Srdečné pozdravy z fronty

Autor

Prezident Biden se prý nezúčastní mírového summitu o Ukrajině, který se má odehrát na začátku července ve Švýcarsku… To je ta konference, kde se má jednat o ukrajinském míru. Putin si prý ve stejnou dobu uspořádá vlastní konferenci a bude se tam jednat o ruském míru. Anthony Blinken přijede do ČR a zřejmě bude Fialovi říkat samé ošklivé zprávy. Americký kondotiér, Erik Prince (takový americký Prigožin, ale s lepší voňavkou v podpaží), otevřeně mluví o ukrajinské porážce, Němci jednoznačně odmítli vyslat na Ukrajinu vojáky a odmítli obchodní válku s Čínou.

Britové sice nemají nic proti útočení raketami dlouhého doletu na území Ruska, ale tyto rakety takřka výhradně útočí na ruskou černomořskou flotilu. Místo aby jimi Ukrajinci zpomalovali postup ruských vojsk, raději se starají, aby pro světová moře zbylo méně ruských válečných lodí. Britové se nezapřou, jejich politika je pořád stejná. Hlavní je, aby se Rusko nestalo námořní mocností. Bohužel, Britové zapomněli na starý Murphyho zákon, že když je nepřítel v dostřelu, jsi ty také. Jestliže je tak strašně snadné, potopit ruské lodě, půjde to stejně dobře i s loděmi britskými a americkými.

Navíc, konzervativci jsou na tom v Británii tak blbě, že raději spustili předčasné volby… Alespoň mohou tvrdit, že za ukrajinský pád vlastně nikdo nemůže, protože nikdo zrovna nebyl u moci…

Hysterické volání, aby Západ dovolil Ukrajině útoky v Rusku, zaznívají takřka výhradně od malých amerických ratlíků, kteří na ruského medvěda velmi ochotně štěkali, ale teď zjišťují, že medvěd se jich nelekl a i když utržil lecjaké šrámy, jeho bojeschopnost spíš vzrostla. Navíc má za sebou čínského draka. Sitting Ping Putina nedávno před kamerami objal… Lipavský toto gesto číst neumí, ale já tedy ano.

První Ukrajinci u nás začínají mít problémy s doklady. Nejvíc ti, kteří tady žijí dlouhodobě. Bez pasu jim hrozí vyhoštění… Ještě nepřišel ani červen, kdy má Ukrajina svým občanům zneplatnit pasy a už to celé začíná. Pomaloučku si můžeme začít připravovat sklepy na schovávání Ukrajinců v jatečném věku.

Nejvíc mě překvapuje, kolik lidí si pořád ještě myslí, že Ukrajinci nemají takřka žádné ztráty, zato Rusové umírají ve velkém. To je totiž jediné vysvětlení pro jejich rozhodný postoj k pokračování války. Ukrajina se drží s malými ztrátami, agresorovi jeho útok nesmí projít. Úplně jinak to vyzní, kdyby věděli, co víme my. Ukrajina má pětinásobné ztráty oproti Rusku, zbraně docházejí, hentomu agresorovi to nejenom projde, ale ještě si zabere víc, než kdyby se teď jednalo o míru. Ale taková úvaha je na průměrného libtarda příliš složitá. Nejvýhodnější mírová smlouva byla ta z Istanbulu. Všechny další jsou horší a horší a pokud s tím jednáním brzy nezačnou (a jako že nezačnou) bude z toho nakonec bezpodmínečná kapitulace.

Vlastně už jde jen o to, aby se západní zbrojaři ještě napakovali… Když výroba granátu stojí deset tisíc, ale prodává se za osmdesát tisíc, tak je to byznys, kvůli kterému klidně může umřít ještě další milion Ukrajinců. Za takový byznys stojí za to, posbírat po Evropě ty statisíce lidí a nahnat je na frontu. Stejný ruský granát stojí osm tisíc… Ale Rusové jich také hodně vystřílejí, každý den je stojí miliardy peněz, které nemohou použít na něco jiného a tak se to našim transatlantickým bratrům zatím (asi) vyplatí. I když, ten nepoměr v drahotě války je už příliš velký i na Spojené státy.

Co jiného si také myslet, když už si Biden ani nejde plácat hubu na mírovou konferenci? Nemůže, musí zachraňovat svoje volební preference, které jsou čím dál horší. Ale třeba by na té konferenci alespoň Fiala mohl otevřít téma obnovy Luhanské oblasti, kterou máme mít na starosti my… Když už jsme Ukrajině dodali ty granáty, ne?

