Co když jde o něco jiného?

Autor
Štítky

Zeman včera odvolal ministra kultury Staňka. Poděkoval mu za dobrou práci, jistě v soukromí spolu chvíli dštili síru na ČSSD, kamery si užily, Staněk měl poslední hvězdnou chvilku a pak... nic. Žádný Šmarda jako by ani nebyl. Vidlácky bych ale řekl, že se mi dost vyjasňuje. 

Jen Babiš měl v sobotu moc pěkný rozhovor v deníku Právo, kde řekl něco v tom smyslu, že ČSSD je na houby, spolupráce za nic nestojí, nejsou schopní mu trochu vyjít vstříc a naznačil, že by se mohl socanů zbavit a udělat menšinovou vládu. Minimálně jeden přeběhlík a bývalý kulturministr by už byl k dispozici. Vsadím se, že takových napříč stranami se najde víc. Něco dodají odpadlíci od Okamury, něco dodá ODSka a kdo ví, jestli se něco nedoštípne i od Pravdy a lásky. Každopádně Babiš po delší době vypadal v pohodě, zřejmě už mu čísla vyšla a navíc přidal další benefit pro rodiny s dětmi - prý by mohl být státní příspěvek na auto. 

Co když odvolání Staňka je už onen kýžený šach-mat? Zkusím to nastínit... Staněk je z ministerstva pryč, ale místo Šmardy se rozpadá koaliční vláda. Hamáček využije svého práva, které mu dali spolustraníci a dokončí to harakiry. Odejdou do opozice. Ministerstvo kultury je pořád neobsazené. Pak Babiš začne vyjednávat o menšinové vládě a bude to dělat tak strašně dlouho, aby to bylo pro média taktak k neunesení... měsíc, dva, tři. Mezitím je ministerstvo kultury stále neobsazené. Pak Babiš představí menšinovou vládu a ta po dlouhých obstrukcích získá důvěru díky dostatku odpadlíků. To už budeme mít za sebou ty listopadové demonstrace za odstoupení Andyho, který ale už bude odstoupený a jen bude vyjednávat novou vládu, bo Zeman mu dá tu možnost. 

Ministerstvo kultury bude pořád neobsazené.

Pak bude prosinec a leden a nová Babišova vláda bude pomalu vstupovat na scénu. Bude oznámen nový ministr kultury a třeba to bude právě znovu Staněk, který v té době už bude mít za jménem ANO.  

Jenže za tu dlouhou dobu bez ministra kultury jaksi nepojedou všechny ty štědré penězovody pro českou kulturu. Divadla nedostanou své dotace na provoz, filmaři nedostanou peníze na své filmy, herci začnou mít nouzi, protože ani Bakala je neuživí všechny, to musel dělat státní cecík. Hrušínský na Jezerce definitivně zkrachuje, nebudou peníze ani na klipy o přemlouvání báby, do voleb pořád daleko. Stejně na tom budou galerie, letní festivaly. všichni budou notně nervózní a pak... 

... pěkně zaklepou u ANO ministra kultury a budou prosit o příspěvky. A ministr velkomyslně řekne že samozřejmě peníze vyplatí, ale to víte, trvalo to, musíme splnit notně dlouhou byrokratickou proceduru, musíte se snažit umělci nějak vydržet, než ty penězovody znovu rozjedeme.  Klus zjistí, že mu práci dají jen sponzoři od Agrofertu, jako první dostanou peníze čirou náhodou ti, co na Babiše nenadávají, případně ho i podporují a ti ostatní budou čekat a čekat a čekat. To se bude špatně demonstrovat, když vám na výplatě bude sedět přímo oligarcha... 

Kolik z našich novinářů, umělců a jiných pravdoláskařů tohle asi vydrží? Kolik jich uživí Soros, Bakala, Schwarzenberg a Lukačevič bez státního vemínka? Kolik dalších bude muset sehnout hlavu a pěkně odprosit? S prázdným žaludkem se revoluce dělá špatně.... 

Začínám být na letošní podzim zvědavý...  

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

a jeho agendu převede pod průmysl. Stejně to nic jiného není.

Zatím bez slepic

mnozí ještě pamatují
Ministerstvo školství a kultury
např. min. Fr.Kahuda....

