Zlatý voči Šmardíku 2

Autor
Štítky

Ve svém předchozím článku se stejným nadpisem jsem tvrdil, že Zeman v srpnu vyzkouší odhodlání ČSSD položit vládu. Vida, ač nejsem analytikem, trefil jsem to přesně. Musím ale konstatovat, že stejný názor měla většina čtenářů tohoto obskurního a xenofobního blogu, takže to ode mě zase takové terno nebylo. Zeman včera odmítl jmenovat Šmardu ministrem kultury, protože tento se kulturou nikdy nezabýval a vyzval Hamáčka, aby mu dodal jiného kandidáta, který by byl pro kulturu kompetentnější. 

Babiš to prý bude řešit až po dovolené...

Dovolím si vypíchnout pár Vidláckých postřehů: 

1. Všimněte si, že Zeman ani slovem neřekl o Šmardovi, že je debil, mocichtivý arogantní papaláš, neschopný egomaniak a nebo něco podobného. Neřekl o něm v podstatě jediné křivé slovo. Řekl jen, že Šmarda nemá s kulturou nic společného. Je to stejná logika, jako Karolína Peake či Šlechtová na Obraně, nebo bývalý nádražák Stránský na ministerstvu zdravotnictví. Zemanův požadavek je sice opět na hraně ústavy, ale má dostatečnou logiku pro běžného průměrného občana. 

2. Že je Šmarda egomaniak, co se nemůže dočkat funkce, to o sobě Šmarda řekl a ukázal sám. Zeman pro to nemusel udělat nic. Jakmile měl divák v televizi možnost Šmardu poznat, každý, kdo se za něj bil, tak se s ním sveze. 

3. Zeman s Babišem asi mají důvod zdržovat. Týden k týdnu, den ke dni. Může to souviset s nějakými termíny ohledně předčasných voleb? Není to nějaká taktika, jak našim demonstrantům jejich velké akce k 17. listopadu nechat zhořknout na rtech? Nebo jde jen o to, aby měl Hamajda a ostatní o to víc šancí se zesměšnit? 

4. Havel i Klaus také měli výhrady k ministerským jménům. 

5. Co když mají být přečasné volby 15. a 16. listopadu, aby v neděli 17. listopadu seděli všichni u televize, aby se teda doopravdy ukázalo, co národ po třiceti letech od plyšáku chce? Byla by to drsňárna, ale od Zemana bych si to představit klidně dovedl. 

Když si to tak promýšlím, ČSSD má zase menší možnost udělat něco správně. Pokud půjde z vlády, nepomůže si, pokud povolí a zůstane, nepomůže si, pokud bude dál na Šmardovi trvat, nepomůže si. Zkrátka nemůže udělat nic co by jí prospělo. A ne, nemůže za to Zeman. Mohu si za to sami, protože perou špinavé prádlo před kamerami. 

A to vůbec nemluvím o tom, pokud toho Fajta obviní a bude mít soud. 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Jen technická (máme diskutováno už u včerejšího) - ve vyjádření tak, jak je formuloval Ovčáček, se Zeman sice ke Šmardovi vyjádřil, a ano, požádal o jiné jméno, ale zároveň jednoznačně NEŘEKL že Šmardu určitě nejmenuje!

Zatím bez slepic

Prostě cos to Janku cos to sněd, čtyři není nikdy pět....a jak odejde 5 ministrů za ČSSD, aby za trest složili vládu je oříšek...

Předčasné volby by nyní zbytečně kradly zejména čas....a o ten je nouze...hlavní je neztratit nervy a hledat 101 jinde, najde se ....

A pro sebe si říkám, kdyby už neměl Hamajda odžitou akci nepřekročitelný kandidát Poche, ale naběhnout si dvakrát na stejné vidle je v politice neodpustitelné....

Možná jim Zeman jmenuje nakonec i koně, ale až bude schválen státní rozpočet 2020 a tedy i rozpočet kultury a ten bude nejspíše na 2020 fakt nižší, děcka nižší....

Nezapomínejme také, že ČR není pupek světa a i jinde se dějí dějiny, co mají dopad na situaci v ČR......