Nebo jsme je nedodali? Nevím. Na frontě to nějak není vidět. Rusové se shromažďují proti sumské oblasti, aby zase roztáhli frontu a rozmělnili ukrajinské zálohy… Ale samozřejmě nikomu nebráním, aby více věřil České televizi než svým vlastním očím.

A nezapomeňte! V eurovolbách volíte válku nebo mír. Buď si vyberete lidi, kteří chtějí válku ukončit co nejdřív a nebo chtějí pokračovat až do posledního Ukrajince (a Poláka, Estonce i Čecha). Buď si vyberete lidi, kteří chtějí konkurenceschopnou a obchodující Evropu, nebo si vyberete ty, kteří chtějí grýndýl a nekonečnou válku. Ono to totiž nemusí být přímočarý konec. Dolfi v pětačtyřicátém věděl, že šestnáctiletá děcka s pancrfausty ho nezachrání. Ale stejně je nasadil…

Ukrajinci teď Rusům zničili radar včasné výstrahy proti jaderným střelám s velkým dosahem. To se tak dělá, když se má ještě přitvrdit a chcete udělat něco hodně ošklivého.

Přeji vám hodně štěstí při rozhodování. Možná spolu s ostatními Evropany budete rozhodovat o válce nebo míru. Zjistíte to hned druhý den po volbách. To už bude rétorika (nejen) našeho premiéra úplně jiná než dnes…

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (371 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

zelene

Průměrný počet slepic: 3.8 (23 hlasů)

Docela solidní status. Jenže do budoucnosti nikdo opravdu nevidí. Ten radar je neopříjemný. Ale asi není jenom jeden.

Průměrný počet slepic: 4.2 (39 hlasů)

.. kde jsem se učil na spojového mechanika. Nejoblíbenější ředitelskou důtkou děvčat z dvouletého oboru Elektrotechnická výroba byla ředitelská důtka za "Neoprávněné vniknutí do vojenského prostoru"

Těchto přehledových dlouhovlnných radarů (protože dlouhé vlny se šíří za obzor kopírujíce zemský povrch) mnoho není, ale jsou jištěny satelity, myslím si, že dnes už slouží jen pro potvrzení útoku / vyvrácení falešného poplachu. Tyhle radary nás před mnoha lety zachránily před jaderným Armagedonem, kdy plukovník velící ruským jaderným silám odmítnul vypustit ruské rakety, dokud se neověří radarem satelitní informace o hromadném odpalu amerických raket.. Riskoval tehdy porážku CCCP v jaderné válce.. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (75 hlasů)

je navržen tak, aby splňoval požadavky pro řízení letového provozu (ATC) a vzdušné obrany.
Skládá se z primárního přehledového radaru a monopulzního sekundárního přehledového radaru.
Je založen na modulární a pevné konstrukci, používá polovodičové technologie. Pracuje v nepřetržitém provozu, údržba i opravy probíhají bez přerušení činnosti.

Průměrný počet slepic: 4 (32 hlasů)

je mi docela  blízký, sloužil jsem u PVOS. I když posledních cca 25 let nemám "svěží zprávy".  

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

.. utekl z domova na vojenské učiliště, pak sloužil v Líních, v Čáslavi a v Náměšti, odkroutil si úvazek a v roce 1987 odešel do civilu. Uměl trochu anglicky a nebyl v KSČ, dnes mohl být generál v PVOS, se soudruhem Pavlem by si rozuměl, je to totální rusofob, už asi tak 5 let se mu důsledně vyhýbám :D

Stejně jako náš "soudruh" ředitel učňáku ze Stodu.. Ve funkci ho každý rok potvrzoval kádrovák z Tesly Karlín v Praze, a tak byl v Západočeském kraji jediným ředitelem střední školy, který nebyl členem KSČ..

A protože kádrovak odcházel do důchodu o půl roku dříve, než náš soudruh pan ředitel, tak mu dal za úkol vstoupit do KSČ, aby mohl v klidu doklepat do důchodu. Vstoupil v březnu 1989. Inu, život tropí hlouposti..

Ve Stodu byla vůbec legrace..

