremistů a válce. Nakonec se ukáže, že doby budování socialismu 1948 - 1989 a demokracie 1990 - nyní vlastně patřily ke starým zlatým časům. Spoléhám jen na velkou setrvačnost jevů ve společnosti, že se nám povede ještě pár let žít bez války.

Průměrný počet slepic: 4.7 (72 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

J

Průměrný počet slepic: 1.6 (31 hlas)

In reply to by B (neověřeno)

Trvalý odkaz

vemínko?
Najednou ti trollení nevadí?

Průměrný počet slepic: 4.3 (23 hlasů)

V

Průměrný počet slepic: 2.3 (19 hlasů)

In reply to by B (neověřeno)

Trvalý odkaz

Za Babiše se po většinu předkovidového času zadlužení v % HDP snižovalo. Co přišlo potom, to byla vyšší moc, která se nedala odvrátit. Snad jen zmírnit. V blízké budoucnosti bude kvůli světovému vývoji ekonomika krachovat, to veřejné finance těžko vydrží.

Průměrný počet slepic: 4.8 (30 hlasů)

Za Kalouska take prisla vyssi moc se svetovou hospodarskou krizi - a nikdo mu tehdy rekordni statni dluh neodpustil. Babis byl prvni, ktery to vyuzil ve volebni kampani.

Babis se stal novym Kalouskem.

Průměrný počet slepic: 1.4 (33 hlasů)

Když přišel Kalousek k moci , tak utratil 148 mld Kč z rezerv na ministerstvech a nechal si vystavit ocenění jako nejlepší ekonom. Krize po roce 2008 u nás trvala 4 roky , zatím co v jiných zemích 2 roky. Taky zásluha geniálního Kalouska. A když jsem se včera dočetl (na budoucí členy vlády se nedívám) , že za krach Bohemia energy může Havlíček a podobné nesmysly (šetření na investicích) , tak mě napadl Pjakinův názor , že někteří politologové jsou vlastně politoh.....é.

Průměrný počet slepic: 4.8 (45 hlasů)

že tupému eurofízlovi ale nijak nevadilo Kalouskovo uplácení tří poslanců nejvyššími funkcemi v bohatých polostátních firmách. Proč už dávno nesedí ? Může mi to někdo vysvětlit ?

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

In reply to by B (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nebylo to ještě dávno před Babišem, co v televizi běžely reklamy, jako že zadlužit se (ovšem použili jiné označení) je nejenže přirozené, ba i žádoucí, neboť je to příznakem zdravého sebědomí a síly?

Průměrný počet slepic: 4.8 (21 hlas)

Je to uz moho let (20?), kdyz jsem se divil. proc si obrovsky ziskovy CEZ bere uvery v desitkach miliard. Udajne na investice. Kazdy rok pritom vlada vysala z CEZu 40-50 miliard. Na co radsi ani nechci vedet.
Moji znami i medialne znami ekonomove mi tenkrat rikali, ze je to normalni, ze zdrava spolecnost vzdycky dostane nizko urocene dluhy, a tak je tedy treba tech "levnych penez" vyuzit. A naopak spolecnost, ktera dluhy nema, na uvery pravdepodobne nedosahne, a je tedy podezrela.
Ja jsem si vzdycky jenom tukal na celo, jak muze byt hlavni vyrobce u nas podezrely, nebo ze by CEZu nejaka banka nechtela pujcit.
Vladnouci klika uz tenkrat timhle trikem opticky snizovala statni dluh, a uroky za to platil CEZ.
Takze Babis sice zatnul seketu mohutne, ale mate pravdu, ze "zadluzit se je normalni a navic zadouci" prislo mnohem drive.

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

In reply to by Sakura (neověřeno)

Trvalý odkaz

místní šéf Vidlák tu psal celkem rozumnou konspiraci ohledně zadlužování, kdy stát (myslím, že uváděl Německo jako příklad) dá svým firmám nějaké vrtulníkové peníze nebo jim půjčí za nějakých nestandardních podmínek (čti LEVNĚ), jejich firmy u nás pak následně skoupí naše rozpočtově zodpovědné firmy a pak si pojedou dál svou zadlužovací politiku a ze ziskových firem budou vysávat prachy na splácení dluhu. Konspirace šílená, ale naprosto logická. Moc se omlouvám Vidlákovi, že to napsal jistě jinak, jen jsem naznačil myšlenku, která mi z toho utkvěla.

