Poplašné zprávy z Ruska

Autor
Štítky

Tak nám proběhl další pokus o ofenzívu na východní frontě. Ukrajina prý nasadila tři brigády a skoro to vypadalo na průlom. Ale dopadlo to jako obvykle. Postup se zadrhl v minových polích a o zbytek se postaralo ruské dělostřelectvo. Čím větší síly vyjedou do útoku, tím větší ztráty… Stejně jako bylo nutné před půl rokem vzít lupu, aby byl na mapě vidět ruský postup vpřed, je teď zapotřebí koukat přes zvětšovací sklo, aby byla vidět ukrajinská ofenzíva. Ale to už jste si ode mě přečetli několikrát…

Přesto mám důvod pro takový úvodník. Po delší době se mi podařilo se spojit se s jedním mým příbuzným z ruské větve mé rodiny. A víte, o čem se teď v Rusku šušká? O další mobilizaci. Možná to šuškanda zveličila, ale prý se objevují známky toho, že tentokrát nepůjde o další nábor kanonenfutru na frontu. Tentokrát prý půjde o mobilizaci všeobecnou.

Prý jsou různí důstojníci v záloze povoláváni, dalším vojákům náhle zrušili dovolenou, kadetům zrušili prázdniny… prostě lidé si začínají povídat, že ten policajt, voják, hasič a další, se prostě museli ohlásit, nikdo neví nic určitého, ale prý je to podobné, jako před loňskou mobilizací, jen v mnohem větším. A prý na těch různých rekrutačních úřadech už nesedí ti vysloužilí plukovničtí dědkové, kteří tam vydrželi vlastně ještě od Brežněva, ale jsou tam mladí sekáči, co se nezakecají.

Chci vyzvat všechny, kdo mě čtou a sledují ukrajinský konflikt, aby se poohlédli po svých zdrojích, jestli se o tom nemluví i někde jinde. Máme mezi sebou lidi, kteří se mají v Rusku koho zeptat… Zkuste v tomto ohledu něco zjistit.

Jak nám jde dohromady Ruskem úspěšně odrážená ofenzíva s případnou ruskou všeobecnou mobilizací? Na frontě si Rusko nemůže stěžovat. Ukrajinci se nikam nedostali, díky tomu ani nedostali nic ve Vilniusu, v Evropě sílí hlasy, že Ukrajinci stejně nevyhrají, dokonce i v USA je to slyšet čím dál častěji a čím dál z vyšších míst… Rusko si nemůže stěžovat ani na geopolitickou situaci. Kromě papalášů z EU, všichni ostatní už za Gosudarem jezdí, dělat byznys. Má další mobilizace nějaký důvod?

Mohl bych rozjet celou škálu úvah… Začněme třeba tím, že západní zbraně opravdu docházejí a zakrátko se budou ruské tanky zase valit stepí směrem na Kyjev a tentokrát už nebudou žádné Javeliny a Himarsy, které ruský postup zastaví. Prigožin něco povídal o začátku srpna, že se Wagner zase dostaví do boje. Že by Putin prostě potřeboval hodně moc mužů, aby měl čím ten kus Ukrajiny pořádně obsadit? Na hlídkování nepotřebujete žádného elitního výsadkáře. Stačí záklaďák se samopalem.

Nebo jsou síly tam na frontě pořád vyrovnané a když tady mluvím o velkých ukrajinských ztrátách, tak analogicky mají velké ztráty i Rusové? Pozabíjeli si tam navzájem zhruba stejné množství lidí a tak je zapotřebí dostat na frontu další jatečné maso? Hodlá Rusko nakonec válku vyhrát tak, že jich ještě dost zbude, až padne poslední Ukrajinec?

Nebo situace zdaleka není tak dobrá, jak líčí ruská propaganda? Ale to by zase musely být vidět nějaké ukrajinské úspěchy. Alespoň nějaké podstatnější množství zničené ruské techniky. Nebylo by nutné, aby BBC ukazovala údajně ruský tank, který zničili Ukrajinci a přitom šlo o Leoparda…

Nebo se na hentom summitu ve Vilniusu pěkně potajmu upeklo něco, na co Rusko musí reagovat? Poláci prý přesouvají na východ spoustu jednotek. Američanů tam také pořád přibývá. Nebylo to celé divadýlko k uchlácholení Putina, kdy se horlivě deklarovalo, že NATO do války nepůjde, ale ruské družice teď prozradily opak?

Hentu obranou dohodu už máme schválenou, prezident ji už jen podepíše a už můžeme být ten loghistický týl pro válku NATO a Ruska ve které, budeme od první minuty, jak řekl Řehka.

Dneska nemám žádnou odpověď. Jen otázky. A podobný pocit, jako tenkrát v zimě, kdy se kolem Ukrajiny dělaly velké manévry a skoro všichni tvrdili, že válka nebude, a jen pár z nás tvrdilo, že pro vojenský konflikt jsou splněny všechny podmínky. Jako by měl nastat nějaký další moment překvapení, protože jak dnes už víme, to bylo to jediné, co Rusům umožnilo se uchytit na Ukrajině. Pak už vypadala válka jinak než všechny předchozí. Jako kdyby se čas naplnil. Jako by Rus odhazoval rukavice a Putin se chystal uposlechnout rady všech těch jestřábů, kteří by rádi Kyjev srovnali se zemí.

Možná je to jen hloupost. Šeptanda mezi lidmi, která nemá s realitou nic společného. Možná tentokrát svítím do prázdného zaprášeného kouta. Ale říkal jsem si, že to nevynechám. Co kdyby… Měli bychom ten tichá cvrkot sledovat.

Pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Každý, kdo Institut podpoří částkou alespoň 350,- Kč si může v objednací aplikaci na Vidlákových kydech zadat adresu pro zaslání knihy. Platby jsou už spárovány s aplikací. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód.

Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

V červenci nebudu knihu rozesílat. Vidláci jsou od slunka do slunka na poli. Ale žádná adresa ani platba se neztratí a od srpna budeme opět distribuovat. Systém si váš dar pamatuje, ať byl odeslán kdykoliv.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (175 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

M. K. Bhadrakumar je indický exdiplomat, má bohaté zkušenosti. Dobře ví, že diplomacie může lecčemu předejít, ale stejně dobře ví, že ne vždy se ji to podaří.
 

Náznaky dalšího pokračování hry o Ukrajinu

M. K. Bhadrakumar, 25. července 2023


Problém války na Ukrajině spočívá v tom, že je to všechno pouze kouř a zrcadla. Ruské cíle "demilitarizace" a "dehonestace" Ukrajiny měly poněkud surrealistický vzhled. Západní narativ, že válka je mezi Ruskem a Ukrajinou, kde ústředním problémem je  princip národní suverenity, se postupně vyčerpal a zanechal prázdnotu.

Dnes dochází k plnému uvědomění, že válka je ve skutečnosti mezi Ruskem a NATO a že Ukrajina přestala být suverénní zemí již v roce 2014, kdy CIA a sesterské západní agentury - Německo, Spojené království, Francie, Švédsko atd. instalovaly v Kyjevě loutkový režim.
Mlha války se zvedá a bojové linie začínají být viditelné. Na úrovni autorit se začíná otevřeně diskutovat o tom, jaké bude konečné řešení.

Rozhodujícím momentem se jistě stává moskevská videokonference ruského prezidenta Vladimira Putina se stálými členy Rady bezpečnosti OSN minulý pátek a jeho nedělní setkání s běloruským prezidentem Alexandrem Lukašenkem v Petrohradě. Oba obsahy se vzájemně prolínají a je třeba si je vnímat společně.  

Není pochyb o tom, že obě události byly pečlivě choreograficky připraveny představiteli Kremlu a jejich záměrem bylo předat co nejvíce sdělení. Rusko vyzařuje sebevědomí, že dosáhlo převahy na bojové frontě - rozdrtilo ukrajinskou armádu a kyjevskou "protiofenzívu" lze sledovat tak ve zpětném zrcátku. Moskva však předpokládá, že Bidenova administrativa má možná v hlavě ještě větší válečný plán.   

Na zasedání Rady bezpečnosti Putin "odtajnil" zpravodajské zprávy, které do Moskvy přicházejí z různých zdrojů a které naznačují kroky směřující k nasazení polských expedičních sil na západní Ukrajině. Putin je označil za "dobře organizovanou, vybavenou pravidelnou vojenskou jednotku, která má být použita pro operace" na západní Ukrajině "za účelem následného obsazení těchto území".

Polský revanšismus má skutečně dlouhou historii. Putin, který je sám nadšeným studentem historie, o ní poměrně dlouze hovořil. Stoicky prohlásil, že pokud kyjevské úřady s tímto polsko-americkým plánem souhlasí, "jak to obvykle dělají zrádci, je to jejich věc. My se do toho vměšovat nebudeme."

Putin však dodal, že "Bělorusko je spojenecký stát a zahájení agrese proti Bělorusku by bylo vyhlášením agrese proti Ruské federaci. Na to odpovíme všemi dostupnými prostředky." Putin varoval, že to, co se chystá, "je mimořádně nebezpečná hra a autoři takových plánů by se měli zamyslet nad důsledky".  

