Svět lží

Autor

Přátelé, myslím, že události právě uplynulého víkendu budou stát ještě za celou řadu komentářů a ještě dlouho se k tomuto datu budeme vracet jako k předělu. Věru nevidíte často, jak v Rusku začne občanská válka, ke které se vyjadřují všichni ti, které jsme zvolili do čela státu, aby během dvanácti hodin skončila bez jediného výstřelu a s ní i poslední zbytky důvěryhodnosti našich mééédií i pětikoaličních politiků. Málokdy vidíte, jak jsou všechny družice i mobily zaměřeny na dálnici do Moskvy, zatímco se na frontu bez povšimnutí přesouvají velké kontingenty vojenské techniky.

Málokdy uvidíte veletoč, kdy se z Wagnera 200 km od Moskvy stane Wagner 100 km od Kyjeva, všichni jsou rádi, že to takhle dopadlo a Západ tomu vlastně ještě nadšeně tleská. Málokdy uvidíte rychlostní rekord vojenského přesunu, kdy se Čečenci dostali do Rostova na Donu během tří hodin, ačkoliv to normálně trvá minimálně třikrát tak dlouho. Ramzan Kadyrov má velmi kvalitní křišťálovou kouli.

Běžně se vám nestane, že ukrajinské velení, vyděšené ztrátami při ofenzívě, se do ní znovu pustí, protože větří šanci… a samozřejmě to dopadne, jako vždycky.

Zároveň se v celém Rusku odhalili zrádci i naopak věrní, ukázalo se, kdo je odhodlaný bojovat a kdo je odhodlaný zdrhnout, veřejnost, která ještě včera nebyla zrovna naladěná do války, dneska vlastně prosí svého gosudara, aby vyhlásil stanné právo. To vše takřka bez jediného výstřelu, protože henty sestřelné vrtulníky jaksi nikdo moc nenatočil, ale zato se natáčelo prorážení dálničních zátarasů a jeden sloup černého kouře ze skladu leteckého paliva. Ne, netvrdím, že žádný vrtulník nebyl sestřelen, každá sranda má svojí cenu, ale v této chvíli je to jedno velké jestli.

Svým způsobem by nás to nemělo překvapit. Vlastně je to další znak globalizace. Svět se propojil. Tak moc, že sankce nefungují, protože se vám vždycky vrátí jako bumerang. Rafinérie Lukoilu v Bulharsku hladce zásobuje ukrajinskou armádu a nikoho v Rusku to nevyvádí z míry. Joe Biden bude čelit impíčmentu, protože jeho synátor obchodoval zakázaným způsobem přes Čínu, která je přece nepřítelem… ale nepřítelem, který kupuje americké dluhopisy. Ano, i dnes je kupuje, protože je snadné je koupit.

Na oběžné dráze už nejsou jen vojenské družice, které vidí všechno. Každý blbec, každá firmička má dneska nahoře svoje kamery, které vidí stejně dobře, jako vojáci. Když to umí monitorovat požáry, tak to umí stejně dobře monitorovat výbuchy granátů. Intenzita palby obou stran na ukrajinské frontě se dala velmi přesně exaktně změřit. Včetně dalších věcí. O Starlinku ani nemluvím.

Každý má mobil, každý fotí, natáčí, telefonuje domů. Všechno se dá odposlouchávat, monitorovat, zpracovávat a zaměřovat podle toho rakety. Polští žoldnéři nebo ruští mobici by mohli vyprávět. Všude se pohybují agenti, protože už nepotřebujete speciální foťák, ale máte to, co mají i všichni ostatní.

Všichni všechny odposlouchávají, všichni všechny hackují. Dostala se ke mě informace, že Rusové museli vyřadit celou řadu vojenských družic, protože to, na co koukali, to viděli ve stejné chvíli i Američané. Až teď prý mají Ukrajinu pokrytou novými družicemi, do kterých se Amíci hned tak nedostanou. Data tečou přes internet, včetně těch tajných, nikdo vlastně neví, co ví ten druhý. Jen je jasné, že válka hackerů je nejspíš mnohem urputnější, než válka v zákopech. Ukrajinská ofenzíva postrádá drony. Proč? To nikdo neví. Umějí je Rusové rušit? Asi ano, ale nikdo vám to nepotvrdí.

Velká média na obou stranách už jsou jen nositeli narativu. Nepracují ve jménu pravdy, ale ve jménu zakázky. Svou pověst ztrácejí stále víc a stále rychleji, ale na propagandu jsou stále ještě dobrá. O víkendu jste názorně viděli, za co stojí henti analytici. My Vidláci na fejsbůku jsme celou občanskou válku v Rusku hodnotili mnohem střízlivěji než ti, kteří jsou placení za to, aby tomu rozuměli. Je vidět, že si na své pověsti zakládáme podstatně více, než celá pravdomluvná Česká televize, ministryně obrany i kinderministr zahraničí. Petru Pavlovi nejspíš projev ani nestihli napsat…

Co jiného chcete dělat ve světě, kde si všichni vidí až do žaludku? Co chcete dělat ve světě, kde se monitoruje každá bankovní transakce? Jak chcete utajovat informace, když i křováci běžně mají mobily?

