Arjánské Lipany

Autor
Štítky

Asi jste také zaznamenali zprávu Terezy Spencerové, že Írán před svým raketovým útokem na americké základny informoval švýcarské velvyslanectví a pro jistotu i své kolegy v Iráku... To aby se to k američanům doneslo úplně spolehlivě. Nakonec letěla řada obstarožních raketek, americká protiletecká ochrana zůstala vypnutá, rakety zbořily několik prázdných domečků a bylo po všem. 

Drsný Donald udělal bububu, ale tím to skončilo, íránská televize spustila pár oslavných cirátů na téma obrovské nebetyčné facky Velkému satanovi, kterého se jediné pravověrné děti Alláhovy neleknou a teď už se bude mluvit jen o spadlém ukrajinském letadle, které samozřejmě nechal sestřelit Putin

Tak nějak se vytrácejí pochybnosti o domluvené hře a zůstávají jen úvahy, od kterého momentu je to celé nahrané a kdy to ještě bylo myšleno vážně. Jestli to vůbec někdy bylo naostro a nejen divadýlko.  Očividně ani jedné straně se do velké zničující války nechce a je to jenom dobře. Vlastně nejlepší hodnocení jsem si přečetl v jakémsi komentáři, že tento nový způsob boje by se měl praktikovat dál... generálové a papaláši na sebe budou posílat drony a chudák násilím nastrčený do mundůru bude mít klid... 

Já zkusím jednu ze svých vidláckých nezávazných úvah.... 

Generál Sulejmání byl prý nejen schopný, ale i oblíbený. Porovnejte to s našimi Petry Pavly, Opaty a jinými zelenými gumami. Zároveň ten Sulejmání měl vysoké postavení v režimu, vícekrát jsem zaznamenal, že se jedná o režimní dvojku, ale zcela určitě patřil mezi ty nejmocnější a nejvlivnější íránské borce. 

Zároveň to byl voják, který se dožil relativně vysokého věku, to znamená, že se nenechal zabít ve jménu Alláha, ale zřejmě mu to racionálně myslelo. Nečekal, že by mu Alláh zajistil neprůstřelnost, nevrhal se s praporem džihádu vpřed a dokonce i v generálské funkci jednotek Kuds mu to pálilo a volil ty správné prostředky. Byl to on, díky komu se o šiítských milicích mluví jako o vlivné a široce rozmáchlé síle.  Zkrátka a dobře, tento generál nebyl fanatik ani středověký vykladač islámu. Zřejmě měl i slušné povšechné vzdělání, jako voják musel být i technicky zdatný... mýlím se, když ho označím za krásný příklad moderního člověka, kterému půlka íránského vedení nesahá ani po kotníky? Žádný bigotní magor, žádný student madrasy, člověk přímo stvořený k tomu, aby Írán přivedl do moderní doby a poslal na smetiště dějin ty Chamaneího bláboly. 

Nedávno tam v Íránu měli masové demonstrace, protože tam mají všeobecnou mizérii. Protesty nastartovalo zdražení benzínu a dalších základních potřeb a režim měl celkem co dělat, aby se s tím vypořádal. Jestlipak za panem generálem nepřišli nějací ti demonstranti a nenabídli mu titul Šaha, případně prezidentskou funkci, až padne ta zkorumpovaná středvoěká klika ajatoláhů... Lidi ho mají rádi ne? O tomto samozřejmě nic nevíme, ale když jsem viděl ty davy při pohřbu, tak mi to jako zcestná myšlenka nepřijde. 

Když íránská armáda dokázala takhle pěkně poinformovat američany o raketovém útoku, mohla je také poinformovat o generálovi, který je odpůrcem jakékoliv dohody s USA, který nejvíc tlačí, aby se žádná nová jaderná dohoda nepodepisovala, zároveň má přízeň davu a kdyby se po Sorosem vyvolaných demonstracích stal novým diktátorem právě on, měl by Trump dalších pár vrásek navíc. 

Dál už ten příběh známe... jedna raketka a z generála zbyla jen ruka s prstenem. Sám Sulejmání ještě svému režimu posloužil i po smrti, protože sjednotil íránce do jednoho šiku v jejich polostředověké zemi a najednou se mi umírněný Rúhání začína jevit jako vynikající machiavellista. Třeba se za tím jeho přiblblým výrazem skrývá chladně logický mozek. 

