Raději český kriminál...

Autor

Tak nám Putin vyhrál v Rusku volby a může si říct podobně jako Karel Gott, že tentokrát to opravdu, ale opravdu nečekal. Jeho podpora je naprosto rekordní, protože Rusové přijali jeho náhled na přibližování NATO k ruským hranicím, sdílejí jeho pocit ohrožení vlasti a mají stejný názor na to, co by se s tím mělo dělat. Bojovat bez ohledu na ztráty i následky až do vítězství.

Kecy o nedemokratickém hlasování si Západ může strčit za klobouk. Rusové sami s tím nemají žádný problém a to je rozhodující. Putin zaútočil na Ukrajinu, ustál západní sankce, rozjel válečnou ekonomiku, poradil si s dočasným nedostatkem vojenského materiálu, za jeden den se vypořádal s Prigožinovým povstáním, přeoritentoval obchod do Asie, Rusko přeskočilo v HDP Německo a válka se pro něj vyvíjí příznivě. Rusové to ve volebních místnostech ocenili a i když leckdo v Rusku oplakává nějakého syna, Putinovi to za vinu nedávají. Všechny hysterické výkřiky o nedemokratických volbách jsou sice hezké, ale na funkci to nebude mít vliv.

Před dvěma roky jsem napsal, že Rusové v této válce dělají, co dělat chtějí. Sice tomu jejich stylu vlastně vůbec nerozumím, ale tomu nerozuměl svého času ani generál Manstein, který ve svých denících konstatoval, že německá armáda má všechno lepší, jenže ty mongoloidní hordy z východu mu každý den ukrojily kus území, ať se snažil jak chtěl. Když teď čtu Andora Šándora, ale vlastně i Petra Pavla, tak je to jak přes kopírák. Rusové by neměli vyhrávat, protože jsou to Rusové! …ale stejně vyhrávají.

Mimochodem… v německém zázemí se tenkrát dělo přesně totéž, co se teď děje u nás a to mě děsí. Různí Goebelsové totiž vystupují před masy a ptají se fanatických davů, jestli chtějí totální válku.

A davy odpovídají stejně jako v roce 1943. Ano, chtějí totální válku. Nadšeně pro ni tleskají. Nasadit naše vojáky (a pak i naše děti) na frontě, přisunout henty wunderwaffen, které zvrátí situaci a hlavně věřit neomylným evropským hodnotám, díky kterým nakonec zvítězíme. Už brzy budeme mít tanky Tiger a Panther, už brzy budeme mít vergeltungswaffen, jen se nesmíme bát přitvrdit a psát svá jména na drony, které zabíjejí ruské vojáky. Nenapadne je, že by to jednou mohlo mít následky… Ruské archivy mají nechutně dlouhou paměť. Oni je tam nikdy nepálí ani neskartují.

Stejně jako v roce 1943, ty nadšené davy jaksi nevidí, že Rusko už je v totální válce dva roky. Zatímco tady se pro válečnou ekonomiku neudělalo vůbec nic a stále je důležitější grýndýl než Ukrajina, v Rusku nepřítele nepodceňují. Zatímco my vymýšlíme občanky v mobilu, Rusové staví muniční továrny. Ruská armáda je silnější než na začátku války, má víc mužů techniky, munice i zkušeností a ta ukrajinská má nedostatek všeho. Jako v roce 1943…

Ne, fakt není náhoda, že se právě teď mluví o nasazení evropských vojáků na Ukrajině. Nic jiného než lidské životy už Evropa nemá. Stejně tak není náhoda, že se v uplynulém roce novelizovaly branné zákony ve státech východní Evropy a jsou jako přes kopírák. Když IQ stosedmička začne o něčem mluvit, tak to nemá ze své hlavy, ale někdo to tam implantoval. Mluví o tom, protože dostal rozkazem o tom mluvit. Mluví o tom, protože odteď už podporu válce drží jen goebelsnoviny a goebelstelevize. Válka je prohraná, ale to neznamená, že by se v ní nedalo utratit ještě půl milionu ukrajinských životů a třeba i nějaký ten milionek životů polských, slovenských a českých.

Co na tom, že Rusko posiluje? Sankce nefungují, chce to víc sankcí. Plýtvání ukrajinskými životy nefunguje, chce to víc životů… Hezky salámek po salámku, paragraf po paragrafu, novelka po novelce. Jednoho dne pak někde ve Vrběticích zase něco vybuchne, do Polska zase přilétne zaručená ruská raketa a pak už to pojede. Madam Černochová se o to postará. Hnutí ANO všechny tyto paragrafíčky také posvětilo.

