Před odchodem ještě vybílit

Autor

Dneska mám pro vás další příběh ze stejné kategorie jako včera. Ano, zase jsem se potkal s bývalým kolegou. A stejně jako včera, mám pramálo chuti říkat k němu nějaké podrobnosti, protože nechci, aby byl svými současnými šéfy rozpoznán, pochválen za vynášení interních informací a byla mu připnuta medaile za whistleblowig. Tak to přece u nás vždycky je, že? Za vynesenou pravdu může být soud (zdravím Michálka) a nebo doživotí... Asange by mohl vyprávět.

Fór je v tom, že když o někom takovém píšete, tak je vhodné o něm naznačit, čím je. To nemá zvyšovat mojí důvěryhodnost, na tu kašlu, nehraju si tady na nositele jediné pravdy, ale prostě vám dávám informaci, v jakém postavení je osoba, která mi to řekla. Abyste si sami mohli posoudit hodnotu této informace. Včerejší článek byl o elektrikáři. Takovém tom člověku, co jezdí hentou dodávkou s žebříkem na střeše a nářadím v kufru. Berte ale zároveň ohled na to, že takových lidí u nás není nekonečně. Nedělá to každý druhý. A tak je třeba jeho osobu zamaskovat, aby zveřejněné informace neukazovaly na konkrétního člověka. Chtěl bych, aby mi ještě něco řekl i příště.

Navíc tahle nejednoznačnost strašně vytáčí a tak se můj článek vždycky dostane i tam, kde by Vidláka nikdy nečetli. Oni si tam zaexhibují nad mojí hloupostí, navzájem se ujistí, že je to hoax, zaangažují různé Cempery a jiné strážce pravdy... a pak uplynou dva měsíce, ukáže se, že jsem neměl zase tak špatný zdroj a někoho to třeba přesvědčí. Jak jsem už psal, cesta k nám je jednosměrná. Existují odpadlíci od pražské kavárny, co dojdou k nám. Ale neznám žádné odpadlíky od alternativy, kteří by by se stali voliči Pekarové Adamové.

Můj dnešní člověk byl vysoce postaveným obchodníkem se zemědělskými komoditami. Zabýval se především zahraničním obchodem. Teď dělá "konzultanta" a jezdí na Ukrajinu, protože rozumí zrníčkům, umí posoudit jejich kvalitu a zároveň je to zavilý vyjednavač. Jeho heslem bylo, že dobře odvedený obchod vypadá tak, že dodavatel musí mít při podpisu smlouvy slzy v očích.

Vězte přátelé, že tento můj bývalý kolega je přesvědčený, že válka na Ukrajině vstupuje do závěrečné fáze a brzy bude po všem.

Proč? Protože mi řekl, že Ukrajiny teď vyvážejí obiloviny za naprosto směšné ceny.

Cena pšenice na komoditní burze je teď kolem sedmi tisíc korun za tunu. Neberte mě úplně za slovo, ceny umějí klidně o pětistovku klesnout nebo zase stoupnout, berte to spíš jako takový etalon středních cen. Ano, když vyvážíte obilí z Ukrajiny, tak ho tam rozhodně koupíte levněji, protože oni potřebují prodávat. Navíc jim válka dost prodražuje dopravu, takže musejí za kukuřici slevit. Počítal bych, že běžná cena za tunu by mohla být o dva tisíce korun nižší. Možná i tři tisíce... Pro Ukrajinu jsou čtyři tisíce za tunu kukuřice pořád ještě ziskové ceny.

Já jsem se ovšem dozvěděl, že do Rakouska teď přes nás směřují vlaky s kukuřicí v přepočtu za tisíc korun tuna. To už je na místě se ptát, co je za tím. Ta cena je minimálně třikrát až čtyřikrát nižší, než by měla být, i přes jejich válečné problémy. V podstatě se sem dostává obilí za cenu velkoobchodní marže.

Navíc, v posledních dnech prý upřednostňují vlaky s obilím před vojenskými transporty. To dřív nebývalo. Nejprve se vozily tanky, děla a munice a pak, když v grafikonu zbylo místo, odjížděly transporty s obilím. Teď je to naopak.

Říkal jsem mu, že to může být tou rasputicou - všude je bláto, míň se válčí, míň se střílí, míň se toho pro frontu potřebuje.

"Myslíš?" říká, "i když nejezdí elektrické lokomotivy? I když tahají všechno dýzlovky, kterých mají jen asi polovinu oproti električkám?"

Počítejte se mnou. Elektrické lokomotivy na Ukrajině často stojí. Spolehlivě jezdí jen ty na naftu. Teď se sice válčí míň, ale také mají míň lokomotiv. Přesto teď jede do EU vlak za vlakem naprosto neuvěřitelnou rychlostí. A ještě víc vlaků tam čeká na nakládku. Každou chvíli Rusové provoz na některé trati zastaví, protože tam něco vybombardují, ale kukuřice se vyváží ostošest a ještě rychleji.

Podle mého kamaráda, je to důkaz, že si ukrajinští oligarchové ještě narychlo zajišťují valuty. Prodávají za jakoukoliv cenu, jen aby měli "hotovost." V mnoha případech to zřejmě dopadne tak, že ani nezaplatí těm zemědělcům, od kterých to vykoupili, protože za tyto peníze se nedá ziskově vypěstovat kukuřice ani na Ukrajině. Nebo vědí, že zanedlouho dojde na nějakou velkou devalvaci hřivny, oni zemědělcům zaplatí podle smlouvy, ale je samotné to nebude stát skoro nic. Oligarcha dostane dolary a eura, které by stejně dostal... a směrem ke svým dodavatelům pustí halíře.

Jako by ještě chtěli vybílit sklady, než se stane něco mezi velkými kluky, o čem nevíme vůbec nic, ale oni už znají podrobnosti. Prý máme sledovat, jestli ukrajinští boháči nějak hromadně nenastupují do letadel. Nebo jestli se nám ze speciální vojenské operace nestane opravdová válka.

Tolik kolega obchodník.

Hele, já mohu za sebe potvrdit, že se tu opravdu objevuje dost vlaků s ukrajinským obilím. Mnohem víc než na jaře, mnohem víc než v létě, mnohem víc než na podzim. Teď, když je Ukrajina zhasnutá a mají opravdové problémy s dopravou, tak to sem jede ve velkém. Ale informaci o cenách, tu mám jen od bývalého kolegy a nemám si to jak potvrdit. Nikdo mi neukáže smlouvu a sila v naší republice jsou použita pouze pro službu vykládky a nakládky. Tyto obchody se podepisují hodně vysoko.

Pokud je to ale celé pravda, tak souhlasím s jeho výkladem. Každý si ještě rychle urve, co může, než to tam půjde definitivně do háje. Podobné by to mělo být i v jiných oborech, takže pokud byste takovou informaci někdo měli, určitě mi dejte vědět. Já si z toho beru, že minimálně v zemědělství teď na Ukrajině vyprodávají sklady velkou rychlostí za každou cenu, až to vypadá, že si ještě rychle potřebují zařídit nějaké valuty a všechno ostatní je podružné. Pokud je ta cena skutečně takto nízká, tak se tam na Ukrajině schyluje k dalšímu neštěstí.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.6 (246 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Tuhle vyjednávací techniku používali velké automobilky a moc se jim nevyplatila, dodavatelé které odrbali doslova na kost skončily a pak jim scházeli díly... PS vidláku jaký bude mít na výrobu potravin nařízení evroipské unie že je potřeba nechat část půdy ladem.

