Stejný modus operandi

Autor
Štítky

Tak se nám Írán nenechal vyprovokovat k nevyprovokované agresi… V noci ze soboty na neděli sice „šílení ajatoláhové“ vyslali na Izrael celou řadu dronů i raket, ale pojali to nikoliv jako útok v momentu překvapení, ale spíš jako televizní show, kdy v podstatě hned po startu vše oficiálně oznámili a dali tak Izraelcům dost času, aby se připravili a celému světu dost prostoru, aby se pohodlně usadil před televize s popcornem a coca- colou.

Ti stejní „šílení ajatoláhové,“ kteří kdyby měli atomovku, tak se ji nebudou rozpakovat použít, zároveň oznámili, že se jedná o odvetu za vybombardované velvyslanectví v Damašku, tímto považují skóre za srovnané a pokud Izrael nebude dělat odvetu za odvetu, tak to tímhle skončilo. My už dnes víme, že většina dronů i raket byla sestřelena, nějaký zásah zřejmě byl, ale nijak podstatný. Nebyl zabit ani jeden voják, ale zato bylo zraněno několik nezúčastněných (beduínských) dětí, protože každá sranda něco stojí.

Izraelská vláda ústy svého premiéra ovšem už dopředu řekla, že na každý útok odpoví ještě větším útokem… Teď všichni čekají, jestli to Izraelci doopravdy udělají, i když jim to Biden moc nedoporučuje.

Pro dokreslení ještě jeden zajímavý detail… Írán za zbraně pro útok na Izrael zaplatil asi tak šedesát milionů dolarů. Izrael zaplatil za obranu proti těmto střelám asi miliardu dolarů…

V dnešní době začínají dějiny včera… nebo ještě možná předevčírem, ale minulý týden, to už je středověk. Proto mohlo Rusko „nevyprovokovaně“ zaútočit na Ukrajinu. Nebylo žádné ostřelování Doněcku. Nebylo žádné násilné rozhánění demonstrací ostrou střelbou. Nebyl žádný jazykový zákon, nebyl žádný násilný majdan, nebyla žádná dohoda mezi Janukovyčem a opozicí, kterou garantovaly státy Západu. Nebyly žádné oranžové revoluce a nebyla ani žádná pozvánka Ukrajiny do NATO v roce 2008. Byl jen ruský zábor Krymu a pak invaze na Ukrajinu.

Tady na blízkém východě je to úplně stejné. Dějiny začnou, kdy se to propagandisticky hodí. Írán zaútočil na Izrael vlastně zcela bezdůvodně… Žádné bombardování íránského velvyslanectví v Sýrii nebylo. Předtím nebylo žádné prohlášení Hizballáhu, že svým sunitským bratrům z Hamásu sice fandí a nelíbí se jim, že Izraelci je tam v Gaze bombardují ostošest, ale válku kvůli tomu začínat nebudou. Předtím byl jen zcela nevyprovokovaný útok Hamásu = útok Arabů = útok Íránu = určitě za tím vším stojí Moskva. Nic jiného se nestalo. Osmdesát let vzájemného zabíjení můžeme škrtnout.

Když se na to budu dívat trochu střízlivě, tak vidím stejný modus operandi jako v případě Ukrajiny. Prostě se to postupně rozhořívá a rozjíždí, protože někdo potřebuje, aby se to rozjelo. Je zapotřebí tu nevyprovokovanou agresi něčím vyprovokovat. Je zapotřebí udělat kroky, které nemají jiný smysl, než vyhrotit situaci. Jako obvykle, vždycky se najde někdo, komu se válka hodí a považuje ji za jediné správné politické řešení.

Stejně tak není žádný problém, najít dostatek užitečných idiotů, kteří tomu zatleskají a rádi se přidají.

Říká se (a já tomu věřím), že Hizballáh jakožto prodloužená ruka Íránu má k dispozici desítky tisíc raket a raketek, kterými je schopen vážně ostřelovat nejhustěji osídlený severní Izrael. Ano, občas tamodtud nějaké rakety letí, ale zdaleka to zatím neodpovídá možnostem Hizballáhu. Skutečný úder Íránu ještě nepřišel. Současný noční nálet byl spíš pro efekt u vlastního íránského obyvatelstva, které si z Chameneího už poměrně nepokrytě začalo dělat srandu.

