Proruský Chcimír

Autor
Štítky

Je to několik let zpátky, ve šťastnějších časech, to jsem tak jednou přinesl domů čínské lampiony štěstí, které jsem sehnal ve výprodeji za úplný pakatel. Večer jsem svolal všechny svoje děti, ten den u nás bylo i několik jejich kamarádů, rozdal jsem jim ty lampiony, zapálil a vysvětlil jsem jim, že Číňané je vypouštějí s nějakým přáním, které lampiony vynesou k nebi. Byla to taková hezká chvilka, když si děti přály nové lego, novou panenku, nové kolo, brusle… a jako poslední pouštěla svůj lampion jedna holčička ze sousedství a ta si přála, aby se její tatínek s maminkou zase k sobě vrátili.

Tenkrát jsem div nezamáčkl slzu. Moje děti měly banální přání věciček, které viděly u kamarádů a také je chtěly. Ale této holčičce doopravdy něco chybělo. Ona doopravdy o něco přišla, byť jsem věděl, že její rodiče jsou rozumní a svůj rozvod zvládli bez dramatických scén. Ale i přes veškerou snahu, přes veškerou snahu dítě ušetřit trápení, stejně si ta holčička nejvíc přála právě tohle.

Právě tato scéna mi proletěla hlavou, když jsem si řekl, že nějak musíme prokydat, co to vlastně je, být proruský a z čeho nás libtardi vlastně obviňují. Musíme si trochu rozebrat, kde se to chcimírství bere. A zjistil jsem, že jsme všichni v situaci šíleného rozvodu našich rodičů.

Takhle to je, ne? Naše státnost byla porozena v USA na sklonku První světové války. Tam to Masaryk zaonačil, že jsme byli touto nastupující velmocí zmíněni v jejích dohodách se kterými prezident Wilson mířil na jednání do Evropy. S trochou nadsázky je Amerika tak trochu naše matka.

Sovětský svaz nás zase osvobodil od nacismu. Provedl to velmi důrazným a řinčivým způsobem. Zaplatil za to životy sto padesáti tisíc svých vojáků, pak bouchl pěstí do stolu a zavedl tady svoje pořádky. Z jedné strany USA, z druhé strany Sovětský svaz… v Jaltě to byl takový sňatek z rozumu a je to už sedmdesát let, co jsou evropské státy tak trochu jejich děti. Oni byli ti nejsilnější, oni tady vnucovali svojí velmocenskou vůli. USA více mateřsky pomocí soft power a Sovětský svaz se s tím příliš nemazal.

Ne, nebylo to vůbec ideální soužití. Hromovalo se, vyhrožovalo se, naopak se zase i sbližovalo, ale už za studené války se stavěly produktovody z východu na západ. Už za studené války se také čile obchodovalo, vyměňovalo. Zbrojilo se, dělaly se špionážní lety, diverzní akce, vedly se války v zastoupení, ale také se dělaly smlouvy o jaderném odzbrojení, dohody o nepoužívání raket středního doletu, atd, atd.

Pak se ukázalo, že máma má dobrou práci a spoustu peněz a táta začal chlastat.

A tak USA ovládly prostor, ze Sovětského svazu zbylo Rusko, které mělo co dělat samo se sebou, v evropském domě začala rozkazovat máma a přestala se ohlížet na fotra, protože neměla důvod. Fotr byl rád, že je rád.

Jenže… po pár letech se táta vzpamatoval. Omezil pití, začal zase pracovat a i když ještě pořád nedosahuje svých bývalých schopností a možností, začal zase všem kecat do života. Máma si mezitím zvykla, že ona je tu pánem, tož se začali řádně štengrovat, začali se rozcházet, rozvádět, začali si dělat naschvály, stupňovalo se to, až se to vystupňovalo do současné války na Ukrajině.

A najednou jsme my všichni přesně v situaci té holčičky, která především chtěla mít svojí rodinu, na kterou byla zvyklá, která možná nebyla ideální, ale ona v ní uměla žít. Najednou po nás máma chce, abychom plivali na tátu. Ne, on nebyl ideální. Ale plyn a ropu dodával levně a přesně jak hodinky. Dodával ji tak dobře, že stálo za to stavět jeden plynovod a ropovod za druhým. Dodával ocel, uhlí, vzácné kovy, dřevo, uran… Měl buranskou náturu, nebylo jednoduché s ním vyjít, ale nakonec to šlo. Nakonec to bylo oboustranně výhodné.

