Příživníci

Autor
Štítky

Můj tatínek je velmi moudrý člověk, ačkoliv podle jeho nejvyššího dosaženého vzdělání byste to nepoznali. Obyčejný elektrikářský učňák. Až po dlouhém rozhovoru byste se možná odzvěděli, že běžně četl německou literaturu v originále a má přehled i paměť, která se hned tak nevidí. Dodnes mě překvapuje, jak přesně uměl usuzovat budoucnost. 

Kdysi... na začátku devadesátých let, když se Rusko rozpadalo a nebylo vůbec jasné, jak to dopadne, tak razil tezi, že Sovětský svaz, potažmo jeho aparátčíci se jen potřebovali zbavit příživníků v RVHP. Byl jsem tehdy mladý, moc jsem tomu nerozuměl, ale přesto jsem si zapamatoval tátovy příklady. Ano Rusko se téměř rozpadlo, ale těch miliardářů, co se tam najednou objevili. Rusko sice přišlo o Ukrajinu, Bělorusko a další země, kde mělo vělkou část svého průmyslu, ale pořád mu dost průmyslu zbylo a zbyly mu všechny doly na suroviny. Rusko je jediné země, která má na svém území všechny prvky mendělejevovy soustavy. Rusko má i přes problémy kosmický program, má dostatek jaderných raket, aby zničilo celý svět a celá Perestrojka nebyla vlastně nic jiného, než přestat dotovat příživníky v půlce světa a konečně si to svoje pohádkové bohatství nechat pro sebe - tedy pár papalášů s komunistickou minulostí. A obyčejní lidi? Na ty sere pes. I takový Mugabe nosil rolexky a jak vypadalo jeho Zimbabwe...

Pak jsem dospěl a během svého pracovního angažmá jsem se dostal do podniku Chodos Chodov. Asi vám to nic neříká, ale vězte že v osmdesátých letech tento podnik zaměstnával dva tisíce lidí a vyráběl vulkanizační lisy pro pneumatiky. A vyráběl víc lisů než celý zbytek světa dohromady. Kam myslíte, že ty lisy šly? Ano do SSSR. A tam je nejspíš házeli do Bajkalu, protože tolik lisů nikdy nikdo nepotřeboval. Ale Rusové je platili ropou a dalšími průmyslovými výrobky. Pak jsem se dostal do podniků k Babišovi a potkal se tam s lidmi, kteří v osmdesátých letech organizovali zahraniční obchod jako celek. Ti mi to potvrdili... Sovětský svaz od nás kupoval neuvěřitelné mnosžtví produktů těžkého i lehkého průmyslu, pro které neměl uplatnění, ale stabilizoval tak naše hospodářství. V Rusku to rezlo někde ve stepi, ale k nám proudila ropa, fosfáty a další suroviny i zboží. 

Pak přišel Gorbačov a celá perstrojka nebyla v konečném důsledku nic jiného, než pokus o SSSR na prvním místě. Zrušit tyto neúčelné hospodářské vazby na které Velký bratr v podstatě jen doplácel. Donutit své vazaly, aby začali nakupovat za tržní ceny. Že to zbídačilo celé Rusko? No a co? Ti hlavní nezchudli, ti pohádkově zbohatli a všichni ti ruští oligarchové a mafiáni se postarali, aby nic důležitého nezmizelo. Zmizelo 150 milionů lidí, kteří stejně jen vysávali bohatství Sibiře  a nově si ho museli koupit za světové tržní ceny. 

