Co všechno projde

Autor
Štítky

Viděli jste film Caligula? Ten polopornografickej s Malcomem McDowellem? Je tam scéna, kdy velitel pretoriánů Macro zabije umírajícího císaře Tiberia, aby se Caligula mohl stát císařem. Pak v místnosti najde schovanýho a vyděšenýho prabratránka Gemella, nějak mu to okecá a začne panovat.

Protože nájemný vrah není po činu rád viděn, Galigula se Macra rozhodne zbavit. Trochu později se tam před nastoupenou pretoriánskou gardou Calligula s Macrem ještě s pár dalšími postaví do řady v něčem jako policejbí poznávačka a řekne Gemellovi ať ukáže, kdo zabil Tibéria. Gemellus je celej vyděšenej a Caligula mu okatě naznačuje, že může a ať ukáže na Macra. Gemellus to udělá, Caligula sehraje zhrozenýho, nechá Macra zatknout, ve filmu Macro skončí popraven.

Pro diváka to je celé samozřejmě okaté a průhledné. Po tom musí být všem přítomným jasné, že Caligula je do smrti Tiberia zapleten taky. Jak by jinak věděl, že Tiberius byl zavražděn? Jak by jinak věděl, že tam byl i Gemellus? Proč by ukazoval hlavou na Macra? Proč by se to normálně potají nevyšetřilo, kdyby o tom Caligula nevěděl, měl by mít přeci strach z Macra a tak dále, a tak dále?

Řeknete si, že je to jen film a trošku přehnaný, aby nám bylo jasné, že je Caligula bezcharakterní i ke kumpánům, co mu pomáhají. Řeknete si, že za starýho Říma byli tak nějak zaostalejší než my a tak to neprokoukli, nikdy nejeli v autě, nikdy nebyli v biografu, nikdy neposlouchali rádio, nikdy nerozsvítili žárovku, nikdy negooglovali, nestudovali na univerzitách a neslyšeli o Freudovi, Messingerovi, ani Pathy Brown.

Jenže pak vidíte odsouzení a popravu Caucesca, je to viditelně jinak než to prezentují, sláma tomu čouhá z bot a ono to projde. Je to ale jen zaostalý Rumunsko. Jenže ta historka projde i všude jinde. Vždyď Rumunsko je tak daleko a my o tolik lepší.

Pak za války o Kosovo vidíte jak vám v TV říkaj pořád dokola o hromadnejch hrobech, kvůli čemuž se musí jít válčit, strašně to prožívaj, víc jak po padesáti letech se najednou válčí v Evropě a ty hroby se po válce vůbec nenajdou, a ono to projde. Nikdo nezve Clintona s Blairem před mezinárodní soud.

Vidíte v OSN černocha mávat před celým světem malůvkou bomby a ono to všem stačí k rozpoutání války a útoku na Irák.

Vidíte v TV jak letadla narazej do dvou baráků, oni spadnou tři a ono to projde. Ten třetí se tak lekl. - Protože země, ze který útočníci pocházejí je kamarád, tak se zaútočí na jinou, i když je snad ochotna vydat jejich šéfa.

Po 70 letech neustálýho křiku proti fašismu/nacismu Rusko navrhne v OSN rezoluci proti fašismu, USA, Kanada a snad všechny země EU ji odmítnou podepsat a nikdo to neřeší. Izrael ji odsouhlasí, ale ani tady, ani ve Francii, ani v Anglii, ani v USA žádní židi proti nepodpisu najednou neprotestujou, jakoby jim byl celý fašismus u prdele. Projde to.

Na pláži vám naaranžují utopenýho chlapečka, aby vám nebylo divný, že zákony přestaly platit a po kontinentě choděj kolony divochů. Ono to projde.

Pak vám to po pár letech pro velký úspěch zopakují v USA, kde pro jistotu máte utopenýho se synáčkem i tatínka. Normálka.

Vidíte jak někdo střílí z hotelu do lidí z několika míst současně, jakoby to šlo. Pak ho najdou mrtvýho v pokoji. Ono to projde.

Vidíte jak někdo střílí do lidí, co se podivně slezli v modlitebne na hromadu, nikde žádná krev, nikde žádná zranění, nikde žádný křik, nikdo v hrůze o život nevyskakuje z okna... pak si ještě obživnou. Když si to člověk porovná s Bataclanem, tak je to jen rozum urážející taškařice. Ono to stejně projde. Parlamenty světa dělají, že to je pravda, místo aby to odmávli jako podvod.