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

viagra adverse effects <a href=https://vsildenafilos.com/>levitra buy levitra online viagra</a> Buy Cialis Canada

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

fast acting cialis <a href=https://cscialisan.com/>safe cialis online</a> generic cialis paypal payment

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

furosemide classification <a href="https://asalasixo.com/">lasix purchase</a> furosemide for dogs

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Levitra 20 Mg Indicazioni <a href="https://vprednisonn.com/">prednisolone indication</a> Viagra Generique Paypal

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

where to buy priligy <a href=https://apriligyn.com/>buy priligy on the internet without a prescription</a> Real Generic Dutasteride Cod Only

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Mnohokrát opakovaný slib, že se rozpočet na rok 2022 sníží o 125 miliard dává velice úzké mantinely. Je konec října, času je málo a voda stoupá.
Počkejme si na kejkle se sestavováním vládního prohlášení a pak i vlády. Už tam půjde do tuhého. Venkovský lidovec z jižní Moravy si nikdy nerozuměl s pražským kavárníkem z TOP 09. Je lehké dělat účelové předvolební koalice, o to těžší pak bude najít společnou cestu. V manželství jsou dva a na začátku se většinou milují - alespoň to tvrdí. Ale ty konce, půlka se rozejde. Tady jich je 5, typická polyamorie. A s tou nejsou zkušenosti.

Průměrný počet slepic: 4.5 (50 hlasů)

Dnes jste zaspal.

Průměrný počet slepic: 1.9 (21 hlas)

anonyme. Stále vám rozum nedal, že se tady nesoutěží o to, kdo první odpoví? Napřed je nutné - věříte tomu? - si článek přečíst. Pak promyslet a potom něco napsat.
Zkuste to také tak!

Průměrný počet slepic: 3.6 (11 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale Ujcu, neberte si to tak. Ve skutečnosti vás teď čtu rád. Už nesekáte všeobecné morální proklamace, ale vyjadřujete se k věci. Opravdu dík. Dokonce jsem vám dal nějaké kury.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

zkuste si vymyslet jakékoliv slovo jako NICK (česky "přezdívku"), ať tu nevypadáte jako Kartouzův fízlák. Berte to jako radu.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

In reply to by Auto (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kartouzův fízlák se pozná, že nemívá nick?

Průměrný počet slepic: 2.5 (6 hlasů)

to není pravidlem, ale je to časté. Myslím, že to sám víte.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

In reply to by Auto (neověřeno)

Trvalý odkaz

Když to není pravidlem, jak to víte vy?

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

"....Jestli se někdo nedokázal zorientovat ani po těchto volbách, které zcela jasně ukázaly, jak věci doopravdy jsou, tak je prostě pro alternativu ztracen. Kdo má radost z toho, že Babiše konečně zavřou, tak ať se připraví, že bude na řadě hned po oligarchovi. ..."

Pro jakou alternativu jsou ztraceni ? :-D))))

Proč vyhrožuješ zavřením těm, kteří nic na dotacích nezpronevěřili, nebo vůbec žádné dotace neberou, prachy si neulívají přes daňové ráje, nemají obrovské střety zájmů.... pomátl ses ?

Průměrný počet slepic: 2.6 (47 hlasů)

In reply to by Jožinek Chlorků (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale ne, nevyhrožuju zavřením. Jen konstatuji, že až Andrejka zavřou, tak se teprve řádně pustí do reforem. To už je nebude nic blokovat a nebudou mít z ničeho strach. Takže kdo se tetelí blahem, že konečně došlo na oligarchu, ten pak bude překvapen, až dojde i na něj... až mu opravdu tu životní úroveň řádně sejmou.

Průměrný počet slepic: 4.2 (31 hlas)

Už jsem to tu jednou napsal: Jestli má Zeman ještě kouska vtipu, pak by měl vyhlásit amnestii a abolici na všechny staré kauzy nenásilného (!) typu, tj. Babiše a všechny soudy kvůli pouhým řečem včetně (zejména!) "předsudečné nenávisti" - snadno by to zdůvodnil "pokusem o zaražení honů na čarodějnice", vždyť je to nebetyčná ostuda Hamáčka a Západní civilizace! A pak ať urychleně jmenuje Fialu, čím dřív se historicky znemožní, tím lépe (když stoupající ceny energií právě teď zajišťuje Evrosvaz stoupajícími cenami "povolenek").