Zatím bez slepic

Já jsem krátce po půlnoci na to reagoval ještě takhle: https://www.vidlakovykydy.cz/comment/1842764#comment-1842764 Stručně - v té smlouvě je ona "pětka na odchodu" vynucující demisi zbytku vlády také omezena - především nutností neshody (a Babiš je ve věci Šmarda se socany ve shodě) a je tam i popsáno předchozí nutné dohadovací řízení. Jednoduše, dle koaliční smlouvy nemůže těch pět socanů svým odchodem položit vládu automaticky. Odhlédneme-li od toho, že koaliční smlouva je ve skutečnosti bezvýznamný papír, jde jen o to, kdo to pak bude umět uhrát na "Já smlouvu dodržel". Ta otázka "čtyři není pět" je v podstatě v tuto chvíli navíc a socani by ji stejně pořešili snadno - kdyby chtěli onu demisi aplikovat. jednoduše řeknou - tady máte nového kandidáta, velkého umělce a ředitele muzea/divadla a v zápětí po jeho jmenování by tu demisi podali všichni, včetně něj (byl by připravenej na tu hru s nima). A zdůvodnili by to prostě tím, že jim Zeman jinou možnost nedal.

Ergo kladívko, ta hra o čtyři nebo pět v kontextu koaliční smlouvy úplně důležitá není.

Zatím bez slepic

Neřeším kontext jen koaliční smlouvy samé, ale kontext možnosti zařízení pádu celé vlády prostřednictvím ČSSD, na začátku tu sílu měli....

*****
5. Dojde-li v koalici i po dohodovacím řízení k situaci, kdy nedojde k dohodě o řešení koaličního sporu, v případě, kdy 5 ministrů jmenovaných za koaliční stranu ČSSD podá prostřednictvím předsedy vlády demisi do rukou prezidenta, podá do 7 dnů demisi předseda vlády a spolu s ním, jeho prostřednictvím, všichni ministři navržení hnutím ANO 2011."
*****

Stando samozřejmě, že jsem si znění článku 5 přečetla celé, také i v kontextu, ale zřejmě si nerozumíme.

ČSSD byla ta, co přece vyhrožovala opuštěním vlády a tím pádem možným rizikem i pro Babiše v položení jeho vlády celé, POKUD nebude po jejich....A nyní to může být už AB naprosto jedno.....

A to ČSSD si do koaliční smlouvy prosadila ta čísla 10/5 a pak v článku 5 zase to konkrétní číslo 5 ...!

A tedy bez ohledu na dohadovací řízení .....a až po...., o číslo 5 se nyní sami blbnutím a trucováním připravili a tím ztratili ten původní celkem silný vydírací potenciál.

Ano jak píše MANECA či další i Vy, možná teoreticky není problém tam dosadit přijatelnou figuru a pak 5 mít a dohadovací řízení a pak ....

Ale to je nyní už veřejně na očích všech s plně odkrytými kartami a volič to vidí, vnímá a toto jim už neodpustí.
A co i takový pátý na pár dní jen na shození vlády na to....na to také nemá každý náturu....

Ergo kladívko ta hra 4 nebo 5 byla důležitá v kontextu možnosti ČSSD strašit AB položením celé vlády a o tuto možnost ČSSD prostě "samochybou" už přišla. AB už se tohoto bát nemusí.

Nyní už jsou socani jen směšní, ať zůstanou či půjdou se Šmardou, jiným odborníkem či bez......
A být nějakým tím případným odborníkem na kulturu, od současné ČSSD bych nominaci snad už ani nechtěla.......

Nakonec i ten Šmarda snad řekne, že o to nestojí, pokud má nějaký pud sebezáchovy....

Zatím bez slepic

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já si právě myslím, že je ta schopnost ČSSD položit vládu skrz koaliční smlouvu v podstatě od počátku jen fíkový list. Jediný faktický nástroj, který v rukách má, smlouva nesmlouva, je v tuto chvíli jen vyjádření nedůvěry spolu s demblokem. A i to jen pokud nebude mít Babiš na své straně Okamuru A Filipa (či konkrétní další jedince). Hrálo by se jen o to, kdo dokáže svůj krok prodat jako dodržení smlouvy (tedy já jsem hodný), krok soupeře jako její porušení (on je ten špatný, který může za vše). A to jen tehdy, pokud by ta nebo ona strana neměla pocit, že je jí to zcela cynicky ukradené. Babiš to zatím hraje na to, že on své slovo drží.
Pokud bychom se pak drželi toho, že Babiš chce ČSSD ve vládě udržet, pak je pro něj stávající situace ministerstva bez ministra mnohem obtížnější, než ministerstva se Staňkem. Protože to už je problém nad rámec nějaké koalice. A ten je povinen skutečně řešit. Tady už si nevystačí s "nevidím důvod, proč podávat žalobu".

