Války o ničem

Autor
Štítky

Dnes začnu prakticky stejnými slovy, kterými dosti často uvádí své články Čmoud. (Mimochodem, o víkendu jsem pryč a tak bude mít Čmoud zase nějaký ten seriálek). 

Viděli jste film Údolí stínů? V hlavní roli Mel Gibson, válka ve Vietnamu, konkrétně bitva v údolí La Drang. Film je patřičně patriotický, oslavující vojáky padlé právě při této bitvě. Podle amerických historiků film poměrně přesně vykreluje skutečný průběh bitvy, vlastně až na to, že mimo film se boj vede na poněkud větší vzdálenosti, takže nepříteli nehledíte tak intenzívně tváří v tvář.

Milovníci válečných filmů si jistě přijdou na své. Mel Gibson hraje plukovníka Hala Moora, který cvičí novou speciální výsadkovou jednotku tzv. leteckou kavalerii, která se na bojiště přesouvá pomocí vrtulníků a pomocí nich je i zásobována. Začínáme na cvičišti, je to velmi velmi americké se vším tím zájem o vlast, patriotismus z toho přímo kape, ale američanům se to tak asi líbí. Pak se jednotka přesune do Vietnamu, kde je nasazena proti nepříteli právě v údolí La Drang. Jednotka se tam dostane do faktického obklíčení velkou přesilou vietnamské divize, z krátké a jednoduché operace se stává vážné drama, vojáci bojují celé dny a noci, už už umdlévají, mají velmi vážné ztráty, ale nakonec za pomoci letectva, dělostřelectva a napalmu zvítězí a vietnamské jednotky jsou nuceny se s obrovkými ztrátami stáhnout. 

Ztráty mají ale i američané, byť je to oproti vietnamcům tak 1:10, ale přesto tam dost vojáků padlo a dost si odneslo šrámy na celý život. 

A pak, úplně na konci filmu se stane to, kvůli čemu píšu tento článek... 

Američané odvezou své padlé, udělají velkou hromadu z padlých vietnamců, novináři si to nafotí a pak... nastoupí do vrtulníků a odletí zpět na základnu... Toť vše. Tato taktika pak už američanům zůstala až dodnes. 

Američané bojují s Vietmaci, ale je to taková válka o ničem. Bojují, vítězí, zmasakrují hodně nepřátel, ale nakonec obsazené území zase opustí a nepřítel se vzápětí vrátí. Ztráty mají nepřátelé vždy nepoměrně vyšší, ale americká krev je prolévána zcela bezdůvodně. Zatímco vietnamci bojují za svou vlast, za svou ideologii, za svou zemi a své rodiny, obsazují území, prošpikovávají ho pastmi a za frontou horečně budují válečnou výrobu, američané umírají úplně totálně zbytečně.  Nezabírají území, nesnaží se ho pozvednout ani kvůli válečné produkci, nebudují státní správu ani právo a pořádek. Jen sřílejí... a umírají. 

Nemyslete si, toho si hodně američanů všimlo už tenkrát... 

Válka proti terorismu vypadá dnes úplně stejně. Tu a tam je eliminován nějaký ten Bagdádí a hodně teroristických pěšáků, ale také tu a tam zařve nějaký ten američan, či psovod Procházka. Ale výsledek je tentýž. Vojáci běhají po krajině, bojují s teroristy, umírají při tom nejen při bojových střetech, ale ještě více při nehodách, ale z jejich boje nic neplyne. 

Neobsazují území, protože je jich na to málo. Nezavádějí svoje pořádky, protože toho nejsou schopni. Jejich prezidenti se paktují s těmi nejzkorumpovanějším a nejneschopnějšími imbecily, kteří se starají o odklánění dolarů a nic jiného. Místní vojenské síly jsou neschopné akce, demoralizované, prolezlé zrádci a dezertéry. Nepřítel mezitím opanovává každý kousek území které může, opevňuje se tam, zavádí svoje pořádky, organizuje sice primitivní, ale funkční válečnou výrobu, korupci vymýtí jako první a zbabělost hned za ní. Zbaví se ideologických i třídních nepřátel, podřídí vše jedinému cíli a ztráty pěšáků i velitelských kádrů je schopen hravě nahradit. 