Postižená jurodivá holčička přestane chodit do školy, hlásá konec světa kvůli klimatu - všichni mocní dělaj, jak ji poslouchaj s otevřenou pusou jako Krista pána a vymejšlej, jak zakážou všechno od brček, přes elektrárny po letadla, aby zachránili planetu i za cenu zničení civilizace - a ono to prochází.

Nedostudovanej hoch ve skoro uniformě SA, nalezenej v reality show televize, na kterou nikdo nekouká, si jen tak svolává demonstrace, cizí lidi mu najednou po stokorunách posílají milióny a na happening mu přijde plná Letná ovcí a pár béčkovejch celebrit.

Římani, že byli zaostalí? Prdlajz. Naši současníci jsou zaostalí. Dva tisíce let a žádnej posun.

Naše civilizace doletěla nejen na Měsíc, ale už za hranici slunečního soustavy. Máme přečtenej genetickej kód. Umíme vyrobit atomovou bombu, antibiotika i očkování. Dokážeme udělat kozu, co dojí mlíko s pavoučím hedvábím. Machiaveli nám prozradil pravidla panování. Víme o psychologii i memech. Jsme schopni si psát s kýmkoliv na celé planetě.  Stroje už překládají tak, že už přibližne pochopíte o co jde. Dá se vygooglovat všechno o všem. 
 Vyrobit všechno z pohádek, od kouzelného zrcadla po létající koberec jsme dávno zrealizovali...

... k čemu je to všechno platné, když nakonec stejně stačí v televizi průhledňoučká lež jako věž a většina lidí ji věří, dělá, že ji věří nebo na to nechce radši ani myslet. - Ti hloupější si ještě hrajou na intelektuální elitu, že jako nevěří na fejky a konspirace. ( = uvěří každičké blbosti do jedné, jen když je z mainstreamu)

Už jen čekám, až uvidím v TV černocha prcat bílou holčičku a odborníci z FFUK a od policie nám budou vysvětlovat, že ne, ji soud zplnoletnil, tak je plnoletá, dychtivě s tím souhlasí, brečí štěstím, křičí blahem, ta krev je důkaz jejího blaha a žádný rasy nejsou, že jsme jen jeden lidský druh - jen někteří (oni) jaksi elitnější.

 

Proč mám rád rok 1968? Protože sem přijeli ruský tanky a všichni, co si dvacet let strkali hlavu do písku konečně ztratili iluze. 

 

Můj oblíbenec je zažranej svazák Palach, co se radši upálil, než by žil v realitě. 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Teda dneska drsný... Asi nemá smysl diskutovat o jednotlivostech, tak snad jenom k tomu konci - s takovou se nám může totiž snadno stát, že budeme jednou psát: "Můj oblíbenec Gabčík s Kubišem. Raději spáchali sebevraždu a vzali s sebou přímo či nepřímo hromadu lidí, než aby žili v realitě..." Právě tou realitou vysvětloval Emanuel Moravec svou otočku ve prospěch Říše. Prosím, opatrněji...

Zatím bez slepic

Ale samozřejmě chápu, že opatrnější text by nejspíš nevyvolal debatu, kterou tento nejspíš (doufám) vyvolá.

To s tím osmašedesátým lze vtipně napasovat i na '38. Tam se možná tou "sladkou Francií" lidé zaslepovali ještě usilovněji...

Zatím bez slepic

Gabčík a Kubiš bojoval, zabili se, aby neměli nacisti PR procesu, což byla hoooodně velká prohra nacistů i když hodně lidí toto bagatelizuje ;)

Zatím bez slepic

Hlavně bojovali až do konce a posledního náboje bitvu proti stonásobné přesile, i když věděli, že nemají šanci a přesto se zabili až na konci! A poslední slova z krypty byla: "Jsme Češi, nikdy se nevzdáme!"

Zatím bez slepic

Prepacte, ale stal atentat na Heydricha za Lezaky a Lidice?
Co vlastne vyriesil atentat na Heydricha? Chapem, ze sa chcela exilova vlada zviditelnit, ale pomyslel niekto z exilovej vlady na nasledky? Skor si myslim ze jej boli nasledky u prdele.

