Remíza je také výhra

Autor
Štítky

Je to pár dní, kdy se ve veřejném prostoru objevila zpráva, že Čína přichází s mírovým plánem pro Ukrajinu. Od té doby se o tom docela mluví, ale mimo velmi krátké hlášky z oficiálních čínských kruhů o tom prakticky vůbec nic nevíme. Jen se pořád čeká, až to Sitting Ping (podle vzoru Sitting Bull) představí. Zdá se, že to Číňani mají nějak předjednané s Putinem, protože Rusko je jediná země, odkud už dopředu nezní proti tomuto plánu odsudky.

Jinak mám pocit, že tu snad nikdy nebyl tak špatný mírový plán a tedy tak špatný mír. Ještě o tom nic nevíme, ale už předem je všem těm Lipavským, Scholzům, Macronům, Bidenům i Zelenským jasné, že je zapotřebí tento plán odmítnout. Je to vlastně úplně stejné, jako před prezidentskými volbami. To Babiš mluvil o míru, ale jen tím strašil lidi a bylo zapotřebí ho řádně zepsout a morálně odsoudit. Vůbec… kdykoliv někdo promluví o míru, tak je to Putinovec, protože voláním po skončení bojů jen nahrává Rusku. Pokud by se přestalo válčit, tak by Rusko VYHRÁLO. Každý libtard to chápe a dezoláti jsou tím pádem pátá kolona. Pokud se totiž přestane střílet, tak Rus vyhrál. Takhle to je, ne?

Všimněte si – tohle je první ruský strategický úspěch této války. Od prvního dne války jakékoliv volání po míru nahrává Rusku. A ano, nahrává. Rusko je na Ukrajině, nikoliv Ukrajina v Rusku. Jak dlouho Rusové energicky postupovali? Tři dny? Tři týdny? Šest týdnů? Jak dlouho tenkrát před rokem trvalo, než se vytvořil současný stav, kdy mír a přerušení palby za všech okolností znamená ruské vítězství?

Nemyslete si, tohle znamená víc, než to vypadá. Hned první den války Rusové vytvořili předpoklad, kvůli kterému je nezbytné dobýt celou Ukrajinu zpátky, Krym nevyjímaje, aby to bylo Ukrajinské vítězství. Všechno ostatní je ukrajinská a západní prohra. Nic jiného není možné, než za jakýchkoliv obětí a jakýchkoliv nákladů dobýt na Rusku zpátky všechno a vlastně i něco navíc, protože pokud Rusákovi zůstane byť jen metr čtvereční, tak prostě vyhrál.

Od prvního dne války je mír prohrou Západu a ruským vítězstvím. Takhle jednoduché to vlastně je.

Prosím všimněte si druhé věci – válka je věc nepřirozená, krvavá, strašná, nákladná, obludná a příšerná po všech stránkách. Ale přesto ji Západ musí udržovat a musí do ní investovat nejen dolary a tanky, ale i toleranci vůči Banderovi a dalším ukrajinským démonům. Jak čas plyne, je třeba stále více západní shovívavosti a zároveň se objevuje stále více hajlování a dalších důkazů o tom, že je něco shnilého ve státě dánském.

Stejně tak musí Západ zůstat shovívavý vůči korupci. Musí nějak překousnout, že peníze netečou jen na válku, ale i na pohodlný život vyvolených. Západ musí překousnout, že se Rusko nezhroutilo a že většina západních firem z Ruska neodešla. Západ musí překousnout, že se s ruského plynu dělá na moři plyn americký. Jinak to prostě nejde, protože… jakýkoliv mír by byl ruským vítězstvím a prohrou Západu.

Proto ti, co mluví o míru, jsou míroví štváči. Proto se proti nám tak strašně brojí. Proto jsme tak nepřijatelní. Proto se tak pustili do Babiše… Rus si totiž od prvního dne zajistil, že remíza je také výhra.

Zbytek je pak už jen železná logika války. Pokud Ukrajina prohraje, prohrají všichni. Pokud Ukrajina neosvobodí celé své území, vždycky prohraje. Je úplně jedno, jestli mezi tím osvobodí nějaké město, nebo postoupí o dvacet kilometrů. Musí získat všechno všecičko, jinak prohrála a my všichni s ní.

Rus si na Ukrajině v podstatě vyrobil manévrovací prostor. Od Chersonu po Kupjansk. A nic jiného vlastně nepotřebuje. Teď stačí jen střílet a střílet, ničit a ničit. Chvíli postupovat, chvíli ustupovat… a čekat. Ve válce se nakonec všechno projeví. Korupce, Bandera, dvojí metry… všechno. I ty ztráty se nakonec profláknou. A jen úplné kompletní osvobození ukrajinského území to může ospravedlnit. Jinak je to ZA VŠECH OKOLNOSTÍ prohra Ukrajiny i Západu.

Samozřejmě je zapotřebí volat po míru. Je zapotřebí to ukončit. Protože prohra Ukrajiny a Západu je s každým dalším mrtvým Ukrajincem stále větší a větší a vytlačení Rusů stále nemožnější a nemožnější. Tak nemožné, že o tom mluví dokonce i Petr Pavel. Každým dnem je těžší a těžší dosáhnout západního vítězství. Každým dnem je riziko zavlečení do ještě většího průšvihu reálnější a reálnější. A to všechno kvůli tomu, co se stalo během prvních dní války. Bojuje se na ukrajinském území. Na ničem jiném vlastně nezáleží.

PS.

Přátelé… žádosti o zaslání knihy jsou už skoro kompletní. Zbývá pár posledních, kteří si zaslání ještě neobjednali. Poslední várku knih prosincových a lednových předplatitelů budu rozesílat příští pondělí. Kdo si požádal o zaslání knihy a neobdrží jí do konce příštího týdne, ať mi napíše na vidlácký mail. Přijímám reklamace.

