Stržené masky

Autor

V pondělí bylo v Praze asi osm set traktorů. Nedošlo k žádným škodám na majetku, nestrhly se žádné troleje, nikdo se nezašprajcoval pod most, každá sanitka mohla bez problémů projet, nedošlo k žádné fatální dopravní nehodě za účasti zemědělské techniky. Na Malostranském náměstí se na podporu zemědělců sešlo několik tisíc lidí. Za účasti kamer (a policie) přišli provokatéři, ale kromě bombastických titulků na Novinkách se nic nestalo. Nikdo nebyl zatčen ani předveden. Přes hlavy policie přelétla z obou stran jen trocha křiku.

Uvěříte mi, že mediální kampaň, web a sociální sítě připravovali tři lidé? Dva ajťáci a grafik. Čtrnáct dní skoro nespali, ale poprvé se nezpochybnitelně podařilo, že majnstrým zemědělské téma nemohl vymlčet. V politice nám sjednocování a spojování ještě docela hapruje, ale spolupráce alternativních médií, fejsbůkových influencerů a dalších osobností byla naprosto dokonalá, takže naše veřejnoprávní televize nemohla jinak a se skřípajícími zuby musela medializovat, že grýndýl je zlo.

V posledních čtrnácti dnech mě hřálo u srdce, že všechny ty moje zabijačky, ovocné knedlíky, ochutnávky vína a další akce, kam jsem zval každého, kdo se angažuje ve veřejném prostoru, k něčemu byly. Lidé se nespojují přes politické názory, o těch se mohou jedině pohádat. Lidé se spojují přes bůček a pohostinnost a zřejmě se dřív spojí mediálně než politicky. Prosím všimněte si, že zemědělský protest měl podporu zleva i zprava. Lidé, kteří se ve volební kampani budou do krve bít za svoje postoje a vymezovat se od druhých, tady zcela svorně podpořili zemědělce.

Když se to podařilo jednou, podaří se to znovu. Alternativní média mají stále větší dosah a jsem rád, že mají na sebe kontakty a chuť spolupracovat.

Zklamaní jsou hlavně ti, kteří se těšili na pražský kolaps dopravy, paniku ve vládních kruzích a její rychlý a potupný konec. Ale na to má majnstrým i vláda ještě příliš mnoho munice na skladě. Minule měli Mazancovou a Dobšíka, tentokrát měli modroptáckého stávkokaza Malého. Ovšem, museli nasadit značné strategické i taktické zálohy. Většina mediální a dehonestační munice je jen na jeden nebo několik málo výstřelů. Byla to bitva, kterou sice pravda a láska neprohrála, ale utrpěla v ní spoustu hlubokých šrámů.

Včera jsem zmiňoval Sašu Vondru, který ze sebe musel v přímém přenosu udělat úplného pitomce máváním dávno vyvráceného hoaxu proti Zdeňku Jandejskovi. Říct v přímém přenosu, že neumí rusky, neumí azbuku, neví, co je v dopise napsáno, ale je to jasný důkaz, že Jandejsek je kolaborant, to bylo tak debilní, že to nepřevzal na svoje FOR RUM 24 ani Šafr. Jo, čelit za to těsně před volbami žalobě a vědět, že alternativní média z toho udělají téma… nechtěl bych být ve Vondrově kůži.

Blyštivý Péťa i teologministr Marek Výborný se také vyznamenali horečnou snahou o dehonestování a nálepkování, které bylo tak okaté a hloupé, že si toho všimli i lidé, kteří se o politiku běžně nezajímají. Jejich arogance z obrazovek vysloveně stříkala. Někteří zemědělci možná ještě věří Agrární komoře, ale pochybuju, že by někdo chtěl volit Lidovce, protože je Marek Výborný dobrým ministrem zemědělství. A to nemluvím o tom, jak v přímém přenosu řekl, že si posvítí na Jandejskovo hospodaření a vůbec se za to nestyděl.

Navíc jako teolog říct, že organizátoři protestu nevědí, co je pole… Svatá prostoto! Jandejsek v Rabbitu asi vyrábí jaderné reaktory…

Zdechovský zase jasně věděl, že traktory jsou vypůjčené a že za protesty stojí Andrej Babiš.

Jan Schneider ve svém komentáři velmi jízlivě poznamenal, že vláda se odkazu Charty 77 vzdala zcela právem a většina opozičních politiků má pro veřejné debaty nabito na hodně dlouho.

Nejuměřeněji se k zemědělskému protestu vyjadřoval (a nebo skoro nevyjadřoval) Vítek Rakušan. Zdá se, že mu Řepa dobře radí a Vítek dobře naslouchá.

Firma Rohlík vyřadila výrobky Rabbitu z nabídky a leckdo vyřadil Rohlík ze svých preferencí a začal přemýšlet, že totalitní praktiky jsou zpět. Že si zrovna firma Rohlík hraje na mravnost, to je chucpe samo o sobě. Kádrováci Kladno si mohou s Čurdou, totiž s Čuprem podat ruku a sdílet společný osud.