Jediné, co můžete, je vytvořit svět lží a klamu. Svět, kde není pravda nic a kde je zároveň pravda všechno. Svět, kde nemůžete ničemu a nikomu věřit. Svět, kde se jezdí do Běloruska přes Moskvu, kde Kadyrovovi Čejeni vyjedou dřív, než Prigožin oznámí vzpouru, kde se na frontě normálně bojuje dál i když Putin mluví o zradě a místo aby došlo na masové popravy, nestane se vlastně vůbec nic a deseti milionům Bělorusů najednou nevadí, že budou mít na svém území jednotku prvotřídních hrdlořezů vzniklých z vrahů a znásilňovačů, vedených jebnutým oligarchou, který je všechny platí v hotovosti…

Je to svět úskoků v úskocích jiných úskoků. Svět, kde je důležitější, jak se věci jeví, než tak jak doopravdy jsou. Svět, kde potřebujete hodně uměřenosti a ještě víc trpělivosti, abyste alespoň trochu poskládali šílené puzzle, které stejně nejspíš bude úplně jiné, než si myslíme. Válka přestává být přímočará, ale začíná se podobat intrikování na dvoře krále Slunce. Přestává být rozdíl mezi zázemím a bojištěm, hiearchie a subordinace přestává být viditelná a stává se součástí zpravodajské hry, funkce a jejich rozdělení přestávají mít jasný charakter.

Možné je všechno a vlastně nic. I po tomto víkendu se dá říkat, že Rusko ukázalo slabost, ale také, že ukázalo sílu a soudržnost. Stále se nedá říct, jestli Putin autoritativně velí, nebo je ve vleku kamarily. Všechno je zastřené, na všechno jsou k dispozici nějaké argumenty, ale žádný není stoprocentně neprůstřelný. Všechno se dá vykládat i jiným způsobem, žádná jistota není jistá.

O víkendu jsme viděli skutečnou hybridní válku. A budeme ji vídat stále častěji.

Pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Každý, kdo Institut podpoří částkou alespoň 350,- Kč si může v objednací aplikaci na Vidlákových kydech zadat adresu pro zaslání knihy. Platby jsou už spárovány s aplikací. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód.

Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“ Všem dárcům děkuji.

Pokud stojíte o moji knihu, máte na to poslední týden. Mohu se zaručit, že odešlu všechny knihy, které si objednáte do 28.6.2023. Ve čtvrtek 29.6.2023 odejde poslední várka. Pokud si knihu objednáte později, přijde vám pravděpodobně až v srpnu. V červenci zřejmě nebudu schopen expedovat vůbec a v srpnu jen omezeně. Vše ostatní zůstává v platnosti. Každý, kdo pošle jako dar Institutu českého venkova alespoň 350,- Kč, si může vyžádat knihu v zasílací aplikaci na Kydech. Systém si váš dar pamatuje, ať byl odeslán kdykoliv.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (200 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

„Putin přitvrdí. Věřil Západu.“ Po pokusu o puč BBC zaskočila publikum

25.06.2023 19:47

MONITORING Bývalý poradce Vladimira Putina Sergej Markov v rozhovoru pro BBC shrnul chyby ruského prezidenta. Za hlavní označil přehnanou důvěru Putina v politiky západních zemí, nyní se Putin bude muset více spolehnout na vojenskou sílu. Ostatní chyby pocházejí pouze ze snahy zachránit co nejvíce životů. Občanská válka představovala podle Markova „strašlivou možnost“ vzhledem k tomu, že už nyní Rusko válčí s Ukrajinou a Západem. Vyjednávání s Prigožinem se namísto Putina účastnil Lukašenko pouze proto, že Putin sám byl moc naštvaný a nechtěl vést vyjednávání napřímo.

 

„Putin přitvrdí. Věřil Západu.“ Po pokusu o puč BBC zaskočila publikum

Foto: MK
Popisek: Sergej Markov, někdejší Putinův poradce

 

„Vladimir Putin udělal mnoho chyb. Hlavní chybou bylo, že až moc věřil západním politikům,“ říká ruský politolog a bývalý blízký poradce ruského prezidenta Vladimira Putina Serger Markov v rozhovoru na BBC a nastínil možný budoucí vývoj situace.

Kvůli četným chybám i kvůli tomu, že některé země „jednoznačně podporují barbarský, agresivní ukrajinský režim“, se Putin podle politologa bude muset začít více spoléhat na vojenskou sílu. „Žádná důvěra západním politikům a spolehnutí se pouze na vojenskou sílu je možným závěrem, ke kterému Putin dojde,“ prohlásil Markov.

Podporovatelé Putinova režimu by podle slov Markova samozřejmě ocenili mírový průběh událostí, pokud je však jisté, že to mírovou cestou nepůjde provést, je třeba se uchýlit k jinému řešení. „Lidmi a mnou je samozřejmě podporováno, abychom k co nejdřívějšímu dosažení našich cílů použili co nejmírovější cestu. Ale jestli mírový přístup je nemožný, měla by být učiněna určitá rozhodnutí. Podporuji Vladimira Putina, ne Prigožina,“ řekl Markov s dodatkem, že chyby ruského prezidenta pocházejí z jeho snahy o záchranu co nejvíce životů.

V sobotu stálo Rusko na pokraji občanské války, když ozbrojené síly Wagnerovy skupiny vedené Jevgenijem Prigožinem začaly pochodovat na Moskvu poté, co Prigožin zveřejnil hlasovou stopu, ve které informoval o útoku ruského letectva na jeho jednotky. Putin následné chování Prigožina označil za zradu a snahu rozvrátit Rusko zevnitř, načež Prigožin odpověděl, že se prezident mýlí, o zradu se nejedná a vzdát se nehodlá. Informovaly o tom internetové ukrajinské noviny Ukrainska pravda.

Možnost občanské války vidí Markov jako nebezpečí pro Rusko i kvůli tomu, že Ruská federace je momentálně ve válce nejen s Ukrajinou, ale i se Západem. „Nejen Vladimir Putin, ale i celé Rusko se ocitá v tíživé situaci. Mohli jsme vidět, jak se otevírají dveře k strašlivé možnosti občanské války. A to už vedeme válku na Ukrajině a globální válku se Západem,“ shrnul politolog situaci Ruska.