Já osobně to čtu tak, že Írán o plnotučnou válku (zatím) nestojí. Ale stále více se obávám, že jsem měl pravdu a Netanjahu (nebo někdo jiný v izraelské administrativě) naopak válku s Íránem potřebuje, protože „speciální vojenská operace“ v Gaze se nějak moc nedaří. Je to už nejdelší izraelská válka, mají proti sobě maličkou enklávu a stále tamodtud lítají rakety na Izrael. I přes desetitisíce mrtvých. Včera už se někteří izraelští představitelé mluvili o tom, že íránský útok je vyhlášením války.

Je to příliš podobné situaci na Ukrajině. Potřebujeme vyprovokovat další nevyprovokovanou agresi, to otevře srdce i peněženky daňových poplatníků a pak zvítězíme… V Afghanistánu se to sice nepovedlo, na Ukrajině se to nepovedlo, ale tady na blízkém východě se to určitě podaří. Není nad to, když desetimilionový Izrael bude bojovat proti devadesátimilionovému Íránu… Co by se na tom mohlo pokazit, že?

Samozřejmě Izraelci mají super hyper mega clever zbraně. Třeba ty F-35ky. Všechna moderní technika sice selhala na Ukrajině, takže se tam bojuje pomocí primitivních dronů a primitivního dělostřelectva a primitivních pěšáků, ale v Izraeli to bude určitě jiné. Tam malé množství vyspělých zbraní rozhodně porazí násobně větší množství zastaralých raket, i když všude jinde to bylo spíš naopak.

Teď je to konečně to pravé. Konečně jsme si tady na Západě našli toho správného soupeře na kterém budeme demonstrovat naši velikost, sílu a vyspělost. S Íránem by se mohlo podařit to, co se nepodařilo ani na Ukrajině ani v Afghanistánu. Jsme velcí a silní, jen jsme teď měli několikrát smůlu. Vůbec to neznamená, že už velcí a silní ani zdaleka nejsme…

Ne, netušil jsem, že ten konec Západu bude až taková sranda…

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (371 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

.. otázka zní, jak dlouho by byli Izraelci schopni vést takovouto asymetrickou válku..

Přemýšlení semitských národů je komplikované, Peršané (Iránci) museli na incident v Damašku odpovědět, aby nebyli pro smích svým arabským sousedům.. Židé si také nemohou dovolit ztratit tvář, i když semitských židů (Sefardů) zase tak moc není, ale Charedim se snaží seč mohou.

Izrael má jaderné zbraně, převážně z amerického plutonia. když se dostanou do úzkých, tak je použijí. Irán je už mnoho let krůček od své jaderné bomby, mají uran, mají kádry, které jí dokáží sestavit, a mají prostředky na jejich doručení.

Rusové stále používají své TU-95, protože jejich provoz je levný. Pravidelnými lety nutili alianční státy aby jim dělali doprovod, prakticky nezničitelné turbovrtulové motory způsobovaly zvýšené opotřebení turbín "doprovodných" letounů NATO, tedy, zvyšovaly náklady na provoz aliančního letectva v podobném poměru jako Iránský "test" Izraelského IronDome.

Pěkně tuto strategii popisuje Marian Kechlibar "Žižka by nekupoval IBM, aneb o výhodách outsiderství"

https://kechlibar.net/2024/04/02/zizka-by-nekupoval-ibm-aneb-o-vyhodach-outsiderstvi/

Z dob, kdy jsem byl ještě malý kluk, si pamatuji ozvěny války ve Vietnamu. Dodnes mám v paměti článek ve VTM nebo spíše v Ábíčku "Kilogramy proti tunám"

Průměrný počet slepic: 4.6 (101 hlas)
Trvalý odkaz

Stranický kongres ODS je ukázkou degradace kdysi tak hrdé strany. Účastníci si opět zvolili do čela v české společnosti neoblíbeného lháře Petra Fialu a za 1.místopředsedu ekonomického analfabeta, elektrikáře a defraudanta Stanjuru. Kdyby nic jiného, tak už jen toto ukazuje, jak je ODS neschopna přijmout realitu, kterou jsou průzkumy veřejného mínění a nálada šířící se českou společností.