Zatím bez slepic

No, spíš z nás tím udělali před světem okupované bojovníky proti nacistům, namísto poslušných výrobců zbraní pro wehrmacht, kteří ústy svého prezidenta Háchy sami požádali Říši o ochranu...

Zatím bez slepic

Přesně, cílem atentátu bylo on začátku do konce PR, že nejsme součástí říše, že jsme okupované území a počítalo se, že to odnese hodně lidí...

Zatím bez slepic

Pocitalo se? Kto? Exilova vlada sedia v teple v Londyne? No sorry jako. Predsa muselo byt kopec inych moznosti. Nechcem samozrejme provokat, ale aj na tomto pripade je vidno ako lahko sa pocita ze to "odnese hodne lidi" ak sa nejedna o mna konkretne alebo o mojich vlastnych blizkych. Chcem tym len povedat ze je to uplne rovnake aj v sucasnosti, kedy tzv. mocni tohoto sveta bez mihnutia oka obetuju akykolvek pocet ludi vratane vlastnych spoluobcanov na dosiahnutie svojich cielov co vlastne popisuje aj Cmoud vo svojom clanku.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nechtět znát pravdu je asi už opravdu velký fenomén současnosti , media - především ta s obrázkem v pohybu, vytváří realitu. Neochota používat logiku,fyzikální zákony k zjištění zda se věci mohly odehrát aspoň přibližně tak jak je předestíráno patří k dobrému společenskému chování a pokud máte jiný názor už vás polepí. Dnes má vůbec všechno svou nálepku i s čárovým kodem který sdělí vše. Čekám kdy budou aplikovány čárové kody i pro lidi aby se vědělo kdo má jaký názor.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Oni se ti utopení lidé opravdu utopili, aranžování se týkalo už leda jen mrtvol. Ale zapomněli nám říct, že utopený kluk v Turecku se utopil kvůli jeho otci, který řídil člun. No a v Rio Grande se utopil otec s dcerou, protože neznal hádanku o tom, jak přepravit jednou loďkou lišku, slepici a zrní na druhou stranu řeky (nebo v jiné verzi vlka, kozu a hlávku zelí), když přepravit lze pouze jednoho jedním směrem. U Rio Grande byl otec, dvouletá dcera a matka Ramírezovi, kteří nejprve k hraničnímu přechodu na mostu šli. Zeptali se na podrobnosti kolem žádosti o azyl, ale bylo jim řečeno, že americký úřad pro migraci je zavřený, protože je víkend. Navíc zjistili, že před nimi stojí předlouhá fronta dalších lidí, usilujících rovněž o vstup do USA.
Rodina se tedy začala vracet z mostu, když se muž náhle zastavil a podíval se do řeky. A řekl, že tady ji překonají.
Před několika měsíci v Matamorosu čekalo na azylový pohovor asi 1800 lidí. V současnosti jejich počet klesl na 300. Každý týden se američtí úředníci věnují maximálně třem žadatelům. To znamená předlouhé měsíce čekání.
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/migranti-migrace-salvador-mexiko…
Když chci přepravit přes řeku 3 lidi, z nichž plavat umí pouze jeden, tak musím vyrobit vor nebo loďku. Prý se všude válí plastu, tak měli obejít smetiště, sebrat kanystry, prázdné sudy, provaz a nebo zajistit loďku.
Je mně líto těch, kdo se utopí, ale nelze někomu zabránit ve spáchání sebevraždy, když se pevně rozhodne.

Všechny naše problémy s migrací vyplývají z populačního růstu. https://ekolist.cz/cz/publicistika/eseje/prelidneni-slon-v-mistnosti-o-… Jídla je tak akorát pro všechny, jen někde jedí langusty a jinde, co najdou.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

V podstatě jde tedy o překrucování událostí na straně vysílatelů zpráv - a jejich vědomou akceptaci tak jak leží na straně jejich příjemců. Otázkou oné přeinterpretace zůstávají pouze motivy jedněch i druhých. Každopádně je naše doba stejně fascinující - na jednu stranu zabezpečujeme kde co, na každý úkon musí být informovaný souhlas a ani ten vám nakonec nemusí stačit, ve jménu předcházení rizik se vzdáváme zbytků svobody i zdravého rozumu, abychom na straně druhé mlčky přihlíželi kolaterálním ztrátám u druhých a hlasitě přikyvovali potenciální válce s našimi ztrátami na straně naší...