Průměrný počet slepic: 4 (25 hlasů)

To znamena pro mě aaassss aaa poaadavky áaaaaa aa aařidici skupinaay odborniku aa na vladu republiky !!!áaa a. á!áaa
.
Ááá. https aaawww.narodni aradaobnovyaa.cz požsdavky tak a podivejte se vsichni jsk mi odlaz vnitratške pirstiska komoli!
Vidite všicaaani vysledek budoucich uedniku DIA piratisek ?KDOaaa to tu přpiše saaparsvně!? Je tu nekdoo takovy aa solidarni?
Taak co?a

Průměrný počet slepic: 1.9 (16 hlasů)

Na jeho www.litterate.cz slzy smichu!Jakysi vtipalek mu tam dodal do rohu odkaz na tech 2O požadavkovych kusu,ktere tady stale nevyšly!
Bohužel je to malo napsat,jak by to udělala normalni vlada,ale lide stale nechapou,že tato vlada nikdy nebude normalni a bude plnit přikazy bankstera LARRYHO FINKA viz co si vymyslel jeho Black Rockk a on jako bily kůň Rockefelera,ktery pod neho podstrčil dokonce k tisku penz cely FED!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.6 (10 hlasů)

kdy se nesmi z veejnopravni TV v dusledku monopolu na informace a cenzury dozvědet ,nebot byly naše poplatky ukradeny na de fakto soukromou televizi GŘ,jehoz funkce stale neni zrušena a jeho monopol rozbit stsle neni nic dozvědět hlavne co se s ovčany chysta ,co se s nimi děje a bude dit muže způsobit vymazani tohoto komentu a i odkazu na to co upekl Bidet s Finkem a ŠWABEM tak zkuste k tomu honem něco napsat než vam zalepi pusinku!
No ni ?

Průměrný počet slepic: 3 (7 hlasů)

To mame bez vysvětleni byt hned zase informačne vytunelovani?Byl pan Šef zatčen?Ja myslela,že jen mě informačne demoluji!To se nikdo nezept proč se to v půli slova nahoře zakazalo?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Požadujeme:
1. Snížit koncové ceny elektřiny na 100 euro za MWh (3‑4 Kč za kWh). Ceny zastropovat u výrobců. To je zásadní požadavek, který lze realizovat do měsíce.
Chceme snížit zastropovanou cenu elektřiny z 240 euro za MWh (8 Kč za kWh) na 100 euro za Mwh (3‑4 Kč za kWh). To je zásadní požadavek, který lze realizovat do měsíce. Díky tomu přežije obyvatelstvo i průmysl. Ceny je nutno zastropovat u výrobců, nikoli u odběratelů. Tím odpadne nutnost poskytovat státní dotace. Dotacemi pro dodavatele elektřiny by se jen prohloubil schodek státního rozpočtu až o stamiliardy, což by stát přenesl do zvýšení daní. To je nepřijatelné.
2. Odvolat vedení ČEZ. Odvolat vedení ERÚ.
Vedení společnosti ČEZ dlouhodobě vyváží elektřinu za třetinové ceny oproti ceně, za kterou jí prodává odběratelům. Tím poškozuje akcionáře ČEZ včetně akcionářů minoritních. Vedení ČEZ by proto mělo být okamžitě odvoláno. Obdobná situace je na ERÚ, který nechrání zájmy odběratelů. Vedení ERÚ musí být tedy také odvoláno.
3. Neobchodovat českou elektřinu na lipské burze a prodávat ji v Čechách za české ceny.
Je nutno odejít z Evropské energetické burzy v Lipsku a založit neformální středoevropskou burzu států V4. Ceny na západoevropských burzách jsou totiž manipulovány ze strany spekulantů. ČR může směňovat levnou elektřinu za levný plyn.
4. Zahájit plošný státní dotační program na zateplování domů ve výši 100 až 150 tisíc Kč pro každého žadatele, nejen pro důchodce a invalidy.
Místo zvyšování výroby elektřiny je nutno se zaměřit na snižování spotřeby. Relativně rychle lze o desítky procent snížit spotřebu plynu a částečně i elektřiny tím, že občanům poskytneme dotaci 100 až 150 tisíc Kč na zateplení domů. Tato dotace musí být určena nejen pro důchodce a invalidy, ale pro každého žadatele.
5. Urychleně uzavřít smlouvu na dodávku levného plynu pro tuto zimu a pro střednědobé období. Realizovat zpětný odkup zásobníků plynu na stát.
Je naprosto zásadní, aby Česká republika urychleně uzavřela smlouvu na dodávku levného plynu, a to nejen pro tuto zimu, ale i na střednědobé období. Zároveň musíme zajistit zpětný odkup zásobníků plynu na stát.
6. Pokračovat v dodávkách ruské ropy do ČR ropovodem Družba. Pracovat na diverzifikaci tras z jižního směru přes Maďarsko.
Dodávky ruské ropy do ČR ropovodem Družba nelze přerušit, dokud nebude vybudována náhradní trasa – nikoli z Německa, ale z jižního směru přes Maďarsko. Zárukou naší energetické bezpečnosti je diverzifikace tras dodávek plynu.
7. Koupit zpět do státního vlastnictví rafinerie, energetické sítě a vodárenství.
Je nutno koupit zpět do státního vlastnictví rafinerie, energetické sítě a vodárenství. Stát převezme správu těchto pro stát strategických aktiv, jako je voda, elektřina a plyn. Bude je spravovat jako veřejnou službu, a nikoli jako zdroj podnikání (zisků a korupce).

8. Opustit systém emisních povolenek. Na burzách obchodovat pouze přebytky elektřiny a elektřinu z plynových elektráren a obnovitelných zdrojů.
Je nutno zrušit provázanost cen plynu a elektřiny a opustit systém emisních povolenek, který nesouvisí s ekologií a bude dále dramaticky zdražovat českým spotřebitelům elektřinu. Následně budeme na burzách obchodovat pouze přebytky naší elektřiny a elektřinu z plynových elektráren či obnovitelných zdrojů.
9. Odmítnout jakékoli snahy EU o zákaz topení dřevem.
Avizovaný zákaz topení dřevem ze strany EU je naprosto nepřijatelný.
10. Urychleně vypracovat studii přínosů a negativ vyplývajících z členství ČR v EU.
Na základě zde uvedených bodů je nutno vypracovat studii přínosů a negativ vyplývajících z členství v EU. V úvahu je nutno vzít odvod 500 mld. Kč z ČR.
11. Okamžitě zahájit podporu zemědělských komodit, ve kterých máme nejnižší soběstačnost a jichž jsme byli exportéři – ovoce, zelenina, brambory, vepřové a drůbeží maso.
Je zásadní, abychom podporovali hlavně produkci komodit, v nichž aktuálně máme nejnižší soběstačnost a které historicky patřily mezi naše exportní komodity. Požadujeme tedy podporovat především produkci ovoce, zeleniny, brambor, vepřového a drůbežího masa.
12. Urychleně doplnit a novelizovat zákon o významné tržní síle tak, aby maloobchod v rukou zahraničního kapitálu nemohl uplatňovat nesmyslné marže a nezasloužené zisky.
Je třeba doplnit a urychleně novelizovat zákon o významné tržní síle v obdobném znění jako ve Francii, Německu, Itálii, Španělsku a dalších zemích, aby maloobchod v rukou zahraničního kapitálu nemohl uplatňovat nesmyslné marže a generovat si nezasloužené zisky.