Začátkem března spustím zasílací aplikaci i pro ty, kteří si předplatili knihu v únoru a do konce března chci mít všechno vypořádané. Zároveň vám chci říci, že předplatby za knihy budu přijímat jen do konce února. Kdo si chcete knihu ještě objednat, pošlete mi nejméně 350,- Kč na účet č. 164 883 276 / 0300. Poslední platby přijmu 28.2.2023 do 23:59 hodin. Pak prodej knihy touto cestou skončí.

Pokud mi ještě nějaké knihy zbydou, vezmu je na demonstraci. Předpokládám, že se tam zase potkáme a kdo bude chtít knihu či placku, ten bude mít ještě možnost. Vše se včas dozvíte.

Nekončí samozřejmě kniha. Dotisk je v plném proudu a od dubna budu plánovat postupné setkávání s vámi, vždycky ve vašem kraji. Budu pro vás mít jisté překvapení, ale teď o něm ještě nechci mluvit. Kdo bude mít o knihu ještě zájem, pro toho pak bude k dispozici. Zbytek nákladu se nakonec (v létě) dostane i do běžné knižní distribuce.

Kdo nechce na knihu čekat do dubna a déle, ten má posledních několik dní na předplacení a pak celý březen na zadání adresy k zaslání. Poslední příležitost bude 11.3. 2023 na demonstraci. Pak až osobní předání při mém „turné“ po republice.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (154 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Rozdíl mezi

Titanikem a Evropou

Když se Titanik potápěl,

svítil.

Průměrný počet slepic: 4.8 (67 hlasů)

Desetitisíce Slováků informují stát, že nechtějí bojovat.
Žádný členský stát NATO nechystá mobilizaci.

I přesto ale na Slovensku desetitisíce lidí informují úřady, že v případě války nechtějí bojovat. V Česku možnost předem nahlásit státu toto rozhodnutí není.

Řehka: Pokud bude válka mezi Ruskem a NATO, budeme účastníkem od první minuty
(Seznam zprávy)

Průměrný počet slepic: 4.9 (39 hlasů)

RAJCHL:
Často slýchávám, že bez přístupu do mainstreamu se nemáme šanci prosadit.

Myslel jsem si to také, ale vy jste mě totálně vyvedli z omylu.
Moje úterní živé vysílání, kde jsem komentoval proslov náčelníka generálního štábu Karla Řehky dosáhlo za jediný den na 31.598 reakcí, 18.260 sdílení a naprosto neuvěřitelných 251.029 zhlédnutí. Čtrvt milionu za 24 hodin, přátelé!

To je číslo, které s přehledem převyšuje sledovanost naprosté většiny politických diskusních pořadů na našich slavných mainstreamových televizních stanicích!

Možná je na místě, aby se dramaturgové ve všech těch úžasně vybavených hypermoderních studiích zamysleli, jestli nedělají něco špatně, když je strčím do kapsy s jednou webkamerou ve své pracovně. Že by třeba mohli sáhnout ke změně skladby pozvaných hostů a zaměřit se na jinou cílovku, než jsou kavárníci a chvilkaři, kteří evidentně nesahají počtu naší názorové platformy ani po kotníky.

Třeba se někteří chytnou za nos a něco s tím budou chtít začít dělat.
Ovšem klíčová otázka nyní zní - potřebujeme je ještě vůbec k něčemu? 🙂

Děkuji vám za tu neuvěřitelnou porci podpory, přátelé. Mám z toho neuvěřitelnou radost. Ani ne tak kvůli sobě, jako díky tomu, že se velká část populace již od mainstreamu odstřihla. Zbavujeme se tím totiž onoho hlavního biče, jímž novodobí otrokáři ovládají naši mysl. A pokud půjdeme dál stejnou cestou, tak se ten jejich pracně vybudovaný Matrix konečně definitivně zhroutí.
Proto se toho tak bojí a označují vás za nebezpečí pro demokracii v této zemi. Dobře totiž vědí, že nad vámi už ztratili jakoukoliv kontrolu. Že vám už ty jejich lži nemají jak vtlouct do hlavy
Pojďme se společně pokusit odpojit další naše spoluobčany!
11.3.2023
--------------------
Názory:
- Myslím, že na Václaváku bude málo místa pro všechny lidi. Kdo přijde později, bude muset poslouchat v bočních ulicích

- Lidé by měli přestat uplně sledovat mainstream. Nepřeposílat, neklikat na jejich články. Prostě je totálně ignorovat. Každé kliknutí jim přináší peníze.

- Ano je to stará osvědčena metoda. Přidal bych ještě nechodit na veřejné akce, které jsou pořádané jimi. Totálně je izolovat a ignorovat.

- Jen tak dál 👏👏....snad není pozdě pro ČR 🙏🇨🇿

- U nás se už na televizi hezky dlouho nedíváme. 😁 Ještě kdyby jsme nemuseli platit povinně poplatky za telku

- Jozef já také ČT žumpu nesleduji už hodně dlouho a stále platím

- Tak to máme úplně stejně 😁😁Dle okolí,co poslouchám,tak to má asi většina lidi.Kdo chce stále taky poslouchat ty lži vlády.

- oni tvrdí, jaké dobro pro nás dělají, jak se objetují, jak pro nás dřou....😁😎😂

- já sám jsem totálně rezignoval na Fialovic slepenec. Lzi, prevracovani valka atd. Jsem totální odpůrce,co tam teď je. Vse proti lidem Prostě proti této vládě totální odpor!

- děkujeme ❤️🇨🇿 Uvidíme se 11.3. 🇨🇿

- v mém okolí už se objevují informace že na demonstraci pojedou podpořit i někteří co volili Fialovu žumpu jinak se nazvat nedají,,dík a hodně sil 🇨🇿

- SUPER🍀🇨🇿🍀🇨🇿🍀🇨🇿🍀🇨🇿🍀🇨🇿🍀🇨🇿🍀🇨🇿👏👏

Průměrný počet slepic: 4.9 (75 hlasů)

Není nutno není nutno, aby bylo přímo veselo...