Rusko to tak dělá dodnes... kupuje ve svých bývalých republikách, kde si udrželo rozhodující vliv, ropu i zemní plyn a svými produktovody to vede do Západní Evropy a kasíruje. Naleziště na Sibiři, ta mají čas. Nejprve je třeba vysát všechny ty Tatarstány a Uzbekistány a pak, ža už nikde nebude, pak teprve dojde na ropu z vlastního ruského území. K tomu si rusko podrželo klíčový průmysl, který nejvíc inovuje a jde dopředu - vojenství. Pokud tomu nevěříte, podívejte se, co stál vývoj letadla páté generace Američany a co stál Rusy. Mohl bych pokračovat příklady od vojenských vrtulníků Kamov, bombardérů, houfnic, tanků i pěchotních zbraní. A kdo umí dělat dobré pušky, ten umí dělat i šicí stroje. Kdo umí dělat zaměřovače, ten umí dělat i dalekohledy. Kdo umí dělat rakety, ten umí vlastně skoro všechno. 

Podívejte se, jaká v roce 89 byla reakce východního bloku, tedy ruských spojenců... Lamentování, že je bratři v SSSR nechali jako kůl v plotě n holičkách. Několikaleté dokazování loajality soudruhům z východu, aby nakonec moskevské politbyro udělalo stejně to co chtělo. 

Když jsem teď koukal na výstupy z našich oslav dvacetiletého výročí vstupu do NATO, úplně jsem to všechno zase slyšel. To lamentování a obava, že nás ten americký spojenec nechá na holičkách.  Dokazování loajality ve chvíli, kdy si i v USA řekli, že se zbaví všech příživníků, kteří jim blokují statisíce mužů ve zbrani a sami se nepodílejí. Projevy státníků o jednotě v situaci, kdy Velký bratr uvaluje cla a zařizuje, aby spojenci pěkně platili plnou cenu a nejlépe ještě víc. A samozřejmě vědomí, že je to nejspíš k ničemu, protože velký bílý otec ve Washingtonu si to udělá po svém a na nikoho se ohlížet nebude. Loajalita sem, loajalita tam. 

Zdá se, že je v tom nějaká zákonitost... začátek konce každého impéria začíná ve chvíli, kdy se rozhodne zbavit se příživníků, kteří kdysi tvořili jeho velikost. 

V Rusku to tenkrát nedopadlo úplně podle představ. I přes novou aristokracii a pohádkové zbohatnutí pár lidí, stát to málem neunesl. Přišly převraty, střelba z tanků na Dumu, vměšování ze Západu, systematické ničení, společnost na kolenou a ve srabu ze kterého se dodnes úplně nevymotali. 

V USA to bude stejné. Zatím mají pocit, že stačí ten jejich Pax America jen trochu poštelovat, vylepšit a změnit dodavatelsko - odběratelské vztahy a všechno bude v pořádku. Ne, nebude. Dopadnou přesně stejně jako v tom Rusku. 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

In reply to by L.C. (z Kosy) (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ještě bych si dovolil doplnit, že za zbraně příští války považuji:

1. civilista maskovaný jako uprchlík před klimatem ozbrojený útočnou nebo loveckou puškou - zbraně mu na místo určení dopraví někdo jiný
2. drony s improvizovanými výbušninami
3. biologické zbraně dopravované v tělech sebevražedných atentátníků pod záštitou imigračního paktu prosazovaného v Bruselu
4. islamisté v německé nebo rakouské armádě, kteří ukradnou techniku a zaútočí na sousední stát s cílem vyvolat válku
5. pomoc spřátelených armád na obranu demokracie - nová verze okupace v 1968

Proti všem ostatním druhům zbraní nemá smysl bojovat, ČR se ubránit samostatně nedá, ale okupant ji nemůže ani udržet. Co proti tomu?

a) velmi pečlivě prověřovat, koho do ČR pustíme
b) mít obyvatelstvo s legálně drženými zbraněmi na osobní obranu

Zatím bez slepic

Tak.

Zatím bez slepic

Bude to vypadat, jako že nemám protiargument, ale opět se shodneme v prakticky každém bodu.