Stojíme tu mezi soubojem dvou velmocí, který bychom sami neustáli ani pět minut. Díváme se, jak si velcí hráči navzájem dávají do držky tak, že se celá Evropa třese. Stejně jako když doma v kuchyní lítají talíře a trhají se záclony, protože rodiče jsou vzteklí a stupňují agresitvitu, stejně tak koukáme, jak už vzala za své naše životní úroveň, postupně se nám vypařují úspory, propadáme se do recese a přicházíme o jistoty, které jsme považovali za samozřejmé.

Máma po nás chce, abychom byli na její straně. To jsou přece ti zlí Rusové, copak to nechápete, copak to nevidíte? Rus v této chvíli spíš mlčí, ale také si všímá, jestli je někdo na jeho straně. Vždyť ta hysterka mě už dvacet let chce zničit! Já vám dával ropu a plyn skoro zadarmo a vy jste jí šli ještě na ruku… haranti!

Když dojde na dramatický rozvod, tak právníci i rozvodové soudy především pracují na tom, aby oběma znepřáteleným stranám vysvětlili, že rozvodovým rozsudkem ten druhý nezmizí ze světa. Pořád tu bude. A pořád tu budou ty děti a další věci, které stále zůstanou společné. Když prostě žili v jedné domácnosti, tak se sice mohou rozejít, ale nikdy už to nebude jako dřív. Určité třecí plochy tu pořád zůstanou. A jako nikam nezmizí ty skutečné i domnělé křivdy, které si udělali, tak také nezmizí nezbytnost se domluvit. Děti taky nikam nezmizí.

Jsem jako ta holčička u nás na dvoře, která si přeje, aby se táta s mámou domluvili. Tu fakt nezajímaly žádné hodnoty v jejichž jménu se ti dva rozešli. Fakt jí nezajímalo, co si ti dva řekli, že už nemohli žít spolu. Neměla pochopení pro jejich tužby a cíle. Jen věděla, že její svět je ohrožený. Věděla, že nevratně přichází o něco, co potřebovala tak moc, že jí nezajímalo ani lego ani mobil. Věděla, že její rodiče spolu nevycházejí moc dobře. Věděla, že se hádají, že si nerozumějí. Ale stejně pro ni nebylo nic důležitějšího, než aby se přestali hádat a nebořili jí její svět. Ona nechtěla s mámou nadávat na tátu. Ona chtěla aby její svět dával smysl. Ona nechtěla aby táta maminku zadupal do země.

Rusko tady zůstane i po této válce. Nikam nezmizí. Protože pokud by mělo zmizet, tak vezme sebou celý svět. Jaderných hlavic na to má dost. Ani USA po této válce nikam nezmizí. Nikam nezmizí ani celá Evropa a všechny její státy. Geografie bude pořád stejná. Řeky potečou stejným směrem, přístavy budou stát na těch stejných místech a překážky budou také tam, kde byly doteď.

Já chci mír, protože je úplně jedno, jaké jsou důvody k rozvodu. Nás, děti velmocí, to vždycky poškodí nejvíc. Velmoci se otřepou… To my přicházíme o naše životy. My nejvíc přicházíme o naše jistoty, protože ať chceme nebo ne, jsme na velmocích závislí. Byla to kombinace amerických peněz a ruských surovin, která posledních třicet let určovala, jaké budeme mít výplaty a co si za to budeme moci koupit. Byla to přítulnost k tátovi i mámě, která nám určila výši kapesného, na které nikdy nebyla žádná záruka.

V této válce není žádná spravedlnost. Nezačala loni. Nezačala ani v roce 2014. Táhne se s námi už desítky let. Určující se stala někde na Jaltě či v Postupimi, ale ani to není začátek. Velmoci už jsou prostě takové. V hysterických rozvodových válkách mají obě strany přání, aby se ta druhá propadla do horoucích pekel. Ale ono se to nestane. Často obě strany jednají podle hesla, že už přece nemůže být hůř, ale zpravidla se ukáže, že může být mnohem hůř. Na konci každé takové války jsou citově zmrzačené děti.