13. Zrušit Zelený úděl. Vypracovat program, který bude podporovat produkční zemědělství a vyvážené hospodaření na půdě, včetně rozšíření živočišné výroby a dostatečné produkce organických hnojiv.
Chceme zrušit nesmyslný Zelený úděl (Green Deal) a vypracovat přístup, kterým budeme podporovat produkční zemědělství a vyvážené hospodaření na půdě, včetně rozšíření živočišné výroby a dostatečné produkce organických hnojiv.
14. Zahájit odbornou přípravu k deklaraci českých národních zájmů.
Česká republika nemá definovány své národní zájmy. Je nutné neprodleně zahájit odbornou diskusi na toto téma. Jejím výsledkem bude Parlamentem schválený oficiální státní dokument o českých národních zájmech.
15. Zajistit, aby sdělovací prostředky předávaly veřejnosti úplné, pravdivé a nezkreslené informace. Okamžitě zrušit cenzuru a autocenzuru.
Média v rozporu s článkem 17 Listiny základních práv a svobod a v rozporu s Etickým kodexem novinářů nepředávají veřejnosti informace o událostech tak, aby byly úplné, pravdivé a nezkreslené, přestože občané mají právo na objektivní obraz skutečnosti. Tímto svým konáním znemožňují dialog ve společnosti. Je vysoce závažné, že média cenzurují a vylučují prezentaci odborníků s různými názory na řešení problémů v jednotlivých resortech. Cenzura je nepřípustná.
16. Okamžitě zajistit přístup alternativních médií a dalších názorových proudů do veřejnoprávních médií (podcasty, videa, streamy, rozhovory, diskuze, pořady).
Takovým vysílacím prostorem mohou být hodinové bloky na ČT24. Zároveň lze jeden ze stávajících kanálů České televize vyčlenit pro materiály alternativních médií (podcasty, videa, streamy, rozhovory, diskuze, pořady atd.).
17. Okamžitě vyvolat mírová jednání pro ukončení války na Ukrajině. Snížit podporu Ukrajiny na úroveň ekonomických možností ČR. Prověřit oprávněnost každé koruny pomoci poskytnuté Ukrajině.
Na základě Listiny základních lidských práv a svobod a prvního článku Smlouvy NATO zásadním způsobem prosazovat ukončení války na Ukrajině, která ekonomicky devastuje a extrémně vojensky ohrožuje naši zemi. Zastavit všechny formy podpory rozšiřování tohoto vražedného konfliktu. Podporu Ukrajiny je nutné snížit na úroveň ekonomických možností České republiky. Požadujeme, aby byla prověřena oprávněnost každé koruny pomoci poskytnuté Ukrajině.
18. Zakázat působnost zahraničních neziskových organizací, které se vměšují do vnitřních věcí ČR a narušují suverenitu ČR.
Je nutné zakázat působnost zahraničních neziskových organizací, které se vměšují do vnitřních záležitostí České republiky a narušují suverenitu ČR. Je také nutné prověřit činnost a vymezit jasná pravidla pro české nevládní organizace, zejména ty, které pomáhají migrantům bez práva na azyl.
19. Realizovat obranu republiky bez účasti ve vojenských paktech, bez cizích vojáků a cizích základen na našem území a bez jaderných zbraní. Podporovat domácí obranný průmysl a zajistit přípravu obyvatelstva na krizové situace.
Realizovat obranu republiky bez účasti ve vojenských paktech, bez cizích vojáků a cizích základen na našem území a bez jaderných zbraní. Podporovat domácí obranný průmysl, smysluplné a efektivní vyzbrojování armády a policie, přípravu obyvatelstva na krizové situace a ustavit systém občanské domobrany.
20. Posílit pozici policistů, účinněji potlačovat kriminalitu, vytvořit pohraniční policii. Stabilizovat personální situaci v resortu vnitra. Okamžitě ukončit zneužívání policie a BIS k politickému teroru.
Posílit pozici policistů ve výkonu, účinněji potlačovat kriminalitu, vytvořit pohraniční policii. Stabilizovat personální situaci v resortu vnitra a zajistit příslušníkům včetně hasičů odpovídající služební podmínky. Okamžitě ukončit zneužívání policie a BIS k politickému teroru zaměřenému proti vlastencům.

Průměrný počet slepic: 4.7 (35 hlasů)

Kabinet ministra vnitra
Nad Štolou 3
170 34 Praha 7
Č. j. MV-195525-2/TP-2022

Pan
Pavel Chalupský
Blatnice 69
330 25

Žádost o poskytnutí informací - sdělení
Ministerstvo vnitra obdrželo dne 31. 10. 2022 Vaší žádost dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů, ve které jste požádal o poskytnutí následujících informací:
„1. Kdo vydal příkaz, povolení, návrh… zhotovit vlajku,prapor…s vyobrazením vaku na mrtvoly s vyobrazením prezidenta Vladimíra Putina, a rozhodl o jeho instalaci na budovu MV ČR mezi státní vlajku ČR a UK dne 28.10.2022 v den státního svátku ČR.
2. Z jakých finančních prostředků byl placen návrh a výroba a za jakou cenu.“
K Vašim dotazům Vám sdělujeme následující:
K otázce č. 1:
Koláž byla zhotovena a umístěna na budovu ministerstva z iniciativy ministra vnitra Mgr. Bc. Víta Rakušana a spolku Dekomunizace
K otázce č. 2:
Za koláž umístěnou na budově Ministerstva vnitra byla Zařízení služeb pro Ministerstvo vnitra vystavena faktura se splatností dne 21. 11. 2022, která nebyla k dnešnímu dni uhrazena. Celkový výdaj činil 73.326,- Kč včetně DPH. V ceně je rovněž započítána její instalace a deinstalace.
Lukáš Hendrych
ředitel kabinetu ministra vnitra

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

Ta se stavi do cesty i odbornikum!Pry slovo NARODNI jim nepovoli a vubec kopou do nich jsko by to pro ně byla dupa!To je pohrdani jejich voliči nejhoršiho sprosteho zrna a ted dokonce je zakazana diskuse u nasledujiciho članku bez vysvětleni!
Tak sami vidite důležitost doslova svateho graalu postulatu nr 2 ,kde se žada povoleni kontroly nad nami zvolenymi zastupiteli a to DNEM i NOCI s možnosti,aby ji mohli,když budou chtit vykonavat VŠICHNI volici!
Tady je beze sporu třeba ne indivudualismus ,ale SOLIDARITA!
No ni?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

bude smolit zvysoka bude vytvaet misto toho dalši koryta pro sve přiznivce a 2O požádavků ODBORNIKŮ ji bude pro smich a mozna,se ns ně podivs až v druhe řadě!
Cilem jeji politiky je totiž vytvoit co největši chaos a ničeni,aby toho meli ovcane dost a psk přijsli cokoli ,aby doslova ten bordell skoncil ale ohlupeni občane si mysli ,ze konečne naskoči dobro a ne satanismus tedy pravy opak a tak dokonce budou docela tadi,když připadni opravdovi zastupci voliců typu doktor Reichl tuto politiku zrudne ideologiie banksteskeho typu ničeni nemohou zejmena pomoci logiky pochopit a domnivaji se že bude stacit promluvit na schromažděnich k davu popsat pry odvažně situaci,sklidit FRENETICKY potlesk a odejit domu prakticky bez jskehokoli hmatatelneho vysledku!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Tak pod toto se podepisuji.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

Věta "dobře odvedený obchod vypadá tak, že dodavatel musí mít při podpisu smlouvy slzy v očích" může mít dvojí smysl - buďto má slzy v očích z vděčnosti, jak dobře prodal (a to bych považovala za dobře odvedený obchod já, že to bylo natolik čestné a dobrá základ do budoucna), anebo dodavatel vůbec nepoznal, že ho odrbali, anebo dodavatele odrbali naprosto otevřeně a drsně, a pak to jsou slzy vzteku...