V neděli na setkání s Putinem v Petrohradě Lukašenko navázal na tuto nit. Informoval Putina o novém polském rozmístění v blízkosti běloruských hranic - pouhých 40 km od Brestu - a o dalších probíhajících přípravách - otevření opravny tanků Leopard v Polsku, aktivace letiště v Rzeszowě na ukrajinských hranicích (asi 100 km od Lvova) pro využití Američany převážené výzbroje, žoldáků atd.

Lukašenko řekl: "To je pro nás nepřijatelné. Odcizení západní Ukrajiny, rozdělení Ukrajiny a předání jejího území Polsku je nepřijatelné. Pokud nás lidé na západní Ukrajině požádají, pak jim poskytneme podporu. Žádám vás [Putina], abyste o této otázce diskutoval a přemýšlel. Samozřejmě bych byl rád, kdybyste nás v tomto ohledu podpořil. Pokud vznikne potřeba takové podpory, pokud nás západní Ukrajina požádá o pomoc, pak lidem na západní Ukrajině poskytneme pomoc a podporu. Pokud se tak stane, budeme je podporovat všemi možnými způsoby."

Lukašenko pokračoval: "Žádám vás, abyste tuto otázku projednali a promysleli. Samozřejmě bych byl rád, kdybyste nás v tomto ohledu podpořili. S touto podporou, a pokud západní Ukrajina o tuto pomoc požádá, určitě poskytneme pomoc a podporu obyvatelstvu západní Ukrajiny."

Jak se dalo očekávat, Putin nereagoval - alespoň ne veřejně. Lukašenko charakterizoval polskou intervenci jako rovnající se rozdělení Ukrajiny a jejímu " částečnému" začlenění do NATO. Lukašenko byl upřímný: "Je to podporováno Američany." Zajímavé je, že také usiloval o nasazení Wagnerových stíhaček proti ohrožení Běloruska.

Podstatné je, že Putin a Lukašenko takovou diskusi vůbec veřejně vedli. Je zřejmé, že oba hovořili na základě zpravodajských vstupů. Předpokládají, že se čeká bod zvratu.  

Jedna věc je, že si Rusové dobře uvědomují, že jejich země de facto bojuje proti NATO na Ukrajině. Ale úplně jiná věc je, že válka může dramaticky přerůst ve válku s Polskem, armádou NATO, kterou USA považují za svého nejdůležitějšího partnera na evropském kontinentu.

Tím, že se Putin dlouze pozastavil nad polským revanšismem, který má v moderních evropských dějinách kontroverzní historii, pravděpodobně kalkuloval s tím, že v Evropě, včetně Polska, by se mohl zrodit odpor proti intrikám, které by mohly NATO zatáhnout do kontinentální války s Ruskem.

Stejně tak musí váhat i Polsko. Podle serveru Politico má polská armáda asi 150 000 příslušníků, z nichž 30 000 patří k novým silám teritoriální obrany, což jsou "víkendoví vojáci, kteří procházejí 16denním výcvikem, po němž následují zdokonalovací kurzy".

Vojenská síla Polska se opět nepromítá do politického vlivu v Evropě, protože centristické síly, které v EU dominují, nedůvěřují Varšavě, kterou ovládá nacionalistická strana Právo a spravedlnost, jejíž nerespektování demokratických norem a právního státu poškodilo pověst Polska v celém bloku.

Polsko má především důvod obávat se spolehlivosti Washingtonu. Do budoucna bude polské vedení paradoxně znepokojeno, pokud se Donald Trump v roce 2024 nevrátí do funkce prezidenta. Navzdory spolupráci s Pentagonem v souvislosti s válkou na Ukrajině zůstává současné polské vedení vůči prezidentu Joe Bidenovi nedůvěřivé - podobně jako maďarský premiér Viktor Orbán.

Celkově tedy platí, že Lukašenkovo šavlování a Putinovu lekci z evropských dějin lze brát spíše jako varování Západu s cílem modifikovat konečnou hru na Ukrajině, která je optimální pro ruské zájmy. Rozdělení Ukrajiny nebo nekontrolovatelné rozšíření války za její hranice nebude v ruském zájmu.

Kremelské vedení však bude počítat s eventualitou, že bláznovství Washingtonu pramenící ze zoufalé potřeby zachovat si tvář před ponižující porážkou v zástupné válce nemusí ruským silám ponechat jinou možnost než překročit Dněpr a postoupit až k polským hranicím, aby zabránily okupaci západní Ukrajiny takzvaným lublinským trojúhelníkem, regionální aliancí s ostrým protiruským zaměřením zahrnující Polsko, Litvu a Ukrajinu, která vznikla v červenci 2020 a kterou podporuje Washington.

Putinova souběžná jednání v Moskvě a Petrohradě vrhají světlo na ruské uvažování o třech klíčových prvcích konečné hry na Ukrajině. Zaprvé, Rusko nemá v úmyslu územně dobýt západní Ukrajinu, ale bude trvat na tom, aby mělo možnost vyjádřit se k tomu, jak budou vypadat a fungovat nové hranice země a budoucí režim, což znamená, že protiruský stát nebude povolen.

Za druhé, plán Bidenovy administrativy vyrvat vítězství z pařátů porážky ve válce je neuskutečnitelný, protože Rusko nebude váhat čelit jakémukoli pokračujícímu pokusu USA a NATO využít ukrajinské území jako odrazový můstek k vedení obnovené zástupné války, což znamená, že začlenění Ukrajiny do NATO " po částech" zůstane fantazií.

Za třetí, a to je nejdůležitější, v boji zocelená ruská armáda podporovaná silným obranným průmyslem a robustní ekonomikou nebude váhat konfrontovat členské země NATO sousedící s Ukrajinou, pokud naruší základní zájmy Ruska, což znamená, že základní zájmy Ruska se nestanou rukojmím článku 5 Charty NATO.

Průměrný počet slepic: 4.7 (128 hlasů)

Vážený pane Inzo, 

musím ocenit Vaši schopnost vylovit v hlubinách internetu nejrůznější exotické zdroje. Kolikrát skutečně žasnu, jakým způsobem se dostanete třeba k textu, který jste sem dnes přidal (a neříkám to nijak ironicky, skutečně jsem byl už několikrát velmi překvapen při vyhledávání původního textu a nějakých doplňujících informací k němu, na jaké stránky jsem se až dostal). V návaznosti na Váš včerejší text pak dodávám, že je podle mne škoda, že k tomu převzatému/přeloženému textu nepřipojíte nějaký vlastní komentář. Sice se s Vašimi názory většinu neztotožňuji, ale rozhodně si je rád přečtu, zamyslím se nad nimi a přijdou mi přínosné pro debatu. Takže budu jen rád, když budete častěji komentovat nějaký text, který sem dáváte.

Když jsem si dohledával info k Vašemu dnešnímu textu, tak jsem (nepřekvapivě) zjistil, že pan Bhadrakumar je nějaký subalterní diplomat se silnými vazbami na Rusko a členem nějakého Rusko - Indického "think tanku" s názvem Valdai Discussion Club a samozřejmě levičák. To ostatně bývá u Vašich zdrojů poměrně časté (= hájení proruského vidění světa). A proč to píšu? Když bych měl hodnotit způsob, jakým ČR a západní media obecně informují o konfliktu na Ukrajině, tak se klidně podepíšu pod názor, že je to nějaký mix pravdy, polopravdy, propagandy a dezinformací. A s tímto vědomím k těmto informacím i přistupuji. Zároveň si myslím, že "z druhé strany" je to úplně to stejné - opět nějaký mix pravdy, polopravdy, propagandy a dezinformací. Můžeme se asi hádat o vzájemných poměrech těchto ingredienci v případě proukrajinské propagandy a proruské propagandy, ale asi se shodneme na tom, že propagandu jede z obou dvou stran.

Zajímalo by mne proto, jestli přistupujte k této "proruské" propagandě, kterou zde prezentujete (berte to jako nějaké věcné označení, nikoliv urážku), stejně kriticky, jako já přistupuji k "proukrajinské" propagandě, nebo je to podle Vás tak, že existuje jen "proukrajinská" propaganda, zatímco z opačné strany se hlásá jen čistá a úplná pravda opřená o ověřitelná fakta?

Milkman 

          

 

Průměrný počet slepic: 2.7 (63 hlasů)

Dodnes si nejsem jistý kdo vlastně jste.

Můj první dojem byl: nasazený agent provokatér. Nevím, možná jsem se mýlil. Tedy ne v tom, že jste agent provokatér, na tom si trvám. Ale patrně nebudete režimem nasazený, zřejmě tak působíte z vlastní iniciativy. Což by asi změnilo, můj dosud velmi odtažitý, přístup k Vám.
 
Ale i Vy se ve mě dost mýlíte. Moji základní motivací je zásadní nesouhlas s neoliberálním systémem. Považuji jej za zosobnění zla, za systém zaměření proti lidem, za systém ovládaný malou skupinkou finanční superoligarchie, která se snaží podřídit si svět. Všechno další, to je jen mým testováním toho, zda nepřítel mého nepřítele může být mým přítelem.
 
