Odejdou?

Autor

Tak jakpak se nám dnes naši SOCDEM hoši pochlapí? Sejde se jejich předsednictvo a usnese se, jaký má mít Hamášek názor... Tedy jestli mají pokračovat ve vládě s Babišem a nebo nemají. Minulý týden se všichni víceméně vystřídali u Zemana, skoro nikdo z toho neměl radost a teď musejí s rozdanými kartami nějak naložit. Poker se věčně natahovat nedá a zvyšování sázek má smysl jen tehdy, když na to máte. 

Já bych jen zkusil vidlácky shrnout sázky:

1. SOCDEM má několik významných ministerstev.  Zahraničí, vnitro a sociální věci. Zahraničí kvůli Zemnaovi, protože prezident by nás mohl táhnout do Ruska. Vnitro kvůli Babišovi, protože ten by mohl ovlivňovat policajty ohledně Čapáku. A sociální věci, protože mají slovo sociální v názvu a zároveň tamtudy tečou ty úplně největší prachy v rozpočtu. Když si představím, že by padla vláda, Zeman by znovu jmenoval Babiše, ten by důvěru dostal nebo nedostal, ale každopádně by zabral právě tato ministerstva. Špatně se věří, že by to socani udělali. 

2. Zeman minulý týden naznačil, že Staňka odvolá a nenaznačil, zda jmenuje Šmardu. Jednomu sedláckému Vidlákovi se to jeví tak, že prezident sňal z Babišových ramen břímě zodpovědnosti a celkem elegantně premiéra z celé kauzy vyvinil.  Babiš přinesl Staňkovu demisi, prezident jí vyhoví.  Může Hamáček Babiše obvinit, že nekoná a nedodržuje koaliční smlouvu? Nemůže.  A může Babiš za to, že prezident nechce jmenovat nějakého ministra? Když totéž dělal i ó velký Havel nebo středně velký Klaus?

3. Na Babišovi je vidět, že mu jde v prvé řadě, aby nevypadal on jako ten, kdo svou neústupností shodil vládu. To je jeho nejurputnější snaha. Hlavně vypadat státotvorně, být tím, kdo hledá řešení a kompromisy, kdo svolává a vyjednává. Nenadávat, nevyhrožovat, tvářit se zdrchaně, ale demokraticky, nedělat vlny, neupozorňovat na sebe, nechat socany, ať se odpraví sami, případně ať je odpraví Zeman. 

4. SOCDEM hraje od začátku tohoto utkání s mizernými kartami a přišla o všechny možnosti manévrování. Zbavuje se ministra na nátlak umělecké ulice, Zeman se jim vysmál a jede si svojí hru, Babiš si celkem jednoznačně spočítal, že raději se Zemanem proti Hamáčkovi, než s Hamáčkem proti Zemanovi. Dali už několik utimát a pak další, další a zase další. Pokaždé z toho vyšli jako slaboši. Pokud dnes zase couvnou a budou pokračovat do příštího ultimáta, budou už jen pro smích.  

5. Zároveň mohou vědět něco co my nevíme... třeba co se chystá na listopadových demonstracích. Nějaký vytuněný pokus o převzetí moci bez voleb. Zlatá revoluce... nějaká vhodná mrtvola, apod, apod. Mohou věřit, že následná vlna je vynese vzhůru. 

Když to shrnu... Nezdá se mi pravděpodobné, že by SOCDEM přepustila svá ministerstva Babišovi a Zemanovi a proto budou pokračovat stejně jako doposud. Dají zase další nepřekročitelné ultimátum a bude mír až do příští války. Ale pokud se mýlím a zítra socani podají hromadně demisi, začnu se bedlivě rozhlížet, jestli se tu nějak nemnoží nějací Berkuti, kteří by mohli doposud poklidné protesty nějak vylepšit. 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

V podstatě to vidím podobně. Snad jen s tím, že si stále více myslím, že v první chvíli, když se Zeman začal cukat s odvoláním, tak nechtěl socanům ubližovat. Naopak že se jim Zeman snažil dát prostor, aby se vzpamatovali včas a začali politické věci řešit jako dospělí politici. Oni se místo toho pustili do boje a do ultimát skrz média, protože prostě příliš visí na rtech novinářům a "důležitým lidem". Vlastně si říkám, že i celá ta legenda o mstivém Zemanovi toužícím zničit stranu, je přes všechnu Zemanovu mstivost, ve skutečnosti jen legendou. Myslím, že Zeman jde proti osobám, ne proti straně. A že by si skutečně přál, aby se v té straně vzpamatovali. Skutečně nevěřím, že by se s radostí díval, jak mu nástupci ničí, co (ve svých očích) on vybudoval. A že by jim v tom hodlal pomáhat.