Raketová odveta je pak už jen konečným divadýlkem. Brzy také zjistíme, jak moc jsem mimo... Buď budou následovat další provokace, nebo pozvolné usmiřování. 

Abychom pak jednoho dne nezjistili, že jsme byli svědky íránských Lipan, kdy umírnění husité porazili radikály bránící se narovnání poměrů. 

Abychom do roka a do dne neměli jedernou dohodu s Íránem a Irák bez USA i našich vojáčků, protože odteď už se za Prahu bude bojovat zase někde jinde. Já osobně bych navrhoval celou armádu poslat do Řeporyjí - mohla by tam dělat paritu jednomu psychopatovi. 

Je samozřejmě jasné, že bez ohledu na naznačené varianty, Trumpovo porušení všech norem a íránská zbabělost se do budoucna někde projeví. Zapomenuto to nebude a vynoří se to v ten nejblbější možný okamžik. 

 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.9 (47 hlasů)

Komentáře

Paní insegnante.
Možná nám někdo vysvětlí,to kochání vysokohorské přírody.
Sice něco bylo popsáno jinde o navádění palebné síly.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

V podstatě všichni ti Kanaďané byli původem z Íránu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

In reply to by babaluba (neověřeno)

Trvalý odkaz

Akorát že z Iránu do Kanady nic přímo nelítá, tak museli přes něco. Vybrali si Kyjev.

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

In reply to by babaluba (neověřeno)

Trvalý odkaz

...Z Iráku...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

ukrajinské letadlo, myslím, nakonec prospěje Iránu. I když už mají dnes všichni jasno, že ho sestřelili Iránci, ať úmyslně nebo neúmyslně, Trumpovi nebudou ti pozůstalí gratulovat k odstranění Sulejmáního, ale budou mu spílat, že kvůli němu přišli o blízké. A Trump bude marně vykládat na předvolebním shromáždění, že zavražděním generála zachránil x životů Američanů, když hodně lidí na světě si řekne, že kdyby nebylo odstranění generála, nebylo by ani 176 mrtvých nevinných lidí. Čili v podstatě vítězství Iránu.

Průměrný počet slepic: 3.1 (8 hlasů)

In reply to by Milan Jonáš (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zajímavé vítězství mrtvého generála po bitvě. Nakonec po něm pojmenují nějakou vojenskou jednotku.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

23:35

Mluvčí íránské vlády popřel, že ukrajinský letoun zasáhla raketa.

"Všechny ty zprávy (o zasažení letounu raketou) jsou psychologickou válkou proti Íránu… Všechny země, jejichž občané byli na palubě letadla, mohou poslat své zástupce. A naléhavě vyzýváme Boeing k vyslání svých zástupců,(!!!) aby se zúčastnili zkoumání černých skříněk," citovala agentura prohlášení mluvčího.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Zkrátka Sulejmání mohl být něco jako Mustafa Kemal Ataturk. Válečný hrdina v I. světové. Ten využil své popularity a po válce úplně kulturně předělal Turecko, především z něj udělal sekulární stát. Klidně věřím, že ajatoláhům mohl v tomto směru připadat Sulejmámí nebezpečný.
V Turecku sice pořád drží čestnou stráž u Ataturkova hrobu, ale Erdogan velice pomalu ale soustavně pracuje na likvidaci jeho reforem.

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Zajímavá analýza je na:
https://poznamkypanabavora.wordpress.com/

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jak to popisuje ten analytik, tak to také může být. Trumpovi se tohle prostě hodit nemohlo. Vše okolo toho je divné. Nejumírněnější možná, předem ohlášená iránská odveta, nejumírněnější možná reakce na iránskou odvetu. Největší nepřátele Trumpa u něj doma mu nasazují psí hlavu, to samé u nás, Švarcenberg (a jiní) , největší přítel Ameriky, vždy hájící jakékoli její kroky, ať už to byly jakékoli prasárny s tisícími obětí, si podá Trumpa jako válečného zločince...???

