Tři otázky

Autor
Štítky

Dnes bych se chtěl pověnovat naší nejnovější "ústavní a vládní krizi", kterou odstartoval už dávno ministr kultury Staněk za ČSSD tím, že odvolal Jiřího Fajta z jeho dobře předobře placeného místa ředitele Národní galerie. K tomu přidal nějaká ta trestní osznámení a od té doby policie vyšetřuje a vyšetřuje, což jak známe se u nás pořádně táhne. 

Fajtovi kamarádi nelenili a přitlačili na Hamáčka, že takhle by to nešlo odvolávat velkého ducha pravdy a lásky a protože ČSSD má z mně neznámého důvodu pocit, že ji nějaký pravdoláskař jednou třeba i bude volit, tak tam někde v politbyru vymysleli, že Staňka odvolají. Staněk nabídl rezignaci, vše bylo jasné, ale pak jim do toho ještěr z Hradu hodil vidle. 

Staňkovu rezignaci (demisi) nepřijal, protože podle něj Staněk pracuje dobře a minimálně počká do chvíle, než se to vyšetří.  V ČSSD začal rachot a Hamáček vyhlásil, že teda půjdou z vlády a vůbec, že už s Babišem nebudou kamarádit, ledaže by oligarcha podal na prezidenta kompetenční žalobu. Ten to odmítl a od té doby se Hamáček střídavě leká vlastní odvahy, případně dělá hrdinu. Největší fór je, že toto hrdinství s odchodem z vlády ČSSD vyhlásila jen pár dní poté, co v parlamentu vládu podpořila při vyslovování nedůvěry. 

Myslím, že jste s celou věcí dobře obeznámeni. Viděli jste Zemanův, Hamáčkův i Babišův obličej  při tiskovce po hradní schůzce. Viděli jste všechny tři při dalších rozhovorech, četli jste jejich tweety. Chci dnes položit tři otázky a rád bych znal váš názor na ně: 

1. Myslíte, že je Babiš se Zemanem domluvený dopředu? Zeman chce ČSSD předvést, že stále mohou padnout ještě hlouběji, Babiš si z jiných průzkumů dal dohromady, že předčasné volby znamenají jeho posílení a tak teď společnou rukou využili nabídky na stříberném podnose, kterou jim ČSSD a Staněk vytvořili... 

Nebo je to Zemanova soukromá akce? Dědek z Hradu se nemusí už na nikoho ohlížet a prostě si jede svoje s tím, že případná vládní krize, vyslovení nedůvěry, demise ministrů a tak vůbec mu dají do rukou o mnoho více moci, než kolik mu dává ústava a on si to s gustem vychutná. Babiš je už jen vlečen událostmi, bez Zemana se neobejde, bo on drží případnou milosti za dotační a čapí hříchy břitvu na jeho tepně? 

2. Pomohly by Babišovi předčasné volby? Je pro něj výhodné si nechat znovu rozdat karty? Čte nějaké lepší necinknuté průzkumy, které mu přes všechny novinářské kecy předpovídají o dost víc hlasů a jako bonus zbavení se obtížného koaličního partnera? Na jednu stranu to tak skoro vypadá, Babiš se Zemanem se mohou potřebovat i navzájem a na Babišovi je vidět úporná snaha, aby to nebyl on, kdo položil vládu a je vinen předčasnými volbami. Pokud by volby byly rychle, mohl by tím Babiš vytřít zrak všem demonstrantům. 

Nebo je to pro Baviše krajně nevýhodné? Volby budou v podobném termínu jako 17. listopad po třiceti letech a celý podzim už si zprivatizovala pravda a láska. Mají být demonstrace, je dost možné, že jako náhodou budou všechna vyšetřování i audity dokončeny ve vhodnou dobu a Babiš se stane předem odsouzeným viníkem právě ve chvíli, kdy se všichni pražáci shromáždí pod koněm? 

3. Má Babiš vůbec nějaký plán a nebo teď jede systémem "každý den dobrý", protože už dokončil svou mouřenínskou práci a Zeman už ho nepotřebuje, naopak se ho potřebuje zbavit? Nebo je pravda, že už ho lidi nemají tak rádi, ve volbách by měl míň a prostě už s lidmi co ho snesou nedá dohromady většinu?  

A jedna bonusová otázka - Je si Hamáček vědom, že ČSSD jede nejspíš poslední období v parlamentu? 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Můj první dojem po oznámení, že má Staněk odstoupit, byl, že si tím ČSSD odrovná dva cenné lidi. Ministra a schopného lokálního politika, který by jinde mohl být užitečný, ale na kultuře neobstojí. Vývoj to překonává. Oni tím odrovnávají celou stranu.

ad 1) Myslím, že ti dva se průběžně slaďují, takže každý může jednat iniciativně, aniž to druhému ublíží. Neodvolání Staňka je Zemanova akce, která by dokonce sociálním demokratům mohla pomoci, kdyby jednali rozumně. Reálně ukazuje, že toho nejsou schopni a bohužel ani mimo parlament už nezmoudří.

ad 2) Volby by mu mohly pomoci, ale přesto je to zbytečný risk. Stál by o ně teprve, až se ještě více znemožní strany PAL.

ad 3) Myslím, že nepotřebuje jiný plán, než co nejúspěšněji dovládnout do konce volebního období a vytvořit si co nejlepší podmínky do dalších voleb. Neustálé okopávání kotníků sice vládě trochu svazuje ruce, ale ne zásadně.

Hamáček si toho musí být vědom, protože žádnou efektivní akci na záchranu strany nezvládají. Bohužel to do příštího období zneváží i sociální opatření, která sociální demokraté ve vládě prosadili, a v jakékoli příští vládní konstelaci se taková opatření budou prosazovat nesnadněji.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

ad 1) Myslím, že je to úplně jednoduché a je to tak, jak to říká Zeman, není třeba za tím konstruovat 50 odstínů taktiky a strategie.
Zeman je prostě opravdu přesvědčený, že se nemá odvolávat ministr, který je exemplárně protikorupční a koná ve prospěch své země. A nevidí důvod, proč ho nahrazovat kámošem Sobotky, který o kultuře ví asi tolik, co my tady v kurníku. No a tyto plody selského rozumu a tím pádem ústavní obsah staví nad ústavní formu (je mu jedno, co po něm poštěkávají kolem něho hystericky obíhající ratlíci).
S Babišem má zřejmě vyjasněné různé varianty vývoje, ale není s ním dopředu domluvený na žádné z nich.

ad 2) Babiš žádné předčasné volby nechce. Jediné, co chce, je, aby mohl v klidu pracovat a řešit skutečné problémy.
Celá ta přiblblá opozice, miliony zrzavých chvilek nenávisti, všechna obvinění a mediální útoky ze všech stran, všechny spekulace o tom, jak by dopadly předčasné volby... to všechno ho nesmírně sere a nesmírně unavuje při skutečné práci.
Babiš opravdu není politik, je to špičkový manažer a politika ho ve skutečnosti nebaví a nezajímá.

ad 3) Jasně, že má Babiš plán. A ne malý plán. On by chtěl vstoupit do dějin našeho státu jako novodobý Baťa, který z našeho státu udělá příkladný ráj pro celý svět. Mimo tento úkol by jako bokovku chtěl alespoň na pozadí řídit Evropskou unii k obrazu svému.

Hamáček vůbec není sociální demokrat, je to jakýsi vyškolený tajtrlík, který v kroji ČSSD zprostředkovává pokyny odněkud z venku.
Viděl někdy někdo Hamáčka mezi lidma tak, jako třeba Zemana? Cítili jste někdy z Hamáčka, že má srdce a duši sociálního demokrata?

Zatím bez slepic

MOC pěkné

" Hamáček vůbec není sociální demokrat, je to jakýsi vyškolený tajtrlík, který v kroji ČSSD zprostředkovává pokyny odněkud z venku.
Viděl někdy někdo Hamáčka mezi lidma tak, jako třeba Zemana? Cítili jste někdy z Hamáčka, že má srdce a duši sociálního demokrata? "

Zatím bez slepic

Já s Vámi naprosto souhlasím. Počátek vidím v naprosto správném činu ministra Staňka. Protože se dotknul práv rozkrádání jednoho z "nedotknutelných", spřátelená kulturní fronta a na ni nabalení další "bojovníci" začali řev, majíce sami hory másla na hlavě. Dneska rozpoutat řev proti komukoliv v Babišově vládě je snadné a žádoucí. Zemanův postoj vidím jako správný - prošetřit - pak řešit. Činy ČSSD jako hanebné, stále více odhalující její zaprodanost - osobám a institucím, jako Aspen a další, řízené deep státem. V sociální demokracii zbyl pan Foldyna a pak někteří idealisté, jako se ukázal ministr Staněk. A prezident Zeman a Babiš až následně možná spolu hrají hru, nevím, co je úplně konečným cílem, ale myslím, že se doplňují a navazují na sebe. Pořád jim ale věřím víc, než socdemáckým aspenistům a celému "demokratickému bloku", který má za cíl naprosto nás podřídit a jak se teď začíná otevírat Overtonovo okno se Sudety, nic hezkého

Zatím bez slepic

Ono celé kulturní frontě PAL nešlo ani tak o Fajta jako o precedens, že by se někdo mohl podívat na jejich čerpání grantů a dpotací, proto ten řev hrůzy z PAL.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

i v Brusli. S jídlem roste chuť. Lidi jsou politikou tak zhnuseni, že je čachry nějakého poručíka hamáčka už nezajímají. Chuj s nim.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pokusím se vylíčit svůj pohled na věc, a tím vlastně i odpovím na ony otázky.

Myslím, že Staněk odvolal Fajta z několika důvodů: chtěl se zavděčit straně a uhájit svou pozici, když byl po poslední rekonstrukci vlády zmiňován jako neviditelný ministr. Zároveň prý na ministerstvo přicházela na Fajta munice přímo z NG. Zároveň si byl Staněk vědom vztahu mezi Zemanem a Fajtem a zároveň měl obavu, že by se nekonání mohlo po něm svést a zavdat právě příčinu k jeho vlastnímu odvolání či dokonce stíhání. Plus je tu samozřejmě možnost, že je to čestný a slušný chlap. Jednoduše, Staněk se chtěl podle mě prostě jenom zviditelnit, krýt si záda, udělat z ČSSD stranu bojovníků proti finančním čachrům, čímž zvýší svoji cenu uvnitř strany a bude "neodvolatelný", a prezident to navíc podpoří.

