Rinatizace

Autor

Mám tu reportáž vrytou pod kůži juž někdy od roku 2015.... Tehdy tak nějak končily boje v Donbasu a původní horký konflikt plný velkých bitev o mohylu Saur či o doněcké letiště se změnil v poziční. Hranice se víceméně ustálila, z jedná strany na druhou létaly různé projektily, vyvíjel se silný diplomatický tlak na obě strany ohledně dodržování minských protokolů, které se stejně nedodržovaly. 

Naši novináři ještě měli plnou hubu toho, jak Putin chce mít svůj koridor pevniny na Krym, jak si zabere celou Ukrajinu i Berlín a jak je nutné ihned něco dělat. Blogosféře už ovšem bylo dávno jasné, že Putin si nevezme ani Donbas, ani nebude mít pevninský koridor, protože k tomu nemá žádný důvod. 

V následujících letech pak v Doněcku vyletěli do povětří všichni povstalci, kteří našli ve své torně maršálskou hůl (Givi, Motorola, apod) a vlády se ujala jakási směska mafie, lidových hrdinů a Putinových poskoků. Z původně bohatého regionu se stal region chudý, kterým je až dodnes. Ale uhlí samozřejmě fedruje v neztenčené míře, jen lidem se žije podstatně hůř. Kromě válečného konfliktu nedostávají ukrajinské důchody a pokud ano, tak liknavě a opožděně, všechno je válečně drahé a člověk je vlastně rád, že žije, má střechu nad hlavou a nehladoví. 

Kardinálem Richeliu této oblasti byl a stále je Rinat Achmetov - svého času nejbohatší ukrajinec. To on se nejspíš hned na začátku dohodl s Putinem a to on zajistil bombovou likvidaci donbaských velitelů, aby nedělali potíže. On zajistil klid na práci, on zajistil, že uhlí stále jede, jen jiným směrem. On zařídil, že ceny uhlí jsou nízké, stávky žádné a vlastně zajistil i to, že ho lidi mají rádi... 

Tenkrát jsem viděl jakousi reportáž z nějaké vesnice u Doněcku, kde jakási postarší žena živou ruskou mimikou, gestikulací i intonací vysvětlovala, že se na obyčejné lidi všichni vykašlali. Povstalečtí vůdci, Ukrajina i Putin. Jediný, kdo jim pomáhá je Achemtova nadace, která jim měsíčně posílá nějaký obolus na přežití. Spasiba. Jediný, kdo se stará, je Rinat Achmetov, který jediný má prsty dost dlouhé, aby dosáhl do poslední chalupy a i když se vem žije o dost hůř než předtím, Rinat je milován, protože se stará. 

Nepřipomíná vám to naší budoucnost? 

Vždycky jsem si říkal, jak může dopadnout to, že se teď mají dál snižovat daně, mají se zvedat důchody a dětské přídavky a zároveň si stát půjčuje jako nikdy. V Řecku se to už stalo a.... vlastně se nestao vůbec nic. Nedošlo k převratu, žádný politik nevisí na kandelábru, všechno vlastně funguje, i důchody stále chodí, jen se za ně dá koupit podstatně míň než kdysi. 

Stejné to vlastně bude u nás. Andrej všem přidá, zvednou se důchody, zvednou se dětské přídavky, sníží se daně... A pak se znehodnotí koruna vysokou inflací, budeme na tom hůř než teď, ale budeme v duchu Andrejovi blahořečit, že nám zvýšil přídavky a důchody, protože bez tohoto zvýšení bychom byli definitivně v háji a díky Bože za Rinata Andreje, protože díky němu máme alespoň něco. 

Je to sice méně, než máme teď, bude nám hůř a budeme ještě více sešněrováni velkými tlaky velkých hráčů, budeme hříčkou na globální mocenské šachovnici (to už vlastně jsme), ale žádné povstání nebude, vzepře se možná pár jednotlivců a pokud budou příliš populární, stane se jim nehoda a zůstane jen vláda ať už ji bude reprezentovat kdokoliv, která nebude utahovat opasky. To dělal jen debil Kalousek. Dneska jsme už dál. Vláda bude rozdávat a systém se sám postará o to, abychom stejně měli stále méně a ještě budeme rádi, že nám dali alespoň to málo. 

Nebo vy snad věříte ve splacení státní dluhů, či jejich odpuštění? Vy věříte, že to s námi někdo myslí dobře? Vy věříte, že Andrej se dokáže postavit Dojčlandu či Bruseli? A i kdyby ano, věříte, že nezůstane jako kůl v plotě? 

Naší budoucností je Rinatizace. Budou nám dávat, ale zároveň nám toho vždycky víc uteče z nějakých "objektivních" důvodů. Třeba kvůli koronaviru, migrantům, marshalově plánu 2, propadu ekonomiky, krachu burzy nebo podobně. A nebude komu dávat vinu, protože Kalousek už bude mimo hru. Zůstanou jen ministři, kteří každý rok přijdou s nějakými žebračenkami, které sice ihned sežere inflace nebo něco na ten způsob, ale budeme rádi, že jsme dostali alespoň to. 

Stejně tak budeme rádi, že máme alespoň toho Rinata Babiše, protože kdokoliv jiný by byl mnohem větší pohroma. Budeme rádi, že to tak dopadlo a i když v reálu nás budou dusit stále víc, nikdo se tím nebude chlubit. Všichni nám vlastně pořád budou pomáhat a bude to mít stejný smysl, jako pomoc Romům při začleňování. 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4 (79 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Jen nepřijede protektor, protože bude mít vždy zástupce, vzešlého ze svobodných voleb.

