Před rokem jste to nevěděli?

Autor
Štítky

Vsobotu proběhla na Staroměstském náměstí manifestace podpory Ukrajiny v jejím boji proti Rusku. Na náměstí se sešly tisíce lidí, vystoupila řada řečníků včetně našich nejvyšší představitelů. Akce byla materiálně i mediálně řádně vyfutrovaná, sociální sítě přetékaly příspěvky, včetně těch, že brzy bude Ukrajina i tady u nás a ti, kterým se to nelíbí, se budou balit. Ale jinak to bylo další zcela české shromáždění – nikomu se nic nestalo, nehořelo jediné auto a nebyla rozbita jediná výloha a netekla krev.

Ti, kteří nesouhlasí se současnou vládní proukrajinskou politikou nepřišli ani pískat ani provokovat. Nemají to zapotřebí.

Řečníci na pódiu byli poměrně monotónní. Zazněly všechny morální důvody k podpoře Ukrajiny, stejně tak pršely morální odsudky zlého ruského agresora a od přítomných se očekávalo, že budou osvědčovat věrnost evropským civilizačním hodnotám, bylo nutné se semknout, sjednotit, odmítnout vše ruské, až z toho zřetelně čišela ta pachuť, že Ukrajina v konfliktu nevítězí.

Petr Pavel to řekl naprosto jasně. Rusové vyrábějí sto padesát tanků měsíčně a v Evropě se od začátku války nevyrobil ještě ani jeden. Rusko přešlo na válečnou výrobu a chrlí dělostřeleckou munici ve velkém. Evropa s něčím podobným teprve začala a i když své plány naplní, stejně to bude o dost menší výroba, než jakou už má Rusko teď.

Vůbec, z celého toho shromáždění už příliš křičeli ukrajinští mrtví. Optimismus Ondřeje Vetchého z pódia byl v médiích průběžně překrýván špatnými zprávami z fronty a pochmurnými předpověďmi různých vojenských analytiků. Včetně toho, že Petr Pavel podpořil odvody do armády… administrativní odvody…, ať už to znamená cokoliv.

Poláci navíc vysypávají ukrajinské obilí a dnes se v Bruseli očekává další protest zemědělců, takže kolem ojrobudov dávají ostnatý drát, aby se tam Výborný vůbec dostal na svoje jednání, ke kterému má od agrárníka Jana Doležala a svazáka Martina Pýchy mandát vyjádřený jízdou hodných traktorů. V úterý budou zemědělci, co dali svým protestem vládě důvěru, koukat jako vrány.

A já se všech těch mediálních hvězd i eurohodnotných politků musí zeptat… To jste sakra nevěděli už před rokem? Nevěděli jste, že Rusko se nehroutí, naopak sílí, přechází na válečnou výrobu a zvyšuje svou diplomatickou ofenzívu v Asii a zemích globálního Jihu? Nevěděli jste, že si poradilo se sankcemi a nemá nedostatek ani surovin ani čipů?

Proč před rokem Leyenová tvrdila, že Rusové musejí rabovat ukrajinské pračky?

To jste nevěděli, že Rusové dostávají drony z Íránu a koncern Kalašnikov staví linky na výrobu Lancetů? Nevěděli jste, že přes Kazachstán či Arménii chodí do Ruska vše potřebné ze Západu, včetně ajfounů a podobných hračiček? Nevěděli jste, že Turek to hraje na obě strany a dělá to velmi dobře? Nevěděli jste, že Čína Rusko nenechá padnout, protože jí ohromně vyhovuje, že Amerika utrácí prachy v ukrajinské korupční černé díře, místo aby vyzbrojovala Taiwan?

To jste nevěděli, že Ruská armáda je větší a silnější než před začátkem konfliktu?

My jsme to věděli… Už rok to meldujeme a vy tomu říkáte dezinformace. Teď to natvrdo řekl i generálprezident. Rusko neslábne. Petr Drulák by dodal, že podporou Ukrajiny a odmítáním (nespravedlivého) míru jsme donutili Rusko, aby zesílilo. Ale bohužel, všechny morální předpoklady k ukrajinskému vítězství nebyly vyfutrovány patřičným klackem, díky kterému by Ukrajina doopravdy mohla zvítězit. Donutili jsme Rusko, aby se pustilo do znovuvybudování armády, která nebude připravena na minulou válku, ale na tu současnou. Donutili jsme Rusko, aby si vyhrnulo rukávy a našlo si nové zdroje, kamarády i zákazníky.

Rok vám říkáme, že se děje přesně to, o čem mluvil váš nejoblíbenější bojovník proti komunismu, Petr Pavel.

Co s tím hodláte dělat? Nic. Místo aby se vysoké pece rozhořivaly, tak zhasínají. Místo aby ekonomika šla nahoru, tak klesá. Místo, aby se podnikání zjednodušovalo a byla uvolněna tvořivá síla obyvatelstva, zakazuje se vlastně úplně všechno. Umíte požadovat rituály věrnosti, ale neumíte si vynutit dodržování vlastních sankcí. Jste schopni morálních odsudků nepřítele a vyzdvihování vlastních hodnotových kvalit, ale nic z toho se neprojevuje v kvalitě ani v kvantitě frontového materiálu.

Nasvícením památek ovšem vítězství nepřiblížíte. Semknutím nedosáhnete válečné výroby. Nedokážete se zbavit ani toho grýndýlového parazita, který i přes dva roky války proti mongoloidním hordám stále vyžaduje větší zdroje a víc peněz. Nejste schopni ani toho nejjednoduššího a nejzákladnějšího správného rozhodnutí – poslat grýndýl na smetiště dějin. Místo toho podvazujete hospodářství o to vyššími daněmi a škrty v sociální oblasti.

