Zpátky do normálu

Autor

Přátelé, po zdivočelém víkendu a začátku týdne jsme se vlastně vůbec nedostali k běžné agendě. Svět nezajímají drobné půtky v Kotlince, jede si dál svým tempem a mění se nám přímo před očima. Není nic staršího než včerejší zprávy a my jsme pěkně pozadu. Takže to zkusíme napravit. Projdeme si pár zpráv, které dle mého soudy stojí za komentář.

Na začátek si nemohu nechat ujít naší prezidentskou kandidátku Danušku Nerudovou, která nám řekla, že je mladá a krásná a to je její největší hendikep…. Já jsem tu sice napsal, že ty volby asi vyhraje, protože Babišovi bude pro druhé kolo chybět malé procentíčko hlasů, které si rozeberou Bašta s Rohanovou, ale když Danuši slyším mluvit, tak bych řekl, že Andrejko se bez alternativy docela dobře obejde i tak. Já vím, že když dělá nepřítel chybu, nemá se rušit, ale mně to prostě nedá. Celý úspěch všech prezidentských Čapuší vždycky spočíval v tom, že mlčely jako pěna. Minimálně do voleb. Pak už to bylo jedno.

V případě Nerudové vlastně sledujeme ani ne tak její souboj s ostatními kandidáty, protože o to se starají naše mééédia, která to dělají za ní. Ovšem Danuše nám zvládá válčit s jejím vlastním marketingovým týmem. Oni jí vždycky pěkně nasvítí, načešou, někde jí vystrčí, napíší za ní všechna ta moudra, jako že stát má být solidární, podnikatelé hodní a lid poslušný… ale ona se jim tu a tam utrhne z řetězu a prohlásí tak velkou blbost, že má majnstrým velký problém to vymlčet. Obzvlášť v dnešní době, kdy se nám radikalizují ti dole a našli způsob, jak spolu komunikovat.

Když už jsme u toho majnstrýmového mlčení … zajisté jste zaregistrovali tento text:

MV nechalo vypracovat studii o radikalizaci obyvatel ČR. Zkráceně asi takto: Do 10% nespokojených občanů se tomu neoficiálně říká „hlasitá menšina“. Problém nastává ve chvíli, kdy se zradikalizuje více než oněch 10%. ČR dle studie tuto hranici překročila, pohybuje se okolo 15%, což je už, cituji: „pro stávající systém extrémě nebezpezpečné“. Říká se tomu „efekt sněhové koule“.Čtěte pozorně, doporučená opatření:Podpora opatření, která omezují šíření dezinformací na úrovni detekce jejich zdrojů a účinného omezení jejich dosahu. (V maximální možné míře blokovat subjekty s vysokým dosahem pod jakoukoliv záminkou).Podpora strategické komunikace na úrovni maximálního posílení centrální jednotky stratcom při úřadu vlády, skutečné meziresortní koordinace.Spolupráce na předchozím s analyticky a technologicky disponovanými partnery, kteří dokáží zvýšit efektivitu digitální komunikace vůči radikalizací ohroženým částem společnosti. (Dehonestovat subjekty, včlenit do „vlastenecké scény“ provokatéry, v krajních případech subjekty exemplárně potrestat.Posílit bezpečtnostní složky (PČR, AČR) motivovat je zvýšením mezd a zajistit maximální kontrolu osob ve složkách „nebezpečných, sympatizujících s radikály.Ve zprávě se dále zabývají protestem 3.9.22. Citace: „Počet lidí není důležitý, extremním problémem je „spolupráce“ zatím dosud nespolupracujích stran, hnutí, osobností. Doporučení: Rozdělit zůčastněné, zaměřit se především na TRIKOLORA, KSČM, SPD a další. Stejně tak se zaměřit na lidí spojené s antivaxerskou kampaní během covidu atp.Souhrn: Vzhledem k dalšímu (novoročnímu) zdrařování potravin, PHM, energií a produktů s tímto souvisejících lze očekávat sociální bouře. Doporučení: Vydat vyjádření ke stavu a (ne)dostatku energií, zavést omezení používání osobních automobilů, zavést omezení při odběru el.energie a plynu, v krajním případě vyhlásit stav nouze a zabránit tímto veřejným protestům. Viz doporučení vydaná vládou při lokdownech způsobených pandemií Covid-19.Doporučuji toto předat v co největší míře dál. FB, Instagram, Twitter. Vláda se bojí a místo toho, aby řešila problém s cenami, řeší jak zabránit povstání národa. Mimochodem, ti Ukrajinci, co se tu cvičí, to není náhoda. Přeberte si to sami.