Jenže kulturní fronta spustila povyk a Onderka se Šmardou (jeden z těch, který se bál v komunálu kandidovat za ČSSD, a tak kandidoval za "Lepší Nové Město", což byla koalice ČSSD a nezávislých. Mimochodem, již před tím byl dvakrát starostou. Přemýšlím, proč tedy neučinil to Nové město "lepším" již před tím...) ucítili příležitost - a tak Hamáček naprosto ignoroval, co mu Staněk nabízel. Jen to zkusil nejdřív zahrát pro veřejnost v duchu "Strana za vámi stojí (viz rozhodnutí Grémia)... ale je škoda, že odcházíte... No, děkuji za vaši práci." Což si zase nenechal líbit Staněk a přes svou poslušnost provalil, že ta demise není jeho nápad.

A teď vstupuje do hry Zeman. Osobně jsem přesvědčený, že na rozdíl od všech vykladačů pravdy, mu primárně nešlo o potopení ČSSD, ale o výchovný pohlavek. Tím, že využil ústavu a zdůvodnil proč demisi nepřijímá, nabídl Hamáčkovi a ČSSD odejít ze sporu s aurou bojovníků proti korupci a ta "žádost aby Staněk odstoupil" byla jen nedorozumění na straně Staňka (který by byl později jinak a vhodněji stejně odvolán). Minimálně Hamáček dostane čas přijít na ministerstvo s někým zajímavým (nevykřikoval tuhle Dolínek, že si troufnou i na ministerstvo financí?).

Jenže teď už je ve hře i Hamáčkovo ego. Byl ponížený už s Pochem, musí dokázat (např. Onderkovi), že není jen Andrejova a Zemanova onuce, děsí se, že bude zmiňován na demonstracích Chvilek, a tak místo aby takticky couvl a za dva tři měsíce provedl změnu jinak (to by bylo, aby na Staňka něco někdo nenašel), tak si dupne. A že přečurá Zemana - když on na mě s Ústavou, já na něj taky! A ještě zatopí Andrejovi a získá body u PAL!

Andrej vstupuje do hry teprve teď a hraje jen pošťáka. Předčasné volby nechce, ale nechce ani žádné konflikty se Zemanem, ani s Hamáčkem. Chce vypadat konstruktivně a státotvorně... a tak na Hamáčkovu výzvu dodržuje koaliční smlouvu a odvolává Staňka. Hamáček si mne ruce jakej je borec... dokud mu do toho nehodí vidle Zeman podruhé.

No a tak si začíná Hamáček dupat - a čím více dupe, tím víc se mu Zeman vysmívá. Protože prostě takový je. Nejde o nějakou touhu zničit ČSSD. Prostě jen čeká od Hamáčka chytřejší tah než "já chci"! Andrej je mezi nimi jen nudle v base. Kompetenční žalobu podávat nechce, protože se mu Zemanova kreativita může hodit, až to pro něj bude důležité. Navíc nejde o jeho spor. Svou povinnost danou koaliční smlouvou splnil. Proto je evidentně nešťastný a snaží se o nějakou formu dohody. Navíc to vnímá celé jako nesmyslný a zbytečný spor.

Staněk je interpretován veřejně jako obecní idiot, neschopný a nekompetentní popleta, Zemanova prodloužená ruka, předpokládaný Babišův nástroj puče "jako v únoru 198.".. a jeho původní loajalita začíná dostávat trhliny. Dokud si o něj otírají podrážky novinářské šmudly a kulturní fronta, ještě víceméně drží. Když se ale stane terčem napadání i ze strany vlastní strany, už nechce být za debila a rozhodne se bránit. A tak do krize neviditelný ministr najednou hřímá poměrně rozumě v parlamentu a - méně rozumě - tweetuje o sto šest. Jenže tweeter + pocit křivdy + soustavné napadání bývalými bratry = nebezpečná kombinace, kterou umí zhoršit snad už jen Johnie Walker... A to je samozřejmě Staňkova chyba, byť jsou ty tweety přifukovány.

A tak se nám příběh naprosto absurdní a zbytečné vládní krize uzavírá hromadou (možných) sebenaplňujících se proroctví. Původní snaha ministra ukázat svou užitečnost straně (a snad i poctivý a snaživý záměr) se zcela absurdně promění v souboj ega mezi Hamáčkem a Zemanem, kde se Hamáček sám vmanévruje do pozice předsedy strany, který veřejně a otevřeně a umíněně:
a) trestá ministra za to, že odhaluje finanční machinace
b) místo něj navrhuje neznámého lokálního politika se vzděláním zcela nesouměřitelným, o profesní odbornosti nemluvě
c) tím odhaluje buď personální vyprahlost strany... to tam vážně nikoho kvalifikovanějšího nemá?
d) ...nebo naopak, že jediným zájmem zájmových klik uvnitř strany je sosat prachy dokud to jde
e) je sám ve vleku jedné z těch stranických klik, navíc té, která přivedla stranu už jednou na dno
f) vytváří řadu otazníků ve předchozím výběru osob, protože někdo Staňka přeci nominoval, nejprve se za něj dokonce postavil, než...
g) ...zadupala kulturní fronta a on srazil podpatky, tedy se zjevně projevil jako zbabělec a to následné dávání ultimát a házení ramen na Zemana a snaha uhrát body zneužitím Babiše jen dokazuje jeho zoufalost...

Tak nevím, zda jde o dobrou zprávu o ČSSD a pro její voliče.

Dalším sebenaplněním, jež z toho může vzejít, je propíraný scénář, v němž si sama ČSSD Staňka vyloučí za tweety, k nimž ho sama pomáhala dohnat... a pak se budou hrozně divit, když Staněk odmítne držet basu a podávat hromadnou demisi znovu s ostatními ministry za ČSSD, když on už ji jednak jednou podal, druhak ve straně stejně nebude... A tak tu budeme mít onen mechanismus rekonstrukce vlády vzor 48 (mimochodem, roli v něm hrálo i odvolávání v několika krocích), který si nikdo z nich nepřeje, ale dělají pro to ve skutečnosti všechno.

Jestli tato pseudokrize něco dokazuje, tak především truchlivý obraz ČSSD, která dokáže činit spolehlivě právě ty kroky, které ji posouvají blíže k záhubě. Kdy ve své neschopnosti a slepotě nedokáží ani rozpoznat, kdy se jim nabízí cesta k taktičtějšímu jednání a ve snaze naklonit si ty, kteří je stejně nikdy volit nebudou, vsadí všechno na jednu kartu. Když někdo dá ultimátum - musí je splnit. Proto by měl být v tom dávání ultimát opatrnější. Jednoduše, žádné hluboké plány a spiknutí za celou aférou nevidím. Jen absurdní trapnost jedné strany, machrujícího slabingera 2 a nešťastný politický osud jednoho (snad) snaživce.

Zeman samozřejmě ví, že Staňka jednou odvolat bude muset. Ale když z něj chce někdo udělat paňácu, tak si to líbit nenechá. Hamáček může být ještě rád, že na něj neukázal hůlkou.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

1. Na první otázku odpověď neznám, neboli "to kdybych věděl".
2. Myslím, že předčasné volby by Babišovi pomohly. Soudím tak podle sebe a svého okolí. Babiše jsem nevolil, ale ta "pravda a láska" už mě tak sere, že teď bych mu to hodil. Domnívám se, že takový zdaleka nejsem sám. Tím odpovídám i na to, zda Babišovi uškodí podzimní akce "Ať žije Vítězný únor"... opravuji - "Vítězný listopad". Současný Babišův elektorát není už dávno Vítězným listopadem nijak nadšen a tak to nasraně hodí Babišovi tím spíše, čím budou oslavy bombastičtější (a že budou!).
V té souvislosti mě trochu udivuje, že pomalu každý návštěvník ČR, který se nějak dostane do médií, neopomene zmínit svatořečeného Václava (Havla), aniž tuší, že většině národa je už buď úplně fuk nebo ho upřímně nenávidí. Když šlapu ve fitku na rotopedu nebo na stepru, koukám z okna na jeden kus "Lavičky svatého Václava (Havla)". V životě jsem u ní ještě nikdy nikoho neviděl kromě dělníků, kteří ji musejí pravidelně opravovat. Předpokládám, že po nočních nájezdech opilců, neb alkohol odstraňuje zábrany a strach z umístěné kamery.
3. Myslím, že na takovou otázku se nedá odpovědět ANO/NE. Řekl bych, že Babiš plán má, ale je schopen ho modifikovat podle vývoje událostí. Zatím se tak projevoval.
Bonusová otázka: Budu se opakovat, ale Hamáček (a celá současná ČSSD) mi připomíná moji stařičkou maminku s hezky rozjetým Alzheimerem, která už moc nechápe co se to kolem ní děje a je schopná už jen nemnoha tělesných i duševních úkonů. Potřebuje péči, kterou jí rodina samozřejmě poskytuje. Na to ČSSD spoléhat fakt nemůže.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

K první otázce. Ne, Babiš se Zemanem domluveni nejsou. Jsou to ale natolik rozhodující činitelé na politické scéně, že se jejich kroky a reakce na ně postupně slaďují, až to vypadá, že jednají v souladu. Ale dohodnuti určitě nejsou. Ani jeden z nich tu událost se Staňkem nezpůsobil a oba by ji nejraději ukončili co nejdříve a potichu.

Druhá otázka, předčasné volby Babišovi nepomohou ani neublíží, bude na tom přibližně stejně. Nemá důvod riskovat. Po letech vládnutí mu podpora začala klesat díky akcím Aleny Schillerové, ale demonstrace pravdy a lásky (PAL) mu podporu o něco zvedly. Z vlažných příznivců vyprofilovaly další voliče Andreje Babiše. Přesto předčasné volby mají smysl, protože z nich vypadne TOP09, STAN, možná ČSSD. Babiš za předčasné volby utrácet nemusí, nic by mu nepřinesly. Ve volbách posílí jen ODS a Piráti. Budou-li předčasné volby, pár poslanců z demobloku se bude sakra divit.

Třetí dotaz na plán, Babiš žádný nemá. Jen reaguje na aktuální situaci. Rovněž tak Zeman.