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

A bude po dodavkach zbrani a pak to tam upravi do toho přiměři a zmizi zpatky do dom a z UK poteče sračka to si banksteři přeji pro pad dolaru o kterem bylo rozhodnuto 29.3.2O19 a dokonce to bylo napsano na Protiproudu ale jejich bankster hantecem,ktery nikdo z politiku nerozuměl kromě majitele Protiproudu a tak ho zcenzurovali a je po něm dodnes !
Jede jen na polovinu!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.6 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Já jsem se doslechl ze spolehlivého zdroje, že momentálně v ČR ukrajinští mafiání ve velkém plošně skupují nemovitosti a to úplně všechno, byty domy, pozemky.
Že prý přijdou na exekuční dražbu a tam vykoupí úplně všechno co je v nabídce. Ostatní dražitelé si ani neškrtnou.

Takže napřed odpojení elektroměru, pak dluh za elektřinu, pak exekuce, pak zabavení nemovitosti a nakonec její koupě ukrajinským mafiánem či oligarchou. Případně hrdinným nacistickým veteránem z Azova co se nenechal sešrotovat v Azovstalu, ale prozíravě zdrhnul i s nakradeným na západ, kde mu Fiala poskytl azyl.
Takové má naše vláda plány na usídlení ukrajinců zde. Tedy ne těch slušných pracujících dříčů, ale mafiánů, oligarchů, zkorumpovaných politiků a úředníků, nácků a vrahů..

Tahle vláda ví moc dobře že se účastní genocidy vlastních obyvatel. Kvůli tomu ji tam totiž jmenovali. Oni pak počítají, že za to budou štědře odměněni a i s rodinkou se přestěhují někam na floridu nebo jinam do tropů i s nakradenými miliardami.

Průměrný počet slepic: 4.7 (48 hlasů)

další lež typu jedna paní povídala...
a nejspíš to napsal nějaký podporovatel teroristů tedy podporovatel putinovského ruska... musím se smát.
prý ze "spolehlivého zdroje"... jako fór dobrý. určitě ten "spolehlivý zdroj" také uváděl , že putin je jen hodný strejda a rozhodně ne žádný diktátor že...:-)

Průměrný počet slepic: 1.6 (32 hlasů)

In reply to by Cz (neověřeno)

Trvalý odkaz

strejda, chtěl okopírovat ukradení Kosova a zpackal to, první měl být drsný a pak hodný a on si to popletl :-)

Průměrný počet slepic: 3.3 (26 hlasů)

In reply to by Cz (neověřeno)

Trvalý odkaz

Už v době covid-chaosu se začal říkaz vtip:

"Víš jaký je rozdíl mezi hoaxem a realitou?"
" ? "
" No přece půl roku"

Jak jde čas, tak už to není půlrok, ale podstatně méně.
A máte někdo pocit, že to co tady píše Vidlák tak že by ukázalo, že to je zcela mimo? Já si toho tedy ještě nevšiml.

Průměrný počet slepic: 4.7 (32 hlasů)

In reply to by Cz (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zase ty Pepku? To tě tvůj stbáckej fotřík nenaučil, že se nemáš vnucovat mezi normální lidi? Jdi raději zase napsat nějaké udání. A teď vyskoč!

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

se nám tu zabydluje. Oni když se sem začaly řítit ty ukrajinské davy, chytali se za hlavu (potichu, páč to je zakázané ) i na protimafiánském - vzpomínali, jaká to byla hrozná šichta vypakovat odsud ukrajinskou mafii v devadesátých letech. Tak je tu máme všechny zpátky a ještě něco nádavkem. **Budeme tu mít dokonce ukrajinskou televizi - už byla povolena. A to ua "podnikateli", který má nesplácených 22 miliónů dluhů :))

Průměrný počet slepic: 4 (25 hlasů)

Kdysi ho nechal zrekonstruovat otec spolužačky mé dcery, ale byl ve vatě, tak nechal postavit novej a tento od té doby, už cca 15 let, pronajímá nějaké firmě, která tam ubytovává ukrajinské dělníky. Narozdíl od cigošů, s těmito chlapy nikdy v životě nebyly žádné problémy. Ráno naskáčou do dodávek, odjedou někam na stavbu, navečír je zase z dodávek vysypou, pak si jdou k vietnamcovi pro pár petek piva, aby spláchli prach, ale nezloběj. Akorát vždycky v srpnu, asi maj nějakej svátek, nebo někdo z nich, to se rozparáděj a pak až do rána hulákaj ty svoje písničky, takže člověk musí pozavírat okna v ložnici, jelikož u toho se spát nedá. Ale je to pouze jeden den v roce. Takže já s Ukrajinci problém nemám. Ani nehajlujou z okna, bordel nedělaj, nikomu neubližujou a kámoš, který má stavební firmu, mi říkal, že bez ukrajinců by byl v prdeli, že by neměl lidi.

A znám i pár ukrajinců z lesa. Hákujou jako koně. Za menší peníze, než čech, vyžerou ty nejhorší porosty a do toho je ještě očeše ten rusák, co je sem vozí a práci jim zadává. Kdyby je ale aspoň pořádně vybavil. Místo helmy mají na palici kulichy. Minule jednomu říkám: "Voloďo, ty vole, kup si alespoň sluchátka, ta pila má 125 db, budeš za chvíli hluchej jak poleno" . Von na to: "što?" Tak jsem mávnul rukou, že to už asi nemá cenu. Ale problém s nimi nemám a nikdy mě nikdo z nich nepodtrhnul. A kdyby si většina ze zdejších kydařů prubla jeden den v tom, co dělají, tak se z toho pak budete týden kurýrovat. A když někdy přijedu k nim, jelikož dělám poblíž, tak oni, zasvinění od pilin, v těch svejch komickejch mundůrech, roztáhnou ksicht do úsměvu a :" Nazdááár, berný". A jestli mají nad nočním stolkem fotku Bandery, je mi u prdele.

Průměrný počet slepic: 2.9 (25 hlasů)

Miestni sa pohoršujú, lebo pred ubytovňami so slovákmi, čechmi alebo maďarmi je vždy v piatok večer ticho, poriadok a všetci si na izbe čítajú Bibliu. Ten kontrast je do očí bijúci a chápem to, je to úplne iný kultúrny okruh.

Průměrný počet slepic: 2.4 (11 hlasů)

In reply to by Luptak (neověřeno)

Trvalý odkaz

kolikrát musí vyjíždět k brutálním rvačkám na ubytovnách, kolik je odtamtud různě pomlácených a pobodaných lidí atd. Jasně, že všichni nejsou stejní - ale procentuelně je těchto problémů na ubytovnách víc, než mimo ubytovny. Samotní chlapi, bez rodin, věčně v práci - pokud pak přijdou a nalejou si do hlav vodku, je to cobydup.