Pokud ale už sám nad stranou zlomil hůl, může to být jiná.

Myslím, že socdemáci se rozhodnou "zatím" zůstat s tím, že to neznamená, že "po 31.7. nemohou odstoupit, pokud nebude akceptován jejich nominant (což zatím může být stále Šmarda)". Pokud budou dál trvat jmenovitě na Šmardovi, samozřejmě si celou situaci opět ztíží. Pokud budou trvat na "svém nominantovi" bez upřesnění, pak Zemanovu nabídku pochopili a využijí získaný čas k tomu, aby se mohli projevit "státotvorněji" a přesvědčit někoho akceptovatelnějšího. Toho 31.7. ostatně mohou Šmardu klidně zopakovat, neseženou-li jiného cvoka.

V tomhle kontextu mě ještě baví výtky Staňkovi, jak jako že lpí na funkci (přesto, že podal demisi obratem) a Šmarda, žoviálně vykládající o tom, jak on přece být ministrem nemusí, jen by měl rád jasno, že vlastně se trochu obětuje pro stranu... tak přestože je zjevné, že problém je jeho jméno do této konkrétní funkce, neřekne "Díky předsedo za podporu, ale nemá smysl, aby kvůli mně trvala vládní krize. Bude lepší, oslovíte-li jiného." On naopak trousí, že by byl "výsměch, dosadit někoho jiného, než právě jeho." Tolik k tomu, jak na funkci nelpí...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ať se rozhodne vedení SOCDEM k jakémukoliv kroku ze všech možných, všechno bude špatné a marné. Myslím to z hlediska prestiže SOCDEM. Tato strana je na tom už tak bídně, že ji nezachrání ani svěcená voda. Ačkoliv jsem byl původně proti tomu, aby SOCDEM šla do vlády s Babišem, byl bych teď naopak raději, kdyby současná vláda vydržela. Když ji SOCDEM potopí, stejně jí to už nepomůže. Volím jakous takous stabilitu před možným chaosem. O chaos se stejně postarají strany "demobloku".
Uvidíme, jak se to vyvine, ale spíš počítám s tím, s čím počítá Vidlák, že SOCDEM přijde do hry s dalším ultimátem a tedy odsunutím řešení. Hamáček, který ve funkci předsedy PS léta působil celkem sympaticky, tak ztratí další zbytky glancu. Spíš jsem teď zvědavý, kdo a kdy ho jednou nahradí. Bude
to ale spíš sebevrah než spasitel. A tím vlastně Spasitel v jistém smyslu vlastně byl. A možná je tím sebevrahem už přímo Hamáček. Honzík se obětoval, aniž by si to uvědomoval, ale teď už mu to musí
být jasné. Zimola si to včas uvědomil a vycouval. Klasické drama pokračuje...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

prosím, mohl by mi někdo doložit, odkud se vzalo to narativum o "Zemanově pomstychtivosti"? Skutečnost, že jako kandidát na prezidenta byl podražen vlastními "soudruhy", kteří se tím pochlubili, je přece důvodem k naštvání, řekněme až osobní nenávisti k těm, co ho podrazili /nevím, jestli to někde přiznal/, ale kdy se pochlubil tím, že kuje pomstu a chce se pomstít? Z čeho se to pořád sakra vyvozuje, z jakých jeho činů?

Zatím bez slepic

To prostě někteří (analytici, komentátoři, novináři, politologové) opakují stále dokola - a jiní to opakují po nich, protože je to jednodušší... Však to znáte, tisíckrát opakovaná lež se náhle stává pravdou...

A někomu to jistě vyhovuje. A je jedno, zda jde o vnější rozeštvávače, nebo nejisté insidery. Klasický model "vnějšího nepřítele". Dokud vám spolustranníci věří, že čelíte útoku MZ (Mstivého Zlotřilce) JAKO CELEK, prominou vám JAKO JEDINCI jindy neprominutelné, přehlédnou za normální situace zjevné, semknou se za vámi až do umrtvení a do zániku.