Našel jsem to na fejsbůku… Cemper… nemohl by ses na to kouknout? Docela bych si přál, aby to byla jen dezinformace….

Jak vidíte, ono nám to sjednocování přes všechny problémy docela jde. Minimálně u Rakušana na ministerstvu z toho mají docela vítr. Bojí se přesně toho, o čem mluvím pořád dokolečka. Že by různé subjekty, které nemají úplně stejné zájmy a cíle, mohly spolupracovat. Navíc se ukazuje, že jsme schopni se domlouvat svými mediálními kanály a cestičkami. Kdo má zájem hledat, ten si nás už najde. A jak jsem mohl vidět na vlastní oči – lidi se začínají nečekaně domlouvat i mimo sociální sítě pěkně postaru. Pomocí návštěv.

Některé věci jsou nevratné. Můžete sice zablokovat některé weby, můžete mezi alternativu vnést zmatek, můžete se pokusit snižovat dosah, ale ono už je zřejmě pozdě. Museli by vypnout internet, na což stejně nemají nástroje. Lidi si už stejně budou myslet svoje a pokud jim blogera zablokují, tak ho budou hledat, dokud ho nenajdou. Od chvíle, kdy se uživatelé naučili, že zajímavý obsah na fejsbůku nemají jen sdílet, ale kopírovat k sobě, tak je jakékoliv mazání vysloveně kontraproduktivní.

Tohle všechno se stalo už někdy dřív. Možná za covidu. To byla taková doba, kdy informace byly totéž co dezinformace a naopak. To byla doba, kdy se na počítači naučili i tací, kteří ho do té doby k životu nepotřebovali. A ti, co ho potřebovali, ti surfovali po internetu ve snaze se dopracovat k použitelným informacím. Možná bychom měli mít Prymulu i ministra Blatníka za ty lockdowny rádi – to oni povzbudili prostý lid, aby si našel jiné zdroje.

Nebýt té války na Ukrajině, asi by se z toho ještě vláda dostala. Přesně podle naznačené taktiky. Infiltrovat, nasadit provokatéry, posílit bezpečnostní složky, zvednout jim platy a motivační bonusy… ale jak to chcete dělat, když vám váš velký bratr nařizuje, poslat zbraně i prachy tam na východ, že?

My nemáme světovou rezervní měnu a koruna není moc rozšířené platidlo. Když to přeženete s půjčováním, špatně to dopadne. Jak máte zvyšovat platy policajtům, aby přišli mlátit na Václavák svoje mámy, když všechny peníze musejí jít na Ukrajinu? Jak chcete vysvětlit vojákům, že jejich tátové jsou nepřátelé státu, když je jejich plukovníci a generálové šikanovali za covid a nutili je do očkování dost nevybíravými způsoby?

V této chvíli se vláda víc „bojí“ svého transatlantického bratra než svého vlastního obyvatelstva. Možná věří, že to dokáží nějak zastavit. Ale nedokáží. Protože demokracie zastavovala všechny protesty plnou ledničkou… To byl nejlepší pacifikační prostředek. Máš jídlo, máš střechu nad hlavou, jeď na dovolenou… a drž hubu. Nestarej se, jestli bombardujeme Jugoslávii, vtrháváme do Afghanistánu a hledáme v Iráku neexistující chemické zbraně. Nestarej se, běž do kina, koukej na debilní filmy, neangažuj se.

Teď, když nám elektřina zdražila nejvíc v Evropě (a samozřejmě to vůbec nikoho nepostihuje, nikomu to nevadí a nikdo není odpojen), jídlo zdražilo skoro na dvojnásobek a všechno ostatní také, tak nám to materiální držhubné jaksi skončilo. Možná napořád. Když začíná být zle, lidi se prostě pídí, co se děje a zajdou i tam, kam by jindy nevlezli.

