Připadám si jako blbec. Právem

Autor

Ani nevím z které strany začít…..
Nejde o to, že ze mě někdo blbce dělá. I to se může stát a děje, ale s rostoucími životními zkušenostmi si proti tomu připadám stále více imunní. Jde o to, když si za svou blbost můžu sám, třeba svojí neschopností. Posuďte sami.

Ti jacísi elfové, zkoumající naši pravověrnost a chránící nás před lží a nenávistí a těmi „fak ňůs“ neboli česky lžemi (ten tvar zní hrozně, ale mrknul jsem do pravidel a je to správně), nás vyzývají ke kritickému myšlení. Informaci, kterou zachytíme nebo která nás zasáhne, bychom podle nich měli obrátit ze všech stran a několikrát, než jí přiznáme nějakou důvěryhodnost. Vlastně s nimi souhlasím, ale blbé je, že toho mnohdy nejsem schopen.

Předseda TOP 09 Jiří Pospíšil onehdy, není to tak dávno, vyjádřil svůj názor, jak by EU měla postupovat vůči Rusku. Já jeho politiku sleduji, protože je z našeho statutárního městyse a vím o něm mnohé, co by nejspíš nerad slyšel - však se pořád ještě pohybuji v novinářském prostředí. Toto jeho vyjádření jsem přešel jako klasickou kokotinu, spíš intuitivně. Právě bez onoho kritického myšlení. To, na rozdíl ode mě, použil ve stručné glose v deníku Právo Jan Kellner ve své stručné glose na str.6. Cituji pro mě podstatný úryvek:

(Předseda TOP 09) zformuloval myšlenku, podle níž „Putinovské Rusko rozumí jedině síle a EU, která disponuje nezanedbatelnou obchodní a finanční silou, nesmí váhat tuto sílu použít.“
Jiří Pospíšil by se patrně hodně zapotil, pokud by měl své válečnické klišé obhájit. Od dob Napoleonových výprav až po Hitlerovo tažení bychom velice obtížně hledali argumenty pro tvrzení, že Rusko se podvoluje jedině síle.
(Konec citace)

Jan Keller byl nejspíš omezen rozsahem své glosy a nepodezírám ho, že by nic nevěděl o Rusku a mongolském vpádu, o roce 1612, o Poltavě nebo Krymské válce, případně o Cušimě.

Jistě, Rusko historicky rozumí i své síle a hodně by o tom mohli vyprávět Finové a lidé z Pobaltí, Kavkazu či střední Asie, ostatně i Poláci a další. I my bychom mohli přiložit své malé polínko.

Ale domnívat se, že současná slabost přinutí Rusko podvolit se nějakému ekonomickému tlaku EU, je pod lupou kritického myšlení něco bláhového. Nevíme sice, co bude v budoucnu, ale historická zkušenost něčemu takovému opravdu nenasvědčuje.

Ano, bylo by to správné, vzít každé tvrzení takto do ruky, prozkoumat ze všech stran a ohodnotit. Když to budeme dělat, ti výše zmínění elfové radost mít nebudou.

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

na tom byli stejně. Kdysi jsem četl knížku za dva dny. Kdekoli, kdykoli, jakkoli...
Tenkrát byla jiná doba...

Zatím bez slepic

Klucí, napište něco o tom jak se kalila ocel. Já jsem jenom v tý době kalil ale s hutěma to nemělo nic společnýko.

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

třeba v závodě 3 VŽKG, olejová lázeň byla hluboká 8m, a hustota oleje 0,8t/m3. Tam by i nejlepší plavec šel ihned ke dnu a nikdo by ho ani nehledal. Nastudujte si diagramy ARA a IRA a budeme se bavit o kalení. Mimochodem, Korčagin se dodnes (mezi pamětníky) jmenuje dům, kde dnes sídlí Národní výbor v Havířově, vesnici pro 80 000 duší.

Zatím bez slepic

prednisone for sale no prescription <a href=" http://prednisonecheap.online/# ">prednisone 20 mg pill</a> - prednisone 10mg price in india

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

best male enhancement <a href=" https://pillgtr.com/# ">cheap ed drugs</a> - male enhancement

Zatím bez slepic

cheap finasteride <a href=" http://propeciaizi.com/# ">propecia generic</a> - purchase propecia no prescription

Zatím bez slepic

prednisone for sale no prescription <a href=" https://prednisoneizi.com/# ">canada pharmacy prednisone</a> - prednisone 0.5 mg

Zatím bez slepic

viagra without a doctor prescription walmart <a href=" http://indiarxmgz.online# ">india pharmacies shipping to usa</a> - online meds for ed

Zatím bez slepic

best erectile dysfunction pills <a href=" http://canadarxmgz.online# ">recommended canadian online pharmacies</a> - how to get prescription drugs without doctor

