Za jak dlouho si zvykneme?

Autor

V posledních dnech mám nedobytný pocit, že současný konflikt mezi NATO a Ruskem o Ukrajinu vlastně už probíhá ve své maximální intenzitě. Naši pravdomluvní novináři i politici dnes a denně mluví o zaručené ruské agresi, kdy zdivočelé asijské hordy potáhnou na demokratický Kyjev, kde nikdy nebyl jediný banderovec a stane se to zítra, za týden, no dobře, tak za měsíc, začne to v pondělí, ve středu, až zamrzne step, až rozmrzne step, začne to před olympiádou, po olympiádě, bude to největší válka od roku 1945, Putin už o invazi rozhodl... vynechal jsem něco? 

Do toho se na Donbasu pěkně ostřelují, hlásí bombastická čísla, jak bylo příměří porušeno desetkrát, stokrát, tisíckrát. Zelenský mluví o tom, že se nenechá vyprovokovat, Donbaští odsunuli civilisty do Ruska a obě strany stráááášně střílí, ale ani jedna strana nemá zatím fotečky zabitých děvčátek. Takže osobně si myslím, že se sice střílí, ale víc je toho na sociálních sítích než v terénu. V dnešní době se ošklivé fotky zabitých dětiček dostávají na jůtub v řádu minut. V této chvíli si proto myslím, že je to víc šolíchání než válka. A nejsem si jistý, jestli z toho bude něco víc. 

Až na vzájemné obviňování  se zatím  vlastně neděje nic. Invaze ne a ne začít. Největší konflikt probíhá v novinách a ve zprávách. Ruská armáda nepřekračuje hranice. A  pokud budou Ukrajinci blbí a  zaútočí, bude to sebevražda. Když si jeden venkovský provinční Vidlák dovede spočítat vzájemné poměry sil a dovede odhadnout politické i vojenské důsledky, tak by toho stejného měli být schopni i politici a generálové. Ne, nedělám si o nich velké iluze, ale tahle situace je tak okatá, že při trošce zdravého rozumu vlastně  není možné nic jiného než to, co je teď. 

Pokud by Rusko zaútočilo na Ukrajinu, bude z něj agresor a bude to mít politické i hospodářské důsledky. Bude nutno živit nepřátelskou rozvrácenou zemi a bude nutno obejít se bez západních dolarů za plyn. Rusko to určitě ekonomicky přežije, ale ztráty budou větší než zisky. Ruské bezpečnosti se dá dosáhnout i tímto tajtrlíkováním kolem hranic. Není nutné zasahovat, stačí mít situaci pod kontrolou a i celoroční vojenské cvičení je pořád o několik řádů levnější než válka.  Nemluvě o tom, že Putin nechce Ukrajinu podmanit, ale získat pro sebe. Nechce mít v impériu čtyřicet milionů nepřátel., ale ideálně čtyřicet milionů lidí, kteří se už třesou, aby je konečně přišel osvobodit od americké knuty. 

Pokud by Ukrajina zaútočila na Donbas, tak sice může být podporována západními médii, ale nic to nezmění na tom, že vojensky proti Rusku nemá žádnou šanci. Budou zničeni, zadupáni do doby kamenné, Ukrajině nezbude žádná vojenská síla, jen hromada zbraní, kterých se chopí různé místní skupiny a udělají z války proti Rusku válku občanskou. 

Pokud státy NATO a EU uvalí na Rusko sankce dopředu, tak zbaví Putina pochybností ohledně zničení ukrajinských vojenských kapacit, protože Rusku se všechno stane tak jako tak. V té chvíli by byl Putin hlupák, kdyby minimálně nezlikvidoval ukrajinský vojenský materiál a všechny dostupné banderovce. Už jen proto, aby s nimi neměl problémy někdy později.  Není pak důvod si po Ukrajině trochu nezajezdit a nevybombardovat jim všechno, co souvisí s armádou a pro jistotu i mosty, průmysl, velitelská centra, všechno. 

Pro Putina je teď jednoznačně nejlepší nedělat nic. To je podle mě ten jeho plán. Nechat všechny na Západě hysterčit, aby pořád dokolečka opakovali, že zítra Rusko zaútočí a ono to bude směšnější a směšnější. Rusko neútočí, jen drží v pohotovosti adekvátní síly. Pokud Západ vyhlásí sankce, tak bude ukroarmáda zničena. Pokud Ukrajina zaútočí, tak bude ukroarmáda zničena, prostě jakmile někdo na Západě udělá nějaký nevratný krok, bude s Ukrajinou ámen aniž by Putin musel udělat o moc víc, než co dělá teď. A pokud si Ukrajina netroufne zaútočit na Donbas, tak si na ty kecy našich zpravodajců a politiků, že už zítra bude válka, pomalu zvykneme. 

Pokud celá situace zůstane taková, jaká je dneska, tak dřív nebo později budu Boris Džonsn i Džou Bajden jen směšní. Budou v pozici pasáčka, co pořád volal, že jde vlk a až tomu už nikdo nebude věřit, pak si Putin udělá co bude chtít. Nač se pouštět do zbytečného a drahého boje? Nač si nechat zabíjet draze vycvičené vojáky? Nač přicházet o bojovou techniku? Stačí to nechat, jak to je, ruská armáda nemůže Ukrajině udělat ani zdaleka tak velké ztráty, jaké si Ukrajina teď dělá sama. 