Putin to všechno viděl… Viděl vraždící vánoční kamiony, viděl hromadná novoroční migrační znásilnění, viděl teroristické útoky, nehlídané hranice, viděl rozhodnutí o vypínání jaderných elektráren. Viděl mnohaleté mediální lhaní, viděl hon na dezinformátory, kteří mluvili pravdu… Viděl, jak se v různých barvách nasvěcuje Brandenburská brána a věděl, že prostě může.

Všechno, co Petr Pavel v sobotu řekl, to věděl už v době, kdy byl zvolen za prezidenta. Všechno, co se dneska píše v majnstrýmu o problémech ukrajinské armády, to bylo známo už před rokem. Akorát to bylo jen na Telegramu a na dezolátských webech. Už před rokem lhali, až se jim od huby prášilo. Umějí už jen morální kategorie. Ostatně, i z toho důvodu spustili tu ukrajinskou protiofenzívu, jakou svět neviděl.

Vládnou nám lháři a manipulátoři. Podle toho to také dopadne. Bez ohledu na to, že se dnes mají v Paříži radit, co dál s Ukrajinou.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (398 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

UKRAJINA/EU: Už 24 měsíců trvá ruská speciální vojenská operace na Ukrajině. Kreml se k ní odhodlával několik let a upřímně řečeno, vzhledem k situaci rusky hovořícího obyvatelstva v Luhansku a na Donbasu bylo s podivem, že to trvalo tak dlouho. Upálení Rusů v Oděse, pogromy a jejich zabíjení na východu Ukrajiny trvající 8 let, Alej andělů svědčící o nulovém respektu k životu dětí, to vše a mnohem více bylo pádným důvodem k zásahu Moskvy. Zpětvzetí Krymu bylo zásadním  taktickým prvkem znamenajícím záchování vlivu nad Černým mořem a otázkou bezpečnosti Ruska. Nacismus šířící se Ukrajinou byl vzhledem k úmluvám po konci 2.světové války už jen dalším důvodem k zásahu, k němuž má Rusko právoplatnou příčinu.

Ukrajina byla Západem, tedy Spojenými státy a Velkou Británií, k nimž se přidala Evropská unie, vybrána jako další krok k přiblížení se vojensky k ruským hranicím. Samotní Ukrajinci by většinou bez štvaní ze strany Západu proti Rusům nic až tak zase neměli. V podstatě je Rusko nijak neokupovalo, dalo jim svobodu, přestože Ukrajina jako taková existovala krátce a bez zásadních historických kořenů. Vzájemná symbióza byla vcelku patrná, na ruských nerostných surovinách se Kyjev dlouhodobě přiživoval, zároveň díky nejkvalitnější půdě mohl být obilnicí Evropy. Bohužel si vybral jinou cestu. Na Ukrajině zvítězil nacismus podporovaný především Spojenými státy. Ty se neštítí ničeho, jde li o moc, peníze a oslabení zásadního rivala na světovém kolbišti. USA mají dva úhlavní nepřátele. Jsou jimi Čína a Rusko. Možnost využít Ukrajinu leží v hlavě vládců Bílého domu už dlouho a výsledkem byl Majdan a další roky po něm. Navíc korupce vnímaná na Ukrajině jako národní zvyk poskytovala další široký prostor k průniku mezi široké masy a k zneužití tamního systému k vlastním plánům a účelům.

Exodus Ukrajinců z vlasti trvá mnoho let a není možno ho spojovat jen s válkou na Východu. Vzhledem ke každodennímu pracovnímu kontaktu s mnoha Ukrajinci můžeme tvrdit, že absolutní většina z nich přišla ze západní části Ukrajiny. Vynecháme li ty, kteří jsou v České republice už více let před započetím války a mají tu rodiny, pak nově příchozí neutekli před Rusy, ale před špatnou ekonomickou situací a z důvodu nedostatku práce. Po domovině se většině stýská a nemohou se vracet z důvodu obav z odvodu do armády. Peníze u nás vydělané tady utrácí v minimální míře, tedy pokud nemají jasný záměr Českou republiku již neopustit, a podporují tak odliv financí mimo území ČR. To si moc lidí neuvědomuje. Jde o obrovské částky v řádech desítek miliard korun. Bohužel, čím déle u nás jsou, tím se snižuje procento těch, kteří tu nakonec nebudou chtít zůstat. Zakládají tu firmy zaměstnávající krajany a třeba stavebnictví by bez nich i díky státní protiučňovské politice postupně zkrachovalo. Rodí se tu stále více malých Ukrajinců majících nárok na české občanství. Díky státní podpoře stačí Ukrajincům nižší platy a napomáhají tak k destrukci trhu práce, ze kterého vytlačují Čechy, kteří na žádnou podporu nedosáhnou. To se to pak žije.

Mentalita Ukrajinců je jiná než naše. Jsou to poloviční Rusové, jsou tedy nacionalisty. Ti ze Zakarpatí však mají historické vazby jak na naši zem, tak i často přímo na Rusko a nijak dramaticky válku nevnímají. Přímo v práci je u nich problém spíše všeobecná vychytralost a mizerná loajalita vůči zaměstnavatelům, upřít se jim nedá pracovitost a šikovnost, většinou však chybí smysl pro detail a odpovědnost. Velké rozdíly vnímáme mezi těmi, kteří se už rozhodli zůstat v Čechách, a klasickými gastarbeitry. Stejně tak je třeba rozlišovat pracanty, a ty, kteří mají manažerské ,,úmysly“. Chování movitých Ukrajinců je poté stejné, jaké jsme vnímali u Rusů donedávna žijících u nás. Jen je třeba přidat větší díl arogance a jejich povědomí o tom, že jsou chráněni a hájeni státem. Musíme si uvědomit, že pro státní podporu si chodí většina těch, kteří ji už jen pouze zneužívají. Na celém systému, který ve finále platí hloupí Češi a Moravané, parazitují dále například banky. Taková ČSOB některé pobočky přeměnila ve vyloženě proukrajinské.