Zdeněk Hřib se odkopal rozdílným vnímáním protestů ekoaktivistů a traktorů. To už ve veřejném prostoru také zůstane.

Strhlo se hodně masek a otevřely se další třinácté komnaty. To, co z nich vybaflo, bylo tak hnusné, že protestující udělali krok zpět, ale všichni to viděli a ať bude příští protest dělat kdokoliv, poučí se z toho, co se stalo teď v pondělí. Navíc nevěřím tomu, že po Vondrovi ještě bude fungovat strašení Ruskem a poukazování na dezinformace už také nějak nemá šťávu. Nota bene, když největší dezinformace vypouští jednička na modroptácké kandidátce do europarlamentu a ještě to dělá tak stupidně, že nad tím zvrací i největší žurnalistická žumpa.

Je to stejné i na ukrajinské frontě – dnešní války se nevyhrávají nějakým geniálním manévrem ještě geniálnějšího vojevůdce, který se zlomkem sil a s malým úsilím zvítězí pomocí vojenské lsti. Vyhrává se zaťatými zuby, mobilizací celého potenciálu a o výsledku rozhodne, komu dřív dojde munice. Nejprve je třeba zničit všechny síly nepřítele a pak teprve je možné postupovat vpřed. A i oslabený soupeř se opírá o rozsáhlé struktury, které zdědil a které hrají velkou roli.

Jsme na tom stejně. Pětikolka musí nejprve vystřílet veškerou munici a pokud se nám podaří někde průlom, musíme počítat s tím, že na něj navedou veškerou dostupnou palbu a klidně pro evropské hodnoty obětují i Vondru, který jim v jejich agendě vlastně stejně jen překážel. Nejprve musí všechno to strašení Ruskem a dezinformacemi vyčichnout, musí se strhnout veškeré masky a ukázat vše v pravé nahotě. Ještě pořád mají ve skladech dost hnusáren, které mohou použít.

Je zapotřebí jim dál strhávat masky, odhalovat jejich licoměrnost a nutit je chodit do bitev, do kterých se jim nechce, protože to příliš ukazuje jejich slabiny a hlouposti. Je třeba na sebe nechat střílet, protože to je jediný způsob, jak je donutit, aby všechno vystříleli.

Je třeba zatnout zuby a bouřit se.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (438 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

     A cvičení dělá mistra. Věřím, že organizátoři padaly na hu.... ústa. Jak to dovedli až k protestu v Praze, to zaslouží poklonu a smeknout klobouk. Palec nahoru. A jestliže se něco nepovedlo napoprvé, příště už těch chyb bude určitě zase méně. Zasloužíte obdiv Danieli. Všichni. A jen malé doporučení - příště přitvrdit. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (206 hlasů)

Použít nějaké násilí? Na to čekají, to by mohl být problém. Už jsou zoufalí, používají provokatéry, dělají chyby, vidí to čím dál víc lidí. Prohrají volby. Jenže ti co vyhrají jsou bohužel stejní, lid už to zapomněl.

Průměrný počet slepic: 4.1 (67 hlasů)

     ale zablokovat ji traktory vedle sebe nebo vysypat hromadu hnoje před budovy ministerstva tak, jako to udělali zemědělci v Paříži, Bruselu, Štrasburku. Pořád, že patříme na západ, tak si z toho západu můžou naši zemědělci vzít příklad. Stačí vám to takhle? 

 

https://cz24.news/zemedelci-niceho-nedocili-poklidnych-protestu-se-vlada-ani-brusel-neboji/

Průměrný počet slepic: 4.9 (96 hlasů)

zablokovat kdeco měli už teď, stejně jim budou ti hajzlové dávat pokuty, v podstatě za to, že nezablokovali.

Průměrný počet slepic: 4.6 (58 hlasů)

In reply to by Rad

Trvalý odkaz

     že nic neblokuju, tak už mi potom může být jedno, jestli dostanu pokutu, že něco někde blokuju. Co se týče pokut, je to jedno, ovšem výsledný efekt mého konání je setsakramentsky diametrálně odlišný. A dopad na okolí rovněž. 

     A souhlasím s Vámi, že zablokovat měli kdeco už teď. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (53 hlasů)

kdyby zablokovali. Za dobrotu na žebrotu. Příště už budou vědět.

Průměrný počet slepic: 4.7 (27 hlasů)

     Ale jak znám českou náturu, obávám se, že žádné "příště" už nebude. 

 

Průměrný počet slepic: 4.3 (32 hlasů)

In reply to by CHANDRASEKHAR

Trvalý odkaz

tak tlačí na pilu, že si myslím, že bude. Problém nezmizel a roste a tato vláda (a předchozí také) ho vytvořila a už nemá jak ho vyřešit, peníze docházejí. Čím později se to rozetne, tím větší průšvih to bude a vypadá to, že to nechají dojít až do krajnosti (například pěkně po soudružsku začnou znárodňovat nájemní domy - nějaké náznaky už byly - zatím jen zdvojnásobili daně), pak to probudí i berrnarda.