Pokud Ukrajina zaútočí na Donbas, bude to ze zoufalství, že se jim nic nedaří. Bude to ze zoufalství, protože všechno co teď dělají, je na dluh, který nikdy nemohou splatit. Jejich ekonomika jde do kytek takovým fofrem, že se buď vzdají bez boje, nebo kolem sebe budou chvíli kopat, ale pak to dopadne stejně.  

Pro Ukrajinu už je pozdě. O všechny výhody přišli už dávno. Donbas je dnes už spíš pevnost než obydlená oblast.  Nemají moment překvapení. Nepřítel je varován a připraven. Za těchto okolností je každý útok sebevražda. Putin už dneska nemusí útočit na ukrajinské území, aby ukrajinskou armádu zničil. Může to udělat přímo na Donbase. A pokud si ukrajinští generálové rozumně netroufnou, tak stačí jen přihlížet, jak se jim všechno rozpadá pod rukama. Pokud ukrajinská armáda nepůjde na Donbas, tak je dost pravděpodobné, že půjde na Kyjev. 

Já si osobně myslím, že i Zelenský si uvědomuje, že je to beznadějné. Že s tím prostě nic udělat nemohou, že si může sice prodloužit sezení ve funkci o pár týdnů či měsíců, ale nemůže vyhrát. Může se zapsat do dějin buď jako prezident zbabělec a nebo jako prezident, co obětoval pěkný kus národa ve jménu NATO.  Jak se rozhodne? 

Podle mě se to ukáže teď v nejbližších dnech. S přibývajícím časem je jakákoliv možnost konfliktu stále nereálnější, protože Rus prostě drží všechny vojenské trumfy v rukou. Jakákoliv naděje na nějaké alespoň omezené vítězství je stále menší a ať se stane cokoliv, nejvíc na to doplatí Ukrajina. Mají k dispozici jen samá špatná řešení, která se vždycky a za všech okolností obrátí proti nim. 

Čím déle bude trvat současný stav, tím jistěji se Ukrajina dopracuje k bankrotu, převratu a rozpadu. Putin vyhraje vždycky, ale nejlépe vyhraje, pokud neudělá nic. Ukrajina prohraje, ať udělá cokoliv, ale nejhůř prohraje, pokud zaútočí na Donbas. My se každopádně staneme pevnou součástí NATO, ať se nám to líbí nebo nelíbí se všemi proprietami z toho vyplývajícími. S USA na věčné časy (ale ani o hodinu dýl). Budou základničky, budou tu cizí vojáci pod cizí jurisdikcí, budou na nás zaměřeny ruské rakety, apod, apod. A samozřejmě, demokracie nedemokracie - všude se to bude hemžit udavači, kteří uvidí podvratnou činnost ve všem. Protože když prohráváte, tak musíte myšlení trestat. Jinak se vystavujete nebezpečí, že to obyvatelstvo pochopí. A i pro nás platí, že nejhůř dopadneme, pokud Ukrajina zaútočí na Donbas a nejlépe dopadneme, pokud se Ukrajina rozpadne sama bez války.  

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (211 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Všechny tyto události jsou důsledkem procesu přeformátování světa, kdy mocenské centrum odchází z anglosaských zemí.

Průměrný počet slepic: 4.6 (48 hlasů)

Je to dlouhodobý proces, který ale může mít nečekané zvraty. Proto také vidíme mnoho iracionálního a nebezpečného. Najednou ze náš západní svět snaží izolovat a dostává se do rozporu se "zbytkem" světa. Přitom se nechává infiltrovat miliony lidí z Afriky a Asie, v případě USA z Latinské Ameriky.
Rusko a především Čína mění svět, nemusí se nám to líbit, ale to je tak vše co rozumného můžeme dělat. Jaký ten nový svět bude záleží i na postoji EU a proto by EU měla synergicky reagovat a přestat brát ohled na USA a GB.
Ukrajina je jen zástupný problém, který má řešit jiné problémy, které rostou jako houby po dešti. Všechny strany ví, že válka o Ukrajinu nemá řešení a k ničemu rozumnému by nevedla. Jen k smrti mnoha tisíců Slovanů, toho východního pronároda, který zvedá hlavu.
Ukrajinská vláda se války bojí, ví, že by ji smetla a možná i připravila o život. Ví ale také, že hru hraje příliš dlouho a že si zavřela cestu ke kompromisu. Moc dlouho chodila s páníčkem na led. Kompromis ale bude muset udělat nebo v zemi vypukne krvavá občanská válka. Ovšem druhou alternativou je rozpad Ukrajiny na několik částí. Naposledy k tomu došlo v Bosně a Hercegovině a bylo to krvavé a dodnes BiH není stabilní.
Ukrajinská krize nemá řešení, postupně vyšumí a uvnitř začne stoupat teplota. Chudoba se zvětší, zvětší se i emigrace ze země. Dále klesne porodnost a lidé ztratí perspektivu.
Rusko ve spojení s Čínou se bude dále rozvíjet a bude stále silnější. Nebude možné ho ani v budoucnu porazit. Žádné tvrdé embargo nevydrží, bylo pro EU zničující. Rusko by odpovědělo - vlastně již odpovídá. Postupně podle sebe přechází při obchodování k národním měnám.