Zatím bez slepic

V podstatě jde o totéž jako o masáž, jak jsou Češi a Moravané zaostalými národy. Kdykoliv takové lidi slyším, vzpomenu si na jednotky Wafen SS. Nejdříve Hitler výslovně zakázal, aby členy jednotek byli obyvatelé protektorátu, protože:
"Naučit národ vládnout zbraněmi znamená dát mu patřičné vzdělání v tomto směru. Kdyby staří Římané nerekrutovali Germány do své armády, tak ti by nikdy neměli možnost stát se skutečnými vojáky a nakonec zničit své původní učitele ... Musíme proto říci kategorické NE na české aspirace na vytvoření národní armády, i kdyby mělo jít jen o zárodek armády. Češi jsou servilní pokud jsou neozbrojení, ale stávají se nebezpečně arogantními když je jim povoleno nosit uniformu. Během dvaceti let nezávislého Československa jsme měli spoustu příležitostí se o tom přesvědčit."
V jiných okupovaných zemích Evropy do jednotek SS vstupovali Holanďané, Vlámové, Italové, Volksdeutsche (etničtí Němci z Maďarska, Karpatští Němci ze Slovenska), Dánové, Francouzi, Norové, Finové, Chorvati, Bosňáci, Rusové, Ukrajinci, Lotyši, Estonci, Ázerbajdžánci, Turkestánci, Indové a Britové.
Pouze na území protektorátu z očekávaných 1000 osob dokázali zverbovat pouhých 77. Pravda, bylo to už v roce 1945, ale nepodceňujme vliv propagandy o vítězně přeskupených vojscích, ze které se Němci probudili, až když Rusové vjeli do Německa.

https://www.armyweb.cz/clanek/svatovaclavska-rota-aneb-cesi-v-ss

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Opravdu stojí za přečtení a hlavně za klidné zamyšlení:

http://www.novarepublika.cz/2019/07/time-out-demonstrantu.html#more

Odtud:
"Jen pevně doufám, že veškerá činnost včetně financování aktivit Milionu chvilek…, je monitorováno a dokumentováno ze strany BIS."

Já jsem trošku v obavách, že BIS je toho součástí, ale MOC ráda se budu plést.......!

Zatím bez slepic

Zalozil ji Ruml a sef je Hamacek.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pane Čmoud.
Kdo má delší klacek,tak si myslí,že může všechno.
V tom máte pravdu,nepoučitelní,že jim to projde,ale jen do času,co se ukazuje v posledních letech.
Ono to platí stále,kdo s čím zachází,tak i schází,nebo Boží mlýny,melou pomalu,ale jistě.
Mám jen obavu,že než půjdou do pekla,budou chtít vzít sebou mnoho dalších,když se mluví o jaderkách.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

snad len dve pripomienky
1 - s tym Mesiacom by om bol opatrny. Boli tam len amici na "drevenenych" raketach. Az mi to pripomina televiznu kampan co si potom zopakovali pred napadnutim Iraku. Ked Writeovci si na drevaku podskocili - za 15 rokov to uz bombardovalo vojakov na fronte.
2 - my nie sme nijak posunuti oproti Rimu. Len pouzivame ine veci, ale rovnakym sposobom. dialekticky materializmus.... Ked nahradis auta konmi, Rimsku risu USA a miesto gladiatorov das nejaku show pre davy (Big Brother, MMA, tenis, box ) mas to to iste. Stahovanie narodov, barbari, otrokarstvo....

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

S tím Měsícem je to celé podivné, už jen ta slavná tiskovka, ale co mě přijde nejdivnější je množství vysoce kvalitních fotografií. Učinil bych pokus, vezmete si na krk nejnovější zrcadlovku s universálním objektivem a jděte fotit třeba svatbu, s tím, že foťák budete mít někde na úrovni břicha, v podstatě na něj neuvidíte a budete jen, v rukavicích, mačkat spoušť. Pokud novomanželé budou s fotkama spokojeni, pak je to OK a The Moon was captured. Nikde jsem také neviděl žádné "nepovedené" fotky (kterých by podle mě mělo být minimálně 10-20x více), což by měl být důležitý materiál pro vylepšení fotografických technik pro další výpravy. Prostě na dané podmínky mi přijde že fotek příliš mnoho tak velice kvalitních. Ale protože se nechci společensky ztrapnit, tak o tom samozřejmě nepochybuji, jako o dalších výše naznačených věcech.