Já bych se nedivil, kdyby tam na Západě už pěkně tahali za brzdu. I když jsme pořád jen kolonie druhého řádu, z nějakého důvodu se tu nemáme úplně špatně a rozdíly mezi chudými a bohatými jsou sice velké, ale na západ od nás jsou mnohem větší. Oni tam mají také problémy. Také se jim tam srocují davy, také tam mají různé podloudné komunikační kanály a dokonce tam mají i statečné novináře, co se nebojí mluvit proti vládě. I v Německu či Francii začíná být hůř a i tam se lidé ptají, kde se stala chyba. Také tam vlády najednou nemají, čím je umlčet. Všichni ti Scholzové a Macronové z toho mají hlavu v pejru a i když také musejí poslouchat svého zámořského bratra, nejsou v jeho řiti zaraženi tak hluboko. Pamatují dobu, kdy Evropa byla hogo fogo a v Americe běhali bizoni. A tak vypouštějí balónky o zárukách Rusku a vymýšlejí, jak z toho ven. Nota bene, když jim jejich demokratičtí kamarádi rozbili Nordstrým. My se možná nikdy nedozvíme, kdo to odpálil, ale Scholz to ví moc dobře.

Proto mě úplně nepřekvapuje, že i Zelenský začíná mluvit o mírovém summitu. Jestli je pravda, že Rusové nahospodařili další velkou armádu a připravují ji k novému útoku, jestli je pravda, že ukrajinská národní banka musí „tisknout“ peníze, aby mohla vyplatit předchozí půjčky, jestli je pravda, že ukrajinští oligarchové vyvážejí tamní obilí za směšné ceny, jen aby za to dostali valuty, jestli je pravda, že sklady munice jsou na Západě už prázdné, tak je nejvyšší čas to nějak ukončit.

Ale také je pravda, že kolektivní Biden zatím žádné velké problémy nemá. U nich v Americe je svět ještě přiměřeně v pořádku, zboží levné a měna pevná. Nenechte se mýlit, konec dolaru ještě dlouho nenastane. Bez ohledu na to, jestli Rusko zvítězí, či nikoliv, každé prodloužení války znamená, že Rusko zase nevybuduje námořní síly. Kolik dolarů mají Američané na tento účel připravených? Lidí na obětování je k dispozici ještě víc než dost.

Podobně to vidí Poláci i Britové… Tyhle tři státy udělaly pro kvalitní válku na Ukrajině podstatně víc, než zbytek EU dohromady.

Přemýšlím, co uvidíme dřív… jestli snahu o mír nebo ruský útok… O ukrajinských ofenzívách se nějak úplně mluvit přestalo. Dokonce i Ukrajinci s tím přestali. Zato se nějak příliš často mluví o velkých ztrátách u Bachmutu…

Do toho pak slyšíme, s jakými poctami přijali v Saúdské Arábii Sitting Pinga a že podepsali celou řadu obchodních dohod za velké peníze. A nedozvěděli jsme se nic o tom, co si hoši řekli v zákulisí, co podepsali potají a nebo vůbec nepodepsali, jen ústně domluvili. A nic.. ticho. Žádná americká reakce.

Co se nám to děje ve světě? Fakt jsme už před vítězstvím, po kterém bude následovat plyn skoro zdarma? Nebo jsme přesně tam, kde jsme byli 24. února? Je takové ticho před bouří. Mrazivé ticho.

Kolikže ještě máme v zásobnících plynu?

 

PS.

Stále pokračuje možnost si předplatit mojí knihu o zemědělství, která půjde do tisku kolem 15. ledna a hotová bude na konci února. Od března zahájím distribuci. Máte možnost mi pomoci tím, že si teď předplatíte knihu i s mým podpisem i s mým úsměvem, až vám ji budu vydávat při osobním setkání ve vašem kraji. Kdo nestojíte o přidanou hodnotu mého úsměvu ani o můj podpis na knize ani o podporu Vidlákovi, vy si nic nepředplácejte. Kniha bude k mání i v běžné distribuci.

