Pokec s Doníkem

Autor
Štítky

Tak nám Andrejko dneska zasedne v bílém baracku k jednání s největším ruským agentem Donaldem Trumpem. Tím Trumpem, který je ohrožení pro demokracii, který chce stavět zdi a ploty, který se určitě osobně zasadil, aby nelegálním imigrantům brali děti. Tím Trumpem, který svojí celní politikou v podstatě ukončil globalizaci a dává Ameriku na první místo. Tím Trumpem, který svojí hubou už nejmíň pětkrát spustil atomovou i konvenční válku, ale ve skutečnosti ještě nezačal ani jednu. Tím Trumpem, který jako jeden z mála prezidentů USA ví, kde je Česká republika a neplete si ji s Čečnou. 

Ještě bychom mohli dodat, že Babiš i Trump jsou byznysmeni a kdybychom pátrli v začátcích jejich podnikání, asi bychom zjistili zajímavé věci plné nelegálních peněz, daňových úniků, nepřátelských převzetí a fingovaných bankrotů k oddlužení. Oba dělali byznys v reálných statcích, nejsou to bankéři, co dělali z peněz peníze pro peníze. 

Kamarád JakuP mi poslal tento odkaz: 

http://neviditelnypes.lidovky.cz/politika-fort-ivanka-aneb-neco-za-neco-d8z-/p_politika.aspx?c=A190301_221348_p_politika_wag

Víte, úplně jsem zapomněl že Roman Joch ještě existuje a tímto chci JakuPovi poděkovat, že mi ho připomněl. Občanský institut, naše jednovaječné dvojče s Evropskými hodnotami. Akorát Janda je ojrohujer a Joch zase amerikohujer. Když s nimi čtete nebo posloucháte nějaký rozhovor, tak zjistíte, že ti dva by si klidně mohli prohodit svoje ředitelská místa a nikdo by nepoznal rozdíl... 

Každopádně musím souhlasit s Jochem, že v rozhovoru s Trumpem půjde o americké zbraně, americkou dostavbu Temelína, americké požadavky a české peníze. Nicméně našla by se malá naděje, že Trum bude mít pro naši zemičku zvíci jedné Newyorkské čtvrti slabost. Máme tu totiž hezký holky. 

Proto bych viděl tři možnosti výsledku jednání: 

1. Babiš odjede s protaženým obličejem. Tuto možnost bych viděl nejpravděpodobnější. Dozví se, jak rozsáhlý odposlechový materiál na něj mají, dozví se, co musí koupit a kolik to bude stát a odjede s nějakým vágním příslibem skvělé společné budoucnosti, která bude platit do chvíle, kdy zase budeme mét nějaké miliardy na utrácení. Pak to začne znovu. Žádná státní návštěva u nás, žádné vyjednávání, žádné ústupky, jen požadavky. Babiš se pěkně vrátí pod Zemanovu sukni a bude rád, že je rád. 

2. Babiš si upevní postavení nové TOPky. Kalousek bude odhozen na smetiště dějin, nedostane svůj pravidelný příspěvek na politiku od US ambasády, neziskovky zázračně přestanou Babiše pomlouvat a na serveru Demagog.cz najednou bude Babiš mluvit pravdu a nic než pravdu. Zeman pomalu doklepe svoji prezidentskou roli a Babiš ho přestane brát v potaz, protože už nebude muset. V té chvíli bych čekal, že budeme mít opravdu Westinghouse Temelín a naše armáda dostane svých pár méněúčelových vrtulníků k ničemu. 

3. Trump přijede na návštěvu a potká se u nás se Si-Ting Pingem i Putinem a podepíšou novou převratnou velkolepou dohodu o omezení zbraně, ale také o tom, že oni tři velcí hráči se nějak domluví a Evropa ať jde do prdele. Merkelová i Macron budou koukat jak trubky.  Temelín a vrtulníčky proti tomu budou úplné prkotiny. Zeman se zaskvěje v roli hostitele a závěr jeho politické kariéry bude velkolepý. Odlesk dopadne i na Babiše, který se stane příštím prezidentem a postupně ho u nás nikdo nebude mít rád. Oh, to jsem se zasnil a pustil si fantazii na špacír... 

Tož uvidíme s čím naši hoši předstoupí před kamery a co napíšou na twitteru. 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Já se rozhodně s nějakým Andrejem Babišem bavit nebudu!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

bo neví, co má dál dělat. Poláci koupí F16 a F35 a patrioty a co my? Taky něco koupíme, i na dluh. Uvidíme už dnes. A bureš bude first, kdo se to dozví.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

že nic dobrého nepřiveze, žádné blaho nebo peníze. Nevím, proč tam jel. Třeba musel - a to je ta nejhorší zpráva.

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je tu docela trefná paraela s Háchou 14.3. 39. Ten jel také na návštěvu a jak to dopadlo.