Zatím bez slepic

Já bych to spíše klinil k tomu jak to popsal jedon kosmonaut rus, který říkal, byli tam, ALE protože nikdo nic nevěl co a jak vydrží, jak postavit kameru atd. Tak nejeden záběr je předtočen ze studia (asi Kubrick?), už v té době věděli PR je to hlavní, takže nechtěli mít prázdné ruky. Jinak řečeno, ano byli tam, ano ty záběry jsou fake, ano platí to nejjednosdušší vysvětlení, pravdu mají obě strany v tom základu, NASA, že tam byla, odpůrci, že záběry jsou předtočené, a protože EGO, nikdo nesmí přiznat, že má druhá strana v něčem pravdu :D

Zatím bez slepic

To by mohlo být, vysvětlovalo by to i tu tiskovku. A co neschopnost navázat na již "osvědčenou" techniku? Jak to vysvětlují?

Zatím bez slepic

je to vyvinute.
Ale ked posielame nejake vozitko na Mars, tak tam pristava na nejakych nafukovacich vankusoch, padakoch a inych zhovadilostiach :D
Aktualne chytre hodinky su asi 10000x vykonnejsie ako v tom case pocitac na lunarnom module.
Pokial viem, tak japoncom sa dokonca ani nepodarilo pristat so sondou na mesiaci a sa im rozbila. Inymi slovami - velmi sa to podoba fimu Kozoroh I.
Som zvedavy, ci sa vobec dozijem dvoch veci... dialnicu z BA do na vychod :D :D :D a ze si to niekto strihne na Mesiac.

Zatím bez slepic

Jediné co jsem četl peníze, uz se hodne krade i v USA nejenom v CR a rusku :D

Zatím bez slepic

No, bude-li mít na sobě onen svatební fotograf úbor, při jehož konstrukci se s umístěním fotoaparátu (stejně jako u samotné konstrukce fotoaparátu - místo spouště na foťáku lze mačkat spoušť na bowdenovém lanku a foťáku se vůbec nedotýkat) a tedy jeho zaměřením počítat bude (tak jako se u stíhaček zastřelovaly zbraně v křídlech, aby bylo možné mířit celým strojem), bude-li vybaven případně nějakým bazmekem pomáhajícím při ostření na různé vzdálenosti (protože - např - se ví, jak vysoký je kolega astronaut ve skafandru, lze od jeho zdánlivé velikosti jednoduše určit vzdálenost, pokud se nesmíříme s ostřením univerzálním), svatebčan bude pouze jeden a bude se pohybovat láčně, plavně a rád si zapózuje, vzduch nám nevadí... Prostě nezapomínejme, že spousta chytrých lidí věděla, za jakých podmínek a jakým způsobem se budou fotografie pořizovat.

Přiznám se, že některé tyhle zakořeněné "konspiračky" zpochybňující naprosto cokoliv, jsou pro mé vnímání světa už spíš za hranou úsměvnosti (a samozřejmě poskytují snadnou munici pro sestřelení médií, které jim dává prostor). S tímhle můžeme zpochybňovat i co jsme měli včera ke snídani.

Jinak archiv snímků z projektu Apollo: https://www.flickr.com/photos/projectapolloarchive/albums k fotoaparátům: https://www.hq.nasa.gov/alsj/a11/a11-hass.html

A můžeme si brouzdat. Je z toho evidentní, že většina pořízených snímků je skutečně jen takový ten fotografický balast a má do těch pro médiy vybraných záběrů poměrně daleko - technicky i kompozičně.

Zatím bez slepic

Já samozřejmě vím, že kdo veřejně vyjádří pochyby je společensky znemožněn, ale to nic nemění na tom, že celá prezentace tohoto podniku je podivná. Neříkám, že tam nebyli, ale že to, jak to prezentují je přinejmenším zvláštní. Představte si, že celý natěšený se budete chtít podívat na tiskovku po návratu. Z řeči těla těch třech budete muset být poněkud konsternován.