Průměrný počet slepic: 4.6 (23 hlasů)

Pokud se budou primárně snažit o konečné řešení otázky AB, tak jim nezbyde energie a prostor v jejich médiích na to, aby obhajovali svoji neschopnost.
Navíc délka soudů i v politických procesech je u nás větší, než délka volebního období...

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

In reply to by Jožinek Chlorků (neověřeno)

Trvalý odkaz

Copak jsou jenom hospodářské věci? Pokud vím , tak na "předsudečnou nenávist" se dá naroubovat cokoliv.

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

In reply to by Jožinek Chlorků (neověřeno)

Trvalý odkaz

nedělejte se, že nerozumíte psanému textu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

B

Průměrný počet slepic: 1.6 (25 hlasů)

In reply to by B (neověřeno)

Trvalý odkaz

Když jsem minule psal, že si další debil z trolí farmy, tak jsi se pohoršoval, teď potvrzuješ, ž že odhad lidí jako ty lze udělat po prvním příspěvku :D

Ach jo, já čekal, že konečně přišel někdo kdo má úroveň a zase to dopadlo jako vždy poslali jenom polointeligenta :(

Průměrný počet slepic: 4.8 (23 hlasů)

In reply to by B (neověřeno)

Trvalý odkaz

Když jsem minule psal, že si další debil z trolí farmy, tak jsi se pohoršoval, teď potvrzuješ, ž že odhad lidí jako ty lze udělat po prvním příspěvku :D

Ach jo, já čekal, že konečně přišel někdo kdo má úroveň a zase to dopadlo jako vždy poslali jenom polointeligenta :(

Průměrný počet slepic: 4.3 (18 hlasů)

Pan vidlak spravedlnosti u nas - po mnoha letech vlady Andreje Babise a Milose Zemana - neveri. Vy ano?

Průměrný počet slepic: 1.7 (15 hlasů)

kde napsal "neveri ve spravedlnost po vlade babise a zemana", muzes citovat a dat odkaz, abych se podival?
Když se dává otázka, tak je normální na základě pravdivé informace, chápu, že v trolí farmě je normání vymyslet, podsunout a pak se ptát na podsunutou informaci, ale, pokud nelžeš, tak prosím cituj a já následně odpovím, ale protože jsem toto nikdy od něho nečetl, tak fakt bych rád citaci, kde mi unikl jeho článek ;)

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

zase prokazuje, že neumí číst. Rakušan tam ještě ani není a už veřejně plánuje čistky. Referenti samozřejmě úřadům řádně očištěným od podvratných živlů bezmezně věří, ostatně tak jsou zvyklí.

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

člověk ten, který by se zavděčil lidem všem. Kritérium: nebijte se pak do hlavy

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Babiš nebo B5 ?

Pro mě v tom není velký rozdíl. S Babišem odpovědnější přístup k hospodaření státu, s B5 více bruselismu a krásného nového světa. Oba přístupy mají své fanoušky a mládež má jiné priority než staří vidláci. Ale tak jako tak je obojí jen protektorátní vláda, která bude nejprve plnit zadání světové vlády, potom bude odevzdávat desátky majitelům země a pak dlouho dlouho nic, než nakonec možná trochu něco pro lidi, když na to zbude.

Odpovědnou správu společnosti s širokou participací občanů, vlastenectví a svobodný svět si představuji jinak a v nové sněmovně mě v tomto smyslu nezastupuje nikdo.

Průměrný počet slepic: 4.2 (37 hlasů)

S tím Bruselismem jeden drobný rozdíl vnímám - Pokud zítra nepřijmeme Euro, můžeme ho přijmout popozítří. Pokud zítra Euro přijmeme, popozítří se ke koruně vrátit nebudeme moci. Nejde mi ani tak o to, co je dobře nebo špatně. Jde o tu ztrátu alternativy. Možnosti

(Nehledě na fakt, že jsme Euro už vlastně přijali, jen se nemáme k tomu to dotáhnout)

Průměrný počet slepic: 4.4 (34 hlasů)

To mi připomnělo nedávno slyšené o kovidu:

Neočkovaní se kdykoli v budoucnu mohou rozhodnout. Očkovaní už tuto možnost nemají.

Průměrný počet slepic: 4.1 (35 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

S čímž v podstatě souhlasím. Drhá věc je, že někdy je třeba se rozhodnout. Třeba když jste srnka v noci na silnici a nevíte zda skočit vlevo nebo vpravo a ta velká světla se blíží...