Číslo účtu: 164 883 276 / 0300. IBAN: CZ61 0300 0000 0001 6488 3276

Pro snazší distribuci prosím napište do zprávy příjemci váš e-mail. Během včerejška jsme to dotáhli na dva tisíce výtisků. Děkuji všem.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.5 (205 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

>Podobně to vidí Poláci i Britové… Tyhle tři státy udělaly pro kvalitní válku na Ukrajině podstatně víc, než zbytek EU dohromady.
Nejvíce pro "kvalitní" válku na Ukrajině udělalo Rusko. A to tím, že ji začalo.

Průměrný počet slepic: 1.6 (116 hlasů)

Pane pokud Vám nevadí bombardování a ničení Donbasu po krvavém povstání v Kyjevě, ba ani upálení lidí v domě odborů v Oděse v roce 2014, asi nemá cenu s Vámi diskutovat. Nic méně i v maistrýmu se doznalo, že Putin se více jak dva týdny rozmýšlel jak postupovat. Válka se od nepaměti vede proto, aby bohatší více bohatli a chudí na obou stranách na ní vždy dopláceli. A co se Pětikolky týká salutuje pěkně před USA a NATO.

Průměrný počet slepic: 2.9 (118 hlasů)

Srovnávat protesty statisíců Ukrajinců v Kyjevě s Girkinovou ruskem-podporovanou bandou ozbrojených militantů, kteří rovnou násilím obsazovali policejní stanice a vládní budovy je nesmysl.

Průměrný počet slepic: 3.8 (76 hlasů)

Zase jeden.

Nyní v Peru probíhá zásah armády proti obrovským civilním protestům. Kde je Nulandová? EU?
Proč se Ukrajina úplně vykašlala na Minsk-2 a garanti řekli "to je super nápada"? Proč si dala do ústavy vstup do aliance, která je institucionální nepřítel Ruska? Proč bylo nutno porušovat práva ruské menšiny?, Proč bylo nutné adorovat jednoho ze skutečně velkých nacistických zločinců? Proč Zelenskij žvatlal o atomové bombě?

Rusko provedlo agresi v rozporu s chartou OSN, to bezesporu ano. Koneckonců, velmoci to takhle dělají, od toho jsou velmoci.

Ono, agrese... Kdyby agresi provedla Francie v roce 1936, zachránilo by to tak 50 milionů lidí.

Průměrný počet slepic: 4.6 (49 hlasů)

padla prohlášením Merkelové, že Minské dohody byl vědomý podvod západu na Rusko za účelem získání času na vyzbrojení a výcvik ua armády. Že o mírové urovnání občanské války na Ukrajině nebyl ze strany západu nikdy žádný zájem, naopak cílem bylo to hrotit. Že cílem bylo stupňovat napětí s Ruskem (zda ty evropské hlavy věděly, že to amíci dotáhnou až k horké válce, netuším - myslím, že spíše ve své tuposti ne, protože byly velmi překvapené). Jak si ti evropští tupci představovali, že to dopadne , fakt netuším - jedině že by jejich skutečným cílem bylo totální zaříznutí evropské ekonomiky a následné sociální bouře. Což možná jejich cílem nebylo - ale zrealizovali to. Paradoxně při účinné spolupráci Rusko-USA na ekonomické devastaci Evropy.

Průměrný počet slepic: 4.6 (39 hlasů)

řekla v této době zcela úmyslně - a cílem bylo zastavit stupňování dalšího bičování fanatické antiruské nenávisti a chrastění zbraněmi až k horké válce.

Průměrný počet slepic: 4.9 (20 hlasů)

K dohodám MINSK I a II, se již dávno před tím vyjádřil i bývalý Ukrajinský president Porošenko řekl totéž co Německá Makrela, tedy, že dohody vedli jenom proto, aby "Rusáky tahali za nos" a získali čas na vyzbrojení Američany .........., nu a pro Jarina - toto je faktická válka USA, proti RUSKU a EVROPĚ, Ukrajinci jsou pouze v roli užitečných idiotů a bývalé státy VS vlastně taky, ekonomický dopad na nás - díky drahým energií a surovinám bude obrovský ! Vše vlastně vysvětlil GEORGE FRIEDMAN již v roce 2015 ....

Průměrný počet slepic: 4.9 (26 hlasů)

A obávám se, že v souladu s českou tradicí opět stojíme na prohrávající straně. Doufám, že jako obvykle zvládneme vysvětlit, že jsme vlastně byli celou dobu na té vyhrávající. TO umíme.