Napadat Pražany za to, že se v metropoli prochází průvody Ukrajinců oslavujících 2 roky války ve své zemi, je ukázkou hlouposti. Koncentrace Ukrajinců v Praze je veliká, radost z toho mají jen zaměstnavatelé, kteří možná něco ušetří jejich zaměstnáváním (většinou zahraniční korporace a stavební firmy těžko hledající některé profese). Navíc hlavní město je skladbou obyvatelstva specifické. Náplavy z celé republiky dojíždějící za prací, jde o centrum politiky, kultury a obchodu, což opět poskytuje prostor mimopražským, je v něm množství většinou nepotřebných vysokých škol a jedná se o mediální pupek republiky. Všechny tyto skupiny s výjimkou těch stavařů pobývající v Praze jsou díky mohutným manipulacím proliberální, prounijní a proukrajinské. O médiích nemá cenu se zmiňovat, tato proukrajinská špína jede svou ideologickou lajnu bez ohledu na fakta. Umělci a kavárenští povaleči si dlouhodobě hrají na odpůrce Ruska, protože na mnoha z nich ulpěla spoluvina na socialistickém režimu a teď se radikálně očišťují, aniž by jim došlo, že vývoj ukazuje prohnilost Západu více než jakoukoliv existenci socialismu v Rusku. Mladí umělci jsou pod vlivem starých bardů v nových kabátech, navíc jsou ta ,,in“. Zaměstnanci nadnárodních korporací zase mají nalévárnu jak v práci, tak i poté doma z televize a internetu. Nečekejme od nich nic překvapivého stejně, jako od státních zaměstnanců, kterých máme enormní nadbytek a v jiném systému by byli na dlažbě.

Možná s námi nebudete souhlasit, ale vše výše uvedené, a plno dalšího, o tom jindy, v nás zanechává hořkou pachuť. Ne, nikdo nás neplatí, ale přesto pokud se nás zeptáte, kdo nám je bližší, zda li Rusko či Ukrajina, pak je odpověď jasná. Už bylo dost modrožlutých symbolů, protěžování nacismu, odtoku českých peněz a podpory jednoho z nejvychytralejších národů světa. Hraný nacionalismus těch, kteří utekli po prvním výstřelu na východu své vlasti, je jen ukázkou využívání příležitosti. Bohužel jedno divadlo přechází v druhé a snaha Pětikoalice a ANO získat voliče za každou cenu vyvrcholí rozdáváním českého občanství každému, kdo si o něj řekne. Takže…. Závěr si udělejte sami, za nás už bylo dávno dost Ukrajiny.

AUTOR: Jindřich Kulhavý

zdroj:  https://cz24.news/dva-roky-loupezi/


 

Průměrný počet slepic: 4.8 (205 hlasů)

jistě zvítězí. Už dva roky nám to tvrdí moudré hlavy euro-hovězí. Nalijeme do ní prachy, to se vyplatí, ukrajinští mafiání nejsou nikdy příliš bohatí.

Průměrný počet slepic: 4.5 (64 hlasů)

novorozeným Ukrajincům v ČR automaticky narozením občanství nevzniká, snad jen, pokud jedním z rodičů je Čech. Češka.

souhlasím s tím postřehem, že ať mluví o té válce příznicec Ukrajiny nebo příznivec Ruska, vždy hledá vinu u Ruska aniž by vzpomněl toho, co se dělo na Ukrajině léta před tím a k čemu směřovala. Putin nechce válku v Rusku a nechtěl se dopustil  stejné chyby jako Stalin, který, i když si byl vědom věrolomnosti Hitlera, snažil se jej nepodráždit a tak ho konejšil, až nebyl SSSR připraven na  útok v době, kdy proběhl. Každý, tedy i Rusko se poučuje z chyb. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (56 hlasů)
Trvalý odkaz

 Napsal jsem včera:

 

"

Největší ohrožení  příštích voleb - spojení Babiš + ODS. Už dneska Schillerová říká, že s SPD nikdy.

 

 "Velmi striktně odmítavá byla ke spolupráci s SPD ještě nedávno předsedkyně poslaneckého klubu ANO Alena Schillerová. „Ty věci, kterými straší SPD, jsou nesmysly. Že bychom mohli být ve vládě s SPD? To určitě vylučuji,“ řekla v červenci v rozhovoru pro Právo."

 

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-babis-narazi-ve-svem-hnuti-na-odpor-kvuli-pripadnym-namluvam-s-okamurou-40460717?fbclid=IwAR21LJaZw1913mbJ7OykEqbsKr8IbZ3iCi-cAFqfGgy2KLEquamaTDGaroM

 

 

Pokud si Babiš dává na kandidátku lidi, co nechtějí jít s SPD, tak s SPD nepůjde. Jednoduché. Pokud mu třeba 1/3 klubu vypoví poslušnost kdyby chtěl jít s SPD, má to marné. A Babiš si tam tyhle lidi dává (schválně?), aby měl krytí, aby koalice s SPD reálně nemohla projít. On jí nechce. Jinak by postupoval jinak

 

Čili se spíš chystá něco jako: ANO bez Babiše jako ministra + ODS bez Fialy jako ministra. ODS ale dál zůstane fialovská a "liberální" část ANO převáží. Babiš bude mít své dotace od EU a nejhorší pro národ se stane realitou. Žádná silná opozice (jen trochu SPD s Trikolorou). Možná se zrodí nová, skutečně konzervatiní strana, případně zesílí některá národovská strana z těch co už dnes jsou (na pospojování moc nevěřím, Češi jsou většinově blbci).