Průměrný počet slepic: 4.9 (28 hlasů)
Trvalý odkaz

Když hutně shrnu Vidlákův článek: Andrej, takto kníže Řepkin Žoltocvjětnyj, je darebák, ale ti ostatní jsou ještě násobně větší lumpové. Buďme tedy rádi, že máme Andreje! - To je samozřejmě svatá pravda, nic proti tomu.

Přesně totéž jsem - jinými slovy - vepsal do minulé diskuse a kobliháři (někteří) se mohli pominout.

Jestlipak budou takto jedovatě syčet i na Vidláka? Nebo je jeho článek příliš dlouhý k pochopení?

To je otázka. - Jo, málem jsem zapomněl: koblihu?

Průměrný počet slepic: 2 (23 hlasů)

kdyby ti řídící důstojník dal nahlédnou do celé složky (a tys ji opravdu prošel), tak bys věděl o článku pana vidláka někdy z počátků tohoto blogu. Vyšlo to tehdy i na Kose (to si dohledej sám, co to je) a bylo to o pohrdání voliči. Vidlák to trefil naprosto přesně. Je to už nějaký rok, ale nevypadá, že byste dokázali ten text pochopit, natož se trochu poučit. Jedete furt stejně, pořád stejný chyby a výsledky? Nepřipadá ti samotnýmu, že v těch luxusních podmínkách, co máte (televizi, většinu tiskovin, všechny ty hlídací instituty a thinktanky, penězovody z rozpočtu i od Sorose, všechny šarapatky, šafry, nhkg, jandy, ...), je dost, ale fakt dost divný, že jste s těma výsledkama tak dlouho a tolik v prdeli? No nic, tak dál plácej o koblihách, nasaď číro a motýlka a třeba aspoň sebe přesvědčíš, že seš o něco víc :-))) ale dopadne to zase stejně, to ti můžu prozradit už teď.

Průměrný počet slepic: 4.7 (62 hlasů)

Já ti to prozradím.

Jsou to dvě věci.

Zaprvé:
výhrady k Babišovi jsou (nevím, zda všude, ale tady - automaticky) považovány za důkaz, že mluvčí patří do tábora "těch druhých, které je třeba zničit". To ve zdejší nomenklatuře (víme, co je nomenklatura? kdo neví, najde si na Wiki) představuje jednak exemplárně zrádcovskou PaL, a potom taky mocichtivé přicmrndávače, kteří sice hodnotový žebříček Pal tak úplně nesdílejí, ale do studené parády kožených křesel jsou hotovi proplazit se třeba kanálem. Prostě, jak správně píšeš, všechny ty Sorose, šarapatky, šafry, nhkg, jandy; a zapomněl jsi na šabatové, tabery, kundry, šojdry; je jich tolik, že si je člověk ani najednou všechny nevybaví. Vidlák píše, že jsou to hajzlové, (já netrvrdím nic jiného; máš na to jiný názor?) a dovozuje, že Babiš je přece jen mizera o něco menší. - Má pravdu, mizera je to opravdu o něco menší, je to menší zlo, a hned si můžeme upřesnit, v čem: pravdoláska nás (výjimečně mluvím za všechny, nedělám to často) odevzdá Západu za pěkně děkuju, zatímco Babiš nás Západu výhodně prodá. Výhodně pro sebe, ne pro ty prodávané. Ale aspoň jim rozdá koblihy, to by PaL samozřejmě nikdy neudělala, takže co - vivat Babiš?

Na Kydech se vyvinulo něco, pro co z nedostatku invence nenacházím lepší pojmenování než "lokální mainstream". A ten zmínky o Babišově darebáctví nepřipouští, že?

Já vím: mohl bys mi vytknout, že jsem ti slíbil něco srandovního, a píšu zatím jenom samé smutné věci; tak dobře.
Víš, co je to fraktál? Možná jo; takže jen připomenu, že je to struktura, která v nekonečném vnoření opakuje sama sebe - hranice Mandelbrotovy množiny je pěkný příklad.

Mainstream je taky svým způsobem fraktál: buď k nám patříš, a nebo k nám nepatříš a pak jsi proti nám. Tytéž rysy, které vidím na mainstreamu, nacházím - v menším měřítku - i na Kydech. Prostě fraktál, a to mně v daném kontextu přijde srandovní. Tobě ne?

Abych nezapomněl, tak i zadruhé:

K mainstreamu neoddělitelně patří dvojí metr; tak i zde. Tytéž názory, jsou-li podepsány někým, kdo byl zdejší komunitou přijat za vlastního, jsou hodnoceny jinak, vysloví-li je někdo jiný a/nebo nepodepsaný. - A tohle, příteli, tohle je ta výživná mouka, ze které Babiš peče svoje koblihy. Mouky je hodně a koblih bude pro všechny.
Shrňme to: když do diskuse přibude vstup, který je sice nepodepsaný, ale říká zhruba i totéž (byť jinými slovy), co místně respektovaný autor - hotovo, konec, je to referent, sorošův agent. Nejde se po myšlenkách, nýbrž kádruje se podle autora: je přece jasné, že kdo nerad koblihy, nutně má k dispozici "televizi, většinu tiskovin, všechny ty hlídací instituty a thinktanky, penězovody z rozpočtu i od Sorose".

To ti nepřijde jako mimořádně srandovní? Mně ano.

Marnost nad marnost: kdekoli se shromáždí dva nebo tři v mém jménu, tam jsem já uprostřed nich, a zbudujeme mainstream.