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

Asi ano! Dnes už opět na všech dobře placených seslích sedí znovu komunisté. Někteří se trochu, ale jen tak na oko, přejmenovali. Povahou se však nezměnili ani nezmění. A tam kde dosud ještě nejsou, tam už brzy usednou. Ti co už u moci jsou, si je všude kam mohou dosazují. A kdo se komunistům nelíbí, kdo s nimi nejde a nepůjde, dokud se nestane zázrak, tak bude mít smůlu!

Znám to z praxe. Mám s tím dlouholeté zkušenosti.  Celá naše rodina bohatě poznávala, jak vypadá skutečná moc v rukou komunistů. U nás doma se říkávalo, že komunistou se nestává normální člověk. Může jím být pouze blb, nebo hajzlík.

Mého dědečka komunisté označili za třídního nepřítele, sebrali/znárodnili mu veškerý jeho majetek. A zničili mu zdraví. Můj tatínek, se automaticky stal rovněž třídním nepřítelem. A získal od komunistů ke svému dobrému vzdělání další odbornost, stal se profesionálním pracovníkem s lopatou. Později studnařem, vrtačem hlubokých studní. Pracovali s ním samí podobní nepřátelé režimu. Jednu dobu k nim dokonce přišel do party šikovný, olympijský vítěz, Emil Zátopek, který snad jako jakési uznání za své postoje, získal od komunistům tuhle novou kvalifikaci také. 

Ale dnes už to o komunistech určitě už neplatí. Dnes přišla doba, kde je i moudří lidé opět vychvalují, chtějí ve funkcích a proto je zase budou volit.

Takhle my si tady žijeme.

Průměrný počet slepic: 3.3 (21 hlas)

máte ode mne pochvalu před nastoupenou jednotkou a plně rozvinutou zástavou. A víte proč? Že jste je jako jediný nazval správně komunisty a ne Bolševiky, jak je tady dobrým zvykem.

Průměrný počet slepic: 3.8 (11 hlasů)

In reply to by menhira

Trvalý odkaz

.. dříve říkalo JAKOBÍNI. Kariéristické svině a permanentní revolucionáři.

Měl jsem v rodině mé bývalé manželky komunistu, který byl sedlákem, co hospodařil na 15-ti hektarech. Sedm sedláků uchránil před "rozkulačením" a odsunem do Ostravy, a spolu udělali prosperující družstvo, které mělo první traktor, první kombajn, a já nevím co ještě prvního na okrese..

Proto rozlišuji komunisty, trockisty i bolševiky. Každá z těchto tří kategorií je o něčem jiném. Kolektivismus a plánování nejsou špatné a jsou oblasti, kde je stát nezastupitelný.

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)

... stejný radar typy P14 stával na Chomutovsku ve středisku Lažany. Konstrukce z tenoučkých prvků se potichu a pomalu točila. Byl to skutečně obr, tedy na naše podmínky. Jinak to co napadli je jiná kategorie z pevných antén, kde se vychylování paprsků děje jinak (posun fáze vysílaných signálů). Na podobném principu měřil výšku jinak přehledový lokátor P12, který druhdy používali letovodi.  

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

... a jeden P14 točil také v Nepolysích u Chlumce nad Cidlinou, kde jsem sloužil. Jak v Lažanech tak u Chlumce jsou ta střediska stále.  

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

 "Sitting Ping Putina nedávno před kamerami objal… Lipavský toto gesto číst neumí, ale já tedy ano."

Lipavský nejspíš neumí ani číst, natož rozumět gestu. Polopatismus hadr. Zeman to věděl.

Průměrný počet slepic: 4.6 (92 hlasů)

.. k atentátu na svého přítele Roba Fica se, dle mého soudu, doposud nevyjádřil, zřejmě ví proč. Asi chce v klidu dožít zbytek svých dnů bez obav.. Ony ty atentáty a pokusy o ně, a nehody, které se staly tak podezřele rychle po sobě asi něco znamenají, pan generál Beroun věděl proč rezignoval / nechal se penzionovat. 

Doufám, že tohle "odstranění nepohodlných" bylo to nejhorší, co plánovali.. Ale asi toho bylo více. Jak říkává Petr Hájek, Bůh rád hází Satanovi do jeho rafinovaných plánů vidle..

Carl von Clausewitz zase řekl, že žádný plán nepřežije srážku s nepřítelem.

Průměrný počet slepic: 4.7 (66 hlasů)

Teprve dneska jsem si připila na Fica, dřív jsem se neodvážila, abych něco nezakřikla. Až dnešní Kaliňák mě uklidnil. (Zeman už chce mít fakt nejspíš klid)

Průměrný počet slepic: 4.6 (77 hlasů)

.. "Co se nevmestilo do tlačovky" neuniknulo a kdybych chlastal, tak si na jeho zdraví také připiju.