Průměrný počet slepic: 4.7 (34 hlasů)
Trvalý odkaz

Zdechovský zase jasně věděl, že traktory jsou vypůjčené a že za protesty stojí Andrej Babiš.“

Když nevíš co, vraž tam Babiše.

Kádrováci Kladno si mohou s Čurdou, totiž s Čuprem podat ruku a sdílet společný osud.“

Je příznačné, jak snad všechna slova začínající na „ču“ nic (nikoho) lichotivého neznačí.

Ještě pořád mají ve skladech dost hnusáren, které mohou použít.“

Hnusáren i USAren.

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (109 hlasů)
Trvalý odkaz

Pondělní protestní akce farmářů zdaleka nebyla tím, čím mohla být. Pokud jste od ní očekávali průběh podobný tomu, který si pátravější z vás dokázali najít na internetu (mainstream o protestech v zahraničí víceméně mlčí), musíte být zklamáni. Jestliže v Německu, Francii, Belgii či Francii se zemědělci s politiky moc nemazali a státní budovy byly ozdobeny hnojem a močůvkou, pak ti naši se byli slušně zeptat, co mohou a co nikoliv. Poslechli policisty, kteří jim zakázali používat dálnici, disciplinovaně se řadili na kraj magistrály a nyní ještě očekávají pokuty za nevhodné parkování. Také politizace akce je prostě výsledkem oboustranné nenávisti mezi Pětikoalicí a opozicí. To, co předvedla Pětikolka, tedy tvrzení o proruské orientaci účastníků, je prostě zločin. Řekneme li to drsně, každý kdo to vypustil z úst, získal status hovada. Opozice zase neudělala nic, jen se její někteří představitelé prostě sklouznuli s částí demonstrantů, zatímco zbytek účastníků z toho radost neměl.

Jisté pochyby o úspěšnosti protestu jsme měli od chvíle, kdy vyšlo najevo, že se organizátoři shání po povoleních k vjezdům, posunovali termín akce a nebyli se schopni dohodnout ani mezi sebou. Čímž se oslabili. Protest takového rozsahu může být dvojí. Buď jde úplně zezdola a nadšení masy strhne všechny ostatní, nebo musí být profesionálně řízený za účasti organizací sdružujících profesní skupinu. Tady neplatilo ani jedno. Agrární komora je parta prospěchářů spolupracujících s ministerstvem, odbory jsou u nás tragickou ukázkou toho, jak nemají fungovat, což je způsobeno lidmi v jejich vedení. Od nich nelze očekávat nic, mají teplá a dobře placená místa. Mlaskající riskovat hlad nebudou. A protest jdoucí zezdola je u nás chimérou. Lidé se snadno rozpomínají na praktiky v dobách STB a socialismu. A to více se bojí i nyní, kdy současná vláda liberálů přebírá stále častěji způsoby tehdejších předáků a politruků. Policisté zapisující si SPZ zemědělských strojů dorazivších do metropole jsou toho jen dalším důkazem.

Pondělní akci nelze vnímat nijak moc pozitivně, tedy pokud si farmáři neuvědomí, že jejich technika tu policejní převálcuje a je třeba si sebou přivézt trochu kvalitního materiálu, který se dá vykydat před hnízda politiků, což by mohlo příští potencionální akci posunout tam, kde měla být ta poslední. Takto vše vyšumí stejně, jako plné Václaváky. Fiala s Výborným a Pekarovou Adamovou se musí popadat za břicho, jak se s tím vyrovnali a spíše posílili. Stejně tak vedení Prahy, jmenovitě Hřib, může mít klidný spánek. A samozřejmě za vše mohou poděkovat médiím, která odvedla hodně špinavou práci. Češi jsou navíc spíše Švejkové než radikální, takže přání, aby se v nich probudily husitské vášně, byla lichá. Navíc naprosto rozvrácená společnost vyhovuje záměrům liberálů, kteří po dalším testu její nesoudržnosti budou ještě více dělat to, co si zamanou. Perličkou nakonec bylo prohlášení absolventa Aspen Institutu a majitele Rohlík Group Čupra o ukončení spolupráce s dosavadním dodavatelem a majitelem společnosti Rabbit CZ a organizátorem protestu Jandejskem. Co asi Čupr za to od vlády dostane?

Důležitá je ještě jedna věc. Čekat od Pražáků mohutnou spoluúčast na podobné demonstraci je naivní. V hlavním městě je totiž mnoho domácích i náplav žijících z kapitálu zahraničních západních firem, a to jak v kancelářích, tak i v obchodních řetězcích, bankách. Nezapomeňte ani na státní zaměstnance. Tito lidé rozhodně riskovat ztrátu blahobytu nebudou. Dále je metropole centrem studentů. Ti jsou dlouhodobě manipulováni ze strany liberálů, neziskovek a k jejich přehledu a chytrosti nepomáhá ani zohýbaná výuka a zpolitizované školství. Od mládeže neočekávejme tedy nic užitečnějšího, než přilepování se k magistrále, které navíc ani nekončí postihem. Nakonec svůj podpis pod chování Pražanů přidávají i politicky a ekonomicky zkorumpovaní umělci. Oproti tomu už v Praze nenajdete moc manuálně hodnoty vytvářejících pracovníků. Praha je prostě úplně specifická oblast, stát ve státu. Lecos v ní nemá logiku.