Můj názor na zbraně je všeobecně znám, myslím si, že dokonce i tady, přesto, nebo snad právě proto, se o tom snažím co nejvíce a nejčastěji mluvit. Málokdo si to uvědomuje fakt, že právo držet a nosit zbraň, není jen pouhé právo. A z mého pohledu to skutečně právo základní a nepopiratelné je. Je to ale zároveň i symbol. Symbol toho, že stát považuje své obyvatelstvo za natolik zodpovědné a vztah k němu za natolik rovnocenný, že nemá obavy svěřit mu do rukou zbraně.

Samozřejmě jakékoli omezení tohoto práva bude směřovat do horoucích pekel, protože totálně rozbije ještě ty poslední zbytky důvěry občana ve stát, které mu ještě zbyly. A buďme upřímní, stát nedělá mnoho proto, aby si svou pověst vylepšil. Podepisováním migračních paktů a různých finančních – fiskálních sanačních balíčků na ochranu bankéřstva mu zrovna neprospívá. Snahy některých ojro-poslanců sice na jedné straně rádoby bojovat za zachování našich práv na držení zbraní a na straně druhé stát přímo jako žalující strana proti vlastní zemi, protože odmítá uprchlíky, to pohřbívají ještě více.

Zajímavé jsou třeba ty biologické zbraně. Žádných totiž netřeba, protože pochybní „připrchlíci“ jsou natolik prolezlí různými parazity a patogeny, že proti nim de-facto neexistuje účinná obrana. Jediný migrant s formou otevřené tuberkulózy nadělá v obyčejné městské dopravě více škody, než pás s trhavinou. To není něco, na co bychom se měli připravovat, ale něco, co zde již v podstatě probíhá. U nás naštěstí zase ne tak drasticky, ale ze zážitků z různých nemocnic z Německa by leckomu vstávaly vlasy hrůzou. Raději si ani nepředstavujme, co by u nás, zejména v rozsáhlých městských aglomeracích, znamenala nákaza Ebolou, či Marburgem.

Pokud se ještě vrátím k těm zbraním, líbí se mi model, který můžeme vidět ve Švýcarsku. Žel, jak tu někdo, jestli dokonce ne Vy, vtipně podotknul, žije u nás příliš málo Švýcarů. Na našem školství bohužel nevidím, že se zde pokoušel nějaké vychovat. Teď se dopouštím omylu, protože školství má v prvé řadě vzdělávat a výchova by měla být samozřejmě na rodičích. Musím alespoň podotknou, že v okruhu mých známých se snaží vlastní potomstvo k podobnému uvažování a vztahu k vlasti vézt, i když to stále není takové, jaké by mělo být. Inkluze a protežování migrace, které ovšem vidíme leckde ve školách jim háže pod nohy dosti ošklivé klacky.

Zatím bez slepic

Doplnil bych, že ČR by místo prachů do tanků a letadel mohla vrhnout finance do vývoje sebevražedných dronů s lithiovými bateriemi. Lithium na vzduchu velice dobře hoří (reaguje s kyslíkem i vodou) a baterie by znásobila účinek nesení hlavice. Což by byl ekvivalent levné a efektivní obrany proti tankovým armádám nebo převaze stíhaček nepřítele.
Ale nějaký tankový prapor asi koupit musíme kvůli našemu členství v NATO, kdy se jedná o výpalné. Tak bychom aspoň ty hromady předraženého šrotu měli pořídit co nejlevněji.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Narostý souhlas. Bezpilotním prostředkům patří budoucnost. Na bezpilotních sebevražedných strojích již usilovně pracují jak Izraelci, tak Rusové a Američané bezpochyby také. A my jsme byli vždy hlavy otevřené, vždy jsme dokázali přijít s něčím, co ostatním vytřelo zrak. Tradici máme minimálně od vozové hradby.
Otázkou je, jak si s podobnými drony poradí prvky aktivní obrany jako trophy, či afganit, ale na vše se dá najít protizbraň.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

No, my si tu vesele blábolíme a ono už je v podstatě rozhodnuto. Stroj za miliardu za kus, no neberte to za ty prachy. Však to daňový poplatník zatáhne. A nakonec i ty kvéry mu seberem. Nějakou sračku, která to posvětí zákonem, přijmeme ve stavu legislativní nouze za pár minut a pak půjdeme do poslaneckého bufetu na gáblík a na štamprli.

https://www.novinky.cz/domaci/499450-nakup-12-vrtulniku-od-vlady-usa-se…

Zatím bez slepic

Kromě 12 vrtulníků si také ještě pořídíme stíhačky, tanky, dělostřelectvo a náboje a náhradní díly.