Průměrný počet slepic: 4.8 (69 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

J

Průměrný počet slepic: 1.6 (22 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Velký ohňostroj na Donbasu! Uhli bude dost! Putin podepsal! Helmy ze zasob Wehrmachu dodané Ukrajině jsou v nasazeni!.
Sliva Ukrajině!

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

K tomu bych dodal, že to zároveň přilévá olej do ohně, který se rozhořívá pod kotlíkem Vestfálského systému. tomu systému, na kterém bezmála 400 let funguje Západní svět. Nadnárodní koncerny a globální značky, které ohýbají právo svým směrem nějak nepotřebují suverénní země. Resp. suverénní země čim dál víc pozbývají svého poslání, které se tak dlouho buduje. Každý se k tomu staví po svém. Ten koktejl , který se akcí Ukrajina a s tím spojenými zájmy z nejrůznějších směrů domíchává, nemusí mít precedentní důsledky - rozpadem Ukrajiny na dvě tři části akce neskončí. Ten systém decentralizace a rozdrobení, který čeká Ukrajinu je jen dalším v řadě co se děje poslední desítky let. Rozpad impérií, koloniálních mocností apod. To, že to může vést k tak obávaným rozpadům zemí v EU (Španělsko, skotský separatismus, Maďaři na SK, Kosovo a mnohé další) je možné, minimálně to opaku rozhodně nepomůže.
Na konci, když odstraníte to pozlátko národních států, tak toho moc nezbyde - hybrid nevolnictví, socialismu a mnohde ještě s přídavkem otroctví. Tohle jestli soudruzi v Davosu mysleli, že bude ten jejich Great Reset, tak dělaj vše pro to, aby se tak stalo. Ve jménu zregulovaného trhu plného patentů a bariér vstupu do odvětví. Kdo chce kam, pomozme mu tam :)

Průměrný počet slepic: 4.8 (24 hlasů)

Kardinální otázka : kterou stranu tento zamrzlý konflikt více stojí ? Východ nebo Západ ?
Politicky, ekonomicky....
Kdo musí podporovat UA, kdo je před zbytkem planety víc za blbce, kdo pocítí ceny a nedostatek energií.....
Naopak : komu budou škodit sankce, kdo pocítí omezení vývozu a dovozu, komu budou odepírány technologie......
Až si tuto otázku zodpovíte, lze predikovat vývoj do budoucna.

Průměrný počet slepic: 3.9 (25 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Stačí přerušit obchodování Ruska s Německem a k tomu dojde,až bude muset Německo odebírat USA plyn.Německo to položí a nás to úplně rozvrátí.

Průměrný počet slepic: 4.6 (24 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Sankce Rusku nesmírně pomohou. Převezme levně západní podíly ve svých podnicích, omezí vývoz kapitálu, posílí svoji strategickou bezpečnost. Evropa následkem vysokých cen energií ztratí konkurenceschopnost a sociální smír.

Průměrný počet slepic: 4.8 (41 hlas)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Sankce Rusku nesmírně pomohou. Převezme levně západní podíly ve svých podnicích, omezí vývoz kapitálu, posílí svoji strategickou bezpečnost. Evropa následkem vysokých cen energií ztratí konkurenceschopnost a sociální smír.

Průměrný počet slepic: 4.2 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Zamyslet se. Kdo je kdo?!

Václav Klaus před pár dny u Xavera :
https://www.youtube.com/watch?v=GLDYkvfMVVE

Petr Fiala a jeho glosátor k Ukrajině a k srpnu 68 :
https://www.youtube.com/watch?v=3_BJlBdxsLA

50 tisíc Němců vstane a tleská písně o Rudé armádě a zpěvačce z Ruska :
https://www.youtube.com/watch?v=rYO4ap76gEs

Ortel k lidem aneb co nám berou aniž se ozveme …
KRÁSNÁ PÍSEŇ /Český slavík 2019 - proč byl zrušen?/
Víte proč byla loni zrušena soutěž o Českého slavíka ??? Důvodem je Tomáš Ortel se svou skupinou Ortel a strach,že by tato skupina mohla soutěž vyhrát? Posuďte sami, co je na jedné z jejich písní tak závadného, že je zakázáno ji hrát v rozhlase i televizi.

https://www.youtube.com/watch?v=UPNLAbgXIeM

Ekofraška podle EU :
https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/elektromobil-generator-dieselag…

Dalo by se pokračovat, ale k čemu to?

Průměrný počet slepic: 4.7 (38 hlasů)

napsal, zapomněl jsem mu dát pět slepic!