Pondělí bylo vůbec zvláštní. Vynecháme li dění kolem demonstrace, aktivní byli lidé i na sociálních sítích. Takže, pokud to nevíte, množí se nám příznivci ploché Země nechápajících zákony fyziky. Dále se se ztrátou dalšího území a zjevnému ústupu ukrajinské armády opět zvyšuje popularizace a podpora kyjevského režimu, který sice nedokáže vzdorovat protivníkovi, ale je fakt dobrý v útocích na civilisty. Ostatně to od roku 2014 kvalitně trénoval. Přehlédnout nelze ani jistotu, se kterou eurohujeři a celý Západ přesně vědí, jak zemřel Navalnyj. Rychlost, se kterou byla vdova po něm vystřelena mezi evropskou pseudoelitu, je obdivuhodná. Dehonestace Ruska je po rozhovoru Tuckera Carlsona s Vladimírem Putinem opět v plném proudu a jako by smrt Navalného byla reakcí Západu na tento velmi sledovaný počin amerického novináře. Dialog s lesbou nadšené ze současného tlaku na schválení manželství pro všechny skončil blokací na facebooku. Fiala & spol. pojedou dále na stejné vlně. Je evidentní, že se momentálně nemají čeho bát. Češi si doma pořádek udělat nedokážou. Celé se nám to tak nějak sune někam, kde to není dobré. Jindřich Kulhavý 20. února 2024 👉 @cz24news

Průměrný počet slepic: 4.6 (169 hlasů)

Dobrý den, souhlasím s panem Kulhavým v tom, že už tento protest měl být nátlakovou akcí. Demonstrací síly tady za poslední čtyři roky proběhlo hodně, abychom věděli, že to vládě vrásky rozhodně nedělá. Navíc na hodinu třeba zablokovat magistrálu mi nepřipadá jako drastická forma protestu, škoda že zemědělci k tomu od úřadů nedostali povolení. Všichni se chlácholí tím, že příště se vychytají chyby, ale žádné příště možná ani nebude - zemědělci teď dostanou pokuty, zasednou si na ně úředníci ze všech možných úřadů a budou rádi, když nebudou muset vracet dotace, nebo doplácet daně. Příště už budou poučeni, takže další protest riskovat nebudou. Také mají všichni radost, jak teď v médiích začne rezonovat téma Green dealu, ale za týden se Vám připomenu jak se všude bude řešit padesát pohlaví a manželství pro všechny.

Průměrný počet slepic: 4.4 (52 hlasů)

Myslím si, že tento Kulhavého článek by jako reakce na referát pana Sterzika úplně stačil. Všechno ostatní jsou jen kecy navíc. Je sice osvědčenou pravdou, že kdo chce zapalovat, musí hořet, ale je také praxí potvrzené, že kde není co k hoření, nikdo nic nezapálí! Nicméně přísloví, že stokrát nic umořilo vola, evidentně na našeho Vidláka neplatí. Já jeho bezmezný optimismus obdivuji. Je mi ho ale také líto. Být na jeho místě, včera v noci bych zavřel krám.

 

Průměrný počet slepic: 3.2 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

Všichni toto přerolujte, nemá to co dělat s revolucí, vás se to netýká, ale musím jí to sdělit.

Pro Včelku Máju odpověď na včerejšek.

Vy svou ženskost používáte zbaběle jako svojí ochranu. Ale měla byste na ní být hrdá.

Já jsem se svojí ženou už 32 let a na některé věci jsem lepší já, jako samec, na jiné zase ona, jako samice.

Vy to své pohlaví používáte jako svou obranu, páč když na vás vyjede chlap, kterého jste před tím nasrala, tak je vlastně lump, který jde po krku nevinné ženě. Schováváte se za ublíženou ženu. Chápu to, je to efektivní obrana, páč v současném světě v tomto vždy budete mít víc bodů na vrch.

Ale má to cenu se za svou ženskost schovávat? Pokud ano, asi se cítíte být ta slabší a potřebujete berličku. Já si myslím, že ženy jsou dost silné. V mnoha věcech silnější než chlapi. Proč vy nechcete ukázat své silné stránky a kryjete se za nebohou a zranitelnou ženu? Proč nenakopete berrnarda do koulí, ale stěžujete si furt, jak vám, protože jste žena, ubližuje?

Mimochodem, jako žena nejste sama. Je vás na světě cca 50%. Takže, když budu někomu odpovídat na jeho post, budu odpovídat na jeho názor, ale nebude mě zajímaj, jestli je to žena, či muž. V tomto jsem genderově vyvážený. Tak už na mě laskavě, což jste už mnohokrát udělala, neházejte svou ženskost.Mě tím nedojmete.

Průměrný počet slepic: 2.5 (62 hlasů)

A jéje, už je to tu zase..., zatímco vy máte příspěvek k tématu (nedočetla jsem, nebaví mě to...).

Průměrný počet slepic: 3.3 (44 hlasů)

má pravdu. A už je to tu zase CTRL-C CTRL-V.