Zatím bez slepic

No, kdo z nás byl na Měsíci jako první vyslanec světa atp.? K tomu nějaké osobnostní charakteristiky... Nevíme, co se odehrálo mezi nima... Fakt bych nehledal za vším nějakou spekulaci. Vlastně naopak - jsem přesvědčený, že být to divadlo, podají lepší výkon.

Obecně - pochybovat je obecně velmi zdravé a v pořádku. Bez pochybností by nedošlo k žádnému pokroku. Jen si každý chtě nechtě musí stanovit nějaké limity, protože jinak se proměníme v srnky na silnici oslepené vlastními pochybnostmi.

Zatím bez slepic

To je právě ono, kde jsou ty limity. Po plyšáku, jak jsem zjistli tedy až později, se lže úplně o všem. Každé historické, ekonomické, politické téma na které narazím a o které se zajímám je plné lží, nepravd, překrucování, které ani komunisti nedělali (za těch se spíše o všem mlčelo).
Ukaž te mi jedno téma, kde se nelže a třeba i nepříjemná pravda se probírá ze všech stran. Tak nevím, proč bych zrovna o letu na měsíc nesměl mít pochybnosti, že proběhlo tak jak se prezentuje.

Zatím bez slepic

Ale klidně ty pochybnosti mějte. To vám nikdo nezakazuje. Jen mám tak nějak tušení, že kdyby to celé byl fejk odhalitelný studiem fotografií na internetu a psychologickým rozborem záznamu tiskové konference, už dávno si to vychutnal třeba Sovětský svaz, blahé paměti...

...teda pokud v tom nejel s nima, protože jsme jen loutky v rukách židobolševického spiknutí svobodných zednářů a oni zase potřebovali šířit lež o svém Gagarinovi. - a proto se ho pak zbavili...

Nakonec všichni normálním zdravým selským rozumem musíme chápat, že je Země placatá. Vždyť kouknu z okna a vidím...

Zatím bez slepic

A víte, že na židobolševické spiknutí nevěřím? Ani nevím, co bych si pod tím měl představit.

Zatím bez slepic

Ještě dotaz, v čem a proč by podali lepší výkon? Pokud nebylo vše OK, tak podali výkon naprosto excelentní. A pokud bylo vše OK, tak co? Žádný výkon by podávat přece nemuseli.

Zatím bez slepic

Čekal bych, že být tak gigantickým podvodníkem, tak si vyberu alespoň chlapy, co dokážou na tiskovce sehrát věrohodné nadšení. Teda pokud to není finta na druhou - totiž lhát tak okatě, aby nikdo neuvěřil, že jde o lež... Jenže co když někdo tuhle dvojí lež prokoukne? Nebude lepší ji zamaskovat lží trojí? Tedy naučit chlapíky vypadat věrohodně, protože si skeptici budou myslet, že je naschvál budu prezentovat nevěrohodně, protože si budu myslet, že kdybych je prezentoval věrohodně, že mi to neuvěří? A nebo budeme lhát na čtvrtou? Na pátou? Na šestou?

Protože i kdybychom dotyčného na ten Měsíc odvezli, stejně nám poví, že PŘED TÍM to byl fejk. Nebo že je to fejk teď a je jen ve vynikajícím studiu, protože Hollywood dělá zázraky a kdybych šel dost dlouho, tak prostrčím hlavu kulisama - a proto mi to rafinovaně nedovolí že prej bezpečí, vzduch, bla bla bla...

Nevím, jak to máte vy, ale mně se tenhle způsob myšlení zdá býti nejrychlejší zkratkou k paranoie...