Američané se s Ukrajinou už de facto rozloučili posledním balíčkem (opět nedostatečné) vojenské pomoci a po volbách dost možná vystoupí z NATO. Budou z obliga, jen ještě budou chvíli kasírovat za stíhačky, které dostaneme, až prohrajeme spolu s Ukrajinou… Ale mezitím bychom ještě mohli mít vojenské hřbitovy i tady u nás, když je po nich Rakušan celý říčný. Od června budou moci do řad policie nastupovat i cizinci, takže odvodní komisaře mají už vlastně připravené.

Hele, já asi půjdu sypat hnůj na Strakovku sám, když teda Agrární komora nechce. Lepší český kriminál než ukrajinská fronta…

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (447 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

" Rusové přijali jeho náhled na přibližování NATO k ruským hranicím ".

Výsledek? Po zákroku proti přibližování NATO k rusáckým hranicím máme celou finsko ruskou hranici s členem NATO a kryje to zezadu Švédsko. Tak tomu fakt říkám úspěch v boji proti přibližování NATO k ruským hranicím. Urááá a jdeme na vodku.

Průměrný počet slepic: 1.7 (159 hlasů)

pomalu zardousit ?

Průměrný počet slepic: 4.5 (95 hlasů)

Žádný stát si nikdy nelajsne napadnout jadernou velmoc. A je celkem jedno, že pokud by neexistovaly jaderné zbraně, ale pouze konvenční, tak mají amíci nad Kremlem vlajku do týdne. Ony ale existují, což nám často připomíná Medveděv, ještě předtím, než spadne ožralej pod stůl, tak vybírá, jaké státy na západě by bylo dobré trefit atomovkou.

Rusko přímo nikdo neohrožoval, akorát Putin si moc četl v historii jeho národa, rozhodl se být carem, který se přepíše do učebnic jako vojevůdce a vy mu to žerete a tisíce lidí kvůli jeho velkejm koulím umírají. Včetně těch nejslabších civilistů. Dětí, ženských a starců. Až trefíte panelák a tam zabijete roční dítě, tak mu pak na pohřbu vysvětlete, že to bylo potřeba udělat, abyste se ochránil před rozpínavostí NATO.

Průměrný počet slepic: 1.4 (195 hlasů)

To fakt myslíte berrnarde vážně? Co sem píšu, ještě nikdy jsem tady takovou krávovinu nečetl. Mám se co ovládat, abych vás tu veřejně nepojmenoval tím, co si o vás myslím! Jestli je většina občanů stejně inteligentní jako vy, už se vůbec nedivím, že jsme po třiceti letech budování kapitalismu spadli ekonomicky, politicky, morálně a kulturně na samé dno. "Rusko nikdo přímo neohrožoval"! To jste se tedy hezky odkopal. Já se z vás snad pobliju!

Průměrný počet slepic: 4.7 (137 hlasů)

Souhlasím pane Oline i já s tohoto názoru "Rusko nikdo přímo neohrožoval"! se doslova pobliju!

Průměrný počet slepic: 4.7 (55 hlasů)

to jsou ale tlachy. Nebyl jste pod tím stolem spíše vy? Ani se nedivím, že jsme tam kde jsme, když naše matička země plodí takové inteligenty, jako jste vy.

Průměrný počet slepic: 4.7 (61 hlas)

berrnarde tys mě donutil se zalogovat a něco napsat. Bohužel s tímto tvým názorem  souzní spousta mých vrstevníků, kteří se prostě zasekli v 89 a mají představu, že když vyhraje Rusko, tak budou znovu výjezdní doložky. Tak to přece není. Evropa je řízena z US, v Evropě je pořád více jak 100 tis. US vojáků, buduje se velká základna v Rumunsku a žoldnéřů bude na světě vždycky dost. Když můžou teď na ukrajinské straně bojovat Kolumbijci a Brazilce a na ruské straně Tadžici a Kazaši. Tahle válka jen tak brzo neskončí.

Průměrný počet slepic: 4.8 (44 hlasů)

ale mám pocit, že výjezdní doložky byly zrušeny už před přvratem...

