Když se nedaří...

Autor

Každý seriál, který trvá dost dlouho se dostane do fáze, že je možné lacino spíchnut nějaké další díly tím, že se sestříhají povedené části jiných epizod a udělá se z toho nějako Best Of. Motoristický pořad Top Gear pak tímto způsobem udělal pár dílů, které nazval - Když se nedaří. Materiál je natočený, fanoušci jsou ochotní koukat celkem na cokoliv, ušetřené peníze se hodí. Dovolte mi teď udělat něco podobného a sestavit obdobný pořad pro naši liberálně demokratickou a globalizovanou vesnici. Ono se toho nedaří stále více. 

V první řadě bych řekl, že se našim liberálním demokratům a občanské společnosti nějak nepodařilo vytvořit loajální voličstvo. Asi nejlepším důkazem tohoto vysvědčení je volba prezidenta, kdy ti starší a méně vzdělaní, kteří před třiceti lety nadšeně cinkali klíči a pak se pustili do dohánění a předhánění Západu, z velké většiny volili právě Zemana. Drahoš se stal kandidátem těch mladých, vzdělaných, ale nezkušených. Člověka to přímo nutí přemýšlet, koho bude za dvacet let volit třeba náš Mikuláš Minář... 

Také se to nějak nepovedlo se vzděláním. Neziskovky mají dneska prsty v každé škole a každý učitel se setkal s jejich školením, podepsal jim lecjaké papíry, udělaly se nové osnovy, nové programy, postupuje se podle nové metodiky, každá větší škola má zmocněnce pro šikanu a začleňování a přitom nikdy nebyly výsledky mezinárodních srovnání pro naše žactvo a studentstvo tak tristní. 

Moc se údajně nedaří ani životní prostředí.  Po třiceti letech odsiřování, třídění odpadu, boje proti dopravním stavbám, boje proti komínům, spalovnám, skládkám, zpřísňování emisních norem, katalyzátorech, protěžování cyklistiky a omezování dopravy ve velkých městech máme republiku narvanou auty se stále se zhoršující hromadnou dopravou, bez rychlovlaků v koridorech a na záchranu máme posledních dvanáct let, jak nám řekli studenti. 

Ani církvím se nedaří. I přesto, že je stát od roku 89 dobře živil a později jim dal i velký balík peněz a majetku, v konečném důsledku zbude katolíkům malá klerikální partaj a ostatním církvím nezbude nic. Ani miliardy nepomohou tam, kde chybí nadšení nebo alespoň věrnost. Měli stát na své straně, pak měli na své straně peníze a při každém sčítání lidu se k nim hlásí poloviční počet lidí než předtím. 

Se spojenci to také není valné i když se všechny naše vlády bez výjimky tak snažily. Vlastně jako kdyby tu po Havlovi už byla jen džungle. Klaus, Zeman, Paroubek, Topolánek, Nečas, Babiš všichni se mohli upoklonkovat, vstupovat do NATO nakupovat Pandury, vrtulníky, nechat si tu stavět silnice od zahraničních konsorcií, mohli sem zvát americké prezidenty, jít na ruku všemu a všem... a stejně nic. Babiš už teď ví, že pár bonzáků od Pirátů a a jedné nejmenovné neziskovky zvládne jedním dopisem víc, než zvládl on za šest let zahraničních cest. 

Vstoupili jsme do NATO a od té doby bojujeme v prohraných válkách. V Afghanistánu se naši spojenci domluví s našimi nepřáteli, se kterými jsme vedli sedmnáct let těžké boje za cenu mnoha peněz i obětí na životech. Za to pak od amerického prezidenta dostaneme doporučení kupovat americký plyn, nebo bude zle, případně nám umožní bojovat v Íránu. Ještě se nerozhodl.  

Navíc po konferencích za naši republiku jezdí pornoherec Janda. Byl v USA i v Kanadě a vypadá na fotkách velmi oficiálně. Admirál určitě dodá odkazy. Jaké to asi je pro Opatu? Vojákem celý život a pak mu v podstatě v zastoupení velí takový debílek. A vrchní generál jen dává rozhovory ve kterých nechápe, proč naše armáda nemá u obyvatelstva respekt... Proč? Protože Janda a jemu podobní. 