A v tom je možná vysvětlení toho lpění ČSSD na Šmardovi - mimo jiné zájmy, než známe a ego a ješitnost se prostě Babiš dostal do situace, kdy něco udělat musí. A proto si myslím, že necuknou-li socani sami, tak nakonec Šmarda ministrem bude.

Zatím bez slepic

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale jinak se samozřejmě nijak nehádáme, jen diskutujeme význam toho "čtyři" nebo "pět". Mně se zdá marginální. Vám nikoliv. Mohu se mýlit. Já jen abychom se zbytečně nezacyklili ;)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

pochopit, že se v ČSSD nenajde jediný normální člověk, který by uznal, že je potřeba jednat.
Nic víc.
Prostě přijít za Miloškem na Hrad, přinést mu flašku, jeho bábě pugét (po gorolsku se to řekne "pukjeta", heč), hodinku zdrbnout o fotbale nebo o doktorech a novém léku na prostatu, a pak říct: "Hele, Bimbošu, sedí se tu s tebou super, ale mě tu poslali, abychom smetli se stolu kauzu ministerstva kultury. Tady máš seznam a bavme se pět minut o tom, koho z kandidátů pustíš, anebo pod ten pravý sloupeček připiš svůj návrh, já ho na grémiu navrhnu a zkusím protlačit."
Hotovo, konec, tečka. Vyřešený roblém a socani by měli nálepků demokratů.
Pane zemědělče, je mi líto ale v této souvislosti mne nenapadá jiný odborný termín, než "banda kokotů".

Zatím bez slepic

jenže o Bimba od počátku vlastně nejde, jde o to nasadit prezidentovi uzdu.
Jakémukoliv!
Přímo volený prezident neskutečně vadí nepřímovoleným politikům, kvůli svému mandátu.
Takže to není osobní záležitost, ale systémová.
No a Hamajda se tohoto úkolu chopil, ten vosel si myslí, že na tomhle zápasu získá nějaké ostruhy a zásluhy.

Zatím bez slepic

nesuhlasim. Prezident ma tak malo pravomoci, ze je akakolvek uzda zbytocna. Zeman vsak aj z toho mala vie vytlacit viac. A ze mu to CSSD zerie aj s navijakom?? By som sa nedivil, keby to aktualne Zemana fakt, ale ozaj fakt skutocne bavilo :D
I ked nerad, ale v tomto pripade suhlasim s Targusom :D

Zatím bez slepic

Kdyby byl Zeman na Hamackove pozici, tak nejspis taky mava celou vladou a prazidentem.

Zatím bez slepic

Pokud by to umel, tak jedine dobre pro stranu za kterou by tam byl ve vlade nominovan. Takto obecne co jsi napsal zni negativne, ale kdyz si polozim otazku ,proc nekdo je na podobne pozici, tak jedina rozumna odpoved, aby bojoval ne aby "drzel hubu a krok", bojovat, ale znamena bojovat, aby byl vysledek, ne kricet do novin, do TV, brecet jak ho nikdo nechape, ze ho nikdo nechce poslechnout, kdyz Poche, pradon Hamacek to proste chce... :D

Je to stejne, jako kdyz nejakeju co ma50kg i s posteli prijde, k 2metrovymu chlapovi co vazi 120kilo a evidentne tuku malo a zacne rvat, ty me budes poslouchat, tak i takovej Hamacek by chapal, jaky bude vysledek, ale zajimavy, ze si ve stejne situaci ted, mysli, ze on je ten co ma 120kilo a dva metry :D

Zatím bez slepic

Samozřejmě, že to by byl normální způsob a vlastně to všichni Hamáčkovi říkaj. Včetně Babiše a Zemana samotného. Jenže on si Hamáček prostě naběhl na vidle, protože se podělal z Chvilkařů a do toho řeší boj uvnitř strany. Jsem přesvědčený, že v první chvíli ho u Staňka a Šmardy ani nenapadlo, že by se Zeman cukl. A pak se pokusil získat politické body těmi veřejnými prohlášeními a fintou s ústavou, aby všem ukázal, jak má jako Babiše a Zemana ochočeného. Následně vydal tolik svalnatých prohlášení, že bude vypadat směšně vždycky, pokud toho Šmardu neprotlačí. Z politiky - tedy věcí možného a jednání, udělal úplně absurdně věc principiální "Buď a nebo".