Zatím bez slepic

Pane Gerd.
Jen mě tak napadlo,proč se naši politice nehrnou do nákupu zbraní z USA.
Tam se nevyjednává o ceně,ani o úplatku.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane zemědělče,
věřím, že USA bedlivě sleduje, kdo co potřebuje za zbraně. Ostatně Trump se zeptal velmi návodnou otázkou Babiše, které ze dvou amerických společností dává při nákupu 12 vrtulníků pro českou armádu přednost. Přeloženo, kup si těch 12 vrtulníků, kde a za kolik chceš, ale na výběr máš jen dvě firmy a obě americké.
U Pandurů, což je rakousko - americká výroba, se o úplatcích jednalo. Politikům něco kápne i z nákupu vrtulníků, bát se nemusíme. Otázkou je jen, kterým politikům a jak moc.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

teď bude žrát melasu
stálo jí to za to?
Třpytilo se zlato?
Každý svého štěstí strůjcem
třeba slípka je krahujcem
chtěla lovit maso k jídlu
lepila jí noha k bidlu.

Zatím bez slepic

Anketa č.2 až dole - Koho budete volit do EP ?

Dejte si ji ! Budete doslova šokováni, jaký je výsledek !

Zatím bez slepic

Ale 53 % pro SPD je přece jenom překvapení, zejména na pravicovém webu.

Zatím bez slepic

Tak to přijde demokratický šturm,
Okamura a zejména MUDr David, by měli být velmi ale velmi opatrní!
A nikdo z "dolních" v SPD by se neměl moc vyjadřovat..aby zase nebyl nějaký ten pseudo.......a bacha bych si, být v SPD, dala na "Huawei" made in naši spojenci a schůzky a tak vůbec......

Zatím bez slepic

Taky už Koudelka z BISu bubnuje na poplach. Prý jedním z důkazů ruského ovlivňování byl útok na jejich dějeBIS. Koudelkové nás všechny táhnou k Chocholouškovi.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/BIS-vydal-dalsi-zasadni-z…

Zatím bez slepic

Koudelka? Chvojkovice Brod. Asi dobrej oddíl.

Zatím bez slepic

Nicméně tam chodí vyhraněná skupina lidí, je to jako kdyby jste zkoumal měřil lidskou výšku poblíž basketbalového stadiónu a dělal podle toho gaussovo křivku.

Nicméně je vidět, že Okamůrův tah s Davidem je velmi povedený a že David je kromě konzervativní levice přijatelný i pro konzervativní pravici. A to je velmi důležité.

Zatím bez slepic

četl jsem a i když s Kubáčem dost často souhlasím, zde ukázal, že nikdo neví vše a docal dost tam byli urbanstory co bylo, takže to tak bylo určitě apak to muselo znamenat co si mysli...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Díky metrese bývalého PM Nečase. V Chodosu začínala kariéru jako kantýnská.
Jedna poznámka k těm výrobkům, co jsme pro SSSR vyráběli a ony potom rezavěly ve stepi. Moc tomu nevěřím, že šlo o záměr. Kdysi jsem pracoval v Tesle Karlín, která vyráběla telefonní ústředny, z nich 90% pro export do SSSR. Jeden zlepšovatel navrhl potírat kontakty relé silikonem. Po půl roce provozu se ze silikonu stal izolant. Armády Tesláku poté v Rusku v ústřednách čistily kontakty. Nejezdili po stepích.
A ještě jeden poznatek od člověka, který v padesátých letech studoval VŠ v Moskvě. Každého půl roku škola vyhotovovala hitparádu studijně nejúspěšnějších národů. Dost často ji vyhrávali Čechoslováci, ne proto, že byli nejlepší, ale proto, aby Rusové nemuseli nominovat Číňany, kteří byli opravdu nejlepší. Rusové brali bronz, když to dobře dopadlo.
Jen díky Putinovi Rusko nezkrachovalo. Prostě vodka, machorka, ale ne pilná práce, tu odmakají Rusky. Bohužel.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Strategie USA na planetě nejen, že je podobná strategii britské říše v dobách slávy, ona je totožná…..