Průměrný počet slepic: 4.4 (31 hlas)

Vlastenče, ale zde nejsou lidé jako ty co podporují fašisty a nacisty ;) Zde nejsou vlastenci říše jako jsi ty ;)

Průměrný počet slepic: 4 (25 hlasů)

Vstupenky na Helenu Fischer lze s použitím vyhledávače youtube zakoupit s použitím češtiny (Berlín, Vídeň.) . Pokud je pravdivý počet diváků, pak , bohužel, převyšuje početní stav AČR dvojnásobně.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Dela chybu ten, kdo stavi predpovedi na predpokladu, ze lide jednaji racionalne, ve svuj prospech. Tak tomu zdaleka neni, zakouti duse jednotlivce i narodu jsou nevyzpytatelna. Treba prumerny Nemec musel videt, musel, ze ustupuji, ztraceji jeden zdroj za druhym - ale vetsina si az do konce myslela ze prohra neni mozna, ze cele je to naka genialni Vudcova strategie, na kterou on, maly clovek, proste nedovidi... Nejinak tomu bude i ted.  Jeste nejvice predvidatelny je ted Putin. Ziskas cas - ziskas vse, rekl jakysi klasik. Putin si pocka na implozi ukrajinskeho tzv.  statu, pocka si nez mu domaci tovarny vychrli nove zbrane - treba ta dronova torpeda,  co mohou zavest 100 mega vodikovku pred usacke namorni zakladny, na nove  systemy radioelektronickeho boje, o kterych i usaci zachmurene priznavaji ze jsou 10 let pred jejich, na S-500, atd.  Ma tak vyhodnou pozici ze mu opravdu staci jen cekat. Jedina nadeje jeho souperu na zisk, cili postaveni  Ruska do role  agresora je v tom, ze zacnou delat takove veci ktere Rusko proste nebude moct pominout. Treba genocida ruskojazycneho obyvatelstva. Zoufali politikove delaji zoufale ciny...

Průměrný počet slepic: 5 (42 hlasů)

Kdysi jsem si taky myslel, ze to tak muselo byt, ale behem poslednoch par let jsem uplne otocil, a to diky propagange, ktera nema ani s tou, co jsem zazil za dob meho mladi srovnani. Mozna by se dala prave srovnat jedine s tou nemeckou.
Vidlak tu pri ruznych prilezitostech psal, ze posledni udalosti "svet vidi a pamatuje si" (priblizne).
Tak bych tu chtel jenom kratce napsat, jak "vidi" svet kolem me.

V hlavnich zpravach je uz par mesicu venovano 4-5 minut Bidenovi/Blinkenovi/tomu saskovi z NATO... kteri predikuji nevyhnutelny Rusky utok na Ukrajinu. Na to navazuje blok a o zvysujicich se cenach energii. Informace z druhe strany prakticky zadne, a kdyz tak jedine ze se Macron sesel s Putinem, a premlouval ho, at neutoci.
Mistni lidi (zadne lopaty) tomu veri, prece by jim jejich vlada nelhala.
Proc chce Putin zautocit na Ukrajinu nikdo ani nevysvetluje. Slabsim povaham reknou, ze se mu styska po Sovetske risi. On prece ten zly. Proc? Protoze my jsme ti hodni. Pokud by on nebyl ten zly, otevrela by se ta zaludna otazka, kdopak je asi ten zly. A to je velmi tenky led, na ktery se tu nikdo nepousti ani v myslenkach.
Prece jenom jsou tu desetitisice americkych vojaku s vybavenim a technikou o kterem se Polakum nezda ani ve vlhkych snech. Navic japonske spolecnosti jsou vesmes kotovane na americkych burzach, takze spojenci muzou poslat mistni ekonomiku ke dnu kdykoli. Mladsi manageri mi obcas vypraveli, ze to neni mozne manipulovat burzu, volna ruka trhu atd... jenom jsem se smal.

Vysledek je, ze se bezna populace diva na Putina jako na agresora a na Rusko jako pricinu letosniho zdrazeni ktere pomalu pokracuje zpusobem uplne vsechno. Zacalo to od ropy. Nevysvetlite to temer nikomu, ze Rusko dodava podle smluv. Biden prece uz nekolikrat rikal, ze Rusko vydira Evropu plynem a proto je plyn ted drahy. Vetsinou jsou totiz drahe veci, kterych je nedostatek. Takze NS2 je zlo, ktere nesmime dovolit, protoze by Rusak vydiral jeste vic.
Rikaji to Americane, takze se nikdo nehada.

Samozrejme tu masivne probehly ty zabery bombardovani mirumilovne ukrajinske skolky s dirou ve zdi, kde okno je v poradku a meruny jsou pekne na policich... To kdyby nekdo byl na pochybach.

Jediny svetly bod jsem zaznamenal predevcirem, kdy se tu uplne poprve objevily zabery z druhe strany, z Donecka kdyz tam vyhlasili evakuaci. Zatim zeny, deti a duchodci. To byl opravdu mistrovsky tah.
Slo to bez jakehokoliv komentare, coz je neobvykle. Vetsinou mluvici hlavy napovidaji, co si maji lidi myslet a jak to recnik vidi.
Lidi kolem me samozrejme jeli v zajetych kolejich "Putin agresor", takze evakuace je nutna.
Ja jsem jim to trochu poboril, ze ty zeny a deti a duchodci prece ale utikaji do Ruska k tomu agresorovi. To je jako by se mistni utikali schovat ke Kimovi, kdyby zacal bombardovat Japonsko (tim tady USA strasi vzdycky kdyz chteji zvednout vypalne za "ochranu").
Trochu se mistni zamysleli, ze to trochu nesedi, ale prece jenom ropa je ted tak draha, takze Rusko, ktere ji ma hodne, tak urcite vydira, protoze jinak by mohli dodavat vic, a tim by ropa zlevnila.