Průměrný počet slepic: 4.2 (12 hlasů)

protože jiné vysvětlení nemám, Amíci prohrávají dost často vybavme siVietnam Afganistán ,Sýrii...zábavné je připomnout si, že Sověti odchízeli z Afganistánu po prohře ve formacích a pod zástavami, kdežto Amici, věrni saigonské tradici, bezhlavě prchali a podobně jako my na místě nechali  tlumočníky - ti naši neuměli česky, kteří měli strach, že budou trestnáni jako klaboranti,  a hlavně, nechal tam své služební psy, což je svinstvo největšího kalibru, zatáhli t skvělá zvířata do svého boje a pak se na ně vybodli. Nikdy a na to dám krk, nebude nad Kremlem viset americká vlajka jako symboli dobyvatele, ohledně ruské vlajky nad Bílým domem už bych tak rezolutní nebyla.

Nyní praskly na Ukrajinu, která v tu dobu mívala v ústavě neutralitu, nejen  biolaboratoře, u kterých se Nulandová tak bála, že padnou Rusům do rukou, ale i  špionáížní stanice určené k odposlechům a asi i dlšímu

cílené pěstování rusofobie na tzv. Západě, i u nás,, je doložitelné, vždyť Rusko jako nástupnický stát,který za celý SSSR platil třeba dluhy, tedy i za Ukrajinu nebylo ani pozváno k oslavám  skončené války v Evropě, Němci samosebou nechyběli. a dokoce se snažili nepřipomenout, kdo osvobodil Osvětim nbo dokonce - a to je už do nebe volajíci - zlusili tvrdit, že ji osvoboili Američané a s nimi také výročí slavili..je to hanba pro Evropu řečenou západní.vydejte se do Doněcka a okolí a tam povídejte, jaké je to zabít někomu dítě, nebo se mrkněte do Gazy, do Vietnamu, do Sýrie, Iráku......je toho na výběr

Průměrný počet slepic: 4.7 (59 hlasů)

Nemám Vás za hloupého chlapa, spíš naopak. Jste ale určitě zapšklý a zaujatý. Váš pohled na Rusy je dost podobný pohledu A. Hitlera na Židy. Povězte Bernarde, jaký skutečný důvod měl A.H. židy pronásledovat a vraždit? A jaký je skutečný důvod Vaší nenávisti k Rusům. Dokázal byste rozeznat Ukrajince od Rusa? Podle čeho? Já ne. Ta ve společnosti šířená rusofobie, z čeho pramení? Z roku 1968? Potom nechápu, proč se tak moc kamarádíme s Němcem. Nemusím snad připomínat Böhmen und Mähren a 360 tisíc mrtvých Čechoslováků. Rudá armáda nechala v tehdejším Československu víc jak 140 tisíc životů. Jasně, byli mezi nimi Ukrajinci a další z mnoha národů Sovětského svazu ale rodilých Rusů u nás padlo nepoměrně víc.
Určitě platí, jiný národ, jiná mentalita. Nemusí se nám všechno líbit, ale to není důvod k nenávisti.
A, co se týká toho trefování paneláků, to máte pravdu. A můžete se rovnou zeptat, proč Ukrajinci stříleli do paneláků Ukrajincům na Donbase, proč existuje Alej Andělů. Jenom proto, že si tam uspořádali referendum a chtěli autonomii?

Průměrný počet slepic: 4.8 (60 hlasů)

co občané Ruské federace udělali občanům České republiky tak zlého, že je Češi doslova nenávidí? Mají rádi Američany, Francouze, Brity i Němce. Co tak velkého a záslužného tyto národy pro Čechy udělaly? Američané nám na konci války rozbombardovali fabriky, baráky a povraždili tisíce lidí, Francouzi s Brity nás v Mnichově chladnokrevně zradili a obětovali Hitlerovi, Němci nás šest let okupovali, okrádali a zavraždili desetitisíce civilistů. Němci nás po celá staletí považovali za méněcenné, za póvl, za podřadnou rasu a kde mohli, tam nám škodili. Přesto je milujeme a lezeme jim do prdelí!

Mimochodem, když Československu v roce 1938 SSSR nabídl, že když nás budou Francie a Británie proti Německu bránit, připojí se k naší obraně. Byli to Poláci, kteří nedovolili přesun Rudé armády přes jejich území včetně letadel.

Kdo mi vyjmenuje zločiny, kterých se na nás dopustily národy Ruska?

Průměrný počet slepic: 4.9 (55 hlasů)

Jak kdo. Já ty nafoukané západní degeneráty rád nemám. A ty, kteří jsou k nim servilní, tuplem.