Vzpoura Wagnerovy skupiny vedené Jevgenijem Prigožinem skončila po dohodě s Kremlem, kterou zprostředkovalo Bělorusko v čele s prezidentem Alexandrem Lukašenkem. Podle této dohody se mohou bojovníci z Wagnerovy skupiny vrátit na své základny a nebudou stíháni. Jejich vůdce však musí opustit Rusko a přesídlit do Běloruska, napsal zpravodajský server Politico.

Prigožin odvolal postup wagnerovců a prohlásil, že se jeho žoldnéři dostali na vzdálenost 124 kilometrů od Moskvy, ale obracejí se, aby neprolévali ruskou krev, informovala CNN.

Mnohými je kvůli tomu Lukašenko viděn coby silnější muž než Putin, jak zdůraznila redaktorka BBC. Markov s ní nicméně nesouhlasí. Vyjednávání Lukašenka s Prigožinem podle něj proběhlo pouze proto, že Putin samotný se takto přímého vyjednávání nechtěl účastnit. „Všichni zde chápeme, že to nebylo tak, že Lukašenko vedl vyjednávání s Prigožinem, ale Putin vedl vyjednávání s Prigožinem skrze Lukašenka, protože Vladimir Putin byl na Prigožina naštvaný a nechtěl vést toto vyjednávání napřímo,“ vysvětlil Markov, jak Rusko vnímalo vyjednávání mezi Wagnerovou skupinou a běloruským prezidentem.

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov podal pro účast Lukašenka na vyjednávání ještě jiné vysvětlení a vyjádřil běloruskému prezidentovi vděk. „Faktem je, že Alexandr Lukašenko se s Prigožinem zná osobně už dlouho, asi dvacet let. A byl to jeho osobní návrh, který byl dohodnut s prezidentem Putinem. Jsme běloruskému prezidentovi za toto úsilí vděčni,“ sdělil Peskov.

zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/kauzy/-Putin-pritvrdi-Veril-Zapadu-Po-pokusu-o-puc-BBC-zaskocila-publikum-738576

Průměrný počet slepic: 4.4 (34 hlasů)
Trvalý odkaz

Mam takovej pocit, že Babiš jako slaboch udělá to, že při hlasování se zdrží, ale jeho klub bude většinově pro smlouvu s USA. Případně nepřijde na hlasování (bude mít něco "důležitého", což nic důležitějšího asi ani není v tuto dobu)

Ale tahle hra na dvě strany je lehce prohlédnutelná. Ztratí hodně vlasteneckých hlasů.

Průměrný počet slepic: 4.7 (59 hlasů)

že neztratí. Kobliháři se nechají jako vždy uplatit virtuálními koblihami. Babiš nikdy nebude český Orbán, přinejlepším může být Fialou s lidskou tváří. Rajchl by byl daleko přínosnější. 

Průměrný počet slepic: 4.1 (47 hlasů)

že neztratí. Kobliháři se nechají jako vždy uplatit virtuálními koblihami. Babiš nikdy nebude český Orbán, přinejlepším může být Fialou s lidskou tváří. Rajchl by byl daleko přínosnější. 

Průměrný počet slepic: 3.9 (23 hlasů)

Označení Babišových voličů jako kobliháři nemám rád. Je to podobný způsob dehonestace jaký používá pražská kavárna.

Babiše jsem volil, on tady totiž nebyl nikdo lepší, kdo by měl šanci dostat se do parlamentu. Pokud tu někdo takový bude, nebudu mít problém jej volit.

Průměrný počet slepic: 4.5 (47 hlasů)

Byl tu někdo lepší, kdo nebude hlasovat většinově pro smlouvu s USA. SPD - Okamura...

Průměrný počet slepic: 4.3 (21 hlas)

okamura nebude hlasovat "pro" ale jen proto, že je jasné že ten hnůj bude schválen i bez jeho hlasů

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)

Do voleb je ještě daleko. Jak budou hlasovat o smlouvě s USA je pro mne sice velmi důležité ale je tu ještě několik důležitých problémů.

Průměrný počet slepic: 2.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Víte Vidláku, já mám pocit, že jsme sledovali každý naprosto jiné představení. Jednak mne fascinuje vaše umanutost, kterak se opět obouváte do médií, ačkolikv ta zrovna informovala relativně střízlivě, na rozdíl od alternativy, která najednou nevěděla, jak se té země kde zítra již znamená včera zastat. Lipavský promluvil (blbě, souhlas) a to je špatně, prezident nepromluvil a to je taky špatně. Už dlouho jsem se tak nepobavil jako včera, když jsem četl všechny ty spekulace na alternativě, jedna nesmyslnější než druhá, všechny ve snaze zakrýt fakt, že se Rusko stává banánovou republikou. Vždyť přeci geniální vožď, který je o mnoho parníků před Západem, nemůže připustit, aby neměl věci pod kontrolou. A tak je tu populární vysvětlení o provokaci Ukrajinců k ofenzivě (jenže to by ten puč musel trvat déle, aby vůbec stihli zareagovat, vaše tvrzení,že se opět pustili do ofenzivy, je lživé), že šlo o sofistikované hledání zrádců, likvidaci posledních zapadniků a já nevím co. Opět opakuji myšlenku ze včerejška. Ruský svět obdivuje sílu, obdivuje machismus. Stejně jako ten ukrajinský. Představa, že VVP schválně ukazuje slabost, je mimo mísu, naopak, má teď zásadí problém. Jak potrestá nejen Prigožina, ale i ty útvary, které proti Wagnerovcům mohly a nezasáhly? A váš komentář, že “Bělorusům najednu nevadí jednotka prvotřídních hrdlořezů” - on se jich někdo na něco ptal? Rozhodl o tom malý vožď a průměrný Bělorus na to má ještě menší vliv, než my na jednání o smlouvě s USA. Máte ale pravdu v tom, že válka přestává být přímočará. Možná budeme v dohledné době sledovat ruský boj o moc, o následovnictví. A je třeba zdůraznit, že i když je VVP pěkný hajzlík, je to zároveň ještě relativně normální politik, který si uvědomuje konsekvence. Ti ostatní jsou skutečně schopni začít kolem sebe házet atomovky. Jo a mimochodem - fotky nějakých těch sestřelených vrtulníků jsou k dispozici.