Zatím bez slepic

Myslíte, že Trump si bude hrát na honěnou s Babišem kolem stolu? :-)

Zatím bez slepic

Kníže hodnotí lokaje:
https://cz.sputniknews.com/ceskarepublika/201903069387493-Slovensko-Kar…
Pí Čaputová vede, Petříček v závěsu.
Chválí Ježibabiše. Měl by se zamyslet, zda nedělá něco špatně.
My bychom se měli také zamyslet.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

I když spíš ženské budou spokojené a hrát veselohru.
Jenom k tomu přidám,co dnes uvádí Vlk.
Světový hospodářský vývoj jde mimo USA i Evropu.
Je nutno k tomu dodat,jak ekonomika některých evropských zemí,postavena na cizích základech,to samé USA.
Pokud měli kolonie,vzkvétali a také cizí mozky,pracovité emigranti,to pomalu končí.
Německo vydělalo na rozbití socialistického tábora,pokud se Německu nepodaří udržet EU,nové kolonie,půjdou dolu také.
Takže Babiš jede do Bílého domu,udržet aspoň přiměřeně USA nad vodou.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

3 - nerealne
2 - nerealne
1 - vysoko pravdepodobne. Dostane ponuku co sa neodmieta :D. Z bodu 2 asi ten Temelin :D

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

novej sice nie Delfskej ale predsa len vestiarne
https://www.hlavnespravy.sk/ake-tajomstvo-ukryva-goldmanova-cena-ktorej…
a pan Schwarzenberg o problemoch Slovenska. Nastastie ma pre nas velmi jednoduche a ucinne riesenie ktore posunie Slovensko daleko pred - sice nie vyspely Zapad - ale aspon pred Cechy.
https://www.hlavnespravy.sk/slovensko-ma-teraz-strasne-problemy-tvrdi-s…
Nuz iba rano a uz tolko zabavy to snad neunesiem:)

Zatím bez slepic

In reply to by alien (neověřeno)

Trvalý odkaz

Z. Čaputová, poté co dostala G. cenu, opustila po 16 letech neziskovky, začala advokátní praxi a vstoupila do politické strany rovnou jako její místopředsedkyně. A jsou tací, kteří to považují za náhodu.

Zatím bez slepic

Co je G. cena?

Cena za creativni praci s valstnim G-bodem ve visualnim umeni Jandovskeho stylu?

Zatím bez slepic

https://cs.wikipedia.org/wiki/Goldmanova_cena

Váš komentář je cena za to, že člověk nesleduje to "vlákno", a tedy kdo reaguje na CO, čtěte pomalu a postupně, ne na přeskáčku.....(rada sice nevyžádaná ale myslím to ..... nejspíš upřímně)

Kdo se dívá vidí, a kdo ne, ten se diví!

alien (neověřeno) dne Čt, 07. 03. 2019, 08:10
něco napsal -tam tu cenu máte celou,
a na to byla reakce kolegyně, už jen ve zkratce, tedy s G. cenou..............

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Donik, ty sedíš v oválu?
Ťažké pre ožralu
v ňom najísť roh,
kde by vychcať sa moh.
Kde tu máš hajzl?
Dole bol pajzl
dal som tri plzně
rozkrok mi mrzně.
Zatop v tym pecku
dáme si decku
pokecáme o svetě
a čo je na netě.

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

??

Zatím bez slepic

československá babišovina.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Návštěva Andreje Babiše v USA je zajímavá, ale ještě zajímavější jsou události kolem ní.

Návštěvu Andreje Babiše zařídil Hynek Kmoníček, ale zásluhy si chtěl připsat Tomáš Petříček, z dopuštění Pocheho ministr zahraničí ČR. Než Petříček přistál v USA, návštěva byla oznámena, takže i největšímu podporovateli sobotkovců v ČSSD muselo dojít, že se chtěl Petříček chlubit cizím peřím. USA dalo dost jasně najevo, že nějakého Petříčka mají u zadní části těla, a stačilo k tomu tak málo, zveřejnit pozvání pro A. Babiše ještě před přistáním Petříčka. Takhle po hubě dostal ministr zahraničí naposledy v Moskvě v 1968 před invazí, a ještě předtím v březnu 1939 nebo v září 1938. A ČSSD nic. Být Hamáčkem, začnu přemýšlet o výměně ministra zahraničí, protože Petříček možná vylepšuje image ČSSD v Bruselu, ale ne ve Washingtonu, Moskvě, Pekingu a u voličů. Naštěstí s koulí Poche - Petříček se ČSSD do sněmovny už nedostane.