Průměrný počet slepic: 2.4 (34 hlasů)

To mě nepřekvapuje, vy roli věrného stálého "přívěsku" plníte poctivě. Mě ale zajímají názory lidí k článku Kulhavého víc než vaše "evergreeny". 

Průměrný počet slepic: 3.8 (12 hlasů)

co jste dle vlastních slov nečetla?

Průměrný počet slepic: 2.5 (30 hlasů)

Psala jsem nedočetla..., první věta stačila

Průměrný počet slepic: 2.8 (23 hlasů)

https://www.vidlakovykydy.cz/comment/2148697#comment-2148697

P.S. re: 00:15, ať to tu nezaneřáďujeme: Klidně jsme si mohli popovídat pod odkazovaným vláknem ve staré diskuzi, tam by to nikomu už vadit nemělo.

Průměrný počet slepic: 2.3 (16 hlasů)

In reply to by Antilibtard

Trvalý odkaz

 CHANDRASEKHAR

A pro pana berrnarda - mě se skutečně bát nemusíte. I když jsem přesvědčen, že v případě Vaší odpovědi paní Včelce Máje, to byla ironie.

--------------------------------------------------------------------------------------

berrnard dne Út, 20. 02. 2024, 21:30

...Kurva, na tomto webu a v internetovém prostředí je celkem jedno, jestli kousek pod klávesnicí máte kundu, nebo péro, jde o to, jak se chováte. Vy používáte svou ženskost jako svojí obranu. Ostatní vám to možná sežerou, já vám na to seru.

 

 

Průměrný počet slepic: 2.3 (31 hlas)

To byla jen ukázka slova "ironie", jakým způsobem ji ten člověk používá, to nebylo nic proti Chandrovi. Ale Antilibtarde, nechte to být, ať tady zas nevzniká vlákno jak Lovosice, už na to nechci reagovat, kvůli tomu tady nejsme, ani já ani vy.

Průměrný počet slepic: 4.3 (23 hlasů)

někomu vadit několik poněkud jadrných slov, to uznávám, ale se smyslem znění této věty furt souhlasím. A příště bych to napsal asi stejně.

Potíž je, že pokud bych měl zjemnit tato slova,tak všechna by se dala, ale narážíme na problém a tím je slovo "kunda". Tam by se v tomto případě dala použít ještě "píča", ale to bychom si asi moc nepomohli. Tak mi někdo poraďte, jak se dá nazvat slušně ve větě, ve které to potřebujete použít, slušně ženský rozkrok? Rád si nechám poradit.

Průměrný počet slepic: 1.8 (33 hlasů)

Ženy by měly být sebevědomé, ale to jim nezajistí žádná Istambulská úmluva, či nějaké zákony.

Musí se tak chovat. Pokud se nějaká žena chová tak, že je vlastně ublížená a dopředu ponížená, tak co vlastně čeká? Že přijede princ na bílém koni a osvobodí jí?

Průměrný počet slepic: 3.6 (34 hlasů)

Že tu paní nenecháte na pokoji, Berný. Nezaregistroval jsem žádný důvod, abyste se do ní navážel. Nevymlouvejte se na genderovou vyváženost, stačí pouhý mezilidský respekt, o který Vás tímto prosím.

Průměrný počet slepic: 4.8 (62 hlasů)

Naprostý souhlas se vzkazem pana Toma Hradila a ohledně toho co zde zase vyvádíte pane Berný
Proto i já vám prohlašuji:
Nechte tu paní na pokoji , Berný. Nezaregistroval jsem žádný důvod, abyste se do ní navážel. Nevymlouvejte se na genderovou vyváženost, stačí pouhý mezilidský respekt, o který Vás tímto prosím.

Průměrný počet slepic: 4.7 (47 hlasů)

Včera těsně před jedenáctou jsem sem nakoukl, ale probíhala tady přestřelka mezi Bernardem a Májou. Chvíli jsem zvažoval zda Máju podpořit, ale je to zdravě asertivní holka, která se umí obhájit sama, takže nebyl důvod. No, že Bernard má sklony k agresivnímu narcismu (slovnímu), to není žádným překvapením. Docela rád byl věděl, jestli to není jen póza, zda si tak jen tady nekompenzuje svoje mindráky...

Průměrný počet slepic: 4.5 (42 hlasů)

osoba s nickem "berrnard" mi dokáže pokaždé zkazit náladu. Ne až tolik svými názory jako spíš způsobem komunikace. Takový tichý pšouk, který sice neuškodí, ale smradem zamoří celé okolí.

Průměrný počet slepic: 4.8 (28 hlasů)

vypadá to, že se dokáže o sebe postarat a nedomáhá se stále, aby to někdo udělal za něj. Asi vás vytočil, když napsal stejné slovo, které do běžného života zavedl jeden hradní ožungr. Holt to není akademik, sice jemný nebyl, ale pravdu měl.