Naše ekonomika také nějak nešlape, ale jak by taky mohla, když nemáme vydrilované a vzdělané absolventy a očekávají se od nás jen ručičky v montovnách? Ale tohle není tak úplně jenom naše vina, tohle je v celé naší části světa stejné. Kdy jste naposled mohli sledovat v televizi otevírání nové továrny vyrábějící něco hmatatelného z čeho si půl planety sedne na zadek a vypisuje objednávky? A vůbec... kdy jste naposled viděli nějakou novou přehradu, ocelárnu, důl na lithium, úložiště jaderného odpadu, nebo elektrárnu? Kdy jste naposled četli o neskutečných problémech českých podnikatelů, kteří by rádi rozšířili výrobu, protože jim svět trhá z rukou jejich baterie, mobily, 3D tiskárny, léky, dalekohledy, družice, mikročipy...  a chudák majitel už zastavěl všechno a teď nemá kam se vejít? Kdy jste naposled viděli startup, který by se po dotovaném startu osamostatnil a přinesl státnímu rozpočtu na daních miliony  a miliony peněz? Ani Ellon Musk ještě na svých Teslách nevydělal, jen zvládl vysát peněženky hodně investorům. 

Jediné, co skutečně bují, je byrokracie, policie, úřednictvo a nekryté peníze. 

Nedaří se nám ale ani to rozšíření porfólia do Číny nebo Ruska. Jednak je tu asi dost lidí, kteří se povinně pozvrací kdykoliv uslyší jméno Putin, ale ruku na srdce... tolik ježdění do Moskvy i Pekingu a pořád tu nevidím ty čínské firmy, které by lacino stavěly koridory, širokorozchodnou trať a napojovaly nás na Hedvábnou stezku.  Pár sportovních klubů a jedny aerolinky s tím moc neudělají. 

Nedaří se nám ani zadržovat tu migraci. Stále častěji slyším, že Babiš sice navenek křičí o tom, jak zastavil kvóty, ale nejspíš někde potichu něco slíbil a teď se to jen jmenuje jinak. 

Nedaří se nám ani bezpečnost. Po třiceti letech peněz na integraci a multikulti, po povinném učení ve školách, po miliardách peněz pro vyloučené lokality, dokonce i po všeobecném výsměchu všem morálním hodnotám v podobě manželství a vychovávání dětí, po zpřísňování držení zbraní, kriminalizování verbálních projevů, boji proti nacismu, stejně musíme mít na náměstích bariéry proti teroristům, leckde už policajti nesmějí ani sundat neprůstřelnou vestu a bez automatické zbraně nevystupují z auta. Kolem německých mešit to vypadá jako v Turecku, naši vrchní imámové posílají klidně peníze teroristům do Sýrie a vydávají knížky proti kterým je Mein Kampf ještě čajíček a všechno jde. 

Po třiceti letech budování nezávislé justice se tu za ni musí demonstrovat, protože jeden ministr spravedlnosti ji může zcela zničit, ústava neústava. Ústavní soud je schopen tvrdit že hoteliéři mohou zkoumat, zda jejich hosté náhodou nesouhlasí s ruskou anexí Krymu, státní zástupce Šaroch dostává stovky dopisů, kde ho lidé podporují, aby Čapí hnízdo vyšetřil podle práva, ale kdyby náhodou usoudil, že Babiš nic neudělal a vše je v pořádku, tak to bude pro tyto stovky a tisíce lidí důkaz, že selhal. Fakt mu to nepřeju. 

Nevypadalo to takhle nějak v roce 89 těsně před koncem? Ideologii už nikdo nevěřil, ale ostatní vypadalo ještě pevně. Pak přišel první větší náraz a bylo po všem. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Před koncem roku 1989 to tak nevypadalo. Stav našeho státu byl po všech stranách mnohem lepší.

Pak se objevily dvě strany:

1) Václav Havel a jevó kamánda - ti chtěli nechat rozkrást celou zemi a předat (nedá se ani říci prodat za ty haléře co se požadovaly) vše cenné zahraničním vykukům.

2) Václav Klaus a Miloš Zeman, kteří chtěli vytvořit vrstvu českých oligarchů, která by vykradla vše cenné, a vlastnila to.

A jak vidíte, podařilo se. Vše je přesně ve stavu, o který jsme se snažili, a na kterém jsme dlouhodobě pracovali.

Všechno rozkradeno, nic nefunguje. Ale co mě překvapilo nejvíce bylo, když jsem byl před pár měsíci (po xté) v USA, že tam jsou v podobném stavu. A to neměli ani žádný komunismus. Zřejmě procesy moci fungují stejně - a komunismus/socialismus/kapitalismus/atd. jsou jen zbytečné matoucí nálepky, které mají ospravedlnit změnou nálepky další pokus o okradení lidí.