Takze vzdycky kdyz Vidlak predikuje brzky konec, protoze to takhle dal jit nemuze, tak ja nesouhlasim s tim "brzkym". Takhle to totiz muze jit dal jeste pekne dlouho.
Kolonie budou posilat vice penez. Hlavne za zbrane a stavbu novych atomovych elektraren (Dukovany jim priklepnou uz brzy). Kdyby to nepomohlo, tak proste zakazou inmport toho lepsiho/levnejsiho zbozi, protoze to je bezpecnosni riziko... Taky spojenci zvysi svoji spouucast na americkych vojenskych dobrodruzstvich.

Ja jinak ziram, ze po letech, kdy Evrola sedela a z gauce podporovala americke valceni kdesi v pousti, ktere se nas moc netykalo(vlna migrantu je prece smesna, v porovnani co se delo tam), tak najednou vydsene zira, ze se to valceni z niceho nic presunulo k nam skoro do predsine.
Myslel jsem, ze Francouzi a Nemci budou rozumejsi, nez Polak ktery zase jede na konich vstric tankum, ale po tom peknem spolecnem prohlaseni z Mnichova (vybrali si hezke misto) si to nemyslim.
Pry Rusko porusuje chartu OSN rozmistenim vojaku na svem uzemi... (Leynova)

Průměrný počet slepic: 4.9 (65 hlasů)

Tuhle "válku" válčí hlavně mediální mrdky. To, co předvádějí, tak přesně za tohle by se měli dostávat ne na makety, ale na skutečný šibenice.
To je z pozice mediální síly normální vyvolávání politického a organizace vojenského konfliktu. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale ještě nepadl ani jeden voják, nebyla vystřelená jediná kulka a mrdky už hysterčily "Ten zlý Putin už jde, už si pro Vás jde a všecky Vás sežere, postřílí, povraždí a jeho hordy budou znásilňovat děvčátka z té školky, do které udělal Putin díru ruským kanónem!".
Podle mě si tu díru do školky udělali tak maximálně bourajícím autem-náklaďákem z ulice - když okenní skla zůstala vcelku, nic není očouzené ani ohořelé a nikdo neutrpěl újmu na zdraví. Ale fotka ze školky díky zkurveným mrdkám už oběhla svět.
Mediální mrdky pozavírat, pověšet, nebo aspoň kopat zákopy pro stojící střelce - teď v zimě to bude na UA brnkačka přece.
Je neuvěřitelné, co si ta zasraná sedmá velmoc dovoluje a ještě dovolí.
A nedělají to staří novinářští bardi, zkušení mazáci - dělají to sotva dostudovaní, nebo nedostudovaní smradi z tepla svých hypoškových obýváků, aby si na ty hypošky vydělali - tímhle hysterčením.
Zatněte tipec těmhle kurvám a bude po takzvané válce.

Průměrný počet slepic: 4.6 (51 hlas)

In reply to by Leoš (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale Leoši, promiňte, ale s tou školkou jsem už to tady psal. Ještě dnes se to dá najít na rusvesna, kde to zpochybńují stejnými důkazy ale navíc v diskusi pod článkem jsou i upřesňující fotografie. Na jedné z nich je u té školky vyfocen minibagr s nasazeným bouracím kladivem, okna jsou dosud všechna(později se na snímcích již objevila zhruba tři okna lehce rozbitá) Ano, někdo může napsat, že i to může být nějaká montáž, ale těch ale je prostě tak moc, že vůbec nepochybuji kdo a jak to vytvořil.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

,,Rusko porusuje chartu OSN rozmistenim vojaku na svem uzemi... (Leynova)"

Ruko porušuje všechny myslitelné charty a normy jednání, jakožto i všechny zákony. Tím, že přemístuje svoje vojska po svém území.

Až bude mít po světě tolik základen jako USA a bude svoje vojske přemístovat po cizích územích, pak bude asi vše v pořádku a Leynová bude spokojená.

Průměrný počet slepic: 4.9 (38 hlasů)

Hulvath - myslíte, že UA je na cestě k sebezhroucení ?
Já neříkám tak ani tak, protože mi v tomto ohledu chybí releventní údaje.
Největší vlna ekonomické emigrace z UA dávno skončila,
ale to lze vykládat i tak, že kdo měl nějakou cenu na trhu práce je dávno v Polsku, Slovensku, ČR nebo v Rusku.
Nelze vyloučit ani možnost že situace se po úpadku roku 2014 alespoň částečně stabilizovala, dal bych hodně za názor zasvěceného insidera.

Průměrný počet slepic: 3.4 (15 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ta Ukrajina už v podstatě zhroucený stát je. Kdysi mi na idnes stáhli blog, kde jsem uvedl, že z Ukrajiny odešla tuším 1/4 obyvatel. Tak jsem to musel dozdrojovat, dvy dny to posuzovali a pak blog dali zpět na původní místo zveřejnění ... akorát to už bylo na třetím nebo čtvrtém listu. Pikantní bylo, že to dozdrojování potvrdilo to, že jsem byl v odhadu docela mírný.
Vemte si jedno odvětví za druhým - v podstatě konečná bez investic, zářným příkladem je stav produktovodů. Všechny dary a úvěry se budou muset zaplatit, navíc, když poskytují anglosasové úvěr, tak určují, že se za ně musí nakoupit vojenská technika od jejich firem...
Ukrajina je jak feťák, který dostává další dávky na dluh ... který nemůže splatit. A kdy se to celé zhroutí? ... těžko říct co bude spouštěčem, ale řacha to bud evelká.