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

Však áno, ale už je dosť jedno aké je to etnické zloženie tej ubytovne. Inak ani v bežnej spoločnosti to nie je nejak ružové, kamarát je okresný prokurátor v meste s okolo 15 tisíc obyvateľmi, nie je týždeň že by nedošlo k domácemu násiliu, nebezpečnému vyhrážaniu a občaj nejakej domácej akcií s nožom aj v lepšej spoločnosti. To naši romáles sa tam radšej venujú majetkovej kriminalite.

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

ale ty ubytovny.

Hele, taky jsem kdysi kácel dole na Šumavě. Když se rozednilo, už jsme byli v lese odkud jsme odjížděli, když přestalo být zase vidět. Pak se frčelo na ubytovnu, bez ženskejch, chlapi napumpovaní testosteronem, tož se hodila sprcha a šlo se kam? Správně, do hospody. A taky se to tam občas popralo, jsme si museli vyjasnit rozdílné názory. Nožema jsme do sebe nepíchali, to není náš český styl, kdyžtak maximálně půllitrem po palici, nebo jednou jsem zažil v akci věšák na kabáty.

Chápu, že pokud jste jaderný fyzik, nebo úředník, tak asi moc nepochopíte náš styl, chlapů kteří se živí těžkou prací, ale jednou, v Železné Rudě jsem se zase takhle přichomejtnul k pranici a bohužel jsem si vylosoval obrovský hovado. Já sice měřím 190, ale na tenhle kolos jsem koukal do vejšky. A on svou argumentaci, že má pravdu on a ne já, zrealizoval tak, že mi natrhnul obočí, z čehož bylo krve jak z vola. Ale taky jsem mu jich pár nasadil. Druhý den byla neděle, takže odpočinkový den a on dorazil k nám na pokoj a: "Ukaž, jak to vypadá? Dobrý? Hlava tě nebolí?" A od té doby jsme byli nejlepší kámoši.

Takže tyhle bitky zase nebrat tak moc vážně. Prostě chlapi si občas potřebují zablbnout, no a co?

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)

mezi nimi nepamatuji . Ani když káceli na Šumavě kůrovčáky, tedy ubytovna. ** Příbuzný, který dřevorubcoval několik let ve Švédsku, ten tedy říkal, že je nemuseli moc domácí - Švédi, tam občas nějaká ta facka padla. A jinak tam měli školení , co dělat, když v lese potkají medvěda :)) - nedělat nic, nejlépe se tvářit, že tam vůbec nejsou. Jakmile se medvěd postaví na zadní, bránit se pilou. Jak by to dopadlo netuším, protože se jim to naštěstí nestalo.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

že jsme se nerubali dnes a denně. To byly občasné chvilky, většinou jsme hodní.

Jo a s tim medvědem vám poradím. Kupte si ve zverimexu zvonek pro papoušky. Připněte si ho k opasku a jak budete cinkat, medvěd vás uslyší na dálku a radši vás obejde. Nejhorší je, když na něj někde vybafnete a on si bude myslet, že nemá ústupovou cesta, pak zaútočí. Ale toto vlastně platí o všech zvířatech. Mě jednou skočil po krku blbej půlkilovej potkan, jelikož jsem ho načapal v koutě, tak vyrazil.

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

a vyložení grázlové se sem nedostali - prostě sem nebyli vpuštěni. Ty nová , statisícová várka, je jiná káva - ti sem moc nejezdí pracovat, mnoho z nich si sem přijelo vyprat špinavé prachy, dalším se moc pracovat nechce, vyhovuje jim vysávat náš sociální a zdravotní systém - pokud někdo z nich chce dělat, často požadují práci na černo , aby k tomu měli i ty dávky ze státní kasy. Je tu spousta ukrajinek s 10ti letými a staršími dětmi - a nikdo z nich nedělá, pěkně si žijí bez práce - kolik českých žen si může dovolit nepracovat? Notabene žen, které jsou samy s dětmi? Těm zřejmě budou odpojovat tu elektřinu a plyn. **On je zatra rozdíl mezi těmi, kteří sem museli dostat pracovní povolení s tím, že když budou dělat průšvihy, pakují se domů - a těmi statisíci, kteří se sem navalili naprosto nekontrolovatelně. ** A fotka Bandery na nočním stolku mi zatra vadí - protože tím schvalují brutální etnické genocidy a pokud by přišlo tvrdé na tvrdé, tak vy, jako částečný žid, jste u nich první na tapetě jako podčlověk, určený ke "konečnému řešení". K tomuto vidění světa se tou fotkou Bandery hlásí.

Průměrný počet slepic: 4.3 (14 hlasů)

Po novom už nenávidíme aj ženy a deti, ktoré ušli pred vojnou (83% podiel utečencov)? Vám by sa chcelo zostať v krajine s malými deťmi keď môže kedykoľvek vypadnúť prúd na celé dni uprostred zimy. Inak všetko v hlavičke v poriadku?

Průměrný počet slepic: 3.2 (20 hlasů)

ještě před ničením jejich infrastruktury - od března do cca července. A drtivá většina z nich z oblastí kolem západních hranic, kde žádná válka neprobíhala. Dle manuálu OSN se v zemích, kde probíhá válka, mají především budovat uprchlické tábory v oblastech dané země, kde válka neprobíhá - což je stále zatím většina Ukrajiny. A v těch táborech jim mají ostatní pomáhající země zajistit vše potřebné. Za druhé - pokud se půl miliónu cizinců přisaje na sociální systém jiného státu, který na to není dimenzován, je to průšvih - takže dávno se mělo udělat to, co v Polsku - po několika měsících jim sociální dávky ustřihli s tím, že už měli dost času na to, najít si práci. Stejně tak zdravotní péče - systém na takový příval zdravotně zanedbaných lidí prostě nemá - nepojme to. Ani kapacitně, ani finančně - už pro nás, kdo ten systém financuje, vymýšlí, že ještě budeme připlácet keš. Na to vám, pane, sere pes. A do práce se tedy zrovna nehrnou - ono je rozdíl mezi pomocí a vychcaností.

Průměrný počet slepic: 4.6 (17 hlasů)

Tá krajina má 40 mil. ľudí, v rámci krajiny sa ich presunulo 8 miliónov. Takže to celkom odpovedá. Neviem či ste taký frajer že sa naučíte cudzí jazyk s deckom na krku v cudzom prostredí a vedomím že váš manžel je kanonenfutter niekde na Donbase a to za zhruba 3 - 4 mesiace. Ja by som to asi nedal. Vaše ministerstvo eviduje že 160 tisíc z nich už prácu má, zostáva 80 tisíc čo aktívne ďalej poberajú a trend ďalej klesá. Na ľudí čo na trhu práce stoja na konci radu je to pekný výkon (ako zamestnávateľ by som ich veľmi nechcel lebo sa môžu rozhodnúť vrátiť domov).