Nejvíce mě v USA překvapilo, jak tam totálně nefungují žádné služby. Jak drtivá většina služeb je amatérská, nefungující, ale s bohorovností si za ně nechají zaplatit. Jak celé USA je přebudováno tak, aby totálně sloužilo korporacím a snižovalo jim náklady - a zbytek národa ať si to nějak zařídí. Zkuste si třeba někde v okolí nakoupit, apod. Také jsem zjistil, že tam mají v součtu vyšší daně než u nás, ale dostávají za ně méně. Zdravotnictví je průser úplně.

Dějiny fungovaly takto: když spolu soupeřily dva systémy, tak se snažili, aby lidi bylo na tom čím dál lépe. Tehdy to byl socialistický a kapitalistický blok, ale na tom nezáleží, jsou to jen nálepky. Teď je monopolní globalismus, a i Česká republika "patří k Západu", lidé nemají kam utéct, a tak už se na ně kašle. Ať klidně chcípnou.

Zatím bez slepic

Prakticky jsi rekl to same co BAta v roce myslim 1927, pokud dva supbjekty nesoutezi nikdy není růst a nezavádí se novinky ;) Sice mluvil o soukromem sektoru a o statním řekl právě, že je strnuluj, právě protože nemá ským souztěžit, ale ale jak se ukázalo po roce 48, tak i stát soutěžit umí :D (reálně soutěžili státy i před tím,ale po roce 48 více vynikla část "ideologická").

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

a s rostoucím počtem lidí klesá i cena života. Natalita největších nefachčenků je nejvyšší (obecně, čest vyjímkám) a že je to největší průser, se nesmí říkat. Málo pracovitých lidí dokáže uživit svým umem davy křiklounů a dostali jsme se na hranu, kdy donátoři řeknou: dost.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

teritoria. Zůstal jen boj o suroviny a vodu. V něm ztratily národní státy roli a vzrostl význam firem. I bureš chce řídit firmu, ne stát. Nejdůležitější je zisk, ne udržitelý život člověka. Nespokojený člověk je překážka, musí z firmy ven a nahradí se typem “maňána”... stačí jeho ruce k obsluze stroje, než ho nahradí robot. Pak chuj s nim. Moc nad planetou se centralizuje do jedněch rukou, planeta začíná být malá. Taková kulička od hovnivála.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

americký dron nad svým územím. Kde se tam, u sta hromů, vzal?

Zatím bez slepic

... zabloudil při hledání nějakého tankeru k potopení.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Proč ti, kdo cinkali klíči volí nyní neodpovědně? protože zažili reálný život na vlastní kůži. Z těch starších ročníků s mlaďochy demonstrují jen ti, kdo vždy dobře žili z cizích peněz a nikdy nezažili nedostatek.
Po 1989 jsme si mysleli, že využijeme dobrých znalostí, šikovných rukou a po odstranění byrokracie budeme do pár let ekonomický tygr. Všechen státní majetek nám rozkradli, ukradli minulost, přítomnost i budoucnost a na lidi kálí Bílý Tesák. Ale tomu nebylo nikdy jinak, lidksý život přes veškeré halasné proklamace má cenu nižší než žádnou.
Pro západní Evropu jsme pořád ti untermensch a zaostalí ruští mužici chlastající vodku. Také jsme nevítaná konkurence, tak celých 30 let všichni naši spojenci i nepřátelé věnovali tomu, aby nás odstranili jako konkurenci. Podařilo se, jediný pokrok nastal v genderové sociologii.
Naši přátelé a spojenci na úrovni států a nadnárodních organizací nás bez skrupulí prodají nebo využijí ve svůj prospěch.
A my si tu ústy neziskovek namlouváme, že jsme pupek světa a bojuje se zde dějinná bitva rozhodujícího zlomu. Pcha, nezajímáme ani naše přátele ani nepřátele. Jsme jen jedním z mnoha států světa a jedinou naší výhodou jsou levná práce a blízko do Německa.
Stali jsme se vysávanou kolonií, tak není nutné se někde nějak angažovat. A protože realitu vidí spousty lidí, demonstrují jen ti, kdo s reálným životem nemají nic společného a pár pomýlených. Na změnu si musíme počkat, až současné uspořádání světa a společnosti narazí na hranice možností. Už je dost blízko. Ale jak ukazují minulé převraty, k moci se jen dostanou noví zbohatlíci.Socialismus měl podporu do doby, než vymřeli pamětníci z první republiky. Pro nově narozené lidi to už byla realita a chtěli se mít lépe. Teď se jen propadáme do stavu první republiky, pár lidí má hodně, a hodně lidí má málo. Přitom by stačilo nechat lidi žít podle svého, a byli by docela spokojení.
Však zase dojde ke změně, ale jako obvykle je ČR na špatné straně barikády.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já jsem černá ovce rodiny. Byl jsem student, který cinkal klíči na náměstí. Po 14 dnech jsem odešel domů - a všem jsem reportoval, že toto není akce studentů, ale řízená akce shora. Že celá sametová je takový chaos a nesmysl, že by stačilo bouchnout papírovým pytlíkem, a celé to skončí. Jen někdo tajný má o tu revoluci zájem a studenti dělají bílé koně. Rodiče se ke mně nechtěli znát. Pro okolí jsem byl nejhorší sígr. Už já, tehdy jako blbej, skoro 20 letej student, jsem poznal, že se tu děje černota.