Donald Trump si pokecá s Andrejem Babišem na téma výzbroje české armády a přátelsky mu doporučí, aby zastaralou výzbroj obměnil. Andrej Babiš přijede s tím, že česká armáda si koupí pár tanků Abrams (odhaduji tak 30-40), nějaká nová BVP náhradou za nepovedené Pandury a pár víceúčelových vrtulníků (zhruba kolem 12). K tomu nějaké další zbraně, možná protiletadlové a protitankové rakety.
Andrej Babiš se odvolá na hubený český rozpočet sužovaný odlivem dividend do zahraničí, postěžuje si, že není doceněn v Bruselu, a oba si společně zanadávají na trio Juncker, Merkelová, Macron. Takže A. Babiš nákup zbraní slíbí, naplánuje je do dalších státních rozpočtů, a na nákup zbraní si ČR půjčí u USA a zřejmě prodá i ten nepatrný zbytek zlata, který ČR poslala do USA a který už tam zřejmě dávno není.

Oba si popovídají o dostavbě Temelína a Dukovan, která se ale potáhne tak dlouho, že mezitím Westinghouse zkrachuje nebo definitivně ztratí schopnosti stavět jaderné elektrárny, protože už pěkně dlouho nic nepostavil. Naposledy v 1979, takže po 40 letech už mu ti technici, kteří kdysi stavěli jaderné bloky, vymřeli stářím. Navíc po bankrotu v březnu 2017 (více zde http://e-republika.cz/article3863-Pro%C4%8D-bankrotuje-Westinghouse) jde o rizikového zájemce. Možné zájemce o výstavbu Temelína a Dukovan zhodnotili už v roce 2017 a od té doby se nic nezměnilo. https://hlidacipes.org/vyplati-se-nova-jaderna-elektrarna-podle-vladnih…

V úvahu připadá 6 zájemců: Americko-japonský Westinghouse (reaktor AP 1000), francouzská Areva (reaktor EPR), stejná firma v konsorciu s japonským Mitsubishi (reaktor Atmea One), ruský Rosatom (reaktor AES-2006) jihokorejské Kepco (APR1400) a čínský CGN (Hualong One).
Rusové nemají úspěšné projekty nových reaktorů po světě, jejich stavby se zpožďují a jsou známé mnoha nehodami při výstavbě. Americký Westinghouse a francouzská Areva jsou ve finančních problémech na hranici bankrotu a čínské společnosti nemají žádnou zkušenost s budováním jaderných elektráren v zahraničí (jen v Číně). Jižní Korea si zvolila prezidenta, který ustupuje od jaderné energetiky a její reaktory by potřebovaly značnou revizi technologie. Jihokorejské jaderné projekty navíc momentálně nevyhovují bezpečnostním standardům Evropské unie. Westinghouse navíc ani nebyl schopen nahradit ruské palivo pro Temelín.
Ve skutečnosti ve světě není nikdo, kdo by byl schopen postavit nový jaderný blok, všechno jsou pokusy.
Podle všeho ale budou Donald Trump a Andrej Babiš diskutovat o modulárních jaderných reaktorech, což by znamenalo menší jaderný reaktor v každém kraji. Protože se má Babiš sejít se zástupci Westinghouse, asi přijede zpátky s nápadem výstavby modulárních reaktorů Westinghouse LFR. Protože i tak malé reaktory jsou pořád ještě jaderné reaktory, i když jednou na nízce obohacený uran (low-enriched uranium (LEU) – 20% U-235), vztahují se na ně bezpečnostní zóny a pravidla. Z návštěvy Babiše v USA klepne všechny Rakušáky, Bavoráky a Angelu Merkelovou, a Drábová Babišovi vysvětlí, co to znamená stavět jaderný reaktor. Celá výstavba vyzní do vytracena, protože nikdo nechce být pokusným králíkem výstavby modulárních reaktorů, když nejsou ještě odzkoušeny. V každém případě odhaduji, že nám Andrej Babiš oznámí, že domluvil desítky malých reaktorů do každého města a odpadním teplem budeme vytápět města. Městské liberály, Bursíka, Kateřinu Biomasu, Jihočeské matky a jiné klepne. To nerozdýchají.
Babiš Trumpovi slíbí podporu výstavby modulárních reaktorů, navrhne jejich výstavbu, a nechá Drábovou a spol. dlouho zkoumat, jak nápad zavést do praxe, za zděšených protestů z Rakouska, Německa a celé EU. Není to zase tak špatně vymyšlené. Nájemní pisálci jako Pehe, Fridrichova nora, celá ČT a nájemné neziskovky jako Janda nebo Joch dostanou pokyn z USA, že Babiš je přítel USA, a kdo mu bude nadávat, přijde o prachy. Dobře se dívejme, jak se korouhvičky budou otáčet. EU bude zděšena a najednou si začne Babiše předcházet. O nějakém Čapím hnízdě už nebude ani slovo, přeci jej hned nenaštvou. Další nájemní pisálci, kteří berou prachy pro změnu z Bruselu (oni se od těch, kdo berou prachy z USA zase tolik neliší, berou ze všech zdrojů), dostanou pokyn na Babiše nenadávat.
Po české kotlině, moravských úvalech a slezských uhelných pánvích se rozvine mediální klid a mír, a nastane jednotná shoda oslav Andreje Babiše. Když bude Andrej Babiš chytrý, nechá odborníky důkladně zkoumat nápad výstavby modulárních reaktorů. Budou zkoumat roky a mezitím si budou všechny strany Andreje Babiše předcházet a žádná se neodváží jej naštvat.