Zatím bez slepic

stromectol ivermectin <a href=" http://ivermectincovi.online# ">buy ivermectin</a> - buy liquid ivermectin

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ludvík Souček napsal krásnou knihu Obrazový opravník obecně oblíbených omylů (naposledy vyšla v nakladatelský Český klub v roce 1997), ve které uváděl na pravou míru tradované omyly. Měli bychom jej napodobit a opravovat obecně oblíbené omyly, které jsou často mediálními manipulacemi nejhrubšího zrna.
Především je nesmysl převádět veškeré akce současného Ruska na peníze. Často jde o primitivní aplikaci zásady "podle sebe soudím tebe".
Jde-li o život, nikdo moc nehledí na to, co to bude stát. Anexe Krymu nebyla nic jiného než "preventivní úder", který měl zabránit vážnému ohrožení bezpečnosti Ruska. Stačí se podívat na mapu. Pokud by měli Američané svoji základnu na Krymu (podobnou, jako staví v Rumunsku), mohli by raketami středního a krátkého doletu vyzmizíkovat Volgograd, Moskvu a mnoho dalších center. A blokovat černomořskou flotilu. Z pohledu obranné logiky to Rusové udělat museli doslova za jakoukoliv cenu. Toho si měli být Evropští vůdci vědomi.
Představa, že Reagan "uzbrojil" Sovětský svaz je směšná. Naopak, odzbrojovací dohody a Závěrečný akt Helsinské konference daly Sovětskému svazu možnost snížit intenzitu zbrojení. Pro změnu systému udělala mnohem více olympiáda v Moskvě, která otevřela Sovětský svaz Západu (byť ji hloupí politici řady západních zemí bojkotovali). Zajímavé je, že se nikdo nezamýšlí nad tím, proč před ekonomickým tlakem neklekla maličká, izolovaná Kuba nebo Severní Korea. On je totiž obecně efekt ekonomických sankcí právě opačný - národy se semknou kolem svých vůdců při obraně před vnější agresí.
Velkou mediální manipulací je vydávat neruské národy Sovětského svazu za nevinné oběti, které neměli s režimem nic společného. Ve skutečnosti byla bolševická revoluce vedena proti Rusku a proti etnickým Rusům. Organizovali ji a provedli především příslušníci neruských národů, zejména jednoho, který se z důvodu politické korektnosti nesmí pojmenovat. Stačí si přečíst složení všech důležitých orgánů, od Politbyra až po složení redakce stranických novin Jiskry.
Přeci by etničtí Rusové nedarovali jen tak Ukrajině několikanásobně větší území (než bylo její historické území), které bylo obývané převážně etnickými Rusy a od začátku 19. století se nazývalo Novorusko (1922) a pak i Krym (Ukrajinec Chruščov daroval Ukrajině Krym v roce 1954). Tam je nutno hledat původ současného pnutí na Ukrajině.
Tím se dostáváme k další mediální manipulaci, kterou je označování "proruští separatisté", která má implikovat, že se jedná o lidi, kteří bojují pro Rusko. Ve skutečnosti to jsou "ruští separatisté", tedy etničtí Rusové, kteří se stali rozhodnutím Lenina a Chruščova ukrajinskými občany, a kteří jsou dnes ohrožováni nacionalisty původem z dříve Polskem okupovaných částí Ukrajiny (tedy z Haliče a Volyně). Oni nebojují za Rusko, ale za sebe a za svá "menšinová" práva, jako je právo mít školy ve vlastním jazyce a užívat svůj jazyk na veřejnosti. Což je v Západní Evropě považováno za standard, který však Západ Rusům nechce tolerovat.
K tomu se dostáváme k další mediální manipulaci. Prý mají Ukrajinci nepřátelský vztah k Rusům kvůli hladomoru, kterým se je Rusové pokoušeli vyhubit. I takoví proukrajinští aktivisté, jako je Timothy Snyder přiznávají, že hladomor byl zaměřen třídně, a nikoliv národnostně. Paradoxem je, že v nacionalistických částech současné Ukrajiny hladomor vůbec nebyl, protože tehdy byly součástí Polska, ale řádil v ruskojazyčných oblastech, které jsou dnes "proruské". Ostatně pás hladomoru se táhl přes jih Ruska až do Kazachstánu, jak popisuje i proukrajinský aktivista Timothy Snyder.
Pokud se vrátím k ekonomickým sankcím, domnívám se, že jsou zaměřeny proti Evropě a proti Střední Evropě zvláště. Ztrácíme ruský trh, kde nás nahrazují západoevropské a americké "nadnárodní" společnosti. Dnes přeci ekonomický dopad sankcí je především na toho, kdo vyváží, nikoliv na toho, kdo dováží. Protože téměř vše se vyrábí v Číně, může si Rusko z té Číny téměř vše dovézt.
V obecné rovině se domnívám, že Spojené státy rozdmýchávají spor s Ruskem zejména jako nástroj, jak oslabit svého konkurenta, tedy Evropskou unii. Jsem příznivcem evropského sjednocení, neboť sjednocená Evropa se může stát světovým hegemonem. Převyšuje ostatní konkurenty vysokou úrovní (nejen) vzdělanosti svého obyvatelstva. To by ovšem nesměla mít ve svém čele partu patentních blbů.