Američani byli pevně usazení v "reichu" a my jsme je zajímali původně jen proto, že jsme k Rusku blíž a jako obslužný personál a NATO plátci a kývači.

Čas oponou trhnul a USA se mohlo dostat fyzicky blíže k hranicím Ruska.
Už se viděli se svojí základnou na Krymu.
To se zadrhlo.... tak to půjde nahoře, je tam taky moře.
Nakonec ty trubky, které bude třeba „chránit“, povedou tam i nejdříve asi.
A Polsko si také těší, jak bude důležité, Rusko nenávidí, a už to fičí.

Tanečky, co a jak, jsou jen o tom, KDO to vše zaplatí a kdo a jak nato přispěje.

My posloužíme jako vyšší přispěvatelé, 2 % HDP na ZBROJENÍ (to se přeřekl Babiš) musí být!
1,19 současnosti, to procento řekl Babiš, Trumpa nebaví.
A nakonec i Babiš Trupovi vysvětloval, že musí koukat na absolutní čísla, že v 2014 jsme prý dali asi 42 miliard a nyní těch 65 či 66 a něco....proto jsme GREAT, ale chce to přitlačit!
A pak se začne tlačit na 4% cíl…

Základna v Německu se prostě přestěhuje do Polska, místo na Krym.
Němci si to celé už platit nechtějí, tak se hledá jiný a ještě nadšený plátce.
A i to stěhování musí někdo uhradit.

O západ se postarají "novoněmci", tam už není bota amerického vojáka třeba, stačí cla na auta…a kazit jim kšefty ve světe. Ještě by po USA chtěli tu spojeneckou pomoc a obranu, co nás tím krmí od vtažení do NATO.
I na ten Brexit je možné nahlížet různě, on napáchá dost problému v té "tvrdě vyjednávající" EU, a bez dohody může být už za chvilku....
Ale mohu se plést a může být samozřejmě všechno jinak.

Zatím bez slepic

Zavádět cla na německá nebo obecně evropská auta je nesmyslné. Kupují je jen bohatší obyvatelé USA, aby se ukázali, když jsou tam čtvrti bohatších, kde mít 4 kruhy na chladiči od Audi je skoro povinnost. Takže si rádi připlatí i za clo navíc, aby furiantsky ukázali, že na to mají. Německý automobilový průmysl nakonec zlikviduje konkurence z Číny, Jižní Koreje nebo Japonska. Spíše ale EU v zájmu přežití Německa a Francie zatlačí na V4 kolonie, aby kupovaly jen německá auta. Asi na to půjdou přes různá emisní povolení a homologace. Pomůže to jen na chvíli. Tak je docela zbytečné zavádět nějaká cla na auta do USA, nic by nezměnily.
Francie a Německo jsou už pod přívalem imigrantů ztraceny, ulice ovládnou muslimské velkorodiny, Němky budou chodit v burce a Francouzsky si svůj šarm a líčení nechají na doma.
Evropa se dramaticky a na hodně dlouhou dobu mění. Systém sociálního státu a zdravotního pojištění v EU pomalu končí. Další privatizace posledních zbytků veřejného majetku začne po zhroucení EU.

Můžeme se jen dohadovat, zda nejdříve nastane ekologická (sucho, mizející hmyz), ekonomická (dotace a regulace z EU) nebo imigrační katastrofa.