Zatím bez slepic

Já přece nemluvím o gigantickém podvodu, jen že oficiální verze poněkud skřípe a jsou tam určité rozpory, na které když se poukáže, tak se poukáže na tázajícího, že je v podstatě debil, když nevěří doslova velkým USA.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

zrovna znova čtu a čtu ho jinak než před léty. Například paralela s jeho popisem, jak Byzantské říše ztratila Cařihrad a okolí. Popisuje to tak, že ve válkách o území, které v těch dobách probíhaly prakticky nepřetržitě, si byzantský císař pozval na pomoc Turky. Naivně si myslel. že mu pomůžou v boji, dostanou zaplaceno a odejdou. Sultán mu na pomoc poslal 10 tisíc tureckých vojáků, kteří pak už nikdy neodešli a z Cařihradu je Istanbul. Podobně si Němci po válce pozvali Turky na pomoc s obnovou země. Taky si naivně mysleli, že Turci v Německu odvedou práci, vezmou si vydělané peníze a odejdou domů.
Zobecnění: Na řešení svých problémů si nezvat nikoho zvenčí. Jen kdyby se z toho dokázali poučit mnozí, nyní například Piráti.
Další, co jsem před dvaceti lety nepostřehla: V Machiavelliho době se válčilo o území především proto, aby se tam vybíraly daně. To dnes není potřeba, daně lze vybírat formou dividend prakticky kdekoli.

Zatím bez slepic

In reply to by babaluba (neověřeno)

Trvalý odkaz

Doporučuji knihu Machiavelistické etudy, autora si vygůglete..
Je o tom, jak v moderních dějinách pracují politici se lží - a ono jim to projde.

Zatím bez slepic

za typ.

Zatím bez slepic

No Cařihrad byl ztracen, ne protože turci, ale protože opět překvapivě? Křížová výprava 1024 místo na muslimi zaútočila na křesťany... Vyplenění hlavního města v té době, kdy byli síli "císař vs muslimové" vyrovnané, zvrátila poměr sil a západní "řím" postupně padl...

P.S. dividendy můžeš vybírat pouze ze svých vazalů, když to budou vazalové číny nebo ruska, tak je to problém pro anglosaský svět... Proto se stále valčí o území ;)

Zatím bez slepic

To, že si Byzantský císař Turky pozval na pomoc, tvrdí Machiavelli.

Zatím bez slepic

In reply to by babaluba (neověřeno)

Trvalý odkaz

No a já píšu, že to Machiavelli nenapsal? Otázka je co předcházelo tomu pozvání...

Ono už samotné co píšoou historici, že se prý byzanc setkala "poprvé s turky" až v roce 1046, ale už v roce 1155 dobyli bagdád je řekněme trochu zvláštní... Spíše to ukazuje na klasiku, papež+franticí+němci poslali 4 křížovou výpravu ta rozvrátila=vyvraždila hlavní město, kde byl hlavní státní aparát a ten se nestačil vzpamatovat a do té doby slabý nebo rovní turci začali přebírat provincie, a pak "dobrovolně" byzanc pozvala 1389 je pozval na svoji obranu, asi stejně jako my spred 89 dobrovolne kupovali vrtulniky od sovetu a ted kupujeme dobrovolne vrtulniky od amiku :D

Zatím bez slepic

Asi se shodneme, že nejde o jeden důvod, ale souběh vícera okolností (mimochodem, to "pozvání" Turků se docela podobá pozvání Franků etc do západořímské říše o tisíciletí dřív...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Třeba otrávení Skripalovi 100% smrtelným jedem bez podání antidota do 30 vteřin, kteří přežili bez následků a teď jsou prý izolování od okolí.
Nebo sestřelení letadla na Ukrajině, které bylo jako na potforu z obvyklé trasy navedeno do oblasti bojů.
Spontánní Majdan, kde bojovníky živily z kastrolů soucitné babičky.
Bílé helmy a chemické útoky v Sýrii. Kalouskovy zlodějny, Trautenbergovy i Klausovy. A dalo by se pokračovat...

Je to otázka svobody médií, příjmu informací. Ta nebyla ve starém Římě a není ani dnes. I když jsou to průhledné nelogické fejky, mainstream podá správný pohled na věc. A kolik lidí má energii shánět informace jinde?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tomu, co je v TV a v Blesku, dříve v Rudém právu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Do dnešního článku pana Čmouda,zapadá i zvolení vedení EU.
To se ti s delším klackem domluví,kdo bude řídit EU a volby do EU parlamentu je jen divadlo.
Takže,nějaká reforma v EU v nedohlednu,spíš to bude ještě horší.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ta je pro nás snadněji pochopitelnou.

I EU i USA se své "perestrojky" dočkají......