Zatím bez slepic

Pane Godot.
A právě o to jde v ojrovolbách,co naznačuje Salvíni,přehodnotit sankce proti Rusku.
Sankce jen pomáhají Rusku,aby si dokázalo vyrobit cokoliv sami,ale pohnout tak velkou zemí,to trvá delší dobu,ale také víme,že i v tom Rusku je dost zrádců,vychcánků.Také musíte vědět,že USA sankce existovali už za socialismu a na všechny státy pod SSSR.
Pane Pepa Sláma.
Perfektní,podepisuji.

Zatím bez slepic

Ano sankce existovaly..... a obcházely se stejně jako se obcházejí nyní. Příklad: výpočetní technika. Dokonce díky sankcím naši programátoři byli na tak vysoké úrovni, že když přišli později na západ, tak po nich byla veliká poptávka. Totéž ruští. Třeba vzpomenu jejich geniální Tetris, jedna z prvních PC her, která je populární dodnes, více než po 30ti letech. Totéž i některé jiné obory.
Je jeden z názorů, že USA sankce nejsou zaměřeny ani tak proti Rusku jako proti EU.
Rusku tolik neškodí, ale spíše do budoucna pomáhají.

Zatím bez slepic

anna2.
Právě to vykrádání mozku ze všech států,na nějakou dobu to pomohlo USA,ale to podstatné,neudělali zázemí,podklad,pro další rozvoj,asi ani nebylo z čeho.Mnoho států si to uvědomilo a vytvořili svým odborníkům kvalitní zázemí doma a vidíme,jak USA upadá a snaží se těžit z umu jiných.Do toho zapadá i EU,soustředit mozky pod jednu střechu.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

No ale EU současnosti spíš vypadá, že soustřeďuje "bezmozky", a kdo tam vleze, za prachy a pro prachy o zbytek zdravého rozumu přijde.

Zatím bez slepic

MAJKA.
Nemyslel jsem přímo Brusel,tam těch bezmozku je a bude přes 700 kousků.
Spíš tím ovládáním států,náhled do každé státní kuchyně,výroby,výzkumu,zákonů.

Zatím bez slepic

Převyšuje ostatní konkurenty vysokou úrovní (nejen) vzdělanosti PUVODNIHO svého obyvatelstva.

Zatím bez slepic

Škoda, že nejste ministr místo Petříčka :-) USA rozdmýchávají spor s Ruskem bohužel i prostřednictvím ČR, Transformační politika podpory lidských práv se tomu říká a zbytečně nás zatahuje do problému.
Godot mne inspiroval s J. Pospíšilem, kterého jsem zaslechla předevčírem mluvil na ČT24 o návštěvě Krymských Tatarů ve své kanceláři. Včera psali na PL o otevřeném dopise J. P. Petříčkovi, aby se sešel se svým ruským protějškem a vyzval ho k propuštění v březnu zadržených krymskotatarských aktivistů.
https://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Pospisil-TOP-…
Nic o tom neznám, tak jsem mrkla na net. Na Seznamu Zprávy ze začátku května se píše, že FSB potvrdila zadržení několika Krym. Tatarů, protože pátrá po příslušnících islamistické skupiny Hizb at-Fahrir, která je v Rusku zakázaná, ale na Ukrajině není. Lidskoprávní organizace Krymská svoboda, která také spolupracuje s Člvtísni, tvrdí, že se FSB jen mstí.
Hizb at-Fahrir je na Wiki uvedena v překladu jako Strana osvobození. Jedná se o mezinárodní pan-islámskou politickou organizaci, založenou v Jeruzalémě, 1953, jako Sunnitská muslimská org. Za cíl si klade sjednotit všechny muslimské země so islámského státu nebo chalífátu.. Působí v 50 zemích, velmi aktivní je na Západě, hlavně ve Velké Británii, popularita ji roste i v USA. V některých zemích je zakázaná. Tolik údaje z Wiki, zda jsou věrohodné , nevím.