Zatím bez slepic

Ale tady přece jde zejména a hlavně o vyjednávací (vydírací) potenciál, kroucení rukou pro zájmy USA především.
Takové to "aby se chovali, jak my chceme a nechovali jak my nechceme".
Madla při slávě NATO tady toho napovídala, stačilo jen poslouchat..........

https://gloobal.cz/svet/7736-trump-uvedl-podminky-zruseni-cla-na-ocel-a…

Dívat se na akce Trumpa "očima" Evropana a podle sebe soudím tebe, vede k chybě.

Rádi si připlatí.....no je to Váš názor, neberu Vám jej, pokud si myslíte, že by "cla na auta z Evropy, uvalená v USA neměla na německý automobilový průmysl a na ně navázané firmy i ČR vliv, NIC by nezměnily", já si to zase nemyslím.
Ale samozřejmě mohu se já plést a Vy mít pravdu.
Čas ukáže, třeba to vydírání bude stačit a nemusí k tomu clení ani dojít.

To je právě to, já vidím a vnímám situaci, že ve válce už jsme, a eufemisticky řečeno není jisté, že jsme "vsadili" na vítěze.....

Zatím bez slepic

Paní Procházková:
Já se třeba přiznám, že jsem netušila, že Sovětský svaz fakt žádal o vstup do NATO, to si teda dovolil dost!
Ale zase tím rychleji pochopil......!

http://www.novarepublika.cz/2019/03/vedomi-svedomi.html

Zatím bez slepic

Majko,
v USA je v nóbl čtvrtích zvykem mít německé auto, vedou Mercedes a Audi. Je to statusový znak, kdy prostě musí mít drahé auto, aby ukázali, že na něj mají a že jsou bohatí. Asi jako když si dnes děti ve škole poměřují mobily, značkové hadry a cokoliv jiného, aby ukázali, že nejsou socky.
Na takové chování cla vliv nemají, protože se už předem počítá s vyšší cenou = ukázat, že na to mají.

Handrkování Trumpa o clech nebo Brexitu mezi Terkou Květnovou a Bruselem jsou jen zvyšování sázek před odkrytím karet. Nebo oblíbená americká hra na kuře, kdy se dva chlapíci v autech rozjedou proti sobě, a kdo první uhne, je kuře. Do poslední chvíle budou licitovat a ještě poslední den Brexitu nebudou vědět, zda se dohodnou nebo ne. Vše podstatné se odehraje těsně před koncem termínu. Ale stejně jako u hry na kuře je špatné, když oba mají stejně pevné nervy a neuhnou. Pak jsou mrtví.

Co se týká války, tak si vzpomeňme na 1. světovou, 2. světovou, 1968. ČR se na počátku konfliktu vždy zařadila, většinou nedobrovolně, na stranu, která byla ve válce poražena, aby v poslední chvíli přešla k vítězům. Touto optikou se dá vysledovat, že USA budoucí konflikt prohrají a ČR nakonec bude na straně vítězů.

Zatím bez slepic

Kdyby Rusku vypad Krym
vypad by mu špičák
každý ratlík by hrál prim
no to by byl fičák.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Konečně u nás včera proběhly správně organizované oslavy:
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Nohavica-ma-pravdu-Oslavy…
Piráti by měli dostat pochvalu za organizaci v duchu nejlepších oslav v 50. letech.
Jen tak dál!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