Průměrný počet slepic: 4.5 (38 hlasů)

se dá začít vždy a kdykoli, tedy, pokud nám to finanční a zdravotní  stav jen trochu dovolí.

Průměrný počet slepic: 4.6 (28 hlasů)

Výhoda chlastu je i opačná. Že se s ním dá kdykoliv seknout, když zdraví, nebo finance pochybí. Takže vcelku užitečná věc ten chlast...

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica se po útoku zlepšil. Potvrdil to v sobotu tým ošetřujících lékařů.

„Po dnešním konziliu tým ošetřujících lékařů potvrdil subjektivní zlepšení zdravotního stavu předsedy vlády SR Roberta Fica,“ uvedli v úřadu vlády. Premiér je hospitalizován ve Fakultní nemocnici s poliklinikou FD Roosevelta v Banské Bystrici.

Ministr vnitra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) doplnil, že premiér je informován o situaci v zemi. Jeho stav je stabilizován. Ministr zatím nemá informace o jeho možném návratu do výkonu funkce.

„Jak ho znám, určitě se bude snažit o návrat co nejdříve,“ řekl v pořadu RTVS Sobotní dialogy. Fico podle něj potřebuje klid. Myslí si, že banskobystrická nemocnice mu poskytuje prostor pro co nejlepší zotavení.

zdroj: https://t.me/neCT24/56528

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (47 hlasů)

Zeman přijal zprávu o atentátu na slovenského premiéra Roberta Fica s hlubokou lítostí.

Pevně věří tomu, že se mu podaří uzdravit, uvedl. Přeje si přísný trest pro pachatele. (ČTK)

zdroj: https://denikn.cz/minuta/1426503/

Průměrný počet slepic: 4.7 (37 hlasů)

Že na tom je nyní Ukrajina vojensky extrémně špatně, dokládá i včerejší náhlé nařízení nejvyššího velení tamní soldatesky, podle kterého se okamžitě z Generálního štábu Ukrajiny přesune do bojových jednotek na frontu 60% jeho důstojníků, a jejich místa budou zrušena. 

Pravděpodobně to celé nakonec dopadne tak, jak píše Reuters:"Putin navrhuje mír pod podmínkou, že území okupovaná v letech 2014-2024 uzná Ukrajina-Západ jako "ruská"". Jižní Cherson, jižní Záporoží, východní Charkov, Lugansk a Doněck.

 https://www-pronews-gr.translate.goog/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/reuters-o-v-poutin-proteinei-eirineysi-me-ton-oro-na-anagnoristoun-apo-oukrania-dysi-os-rosika-ta-edafi-pou-katalifthikan-to-2014-2024/?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=cs&_x_tr_hl=cs&_x_tr_pto=wapp

Průměrný počet slepic: 4.4 (39 hlasů)

sestřelí západního obra na hliněných nohou, třeba i obyčejným prakem.

Průměrný počet slepic: 4.5 (37 hlasů)

že ruský prezident Putin nabídl ukrům, kterým po Evropě končí platnost pasů, aby si zažádali o pasy ruské.  Za prvé nebudou je moci mobilizovat jako Ukrajince, zadruhé je to logické, protože nikdy nepřestali být Rusy. Panečku to bude tóčo. Nutela bude čumět jako vyoraná myš, kolika Rusům poskytl azyl a že jich budou tisíce, na to se může spolehnout, kdo by chtěl ještě dneska umírat v předem prohrané válce, že? Pro koho teď bude komediant Vetchý vyrábět drony? Pro Rusy?  Pěkně se to začíná zamotávat, nebo spíše rozmotávat?  Co se týká voleb do EP, tak si nejsem jistá, že to právě pro nás bude něco dobrého znamenat. A) pokud se přikloníme ke globalistům, čeká nás vtažení do Intermária a pomalé rozpuštění všech národů střední a jižní Evropy na Evropany. Národy zmizí ze světa a už je těžko někdo obnoví. Stačí si poslechnout mládež, která se cítí být Evropany.  Ovšem bude to mírné a nekrvavé. B) pokud se přikloníme k americké státní elitě sežerou nás náckové a spolu s nimi shoříme ve válce, kterou chystají. A že je za b) pravděpodobnější o tom svědčí loupež korunovačního ostatkového kříže a dalších symbolů naší státnosti za bílého dne PePou a jejich předání bezvýznamnému starostovi Drážďan, jako podvolení se 4 říši právě v den začátku okupace našeho státu v 39 roce. Ještě stále si myslíte, že volby do EP něco vyřeší? Pro ostatní státy to bude jistě posun správným směrem, ale pro nás? Dokud sedí na  Hradě Kolář a velí šedivákovi a pětikole, nic se nezmění. Pro nás budou nejdůležitější volby do sněmovny. Měli bychom se do toho opřít a i přes korespondenční volbu je rozmáznout svou velkou účastí jako štěnice, kterými nakonec všichni jsou. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (49 hlasů)