Lidi v sametové revoluci nechtěli, zdůrazňuji nechtěli svobodu. Oni chtěli ty barejný žvejkačky, džíny a kazeťáky, jaké viděli v západním Německu. Drtivá většina si myslela, že hlavním důvodem, proč nejsou bohatí, zazobaní a ve vatě jsou komunisté. Že stačí svrhnout komunisty, a ve výsledku každý z nich bude mít drahej bourák, kouřil nejdražší kubánské doutníky, mít tři vily, a bude si žít jako Rotschild. Vedle sebe samozřejmě 3-4 prsaté milenky. K tomuto stavu prostě vadí jen komunisti, jinak by tak byl každý Čech.

Po sametové revoluci to bylo soupeření zkušených dravců s naivními Čechy. Stále si mnoho Čechů nepřipouští, že Západ nás přišel vykrást, nikoli pomoci. Dravci mezitím stačili v zásadě zlikvidovat vše cenné v ČR.

Češi byli tak naivní, že stačilo vypustit pár hloupých dogmat, a ta škodí dodnes. Např. "stát je nejhorší hospodář", "vše zařídí trh", "všechno by mělo být v soukromých rukách", "stát nemá žádné vlastní peníze", "není třeba zdanit korporace", "před rokem 1989 tu bylo vše špatně, byli jsme nekonkurenceschopní", atd. Ekonomové vám napindají x dalších hloupostí a nesmyslů, které jsem tu nenapsal pro omezený rozsah. Ve své podstatě fanatický komunismus/socialismus a kapitalismus vede časem k úplně stejným strašným a tragickým výsledkům a dokonce zcela stejnou cestou. Liší se jen názvem a nálepkou.

Západ stál hlavně o to zničit konkurenci, což jsme byli my. A my jsme to Západu nabídli i s podnosem na stříbrném talíři.

Jakýkoli převrat už nezlepší situaci Čechů. Tato situace by se dala zlepšit jen tak, že by se Češi stali vlastenci, a měli obrovský zájem zvelebit sebe, své okolí, apod. Znovu by museli vybudovat obranu, minimálně domobranu. A různé krysy by museli dostávat zpětnou vazbu, že jsou nežádoucí - stačil by bohatě tvrdý odsudek 99 % lidí kolem nich do začátku. Ale to se nestane, protože Západ toto předvídal, a vychoval za nás mladší generaci silně protičesky. Čeští rodiče se vzdali výchovy vlastních dětí - nechali to na institucích a korporacích. A toto už nikdo nenapraví. Česko v dlouhodobé perspektivě končí.