Odvolání Fajta je veskrze běžná událost, kterou PAL nafoukl, protože jakýkoliv argument proti Babišovi a Zemanovi je dobrý. Lidé z PAL nepřestanou štvát zbytek populace tak dlouho, až z jejich stran zůstanou jen KDU-ČSL na hranici volitelnosti, ODS snící naivní vlhké sny o reinkarnaci (nesplní se) a Piráti, kterým podpora sice narostla, ale brzy bude klesat.
Nepochopitelné ovšem je, že se ČSSD nedovede poučit ze své vlastní poměrně nedávné historie. To už opravdu nikoho hloupějšího do předsednictva vybrat nemohli? Členové ČSSD vyberou spolehlivě ty, kteří dokonale pokazí, i co se pokazit skoro nedá. Celá situace tu už jednou byla za Bohuslava Sobotky ve 2017. https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/2109644-sobotka-si-demisi-nakonec-… Ten taky nevěděl, jestli má Babiše odvolat nebo podat demisi celé vlády, až na něj prezident namířil hůlkou na hradě a vypadalo to, že by jej nejraději přetáhnul tou holí. Od té chvíle začal raketový sešup voličských hlasů, ze kterého se ČSSD dosud nevzpamatovala.
Podle mě má Hamáček jen jedinou šanci na záchranu ČSSD. Sebere poslední zbytky odvahy, vyleze na podium a oznámí, že nebude podléhat nátlaku PAL a Fajta neodvolá. Ovšem Hamáčka řídí jiní v pozadí a mezi nimi Bakala. Tak neudělá nic a po blbém kecání a změně názorů definitivně pohřbí ČSSD.
Podle mého soudu Zemanovi jde o ponížení ČSSD, ale ne její likvidaci. To by jim nejezdil na sjezd. Odhaduji, že po skončení volebního mandátu prezidenta 8. března 2023 se chystá vytáhnout ČSSD ze dna, kdy si to vyřídí s křídlem sobotkovců a všech, kdo místo Zemana volili Klause prezidentem. Má to logiku, hůř už na tom ČSSD nebude. To bude poslední majstrštyk, který nahradí voliče sobotkovce jinými, kteří utekli např. k ANO.
Andrej Babiš má ANO dočasně a klidně může kandidovat v prezidentské volbě 2023 místo Zemana, čímž by odsoudil tábor PAL k setrvalé migréně až do jejich vyhynutí věkem.
Ale nerozumím ČSSD. Spolehlivě si vyberou ty nejhorší politické kroky, které je pošlou na smetiště dějin. Hamáček zbytečně naslouchá hlasům z PAL, jak má zatopit Babišovi a že to voliči ocení. Neocení, ČSSD udělá špinavou práci a zanikne. Hamáček byl ve 2017 jako pozorovatel u toho, když chyby dělal Sobotka. To se neumí poučit? Nebo má tak hloupé poradce?

Zatím bez slepic

S tím rokem 2023 bych moc nekalkuloval - a i když bych se popisovaného rád dožil tak mám obavy že starej jezevec už tady třeba nebude vůbec.

Zatím bez slepic

Nepodceňujme sílu pomstychtivosti. Klidně bude žít tou jednou myšlenkou, že to těm poslancům, co jej kdysi nevolili prezidentem, natře. Tak se bude držet při životě, aby jim ještě ukázal.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

I Vy Gerde, si myslíte, že je Zeman pomstychtivý? Já si myslím, že se ve všem řídí svým rozumem, ne pomstychtivostí.. ČSSD se dokáže, tím co činí, znemožnit a zlikvidovat sama. Zeman si nevážil Sobotky, myslím, že ani Hamáček u něho neboduje. Na Babiše se dívá jinak. Kdyby ČSSD měla ve svém čele někoho podobného formátu, tak by s ním Zeman také vycházel jinak a dění v té straně by nebylo tak tragické..

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale prd.

Neveri jim, to ne, ale kdyz se s nima da postrkovat, tak bude delat jakoby nic. hraje s figurkama na sachovnici, misto aby jako Vlk trucoval, ze chce jiny. Proto je prezidentem Zeman a ne Vlk.

Zatím bez slepic

Děkuji za upozornění, měl jsem napsat Staňka.

Zatím bez slepic

Inu, běžné clenstvo socanu je na tom ve vztahu k vedení dost podobné jako běžný občan k vládě.

Znám docela dost delegátů, kteří tu dnešní verchusku zvolili s tím že "tak máte možnost, ukažte co umíte" přesně proto, aby se mohli historicky znemožnit. A že jim to jde, jen co je pravda :/

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Teď záleží na Hamáčkovi co udělá,ale takto se dostat do nezávidění vhodné situace,řekneme bezdůvodné,okamžité odvolání Staňka.Jak se i píše ČSSD této situace měla spíš využít pro sebe,takto to využije prezident Zeman,jako bojovník proti korupci.Pamatujeme Hermana na MK,rozhazoval peníze pro kulturniky plnou hrstí,tak byl chválen,dokonce vymohl i zvýšení platů,pro tyto pracovníky,Staněk jim do toho šlápl a je zle Babiš je ten třetí,který u té bitvy bude vítězem.Babiš sice čeká,co mu ještě provedou s dotacemi a také,jak se jinde píše,východní blok ve vedení EU ostrouhal,aktivita Babiše,mu může ještě uškodit.Jak píše pan Gerd i Schillerová,může ještě uškodit ANO.Pane Gerd,ono to s těmi financemi nevypadá dobře proto Schillerová škrtá kde se dá,Jak jinde uvádí Šichtařová,státní dluh za první pololetí dost vyskočil
Proto si myslím,že Babiš o předčasné volby nestojí,aspoň ne letos,možná na jaře příští rok.
Můj názor,Babiš,nebo jeho klon,jsou tady na věčné časy,proto ani ANO není strana a další strany skončí také,tohle všechno bylo naplánováno sametovou,řízení státu se ujímá nová šlechta boháčů.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane zemědělče,
ano, rodí se nám nová šlechta. ta stará se na ni dívá ještě svrchu jako v 19. století na novopečené barony, kteří si titul prostě koupili, ale to se časem opět změní a šlechta bude jen jedna. V podstatě ten proces nastal už za Napoleona, který svým maršálům uděloval vévodské tituly s označením podle místa bitvy, a příjmy měli ze státního rozpočtu od Napoleona. Teď je to podobná situace, novodobá šlecht a je také placena ze státního rozpočtu, jen se to jmenuje daňové prázdniny,pobídka při podnikání nebo dotace.
Horší je, že naprostá většina lidí je v roli těch poddaných. Velká francouzská revoluce začala tím, že obyčejní lidé platili vysoké daně a šlechta a církev nic.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

1 - Nie
2 - Nie
3 - Nie
4 - Nie - CSSD je predsa vo vlade, nema dovod sa nedostat do parlamentu :D...
Je pondelok rano - nechce sa mi viac rozpisovat sa

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Při přemýšlení nad otázkami mne napadá ještě jedna možnost, která je možná ve hře. A sice vznik nové strany na levé straně spektra, kam by zamířily osobnosti jako Švihlíková, Keller a podobní. Strana, která by se soustředila na ekonomická témata ve smyslu národohospodářské politiky. Tedy ne strana zelené kulturní levice, která v podmínkách mafiánského kapitalismu prosazuje papírová brčka a pašování migrantů, ale taková řekněme národně sociální konzervativní strana. Švihlíková mnohokrát opakovala, že na levé straně je volno. Spolu s Kellerem jsou politicky mnohem aktivnější než třeba takový Drahoš a kam až ho marketing protlačil. Švihlíkovou předčasem k sobě zkoušeli přitáhnout piráti, ale nedomluvili se. Nemáte někdo signály, že by se něco podobného chystalo?

Zatím bez slepic

In reply to by Kadlas (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dopadli by jako Robejškovi Realisté. Program celkem fajn, ale nasazení bídné. Zmíněné osobnosti nehoří a nedokážou jiné zapalovat. Myslím, že ani nemají jasný cíl, čeho dnes dosáhnout. A pak ty nešťastné peníze na propagaci, osvíceného miliardáře za zády nemají.

Zatím bez slepic

In reply to by Kadlas (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na vytvoření nové strany se šancí uspět je třeba lidi a peníze.

Lidi - vidím dost lidí s pro mne přitažlivými názory, ale je mezi nimi pár takových, kteří stranu dokáží "udělat"? Tak jako např. Kalousek udělal TOP? Já je zatím nevidím.
Peníze - s tím programem, co by jsme si představovali, se té nové straně peníze zrovna nepohrnou, mediálně půjde "proti všem". Tím víc bude muset mít ty "správné lidi", aby to ustála.
Takový Foldyna nevyloučil přestup do Trikolóry. Už to o něčem svědčí. Mmj. - pokud by k tomu došlo, má Trikolóra můj hlas v příštích volbách skoro jistý.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Myslím, že Hamáček Staňka ve vládě ponechá.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

1.
To hodně záleží na tom, jestli v předsednictvu ČSSD zvítězí PaL. Tipnul bych si, že ano. Oni jsou tak arogantní a hloupí, že donutí Hamáčka k odchodu z vlády.
2.
Potom nebude ani tak důležité, co udělá prezident, ale co udělá předseda vlády. Co tedy bude chtít udělat Andrej Babiš? Udržet vládu v provozu. Jeho dosavadní reakce a projevy jsou jen projevy hráče pokeru (včetně tzv. zdrchaného člověka před kamerami v Lánech po jednání s prezidentem).
Premiér čeká jako zkušený lovec v tichosti v houští, zda oběť ČSSD, vběhne do pasti. Jako že ta do ní vběhne.
3.
A co potom? No podobně jako v únoru 1948 prohlásí: „Všechny moje návrhy, tak jak jsem je předložil, pan prezident přijal.“
A bude dál vládnout s tichou podporou KSČM, SPD a možná i Trikolóry. Ve vládě z nominantů ČSSD zůstane Toman a Staněk. Přibudou 3 nová jména. A premiér se bude moci soustředit na práci, aniž by mu neomarxistka, Che Guevarová-Maláčová házela klacky pod nohy spolu se svými ultras a Sobotkovci-Dienstbierovci ze zahnívající partaje.

Zatím bez slepic

A dokonce za pravděpodobný. Babiš je dobrý hráč, který neudělá chybu.