Zatím bez slepic

Vlk, když píše o Zemanovi (i Babišovi), tak vždy se šťavnatými nenávitnými adjektivy, až se u toho zalyká vlastní žlučí. V tomto smyslu vysoce překonává Blicí listy od Čulíka.
Vidlák o Zemanovi např. napíše: V tom a v tom nemá Zeman pravdu a dělá to blbě ....
Vlk o tom samém napíše: Ten pomstychtivý senil z Hradu ...
Halt ryzí analytik.
Všimli jste si, že poslední dobou začíná používat jakousi zvláštní pošetilou obdobu plurál majestátus, že nenapíše “o to jsem už psal tehdy a tehdy”, ale: “jak o tom přesvědčivě několikrát psala Kosa ...”
A to jsem vynechal, jakými vulgarismy Vlk, pardon Kosa povýšeně častuje Zemanovy (Babišovy) voliče.

Zatím bez slepic

přesto má dnes na Kose skvělý článek
jen si říkám, zda " mstivý a superješitný stařec, který je bohužel prezidentem téhle země " nezačne spadat pod
předsudečnou nenávist

Zatím bez slepic

In reply to by Tony (neověřeno)

Trvalý odkaz

No, jen zapomíná dodávat, kdo ministerstvo vnitra drží dnes, kdo jej držel minule, kdo vyhrožoval že naše nenávistné názory vidí dnes a kdo zřizoval zvláštní orgán při MV... A zapomíná dodávat, na kolika z oněch projektů je modrá vlaječka se žlutými hvězdičkami. S jistou mírou jízlivosti by se dalo říct, zdaližpak Hamáček právě proto nevytvořil pseudokrizi, aby nebylo vidět na dílo z jeho dílny...

Zaujala mě třeba i Správa za rok 2018 https://www.mvcr.cz/soubor/zprava-o-projevech-extremismu-a-predsudecne-…
Na str. 13 mne pobavila hrubice: "Kromě xenofobních myšlenek byli domobraneckými skupinami často šířeny konspirační teorie a dezinformace." Ale OK, v úvodu je douška "neprošlo jazykovou úpravou". Věta "Xenofobní projevy plzeňských extremistů mají podporu některých fotbalových výtržníků podporujících klub Viktoria Plzeň." ze str.9 pak jistě Vlka netěšila.
Co si má člověk myslet o charakterizaci "Generace Identita" - těžko říct. Posuďte sami:
"Z neonacistického a chuligánského prostředí vzešla i organizace Generace Identity. Její aktivisté se považují za součást širšího evropského identitářského hnutí. Dlouhodobě se orientují i na zahraniční otázky, např. vyjadřují podporu režimu Bašára al Asada v Sýrii. Navzdory formálnímu distancování se od hitlerovského nacismu či tradičního neonacismu je charakterizují kontinuální nenávistně motivované projevy."

No, zas takový odborník na radikální hnutí nejsem. Jen si říkám, jak snadno lze říct: "Jsi nácek a dokazuje to, že ses očistil od nacistické symboliky! Jo a svou nenávist dáváš najevo podporou Asada..." Přiznám se, že jediné, co jsem dosud o Generaci Identity slyšel, byla tato debata mezi Konvičkou a Michalem Urbanem: https://www.youtube.com/watch?v=kXWNLqMv0No&t=7301s
A pak charakteristika generace Identity od jiného jejího člena: https://www.youtube.com/watch?v=3wmpFeZlV50&feature=youtu.be
Nechávám na každém, do jaké míry se shoduje s oficiálně proklamovanými názory Generace Identity - a pokud dojde k určitému souznění, nakolik se cítí být formálně distancován od nacismu..."