Zatím bez slepic

Donalde.
Naprosto souhlasím.
Jak víme,když se to nepodařilo v roce 1968,tak se to připravovalo důkladně a v roce 1989 to už mělo spád ve více státech.
Nejdřív si komunističtí židé zřídili prognostický ústav,který to připravoval teoreticky,praktické pracoviště bylo ve Slušovicích.
Také víme o zřízení charty 77,podporovaná ze západu Sorosem.
PZO bylo zajímavé pracoviště,které bylo také korumpováno ze západu,vydělávali na prodeji Českých výrobků,zpracovatelských celků,výrobních linek a také vlastně prodávali naše,jak tomu říkají,know-how.
Také se z PZO vyrojilo nejvíc podnikatelů,kteří měli peníze do nákupu podniků.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
Nějak Vás to vzalo u srdce.
Tak tohle se dalo čekat,ale tak rychle a drasticky jsem to nečekal.
Ještě je něco státního a o to usilují ,jak to dostat do soukromích rukou,hlavně ČEZ.
I ta dotace na Čapí hnízdo,je podobná,jako jiné dotace a nejen pro Babiše,jen to zavání účelovostí a podbízení se Babičovi.
To co píše Donald o USA,to nás čeká a brzy,proto má i Babiš poradce z USA.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Smutný výhled, i když pravdivý.
Jenom bych spíš řekl, že je to spíš, jako v době první republiky, těsně před velkou hospodářskou krizí...
Ještě je relativně dobře, ale spojenci už na nás kálí, nepřátelům jsme "zatím" ukradení, Německo je hrozba a skoro nikdo to nevidí....
Stačí i mírná krize...
Ono to pro obyčejného člověka, bylo za té úžasné první republiky mnohem horší, než se dneska smí říkat i u Bati.
Na konci R-U to podle mě taky vypadalo, jako na konci ČSSR.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Doufám, že ho teď tím, že napíšu jeho přezdívku, nějak probůh nepřivolám!
Ale ... co že se tu už poměrně delší dobu neobjevil "Startér"?
Že by se stal jedním z regulovčíků maškarád na "Venclplacu" a teď na Letné?

Zatím bez slepic

In reply to by Job (neověřeno)

Trvalý odkaz

z Historie platí: "Mluviti o neštěstí, znamená přivolávati ho !!"
Tfuj, tfuj, tfuj ... honem, honem zaklepat na dřevo ...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pamatuji si na některé komentáře lidí z před čtyř, pěti let. Tehdá (ještě před masivním přílivem migroušů) to mnozí na webech, které nebyly "mainstrímové" viděli zhruba stejně jako Vidlák dnes. Už tehdy říkali, že dolar jde do kopru a s tím půjde do kopru celá rozežraná západní civilizace. A že umírající kobyla nejvíc kope. Od té doby se toho moc nezměnilo, jen jako "vyspělá civilizace" padáme stále níž, a furt ještě nejsme u dna, aby se bylo od čeho odrazit vzhůru. Rusko za Jelcina si na to dno sáhlo, a my, kteří v té době hrdě patřili " k západu" jsme se na ně dívali shora. Neviděli jsme za tím ty dravčí metody a nechápali, že tohle nás čeká taky, jen v trochu jiné formě, protože ve srovnání s jejich hlavně nerostným bohatstvím u nás nebylo moc co brát, krom pár fabrik. Euforie ´89 byla ještě dost silná, střízlivých moc nebylo a a ti, co chlemtali "svobodu a demokracii", stejně jako jiní opilci, neřešili budoucnost ani minulost, jen přítomnost. Současní Mináři a Jandové jsou nepříjemným následkem té opilecké párty, z níž mnozí vystřízlivěli sice s děsnou kocovinou, ale alespoň se z toho vyspali do jakés takés reality. Další, současní "chvilkaři" svou kocovinu léčí stylem "čím ses zkazil, tím se naprav". Nejlepší cesta jak se stát alkoholikem.

Zatím bez slepic

vážně.
Mrkněte do minulosti a uvědomte si, jak dlouho chcípala Říše římská...

Zatím bez slepic

Pane Targus.
Teď to má rychlejší postup,co v tedy trvalo 200 let,teď to trvá 20 let.
Když tomu někdo pomůže,tak stačí týden,vypnout elektřinu,plyn,internet,zavřít banky a je konec světa.

Zatím bez slepic

Stačí vypnou jen tu elektřinu.
To ostatní, co píšete a mnohem mnohem více už nebude bez elektřiny vůbec fungovat a možná by to ani týden být nemuselo......
I jen v domácností (představte si jen tu svojí) den dva bez proudu stačí, aby si lidé uvědomili, jak závislí a zranitelní už jsme.