Zatím bez slepic

spíš bych řekl, že by se líbil Nám

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jakoby to bylo dítě rodičů, které nakukala nějaká sekta. Tolik péče a rozborů! Vzorně vychovaný miláček sešel z cesty, úsilí rodičů přišlo vniveč.
Straně chybí idea, vize - nějaký zářný bod v dáli, ke kterému se pinoží. Ve vedení jse dlouhodobě banda blbů, jejichž zájmem je vlastní koryto. Nechápu, kdo tu verbež můž volit.
Já volil ODS v prvních volbách (snad 1992?) v dobré víře, že bude zastupovat mé zájmy - drobného živnostníčka. Nestalo se a poslal jsem je navždy do kanálu, lháře. Nebylo koho volit, jenom protestně - Sládka, což bylo vždycky dopředu jasné, že nahovno. Ale účast mám 100%, bo mě budoucnost zajímá.... jenže tahle ČSSD je po smrti, tak proč ta péče?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Britanie-na-ostri-noze-…

vynatky

Ano. V průměru je každý týden nožem napadeno mnoho set lidí a mnoho desítek je se zraněními převezeno do nemocnice. Tato čísla skutečně představují historické maximum. Útoků nožem bylo v loňském roce v Anglii a Walesu nejvíce od roku 1946, tedy od roku, kdy se tato statistika začala zaznamenávat.

Bez nadsázky jde o národní problém historických rozměrů. O vážnosti situace svědčí i reakce nejvyšších představitelů státu. Předsedkyně Národní rady policejních ředitelů Sara Thornton například prohlásila, že nárůst útoků nožem v Anglii představuje národní krizi, a volá po svolání národní bezpečnostní rady COBR.

Mluvčí Národní rady policejních ředitelů Jackie Sebire uvedla, že takovou vlnu násilí neviděla za celou svou šestadvacetiletou kariéru a že situace připomíná scény z Divokého západu.

I sám londýnský starosta Sadiq Khan napsal premiérce dopis, v němž ji vyzývá, aby kvůli vážnosti situace zasedání bezpečnostní rady svolala. Přitom ale sám primátor Khan čelí velmi ostré kritice. Za tři roky jeho pobytu v úřadu kriminalita v hlavním městě nebývale narostla: útoky nožem o 52 procent, vloupání o 17 procent, krádeže o 59 procent a vraždy o 24 procent.

Premiérka Theresa Mayová uspořádala k tématu útoků nožem mimořádné zasedání v Downing Street. Přes sto pozvaných činitelů a expertů diskutovalo, jak hluboce zakořeněnému problému s „knife crime“ čelit. Premiérka představila kromě jiných opatření i připravovaný návrh, aby učitelé, zdravotníci a policisté nesli právní odpovědnost, pokud by podezření na kriminální použití nože včas nenahlásili.

Problém s útoky noži na svém zasedání už řešila i Dolní komora britského Parlamentu a minulý týden dokonce i samotná Sněmovna lordů.

Britský ministr vnitra Sajid Javid navrhuje řadu různých opatření. Celou situaci však zatím příliš neuklidnil, když veřejně prohlásil, že se kvůli nárůstu počtu útoků nožem obává o bezpečnost svých vlastních dětí.

Dopadů je mnoho a řada z nich je i poměrně překvapivá. Jako například nedávné zjištění, že stovky londýnských rodičů afrického původu začaly posílat své děti z Londýna zpět do Afriky. Snaží se je tak ochránit před nebezpečím, které na ně čeká v londýnských ulicích. V oblíbeném publicistickém pořadu BBC Victorie Derbyshire(ové), situaci komentuje například Yusuf, který odešel z Londýna do Nairobi a cítí se tam teď daleko bezpečněji. Somálka Amina zase poslala svého patnáctiletého syna zpět do Somálska. Po té, co byl v Londýně pobodán tvrdí, že „Somálsko je o sto procent bezpečnější než Londýn“. A není sama. Starostka londýnské části Islington Rakhia Ismail(ová) odhaduje, že z obavy před ubodáním bere své děti z Londýna zpět do Somálska 40 procent somálských rodin. Starostka Ismail(ová) vysvětluje: „Bude rodič čekat, až jeho dítě zabijí? Nebo udělá dramatické rozhodnutí a vezme dítě zpět tam, odkud pochází?“

Ve světle těchto informací není tedy asi příliš překvapivé, že v rámci hodnocení zemí dle bezpečnosti (Global Peace Index 2019) se Velká Británie dělí o 45 místo s Laosem, ohraničená shora Ghanou a zespodu Panamou.

S epidemií bodných zranění se nepotýká jen Londýn. Jedná je již o problém celonárodní. Stačí si stručně prolistovat denní tisk. Nárůst počtu útoků nožem hlásí i další britská města – Birmingham, Manchester, Liverpool, Nottingham, Blackpool, Newcastle, Leeds, Sheffield, Leicester, Bradford, Bolton, Derby, Stoke, Oxford, Coventry, Cambridge, Middlesbrough, Chester, Halifax, Burnley, Canterbury, Portsmouth, Preston, Newcastle, Rugby, Hastings, Poole, Salford, Reading, Southampton, Durham, Bath, York, Norwich, Luton, Milton Keynes, Bournemouth, Wakefield, Watford, Cleveland, Wolverhampton a … mnoho dalších. Statistiky z Manchesteru pak tvoří zcela specifickou kapitolu. Zjistilo se, že údaje byly dlouhodobě podhodnocovány a do roku 2017 proto ani nejsou započítány do celonárodní statistiky. Wasim Chaudry, vysoký představitel Policie pro Grater Manchester, uvedl: „Bohužel, z důvodu technických problémů police nezapočítávala správně počty útoků nožem a předpokládáme, že data, která byla zveřejněna, nebyla správná a zjistili jsme tak, že jsme tento problém podcenili“.

Wasim Chaudry má úplnou pravdu. Po odstranění technických problémů s počítáním teď aktuální policejní statistiky ukazují, že Manchester na tom v kriminalitě s použitím nožů není o nic lépe než Londýn.

-

Za povsimnuti stoji, kolik zodpovednych cinitelu ma uz muslimska jmena.

Zatím bez slepic

Chuj s nima.

Zatím bez slepic

Samozřejmě, že za to můžou nože. To dá přece rozum.

Zatím bez slepic

Britský ministr vnitra Sajid Javid...........

Co píšete nakonec nestojí za povšimnutí, to říká vše!

Zatím bez slepic

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Pocet-utoku-nozem-od-pric…

Gatestone Institute v New Yorku je think-tank, který informuje veřejnost především o tom, co před ní mainstreamová média tají. Autorem následujícího textu, který vyšel 28. února t. r. v anglickém originále, je významný spolupracovník Gatestone Institute Soeren Kern. Pro českou verzi Gatestone Institute ho přeložili Libor Popovský a Helena Kolínská a ParlamentníListy.cz ho publikují v plném znění.

33letý ilegální imigrant z Nigeru Mourtala Madou byl odsouzen k doživotnímu vězení za to, že v Hamburku ve stanici metra ubodal k smrti svou 34letou německou expřítelkyni a uřízl hlavu své 21měsíční dcerce. Hrůzný zločin znovu upozornil na rostoucí epidemii násilí páchaného s použitím nože, která řádí od té doby, co kancléřka Angela Merkelová dovolila vstoupit do země více než milionu migrantů, převážně mužů, z Afriky, Asie a Středního východu.

Dvojitá vražda v Hamburku byla spáchána ráno 12. dubna 2018, den poté, co soud zamítl Madouovu žádost o to, aby bylo dítě svěřeno do péče jemu. Madou sledoval svoji expřítelkyni Sandru P. s jejich dcerkou Mariam do stanice metra Jungfernstieg v centru Hamburku. Před zraky mnoha kolemjdoucích otevřel batoh, vytáhl z něj nůž a bodl svoji dcerku sedící v kočárku do břicha. Pak ji sekl do krku a uřízl jí hlavu. Sandru P. bodl Madou do zad a vážně poranil její životně důležité orgány. Sandra P. zemřela o necelou hodinu později v nedaleké nemocnici.

Během policejního výslechu to Madou vysvětlil takto: „Toto je moje dítě. Je to moje krev. Matka mě odloučila od mého dítěte. A tak jsem já oddělil dítě od ní“.

Zemský soud v Hamburku (Landgericht Hamburg) odsoudil 15. února 2019 Madoua za dvojnásobnou vraždu k doživotnímu vězení. Kromě toho soud potvrdil, že se jedná o „výjimečně těžké provinění“ (besondere Schwere der Schuld), což je právní formule uplatňovaná u trestů za zvláště brutální zločiny. Tento verdikt zabrání tomu, aby byl Madou po 15 letech vězení automaticky podmíněně propuštěn na svobodu, což je v Německu běžná praxe. Advokát zastupující sestru Sandry P. řekl, že Madoův trest je „maximem, kterého jsme mohli právně dosáhnout“.

Policie a prokurátoři se zpočátku snažili před veřejností utajit, že Madou dítěti usekl hlavu, ale cestující – ghanský občan Daniel J., zpěvák gospelu v evangelickém kostele v Hamburku, který přišel na stanici metra krátce po útoku, natočil celou scénu svým mobilním telefonem. Daniel J. ve videonahrávce anglicky říká: „Ach můj bože, to je neuvěřitelné. Ach Ježíši, ach Ježíši, ach Ježíši. Uřízli hlavu dítěti. Ach můj bože. Ach Ježíši“.

Bloger z Hamburku Heinrich Kordewiner objevil video na facebookové stránce Daniela J. a nahrál jej na YouTube. Hamburská policie následně přijela do Kordewinerova bytu se soudním příkazem k domovní prohlídce a zabavila mu počítač, mobilní telefon a další elektroniku. Policisté chtěli údajně najít „důkaz“ o „zločinu“ nahrání videa na YouTube.

Němečtí prokurátoři také stíhali spolupracovníka Gatestonu Stefana Franka za to, že ve svém článku doslovně citoval soudní příkaz k domovní prohlídce, který obsahoval detaily vraždy, včetně toho že dítěti byla uříznuta hlava. Nejen že nebyla skutečnost, že dítěti byla uříznuta hlava, uvedena ve zprávách pro veřejnost, ale byla také vehementně popřena. Okresní prokurátor Lars Mahnke tvrdil, že „spekulace“ o tom, že byla dítěti uříznuta hlava, se nezakládá na pravdě. Stefan Frank však o uříznutí hlavy dítěte věděl, protože bylo zmíněno v soudním příkazu k domovní prohlídce. Jeho „zločinem“ bylo to, že informoval veřejnost. Stíhání Stefana Franka bylo ukončeno v lednu 2019 poté, co souhlasil, že zaplatí pokutu ve výši 300 eur.

Policie a prokurátoři trvali na tom, že uříznutí hlavy dítěte zamlčeli z úcty k mrtvým.