Průměrný počet slepic: 3.1 (11 hlasů)

Ukrajincích jsou cinknuté - protože se dost těch, co tu byli už před válkou , nahlásili jako uprchlíci - zdravotnictví zadara plus nějaká ta dávka se hodí. A k tomu práce načerno - co víc si přát. ** Ryze pragamaticky - jak dlouho může stát, jako my, uživit třičvrtě až milión Ukrajinců? V současném ekonomickém marasmu. Už jich tu je přes 620 000. Hradit jim z vybrakovaných zdravotních pojišťoven plnou zdravotní péči, kterou na Ukrajině nemají (tam platí všechno keš) a podle toho vypadají - kde na to vezememe? Fakt myslíte, že když Čechům, kteří to platí v jednom z nejvyšších odvodů na zp v Evropě, řeknou, že za to dostanou jen absolutní základ a zbytek musí doplatit keš - a přitom budou koukat jak se valí milióny na léčbu Ukrajinců s AIDS a tuberou a dalšími na UA neléčenými nemocemi včetně rakoviny, že to bude v klidu? Až budou vyhozeni z práce lidé, kteří zde celé roky dělali a živili celý ten systém, najednou dostanou stejnou podporu, jakou tu berou ukroši, kteří tomuto státu nikdy nedali ani korunu - co myslíte, že na to budou Češi říkat? Až budou Češi ve svých bytech klepat kosu , protože nebudou mít na ty šílené ceny, i když budou chodit do práce, koukat na pěkně vytopené ubytovny pro ukroše - co na to budou říkat? Ta pomoc má být PŘIMĚŘENÁ - určitě ne vpustit naplno do zdravotního systému, určitě ne sociální dávky na nekonečně dlouhou dobu, určitě ne dotování jejich bydlení i života navždy.

Průměrný počet slepic: 4.6 (20 hlasů)

Ak viete že dáta vášho ministerstva sú cinknuté, tak máte bezpochyby prístup k dátam ktoré lepšie ilustrujú veci a bolo by fajn keby ste ich mohli zazdrojovať.

Inak predstava že sa vám zosype zdravotníctvo, lebo prídu ľudia ktorí už teraz z väčšej časti platia plnohodnotné poistné je úsmevná. Mimo iné preto že väčšina utečencov nemá ani 30 rokov a polovicu celoživotných nákladov na liečbu človek vygeneruje 12 mesiacov pred smrťou (to je samo o sebe zaujímavá vec o zlyhaniach paliatickej starostlivosti). Mladí ľudia ktorí sa dajú integrovať tieto veci (dôchodkové a zdravotné poistenie) naopak udržujú v chode.

Keď už potrebujete hľadať problém, tak proporčne tití ľudia vyvinú tlak na nájomné bývanie a nadproporčne znížia tlak na rast platov v odvetviach kde pracujú ľudia s nižším vzdelaním. To sú jediné problémy ktoré tam viem nájsť a sú preukázateľné aj číslami. Kriminalita je tiež mimo, najviac porušujú zákon muži do veku 28 (štatisticky), a tí sú aktuálne zaneprázdnení umieraním niekde v zákope.

Průměrný počet slepic: 2.6 (12 hlasů)

In reply to by Luptak (neověřeno)

Trvalý odkaz

staří, zdědění ještě po komančích, toho mají dost a končí - a sehnat místo nich jiného dětského lékaře začíná být velký problém. Mj. dětští lékaři varovali hned na jaře, že pokud do systému přijde naráz cca 200 000 ukro dětí, že to kapacitně dětští lékaři nezvládnou. Spousta obvoďáků dávno nové pacienty nebere - a tak nešťastníci končí na pohotovostích, kde jsou i hromady Ukrajinců. O zubařích netřeba mluvit. Naše zdravotnictví na tom nebylo dobře už předtím, navaření do něj dalších statisíců lidí je jen poslední hřebík. Zdravotnictví neudělá bum a bude konec - je to postupný proces a ten už běží. A to vaše placení plnohodnotně placení zdravotního pojištění jste vzal kde? Oni si z drtivé většiny platí nula nula prd. Radostně jste mi sdělil, že si jich tu našlo práci nějaký 160 000 - na cizinecké je jich už nahlášeno 620 000 - tak vám tam hapruje 460 000 lidí. A jako perlička - to proběhlo někde na seznamu - Ukrajinec izolovaný v nemocnici kvůli otevřené TBC prostě z nemocnice odešel a jel si za svými příbuznými do vzdáleného města:) Jupíí**S tou nemocností vycházíte z údajů z normálního zdravotnictví - to ukrajinské je dost o něčem jiném - veškerá zdravotní péče se tam platí keš a většina lidí na to nemá - takže mají spoustu zanedbaných nemocí. Mnoho z nich to řešilo tak, že jsou v tzv studijních programech = dělají pokusné králíky západním farmaceutickým firmám. Díky Ukrajincům nám skokově narostly případy AIDSu, kterého je u nás jinak relativně málo - nárůst o nějakých120 kusů , z toho většina ukrajinci, pak další cizinci a malinký zbyteček Češi. I případy tubery, která u nás dávno nebyla, a to i té rezistentní, neléčitelné. V našem zdravotním systému se zuby nehty drží i ti, kdo se na UA vrátili . Zastáváte se jich až slepě a odmítáte vidět reálné problémy, který zákonitě musí způsobit statisíce lidí nasáčkovaných skokově do systémů, které na ně nejsou dimenzované - kapacitně , finančně. **Už na jaře se na zasedání zdravotnického výboru PS probírala příprava na MZdr na případné žaloby Čechů za neposkytnutí potřebné péče - normálně s tím počítají.

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)

Podľa dát z 25.11. je u vás 460 tisíc ľudí z UA, z toho 240 tisíc je plnoletých. Z nich 160 tisíc robí (a platí zdr. odvody aj dane), 80 poberá. Zvyšok sú deti (štatisticky 2/3 z nich živené rodičom, 1/3 živená rozpočtom). To že vypichnete z tak gigantickej skupiny pár extrémov je super, ale neviem čo tým chcete dokázať. Z čisto ekonomického pohľadu je to dobrá vzorka (mladá, bude dlho platiť než začne spotrebovávať služby). Ak chcete argumentovať tým že treba tie deti nechať vo vojnovej zóne lebo vaša vláda nebola schopná reformovať 30 rokov zdravotníctvo, tak prosím, je to vaša vec. Iba si myslím že sú aj lepšie riešenia. Na zvládnutie toho náporu na zdravotníctve sa bavíme o navýšenie lekárskej kapacity o 1 až 2%, to nemôže byť zas taký neriešiteľný problém (už len kvôli starnutiu populácie vás čaká rádovo väčší). Napr. sa môžeme pozrieť či medzi tými 460 tisícami nenájdeme niekoho s lekárskym diplomom a neumožníme mu zmysluplný proces kvalifikácie pre lokálne zdravotníctvo, alebo môžte naverbovať nespokojných lekárov zo slovenska, máme ich tam vďaka vymakanej vládnej politike dosť :)