Průměrný počet slepic: 4.3 (10 hlasů)

In reply to by D. Dvořák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Možná bude stačit že posloužili jako důvod k vyřazení ruské konkurence (plyn, ropa) z Evropy, respektive z EU.
Prostě investice...business as usual, z deseti miliard dvěstě miliard apod..
(plus dodávky zbraní vystrašeným, respektive zmanipulovaným režimům pod vládou různých otroků a otrokyň investorů...plus nějaké privatizace na Ukrajině...)

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

že na západě máme vládce jako Biden, Layenová, u nás s přilbou ministr obrany taky nepůsobí příliš důvěryhodně, to je jeden větší debil, než druhej.

Do toho nám ze západu tlačej ten multikulturalismus, LGBT, feminismus, ekologičmus , Gilette mě v reklamě zjebe, že jsem moc chlap, asi bych si měl holit i nohy, půlka mladých na univerzitách se učí kraviny, které pro běžný život nejsou k ničemu a jestli já se nebudu v lese dost mrskat a nedám na daních ty prašule, tak oni, jak nic vlastně neuměj, tak chcípnou hlady.

Západ postihla dekadence, nemoc z přežranosti. Kdy tlustej řve, že má hlad.

V tomto já zde celkem se společenstvem souhlasím. Akorát mi přijde, že vy fungujete poněkud tak, že když támhle je to špatně, tak přeci jin a jang. Že, když ten západ je teď v agonii, tak přeci to Rusko a čína jsou perfektní. Rozumím tomuto pohledu, to člověk prostě potřebuje. Když ho jedna strana zklame, obrátí se a upne na druhou.

Nojo, ale co když nakonec zjistíte, že ani ti Rusáci to s vámi zase až tak moc dobře nemyslej? Proč by to taky dělali? Bližší košile, než kabát.

Mě tady ani tak nevadí, že máte jiné názory než já. Mě spíš vadí, že zde Scallop jede jedním směrem, nemá pochybnosti, vy ho kritizujete, ale je vás víc, tak ho překřičíte, ale vlastně se chováte úplně stejně, jako on, akorát na opačnou stranu.

Průměrný počet slepic: 3.5 (44 hlasů)

tady nejde a sympatie či antipatie. Jde o to, že světové procesy nezastavíš. Čas hraje pro Čínu a Rusko. To že řečmi budeme podporovat Bidena nebo Lipovského na věci zbla nezmění. Nejde o nějakou podporu - k čemu by byla - ale o poznání procesů, které ve světě probíhají.
Nechceme být jako ovce, které čekají kam je postaví a poříznou. Si a Čínu bez hlubokého studia nepochopíme, Putina a Rusko ano. Proto se Putinovi a Rusku tolik věnujeme a hledáme důvody a příčiny jeho jednání.
Podporovat Západ je zbytečné, Západ se sám dostal katastrofální situace s připrchlíky, desítkami pohlaví, uniformami pro těhotné vojáky, zeleným údělem, energetickým terorem a vymíráním. Z jeho konce již není úniku.
A scallop? Jistě někteří se chovají stejně demagogicky jako on, ale jiní cítí potřebu se vyjádřit. Je jich pochopitelně víc protože scallop je svými názory poněkud ojedinělý. Možná by pro něj bylo lepší se přestěhovat někam jinam. Pokus je u vidláka a jeho lidu musí počítat s odezvou.

Průměrný počet slepic: 4.6 (47 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Z katastrofálního směřování západu jsem sám velice nešťastný.

Bohužel, nezastávám názor, že nás z tohoto vytáhne Rusko. Toto si budeme muset vyžrat sami. V tom nám nikdo jiný nepomůže.

Dnešní situace mi poněkud připomíná film "Vrtěti psem". A všimněte si, jak to parádně funguje. Poslední dobou už se neřeší problémy, které fakticky jsou, ale válka, která není.

Průměrný počet slepic: 4.2 (37 hlasů)

In reply to by berrnard

Trvalý odkaz

s tím co jste napsal i s tím vyžráním.
Rusko nemá důvod proč by nás mělo z něčeho vytahovat. Jen to bude jedna z posledních sil, která bude uchovávat evropské hodnoty vycházející z antických a křesťanských tradic. Tím ale neříkám, že budhistické a kofucionistické tradice jsou špatné. Jen jsou jiné. Možná bude mít Rusko zájem na jemu podobné střední Evropě. K muslimské Evropě bude mít daleko.