Faktem také je, že u očkování nelze odočkovat z podstaty věci. U eurozony se nebude jak vrátit ke koruně mj. i z vůle Bruselu (Německa) - vzpomeňme na pokus Řecka pomoci své ekonomice devalvací.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

která to má za sebou kvůli svým "odážným" rodičům, co se taky chtěli "rozhodnout až v budoucnu", se už nikdy o nočem nerozhodne. Další chřipečkářská lež.

Průměrný počet slepic: 1.9 (14 hlasů)

Nemám mnoho jiných možností a příležitostí, jak jinak přispět ke kultivaci kolektivního vědomí. A toto jsou podle mého přesvědčení natolik zásadní věci, že stojí za to o nich mluvit každý den.

Snad bych jen trochu více akcentoval svobodu a místo cti bych volil spíše pravdu a historickou zkušenost.

Kovid je jen rozbuška, chcete li výstřel z Aurory. Součást etapového závodu. Ale velmi zásadní. To ještě bude více vidět.

Průměrný počet slepic: 4.2 (17 hlasů)

s Vlastimilem v tomto souhlasím. Kdože jste tu psal onen paradox, kdy očkovaní mají strach z neočkovaných ? Pokud jsem očkován, utrejchu naprosto důvěřuji, děti mám samozřejmě napíchané též (o rodičích v důchodu nemluvě), pak jediné obavy, které mohu mít jsou o neočkovance, aby nám tu nevymírali.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Svrčinová vyhrožuje raziemi a vysokými pokutami. Doporučuji nahlédnout do diskuse.
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/covid-kontroly-svrcinova-hygiena-pok…

Jeden z příspěvků:

Jak šel čas:
Březen - očkování nikdy neonemocní
Květen - očkování se nakazí velmi vzácně
Červenec - očkování se nakazí, ale nemohou mít vážný průběh
Srpen - očkování mohou mít vážný průběh, ale velmi vzácně
Říjen - na JIP končí až třetina očkovaných

Průměrný počet slepic: 4.7 (16 hlasů)

Mnoho mých známých, včetně lidí pysnicich se několika tituly jásá nad prohrou Babiše a zřejmě očekávají, nějaký zásadní obrat. Z mého pohledu se jen vyměnily xichty kormidelníků, ale loď pluje stále stejným směrem. Babiš sem tam občas korigoval směr lodi, ale B5 bude držet kurs přímý, tedy do Brusele (podle vzoru do prdele). Babiše jsem nevolil, protože, slovy Vidláka, byl tak doširoka rozkročený, že se pro mě stal nečitelný. Dokázal slíbit cokoliv a během pár hodin udělat přesný opak. Ano, jen blbec nemění názor, ale tohle už byl skoro stylem, kam vítr tam plášť. Přál jsem si opravdovou změnu směru a odpovědnost ke státu a lidem i za cenu drastických opatření. Bohužel mnoho lidí neví dál než na přední hranu svého nákupního vozíku. A dokud je vozík plný, stále si budou myslet, že se nic neděje. Jako na Titaniku. Dokud neměli ledovou vodu v botech, na palubě se tančilo a zpívalo. A když vidím co se děje nejen v naší, ale i světové ekonomice, tak budoucnost moc dobře nevidím. A jak jsem někde četl... Optimista se učí anglicky, pesimista se učí čínsky, realista se učí štípat dřevo. Už stipete? Já ano. ;-)

Průměrný počet slepic: 4.3 (30 hlasů)

In reply to by Pepe Walker (neověřeno)

Trvalý odkaz

to je pěknej fór :)

Optimista se učí anglicky, pesimista se učí čínsky, realista se učí štípat dřevo.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Ona je to mírně upravená verze fóru už z dob komunismu: Optimista se učí anglicky, pesimista čínsky a realista střílet. Zůstal pěkně aktuální.

Pak tam byl ještě tenhle fór: Jak zničit Sovětský svaz? Pozvat k nám Číňany na oběd a až budou u hranic, omluvit se, že to nevyjde, aby šli zase zpátky.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

In reply to by Pepe Walker (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tam vládlo nadšení, soused mi líčil, co prožíval, když šlo o desetiny procent, jak to bylo napínavé. A v povolebním nadšení se uřekl: "Já jsem fakt šťastný, i když to pro mne možná bude znamenat, že budu bez práce..."?!
Dělá v Babišových novinách, je mu přes padesát, má malé děti, nic jiného než psát neumí...
Rozumíte tomu? On si myslí, že není důležité, jak uživí rodinu, ale to, že "vyhráli".

Průměrný počet slepic: 4.7 (23 hlasů)