Za každého teroristu kterého naši koaličníci zabijí přijdou hned dva noví. Ale spíš rovnou tři nebo patnáct. 

Svým způsobem je to jednoduché. Vedeme válku o ničem, maximálně tak ještě o nějaké ty suroviny. Nechceme území ani pro kolonizaci, ani pro zvelebení, ani pro válečnou  či civilní výrobu.  Nejsme schopní si z místních udělat přátele. Nejsme schopní je vyhubit (to ani nejde). Pokud někoho z místních podpoříme, celkem zákonitě je to arcilotr, arcikorupčník a arcivrah. 

Válka, která nic nezabírá, která nezavádí nové pořádky, která je jen samoúčelem po dobu než se vytěží ropa, ta prostě nemůže dobře dopadnout. Kromě toho je vždycky dražší než ty vytěžené suroviny.  Svým způsobem je to největší světová dotace. Tak velká, že nějaká zamědělská politika EU je proti tomu kapesné. A bez ropy už ztrácí jakýkoliv smysl. 

Není proto divné, že se Trump snaží z všech těch válek vyvléknout. Ropu už v USA nepotřebují, sami jí v břidlicích mají nadbytek a vyvážejí ji. Teď ji vlastně v Iráku hlídají pro Čínu. Proč by to dělali... 

Celý válečný samoúčel ještě nějakou dobu potrvá. Je težké si ze dne na den připustit, že celá válka byla jen nesmyslné vraždění, to by mohlo dojít na nějaký nový norimberský tribunál. Ale trend je zřejmý a nezmění na něm nic ani výhra Clintonové příští rok. Každý den je totiž zřejmější, že všechny západní války poslední doby jsou o ničem. 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

vychválil Havla se vám líbí.

Zatím bez slepic

velmi dobře rozebírá Zemanův projev při schvalování rozpočtu. Přečtěte si.

Zatím bez slepic

Václav Havel je už skoro 8 let po smrti. Je to historie. Nechápu, proč do diskuze o Václavu Klausovi taháte dávno mrtvou osobu.

Zatím bez slepic

velmi milé

Zatím bez slepic

jste staří, hloupí a škaredí.
My - tedy škebloň a já - jsme nadšeni, že soudruh pan profesor, přezdívaný papá Tunel se zapsal velkým písmem do historie české státnosti, ukázal všem kritikům, zač je toho loket, a tak všelijak podobně.

Zatím bez slepic

Samozřejmě jsem starý, hloupý a ošklivý. Kdo na mě jen jedním očkem pohlédne, ten už do smrti veselej nebude. S akcemi Tuneldědka už asi nic neuděláme, ale vyznamenání si podle mého názoru nezasloužil.

Zatím bez slepic

Ješitní dědci se holt domluvili a domluví vždy. Něco za něco.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Scallope,
proč chodíte diskutovat na Vidlákovy kydy? Obvykle, když diskutující dávají někomu najevo, že je intelektuálně nedostatečně vybaven, odejde jinam. Zůstávají jen masochisté a ti placení trollové/elfové, kteří mají práci úkolem. Z jakého důvodu sem chodí Scallop?

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

že je to buď součástí přijmacího řízení k elfům nebo jejich bobřík odvahy.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

- abych lepe poznal ty, kteri rozhoduji o me budoucnosti.

Zatím bez slepic

O své budoucnosti si každý rozhoduje sám. Pokud si myslíš, že mi tady rozhodujeme o tvé budoucnosti, tak jsi na velkém omylu. Pokud chceš pochopit život obyčejných lidí, tak si zajdi na nádraží a pozoruj vlaky. Je to úplně stejné jako v politice, vlaky (vlády) přicházejí, vlaky (vlády) odcházejí. A je jenom na tobě do kterého vlaku nastoupíš. A pamatuj, že každý vlak má někde konečnou, tak dobře vybírej, ať neskončíš sám někde na opuštěném zapadlém nádraží.