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

V podstatě si od začátku myslím to samé.
Pořád se řešilo, jak DT nepotřebuje žádnou další válku a najednou tohle?
Je hulvát, ne debil... Čekám jak to uhraje ve svůj prospěch.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Nevím jak bych se choval , kdybych byl ajatolláh. Na jedné straně milion lidí, kteří chtějí ztrestat Američany a na druhé straně zkušenosti od sousedů v |Afgánistánu a Iráku z rychlého a úspěšného závádění demokracie a rozkvětu hospodářství.Takže být ajatolláh bych to netlačil směrem ne ke konfrontaci.Protože vítězství by určitě nepřišlo brzy a obětí by bylo asi stejně jako v Iráku, možná více.
Vůbec netuším jak dělají velcí kluci politiku, ale dovedu si představit, že to muže vypadat tak jak to popsal Zvedavec 7:25 .
No a s tím letadlem, všechno nasvědčuje, že to využijí všechny strany a my se pravdu nedozvíme stejně, jako jsme se ji nedozvěděli v předešlých případech.

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Každá úvahou by měla být založena alespoň na základní znalosti faktů, v tomto případě poměrů v iránské politice, takže Vidlákovy doporučuji alespoň tyto dva odkazy:
https://intpolicydigest.org/2016/05/16/will-qasem-soleimani-become-next…
https://www.reuters.com/article/us-iran-zarif-resignation-idUSKCN1QG0LY
Ve zkratce Solejmani byl zastáncem tvrdé linie, hluboce věřící a oddaný islámské revoluci, což nevylučuje, že byl výjimečně schopný velitel, který byl nejspíš skutečně mozkem úspěšné strategie Iránu v Sýrii a Iráku, údajně osobně přesvědčil Putina aby se angažoval v Sýrii, pro USA tak byl opravdu nepřítel číslo jedna, proto ho sejmuli a ted se snaží situaci zklidnit.
Pokud by byl zvolen, rozhodně by žádný přechod k modernizaci státu a odklon od islámské revoluce, tedy vlády imánů nenastal.

K umírněným v Iránu patří populární a schopný ministr zahraničí Zaríf, který nejspíš kvůli radikální politice konfrontace se západem a přílišném vlivu Solejmaního, který de facto určoval zahraniční politiku Iránu i na čas rezignoval atd.

Zkrátka postavit svou úvahu na pocitech místo alespoň základní znalosti Iránské politiky je jen plýtvání časem...
K ukrajinskému letadlu bych dodal informace z jednoho ruského fora, ty fotky naváděcí hlavice Toru samozřejmě nezmizely a je možné jich najít mnohem víc z různých úhlů, nejvýstižněji to zhodnotil jeden Rus:
Jsou dvě verze:
Buď zlověstná CIA natáhla svá chapadla do srdce Iránu a pod nosem Ajatoláhů propašovala na místo činu zbytky rakety...
Nebo úřadovala chrabrá východní protiletecká obrana stejně jako před rokem v Sýrii, kdy ve strachu střílela na všechno a sundala tak ruské letadlo a málem sestřelila i linkový let na Kyprem.
https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=260262&page=5
Osobně se přikláním k druhé verzi...

Průměrný počet slepic: 2.6 (7 hlasů)

nevyvracejí to, že Sulejmání někomu mocnému v Íránu vadil. Buď tím, že byl zastáncem tvrdé linie a tím bránil někomu v jeho umírněnější politice, nebo tím, že byl obrovsky populární a pokud by se dostal k moci, ke změnám by určitě došlo a ajatoláhové by byli až druzí. Ne že by nutně potlačoval islám, ale jeho slovo by bylo důležitější.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

nestydatě lžete.
To letadlo ZNEUŽILA "S.E." jako živý štít pro své bombardéry a syrská PVO neměla na výběr. Což samozřejmě moc dobře víte.
Mezi slušnými lidmi se tomu říká "válečný zločin". "S.E." už jich má na triku tolik, že další nikterak nepřekvapí.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

Ha Ha jestli věříte ruské krycí verzi, tj jak se 4 izraelské bombardéry schovali za ruský letoun a syrská PVO to geniálně vyřešila sestřelením ruského letadla s 15 vojáky na palubě a izraelci si v klidu odletěli, místo toho, že arabové jsou tradičně technicky neschopní a v panice omylem sundali letadlo svého spojence a málem i civilní let, tak je mi vás líto. Jinak palba do vlastních řad není výjmečná a USA se to přihodilo nespočetkrát také, akorát na rozdíl od Ruska si většinou nevymýšlí báchorky o zákeřném oklamání nepřítelem a incidenty jsou přiznány jako "friendly fire":
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_friendly_fire_incidents#Iraq_War_…