  Proslov Petra Fialy byl opět plných superlativů na sebe i na vládu. Optimismus s ním sdílí jen jeho zarytí fanoušci. Pravdou je, že to není tak dávno, kdy byla ODS téměř v situaci, ve které se nyní nachází jiná, a možná ještě tradičnější strana, tedy ČSSD, která už ani neví, jak se dostat zpět. Změnila vedení, hraje si s názvem, splácí dluhy a není ve Sněmovně. Fiala vytáhnul ODS z nicotnosti, ovšem za jakou cenu? Z pravicové partaje se stalo neforemné středolevé lejno ochotné jít do koalice s kýmkoliv, kdo mu poskytne možnost spoluvládnout. V čele má narcise a schopné členy válcují naprostí diletanti. Ve Fialovi má nejprolhanějšího předsedu a zároveň premiéra. Jen těžko bychom hledali v naší historii tak bezcharakterního předního politika s hroší kůží neochotného třeba jen chvilku zapochybovat o tom, co nám všem tvrdí. Jistě, možná Vás napadají další jména, například Petr Pavel, Luděk Niedermayer, Kolaja, Peksa, Rakušan či Jourová, ale přiznejme si, že Fiala je skutečně unikátní s přihlédnutí k lopingům, které ve své kariéře již několikrát předvedl. Fiala není hloupým člověkem, za kterého považujeme například Černochovou, právě Stanjuru, P.Novotného, Němcovou a pár dalších odéesáků i koaličních partnerů, Fiala je prostě arogantní grázl dosazený do funkce, ze které může plnit stanovené úkoly.

  Každý je strůjcem štěstí svého a doufáme, že se to ODS vrátí. Její odhodlání pohřbít původní myšlenky pravice či zakladatele strany Václava Klause je nezvratné a je s podivem, kolik lidí je ještě ochotno ji volit. U Pirátů chápeme věrnost voličů, v sektě se většinou udržuje systém a poslušnost, které dokážou zachovat jakousi důvěru ve vedení, ale ODS je klasickým politickým subjektem, u kterého by měla být hodnocena celospolečenská přínosnost a úspěšnost. To se u ODS jaksi míjí účinkem a pokles popularity a důvěry je tak enormní, že je s podivem neschopnost delegátů vnímat realitu. Dokonce ani sázka na ukrajinskou kartu jim nevychází, protože je evidentní, že idea o obnově Ukrajiny naráží na problém, že nebude co regenerovat. Ono by stejně nebylo za co, protože už nyní je podpora Zelenského jen prostým a sprostým zadlužováním naší republiky. Věříme, že česká společnost vystaví Fialovi a straně, která ho má ve svém čele, již brzy účet a bude požadovat jeho zaplacení.

  Ve stejném termínu probíhá snem SPD. Jde o opoziční a pravděpodobně dostatečně pravicovou stranu, byť se rozdíly ve spektru často ztrácí. Její předseda Tomio Okamura už dlouho dráždí probruselské sluhy, MUDr. David zase zastává v Evropském parlamentu velmi zdravé názory, ale chtělo by to zvýraznit i pár dalších členů. Spojení s Trikolorou bylo vcelku logické poté, co v ní došlo k rozkladu a odchodu některých výrazných i perspektivních osobností. Zuzana Majerová je vhodnou kandidátkou do Bruselu stejně jako další politický imigrant Petr Mach. A to SPD disponuje i dalšími kvalitními kádry, jen by to chtělo je více pouštět ke slovu. Samozřejmě vnímáme určitou antipatii k Okamurovi ze strany voličů hltající mainstream, ale je třeba si říct, že energie vynaložená na dehonestaci SPD je u nás nezměrná a připomíná německý hon na čarodějnice v zastoupení AfD. Trochu se hrozíme představy spojování se do vládní koalice s ANO, ale k tomu asi stejně nikdy nedojde. SPD musí jednou vyhrát sama, k tomu je ale dlouhá a složitá cesta.

  To vše může být ale nepodstatné, rozhoří li se další válka na Blízkém Východu. Írán si nenechal logicky líbit izraelskou provokaci a připravil odvetu. Do konfliktu se opět zapojily USA a chránili izraelskou oblohu před raketami letícími z Íránu. Vojenské jednotky kradoucí syrskou ropu jsou blízko dění a americké loďstvo je též za humny. Navíc Írán je již dlouho oponentem Američanů v oblasti a spíše spojencem Ruské federace. Izraelce naopak v arabském světě zrovna nemilují a upadající velmoc USA tam ztrácí vliv. Ani samotní Syřané nejsou spokojeni se zůstáním Spojených států na území bohatém na ropu a jistě podporují spíše Íránce. Jde o velmi třaskavou situaci násobenou tím, co Izraelci předvádí v pásmu Gazy.  Je jen těžko obhajitelné, že si Izrael počátek likvidace desetitisíců jejích obyvatel nepřipravil dopředu a světu prezentovaný vpád Hamásu nebyl zinscenovaný. Berte to jako naši čistě soukromou úvahu. V dnešním světě je už možné cokoliv.