Zatím bez slepic

Dejte se tedy, z hlediska Vaší bubliny, na oplátku poznat těm, kdo spolurozhodují o Vaší budoucnosti.

Zatím bez slepic

Scallope,
o Vaší budoucnosti rozhodujete pouze sám. Nikdo jiný. Zdejší osazenstvo určitě ne. A co se týká zdejších diskutérů, počkejte si. Co jste Vy, byli jsme i my. Co jsme my, budete i Vy.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Proč máte, babičko, tak velké oči?
Abych tě lépe viděla.
A proč máte, babičko, tak velké uši?
Abych tě lépe slyšela.
A proč máte, babičko, tak velké zuby?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

ale ve filmech z Holywoodu to bylo jedno vítězství v bitvách za druhým. Takový Rambo to rudochům natíral zvlášt hrdinně. A když bylo nejhůř, jako ve filmu Udolí stínů, hrdinný colonel Gibson zařval do vysílačky heslo Zlomený šíp a za pár minut přiletěly stíhačky a už už vítězící Vietkong rozmašírovaly na maděru. Opravdu rytířské vítězství stejnými zbraněmi, AK47 proti vrtulníkům a stíhačkám s napalmem. Ale úplně stejně to dělali v propagandě nacisti a po nich Němci ze západu, když referovali o II. válce. (tedy čest výjimkám, jako byl třeba Stalingrad z roku 1993 pro změnu s colonelem Heřmánkem, nebo der Untergang z roku 2004). Taky jedna vítězná bitva za druhou nadřazených übermenschů, zejména těch vybavených hi-tech zbraněmi, na které proti Němcům ani USák neměl, jenom na ten potupný konec se jaksi ve scénářích nedostávalo.
Od Vietnamu už USák jenom prohrává, byl to jejich Stalingrad a ztráta strategické iniciativy. I když to ze začátku, zvlášt za Reagana tak nevypadalo.
V čem byl a je problém? Nedávno jsem se díval na jeden dokument o vietnamské válce a jeden USácký veterán tam řekl. Oni Vietnamci měli svoji touhu zvítězit v této válce hluboko v srdci (tedy ne Vietnamci jižní, to byly jen loutky). Takové vojáky nelze porazit žádným způsobem, žádnou technologií. Poslední válka a okupace, která se USákovi povedla, byla porážka Japonska. Potom už žádná jiná. A nyní ten úpadek a der Untergang sviští čím dál větším fofrem. Nejen tam. Třeba rozpad a rozklad Malé Británie, je totéž v bleděmodrém.
Co dělali USáci na druhé straně oceánu? Totéž jsem se zeptal své spolupracovnice, neodsunuté sudetačky od Karlových Varů, která mi téměř se slzou v oku popisovala kolik mládenců z jejich vesnice zůstalo ve Stalingradu. A co dělali ti mládenci tisíce kilometrů daleko? Neuměla odpovědět. prý museli, i do NSDAP museli i Henleina museli atd. a tak podobně.
Němci se celkem poučili, tedy sudetáci ne, zvlášt ti co zůstali v Česku. USák se poučí brzy, až bude u něj doma víc černochů, latinos a musulmanů než bělochů, až zadlužení tohoto obra na hliněných nohou dostoupí vrcholu. Zatím ještě o sobě točí filmy, jako to dělal Goebels. Trump to ví, Hillary ani náhodou.

Zatím bez slepic

Ještě je tu jedna věc, jako například výrobce vrtulníků budete raději, pokud válka bude dlouhá a né moc úspěšná a vrtulníků státu dodáte třeba 15 000, než krátká a vítězná a vy jich dodáte třeba jen polovinu. Z toho důvodu jsou války, ve kterých nejde o vlastní krk a přežití, spíše "nevítězné".