možná dokonce velmistr. Ta nabídka ruského občanství je skvělý tah. 

  • Budou mimo dosah Ukrajiny
  • Bude více Rusů na Západě, kteří budou mít určitý vliv na politiku KoZa
  • Nebudou se muset vracet na rozbitou Ukrajinu a platit za prohru

To vše v případě, že se dokáží smířit s tím, že už nejsou "vyvolení Ukrajinci". Vzhledem k tomu, že u nás v Ústavu, kde je jenom pár Rusů a Ukrajinců nebylo nic neobvyklého manželství mezi nimi, tak to vidím celkem otimisticky.

A "Car Putin" určitě nechá prověřovat jejich smýšlení, aby si nenasadil příliš mnoho vší do kožichu. Azovců a Banerovců je tady určitě dost.

Průměrný počet slepic: 4.8 (31 hlas)

.. že chtějí Ukrajincům zneplatnit pasy..

Každý Ukrajinec, který dostane ruský pas bude Ukrajinec, kterého nebudou muset Rusové zabít. Samozřejmě že si je monitorují, a ti, kteří byli příliš okatě Svidomití nic nedostanou, budou muset na frontu.

Stejně postupoval Putin v Sýrii, také cílevědomě vybíjeli žoldáky z Kavkazu, aby je nemusela honit FSB po celém Rusku.

V Rusku platí Dzeržinského heslo: "Nikdo nebude zapomenut, nic nebude zapomenuto"

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (30 hlasů)

..pro nás.

Otázka ale je, jak velká je nenávist odejitých Ukrajinců vůči Rusku a malá určitě nebude. Možná až se vyrovná nenávist k Rusku s nenávistí k Zelenskému, tak to půjde.

Každopádně konečná odpověď na otázku Ukrajina se rychle blíží a myslím že pro dost lidí bude realita překvapení.

Jestliže se teď bavíme o nárůstu rusofobie, čeká nás exploze, a snad ne doslova.

Průměrný počet slepic: 4.7 (16 hlasů)

Americký prezident Joe Biden se opět vyslovil urážlivě na adresu ruského lídra Vladimira Putina během svého projevu před absolventy Vojenské akademie ve West Pointu.

🗣️„Podporujeme Ukrajinu a budeme v tom pokračovat. Stojíme proti muži, kterého znám léta, proti krutému tyranovi. Nemůžeme a neustoupíme,“ prohlásil šéf Bílého domu.

Zároveň podle něj američtí vojáci nebudou posíláni do konfliktu na Ukrajinu.

ℹ️Biden se už dlouho nestydí za výrazy, které pronáší o ruském prezidentovi. V březnu 2021 ho dokonce nazval „vrahem“, což vyvolalo diplomatický skandál. Putin v reakci na to popřál kolegovi zdraví a poznamenal, že „hodnotit ostatní lidi je jako dívat se do zrcadla“.

@neCT24 

Průměrný počet slepic: 5 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

zlute okno

Průměrný počet slepic: 3.8 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

Ukrajinci jako živý štít aneb jak ukrajinská vláda balamutí celý Západ.

FAKE: Rusové provedli barbarský útok na civilní supermarket v Charkovu. Zelenskyj mluví o ruském šílenství a mainstreamová média již papouškují jeho prohlášení a teze.

✔️PRAVDA: Jednalo se o použití klouzavých čili chytrých bomb, kterými ruská armáda zasáhla budovu supermarketu v Charkovu. Jenže nešlo o útok na civilní objekt, ale o místo, kde ukrajinští vojáci s největší pravděpodobností skladovali vojenskou techniku a munici. Svědčí o tom i video natočené na místě zásahu, kde jsou pěkně slyšet sekundární detonace.