Průměrný počet slepic: 2.8 (52 hlasů)

bylo to tak nesourodé, jak to muselo být. Zrada hrozící občanskou válkou, ale vlastně jen omyl a vy můžete podepsat kontrakt do armády nebo jít domů.  :-)

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Článek o tom, že v pondělí už víme že vlastně nevíme nic.

Ano, k situaci pár Vidlákových názorů co za tím může být, které tě očividně dost iritují.

Ale nakonec si dovolíš svůj názor vyslovit i ty, bo ty jedinný asi můžeš, dyť si přece letadlo. ;o))

Průměrný počet slepic: 3.4 (27 hlasů)

jinak by to bylo jenom takové protivládní a protiamerické hýkání. Samozřejmě že s Rusáky není o co stát, ten jejich systém založený na bezcennosti jednotlivce bezvýhradně podřízeného autoritám nám nikdy neseděl a sedět nebude. Akorát nás štve ta rozkladná blbárna, lhaní a nadržování nezodpovědnosti a vychcanosti všeho druhu,  co sem bohužel fičí ze západu. 

To ale neznamená, že by někdo z nás v Rusku chtěl žít. Nebo ano? :-)

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

médii a napříč internetem. Co se lží týká, nejsou to lži, ale dezinformace, pokud jdou ze strany nás chcimírů, a podvratných živlů, které se tak nějak šíří jako mor - pro část společnosti ozdravný, pro část otravný.

Ten, kdo otevřeně opakovaně a dlouhodobě lže jsou volení vládní úředníci, kteří svou moc uplatňují se sebevražednou důkladností. Mají v rukou silnou zbraň ve jmenovaných státních úřednících a jejich podřízených, kteří se s hrozbou snižování stavů ve státní sféře dílem klepou jako ratlíci a dílem rozhlížejí, kam umístit své kosti, aby včas mohli podpořit případnou nově tvořenou státní správu.

A jak je to se lží na aktuálně nažhavené mezinárodní scéně ve vztahu k válce na Ukrajině? Domnívám se, že úplně normálně. Bylo by nenormální, kdyby válčící strany nelhaly, nevypouštěly lživé balónky vyvolávající u nepřítele nejistotu. O to víc se musí snažit v zemích, které podporují jednu z bojujících stran, protože i v nich se nachází pátá, šestá a další kolony, které zasahují třeba jen názorově ve prospěch tou kolonou vybrané válčící strany. Nebo najde někdo od současnosti do hodně vzdálené minulosti příklady, kdy válčící strany bojovaly jen zbraněmi na bojišti? To snad dokáží jen zvířata, ne lidi. I ta zvířata využívají "nějakou taktiku" na své úrovni.

A jak je to s tím vzbouřencem Prigožinem? Nemusí být v tom opravdu nic víc, než nechuť Putinových podřízených žoldnéřům dávat víc, než bylo v kontraktu a pokud možno ještě méně. Jestliže "naše" zpravodajské služby mají jiné informace, odhadoval bych je ne ideologicky, ale v řádech použitého množství "bankovek". A že se ten hoch nakonec prostřednictvím Lukašenka s Putinem domluvil? Ví, že by se před "spravedlivým hněvem" neskryl ani ve svých afrických dolech a tak vycouval z tažení na Moskvu a přijal jinou nabídku, nebo spíš původní, se kterou nemá zatím problém žádná z bojujících stran. Ona je totiž ta jeho soukromá armáda založená na přísně kapitalistickém základě - zaplať splním misi - nezaplatíš, nebo budu přeplacený, přejdu na úkol lépe zaplacený. V tom smyslu bych i podstatně silnější soukromou armádu bral stejně vážně, jako zřejmě prezident Putin. "Kapesník po použití uložit do příslušného odpadkového koše a pokračovat s vyčištěným nosem"...      

Průměrný počet slepic: 4.5 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

Nesnažit se o přiblížení se k pravdě, jak to dělá vulgární materialista profesor Bohlen, ale postupně vylučovat jeden přesný omyl za druhým. Na konci v souladu s klasikem dojdeme k poznání, že nevíme nic, ale víme to jistě. :-)

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

 

Varianta první, Putin vydá rozkaz a na postupující Wagnerovce se snese déšť střel a bomb. Při tak početně malé ale velmi výkonné jednotce není těžké odhadnout, jak to dopadne. Velké ztráty na obou stranách, a to jak techniky, tak lidí ale Wagnerovci nemají šanci.

Varianta druhá, Putin vydá rozkaz nechat Wagnerovce postupovat, oni žádné škody nezpůsobí ale připravit pro jistotu vhodné místo k zásahu a taky dá Lukašenkovi najevo co od něj očekává. Tato varianta má na rozdíl od té první, neparné ztráty, a navíc Wagnerova armáda v Bělorusku je velká nepříjemnost pro Ukrajinu. I když do bojů nezasáhne, bude muset počítat i s touto možností a část její armády bude blokovaná v tomto prostoru.