Mimochodem, materiál mě dovedl i k jinému projektu, jenž se má starat o "Digitálně vyloučené lidi a oblasti", kterým je třeba pomoci, aby jako byli těmi správnými občany. Půvabná je kategorie aktivních starších občanů 65+, kteří jsou ohroženi digitálním vyloučením z důvodu své nechuti ke smartfounu nebo počítači. Jsou pak jak nazí v trní a je třeba jim tedy pomoci se zdigitalizovat...
https://digikoalice.cz/projects/rozvoj-digitalni-gramotnosti-a-informat…
S tím souvisí samozřejmě i projekty do škol - na daném odkazu je nejvtipnější, že
a) daným řešitelům nějak nefungujou zcela korektně stránky
b) s výjimkou několika málo činností není od roku 2015 splněno nic, či má zpoždění (konec projektu posledního února 2021) a že vytváření "ucelených sad materiálů pro učiteleí" pro učitele předchází vůbec nadefinování požadovaných kompetencí, úprav RVP etc. Jednoduše - vytvoříme publikace, zinkasujem knihy, je jedno, co se bude dít.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Klasické drama s příchutí frašky a nebo fraška s příchutí klasického dramatu? Kéž to nebude tragedie...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Oni to dramatické rozhodnutí zase nějak odloží.
Moc si tím nepomůžou.
Pohled občana, který nečte noviny, jen si pustí TN na NOVĚ: "Zajímá ho to vůbec ještě?"
Zajímavý je Vidlákův bod č.5. Normální demonstrace nezlomí Zemana ani Babiše, resp. jejich voliče.
Něco "berkutovského" by bylo pro osnovatele takové akce doslova smrtelně nebezpečné. V téhle zemi se všechno vykecá a prostý lid násilí neodpustí. Že to vyšlo s Frantou Mrázkem není argument.
Myslím si.....

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zeman dusí Hamáčka za to že podlehl demonstrantům,víme o jeho setkání s demonstranti.
Zřejmě si Hamáček myslel,že dojde k odstoupení Babiše a on bude za chytrého,ochotného
Pak asi vadí Zemanovi,že vlastně Hamáček nadbíhá demobloku,tím pražské kavárně.
Můj názor je,že ČSSD zůstane ve vládě,odejít,to by byla konečná pro ČSSD.
Odejít z vlády si nepřejí ani loutkovodiči Hamáčka,ztratili by vliv na vládě,informace z vlády a také tok peněz.
Proto je možné,že je Zeman ještě chvíli podusí,odvolá 31.7.Staňka a nového ministra jmenuje třeba k 1.9.do té doby povede min.kultury premiér.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Osobně se přikláním k tomu, že ČSSD spáchá harakiri ještě před tím, než by přirozeně uhynula na nákazu PAL.

Nejde tak ani o zájem a rozhodnutí ČSSD, ale o přání a vycházející z rozvahy výhodné - nevýhodné pro různé pokorné bakaly v pozadí.

Oni by v každém případě dříve či později z Babišovi vlády hlasně odešli, takže je to jen otázka, zda to přijde teď nebo potom.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

vývoj je nastartován, dravec z řeťezu vypuštěn, stroj je odzkoušen a namazán.
Barevná revoluce může započít, milionově chvilkoví soudruzi jsou na ni dokonce vybíráni a pasováni penězi přepranými v neziskovkách, jak proniklo na veřejnost.
Btw. vůbec nechápu, jak může nějaký zkurvysyn vypsat BEZTRESTNĚ grant na školení profesionálních rozvracečů zaběhnutých pořádků a politického systému daného ústavou. A rovněž nechápu, jak takový grantovní spolek může dostávat KAŽDOROČNĚ prachy z erární kasy v řádech milionů.
Teď úplně postačí, když někdo z pořadatelského centra milionu chvilek pro nenávist utrpí nějakou újmu - např. spadne z kola - a vyrvál může započít.

Nikoli - Berkut nebude potřeba. Český národ - stejně jako ten bratrský na Slovensku - není zvyklý na krev a násilí, tak jako Ukrové. Nebude potřeba Nebeské sotni (bylo jich okolo padesáti), aby začal bordel. Netřeba ani bezvýznamného pimprlíka českého Kuciaka s milenkou. Opět bude stačit fotka jednoho Šmída přikrytého vlajkou zamazanou od kečupu.
Záleží pouze na tom, zda v listopadu uznají soudruzi z okolí Bílé Chýše, že dozrál čas ku změně.