Průměrný počet slepic: 4.8 (25 hlasů)

Česká společnost je už od převratu pomalu očkována narativem, že viníkem druhé světové války jsme tak trochu i my Češi a vyzvedávali se tady excesy těsně po válce - filmy jako Habermannův mlýn nebo Krajina ve stínu. Sovětský svaz potažmo Rusko je označováno za původce naší národní tragédie rok 1968. Nedávno to vystihl V.Klaus, že z toho máme větší trauma než z Mnichova, který znamenal zlomení páteře celého národa. Sám po 50 letech žití v tomto státu nevím co si o nás mám myslet. Pokud by vypnula elektřína a do řetězců REWE nepřijel kamion se žrádlem, tak......

Průměrný počet slepic: 4.7 (34 hlasů)

In reply to by Tom

Trvalý odkaz

 "Pokud by vypnula elektřina a do řetězců REWE nepřijel kamion se žrádlem, tak......"

- Obávám se, že i za to by podle těchto lidí mohl Putin...:-) Oni ti "hodní" amíci to s námi myslí dobře - na co je Evropě Nord Stream, lepší je vyhodit ho do povětří, tak jak se to hodí do krámu. Kšeft vole...

Průměrný počet slepic: 4.7 (26 hlasů)

Za 5 slepic. Díky za doplnění. O tom, že hodně Čechů (zdaleka ne všichni) se na Rusko dívá skrz prsty by se daly napsat knihy, ale jediný důvod, který se neustále omýlá je rok 1968. Nic jiného. Žádný použitelný důvod proč lezeme do zádele KoZa jsem ale nikdy neslyšel.

Průměrný počet slepic: 4.9 (27 hlasů)

po mém soudu hlavně ze dvou důvodů. jednak k tomu jsou v posledních 30 letech cíleně vedeni a vychováváni stejně jako celý západ. V každé přihlouplé detektivce se zloduch většinou jmenuje Sergej, Ivan a mluví  s přízvukem, zejména jedná-li se o příběh trochu mafiánský. Pak také protože že Češi si nechtějí připustit ( a Poláci už vůbec ne) jak moc máme být Rusku (SSSR )vděčni za to, že vůbec žijem , naše řeč i náš národ, a vděčnost lidi zlobí, neradi ji k jinému cítí.. v podstatě nás ztělesňuje prezident, proto taky byl zvolenm nikdo si nemyslí, že by kohokoliv z nás převyšoval nadáním, rozhledem, věrností myšlence nebo přátelům, není třeba se před ním stydět, je jako my, nebo my jsme lepší než on.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

že AH pronásledoval Židy protože ti v roce 1933 vyhlásili Německu na Světovém židovském kongresu ve Švajcu válku a tak chtěl eliminovat jejich 5. kolonu v Německu. Zrovna tak to třeba udělaly USA a Austrálie s občany se šikmýma očima.

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

In reply to by Jirkafik

Trvalý odkaz

že vítězstvím AH ve volbách skončila sionistická Výmarská republika

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

zavádět v Rusku Švýcarsko zlodějský systém, tak se tam zajeď podívat.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Tím, že se Finostán a Švédostán připojil k NATO, už nemůžou jen tak svévolně napadnout Rusko. Žádná druhá fronta. To by znamenalo okamžitě válku s celým NATO a tedy třetí světovou. A do toho nikdo normálně uvažující (takže kromě navedeného rozvědčík prezidenta Jawohl 107 [jak píše vtipně Mája níže] a magorů v naší vládě) jít nechce. Možná proto je to Putinovi jedno, od teď už od nich žádné nepříjemné překvapení nehrozí. A podle zpráv, které se od tam šíří, mají zdá se dost problémů sami se sebou a s tím co si k sobě zavlekli v rámci jejich vlastního "Wir schaffen das".

A dále jde o princip. V západních zemích si můžou dělat co chtěj, ale pokud by západ ovládl celou Okrajinu, to už jsou jejich bratři (i když to nechápete a oni někteří taky ne) to Rusové nikdy nedovolí. Když proti nim poštvali UKáčka, proč by nemohli poštvat proti sobě Rusy samotné. A o to šlo Anglii a Americe minimálně od 2014, to byl jejich plán.
To co se teď děje na Okrajině, je jen taková slabší facka na probuzení. Srovnejte si ztráty civilistů za dva roky tam a za pár týdnů v Gaze. A to se Ukronáckové tak snaží, aby byly civilní ztráty co nejvyšší.