Není to přitom první případ, kdy ukrajinská vojska skladují svou techniku, zbraně a munici v původně civilních budovách, aby zmátly Rusko a v případě úspěšného zásahu napálily západní média a obyvatelstvo řečmi o tom, že Rusové záměrně útočí na civilisty.

👉 Sledujte @marsalMalinovskij

Průměrný počet slepic: 4.6 (73 hlasů)
Trvalý odkaz

I. David: Kterak Švýcarsko o dobrou pověst a neutralitu přišlo

ŠVÝCARSKO: Bude se konat diplomatický debakl? Švýcarská prezidentka Viola Amherdová a švýcarský ministr zahraničí Ignazio Cassis slíbili mírovou konferenci o Ukrajině na vysoké úrovni. Momentální stav – v rezortu Bürgenstock u památného jezera Vierwaldstettersee, kde se ve středověku uskutečnila legendární švýcarská přísaha tří kantonů, se nejspíš bude konat setkání států NATO a uctívačů Zelenského.

https://cz24.news/i-david-kterak-svycarsko-o-dobrou-povest-a-neutralitu-prislo/

 

Průměrný počet slepic: 3.5 (37 hlasů)
Trvalý odkaz

Jednak rusa potřebuje k tomu, aby mu dodával nerostné suroviny. Taky nic jiného od něj čekat nemůže, protože nic jiného rus neumí. Pak se mu hodí v geopolitice, jako soupeř amíků.

Až číňan rusovi vezme, či koupí sibiř (což mimochodem už dost let dělá), tak tohle přátelství zmuchlá jak sáček od bombónů a zahodí. To je číňan. Pokud si rus myslí, že získal číňana za pokrevného bratra, jako Vinnetou Oldu Šetrhenda, tak ho čeká velké rozčarování v budoucnu.

Průměrný počet slepic: 1.9 (85 hlasů)

se může stát všelicos, ale brzy se zřejmě stane, že Ukrajina bude obětována. Pro Západ je existenčně nutné zlepšit vztahy s Moskvou a s Pekingem.  Německo si nedovolí obchodní a celní válku s Čínou. Válka na Ukrajině se nejspíš zastaví až uznáním ruských návrhů.  Putin chce mír pod podmínkou, že území okupovaná v letech 2014-2024 uzná Ukrajina-Západ jako ,,ruská“: Jižní Cherson, jižní Záporoží, východní Charkov, Lugansk a Doněck.

Aktuální vývoj a současnou situaci popsal Vidlák velmi výstižně: ,,Vlastně už jde jen o to, aby se západní zbrojaři ještě napakovali“…

Průměrný počet slepic: 4.6 (53 hlasů)

při tvých názorech, tvé logice a tvém pohledu na svět asi v budoucnu čeká to velké rozčarování na tebe. A to jak s Izraelem, tak s Ruskem i Čínou.
Průměrný počet slepic: 4.4 (31 hlas)

Na Rusku mě už nic rozčarovat nemůže, protože svým útokem a vražděním civilistů mě už rozčarovalo na nejvyšší mez.

A Izrael? Může se stát, že prohraje a bude vymazán z map. O to se snaží hafo lidí. Víš kolik je rozeseto po této planetě židů? Tak si dřív nebo později svou zemi zase vezmou zpět. A je jedno, jestli to bude trvat 100, nebo 1000 let. Tento národ je zvyklý si počkat. Ale stane se to, tím si jsem jistý.

Průměrný počet slepic: 2.3 (33 hlasů)

a rozum mě to staví, že tě Berrnarde ta rusofóbie, tak moc baví. Dle tvého výkladu, totiž tuším, že i ten nejhorší ukrajinský banderovec je vlastně jenom takový Mirek Dušín.

Průměrný počet slepic: 4.6 (28 hlasů)

No asi 30 milionů, 10 v Izraeli, 10 v USA a 10 v Evropě ve zbytku diaspory. Tak nějak se to říká. 
Já vůbec nejsem antisemita, mě je židovský národ sympatický. Asi jako jediný přežil ze starověku dodnes. Je nadprůměrně inteligentní, je fascinující, kolik Židé získali Nobelových cen v poměru k jejich množství. Není lidské dění, aby v tom nejeli Židé, tak je najdeme na straně "hrdinů" i straně zločinců. 
Když jsem začal brát rozum, tak jsem si myslel, že holokaust, kterým si prošli evropští židé, jim zaručuje, že se nikdy ničeho špatného nemohou dopustit. Ale to jsem byl jen mladicky naivní.
Samozřejmě, dnes vůbec nesouhlasím s Netanjahuovým militantním sionismem a beru za zcela spravedlivý rozsudek mezinárodního soudu v Haagu o izraelské genocidě v Pásmu Gazy. Prožitý holokaust jim vůbec nebrání v tom, aby sami nepoužili srovnatelné metody. Ale za to je zodpovědné dnešní vedení Izraele, neviním z toho Židy jako národ.
Průměrný počet slepic: 4.2 (29 hlasů)