Jak s tím souvisí zoufalci ze socdem?
Vůbec nijak. Udělají pouze stafáž, Pepka Vyskoče, zápalnou šňůru k vyhrocení již tak napjaté atmosféry. Banda neschopných šašků, kteří si nevědí rady sami se sebou, doplněná menší bandou nebezpečných, protože všeho schopných dvounožců, kterým jde o možnost dostat se KONEČNĚ ke korytu na libovolně krátkou dobu, protože bezpečně vědí, že si u něj stihnou nahrabat.
Ano, přiznejme si to konečně, parta z Lihového domu není ničím jiným, než co je popsáno výše.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

na to, že v socdem jsou většinově neschopní bezpáteřníci.
Měl jsem tu čest osobně znát jednoho bývalého senátora. Po několika rozpravách a jednom rozhovoru s Mistrem Velkým Zao jsem si udělal celkem jasnou představu.
Bohužel mám intenzívní pocit, že ve všech podobných uskupeních to je úplně stejné, lhostejno, jakou průkazku řadový člen obdrží.

Zatím bez slepic

Myslím si, že skuteční sociální demokraté byli, ale už prakticky vymřeli. Namátkou třebas Jirka Bis, také senátor. Ale výrazně odlišný, než popisujete vy. Chytrý slušný člověk. Bohužel už skoro rok není mezi námi a náhradu za něj v našem statutárním městysi nevidím, tady je současná ČSSD už prakticky neviditelná.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Na facebookovém profilu Andrej Babiš zveřejnil fotku s posilovny v tričku supermana a s úsměvem napsal: Slabý premiér trénuje na pondělí. https://www.facebook.com/AndrejBabis/photos/a.324695871000397/157722377…
Co tedy dnes bude?
Napsal jsem už dříve, že nejspíš Hamáček vytvoří 1.382. vážně varování a prodlouží ultimátum do 31. 7. 2019. Takhle to dělala diplomacie ČLR vůči USA za války ve Vietnamu, když neměla sílu cokoliv rozumného udělat.
Prezident neustoupí a Šmardu nejmenuje. Babiš bude dělat mrtvého brouka. Pravdoláskaři v ČSSD budou tlačit na odchod partaje z vlády. Babiš se na to bude těšit, bude pracovat na udržení vlády za jakýchkoliv nákladů, včetně podpory SPD. Hamáček se už totálně zesměšní a s ním i celá ČSSD.
Komu povolí nervy? Tipnul bych si, že ČSSD. Jak? Odejde nakonec z vlády.

Zatím bez slepic

In reply to by Laco G. Mlynář (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Komu povolí nervy? Tipnul bych si, že ČSSD. Jak? Odejde nakonec z vlády."

Oni odejdou z vlády dříve nebo později v každém případě. Jen čekají na nejvhodnější moment, aby co nejvíc poškodili Babiše.

Zatím bez slepic

In reply to by Laco G. Mlynář (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jen tak mimochodem, jistě vzpomínáte, že tak to dělal i SSSR vůči Číně, když se to mydlilo na Ussuri.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

ČSSD kauzu Staněk prohrála ve chvíli, kdy se Hamáček nepostavil za svého ministra a neřekl, že Fajt byl odvolán pro podezření z trestného činu a do vyšetření se nebude obsazovat ani křeslo šéfa NG ani odvolávat ministr. Kvikot PAL a umělců chápu, mnozí z nich si vyplatili prachy podobně jako Fajt. Ti umělci, kteří se bojí úplně nejvíc, kvičí na náměstích a demonstracích.
ČSSD z vlády neodejde a navrhne kompromis, že tedy Staněk odvolán bude, místo Šmardy navrhnou někoho jiného a budou to vydávat za své velké vítězství. Voliči je budou mít za šašky.
Záchrana ČSSD je možná, ale musí vyházet ze svých řad všechny městské liberály typu Poche, Petříček, Hamáček, Chovanec, Bernard, Sobotka, Zaorálek, Šmarda, Birke, Onderka, Poc, Štěch, Votava nebo je aspoň ponechat pouze v pozici řadových členů a nikdy v předsednictvu. Na jejich místa si mohou konečně zvolit nějaké sociální demokraty, kteří budou provádět skutečně sociální politiku ve prospěch dělníků a zemědělců místo městských liberálů, novinářů, umělců a přerozdělování imigrantů. Síla stran na úrovni Evropského parlamentu se odvíjí od síly doma, proto se také Salvini a Orbán mohou všem hrozbám z EP vysmát.
Miloš Zeman má sice všechny důvody nenávidět poslance, kteří jej ve 2003 nezvolili, ale to neznamená, že nenávidí i ČSSD, kterou hodně dlouho vedl a vytáhl na výsluní. Takže ani nechce zlikvidovat ČSSD, to je mu podsouváno neprávem.
Ale obávám se, že pro ČSSD je pozdě a pouze bankrot může stranu někdy v budoucnosti obnovit s novými členy a novým předsednictvem.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