Já bych se samozřejmě mohl podepsat, a pak bys mi, Marťo, možná ne

Průměrný počet slepic: 3.3 (30 hlasů)

Já bych se samozřejmě mohl podepsat, a pak bys mi, Marťo, možná neříkal referente - ale to je vcelku jedno. To už si rozeber, ty i pozůstalý mainstream, jak umíš.

Průměrný počet slepic: 2.7 (18 hlasů)

"Za všechno můžou Židi".
Tento axiom platí většinově i na Kydech.
Co na tom, že je to blbost, že třeba Švandrlík a ostatní humoristé si z takto názorově postižených jedinců dělali srandu. Švandrlík v Černých baronech stvořil nezapomenutelnou postavu PTPáka, zvaného Sálus. Ten si s tímto axiomem vystačil ve všech situacích celý život.

Oni "respektovaní autoři" příspěvků bývají na fórech pečení vaření, vyjadřují se ke všemu, navazují kontakt s ostatními a za nějakou dobu začnou okolí vnucovat své názory, morálně odsuzovat své oponenty a útočit na druhé. Tady je to jen zředěný odvar, zatím. Kde to může skončit, pěkně popsal Marián Kechlibar na svém blogu.

Průměrný počet slepic: 3.3 (17 hlasů)

In reply to by pozorovatel (neověřeno)

Trvalý odkaz

1. "Za všechno můžou Židé. Tento axiom platí většinově i na Kydech."
Vaše vyjádření je lež.
2. Čím se liší výrok "za všechno můžou Židé" od tvrzení "za všechno špatné můžou komunisté nebo Babiš, Zeman či Putin?
3. Vyjadřuje váš poslední odstavec textu obavu, že se můžou zdejší přispěvatelé zradikalizovat? Pokud ano, prosím, uveďte aspoň jeden příspěvek zde napsaný, který by se aspoň vzdáleně svou agresivitou přiblížil k výroku ODSáka Langa.

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)

Ona je nejvetší sranda, že zde každý ví a opakovaně píševolně řečeno "babiš je hovado a nědělá nic z dobroty srdce" a pak zde přijde placený elf a napíše "kdokoliv proti babišovi je sluníčkář" :D Kruci Vidlák, kter opakovaně kritizoval Babiše je vlastně Elf?

Osobně bych řekl, že zde zase trapně elfík pokouší psát lži, ale zase jeho mozeček nepochopí, že zde nejsou lidi na schopností co má on a jeho kologevé co nikde jinde místo kde pracovat nenašli, že mají pamět :D

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Moc zde, ani jinde, nereaguji, ale tady nemohu odolat. Po dobrém obědě to chce nějakou tečku.
1. Prohlášení, že něčí vyjádření je lež, je samo o sobě bezcenné. Asi jako vyjadřování dětí na pískovišti. Je to pouze emotivní osobní útok.
2. Za vše mohou komunisté nebo Babiš, je stejná blbost, jako že za vše mohou Židé. Omlouvá jedno druhé? Nebo třetí? Co tato otázka má vyjádřit?
3. Nevidím, že by někdo v diskuzi nahoře psal, že je to tu radikální. Nebo to hrozí. Může to tady i jinde skončit všelijak, ale obecné konstatování vývoje, jak ho kdosi někde popsal, nemusí být předjímání vývoje konkrétně zde. Diskuze nahoře je úplně o něčem jiném. Aspoň jak to čtu.
Ale dobře. Tvrdíte, že má někdo obavu, že se někdo jiný, ještě neradikální, zde zradikalizuje. A má "uvést příspěvek, zde napsaný" který je radikální? Pokud by to udělal a uvedl ho, pak už by radikalizace byla skutečností. Ne možností. Takže je to celé nesmysl. Tenhle způsob "uvažování" mistrně popsal Joseph Heller v románu Hlava XXII. Přečetl jsem ho v červnu na dovolené. Dost jsem se při četbě bavil. Jako zde.

Z vámi napsaného pouze vyplývá, že vám někdo šlápl na kuří oko. Možná tím i částečně potvrzujete, o čem píše.

V tomto vláknu také opakovaně zaznělo, že pokud má někdo na problém jiný náhled, je troll nebo elf. Zní to zde, zní to od Evropských hodnot, zní to od Bohuše Kartouze, zní to z televize. Zní to v Evropě i Americe. Je to univerzální. Tahle logika nemá chybu. Teda pokud by to byla logika. Tohle Heller ve svých románech nepoužil. Je to příliš hloupé, příliš primitivní, nikdo by si takovou knihu nekoupil.

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)

In reply to by kolemjdoucí (neověřeno)

Trvalý odkaz

Cituju " problém jiný náhled, je troll nebo elf."

a cituju tě znovu: "Prohlášení, že něčí vyjádření je lež, je samo o sobě bezcenné." a další tohoto typu ;)

Chalpe, rozdíl mezi osazenstvem tady a tebou a dalšíma elfama je, že si logicky neodporují, kdy vyčteš něco a sám píše zaroven ze to se nesmi :D Navíc, zde máš celý spektrum názorů, od "babiš ano po babiš nikdy", nazvázejm se uznávají, protože vysvětlí "proč",a le narozdíl od tebe ne filosofickýma řečmama co sam nedodržuješ, ale fakty ;)

Navíc se budu opakovat NELŽI, že zde jsou zastanci babiše, nelži, že když máš jiný názor, že tě odsoudí za názor, když tě odsoudí za kázání pravdy, chápu, že nepoznáš rozdíl, ale to není chyba lidé zde,a le chyba tvého vzdělání ;)

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

In reply to by pozorovatel (neověřeno)

Trvalý odkaz

Myslím si, že tady se to až tak neuplatňuje, ta primitivní dichotomie.
Kupodivu však i na zvědavci, který si zakládá na tom že je nezávislý (na kom asi ....a na čem ?!?? :-))), jsou někteří komentátoři nazývání dokonce " škodnou" (ta se hubí, popř. střílí).
Tedy je to jev dosti obecný, máme to ostatně po našich evolučních předcích, tuto stádnost a tuto loajalitu vůči alfa samci - tedy je to přirozené, nejen kulturně (někde např. nábožensky, jinde sociálně) podmíněné.