Zatím bez slepic

A dyť jo, jenže tehdá neměli chytrofouny a internet. Než někam doputovala zpráva, tak si mohli dát šlofíka.
Dneska se děje všechno strašně rychle právě proto, že se zrychlila komunikace. Kdyby římani měli naše komunikační vymoženosti, to byste koukal, jak rychle by se sesypali. Posel na koni je rychlejší než posel pěšmo, ale na telegraf/telefon/internet nemá. Tehdy i dnes jsou nejdůležitější informace, a rychlost vzniku i pádu říší je přímo úměrná rychlosti jejich přenosu. Kdybysme byli telepati, tak by to šlo ještě rychlejc a ani by nebylo třeba vytáhnout zadky z postelí :-DD.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Měli bychom mít stále na paměti, že obyvatelstvo celé naší země by se vešlo do jednoho velkého nebo dvou středních čínských měst.
Rozdíl jde v tom, že o životě v těch čínských městech rozhodují Číňané.
Kdo rozhoduje o našem životě nechám na názoru toho kterého spanilomyslného čtenáře.

Míra destrukce, rozpadu jakýchkoli pravidel a zákonů a zánik byť i pouze snahy o jejich předstírání není pochopitelně naší specialitou.

V tomhle je pochopitelně Amerika first, nicméně i my máme exportní zboží, schopné konkurence na americkém trhu - viz cesta Jakuba Jandy do amerického Kongresu.

Jako doplněk k dnešnímu (opět velmi dobrému) Vidlákovu shrnutí doporučuji dnešní panoramatické Okno Terezy Spencerové.

(Pozoruhodné je MIMO mnohé JINÉ i její stučné shrnutí názorů na Muslimské bratrstvo, jeho genezi a perspektivy.)

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/politologove/Bez-pravidel-vzkazal…

Zatím bez slepic

jdu na Tretru, omrknout, proč málo trénovaní črnoši vítězí nad spěciálně trénovanými bělochy v bězích. Proč nejsou dvojí závody? Pštros taky neběhá v jednom závodě s chrtem nebo vembloud s konykem.

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

to by byla dyškrymynacya nebo dokonce diškriminacia nebo také jinak

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pokud Němci z nějakého důvodu přece jen zavřou nejkřiklavější případy do vězení, pak je pustí na svobodu a dají jim čtrnáct dní na opuštění země, pak jim chudákům fakt zbývá jen loupit a znásilňovat.

Oni v jejich domovských zemích vůbec nestojej o návrat svých zločinců, pořád ještě jich tam zbývá dost, co si nenakradli na cestu do Evropy. No a pak si afričtí novoněmci si potřebují rozšířit lebensraum.
My (čecháčky) zvládnem, řekla kancléřka.

Zatím bez slepic

V souvislosti s tím prý pozor na nenávist
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Kauza-znasilnene-divky-Po…

Tedy jakápak nenávist, že mu nechtěla vyjít vstříc? Z její strany určitě zaznělo jasné ne bez nenávisti.
Že si to on otočil na ano a s nenávistí si přišel na své? Aha to jen pudy. Žádná nenávist. Hotovej sluníčkář, či kavárník. No vlastně bez řvaní. Muž činu, že ano.
Fuj tajxl.

Zatím bez slepic

Nojo, zase je v tom "Čolek v plísni“. Je mi věru zatěžko napsat člověk.

Nějakých nenávistných projevů jsem prost. Zastávám ale názor, že každý člověk by měl mít právo bránit sebe a své blízké veškerými dostupnými prostředky. Použití zbraně (střelné, chladné, jakékoliv) ku obraně své, svých blízkých a přátel mezi ně jednoznačně patří.

Mladé děvče je bohužel limitováno svým věkem, nicméně elektrické paralyzéry, pepřové spreje, sečné a bodné zbraně lze nosit skrytě i v tomto věku.

Průser je, že jsme příliš zhýčkáni. Není to však nic, co by se ještě nedalo napravit. Lidé se zkrátka budou muset jen naučit, že ve státu, který selhal, se musí o svou ochranu postarat sami.

Zatím bez slepic

clovek si porad mysli ze se ho to netyka

to jen v italii na plazi vas nejaka skupinka muze prizabit
to jen ve francii vas v klubu muzou zmasakrovat
to jen v nemecku o silvestra
to jen v rakousku muzou znasilnit na videnskem nadrazi mlade chlapce

nebo taky muze nekdo vystoupit po vyhozeni z vlaku kousek od vas, par hodin se poflakovat po okoli a pak na vas prijde rada - ve dne a treba i na rusnem miste kdekoliv v Ceske republice, protoze hranicni kontrola neexistuje a kdokoliv sem muze prijit

Zatím bez slepic

Můžeme jen doufat, že Ústavní soud případ vyhodnotí - v linii své současné pokrokově švejkologické revize Ústavy.
Případ bude vrácen soudu, který dal příkaz k vazbě, nový budoucí afročeský občan s omluvou a odškodněním propuštěn.