Viděl jsem rozvody, kdy se z dobře situovaného páru stali dva chudáci v exekucích, protože všechno to, co za svůj život nashromáždili, to pak použili ve vzájemné válce, kterou nedokázal ukončit ani právník, ani soudce, ani psycholog. Teď mám naprosto stejný pocit i z války na Ukrajině. Důvody jsou stejně malicherné. Vůbec nezáleží, kdo je víc v právu. Oba mají dost sil, aby při vzájemném měření zničili široké okolí vzali sebou i ty, kteří si to nevybrali a nemohou s tím nic dělat.

Koneckonců, co nám říkají o této válce naši představitelé? Slibují nám budoucí prosperitu? Slibují nám, že až porazíme Rusko, tak všichni zbohatneme? Slibují nám větší domy, lepší životy, kratší pracovní dobu, dřívější odchod do důchodu? Ne, nic takového nikdo neřekl. Prostě se jen máme přidat k hysterické mámě, které dal otec do držky, protože se neuchlastal, ale naopak začal znovu zvedat hlavu. A když se nepřidáme k mámě, tak jsme automaticky na straně táty. Jo, přesně takhle to chodí, když už není žádná soudnost, jen touha po pomstě.

To je také jediné, co vidím, když sleduju Fialu nebo Černochovou. Touhu po pomstě za každou cenu. Mráz mi běhá po zádech, že už nejsem milované dítě, ale jen laciný frontový materiál, protože pro vítězství není žádná oběť dost velká. Jsem jen položka ve hře. Dobrá k tomu, aby soud dal zapravdu mámě… nebo tátovi.

Já chci mír, protože bych byl rád, aby mi alespoň kousek pokojíčku zůstal pohromadě. Já chci mír, protože nejsem velmoc a ty talíře a židle co po sobě házejí, ty zasahují především nás děti. Podívejte se na Ukrajinu. Tu už nikdo nedá dohromady a je úplně jedno, kdo vyhraje.

Ta malá holčička u mě tohle chápala naprosto instinktivně. Přesně věděla, komu válka mezi tátou a mámou nejvíc škodí. A vůbec ji nezajímalo, kdo z rodičů je víc v právu. Věděla, co si má přát. Ale také věděla, že s tím nic nenadělá.

Já to mám stejně. Chci mír, protože přesně vím, koho válka na Ukrajině nejvíc poškozuje a kdo na ni doplatí, bez ohledu na to, jestli nakonec zvítězí USA nebo Rusko. A úplně stejně vím, že s tím nic nenaděláme. Jsem chcimír, protože válka rodičů vždycky zničí především děti. Je úplně jedno, na jakou stranu se děti postaví.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (435 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

dospět. Nám také, ale s representací státu, která to chce a dokáže.

Průměrný počet slepic: 4.6 (79 hlasů)

Rajchl:
Při videoprojevu Volodymyra Zelenskeho v rakouském parlamentu se všech 31 poslanců strany FPO zvedlo a opustilo sál. Rozhodli se tak proto, že vystoupení ukrajinského prezidenta považují za ohrožení neutrality své země.
Na svých křeslech nechali plakáty s nápisem “místo pro mír, místo pro neutralitu”.

Jsem rád, že i v zemi našeho jižního souseda je tolik chcimírů, kteří odmítají válečnou hysterii šířenou mediální propagandou ze všech myslitelných kanálů.
Dokazuje to fakt, že tato strana předsedy Herberta Kickla v posledních měsících masivně posiluje a v průzkumech už se dostala na první místo mezi všemi rakouskými politickými subjekty.

Když jsem hovořil o důsledném prosazování národních zájmů bez ohledu na jakékoliv tlaky ze strany světových velmocí, tak tohle je přesně to, co jsem měl na mysli.
My v PRO zastáváme zcela stejnou pozici. Nechceme, aby Česká republika byla jakýmkoliv způsobem vtahována do tohoto vojenského konfliktu.
Ne, není to postoj proruský, je to postoj, jenž je v bytostném zájmu našich občanů.

Pokud půjdete s námi, tak se neodvolatelně zavazujeme, že budeme ve vztahu k válce na Donbasu zastávat zcela totožnou pozici, jako FPO, Fidesz nebo Ron De Santis.
A neuhneme v tom ani o centimetr.
I my totiž chceme, aby Česká republika byla místem pro mír.

Průměrný počet slepic: 4.8 (149 hlasů)

Rajchl:
Ministryně obrany Černochová prý prověřila personalisty ze svého resortu, aby zjistili, jak mohou potrestat Davida Svobodu za jeho výroky, jimiž se postavil proti diskriminaci kvůli jejich národnosti.
Tudíž jsme definitivně zpět v době, kdy nesmíte říkat nepohodlné názory, aniž byste riskovali kariérní likvidaci.