Čili bohužel si čím dál tím víc myslím, že se chystá ŠESTIKOLKA. Jinak by Babiš musel do parlamentu 2025 dát pro-národní lidi, konzervativní poslance, národovce atd... ne sráčky jako Havlíček či Schillerka.

 

Chystá se zrada na voličích. JE mi to líto, ale je to pravděpodobné."

 

Chci dodat, pokud by babiš měl vážný zájem, musí nechat budoucí kandidáty podepsat papír, že s SPD klidně půjdou (samozřejmě je to jen cár papíru, ale něco to vypovídá)

 

Bát se referenda o EU je směšné, všichni víme, že většina národa by bohužel volila ještě pořád pro EU...

Průměrný počet slepic: 4.4 (97 hlasů)

Otázkou je, jestli s ním ano.

Průměrný počet slepic: 3.6 (16 hlasů)

že se tu rozjela destruktivní předvolební kampaň! Psal jsem to tu včera = nepřítel mého nepřítele je (účelově, pragmaticky, takticky) mým přítelem. Vyjmenujte mi jiného než ANO, SPD a KSČM, kdo má aktuálně reálnou (ne hypotetickou) šanci získat v PS většinu mandátů. Chápu, někteří se obávají, že i když se do sněmovny dostanou vedle ANO 34%, Piráti 13%, ODS 12%, SPD 10,5%, STAN 7%, TOP 5,5% také  KSČM 4,5%, měla by podle výsledků výzkumu v únoru 2024 současná koalice 37,5% a dnešní opozice 49% hlasů a přesto by se Babiš spojil s Fialou a ne s Okamurou a Konečnou?

Andrej není ani zdaleka můj politický ideál, ale momentálně neznám jiného, kdo by byl lepším premiérem. Nevím jaká by byla Katka, Tomio rozhodně ne. Dostala-li by se tato 3K do PS s alespoň 105 mandáty, měli by SPD i KSČM značný vliv na ANO a tudíž přijímání zákonů a rozhodování sněmovny. Dehonestovat tedy Babiše resp. ANO je opět snahou rozbít opozici! VOLTE KSČM, SPD nebo ANO! Někoho z těchto tří.

Průměrný počet slepic: 4.5 (21 hlas)

Poslyšte, Oline, já nejsem žádný Antibabišovec, dokonce mě někteří lidé z jeho hnutí svou kvalitou příjemně překvapili, a zároveň uznávám, že až do covidu si vedl jako premiér dobře, jako už dlouho nikdo ne. Ale zároveň z toho, co Babiš udělal, nebo neudělal, vidím, že dělá především to, co je výhodné pro něj. Větší většina s dnešní opozicí, nebo menší většina s ODS? Pořád je to většina a Babiš prostě udělá to, co on sám vidí jako nejlepší. Jediné, co bych si přál, je, aby to lidi brali realisticky a neprojektovali do Babiše své vlastní naděje, které on sám třeba ani nemá v úmyslu naplnit.

Já budu volit SPD a budu moc rád, pokud i do voleb do PS vydrží jejich spojení s Trikolorou. Nevím, proč by nemohl být Okamura dobrým premiérem - takový ničím nepodložený výrok za destruktivní předvolební kampaň nepovažujete?

Průměrný počet slepic: 4 (25 hlasů)

vy vážně uvažujete o Okamurovi jako premiérovi? Možná by to jako člověk a politik zvládl, o tom nebudu spekulovat (odstrašující příklad je nejen Fiala, ale i Pavel, jak kdosi trefně poznamenal - funkcí prezidenta politická kariéra končí a ne začíná). Ale nenuťte mě si o vás myslet, že jste blázen. Nemůžete si přece naprosto vážně myslet, že by SPD dostala tolik hlasů, že by se Tomio stal premiérem! To samé platí o Katce Konečné. Takže to dopadne jako vždy - většina opozičních hlasů se rozplyne v patnácti opozičních stranách a straničkách a sjednocená smečka dnešních stran 5K bude mít zase rozhodující vliv na vládnutí. Protože jeden nemá rád Babiše, druhému vadí Okamura, třetí by nikdy nevolil "komouše" a další by volil jakousi Trikoloru s 1 procentem preferencí. :(

Průměrný počet slepic: 4.2 (25 hlasů)

To Vás fakt nenutím. Pokud to bylo řečeno z hlediska toho, že SPD do dalších voleb nemůže získat nejvíce hlasů, pak nejsme pašíci (ve při). Šlo o prosté nedorozumění, které se snadno vysvětlilo, no ne?

Průměrný počet slepic: 3.3 (6 hlasů)

Stačí jen komunikovat s vůlí si porozumět :)

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Koblihy vyberte si:

ANO ODS

ODS ANO

Demonstrace 23.3 se ANO, ani jeho zástupci nezúčastní! Biopaliva se rušit nebudou.... Už se sčuchli.

Průměrný počet slepic: 4 (33 hlasů)
Trvalý odkaz

Troje volby se blíží. Ve svém věku nemám potřebu se do veřejného dění zapojovat jinak než vhozením volebního lístku do urny , vyjádřením názoru na Kydech nebo PL a pokud se mě mladší generace zeptá , tak jim svůj názor řeknu spolu s důvody , které mě k tomu vedou a dodám , že volby jsou jejich věc a já se jim do toho nebudu plést.

Ale musím se vyjádřit teď , kdy diskuse na Kydech vzrostla a je více a více agresivní. Pozoruji , že více a více podle mota „antibabiš“ , které vyhrálo volby ve spolupráci s ústavním soudem pětikoalici.