Průměrný počet slepic: 2.4 (5 hlasů)

dostali azyl - těch 620 tisíc je těch, kdo jsou nahlášeni na cizinecké - to je první krok před procesem udělení dočasného pobytu. Info sdělilo MV na základě dotazu dle paragrafu 106- **Ukrajinské lékaře z nynější várky? Ze země známé tím, že si tam koupíte všecno od minometu přes zápočet až k titulu ? Kámoška pracuje v nemocnici na sále - angažované vedení přijalo ua lékařku - na sál ji nikdo nechce, protože netuší, jakou má reálnou kvalifikaci (ne papírovou) a navíc se s ní nedomluví. Dorazilo je, když se jich dotyčná ptala, proč se po jednodenních pacitentech převlékají postele - že je to zbytečné. **Stárnutí populace je problém v dlouhodobém horizontu - pokud se dostane k vládě někdo rozumný, dá se s tím něco dělat. Ukrajinský problém je skokový - vaše představa o bezproblémovém navýšení lékařů o pár procent je asi dost mimo - ten problém je už dlouhodobý a s postupným odchodem lékařů, zděděných po komunistech a dnes v pokřočilém věku, bobtná - protože kupodivu ta slavná demokracie není schopná vyprodukovat potřebný počet lékařů pro naše zdravotnictví. Jediné, co s tím především vlády ods v průběhu času dělaly byly opakované pokusy zdravotnictví totálně vytunelovat a zprivatizovat - od IZIPu přes snižování počtu lůžek a navýšení dojezdové vzdálenosti až k cílenému ekonomickému udušení nemocnic, vybraných odéesáky k privatizaci. Poslední akce ods - ukradení z VZP 14 mld, které tam zaplatili lidé na svou zdravotní péči. A to v době, kdy se navalily do systému statisíce cizinců. **Slovenští lékaři si nyní vydupali zvýšení mezd - tak to snad trochu opadlo- A krást Slovákům lékaře, které oni sami potřebují mi nepřipadá moc košer. ** Vy se na to díváte pohledem jak by to ideálně mělo být. Realita je jiná. A my nežijeme ve snu, ale v realitě

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

pokud byste se nenarodil jako čech, ale jako ukrajinec.

Já osobně, pokud by mou zemi napadl takový kolos, jako je rf, tak bych čapnul svojí ženu, svoje děti a snažil bych se je co nejrychlejí odlifrovat co nejdál, aby jim nebylo ublíženo. Jestli by tam někde v té dálce pak prováděli podřadné práce by mi bylo jedno, byl bych rád, že jsou v bezpečí. Až by tam lidi se stejnými názory, jako vy, na moje blízké, díky své zášti, plivali, to bych taky snesl, jelikož je to furt lepší, než kulka do hlavy. Pak bych nabil pušku a snažil bych se agresora vytlačit, aby ti, co jsou teď v cizí zemi, se zase mohli vrátit domů. Pokud by  náš barák kvůli ruské denacifikační bombě už nestál, neva. Postavil bych jim jinej.Barák se dá postavit znovu, stejnou ženu a děti už si nikdy nevyrobíte.

Průměrný počet slepic: 3.2 (11 hlasů)

nenapadlo vás někdy, že zde jsou uprchlíci nejen ti, kteří podle vás přišli vydrancovat náš sociální systém, ale že jsou zde uprchlíci, kteří se prostě báli války? Kteří chtěli zdrhnout před bombami, před kulkami, před znásilněním, před zimou? Kteří se prostě báli o svůj kejhák a o kejhák svých dětí?

Já občas ráno si zaběhnu do jedné pekárny. Tam už cca od srpna prodává jedna ukrajinka. A já rád s lidmi pokecám. Ona před válkou fungovala jako oční lékařka. Myslíte si snad, že by radši nebyla doma, v bílém plášti a nedělala práci, kterou umí a která jí baví? Že jí děsně rajcuje ráno v pět vstávat, aby mohla dřevorubci prodat jeho koblihy? Žádný sociální systém nevysává, dělá pro ní podřadnou práci, vždycky se na mě usměje, což mi zhezčí den a až tam jednoho dne nebude, řeknu si - fajn, asi se vrátila domů. A moc jí to přeji a vsadím se s vámi o co chcete, že to samé si přeje i ona.

Průměrný počet slepic: 3.3 (11 hlasů)

Ukrajinská lékařka u nás prodává koblihy, češští lélaři zas utírají němcům prdele a němečtí lékaři utírají emeričanům prdele a poslouchají je na slovo. Heil.

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

Tak Ukrajinci si zvolili své zastupce,aby ONI je obrali a draždili Rusy bosou nohou a na prikaz nacistu z nich vyrobili s nenavisti Židy včerejška!Rozdil je pouze v tom,že se nechtěji dat zahnat do rezervaci neboli koncentračnich taboru a začali s odporem!
Jsou to vlastně dnes soukmenovci pane berrnarde to pry snad nechapete,takovy chytry človek?
No tak dobra rada plati stale !
Obdivuje li pana Pinočeta tak by si mohl pod nim představit strejdu PUTINA,je to lidumil dal strilet 8 let na sve z te zle UK na sve Židy a prask došla mu trpělivost a do vagonu se nebude chrit dat naložit a do peca vůbec ne!,Prece nechcete ,aby se historie opakovala a nebudete mit jako tehdy ti Žide kam utikat no a ZELI ten cizinec ty Ukrouše da zcepenět bo to jsou zli fašisti a uteče možna rychle pryč než poznaji do čeho ty UK domorodce ohlupil a zase znovu navezl jako kdysi pan Hittler ukrajince divize SS Galizien a ted musi ty pohrobkx pan Pinočet dožehlit!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.9 (9 hlasů)

realita , možnosti a kapacity daného státu se o všechny ty lidi postarat. V době, kdy se rozjíždí velká ekonomická mizérie. A možná větší problém není "co", ale "jak" - nikdo z nich nebyl na hranicích nijak kontrolován, ani jejich zavazadla - nikdo neví kdo sem skutečně přišel a co si s sebou přinesl. Navíc ta podpora je prostě zbytečně bezbřehá - ve zdravotní péči měli dostat péči akutní, vzhledem ke stavu našeho zdravotnictví a stavu zdravotnictví na Ukrajině - s chováním některých ukrajinců (i žen s dětmi) u lékařů má dost trpké zkušenosti dost českých spolupacientů i lékařů. A šance dostat celkem kvalitní zdravotní péči "zadara" pro lidi ze země, kde si za tu péči museli tvrdě platit, zcela logicky vede k tomu, že se v systému budou držet co to půjde včetně toho, že si tu začnou léčit zanedbané nemoci, protože doma na to neměli. Otázka zní - máme na to? Ten problém by vyřešilo jiné nastavení zdravotní péče o ně. ** Výše poskytovaných peněz je také zbytečně hujerská - v Polsku je mnohem nižší, v Maďarsku je mnohem nižší..** A pak jsou tu nepříjemné asociace - za okupace to byly manželky okupačních důstojníků - do růžova vyspinkané , dokonale upravené navlečené v nejdražších hadrech vyrážely kolem deváté "za pakupkami" - chodily po krámech a tahaly domů obrovské plné tašky. Mezitím české ženy vstávaly v pět do práce a odpoledne utahané mazaly pro základní nákupy. Moje rodiče i starší sourozenci si to moc dobře pamatují - a mj. byly to v té oblasti většinou ukrajinky - celé té okupační zóně velel Kličko, otec dnešního starosty Kyjeva. Kličko ml dodnes dojatě vzpomíná na své krásné dětství u nás jako syn vysoce postaveného okupanta. A dnes to vidím zase - dorůžova vyspinkané nafintěné Ukrajinky chodících "za pakupkami" , táhnoucích narvané tašky blbostmi a občas mezi nimi uštvanou Češku jdoucí z práce a přemýšlející, jak zaplatí nájem a energie. Mladé Ukrajince - a jejich nákupy - pár flašek vodky a kartón cigár. Podotýkám - nepracující mladé muže. **Navíc nejvíc jich bylo ze západních oblastí, kde žádná válka nebyla. Plus k tomu přičtěte, že se jim konečně otevřely dveře do zemí EU, kam dříve volně nemohli - takže ta motivace mohla být různá. Pomoc ano, ale přiměřenou a na dobu nezbytně nutnou. Nechci, aby tu přes půl miliónu Ukrajinců zůstalo navždy. Tzv národnostní menšiny vždy byly, jsou a budou potenciální problém - viz historické zkušenosti v různých zemích.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

a jsem zase u toho, proč ta válka vznikla a v čem se neshodneme. My si také vyžereme všechny důsledky vládnutí fialových psychopatů -někdo je tam zvolil, že........