Ještě jedna poznámka. Kterou z těchto variant by si asi tak přáli Ukrajinci?

Průměrný počet slepic: 4.6 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

zdroj: https://www.michalapetr.com/map-1714-vzpoura-prigozina-pokracovani-kocour-lukasenko-a-cia/

MAP 1714 Vzpoura Prigožina – pokračování – Kocour Lukašenko a CIA!

Každé ráno by mělo začínat s humorem. Proto se nejprve jukněte na tyto dvě perfektní ruská několika vteřinová “videa”. Víkendové události v Rusku popisují určitě líp, než všechny analýzy světa:

  1. Kocour Lukašenko zasahuje!
  2. CIA se podplacením Prigožina opět nepoučila ze svýh starých chyb.

V minulé analýze jsme podrobně vysvětlili, proč vzbouřenecké kolony nemohly táhnout po dálnici M-4 z Rostova na Donu, přes Voroněž, na Moskvu, bez toho, aby jim to Gosudar předem nedovolil. Dnes poskládáme dohromady další střípky mozaiky, která ukazuje na jediné. Putin a Prigožin opět všechny napálili, aby dosáhli svého cíle.

  1. Sestřelení letadla Ил-22ВПУ raketou vzbouřenců u Voroněže. I tento zdánlivě nevyvratitelný důkaz o vzájemných přestřelkách mezi vzbouřenci a Ruskou armádou má povážlivé trhliny. Především – všechna letadla (19!) typu Ил-22ВПУ jsou stará, ale hlavně jsou pro všechny členy posádky vybavena vystřelovacími padákovými sedadly! A po zásahu raketou  MANPADS, vypálenou nezodpovědným kuchařem, jak vážně tvrdí ruské zdroje, i Prigožin, by se sedačky aktivovaly, a na videu pádu letadla po zásahu by byly vidět vystřelené padáky, byť s mrtvými členy osádky. Další trhlinu v příběhu představují včera zveřejněná videa z místa dopadu trosek Ил-22ВПУ. Letadlo Ил-22ВПУ je přes své stáří stále ultra tajný ruský prostředek radioelektronického boje. Sestřelená verze létala jako vzdušné velitelské stanoviště pro oblast Voroněž, odkud se provádějí hlavní útoky proti části bojiště zahrnující prostor mezi městy Charkov, Luhansk, Doněck, Záporoží a Poltava. Pokud je takovéto letadlo sestřeleno, a nebo v důsledku závady spadne, na místo dopadu se ihned vrtulníky vysílají záchranná a zajišťovací komanda. Celý prostor dopadu trosek se okamžitě zajišťuje, aby se nepříteli a špionům nebo zvědavým občanům nepodařilo z místa odnést nějaký drahocenný úlomek. Teprve po očištění prostoru od těchto drahocenných trosek, a lidských těl, se ochrana stahuje. Jak jste na videu viděli, místo dopadu trosek bylo už včera odpoledne prázdné!   
  2. Letadlo Ил-22ВПУ v koncepci operace PSYOPS Prigožin tak může představovat mediálně nevyvratitelný důkaz, že ke vzpouře došlo, a že nebyla domluvena, jak se domníváme. Letadlo Ил-22ВПУ, které bylo sestřeleno, neprošlo modernizací Ил-22ПП ani Сокол-СРТ, a bylo tak evidentně ve špatném technickém stavu, a bylo tak předurčeno ke zužitkování bez modernizace. Operace PSYOPS Prigožin je operací nejvyšší úrovně, s minimálním množstvím zasvěcených osob. Je tak možné, že Ил-22ВПУ se v cílové oblasti pohyboval bez posádky, a že jeho vzlet, nebo aspoň navedení do prostoru sestřelení, mohlo být automatické pomocí autopilota. Nic, co by nebylo v možnostech ruské GRU, jejíž příslušníci působili ve velení vzbouřeneckých kolon, a představovali drtivou část vzbouřenců, a věděli, jaké důkazy mají vytvářet. 
  3. Video sestřeleného vrtulníku KA-52. Opět podivné, místo není střeženo vojskem. 
  4. Foto zničeného nákladního vozidla vzbouřenců. Prokazuje, že v koloně se převáželo více materiálu, než vojska.
  5. Oddíly speciálních jednotek Achmat Kadyrova se dokázaly za 12 hodin v noci ze soboty na neděli přesunout až na předměstí Moskvy, a tam zaujmout obranu klíčových mostů? A pózovat na ruské kamery. Bylo součástí PSYOPS Prigožin i cvičení na zaujetí rychlé kontroly nad strategickými přístupy do Moskvy!? Možná?  Video zde!
  6. V neděli ráno vzbouření kuchaři vyměnili na povel vlajky, a nadále se už přesunovali pod ruskými trikolorami. Z 25 000 tisíc příslušníků Wágnerovy žoldnéřské organizace, kteří se dožili konce bojů v Bachmutu, se Pochodu na Moskvu účastnilo asi 3 000 elitních kádrů, většinou vojenských specialistů PVO, průzkumu, velení a dalších elitních vojenských odborností. Pochodu na Moskvu velel samotný Wagner-Utkin, plukovník GRU, a bývalý velitel elitní 2. samostatné gardové brigády zvláštního určení ruského Generálního štábu, a 4 násobný nositel řádu Za Statečnost! Wagner-Utkin “odešel ze služby” v ruské armádě v roce 2013, stal se vrchním velitelem Prigožinovi soukromé armády, a okamžitě už v roce 2013 zahájil první přípravy na ochranu ruského obyvatelstva Donbasu!! Kolony Wágnera-Utkina po odstoupení Prigožina v sobotu večer v noci za asistence komand Achmat pokračovaly v pochodu přes Moskvu dále na severovýchod. Nejelitnější část bývalé Wagner Group se tak vrací na základny GRU, a nebo pod ochranná křídla Gazprom, či nějakého nového Prigožina. 