Průměrný počet slepic: 2.4 (14 hlasů)

Už vám zbývá jen Máju svatořečit. Nechápejte mě špatně, já k ní mám pozitivní vztah, a proto u ní leccos přehlídnu, ale kdyby byla opravdu bez chyby a berrnard na ni vyjížděl zcela neoprávněně, tak by tu stejně žádná taková rozepře na pokračování nebyla.

P.S.: Pro berrnarda platí s těmi chybami totéž, akorát že toho by nikdo nesvatořečil.

Průměrný počet slepic: 2.4 (14 hlasů)

díky, podpora od vás vždy přijde vhod. Od něj to není póza, je to ta druhá varianta a trvá to stejně dlouho, co jsem zde (rok a půl). Začalo to tím, že "chci sbalit Vidláka", že jsem roztleskávačka, fanynka..., kdykoliv jsem Vidláka pochválila nebo protože mě něčím rozesmál... Ač mě ten člověk vůbec nezná, dělal tu přednášky o tom, co jsem zač.., že na takové má nos, protože takových poznal...atd. Když napíšu cokoliv (třeba nedávno o Vondrovi), začne mě s ním srovnávat a urážet, co všechno dokázal Vondra, zatímco já jen "držkuju".., když to samé a ještě v horším smyslu o Vondrovi napíše chlap, neřekne na to ani popel. Překroutí každé mé slovo a lidem to tu pak předhazuje posvém a jinak, a protože oni mají jiné starosti, tolik to nevnímají nebo se v tom neorientují. Když zjistí, že mu někdo přizvukuje, je to pro něj živná půda a odváže ho to až do největších vulgarit. Když se ale stane, že se lidi odtud za mě postaví a seřvou ho, zmizí na několik dní, než se oklepe, a pak začne zase nanovo. Jeho krédo je, že mě "vytočí, kdykoliv se mu zachce", což tady kdysi nabubřele oznamoval. Vždycky začne "nenápadně" (jak se kdy "chytnu") a postupně to psychopaticky rozjede, jako ze včerejška na dnešek.  

Průměrný počet slepic: 4.2 (22 hlasů)

Chcete to opravdu vyřešit? Snadná pomoc: https://www.vidlakovykydy.cz/comment/2148401#comment-2148401

Jenom řádku 11 si změňte na:
var usersToHide = ["berrnard"];

Stará moudrost totiž praví, že co oči nevidí, to srdce nebolí. Já už nevidím Antonínovy příspěvky, a pokud o něm nebude mluvit nikdo jiný, rád zapomenu na jeho existenci, ať si tu píše, co chce.

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku doufám že jste pochopili po vaší demonstraci-nedemonstraci že fialové hradby jsou příliš vysoké a příkopy až příliš hluboké!
Byla chyba že jste se distancovali od opozičních politických stran, právě opoziční strany a lidé kteří mají fialové vlády plné zuby přišli do Prahy vás podpořit.
Vaše demonstrace měla být hluboce protivládní a napojená přímo na opozici.
Kdyby jste se vy zemědělci a opozice spojili tak fialová vláda by pocítila vaši demonstraci.
Traktorů jste měli dost, 800 traktorů jak jsi sdělil bylo dosti aby jste "zatopili" vládnoucí pěti demolici.
Jednali jste s vládnoucími elity až příliš v rukavičkách ve snaze aby jste vyvrátili vládní mýtus že jste proruští.
Ať děláte cokoliv fialová pětidemolice vás vždy bude označovat za proruské Putinovce.
 

Průměrný počet slepic: 4.5 (81 hlas)

Autora čeho? A kvůli čemu? Kde se o tom dá dočíst?

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Již Jaroslav Hašek se vymíval konformním “revolucionářům”, Karel Hašler v písni My jsme rebelanti ve filmu Písničkář také kritizuje českou “takyrebélii” a říká, že “můžou zavřít jednoho, dva, i deset, ale tolik kriminálů pro vševhny nemají”. A to bylo za C&K monarchie, která se označovala jako žalář národů. A my tu teď protestujeme proti zvůli nadnárodního kapitálu, jehož cilem je zotročit nás a ještě si na tom namastit kapsu, tim, že dodržujeme dopravní předpisy. To jako fakt?! Takové protesty sice do kriminálu nikoho nedostanou, ale ochlokratům ve vládě jsou akorát pro smích! Dokud lidi pětidemolici neukážou opravdový hněv lidu, nic se nezmění. Pomalu nás, jako tu žábu v ohřivající vodě uvaří a my si toho ani nevšimneme! Byl jsem na Malostraňáku a poslouchal jsem lidi. Mají toho dost a jsou nasraní! Nadávají, že se pořád jen kecá a skutek utek. Můj soukromý názor je, že buď již z našich genů byl odstraněn veškerý testosteron, nebo prostě zemědělci zdaleka nejsou na tom tak bídně, aby v zoufalství použili opravdovou sílu. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (61 hlas)

Trefil jste hřebíček rovnou na hlavičku!

Průměrný počet slepic: 4.6 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Kdo bude chtít, najde si jí. Snad z toho vyjde souhlas s dnešním Sterzikovým úvodem.