-------------------
A bezpecnost po nemecku

Ukazuje se, že některé nedávné případy pobodání měly náboženské nebo politické motivy, někdy obojí:

• Fulda. 23letý žadatel o azyl ze Somálska požadoval po kolemjdoucím cigaretu: „Dej mi tu cigaretu. Ta cigareta je moje. Alláhu Akbar! [Alláh je největší!] Zabiju křesťany!“ Když muž odmítl, tak Somálec vytáhl nůž a opakovaně jej bodl do hrudníku. Zraněný muž utekl, ale Somálec jej pronásledoval: „Jsem muslim! Zabiju tě! Zabiju křesťany! Alláhu Akbar!“
• Flensburg. Ahmad Gulbhar, neúspěšný žadatel o azyl z Afghánistánu, ubodal k smrti sedmnáctiletou Mireille B. poté, co odmítla konvertovat k islámu. Ve své žádosti o azyl tvrdil, že je 18letý uprchlík ze Sýrie. Lékařské prohlídky ukázaly, že Gulbharovi bylo nejméně 21 let a možná až 29 let.
• Nordstetten. 26letý žadatel o azyl Mohammed Omran Albakr ze Sýrie byl zatčen za to, že ubodal k smrti Michaela Riechera, podnikatele s nemovitostmi, od něhož měl pronajatý byt. Riecher byl Albakrovým sponzorem a někteří pozorovatelé spekulovali, že ho Albakr zavraždil kvůli penězům. Jiní usuzovali, že vražda měla náboženský a antisemitský rozměr a že Albakr zavraždil Riechera poté, co se dozvěděl, že je Žid.
• Berlín. 24letý muslim zastavil 27letého kolemjdoucího a zeptal se ho, proč má na sobě vytetované dva křesťanské kříže a pak požadoval, aby muž, irácký křesťan, dal almužnu pouličnímu žebrákovi. Když to irácký křesťan odmítl udělat, tak mu muslim dal ránu pěstí do obličeje a vyhrožoval mu nožem.
• Berlín. 23letý Syřan pobodal ve stanici metra Bayerischer Platz několik kolemjdoucích. Nejprve se zeptal jednoho 50letého muže, jestli je Turek. Když odpověděl, že je Němec, tak na něj Syřan zařval: „Ty jsi nevěřící!“ a pobodal ho. Všechny jeho oběti byli rodilí Němci. Policie informovala, že Syřan byl „duševně labilní“.
• Berlín. Šest mužů bylo zatčeno za plánování útoků nožem na diváky berlínského půlmaratonu. Hlavní podezřelý se údajně znal s Tunisanem Anisem Amrim, který najel kamionem v prosinci 2016 na berlínský Vánoční trh, kde zavraždil 12 lidí a několik tuctů jich zranil.
• Dortmund. Skupina čtyř muslimů zaútočila nožem na dva Iráčany před diskotékou kvůli konzumaci alkoholu – „věřící muslimové“ alkohol pít nesmí.
• Witzenhausen. Na vánočním trhu ohrožoval kolemjdoucí 38letý Libyjec sekerou a křičel „Alláhu Akbar!“ („Alláh je největší!“)
• Hamburk. 26letý Palestinec Ahmad A. řekl, že jeho rozhodnutí provést smrtící útok nožem v supermarketu ve čtvrti Barmbek bylo jeho „příspěvkem ke globálnímu džihádu“.

Útoky nožem jsou často náhodné a bezohledné a jejich cílem jsou nevinní kolemjdoucí:

• Hamburk. 22letý muž byl pobodán u pokladen obchodního domu Ikea. Policie uvedla, že 26letý útočník měl problémy s duševním zdravím a nebyl „zjevně při smyslech“.
• Burgwedel. 17letý syrský migrant Abdalla M. pobodal a vážně zranil 24letou Němku v supermarketu v Dolním Sasku. Ženu napadl poté, co zasáhla do sporu mezi jejím přítelem a dvěma migranty ve věku 13 a 14 let. Abdalla M. přijel do Německa v roce 2013 a je bratrem jednoho z teenagerů.
• Magdeburg. Afričan vytáhl nůž na 28letého Němce, který na rušném přechodu před nákupním centrem nechtěně narazil do jeho společnice.
• Norimberk. 38letý muž pobodal na ulici během dvou hodin tři náhodně vybrané ženy. Všechny tři ženy ve věku 26, 34 a 56 let utrpěly život ohrožující zranění. 25letý Iráčan pobodal náhodně vybranou kolemjdoucí 21letou ženu. Policie uvedla, že žena „byla v nesprávný čas na nesprávném místě“.
• Viersen. Kolem poledne byla ve veřejném parku ubodána k smrti neznámým útočníkem 15letá dívka.
• Berlín. 46letou ženu znásilnil na její zahradě 24letý „Severoafričan narozený v Palestině“ ozbrojený nožem.
• Lingen. Dva mladíci pobodali a vážně zranili 44letou cyklistku na cyklostezce.
• Hattersheim. Na vlakovém nádraží vytáhli dva Turci nůž na 54letou kolemjdoucí ženu.
• Postupim. 24letý migrant z Kamerunu zaútočil žiletkou na kolemjdoucího. Když přijela policie, tak kousl policistu do paže a do prstu.
• Brémy. Osmnáctiletý muž byl zezadu pobodán neznámým útočníkem.
• Penzberg. 33letý nigerijský žadatel o azyl pobíhal v centru města, mával nožem a vyhrožoval kolemjdoucím.
• Wiesbaden. Několik mladých mužů se v centru města ohánělo noži a ohrožovalo kolemjdoucí.
• Babenhausen. Na parkovišti u supermarketu pobodal neznámý útočník 30letého muže.
• Hannover. V restauraci McDonald's byl pobodán a vážně zraněn 20letý muž.

Dopravní uzly a veřejná doprava jsou stále nebezpečnější:

• Lübeck. 34letý Němec íránského původu Ali D. ozbrojený nožem zaútočil na autobus se 48 cestujícími a vážně zranil 12 lidí. Ali D. se autobus také pokusil zapálit kapalinou ze zapalovače. Podezřelý, který údajně trpí paranoidní schizofrenií, byl obviněn z pokusu o 48násobnou vraždu.
• Mnichov. 28letý muž s vystřelovacím nožem ohrožoval cestující v příměstském vlaku. Policie muže vyslechla a propustila. Krátce poté ten samý muž vyhrožoval bezpečnostnímu personálu v jiném vlaku. Policie uvedla, že muž byl nedávno podmíněně propuštěn z vězení.
• Crimmitschau. 21letý syrský migrant vytáhl nůž na německý pár na vlakovém nádraží. Když se Němec bránil pepřovým sprejem, tak další 19letý Syřan skočil do kolejiště a začal na ně házet kameny. Policie uvedla, že starší Syřan měl u sebe dva nože a ilegální drogy a mladší Syřan neměl povolení k pobytu. Po výslechu byli oba Syřané propuštěni na svobodu.
• Düsseldorf. 55letý biolog náhodně pobodal ve vlaku dvě ženy. Policie uvedla, že podezřelý trpící paranoidní schizofrenií byl naštvaný, že jeho výzkum v oblasti genové manipulace nepřinesl kýžené výsledky.
• Hannover. V hromadné rvačce bezdomovců na hlavním vlakovém nádraží byl pobodán a vážně zraněn muž.
• Ravensburg. 21letý žadatel o azyl z Afghánistánu pobodal tři náhodné kolemjdoucí na autobusové zastávce na náměstí Marienplatz. Policie uvedla, že muž trpí „posttraumatickou stresovou poruchou způsobenou jeho zážitky v Afghánistánu“.
• Hamburk. Na hlavním nádraží 21letý muž pobodal 29letého muže. Ve stejné lokalitě byl zatčen i 59letý opilý muž mávající nožem na kolemjdoucí. Když na místo dorazili policisté, tak se je muž pokusil pořezat. V příměstském vlaku u železniční stanice ve čtvrti Othmarschen 32letý migrant z Íránu pobodal 21letého muže.
• Rees. 29letý žadatel o azyl z Maroka se na vlakovém nádraží oháněl sekerou a požadoval od kolemjdoucích peníze.
• Hagen. Během hromadné rvačky poblíž hlavního vlakového nádraží bylo pobodáno několik lidí.

Terčem útoků nožem jsou často také malé děti, dospívající a ženy:

• Duisburg. Tři Němci tureckého původu (ve věku mezi 15 a 17 lety) a 15-tiletý Švéd iráckého původu mnohonásobně pobodali 17-tiletou německou dívku Marcellu S., která byla v pátém měsíci těhotenství. Otcem dítěte je 16-tiletý německý Turek Rifai B. Dívka i její dítě útok přežili. Marcella S. řekla: „Vlákal mě do pasti. Chtěl mě i mé dítě zabít. Napsal mi, že nikdo nesmí vědět, že je otcem mého dítětě. Vyhrožoval mi, že mě i dítě zabije. Šli jsme jen pár metrů a řekl mi, že ho jeho otec zabije, pokud se o dítěti dozví. A najednou z křoví vyskočili tři maskovaní muži s noži“.
• Nimburg. Na základní škole bodl sedmiletý chlapec svoji učitelku do břicha. Byla vážně zraněna a musela podstoupit okamžitou operaci. V minulosti byl chlapec vůči svým spolužákům často velmi agresivní. „Kvůli každodenním incidentům a jeho nepředvídatelnosti již nemůžeme zaručit bezpečnost našich žáků,“ varovali učitelé.
• Moers. 33-tiletý Iráčan narozený v Kuvajtu pobodal 13-tiletého iráckého chlapce na cestě do školy. Později se ukázalo, že útočník chlapce sexuálně zneužíval a chtěl mu zabránit v tom, aby to ohlásil své matce nebo úřadům.
• Dortmund. Patnáctiletý Kazach pobodal svého 15-tiletého spolužáka za to, že „provokativně civěl na jeho matku“.
• Berlín. Matka ubodala k smrti svoji tříletou dceru. Příčinou byly podle policie rodinné spory.
• Essen. Během šarvátky byl v příměstském vlaku pobodán 15-tiletý chlapec.
• Kiel. Při hromadné rvačce u hlavního vlakového nádraží pobodal 16-tiletý chlapec 17-tiletého Iráčana.
• Euskirchen. 15-tiletý chlapec ozbrojený nožem přepadl ženu a uloupil jí kabelku.
• Hannover. Dva mladíci východoevropského vzhledu ozbrojení noži oloupili dva chlapce ve věku 12 a 13 let.
• Viersen. Sedmnáctiletý Bulhar Matyu K. ubodal v parku k smrti svoji 15-tiletou rumunskou přítelkyni Iulianu R.