Vloni vyšel v Týdnu rozhovor s Krymským Tatarem (KT) Illi Umerovem, v němž se píše, že KT jsou ve vztahu k Rusku ovlivněni historií (jejich odsun z Krymu v 1944 za kolaboraci). Mezi KT na Krymu má nejvyšší váhu neoficiální parlament, zvaný Medžlis, s volenými zástupci od nejmenší vesnice až po celou komunitu. Rusové ho zakázali a označili za extrémní organizaci. Umerov byl nejvyšší představitel Medžlisu, v 2016 byl zatčen kvůli výzvám k narušování územní celistvosti, pak odmítal odjet z Krymu, dostal domácí vězení a poté byl vyměněn do Turecka za ruské agenty. Do Prahy přijel na pozvání Člvtísni na Fórum 2000.
Člvtísni spolupracuje s

Zatím bez slepic

Nějak mi nejde vložit idkaz na Seznam. Článek vyšel 4.5. s názvem "Ruská FSB pozatýkala další krymské Tatary. Msta pokračuje, tvrdí aktivisté"
Píše se Krymský nebo krymský Tatar?

Zatím bez slepic

Píše se krymský Tatar. Jako český Honza, slezský Němec, argentinský steak, ruský spisovatel, valašská kuchyně... Přídavné jméno vždy s malým počátečním písmenem.

Pokud se jedná o víceslovný název, píše se s velkým, např. Valašské Meziříčí, České Velenice, Tvarožná Lhota...
Ale Lysá hora, Trafalgarské náměstí, Tonkinský záliv... Zde je podstatné jméno pouze obecné označení 🙂

Zatím bez slepic

under the counter viagra <a href=" https://viagracnd.com/# ">viagra pills for sale wyxklmz</a> - off brand viagra
http://viagracnd.com/# cheap viagra uk
buy discount viagra <a href=https://viagracnd.com/#>viagra with prescription online</a> buy viagra without perscription

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

a jestřáb mu žere slepice.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

vojenských základen mimo své území? Drží tím na uzdě rozpínavost Ruska, které má 2 základny a 10x menší vojenský rozpočet. Je logické, že ageresivní Rusko je potřeba vyhladovět, aby si bylo možno dojít beze ztrát pro jeho nerostné bohatství. A k tomu nám dopomáhej Gott mít uns a Jiřina Pospíšilová.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

až budou v Kanadě brát za kliku
to bude strýček Sam agresor
nekoupím si jeho procesor.
Florida bude separé
to čumíš norfolský ogare
nečum a zavři hubu
proč ceníš tolik zubů.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

a pravda je za dolar
kdyby na mě seržant přišel
já bych mu ji neprodal.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Poslední POLYHISTOR po Hérakleitovi. Doslova renesanční člověk. Vždy se s námi o své
znalosti a vědomosti rád podělí. Vzácný to člověk. Činí to nesobecky a zcela jistě zadarmo.
Povšimněte si jak je obětavý a skromný věnuje se nám v každou denní dobu, ve dne v noci.
Ať je sucho nebo řadí povodně vždy je ochoten nám vysvětlit a poradit. Jako kdyby to nebyl
člověk z masa a kosti. Je všudypřítomný něco jako duch nebo fantom. Nobelovu cenu mu
již nemůžeme navrhnout, protože je již zadána pro Gretu. Tak navrhuji Bardu slezského
lidu složit oslavný epos , který by jeho velikost a nadčasovost připomenul dalším generacím.
Mohl by začínat takto :
Všechno ví, všechno zná,
podle moudrosti se rozpozná.
Žádný troll či velký bratr
Nese hrdé jméno ……...

Zatím bez slepic

a nemá 18 let, nobelistkou bude jiný povedený kousek, myslím, že odněkud z pralesa, třeba antiebolistka.

Zatím bez slepic

proc se omezovat na jednu cenu rocne ja bych jich rozdal treba deset tisic at ma kazdy svoji nobelovku.

Zatím bez slepic

Ceny je možné rozdávat jako housky na běžícím pásu.
Takový maličký problém, ke každé ceně náleží finanční odměna. Kde nic nebude...

Zatím bez slepic

A já zas začínám podezírat Skript, že stávkuje. Docela mi začíná vadit, že už ani nemusím povětšinou rolovat myší, ale rovnou musím skákat na druhou třetí stránku diskuse. Ale to je na Vídlákovi. Já bych si přál mít možnost si ho alespoň jednoduše odfiltrovat, když už tedy se nehodí speciální chlívek. Ten bych ovšem přivítal spíš.

Zatím bez slepic

jistou dohodu. Odhaduji, že vořech dostal velkorysou možnost plkat své srance víceméně bez omezení, ale jen na jednu hromadu, kterou pak elementárně hygienicky založený čtenář opatrně překročí a může pokračovat v kultivované diskusi bez obav z náhodné kontaminace vořechovou sebestředností a opakovaně dokazovanou hloupostí (mj.)
Vidlák tu dohodu zmínil v situaci, kdy vořechovy srance znečišťovaly i jiná místa.

Zatím bez slepic