A novináři a vybraní spolustraníci ho do té pozice tlačí ještě víc.

Podle mě to prostě a jednoduše nezvládl a teď nechce vypadat za blbce. Přitom navrhovaný postup měl samozřejmě použít úplně na začátku. Ještě líp, měl mít už dávno podobný seznam jmen už od dob prvního jmenování vlády, aby Zemanovi mohl říct - hele, Miloši, ještě vloni ti Franta připadal stejně schůdnej jako Tonda, tak tady chci Frantu.

Mně ale nejkomičtější připadá v té hře Šmarda samotný. I kdyby nakonec jmenovaný byl. Chlap s trochou důstojnosti by už dávno řekl: "OK, nebudu svojí osobou situaci hrotit, tohle za to nestojí ani vlasti, ani straně a už vůbec ne mně. Honzo, škrtni mě. Nechci být ministr."

Zatím bez slepic

Vaše závěrečné věty. Stejné či obdobné sdělil i Netolický hejtman za ČSSD v ČT Tvarůžkové. Jakkoli Zeman dle něho ústavu porušuje. Dle mého názoru těžiště problému s ministrem kultury leží uvnitř ČSSD. Ne, jak je mylně interpretováno v nějakých spikleneckých teoriích o pomstychtivosti staříka, v podřízenosti Babiše Zemanovi proto, aby mu zajistil abolici v Čapím hnízdě a dalších a dalších spekulacích. Stran Hamáčka - mohu souhlasit s jakýmkoli jeho zdejším hodnocením. Není to holt až taková osobnost - všestranně. Ale je nucen podléhat vlivu pražské organizace - = Poche. K jehož pitomostem se přidávají z různých důvodu další - třeba Dienstbier, Štěch či některé kraje. Ano pro odchod z vlády jich je většina, ale ani náhodou všechny. Mj jihočeský kraj, středočeský, atd, atd. A přímo i různí hejtmané - třeba Běhounek a zmiňovaný Netolický, jakkoli každý z nich z jiného důvodu. Všichni doporučují jiného kandidáta.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

z kydů, jmenovitě ode mne.

"... brutalita těch zřejmě věčně mladých, věčně krásných a věčně chytrých se přece nevzala..."
... no ten ale dopadl...

Zatím bez slepic

To by na tom musel být Vlk hodně špatně aby opisoval zrovna od Vás.
Je zajímavé, kolik vidlákových přispěvatelů se vymezuje vůči Kose.

Zatím bez slepic

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Velká chyba rk, my Vidlákovi přispěvatelé se nevymezujeme proti Kose. Naopak, Kosu máme rádi.Co nám vadí je, že Vlk poslední dobou blbne a nedá si říci ve věci Zemana, Babiše a Okamury a podpory chvilkařů (toje opravdu úlet) Napíše pěkný článek a bum, přidá Zemana a je to sračka. To dobrý autor nedělá, muselo by mu dojít, že se asi něco zvrtlo, když velké množství čtenářů Kosy jsou již bývalí čtenáři a u článků s obsahem Zeman, Babiš, Okamura je v hodnocení napsáno velmi slabé, kdyby tam byla i možnost sračka, tak jí tam dám pokaždé, kdy se tam ti výše zmiňovaní pánové objeví už jen proto, aby to Vlkovi secvaklo.

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

A co říkáte dnešnímu článku na Kose?
Ještě k včerejšku. Mám tomu rozumět tak, že Zeman byl proti oddlužení bank, ale jeho vláda, většinová a složená stoprocentně ze socanů, ho přehlasovala a peníze do bank nalila? A opziční smlouvu která umožnila socanům a ODS plundrovat republiku také prosadila ČSSD proti jeho vůli? Pochopil jsem to správně.

Zatím bez slepic

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ano rozumíte tomu dobře, Zeman měl velkou opozici i ve vládě , nejen v grémiu a tak se takové věci ohledně přehlasování děly. Zeman měl názor a to je vše, Ivan David jednou napsal jak to bylo s bombardováním Srbska, Zeman byl proti. Ale vláda rozhodla tak jak rozhodla. Dám sem jeden krátký článek týkající se vlivu Špidly a jiných na Zemana, přečtěte si jej

Ministrem zdravotnictví v „opozičně-smluvní“ vládě Miloše Zemana jste byl necelých 17 měsíců. Komu jste v té funkci vadil?