Převzaté články, které sem občas dávám, mě něčím zaujaly, jsou v nich jinde nepublikované informace, ale nepsal jsem je, tak nemůžou přesně zachycovat mé názory. Ale nemůžu z nich dělat paskvil a přebírat jen to co se mi názorově hodí. Ale vybírám si je sám, takže určitě to nejsou články, se kterými bych zásadně nesouhlasil.
 
Názorové zázemí čerpám především z Amazonu a většinou od amerických a kanadských autorů, kteří mají s neoliberalismem stejně zásadní problém jako já. Ti ve mně vzbudili zájem o multipolaritu, že svět není beznadějně ztracené místo směřující ke zkáze, ale že rýsuje nová perspektiva. A že nabývá na síle. Že se také čeká na novou generaci amerických politiků, kteří pochopí, že místo Ameriky je v jednom z pólu multipolárního světa. Že pouze konsensus může být cestou k prosazování politických cílů.
 
Narazil jste na Valdaj (Valdajský mezinárodní diskusní klub), původně ruská PR akce, založená 2004 ve městě Valdaj (na břehu stejnojmenného jezera) zhruba v polovině trasy mezi Petrohradem a Moskvou. V každém roce se koná v jiném ruském městě (v posledních letech po 2 rocích) pod záštitou Putina.  Pro každé fórum je vypsáno pět diskuzních témat. Pravda je, že poměrně dost z mých oblíbenců se fóra účastní. V roce 2015 na fóru v Soči se účastnil i V. Klaus (i když s jeho posledními názory docela souhlasím, pro jeho smrtelné hříchy z devadesátých let bych ho za svého oblíbence nikdy nemohl označit).
 
Ověřitelnost se může vztahovat jen k těm triviálním otázkám kdo?, co?, kdy? a kde?. Ale odpovědí na ty skutečně zásadní otázky, proč? a jak? jsou mnohem složitější, tam jde o názory a občas i o filosofii. Tam s jednoduchou klasifikací  (pravda - lež)  nevystačíte. Tedy pokud hledáte poctivou odpověď a nehlásáte pouze vykalkulované propagandistické klišé.
Průměrný počet slepic: 4.6 (49 hlasů)

Vážený pane Inzo, 

nevím sice, co pro Vás znamená pojem "agent provokatér", ale pro mne to znamená osoba, která někoho provokuje k páchání trestné činnosti. Alespoň tak tento pojem vymezuje trestněprávní nauka. Rozumím tomu, že Vám nesedí mé názory, nicméně nechápu, v čem spatřujete onu "agentskou provokaci", kterou mi přičítáte. Jestli snad k něčemu provokuji, tak k slušně vedené diskusi, korektnímu používání faktů a jejich ověřování, ověřování zdrojů a alespoň nějaké základní argumentaci na podporu prezentovaných názorů. Považuji tento web za diskusní, takže mi přijde normální tyto elementární základy smysluplné diskuse prosazovat. Co je na tom za provokaci vážně netuším.

Ten zbytek Vašeho příspěvku je na delší reakci a východiskem by asi bylo vyjasnění toho, co považujete za neoliberalismus. Pojem (neo)liberalismus je totiž podle mého názoru tak zprofanovaný, že si pod tím může každy představit cokoliv. Já raději místo těchto politologických nálepek preferuji spíše standardní vymezení politické pozice ve vztahu k ekonomice (volný trh versus centrálně řízená ekonomika) a formě vlády (demokracie versus totalita). Pakliže tady píše nějaké kritizující příspěvky, pak tyto příspěvky formuluji z pozice příznivce volného trhu a příznivce demokracie. A z těchto pozic tyto mé názory hájím. Tím netvrdím, že jsem majitelem univerzální pravdy a dovedu pochopit, proč někdo zastává pozice jiné nebo přímo opačné. Ale tak nějak mám dojem, že část přispěvatelů není vůbec schopna přijmout fakt, že ze stejných fakt mohou různí lide vyvozovat různé závěry (ať již na základě různých životných zkušeností, vzdělání, či jiných subjektivních faktorů, které v životě formují naše názory. A jak říkám, nevadí mi jiné názory, ale dost mi vadí lhaní ohledně faktů. Pokud tady například včera paní Mája napiše, že pan Stanjura nejvíce zadlužil ČR, protože stání rozpočet ČR na rok 2023 pracuje se schodkem 295,0 mld Kč, pak mi stačí  deset minut zkoumání, abych zjistil, že za Aleny Schillerové byl v roce 2021 deficit státního rozpočtu 419,70 mld. Kč. Jednoduše vyvratitelná a zbytečná lež. Ani, můžeme se bavit o tom, jestli za ten schodek AS mohla nebo nemohla, to už jsou názory, které mohou být hloupé nebo chytré, ale nedá se objektivně rozhodnout, jaký názor je správný.     

Asi tak. 

Milkman

Průměrný počet slepic: 2.8 (11 hlasů)

Pane Milkmane, ne že bych si chtěla s vámi dopisovat, ale mohl byste mi sem překopírovat, co jsem včera psala o Stanjurovi a schodku 295 miliard? Nějak nic takového nemůžu najít. Děkuji.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

Vážneá paní Májo, 

včera jste napsala toto:

Co dokázala naše vláda za 19 měsíců u moci?

Rozeštvat národ, nasrat národ,

ekonomicky stát zlikvidovat,

zajistit nejdražší energie a potraviny,

přijmout nejvíce uprchlíků,

zadlužit se na milion let,

zajistit občanům ČR nejvyšší daně,

zavést cenzuru,

zavírat lidi s „nesprávným“ názorem,

zničit malé a střední podniky,

okrást důchodce,

zajistit nedostatek léků,

zemědělcům sebrat dotace,

zavřít poštu...

--------------

Moje reakce se týkala výroku "zadlužit se na milion let". Těžko jste tím mohla myslet něco jiného, než stav státních financí, které jsou kvantitativně vyjádřeny ve státním rozpočtu. Návrh státního rozpočtu ČR na rok 2023, který sestavoval pan Stanjura a jednalo se o první rozpočet vlády pana Fialy, je sestaven jako deficitní (= výdaje jsou vyšší než příjmy), přičemž tento deficit je 295 mld. Kč. Zmíněný deficit je nutné financovat nějakým "zadlužením". Přestože je tento deficit značný, byly deficity státního rozpočtu za vlády pana Babiše výrazně vyšší. Za vládu pana Babiše tyto rozpočty sestavovala paní Schillerová

Konkrétně vláda pana Babiše hospodařila:

a) v roce 2020 se schodkem 367,4 mld. Kč,

b) v roce 2021 se schodkem 419,7 mld. Kč.

c) v roce 2022 se schodkem 360,4 mld. Kč.

Takže sečteno a podtrženo, vláda pana Babiše zadlužila ČR za tři roky jeho vlády o celkovou částku 1.147,5 mld. Kč. 

Vláda pana Fialy zadlužila ČR "zatím" jen o 295 mld. Kč.

Stačí to takto, aby bylo zřejmé, kdo ve skutečnosti zadlužil ČR na milion let?

Milkman

Průměrný počet slepic: 2.2 (10 hlasů)

 Jako vždy lžete a vymýšlíte si... Takže nic o Stanjurovi, o 295 miliardách. Aspoň nelžete - přečtěte si větu, kterou jste napsal. Vy víte, jak bylo myšleno "milion let". Poslala jsem to tak, jak si to mezi sebou vehementně přeposílají lidi a co si o všem myslí. Ještě můžete rozebrat další řádky - třeba o tom, jak máme laciné energie a zamotat do toho i uprchlíky..., můžete si tady okecat co chcete a jak chcete, ale nelžete o tom, co jsem ve skutečnosti psala, je to ubohé. A ty vaše tabulky si strčte někam.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

A co si tedy mám představit pod tím, když napíšete, že naše vláda (předpokládám, že tím míníte vládu pana Fialy) se za 19 měsíců dokázala zadlužit na milion let. Asi mi nebudete tvrdit, že to byla pochvala vlády pana Fialy, protože předcházející vláda pana Babiše naši zemi zadlužila ještě mnohem více?

Milkman

Průměrný počet slepic: 1.7 (6 hlasů)

Aha, tak vy už nevíte, z který do který..., no nic, rozebírejte si co chcete, jak chcete, ale už mě neobtěžujte svými výmysly a lživými výklady, ani vaším doublethinkem, dokonale jste se odkopal.  Měla jsem o vás správnou intuici, tak ať se vám se sebou dobře žije. Děkuji!