Článek se poctivý, syrový až na dřeň.
Je to tak, jsme všichni plni iluzí a víry a nadějí a pověr a předsudků a naučených a převzatých vzorců a chceme aby realita odpovídala naším schématům, a rádi kde komu uvěříme, že to s námi myslí dobře, či lépe než ti před ním, jinak se necítíme dobře....a s emocemi umí mocní pracovat dokonale....
A tak tomu, co nám nezapadá prostě odmítáme uvěřit, někteří až tak, že se na protest či k vyburcování druhých sebe zničí. A i to pak umí šmejdi dlouhodobě využít jako klacek.
Ono vnímat poctivě (Čmoudovsky) tu šílenou realitu, to čeho je člověk prý moudrý schopen, je fakt o zdravý rozum.
A proto se my lidi tak rádi šikujeme alespoň do tlup těch, kde máme zase iluze, že MY to máme stejně a ONI jsou ti blbci a NEpřítel....

Babaluba:
Číst je dobré, jen je obtížné číst VŠE kriticky, nebrat vše, co kdo napsal jako nějakou tu PRAVDU.
Víte co je problém: Tito nepoučitelní a nejen mladí už nemají pocit, že to je "zvenčí", oni už jsou prostě nejdříve EVROPANI.
Stačí vychovat děcka....a začne se omlouvat a "zachraňovat" za jakoukoliv cenu, nejdříve třeba evropany afrického původu a pak napravovat i klima, celý svět, planetu, vesmír..
A protože Evropa ztratila (nedostatek z přebytku) to základní a to je dle mne pud sebezáchovy, chová se jako ČSSD, nebo naopak....(pokus o vtip)

Zatím bez slepic

No, STEM to vidí aktuálně takto: https://www.novinky.cz/domaci/509489-ano-si-v-pruzkumu-pohorsilo-cssd-j…

Jednoduše, bez KSČM či SPD nepostaví vládu nikdo, pokud nepůjde do party s ANO. A Milion chvilek ani Letná na tom nezměnilo nic...

Zatím bez slepic

Bez KSČM či SPDjako celcích nikoliv, ale jistě se již intenzivně pracuje na "hmotné zainteresovanosti", diskreditaci a zastrašení mnoha jejich členů a příslušníků jejich rodin.
Standartní postup.

Zatím bez slepic

Což lze samozřejmě uplatnit na kohokoliv i opačně. Faktem je, že Okamura už to má vyzkoušené, jaké to je, být rozštěpen...

Zatím bez slepic

svou osobní pověrou, že každý, kdo se snaží se mnou komunikovat, je kurva (kurvou může býti i muž, další pohlaví ke mně na návštěvu ještě nedorazila), která mne minimálně přišla ojebat o nasyslený majeteček, případně ukrást nějakou komparativní výhodu.
A musím končit, páč manželka vyhrožuje, že mi vyleje koprovku na hlavu.

Zatím bez slepic

Mohu potvrdit!
Snažím se ojebat sprosťáka Targuse o jeho komparativně výhodnou a nezaslouženou popularitu!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jak vidí jednotlivé politické strany obsazení EK:
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Leyenova-v-cele-Komise-Ne…
Nejvíc plačou Piráti. Konečná a Okamůra také nejásají. Nastane zřejmě mírný pokrok v mezích zákona. Hašek by měl radost.Jen je otázka, zda jen to k přežití EU bude stačit.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jak jsem psala dříve, z EU už nás NIC dobrého nečeká
a nové koště pojede nastoupenou cestou,
tato asi ne příliš progresivisticko, zeleno pirátskou, (ale co není, může být),
ale jinak furt gerade aus "do prdele", jak psal někdy dříve jasně a stručně Ládík........

Mínusy:
Chválí ji ty strany v nadpisu, byla 4 roky v USA ve Stanfordu (prý manžel tam pracoval na universitě), no ale možná to byla jen náhoda a školena nebyla, je to Němka, je to eurofederalista, (je proti suverénním národním státům) a vzala si prý domů nebojácně "syrského uprchlíka".....

Ale mohl by být teď zvolen někdo pro nás lepší?
Těžko.....furt se jede jen ta volba menšího zla...

Plusy:
Je prý celkem neschopná politička a tak to dává naději, že se ta 4 říše rozpadne dříve, než ty národní státy zlikvidují jakýmkoliv způsobem.

Bohužel nám hrozí nejvíc zničení zevnitř a čas je proti nám!

Zatím bez slepic