Mimochodem, všimli jste si vývoje hodnocení, lajkování článků na vlkovobloguje ?
Počet stoupl, takřka o 100 %, ovšem tento vzestup vygeneroval vesměs negativní hodnocení u těch článků, které více či méně neinklinují k " blbé náladě", kterou u nás šíří ElfElf - manni.
Lajky apod. nesmysly jsou prostě většinou jen součástí propagandistického byznysu, jedním z prostředků. Jistě mnozí z nás ví, jak snadno umí propaganda vyrobit z osla významnou osobnost...třeba prezidenta. Při opačné výrobě stačí mlčet (respektive záměrně opomíjet) , takto pak skutečně významná osoba vlastně ani neexistuje.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

Tady to vypadá, že hodnocení nebude od času, ale od písmenka. Ale k věci:
Až ti přijde nabídka na kurz porozumění psanému textu, dám ti dobrou radu: neváhej ani vteřinu a přihlaš se dřív, než stačíš říct ježibabišepomlítpromyše. A kdyby ti agentura přispěla málo, určitě vydyndáš víc, když řekneš, že se obraz agentury v očích tvých klientů (říkáte jim tam tak pořád, ne?) určitě vylepší. Jako důkaz jim můžeš ukázat tuhle diskusi.
A abych tě nenapínal moc, než ten kurz přijde, jako starý lidumil ti prozradím: nebylo to o Babišovi, nene. Bylo to, dávej pozor a čti pomalu jak jen dokážeš, o pohrdání voličem. (Jen pro zajímavost můžeš ještě napsat, jak dlouho ti trvalo, než ho v tvém půlnočním příspěvku najdeš. Ale třeba ho nenajdeš, což je taky signifikantní - to si dohledej sám, co to znamená). A o chybách, který děláte zas a znovu a strašně se divíte, že to dopadlo zase stejně.
Mainstream tady budujete třicet let a všechno, co jsem napsal, máte k dispozici. Taky řádně kvičíte, jen co se vám kamínek oddrolí. Víš, ono když si někdo povinně platí mj. za zprávy, tak chce dostat zprávy a ne od kdejakého sice hloupého, ale o to ukotvenějšího železného jasánka převyprávěný návod, co si má správně myslet. - To je mimochodem další důvod, proč vámi nenáviděný Babiš sbírá body - má odvahu do přerostlého hnisavého vředu aspoň píchnout. Na to neměli koule "zprava" ani "zleva", ať nežeru, dvacet let. Za tu dobu doroste slušná řádka voličů, kteří vidí, že to najednou jde! Ono to jde, když se jen trošinku chce, přestat blokovat názory těch, kteří ony náhle důležité do jejich důležitosti vynesli. Aspoň v něčem! Tak hádej, komu to asi příště hodí?
Jo a referentům říkám referenti, zejména když si podrží zvyk z doby ještě neformální spolupráce s agenturou, kdy taky nevyplňovali kolonku se jménem.
(Říkám tak i těm novým, co lžou buď z nevědomosti, kdy si ještě nestihli projít složku a přečíst pár diskusí nebo lžou ze zvyku po elfím výcviku. - To jen na okraj k místnímu údajnému adorování Babiše.)

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

V první řadě, pobyt ve zdejší komunitě je náročný, na co? Na myšlení, znalosti, schopnosti absorbovat napsané a hlavně toleranci k druhým, vtip , i občas docela ostrou kritiku, ale bez urážení - tak jak to patří k životu. Najdete tu +/- 50 let zkušeností, stejně jako znalostí, podle toho , co kdo zažil. Jsme každý jiný, ale jedno máme společné ... neomylně poznáme nesmyslné laciné kecálisty z jakéhokoliv konce. Většina zdejších se kromě vlastních zkušeností řídí logikou, co je stav , který se už moc neučí, proč... kdo ví, ale nesmírně to pomáhá v tom, že nenalítnete na rádoby indeligenty, najdete i vtipné parodie. Většinu témat propereme až do mrtě, ať do plusu nebo mínusu. Ať souhlasně či nesouhlasně. Je to náročné, ale zase to pomáhá vyznat se v různých kulišárnách co nese doba. Tož tak

Průměrný počet slepic: 4.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

odstavec je přesnej.

ODS (twl, to nééé)
TOP 0,9 (nééé)
KDU-ČSL (to ještě existuje?)
STAN (co to je?)
Piráti (to vopravdu nechceš)
Trikolóra, Svobodní, Zelení (to je tragikomedie)

Pak přijde vůl, blábolí o koblize kterou ani nemá a ty víš že to tam tomu Bábovi hodíš, protože jinak není komu.

Co s tím?

Průměrný počet slepic: 4.9 (35 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zapoměl jste na Okamuru.

Průměrný počet slepic: 4.5 (14 hlasů)

SPD, ČSSD, Komunisti...

Komu?