Mimochodem, nejen Friedman, ale i Kissinger nebo Maersheimer. A spousta dalších. Ale co platno, to nejsou lidi pro mainstream.

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

Náš největší spojenec a přítel nám prodává plyn 5x dráž, než náš úhlavní nepřítel.

Průměrný počet slepic: 4.9 (25 hlasů)

Válka USA proti Rusko a Evropě to není.

Rusko poslalo svou armádu na Ukrajinu. Ergo je to válka Ruska proti Ukrajině.

Průměrný počet slepic: 1 (7 hlasů)

GEORGE FRIEDMAN, jeden z nejvlivnějších poradců Americké vlády vysvětlil již v roce 2015, o co USA na Ukrajině jde - Jde o poškození ekonomického spojení mezi Ruskem a Německem, nu a taky vláda svržená v únoru 2014 je poslední legitimní, naopak loutková Americko/Ukrajinská vláda nadiktovaná Viktorií Nuland je pro mě naprosto nelegitimní a cítí to tak i východ země .... https://www.youtube.com/watch?v=FiiIlOkL7TE

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Nic z toho nepopírá ani neobhajuje agresi Ruska proti Ukrajině.

Průměrný počet slepic: 1.4 (5 hlasů)

ten je agresor, nikoliv spojenec!
Kromě protektorátu USA Německo není důvod mít žoldáky koloniální velmoci na území státu. Každý takový stát zradil svou suverenitu!
Pokud je to přání občanů, budiž jim přáno. Nikoliv však vlády nebo vyvolených v parlamentu. Jako byli zrádci ti Bilakovoc bolševici, jsou zrádci ti Zelenskygo juntisty. Narozdíl od něho se tu nevraždili Slováci s Moraváci a Čechy!

Zatím bez slepic

Osobně by mi tedy výrazně více vadily invazní síly, které ničí a zabíjí (jako například ruské síly na Ukrajině).

Srovnáváte nesrovnatelné.

Zatím bez slepic

každá válka má své příčiny. Rusko bylo celou dobu k něčemu podobnému neustále tlačeno a provokováno a teď tedy USA vede zástupnou válku s Ruskem prostřednictvím Ukrajinské krve. A pokud sledujete dálný východ, k něčemu takovému neustále tlačí Čínu. Ta se ovšem vyprovokovat nedala, v klidu dokončuje přezbrojení a budování mocných námořních sil. Takže se vyhlásila válka čipů. No, zase, platit to budou ostatní. Dokonce teď tuneluje Taiwan a nařídila mu převést výrobu čipů do USA. Vše co na Taiwanu desitky let budovali a v čem byli nejlepší na světě, je vniveč sprostou krádeží. Zaplatí to kolonie jako Japonsko, J. Korea kterým se zakazuje vyvážet do Číny. Takže, víte jak vypadá moderní agrese? Takhle.
Mimochodem, Čína tuto situaci předvídala a je připravena během několika let rozšířit své kapacity na potřebnou úroveň. Co dalšího udělá USA? Atomovky? Ty ale má Čína také. A moderní nosiče.

Zatím bez slepic

Rusko nikdo nenutil poslat armádu na Ukrajinu. Rozhodli se sami. Je to jenom hloupá výmluva. Snaha vyhnout se převzetí odpovědnosti za vlastní rozhodnutí.

Tuhle pohádku o utlačované "mocnosti", která prostě musela někam poslat svou armádu zabíjet i přes to, že napadený stát na "mocnost" nijak vojensky neútočil je směšná.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Asi jste hodně mlád, když věříte všem těm zprávám v mainstreamu a nedáte si práci si vygooglovat skutečnosti, které vedly k této válce. Není to příliš náročné na intelekt. Potřebuje to jenom umět číst a taky používat mozek a přestat chodit do "kavárny". Snad se pravdy doberete.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by Sebr (neověřeno)

Trvalý odkaz

Rusko snad neposlalo armádu na Ukrajinu?

Osobně nemám moc rád odpovědi typu "si to dohledejte". Vnímám to jako snahu mlžit odpověď tak, aby se proti ní nedalo argumentovat. Ve Vaší odpovědi je implicitní předpoklad, že moje názory vycházejí z nedostatku informací. Proto Vás tedy prosím, abyste říkal raději konkrétní věci. U nich se můžeme bavit do jaké míry činily Ruskou invazi na Ukrajinu nevyhnutelnou nebo ne.