Pokud k nějakému trestu skutečně na MO sáhnou, pak se bude zcela jistě jednat o protiprávní akt. V případě zájmu Davida Svobody mu velmi rád zdarma poskytnu své právní služby.

A paní Černochové tímto vzkazuji, že na svém ministerském křesílku nebude sedět věčně. A že já na to, abych věděl, jakým způsobem potrestat ji za potlačování demokratických principů v naší zemi, mezi něž zcela jistě patří i právo na svobodný názorový projev, žádné personalisty nepotřebuji.

Průměrný počet slepic: 4.8 (140 hlasů)

holčičce, že to všechno kopírujete jako odpověď ?

Průměrný počet slepic: 2.4 (26 hlasů)

Vcelky texty maji informacni hodnotu.

Průměrný počet slepic: 4.4 (27 hlasů)

Díky za vaši poznámku.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

Taky bych se chtěla probudit a být zase doma.
Proč na Zemi, která si stejně i bez nás bude dělat, co chce,
neumíme žít spolu, ani vedle sebe.

Průměrný počet slepic: 4.3 (27 hlasů)

1.Holčička chce dospět s pak vyměnit naši reprezentacím
2.Doktor se stará o progresivní rakouský parlament
³.Maja propaguje zbytečné jak potrestat svobodu.
4.čelka se chce probudit,ale je ješte brzo a ptá se proč je bezbranná,když má to žihadlo.

No hrajeme si hrajeme,članek poušti balonečky a mezitím naše reprezentace jedná!

1.Zajisti,aby jsme dále fasovali režim dřévneho kapitalismu bez skrupuli, vycházejícího z gangsterismu.
2.Zubozeni voliči NESMI za zadnou cenu mít možnost dnem i nocí kontrolovat své "zastupitelé" a vúbec proti tomu nikdo neprotestuje🇨🇿💥!
3.Volici mají radost z ³⁴ letého embarga na Zákon o referendu a ani SPD ho prý nechce no a Babisť tím tuplem!
4.Zlodej veřejnoprávních televizních poplatku se o svúj nam drahy monopol nechce dělit To přijde voličúm PRO.za velkou srandu!
5.Neomarxiste mají,takové saláty rád,i je třeba vykrást na plech a ideologie ŠWABISMU dát na holcičku ,pozná aspoň co je NEOmarxismus!

VOLICI, NEBUDETE NIC VLASTNIT A BUDETE ŠTASTNI💥 a dal si ražte štastnou cestu do pekla!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.1 (28 hlasů)

"Chtěla bych se probudit zase doma.."
Myšleno tak, aby se život vrátil do dřívějších přijatelných kolejí, špunte Anno.

Průměrný počet slepic: 3.9 (13 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

A nezapomeňte být druhá Antineomarxistka a bude prča jak parník,bo obé vymyslíme jak nejen vyměnit reprezentaci,to je málo, ale co bude za režim potom a se uvidí a ne,že ne ANO!
Nebo ni?

Průměrný počet slepic: 2.1 (8 hlasů)

Tento systém neskončí jen u teto kopie komunistického režimu moci ,která teď dokonce spolupracuje a na voliče kašle,.Vadný režim dosáhne na každého z voličú kteří ho zvolili at se bude krčit sebevíce , nebo ne.!
To se bude prohlubovat a pokud se nenauci občane bránit neskonci to .Minule to byly koncentráky a dnes se dočkáme dtto digitálního provedení koncentraku.!
Ne nadarmo je v programu PNZ varující hned první postulát tj požadavkem na včasnou změnu režimu a ať si to politici rozeberou .Dnes už máme dokonce vznikající dva návrhy

A.
vzorove to co vymyslelo hned po válce NEMECKO tj SOCIALNI STAT potažmo v podstatě to samé STAT SOLIDARNI.!
B.
Švycarskou demokracii,kde už existuje dokonce i bohem zapomenuta strana a jeden mluvčí přímo ze Švycarska a je tu i web prozatim dokonce i s diskuzní rubrikou.
Nechť si politické formace nemyslí,že je svoboda,jejich činnost bude stejně jako tehdy omezována a nakonec nějakou záminkou zakázána pokud kdykoli se to režimu rabijatu bude hodit.
Tak bude končit demokracie čumilu a ne,že ne ANO!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Poručíku, zaplaťte na zbraně Ukrajině. Výši daru zveřejníme, hrozí Svobodovi