Zatím bez slepic

|S tou "poslední povedenou válkou" nesouhlasím. Třeba taková Grenada se amíkům poměrně povedla. Nebo únos panamského prezidenta... (Ano, je v tom samozřejmě sarkasmus)

Zatím bez slepic

V Grenadě to bylo asi tak jak včera Karlovy Vary - Pardubice. Za to se traduje několik historek, jak si pěchota objednávala palebnou podporu z pošty, voláním do Pentagonu.

Zatím bez slepic

A o amerických studentech, co je ofiko armáda jela zachraňovat, kteří armádu jeli vyhledávat taxíky.
Naopak Grenada je jedna z největších ostud USA o které se vůbec nemluví, hlavně naši demograti na ni ani nevzpomenou.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Austrálská firma European Metals Holdings má především dobrý čich. Vrtat se v zemi umí i Čechové, akorát je Australané k nějakému vrtání moc nepustí.
A jak je to u nás ?
Těžební poplatky jsou v případě lithia pouze 0,7 % z tržní ceny nerostu. Tudíž směšné !
Kdo máte dobré nervy a žaludek, můžete risknout :
https://www.ceskatelevize.cz/porady/1095913550-nedej-se/11915-lithium/

Zatím bez slepic

V případě surovin jde o přístup na trh.
V žádném případě to nefunguje tak, že se vezme nějaký kilo do báglu a jde se obíhat zákazník.
Tzv volný trh je jen přelud. Vše je svázáno dlouhodobými smlouvami.

Zatím bez slepic

Vytěžený nerost patří těžařské firmě. Česká republika z ceny této suroviny dostane 0.7 % jako těžařský popletek. To je tak vše, snad ještě nějaký odvod zaměstnanců, pokud to budou Češi, - daň ze mzdy a sociální + zdravotní.
Zisk u nás danit nebude, páč se jedná o australskou firmu. Čínané v Africe aspoň spravují cesty, když už vesele rabují.

Zatím bez slepic

Vzhledem k tomu, že ruda obsahuje 0,114% lithia, tak považuju odvod 0,7% z hodnoty rudy za přiměřený.
Kapacita, která by byla schopná lithium na Cínovci těžit u nás není a Australani nastavili v memorandu velmi férové podmínky.
Jinak lithium tam není jen tak samo, doprovází ho rubidium a cesium. O rubidiu se uvažuje jako o výchozí surovině pro iontové motory. Z alkalických kovů by byl ještě nějaký vejvar z draslíku.
Dále je na Cínovci ještě cín a wolfram a jako doprovod tantal. Suma zásob těchhle kovů dá dohromady větší vejvar než lithium, ale samostatně těžit nejdou. Těžit tam lithium bez Sn, W a Ta se taky nevyplatí.
Těžba na Cínovci si vyžádá velké investice, protože pokud se někde vyskytuje několik surovin na jednom místě, tak těžař musí využít všechny. Tím pádem postaví jednu úpravnickou linku, ze které bude padat karbonát lithný a karbonáty ostatních alkalických kovů. Bude muset potom postavit druhou linku, ze které poleze cíno-wolframový koncentrát a třetí linku, ze které poleze tantalový koncentrát. Dokážete si představit jak velká investice tohle bude ?
Na ložisku je kovů úhrnně za nějaký dva bilióny, to je pravda, jenže Australani chtěli využít jenom asi 6% zásob. To mě teda jako krádež národního bohatství nepřipadá (na rozdíl od případů, kdy si Holcim, Hasit, Lasserberger a podobný firmy koupily ložiska se zásobama až na stovky let za cenu několika zrezlejch tater).

Zatím bez slepic

Jo a mimochodem, cena Li poměrně svižně padá:
https://tradingeconomics.com/commodity/lithium

A dále se můžete zhluboka zamyslet nad tím, k čemu nám všechno to Li bude, až se podaří technologicky dotáhnout sodík - iontové články :P

Zatím bez slepic

In reply to by Pán z Višně (neověřeno)

Trvalý odkaz

Když je to tak složité a nedá se vydělat ?
Není Austrálie dost velká na to, aby si kutali doma ?