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

Ano, s tou definici agenta provokatéra se shodneme. To byl můj první dojem o Vás, že nás provokujete, aby byly důkazy proti Vidlákovi a možná i proti někomu s diskutujících. Také mě napadlo, že působíte jako "spin doktor", který usměrňuje diskuzi "vhodným směrem". Ne, že by šlo o těch pár diskutujících, ale o ty, kteří to čtou. Asi ne, asi to je jen Vaše soukromá iniciativa.
O neoliberalismu jsem chtěl napsat sérii článku, ale začalo se mi to rozrůstat pod rukama. Dalo by to dost práce a málokdo by to četl, tak jsem od toho upustil. Ale až budu mít čas, tak jeden článeček, takový přehledový asi zplodím. Neoliberalismus je všeobecně uznávaný název pro ekonomický systém v USA, a dnes v Západem vedené sféře, po té co bylo zrušeno (za Nixona) krytí dolaru zlatem a udělali z něho fiat měnu.
Průměrný počet slepic: 4.4 (5 hlasů)

Tak to jsem tedy zvědavý, jak to téma uchopíte. Já jsem tedy měl doposud za to, že ekonomický systém USA byl v zásadě stejný před srpnem 1971 (kdy Nixon zrušil volnou směnitelnost USD za zlato) i po srpnu 1971. A že zrušení volné směnitelnosti mělo spíše dopad na mezinárodní ekonomické vztahy než na podstatu ekonomického systému USA. Jestli to tedy správně chápu, vadí Vám ekonomický systém USA (který označujete za neoliberalismus)? A co Vám na něm vadí? Já tento ekonomický systém USA (založený na volné soutěži, konkurenci, pružné pracovním trhu) považuji za mnohem funkčnější model než model centrálně řízeného hospodářství, který byl typický pro ČSSR). No, počkám, jestli se nějak více rozepíšete, ať se nejdříve seznámím s tím Vaším konceptem. 

Milkman  

Průměrný počet slepic: 1 (5 hlasů)

Mlíkaři, Mlíkaři. Kde jsou tvé zdroje ? U Jandy, Cempera, Kartouse ??

Průměrný počet slepic: 4.5 (14 hlasů)

bojím se, že příprava lidí na válku , tedy na to, že je možná, snad i žádoucí, správná a spravedlivá, která probíhá pomalu už třicet let ,už bude pomalu u konce a bude to chtít nějaký čin... a je možné, že tím činem bude "obrana" či "okupace" západní Ukrajiny - bývalé polské Haliče. NATO spravedlivě pomůže svému napadému členu Polsku, který získá řádnou mezistátní smlouvu toto území do své země a proto je třeba je  za každou cenu bránit a Rusko bude spravedlivě podporovat svého přítele Bělorusko, protože část toho území je nyní ještě běloruská a také se na něj jistě obrátí  obyvatelé území, kteří nechtějí být v Polsku...všichni budou mít pravdu i spravedlnost na své straně a všichni budou zcela zbytečně umírat a někteří si budou mastit kapsy. Možná by pomohlo, kdyby USA měly tolik starostí doma, že by jim nezbyly fondy na to  snažit se o dobro i jinde, pak by se snad konečně Evropa věnovala taky svým malérům a Rusko by  mohlo  také pracovat doma. NATO by se stalo jen heslem v historickém slovníku... to ale nevidím jako reálné - zatím. mžná ještě budeme rádi, že Afrika se přestěhovala ze značné části do Evropy, bude tam třeba pro nás, odpůrce válek, místo

Průměrný počet slepic: 4.6 (30 hlasů)

Průměrný počet slepic: 4.1 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

No tak Vidláku, v pondělí jsem posílala článek s odkazem, kde se píše:

Vítejte v pekle, brzy nás čeká největší práce na světě!

Dmitrij Utkin: Vítejte v pekle!

Jistě nemluvil o pekle v podobě uličních hlídek a kontroly dokladů během voleb v Bělorusku příští rok. Ani tím nemyslel tzv. krycí historku o výcviku běloruských vojsk. Když podplukovník Utkin mluví o pekle, je jasné, že mluví o operacích na území NATO, o operacích proti polské a ve východním Polsku rozmístěné americké armádě. Přesně to by bylo peklo.

Na dočasné wagnerovské základně v Osipoviči ve středním Bělorusku bylo 18. července uvítání vojáků PMC Wagner [21] šéfem Jevgenijem Prigožinem a velitelem Dmitrijem Utkinem. Zatímco Prigožin mluvil v obecné rovině, že nová cesta Wagnerovců vede do Afriky, ale brzy se možná vrátí do SVO na Ukrajině v době, kdy nebudou nuceni k tomu, aby se museli za sebe stydět, tak naproti tomu Utkin si nebral servítky a rovnou naznačil, co bude úkolem Wagnerovců v nejbližší době. Nastoupil před vojáky a představil se:

Dmitrij Utkin: Ano, pokud jste to ještě neuhodli, jsem “Wagner”.

Velitelé, kteří… [Potlesk.] Většina z vás mě zná a já většinu z vás znám osobně. Všem moc děkuji za práci, kterou jsme odvedli. Právě díky této práci, sakra… hřmělo jméno “PMC Wagner” po celém světě! Děkuji vám všem!

Lidi, moc vám děkuji. Tohle není konec, tohle je jen začátek největší práce na světě, která bude brzy vykonána! A, no… [anglicky] “Welcome to hell!” (Vítejte v pekle). Děkuji vám, lidi! To je vše, lidi, hodně štěstí! Děkuji vám!

Pokud se zamyslíte, co je ten začátek největší práce na světě, která podle Utkina bude brzy vykonána, rozhodně tím nemyslel nějakou misi v nějaké banánové republice v Africe. To by s veškerou úctou nebylo takto dramaticky oznamováno před nastoupenými oddíly PMC Wagner. Dmitrij Utkin je tím, kdo velí bojovým operacím PMC Wagner, přičemž Prigožin bývá často zaměňován za velitele Wagnerovců, ale to je omyl.

Prigožin je šéf PMC Wagner, je to generální manažer organizační struktury Wagnerovců. Stará se o peníze, zásobování, zbraně, výplaty, politickou podporu, lobbing a rovněž shání kontrakty. Všechno samozřejmě skrze Kreml a jeho alma mater Zlatou pagodu v Moskvě. Velitelem vojsk PMC Wagner je ale podplukovník Utkin. Pokud tedy dojde k eskalaci ze strany Ruska, bude u toho Wagnerova skupina. O tom už není pochyb. A v tom případě se brzy dozvíme, co to bude za největší konkrétní práci na světě, která bude brzy vykonána.

Průměrný počet slepic: 4.4 (46 hlasů)

Pokud se něco vážného a velkého spustí, naši chlebo-zloději zdrhnou jako první...

Průměrný počet slepic: 4.5 (55 hlasů)

Vážená paní Májo, 

alespoň budete moci přivítat pana Utkina chlebem a solí a poděkovat mu, že konečně společně s ostatními hrdiny vymetl ten, jak s oblibou píšete, fialový hnus. 

Až Vám zaklepe na dveře, tak je to tento milý pán s tetováním SS na krku a říšskou orlicí na hrudi. 

Milkman

Dobrý pan Utkin

 

 

 

Průměrný počet slepic: 2.4 (27 hlasů)

že by chtěl včelce klepat na dveře. Ten je spíš rovnou vykopne.

Průměrný počet slepic: 2.2 (19 hlasů)

Vážený pane Berrnarde, 

myslíte? To přeci Ženevské konvence nedovolují :-). Jistě je to v jádru příjemný chlapík, který létá po světě rozdávat radost a smích, od Sýrie až po Ukrajinu. 

Milkman 

Průměrný počet slepic: 2.2 (19 hlasů)

Pokud bych na obálce knihy viděl hákáč, či podobné symboly, patrně bych usoudil, že nejde zrovna o milostnou poezii.

Průměrný počet slepic: 2.5 (17 hlasů)

Vážený pane Berrnarde, 

to je právě ten vtipný paradox. Jedním z důvodů zahájení speciální vojenské operace na Ukrajině, jak pan Putin oznámil při vpádu Ruska na Ukrajinu, byla mimo jiné.....tramtadadá....denacifikace Ukrajiny. 

A na plnění tohoto úkolu se za RF podílejí lidé jako, je třeba pan Utkin.....

Nechtěl bych být obhájce ruských pozic a dostat otázku, jak jde dohromady požadavek denacifikace Ukrajiny s faktem, že tuto denacifikaci mají plnit vojáci RF s vytetovanými symboly SS a Třetí říše:-).

Milkman

 

Průměrný počet slepic: 3.6 (18 hlasů)

Ano, USA rozdávají radost a smích už od Vietnamu, přes Jugošku, Sýrii, Afghánistán až po Ukrajinu.. Ze všeho nejvíc "milují" klid zbraní. Jsou to chlapíci...

Průměrný počet slepic: 4.5 (34 hlasů)

hoši z USA rozdávají válečnou radost od prvního dne od své revolty proti Británii

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)

Vážená paní Májo, 

Vaše reakce je krásným příkladem toho, co Arthur Schopenhauer ve svém díle Eristická dialektika čili Umění dostat v každé debatě za pravdu označuje za řečnický úskok, jehož podstata spočívá v tom, že "Nedá-li odpůrce na otázku nebo argument přímou odpověď nebo vysvětlení, nýbrž vyhne se protiotázkou nebo nepřímou odpovědí nebo vůbec něčím, co k věci vůbec nepatří". Jinak řečeno, místo, abyste se vyjádřila k podstatě věci (nacistické tetování Utkina za současného obviňování Ukrajiny z příklonu k nacismu), utečete k něčemu jinému.... 