Já nebudu volit žádnou ze stran pětikoalice a tak vycházím z úvahy, že pro naději účasti v parlamentu je lepší vycházet z voličského jádra než z volebních preferencí. Volební jádro lépe ukazuje „minimální“ volební výsledek. U stran , které v parlamentu nejsou vycházím z volebních preferencí.              Volební průzkum agentury Median leden 2024:

Voličské jádro:

Ano            26%

ODS            8%

Piráti         7,5%

SPD           5,5%

Stan         1,5%

TOP 09    1,5%

KDUČSL   1%

KSČM         3%

SOCDEM   2%

PRO           1%

Přísaha     0,5%

Ve volbách se bude hrát zejména o voliče , kteří v preferencích převyšují voličské jádro. Pro příznivce pětikoalice je výhodné dále hrát moto „antibabiš“ doplněné o moto „ruský šváb“. Voliči stran nesdružených do kalice by se měli zamyslet , jestli pliváním na antibabišovce , chcimíry a ruské šváby neplní přání pětikoalice. Zatněte zuby a zapomeňte na 1,5 roku na negativní poznámky ke stávající opozici. Mimo voličských preferencí diskutujících můžete poznat ty , kteří Vás chtějí odradit od volby některé z opozičních stran. A ty by se konečně měli domluvit , jak odstranit roztříštěnost opozice. Před volbami do sněmovny budou mít ještě 2 zkušební pokusy.

Průměrný počet slepic: 4.9 (64 hlasů)

Ty jsou sice letos taky supr důležité, ale snad to lidi začínají chápat. Doufám.

Průměrný počet slepic: 4.9 (46 hlasů)

Roztříštěnost opozice se bohužel neodstraní, opozice se nikdy nedokáže sjednotit na rozdíl od pětidemolice která se naprosto ukázkově domluvila a sjednotila. Mé srdce patří straně Kateřiny Konečné která se ale nedostane do vládních křesel. Toužil jsem po koalici ANO-SPD což se ale asi nestane. Zločineckou pětikoalici v žádném případě a tak jestli se nic nezmění budu pro jistotu volit Babiše ať ta fialová hrůza která dnes vládne zmizí v propadlišti českých dějin. Nevěřím že by ANO si přálo s ODS vytvořit koalici, to tvrdí jen ti kteří pokračují v scénáři ANTIBABIŠ.

Průměrný počet slepic: 4.3 (39 hlasů)

že se současní vládnoucí tak svižně dokázali spojit, že nemají žádný názor, jejich jediným názorem je moci vládnout a zbohatnout. Opozici tříští až přliš neohebné názory.

Průměrný počet slepic: 5 (25 hlasů)

co většinou mají děti. To je síla, která nakonec rozhodne. Teď už to záleží jen na jejich oslovení.

Průměrný počet slepic: 4.8 (31 hlas)

Jenomže ti důchodci mají děti a vnoučata, takže to může nakonec být i v rámci udržení klidu v rodině ve stejném duchu jako před lety - slogan "přemluv bábu".

Průměrný počet slepic: 4.9 (25 hlasů)

se pro klid v rodině o politice nemůžu bavit. Takové středoškolsky a vysokoškolsky vzdělané blbce aby pohledal! Poslouchat jejich názory, to je o infarkt!

Průměrný počet slepic: 5 (41 hlas)

My máme v rodině to samé - dokonce ségra, když před její dcerou začnu o politice, tak na mě "potají"  zakroutí hlavou - jako že nemluvit o tom, nebo se dcerunka naštve. (a brácha se synem i vnukem jezdili na demonstrace Milionu chvilek, tak co vám budu povídat....). A taky mají vysoké školy, neteř dokonce dvě.

Průměrný počet slepic: 5 (25 hlasů)

že za to můžou v první řadě Česká televize a bohužel učitelé (zejména ty mladé svazačky v pedagogickém sboru). Divím se, že lidé tyto fanatické "Libtardí gardy" ještě neidentifikovali jako vlajkonoše politického idiotismu! Ale je mi jasné, že je to samozřejmě složitější :(

Průměrný počet slepic: 5 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidlák .. Poláci navíc vysypávají ukrajinské obilí...
Ano je to tak Danieli. 

Polští zemědělci vysypali na zem 12 vagónů ukrajinského obilí, informovali ukrajinská média. Video se záběry z dronu vysypané pšenice zde: https://t.me/neCT24/51093

Polští zemědělci, kteří protestují na hranicích s Ukrajinou, vysypali taky ukrajinské sójové boby z vagonu na koleji, informovala mluvčí polské policie Eva Čížová. Jde minimálně o třetí incident, kdy se v Polsku z vagonů vysypávají ukrajinské zemědělské produkty. Foto s vysypanou sójou zde: https://t.me/neCT24/51034

Kukuřice z Ukrajiny se vozí ve stejných vagonech jako cement? Video z hraničního přechodu v Medyce zveřejnil polský poslanec Dariusz Matecki. Mělo by se podle něj jednat o tranzit, ale kde jsou záruky, že se kukuřice nevrací zpátky. Produkce může směřovat do Německa a z Německa se vracet zcela legálně. Video z českými titulky zde: https://t.me/neCT24/51024

Průměrný počet slepic: 4.8 (42 hlasů)

Poláci vysypávají ukrajinské obilí, tak je to ještě dobrý. Horší bude, až začnou vysypávat Ukrajince z Polska.

Průměrný počet slepic: 4.9 (29 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

...z Polska k nám. Už by snad i u nás lidi mohli vědět, že to není válka s Ukrajinou jako válka proti Rusku. Demagogové KO-ZA Ukrajinu jen zneužili jako Hitler Polsko. Kdyby jim na Ukrajině nezáleželo kvůli Rusku, nevyvolali by ji. 