Olympionik David Svoboda schytává za podporu návratu ruských a běloruských sportovců do mezinárodních soutěží jednu ránu za druhou. Byl na koberečku u ministryně obrany, s ní pojede na Libavou, končí v Komisi sportovců Českého olympijského výboru, které předsedal, a dostal důtku od ředitele Dukly Pavla Bence. Po tak silném tlaku se rozhodl za své výroky raději v České televizi omluvit. To, že svá slova myslí vážně, má podle inciativy Dárek pro Putina, kterou založil miliardář Dalibor Dědek, stvrdit finanční podporou Ukrajině.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Poruciku-zaplatte-na-zbra…

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

Takže nejen donucen vzít zpátky to co si skutečně myslel (a co bylo normální), ale navíc kárný výlet s ponaučením na Libavu, důtka, vyhazov z komise sportovců a nakonec za to ještě zaplatí a to jak finančně, tak pocitem totálního pokoření a pošlapání sebe sama. Dost těžký trest pro jeho vlastní důstojnost, ukázka, jaký zmetek je Černochová, která nastoluje stejně zmetkovitý systém a předvedení národu, kam jsme se to dostali. Ne kam se dostáváme, ale kam jsme se dostali, protože tohle už se děje.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

Ano, přesně tak to je. Nejhorší je, že si dovolují čím dál tím víc a hrubne tak i celá naše společnost. Sedí na ně a na všechno to zlo kolem nás slova W. Shakespeara.

SHAKESPEARE:

Znaven vším, já chci jen smrt a klid,
jen nevidět, jak dme se pýchou pouhý parazit,
jak pokřiví se každá dobrá věc,
jen nevidět, jak žebrá poctivec,
jak trapně září pozlátko všech poct,
jak sprostota se sápe na slušnost,
jak dívčí cudnost brutálně rve chtíč,
jak blbost na schopné si bere bič,
jak umění je pořád služkou mocných,
jak prostá pravda je všem jenom pro smích,
jak hloupost zpupně chytrým poroučí,
jak zlo se dobru chechtá do očí.
Znaven vším já rád bych ležel v hrobě
jen nemuset tím sbohem dát i tobě.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nemáte tam paní Včelko néco zdravějšího než propagaci nebožtiku ?,Už tak do nás bije námi funkce GŘ veřejnoprávní televize,kterou ten si ten ředitel odmítá sám zrušit ,nebo se aspoň o lup verejnopravnich poplatku rozdelit, aby jsme vytvořili sami daleko levnéjsi konkurenčni už napolo fungující internetovou televizi typu "ABY BYLO JASNO"na webu oproti jeho monopolu !
Demonstrace manýr vládních CHCIVALKÚ,takove"básničky"určite podporuje a kdyby jste byla ten nadporučík Svoboda tak "utrpite" povýšení na °°°°° a ne prý tu degradaci na poručika bo to je snad nadporucik, jako ta svoboda,kde už ani demonstrace nepomáhají a KSČM funkcionáři se skrčili a mezi námi se neobjeví a v Parlamentu nás voliče representovat tedy už ani nechtějí,neboť i oni v té jejich *Pravdě* dali pokorně metodou CHUCPE vyrabovat tamni diskuzní rubriky ,aby nebylo nic poznat🍒💥💥!Tak tento komentař už si asi tuhá cenzura nedovolí pustit.
No ni?.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

Sportovec pětibojovník Svoboda je zářivým příkladem jak sportovců a sportovkyň ČR, z nichž ti úspěšní daní své příjmy kdekoliv, jen ne v ČR,
tak vzorem ozbrojených sil ČR!
Ačkoliv vlastně nemluvil za sebe, ale jen podpořil názor božího Mozinárodního Olympijského Výboru = Velkokomisařů,
stačilo na něj zadupat a odvolal i to, co ještě neřekl a ani nemyslel.
Afroafričanka Jana Tank s potěšením pošle naše potomky na pomoc Zelenskyho juntě! Ponesou si prapor s nápisem SVOBODA a SLAVA UKRAJINI.
Zpátky je nám budou vracet nikoliv gumových pytlích, ale v plechovkách zpopelněni levným ukrajinským plynem.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

ale ten lejt nepřestal :-) Tak se ta rodinná patálie ještě trochu víc komplikuje..