Nože jsou zřejmě zbraní první volby i v takzvaných vraždách ze cti a domácích sporech:

• Gremersdorf. 22-tiletý Iráčan Zyad S. ubodal k smrti svoji 28-tiletou íránskou expřítelkyni Fatemehu B., která se s ním dva týdny předtím rozešla.
• Bad Kreuznach. 25-tiletý žadatel o azyl z Afghánistánu pobodal v nemocnici v Bad Kreuznachu 25-tiletou těhotnou Polku. Žena následkem útoku potratila.
• Nürtingen. 30-tiletý Portugalec pobodal během sporu o ženu 31-tiletého Řeka.
• Hannover-Hainholz. 29-tiletý německý Turek a 29-tiletý Albánec se navzájem pobodali během sporu o 17-tiletou dívku. Albánec svým zraněním podlehl.
• Pforzheim. 32-tiletý Turek pobodal svého 37-tiletého bratra.
• Düren. Dva Poláci během hádky pobodali 41-tiletého Poláka.
• Heek. 32-tiletý Rus se přiznal k tomu, že ubodal k smrti svoji 23-tiletou manželku. Muž policii řekl, že ji zabil během hádky a její tělo hodil do nedalekého rybníka.
• Rendsburg. 29-tiletý muž pobodal a vážně zranil svoji expřítelkyni a jejího nového přítele.
• Düsseldorf. 41-tiletý Němec íránského původu ubodal k smrti 36-tiletou ženu poté, co odmítla jeho romantické návrhy.

• Neubrandenburg. 27-tiletý Turek pobodal v kině svoji expřítelkyni a jejího nového přítele. Obžalovaný řekl, že „ty dva uviděl, a to ho rozčílilo“.
• Rendsburg. 27-tiletý Syřan se pokusil své spící ženě uříznout hlavu. Manželka útok přežila a požádala o pomoc souseda. Jejich dvě děti, které byly v době útoku v sousední místnosti, si vzal do péče úřad sociální péče pro mládež.
• Hamburk. 34-tiletý Pákistánec Sohail A., jemuž byla zamítnuta žádost o azyl, se přiznal k tomu, že ubodal k smrti svoji dvouletou dceru. Prokurátoři uvedli, že muž jednal „ve vzteku a chtěl se pomstít“, protože mu matka dítěte odmítla dovolit, aby si dceru odvezl do Pákistánu.
• Mühlacker. Čtyřicetiletý Syřan Abu Marwan ubodal k smrti svoji 37-tiletou ženu. Jejich tři děti, děvčátko a dva chlapci, byli svědky vraždy. Později vyšlo najevo, že bezprostředně po vraždě nahrál muž potřísněný krví na Facebook video, ve kterém varoval ženy, aby nedráždily své muže. „Takhle skončíte,“ napsal.
• Řezno (Regensburg). 32-tiletý muž ubodal k smrti svoji 33-tiletou přítelkyni. Později vyšlo najevo, že v roce 2013 tento muž pobodal svoji předchozí přítelkyni a vyhrožoval jejímu otci motorovou pilou.
• Frankenthal. 25-tiletý Turek ubodal k smrti 51-tiletého Turka a uprchl do Švýcarska.
• Reutlingen. 50-tiletý Chorvat pobodal svoji odcizenou manželku a nezletilou dceru.
• Hanau. 49-tiletý Turek sedmkrát bodl svoji odcizenou manželku. Prokurátoři uvedli, že muž, který byl obviněn z pokusu o vraždu, řekl, že nemohl přijmout to, že ho jeho manželka chtěla opustit, a proto ji chtěl zabít.

Zdá se, že nože jsou nejčastěji používanou zbraní při ozbrojených loupežích:

• Emden. 35-tiletý uprchlík z Íránu byl zatčen za loupeže s nožem v ruce v několika supermarketech.
• Düsseldorf. Muž „jižanského vzhledu“ (südländisches Erscheinungsbild) ozbrojený nožem vyloupil obchod s potravinami.
• Eicklingen. Dva muži ozbrojení noži vyloupili poštu.
• Bonn. Dva muži s noži vyloupili pekárnu.
• Wuppertal. Muž ozbrojený nožem vyloupil trafiku.
• Hannover. Severoafričan ozbrojený sekerou se vloupal do supermarketu. Tři imigranti ozbrojení noži vyloupili kino.
• Essen. Dva muži s nožem se pokusili okrást 37-tiletého muže. Muž, mistr bojových umění, útočníky přemohl a nůž jim vzal. Když se útočníci vrátili, aby pokračovali v boji, tak jednoho z nich pořezal na krku.

Zdá se, že v hromadných rvačkách mezi skupinami lidí různých národností a etnických skupin jsou nože zbraněmi první volby:

• Hannover. Během rvačky na hlavním vlakovém nádraží byl ubodán k smrti 39-tiletý muž. „Není možné, aby někteří lidé vnímali vlakové nádraží jako zónu, kde neplatí zákony,“ řekl člen městské rady za CDU Maximilian Oppelt.
• Neubrandenburg. 27-tiletý žadatel o azyl ze Sýrie byl během rvačky s jinými žadateli o azyl bodnut do krku. 40-tiletý žadatel o azyl z Íránu během hádky pobodal 28-tiletého Iráčana. 19-tiletý Eritrejec a 19-tiletý Syřan pobodali 29-tiletého Poláka.
• Kolín nad Rýnem. Během hromadné rvačky před hlavním vlakovým nádražím pobodali Arabové dva Afghánce.
• Hamburk. 23-tiletý německý občan, původem Srb z Černé Hory, pobodal jiného Srba. Útočník uprchl do Srbska.
• Duisburg. Soupeřící gangy Turků, Kurdů a Libanonců se navzájem napadly železnými tyčemi, obušky a mačetami. Bojovali o nadvládu nad obchodem s drogami, prostitucí, hazardními hrami a obchodem se zbraněmi.
• Hagenow. Při hromadné rvačce v obytné čtvrti pobodal 18-tiletý žadatel o azyl ze Sýrie křičící „Alláhu Akbar!“ 26-tiletého Iráčana.
• Kaiserslautern. Během hromadné rvačky mezi Syřany byl pobodán 24-tiletý Syřan.
• Varel. Během šarvátky s dvěma Íránci byl pobodán 35-tiletý Íránec.
• Damme. Během hromadné rvačky mezi Syřany byl pobodán 27-tiletý Syřan.
• Velbert. Při hromadné rvačce mezi Turky a Severoafričany byli pobodáni čtyři lidé.
• Baesweiler. Během hromadné rvačky mezi dvěma tureckými klany byl pobodán 27-tiletý Turek. K obnovení pořádku bylo vysláno sedm policejních aut.

Všechno nasvědčuje tomu, že nože jsou zbraní první volby také v azylových a uprchlických centrech a na dalších místech, kde jsou ubytováni migranti:

• Hattersheim. 26-tiletý žadatel o azyl ze Sýrie ubodal k smrti 39-tiletého Afghánce během sporu o jídlo v centru pro uprchlíky. U soudu Syřan řekl, že Afghánce bodl 19krát, protože mu připomínal strýce, který s ním v dětství špatně zacházel. Řekl také, že izraelská zpravodajská služba Mosad „seslala kouzlo“ na jeho matku a ta si teď přeje jeho smrt.
• Landshut. V centru pro uprchlíky vytáhl 35-tiletý Íránec nůž na Nigerijce a křičel: „Zabiju tě!“ Prokurátoři uvedli, že Íránec trpí paranoidní schizofrenií a ve svém současném stavu je pro své okolí nebezpečný.
• Straubing. V centru pro uprchlíky vytáhl 22-tiletý Afghánec nůž na 21-tiletého Afghánce. Útočník se bránil zatčení a kopal do policistů.
• Engen. V centru pro uprchlíky vytáhl 22-tiletý migrant nůž na svého 26-tiletého spolubydlícího.
• Hannover. V centru pro uprchlíky 21-tiletý Afghánec pobodal 25-tiletého Afghánce.
• Bad Tölz. V centru pro uprchlíky pobodal 21-tiletý Afghánec 29-tiletého migranta z Tanzanie.
• Lübeck. Během hromadné rvačky mezi Afghánci a Syřany v azylovém centru byl jeden muž pobodán.
• Kefenrod. 35-tiletý žadatel o azyl z Íránu pobodal v azylovém centru své dvě děti ve věku 4 a 6 let.
• Holdorf. 35-tiletý žadatel o azyl ze Súdánu se v azylovém centru pohádal se svojí přítelkyní. Když se dva přihlížející Súdánci pokusili do sporu zasáhnout, tak jim vyhrožoval nožem.
• Emden. 35-tiletý uprchlík z Íránu byl zatčen za vyloupení několika supermarketů s nožem v ruce.
• Mnichov-Neuaubing. Během sporu kvůli poškozenému protipožárnímu sprinkler systému zaútočil 38-tiletý migrant z Iráku mačetou na svého domácího.

Oběťmi útoků nožem se stávají i sociální pracovníci a státní zaměstnanci, včetně policie:

• Offenburg, 17. srpna 2018. 26-tiletý žadatel o azyl ze Somálska ubodal v ordinaci k smrti 52-tiletého lékaře. Prokurátoři uvedli, že se muž chtěl pomstít za to, co považoval za špatné léčení: „Myslel si, že jej doktor otrávil“. Somálec byl umístěn na psychiatrii. „Mnoho lékařů má přirozeně obavy a přemýšlí o instalaci poplašného tlačítka. Například banky jej už mají dlouho,“ řekl Ulrich Clever, prezident Zemské lékařské komory Bádenska-Württemberska.
• Wittenberg. 20-tiletý Afghánec, jemuž byl zamítnut azyl, podřezal hrdlo 85-tiletému důchodci a z místa činu uprchl v autě oběti. Dcera oběti pracuje v centru pro uprchlíky v Sasku, a byla to ona, kdo Afghánci zprostředkoval práci domácího pomocníka u svého otce.
• Hagen. 26-tiletý Syřan vytáhl nůž na zaměstnance železnice, když zjistili, že nemá jízdenku. Na hlavním vlakovém nádraží pak zaútočil na policii. Syřan byl registrován jako žadatel o azyl ve Švédsku a do Německa vstoupil nezákonně.
• Düsseldorf. 24-tiletý Němec tuniského původu pobodal na letišti v Düsseldorfu 51-tiletého člena bezpečnostní služby.