Nemít prachy – nevadí

zažít krachy – nevadí

Mluvit o míru? – jó to vadí….

Stejně tak musí Západ zůstat shovívavý vůči korupci. (nevadí)
že se s ruského plynu dělá na moři plyn americký. (nevadí)
Korupce, Bandera, dvojí metry… všechno. (nevadí)
Kdykoliv někdo promluví o míru, tak je to Putinovec (jó to vadí)
Jakýkoliv mír by byl ruským vítězstvím a prohrou Západu. (jó to vadí)

Průměrný počet slepic: 4.8 (52 hlasů)

V roce 1938 se Československo vzdalo části svého území, aby předešlo válce. Ano, nebojovalo se, ale udělalo se to právě proto, aby byl mír. Dnes se na Ukrajině sice bojuje, ale jde v principu o totéž. Právě proto jsou názory, které chtějí "mír" na Ukrajině výměnou za postoupení ukrajinského území Rusku, sice možné, přípustné i relevantní, ale s ohledem na (nejen naší) historickou paralelu nestrategické.

Podobně, jako jsme před Velkou válkou získali těch několik málo měsíců, pokud se Ukrajina vzdá svého území, můžeme i teď několik málo měsíců a snad i let získat. Zde ale nejde o to, aby Ukrajina vyhrála. Ta už vyhrát nemůže, protože i když zažene s velkou podporou Západu Rusa zpět za své hranice, zbude jí zničené území a mnohem méně lidí na jeho obnovu. Nejde dokonce ani o to, aby Rusko nevyhrálo. Jde jen a pouze o to, aby Rusko v těchto aktivitách v budoucnu nepokračovalo.

Takže - necháme Ukrajinu vzdát se svého území a otevřeme tak dveře pro další Velkou válku? Děkuji, nechci.

Průměrný počet slepic: 2.3 (26 hlasů)

To zdejší mírutvůrci nechtějí pochopit. A proto spolu s Chamberlainem volají po "míru pro naše dny". Ostatně, ten her Putin není špatný chlapík :-(

Průměrný počet slepic: 2 (21 hlas)

Ono je to pořád stejné. Mírové hnutí na západě za studené války bylo financováno ruskem. Nyní si rusáci opět našli své popagátory "míru". Mladí jim to už nežerou, tak to tlačí přes "zkušené" důchodce. Tímto neříkám, že zdejší "mírutvůrci" jsou zaplacení. Stejně jako tenkrát stačí pár vůdců a vytvořit správný obsah a témata. Většina "mírotvůrců" se pak nechá vodit a bojuje za "mír" z přesvědčení.

Průměrný počet slepic: 1.9 (27 hlasů)

že ten, kdo odmítá válčení je rusofil a požadování neválčení, tedy míru, je něco odporného, co by snad mělo být trestné nebo tak něco. Vy si evidentně vůbec neuvědomujete absurditu těchto vašich konstrukcí - jako že odporné mírové hnutí na západě financovalo ještě odpornější Rusko (klasika - záměna Ruska a SSSR) - tedy že odpor lidí proti stálému harašení zbraněmi a balancování na hraně světového atomového konfliktu byla hnusná Ruskem placená propaganda a ti, kdo za to bojovali, jsou buď placení, nebo zmanipulovaní tupci. Házíte slovem válka jako nějakou hračkou aniž byste vůbec nějak vnímal, jaká je to v reálu hrůza - lidé jako vy by se měli dobrovolně přihlásit do války na Ukrajinu - a až vám tam z ustřeleného pahýlu nohy bude tryskat krev na všechny strany nebo budete koukat na kámoše, jak mu vyhřezla střeva z rozpáraného břicha, možná pro vás slovo válka nabyde konkrétnější obrysy. Vás všechny, kdo horujete pro válku do posledního Ukrajince je potřebné poslat do reálu.

Průměrný počet slepic: 4.9 (30 hlasů)

Dnes již neexistují pamětníci druhe světové, poslední války, která nás zasáhla. Spousta lidí se s očitým svědectvím hrůz války nikdy nesetkala. Neustálým omíláním každý termín zevšední, stane se z něj prázdné slovo. To se ale týká i třeba zabíjení lidí, ničení příbytků. Navíc válka v počítačových hrách je taková zábava.
Prostě zase Orwell, změna významu slov.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

Synapse, díky, díky, za ta slova. Tady ty klučíky, co si myslí, že se Rusák nechá porazit bez toho, aby vzal západ sebou, jsou stejně naivní, jako ti co tvrdí, že mír dosažený kompromisem, je horší, než válka. Musí, si to vychutnat a poznat tu hrůzu, na vlastní kůži. Válka je hrozná a papaláši, co ji s obou stran živí, by měli dostat na držku od těch, kterří jí trpí.

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

Osobní útoky si, prosím, nechte pro sebe.
Kolik znáte osobně Růsů a kolika z nich jste po tom, co se v té zemi začalo loni odehrávat, osobně pomohl?
Kolik znáte Ukrajinců, o kterých můžete říci totéž.
Já z obou těch kategorií několik. Díky tomu jsem pro rusofily kamarád Ukrajinců a rusofob a pro rusofoby jsem ještě daleko větší rusofil...
S obojím dokážu žít, ale snad se na věci i díky tomu dokážu podívat trochu objektivněji.
A ne, neříkam, že objektivněji, než Vy. Přišlo by mi to poněkud hloupé... Vy vole.