1. větou.
Víte, proč se Hamajzník s touto větou neprezentoval na první tiskovce, kterou měl po vypuknutí skandálu?
Protože jeho pobratimové (vytvořeno od slovesa "pobrati" a nikoli podst. jm. "bratr") by byli další na řadě, jiné racionální vysvětlení prostě neobstojí.

Zatím bez slepic

Targusi,

myslím si, že se Hamáček příliš nechal ovlivnit europoslanci z Evropského parlamentu nebo si jako Sobotka nechal radit od Junckera. Takže Hamáček dostal radu pro městské liberály a nikoliv pro voliče ČSSD. Pokud na Hamáčka vyvinuli tlak z Bruselu a současně novináři s umělci z PAL, tak ten měkkýš roztál jako kopeček zmrzliny na prudkém slunci.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

ČSSD kauzu Staněk prohrála ve chvíli, kdy se Hamáček DOSTAL DO JEJIHO VEDENI.

Nás vede chromá kobyla,
jiná na nás, jiná na nás, jiná na nás nezbyla.
Jen se kulhá ze svahu,
Vypadá jak zmrd,
má k EU podlejzavou povahu.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Záchrana ČSSD je možná, ale musí vyházet ze svých řad všechny městské liberály typu Poche, Petříček, Hamáček, Chovanec, Bernard, Sobotka, Zaorálek, Šmarda, Birke, Onderka, Poc, Štěch, Votava.

Zachrana vaseho auta je mozna, jen musite vymenit karoserii, motor, prevodovku, brzdy, diferencial, kola, svetla, baterku, starter, volant, nadrz a nalepku na okne.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

oblíbence?
Já říkám, že je můj "oblívenec".
Je to odvozeno od slova blivajs, chcete-li od slovesa "blíti", neboli zvraceti.

Zatím bez slepic

Admirál zřejmě opoměl dát slovíčko oblíbenec do uvozovek. Jinak Fendrycha jsem nečetl už pěknou řádku měsíců, ale opravdu opět nezklamal, je to taky můj"oblíbenec".Skvělej s tou možností podpory socanů od milionu chvilek. jak si vlastně představuje Fendrych tu podporu?
Ale jak říkám, nemá smysl Fendrycha rozebírat , prostě je to můj "oblíbenec"
Jo a k dnešku, nějak se zde zapomíná na tu možnost, kterou Alhamajda zmínil také, to jest setrvání ve vládě a Šmarda na jiné ministerstvo po rošádě s Ano.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

s popisem ČSSD.
Jako jejímu bývalému voliči je mi velice těžko na duši, když vidím tuto stranu v terminální fázi rozpadu a rozkladu.
Část zdejší obce včetně vás mi včera vyčinila, že mé pokusy o vytváření narativních textů jim přijde příliš pesimistická.
Co je to proti sociálně demokratickému Titanicu v přímém přenosu...

Zatím bez slepic

Kdyz je bunka nadbytecna, ostatni ji pobizi k sebevrazde.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

https://www.novinky.cz/domaci/510439-hamacek-smarda-nebo-jdeme.html
Hamáček:
"Teď to stojí tak, že buď předsednictvo ČSSD podpoří nominaci Michala Šmardy na ministra kultury, nebo se rozhodne, že naše vládní angažmá nemá smysl a odejdeme z vlády."
*******************
Tedy je otázka kdo z 61 přijede, kterých bude hlasovat víc, zda těch, co třesou Hamáčkovi žebříkem při úspěšném vládnutí, či těch Hamáčkovců, co se celí obětovali pro (doplň si každý sám, co chceš)...............
Jen 7% ze 60 % jim hodilo 1/3 vládnutí, kdo z vás to má!