Zatím bez slepic

to ano, jistě. Je to hnus. Asi jim došla trpělivost po 8 letech přemlouvání. Podobně šlo Rusko do Afganistánu, když se dozvědělo o pokročilých jednáních o výstavbě základen na afgánském území. To velmoci dělají. Takové USA dokonce ani nepřemlouvají. Ti řežou hned. A záminkou je třeba i ohrožení několika studentů, jako v případě Grenady. Ti samozřejmě o svém ohrožení kubánskými kopáči nic netušili. Ale nikoho tím neomlouvám. To si jen hrajou velcí kluci. Akorát se mi nelíbí, když ty hry musím platit. Ukrajinci a Rusové svou krví.
Je to hnusnej svět. A vždy byl. A bohužel, posledních 100 let už ani není kam utéci. Já ale tomu už brzo uteču. Mám na to svůj věk.

Zatím bez slepic

In reply to by Kuna (neověřeno)

Trvalý odkaz

Trpělivost po osmi letech přemlouvání? Před osmi lety teprve došlo k anexi Krymu. O čem tedy mluvíte?

Srovnávat Grenadu s Ukrajinou je nesmysl. Už jenom kvůli počtu obětí.

Zatím bez slepic

Je to stale jen o tom co neni normslni,popis co vidime všichni a nic vic!Proč volici nechtěji nikdo realizaci NORMALU a Šef pry program pro pripadnou polit.formaci ,ktera by směřovala k normalu doposud nenapsal a ostatni diskutujici o napravu zajem nemaji !
Vidim tu,že placnou na sklo co pokladaji za špstné,ale o napravu se ma starat KDOSI kdo jakoby nikdy existovat bud nesmi nebo nikdy nebude!
Proč tu neni diskuse zejmena o tom
J
A
K zajistit zmenu režimu,ktery chce byt dalšich 33 let nenormalni krast,dvě třetiny platů,zadlužovat sve voliče atd..
J
A
K budou muset voliči zajistit kontrolu jimi zvolenych zastupcu a to dnem i noci s monosti,aby to mohli dělat všichni voliči
J
A
K Odstranit 33 let trvajici embargo na Zakon o referendu a učinit ho nepotřebnym
JAK zmenu financovat a odstranit monopol na veřejnopravni informace a to jeho rozbitim!
Jak se branit banksterske ideologii neomatxismu,ktera nam prinese ŠWABUV
NEBUDETE NIC VLASTNIT vše vam ukradem my banksteři A BUDETE ŠŤASTNI!

Nejsou tyto cilove body pro lidove komentatory dostatečne důležite?To vas to nikoho nezajima a bude se realizovat dal demokracie čumilů?
Je to ono ten normsl nebo ni?

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

mozky - tím, že jim ty věci říkáte, s nimi nehnete. Dokud nezačnou opravdu mrznout a nebudou mít co žrát, protože je vyrazí z práce a nehorázné ceny základních potřeb jim neumožní je zaplatit, tak budou držet hubu a krok, případně oslavovat Fialův režim a řvát sláma u kravína. Až budou v koutě a zvednou zadky, začne se něco dít. A to musí být připraveni lidé, kteří chtějí změnit systém , nikoliv kosmetickou změnu jenom jiných ksichtů . Problém je ČT . Nahradit ji mohly odbory - ale ty se ukázaly jako totální ludry poplatné systému, držící huby a krok a čumějící na to, jak budou lidé padat na hubu a nehnou ani prstem. Ty stávající by se měly úplně zrušit (stačí, když z nich lidi vystoupí) a vybudovat nové , od spodu. Rajchl snad částečně něco podobného už založil.