Průměrný počet slepic: 5 (17 hlasů)

nejvíce  zaráží to, že je sice jedovaté, ale pro hladovějíocí Afriky je ještě dobré dost? tak to je? a samozřejmě nějak se ztratilo, že Rusko poslalo do Afriky lodě s obilím jak zdarma tak za peníze.. a co Kanada? USA? jsou to přece také velkoproducenti obilí

Průměrný počet slepic: 4.8 (43 hlasů)

Nic by nemělo být zadarmo, ale také nic by také nemělo být nestydatě drahé až předražené. Nevšiml jsem si  nějakého přínosu pro stát od sportovců a rádoby umělců, kteří vydělávají miliony měsíčně.  Nevšiml jsem si přínosu neziskovek jejich hlavní význam spočívá v sebezaměstnání a jistého příjmu. Nevšiml jsem se přínosu špinavých, ožralých a všudesepovalujících bezdomovců.  Je třeba podporovat úplně obyčejné lidi, kteří chodí do práce a stejně mají problémy s bydlením a udržením přijatelné životní úrovně.

Průměrný počet slepic: 5 (48 hlasů)

a navzdory takové asociální politice lidé už osmkrát ty v podstatě stále stejné politické kurvy do PS zvolili! Chápete to? Osmkrát dát hlas někomu, kdo pokaždé zradí. K zblití!

Průměrný počet slepic: 4.9 (35 hlasů)

Název "neziskovky" je zavádějící, vymysleli si to vychcaně, aby vypadali "šlechetně", jakože dělají bez zisku a zadara. Ve skutečnosti jsou to ziskovky a zlodějiny, jenomže na to by jim nemohli dávat ty vysoké miliardy a zaměstnávat tisíce příživníků.

Průměrný počet slepic: 5 (26 hlasů)

měl dát někdo video o spoustě mrtvých ptáků všeho druhu, kteří po požití tohoto skvělého obilí natáhli brka. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)

mám

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Válka je pro politiky univerzální lék

Strach z války byl v Evropě dlouhá léta neznámý pojem. A ani dnes, kdy se o hrozbě války mluví a v našem sousedství ji můžeme pozorovat v reálu, nelze říct, že by válka naháněla strach. Nemáme totiž s válkou osobní zkušenost. Neumíme si ji, a sebe v ní, představit.

Války minulé zhodnotili jejich pamětníci coby čiré zlo, tragédii a zmar, a je jisté, že války příští se budou hodnotit stejně. Přesto pozorujeme, jak má pro lidi znuděné dlouhým mírem válka své kouzlo. Těší se z existence nepřítele, kterého lze porazit v boji. Po generacích vyznávajících pacifismus přicházejí generace militantní, kterým imponuje konfrontace. Podle průzkumů mimochodem roste podpora povinné vojenské služby.

Souhlas s válkou předchází důvodům k válce. Obraz nepřítele není důsledkem konfrontace, nýbrž její příčinou. Temná potřeba někým pohrdat, nenávidět, si hledá cíl dávno před tím, než se pro konfrontaci najdou racionální argumenty. Válka není reakcí na nepřátelství. Je nepřátelstvím.

V historii se války vedly o území, o obyvatelstvo, které si vítěz podmanil. V moderních válkách jde o peníze. Typicky se pro válku uměle vytvoří záminka. Ta ospravedlní trestní výpravu proti zlosynovi, který shodou okolností vlastní ropu. Někdy je ale smyslem války válka samotná, coby příležitost vydělat na kontraktech s armádou. Ze státních rozpočtů se místo veřejné infrastruktury a sociálních výdajů financují pro vojáky zbraně, munice, uniformy a proviant. A válka je samozřejmě příležitostí zbrojit.

VOJNA JEDNA BÁSEŇ: SERIÁL ČESKÉ TELEVIZE

Politicky válka představuje alibi pro politiky. Válka je univerzální lék na krize všeho druhu: Na krizi z nedostatku i na krizi z nadvýroby. Válka umožňuje omezit občanská práva, zákonné nároky i svobodu slova. Vojnu logicky provází nepohoda, nedostatek, chaos, bída, nesvoboda. Válka pravidelně přichází, když hrozí, že by prospěch ze společenského pokroku mohla mít kromě privilegované elity i široká veřejnost. S tím totiž systém založený na konkurenci a konfrontaci nepočítá. Neviditelná ruka trhu svede kapitál pouze koncentrovat. Na jeho spravedlivou distribuci nemá know-how.

Funkcí války v kapitalismu je restart systému. Kapitalismus je totiž něco jako bájný Fénix, který se rodí z popela. Když společnost zbohatne, stává se pohodlnou, línou, ztrácí motivaci tvrdě pracovat. K opětovnému nastartování ekonomiky, ale i společenské dynamiky, potřebuje kapitalismus trosky. Zmar. Bez válečné sebedestrukce hrozí kapitalistům socialismus!

Čeho se politik děsí, co mu způsobuje nespavost a noční můry, je společnost, která by ho nepotřebovala. Společnost harmonická, svobodná, mírumilovná. Společnost sebevědomých občanů, kteří odmítají politický dozor. Je to strach ze sociální spravedlnosti, mezigenerační solidarity a tolerance jinakosti, kvůli kterému politik preferuje konfrontaci a před mírem instinktivně upřednostňuje válku.

Otázka nestojí, zda nás politici zavlečou do války. Určitě ano. Jde pouze o to, kdy to bude, s jakým nadšením to uvítáme – a zda to bude válka poslední. 25. února 2024👉 @cz24news

Průměrný počet slepic: 4.9 (70 hlasů)

Kdo jsou ti čeští občané aktivně podporující Ukrajinu?

Včerejší akce na podporu Ukrajiny v Praze se kromě ukrajinských migrantů zúčastnili i Češi, a to včetně těchto dvou starších paní z Moravy:

Podporujeme Ukrajince, protože bojují za naši existenci.”

🤡 (svatá prostoto!)

Průměrný počet slepic: 4.8 (49 hlasů)

jsme tu v Česku strašně nadšení. Je třeba jim zajistit slušný život a lepší bydlení.