Průměrný počet slepic: 4.1 (8 hlasů)

Patym rokem v Nizozemi, neexistuje platit za stejnou praci na stejne pozici holandana lepe, nez neholandana. Mel jsem i kolegy z Ukrajiny, delali pro nejakou nemeckou firmu v Groningenu, prijeli s pardubickou RZ. Meli vybaveni stejne jako vsichno ostatni, zachazelo se s nimi stejne, jako s kymkoliv jinym. Pro ubytovani gastarbeitera plati zakonne podminky typu jedna mistnost na osobu o vymere tusim minimalne 20m2, ma narok po sesti tydnech prace na dva tydny neplaceneho volna aby navstivil domov atd., atd., atd., je toho daleko vice. Obrazek az si udela kazdy sam. Ohledne obchodu, nejlepsi je ten, kdy jsou vsichni spokojeni. Tady to tak delaji sest set let a funguje jim to velmi dobre. Slzy pri podpisu kontraktu vedou k nenavisti a zasti. Treba to jednou pochopi i vychodni Evropa. Vesele Vanoce z Nizozemskeho kralovstvi.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Ten, kdo tam celá léta kradl, krade až do konce, ještě než poslední zhasne. To se těch obyčejných lidí netýká, ti skutečně chudí a obyčejní tam zůstali se svým políčkem, přišli o syny a otce, kteří padli "za císaře pána a jeho rodinu"...

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

Jestli Babiš odstoupí, jako Česká republika, ale hlavně jako obyčejní občané, ztratili poslední možnost, jak se ekonomicky zvednout.
Je jediný z politiků, který s tím chtěl něco udělat. Marasmus stranictví již tady byl dávno. Místo starostí o životní úroveň voličů platíme ze svých daní politiky, pro něž je největším problémem Čapí hnízdo, kde nikdo nic neukradl. Tak, jako každý podnikatelský subjekt v Česku, si zažádal o dotace, a dostal je. Nikomu to tehdy nevadilo. Kam nás přivedli ODS, ČSSD, ČSL KDU a podobní, je evidentní. Jsme kvůli tomu ve světovém umístění bráni jako rozvojová země, už ne jako vyspělá průmyslová, jako ta, která kdysi vyráběla motocykly, auta , zemědělské a textilní stroje, lokomotivy, turbíny, tramvaje, elektrárny, cukrovary a jiná sofistikovaná zařízení. Je poslední šance k nápravě. Užvaněný politolog Fiala, dred Bartoš, kolínský učitel Rakušan a jim podobní nás k prosperitě nepřivedou. Ani to nemají v úmyslu!
Proč se podobný humbuk nedělal okolo církevních restitucí - odhady o 50 miliard navíc - to je
1 000x víc než ,,čapák,,!
Proč se podobný humbuk nedělal okolo 43 000 bytů v Ostravě - OKD - při průměrné hodnotě okolo milionu to dělá 43 miliard - to je více jak 800x více. Celková ztráta státu z OKD je uváděná 100 miliard, to je 2 000x více.
Proč se podobný humbuk nedělal okolo solárního byznysu - tam létá bilion! a to je 20 000x víc.
Proč se podobný humbuk nedělal okolo "H systému", kde se podle zpráv sdělovacích prostředků pozemky z konkurzu prodaly za 36 milionů, aby se vzápětí přeprodaly za více jak 1,2 miliardy, takže okamžitý vývar přes 1,1 miliardy - to je nějakých 3 000%.
Proč je tak důležitých 50 milionů dotací, když se více jak 1 000 násobné částky neřeší!?
Proč se nejedná o kauzách, které jsou mnohonásobně vyšší než Čapí Hnízdo....notabene ty peníze nikdo nevyužil jinak než bylo určeno v dotačním programu!
Ne, nikdo nic neukradl, jen tady vládnou média a ukřičení jedinci, kteří jsou slepí!
Připomeňme si jen tak namátkou! Toto se jen tak ,,vypařilo,,. No a co!?
Náklady transformace 1991-2004 577 500 000 000 Kč
Nucená správa IPB 200 000 000 000 Kč
Chemapol 16 900 000 000 Kč
Knižní velkoobchod Praha 21 000 000 K
Anex Cirrus, Kalouskovy padáky 150 000 000 Kč
Modernizace tanku T72 13 000 000 000 Kč
Kasárna na náměstí Republiky - penále pro stát 400 000 000 Kč
Lehké topné oleje, LTO 100 000 000 000 Kč
Promopro, Vondra 938 000 000 Kč
OpenCard 800 000 000 Kč
Zelená Praha 250 000 000 Kč
Bezdrátová Praha 390 000 000 Kč
Praha Olympijská 70 000 000 Kč
Nova, arbitráž s CME 10 000 000 000 Kč
Kauza Český dům, nevýhodné pronájmy 26 000 000 Kč
Diag Human, arbitráž, zabavení majetku 13 000 000 000 Kč
Mostecká uhelná 3 200 000 000 Kč
OKD, nevýhodný prodej firmy 5 700 000 000 Kč
OKD, následné tunelování 80 000 000 000 Kč
Gross, akcie, byty 300 000 000 Kč
Internet do škol 884 000 Kč
Nic z toho se neuskutečnilo a Babiš v ničem jmenovaném nejede. Pouze a jedině demoblok složený z ODS, ČSSD,TOP 09, KDU-ČSL a všech jejích odnoží.
Tak co, jde o Čapí Hnízdo? Nikoliv. Jen zastírací manévr, který to dlouholeté vykrádání republiky má smáznout…!

Průměrný počet slepic: 4 (10 hlasů)

Tomu věřím. Naše vláda neumí nic jiného, než nám připravovat pořádné čertoviny a když dojde k maléru, tak je připravena zdrhnout. Ne všichni Ukrajinci jsou chudí, někteří utíkají k nám v luxusních autech, luxusním oblečení a z nás se dělají debily. Ti běžní Ukrajinci dál tvrdě dřou přes 200, nezřídka i 300 hodin měsíčně. Ti k nám přišli ještě před válkou. Naše vláda by nás nejraději zatáhla do války proti Rusku. Toho si opravdu nelze nevšimnout. Je dobré šířit každou důležitou informaci, která se nás týká a kterou nám naše sdělovací prostředky tají. Záměr vlády je nechat nás v nevědomosti a postavit nás před hotovou věc. Dobré je také dodat návod, jak tomu zabránit. Tito mafiáni totiž brzy mohou být našimi budoucími zaměstnavateli. Jak se nám pod nimi bude pracovat, lze shrnout do dvou slov: PEKLO NA ZEMI:

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Vidláku nebreč pořád...
Děkuji

Průměrný počet slepic: 1.7 (27 hlasů)

In reply to by Cz (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mame tě tady proto naš pirate Cz všichni moc radi a tvoji vladu jak by smet!Slyšela jsem,že ti tady řikaji něžně naš maly kundi pysk ,pry maš dale hezky čvachtat a slintat a tak připominat rasputicu pod okovanou botou tveho strejdy Puttlera!
No ni??

Průměrný počet slepic: 3.8 (13 hlasů)