I když k tomu poslednímu odstavci mám výhrady, tak ode mě k tobě 5 slepic.

Průměrný počet slepic: 2.5 (10 hlasů)

A k tomu militantnímu sionismu.

Kdysi jsem v dílně načapal potkana. Byl v rohu, neměl žádnou cestu k ústupu. Potkan váží cca půl kila, já metrák. Neměl kam ustoupit, tak na mě zaútočil.

Ty jsi chytrý chlap a jsem si jistý, že víš, co jsem tím chtěl sdělit.

Průměrný počet slepic: 2.9 (20 hlasů)

v drtivé většině nerozhoduje kvalita, ale kdo sedí v porotě a politici

Průměrný počet slepic: 3.7 (10 hlasů)

v 2.ww tak 10x víc než židů, tak co furt serou s holocaustem ?? Jen tak mimochodem, v Letech i přes rozsáhlý průzkum archeologů nebyl nalezen jediný hrob související se Schwarzenbergským  pracovním táborem

Průměrný počet slepic: 4.2 (15 hlasů)

Na to si nějak nepamatuji.

Ale co si pamatuji, je to, že kdysi jsem celkem dlouho dělal jeden bojový sport a trenér nám kladl furt na srce, že náš protivník je prostě protivník, ale není nepřítel. Pokud se nám podaří, že on nás má za nepřítele, začne jeho chování v boji být ovlivněno jeho nenávistí. V tom okamžiku prohrál.

Z tebe čiší nenávist k židům absolutně. Věř mi, že bych jí využil a díky ní bych si tě pak namazal na chleba. (ten chleba bych pak hodil do popelnice, páč takovej sajrajt nežeru).

Průměrný počet slepic: 1.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Do PRDELE a SPOLU!

TAHNETE DO PRDELE

komentář AENews Kvě 25, 2024 14:13

Průměrný počet slepic: 4.8 (89 hlasů)

Hokejové mistrovství se blíží ke svému konci a byl zaznamenán divácký rekord. V ochozech se i přes vysoké ceny vstupenek a riziko podvodů s nimi schází desetitisíce fanoušků fandících svým týmům a vzhledem k tomu, že jde o domácí šampionát, samozřejmě Čechů. Lístky na finále se ještě dnes dají sehnat v ceně od 10000 do 50000 korun, což způsobila euforie z postupu českého národního týmu do finále.

  Fandit našemu týmu je přirozené. Přestože nám skeptikům vadí zatahování politiky do sportu a tvrdíme, že neúčast Rusů degraduje úroveň tohoto turnaje stejně jako kolizní termíny s koncem NHL, což snižuje váhu případného titulu, lze konstatovat, že účast ve finále je i tak úspěchem. Naši hráči odvádí bojovný výkon a přes absenci části světového výkvětu hokeje jim musíme zatleskat. Až se sborná vrátí zpět a namyšlení promotéři NHL přeruší v době MS svou soutěž a umožní i těm nejlepším z dané sezóny hrát na prestižním turnaji národních mužstev, půjde o skutečně kvalitní souboj těch nejlepších. Za současné situace však naši hráči předvádí skvělé výkony a držíme jim palce.

  Fenoménem hokeje jsou diváci. Jejich spojení s děním na kluzišti je důležité při vytváření atmosféry. Češi jsou proslulí schopností se spojit při takovéto akci a letos to opět dokazují. Reagují bouřlivě na úspěchy, na nespravedlnost rozhodčích či na další emociálně silné okamžiky. Tedy i na to, když se na stropní kostce objeví záběry zástupců politické scény. Jestliže aktéři zápasů hrající v našich dresech stmelují lidi v hledišti, představitelé státu vzbuzují odpor a pískot. Jako by si lidé aspoň na chvíli uvědomili tu koncentraci zla zakořeněného v osobách vládnoucích v naší zemi. Ve VIP zóně sedící grázlové bavící se s národem, který systematicky decimují. Smějí se, radují z gólů, přitom dělají vše proto, aby z naší země zůstalo pouhé torzo. Aspoň na hokeji si to lidé uvědomují, ale jakmile opustí halu nebo skončí mistrovství, zapomenou a opět budou podporovat ty, kteří doslova baží po federalizaci Evropy a zániku národních států i české měny.