Zatím bez slepic

In reply to by Tony (neověřeno)

Trvalý odkaz

A ve Švédsku patří pod ministerstvo školství kromě samotného školství též Ministerstvo sportu (jako u nás) a - pozor, hrají fanfáry - MINISTERSTVO DEMOKRACIE... A to drží, samozřejmě, zelení...
https://en.wikipedia.org/wiki/L%C3%B6fven_II_Cabinet

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Expresívním názvem svého příspěvku bych chtěl naznačit zásadní Anďochův problém, a tím jsou finance.

Na jedné straně žvaní o snižování daní českým polootrokům a slibuje dotace na auta, na druhé straně mektá on i jeho kulatá finanční souška, že růst zpomaluje a budou se osekávat jak dotace, tak i růst platů a investice.
Tím si Anďoch chystá nehezký kopanec do vajec, který přijde, jak už to bývá, v tu nejnevhodnější chvíli.
Ale možná, že vyžebrá dotace na fabriku vyrábějící suspenzory.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Že jako si Andy zkusí něco proti umělcům, dokonce proti fungujícím penězovodům, píšete Vidláku, až za takového hrdinu ho máte? Vsadím boty, že to období, které popisujete, bude hrát svoji obvyklou taktiku = přehulí se z dýmky míru, jak se to bude snažit hrát na všechny strany!!!

Jasně že zrušit MK, Ládiku, pro příklad nemusíme chodit daleko, podívejte jak funguje stavebnictví (tedy penězovody) i bez ministerstva, nevidím v tom žádný problém!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pokud jsem to dobře pochopila, tak Zeman se má v polovině srpna vyjádřit ke jmenování Šmardy ministrem kultury.

Podle mě Zeman řekne, že trvá na tom, že Šmardu nejmenuje a doporučí na místě ministra ponechat náměstkyni Kateřinu Kalistovou, která v té době bude pověřena dočasným vedením MK.

Jelikož Babiš prohlásil, že pokud nebude jmenování Šmardy ukončeno do 26.8., kdy bude první zasedání vlády po dovolené vlády, tak sám rozhodně zakročí. Copak asi udělá?

Hamáček je poseroutka pod obrovským tlakem a tak v polovině srpna po nejmenování Šmardy zřejmě prohlásí, že dál počká na Babiše, až se s ním potká toho 26.8.

Já jsem zatím nepochopila, proč Babiš tak urputně ctí koaliční smlouvu s ČSSD a neřekne, že jako premier ve své vládě prostě Šmardu nechce, když je jasné od začátku, že tam Šmardu nechce stejně jako Zeman. Vždyť by udělal jen to samé, co mu udělal Sobotka v minulé vládě!!!

Na jaře 2017 premier Sobotka odvolal z vlády ministra financí Babiše. Mimochodem, Zeman ho tehdy také odmítl odvolat a Babiš nakonec musel chtít odejít sám.
Po té, na základě koaliční smlouvy předseda Hnutí ANO Babiš navrhl za ANO na místo ministra financí Alenu Schillerovou. To mu ale Premier Sobotka smlouva nesmlouva smetl se stolu. Totéž udělal s druhým navrhovaným Brabcem. Teprve až třetího v pořadí za Hnutí ANO Ivana Pilného Sobotka akceptoval a Zeman ho jmenoval ministrem financí.

Tak a teď mi řekněte, proč by nyní to samé nemohl udělat premier Babiš předsedovi Hamáčkovi a prostě mu sdělit, že Šmardu ve vládě nechce a howgh.

Zatím bez slepic

Ze by tím "vstoupil do hádky" a tím by musel dělat co chce Hama, zatím co teď pouze stojí a může říkat "ježíš to malé děcko=ČSSD zase prská, tak jo, co zase chcete..." Lidi nemají rádi chování co se podobá malým rozmazleným děckám.

Zatím bez slepic

asi nemá nárok, už na ní leccos vytahují

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Je to vyšší hra než, ty jsi mně dal včera přes držku a tak ti to dnes oplatím.
Naši novináři se zajímají vesměs jen o taktiku, Staněk, Šmarda, ale Babiš je jiný. Musí být zcela jiný, jinak by neměl majetek, který má, ale měl by ho Sobotka nebo Hamáček. No, byl to hodně blbý vtip.
Babiš se protřelý a zkušený stratég a vidí dopředu jako Zeman. Má něco připravené a jistě to nebude troubit do světa. Pokud něco pustí, bude jen taktický tah. Dovíme se to později, až to bude realizovat. Zatím na politické scéně nemá rovnocenného soupeře, nemusí se nám to líbit, ale je to lepší, než mít na nejvyšším místě skutečnou, nefalšovanou nulu. Jméno si za ní každý dosadí a jistě - to je tragédie - se nesplete.
Jistě, je řada strategických tahů a není na škodu o nich cvičně diskutovat.