Milkman 

 

 

Průměrný počet slepic: 2 (8 hlasů)

To vy jste utekl - neodpověděl jste mi, co jsem kde včera psala o Stanjurovi a těch nějakých 295 (?) miliardách.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

se v tom případě lekne, že dorazili banderovci, ale ti mají tetování většinou po celém těle a jsou na ně dodnes hrdí. i na nacistickou vlajku atd.. tenhle pán taky? já o něm nic nevím ani o tom, kldy se tetoval a co tím chce říci.

 

 

Průměrný počet slepic: 3.8 (19 hlasů)

Pane Milkmane, pište si, co chcete a nekecejte do toho jiným. Z našich médií se nedozvíme nic kromě té jediné pravdy a tu má u nás současná vláda se svými spřízněnými médii. Nemusím souhlasit se vším, ale v rámci objektivity lze uvést i to, co se mainstreamu nehodí do krámu a co se jinak nedozvíme. Asi takhle - kdybych psala článek o narkomanech, neznamená to, že jsem narkoman. Když sem dám článek o festivalu ve Varech a drahotě, která tam v restauracích po jeho dobu probíhá, neznamená to, že tomu fandím nebo že bych na to neměla. Jestli Inza napíše článek, který si lidi rádi přečtou, je to jejich věc. Zrovna tak je vaše věc, když na cokoliv máte jiný názor. Nemusíte ho vnucovat jiným.

A propos - je mi šumák, jak si notujete a vzájemně se podporujete s "berrnardem"...., v jednotě je síla :-)) (Kdo volil Pávka, s tím už nemám o čem diskutovat)

Průměrný počet slepic: 4.4 (23 hlasů)

Ti kdo vedou vojáky do boje tu nejsou od toho aby vzbuzovali radost a smích ale naopak aby u svých nepřátel vzbuzovali děs. Je to tak trochu jejich PR. Pokud budu porovnávat pana Utkina a paní bývalou Italskou ministryni obrany tak bych řekl že PR pana Utkina je o něco lepší. 😊

 

 Bývalá Italská ministryně obrany Roberta Pinotti při podpisu smlouvy Itálie - USA.

Průměrný počet slepic: 3.8 (11 hlasů)

sympatičtější bývalá ministrině, i když jí nevidím obličej.

Průměrný počet slepic: 2 (8 hlasů)

Ale ono se to musí umět nosit. Třeba paní Schillerovou bych v tomto předklonu a s těmito trenýrkami asi radši vidět nechtěl...

Průměrný počet slepic: 2.4 (9 hlasů)

Vážený pane Freude,

věřím, že to je jen neúmyslná náhoda, ale zrovna tato Vaše fotka dobře ilustruje něco, o čem tady dnes na různých místech píšu. 

Podíval jsem se na fotku a začal jsem pochybovat. Podepisování mezinárodní smlouvy obvykle neprobíhá jako podpis prezenční listiny, ale obě strany sedí většinou za stolem a podepisují dva stejnopisy dohody + jsou tam obvykle vlajky či vlajek obou států.

Takže trochu zapátrám a ejhle: Nejedná se o Robertu Pinotti, ale o paní Marii Elenu Bosch, není to ministryně obrany, ale poslankyně a nepodepisuje se smlouvu mezi USA a Itálie. 

A především při podpisu nebyly žádné kalhotky vidět, protože se jedná o fotomontáž.

Jasně, jde o blbost. Ale krásně to ilustruje, jak důležitá je kritická práce se zdroji. Nemá tady smysl jmenovat a ukazovat, ale spousta místních příspěvků je založena právě na zdrojích, které jsou právě tak málo pravdivé, jako tato "fotka paní ministryně"......  

Milkman   

 

Průměrný počet slepic: 2.9 (11 hlasů)

Ano, máte asi pravdu, já to neověřoval, ale věřím Vám. Na podstatě toho, co jsem uváděl to nic nemění. Klidně jsem mohl uvést bývalou ministryni Německa Ursulu von der Leyenovou nebo jinou ministryni, množí se jak houby po dešti, vyšlo by to na stejno ale tato fotka mi připadala hezčí. 😊

Taková fotka nafintěné dámy jako vůdce nájemných žoldáků (i armády NATO jsou složeny z nájemných žoldáků, i ta naše) nikoho nevyděsí ale ta Utkinova je pro jeho PR daleko účinnější.

 Ale jak Vám tak paní Robertě Pinotti se omlouvám. 😊

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

Já Vás ani v nejmenším nepodezírám, že byste to tam dal úmyslně. V tomto konkrétním případě v podstatě o nic nejde. Jen jste to shodou okolností publikoval právě v okamžiku, kdy jsem se v jiné části diskuze snažil (asi neúspěšně) vysvětlit, jak moc je důležité přistupovat kriticky k předkládaným informacím a neřídit se jen tím, jestli ten či onen názor vyhovuje mému vidění světa, protože propaganda a lži řádí na všech frontách, nejen na té "libtardí" :-). 

Ale bylo mi líto, že to je nakonec jen fotomontáž, protože za takovou ministryní obrany by se stálo jistě lépe než za Černochovou :-).

Milkman  

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)

Když vezmeme dnešní příspěvky, Vidláka, Máji a můj, tak se docela doplňují. Zřejmě se chystá otevření druhé fronty, ze strany Polska. Putin se připravuje, ale to by už nebyla speciální vojenská operace, ale regulérní válka mezi NATO a Ruskem. Pořád doufám, že zvítězí rozum..
Ještě bych rád úryvkem připomněl článek, který jsem sem dával 18.7.:
Rozložení Wagnerových sil
Nyní je známo, že část Wagnerových sil se nachází v Bělorusku, kde cvičí pravidelné armádní jednotky.
Uvedl to Andrej Kartapolov, který předsedá výboru pro obranu ruského parlamentu: "Je jasné, že Wagner odjel do Běloruska cvičit běloruské ozbrojené síly. Existuje takové místo jako Suvalský koridor. Kdyby se něco stalo, tak ten Suvalský koridor velmi potřebujeme. Úderná jednotka je připravena tento koridor obsadit během několika hodin."
Polsko soustřeďuje síly podél hranic s Běloruskem, což vyvolává znepokojení v Minsku a Moskvě. Zahraniční poradci, včetně britských, nyní slouží jako techničtí pomocníci polských sil na hranicích s Běloruskem, čímž Rusku signalizují, že ve skutečnosti může jít o iniciativu NATO zachránit Ukrajinu útokem na Bělorusko a donutit Rusko rozdělit své síly.
Suvalský koridor je 96 km dlouhý pás země, který spojuje ruskou enklávu Kaliningrad s Běloruskem.  Zatímco Kaliningrad může být podporován po moři nebo letecky, pozemní most je důležitý pro zajištění normální komunikace. Existuje zde přímé silniční i železniční spojení.  Tento pás země je z jedné strany polským územím a z druhé litevským.
Litevci loni zablokovali dodávky po této trase a však blokádu zrušili poté, co Rusové pohrozili vážnými následky. Koridor je také považován za slabý článek NATO, protože je to jediné pozemní spojení NATO s pobaltskými státy z Polska a z Evropy. Kromě letecké přepravy je to pozemní trasa, kterou NATO potřebuje k podpoře těchto zemí.

Indický Punchline uvádí, že ve víkendovém rozhovoru "přední zahraniční a obranný expert německé strany číslo dvě Křesťanskodemokratické unie Roderich Kiesewetter (bývalý plukovník, který v letech 2011-2016 vedl Asociaci záložníků Bundeswehru) navrhl, že pokud si to podmínky v situaci na Ukrajině vyžádají, mělo by NATO zvážit krok k "odříznutí Kaliningradu od ruských zásobovacích linek". Vidíme, jak Putin reaguje, když je pod tlakem".
Průměrný počet slepic: 4.5 (35 hlasů)

Vážený pane Inzo, 

obávám se, že ani když se k Vám, panu Vidlákovi a paní Máje přidá třeba ještě pan Antonín a pan Miloš von Bern, tak to nijak zásadně nezvýší přesvědčivost závěru, že se "chystá otevření druhé fronty ze strany Polska". Evropská veřejnost není ani náhodou připravena na nějaký masový válečný konflikt (jako třeba byla Hitelerem nabuzena veřejnost Třetí říše). Tady umíme tak nanejvýš držet palečky Ukrajicnům a posílat jim nějakou podporu, ale jinak se tady nikomu válčit nechce. Pokud by Polsko zahájilo útok na území Běloruska, tak je to faktické přímé zahájení střetu mezi NATO a RF. Bez prostředníků. To by prostě začala normální plnohodnotná konvenční válka, masová mobilizace a všechna ta paráda kolem. A na to jsme v Evropě moc změkčilí, abychom do něčeho takového šli. 

Jinak řečeno, jakékoliv úvahy o tom, že by Polsko otevřelo druhou frontu je pouhá vojenskoanalytická pornografie.  