Průměrný počet slepic: 4.8 (27 hlasů)

že se někdy na Ukrajinu vrátí. Mimochodem, ani se jim nedivím.

Průměrný počet slepic: 4.8 (15 hlasů)

Já se jim taky nedivím - už jenom to zdravotnictví, operace námi placené, pro ně zadara, o čemž si u nich mohli nechat zdát. Můžou si tu demonstrovat, s našimi sluníčkáři se tu exhibovat a prosazovat (stejně jako průvod Prague pride), na rozdíl od českých nespokojenců, kteří jsou vlastní vládou zrazováni, zváni dezoláty a stíháni za názor. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (24 hlasů)

.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Ano o třetí světové válce se mluví a to čím dál, tím víc. Ale já v ní nevěřím. Rusové změnili svoji vojenskou doktrínu. Pokud by byla vojensky ohrožena existence Ruska použijí jaderné zbraně a to ne nějaké taktické, ale ty hypersonické co jsou ve Velké Británii za půl hodiny a z Kamčatky v USA za stejnou dobu a trefují se s 10 metrovou přesností. Jo a z dob SSSR mají systém "mrtvá ruka", takže i kdyby bylo překvapivým útokem zničeno ruské velící centrum, stačí vypustit jedinou rachejtli, která při letu nad Ruskem směrem k východu vysílá aktivační signál a tím automaticky odpaluje ze sil stovky raket s naprogramovanými cíli. Takže tohle by byl konec lidské civilizace a o to ta nejbohatší světová elita, co vládne Západu určitě nestojí. Ony některé z těch menších rachejtlí totiž míří i na jejich soukromé ráje. Možná těm gerontům jako je Soros, to je jedno, protože už jim moc času na tomto světě nezbývá. Ale jsou i mladší, neskutečně bohatí, co mají dětičky a těm by se do umírání nebo do živoření v atomových bunkrech moc nechtělo. Takže tenhle extrém asi nehrozí.
No, druhou možností by bylo rozšíření omezené klasické války na Pobaltí s účastí celé Evropy. Ono vlastně jde o zapojení Polska do války, protože ty ostatní evropské státy by hrály se svými zanedbatelnými pozemními armádami podružnou roli. Chtěl bych vidět, jak by Evropa přešla na zbrojní výrobu, jak by vyráběla tisíce tanků a kanonů, když nemá energii ani železnou rudu. Jak by reagovali Evropani, kdyby podstatná část průmyslu přešla na zbrojení a začal by být všeho nedostatek. Západ dnes žije nadoraz, nemá vůbec žádné rezervy. Když tři dny nedovezou auta do supermarketů zboží, vypukne tady hlad. A to se všemi kriminálními důsledky. Co by vyváděla generace "sněhových vloček", kdyby měla jít umírat na frontu, když ji psychicky ničí legrační drobné problémy běžného života. Prostě nevěřím, že by Evropa byla schopna doopravdy válčit, jak se to dnes děje na Ukrajině. Evropa na to už nemá, je změkčilá, umí jenom o tom mluvit. Na řeči je kádr, ale skutek utek. Už dávno.
 
A ještě dodatek: kdyby nakrásně se stal nějaký zázrak a Evropa by začala drtit Rusko, pak z toho bude ten první případ a Rusové sáhnou po těch atomových bombách. Já to strašení válkou beru fakt jen jako strašení. Jinak mi to nedává žádný smysl.
Průměrný počet slepic: 4.9 (45 hlasů)

ono si stačí poslechnou Pjakina. Všechny balónky vysílané ze západu, jsou opravdu jen balónky a směřují hlavně na státní elitu Ruska. Buď to zabere, nebo nezabere. Potřebují v Rusku Majdan a občanskou válku, aby se Rusko rozložilo zevnitř, bez námahy z venku, na kterou řekněme si to upřímně Západ nemá. Takže bych se WWIII také nebála. Navíc je ten humbuk také kvůli volbám, které se konají v březnu. Pokud bude zvolen Putin, a to určitě bude, dalších 6 let je vymalováno a celá slavný západ to může zabalit.

Průměrný počet slepic: 5 (27 hlasů)

"Naši furianti" s přemrštěným egem a vypatlaným mozkem si myslí, že machrování a nadšené poskakování podle loutkovodičů jim zajistí nějaké vítězství...,  snaživí troubové. Tak vítězství v lezdopr...ství.

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)

Skvěle napsáno. Bohužel, takoví jsme my lidé, ačkoliv takoví bychom být nemuseli. A tu větu "Bez válečné sebedestrukce hrozí kapitalistům socialismus!", tu si tedy budu pamatovat.

Vše dobré a žádnou válku přeje všem, Jiří

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Zcela výjímečně jsem si to přečetl už dnes :D
Evropa by na levnou výrobu dělostřelecké munice potřebovala levné Ruské energie.

Ještě k té včerejší přestřelce s Pavtem. Všechno se děje, né kvůli "jednou možná někdy až naprší", ale podle Ušáckých notiček. Pěkně to umí vysvětlit profesor Drulák. Dopuručuju...
https://www.radiouniversum.cz/drulak-petr-1d-usa-kalkuluji-ze-valka-na-ukrajine-je-sance-oslabit-rusko-a-rusko-to-vyhodnotilo-jako-pokus-pripravit-ho-o-vsechno/

A ještě je zajímavý dnešní článek na CZ24 (já vím, obrácenej SeznamKrávy) - Jake by bylo rusko kdyby nezahajilo svo...
https://cz24.news/jake-by-bylo-rusko-kdyby-nezahajilo-svo/

Samozřejmě Východní Slované, jak Rusi tak Ukrajinci maj tendenci se vychloubat. Jejich tvrzení je potřeba brát s velkou rezervou (což západ doteď nepochopil), viz třeba takový Medveděv.
V článku je pár zajímavých věcí, včetně zmínky o nás a né zrovna moc příjemné. Ale zdá se že si o to koledujeme a už jsem to slyšel z více míst. Aby jsme neskončili jako exemplární případ :/