Zatím bez slepic

No, spíš než že by měl hru naplánovanou dopředu si stanovil cíl a pak reaguje na situaci v duchu toho, aby se do cíle dostal. Zda lze hovořit o strategii je dáno velikostí a vzdáleností cíle. Naši politici jsou spíše taktici.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

vždyť byl proti účasti čsd ve vládě. Tisne ho tam Aspen institut, tj hamáček zaprodanec a pochekřivák. Proč to dělají? K čemu je MK dobré? Spisovatelé a malíři jsou přece potulní a herci mohou být taky.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Hele Franto, někde hraješ?
Jak teď prachy vůbec saješ?
Na těch prknech bylo fajně
tančilo se v jedné lajně
teď má každý maňáska
a prázdná je bandaska.
I Donutil sere tence,
podívej se, co má v plence;
to samé, co Přeučil -
to se vůbec neučil.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

V divadlech teď roste hlíva
z jeviště se krysa dívá
jak se dole substrát mění,
tady někdo tříská jmění.
Z kejklířů byl holý kokot
žádný příjem, žádný klokot,
jenom někdy malé kapky
když makaly herky šlapky.
Tři dívadla v každé obci
darmošlapi a hrdobci...
Andy říkal “to ma serie,
kaj ten byznis, kaj to speje”.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Kubáčův blog nefunguje. Nemáte náhodou někdo na pana Kubáče mail ?

Zatím bez slepic

In reply to by Pán z Višně (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane z Visne. Jmenuje se Petr Kubac a jeho titul je MUDr. Neni tezke ho najit.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

by si Vidlak mal v prvom rade pozriet britsky sitkom "Jiste pane ministre".
Z neho by vyvodil, ze ci minister je, alebo nie je, je to jedno. Karavana ide dalej.

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

A zákonitě. Pokud se zkušený odborný náměstek nestane ministrem, nemá šanci dopadnout jinak, než ministr a premiér seriálový. Na jednu stranu rto zajišťuje udržení schopnosti státu fungovat, na stranu druhou relativizuje vliv politiků a umožňuje vést politiku skrytou.

Zatím bez slepic

...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
Také si myslím,že jde o něco jiného.
Babiš nevypoví koaliční smlouvu,to by nahrál ČSSD,čeho by okamžitě využila,jak ve volbách,ale mohla by se přidat k protestům proti Babišovi.
Přikláním se k názoru p.Targuse a Anonyma,hospodářské výsledky v Německu,nejsou lichotivé a vzbuzují obavy i pro naše firmy.Jak jsem slyšel,výroba škodovek z Kvasin se stěhuje do Německa,Kvasiny budou vyrábět nepopulární Passaty.Druhou špatnou informací je,nárůst utečenců po celé Evropě a tím nárůst výdajů pro ně.Naše vláda ani neuvádí částku nákladů na tuto činnost,takže se můžeme jen dohadovat o výši.Jenže,podle činnosti Schillerové,která už hledá peníze kde se,škrtáním po všech ministerstvech,ale Babiš se chlubí,jak si vedeme dobře.O to financování kultury nemám obavu,zase si tolik nebude chtít Babiš,popudit proti sobě pražskou kavárnu,to samé neziskovky.Financování protestů u nás a v dalších státech,to má na starosti Soros.,poslední v Moskvě.

Zatím bez slepic

Castku na priprchliky nikdo nezna. Jak zjistite kolik penez, ktery by nemci prerozdelili po Evrope, aby trosku uchlacholili ty, ktrejm vysavaji pres EU/EURO ekonomiku?