V té době už existovala ve straně výrazná opozice vůči Miloši Zemanovi, takže on měl fakticky oporu pouze v Ústředním výkonném výboru (ÚVV), ale ne už v předsednictvu a politickém grémiu, kde býval zpravidla přehlasován. Přesto si ještě prosadil, k nelibosti vnitrostranické opozice, koho jmenuje do vlády. Vnitrostranická opozice od počátku usilovala o to, aby vláda padla, aby do ní mohli dostat svoje vlastní lidi, což se jim také posléze podařilo. Se Špidlou spolupracovat nešlo. Média vyráběla aféry bez reálného podkladu, což si velká většina veřejnosti vůbec neumí představit. Odešel jsem dříve, než bych byl odvolán. V prosinci 1999 pak došlo k rekonstrukci vlády s tím, že Miloš Zeman veřejně přislíbil, že odstoupí z vedení strany. Propast, před kterou ČSSD stála, už existovala, ale „experti“ ji neviděli. Od té doby udělala ČSSD velký krok kupředu. Byl jsem pak dlouho poslancem nezařazeným do výboru, protože klika proti Zemanovi mě nechtěla ani jako člena zdravotního a sociálního výboru. Takoví to byli a jsou zoufalci.
Víte co to byla Oposmlouva a proč vznikla? Tenkrát Zeman vyhrál volby, ale menší strany nechtěly Zemana podpořit a s Komunisty se nesmělo spolupracovat. Tak jak by jste to řešil Vy?(Ale také mě vadila) Dnes je to samé v bledě modrém. S Babišem ODS nechtěla do vlády a dnes jen okopává kotníky.
Nic není jednoduché a vždy je nutné se zamyslet proč to tak je , ale než vynesete rychlý soud, tak čtěte, vzdělávejte se a uvažujte. Jen bych doporučil vynechat ČT.

Zatím bez slepic

Už jsem to zde psal jednou jako reakci na někoho, ale klidně to zopakuji. Za dvacet let se toho hodně změnilo a tak se nedivte, že se i člověk mění. Zeman nakonec nepopírá tím sám sebe, jen se učí stejně tak jako my. Proto Bimbo prohlašuje, že jen hlupák nemění své názory. A já s ním souhlasím díky životním zkušenostem. Ústava se zrovna v tomto bodě dá vykládat všelijak a proto si jí Zeman vykládá dnes jinak. Zajímalo by mě vyjádření ústavního soudu a případné zdůvodnění, já osobně jeho jednání nepovažuji za protiústavní.
Tak a ještě k protiústavnosti. Zajisté si vzpomínáte na Drahošův výrok kterým reagoval na dotaz "Jmenoval by jste vládu jako prezident, která by měla podporu Komunistů" Drahoš prohlásil, že nikdy. Co myslíte bylo by to protiústavní? Já si odpovím , jednoznačně právě pro to zdůvodnění(nezajímali jej osobnosti do vlády jmenované)a jen to, že jsou to komunisté tak to nelze takto prohlásit. Je to parlamentní strana a hotovo. Ale jak víte jeho voliči s tím byli srozuměni a nikdo ani náznakem proti takovému možnému pošlapání ústavy nijak neprotestoval. Zdůrazňuji, že proti závažnému pošlapání ústavy. Zřejmě i Vy jste byl spokojen s tímto výrokem, tak se proboha nedivte, že Zeman jedná tak, jak jedná,. Pracuje s ústavou, která možná není dokonalá, ale zas tak závažné případné zneužití ústavy by to nebylo. Ještě doplním , že jsem již dnes jednou níže napsal, jak by se měl zachovat prezident, který by spatřoval ve jmenování některých ministrů snahu změnit vládu tak, že by jí Zeman nebyl nikdy schopen vůbec jmenovat při jejím vzniku. Ale Zeman by jí nejmenoval kvůli partaji, ale kvůli zásadním nedostatkům navrhovaných členů , tak nějak jako Šmardu. Zeman se snažil se všemi kandidáty na ministerský post hovořit a pak se rozhodl tak jak se rozhodl, nikdy by ale nepaušalizoval tak jako by se zachoval Váš kandidát Drahoš.

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Perfektní, myslíte, že Vám odpoví? Měl by, ale dost o tom pochybuji.

Zatím bez slepic

Odpověděl nesmysl.Došli argumenty.

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Můj kandidát Drahoš ? Proč?
Máte nějaký Zemanův bonmot který není starý alespoň 20 let?