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

západu a u nás konkrétně na rusofobní nenávistí zešílevší vládou - vy ty lidi znáte OSOBNĚ - znáte je jako jednotlivé lidi. A nakonec, koho si pustíte k tělu, si asi také vyberete . Jenže celý ten západní systém - dnes v čele s naší vládou, cíleně provádí proces tzv dehumanizace - tedy určení vládou (Bruselem, USA atd) NEJSOU LIDI - je to něco, hmota, anonymní nelidská (dehumanizovaná) masa, kterou přeci není špatné zabít - vlastně nezabíjíte člověka. Přát si povraždění celého národa? Proč ne, nejsou to lidi. To je cílený proces tam, kde chtějí lidi zatáhnout do války - protože normální člověk nechce vraždit jiného člověka. Ale zabít podlida, "něco", nějakou podřadnou hmotu, kterou povinně nenávidím - to je jiná. A, bohužel, musím říci, že tento proces cílené a vědomé dehumanizace ruskojazyčných ukrajinců na Ukrajině začal Kyjev po majdanu - nenáviďte je, zabijte je, vždyť to nejsou lidi. To samé dělají dnes západní politici i jejich sdělovací prostředky - zabijte všechny Rusy, nenáviďte je , vždyť to jsou nějací podlidé. Západní politici a jejich sdělovací prostředky takto cíleně a vědomě vyrábějí z lidí nemorální, nelidskou sběř - ideální matroš k tomu je pak poslat na jatka. To je ta největší odpornost, která se tu děje - cílené buzení a umocňování toho nejhoršího, co v lidech je. U nás to již došlo tak daleko, že veřejné vyzývání k podřezání politika, kterého někdo nemá rád, ani nestojí za žalobu, natož za potrestání. . Stejně jako touha své politické oponenty zmlátit, zabít , nenávidět až za hrob - v diskusích jsou toho hromady a z diskusí se to přenáší postupně do běžného chování mezi lidmi v reálu. A, bohužel, musím konstatovat, že toto chování a tento způsob myšlení ve velkém převažuje u voličů pětikolky , tzv jediných správných demokratů a ve válce Rusko-Ukrajina u adorantů Ukrajiny. A je mi z toho nedobře.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Prima, tenhle komentář beru. A částečně s tím lze i souhlasit.
Ale vidím rozdíl mezi několika fanatiky, kteří věší "Putina v pytli" (a pomatence, kteří to schvalují) a zbývající většinou lidí, kteří mír opravdu chtějí (ať už je ten způsob, jak míru dosáhnout jakýkoli). Ta první skupina do velké míry splňuje to, o čem píšete Vy. Ale nevěřím, že je to většina a postoje, které reprezentují, v tomto vlákně nevidím.
Takže zpět k tématu. Já tvrdím, že k tomu, aby se nevraždili LIDÉ potřebujeme, aby ten, kdo válku bez zjevného důvodu rozpoutal, toho zanechal ve stavu před tím útokem (přiznat chybu snad ani po něm nikdo nechce, toho není schopen).
A to proto, protože v opačném případě těch lidí, kteří zemřou bude o několik miliard více...

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

"ten, kdo válku bez zjevného důvodu rozpoutal". Pokud uznáte "dehumanizace ruskojazyčných ukrajinců na Ukrajině začal Kyjev po majdanu" tak už to není tak jednobarevné, jak tvrdí naše vláda a média. A v tu chvíli se shodujeme. Asi všichni tady.

Zatím bez slepic

Tím, že použil Ukrajinu k tomu, aby Rusko vyprovokovala. Až se divím, jak dlouho Rusko nereagovalo. Jedna z posledních kapek byl zákaz Ruštiny. Dokonce k tomu měl i zjevný důvod: dochází mu suroviny a potřebuje někoho okrást. Vypadá to, že přišel o Afriku i třeba Venezuelu. Bude veselo až se bude účtovat. Jenže (j)elita, která to způsobila to platit nebudou, odneseme to my ale nejvíc už to odnáší Ukrajinci, kromě těch vychcaných, co se nechají živit.

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

nezacházeli s německou menšinou tak, jako Kyjev s tou ruskojazyčnou. U nás mohli normálně používat svůj jazyk, měli své sdělovací prostředky v němčině, německé školy, německé politické strany. Státem organizovaná nenávist vůči nim se také nekonala. Tak to nedávejte na roveň, byla to zcela jiná situace. **Pořád mi nejde do hlavy to vaše přesvědčení, že Rusko by v nějakých těch svých "aktivitách" pokračovalo - jako jak? Napadne státy NATO, probije se přes pobaltí a Polsko , aby nás obsadilo - nebo tak něco? To je ta vaše Velká válka, kterou fabulujete? Vždyť je to totální konina.

Průměrný počet slepic: 4.6 (19 hlasů)

Neberu Vám Váš názor. Jen to vidím jinak.
Prostoru, kam Rusko může dojít aniž by nutně atakovalo člena NATO je stále velmi hodně.
A stát, který rozšiřuje své území touto strategií lze buď včas zastavit tím, že se prostě nenechá jít dál včas, nebo ke střetu s NATO nutně dojde.
Tragédie ovšem je, že tímto postupem ani Rusko nemůže nic pozitivního získat.

Průměrný počet slepic: 1 (4 hlasů)

Účelově a nemoudře dohromady doktrínu, která chtěla dobýt Rusko s pomocí lidí a průmyslu obsazených zemí, tedy i Československa. To bylo tak od počátku nastaveno.
Kdyby chtělo Rusko dobýt celou Evropu, nebude čekat, jak se to vyvine na Ukrajině. Takže buď nevíte která bije, nebo jste účelově manipulujete s fakty.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Hm... Kde přesně píšu, že chce Rusko dobít celou Evropu?
V momentě, kdy neexistuje žádný jiný racionální důvod zaútočit na Ukrajinu (navíc porušovat Ženevské konvence), lze jedině předpokládat, že cílem je zisk území v rozsahu "kam mne pustí". Tzn. pokud jsme v roce 2014 pustili do bodu A, dnes pustíme do bodu C, příště bude zájem dojít do bodu G...