Milkman

Průměrný počet slepic: 3.1 (34 hlasů)

tušení co je v případě konfliktu s Ruskem čeká stejně jako neměli tušení co je čeká v první a druhé světové válce.

Je nerozumné, předpokládat u vojenských a politických špiček NATO, natolik rozumnou úvahu že Evropská veřejnost není na střet s Ruskem připravená. Stačí se seznámit s názory paní Černochové atd. V Polsku a USA to není lepší.

Průměrný počet slepic: 4.5 (33 hlasů)

je či není připravena  či připravována na válku, ale četl jste někdy diskuzi pod seznam zprávy a podobných webech? pak by vás možná zarazilo, s jakou chutí by mnozí naši spoluobčané táhli na Rusa, protože je Rus tahle rusofobie je  v nás cíleně vychovávána už od převratu...a také na západě, snad každý zločinec i těch hloupých detektivkuch pokud se nejmenuje Sergej nebo Igor, rozhodně má ruský přízuk... to je ovlivňování podvedomí a tomu jsme už léta vystavováni. Podle mne to není a nebylo samoúčelné a Švejk měl pravdu, válka musí bejt, nechtěli jste mírové sbory dobrodince NATO na svých hranicích, tak tady máte přes držku....ohledně držení palečků Ukrajincům... mám kamarádku z Doněcka, z Horlivky a držení palce jí a jjejí rodině a známým je něco docela jiného než stejné držení  palců jiné části Ukrajiny. a nemáme snad  v rozličných dobrovolnických sborech Zelenského Ukrajiny své zástupce, kteří se chlubí hony na Rusy? já to tedy nevidím moc růžově, nejaké vzepětí národů proti válce. spíš naopak

Průměrný počet slepic: 4.3 (21 hlas)

" rusofobie je  v nás cíleně vychovávána už od převratu"

Já rusofob jsem, rusákovi nevěřím ani zdrávstvuj, ale nebyl jsem k tomu vychován po převratu, ale byl jsem k tomu vychován samotnými rusy za komančismu, páč jsem vyrůstal pod jejich kasárnami a pak, když jsem se na vojně musel zůčastnit dvou velkých cvičení s nimi, tak jsem v tom byl utvrzen. A pokud bych byl někdy ve válce a některý z mých spolubojovníků by byl rus, dost bych se snažil se k němu neotáčet zády. Ale toto bych nedělal kvůli té vaší výchově, ale kvůli mým osobním zkušenostem.

Průměrný počet slepic: 2.6 (24 hlasů)

u nás byla vojska CCCP. Jste si jistý národností? Nebyli to třeba zrovna Ukrajinci? 🙂Pěkný den 

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)

A byli mezi nimi asi i uzbeci a litevci a podobní.

A já jsem se zde nikdy nevyznával ze své náklonnosti k ukrajincům. Dle mého jsou ty národy dost podobné. Mě na té válce vadí, že silnější napadl slabšího, vyhazuje mu tam do luftu obytné domy a vraždí ženský a děcka. Pokud bych já v lese střílel kolouchy a březí bachyně, tak by můj taťka vylezl z hrobu a dostal bych od něj tak přes držku, jako ještě nikdy. Ale to by se nikdy stát nemohlo, jelikož jsou jisté hranice, které bych nikdy nepřekročil. A rusákovi ty tisíce zmařených životů, lidí, kteří nikdy žádného Banderu nevzívali, ale ocitli se na blbém místě, tak to mu já nikdy nejsem schopen odpustit. Stejně, jako mu to neodpustí drtivá většina ukrajinců.

Putinovi se podařilo si ze souseda, který ho moc nemusel, vyrobit souseda, který má mnoho důvodů ho na smrt nenávidět. Gratuluji.

Průměrný počet slepic: 1.9 (9 hlasů)

všech národů tehdejšího Sovětském svazu. Nejenom Rusové. Trošku mi vadí, když lidé automaticky spojují Sovětské = Ruské. I když RF má také sídlo v Moskvě, přesto bych tyto dva pojmy tak úplně nesrovnával. Ano, ty národy (Rusko a Ukrajina) jsou si hodně podobné. Myslím tak jeden za 18 a druhý bez 2 za 20. Vždycky to ale bylo tak, že ten slabší, jak píšete, by se nemusel tak nějak s prominutím vysírat do toho silnějšího. Už to tady padlo mnohokrát. Ukrajina má tu smůlu, že se tam dostaly k moci zkorumpované pro USA loutky, a ty na přání svých páníčků dělaly všechno možné i nemožné, aby toho Ruského medvěda vytáhly z brlohu. A západní země se teď míní zbláznit. Co dělaly od roku 2014, těch 8 roků bojů na Donbase? Vůbec nic. Jenom čekaly, zda se toho medvěda z brlohu vyhnat podaří. Povedlo se. Zelensky sliboval ukončení bojů a místo toho odpískal Minské dohody. Já to chápu tak, že západ chce oslabit Rusa, dostat se mu blíž na tělo a rozparcelovat si Ukrajinu. A krom toho, zbrojní průmysl je hodně výnosný byznys. Americké zbraně teď půlka Evropy nakupuje ve velkém.

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

do války by šli nejraději ti co si myslí, že by se jich to netýkalo

Průměrný počet slepic: 4.2 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Kdo málo pracuje, ať do Varů nechodí! Bartoška pracuje jak mourovatej… :-)

 

Zdeňka Pohlreicha šokovaly ceny restauratérů ve Varech během festivalu.

Jste šizuňkové a zloději, podobně jako někteří taxikáři," rozčílil se.

"To není mezinárodní festival, to je mezinárodní zlodějna a ostuda. Během festivalu si někteří podnikavci pletou naši malou kotlinu s Hollywoodem a napalují ceny, co to jde," obul se do šizuňků ve Varech Pohlreich.

"Sice máme právo volby a možnost do takové restaurace nejít, otázkou ale je, jak velkou nám to

dělá ostudu ve světě. Ostudou jsou u nás nejen taxikáři, ale také restauratéři, kteří mají dvojí ceny a okrádají tak turisty. Měli by se stydět! Je to nehoráznost, zlodějna, která by se měla trestat.

Jedna věc je volný trh, druhá pak lichva. A tohle už lichva je." dodal Pohlreich.

Jen pro vaši představu, jak restauratéři ve Varech vydělávají:

* Přílohové brambory 150 Kč

* Bramborová kaše: 280 Kč

* Hranolky: 280 Kč

* Polévka Minestrone: 490 Kč

* Rybí polévka: 650 Kč

* Zákusek a káva 390 Kč

 

A Jiří Bartoška to okomentoval: "Kdo málo pracuje a nemá na to, ať tam nechodí!"

I on patří k oněm zlodějům, ignorantům a arogantním spratkům.

Co člověk může jiného čekat od sluníčkáře?

Údajně má odměnu za 10 dní žranice, chlastu a zábavy 7 milionů.

Proto ať žije festival a dotace na něj!

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (43 hlasů)

těm, kteří na to sice ze svého nemají a nedají, ale za cizí si rádi užijí?

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Pan Bartoška samozřejmě nic takového nekomentoval. Jenom zase šíříte totální blbosti a lži.

A komentář pana Pohlreicha (pakliže to skutečně někde řekl)  je už z roku 2017. 

Milkman

Průměrný počet slepic: 2.9 (26 hlasů)

Zatímco vy šíříte tu jedinou pravdu... Od toho tu máme ČT a další média. No, mám pár známých, kteří na festivalu byli... Pokud je to stará zpráva, tak od té doby je to pořád stejné. :-)

Průměrný počet slepic: 4.2 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

Vyprovokovat Rusko k invazi na své území.  Nic dalšího od ní kolektivní Západ neočekával, režim v Rusku měl padnout pod sankcemi stejně jako na počátku 90. let kdy ekonomický kolaps a prázdné obchody v Moskvě vynesly v roce 1990 z ulice k moci Borise Jelcina. Ale tentokrát zastavení přísunu zboží ze západu ke kolapsu v Rusku nevedlo. A nejen, že se nepodařilo Rusko izolovat, ale západní sankce na Rusko navíc vyděsily Čínu, která po dlouhé době váhání se naplno pustila do projektu odchodu od amerického dolaru a k posilování vztahů s Ruskem. A to neměl západ vůbec v plánu, když uvaloval sankce na Rusko. Cílem nebylo oslabit americký dolar, ani nastartovat cestu zemí 3. světa na cestu odchodu od amerického dolaru. To je pro kolektivní západ něco, k čemu nemělo dojít. Cílem celého projektu od roku 2014 bylo vybudovat z Ukrajiny hotové Anti-Rusko prostoupené nacisty a nacistickými symboly a móresy, aby to vyprovokovalo Rusko k invazi na Ukrajinu.