Miloš Zeman do USA nikdy pozván nebude. Ten nevyřčený vzkaz je jasný. Ne, že by na tom záleželo v době telefonů, nebo si pro pokyny z bílé chýše může prezident dojít na velvyslanectví USA a není nutné kvůli tomu cestovat letadlem, ale jde o tu symboliku. Takže čekejme, že Miloš Zeman bude pozván na návštěvu Moskvy a Pekingu při nejbližší vhodné příležitosti. Andrej Babiš pozván nebude.
Kdysi za stoleté války mezi Francií a Anglií měli normanští šlechtici takovou metodu, jako podělit syny. Jeden bojoval na straně Anglie, druhý na straně Francie. Když se některý dostal do zajetí, ten druhý mu pomohl. Podobně to probíhalo v Anglii za války Štěpána z Blois s Markétou, války lancasterské a yorkské růže, a jiných konfliktech. Ostatně velmi podobnou politiku lavírování mezi dvěma císaři římské říše razili Přemyslovci, a vždy na tom vydělali. Miloš Zeman bude přijatelný ve světě neatlantickém, Andrej Babiš se stane tváří USA a přítelem Bruselu. Kauza Čapí hnízdo už skončila.

Konečně se zbavíme Miroslava Kalouska. V dnešní politice už pro něj není místo. Moravec jej přestane zvát do svých pořadů (už jej nahradil Pospíšilem), ČT jej přestane citovat. Nakonec jediným, kdo bude o Kalouskovi mluvit, bude Jaromír Soukup. Mirda Kalda Kalousek se odstěhuje do Bechyně do své neskromné vily postavené oficiálně z poslaneckých náhrad (zajímavé je, že mu na ni nemohly stačit, ale v matematice příznivci TOP 09 nikdy nevynikali) a tam bude chlastat a chlastat, až zmizí ze světa.

ČSSD a opoziční strany (ODS, TOP 09, KDU-ČSL, Piráti - Strana Zelených, STAN) dostanou signál, že se těžiště moci přesunulo do ANO. Na Andreje Babiše budou nadále pět jen chválu nebo velmi mírnou kritiku. KSČM nebo SPD se nikdo na názor ptát nebude.

ČT natočí oslavnou reportáž o nehynoucím přátelství USA a Babiše. Z ČT možná vyhodí - ukončí smlouvu pár příliš okatým kritikům Babiše jako varování ostatním zaměstnancům. Být Václavem Moravcem nebo Norou Fridrichovou, začnu hledat nové místo.

Hezké bude sledovat, jak se k problému postaví agent NATO z programu Gladio Juncker, vydíraná německá kancléřka Angela Merkelová nebo čeští upřímní přátelé USA Saša Vondra a generál Petr Pavel.

Andreji Babišovi se otevírá zajímavý manévrovací prostor na české i mezinárodní scéně. Nyní se teprve ukáže, zda je schopný politik a využije jej. Může získat hodně voličů proamerické lobby, ale také hodně ztratit ve voličské přízni. Může zvolit taktiku Angely Merkelové, všechny moudře vyslechnout, tvářit se ustaraně, nic neudělat a konat až teprve je zřejmé, že jiná možnost není. Prostě problém nechat vyhnít a vysedět, Merkelová je v tomto oboru považována za nejzkušenější političku, která dokonale ovládla jemné finesy tohoto umění.

V každém případě je návštěva Andreje Babiše v USA symbolický přelom politické scény v ČR a nastává nová éra. I u opozičních politiků uvidíme, kdo dokáže poznat, že Andrej Babiš: "Je to sice čubčí syn, ale náš čubčí syn, a proto ho budeme chránit." USA výroky pronesly o Fulgencio Batistovi na Kubě jako poprvé, a později o Somozovi v Nikarague.

A na závěr jedna hádanka. Hádejte, v které zemi zrušili oficiálně otroctví až v roce 1963.

Správná odpověď je Saúdská Arábie. V zemi neexistuje svoboda vyznání, shromažďování, projevu, ženy jsou diskriminovány a nuceny do předčasných manželství. Morálku kontroluje náboženská policie, která má rozsáhlé pravomoci. Trest smrti je udělován za homosexualitu a rouhání, nevěra žen je trestána ukamenováním, praktikuje se také usekávání končetin a ubičování k smrti patří také k běžným trestům. V minulosti byla například odsouzena ke zbičování i žena, která byla sama znásilněna. Důvodem k tomu to trestu bylo to, že si dovolila opustit domov bez mužského doprovodu. http://www.rukojmi.cz/clanky/750-saudska-arabie-extremni-pripad-politik…

To je jen na vysvětlení, jak mohou USA najednou přehodnotit postoj k Andreji Babišovi. Vedle činů Saúdských Arabů je Čapí hnízdo jen nevýznamnou banalitou.