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

že Bába není nějak zvlášť dobrej, ale že ti ostatní jsou banda neschopnejch tajtrdlíků kteří nic nenabízejí.
Twl, oni nedokážou nabídnout nic, čím by přebili jednu jedinou koblihu.

To je neuvěřitelný.

Průměrný počet slepic: 5 (37 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

Problém je, že to lidi eště nepíšou a nesečítaj a nemusej těch pár základních potřeb psát Maneco celej rok. Stačí jim to jednou a pak to dát třeba trvalým příkazem a jen palcovat jak se to bude hejbat. A gdyž už to konečně budeme vědět, tak někoho, gdo se neohejbá a stojí rovně najdeme. Klidně bych mu dal jeden podíl na rozpočtu dokud to nebude hotový.

David v Bruseli si odtrhne za dva dny od huby pár milionů, za to pár ajťáků napíše program na psaní, seřazování a sečítání potřeb a můžeme tady a všude kolem frčet v diskusách jak je to jasný jak facka.

Průměrný počet slepic: 3.1 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Samozřejmě, že se všichni kolem nás zadlužují jako o závod. Samozřejmě, že ty dluhy nikdo nebude splácet. Budou se platit jenom úroky. Ale příští a následující roky sem napadá neskutečné množství peněz, které sem nikdy v minulosti v takovém objemu nepřišly. A inflace? Je prý nad 3% a to jen proto, že zdražil chlast a cigára. Koncem roku bude inflace něco málo nad 2%, říkají z ČNB. Kdo nekouří a nepije tvrdý alkohol z krámu, je celkem v klidu.
Přiznejte už konečně Babišovi a jeho ministrům, že se jako tým starají tak, jak se o Česko nikdo v minulosti nestaral. Protože, pokud mu vydrží zdraví, půjde to jen k lepšímu.
Mimochodem, prý mu začal v mezinárodní politice bezplatně radit Kolář senior. Těm chytřejším z Knihovny Havla už dochází, že normálně Babiše neporazí, tak to zkoušejí obchvatem. To také o něčem svědčí.

Průměrný počet slepic: 3.9 (25 hlasů)

má stejnou úlohu jako měl pro Hejvla Trautenberg. Dozorce a hlásič síly Temna za oceánem.

Průměrný počet slepic: 4.9 (28 hlasů)

to je pravda...

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Kruci, jak může být inflace 3%, když potraviny i třeba auta zdražily za poslední rok minimálně o 20%, ne-li víc. Že by o tolik zlevnily lokomotivy a stíhačky? No, možné je, že na polovic zlevnila mouka z cvrčků a mlíko ze soji. To nekupuju.

Průměrný počet slepic: 4.6 (23 hlasů)

In reply to by Ziim (neověřeno)

Trvalý odkaz

To neznáš? Slevnili lokomotivy, ale zdražilo maso, ve výsledku není žádná inflace :D

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

V akcích až o 60 % (ten alkohol, měna zatím ne).

ANO, starají se o tu svou firmu rozhodně víc jak např. komouši (snad krom Čuby, ale zde si nejsem jist, zda náhodou taky nepobral nějaké dotace...ovšem ve srovnání s Pepkem Vyskočem to byla spíše asi jen almužna). Určitě také proto budou lépe zajištěni, až to kasino spadne.

V mezinárodní politice bych mu mohl radit i já, a to zcela zadarmo. Prostě bych mu řekl, ať si v televizi pindá co chce , ale u stolu ať poslouchá a podepisuje dle požadavků NATO , USA a EU. A IMF, to se rozumí.

Kam napadají ty peníze ? Respektive ke komu ? Jen mi netvrďte že k " lidu této země", to už by nebylo dokonce ani k pláči....
Takové peníze samozřejmě opět zavazují, tedy spolulikvidují další a další svobody. Nejsou požehnáním, afrikanizují nás.

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Uprostřed nadcházejícího týdne k nám z nebes sestoupí sám velký Pometlo.Stejně tak jako v historii všechny morové rány dopředu avizovaly vlasatice na klenbě nebeské,tak i my jsme byli dopředu obdařeni tímto úkazem.No a já se ptám p.t.(plným titulem)ctěných diskutujících co nám ,tato vzácná návštěva asi přinese?Zda sedm krav tučných,či sedm krav hubených avšak nesmírně obohacených o spoustu nepotřebného US armádního šrotu,nebo snad po tom co jsme tak srdnatě hájili naši stověžatou matičku u Kábulu,což mimochodem vysoce ocenil hradní vozíčkář,budeme tentokráte pověřeni střežit pražskou předprseň někde v Ruandě Ukundy,či se snad mládenci odněkud z Kansasu,nebo Nebrasky rozhodli rozbít svůj tábor (čti camp) někde uprostřed žírné Moravy,aby nás tak spolehlivě ochránili od nájezdů krvežíznivých hord z Východu?Děkuji předem za Vaše názory k pro mne tak kruciální otázce,páč ta nejistota mne přímo děsí!!

Průměrný počet slepic: 4.7 (21 hlas)

udržuje v popelu oheň.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

Artur.
Snad Vám došlo,že Pompeo je zástupce protektora a nepřišel k nám na dovolenou,ale s jasnými direktivy.

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jiří Ovčáček
@PREZIDENTmluvci
Prezident republiky přijme Mikea Pompea
Prezident republiky Miloš Zeman přijme ve středu dne 12. srpna 2020 v 15:10 hodin na Pražském hradě ministra zahraničních věcí USA Vlajka Spojených státůMikea Pompea.
Setkání se zúčastní předseda vlády České republiky Vlajka České republiky Andrej Babiš.
4:55 odp. · 6. 8. 2020·Twitter for iPhone

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Český poslanec a místopředseda KDU-ČSL Ondřej Benešík si myslí, že Praha musí podpořit americké zahraničněpolitické zájmy:

"(...) Místopředseda KDU-ČSL Ondřej Benešík na svém účtu na Twitteru otevřeně vyzval premiéra Babiše k tomu, aby ten podpořil tvrdý postoj Washingtonu vůči ruskému plynovodu Nord Stream 2.

