Zázraky mezinárodní diplomacie USA

Autor
Štítky

Dne 26.června se na serveru The Hill objevil tento článek:

Bílý Dům varuje, že Syrský režim se připravuje na další chemický útok

http://thehill.com/policy/international/339594-white-house-warns-of-syrian-preparation-for-chemical-attack

Cyra Master, The Hill, 26.6.2017

Tiskový tajemník Bílého Domu Sean Spicer řekl v pondělí večer, že Spojené Státy „...zaznamenaly možné přípravy k dalšímu útoku chemickými zbraněmi Assadovým režimem v Syrii“. Takový útok „by pravděpodobně znamenal masové vraždění civilistů včetně nevinných dětí“, dodal Spicer a poznamenal, že zaznamenané aktivity jsou „podobné jako přípravy, které režim prováděl před svým útokem 4.dubna 2017“.   

 

Článek v The Hill zřejmě reagoval na podobný článek v The Washington Post:

Bilý Dům varuje Syrii, aby se nepokoušela o chemický útok

http://pqasb.pqarchiver.com/washingtonpost/doc/1913583237.html

Abby Phillip, Dan Lamothe, The Washington Post, 27.6.2017

Bílý Dům vyslal v pondělí večer hrozivé varování syrskému presidentu Bašáru al-Assadovi, slibující, že režim zaplatí „těžkou cenu“, pokud letos provede další chemický útok. V prohlášení řekl tiskový tajemník Bílého Domu Sean Spicer, že Spojené Státy zaznamenaly důkazy příprav k chemickému útoku, podobných přípravám před útokem v dubnu. „Jak jsme již sdělili minule, Spojené Státy jsou v Syrii proto, aby zlikvidovaly Islámský Stát v Iráku a Sýrii,“ řekl Spicer, „Pokud ovšem pan Assad provede další masovou vraždu útokem s použitím chemických zbraní, on i jeho armáda za to zaplatí těžkou cenu!“

 

Následoval skoro stejný článek od stejné dvojice autorů:

Bílý Dům říká, že Assad v Syrii připravuje další chemický útok a varuje před „těžkým“ postihem.

https://www.washingtonpost.com/news/post-politics/wp/2017/06/26/white-house-says-syrias-assad-preparing-another-chemical-attack-warns-of-heavy-penalty/

Abby Phillip, Dan Lamothe, The Washington Post, 27.6.2017

 

V článku se objevilo navíc stanovisko Ruska:

Rusko, klíčový spojenec Syrie, odmítlo v úterý prohlášení Bílého Domu a označilo výhružky Washingtonu jako „nepřijatelné“.

 

Celý případ nakonec dovršil (a postavil na hlavu) další článek:

Mattis prohlašuje, že si Syrie vzala k srdci varování USA před dalším chemickým útokem.

https://www.washingtonpost.com/news/checkpoint/wp/2017/06/28/mattis-claims-syria-heeds-u-s-warnings-over-chemical-strike-they-didnt-do-it/

Thomas Gibbons-Neff, The Washington Post, 28.6.2017

Brusel: Ministr obrany USA Jim Mattis prohlásil ve středu, že se syrská vláda stáhla zpět poté, kdy Bílý Dům ohlásil, že síly syrského presidenta Bašára al-Assada chystají další chemický útok. „Oni to prostě neudělali.“ řekl Mattis.

 

Člověk se nestačí obdivovat genialitě americké diplomacie:

- jeden den si vymyslí, že Syrie připravuje chemický útok

- druhý den ji už vyhrožují, že by pro ni takový útok měl nedozírné následky

- když se poté nic neděje (neb Syrie nikdy neměla nic takového v úmyslu) vychválí své výhružky jako velmi účinné, přičemž jako důkaz stačí fakt, že se žádný útok nekonal.

Na tohle opravdu nemohl přijít nikdo menší než diplomatické špičky v Bílém Domě!

Nebylo by to na udělení Nobelovy ceny za diplomacii? Škoda, že si téhle absurdity nevšimla třeba Tereza Spencerová, ta by si na tom smlsla daleko důkladněji!

Vidlákova poznámka: 

Tereza Spencerová si této absurdity všimla a v několika svých článcích z poslední doby na ni reagovala. Ale zřejmě jí to za větší téma nestálo, protože svět je plný tolika absurdit,že jí to bude stačit na náměty do konce života i bez této "Trumpoviny"

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Zlé jazyky tvrdí, že všechny chemické útoky v Sýrii z posledních let byly ve skutečnosti zinscenovány Tureckem. To varování amerických diplomatů Sýrii na útok, který se provést nechystala, znamená, že o něm USA věděly a věděly také, kdo jej chystá ve skutečnosti. A chystaly se jej využít k válce v Sýrii. Zbrojní sklady jsou už zase plné, je nutné je vyprázdnit a odzkoušet nové generace zbraní. Když naposled yshazovali bomby v Lybii Francouzi, došly jim bomby a pak už musely házet jen betonové atrapy. Taková větší obdoba kamene vrženého středověkým prakem.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Myslim si podobne jako Tereza Spencerova, ze se jedna spis o vnitropolitickou nutnost v USA nez jen hloupost. Trump hloupy neni urcite a v porovnani s predchozimi dvema idioty bydlicimi na stejne adrese uz vubec ne. Zeme je rozdelena. Soros a jeho pozadi tam zkouseji majdan a cihaj na kadou jeho chybu. Musi se ukazovat jako rozhodny proti rivalum a strasit usuel enemies jak je zvykem. Minulej utok bylo vystrelenejch 59 raket, kazda neco pres milion dolaru, dopadlejch asi 29 a zabitejch 7 lidi a skody rychle nahraditelne. Skoro jako kdyby USA jen chteli vyprazdnit sklady a soucasne to mohl bejt dobrej efekt.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Trump hraje podle všeho doma betla (kdo hraje mariáš, ví o co jde). Předstírání boje s nepřítelem je stará taktika - mimochodem, kdo četl od Merleho Dědictví otců, na postavě Jindřicha III. by se mohl poučit.

Zatím bez slepic