Průměrný počet slepic: 4.5 (32 hlasů)

Díky Andy, ten rozhovor na CZ24 je opravdu velmi zajímavý a poučný, skutečně, takto zcela mimo uvažuje ruský establishment. Je opravdu moc zajímavé to číst, protože je dobré vědět, co si oni myslí. Hlavně to, jak se v Evropě vyznají - třeba už tím, že nestihli zaregistrovat, že žádné Československo už 30 let neexistuje. Mimochodem, ten rozhovor krásně ukazuje, proč Ukrajinci bojují jako lvi - protože jim nic jiného nezbývá, pokud nechtějí připustit totální likvidaci své státnosti, kterou by jim tito ruští nacionalisté naordinovali.

Průměrný počet slepic: 2 (13 hlasů)

In reply to by pavt

Trvalý odkaz

     a převlíkač kabátů. Si podejte s PePa Pávkem 107 ruku. Včera jste tady na cz24.news plival jedovatou slinu a dneska je tady velebíte? No.... Po tom včerejšku, co jste tady předváděl, zbytečná ztráta času se k vám vyjadřovat. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (19 hlasů)

Já včera pouze konstatoval, že CZ24 je nevěrohodný web, placený Ruskem, který šíří takto laděnou propagandu. Tím jsem přeci neřekl, že jej nelze číst, jen je nutné si toto uvědomit. V rámci propagandy uveřejnil i tento rozhovor, který dle domněnky autorů webu dobře zapůsobí na prorusky laděné. Co je na tom špatného si toto přečíst a dát si to dohromady s mnoha dalšími indiciemi o ruských záměrech? Mohu se zeptat, co jsem včera předváděl tak špatného? že jsem si dovolil uvést nějaké argumenty, které se vám nelíbí? Mohl jste si dát tu práci jako Jarda z Brna a pokusit se k nim vyjádřit. Jestliže například tvrdím, že budapešťské memorandum nikde nezmiňuje svou závislost na ukrajinské neutralitě (jak tak s oblibou tvrdí ruská propaganda), tak prosím, vyvraťe to, najděte text, který by toto dokazoval, já včera dal odkaz na text memoranda, z kterého platí něco jiného. Není přeci problém má tvrzení vyvrátit, pokud - jak si asi myslíte - jsou lživá. Ale chápu, že to chce čas, úsilí a znalosti. Nikoliv pouze víru.

Průměrný počet slepic: 2.2 (13 hlasů)

To Československo je jen drobnost, možná že neuznali rozdělení :D
A s tím, že to Slováci zdá se vyhráli s Ficem, budeme mít průser jen my s gumou se zeleným mozkem na hradě a Vikingskou válečnicí na MO. A k tomu nejlépe ještě s Danuší Prázdnuší jako novou EU komisařkou. Někteří Češi jsou dost blbí na to, aby ji tam zvolili a zbytek hlasů dodá Soroš.

Mě třeba v článku chybělo, že Rusko zahájením SVO překazilo útok na Krym, k čemuž se podle některých zpráv připravoval Azov. Proč asi Ušáci vyzbrojovali a cvičili Ukrajinu od 2014, viz prohlášení Nulandové a sen. Grahama.
Mohl tam nastat stejný masakr jako v Gaze a stejně jako v Gaze by nikdo na západě proti tomu moc neprotestoval. Však jakej to byl humbuk, když s u nás zeptal Papadopulos Zelebubna, co by se dělo s lidmi na Krymu po jeho obsazení. Některé otázky nejsou povoleny.
A Ukrajinci bojují jako lvi, ale ne za sebe ani za nás, ale protože to Západ tak chtěl. Můžou poděkovat Borisu Johnsonovi a tomu nastrčenému herci, co do punťíku plní zadaný scénář.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

Československo nebo Česko..., je úplně jedno - donedávna měli na Slovensku vládu stejného ražení jako my, se stejným prezidentem (-kou),  a společné naštvání kvůli roku 68 se týká taky Československa, tak proč by měli rozlišovat takovou "prkotinu" - nějaké rozdělení pro ně nehraje žádnou tak důležitou roli (jako pro nás).  

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

24 měsíců od chvíle, kdy zopakoval rok 48. Umlčet se nás však na dlouho nepodařilo. Fantastická vlna solidarity nepodvolených. Na prahu odboje. Politická justice. Aspen centrum na Hradě. Nikdy nás neporazí! 25. 2. 2024

PETR HÁJEK připomíná, že válku proti vlastním občanům zahájil fialový režim před dvěma lety protiústavním vypnutím několika svobodných médií - a od té doby už jen pokračuje v útlaku nepodvolených, kteří se však nevzdávají a nakonec nutně zvítězí               

celý článek:            https://protiproud.info/…htm

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (42 hlasů)
Trvalý odkaz

léta dopředu. Pokud nebude revoluce, jsme v prdeli. Jestli si někdo myslí, že volby něco změní, tak je naivka. Do voleb nastoupí vybraní jedinci, na který je spoleh. A bude se vybírat mezi větším a menším zlem. Nikdo jinej k volbám připuštěn nebude, případně mu nebude dovoleno vyhrát. Viz Janeček když se volil president.

Média v čele se Seznamem už pro to připraví podmínky. Uvidíte ted v ojrovolbách. Nebude tm z čeho vybírat a těch pár použitelných bude vláčeno kanálama.

 

A ovce se zachovají podle očekávání.

 

Je to smutný, ale bohužel dřív nebo pozděj bude muset vytéct hodně krve. Ukrajina to již pochopila, ale změna ještě nenastala.

Průměrný počet slepic: 5 (26 hlasů)