Máme nějaký Horní zákon, že ? A jak zní preambule ?
" Nerostné bohatství na území České republiky je ve vlastnictví České republiky."

Úroveň našich volených zástupců je známa. Proto by v takovém, a v podobném rozhodování o průzkumu, která pak dává přednost při výběru těžařů, mělo být referendum. Docela by se mi líbila patřičná úprava zákona. Poslanecká pakáž by se vyhnula nařčení z vlastizrady a výsledek referenda by odstranil všechny pochybnosti.

Vidím, že se ve věci vyznáte. Jak to mají zařízeno jinde v civilizovaném světě ?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jestliže vede válku mocnost proti trpaslíkovi, je to přepadení. Přepadení mívá ze své podstaty loupežný charakter - zisk území za účelem jeho exploatace. Blízký východ je plný ropy a proto je tam plno vojáků a mrtvol. S rostoucí populací bude potřeba více surovin a více práce pro její množení, tím bude více přepadení slabšího silnějším. Proto se slabší přimyká k silnějšímu (dubisku, bříze) a raději se bude v klidu bídy množit, než aby šel sám do riskantního konfliktu se silnějším. Karty jsou dávno rozdány a jde jen o to, ke komu se slabší bude přimykat a za kolik, co z toho vítězná demokratická strana bude mít za prebendy do budoucna. Plebs bude vždycky dělat, pokud bude mít práci... a když ji mít nebude, bude se "bouřit" a přijdou "nové pořádky" ve starých kolejích.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

nevedli válku, normálně je přepadli jako Cortés Aztéky nebo Pizzaro Inky. A stali se z nich američani, vzoroví demokrati. Zeměkoule už je jim malá a nudná, tak ji muchlají v ruce.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Komentář člověka, který vystupuje pod jménem Petr Novák