Šestnáctiletá dívka dostane exemplární trest za rasovou sexuální diskriminaci ve výši čtyř let nepodmíněně, (děleno dvěma - je nezletilá!), po roce bude pro dobré chování propuštěna, pokud slíbí, že se příště bude chovat k národním hostům vstřícně a s ohledem na jejich sexuální potřeby, zvyklosti a preference.

(Pokud se ukáže, že je po již od předvčerejška HIV pozitivní, bylo by možno jí vydat v tomto smyslu průkaz v arabštině, angličtině, pastunštině a svahilštině, který by jí umožnil vyhnout se sexuálnímu styku s perspektivními novočechy, kteří jsou dosud zdraví, aniž by se stala nebezpečnou sexuálnědiskriminační recidivistkou.)

Pokud se Hamáčkovi podaří v tomto duchu prosadit změny v Ústavě a patřičné pozměněné paragrafy zákonů přeložit do výšezmíněných jazyků plus němčiny,
lze konečně očekávat, že se k nám pohrnou budoucí voliči ČSSD, strana se zbaví zbytků původních xenofobních členů a voličů a konečně se odrazí ode dna morálního i intelektového, na kterém se v současné chvíli čvachtá!

Zatím bez slepic

In reply to by alepr (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já bych to sám také jako "vtipné" neoznačil, jako "děsné" ano.
A stejně jako Vy doufám, že si tenhle můj příspěvek ta dívka nepřečte.
I když si možná bohužel přečte mnohem horší výroky našich státních orgánů nebo pachatele samotného.
(Ostatně si myslím, že i Okamura je vůl, i když nikoli největší v našem parlamentě.)
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/facebook-prispevek-tomio-okamura-red…

Zatím bez slepic

Ale no tož tak, prý: "Styďte se, vy xenofobní Čechové". A já mu nevěřila, že je třeba se chránit. Velmi intenzivně se chránit..
https://hodik.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=481384

Jo a ve Znojmě znásilnit Tureckej výletník x-té generace z Rakouska, kam pak opět v pohodě zmizí. A hledejte jehlu v kupce sena.

Zatím bez slepic

že začít až nyní, je pozdě. Chvíli trvá, než člověk získá potřebné návyky.

Zatím bez slepic

"Průser je, že jsme příliš zhýčkáni. Není to však nic, co by se ještě nedalo napravit. Lidé se zkrátka budou muset jen naučit, že ve státu, který selhal, se musí o svou ochranu postarat sami"

Problém je v tom, že když se budete opravdu bránit, ještě budete obviněn pro nepřiměřenou obranu. Jedinou cestou je nejen situaci s imigranty neuklidňovat, ale naopak ji vyhrocovat. I v tomto případě tedy otevřít overtonovo okno a docílit, že vámi popsaná obrana bude chápána jako normální a přirozená. Což zatím platí ve všeobecném povědomí, nikoliv ale u státních orgánů.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Máte samozřejmě pravdu, nicméně stále si myslím, že je lepší hájit se zdravý u soudu, než být oplákáván pozůstalými, či zůstat někde na ARO, či DIOP. Při všem, co s sebou prakticky denně tahám, už si někdy připadám, jako kdybych se chystal do centra Bejrůtu, ale na druhou stranu je lépe být připraven, než překvapen. Pomíjím fakt, že ani s holýma rukama bych nebyl úplně bez šancí.

Zatím bez slepic

Nerekne odkud je, ani jak se jmenuje, ale vi ze byl diskriminovan a ma svoje prava a ma hruzu se vratit do vlasti kde se narodil.

Nema doklady, ale pacha trestnou cinnost opakovane (kradeze, nasili) ze vdeku ze zde muze zit.

Nema pribuzne, nema telefon, nema penize na listek na vlak. Nikdo ho nehleda.

Zna tri jazyky, ale nemluvi.

Ten clovek neexistuje a nic neudelal a nikdy se nic nestalo.

Zatím bez slepic

To je ten vrah, co znásilnil a pak zabil 9-letou dívku.

Naši vězňové mají slušné vychování a tak musíme doufat, že se černý násilník dostane mezi ně.