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)

ohrožení ze strany západu, který sunul své zbraně až na hranice s Ruskem a vyhrožoval Ukrajinou v NATO. Chování Kyjeva k ruskojazyčným Ukrajincům bylo také dost hrozné. Ještě v lednu Rusko u západu doslova žebralo o konferenci, kde by se rozumně dohodla nějaká pravidla, která by Rusko upokojila v jeho obavách o svou vlastní bezpečnost. Západ se Rusku doslova vysmál - pohrdání, arogance, přesvědčení, že součané Rusko je ta samá bezmocná troska, jaká byla za Jelcina. No, není - západ se zmýlil. Jako ve své bezbřehé sebestřednosti už mnohokrát. Já osobně si myslím, že Rusko o tu válku vůbec nestálo - ale tak nějak nedostalo moc na vybranou.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Souhlasím s tím, že chování Západu posledních let postrádá logiku, nebo alespoň snahu pochopit, že Ruská mentalita je natolik odlišná, že mohou věci vnímat naprosto jinak, jak by to nikdo jiný, kdo Ruskou kulturu nezná, nemohl nikdy ani vytušit (mnoho osobních zkušeností napříč těmito kulturami). A pozor - není v tom vůbec žádný odsudek ani jedné ze stran, jen to, že stejně tak, jako Rusko nechápe kroky Západu, Západ nechápe kroky Ruska. Protože si prostě kulturně naprosto nerozumí...

Druhá věc. Mluvíme tu o Ukrajině. Zemi, která je mimo Rusko a Rusko s ní do roku 2014 nemělo společného nic jiného než hranici (argument, že je to nárazníkové pásmo neberu). Když bude někdo masakrovat Čechy v Rumunském banátu, taky tam ČR nepošle armádu srovnat Rumunsko se zemí a přivlastnit si územní zisky.. Takže cokoli Rusko udělalo byla agrese/útok na jiný suverénní stát, což žádným z Vámi zmiňovaných argumentů nelze z mého pohledu obhájit (Váš názor Vám neberu, máte na něj právo).

Nikdo nechce útočit na Rusko. Ale všichni (racionálně smýšlející) chtějí, aby Rusko zůstalo Ruskem a vojensky neanektovalo jiné země (podobně, jako si to nepřejeme u USA, Číny a jakéhokoli jiného státu, který je toho schopen).

Průměrný počet slepic: 1.9 (7 hlasů)

1. ti naši tam odešli, neocitli se najednou v cizím státě
ale hlavně :
2. pokud by se jim něco dělo, opravdu bychom se jim neměli snažit účinně ( neříkám ihned válka, ale zase ne resoluce k ničemu ) pomoci ? Jasně, Fiala by vysílal signály a takticky vyčkal na smrt posledního z nich, která by to pro něj vyřešila. Jiné státy ( kultury, zdaleka nejen Rusové ) by tam ihned vletěly

Zatím bez slepic

Obvykle se za primární úkol státu považuje obrana jeho území (nikoli obyvatel se stejným jazykem/kulturou, kteří žijí na jiném území).

Pokud bychom v tomto kontextu řešili problém ochrany obyvatel, které Rusko nesprávně považuje za "svoje" (podobně, jako někdo může vnímat i "Čechy" v Banátu jako "své" Čechy), pak se daný problém měl řešit v době vzniku samostatné Ukrajiny a zajistit, aby toto území bylo ruské a nikoli ukrajinské. Stát Rusko už s těmito obyvateli nemá nic společného.

Vzato do extrému (tedy ad absurdum) - stejně jako při cestě do jakékoli jiné kultury je člověk povinnen respektovat jejich pravidla (jinak tam nemá co dělat), také lidé žijící na nějakém území musí respektovat taková pravidla. I kdyby to bylo pravidlo, že na Ukrajinském území je úřední řečí ukrajinština.

PS: Jinak děkuji za konstruktivní dialog.

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)

na neporušování Ženevských konvencí a trestání KAŽDÉ státní vojenské agrese v minulých desetiletích, dnešní reakce na chování Ruska by byla jakž takž adekvátní. Ale západ v čele s USA, celý zamatlaný od krve statisíců civilistů, které povraždil při svých vojenských agresích do cizích zemí, je naprosto nevěrohodný a směšný, když se nyní ohání lidskostí, Ženevskými konvencemi, principem " nenapadneš jinou zemi". To západ svým chováním naprosto zničil mezinárodní právo, udělal z něj cár papíru a z OSN komickou figuru- kolikrát měl západ mandát OSN při svých válečných aktivitách v cizích zemích? A komu absence mandátu vadila? Kdo kvílel o právu, lidskosti, Ženevských konvencích? Bylo ticho, že ? Naši lidskoprávní demokratičtí humanisté buď byli jako pěny, nebo tomu dokonce tleskali a obhajovali to. Jak se mohou ohánět mezinárodním právem , které sami zničili, pošlapali, naprosto degradovali? Naprosto vědomě nastolili právo silnějšího namísto práva mezinárodního. Toto je důsledek - a zřejmě bude hůř.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Ano. Jsme přesně u jádra pudla.
Situace, které popisujete (dobrým příkladem jsou expanzivní války USA), byly/jsou stejně špatně, jako tato akce Ruska, jejíž hlavní rozdíl je v tom, že je nám zeměpisně blíž a má nemalý potenciál vtáhnout mezi válčící strany i nás.
Pokud jsou ale všechny tyto akce špatně, je třeba se proti všem těmto akcím postavit a neomlouvat to tím, že jiná strana dělala něco podobného.
Proto je třeba Rusko zastavit (stejně, jako by bylo bývalo bylo dobře zastavit i podobné akce NATO, USA apod.).