  7. Střední kádry Wágnerovy armády zůstaly v oblasti Rostova, a jejich kolony se po konci vzpoury vracejí do Luhanska. Z hlediska dělení se jedná o vojenské specialisty, kteří nepříslušeli pod GRU. Vzpoury se jich účastnilo do 5000 tisíc. Přepokládá se, že se stejně jako tzv. Potrava pro děla, tedy mužstvo, většinou rekrutované z kriminálu, které se vzpoury nezúčastnilo, asi aby nedělalo ve městech problémy,  začlení do armády.
  8. Mimochodem!! Přesně 24. června na začátek vzpoury podepsal Putin zákon, který od podpisu umožňuje, aby se kriminálníci stávali ruskými profesionálními vojáky. Do podpisu zákona to nebylo možné! Jak vidíte 3/4 kuchařů se stanou ruskými smluvními vojáky, a 1/4 se vrátí pod ochranná křídla GRU. Z GRU ani ze CIA se nikdy neodchází. Pouze můžete dostat jiný úkol. Proto specialisté Wágnera-Utkina zamířili na Sever, aby dostali nové úkoly od starých pánů, a zbytek žoldnéřů na Donbas, aby přísahali věrnost armádě Šojgu-Gerasimov. Konec vzpoury, nebo začátek dalších překvapení v režii Gosudara Vladimira!? To teprve uvidíme.  
  9. Operace PSYOPS Prigožin ještě neskončila. Budou další překvapení. 
  10. V roce 1866 po bitvě u Hradce Králové, byl už tajně domluven mír mezi Pruskem a Rakouskem-Uherskem. Protože se z Itálie po vítězství přesunovala rakouská armáda k Vídni, a bylo nutné ještě držet válečnou morálku na potřebné úrovni, zprávy o mírové dohodě byly tajné. Velitel pevnosti Terezín, který se celou válku nezmohl na jediný výpad, tak nebyl informován, a využil stažení pruských vojsk z okolí pevnosti k hrdinskému výpadu z pevnosti, a vyhodil jediný most v oblasti přes Labe do vzduchu. Císařský ministr financí měl děsnou radost! Obdobně, při pochodu Kuchaře na Moskvu, pouze úzké špičky Gosudarstva věděli, co je ve věci. Proto místní Gubernátoři a městští Atamani blokovali cesty, ryli do nich příkopy, a snažili se ukázat všemi způsoby věrnost Putinovi. Putinova hlavní bankéřka Elvira Nabiullinová, tak bude mít stejnou radost, jako císařský ministr financí. Tím spíš, že při vzpouře šlo hlavně o souboj mezi GRU a Ruským ministerstvem obrany o ovládnutí lukrativních finančních toků, které zatím měla pod kontrolou GRU. Možná proto opravdu byl součástí pochodu na Moskvu pokus Ministerstva nechat zlikvidovat klíčové muže GRU, jako je Wagner-Utkin, kteří na Moskvu pochodovali. A odveta GRU v podobě zničených vrtulníků.
  11. Heslo: Zapomeňte, nic se nestalo, které nyní šíří ruská média, pomíjí známou skutečnost – Putin nikdy nezapomíná! Pokud někdo překročil mantinely mu určené v operaci, dostal se na Putinovu černou listinu
  12. Mimochodem, zde je video, jak krásně Ukrajinci vytrestali americkými raketami, neukázněné ruské vojáky, kteří shromáždili baterii raketometů GRAD na jednom místě, pod dálniční most, v hloubce své obrany. Budete překvapeni, co jediná raketa naložená spoustou wolframových střepin dokáže, když se nedodržují předpisy pro vzdálenost mezi jednotlivými vozidly baterie. Za smrt velké části vojáků vždy může idiot ve velení. 
Průměrný počet slepic: 4.1 (8 hlasů)

To fakt zavání parazitováním a zasviněním diskuze, a to bez přehánění.

Přijdu na stránky Vidláka, a musím se nedobrovolně prolistovávat nějakým michalapetr.com.

Co kdybychom tu sobecky tapetovali jako ty i my ostatní, a kopírovali tu několikrát denně celé stránky svých oblíbených webů?

To by byl bordel viď. ;o)

Průměrný počet slepic: 4.1 (22 hlasů)

Parafráze předešlého článku ke tvé reakci se dá popsat výstižně pod titulkem "Vzpoura Ethanola – Kocour Antonin a Vidlákovy Kydy".

Jiní čtenáři naopak od Tebe mají jiný názor a místo tvých "keců" které ty nazýváš "diskuze" rádi čtou články s konkrétními opravdovými událostmi. 

Co vadí Tobě nevadí druhým čtenářům, naopak to chválí. 

Počet slepic pod každým článkem to potvrzuje

Průměrný počet slepic: 3.2 (19 hlasů)

To stejné jsi provedl i s naši bojovníci Včelkou Májou která se po Tvých útocích odmlčela. Výsledek je že po odmlčení naší bojovnice Včelky sledovanost na Vydlakovych Kydech klesla o 50% a více.
 