Kromě toho, kolektivní západ neuspěl v přesvědčování zemí světa, aby se připojily k sankcím proti Rusku. K těm se připojily  výhradně jen země tzv. kolektivního Západu, pouhých 45 ze 195 zemí světa. To pouze ukazuje na to, že 150 zemí světa nepovažuje ruskou invazi na Ukrajinu za něco, co by bylo důvodem k uvalování sankcí, což samo o sobě znamená, že tyto země spatřují minimálně určitou oprávněnost Ruska ke krokům, které zvolilo proti Ukrajině.

Ukrajinský moderátor a novinář Dmitrij Gordon potvrdil, že Ukrajina dostala od západních partnerů v NATO ultimátum do konce tohoto roku! Co dokáže Ukrajina do konce roku získat od Rusů zpět, to jí zůstane. Co nezíská, to se stane předmětem vyjednávání a rozhovorů s Ruskem o ukončení války! Gordon potvrdil slova prezidenta Petra Pavla, že západní politici mimo záznam v zákulisí už otevřeně mluví o tom, že válku je potřeba ukončit! Sankce uvalené na Rusko nefungují, a proto západ v zákulisí dává Ukrajině ultimátum! Video novináře Dmitrije Gordona z českými titulky viz zde: https://rumble.com/v32jba0-dmitrij-gordon-ekl-sv-en-e-ukrajina-m-as-na-bojov-operace-u-jen-do-konce-ro.html

Foto Zelenského v době kdy byl jen obyčejný komik v komediálním pořadu s pistolí u hlavy viz zde: https://aeronet.news/wp-content/uploads/ZelenskyGunPointHead-700x394.jpg

Brzy to už nemusí být jen skeč z komediální scénky, ale drsná realita na konci kariéry jednoho politika, který přivedl na smrt statisíce vlastních občanů. Zelenský již stříhá metr, brzy to přijde. Vila na Floridě už volá, politický azyl volá! A nebudou to Rusové, kteří půjdou po Zelenském. Půjdou po něm jeho vlastní lidé, rozvědky GUR a SBU pod novým vedením, půjdou po něm tátové od zabitých kluků, kterým Zelebuben sebral syna a nechal ho zabít v masomlýnu na Donbasu. Zelenský se z komedianta stane tragédem, a to se vším všudy. Gordon to již předesílá a nebude to pro současný ukrajinský režim nic hezkého, až se Ukrajiny začnou ptát, proč tedy posílali své děti na frontu umírat, když nakonec nic z toho nebude, když fronta se nikam neposunula, když nakonec je z toho vyjednávání o konci války v těch liniích, na kterých zůstala stát fronta. Opravdu bych potom nechtěli být v kůži ukrajinských odvodních komisařů, generálů a samotného Zelenského.

To jsou některé úryvky z článku na AE news

celý ćlánek  viz zde:  https://aeronet.news/video-dmitrij-gordon-potvrdil-ze-ukrajina-dostala-od-zapadnich-partneru-v-nato-ultimatum-do-konce-tohoto-roku-co-dokaze-ukrajina-do-konce-roku-ziskat-od-rusu-zpet-to-ji-zustane/
 

 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.3 (37 hlasů)
Trvalý odkaz

Jedno z našich "pravdomluvných médií" a to je Seznam.cz ve své protiruské hysterii zase udeřilo a zveřejnilo z tučnými titulky zprávu "Vedení Prahy chce zrušit koncert slavné ruské operní pěvkyně". Jedná se Operní hvězdu původem z ruského Krasnodaru Anna Netrebko která žije v Rakousku, která Invazi i Putina odsoudila, některých věcí z minulosti lituje a do Ruska pro své politické názory nesmí. To samozřejmě není nic podivného od fašistického seznamu, toho již v jeho protiruském šílenství známe, ten takový je a nezmění se . Zajímavé jsou ale některé viz níže reakce čtenářů, těch střízlivých samozřejmě a ne těch vygumovaných fanatiků které Seznam.cz, Česká média a Česká televize dokázali zmanipulovat.


Verka Krulišová-Před 9 hodinami:
....,,že uskutečnění koncertu by bylo velmi necitlivé vůči bojující Ukrajině. „Je v tom hodně symboliky a současná doba je hodně o symbolech,“ doplnil náměstek". Tu symboliku jste si ale bohužel vymysleli Vy, a urputně ji udržujete a zcela zbytečně přiživujete🤨. Nechte lidi, ať se sami rozhodnou, zda koncert navštíví, či nikoli

Pavel Mašek-Před 8 hodinami to Verka Krulišová:
To nemohou připustit. Už mají prekérní zkušenost s Nohavicou. Představte si, kdyby na ten koncert přišli lidé kteří na jejich fanatické plky by kašlou. To opravdu nemohou připustit. Cenzura za každou cenu...

Josef Zeman- Před 8 hodinami: 
Tak už v tom protiruském bojí schází pálit knížky Puškina a dalších ruských autorů. Zakázat hry ruských klasických autorů, zakázat název ruská zmrzlina. A budeme chloubou světové demokracie v bojí proti Rusku. Tak to bývá když odchází rozum a přichází hysterie.

Vojta Melák-Před 3 hodinami:
Zajimave ze desitky sportovcu americanum nevadi ale jedna zpevacka ano. Jinak je videt ze jsou lide kterym je politika ukradena a jdou za kulturou bohuzel par fanatiku zavadi cenzuru rovnajici se te po 48. a po 68. roce. Nejdriv vyhrozuji a donuti jednotlivce valku odsoudit a pak ho stejne zavrhnou a hodi do jednoho pytle. A nezakazali nam ukrainci treba i dovstojevskeho , tolstoje, rachmaninova? Jestli taky nejsou na tom jejich seznamu

Michal Berndt-Před 9 hodinami:
Vzhledem k tomu, že ruskou agresi odsoudila, je to jen hon na čarodějnice. Kvůli odsouzení agrese má s Ruskem utrum a tady si na ní budou léčit mindráky. Ti, kteří si koupili lístky, to vidí jinak. A ptát se Ukrajiny, co máme dělat? Kdo tu rozhoduje?

Petr Jirásek-Před 8 hodinami to Michal Berndt:
Jsem rád, že žiju v malé obci, kde rozhoduje a vítězí zdravý selský rozum a ne nejrůznější tchaiwanci, ukrajinci, tibeťané, .....

Petr Švanda-Před 9 hodinami:
Žije v Rakousku, daně platí v Rakousku, Invazi i Putina odsoudila, některých věcí z minulosti lituje. Do ruska pro své politické názory nesmí. Co ještě má udělat, aby mohla dělat svou práci, ve které je velmi dobrá? Pavlovi stačilo, aby minulosti litoval a byl zvolen prezidentem. Této dámě stačí jen to, že se narodila v Rusku a je odepsána. Nemělo by se měřit všem stejným metrem?

Milana Svobodová-Před 3 hodinami:
Je šílené, jak je u nás v současnosti vyprofilované rusobijectví a uplatňování kolektivní viny. V Praze to začalo zrušením Čajkovského opery v ND krátce po ruské invazi a toto je jeden z příkladů, jak to pokračuje. V tomto směru aktivismu jsme špičkoví. Je zvláštní, že ti kteří kritizují vysídlení Němců po válce a poukazují právě na nesprávné uplatneni kolektivní viny, stejným postupům proti Rusům tleskaji. Nebyvale zaťatý je v tomto směru Dominik Hašek.

Šárka Pincová-Před 3 hodinami:
Svět se v pr-el obrací. Pokrytectví nezná mezí. Co má dofrasa nějaká zpěvačka společného s nějakou válkou? A to jsou i horší případy. Před nedávnem třináctiletá ukrajinská zpěvačka na soutěži pořádané "dětským" fondem Spojených národů (UNICEF) odmítla sdílet jedno pódium s mladým ruským kolegou. Nazvala ho reprezentantem země teroristů a z pěvecké soutěže odstoupila. Od obecenstva sklidila aplaus. Unicef má na svých stránkách heslo : "UNICEF, pro každé dítě". Jestli tato organizace dovolila na své soutěži jedno dítě zdiskretizovat druhým dítětem a ještě mu za to společně zatleskat, ať táhne do háje. A ti naši Chcíválci jakbysmet.

Pavel Novák-Před 7 hodinami:
Já sice tento typ hudby nemusím, ale když čtu o této dámě, tak neshledávám nic závadného na jejím koncertování v ČR, když ona je vlastně na černé listině Ruska. Pokud je navíc koncert téměř vyprodán, tak i pro mě - jako laika - to signalizuje, že je o její vystoupení zájem. Pražané by asi měli pozorně sledovat, jak se chovají ti, které si zvolili v komunálních volbách.

Pavel Tranžík-Před 8 hodinami:
Tak, pokud jí koncert zrušila Metropolitní, není co řešit. Není potřeba koledovat si o problémy s Velkým bratrem. To dá rozum, že ano. Uspořádejte místo vystoupení té ďáblovy nevěsty třeba koncert Jaroslava Hutky. Když je tato doba o symbolech, byl by to skvělý symbol české blbosti.

Jiřina Nováková-Před 8 hodinami:
Tak že demokratické heslo, že hudba sbližuje jen canc. Nevím, proč by si lidé nemohli poslechnout kvalitní pěvkyni, jen proto, že je z Ruska. Jste cynici a zfanatizované stádo.