  V úvodu jsme napsali, že zatahovat politiku do sportu je nesprávné. Nicméně arogantní politici si při své účasti na zápasech dělají fotky, selfíčka, vše poté umísťují na sociální sítě. Přitom představitelé Pětikoalice by měli být oděni spíše do německé či americké vlajky, někteří zase do unijní. Ta česká jim prostě nepřísluší, protože je pro ni urážkou zahalovat protičesky vystupující představitele státu. 90% diváků v hledišti je daleko většími vlastenci než Fiala s Pekarovou a Rakušanem. Proč se to ale neprojeví při volbách, to je otázka. Možná je to tím, že voliči někoho z Pětikoalice či ANO, tedy souborů složených převážně z prounijních fanatiků ignorujících fakt, kterým je postupná likvidace jak českého, tak celoevropského progresu a dosud dobrého postavení, na hokej tolik nechodí. Musí je přeci dráždit rozdělení hráčů na samostatné národní týmy. Dle ideologie jednotné liberální Evropy by přeci měly být týmy promíchané, náhodně složené, nejlépe se zastoupením černochů a či z příslušníků LGBT komunity. A podobné reprezentace by mohly dorazit i z USA a Kanady. Jak je možné, že v zemi vedené globalistou Trudeau se hokej v dnešní podobě ještě hraje? Samí tvrdí muži, občas se poperou, navíc tam nastupují nejlepší Rusové. V USA jakbysmet.

   Vraťme se do reality. Politici se zviditelňují všude a na úkor kohokoliv. Tam, kde mohou v lidech probudit zájem o vlastní osobu, hnutí, zájmy. Lid místo odporu k nim pozoruje dění na ledě a oni s ním na oko splývají. Ve skutečnosti si přišli užít VIP prostor, zhlédnout pro rozptýlení něco, co jim je jindy cizí. Kdyby tomu tak nebylo, měli by sportovního ducha, který by jim nedovolil se podřizovat zájmům jiných, ale soupeřili by o to, aby naše země patřila do světového topu. To je rozdíl mezi politikou a sportem. Můžete hrát hokej, ragby či házenou, tedy tvrdé sporty, můžete se účastnit klání individualistů, ale vždy máte na sobě dres, který Vás někam zařazuje. Politici nosí příliš často falešné barvy. A ti dnešní nonstop.

  Přejeme sportovcům úspěchy na všech frontách. Včetně dnešního finále. Politiků máme plné zuby. Většiny, ovšem těch současně vládnoucích úplně. Pokud zase uslyšíme národní hymnu, pak jen díky klukům, pro které je ctí reprezentovat Českou republiku.

 

Jindřich Kulhavý  26. 05 2024

www.inadhled.live

Průměrný počet slepic: 5 (24 hlasů)

S Kulhavým se naprosto ztotožňuji. Na hokej úmyslně nekoukám, protože je mi proti mysli byť jen zahlédnout v hledišti ty kazizm*dy), kteří nefandí hokeji, nýbrž zásadně a jen sobě (a Zelenskýmu). Do haly si přišli pouze užít výhod (viz záběry na Dvousvetrovou a skleničku vína...kdo z vás to má).

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

Oceňuji  Vaši poslední poznámku ať pokračuji já ve zveřejnění článku Kulhavého  ale byl by jsem rád kdyby jste zveřejnovala články Kulhavého Vy protože Kulhavý je váš objev.  Buď to budete ale Vy anebo já kteří budeme přinášet články  Kulhavého hlavně ať to není Rad či jiní kteří ze svými názory jsou protikladem k článkům Kulhavého. 

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Tak jsme oba i zde na stejné vlně, i já  budu brzy absentovat. :-)

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

pěkná tapetka, ta tady chyběla, přitom odkaz na ten článek i s obrázkem tu byl už několik hodin. Jste těžce pozadu!

Průměrný počet slepic: 1 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Pětikoalice a hokej

zdroj: inadhled.live - fotka dne

Průměrný počet slepic: 4.5 (48 hlasů)