Jinak gratuluju k předstižení obligátního bloku zdejších tapetářek.

Průměrný počet slepic: 3.2 (13 hlasů)

Sorry, Tymáku, soustředila jsem se na odkaz, který jsem měla jinde a klikala na "odpověď".
Myslím, že je to pořád o tom samém, o válce a současné situaci. I když dnes jsem u Vidláka zamáčkla i slzu...
Jestli se vás to dotklo, omlouvám se, dám si na to pozor, abych neklikla na "odpověď", nýbrž "komentář".

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

Hezky postulát po poradku postulát za postulatem ,jinak se nedozvíme co vlastně chcete a NEOmarxisti nás všechny okradou na plech ,víte to💥💥 pilná včeličko naše milé tlačitko?
No ni ?

Průměrný počet slepic: 2 (8 hlasů)

Anno, nemluvte za druhé, jak co mysleli.
Vím, že ráda překrucujete a schválně dáváte větám jiný význam.
To, že se vše točí kolem války a současné situace, bylo myšleno tak,
že je to pořád o tom samém a tedy moje příspěvky nejsou mimo téma.
Když něco nechcete nebo neumíte pochopit, je to váš problém.

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

Když nikdo z našich zástupcu nechce mluvit za nas,ale za svoje kravské rozhledy ,tak je to pořád o tom samém to máte pravdu .Řekněte jim aby si to PNZ tj Program Národních Zájmu a potreb zařadili a zapsali za uši,ale předtím jim budeme muset STEREO v diskusi vysvětlit co jako voliči chceme když už jasné vidíte,že to ty Nemehla neumí už 34 let pochopit a já se tak snažím a co vy kdy probereme ten NOVY REZIM co jim chybí a je ostuda, že tu všichni brečí jak želvy,že nemají peníze a nechají se okrádat o dvě třetiny přijmú a penzí.Tak holenkove ten kaputtalismus nevybudujeme !
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

To jest Spolecnosti Voliču,kde i on je členem a nic podstatného z toho??On to přece slíbil a nikde tu DISKUSI nevidím.
Kdy i on opakují člen SV začne místo rétoriky značky ,nemám to v programu opravdovy tah na branku požadavkem změny režimu a teprve pak bude i ta hotova branka .
Ono nestačí.že ODS staropresident narouboval republice režim dřevního kapitalismu,kde MUSI být človek človeku vlkem ,špekulanti hrají prim a to jenom proto,že cinkalisti a kavarensti nevzdělaní povaleci,kteří neví,že byli úmyslně ohlupeni vadným vzdělávacím systémem ,kde na prvni prioritě je naučili jen řvat,ze malou nasobilka je tortura do jejich kafe se neinformovali co je čeka za režim brzy i jejich bezbřehého rabování a jak dostanou brzy zdarma jen žetony na příděl ponrav a kobylek ze svého uřvaneho programu ZELENEHO UDELU pana ŠWABA!.?
Teď mega masáž majitele Veřejnoprávní televize funkce GŘ zpusobila,že načisto dostrašeny narod považuje svoje rabování dokonce i chybějící dve třetíny příjmu za vedeni Aspena odbornika za svúj úděl a nežada proč vláda zla ničí republiku a zbývající třetinové příjmy svých voličú dalšími nástroji dřevního kapitalismu,za který se ODS staropresient doposud NEOMLUVIL a tak se podařilo naším "zastupcum",kteří jsou bez jakékoli kontroly což požaduje SV PNZ jako numero 2 ,dosáhnout podvodem vadných zákonu a další eskalace toho režimu ,kdy Parlament odsouhlasil prý i do zákona natvrdo POLICEJNI STAT!
Kdy přestane včelička tisknout nesprávná tlačidla a doufat ,že to je ten APRIL, aby podstatné věci zase davu pod tribunou unikly a radši diskusi zašpuntuje ?.
No ni děvčátko?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

aby se nerozproudila diskuze k tomu, co napsal Vidlák.

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)

Ještě jsem nezaznamenala, že vy byste kdy rozproudil nějakou smysluplnou diskuzi...
Ani v běžných příspěvcích, natož k článkům Vidláka.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

budete vždycky rychlejší, než někdo, kdo si přečetl článek. Je to tu Vaše, už Vás nebudu obtěžovat.