Průměrný počet slepic: 1.8 (4 hlasů)

a západ tu svou agresivní politiku praktikoval příliš dlouho a příliš ve velkém - toho západem vypuštěného ďasa nepůjde jen tak lehce nacpat zpět. Navíc o to západ ani nestojí - on si chce dál beztrestně provozovat své útočné války všude, kde mu o něco jde. Nejsou schopny ani minimální sebereflexe a západ žije v pocitu, že stále neomezeně vládne světu a může si dělat, co si zamane. Aby se to změnilo, je nutné doslova přeformátování celých mezinárodních vztahů i zón a rozsahu vlivu. A to právě probíhá - většina světa má tzv "západních pravidel" plné zuby. Přidejme k tomu zaslepenou sebestřednou aroganci, hraničící s tupostí, tzv západu v zahraniční politice posledních let, a máte tu naprosto nové uspořádání světa - z bipolárního na multipolární. Nejen že si západ svým chováním proti sobě poštval většinu arabských a afrických států, ale naprosto neuvěřitelně vehnal do náruče Čínu a Rusko a svým chováním k nim přidal i Indii. Dle mého odhadu vláda západu nad světem končí - pokud to chce západ zakončit velkou válku, potěš nás pánbůh.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Díky za komentář, myslím, že jsme v bodě, kdy se začínáme vracet na začátek diskuse.
S napsaným částečný souhlas (zejména s prvními třemi větami).
Na druhou stranu tato diskuse není o celkovém nastavení světa, ale o válce, kterou rozpoutalo Rusko a dvou různých pohledech na to, jak ji zastavit.

Přijde mi, že hlavní rozpor je v tom, zda jakýkoli stát (v tomto případě Rusko, ale platí zcela obecně) má (byť "jen") morální právo napadnout jiný stát ať už z jakéhokoli (v očích jeho představitelů) dobrého důvodu a v dobré víře (například pramenícího z nesprávné domněnky, že obyvatele žijící na území jiného státu z nějakého důvodu považuje za svoje obyvatele) a toho, zda je třeba veškerými prostředky tuto situaci zastavit, resp. přenastavit do původního stavu.

Já mám v tomto konkrétním případě názor jiný, než většina diskutujících tady, ale do konce svých dnů budu bránit Vaše právo ho mít a veřejně prezentovat. A to i za cenu jedné slepice :)

Děkuji za věcnou a konstruktivní výměnu.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

názorovou výměnu bez osobních invektiv. Ta vaše předposlední věta = definice demokracie a svobody slova.

Zatím bez slepic

Tak si nehraje se slovíčky a počkejte si,až vám a ostatnim to bude vadit a pak tady napište svůj naliv ,kde chybí návod na nápravu!Tak potápí se ten Titanik nebo ne?Jak vidim máte tam dodávku slepic!Není divu,že vola Reichl zcela zbytecne po demonstraci proti bide ta neexistuje ,rozumíme si ,že sedíte na ohlupovaci slepe patrone a nechcete pít čisté víno??
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

To jste to trochu nepochopila.

Nemít prachy – vládě nevadí (nemáme prachy, vládě to nevadí)
zažít krachy – vládě nevadí (krachují podniky, vládě to nevadí)
Ale mluvit o míru – vládě vadí (vládě vadí)

Prostě jsem text s vypůjčenou úvodní frází předělala na dnešní dobu,
jak to tady dnes vypadá a co VLÁDĚ nevadí.
Myslím, že to lidi (tedy kromě vás) pochopili.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

To,že od lidí chce dostat všechny aktiva a peníze je jejich cíl a tak nepište tu cagloviny,ze je jim to "jen" jedno a nepleťte lidem hlavy,že u nich je nějaká naděje na nápravu NAOPAK!Vemte si za úkol tomu rabování zabránit a ne zbytečné upozorňovat,že nebudou plnit NIKDY to proč by!i zvolení!Nedělejte se hloupá,že nevíte nic o zvolených satanistech ! Vaše příspěvky jsou tím naprosté nesmysly!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Ale ani p.Rajchl ani p. Zwyrtek a Hamplova , /a spol, velmi vzajemne sebe vychvalovanych do nebes/ ,se nedostavuji k diskusi tady, domnivam, ze jsou dva duvody.
P.Zwyrtek Hamplova a lidmi zvolena se napr. zapojila do nekonecnych zabomysich slovnich, a predevsim sterilnich putek , dochtoru v isolaci kuloaru senatu..
Kterej ji ale nezvolil.../Jako jedna z nich, je tam ihned jako doma/.
Jako kapr v rybnice , kterej v zadnem pripade nedovoli vypustit.
Takze cela opozice vyvolenych v kancelarich moci a vlady ,po kterych touzi, se zachova stejne.
Na druhe strane tady.
Neni zde podium, na kterym by stali dochtori povyseni a nad nami a kazdej tady diskutuje s kazdym..Neprijemna nevyhoda a jeste snizit se k nam....
Dale jsou zde nejake dotazy o jejich pocinani , nebo spise nedostatku , proc napriklad setrvavaji na akademickych rozpatlavanych abstrakcich /jako je bida/. Kdyz konkretni jednoduche navrhy by znamenaly neco probuh udelat .
S viditelnymi a hmatatelnymi vysledky....
Pro nas premenu, do konkretnich , nezbyrokratizovanych ,nekancelarskych, bezpapirovych, skutku...
Jsou velmi zamestnani tez vzajemnym vychvalovanim jeden druheho do nebes a jeste vyse, doporucovanim knih, spisku, projevu nekde /z podia samozrejme/, nebo aspon opisovanim svych nekonecnych citatu ..
Ksefty, aby se zdarily.
Nekonecna sebe propagace probiha ,zase uzke skupiny vvolenych a podiove nadrazenych , zatim nezvolenych ,tim se lisi..
Nejde se ponizovat dolu k nam , obyc lidem...
To nic , krome kseftu akademickych obchodnich agentu ,neslibuje..
Lide /samozrejme pod podiem/, jsou jen nastroj pro ne ,jak se vysplhat do lepsich kancelari.. Pro nas se v tom pripade, nic nezlepsi..
Jsou s nima zkusenosti.
Proto se uverejnuji denne a demokraticky jejich obrazky a ostatni musi zustat v prisne anonymite nejen demokraticky nevyvolenych ale zakazanych..
Ted, vitezstvi v boji za lepsi svet se sklada z tech mnoha nejmensich bitev, casto treba i vyhranych.
Dulezite je aby boj byl spolecny. Nas vsech.
Aby soustredeni /focus/a usili vyhrat jednu konkretni bitvu, sjednotilo vetsinu..
Coz tedy vyhlasit konkretni usili , porazit vladu v bitve za normalni duchody.
Cokoliv. Kazdy i to nejmensi vitezstvi poslouzi a poskytne zaklad k dalsimu boji a k dalsi bitve za lepsi svet..
Za lepsi svet nas vsech a nikoliv pouze neukojenych akademiku na podiu..
Ve srovnani , co se stane, co konkretniho, kdyz dochtori vyhrajou z podia boj proti bide.. Co bude ?
Jak chteji vyhrat , jinak , nez zvatlanim prazdnych projevu...
A co skutecnyho a konkretniho pro kazdyho z nas takhle chteji vybojovat.
Ani tohle nevi, nevysvetli. A jako obvykle ..
Odpovedi a vyplneni pripadnych slibu, vzdy samozrejme schazi..