V diskuzi odeznělo,že bylo účelné mít v záloze 500000 samopalů,tak aby bylo možno se bránit v případě nějakého ohrožení.No a já se ptám?Myslíte si,že by se ve státě našlo dostatečné množství mužů ochotných vzít tu zbraň do rukou a jít bránit majetky různých Kellnerů,Tykačů,nedostudovaných lesníků,kteří se nenaučili ani pořádně česky?Ono zajistit materiální vybavení,to už se vždycky nějak udělá,ale vrátit národu patriotizmus,pravé vlastenectví a národní hrdost po tom co se skoro třicet let hrálo na opačnou notu to opravdu zabere čas.To se nezajistí vyvěšováním trenýrek na sídlo českých panovníků,poučováním o tom,že jsme potomky kočích a děveček od umělců,kteří by bez dotací právě z daní těch pohrdaných zašli na úbytě,doporučováním různých Hermanů,že by bylo nejlépe,abychom se stali další německou spolkovou republikou,rozbíjením tradiční rodiny od různých buzerantů a leseb,rozhazováním a mrháním peněz různým fráterníkům,kteří mají svoje centrály vždycky všude jinde než právě v republice,podporou všelijakých, jakoby "neziskových"organizací,které nás následně udávají v Bruselu,či spolupracují s bůhvíkým na destrukci státu,przněním a všelijakým překrucováním historie.To vlastenectví a národní hrdost budovali celé generace našich předků,od buditelů počínaje.Ano souhlasím,někdy to bylo až moc průhledné klišé z kterého čišela účelovost.Ale i to je potřeba,vždyť se podívejte na jakýkoliv i současný americký,ruský a čínský film tam to taky všechno je.No a kdo jste byli v USA tak Vás určitě překvapila ta záplava státních vlajek a to i na rodinných domcích,to my si raději.abychom byli in,vyvěsíme tu tibetskou.No a že by nám byli příkladem naši chrabří hrdinové z Afganistanu??Tak to teda prr,ti tam nejsou proto,aby zajistili demokracii a světlé zítřky místním,ti tam jsou za žold minimálně 200.000,-/1měsíc a modlí se za každý uplynulý den.Takže shrnuto,pakliže se okamžitě nezačne znovu budovat národní uvědomění a nezbavíme se všech parazitů,tak jsou všechny prostředky na obranu vyhozeny oknem.

Zatím bez slepic

Arture,
patriotismus neboli vlastenectví se vytrácí ve chvílích, kdy lidé nemají osud ve svých rukou. Ve chvílích ohrožení se najde, protože na obranu zůstanou ti vlastenci a různí zbohatlíci se pravidelně dávají k nepříteli, aby po válce o majetek přišli. Tak je důležitější zajistit, aby ti vlastenci měli čím bojovat. Když bude dost zbraní mezi lidmi, znamená to neúměrnou zátěž pro útočníka, aby si obsazenou zemi udržel.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Gerde,
Bingo!!Normální lidé,aby byli vlastenci musí mít pocit,že jsou pány ve své zemi a jak píšete mají osud ve svých rukou.Proto mají Švýcaři zakotven do ústavy systém referend,právě a jenom pro ten pocit a to bohatě stačí,aby byl stát pevný v kramflecích a stál pevně na svých nohách!!

Zatím bez slepic

In reply to by Artur (neověřeno)

Trvalý odkaz

Arture,
a právě proto se politici bojí přímých referend. Poslední, které nám dovolili, byla přímá volba prezidenta. Poslanci byli před první volbou dávno rozhodnuti, že prezidentem zvolí Schwarzenberga. Lidé si zvolili Zemana. Nebo jiný příklad, Irsko. V prvním referendu Lisabonská smlouva neprošla. Tak si referendum zopakovali, aby Irům bylo jasné, že jej budou opakovat do doby, než projde. Referend se politici v celé EU bojí nejvíce.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

S okresním hejtmanem jsme vždy říkali: "Patriotismus, věrnost k povinnosti, sebepřekonání, to jsou ty pravé zbraně ve válce!". Připomínám si to zejména dnes, kdy naše vojska v dohledné době překročí hranice.

Pořídil jsem si nové vydání Knihy, v polštině. Tam je ten citát ještě roztomilejší:
"Zawsze mowilismi ze starosta powiatowym: patriotizm, poczucie obowiazku, samodyscyplina, oto prvawdziwa bron na wojnie!". Przypominam to sobie zwlaszcza dzis, gny nasze wojska niebawem przekrocza granice.