Zatím bez slepic

Tak nějak hříšně mě napadá, že Němci ty Sudety budou fakt potřebovat. Abychom jim za to ještě jednou nebyli vděčni.

Zatím bez slepic

fotrák.
Už to píše pan Gerd,historie se opakuje a asi i v tom stěhování národů.
Dříve se stěhovaly národy na západ,teď zase na východ.
Němci do Čech,Češi-Slováci na Ukrajinu,Ukrajinci do Ruska.
Takže to raději včas zarazit a ani píď pro Němce..

Zatím bez slepic

ad. : "...Policie uvedla, že žena „byla v nesprávný čas na nesprávném místě“....."
Jsem zde doma a mám právo být, kdekoliv potřebuji a chci. A pokud mne někdo napadne a ohrozí na životě vyhrazuji si právo na cokoliv, co mne, nebo mé bližní ochrání ....

Zatím bez slepic

Mně se líbí ty názvy. Němec, tuniského původu, Němec syrského původu, Němec tureckého původu. Když vidím v maštali potkana, taky nebudu tvrdit, že je to kůň, případně kůň potkaního původu.

Vše je důsledek restriktivní protizbraňové politiky. Kdysi na přelomu osmdesátých a devadesátých let byl nějaký ruský novinář někde v USA, přesněji tedy v Texasu, aby o této zemi napsal několik článků. Vykuleně se tehdy rozhlížel kolem sebe, a když se jej jeho průvodce ptal, čeho se bojí, tak mu řekl, že gangů a mafiánů. Průvodce mu s pobaveným úsměvem řekl, že nemá čeho se bát, protože tam má každý u sebe zbraň.
Státy jako Oregon, Montana, Utah, Texas a podobně patří nemzi nejbezpečnější státy, protože je tam relativně uvolněné držení a vlastnictví zbraní. Naopak v takovém Něm Yorku, nebo Frisku, je to nejhorší, protože tam je držení zbraní nejrestriktivnější.

Tohle není zrovna na obranu, na tu mám pana Glocka, ale na trénink a do nějakých masovějších akcí asi nic lepšího dnes neseženete ;-):
https://www.hps-guns.de/competition-limited.html

Zatím bez slepic

Důležitý je výběr munice. Přecházím na poloplášťovou s menší odrazivostí a větším destruktivním účinkem. Sice je méně přesná na větší vzdálenosti, ale pro pistoli za účelem sebeobrany asi vhodnější.
Do Scorpiona EVO samozřejmě i nadále celoplášť.
Co myslíte vy?

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Omlouvám se, že jsem nenapsal dříve. Kdysi jsem pro server D-Fens napsal následující článek. I když pod vlivem určitých zkušeností bych již dnes věcí trošku poopravil, přesto si troufnu tvrdit, že většina charakteristik, které jsem se snažil popsat, je platná stále.

http://dfens-cz.com/neco-malo-o-obranne-strelbe/

K Vašemu dotazu. Poloplášť bude k sebeobraně nejspíše lepší vždy a abych se přiznal, nebál bych se jej použít ani v EVO 3, pokud s ním bude zbraň spolehlivě chodit. Výhodu má člověk, který si střelivo laboruje sám. Vyrobíte si tak střelivo, které je mnohdy kvalitnější a přesnější než to, které produkuje většina světových továren. Je to dáno tím, že světové továrny na výrobu střeliva se musí držet určitých specifikací, CIP, SAAMI a musí chodit v drtivé většině zbraní. Prakticky ve zbraních všech velkých hráčů na trhu.
Vy jako přebíječ si můžete své střelivo odladit přesně dle požadavků Vaší konkrétní zbraně. Ta zbraň od HPS Guns, kterou jsem zde postoval má několik obrovských výhod.

První je konstrukce. Je prověřená více než staletím používání. S moderními materiály je dotažená k dokonalosti.

Druhou je obrovské množství doplňků. Na té zbrani můžete cokoli, co tam je, vyměnit za něco jiného. Použijete lepší vytahovače nábojnic, lepší vodící tyčky vratné pružiny (Sprinco, Tod Lesse), použijete jiné síly vratné a bicí pružiny, jiný bicí kohout, jiné úderníky, jiná mířidla atd. Možnosti jsou obrovské. Výkonově můžete každý náboj u takové zbraně posunout na hranice možností jak náboje jako takového, tak i zbraně samotné. Ostatně to je i důvodem, proč vyhrávají většinu světových soutěží.

Jsem rád, že jednu takovou podobnou vlastním. Nicméně, je to zbraň, která nesedne každému. Další věc je, že pořizovací cena je astronomická a za cenu pořízení jediné zbraně, pořídíte – řekněme – pět pistolí CZ P10 F, či minimálně dvě zbraně EVO 3. Abych řekl pravdu, brousím si na P10ku trochu zuby. Jen čekám, jestli ji udělají ve verzi se závitem na tlumič (z CZUB mi odepsali, že zatím dělají průzkum potenciálního odbytu). Je to sice zbytečná věc, nicméně přece jen by nám mohla do budoucna přinést určité výhody, protože o „zlegálnění“ tlumičů se nějakou dobu mluví. Nevýhodou tlumiče je samozřejmě použití subsonického střeliva a tím pádem nižší úsťová rychlost, nižší energie v cíli, nižší ranivost a tak dále.

EVO 3 nevlastním. Nicméně, pokud bych jej měl, zkusil bych i tady o odladění střeliva do maxima možného. Jak co se výkonu, tak i co se přesnosti týká. Bohužel pro ráži 9mm Luger prakticky neexistují střely typu SWC. Je to škoda, protože ty nám ze zákonného hlediska otevírají určité možnosti. Ve zbrani s běžným vývrtem by mohly chodit přesně. Nebál bych se vyzkoušet ale olověné střely s tupou špičkou (FN - flat nose). Ty se dělají a přesné jsou také. Olovu je však třeba se trochu pověnovat a i s koupenými střelami si trochu pohrát. Olovo však nemají rády zbraně s polygonálním vývrtem (Glock a spol.). tam se mi nic, co by rozumně chodilo, odladit zatím nepodařilo a nejspíše ani nepodaří.

Samozřejmě nejlepší by bylo toto:
https://www.hornady.com/bullets/handgun/9mm-355-124-gr-xtp#!/
nebo ještě lépe toto:
https://g2rammo.com/handgun-ammunition/rip/
Tyto konstrukce jsou u nás pochopitelně mimo zákon. Uvádím je pouze pro to, kudy se lze ubírat jinde. U nás je jejich i jen vlastnění zakázáno zákonem.

Takže bych napsal, že použití poloplášťového střeliva ve zbrani jako EVO 3 je možné a v žádném případě bych jej neviděl jako nevýhodu, ovšem za předpokladu, že v něm bude chodit spolehlivě. Což by mělo. Nevidím důvod, proč ne. U celoolověných střel je to otázka, ale rozhodně by stála za pokus. Přesnost je v případě sebeobranné střelby dost ošemetný pojem. Je třeba si uvědomit, že většina případů použití střelné zbraně v sebeobraně, se odehraje na vzdálenost od přímého kontaktu s protivníkem do cca 8 metrů. To je dost málo. Dost na to, aby člověk minul, neumí-li se zbraní zacházet, není-li s ní sžitý, ale dost na to, aby s ní dokázal nadělat pekelnou škodu, když s ní naopak umí. Osobně zastávám názor, že intenzivní výcvik se zbraní je dobré doplnit neméně intenzivním výcvikem v nějakém bojovém umění. Může se stát, že se obránce dostane do situace, kdy si bude muset nejdříve udělat prostor, než bude moci zbraň vůbec použít. Může se samozřejmě stát, že ani nedostane šanci ji použít, ale my předpokládáme, že ta šance bude.

Omlouvám se, je to stručné, chtělo by to se trochu rozepsat, ale přiznám se, že dnes bych to již rád zalomil.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nedalo mi to. Jen malé doplnění. Představte si situaci, kdy dojde na nejhorší možné scénáře. Jsme v podstatě v obklíčení, pokus dostat se jen pro jídlo se téměř rovná sebevraždě. Po ulicích jezdí fanatici jistého nejmenovaného náboženství v Toyotách s kulomety namontovanými na korbách. Stát definitivně selhal, fronta je všude.

Nebo jinak, žijeme uprostřed no-go zóny. Nešlo to jinak. Cena naší nemovitosti klesla kvůli lokalitě na nulu, je neprodejná a na jinou a jinde nemáme, ale přesto musíme nějak přežít.

Lepší než EVO 3 bych viděl starý dobrý byť civilní Sa. Vz. 58 nabitý náboji s těmito střelami:
https://www.hornady.com/bullets/rifle/7-62-cal-310-123-gr-sst#!/

Ta ráže je dost podceňovaná. Na druhou stranu Američani se celou dobu snaží vymyslet něco, co bude v řadě konfliktů lepší a zatím dospěli k rážím jako 6,5 Grendel, který z náboje vz. 43 skutečně vychází, nebo k .300 AAC Blackout. Ty jsou již v mnohém lepší. Ovšem zbraně na ně násobně dražší.

A opět, většina ozbrojených konfliktů s útočnými puškami se odehraje na vzdálenost do 80ti metrů. Na tu ta stará dobrá osmapadesátka nadělá službu, která může být k nezaplacení. Se sklopenou pažbou se vejde v pohodě pod kabát.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

As 1) Zeman a Babiš spolu nikdy na ničem domluveni nebyli. Jsou jen přirozenými politickými spojenci na základě reality. Zeman jako prezident chce stabilní vládu s minimem doby bez regulérní vlády. Dlouhodobě. A Babiš chce přirozeně vládnout.

As 2) Babiš chce vládnout, nikoli ztrácet čas ať už neplodnými žabomyšími hádkami, nebo volbami. Ty jen bude-li k nim dotlačen. Nebude-li moci vládu rekonstruovat.

Ad 3) Ale jistěže musí počítat, co event. nastane a jak v takovém případě dál. Vláda s ČSSD mu vyhovuje. Pokud ČSSD sama svou účast ve vládě odpíská a bude mu umožněna rekonstrukce vlády, vládu zrekonstruuje – „dotlačen ČSSD“ k přijmutí podpory SPD.