Zatím bez slepic

Pane zemědělče,
rozpočtový program EU je pevně schválen na roky 2014-2020, ale od roku 2021 už budou platit jiná pravidla a ČR bude dostávat výrazně méně peněz z EU. Jediný způsob, jak získat prachy na imigranty, je peníze sebrat kverulantům štvoucím EK, tedy zemím V4, Rakousku a Itálii. a to bude s chováním EK při Brexitu další hřebík do rakve EU. Možná se tehdy ještě nerozpadne, ale EU může mít k rozpadu velmi blízko. Bude-li ekonomická krize trvat déle než druhá polovina 2019 -2020, EU to šeredně odskáče.
Bohatá EU si ještě může dovolit podporovat imigranty, ale chudnoucí EU už ne.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Gerde, zase ta krize za "rohem"?
Ve své podstatě mohou nastat dva spouštěče krize. Položí se nějaká dost velká banka, nebo se položí nějaké výrobní odvětví.
Banky s liberálním postulátem, že zisky jsou soukromé a dluhy veřejné, zachrání jako vždy stát, tedy my všichni. Zde bych zdroj krize nehledal.
Největší "naděje" pro padnutí odvětví je automobilový průmysl, ale ten má tolik vaty, že to bude trvat dosti dlouho.
Za sebe. 2019-2020 prožijeme v ekonomickém poklidu.

Zatím bez slepic

Deutsche bank - a oni pocitacove nadelavali penize jako ve 20 letech. Takze inflace je za rohem.

Zatím bez slepic

Autoprůmysl sice má nějakou vatu, to ano. Ovšem soudruhy kapitány a soudruhy akcionáře ani nenapadne, aby se dělili o tuto vatu s třísměnnými montovacími lopatami. To ani náhodou.
Jaký je ve skutečnosti problém?
Trh je totálně přesycen nadvýrobou. Proto se narychlo vymýšlí plán, jak to udělat, aby banda pitomých lopat začala kupovat auta na baterky.
Že to má katastrofální dopad na tvář krajin, v nichž se těží potřebné kovy, potažmo nějaký program likvidace starých baterií neschopných dalšího provozu, to nesere vůbec nikoho.
Daleko důležitější je počet používaných aut, které by bylo možno zahodit a nahradit je NOVÝMI elektrokřápy, pochopitelně vyrobenými v Říši.
Teď zbývá jen maličkost - vymýt palice všem okolo, aby přistoupili na baterie místo spalovacích motorů a autonomizaci řízení těchto elektrokřápů, ať to stojí, co to stojí.
Pokud se tahle zhůvěřilost prosadí, zároveň se trochu oddálí krize v ocelářském průmyslu, která už tady dávno je, i když se o tom pilně mlčí.

Zatím bez slepic

Nevadí, že věty:
"To samozřejmě není pravda."
"Autoprůmysl sice má nějakou vatu, to ano."
si odporují?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Je zde v článku i diskuzi spousta dobrých postřehů, tak bych jich pár také přidal. Kauza Staněk je jen část dlouhodobého plánu na sesazení Andreje Babiše. Že je tak mizerně uchopena je už jen neschopností ČSSD, která se sama zařadila do tábora PAL, ve kterém zahyne.
Budoucí vládní koalice klidně může mít variantu někoho bez Andreje Babiše, a tím AB vytře zrak všem demonstrantům,, než se začnou před 17. listopadem scházet.
Nová vláda pak může mít podporu Staňka a Klause, kteří mají, jak se často zapomíná, poslanecký mandát, a mohou už hlasovat, jak chtějí, protože ODS ani ČSSD už je na kandidátky nenapíší.
Piráti se kdysi vyjádřili, že by za nějakých podmínek byli ochotni vládu bez AB podpořit.
A jak napsali mnozí přede mnou, člověk pověřený řízením ministerstva kultury může nepřidělit mimořádné dotace všem žádajícím umělcům, protože k tomu nebude oprávněn. Hrušínský a Mádl pak budou muset hledat sponzory jinde.
U vlády mohou vzniknout zajímavé situace, kdy Andrej Babiš sice dostane pověření od prezidenta sestavit novou vládu, ale nemusí jej přijmout. Být na místě Miloše Zemana, pověřím sestavením nové vlády Jana Hamáčka. Byl by to coup de grâce (poslední rána z milosti), aniž by bylo možné MZ obvinit, že chce ČSSD poškodit. Hamáček by vládu stejně nesestavil, a teprve ve druhém pokusu by MZ pověřil sestavením AB. Být na místě MZ a AB, udělal bych to pověřil sestavením nové vlády Jana Hamáčka. Byl bych o několik tahů napřed a jedinou akcí zlikvidoval tábor PAL i ČSSD. Buď by skutečně vládu sestavili a znemožnili se vládnutím, nebo by se znemožnili už při jednáních o vládě. AB by mohl slíbené pověření od MZ odmítnout s tím, že potřebuje na chvíli vysadit a mít dovolenou.
Pokud někdo doufá, že kauza ministra kultury Andreje Babiše nějak poškodí, dost se mýlí. Poškozenou bude jedině ČSSD.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