Tím spíš nechápu rozhození Jindřichem Kulhavým a nepochopení mnohými diskutujícími, kteří tvrdí, jak neúspěšná byla pondělní demonstrace. Úspěšná byla mimo jiné udržením průjezdnosti Prahy a relativním klidem, kterým se celá demonstrace právě v Praze uskutečnila a vyznačovala.

Zdůrazňuji PRÁVĚ V PRAZE. Vládní dezinformátoři očekávali hnůj a močůvku, což by zcela určitě pražská úřednická a vládně voličská část obyvatel zcela jistě zvýraznila státní mediální scénou. Takto se museli omezit na ptákoviny, které v té správné části Pražské populace ujmou, ale lidé s nohama na zemi zcela určitě postupně pochopí.

A k diskusi kolem Včelky Máji? Škoda se vyjadřovat. Zneužívání něčeho, čím je Mája obdařená od přírody, to je planá diskuse, která, ač jsem zásadně proti cenzurování jakéhokoliv obsahu zde na kydech, je na omezení. Berrnarde proberte se a pouvažujte co je diskuse a co je hnus.  

Průměrný počet slepic: 4.5 (43 hlasů)

tentokrát s vámi vůbec nesouhlasím! To jediné, v čem bylo včerejší "zemědělské majáles" úspěšné, je "nástřel". Ta zcela zpackaná akce potvrdila, že socanskými a liberálními metodami nelze dosáhnout v sociálním boji očekávaných výsledků. Tak jako se s plným žaludkem nikdo na demonstraci nepohrne, stejně tak žádná moc nepadne, dokud se strachy neposere! Ale možná je tu něco, co nás a národ rozděluje: osobní životní priority a způsob jejich dosažení.

Průměrný počet slepic: 4.8 (22 hlasů)

to byla akorát podle tebe a štvavé vysílačky ČT. Kde jsi byl včera TY, že je kritizuješ ??

Průměrný počet slepic: 3.5 (12 hlasů)

Pravdu máte z části vy i J.Kulhavý, ale nejvýstižněji to podle mě napsal ve včerejší diskusi Bikava:

"

Když chceme změnit společnost, musíme vědět, která společenská skupina bude základnou. Musí to být skupina, která bude mít na změně životní zájem a zároveň která bude mít schopnost změnu provést.  V dané situaci to zemědělci, myšleno malí a střední zemědělci, nejsou, a to z prostého důvodu: lidí, kteří se živí zemědělstvím je v ČR okolo dvou procent. Mají sice velké traktory a jsou schopni zablokovat silnici, ale jinak jsou zemědělci pokorní dříči a srdcaři. Neumí se organizovat, nikdy to nepotřebovali. Jejich hněv bych přirovnal ke hněvu dělníků rozbíjejících nové stroje, které je připravovaly o práci, když se v pravěku začínaly zakládat textilní fabriky. Tenkrát i dnes to je slepý hněv bez náznaku plánu, co dál. Ale i dnešek je nutnou kapitolou vývoje, která se nedá přeskočit, v tom je jeho cena. Teprve po dalším vyhrocení situace a zesílení motivace ke změně a hlavně po získání podpory dalších vrstev společnosti může být naděje na úspěch."

Průměrný počet slepic: 4.5 (21 hlas)

jen z mého pohledu respektuji skutečnost, že po třicetileté tvrdé masáži, které předcházelo na přelomu osmdesátých a devadesátých let "znechucení občanů", které tu masáž umožnilo, idealismus, až hloupost, kterou viděli jako spásu v návratu ke kapitalismu a obdivu Jogobelly, s možností nákupů ojetých aut ze zahraničních vrakovišť a radost z možnosti cestovat po celém světě, která se mnohým z jiných důvodů, než zákazů postupně vytrácí, že se ti nejobyčejnější lidé svým způsobem vracejí do doby, kdy Ladislav Budečský učil staré dělníky ve fabrikách demokracii ve smyslu chápat co je to vůbec volba, pouhé zvednutí ruky na znamení nějakého souhlasu, že hlasování pro společnou věc i úplně obyčejného - z pohledu elit - sprostého dělníka, není nic nepředstavitelného. Ovšem není důležitá samotná volba, ale také následná spolupráce a rozvíjení přijatého programu lidmi, kteří příslušný program podpoří ve volbách, jeho osobní realizací na své úrovni v běžném životě. To už není práce jen tzv. zvolených elit, ale nezaměnitelně jejich voličů v každém jejich postavení.

Nyní jsme přesně ve stavu začátků, přesvědčování a ujasňování společných stanovisek. Překonávání strachu jednotlivých lidí z dohlédnutelné budoucnosti je náročnější, než vyprovokovat řádění hordy schované za dav.

Oceňuji, že se našly skupiny organizátorů, kteří přemýšlejí a váží způsob vystoupení, oceňuji, že si nenabíhají tam, kde by ostřejší vystoupení bylo kontraproduktivní. Praha je "reakčně" neskutečně vyspělá a to nejen novináři a redaktory mediálních domů, ale i mnohými obyvateli, kteří umí znechutit každého, kdo vidí vývoj jinak než ti pšoukové v ministerských, ale i krajských a místních už ne zastupitelstvech, ale KANCELÁŘÍCH. V těch reakcích bývá hodně strachu z možné změny, která se výrazně mezi "kancelářskými" Pražáky projevovala i po listopadu 1989, ovšem naruby.  Týpků stylu PePa jsem zde poznal neskutečně mnoho. Tím nezpochybňuji všechny Pražáky, ale sociálních negramotů je zde neskutečně mnoho. Sám jsem rodilý Pražák, který velkou část života prožil mimo Prahu.