Průměrný počet slepic: 4.8 (133 hlasů)

stejně jako ta naše. Tentokrát by zimní válka byla rychlá. Čtvrtina skandinávie je černá nebo hnědá, ti by bojovat nešli

Průměrný počet slepic: 4.6 (77 hlasů)

je třeba dodat - zatím.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Útoky Kyjeva na Belgorod jen posílily vlastenectví obyvatel města

RUSKO / UKRAJINA: Pravidelné ostřelování Belgorodu ze strany ukrajinských ozbrojených sil nejenže nedokázalo zlomit vlastenectví obyvatel města, ale naopak, ještě více ho posílilo.

Přiznává to americký deník The Washington Post .

Autorka se domnívá, že Kyjev úmyslně zasáhl město, aby v něm vyvolal protestní nálady a v posledních dnech dokonce narušil volby. Upozornila, že obyvatelstvo Belgorodu se stalo mnohem patriotičtějším. Mluvila s některými obyvateli města a všichni oznámili svůj záměr hlasovat pro Vladimira Putina. Někteří navíc připouštějí, že dříve byli apolitičtí a volit by nešli, ale teď si uvědomili důležitost účasti na volbách a hodlají podpořit Putina.

Člen městského zastupitelstva Vadim Radčenko se domnívá, že útoky na město jen posilují vlastenectví obyvatel Belgorodu, protože cítí, že za nimi stojí celá země.

Autorka poznamenala, že včera, navzdory brutálnímu ostřelování města, místní obyvatelé chodili do volebních místností ve velkém počtu. Také poukazuje na to, že všechna prohlášení RDK (Ruský dobrovolnický korpus – formace ruských fašistů bojujících na straně kyjevské chunty – pozn. překl.) o jakýchkoli úspěších nebyla žádným způsobem prokázána.

Zpracoval: NF 17. března 2024 👉 @cz24news

Průměrný počet slepic: 4.8 (112 hlasů)

že nemají na frontě čím střílet a pak to perou na tržnice, volební místnosti a paneláky 🤔

Průměrný počet slepic: 4.8 (103 hlasů)

Když IQ stosedmička začne o něčem mluvit, tak to nemá ze své hlavy, ale někdo to tam implantoval. Mluví o tom, protože dostal rozkazem o tom mluvit...“

Náš rozvědčík prezident Jawohl 107 (ano, ovšem, provedu, rozkaz) přebere na svá bedra to, co USA zmrvily.., to je jako převzít odpovědnost za úprk z Afghánu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (96 hlasů)

"Od června budou moci do řad policie nastupovat i cizinci, takže odvodní komisaře mají už vlastně připravené."

Takže se teoreticky může stát, že Ukrajinec zašitý u naší policie může asistovat u odvodu českého odvedence do války za Ukrajincovu zemi... (doufejme, že pro ty ochotné pitomce u odvodu dobrovolného, že naše lidi nebudou nahánět jako u nich) 

Průměrný počet slepic: 4.7 (79 hlasů)

Vidlák: ... Od června budou moci do řad policie nastupovat i cizinci, takže odvodní komisaře mají už vlastně připravené...

Ano Danieli odvodní komisaře (cizince) už je mají připravené. Jsou to tito odvodní komisaři na Ukrajině viz níže video s titulkem "Odvody v Oděsse pokračujú ". Už to mají Fiala a Rakušan dokonale promyšlené. Tak jak je to ve videu, tak se to bude dělat u nás přímo od těchto ukrajinských odvodních komisařů! Nedají nám možnost aby jsme si vybrali raději český kriminál, skončíme přímo v zákopech na Ukrajině!

"Odvody v Odesse pokračujú "
Odvody v Odesse pokračujú,zaujímavé ,že naše mienkotvorné média o tom nerozprávali

video+zdroj:  https://www.mojevideo.sk/video/3a20c/odvody_v_odesse_pokracuju.html

Průměrný počet slepic: 4.5 (49 hlasů)

téměř naprostý souhlas. Jen jedna věta je nesmysl a to: "Už to mají Fiala a Rakušan dokonale promyšlené." Věta má znít: Už to mají Fiala a Rakušan bruselí nařízené. Ti dva nemyslí, oni jsou tlumočníci Deep State.

Jinak dnes hodně dobrý blog k zamyšlení na AENews.

Průměrný počet slepic: 4.5 (32 hlasů)

Mě děsí, že situace "nastupovat můžou u policie i cizinci" může býti (krom odvodů) i takovým tím "rozkladem" u policie zevnitř? Nějaký manuál na to asi bude. A jde se snad bod po bodu?

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (58 hlasů)

Kolega z práce se vrátil z maďarské domoviny naprosto šokován:

Orbán prý prosadil přijímat ČÍŇANY do řad maďarské policie :-)
A už prý viděl patrolovat některé v dvojici s domácím kolegou ...