Zatím bez slepic

Víte, že Jiří Pehe je nejspíše Maor z Nového Zélandu? Slovo pehe totiž v maorštině existuje a znamená hudba.

Zatím bez slepic

Pehe - tedy kdyby byl Čech, jmenoval by se asi Muzika.

Zatím bez slepic

On nic, Pehe muzikant. :-)

Zatím bez slepic

citujem:
V úvahu připadá 6 zájemců: Americko-japonský Westinghouse (reaktor AP 1000), francouzská Areva (reaktor EPR), stejná firma v konsorciu s japonským Mitsubishi (reaktor Atmea One), ruský Rosatom (reaktor AES-2006) jihokorejské Kepco (APR1400) a čínský CGN (Hualong One).
Rusové nemají úspěšné projekty nových reaktorů po světě, jejich stavby se zpožďují a jsou známé mnoha nehodami při výstavbě. Americký Westinghouse a francouzská Areva jsou ve finančních problémech na hranici bankrotu a čínské společnosti nemají žádnou zkušenost s budováním jaderných elektráren v zahraničí (jen v Číně). Jižní Korea si zvolila prezidenta, který ustupuje od jaderné energetiky a její reaktory by potřebovaly značnou revizi technologie. Jihokorejské jaderné projekty navíc momentálně nevyhovují bezpečnostním standardům Evropské unie. Westinghouse navíc ani nebyl schopen nahradit ruské palivo pro Temelín.
Ve skutečnosti ve světě není nikdo, kdo by byl schopen postavit nový jaderný blok, všechno jsou pokusy.
..mas odkial??
S ktorou spolocnostou si to porovnaval, ktora aktualne stavia nejaku AE nacas a podla planu??
Mas humorne obdobie?? 😊

Zatím bez slepic

Zvedavce,
nelze dokládat něco, co není. Jak Ti mám doložit, že nikdo nestaví vhodný reaktor, který by mohl být v ČR, když Ti nestačí ani odkaz v článku na reaktory, které jsou aktuálně ve výstavbě? Četl jsi vůbec odkaz?

Jaderné elektrárny mají problémy všechny, ale žádné tolik zpoždění proti plánu jako ty, které staví ruské společnosti. Až se dost vynasměješ nad budoucím vítězstvím Čaputové, zkus si najít něco o výstavbě Hahnkivi 1, která je opět odložena o 4 roky a staví ji RAOS, dceřinná společnost Rosatomu. Jestli ti přijdou 4 roky málo, pak v pohodě zvládneš prezidenství Čaputové, i když Ti ji za prezidentku opravdu nepřeji.
Nu a ČR čeká rozhodnutí o výstavbě jaderných bloků, kdy Američané teprve vyvíjí jaderný reaktor VTR, který jim poskytne možnost otestovat technologie rychlého reaktoru. Rusové mají svůj BN-800 v Bělojarsku jen jeden, a další BN-1200 chystají až někdy po 2030. Jestli nám Babiš přiveze dárek v podobě nových nevyzkoušených amerických reaktorů, možná si budeš moci brzy v hymně zpívat "Nad Karpaty" místo "Nad Tatrou sa blýská, hromy divo bijú." A na místě bývalé ČR si zřídit termální lázně s lehce nukleární vodou na břehu velkého jezera.
Dám dva odkazy, které Ti při pečlivém přečtení poskytnou odpovědi na další otázky ohledně reaktorů aktuálně ve výstavbě nebo uvažovaných.

https://www.euro.cz/byznys/americane-chteji-dohnat-rusy-investuji-do-vy…

https://oenergetice.cz/jaderne-elektrarny/zprovozneni-finske-jaderne-el…

Zatím bez slepic

In reply to by bees (neověřeno)

Trvalý odkaz

Děkuji za odkaz, doporučuji všem zájemcům o jadernou energetiku k přečtení.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

- len ze odkial to mas :D.
Zjavne zacne byt v na tomto fore ceskym hitom ohanat sa Caputovou.
4 roky pre JE ?? pohoda. Anglicania pri svojej top ponorke meskali tusim 2 desatrocia. Dialnica BA-KE meska tiez 20 rokov. :D :D :D
Mozno keby si dolozil, ktora JE sa dostavala a spustila v termine - bolo by to jednoduchsie. Alebo kedze si znaly, urob nejaky vlastny sukromny prieskum, kolko je stredna doba omeskania pri vystavbe JE. Vies - nech mame na com stavat. Jedno cislo pdr znamena.
.. a prave citam WIKI
https://en.wikipedia.org/wiki/Hanhikivi_Nuclear_Power_Plant
vies ty o tom ze ju este nezacali ani stavat a plan zacatia prac je 2021 :D :D :D
On 21 December 2018, Fennovoima announced that it had received a new schedule to receive the construction license and start construction of the plant in 2021
Ze ty mas fakt srandovne obdobie chlope :D...?? ci??