Ad 4) Hamáček si ničeho takového vědom není. Politikem nikdy nebyl stejně jako většina tzv politiků v celé sněmovně a v senátu. Politika je řemeslo. A to řemeslo ovládá dnes nejlépe Zeman. Babiš má nakročeno tu politiku jako řemeslo zvládnout.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Téma a otázky v článku dnes plní obsah všech medii. Člověku jde z toho hlava kolem.
Myslím si, že situace ve společnosti je velmi vážná. Jisté síly ve společnosti, nejen
v naší zemí pochopily, že Andrej Bábiš a prezident , kteří obhajují zájmy republiky,
stojí v cestě a braní jejich zájmům. Opozice není schopná je porazit demokratickou cestou.
Proto jsou občane nucení dlouhodobě sledovat mediální útoky na nejvyšší představitele státu. Pro občana je frustrující, že se tak děje nejen ze strany soukromých medii, ale stále více lidí si uvědomuje neobjektivnost veřejnoprávních medii. To co nám často předhazují a nutí
nás konzumovat je často nechutné, zkreslené, plné polopravd a lží. Organizují se demonstrace, které, jak se zdá mají vyvrcholit v listopadu. Jako vždy pomalu, ale jistě se dere pravda nahoru a je zřejmé, jaké jsou cíle těch, kteří se zatím schovávají ve stínu.
Považují za důležité si ujasnit v jaké vnitropolitické situaci probíhá tato "krize". Stejně
důležité si ujasnit, že podobné situaci došlo na Slovensku, Rakousku, je snaha odstavit
Kaczynského v Polsku. Podobnost čistě náhodná ? Nebo platí: " Co se opakuje není
náhoda ! "
Nyní k článku. Nemyslím, že jde o krizi ústavní, ale pouze vládní. To, že se do toho cpou
rádoby vykladači absolutní pravdy jen vyplývá ze situace. Moudřejší mlčí a ti co se potřebují
zalíbit plkají svá moudra.
Ad 1) Nemyslím, že jsou domluvení dopředu. To nevymyslíš. Jsem přesvědčen, že své
kroky konzultují. Jeví se mi to tak, že premiér má respekt z prezidenta. Jeho názory
respektuje, ale ne vždy se jimi řídí. Už vůbec mu nezobe z ruky.
Nemyslím, že je to prezidentova soukromá akce. To jen VLK z Kosy ho démonizuje jako nejhoršího zloducha a mstivého starce, který nemá nic jiného na práci než škodit.
Kdyby šlo Zemanovi o moc, odkopal by se již v zamlada.
Bábiš dle mého názoru není v žádném případě vlečen událostmi. Stále je aktivní
hráčem, ale je v těžké pozici
Ad 2) Předčasné volby si nepřeje asi nikdo kromě sil organizujících "chvilky proti
demokracii" Nemám na mysli legendu o studentech, který vede nedostudovaný
flanďák . Původně se vydávající za studenta bohemistiky. Asi proto si libuje v barvách
košil nechvalně proslulé taky "demokratické" organizace.
Pro ANO v současné době by to asi nebylo moc výhodné. Riziko spočívá právě
v nebezpečí kumulování všech Andyho problémů do jednoho momentu před volbami.
"Demokratický blok " krom Pirátu je na hraně přežití. Ani ODS si nemůže vyskakovat,
protože Trikolora asi pohne preferencemi ODS dolu. Pán " Profesor" bude muset
skočit na poradu s okresním hejtmanen jako poručík Dub ve Švejkovi
Na druhé straně jsem zaznamenal názor jiný. Dostal jsem ho mailem a pokusím
se ho přetlumočit ve zkrácené formě. Autorem je asi Petr Hájek,

Kladivo předčasných voleb
Popularita „otloukánka“ Babiše bude dál růst – a zdaleka ještě nekulminuje. Sáhne-li k předčasným volbám, možná po nich už nebude ani potřebovat koaličního partnera. Pokud by takové volby proběhly jako referendum o Babišovi (s prezidentovou podporou v zádech), mohlo by k nim přijít až nějakých sedmdesát procent voličů. V takové chvíli by definitivně zničil všechny TOPky, STANy, patrně i lidovce (o socialistech nemluvě) – a parlament by se zásadně překreslil...……….
Babiš by proto neměl váhat. Ve spolupráci s prezidentem se k předčasným volbám lze dostat relativně brzy. Třeba tak, že padne vláda, prezident znovu jmenuje Babiše premiérem – a ten si za týden (nikoli za třicet dnů) půjde říci do sněmovny o důvěru. Nedostane ji, prezident ho opět jmenuje a za týden předstoupí premiér před sněmovnu znovu. Potřetí jej jmenuje
předseda sněmovny Radek Vondráček – a kolečko se zopakuje. Na podzim bychom mohli jít k volbám. Ze zamýšleného „listopadového Majdanu“ havlistické Kavárny by se mohla stát Babišova (kontra)revoluce.
Zajímavý názor.
Ad 3) Babiš v žádném případě nejede systémem KDD. Již jsem jednou psal
Andy je v situaci jako Caesar. Buď se rozhodne překročit Rubicon a nebude cesty návratu
zpět. Další možnost je to vzdát.. Vojenské umění zná dva základní způsoby boje. Obrana a útok. Jenže existuje také varianta " ústup bojem ".
Mnohdy v historii se se tato varianta vyplatila. V této situaci je dnes Babiš, Ustojí to za předpokladu, že se tvrdě postaví a začne bojovat za použití všech možných a dostupných legálních prostředků boje.
Babiš to ustojí pokud se k tomu postaví čelem. Nesmí jen hrbit hřbet, ale vyrazit
do útoků.
Ad) Bonusová otázka.
Hamáček není až tak hloupý. Dobře ví a vidí kam stranu vede. Jenže na dvou židlích
se sedět nedá. Je otázkou jestli plní "zadání " na funkci ministra vnitra. O tom se jaksi
mlčí. Přitom se škatulata hejbájí. Jako předseda ČSSD selhal zcela, Pokud pomineme,
že koaličním angažmá zajistil každou dobro výplatu řadě úředníků . Nikdy nebyl srdcem
sociální demokrat. To mají s Milošem společné.
Uvědomují, že jsem se nezmínil o krizi vlády jako takové. Tato vznikla snad i náhodně,
kdy kritizovány ministr se dozvěděl o trestních činech v resortu. Musel konat neprodleně
ze zákona. Kdyby mlčel tak by se vtom vezl s nimi. Zvláště když se o tom psalo již ve
veřejném prostoru. Reakce ČSSD byla sebevražedná. Na místo, aby causu uchopili
a šli tvrdě po korupci. Donutili ministra k demisi. Tady se jasně odkopali Onderka a spol.
jak to vlastně s ČSSD myslí. Není to jen o Hamáčkovi. Mnoho páníčků = konec mejdanů.

Zatím bez slepic

VAHY.
Půjde do tuhého,Zeman jim poskytl prostor pro jednání těch v zákulisí.
Nejslabším článkem v tahu je Staněk,tak se bude muset obětovat.sám dobrovolně.
Ani ten Babiš si není jistý výsledkem předčasných voleb a ta předvolební kampaň od demobloku a médii,hrůza pomyslet.

Zatím bez slepic

Je jasné, že Staňkova kariéra je tak jako tak v troskách. Přejme mu nějaká zadní vrátka a doufejme ve vhodného nástupce. Vtipné na té jeho funkci je, že pokud ho prezident neodvolá, tak skutečně může odejít jen formou úmrtí.
Výše píšu, že sama ČSSD dělá všechno pro to, aby ho z partaje vyštvala a pak se divila, že nedrží basu a také že ano (Dolínek): https://www.seznamzpravy.cz/clanek/stanek-byl-vsem-pro-smich-je-neschop…

Nejlegračnější mi ovšem připadá výtka "Dostal za úkol do 31.5. situaci v resortu uklidnit a ani to nezvládl. Vždyť dosud ministrem je." To je jako dát krotiteli lvů výpověď, pomlouvat ho, v tu samou chvíli na lva pak házet kameny a houkat mu do uší klaksonem a jedním dechem vyčítat krotiteli, že nezvládá toho lva uklidňovat... Fascinující...

Zatím bez slepic

Nikoli nezbytně (Staňkova kariéra). V MFD někdo napsal, že jednou z variant je, že Staňka vezme pod křídla ANO. Nu i taková možnost klidně může dle vývoje nastat, jakkoli nůže být nepravděpodobná.

Zatím bez slepic

No tím si nejsem moc jistý.
Odpověď se skrývá v důvodu, proč vlastně vlezl do politiky.
Že by chtěl najednou být "zachráncem" národa? Tak to už budu věřit, že v lese najdu perníkovou chaloupku.
Proč nekoučoval své impérium a jal se koučovat v jiném systému.
Podle všeho onen "vlez" do politiky potřeboval pro udržení svého nabytého majetku.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

K otázkám:
- Nemyslím si, že existuje nějaká domluva Zemana a Babiše. Zeman jen trestá hrubou chybu ČSSD (odvolání ministra ve chvíli, kdy začne řešit finanční švajneraj ve své dikci a zrovna na potvoru se v tom koupe PAL). Babiš mu do toho žalobou vidle nehodí, protože se mu to nehodí.
- Babiš nemůže novými volbami nic ztratit, pouze v případě, že by se konaly okolo 17.11., by to asi nebylo to pravé ořechové a to mu Zeman neudělá.
- Na tahu je ČSSD, Babiš má jistě připravené scénáře pro možné varianty vývoje. Stejně tak jako Zeman. Jak dalece je toho schopné vedení ČSSD a jejich loutkovodiči, nedokážu odhadnou.
Zeman Babiše stále potřebuje, nehází si navzájem zbytečně klacky pod nohy.

Staněk je momentálně nejpopulárnější politik ČSSD i když si to Vlk nemyslí. Ten o Staňkovi smýšlí jinak:
"Staněk je prostě zbabělý ubožák, který se přilepil k ministerské židli a už dávno její držení byť třeba jen o další hodinu déle nadřadil úplně všemu a zaprodal za ní duši i charakter." - citát z jeho dnešního článku na Kose.

Zatím bez slepic

Ta z Kosy citovaná pasáž mne také zaujala. Protože jediná cesta, jak se legálně vyvázat z funkce ministra je skrze prezidentův podpis... Pak samozřejmě může alibisticky "onemocnět". Nebo umřít. Ale prostě nepřijít do práce, to fakt nesmí...

Zatím bez slepic