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

a jak na to narazím
ani se nevracím k hvězdičkám
a pryč

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jak už jsem nedávno napsal, ať teď udělá ČSSD cokoliv, bude to špatné řešení a a vůbec jí to neprospěje. Které z těch možných řešení by bylo nejméně špatné? To ví snad jen Bůh a pravděpodobně Miloš Zeman. Ta představa o předčasných volbách 15. a 16. listopadu vypadá docela
logicky. Byla by to perfektní hazardní partie, která kdyby M.Z. a A.B. vyšla, "zatnula by opozici tipec". A nebo by výsledek těch voleb situaci ještě eskaloval? Nespokojenci by se s výsledkem nespokojili a stejně by 17.11. vyrazili na Letnou? Prostě by se na to připravili a vyjádřili by tam svůj nesouhlas s výsledkem voleb a nebo by tam oslavili svoje Pyrhovo vítězství. Ta první představa je v současné době pravděpodobnější. Dají se veřejné mínění a tím i volební preference během 3 měsíců výrazně ovlivnit? Domnívám se, že ne. Jaké trumfy vytahnou z rukávu obě strany? Dokáže "Milion chvilek" přijít s něčím novým, co by konečně zabralo? Spíš bych čekal, že něco konkrétního vytáhne M.Z. a A.B., čím
citelně zdiskretizují 30-letý vývoj a ukáží přímo na osoby, které stále ještě působí v politice. Ono se to přímo nabízí. Jde jen o to, jestli ty trumfy jsou náležitě připravené.

Zatím bez slepic

Kubiceho zpráva
Čapák

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak já bych to vzala odzadu.

Souhlasím s tím že ať teď udělá ČSSD cokoliv, nepomůže si. Všechno už bude špatně.
I když... jednu akci ČSSD, která by šokovala úplně všechny a paradoxně by pozastavila její pád si umím představit: že by totiž na místo ministra kultury Zemanovi opravdu nabídli někoho jiného a sice nějakou všemi uznávanou osobnost, kterou by Zeman okamžitě bez váhání akceptoval - a nemyslím tím nějakého herce nebo zpěváka, ale třeba uznávaného kunsthistorika nebo památkáře. Tím by donutili nechat spoustu úst otevřených údivem.

Nemyslím si, že budou předčasné volby, nanejvýš rekonstrukce vlády.

A pak si nemyslím, že Šmarda nějak stál a usiloval o post ministra kultury. Spíš o to nestál, ale chtěl doplnit Petříčka a Maláčovou a dál tak rozšířit vliv Pocheho ve vládě. Pozice ministra by bylo jen utrpení navíc. Šlo hlavně o další pochezaci Babišovy vlády.

Pokud si vybavuju, tak Zeman se nevyjadřuje nějak expresivně vulgárně o nikom. Pouze čas od času o někom - zejména o novinářích - řekne, že je idiot.
Pamatuju si, že se ho nějaká redaktorka na tohle ptala, proč říká občas o novinářích, že jsou idioti. A on jí pohotově odpověděl příkladem:
"Tuhle jeden novinář napsal, že situace se radikálně změnila o 360 stupňů... - no řekněte, není to idiot?"

Zatím bez slepic

Maneca.
Výborný postřeh,nasadit skutečného odborníka,co by musel Zeman akceptovat a tím by měl Hamáček pět ministrů.
Když ale víme,že Hamáček je jen pilný vykonavatel zájmů Bakaly,tak nevím co mu poradí udělat.
Pane Targus.
Já bych to pojal ještě jinak,tyto dvojnohé voly,také prdí a vypouštějí CO2 do ovzduší,vyřadit ze stájí.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

A Aspenu.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mádla, Kluse, Gaislerovou? Protože skutečný soudný odborník by to toho nešel, aby přesvědčoval dědka, bábu,...

Zatím bez slepic

Jenže Hamáčkovy "schopnosti" již známe, tak ho volit nebudeme.

Zatím bez slepic

Je fakt, že si neumím představit respektovanou osobu, jak tam jde "pod knutou ČSSD". A má ČSSD vůbec někoho takového k dispozici. Ten člověk by prostě hazardoval právě s tím respektem, který má - chvilkaři by si ho okamžitě podali, a to i kdyby demonstroval svou osobní nezávislost na ČSSD i na ANO - což samozřejmě ČSSD také nechce. Jediné řešení bylo prostě vůbec podobnou situaci nepřipustit. Teď už je pozdě.