Zatím bez slepic

Ale ano, vím, že Hahnkivi ještě nezačali stavět, o to kurióznější je to zpoždění, protože prostě nemají dostatek kapacit na výrobu speciálních materiálů pro potrubí a ventily primárního okruhu. Stejně se nakupují v Rusku, kde občas spustí výrobu (asi tak 2x ročně), když se jim sejde dost objednávek. U Hahnkivi o odložení požádal investor, nikoliv státní dozor, takže zpoždění v projektu je plně na vrub RAOS. Smlouva byla podepsána v prosinci 2013 a 5 let je na přípravu projektu dost času. Původně měli začít stavět ve 2018 a zahájit provoz ve 2024.
A nějaká zpoždění ve stavbě britské ponorky nemůžeme brát v potaz u jaderné elektrárny. Britové mají nakonec stejně jen poslední vývozní artikl, život královské rodiny.
Sledovat střední dobu zpoždění při výstavbě jaderného bloku nemá smysl, když je každý jiný. ČR si je stejně bude muset koupit v USA (krachující Westinghouse), nebo, když EU a Macorn silně zatlačí, u stejně krachující Arevy. Takže je to v pohodě, stačí, když Babiš ty bloky koupí v USA a zaplatí. Samotná dodávka už není podstatná. :-)

Mno a co se týká pí.Ča puta. Když ona je tak obskurní figurkou na prezidentku Slovenské republiky, že tomu nejde odolat a není to humorným obdobím. Kde jste ji v Pezinoku vyhrabali? Proč jste ji nenechali v té neziskovce? To nevymyslíš. Ale opravdu ji Slovákům nepřeji, to už by byla moc velká škodolibost. Je totiž totéž, jako kdyby si Slováci zvolili do čela Vasila Bilaka v 1990. No nic, teprve s ní zažiješ to humorné období. :-)

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Není to dlouho co se psalo,ve Finsku staví JE AREVA a tam je dost velké zpoždění.
O té budoucí,co má stavět Rusko jsem nevěděl.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

takze v tomto pripade hovorit o oneskoreni resp. meskani je znacne zaujimava lingvisticka logika :D

Co sa tyka strednej doby meskania pri zacatej vystavby JE - kedze si sa pozastavil nad 4 rokmi - davam ti domacu ulohu:
Zober 10 JE - zisti, aky bol plan, zisti, o kolko po zacati vystavby ten plan natialhli. Urob priemer. daj do pľacu.
A bude dobre ako to bude roznoroda produkcia. USA, F, GB, R. Som zvedavy, k akemu cislu sa dostanes.
A az to cislo budes mat, potom pokecame, ci je 4 vela, malo, priemer :D.

A este jedna podotazka - si si isty, ze o odklad poziadali Rusi? Neboli v tom nahodou trochu zakomponovane sanckie za Krym po 2014? Nastudoval si si bengal, co bol okolo rozhodnutia Orbana, ze Paksi budu rozsirovat Rusi??

Obavam sa , ze za chvilu budu Rusi rovnakou logikou zodpovedni za oneskorenie vystavby South Stream 😂😂😂

Zatím bez slepic

Zajímavá manipulace hned na začátku textu, protože samozřejmě platí, že opozdit se může i něco, co ještě nezačalo. Sice začátek projektu není sledován tak ostře jako konec a termín spuštění, ale přeci jen, pokud někdo včas nezačne, nemůže čekat, že na konci dodrží termín. Jakýkoliv plánovaný termín může být opožděn. Pokud se rozhodne, že stavba začne třeba v červenci 2018 a dnes se ještě nestaví, jde o zpoždění s fatálními důsledky na konci.
Rusové si ventily ze speciálního materiálu vhodného pro primární okruh vyrábí sami, nikdo jiný je kromě USA už nevyrábí. Jenže se stejné materiály používají i v jaderných ponorkách, takže se vyrábí po kusech ve velmi malých sériích, kdy se čeká, až se sejde dost objednávek.
Nakonec je úplně jedno, z jakých důvodů JE dosud nedodává proud. Došlo ke zpoždění výstavby a jestli jsou za tím materiály nebo sankce je lhostejné. Elektrárna el. energii nevyrábí a to je jediný fakt, který stojí za zkoumání.
South Stream do toho netahejme. Domácí úkoly neberu.