A tak hlavně že Staňka jen odvolal a nesvrhl ho z oken, tak jak se to stalo před 600 lety jiným radním...

https://cs.wikipedia.org/wiki/Pra%C5%BEsk%C3%A1_defenestrace_(1419)

Tedy dnes je to 600 let, co byli svrženi na kopí, či co.

A radní mlčí....

Zatím bez slepic

Mlčí úplně všichni. Zatím jsem si nikde nevšim, že by se o této historické a přelomové události někde psalo.

Zatím bez slepic

Zatím bez slepic

Jo, mezitim se to objevuje. Kdy pujde Hami na radnici?

Zatím bez slepic

Magistrát nařídil plošnou revizi a doplnění mříží v oknech. Náhoda je náhoda.

Zatím bez slepic

K pochopení tehdejších dějů doporučuji drobnou publikaci Petr Čornej: "30.7.1419 První pražská defenestrace (Krvavá neděle uprostřed léta), Havran Praha 2010.
Byla to předem dobře připravená akce, nikoliv "náhlé vzedmutí emocí".
Tak by to možná chtělo i dnes, ale nejsem si tím jist.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dobrý je i popis samotného Martinice událostí o dvě století později na Hradě. Od vyhození, přes události v příkopě, po úkryt u paní Polyxeny a následně cesta inkognito do svého paláce... Fakt dobrodružné čtivo.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

... je skvělý! Včera jsem si ho četl cesto vlakem do Prahy (na defenestraci).

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

bude pražský majdan. Odstřihnutí od penězovodů je nejtěžší zločin za který se platí tvrdě. To je ohrožení základů systému.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nekulturní ministr Michal Šmarda
23. 07. 2019 - EB

Michal Šmarda právě usnadnil práci prezidentu Miloši Zemanovi. Místo toho, aby v poklidu vyčkal, jestli ho Zeman jmenuje jako nástupce Antonína Staňka na postu ministra kultury, Šmarda se včera vrhl na Facebook a koaliční partnery označil za „parchanty, kterým jde jen o moc.” Proč se rozhodl hrát roli nekulturního ministra, je otázka pro něho a jeho řídící důstojníky. Rozhodně takové chování není hodné ministra a Zeman na to může snadno poukázat, pokud se rozhodne upřít Šmardovi křeslo kolem vládního stolu. Šmarda Zemanovi nahrál i pro případ, že ho prezident jmenuje, jak požadují sociální demokraté i Ústava. Šmarda se dostatečně zdiskreditoval, aby Zeman (a premiér Andrej Babiš) mohl být v klidu. Nová vládní posila nebude efektivním vyslancem těch, kteří dosud nebyli úspěšní v „klepání žebříkem” s Janem Hamáčkem, aby nahnali ANO do náruče SPD.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nyní je ve hře rozpočet na rok 2020 a o ten se nyní hraje hlavně celé to divadlo.

prachy jde vždy v té první řadě.

Navíc o spoustu výdajů na dlouhé roky se postaraly i vlády a parlament předchozí a na MK byl navíc 2014-2017 vysoce kulturní penězo(vodce) lidovec Herman a už zase mu i zde oblíbený Babiš přidělil korýtko.......

(Jasně, že má vliv to "vyrovnání" s církvemi........, ale i tak proti 2011 je na 2019 navýšení výdajů MK
o víc jak 100 % a pěkně to rostlo rok co rok a na 2020 by to mělo začít klesat, tak to kuxxx ani omylem..... )

Jen pro zajímavost vývoj rozpočtovaných výdajů na MK (a často byly i "přešvihnuty"):
2011 je to 7,2 miliard,
2012 8,4
2013 8,9
2014 už 10,4
2015 10,9
2016 11,7
2017 12,7
2018 13
no a na 2019 je rozpočtováno už 14,8 pro "kulturu".