Průměrný počet slepic: 4.1 (10 hlasů)

což se ovšem dá napravit:

  • ponechat z původní verze možnost komentovat bez přihlášení s poznámkou  "Napsal:a uživatel:ka Kdosi (neověřeno)"
  • upozornit, pokud někdo úmyslně či neúmyslně použije registrované jméno bez přihlášení "Napsal:a uživatel:ka Kdosi (*** plagiát ***)"

Zkuste to navrhnout Vidlákovi, resp. jeho bratrovi k doprogramování (nevidím v tom žádný velký problém)

PS: používat pouze maskulinní formu (Napsal uživatel) se považuje ve Švýcarsku za neslušné a nemístné

Průměrný počet slepic: 3 (7 hlasů)

hoši, co to nechat na majiteli Vidlákovi ??

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

Souhlasím, nechme to na majiteli. Jen ještě malá poznámka. Jaký důvod může mít někdo kdo by chtěl přispívat, ale nechce se registrovat, když po něm majitel Webu nechce jméno, příjmení ani adresu? A druhá poznámka, není důležité počet příspěvků ale jejich kvalita. Soustřeďme se na to.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

zbývá jen otázka: Komu z nás to tady dojde?

Zatím bez slepic

Dle mého soudu tu někteří exoti psali jak zběsilí různé provokace a to pod různými nicky. Méně, skutečně, alespoň v tomto případě znamená více. Nevím kam zalétla včelka Mája, ale nelíbí se mně  tady jen zbytečná nevraživost a vzájemné útočení.  Nejsme přece žádní Rusové a ani Ukrajinci, abychom museli spolu válčit.

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

Je nás tu jen hrstka a ještě ta nevraživost. Příklad solidarity by jsme si měli vzít s vládnoucí Pětikolky.  

Sice je drží pohromadě koryta které obsadila, ale přesto jsou sjednocení. 

Dokud mi v opozici nenajdeme společnou řeč, bude nám nadále vládnout neschopná fialová pakáž. 

Já jsem se už rozhodl, nebudu odpovídat na provokace. 

Kdo chce ten čte příspěvky druhého, kdo nechce ten jde dál.

Zatím bez slepic


Nemáte  pravdu Antoníne - naklikat vám třeba 100 slepičích hodnocení je pořád snadné i pro trolly.  Nezlobte se, ale argumentovat počtem slepic je fakt infantilní. Vy ještě nevíte, jaké mají organizovaní trolové možnosti?  Že vám klidně naklikají desítky minusů, či plusů na jeden zátah? Psaní jim Vidlák ztížil, klikat mohou.   Dovedu si představit, jakou mají radost, že ostatní raději mlčí, když vidí ta čísla "souhlasu". 

Pajcovat sem dlouhé články, dokonce s obrázky je bezohledné a odradí to každého, kdo by chtěl něco připsat na Vidlákovo téma. Jako by nestačil krátký odstavec s odkazem. Navíc tím zaplácáváte  většinu prostoru a pak už to není diskuze, ale váš přehled co den dal a co se líbí vám. Když sem  budete kopírovat dál, nejen, že už to nebude blog  (o diskuzi už se nedá vůbec mluvit), ale bude vás tu čím dál míň. Podle mne je to co děláte, nesmyslné a kontraproduktivní. Trolové musí mít  radost. 

P.S. Sledovanost klesla proto, že jste  slušnou Včelku  docela brutálním způsobem nahradil vy. Ale ... jaký si to uděláš, takový to máš.... :-)

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

lidi mu nadávají a proklínají ho odůvodněně za jeho další  "hovadinu".
 
Tento dementský Pirát totiž zase provokuje nás české občany a namaloval tramvaje v Praze žlutomodrými barvami !!!  A ještě provokuje navíc s jeho prohlášením:
 
Zdeněk Hřib- náměstek na dopravu na plný úvazek
Vypravili jsme speciální tramvaj v ukrajinských národních barvách. Protože stojíme za Ukrajinou! Během slavnostního zahájení první jízdy šly náhodou Opletalovou ulicí ukrajinské děti a když viděly tramvaj, hned se koukaly a ukazovaly rukama "hurá". To bylo moc milé.

 
Jenomže tento pirátský idiot ani nepochopil že to nebyl pozdrav od ukrajinských dětí ale bylo to hajlování !!!
  
Můžete si prohlédnout tweet toho pirátského idiota jak 80% s diskutujících na něho nadává viz zde:

https://twitter.com/ZdenekHrib/status/1671575083704360974?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1671575083704360974%7Ctwgr%5E52652ab1e9ebca9e316aac78aa4b864901a766bf%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.extra.cz%2Fzpravy-tramvaj-v-barvach-ukrajiny-sklizi-odpor-hriba-zalila-vlna-nenavistnych-reakci-7e640

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Po vyhozeni  z práce učitelky Martiny Bednářové v pražské Základní škole Na Dlouhém Lánu teď se mainstream pokouší vyhodit z práce i Miroslava Ševčíka děkana Národohospodářské fakulty VŠE. Na podporu Ševčíka se shromáždil dav, viz níže zprávu.

Dav na podporu Ševčíka. Ten přišel a udeřil. „Nečekaná zjištění.“

26.06.2023 13:32 | Reportáž

Akademický senát Vysoké školy ekonomické v Praze dnes bude hlasovat o návrhu rektora univerzity Petra Dvořáka na odvolání Miroslava Ševčíka z funkce děkana Národohospodářské fakulty VŠE. Na dotaz ČTK to odpověděla mluvčí vysoké školy Kateřina Pelouchová. Podle rektora je důvodem pro Ševčíkovo odvolání jeho nevhodné chování na veřejnosti včetně účasti na březnové protivládní demonstraci na pražském Václavském náměstí. Ševčík kritiku odmítá, důvody pro své odvolání nevidí. Na jeho podporu přišli před VŠE demonstranti.