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

že pan Rajchl objíždí zemi a vysvětluje po sokolovnách, jak píše Vidlák. To je podle mého teď v první fázi oposice proti pétikolce na demonstracích nejdůležitější. Na plány na druhou fázi je dost času a mohou je i dělat jiní, v problematice znalejší, třeba profesor Petr Drulák.
Na pani doktorku Zwyrtek Hamplovou je taková štvanice mainstreamu, že to dolazuje, že dělá něco dobře.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

A co tak dostat se do Sněmovny,aby podporoval monopol na informace doposud netušené funkce GŘ televize,který veřejnoprávní televizi usoukromničil a dabuje naše peníze za koncesionářské poplatky!Kdy to začne.ta VCELKA chápat než začne dělat advokáta panu doktorovi,který to prý chápe,anebo snad niii?

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Nesmíte se dozvědět,že vláda prostřednictvím našich koncesionařskych poplatků ne NE DABUJE,ale za naše peníze RABUJE a demoluje pole informací a vyrábí vás všech ohlupene.obcany,kteří si tak zvoli na základě vasdnych a lživých informací toho OHLUPOVANI svoje zv zastupce pro svoje RABOVANI?
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Rajchl se rozhodně podle "včelky" ničeho nedomnívá.
A co se domnívá "včelka", s tím nemá nic společného.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

A on sám se ničeho nedomnívá,tak proč dáváte dopředu jméno Reichl co to jako má znamenat,když se od něho distancujete není to absurdní?Proč nechcete dát sama žádný návrh na nápravu,když vidíte trottly tj škrtice z vlády jak vás škrti a vy tu píšete cagloviny jednu za druhou!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)

Někdo sem dnes 2x psal mým jménem, zde jsou ty jeho komentáře: (na str. 6)
----------------------------------------------
1.

Napsal uživatel včelka Mája (neověřeno) dne Pá, 24. 02. 2023, 17:48Trvalý odkaz
Co bude s Rajchlem?
Co bude s Jindrou Rajchlem, když teď do hry vstupuje Jiří Paroubek? Oba se chystají na ryby ve stejném rybníku. Kromě nich tam má nahozeno Okamura, Trikolora a trpaslíci jako je Volný. Většinu navíc sloví ANO. Jak píše Vidlák, Jindra si to strašně odpracoval, ale co teď. Má vůbec šanci udělat v takové konkurenci alespoň jedno volební procento??
--------------------

2.
Napsal uživatel včelka Mája (neověřeno) dne Pá, 24. 02. 2023, 19:04In reply to Rajchl není Babiš by Jirka Wollner (neověřeno)Trvalý odkaz
Wollner nic nechápe
Rajchl je raketa, která všem vytře zrak! Babiš i Okamura z něj mají strach. Pětikolka z Rajchla už jede šejdrem. Podívejte se na jeho stránky nebo alespoň čtěte, co sem kopíruju.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ty falešné komentáře jsou na 5. listě.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

včelko, měla bych návrh, na jeden z bodů demonstrace. Dle všeho, se budou měnit zákony umožňující vyslání českých vojákům všude tam, kde si řekne poťáplá černochová a dětinský vojáček s helmičkou , toho času omyl české diplomacie, a Řepka nebo jak se ten hlupec, co velí v naší armádě jmenuje. Tito tři, by měli opustit své teplé kancly, vzít si notičky od amíkůl a v prvním náboru mazat ,jako předvoj svobody po Česku. Hned v závěsu, by měl jít Pavel, Kolář a všichni ti strůjci demokracie v Česku spolu s Fialou, ten s manželkou Pavla, jako politruci, školy na to mají a v závěru Witovská s Holubovou, jako markytánky. Za nimi pitomci, co se chtějí montovat někam, kde netuší, vo co de a pak uvidíme. Poblblý Joe z USA, by jim mohl velet a jeho strategii, by mohli vyplnit do puntíku. Jen věřím, že pády ze schodů letadel, nebudou překážkou v jeho jinak tak jasném úsudku. Dám v kostele, který bude nejvíc bojovný na modlení

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

nikomu a ničemu nepomůže. Bohužel. Pomohlo by snad třeba nahradit PePeho Nerudovou nebo Fialoviče dvousvetrovou ?

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

Holubová jako markytánka?
Vy chcete, aby jí každý druhý vojcl poblil její zboží?
Souhlasím jedině v případě, že se zavede povinná ústroj, jejíý nedílnou součástí bude slušivý pytel na hlavu.

Btw. od jisté doby chápu, proč muslimští soudruhové propagují burku.