Zatímco se svět utápí v detailech o údajné smrti šéfa Islámského státu Bagdádího, tak konceptuálně znalého člověka by mělo zajímat, proč se daná informace šíří právě teď, proč je prezentována způsoby jakými prezentována je, v jaké časové posloupnosti a co to vše znamená z Globálního hlediska.
Bagdádí byl údajně zabit v Sýrii chrabrou US army a to za přispění mnoha spojenců a to jak členů kurdských YPG, tak místních obyvatel, iráckých zpravodajců a také armády Ruské federace, která otevřela vzdušný koridor nad Idlíbem a tak umožnila americkým speciálům provést akci. Toliko oficiální informace z Bílého domu. Jenže se vloudila "chybička" a to buď chybou v řízení anebo naopak jako zajímavý informační nástroj (bé je správně). Ruské ministerstvo obrany totiž hned po oznámení likvidace známého teroristy prohlásilo, že USA nemohly provést žádnou takovou akci, protože RF jim "nebe neotevřela" a navíc se v dané oblasti žádné jejich vrtulníky vůbec nevyskytovaly. K akci prostě nemohlo dojít, proto k ní nedošlo, je to lež. TEČKA. Jenže velice krátce na to, se RF opět ozvala a to s tím, že v dané oblasti jakési vrtulníky skutečně jimi spatřeny byly a že jestli USA skutečně zlikvidovaly Bagdádího "tak to bude velký Trumpův vklad do boje proti terorismu". Trumpův VKLAD, nikoliv vklad USA - RF tímto tvrzením najednou obrací a zvyšuje uměle rating prezidentovi USA. Zajímavé, že?
Bagdádí by "zlikvidován" v Idlíbu. Což je samo o sobě neskutečnou informační bombou. Idlíb je totiž plně pod kontrolou Al Kajdy a syrských poboček této Spojenými státy vytvořené organizace. Ano, jsou to dle Západu ty "demokratické síly bojující proti zrůdnému Asadovi", které bojovaly např. v Aleppu a kvůli kterým se zhasla Eiffelova věž, na počest porážky těchto vrahů. Pamatujete jak do tohoto města i z ČR vyrazil jakýsi pochod? Neví někdo, jestli tam již dorazili? A proč píši, že je to "info bomba"? Protože jsme od prvopočátku vzniku IS/Daeše bombardováni informacemi ze Západních agentur, že "demokratické protiasadovské síly" bojují proti IS a Al Kajda také, protože jsou konkurenty v ovládnutí Sýrie. Proč se "musela" šířit tato lež? Protože Západ přeci nemohl tvrdit, že jimi placení džihádističtí vrazi z Al Kajdy (demokratických sil) nebojují proti IS. A dnes vidíme, že se v "jejich" městě šéf "nepřátelského" IS v pohodě a ozbrojený pohyboval i se svými lidmi.
Když konceptuálové psali, že "demokratické síly" jsou džihádisté z Al Kajdy, tak se jim neznalí a hloupí smáli. Když jsme tvrdili, že IS jsou také řízení US státními elitami, tak mnozí hleděli k nebi s tím, jak někdo může věřit takovým pitomostem. A dnes? Vše je odhaleno, ale protože se to neříká ve zprávách, tak tomu "ovce" stejně neuvěří, protože do souvislostí jim to nikdo nedá.
RF tedy akci popřela, ale když zjistila, jakým způsobem se dá tato akce, která se "stala" úplně stejně jako byl "zlikvidován" Usáma, použít, tak otočila. Je důležité, že byl Bagdádí zlikvidován z taktického hlediska? Vůbec ne. Již měsíce IS stejně nevelí, ale tato "akce" zvedne rating Trumpovi, který dostane další "střelivo" k tomu, aby stáhl jednotky ze Sýrie, ale do té doby si ještě bude chvíli hrát na "ropného lupiče" a bude krást ropu Asadovi, aby i ten největší hňup pochopil, že s USA jsou "špatné kšefty". A navíc to celé odhalí u lidí chápajících, že celá "válka Západu" proti IS byla jen obrovská lež a že chlapci z US army umírali v ubohé zpravodajské hře, která bude připsána na vrub US státních elit (a použita k jejich likvidaci)
A Al Kajda? Zavzpomínejte se mnou. Kdo ji vytvořil? USA jako svou základnu bojovníků proti SSSR v Afghánistánu. Pak se jim prý, ale "vymkli" z rukou a spáchali 11. září (z jeskyně pomocí satelitního mobilu), kvůli čemuž vznikla "válka proti terorismu", která si na Blízkém východě vyžádala milióny mrtvých (přes milión lidí jen v Iráku), Arabské jaro (synchronní Západem řízené majdany) a totální chaos a obří migrační vlnu do EU. A nyní vidíme, že v Sýrii byla ta samá Al Kajda opět pod velením USA, jako "demokratická opozice proti Asadovi". Opravdu je Islám tak nebezpečný? Veškeré zlo a vraždění na BV bylo řízeno Západem, ale o tom třeba zase jindy.
Ještě si někdo myslí, že Al Kajda někdy nebyla pod kontrolou USA a CIA? A totéž IS/Daeš?
Je lhostejné jestli nějaký Bagdádí skutečně zemřel, důležité je, jakým způsobem bude jeho smrt použita. US státní elity se mají na co těšit.
Vše se mění.

Zatím bez slepic

Má několik lehkých zranění. Pes hrdina. Větší osobnost, než Gréta.

Zatím bez slepic

V souladu s Grétou bojovala proti přelidnění planety. Děti by za sebou nechávaly uhlíkové šlápoty. Tři děti - šest uhlíkových stop!

Zatím bez slepic

Smrt Gotta byla pro ryzi vidlaky duvodem k utokum na havla, smrt Bagdadiho bude duvodem k utoku na Gretu.

Vidlakuv hnojnik nam zraje jako vino.

Zatím bez slepic

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

To jen ironická reakce na různé aktivistky, které kvůli uhlíkové stopě nechtějí mít děti nebo navrhují jejich jezení.

Zatím bez slepic

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hnůj se časem opravdu mění v kvalitní kompost a zeminu. Máš zahrádku?

Zatím bez slepic

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

opakujete se, je to nuda.

Zatím bez slepic

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

vtipnej vtip by nebyl?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Dobrý komentář.