No a na 2020 se plánuje "JEN" 14,4 a to je ten problém, proč se hraje Šmardyjáda a co Tonda "nezastabilizoval"....

Kapitola 334 MK, kdo má rád čísla, může se "pokochat" i zpětně a klidně i v jiných kapitolách:
http://monitor.mfcr.cz/2019/statni-rozpocet/kapitola/334#

Zatím bez slepic

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

MAJKA.
Není v tom rozpočtu i dotace do sportu?
Na Akt.cz přispíval nick občan a ten to dokázal doplnit položku vedle položky,kolik a komu.
Pro mne je ale jasné,Herman v tom udělal pěkný zmatek.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

s občanem je? Vím, že ho párkrát zabánovali.

Zatím bez slepic

Pane Targus.
Vůbec nic nevím o nicku občan,na Akt.cz,jsem byl zabanován také,tak jsem jen občas některé blogy sledoval,několikrát jsem ho zaznamenal,ale už snad rok vůbec nesleduji Akt.cz.Byl tam dobrý Tenco,několikrát si změnil nick,pak Mueller.zmíněný Pepa Řepa.Vy si udržujete format stále.Carlos IV zaznamenám občas na NWOO.Pochopitelně pan Gerd,Gru.I několik ženských nicku,třeba si změnily heslo,ale Jituš se občas objeví i tady.Pan Jáchym se také změnil nick,vlastně i p,Godot.Honem si na všechny kvalitní nicky a příspěvky nevzpomenu,nerad bych někomu křivdil,kdysi to mělo kvalitní úroveň.

Zatím bez slepic

občan má nick dobrý-den, pod blogy na aktuálně píše docela často

Zatím bez slepic

In reply to by kočka šklíba (neověřeno)

Trvalý odkaz

odpovědi. Na ACZ občas mrknu, ale opravdu jen občas a čtu asi tak dva tři bloggery, jinak to je ztráta času. Kde jsou ty Stejskalovo časy, že jo...
Mimochodem, ten se mi taky ztratil z dohledu.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Zemědělče,
dotace do sportu řeší zejména Ministerstvo školství a tělovýchovy a nově bude zřejmě ta Národní sportovní agentura....

Na tom mém odkazu na MONITOR ministerstva financí jsou i tzv "rozklikávací rozpočty".... a to nejen na kultuře a zájemce si může klikat na ty řádky označeny plusem a najít si tak také podrobnosti.....(nechci se nikoho samozřejmě dotknout, ale jsou lidé, co to takto polopatě ocení)

Ps: Herman v tom navyšování výdajů MK (ani ve vyrovnání s církvemi, či v té likvidaci vepřínů...) nejel sám a to ho nechci ani vteřinu obhajovat.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

I chtivá Káča musela nejdřív do pekla, a i tak jí to nové stavení nakonec musel u kněžny zařídit ovčák Jirka, jenž ji z pekla před tím vytáhl. A že o ni v tom pekle vlastně nestáli!

ČSSD se snaží urvat každý den a trpí závislostí na médiích. Prostě věří, že mají skutečnou schopnost rozhodnout o jejich bytí či nikoliv. To je celé. Fakt si myslím, že nejde o nic komplikovaného. ČSSD se do té situace vmanévrovala vlastní blbostí a ostatní jen využívají nabídnuté šance tak, jak se naskytne. Pokud totiž to, co vidíme, vypovídá o nějakém strategickém záměru ČSSD, pak jsou ještě větší kašpaři, než si myslíme. Už v okamžiku vstupu do vlády muselo být všem jasné, že:
a) svou účast ve vládě berou jako cestu k udržení se nad pěti procenty. Aby se o nich mluvilo.
b) tomu podřizují vše a proto ten strach z PAL.
c) po celou dobu budou problémoví - tedy budou okopávat partnerovi kotníky, protože bez soustavného vymezování se by nakonec marketing a reálná síla většího bráchy negoval bod a.
d) dokud budou vládu chtít, bude to jejich okopávání jen tak velké, aby je brácha nevyhodil.
e) až to pro ně bude z jejich pohledu výhodné, tak vládu s klidem potopí, aby se včas odpojili a vymezili.
f) budou to ale muset udělat tak, aby to vypadalo, že je na vině ten druhý, protože jinak by si přitížili.