V každém případě si Hamáček pak vezme dovolenou, protože spoluvládnutí s AB a štulce MZ a ještě ti z ČSSD, co mu třesou žebříkem, když úspěšně spoluvládne, ho prý dovedli na konec fyzických a psychických sil.
Tady se potvrzuje ono profláknuté, stokrát nic umořilo..............

V podstatě je to pro nás dolní úplně ale úplně jedno, jak to hlasování dnes u socanů dopadne.

Média jsou happy, protože v okurkové sezoně před 21/8 je co řešit a lid (sledujeme) s napětím, co nestojí ani za mávnutí ruky...
Hezké pondělí všem slušným lidem v tom blázinci...........

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Myslím, že kdyby to bylo pouze a jen na vyjádření celé ČSSD, že už by dnes převládl odchod z vlády.

Ale pro ty v pozadí, kteří vrtí Hamáčkem a zřejmě i miliony chvilek nenávisti, je čest rodiny Prizziů u hyžďů a především jim záleží na udržení kontroly ministerstev vnitra a zahraničí. Představa, že by po odchodu ČSSD z vlády Zeman s Babišem obsadili tato ministerstva svými lidmi, je děsivá. Co kdyby se vnitro spolu s Benešovou začaly vážně rýpat v kauzách Bakaly....

Takže bych si tipla, že dnešní výrok ČSSD bude opět výhružný typu: 'žádáme, aby byl toho 31.7.2019 spolu odvoláním Staňka jmenován i Šmarda, jinak pak odejdeme z vlády'. Ale do konce měsíce najdou někoho jiného za Šmardu, který bude akceptovatelný pro Zemana, aby mohli zůstat ve vládě.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

A tady hodnotí situaci můj další oblíbenec Kartous:
https://blisty.cz/art/96205-proc.html
Pokud moji oblíbenci, pan Fendrych a Kartous tak usedavě plačou, děje se něco ve skrze pozitivního.

Zatím bez slepic

Admirále díky za odkaz. Kartouse nečtu, ale takto nadhozenou možnost jsem využil a musím uznat, Kartouz není blbej. To co napsal si totiž myslím již delší dobu také, ano Zeman ví velice dobře co dělá a Babiš z toho bude těžit. Kartouz používá k této analýze zbytečně různé hanlivé výrazy, uvažuje správně, ale zapomíná proč by to mělo Zemanovi vyjít? No jistě, přece volič je ten který by nakonec rozhodl a volič to vidí stejně jako Zeman. Klaus je dobrý pedagog, inkluze je paskvil a neziskovky zasahují do školství bez mandátu. Je na čase udělat tomu všemu přítrž. A já bych takové možnosti dal nakonec i svůj hlas.

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

By chtěl ve vládě třeba takového poblázněného Kluse, uklepl se, ale víte co se říká....
No jo no, ve své elfí ideové kartouze, slouží tento Kartou(s) jiným, než druhému miliardářovi AB a prvnímu za Klausem...

Z odkazu Admirála:
"Tedy se nabízí otázka, pokud k tomu dojde, proč by třeba právě Václav Klus ml. nemohl být ve vládě?"

Zatím bez slepic

Jako ministra školství bych ho osobně bral. Po tom všem co tam bylo a potěch škodách co to tam napáchalo, by byl obrat zpět zapotřebí. I když platí, jak dlouho se to kurvilo, minimálně tak dlouho bude trvat, než se dostaneme zpět do bodu 0.

Zatím bez slepic

Vzhledem k úloze Kartouse v neziskovce eduIn a angažovanosti ve všech reformách reforem reforem reforem školství, nevěřím ani na okamžik, že by onu situaci s Klausem ml. ve vládě vnímal jinak, než jako odstrašující či sarkastický šleh...

Zatím bez slepic

Naprosto správně, vše co Kartous napsal mělo nádech sarkasmu. Ale to nevadí, přeci v tom je ten vtip, co vadí Kartousovi a Fendrichovi je dobré pro nás. Takže já nechválím Kartouse za jeho obavy, já jej chválím za obavy, které bych bral a sám je zvažuji.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ani tohle by nemělo zapadnout, zvlášť proto, že to naše milá ohlupovadla moc šířit nebudou:
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/O-techto-zasadnich-slovec…
Okamura podstatně změnil kurz a jde lovit do socialistických vod.