  Jisté je, že se svět neustále přibližuje k hranici, za kterou už je jen válka. Zásadní roli v tom hrají Američané, NATO  a jejich sluhové. Provokace z jejich strany jsou nepřehlédnutelné a kdo to tak nevnímá, je stále ještě idealistou. V případu Ukrajiny udělal Západ chybu tím, že nastartoval ruský válečný průmysl a přinutil Putina k zajištění plné samostatnosti Ruské federace ve všem podstatném, co jeho země potřebuje k životu. Rusové jsou zásadní silou k zachování míru jen díky své schopnosti vyrovnat se Američanům ve vojenské sféře. Navíc se na jejich stranu přiklání stále více zemí. Dokud tu bude rovnováha, máme šanci vyhnout se světové válce. Ovšem riziko, že ty lokální v ni přejdou, tu pořád existuje. Nepotřebujeme válečné štváče typu Fialy a jeho noshledů. Chybí nám, tu realisté a lidé potřební pro skutečný rozvoj společnosti, ekonomiky, ochotní vrátit diplomacii její význam a dovolit si riskovat navázat zpět obchodní vztahy s celým světem. A tímto směrem by se měla Česká republika co nejrychleji vydat.


Jindřich Kulhavý  14. 04 2024

Průměrný počet slepic: 4.7 (161 hlas)

Nikdo nevystavil účet Babišovo vládě a jeho poradcům za kowidovou diktaturu a jejich kšefty.

Nikdo nevystaví účet Fialovo ukravládě za dluhy a defraudaci ve prospěch Kyjevské junty.

Zdejší justice to nedovolí. A lidové soudy? Těch se nikdo neujme. 

Tak nějak se to zase vymlčí.

Průměrný počet slepic: 4.3 (76 hlasů)
Trvalý odkaz

Šestidenní válka (hebrejsky מלחמת ששת הימים‎, milchemet šešet ha‑jamim, resp. třetí arabsko-izraelská válka) z 5.–10. června 1967 bylo vojenské střetnutí mezi Izraelem a koalicí Egypta, Sýrie a Jordánska. Jednotkami mimo to přispěl Irák, Saúdská Arábie, Súdán, Tunisko, Maroko a Alžírsko.[1] Válka propukla 5. června úderem izraelského letectva proti leteckým základnám Egypta a skončila 10. června, kdy Izrael ukončil bojové akce. Arabská koalice v ní utrpěla zdrcující porážku – Egypt ztratil Gazu a celý Sinaj, Jordánsko Východní Jeruzalém a celý Západní břeh Jordánu a Sýrie Golanské výšiny. Výsledek války ovlivnil geopolitiku regionu až dodnes.

Důrazně nedoporučuji podceňovat tento miniaturní stát v obrovském arabském prostoru. Někteří arabové mají dost peněz, díky ropě, židé mají technologie a vědomí, že nemají kam ustoupit. Pokuste se nějakého tvora, klíďo býložravce, nahnat do kouta a on na vás zaútočí. Izrael rozhodně býložravý není.

Já celou situaci vidím tak, že Izrael srovnal se zemí to velvyslanectví, Irán aby zachoval tvář zaútočil celkem neškodně a tím je to vyřízené. Tečka.

Průměrný počet slepic: 3.1 (48 hlasů)

Válečná tajemství 13 Stíny Šestidenní války..  (odkaz k rozkliknutí)

Velmi poučné, popisuje efektivitu izraelských tajných služeb.

Kéž by měl berrnard pravdu, chci tomu věřit.

Průměrný počet slepic: 3.8 (17 hlasů)

Obávám se, že doba se změnia. Války zprimitivněly a záleží v nich na kvantitě a ne na kvalitě. Kdyby to tak nebylo, Rusko by prohrávalo.  A jestli to platí i pro Izrael, tak mají prostě problém. Jejich stát nemá operační hloubku, je jich proti Arabům málo a hyperzbraně jsou k ničemu. 

Kdyby Gazu dávno obsadili, tak bych to viděl jinak, ale oni si ní stále nejsou hotovi a tam mají značnou převahu.  Nejsem si jistý, že válka s Íránem je teď zrovna dobrý nápad. 

Průměrný počet slepic: 4.4 (53 hlasů)

.. nechápu, proč vybombardovali Peršanům diplomatickou misi.. A protože Židé nejsou blbí, tak tím určitě něco sledovali. 

Průměrný počet slepic: 4.5 (39 hlasů)

Není to v zájmu ani Izraele, ani Iránu. Myslím, že jde o takové okopávání kotníků.