Zatím bez slepic

Netuším, jak je důvěryhodný Keller. Pro chvilkaře ostatně nebude důvěryhodný nikdo. Leda jmenovat tam někoho z nich? Tak to by byla přímo skoba do rakvičky,...

Zatím bez slepic

Ale nevylučuji, že se tak i stane, protože - neměli na Letné spolu krásnou chvilku i se Sobotkou? Už zapomínám, kdo tam všechno ukazoval svou zprofanovanou tvářičku. Já tam nebyla.

Zatím bez slepic

Myslím, že pokud by to byl vůbec ochotný vzít (a pomiňme onu "odbornou zdatnost", přeci jen s kulturou moc společného profesně nemá), tak určitě ne za této situace a určitě ne z rukou Hamáčka či Babiše. Prostě nepotřebuje být ničím panďulákem v pitomých hrách a umazat se od stejného lejna. Nejsme v situaci národního ohrožení vyžadujícího oběti...

Zatím bez slepic

Samozrejme, ze Smarda nestal o post ministra kultury, ale umelci na konci penezovodu potrebuji jeho u kohoutku. Proto tu revoluci kdysi delali

Zatím bez slepic

Správně, penězovod v tom bude krom jiného. Ale jak známo peníze jsou vždy na prvním místě.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

podřadit pod školství a je vymalováno.

Zatím bez slepic

In reply to by babaluba (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pod ministerstvo pro lidsy prava? To ani nema budovu.

Zatím bez slepic

In reply to by babaluba (neověřeno)

Trvalý odkaz

ČSSD má právo dle koaliční smlouvy na pět ministrů. Takže tak ne. Jde o něco víc. Targus má pravdu, že kdyby se chtělo, tak není problém, ten problém nejdříve vyvolala ČSSD, Zeman pochopil, že je na čase zahájit nějakou nápravu takové strany . Maneca nebo kdo včera napsal, že je v tom podpora Foldyny. Myslí si to také, ta hra je větší a závěr bude strhující, okurková sezóna se nekoná a já se nenudím.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

jde o hovno. A tady jde o správce koryta, ze kterého se krmí herci a neúspěšní muzikanti. Bóže. O život mi usilují ti, co vozí do Evropy lidi z doby kamenné a železné, ebolisty a hrdlořezy.

Zatím bez slepic

90 % lidí je jedno, kdo na ministerstvu kultury rozdává dotace a granty. Jedno už jim není, když je odvolán ministr, který se pokusí potrestat lumpárnu. Když si nějaký ředitel, v tomto případě NG, odkrojí z rozpočtu 1,200.000 Kč, jde jednoznačně o lumpárnu. Tady se ČSSD zapsala do historie nesmazatelně tím, že lumpárnu podporuje.

Co se děje teď, to jsou jen hrátky, aby lidé zapomínali na skutečné a vážné potíže, které nás čekají.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Přiznám se, že nevidím důvod radovat se z toho, že si prezident udělal z ústavy trhací kalendář, nebo možná spíš toaletní papír. On sám se přitom ve stejné situaci choval naprosto jinak: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/milos-zeman-prezident-ustava-michal-…
Zkrátka, nemyslím si, že je dobře, že tu vzniká jakýsi “poloprezidentský” systém, kdy prezident kecá premiérovi do toho, koho má mít ve vládě - ostatně, MZ v tom článku jasně vysvětluje, proč je to špatně. On sám na místě AB by už dávno podal kompetenční žalobu, ale AB se evidentně bojí budoucnosti, potřebuje prezidentovu podporu, a tak nechce jít do konfliktu s ním. Představa, že má prezident ultimativní poslední slovo při jmenování všech ministrů mi přijde nebezpečná právě z hlediska možné krize a nespolupráce prezidenta s premiérem, kdy by prezident mohl premiéra nutit ke spolupráci s lidmi, s nimiž by premiér (který je koneckonců za chod vlády zodpovědný) vládnout nechtěl. A že by teoreticky byl MZ něčeho takového schopen, o tom nelze pochybovat.
MZ se k této situaci vyjádřil kdysi zcela rozumně: “Domnívám se, že prezident by se měl zčásti vzdát svých až monarchistických kompetencí právě ve prospěch sjednocujícího politického dialogu.” Škoda, že se tím teď neřídí.

Zatím bez slepic

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Souhlasim s vami. Nemyslite si to.