Na to není potřeba složitá úvaha. Ví to i Babiš. Proč je nekopne do zadele a nechá to lano napínat je jednoduché - dokud má tu možnost v záloze, má i páku na socany, pomineme-li, že na SPD či KSČM by se dívali fuj v EU a byznys a tak... Pokud už by situace dozrála k rozpadu koalice, bude určitě preferovat raději otevřenou podporu Zemana (jenž s tím napínáním Ústavy problém nemá a vlastně riskuje minimálně) a "podmíněnou" podporu jednotlivců před "podmíněnou" podporou SPD/KSČM. Už proto, že vstup do přímé koalice s politicky "toxickými" stranami by pro něj znamenalo, že na něj bude mít Okamura silnější páku, než má na Babiše Hamáček. Protože v takové koalici by zbývala Babišova jen ústupová pozice k Zemanovi, nebo do nových voleb A ZÁROVEŇ by snadněji umožnila účelově sjednotit demblok s piráty a socany.

Je ale jasné, že ani Babiš se nemůže tvářit netečně do konce - a tak dal logický termín. Takže se teď jen hraje o to, komu povolí dřív nervy. Zda ČSSD (a vymyslí podobnou kulišárnu jako s Pochem - dvě nominace a vyberte si, pane prezidente), nebo Zemanovi. Kdybych si měl dnes vsadit, tak jsem přesvědčený, že pokud přesto socani budou na Šmardovi trvat, tak ho nakonec Zeman podepíše s konstatováním: "Ponesete veškerou odpovědnost za to, co tento pán v resortu provede, pokud něco provede, jako prezident jsem využil všech prostgředků, které mi ústava dovoluje. Ale komu není rady, tomu není pomoci."

Nejvtipnější na celé kauze je pro mě ta soustavně připomínaná analogie roku 1948. Protože dnes kříčí demokraté "Jsi jen stroj na podpisy, jinak nás ovládnou bolševici a náckové!" a tehdy křičeli "Nejsi stroj na podpisy, protože jinak nás ovládnou bolševici!". Poučení? Historie je učitelkou, nikoliv projektovou dokumentací...

Zatím bez slepic

In reply to by standa.e (neověřeno)

Trvalý odkaz

využil klenotu páně Jirotky - jeho prózy Saturnin.
Takhle zbaběle využívat matičky historky, totiž historie, ke kopání chrabrých a čackých soudruhů bojujících na eurobarikádách za europravdu a eurolásku.
Tu "europravdu" a "eurolásku", a vlastně i ty "eurobarikády" jsem vymyslel úplně ganc fčilek a budu si to muset poznačit a vrazit to ešče do nějakého jiného fláku. Ta tři slova prostě nemají chybu.
A ešče úplně ganc fčilek mě napadlo slovo "eurosoudruh". To taky sedí, jak nočník na prdel.

Zatím bez slepic

In reply to by standa.e (neověřeno)

Trvalý odkaz

Podle Vašich bodů a) až f) se přesně chovali lidovci a vždy na to doplatila ČSSD, tak se možná poučili, nebo spíše okopírovali, jenže lidovci na to také jednou dojeli a nyní se plácají kolem 5 %.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Stankovi-ujely-nervy-Je-t…

Staňkovi ujely nervy: Je to chyba ČSSD. Ne Zemana
30.07.2019 13:10

Končící ministr kultury Antonín Staněk (ČSSD) si den před odchodem z úřadu přestal brát servítky a nenechal na své domovské partaji nit suchou. Pokud někdo nese vinu na současné politické krizi, tak to podle Staňka rozhodně není prezident Miloš Zeman, ale sociální demokraté.
**************************
Celé vyjádření:

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/koncici-ministr-stanek-poslal-vzkaz-…
***************
Co dodat?
Raději nic.
Proč by Staňkovi měly ujet nervy? Prostě si po týdnech vytřel zaschlá lejna z očí i uší a provedl základní hygienu.

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

když moc dobře věděl, že je určen na odstřel už od samotného počátku.
Btw. divím se, že si nechál Chrochtáčkem srát na hlavou takovou dobu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Hlavní figurou útokem na níž se Zeman chystá ovládnout střed šachovnice je defraudant Fajt:
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Uf-Koncici-Stanek-promluv…
A pak pěkně na Herrrrmany. Na MK budou zře zajímavé artefakty vypovídající o financování PAL.

Pokud by to dopadlo, tak Zemanovi palec nahoru!

Zatím bez slepic