Faktem ale je, že se takto okopávají v dost výbušném prostoru, takže když se někdo blbě trefí a soupeři místo kotníku nabere koule, může celá sirtuace vyeskalovat.

Osobně věřím tomu, že v současné době američtí vyjednavatelé důrazně odrazují izraelské jestřáby k protiakci.

Průměrný počet slepic: 3 (25 hlasů)

.. "podplatit" výraznou vojenskou pomocí, kterou zaplatí američtí daňoví poplatníci, zbrojní fabriky budou mít kšeft..

Jak kdysi okomentoval můj brácha causu TV Nova: "Hodně chytrý žid (Vladimír Železný) přechytračil o maličko méně hodně chytrého žida (Ronald Lauder), a úplně blbí Gójové to zaplatili. To je přece v naprostém pořádku, dalo by se říci, že to je i košerovné"

Dává smysl, co píšeš a já doufám, že máš pravdu.

Průměrný počet slepic: 4.2 (42 hlasů)

šovinistického, rasistického, o světovládě snícího sionistického státu z náplav z Evropy Izraele je jeho likvidace

Průměrný počet slepic: 3.9 (14 hlasů)

.. oni tam jsou doma..

Průměrný počet slepic: 1.6 (7 hlasů)

Oni jsou tam doma, ale zároveň jsou doma ve většine států světa. Díky své úspěšnosti, většinou tahají za mocenské nitky.

Takže, pokud by se povedlo stát Izrael zničit a vyrobit Palestinu od řeky k moři, neznamená to, že by zničili židy. Ti se dřív nebo později na své území vrátěj a prostě si ho zaberou zpět.

Tento můj národ nedokázaly zničit ani pogromy, ani nucený život v bhetech, ani šoa, tak jsem si jistý, že ho nedokáže zničit ani nenávist pana Boba.

Průměrný počet slepic: 2.3 (12 hlasů)

ghetta vznikala kolem synagog, protože máte žít u nich co nejblíž. A židy nenávidím asi tak, jako ty gójimy. Jste mi ukradení, akorát mě otravují vaše věčné nářky a žebrání o odškodnění za kde co.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

Válka začala, když bylo zakázáno psát a říkat "cigán" a toto etnikum či národ bylo přejmenéváno na "rom" podle jednoho nemilého kmene tohoto etnika.

Ve školách a státních institucích, včetně podniků a čertvíčeho, bylo zakázáno dělit a počítat osoby na romy a neromy. 

Přesto se při sčítání obyvatelstva přihlásilo k národnosti necelých 10 tisíc Cikánů a Romů. Po bitvě o Matiční ulici se začaly množit úřady a úřadkyně bojující za práva Romů a menšin. Počty jejich bojovnic dodnes převyšují počty Romů s touto národností v rodném listě.

Ale! Proč takové úsilí a boje za nadpráva rovnoprávných občanů? Protože po těchto půtkách a bitvách přišli ti, kteří tuto menšinovou politiku vyvolali jako svůj předvoj. Po slově cigán a cikán bylo znemožněno veřejně psát i žid a Žid. S údivem nevzdělanci zjistili, že toto náboženství a národ neumí jinak nazvat. 

Přitom stačilo převzít název "nedotknutelní".

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

A pak, že nemají řešení nízké porodnosti. Jsou opravdu neuvěřitelní! Že by další pinknutí balónku? To ale nebylo jediné téma této výbušné debaty...

Pomohlo by dostat do ČR migranty s více dětmi, pravil politik od Rakušana. Rychle přidal „ale“

Umíte si představit, že by hnutí ANO dělalo to, co předvádí současná koalice? Člen Babišova hnutí, poslanec Patrik Nacher, rozpoutal na CNN Prima NEWS slovní kanonádu. Místopředseda TOP 09 Michal Kučera však Nacherovi nezůstal nic dlužen a slovní rány vracel. Chvílemi se napětí ve studiu dalo krájet. Ve studiu seděl i místopředseda SPD Radim Fiala, který varoval, že vláda pětikoalice chce otevřít cestu k vyhazovu Čechů z práce, které nahradí kupříkladu Filipínci.

Tato vláda má jednu kauzu nebo jejich politici. Jednotlivé politické strany mají jednu kauzu za druhou a oni, kteří tady byli schopni recyklovat Čapí hnízdo osm let a vytahovat to před každými volbami a používat to v kampani, tak nejsou schopni se k tomu postavit. Tam nejde už jenom o to, že to byl Dozimetr, kampelička, kauza IKEM, kterému se novináři za mě nevěnují, lhaní ministra práce a sociálních věcí, pokud jde o večírek, kam se nakonec vrátili, byť řekl, že skončil v 9 hodin a tak dále. Umíte si představit, co by se dělo, kdyby tohle dělal někdo z ANO?“ ptal se Nacher.