Také bych rád viděl, jak se mocní i nemocní tetelí strachy před hněvem lidu. Ale nevidím odhodlanost a sebedůvěru těch, kteří se skutečnému odporu mají hromadně odvážit, aby s tím měli zároveň propojený základ, což je ucelená představa o dalším společenském vývoji, tedy jistotu, že se ti vzdorující shodnou na společných principech vývoje legislativy, na představě o poměru vlastnictví, na politickém uspořádání atd. 

To všechno se tvořilo už za Rakousko Uherska a od vzniku republiky desítky let, než se "ustálilo" na oněch dnes pomlouvaných 41 let a je dalších 34 let zpochybňováno. Že si je část, nás pamětníků jisto nejen svým přesvědčením, ale i možným vhodným vývojem, že zde máme stranu, která má ujasněné tyto otázky, ale ztratila podporu od většiny občanů v produktivním věku, byť je stále počtem registrovaných členů nejsilnější, to neznamená, že má jasno ta množina lidí, kteří mávají a křičí souhlasně na demonstracích ke změně. Doma mnozí z nich už tu sílu nemají, jsou limitováni i svými zaměstnavateli, někteří i příbuznými.

Společenská změna se připravuje i takovými demonstracemi, které pro mnohé z nás byly a ještě budou "méně úspěšné". Týká se to i všech příštích voleb v nejbližším 

Proto jsem napsal, že není na místě být netrpěliví, je nutné být tolerantní k organizátorům, kteří nadšeně vystupují a nastavují kůži. Je nutné bez příkras kritizovat, ale i obhajovat. Ta masa lidí, která padá na hubu musí nejdřív najít rovnováhu a jistotu hlavně v tom, co většinu podrží. My staří máme povinnost přistrčit a nabídnout především názor, mladší však mají vedle povinnosti myslet na budoucnost a hlavně právo si pro tu budoucnost vybrat. S tím my nic nenaděláme.

Nikdo z nás nemá jistotu, že si "mladí" vyberou správně, že si vyberou i ten způsob, kterým se ke svému cíli budou přibližovat. Já jim věřím, že to zvládnou. 

Současní mocní dělají takové chyby a tolik, že jim to prominuto nebude. Ale mají v rukou něco, co současné opozici chybí. To co chybí opakovaně mnozí zvýrazňujete, ale příliš tomu potřebnému vývoji nepomáháme i v těchto našich diskusích a to je jen nepatrné zrníčko celé alternativní scény.

Neplácejme co mělo být pomáhejme hledat co se současným stavem. Můj názor je možná měkčí, než názor Olina, ale to jsme se střetli "jen" po ještě neskončeném vystoupení zemědělců. Jsem si jistý, že o konečné podobě příštích dlouhých střetů, zrovna my dva máme jasno. Nenechme se znechutit ještě více zostřenou "prací" mééédií. Všimněte si jen dneska, jaké nabírají na obrátkách. S připouštěním některých lidí z "našich společenských končin" jim narostla křídla. Jde jim především o vyvolání nejistoty a strachu, nebo znechucení zdánlivě pomalým vývojem odporu.

Opakuji, že netrvám na SVÉ pravdě, naopak jsem rád za reakce, ke kterým se rád vyjadřuji. Ty jsou potřebné a snad budou přínosem jak pro Vidláka, tak některé procházející těmito stránkami. Přínosné nemusí být mé názory, ale i a hlavně jasné, nepomlouvající a neurážející reakce. Tím oceňuji vás Oline, i Mimako. 

Přeji všem dobré odpoledne kráčím za vnoučaty....

Průměrný počet slepic: 4.6 (24 hlasů)

asi třiceti řádky textu, ve kterém jsem rozvíjel názor, že po dobrém to nepůjde, ale uvědomil jsem si, že máme svobodu slova a tak jsem to hodil do koše. Dobře už bylo!

 

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

Ano a je to smutné. Přitom já bych si Vaši úvahu určitě rád přečetl.

Průměrný počet slepic: 2.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Poláci jedou:

https://youtu.be/YO1cWfo14Ac?si=5v5kSNYDe_tewyZ6

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

Poláci jedou:

https://youtu.be/YO1cWfo14Ac?si=5v5kSNYDe_tewyZ6

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

     a ministra zemědělství Špatného. 

https://www.pokec24.cz/nezarazene/zemedelske-protesty-nasvitily-zoufalstvi-predsedy-vlady-fialy-i-ministra-zemedelstvi-vyborneho/

Průměrný počet slepic: 5 (34 hlasů)
Trvalý odkaz

Průměrný počet slepic: 4.9 (67 hlasů)