Průměrný počet slepic: 2.7 (3 hlasů)

Pokud si vzpomínám, tak zrovna Tymák nedávno psal, že se ode mě naučil si článek během dne připravit...
Já si raději přečtu kopírovaný článek (včera například od Inzy) než se mezi sebou hádat a přesvědčovat, kdo má jakou pravdu.
Například vy kromě komentáře o Ctrl... nemáte nic, co byste sem přinesl.
Dejte článek, třeba přeposlaný, ať vidíme, co vás ten den zaujalo.
Třeba to zaujme další lidi, a třeba vám nebude za to nikdo spílat, jako to děláte vy.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

že se neshodneme. Mě by nikdy nenapadlo vlepovat do diskuze nějaké cizí hotové příspěvky, to je pak spíš taková nástěnka. Ale ok, nechme to tak, rozumím Vám a kromě toho- pro mě žádná internetová diskuze nemá až takovou cenu. Tady jsem tušil, že by tu díky tématům nahozeným Vidlákem mohly být zajímavé komenty od chytrých lidí, ale nechce se mi je někde na stránce tři hledat.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Vidlák a Rajchl mají témata, která si neodporují, naopak hovoří stejným (nebo velmi podobným) jazykem.

Rajchl lidi, kteří jej čtou, požádal, aby jeho názory předávali dál, což je pro mě důležitější než to, že vám se něco nelíbí.
Já se co do názorů naprosto ztotožňuji s Vidlákem a Rajchl to celé současné dění doplňuje.
Rozhodně ho tedy nemám za jakousi "cizí nástěnku".

Já zajímavé komenty hledám mezi těmi nesouhlasnými a provládními na vícero stránkách.
Srolujte tedy rovnou ty moje a budete tam, kde jste chtěl být.

Průměrný počet slepic: 3.6 (5 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

A propos - opravdu toto považujete za inteligentní reakci na Vidlákův článek...?

sixty:
Ještě je tam mámin novej milenec,
ale ten lejt nepřestal :-) Tak se ta rodinná patálie ještě trochu víc komplikuje..

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

nepřestal, nosí světle modré triko a žluté kalhoty.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ještě bych mohla dodat, že kdyby to lidi (ty zvenčí) nezajímalo, nedávala bych to sem.
Podle hlasů je ale patrné, že lidi si kromě Vidláka i Rajchla přečtou velice rádi, raději než vás.

Vidlák ten poslední článek napsal (ostatně jako všechny předešlé) tak dobře, že jakékoliv další komentáře netřeba.
Netřeba rozvíjet, co ta "máma"..., že Ukrajina je "milenec" a jak je to ještě dále s "fotrem", když je v něm řečeno úplně všechno.
Nejlépe to okomentoval Ethanol, a je až vzadu. Nedělá mi problém si ho mezi pro mě nesouhlasnými příspěvky najít.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

A raději než aby s pomoci svých zástupci režim změnili z toho tady v dusledku neznalosti aspoň udělali cirkus Humberto v kombinaci se slepičarnou.Je to pohodlné a" jakoby "vychytralé,ale tah na branku nikde.
No ni?

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

Tah na branku nechávám na vás, Anno.
Když téměř všechny vaše příspěvky začínají slovem "Včelka",
tak určitě někoho nalákáte, o tom nepochybuji... :-)

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Tak bytady měl být být hned ráno odkaz sveži televize "ABY BYLO JASNO(ABJ)" a tak by to tlačítko mělo ránu a já nebyla sama,když vy máte tu podivnou představu z komunismu,že to za vás vše zajistí KSČM,ale ta je svými funkcionaři metodou CHUCPE rozlamana na trosky a ty se živi prodejem nemovitosti které možná patří nám LIDU namísto ,aby se tu mezi námi objevili a já měla ty spojence,kteří tady odmítají sloužit lidu a stala se z nich buržoasie považující se pro ty peníze za Střední třídu,která beze změny režimu nemúze nikdy vzniknout,ale naopak hrozí zbytkum za které se mylně považuji absolutním zničením, tak TO aspoň zdiskutujte když je už čas 00 hodin a vy to tady chcete delit .
No ni?