„V americkém Kongresu panuje konsensuální odpor proti Nordstreamu 2. Rozhodným zastáncem sankcí, které skutečně mohou projekt zastavit, je i @SecPompeo. Premiér ČR by měl při jeho návštěvě Prahy postoj USA k NS2 plně podpořit! Jde o bezpečnost Evropy,” oznámil svůj názor český poslanec. (...)"
https://cz.sputniknews.com/ceskarepublika/2020080912329218-bude-pompeo-…

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

Kdesi psali, ze Pomelo bude ve východní Evropě kontrolovat především přístup k čínske firmě Holahej a zakazkám 5G.
Ale podle mě jeho návštěva souvisí i s přesunem americkych vojsk z Německa do Polska a nákupem vojenského harampádí.

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)

Kvůli Pometlovi nám zítra zablokují půl statutárního městyse, hlavně klíčovou křižovatku u Práce. Na celé odpoledne...…
Kdyby to byla jediná škoda, co tu způsobí, byla by to hotová idylka.

Průměrný počet slepic: 4.8 (14 hlasů)

Nebude kráva tučná, nebude kráva hubená. Nebude totiž žádná kráva. Zůstane jen povinnost odebrat americký šrot. Přinesl nám vzkaz od protektora a "viči". To bylo znamení, které se ve slovanských dobách nosilo od osady k osadě jako příkaz panovníka k mobilizaci proti nepříteli, tj. na toho, na kterého vládnoucí kníže ukázal. Za Přemyslovců se viči nosilo až někam na východní Halič. Dnes jsme samozřejmě dál, klidně se zmobilizujeme proti celému východnímu světu a Afriku vezmeme jen jako malý bonus.

Průměrný počet slepic: 4.3 (10 hlasů)

Co nám tato vzácná návštěva přinese? No přeci nutnost zatopit, jelikož z Kremlu jde přeci mráz a ten se musí ohánkem zmoci....
A bude se přitom Pompeo ohánět vším možným i nemožným, i tím ohýnkem, ale mějme na paměti, jak dopadly i díky ohni Pompeje... Všeho moc škodí.

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Protože se Vidlákem popsanému vývoji můžeme jen těžko bránit, resp. mu zabránit (způsobují ho síly mocné jako vzdušné proudy v počasí), zbývá nám jako sebeobrana jen notná dávka cynismu.
V té souvislosti se odvolám na svou rozhlasovou minulost a s ní spojenou, díky ní vzniklou, schopnost citlivějšího vnímání verbálních/hlasových projevů.
Mezi hlasy svým zabarvením, frázováním, dikcí "cynické" patřil hlas herce Jiřího Adamíry. Pamětníci (je jich zde husto) jistě pamatují, od toho jsou pamětníci. Jeho hlas byl nejcyničtější ze všech cynických široko daleko. S takovým tím lehce pohrdlivým úsměškem někde ke konci věty....
A tak si přečtěte (máte-li ten čas) dnešní Vidlákův text ještě jednou a zkuste ho (sáhněte, kurnik, do té paměti!) vnímat hlasem toho mistra cynického projevu.
Pokud se vám to podaří (i mně to dalo trochu práci), uleví se vám. Na celé věci to sice nic nezmění, ale tak typicky česky (a moravsky a slezsky, samozřejmě) vám to evokuje ono známé "Byli jsme před Rakouskem, budeme i po něm".
Jen neumím poradit, jakým slovem nahradit to bývalé "Rakousko".
Kurva, kdo za to může, že nám nezbývá, než volit sice menší, ale přece jen zlo?

Průměrný počet slepic: 4.5 (25 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Než volit menší zlo, to radši nebudu volit vůbec. To je jak kdybych si vybral, ktery sranec nejméně smrdí. Smrdí všecky, tak ať si ten nejhezčí vezme ňákej úchyl, co se o to zajímá...

Vím, že asi problému moc nepomáhám, ale zas na druhou stranu nejsem politoprotkolog. Koňovi taky nedávám nastarost opravu dřezu. Existuje sice nenulová šance, že se mu to zázrakem povede, ale je pravděpodobnější, že na to bude nechápavě valit kukadla, vyděsí se a při první příležitosti něco posere nebo zdrhne.

Čím víc nad tím přemýšlím, tak by fakt bylo nejlepší, nejlevnější a nebjezpečnější, kdyby za nás volili profesionální voliči - Volilové, chcete-li. Na odbornou práci mají být odborníci.

Průměrný počet slepic: 3.3 (6 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale ne, netřeba rozleptávat stavbu kultu osobnosti, celá ta věc naštěstí nabyla časem docela rozumných forem a obsahů. Některé věci se sice stále nesmějí, ale to je tak dycky a všude.