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

Pokud by ziskala dostatek podpory pro svůj vlastni PROGRAM a voliči by jednotlive body a jejich obsah pochopili nemusely by byt stavajici politicke formace překažkou,ale pouze brzdou!
Neprofesionalni domněnka ,že bude stačit demonstrace je jasny blud,proto můžeme mit vyhodu,když bude Šef chtit byt politikem a dokaže dnešni kakofonni houfec zkusit aktivizovat!
Brzy totiž dojde k tomu co ukazuje film
KAPITALISMUS s LASKOU ,ktery jsem doporučila ke shlednuti,ale nikdo nevěři ,že ten kapitalismus vychazi z gangsterismu a lidi to chtěji zažit na vlastni kůži,pak budou hledat, kdo jim pomůže,ale nikdo z dnešnich politiku to nebude moci udelat oni to totiž 33 let zkoušeli a teď je čeka krach zeleneho udělu a vi se i proč!
Pokud by Šef chtěl něco stvořit a byl organizačně zdatny,což lze pri 5 dětech pedpoklada a pribrsl by pomocniky a sam dokazal rozvinout diskusi s cilem sestaveni ještě v3tši hloubka programu progranu vxla by to pro vznikajici SV Společnost vyhoda!! ??
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

Novinkách a na Seznamu - zatím nenastal čas.Ten program tu snad už tak nějak je , ne? Ten má Národní rada obnovy a v ní jsou fakt kovaní odborníci na řešení fialových problémů. Rajchl tu politickou stranu už má, jen o ní zatím moc lidí neví - na případných demonstracích se dozví. Vidlák v tom novém politickém větru také , doufám, bude mít své místo. Zatím může udělat , co chce, ale k mnoha lidem se to prostě nedostane, vůbec o něm neví. Trochu se "zviditelnil" nynějším řvaním Cemperů a spol, ale to je málo. Já také chci, aby ten fialový sliz vypadnul co nejdříve - ale chtít nestačí, na to je potřeba velkého davu lidí. Já odhaduji, že to začne v prvním kvartálu přístího roku .

Průměrný počet slepic: 4 (7 hlasů)

Pro nás ano, ale všimni si, že ti, co oné pohádce věřili, věří dál. Samozřejmě, někteří to jedou za peníze, ale tipuji, že většina populace jede dál. Koneckonců, 4 nohy dobré.
Merkelová to vytáhla proto, že zájmy Evropy a USA se již zásadně rozchází, jenže Evropa je v pytli. Myslím, že ji historie bude soudit mírně.
Na západě musí každý politik zvážit, zda si troufne více naštvat amerického protektora, nebo své voliče.

My na východě jako vazalské státy to máme jednodušší, voliči jsou irelevantní, dohlasují co mají.

Průměrný počet slepic: 4.8 (14 hlasů)

Teď po té skandální zprávě s Merklovkou tuplem nebude chtít Putin cokoliv podepisovat. Nebude jim věřit ani nos mezi očima.
A diví se někdo? Já ne.

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

Ono Rusko taky podepsalo a následně porušilo tohle: https://en.wikipedia.org/wiki/Russian%E2%80%93Ukrainian_Friendship_Trea…

A to ani nebylo uprostřed války s Ukrajinou.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Tak znova. Agrese NATO proti Rusku začala před 2014.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Buďte konkrétní.

Zatím bez slepic

bylo třeba příliš hodného Vladimíra popíchnout k akci. Tu válku prorokoval CIA už začátkem devadesátek, tehdy jsem nechápal proč by se Ivani měli řezat mezi sebou. Jistě to sepsali jako varování, jak je zvykem, ale použili jako návod.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

ad Peru - whataboutimus
ad Minsk-2 - ten vznikl až PO začátku Ruské agrese (anexi Krymu)
ad institucionální nepřítel Ruska - to je vnitřní záležitost Ukrajiny do které nemá Rusko co mluvit. Navíc Rusko samo se rozhodlo NATO tak nazývat
ad porušovaní práv - jaké porušování máte na mysli? Věci jako zákaz ruskojazyčných médií vznikly až po začátku války.
ad adorace Bandery - to nedává dostatečný důvod k válce. Konec konců Rusko adoruje Stalina nebo Dzierzhinskeho. Co se týče počtů obětí jiná liga.
ad atomová bomba - to bylo před nebo po začátku války?

ad Francie 1936 - spekulace. Navíc srovnání pokulhávající na obě nohy.

Průměrný počet slepic: 1 (6 hlasů)

Státní hranice se vážně nemění na základě názoru jedné poslankyně parlamentu.