Průměrný počet slepic: 4.9 (27 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Proc by nam melo Rusko pomahat?
Uz to udelali, a vdek vidi do dneska. Omlouvame se Nemcum.
Jinak ja taky od Ruska zadny altruismus necekam, ale to je tim, ze ja ho necekam od NIKOHO.
Kazdy si prece jede to svoje. Na tom neni nic sobeckeho, to je prece lidske a navic to Putin uz nekolikrat rekl. Kazdy na svem, ale taky za svoje.
Pokud by to tak bylo, tak by Evopa nemela ty problemy, ktere ma ted.
Bohuzel se musime porad nekam cpat. Minulych 25 let do blizkovychodnich spanilych jizd, ktere tak uplne nedopadly, tak se nam zachtelo surovin na vychode, pry jsou dosazitelnejsi, protoze muslimaci jsou tuzsi, nez se zdalo. Umirat jim nevadi, jsou prece do raje, a 5-7 deti na zenu jim zajisti hodne novych bojovniku.
Vedle je ten obr na hlinenych nohou, ktery ma nespravedlive suroviny na pristich nekolik stoleti.

Tohle je v kostce, co OTEVRENE zapad rika Rusku. Jeste jste neslyseli, ze Rusko je jenom levna benzinova pumpa, ktera neumi vubec nic a je neuveritelne zaostala? Tady uz to probehlo tolikrat, ze vsech stran, ze uz tomu i lidi veri. Ja si ale jenom rikam, jak se asi citi hlavni americky spojenec Saudska arabie, kdyz to slysi.
Takze ja od Ruska opravdu zadny altruismus necekam.

Průměrný počet slepic: 4.6 (33 hlasů)

In reply to by Sakura (neověřeno)

Trvalý odkaz

je komický přirovnání pro stát, jehož hospodářství zvětšiny stojí na plynu nebo ropě. Rusové alespoň ten plyn a ropu mají, ale co třeba Norsko, kde dochází nebo Skotsko, kde už došlo?
A oblíbená kontrolní otázka: máte doma někdo skotský nebo norský budík? Nebo ledničku?
Benzínová pumpa bez benzínu...

Průměrný počet slepic: 4.8 (23 hlasů)

Ruské hospodářství (respektive příjmy jejich státního rozpočtu) dnes stojí na vývozu energií a surovin čtyřiceti procenty a Rusko se usilovně snaží toto číslo snižovat.
V době prodemokratického opilce Jelcina to byly dvě třetiny.
Za Sov.svazu rovněž vyváželi víc výrobky než suroviny.
Pohádka o tom, že rusáci neumí nic konkurenceschopného vyrobit je dána faktem :
A) že náš pán nám nedovoluje jejich výrobky dovážet, naopak jsme povinni brát věci (např. zbraně, letadla) pouze z povolených destinací.
B) že věci upotřebitelné pro těžký průmysl nepotřebujeme, protože jsme byli v tomto směru naším pánem vykleštěni.

Průměrný počet slepic: 4.8 (33 hlasů)

Mám na krbovkách čerpadlo Grundfoss, ale uznávám že jedna vlaštovka jaro nedělá.

Zatím bez slepic

asi Dánové ( Nadace Poul Due Jensena )

Zatím bez slepic

In reply to by Sakura (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vždyť snad i oni trpí přesvědčením, že jsme si je opravdu, ale opravdu svobodně zvolili.

Zvolili - rozuměj "vybrali ze svého středu".
Proč by tomu neměli věřit cizinci, když tomu snad věříme i MY?

Přitom "my" jsme v situaci návštěvníka zaplivané vesnické hospody v izolované oblasti, ve které na jídelním lístku jsou čtyři jídla, uvařená z toxických surovin, které odmítá žrát i hospodského pes.

No a z toho předvykuchaného jídelního lístku si z SVOBODNĚ zvolíme jeden z těch polopoživatelných blafů . Protože nic jiného na něm není a být nesmí.

A pak NÁS někdo pohrdavě obviní, že jsme slabomyslná prasata, když SI VAŘÍME a žereme jen a jen takováto jídla a navíc je vnucujeme celému světu jako jediná zdravá, chutná - a jediná přípustná.

Pokud chce někdo někde vařit něco jiného, pak jeho hospody z humanitárních důvodů vybombardujeme (kolaterálně i města, která tyto hospody obklopují).
Vybombardujeme tamní hospody, čímž pozabíjíme tamní kuchaře, uvalíme blokádu na dovoz jiných surovin než jsou ty naše.

Jejich suroviny vyvezeme (a vaří si z nich sami pro sebe naši hospodští!) a tak dále,
a tak humanitárně,
demokraticky, liberálně, pravdivě a laskavě do posledního tamního zvracejícího obyvatele, který neuzná, že naše žrádlo je nejlepší, nejchutnější a do skonání světa jedině možné.

Průměrný počet slepic: 4.2 (17 hlasů)

je z čeho vybrat.
Jen to umět.
Jsme ve svém celku prasata.

Průměrný počet slepic: 1.4 (10 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

rusové už začínají bejt skoro stejný prasata jako my.
Vidí metanol a nemůžou si pomoct.
Klidně by mohli vstoupit do EU...

Průměrný počet slepic: 3.4 (7 hlasů)

In reply to by Sakura (neověřeno)

Trvalý odkaz

Aby obyvatelstvo marných zemí samo volalo po tom obsadit (mocensky ovládnout) Rusko - protože nám, pardon - těm marným zemím, není nakloněno.
Podmaněním si Ruska, našimi partnery :-D z NATO , EU či SSA dosáhlo by se pak i významného oslabení čínského potenciálního imperialismu.