Víte o tom, že Havlův dědeček Hugo Vavrečka, rodák ze Slezské Ostravy, byl nejen svobodným zednářem, ale i ministrem (propagandy) ? A že díky zásahu Klementa Gottwalda nemusel do vězení ?
Přeložil jednu, dnes docela zapomenutou knihu Emeryho Revese (ten napsal např. i knihu "I Paid Hitler") . Líčí se v ní jeho a částečně i Einsteinův projekt, jak dosíci trvalého míru.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Na Ukrajině nebude klid do doby, dokud si Rusko nepostaví nové trasy také mimo Ukrajinu. Zde odkaz na trasy, Turecký produ jd etrochu jinudy, protože mapka plánovaných plynovodů je dost stará. https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/plynovody/r~0fb8d10e314f11ea9ec9ac… Ale lepší nemám. Všimněme si, kudy vede trasa Tureckého proudu. Křižovatka je v Luhansku a vede přes Doněck. Dostavba plynovodů je první podmínkou a konec blbnutí v Kyjevu s vydíráním ohledně zastavení dodávek plynu je podmínkou druhou, aby se Luhaňsk a Doněck v nějaké formě s vysokou autonomií vrátily zpět do náruče Ukrajiny. Když budou Kyjevané nadále trvat na debilním zákonu o ukrajinštině, bude LLR a DLR trvat dál natolik dlouho, až je všichni raději uznají jako samostatné státy. Třetí podmínkou zlepšení stavu na Ukrajině je, že přestane snít o vstupu do NATO. Pokud ne, do té doby bude mít válečný konflikt.
Rinat Achmetov se musel domluvit, jinak by skončil s holým zadkem bez podniků. Tak se asi domluvil. Podobně je na tom Babiš. Buď by odepsal Agrofert Deutschland nebo se musí nějak domluvit. Naoko pro voliče se bude cukat, dávat silná prohlášení, ale nakonec se diktátu z Bruselstánu a Berlinchánu podvolí. O Andreji Babišovi nemají jeho voliči Pepové Koblihové vůbec žádné iluze. Ale všechny jeho protivníky považují za ještě horší. Navíc je významnou ukázkou neschopnosti vůdců všech stran kritizujících Babiše, že ještě nedokázali najít program, kterým by od toho nenáviděného Babiše odehnali jeho voliče.

Průměrný počet slepic: 4.6 (27 hlasů)
Trvalý odkaz

Na Ukrajině to jen uspíšili,nebo se to projevilo moc brzy,že všude vládnou oligachové a také víme z které komunity se rekrutují.Toto rozdávání dluhů,politikům nedělá problém,když vědí,kdo to zaplatí.Co z toho vyvozuji,jen další a vyšší dluhy,budou potřeba udržet tento systém.

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Dluh veřejných financí bude jen narůstat, protože je chod státu přebyrokratizován a to hodně dlouho. Stát tolik tlačí na soukromníky, až ti odchází do daňových rájů jako je Nizozemí. Takže zlepšení stavu veřejných financí vede přes odbourání byrokratické zátěže na občany a firmy. Příkladem budiž firemní daně. Jsou natolik vysoké, že je nakonec firmy platí v Nizozemí. Takže aby se situace zlepšila, musí se úroveň daní snížit na úroveň přibližně Nizozemí. Dojde k výpadku příjmů. Stát bude muset začít šetřit a rezignovat na značnou část byrokracie, kterou obyvatelstvo zatěžuje. Z té část vychází z pokynu z Bruselstánu, takže zrušit nejde Část potřebujeme a část by sebrala Babišovi voliče v příštích volbách. Takže si vybere snazší cestu. Proč by chystal prosperitu pro své nástupce za dlouho a obětoval se ve prospěch opozice, když může zadlužit stát, prachy rozdat a problémy přenechat svým nástupcům v opozici? Přesně tak to udělal ve 2008 - 2009 Miroslav Kalousek a pořád má svou partu zastánců sekty Kalouskovy. No tak si AB pořídil vlastní sektu. Ovšem po celou dobu působení AB v politice opozice není schopná najít program, kterým by oslovila jeho voliče. Dehonestací AB jen opozice ukazuje, jak je neschopná, a vlastně dehonestuje s AB i sama sebe. K někomu tak blbému těžko voliči AB přejdou, i když své voliče AB taky štve. Ale zatím není nikdo jiný, kdo by jej mohl nahradit. Stará parta opozičních politiků si jen udržuje svá koryta a na porážku AB nemají schopnosti ani program. Tak jen opozičníci utvrzují své věrné, že opravdu bojují proti AB. Za největší šašky jsou ti demonstranti proti AB na Letné. Opozičníkům jde už jen o jejich křesla.
Aby došlo ke zlepšení hospodářství státu, musela by se opozice i AB vzdát svého vzájemného boje a začít pracovat na nějakém dlouhodobém programu. Ale ten boj si žádají voliči opozice. Takže šašci z Letné, kteří AB vyčítají, že zadlužuje stát, jsou ti, kdo to zadlužení vlastně spustili.
A stát se bude vesele zadlužovat dál, protože je to nejsnazší cesta vládnutí.

Průměrný počet slepic: 4.5 (18 hlasů)

Jen by se muselo chtít - v celé slavné EU !
Zákon by mohl znít takto :
"Daň ze zisku se musí vyplatit zemi, ve které zisk vznikl."
Nejde přece o zisk, jde jen o daň a takové uspořádání je v pořádku, protože daná země se na zisku podílí. Zázemím, infrastrukturou, kvalifikovanými zaměstnanci atd.