Jiří Valenta-Před 1 hodinou:
Jako profesionální hudebník, již 45 let k tomu mohu říct jen to, že jsme se dostali na úroveň naprostých pitomců a fanatických troubů, jež bez znalosti situace budou vykřikovat stále ať žije Ukrajina. No to je každého věc. Ať si třeba namalují záchodový prkýnko na žlutomodrou barvu. Tohle přesně dělal bolševik zakazovat, nebo dokonce diskutovat o tom, zda ruská umělkyně zde má vystupovat či ne, je na blití. Co má hudebník nebo sportovec společného s válkou na UA ? Je to prostě katastrofa, kam jsme se dostali. Jenom proto, ze je něco ruského všechno zakázat. To už nebudeme hrát Čajkovského, poslouchat skvělého pianistu Richtěra jenom proto, že to byli Rusové? Potom jsme banda primitivních zoufalců, z čehož je mně spíš smutno, než abych tady někomu nadával. Bylo by to zbytečné. Primitiva, pro kterého je vše ruské špatné, stejně nepředěláme, protože jeho IQ je na úrovni kvákající žáby.

Michael Valousek-Před 8 hodinami:
Proc brat lidem zazitek? Jde o hudbu a dar / poselstvi lidem, ne odkud je nebo nejake hloupe symboly.Mimochodem, zadna doba by nemela byt o symbolech a symbolice...vzdy by melo jit o podstatu veci.

Nikola Hyršlová-Před 9 hodinami:
Jestli koncert bude nebo ne je mi jedno. Ale co se mi nelíbí, tak že český politik si hodlá ptát na názor Ukrajinců.

Roman Pohořalý-Před 8 hodinami:
Tak nám soudruzi z ODS, TOP, a ostatních nyní vládnoucích stran neustále vtloukali do hlav, že poválečný odsun Němců bylo vlastně vyhnáním a že nelze vůči všem Němcům uplatňovat princip kolektivní viny. Ale to co nám předvádí tito demokraté v současnosti je uplatňováním takové kolektivní viny ještě horší. Dle této politické garnitury jsou vini všichni občané Ruska a dle představ mnohých politiků i ti, kteří žijí např. dlouhodobě mimo Rusko. Opravdu dobrý příklad politické ohebnosti.

Jaroslav Dítě-Před 8 hodinami
Vedení Prahy je papežštější než papež. Jen ať tomu nechají volný průběh a každý Pražák ukáže, jestli ji chce podpořit a tedy si jí poslechnout a nebo bude její koncert ignorovat. Rozhodně prázdný sál by byl větším vyjádřením postoje občanů, nežli zrušení koncertu.

Petr Novotný-Před 8 hodinami:
Jak se stydim za dobu temna, co zde politici vytvorili. Cenzury vetsi nez za socializmu, obcane musi rikat jen ty spravne nazory, koukat musi jen na ty spravne vybrane filmy a poslouchat smeji jen schvalenou kulturu. Vse co se politicke reprezentaci nelibi musi byt zakazano. A proto narod muzikantu, jak se nam kdysi rikalo nyni tvrde postihne i operu. To je hnus, co? Jo a vazeny narode, zapomente na Vanoce na Mrazika. Ten uz je v trezoru. Misto nej pojede zapadni pohadka Santa je uchyl!

Jan Novotný-Před 7 hodinami:
Další hon na čarodějnice, aby byli modro-žlutí fanatici spokojení 🤦 Jsem zvědav, kdo to potom zaplatí ty propadlé lístky a honorář...budu hádat, my z daní 🤦

Nikola Hyršlová-Před 8 hodinami:
Nadále hrdě odebíráme ropu ( produkty ) od Ruska, čímž přímo podporujeme režim. Ale na zpěvačku z které režim nemá nic si troufneme. Inu opravdu jsme nebojácný národ

Miroslav Vinkler=Před 8 hodinami:
Trapný hon na čarodějnice. Záměr je jasný, vše ruské musí být špatné. To uz mohou zakazat Čechová, Dostojevského a tvrdit, že periodickou soustavu prvků vymyslel dědek Zelenskij z Kyjeva.

Petr Nosil-Před 6 hodinami:
No to jsme dopadli ! Už musíme žádat o svolení Ukrajinu kdo v Česku může vystupovat. A máme už i vládního zmocněnce pro Ukrajinu. Jsme ještě vůbec Česká republika ?

Zdeněk Pokorný-Před 6 hodinami:
Umění,sport,vystavy a další akce národy sbližují a tady je názorný příklad,kdo to nechce, je to vedení Prahy a současná vláda...co k tomu dodat ubohost,trapnost a podpora války do posledního Ukrajince válečných štváčů.... je nutné příměří a kulatý stůl a přestat dělat užitečné idioty pro USA, co chce za každou cenu oslabit Rusko ... příměří a mír není prohra, ale vítězství, že ti mladí kluci budou žít a budovat svou vlast a nastavit na Ukrajině takový režim, že lidé nebudou opouštět svoji vlast i bez války....

Paja Branda-Před 7 hodinami:
My jsme skutecne ubozacci, respektive Fialova kolona. Papezstejsi nez papez. Ona zpiva bez problemu po svete, ale bezvyznamna Praha se bude bit v prsa. Za chvili prestaneme hrat Cajkovskeho, zakazeme Tolsteho, Puskina, rusky balet. Boze, s kym to ziji v tak krasne zemi...

Jiří Čunderlik-Před 7 hodinami:
Ubožáci jako Pospíšil a spol. budou určovat na který koncert se smí? Netrebko žije léta v Rakousku, Rusko má zakázaný. Cenzoři budou ve svém živlu, proboha čeho jsme se to dočkali! Mám doma čtyři CD s Netrebko, nyní  je to trestné?

Michal Svoboda-Před 3 hodinami:
Tak toto už je hodně přehnaný. Furt nám tady budete kázat co je dobrý a co je špatný. Nechcete to nechat na lidech? Ať se sakra rozhodne každej sám, svobodně, jestli chce nebo nechce jít na tuto akci. Obyčejný lidi nezajímá ani Putin ani Ukrajina, ti mají úplně jiný starosti a taky chcou občas vypnout u něčeho co je baví. Tak proč to nezakázat že? Ta baba určitě může za to, že je válka. A že přejmenujete ulice, strhnete sochy, zakážete sportovcům sportovat, rozdáte trička s nápisama o Putinovi, atd..., tak tím fakt děláte tenhle svět lepším. 

Ivana Procházková-právě teď:
Trapne, ubohe. Praha je jedna velka ostuda. Takhle se chovali komunisti a uz to tady zase mame. Za chvilku se staneme soucasti ukrajinske rise. Uprimne, na ten vychod patrime. Jeste, ze jsem seniorka.


 

Průměrný počet slepic: 4.4 (29 hlasů)

Vážený pane Antoníne, 

doufám, že už jste napsal panu Hřibovi kritický e-mail, ohlásil shromáždění na Mariánském náměstí proti hňupovskému chování pana Hřiba, sestavil text petice nebo udělal něco více, než tady jen žbrblal. 

Ale předpokládám, že jste neudělal nic z výše uvedeného a místo toho tady tapetujete sračky z aeronetu a fňukání z diskuzí na internetu. 

A aby bylo jasno, mně se také nelíbí, že si Piráti udělali z magistrátu Hlavního města Prahy pobočku ministerstva zahraničí a jednou vyhlašují válku Číně, podruhé strhávají pomník Koněva a jindy zase dělají maximum pro to, aby zrušili kulturní vystoupení zpěvačky z Ruska (na které mám koupený lístek). 

Milkman

P.S. A zrovna tento konkrétní článek na seznamu není žádnou "protiruskou hysterií" seznamu, ale zcela neutrálním informováním o protiruské hysterii pan Hřiba. Ale nedělám si iluze, že byste ten rozdíl byl schopen pochopit. 

Průměrný počet slepic: 2 (24 hlasů)

Jste troll pane a proto na vaše vzkazy nikdy nereaguji, držím se pravidla „nekrmte trolla“. 

Odpovím vám teď jen výjimečně aby jste měl přehled jakého trolla ve vás vidím. 

Ne všichni trollové jsou stejní, jsou trollové hloupí nebo fanatičtí jako je například troll Česnek. 

Vy jste ale troll jiné úrovně, kdykoliv vás zde na netu vidím je to jako kdyby jsem viděl ten brejlatej ksicht 

prolhaného brněnského profesůrka vedoucího vládní pětikolky.

Vy pane patříte do kategorie uvědomělých notorických trollů a lhářů jako je modropták blyštivý Péťa.

Lžete až se vám od huby práší. Vaše lži ale mazaně obalujete do údajně přesvědčivých argumentů stejně jako je balil blyštivý Péťa ,

 který takto „ukecal“ mnoho českých ovčanů a stal se  vedoucí vládního pětikolového blázince. 

Dále na vaše vzkazy trolle Milkman nebudu reagovat, budu se nadále držet svého pravidla „nekrmte trolla“.

Průměrný počet slepic: 4 (29 hlasů)