Zatím bez slepic

Pane Gerd.
Perfektní,
Jen mě to potvrdilo na co myslím delší dobu s Babišem na věčné časy,proto řekl,jsme tu pro všechny.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane zemědělče,
všeho do času, i Babiše. Teď je ještě na vrcholu, ale za 1-2 roky budou USA už pomalu připravovat smečku dalších kandidátů. Američané si ty své příznivce lehce vychovávají roky. Třeba takový Pavel Bělobrádek byl v USA na školení. Nebo Lenka Bradáčová. Oba byli na programu International Visitors Leadership. Zajímavé je, že Bělobrádek ihned po návratu lehce podporoval Westinghouse a současně prohlásil, že je mu jedno, jestli ve sněmovně sedí muslimové. On, pravý křesťan. Asi v USA dostal doporučení, co má říkat na adresu integrace muslimů. Další jména jsou Ivan Gabal, Helenka Langšádlová, Jakub Janda - to jsou ti noví nástupci. Počkejme si, až na školení do USA pojedou Piráti.

Ale tím hlavním důvodem pozvání do USA asi bude Sýrie, kde velvyslankyně za ČR zastupuje díky idiotské politice spousty zemí zájmy států EU, a USA. Řekl bych, že USA mají pro Babiše návrh, aby ČR dělala bílého koně americkým firmám, které se zúčastní obnovy Sýrie a Babiš má tlumočit do Sýrie vzkaz: "Nechte USA prostřednictvím českých firem vydělat na obnově Sýrie a USA zapomenou, že kdy volaly po odchodu Asada."
Nabídka, kterou nelze odmítnout. Čekejme příliv amerických investic do ČR. Jako malý stát budeme muset šanci využít, stejně nemáme jinou možnost.
Babiš jel do USA, protože je zrovna český premiér. Pozvání bylo pro českého premiéra a domlouval jej Hynek Kmoníček s americkým velvyslancem Kingem. Oba odvedli profesionální práci už v době, kdy si na ministra zahraničí hrál ještě Poche a o Petříčkovi ještě nebylo slyšet.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tedy na jednání pánů Kmoníčka a Kinga usuzuji z veřejných zdrojů, výsledku jednání a logiky zájmů. U jednání jsem nebyl a jiné než veřejné informace nemám, ale závěr je zřejmý.

Zatím bez slepic

Ja ho slysel mluvit v parlamentu. Nevim, co bylo horsi, jestli blbosti co z nej padaly nebo to, ze sde v parlamentu vsichni tvarili, jakoze mluvi normalne.

Je nazory byly pan Bakala tohle, pan Bakala tamhleto.

No, uz toho Stalina obcas chapu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

This is also a very good post which I really enjoyed reading. It is not everyday that I have the possibility to see something like this.
http://potty-racers3.com

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Proč je Babiš pro Trumpa zajímavější, než Zeman ?
Především proto, že Zeman nerozhoduje. Prezident má u nás pořád dost málo pravomocí, na rozdíl od předsedy vlády, jehož strana má navíc nebývalou podporu ze strany obyvatel. Babiš nejenže může něco deklarovat, on to také může prosadit. Na symboliku si Trump nepotrpí, je to pragmatik, jako každý správný kapitalistický rváč.
Trump má s Babišem jistě víc společného, než se Zemanem a docela věřím, že se na pokec s ním (a s jeho manželkou) docela těší. I ve funkci prezidenta si potřebuje užít trochu zábavy. V mnoha ohledech jsou to spřízněné duše.
Samozřejmě, že musí navenek prokázat, že nejde o zábavu, ale o americké zájmy. Jeho postavení doma je oproti Babišovi docela slabé, pořád musí držet na uzdě zbrojaře, kteří by se ho rádi zbavili. A tak spojil obé dohromady.
Jsme pro USA zajímavá země, ale neměli bychom se přeceňovat.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

No nedělejme si iluze, stačí se zamyslet jak došlo ke vzniku "samostatného" Československa.
I ta grafika v odkaze s těmi vlaječkami a pořadím je symbolická. Takže správně je nepodceňovat ale zejména nepřeceňovat a nepřestat pro vášně vnímat REALITU.
Prostě bylo to v zájmu USA vrazit klín do monarchií v Evropě, příprava na tzv II světovou, jen to dopadlo v 1945 trošku jinak, stane se. Boj stále trvá.
https://cz.usembassy.gov/cs/100let/
Zkuste dnes začít s právem národů (už jen ten národ československý byl síla) na sebeurčení, pamatujete si ještě ten fičák, co tu spustil ten "odborník" na mezinárodní právo a nedělitelnost Ukrajiny...o Kataláncích a jiných nemluvě...
Asi tak jedině zas "národ kosovský"....bylo by to směšné, kdyby to nebyla tragedie...

Zatím bez slepic

Pro naivky, kteří si myslí, že v mezinárodní politice šlo někdy o práva národů, stačí říct 4 slova:

Kosovo, Krym, Katalánsko, Kurdistán

Pokud někdo bude něco vykřikovat o lidských právech, nechť si srovná:

Kuba, Venezuela, Saúdská Arábie, Jemen

Státy nemají přátele, jen své momentální zájmy.