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Tak bytady měl být být hned ráno odkaz sveži televize "ABY BYLO JASNO(ABJ)" a tak by to tlačítko mělo ránu a já nebyla sama,když vy máte tu podivnou představu z komunismu,že to za vás vše zajistí KSČM,ale ta je svými funkcionaři metodou CHUCPE rozlamana na trosky a ty se živi prodejem nemovitosti které možná patří nám LIDU namísto ,aby se tu mezi námi objevili a já měla ty spojence,kteří tady odmítají sloužit lidu a stala se z nich buržoasie považující se pro ty peníze za Střední třídu,která beze změny režimu nemúze nikdy vzniknout,ale naopak hrozí zbytkum za které se mylně považuji absolutním zničením, tak TO aspoň zdiskutujte když je už čas 00 hodin a vy to tady chcete delit .
No ni?

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Chytré děti na tom nejsou špatně, stačí se porozhédnout.

Průměrný počet slepic: 4.1 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Peskov: Jednání jsou k ničemu, našich cílů lze dosáhnout jen vojensky
29. 3. 2023, 15:07 – Moskva
Michal Sobotka

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

osvěta + finance + nesmírné zdokonalení zbraně
Zajímavý závěr, docela prorocký.

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

Kdy přijali novou ústavu dle vylepšeného amerického vzoru:
- konfederace, kde každý subjekt má vlastní vládu, parlament, ústavu, zákony, policii, školství, soudní systém, zdravotnickou koncepci
- 2 federální parlamentní komory z neprofesionálních politiků, nezávisle projednávající zákony - ochrana zájmů menšin v dolní komoře
- 7 členná federální vláda zahrnující ročního prezidenta a premiéra v jedné osobě, volená parlamentem, reprezentující 4 nejsilnější strany
- neutralita, subsidiarita a občanská suverenita na bázi 3 nástrojů přímé demokracie: obecní sněm, občanská iniciativa, referendum o zákoně

Průměrný počet slepic: 3.1 (8 hlasů)

V situaci,kdy nikdo z voličú nechápe,že je třeba jeho funkci GŘ už dávno zrušit,když nikdo nechce ani tu Švycarskou demokracii,bo ji volilo

POZOR POZOR jen 0,31% voličú tj 16.823 voličú a její "přeceda" prý na jejich webu zarazil a mrtvo,rubliku DISKUSE a tak tomu,dál korunu!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.3 (10 hlasů)

POZOR POZOR, nikdo se zatím nemusí bát vůle národa,
preference stoupá 2.5x při každých dalších volbách, takže za 5x (4?) let jsme u 1.5 miliónu voličú

Diskuze už zase funguje:
https://svycarska-demokracie.cz/vyrocni-zprava-2022/#comment-46000

Průměrný počet slepic: 3 (7 hlasů)

A čím je zajištěno, že ty preference budou stoupat i nadále?

Vždy platí: "Past performance is no guarantee of future results."

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

A je tam podobný přístup k diskusi jako zde.Uvdime ,kdy tam bude dosaženo aspoň tolik sesterských komentu jako tady a ať si předseda nemyslí, že to vyhraje,nejprve by se měl tam u sebe ,podle mého názoru , zapojit do diskuse nad SV PNZ a mužeme zkusit instalovat prozatím ještě neznámý jeho první postulát,který by neškodilo společně zdecimovat.na sračku v diskuzi a boji za volbu Švycarske demokracie a hlavně naše dvě třetiny platu a penzí ,které nynější voliči tady , nechtějí a prý chtějí tak tím pádem,,.. dostat Česko na první místo mezi banánovými republikami.
Dnes holenkove nejsou fronty na banány,ale na zubní doktory a jejich plomby.
No ni?

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)

Přinejmenším podobně jako tradičně ve Švýcarsku:
- na obecní úrovni schvalování rozpočtu, účetní uzávěrky a startegických investic všemi suverény
- na kantonální úrovni společně také o otázkách daňových
- na federální úrovni také o investicích do společné obrany

Průměrný počet slepic: 3.2 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Zmetek Plaga z ANO od Babiše proti Ševčíkovi...

Babiš mlčí.

Zase nemaj národovci o koho se opřít v Parlamentu vyjma Okamury...

"Plaga: Ševčík v čele fakulty neměl být dávno dnes 22:09 Jiří Mach Vysoká škola ekonomická měla už dávno zbavit děkana Národohospodářské fakulty Miroslava Ševčíka funkce, řekl Právu šéf Národního akreditačního úřadu a bývalý ministr školství za ANO Robert Plaga. Podle něj kvůli Ševčíkovi ztrácí na kreditu celá škola."

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-plaga-sevcik-v-cele-fakulty-nemel-…

Průměrný počet slepic: 4.2 (16 hlasů)