Vojtko obratem oponoval, že by každá česká rodina musela mít alespoň tři děti, což se nejeví jako reálné. Jedním dechem dodal, že Ministerstvo práce a sociálních věcí se snaží pozici rodin zlepšit, ale kromě toho by podle Vojtka pomohlo dostat migranty do Česka, kteří budou mít víc dětí. „Ale toto nikdo z nás nechce ani nenavrhuje,“ pravil Vojtko.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Pomohlo-by-dostat-do-CR-migranty-s-vice-detmi-pravil-politik-od-Rakusana-Rychle-pridal-ale-753792

 

Průměrný počet slepic: 4.3 (26 hlasů)

In reply to by Itkica

Trvalý odkaz

Jsme měli nedávno abiturienský večírek a já kdysi studoval obor lodní doprava. A jeden můj spolužák už léta brázdí oceány jako kapitán nákladní lodi. Pět měsíců v práci a pět doma. A vyprávěl, že zrovna má v posádce samé Filipínce a že to jsou pěkný zmrdi.

Osobně bych spíš doporučoval mongoly. Moje žena vede mažoretky a mají tam dost mongolských děvčat. Sice dodnes má poněkud chaos v jejich jménech, ale údajně jsou to jinak bezproblémová děvčata. Poslušná, pracovitá, neodmlouvaj a ani toho agbara nevzývaj. Sice maj ty ksichty jak od Picassa, ale co, nikdo není dokonalej.

Průměrný počet slepic: 3.4 (34 hlasů)

.. z knihy "Eskulapovy úsměvy" od MUDr. Káše..

Fakultní nemocnice, novorozenecké oddělení. Profesor, aby šetřil psychiku rodičky, vysvětlí svým studentům podstatu Mongolismu - tedy Downova syndromu na chodbě, a při průchodu pokojem jen pronese: ".. a tady je náš malý Čingischán". Maminka se na něj usměje a povídá: "Konečně někdo normální, všichni mi tu naznačují, že můj syn bude debil, ale to není pravda, jen jeho táta je opradový Mongol, studuje tu geologii.."

Mongolové jsou většinově budhisté a šamanisté, nebo ateisté a agnostici. Jenže to je kočovný národ, stejně jako Kazaši a Kyrgizové, takže od nich příliš fyzické práce nelze očekávat, nejsou na to fyzicky stavění - chov koní a ovcí, to ano, ale půdu obdělávat neumí, nejsou na to stavění. Většinu koní Rudé armádě za druhé světové války dodávalo právě Mongolsko.

V Rusku jsou tradičními Gastarbeiteři Uzbekové, stejně jako Ukrajinci či Moldavané po generace obdělávají půdu a dokáží proto dlouhodobě fyzicky pracovat.

Průměrný počet slepic: 4.3 (26 hlasů)

nechovají ani ovce, ani koně, ale hákují ve fabrikách v České Lípě.

Chtěl jsem tím sdělit, že ač jsem zatvrzelý rasista, xenofob a nacionalista, kupodivu mě z imigrantů nevadí mongolové, vietnamci, rusáci, ukrajinci ani moldavci. Patrně jsem xenofob fajnšmekr, jelikož mi nejvíc vadí arabové, černoši a kupodivu i lidé z balkánu, což jsou mnohdy slované. Jo a cikáni, pochopitelně. Ty ale mám ve spešl kolonce. Ti mě serou nejvíc.

Průměrný počet slepic: 4.3 (46 hlasů)

Freud momentálně nemá čas. Dopoledne jsem přesazoval rajčata do větších kelímků a provozoval další užitečné činnosti. Odpoledne budu muset projít internetové obchody a objednat něco na sekačku a další potřebné věci a taky nachystat topení, venku se ochlazuje.

Možná večer se dostanu k tomu něco napsat ale vzhledem k tomu, že můj krevní tlak lítá nahoru a dolů jak na houpačce, ani to není jisté.