Ty různé spanilé jízdy samozřejmě že jsou imperialistické, Proto také např. Lipanský je personou (zjisti etymologii slova " persona"). Proto také různé eufemismy jako např. " humanitární bombardování". Proto glajchšaltování škol. Proto varování - co se stalo neočkovaným , to se naprosto jednoduše může stát každému, nic nám v tom nezabrání.....
Ve filmu " Tři dny Kondora" to docela polopaticky vysvětluje poslední oběť Maxe von Sydow(a). O co jde, že prý o národ (ANO, požíračí hamburgrů potřebují dostupné hamburgry). Tedy například i o to, aby se i plnoštíhlá ministryně financí mohla za státní peníze stát aspoň na pár chvil modelkou.....:-D)))
Parazité nejsou jen zjevní a existující ...jsou i neexistující a přesto zjevní. Jen lidé to tak neberou, co taky chtít po lidu, který je existující - avšak nezjevný.

A proč od někoho měli bychom čekat altruismus, jsme snad invalidy ?
:-D

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zamyslete se proč čas hraje pro Rusko a pro Čínu?
V jednom dnešním příspěvku tady zmiňuji ruský projekt Vostok Oil. Je to projekt, na kterém se začalo pracovat v r.2008 a konec je naplánován na rok 2030. A jede se, bez ohledu, zda je Putin prezident nebo ministerský předseda. A v podstatě ho vede stále stejný tým. Čína v bleděmodrém, nechávají si stavět atomové elektrárny, ale s každým projektem roste podíl čínských firem jak na stavbě, tak na dodávaném zařízení.
Podívejte se do ČR. Máme tady my nějaký dlouhodobý projekt, který by v nezměněné podobě přečkal alespoň 10 let?

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

Tak oni to Rusáci s náma nemyslí dobře? ... to jsem tedy v prdeli! Zase jsem na tý blbý straně!

A jinak, dubem se Vám topí dobře, jak jsem si taky od Vás stačil tady přečíst a máte horký vody habaděj. no pane jo.
Ale zase Vám tak nevěřím, protože za/na relativitu, natož relativitu žádná ženská nic neukáže ... tedy NORMÁLNÍ ženská ... ale možná, že na rozdíl od Rusáků to s Váma myslela dobře, to pak mohla ukázat, to zase jó!

Průměrný počet slepic: 4.3 (18 hlasů)

moc dekuji.
spadl jsem smichy ze zidle.
mate pravdu.
Kdo si neholi kundu, neni chlap !

Průměrný počet slepic: 4 (16 hlasů)

In reply to by viridis (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale nesmí to být chlap..
Už to mám ve svých letech nějak překlopené. Byla léta, kdy mi práce smrděla a kunda voněla :D Fakt, naše tehdejší děvenky a jejich bobříky voněly čistotou, mýdlem, březovým šampónem a taky hříchem - no a teďka, teďka to mám sakra jaksi opačně :D
Naše tehdejší děvenky nebyly tak ohavný, otřesně zmalovaný i otřesně vymóděný. Neměly ohrnutý ten horní pysk, jak hradní trubači, ale o to líp jim šlo to, co jsme je trpělivě s těmi jejich jahůdkovými rtíky naučili :D

Průměrný počet slepic: 3.8 (19 hlasů)

"Byla léta, kdy mi práce smrděla a kunda voněla :D Fakt, naše tehdejší děvenky a jejich bobříky voněly čistotou, mýdlem, březovým šampónem a taky hříchem - no a teďka, teďka to mám sakra jaksi opačně :D
Naše tehdejší děvenky nebyly tak ohavný, otřesně zmalovaný i otřesně vymóděný"
To budou mít zdejší dámy a zdejší dcery radost. Takové ocenění.

Průměrný počet slepic: 2 (5 hlasů)

to že někomu začíná vonět práce a smrdět kunda, bylo jasným příznakem stáří už za totáče a není a ani tomu nebude jinak i v budoucnu. Holt muži nestárnou, ale léta jim nestojí..

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Ale každý má svůj vkus...a čich.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

Tady bernarde nejdo o to, že se stavíme jen tak na druhou stranu, tady se tak stavíme díky hlavě kterou máme tam kde má býti, a tu jak vidno vy tam prostě nemáte. Je mi líto, ale bohužel jste mimo

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

The Grid. Tato 3D řežba měla ústřední myšlenku, kterou se snažil moudrý otec poučit syna, a ta zněla: "Nicnedělání může být někdy velmi produktivní". Syn nevydržel čekat, a tak zachránil jednu krásnou dívku, ale zničil celý svět, ze kterého pocházela. Věčná pochybnost je, zda trpělivost není jen maskovaná zbabělost. Doufejme, že Putinovi ta trpělivost vydrží.

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)

"Nicnedělání může být někdy velmi produktivní".

To použiju, až bude manželka zase votravovat, že bych měl opravit ten plot od lesa. Dík.

Průměrný počet slepic: 4.3 (22 hlasů)

Tak manželku nicnedělání manžela rozhodně nabuzuje k hodně produktivnímu jednání. O tom žádná.

Průměrný počet slepic: 5 (17 hlasů)