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

Šetřit elektřinou a to hned o půl noci?Proč radši nespí vždyť je to bluff!
No ni?o

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

Začíná v 00 hodin sdělením na první pohled kritickým a vnucuje se obrazem potápějiciho se Titaniku což dávno válečníci alternativy vídi ale praská jim se to do hlavy kladivem,že elektrika není a nebude,že oni jsou tím vlastně vinni neboť se to bude řešit demonstraci tj stádem Lumikku,kteří nikdy nesmí pochopit,že demonstrace není cíl,ale jen prázdný výkřik a co bude potom není v jejim programu!
Dobrá ,dobrá a proč u komentu není úmyslně návrh řešení?
Má to být totiž jen a jen opět hořká pára ,ktera se vysmiva bezmocným LUMIKUM kteří jsou drcení obludnou manipulovanou propagandou,že ONI jsou tímto stavem vinni a ne vadný režim a radši ať skočí do propasti a nabídnou se na skály jako příboj doslova ohlupenych lumickych hlav?!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.1 (8 hlasů)

Nepotřebných a bezmocných výkřiků a stížnosti které má NEKDO řešit,ale nikdo takovy NEEXISTUJE a to už 34 let!Namísto,aby tu byl návrh a program. toho co chtějí sami voliči nikdo tu nic takového nechce , nejmenuje a tak se vyvolává opět falešny pocit existence JEN hloupých a OHLUPENYCH LUMIKU hnaných jako stádo k propastti Satanistú jejichž roli přebírá dokonce i námi zvolena KDU a ne že ne ANO!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.9 (9 hlasů)

A číst doslova další následující kydy kde je jen v nich napsáno,že s tím nemáme souhlasit a obludné množstvi koment tentokrát stereo pokračuje!
Vydávám se v nebezpečí,že ty ženy,které tady COSI chtějí a nevědí co mé za jejich kritiku přivážou ke kůlu a upálí!
A já se tam v ohni budu těšit,že přebraly úlohu babičky,která kdysi přinesla na ohen po hřbetě otypku tomu panu HUSOVI otypku dříví,aby mohly v klidu platit odpustky!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Vzhledem k tomu jaké kroky probíhají na Slovensku, má legislativní nouze u nás v hledáčku "různé" změny.
Opravdu asi hodně hodně přituhuje...

ÚTOK VE STÍNU LEGISLATIVNÍ NOUZE POKRAČUJE
Jindřich Kulhavý

V České republice probíhají jarní prázdniny, plno lidí je na horách, někteří u moře a dusno by mělo být i na politické scéně. Naprosto neopodstatněné vyhlášení legislativní nouze ve sněmovně byl připravený krok, díky kterému Pětikoalice přebírá totální kontrolu nad děním v ČR. Jde o dokonalé vyškolení Andreje Babiše a naprosté pokoření opozice. Uvědomíme li si, jakou ,,náhodou“ jsou v Parlamentu ČR Piráti a Top09 dělající zásadní rozhodnutí, které z naší země dělá evropského outsidera, je nám akorát smutno. Nic více s tím neuděláme, tedy zůstaneme li korektní a zalezlí.

Vraťme se o pár let zpět. Fiala horoval proti některým nařízením Evropské unie a zdál se být vcelku zarputilý. Dokonce i o dění na Ukrajině a o Majdanu hovořil vcelku neutrálně. V době covidu se vyjadřoval odmítavě k dlouhodobém stavu legislativní nouze a řadě nesmyslů vyhlašovaných Babišovou vládou. Po ,,vítězných“ volbách (Rychetskému musel asi platit zlatem) došlo k otočce o 180°. Nyní je tedy na místě otázka, zda li prezentace bývalého postoje byla vyjádřením tehdejších názorů, nebo pouze fintou namířenou k voličům a sloužící k jejich oblbnutí. Dle všech indicií je za b správně. Bezcharakterní profesor politologie a praktik analfabet toužící po moci a dosazený různými nástroji do pozice předsedy vlády České republiky, navíc obklopený dalšími Jidáši typu Pekarové-Adamové prošlé výchovou Karla Schwarzenberka, prostě několik let blafoval a dělal se zajímavým pro pravicové voliče. Mezitím procházela ODS zásadní strukturální změnou vedoucí k vnitřnímu respektu kreatury Pavla Novotného a výrokům nového pražského primátora Svobody týkajících se úžasné ideové shody s Piráty. Opravdu se kdysi pravicová ODS může v náhledu na jakékoliv dění sejít s extrémní levicí?
další na:
https://pravyprostor.net/?p=156665

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

Tak toto se děje na Slovensku...

A je to venku:
Slovenské vládě unikl výbušný dokument v podobě usnesení, kterým chce vyslat své vojáky do Asistenční mise Evropské unie pro Ukrajinu! Vojenská mise by v budoucnu mohla být přesunuta přímo na Ukrajinu, a to na základě vývoje situace a bezpečnostních podmínek! Přesně podle varování a předpovědi Aeronetu! A už je jasné, proč i v ČR se chystají novely zákonů umožňující vysílání vojsk do ciziny a pro pobyty cizích vojsk na území státu bez souhlasu parlamentu! Vyšlou je tam pod rouškou asistenční pomoci EU pro Ukrajinu!

Netrvalo to dlouho a opět došlo na jednu z předpovědí Aeronetu, přičemž ta rychlost přeměny z “konspirace” do reality je neuvěřitelná a nečekaně svižná. Slovenské opoziční Hnutí Republika ve čtvrtek odpoledne uspořádalo výbušnou tiskovou konferenci [1], na které byl odhalen návrh usnesení slovenské vlády v demisi Eduarda Hegera o tom, že vláda chce vyslat vojáky ozbrojených sil Slovenské republiky do tzv. Asistenční mise Evropské unie pro Ukrajinu s tím, že tato mise bude zajišťovat nejprve výcvik ukrajinských vojáků na území Slovenska a rovněž dalších členských států EU.
https://aeronet.news/a-je-to-venku-slovenske-vlade-unikl-vybusny-dokume…

Průměrný počet slepic: 4.5 (21 hlas)

Vojenská mise na Ukrajinu?
To jim budeme oplácet asi ten 68. rok ne?

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)