Průměrný počet slepic: 3.2 (11 hlasů)

já dopoledne hákoval, páč ještě nejsem rentiér. Ale rajčata už jsou ve skleníku, dokonce už sklízíme salát. I okurky se začaly chytat připravených opěr. Krevní tlak radši neměřím. Sekačku máme starou přes 20 let, seká jak nová, jen občas přetáhnu flexou ostří, když je moc zubaté. Koupili jsme Hecht, větší lepší, vydržela jednu sezonu a když ji žena na jaře použila, zarachotilo v ní a Hecht reklamaci neuznal, že se zadřelo ložisko a to prý je dle návodu spotřební materiál. Tak jsme zase vytáhli z půdy stařičkou sekačku a u Hechtu si už nic nikdy nekoupím. S tím topením máte pravdu, to bych taky měl udělat, ještě možná nějaké to polínko zfajruje. Tak ať se vám ten tlak zklidní!

Průměrný počet slepic: 3.6 (7 hlasů)

Jste moc hodný že mi vysvětlíte, co tím či oním myslí pan Berrnard. Určitě není potřeba vysvětlovat vše co pan Berrnard píše, v mnohém s ním souhlasím. O co tedy jde. Jde o jeho názory na uspořádání společnosti. On je přesvědčený že každý se má starat především o sebe svou rodinu a sám se postarat o to, aby byl zajištěný na důchod a taky aby zajistil bezpečnost sebe a své rodiny.

Na první pohled je to v pořádku a lidem kteří jsou schopní, pracovití a to je velmi důležité, mají nezbytnou dávku štěstí se to povede a ti zdánlivě žádný stát nepotřebují.

Já naproti tomu jsem přesvědčený že stát je potřebný, a i když se jednotlivec bude snažit, seč mu jeho rozumové i fyzické síly stačí, nastávají situace, kdy si sám neporadí. V demokratické společnosti je nutné nejen aby každý se snažil podle svých sil pracovat, ale taky komu se pracovat nechce, aby jej stát k tomu donutil. Taky nikdo nemá ubližovat jiným a tomu kdo jiným ubližuje, aby stát velmi tvrdě ukázal že se toto u nás dít nebude.

Bohužel to u nás takto nefunguje hlavně proto že se lidé ve své většině o to jak by měla být společnost uspořádána nezajímají, a buď říkají že i když se budou zajímat a půjdou volit, že se nic nezmění.

Ještě jednodušeji řečeno pan Berrnard je přesvědčený že bezpečnost svou a své rodiny si zajistí jedině vlastní kulovnicí a spokojený život v důchodu tím že si zajistí jiný příjem, než je důchod. Myslí si že když tak bude postupovat každý, stát ani nebude potřeba. Podle mého je to možná dobrá strategie pro úspěšného jednotlivce, který má i potřebnou dávku štěstí ale není to dobrá strategie pro celou společnost.

Teď jen doufám že mi nebudete podsouvat že se zastávám nefachčenků.

Průměrný počet slepic: 4.6 (7 hlasů)

rozumím i vám. Dokonce i Berrnard projevil sociální cítění, ovšem s tím, že by to rád dělal dobrovolně, nebo alespoň v menší míře. Myslím, že tu dokonce někdy psal příběh, jak komusi pomohl a ten byl nevděčný (nejsem si jist, jestli to byl on, možná se pletu).  Povinné solidarity je totiž moc a stále se zvětšuje a jako všeho, když je moc, tak je toho příliš. Když vám stát sebere většinu toho, co nějakým způsobem vyděláte a nacpe to někam, kam se vám to nelíbí, tak jistě spokojen nejste a přesně to se děje a je to pěkně demotivační. Také nejsem toho názoru, že kdo potřebuje sociální pomoc, ten se má mít stejně jako ten kdo se živí sám. Podle mě tam rozdíl být musí (jinými slovy musí se vyplatit pracovat), jinak ji budou potřebovat brzy všichni. Taky by zaměstnanci placení ze státního měli mít menší platy, než ti co do státního přispívají a neměli by se množit a ne naopak, jak to je teď.  Socialismus jsme už zkusili.

Průměrný počet slepic: 2.8 (6 hlasů)

To co popisujete jsou chyby v nastavení pravidel. Ty je třeba změnit ale tím že budeme stát ignorovat se nezmění.

Dobrovolná solidarita byla i dřív, třeba obecní pastoušky a žebráci kteří žili z dobrovolné solidarity. V dnešní době by se společnost postavená na dobrovolné solidaritě rozpadla.

Dřív fungovala společnost docela jinak. Byly velké rodiny a členové rodiny si vzájemně pomohli, když byl někdo v úzkých. Dnes zůstávají rodiče dětí na stáří většinou sami na vesnici a jejich děti jsou v Praze nebo v Brně ale i ve Španělsku, Británii nebo USA.