 

Dav na podporu Ševčíka. Ten přišel a udeřil. „Nečekaná zjištění.“

Foto: Radim Panenka
Popisek: Demonstrace na odporu děkana NF VŠE Miroslava Ševčíka

 

„Boj za akademické svobody, svobodu slova a svobodu vyjadřování a svobodu názorů, protože to je všechno, za co bojuji já. A nechci být odvoláván z funkce z politických důvodů a na základě naprosto vymyšlených tendenčních událostí, které jsou mi vytýkány. Ničeho takového jsem se prosím pěkně nedopustil. Takže mockrát vám děkuji za to, že jste přišli a že tady vyjádříte svůj postoj ke svobodám, za které jsme bojovali před více než 30 lety a teď nám je chtějí někteří vzít. Díky moc,“ předstoupil úvodem demonstrace Ševčík před lidi, kteří mu vyjadřovali podporu.

Na Ševčíkovu podporu vystoupil také Jiří Havel. „Nebojte se říkat, že je král nahý. Protože tak tomu opravdu je. Ačkoliv máme krásný letní den, tak na obzoru je bouřka, protože naše země si tak jako tak projde spoustou zkoušek. Lžou nám všude. Slyšíme lži z médií, dennodenně. A proto my musíme hlasitěji říkat tu pravdu. A když jsme u toho, co každý z nás můžeme udělat, všem známým, které potkáváme, tak zároveň můžeme udělat i něco v tom on-line prostoru, který je tak strašně sdílen a sdílíme ho s těmi ostatními. Každý z nás si dnes můžeme dát do statusu: Stojíme za Ševčíkem, a dát si tam tu českou vlajku. Jsme česká země, jsme Češi, jsme na to hrdí, a jediné, co chceme, je, abychom byli respektováni. My jsme ti, kdo vlastníme tuto zemi, ne vláda. A proto máme právo tu dnes být. A kdokoliv nás bude chtít cenzurovat, ušlapat nás, tak může, ale nevyjde to. Pravda je jako svíčka, pravda svítí a vždy prosvítí temnotu. A nikdo nemá takovou sílu, aby tu svíčku překonal. Na úplný závěr bych vám chtěl moc poděkovat, protože vím, že spousta lidí je letargických, má finanční problémy, protože si nemůže dovolit obětovat čas. A tady vidím, že se to plní,“ poznamenal.

„Zasedání je plánováno s původním záměrem, tedy s hlasováním o návrhu pana rektora k odvolání pana děkana,“ uvedla mluvčí dnes ráno k postupu školy.

Dříve škola nevěděla, zda dnes budou moci senátoři rozhodovat o Ševčíkově budoucnosti v čele fakulty. Důvodem je to, že akademický senát Národohospodářské fakulty VŠE přerušil ve středu 14. června své jednání o rektorově návrhu na Ševčíkovo odvolání. Podle vysokoškolského zákona se má fakultní akademický senát k návrhu rektora na děkanovo odvolání vyjádřit, aby o návrhu mohl jednat celoškolský akademický senát

Dvořák v březnu vyzval Ševčíka k rezignaci kvůli jeho veřejným vystoupením, která podle rektora poškodila zájem a dobré jméno školy. Dvořák se zároveň dříve vymezil vůči tomu, že snaha o Ševčíkovo odvolání je omezením svobody na univerzitě nebo popřením práva na názor.

Ševčík byl mimo jiné 11. března na protivládní demonstraci u Národního muzea, kde se po skončení protestu část lidí snažila z budovy odstranit ukrajinskou vlajku. U incidentu zasahovala policie. Ševčík tvrdí, že byl na místě proto, že pomáhal zraněnému. Rezignovat na post děkana opakovaně odmítl, protože důvody pro své odvolání nevidí.

Členové fakultního akademického senátu o přerušení jednání podle svého vyjádření rozhodli kvůli „novým, nečekaným zjištěním“. Podle předsedy akademického senátu fakulty Jána Pavlíka bude jednání pokračovat poté, co budou vyhotovena mimo jiné právní stanoviska k rizikům odvolání děkana v souvislosti s možným zásahem ministerstva, a poté, co se s novými podklady senátoři seznámí. Konkrétní termín nespecifikoval.

zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/kauzy/Dav-na-podporu-Sevcika-Ten-prisel-a-uderil-Necekana-zjisteni-738618

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak přece jen mu armáda, na počátku možná o něco menší, zůstane:

Президент России Владимир Путин заявил, что бойцы ЧВК «Вагнер» могут подписать контракт с Минобороны, уйти домой или направиться в Белоруссию.
Ruský prezident Vladimir Putin řekl, že bojovníci Wagner PMC mohou podepsat smlouvu s ministerstvem obrany, jít domů nebo zamířit do Běloruska.
Путин предложил вагнеровцам подписать контракт с Минобороны или вернуться домой: Новости (dzen.ru)

Pokud je to opravdu miliardář, jak tvrdili na německém speciálu, pak si snadno vybuduje armádu ještě větší.

Zde je příslušný dnešní 5-minutový projev Putina včetně ruského přepisu:
Обращение к гражданам России • Президент России (kremlin.ru)

Mimochodem, Lukašenko se angažoval nejspíš také proto, že potřeboval vyprázdnit věznice :-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jistě že by mohl vybudovat novou armádu, pokud mu to Lukašenko dovolí a pokud ví kde ji zapojit aby mu vydělávala.

Zatím bez slepic