Zatím bez slepic

Nikdy jsem nechápala, proč je SPD (stejně jako FN Le Pen) nazývána extremistickou nebo krajní pravicí, když v ekonomickém a sociálním programu jde spíš směrem extrémní levice.

SPD se dnes v podstatě profiluje jako konzervativní národní sociální demokracie a v některých bodech je levicovější než současná KSČM.

Zatím bez slepic

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale samo jste ten zásadní důvod extrémistické strany napsala:
Pravice a levice už se dnes moc nenosí také.....dnes jsou IN strany pro všechny....

Slovo NÁRODNÍ je ten nejhorší extrémismus liberálního dneška....to vadí úplně ale úplně nejvíc...a snad stejně působí ještě slovo VLAST, VLASTENEC.....ve světě evropanů a světoobčanů........

Vy jste tu psala hezky z netu o spojení migrant a přijde mi grant, tak přidám další
extremista je prý vlastně bývalý (ex) trémista....

Zatím bez slepic

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

Protoze je normalni.

Normalni je extremisticke a extremisticke je normalni.
Nirmalni je uchylne a uchylne je normalni.

Lez je pravda a pravda je fake news.
Svoboda je predepsane a predepsane je sbobodne.
Normalni je nenavistne a nenavistne je normalni.

Orwel byl zcela bez fantasie. V jeho romanu ti uchylni heterosexualove nejsou vubec sikanovani za sve heterosexualni zvracenost, zadnemu pedofilovi se tam netleska, zadny beloch se tam za nedostatek barevnejch objevitelu a vynalezcu.

Ach ti romanticti snilci padesatych let.

Zatím bez slepic

"Orwel byl zcela bez fantasie. V jeho romanu ti uchylni heterosexualove nejsou vubec sikanovani za sve heterosexualni zvracenost, zadnemu pedofilovi se tam netleska, zadny beloch se tam za nedostatek barevnejch objevitelu a vynalezcu."

Ale on s tím zúčtoval nepřímo ve Farmě zvířat.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

při hodnocení naší politické sféry děláte jednu zásadní chybu.
Berete současné politiky jako silné jedince, kteří mají sílu a vůli se prodrat davem na pomyslný trůn, nebo podtrůn.
A přitom jejich fyzikální podoba je naprosto jiná, nikam se nemohou prodrat z podstaty své bezpáteřnosti, jsou doslova vystrkáni, vyneseni na ramenou jednotlivých skupin "klientů".
Nejlépe podobu současných politiků vystihuje obyčejný beďar na nose puberťáka.
Ta černá, zdaleka viditelná tečka je zmíněný politik a pod ním je beztvarý vak klientů, ten vak plný smradlavého, je ovšem schovaný pod kůží, není vidět.

Zatím bez slepic

In reply to by mirek58 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vaše závěrečné přirovnání je tak odporně hnusné, že lepší si ani nelze představit.
Smekám.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

by mělo být to prvotní, co by měli socani udělat. Předsednictvo má 61 kusů a myslím si, že členů nebude o mnoho víc, ne-li míň.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Soc. dem by měla vypadnout z vlády, čím dříve, tím lépe:
https://vlkovobloguje.wordpress.com/2019/07/15/predsudecna-nenavist/#mo…
Pokud se pod její dikcí (ministerstvo vnitra) pečou takové věci, vykopat je okovanou botou.

Zatím bez slepic

Ta jsem si to přečetl. Chudák Vlk, ten půjde sedět jako první, vždyť on tou předsudečnou nenávistí jen kypí. V celém článku to dal několikrát najevo. Jinak se ale dívám na tento paskvil jako na věc která je naprosto zoufalá ve své podstatě, nicméně každá strana mince má rub a líc a tak kdokoliv dnes ukáže na Rusáky jako na ty špatné, dopouští se předsudečné nenávisti a půjde. Nebo z toho budou Rusáci vyjmuti?
Ale ještě jedna zmínka o Vlkovi, nezlobte se to už není normální člověk, to je vůl.

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

"každá strana mince má rub a líc a tak kdokoliv dnes ukáže na Rusáky jako na ty špatné, dopouští se předsudečné nenávisti a půjde. Nebo z toho budou Rusáci vyjmuti?"

Orwel Vám napoví, jak to v praxi bude vypadat.

Zatím bez slepic