"Jenže velice krátce na to, se RF opět ozvala a to s tím, že v dané oblasti jakési vrtulníky skutečně jimi spatřeny byly a že jestli USA skutečně zlikvidovaly Bagdádího "tak to bude velký Trumpův vklad do boje proti terorismu". Trumpův VKLAD, nikoliv vklad USA - RF tímto tvrzením najednou obrací a zvyšuje uměle rating prezidentovi USA."

Rusům docvaklo.

To je oč tu běží, to je na celé té záležitosti to nejzajímavější, nejpikantnější. Ať už Bagdádí byl nebyl, zahynul nezahynul.

Neodpustím si, to si toho nevšimli mediální hlídací psi? Celé je to děravé jak řešeto, že to musí trknout kromě pipin z ČT každého průměrně zkoumavého novináře a ono NIC.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Smrt na Masarykově nádraží
30. 10. 2019 - EB

Vražda slovenského novináře a jeho přítelkyně má nesmírný vliv na slovenskou politiku a obchod. Penta byla v únoru dokonce nucena popřít, že by vraždu objednala: „Kategoricky vylučujeme, že by Jaroslav Haščák byl zapleten do vraždy Jána Kuciaka“, prohlásil její mluvčí. To nám připomnělo jiné dementi, od kterého uplynulo tento týden devět let. Devět lidí uhořelo na Masarykově nádraží. Byl to nejtragičtější požár v Praze za několik desítek let. České dráhy, kterým patřil pozemek, byly nuceny popřít, že šlo o žhářství. „Objekt byl určen k demolici a měl prakticky nulovou hodnotu,“ řekl mluvčí Radek Joklík. „Je velmi nepravděpodobné, že by ho někdo zapálil úmyslně, aby pak například mohl levně odkoupit pozemek.“ Devět let nato je pozemek stále prázdný, ale plánuje se tam projekt, který výrazně zlepší kvalitu prostředí v této části Prahy. Alespoň tak to popisuje hlavní investor, Penta.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Onehdá jsem se při jedné společenské akci setkal s človíčkem z generálního štábu, mimo jiné jsem se dozvěděl že náš psovod byl v den kdy ho zabili oblečený v americké uniformě...ani nevím jestli je to známá nebo tajná informace??

Zatím bez slepic

Asi bych se o tom moc nešířil, protože ta informace smrdí i skrz monitor, přes který ji čtu. Sice jsme v podstatě jedním z expedičních sborů US Army, ale že by to šlo až tak daleko, že si manšafty střídají dresy, by mě nenapadlo. Samozřejmě neříkám, že to není možné. Jen je to, přinejmenším, podivné.

Zatím bez slepic

Třeba měl psovod uniformu v prádle a tak mu nadřazení bojoví druzi půjčili svou.
Blbý je, že (jsme) ji nejspíš musel(i) posmrtně zaplatit, sešít se asi nedala.
(Za české letce bojující za Británii musela ČSR splácet i rakve).

Zatím bez slepic

spolku, který je se nazývá AČR, ale věřil bych tomu. Ostatně americký erár rozesílá účty za zničený proviant pozůstalým celkem pravidelně. Pár let zpět jsem o tom četl několik článků.

Co vím, tak Češi měli v Afghánu celkem dobrou pověst na rozdíl od jiných, zde dislokovaných, „osvoboditelů“. A četl jsem, že to leckomu bylo trnem v oku. Měla padnout dokonce i věta, že: „v Afghánistánu teče příliš málo české krve“.

Zatím bez slepic

za pár dolců šel na šichtu místo amíka, kterému se zrovna nechtělo ...
Takový malý přesčásek ...

Zatím bez slepic

Strážkyně prostě plní své úkoly na jedničku. Agentura DPA dnes napsala, že Německo se chystá založit ústav na vyšetřování zločinů z nenávisti (pravicového extremizmu a antisemitismu).
https://www.infovojna.sk/article/merkelovej-vlada-pripravila-opatrenia-…

Zatím bez slepic