Zatím bez slepic

Len doplnim - zopar statov ma tu moc presadzovat svje zaujmy, resp. zaujmy svojich vladnych spiciek.
Zvysok statov sa musi zariadit podla toho kto aktualne taha pilku ✌
A zopar statov ma smolu, v nespravnom case na nespravnom mieste - Juhoska, Grenada, Syria ...

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Byli jsme před Rakouskem a budeme i po něm. Byli jsme před EU a budeme i po ní. Však se ještě dočkáme konce EU.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Bohužel, žádné lákavé možnosti se nám případným koncem EU neotevřou.

Bohužel, politika jádra EU je tak nepřijatelná, že to bude bohužel volba z více velmi špatných možností, pokud tu možnost volby budeme mít.
Bohužel.
Rakousko Uhersko mi vychází ze zpětného pohledu pro střední Evropu docela případný projekt.

Zatím bez slepic

Ne, žádné lákavé možnosti se nám s koncem EU nenaskýtají, ale když jsou politici v Bruselu tolik tupí, je zřejmě konec EU jediným možným vyústěním jejich politiky. Další možností je, že všichni eurokomisaři ve svých funkcích skončí a přijdou noví lidé, kteří naberou jiný směr. Zatím, co se hlásí na místo Jean Claude Junckera (Frans Timmermans nebo Manfred Weber), nedává žádnou naději pro zachování a změnu v EU.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Doplňuji Vidlákem uvedené tři možnosti výsledku jednání o možnost čtvrtou:
4. Donald navrhne Andrejovi výměnu manželek,páč obě jsou to ještě celkem kočky a dneska je to cool.AB se odvolá na širší konsenzus a svoji reakci podmíní konzultaci v tripartitě a stanoviskem Zemana.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nedovolím si predikovat další vývoj po Babišové návštěvě u prezidenta USA. Tuším
však, že se něco mění a děje. Souhlasím s tím, že návštěvu provází podivné okolnosti.
Zejména mne překvapila skutečnost, že byl přijat šéfkou CIA. Toto nebylo dosud
nijak komentováno. Aspoň jsem to nezachytil. Mám však obavy, že nás čeká " okamžik
zklamaného očekávaní ". Přichází vždy když čekám nějaký pozitivní vývoj. Situace se
jeví pozitivně a slibuje optimistické naděje. Najednou je všechno jinak. Opak by mne
příjemně překvapil. Bojím se vývoje na Ukrajině i ve Venezuele. Snad naše republika
nezabředne do koalice " užitečných idiotů "
Dostal jsem odkaz na informaci, že se hybe něco kolem causy " Čapího hnízda".

https://www.ppmagazin.com/vybusna-vypoved-ctverice-vysetrovatelu-promlu…

Zajímavá informace ze života presstitutu.

https://www.ppmagazin.com/u-bakaly-maji-zitra-oznamit-proc-se-louci-s-d…

Zatím bez slepic

No a tím je pro normálního člověka trošku poodhaleno, proč je pidi strana ČSSD s výsledkem ve volbách nula nula NIC součástí moci výkonné a proč dřepí ve vládě divné figury, a AB s tím NIC nezmůže.
Nejde jen o "likvidaci" politické konkurence, ale i o to kroucení rukou aby dělal někdo to, co my chceme a nedělal, co my nechceme,... pak už pochopíte snadněji i toho Petříčka ve vládě......
A tak to chodí všude a rovněž nadnárodně a mezinárodně....
I "loutkovodiči" mimo ČR si nyní ukazují navzájem svaly.
Prostě politika "umění" možného a jako vydírací (vyjednávací se tomu říká) potenciál se použije cokoliv, proti komukoliv a kdykoliv. Před každými volbami se intenzita zvyšuje.
Andrej taky brzo vykecá, co nám z USA přivezl a jak drahé to spojenectví bude.
A dle reakce tuzemských zájmových skupin uvidíme, zda se i on v USA zalíbil, či ne, a hlavně KOMU.

Zatím bez slepic

A ještě dodám že také koně AB začnou dělat chyby, moc totiž korumpuje.....

Jen vytáhne AB paty, už jeho nejbližší Faltýnem řeší problém.

https://www.novinky.cz/domaci/499246-policiste-zasahuji-ve-faltynkove-d…
"Na dotaz advokáta prý policisté uvedli, že Faltýnek je v pozici „spolupracujícího člověka, kterého požádali o součinnost“"

A součinnost to je typu, že "spolupracujícímu člověku" byl zabaven mobil, počítač a prováděna domovní prohlídka v bytě a to jak v Praze tak i doma v Prostějově.

Že by akce zahájení předvolební kampaně do Europarlamentu?!

Zatím bez slepic