Zatím bez slepic

Teď byl interpelován poslankyní SPD Hamáček v této věci. Afričan, co tu dívku znásilnil, byl opravdu ráno v Německu propuštěn z vězení na svobodu, nedostal trvalý azyl, měl dočasné vízum (zapomněla jsem přesný název) a měl být vyhoštěn. Jenže Němci ještě nezjistili, z jaké země pochází, proto neví, kam ho vrátit. A že se proti tomu nedá nic dělat, jen vystoupit ze Schengenu, což si prý on opravdu neumí představit. Jsme však šestá nejbezpečnější země (a jemu nikdo neublížil, že), tak je vše fajn. Tohle řekl Hamáček zhruba ve třech větách a v dalších dvaceti se věnoval nenávisti, kterou vyvolává Okamura. Prý kdo má na to žaludek, ať si otevře diskuzi pod Okamurovým fc příspěvkem, samé nenávistné projevy.
Shodou okolností jsem si otevřela dnes diskuzi na Idnes pod článkem o Zemanovi a Čaputové. Úrážky, ubohosti MZ a adorace neznámé ženy, toho času prezidentkou. Z toho se zřejmě Hamáčkovi kufr nezvedá...
Ještě odpovídal na dotaz SPD, co si máme představit pod pojmem předsudečná nenávist. Tento pojem podle Hamáčka vznikl ve spolupráci tajných služeb, nejvyššího státního zastupitelství, osob z akademického a neziskového prostředí. Reagují tím na to, že extrémisté již nejsou uskupeny v nějakém hnutí, ale jsou rozptýleni ve společnosti a veřejně se vyjadřují. Demokracie a svoboda slova samozřejmě stále platí, ujišťoval ministr vnitra.

Zatím bez slepic

… a dokončuje kopání hrobu pro socdem. Žádná škoda.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Debil není.
Prostě jen dělá práci, pro kterou je tam kde je.
Spravedlnost, právo, morálka, stejně jako zdraví a koneckonců i lidský život je dnes zboží jako každé jiné.

Hodnotu čehokoli lze vyjádřit penězi. Některé komodity, např. vlastenectví či pravda, mají ovšem hodnotu zápornou.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Počátkem 90. let jsem (blbec) vzal státní zakázku (ČD). Splatnost faktury byla 1 rok, ale berňák po mě vymáhal DPH- byl jsem tehdy čtvrtletní plátce. Takový stát je množina zmrdů; tehdy to byli komunisti, ti praví. Dnes na jejich místech sedí jejich potomci a příbuzní, nikdo jiný - vyhráli nejpřísnější výběrová řízení a jsou to tedy nejlepší z nejlepších. Dnes se s nimi (nepřímo - najímám si důchodce) setkávám na Stavebních úřadech a Národních výborech. Převážná většina jsou tupci a arogantní hovada, bez špetky technického myšlení nebo dokonce empatie. A bude hůř. Tupci vládnou a ještě větší tupci se derou na jejich místa. Pracovnî návyky jsou nepřenositelné; bez nich je člověk laik, což si ale nikdo nepřizná. Angličtina k životu nestačí, to není kvalifikace.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

tak prej jaderna valka se da vyhrat, to jsme uplne v prdeli

Pentagon má novou jadernou doktrínu, v případné válce počítá s vítězstvím
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/usa-spojene-staty-generalni-stab…
20. června 2019 17:23

Americké ministerstvo obrany věří, že by použití jaderných zbraní mohlo vytvořit podmínky pro rozhodující výsledky a obnovení strategické stability. Vyplývá to z nové jaderné doktríny, kterou Pentagon zveřejnil v polovině června. Americká armáda tím podle odborníků změnila svůj pohled na jadernou válku a zabývá se také vítězstvím.

Zatím bez slepic

že Rusové budou mít USA i nadále v šachu. To už je poslední brzda, která nám zůstala !

Zatím bez slepic

a Rusové lepší zbraně.

Zatím bez slepic

a proti zdravému rozumu i něco nazývané mezi nebem a zemí - lepší duchovní vedení (nikoliv ve smyslu vedení církvemi).

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

na tretru, lidi stejně nepřišli....

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Je pozdní hodina, moc lidí už nepřijde. Přesto dávám píseň autora, jenž tehdy ještě nekorventován, mi spolu s jeho souputníky pomohl přežít ZVS.
https://www.youtube.com/watch?v=zpQt6MonzBQ

Zatím bez slepic

In reply to by fotrák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Víte, že jste se mí trefil?

Co je vůbec s Mertou?

Zatím bez slepic

Před lety konvertoval k judaismu, teď veřejně mlčí.

Zatím bez slepic