Maďarsky to nemám, a slovensky netřeba, naši Slováci nám rozumějí. To jen aby byl přístup k problematice kompatibilní v rámci V4.

K diskusím o výzbroji výše si dovolím podotknout (na základě osobních zkušeností), že tzv. nový škorpion, samopal SCORPION EVO S1/A1 sice nemůže plně nahradit útočnou pušku (Sa 58/Bren), ale pro metodu v podstatě partyzánského boje má mnoho výhod, především nízkou váhu (je to samý plast, což ale není na škodu), skladnost a také nízkou váhu munice. Ta (9 mm para) je sice méně výkonná, než u útočných pušek, ale řekněme si na rovinu - "voják" bez pořádného výcviku stejně na větší vzdálenost nic netrefí.

Partyzánský boj? Udeřit ze zálohy a rychle zmizet. Třeba i do té Burešovy řepky.... :-) .

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Godote,
když hlavní cíl je dát útočníkovi vědět, že na něj číhají neustále nějaké zbraně. Žádný člověk nevydrží v permanentním stresu. Každá okupační armáda by se brzy zhroutila, kdyby věděla, že na ni číhají útočné pušky a je jedno, jestli by šlo o Sa vz. 58, BREN nebo Scorpion EVO. Ale ten Scorpion by byl asi vhodnější pro partyzánský boj.
Jenže taková spousta zbraní mezi lidmi pro politiky znamená, že nemohou lidi tak dobře ovládat. Proto nedovolí ani ruční zbraně ani přímé referendum. Jak říkal Kalousek, přeci nebudou podléhat řevu ulice.

Zatím bez slepic

"jít bránit majetky různých Kellnerů,Tykačů,nedostudovaných lesníků". No pokud by šli přede mnou, určitě bych jim to jejich vlastenectví a majetky, pokud by polevili, hodně připomínal. Předpokládám, že by i jejich rodiny a veškeří příbuzní šli s nimi do prvních řad. Jejich majetky, jejich starost.

Zatím bez slepic

proti zlodějům a zrádcům ve vlastních řadách.

Zatím bez slepic

Takže by byly využity účelně?

Zatím bez slepic

Důležité je to, aby se sapíky dostaly do rukou oněch vlastenců. Ti by potom měli národní podporu.

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

by znamenaly vyhynutí českého národa.

Zatím bez slepic

Daniel Herman bojovat nebude, bývalý kněz má přítelkyni. https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-politika/411547/ministr-kultury-herm… Ten už bude jen otravovat nebo utíkat k sudetským Němcům.

Zatím bez slepic

ale věřím, že nějací by se našli zcela určitě. Na druhou stranu nepochybuji o tom, na jakou stranu by se zařadily např. takové aktivní zálohy s Marhoulem a Jandou v čele.
Přesto, nebo možná právě proto, ti praví budou vědět, komu věnovat svou nerozptýlenou pozornost ;-).

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Krásné heslo, ale!
Staří to umějí, byli vycvičeni a nezapomněli to.
(Prokázalo se to na Donbasu)
Jenže, jak bylo napsáno, nemají důvod.
Mladí možná! chtějí, ale nevědí jak na to.
(Dejte jim kvér do ruky a půlka se jich postřílí.)
No a máme dilema.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Foltýn dá hlavu na špalek
pod špalkem je kanálek.
Kanál s podlahovou vpustí
do septiku ústí.
Krev poteče mezi hovna
je si s nimi zcela rovna
svůj tak přijde k svému
zabrání se zlému.

Zatím bez slepic

Ano ano, vstup do NATO, jeden z nejhorších dnů hanby v historii našeho malého národa. Zejména na Srbech jsme se provinili jako na nikom jiném. Na těch Srbech, kteří nám byli ochotni pomoci v roce 38 a kteří nám naopak nechtěli ublížit v roce 68.

Zatím bez slepic