Průměrný počet slepic: 5 (20 hlasů)

Pokud bude v ČR daň ze zisku větší než někde jinde, tak firmy provedou optimalizaci (uměle navýší náklady) a opět nezaplatí nic. Jak se navyšují náklady? Platba za značku, reklamu, firemní systémy, školení, know-how, patenty, ... A úředníček z finančáku je v koncích.
Tedy já kdybych prodával koblihy vyráběné v ČR a prodávané v ČR a měl zisk, tak bych založil firmičku v Holandsku, namaloval a patentoval si logo GOOD TIME DONUTS a ročně platil majiteli názvu, firmičce v Holandsku, 15 Mega, nebo 150 Mega za právo používat značku. Takže každý rok by firma v ČR končila na nule a Holandská firmičla ve zisku, nízce daněním v Holandsku.
V reálu je to trochu složitější.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Proto, když byl Kalousek ve vládě ministr financí, zavedli "zákaz dvojího zdanění firem" což znamená neplacení daně ze zisku v ČR.

Dále zavedl nulové zdanění dividend. Což znamená totéž.

Lehko zavést, těžko zrušit. Jsou zde tlaky.
Co si myslíte, že by udělali zástupci dotčených firem a západní politici, kdyby vláda ČR znovu zdanění v zemi prosadila?

Na druhé straně, Orbán to prosadil. Včetně zdanění bank. Ale má větší podporu voličů než Andy, státní TV kontroluje Maďarsko a ne neziskovky placené zvenčí a nemá za zadkem neziskovku na jeho svržení.

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)

Ono by stačilo nahradit všechny daně u nás jednoduchou daní z obratu vybíranou z každé odesílané bankovní platby. Vychází to na přibližně 0,8% při každé odesílané platbě nebo prováděné bankovní transakci. Stačilo by ji vybírat u bank podle denního obratu. A můžeme rovnou zrušit všechny FU, značnou část ministerstva financí, apod. Pak by bylo úplně jedno, jaké daně se kde platí. Kdo by posílal peníze mimo ČR, prostě by zaplatil chtě nechtě daň rovnou.
Jinak se vždy najde důvod daňové optimalizace, výjimek, veřejného zájmu, atd. Na vše ostatní se vždy najde nějaká oklika.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

O tom je, mimo jiné, to zdanění bank.

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vítr v kapsách - to si dovedu představit...ale vítr v kreditkách ?

Cesta ven z lahve je jedině přes další měny, prokomunitní - ne ale ve smyslu nějakých rakovinotvorných spekulací , ve smyslu rozumného fungování lokalit.
Hezký globalsvět coby jeden velký globální ráj s jednou měnou je lež, může existovat pouze množina krásných lokalit, zatím by stačilo kdyby neinfekčních - ve směru nákazy jiných lokalit, už to by byl obrovský pokrok.
Toho nejde dosíci přes monopolizované bytí, chtění a provádění. To je absolutní nesmysl a obrovský podvod na lidech.

Žádná revoluce, klidná malá síla. Pomaloučku...nakonec se stejně položí sami , nebudou mít z čeho uplést a plést dál svou monopolní moc. Jak říkal Keynes - ne Marx, ale Gesell.
Zatím to ale málokdo chce (spíše je tomu dokonce tak, že si to málokdo vůbec uvědomuje) , zatím masy touží hlavně po tom, jak co nejvíce uspět v té podvodné soutěži o měny totalitní ( jak asi může fungovat demokracie v takovémto prostředí, kde hlavním hybatelem je totalita ?).
No a cesta od chtění k provádění...to je moc dlouhá cesta.
Dle Švejka bych to šanoval tak asi na 3 000 let.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

Globální měna je výhodná pouze pro silné ekonomiky, těm slabším naopak škodí. Stačí se podívat na EUR nebo USD.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

možná nás zachrání, .
https://www.google.cz/publicdata/explore?ds=ds22a34krhq5p_&met_y=gd_pc_…
jsme na tom v poměru k ostatním v jurop dobře a nevím , proč bychom měli být lákadlem s financi naspořenými /nízkým veřejným dluhem. Třeba, když loupežníci v EU zjistí že jsme na tom stejně - že není co loupit, nechají nás žít po svém. A to jsem nepřidala ostatní "významnéů a ůúspěšné" ekonomiky..... kdo ví

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Nevím, jestli Vám to neuniklo, ale Nizozemsko praktikuje daňový parazitismus, neboť jiné podmínky platí pro jejich vlastní firmy, a jiné pro firmy, které si tam přestěhují sídlo. Z těchto důvodů byly i několikrát vyšetřovány Evropskou komisí, která specifické podmínky pro cizí firmy označila za nedovolenou státní pomoc. Nicméně je ukázkou neschopnosti Evropské unie, že se s tím neuměla vypořádat, stejně jako s dalšími daňovým ráji.
Jistě nás přebujelá administrativa zatěžuje, ale hlavním viníkem jsou lidovci a jimi inciovaná reforma státní správy, při které byly zrušeny okresní úřady. To přivedlo státní správu do chaosu, který se stále zvětšuje.
Dalším problémem jsou dotace podnikatelům. Pro pravicový politický názor by měly být dotace podnikatelům naprosto nepřijatelné. Tam se ztráci nejvíce peněz. A dále samozřejmě korupce, která nabyla masových rozměrů.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

jsou na idnesu placené. Plebs nechť uhoří, i když hasiče platí ze svých daní. Hyenismus novinářů nezná mezí.

Průměrný počet slepic: 4.5 (22 hlasů)

Máš nohy králičí;
pověz mi, hasiči,
jak mám z okna skákat?
Mám se dlouho flákat?
Nebo se mám v hajzlu choulit
a na oheň oči poulit?
Něco o tom, chlapče, vím,
zadarmo to nepovím
nejdřív zaplať novináři
ten to tak má ve scénáři
nejdřív prachy potom slova,
ten má reflex od Pavlova.

Průměrný počet slepic: 4.2 (17 hlasů)