Fakt to není fake - hoďte si do vyhledávače "chinese in hungary police".
Chinese police set to patrol alongside Hungarian officers

hu_ci

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Žeby nejlepší strategie člena NATO, jak ochránit národní kulturní hodnoty v průběhu globálního konfliktu?
Putin už atomovku na Budapešt poslat nemůže, to by mu v Pekingu neprošlo ...

Průměrný počet slepic: 3.7 (48 hlasů)

Skutečně, křížením českých a čínských genů vznikají kvalitní potomci. Spolužák Martin, profesor chemické fyziky v Tokiu, má s číňankou dva kluky, nejspíše oba zvládají plynně mnoho jazyků, s jedním jsem v Praze mluvil česky. Jen ty trocha šikmé oči byly pro našince zvláštní.

Průměrný počet slepic: 4.1 (15 hlasů)

Už před delším časem jsem četl rozhovor s našim policistou, specializujícím se na výcvik protiteroristických jednotek. Mnohokrát cvičil zahraniční policisty. Mluvil o tom, jak to vypadalo při výcviku v Africe, jak v arabských zemích a jak v Číně.

V Africe a arabských zemích měli budoucí policejní specialisté problém sejít se ve stanovený čas. Hodinka sem nebo tam nic v jejich pojetí neznamenala. Po další hodince výcviku si stěžovali že je horko a pro dnešek by to mělo stačit.

Čínská jednotka byla nastoupená vždy včas. Všichni adepti na budoucí policejní specialisty se při výkladu neustále doptávali na detaily, všechno si zapisovali a točili na videa. I po skončení výcviku byl přednášející obklopen svými žáky a neustále dotazován.

Možná proto o černé policisty žádný Evropský stát nestojí, ale o ty Čínské zájem je.

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

Rozhodně je lepší sehnat si na jakoukoliv práci Číňany než Arabáše (ty silnice by dopadly...:-)

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

V Amíkově u policie nemají černochy? (Pardon - Afroameričany)

Průměrný počet slepic: 4.4 (15 hlasů)

ti Číňani nemusejí být cizinci, mohou to být usedlí občané Maďarska.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

cizinci budou v silových složkách, snad nám spoň dovolí dodávat svépeníze na jejich zdravotní péči, bydlení a na školy pro jejich děti. a potěšíme se černým kašlem. hurá.

Průměrný počet slepic: 4.9 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

 Prezidentské volby v Rusku nepřekvapivě vyhrál Vladimír Putin. Vzhledem situaci ve světě i na Ukrajině to je logické. Putin vyvedl Rusko z jisté destabilizace a směřuje zemi k prosperitě a ekonomickému růstu, má respekt u obchodních partnerů Ruské federace i doma a vzbuzuje obavy na Západu, zároveň je zdrženlivý v odpovědích na jeho provokace. To vše jsou dobré důvody k tomu, aby nadále zůstal sedět v Kremlu.

  Jiný názor na to má například ministr zahraničí Lipavský. Opět se projevil jako diplomatické nedochůdče a debil zároveň. Volby v Rusku označil za frašku, přestože k té měly blíže především ty americké, díky nimž vznikl nový pojem, tedy proslulá Bidenova křivka. Je až neuvěřitelné, jací lidé nám vládnou a kolik lží vypouští a ještě jim věří. Například Fiala tvrdí, že o masakru v Oděse nic neví, přestože byl jedním ze spouštěčů rusko-ukrajinské krize, téměř celá naše politická ekipa ignoruje dění na Východní Ukrajině od roku 2014 včetně existence Aleje andělů připomínající násilnou smrt nevinných dětí na Donbasu, stejně tak legitimitu referenda na Krymu uznaném i OSN a vedoucím k návratu poloostrova pod křídla Ruské federace. Morální úroveň našich pseudoelit odpovídá novinářské spodině typu Forum 24. Přesto má Pětikoalice stále nějaké voliče, navíc Piráti obsazují 2.místo v předvolebních průzkumech a ten trapný a prolhaný plátek Forum 24 také někdo ještě čte. Třeba i proto, že jejich články uveřejňují i na Seznamu. Tedy další prolhané hlásné troubě liberálů. Mnoho lidí však Seznam sleduje a důvěřují mu. Nepochopitelné….