Zatím bez slepic

1/ Whataboutismus je typická odpověď lidí, co obhajují pokrytectví nebo utilitarismus. Neuhýbejte a vysvětlete, proč tedy Ukrajina se vystřídal celý orloj figur a Peru nic (už jsou tam i mrtví)
2/ Jestli myslíte zábor Krymu, ten proběhl po porušení této dohody: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/protesty-na-ukrajine-21-unora-20…
Minsk-2 vznikl jako cesta, jak se vrátit ke statu ante bellum. Jenźe ani UA, ani její zahraniční pánové neměli zájem, mysleli, že to vyválčí.
3/ Přečtěte si prosím pravidla OBSE a zkuste znova. Žádná země si nesmí zajišťovat své bezpečnost na úkor snížení bezpečnosti jiné země.
4/ https://www.rferl.org/a/ukraine-pace-criticizes-language-law/28790456.h… - rok 2017. Toto bylo jedno z mnoha pošlapání Minsk-2.
5/ Nástup Hitlera také nedával dostatečný důvod k válce, bohužel
6/ leden 2022, více než měsíc před válkou

Ad 1936 - Není spekulace. Německý rozkaz k ústupu v případě narazení na jakýkoliv odpor je historicky doložen. Srovnání s UA nemusí být přesné, ale je dobrou demonstrací toho, že někdy je preventivní zásah dobrá věc.

Zatím bez slepic

Ad 1 - S Ukrajinou to nemá nic společného, proto je to whataboutismus. Držte se tématu.
Ad 2 - Interní záležitost Ukrajiny, která neobhajuje anexi části území ze strany jiného státu.
Ad 3 - Členství v NATO jako takové nepředstavuje dostatečný důvod pro invazi. Pokud by tomu tak bylo tak by Rusko muselo napadnout i Estonsko a Litvu jakožto členy NATO.
Ad 4 - Rok 2017 tedy tři roky po začátku ruské agrese a anexi Krymu. Kauzalita mluví jasně.
Ad 5 - Další nesmyslné srovnání.
Ad 6 - Nikoliv. Více než 7 let po začátku války a anexi Krymu.

Ad 1936 - přečtěte si znovu svůj příspěvek. Spekulace to je.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Konec konců Rusko adoruje Stalina nebo Dzierzhinskeho.

Vašimi slovy Whataboutismus :)

Zatím bez slepic

Přečtěte si můj příspěvek znovu, třeba Vám dojde proč jste mimo.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

V Kyjevě určitě neprotestovaly statisíce Ukrajinců! Kde jste na tu dezinformaci přišel?
Kromě toho, použivat letecké bombardování a ostřelování těžkým dělostřelectvem proti civilistům je válečný zločin. Je dnes na Ukrajině, stejně jako byl v roce 2014 v Donbasu. Tam se to dělo v rámci ztv. "protiteroristické" či "karatelské (=trestné) operace pravidelných i nepravidelných jednotek kyjevského režimu. A ničím to nelze omlouvit. Ostatně, zpochybňování trestných činů genocidia je u nás trestné trestní sazbou až 3 léta, tak važte slova...

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

ad "statisíce" - jde o odhad Borise Nemcova. Nyní po smrti. Další z obětí putinovských čistek.
ad "genocidium" v Donbasu - https://euvsdisinfo.eu/report/armed-forces-of-ukraine-have-committed-wa…

Pokud máte důkazy, že šlo skutečně o genocidu podle mezinárodního práva a ne o collateral damage války, kterou Rusko začalo tak sem s nimi. Vlastně je ani nemusíte posílat mně, můžete je rovnou poslat například OSCE. Mně můžete poslat až konečné vyjádření OSCE k Vašim tvrzením.

Do té doby vážit slova samozřejmě nebudu. Ale děkuji za upozornění.

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)

Proč by se měl namáhat? OSN vydalo dosti jasnou zprávu, co na Donbase provádí Azov et consortes.

Ale to je jedno, žvatlat můžeme, výsledek je již víceméně daný.

Zatím bez slepic

Kdyby ta zpráva byla jasná, tak celý svět stojí na straně Ruska.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Jste trouba🤣🤣

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

In reply to by Zahrada (neověřeno)

Trvalý odkaz

vyargumentoval :))

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)