 

Problém dnešní společnosti se dá vyjádřit dvěma citáty neuropatologa pana Koukolíka:

Kritické myšlení zvyšuje odolnost vůči reklamě, propagandě a vymývání mozku. Je základní obranou proti debilizaci. Je nepohodlné, namáhavé, učíme se mu celý život. Projevit ho veřejně může být riskantní, protože ho politická moc nemá ráda.

 

Základní podmínkou lidské kooperace je potrestání parazita.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Kolik stojí fotka Fialy s Bidenem? Nákup 24 eroplánů F-35.

Průměrný počet slepic: 4.1 (37 hlasů)
Trvalý odkaz

     Babiš si připravuje půdu pro vládní povolební spolupráci v koalici s ODS. Volíš Babiše? Volíš ODS!!! 

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-babis-s-okamurou-do-vlady-nepujdeme-lze-o-nas-a-nedrzi-slovo-40467843

Průměrný počet slepic: 4.3 (32 hlasů)
Trvalý odkaz

a kolektivní západ byl nucen vystřílet rakety za miliardu a ještě se tím chlubí, jako velkým vítězstvím. Bude je nahrazovat několik let a demilitarizace západu utěšeně pokračuje.  Tato akce je posledním hřebíčkem do Ňuchačenkovi rakve. Teď už to vezme spád. Tak to chodí, když někdo neovládá globální politiku a hrabe si jen na vlastním písečku. Je to také poslední vlaštovka, která uletěla Bidetovi před volbami a dědula už si ani neškrtne. Jak se říká, všechno souvisí se vším a kdo není schopen to pochopit, ten má smůlu.

Průměrný počet slepic: 4.2 (25 hlasů)

.. Každý, v míře svého pochopení pracuje pro zájmy a prospěch sebe a své rodiny, obce a vlasti..

V míře svého NEPOCHOPENÍ naopak pracuje ve prospěch toho, kdo ví a chápe více.

To, že některé jevy a události jsou pro nás nepochopitelné neznamená, že naše chápání je slabé, ale že mnohé jevy a události jsou mimo okruh našich znalostí a zkušeností.

Osobně soudím, že Globalisté potřebují z USA, které spotřebovávají 50% světových zdrojů a vytváří 40% odpadu udělat znovu to, čím byly před 150 lety - lokální mocnost, která se uživí na svém teritoriu. A protože Země je kulatá a před jaderným Armagedonem se za roh neschovají ani oni, Měsíc a Mars ještě nejsou kolonizované, tak to musí ukočírovat. 

Jak říká Martina Kociánová: "Bylo by uklidňující vědět, že to alespoň někdo má pod kontrolou"

Průměrný počet slepic: 4.1 (22 hlasů)

Irán dostal políček a jak zde psal již dříve pan Vidlák, tento režim musí zachovat tvář. Musí úder vrátit, aby ho jeho vlastní obyvatelé neobvinili ze slabosti.

Tak ho vrátil, ale způsobem, že dopředu všichni věděli, že k tomu dojde a i jak to bude vypadat, takže se na to mohli připravit.

Kdysi na základce jsem začal milovat Hanku, jelikož jí jako první ze všech dívek začly růst prsa. Jednoho dne, Tonda, největší ranař ze třídy, jí urazil. Vyzval jsem ho po vyučování na souboj. Ten proběhl ve volném stylu, celkem nic se nám nestalo, s nerozhodným výsledkem. Ale bylo od té doby jasné, že nikdo nesmí urazit mojí prsatou Hanku, protože pak je čeká souboj na tom svahu za školou se mnou.

Příčina a následek. Kurva, nehledejte v tom nějakou vědu, vždyť je to jednoduchý.

Průměrný počet slepic: 2.3 (18 hlasů)

no když myslíte, vy jste tady nejchytřejší.

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)

Žádnou vědu v tom nehledám, jen mi není jasné, kdo se zastane těch děvčat, co jim prsa nenarostla.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

je někdo začne milovat a budou mít zastání :-)

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

pro domácí publikum. Z obou stran. To bylo v celém velvyslanectví jen 7 iránských důstojníků, co ostatní zaměstnanci, civilové? Nechci být konspirátor :-) Lepší "zmizení" by si ti hoši nemohli přát. No a cena ropy nám jde nahoru..

Průměrný počet slepic: 3.1 (9 hlasů)

Třeba řidiči..to nejsou zaměstnanci velvyslanectví.

Průměrný počet slepic: 1.5 (4 hlasů)

zaměstnanci

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

jsou schopni váleční štváči z izraele ustát ? 5?, 10? To bude PePa hledat po celém světě protirakety ?

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)