  Nadpis článku se však netýká jen voleb v Rusku a reakcí na ně. V poslední době se na sociálních sítích rozmohl takový nešvar. Dezoláti (sami se k nim s hrdostí řadíme) měli pravdu s pochybnostmi o vakcínách a jejich následcích. Dopředu varovali před Green Dealem a elektrifikací osobní dopravy, načež i v Bruselu obsazeném ideologicky pomatenými europoslanci uznali, že elektromobily nejsou zdaleka bezemisní. Stejní ,,konspirátoři“ už dlouho říkají že propagátorům Green Dealu nejde o přírodu. Dalším důkazem je vykácení tzv. Pohádkového lesa v Německu z důvodu jeho náhrady lesem větrných elektráren. Těch, které mimo jiné zabíjí ve velkém ptáky, když nefouká, tak pouze hyzdí okolí, jejich pryskyřicové vrtule se nerecyklují, ale pouze se zahrabávají do země a výroba celých zařízení je tak ekonomicky a energeticky náročná, že si na sebe nikdy nevydělají. Tedy pokud nemají přidány diesel agregáty, což už jsme také poznali. Už to samotné jaksi postrádá opodstatnění a pro selský rozum je to úplně mimo chápání.

  Je tu však něco, co ani tzv. dezoláti nedokážou vymyslet. Vznikla určitá skupinka skutečných konspirátorů, kteří se od zmíněných dezolátů odlišují, byť dosud v mnohém byli zajedno. Novým fenoménem sociálních sítí je tvrzení o tom, že Země není koule, ale připomíná placku. Ta neobíhá kolem Slunce, které navíc nehřeje. Vyznavači teorie o kopuli nad planinou v různých obměnách též tvrdí cosi o tom, že Antarktida je pouze územím, za kterým jsou další oblasti s odpověďmi na mnoho záhad. Ohání se zákony fyziky, ovšem značně zkreslenými, a svými teoriemi  se vrací do doby středověku a nadvlády kléru. Větu ,,a přeci se točí“ považují za počátek lži. Nás smířené s modelem vesmíru a Sluneční soustavy uznávaným odborníky považují za hlupáky. Dobrá, můžeme pochybovat o přistání několika lodí Apollo na Měsíci, zvláště s přihlédnutím na to, že o 50 let později nejsme schopni podobný manévr zopakovat. Logiku mají i další pochybnosti, třeba o údajném nárazu letadel do Dvojčat a navíc nesmyslné zhroucení dalšího mrakodrapu a mnoho nesrovnalostí kolem této události, na které upozorňují i stavební inženýři. Ale tvrdit, že zeměkoule neexistuje, a vše, čím se moderní věda zabývá, je jen blamáž těmito fantasty zdůvodněná záměrným ,,oblbováním“ lidstva, je už jaksi přes čáru.

  Hloupost lidí je nekonečná. Jsou snadno manipulovatelní, o čemž svědčí poslední výsledky voleb u nás. A to jak parlamentních, tak i prezidentských. Jejich schopnost věřit tam, kde při zapojení selského rozumu i průměrně inteligentní člověk dokáže odhalit lež, je neuvěřitelná. Bojovat s lidskou hloupostí je nekonečná činnost. A poslední dobou stále častější.

Jindřich Kulhavý

Průměrný počet slepic: 4.9 (124 hlasů)

Vše je jasné, je rozhodnuto. O nás bez nás. Proč to ale ostatní nevidí?

Už jsme to tady několikrát řešili - většina lidí tvrdě spí, i když  jsou v práci nebo řídí auto. Konkrétní příklad z mého bezprostředního okolí: ve firmě kde pracuji je cca 50 zaměstnanců, nenaočkovaní jsme pouze 4  a od plandemie se k nám ostatní chovají jako k  podivínům. V lepším případě k nám mají shovívavý přístup, jakože na nás sedl nějaký konspirační démon  a teď  nám "straší ve věži".  Po vypuknutí konfliktu na Ukrajině se příkop mezi námi ještě prohloubil, protože  my nenaočkované bílé vrány máme zcela opačný názor něž nakočkovaní kolegové. 

Podobně to je v místě mého bydliště.   Všichni na naší ulici spadají do kategorie vyšší střední třída  a "nemají čas",  chuť a  ani potřebu  hledat nějaké alternativní  informace, protože z jejich pohledu vše funguje tak,  jak fungovat má.  Mají dobré pracovní pozice nebo vlastní firmy  a  činy Fialy považují  za jediné  možné a správné.  Když se  občas se sousedy sejdeme, není radno v rámci dobrých vztahů otevírat témata očkování, Ukrajina  a neschopnost či spíše všeho-schopnost blbečka s falešnýma brejličkama a jeho kumpánů. Podobně jako v práci nasadí shovívavý úsměv. Tedy  v tom lepším případě, ale po pár skleničkách jsou někteří velmi nepříjemní, protože je rozčiluje, že mohu být tak "hloupý".  Takže tyto ožehavé témata už raději neotvírám, nemá to smysl.