Jenze pro to byl zvolenej.

Volici ted nechtej sjednocujici dialog nebo se sjednotte za nim. Nic vam v tom nebrani.

Zatím bez slepic

Přiznám se, že na sousloví, že Zeman usiluje, vytváří poloprezidentský systém reaguji doslova s širokým úsměvem. Větší nesmysl snad ani nelze vyslovit. Je to v rovině argumentace Václava Žáka, jenž v jednom článku tuto tezi vyslovil - aby v témže článku vyslovil pochvalu, jak Zeman obsazuje mj Ústavní soud. Je v tom přece příkrý rozpor. A Zeman? Ten se chová jako politik. Nic více, nic méně. Ví, že ho Babiš jako premiér žalovat nebude a senátoři s Láskou v čele jen politikaří. Ani oni nemohou některé body svých žalob myslet vážně - jako, že by měly šanci na úspěch věcně. Znovu - Zeman jen prosazuje svou představu politiky. A ústav umožňuje výklad aktivního prezidenta, nikoli kladeče věnců. Stejně jako precedensy Havla a Klause jako prezidentů. Můj způsob uvažování je takový, že jakýkoli lidský výtvor včetně ústavy a práva lze zneužít či využít. A to je základem mého způsobu hodnocení. Jičínský to řekl i za mne. Lepší vládu dnes sestavit nelze. To, co dělá v ČSSD Poche a spol, to je v neprospěch tohoto státu a ČSSD to vede do hrobu. Spor o ministra je v podstatě naprosto vnitřní spor a bitka o charakter ČSSD. A do tohoto sporu aktivně vstoupil Zeman. S Pečínkou jsem si vyměnil pár mailů. Mezi jiným jsem mu napsal, že ČSSD je dnes schopna na post ministra nominovat i vola. Napsal komentář, ve kterém doporučil ČSSD navrhnout jiného kandidáta. Kupodivu totéž napsal vlk - zbytky rácia - stran vztahu ČSSD a Zemana. Mj si nelze nevšimnout, kterak vlk absolutně vynechává ve svých emocích Pocheho (Petříčka), Mladé sociální demokraty (bývalé) a třeba i toho Foldynu. Že by to nebyl transparentní důkaz vlkovy naprosté jednostrannosti? Když už tu někdo zmínil pejorativně vymezování se vůči vlkovi, na což mu brilantně odpověděl Hnidopich.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já bych ještě připomněl výklad Hasekopfa, kde vysvětluje, proč je interpretace našeho systému jako "kancléřského" stejně pochybná, jako "poloprezidentskéhoů. A že jde o účelovku. Nedokáži dát za tohoto chlapíka ruku do ohně, ale je fakt, že od ostatních vykladačů jsem se nikdy podobného rozkladu nedočkal, jen kategorického tvrzení o tom, že prezident dělá poloprezidentský systém a že my máme jako kancléřský (což zaznělo vlastně poprvé co si pamatuji až v souvislosti s Láskovou žalobou, kdy se pokoušeli vyargumentovat, proč je prezident jen kladeč věnců).
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Doucovani-z-Ustavy-pro-…

Zatím bez slepic

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jedni křičí slava, sláva, druzí křičí hamba, hamba!
Na ploprezidentský systém zřejmě mysleli ti, kdo zvedli ruku pro přímou volbu hlavy státu.
Kdokoli, kdo bude zvolen, se bude snažit zúročit mandát dosažený přímou volbou, těžko se bude chtít vzdát "monarchistických kompetencí", když má v podstatě největší mandát od voličů ze všech volených zástupců lidu. Prezident se skrze přímou volbu stal další stranou.

Kdyby byl zvolen prezidentem Schwarzenberg nebo Drahoš, s velkou pravděpodobností by nepostupoval jinak. Jen by ti, co volají dnes hamba, hamba volali sláva, sláva.

Zatím bez slepic

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mmj. - nevíte, jak daleko je vyšetřování trestních oznámení na pana Faita? Pro to to celé vzniklo a mohlo by to tím i elegantně skončit.

Zatím bez slepic

Ano, to by bezesporu bylo dobré vědět, bohužel to už nikoho nezajímá. Což je škoda. Osobně se obávám, že se to bude vyšetřovat X měsíců i let a výsledek se dostaví ve chvíli, kdy všichni zapomenou, že nějaká taková kauza kdy existovala.

Zatím bez slepic