 Další  z důvodů, proč mne považují  známí   za podivína  je skutečnost, že nemáme  televizi. Většina lidí to vůbec nechápe a když se to dozvěděli,  několikrát jsem slyšel otázku: " A co teda se ženou po večerech děláte?" 

ZÁVĚR:  Jako příčinu nedostatečného fungování myšlení  vidím  v každodenním průplachu mozku fekáliemi z ČT  a  ČRo, protože platí, že 100x opakovaným lžím  začnou  lidé věřit.  Velmi se obávám, že většinová populace začne otevírat oči až jim začnou chodit domů povolávací rozkazy a na ČR začnou  padat bomby.  A   ČT bude zase  tvrdit,  že  Putin.  A je vcelku reálné,  že i potom  bude  stále  hodně takových, kteří tomu budou věřit. Bohužel  neumím ukázat  lidem  ve svém okolí, že všechno může být jinak. Máte někdo nějaký vyzkoušený tip, jak spáče probudit dřív, než bude pozdě?

Průměrný počet slepic: 4.7 (67 hlasů)

Hloupost lidí se od počátku 21. století rodí a má základ ve školách! Mainstream už jejich absenci zdravého rozumu a schopnost logicky uvažovat jen upevňuje. Je to depresivní poznatek, ale je to tak :(

Průměrný počet slepic: 4.7 (34 hlasů)

Žádný tip nemám, zato mám obdobnou zkušenost jak z pracovního, tak sousedského prostředí. Bohu žel i z širší rodiny.

Průměrný počet slepic: 5 (23 hlasů)

popsal jste to přesně. Bohužel na to žádná rada ani recept není, jak probudit nevědomé. Je to pořád stejné, v tomto ohledu k žádnému posunu nedošlo -

Už Ježíš řekl: "Otče, odpusť jim, vždyť nevědí, co činí." Lid stál a díval se. Členové rady se mu vysmívali a říkali: "Jiné zachránil, ať zachrání sám sebe, je-li Mesiáš, ten vyvolený Boží."

Průměrný počet slepic: 5 (17 hlasů)

třikrát očkovaná a jsem ráda, že jsem to podsoupila Konspirační torie jsou pole mne z obou strtan, reálný výzkumem potvrzený konečný verdikt, zda očkovánípomohlo či škodilo zatím nikdo nepředložil, tvrzení, že očkování bude znamen, že nebudeme infekční bylo jasně nesmysl, stejně jako trvzení, že   covid je jen chřipečka....

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

podle mne hodnověrnéinformace nemají ani přínivci a ani odpůrci, protože se k problému nepřistoupilo zčistě odborných hledisek ,takže jsem  stále ráda, že jsem se nechala očkovat. zajímavější než zjevní magoři s plactou zemí je to, že  i na Ukrajině jsou oprý rozličné obojné partyzánské skupin... a ty bojují proti té jejich vládět , své oddíly prej nazývají jmény legendárnách protifšitických partyzánských velitelů napříkld Kovpak....jedou se  dozvíme, jak je tomu skutečně.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

očkovaní. Bezprostředně po očkování jsme neměli absolutně žádné zdravotní potíže a dodnes jsme nezamarodili a cítíme se OK, přiměřeně věku. Jak jsme se my, laikové, měli rozhodnout mezi názory vědeckých a lékařských kapacit, kdy v poměru 50:50 jedni říkali "očkovat" a druzí "neočkovat"? Máme společně svoji "obvodní" a doporučila očkovat. Dali jsme tedy na názor profíka.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

Já si nechala dát vakcínu (2x), ale lituju toho, na třetí už jsem nešla. Byla jsem jedna z posledních, spíše k tomu dotlačena, a neudělalo mi to dobře, i u doktorů si zapsali potíže, které mi to způsobilo - stejně jsem v krátké době za sebou pak 2x onemocněla. Dodnes si za to nadávám, že jsem ten tlak okolí nevydržela.

Průměrný počet slepic: 4.4 (12 hlasů)

Já a moje žena patříme k těm kteří jsme se postavili proti očkování a nepodlehli jsme šílenému tlaku od státních zdravotních institucí, od známých, dokonce i od kamarádů i členů naší rodiny. A nelitujeme za to.

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)