Průměrný počet slepic: 1.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Dobrý den. Měl bych pracovat a ne prokrastinovat u Vidláka...… Ach jo. Tak krátce, než se zase opřu do pracovních kláves. Díval jsem se včera večer pozorně na všechny ty tváře, poslouchal všechny ty komentáře a zaznamenával, kdo mlčí, což je občas důležitější než cokoli jiného. A vyškrtl jsem z úvah oznámení, že raketa byla ruská. Ostatně odkud jinud, že? Vždyť jenom Rusko má rakety, které sestřelují civilní letadla. Jde přeci o zaostalou zemi. Jiné státy mají chytré rakety, které se vzepřou, když je někdo pošle na civilní letadlo, to dá rozum. Tohle plivnutí bylo sprosté, leč předvídatelné.
Ale zpět. Na mě ty včerejší tváře dělají dojem, že šlo opravdu o technickou závadu, můj názor podporuje i to první video, kde se vrací letadlo na letiště. Dále mě v tom utvrzuje postoj Iránu, i jeho pozvání všech možných vyšetřovatelů. Půvabné bylo "obvinění", že nechce vydat černé skříňky, když už dnes víme, že chce od samého začátku (i to něco signalizuje). Ergo kladívko, vážné obličeje atp. a neschopnost zahrát opět propagandistický čardáš typu Novičok, mlčení Ruska a zoufalé ujišťování Izraele, já nic, já muzikant, značí jediné. Boeing je ve vážných problémech. Já jim to nepřeju. Je to velká a dobrá firma. Přinesla světu mnoho skvělých technických trháků a posunula poznání lidstva dopředu. Ale jak tady kdysi Vidlák napsal - administrace politické korektnosti, zelených myšlenek, společenské odpovědnosti a všech těch multigenderových sr.…… zabránilo firmě (podobně jako třeba Nokii), aby vyráběla skvělé věci. Důležitější bylo, jestli je první viceprezident černoch. Pamatuji se na jednoho mého černošského kamaráda, který byl právě viceprezidentem jedné americké technologické společnosti a který na mou otázku, proč tam je, když studoval něco jiného, tak se smál a řekl mi, že si ta firma platí svého černocha a tím je on. Nic nového. Za socíku jsme měli povinně pražské Slováky, aby byl udržen ráz federace (nic proti nim, řada z nich byli kompetentní kluci a holky a s jedním spolupracuji dodnes).
Tedy - je dost možné, že má Boeing vážné problémy. To může mít zničující efekt na americké hospodářství a může být spouštěčem krize. Jestli to tak je, tak přeju DT, aby to řekl co nejdříve, převzal firmu do rukou státu (který dle našich liberálů je špatným hospodářem), udržel ji finančně a udělal kroky, aby včerejšími slovy přestali letadla navrhovat idioti, na které dohlíží opice. I tato věta, která se náhle včera objevila, by o tom svědčila. Jenom doufám, že těmi opicemi nemysleli...… Fuj když tak.

Pro Majku: zapomněl jsem také včera zdůraznit, že také Agrofert zaplatil těch 50 míčů (resp. vrátil), takže škoda nevznikla. A úlohou SZ je posuzovat nejenom vinu, ale i nevinu (zní to nelogicky, ale je to tak, to jsou ty pozůstatky socialismu, jinde pro to mají vyšetřující soudce). Proto ne každé stíhání vede k soudu a SZ jsou postihování za to, když něco dotáhnou k soudu a tam prohrají. Rozhodnutí Šarocha nebylo nezákonné. Nevěřte ČT.
A vzhůru do práce! IK

Průměrný počet slepic: 4.2 (17 hlasů)

To, že má Boeing vážné problémy je jisté a ne možné, i bez této tragédie, viz ty letadla typu MAX.

Dotace už opravdu neřešme, tam "škoda vznikla"☺ v momentě, kdy jsem na dotační hry přistoupili. (Že Imoba vrátila samozřejmě vím....)

Ale skutečně moc prosím naposledy i jiné právníky, či máte-li někdo kontakt na ně, zeptejte se i ostatní čtenáři, když nebylo zrušeno to Rozhodnutí Šarocha jako NEzákonné, jak píšete IK (ČT pak tedy lže, což jistě není nemožné☺ a proto jsem schválně dala včera odkaz na ČT), PAK na základě jakého § a kterého zákona prosím bylo tedy to Rozhodnutí Šarocha NSZ zrušeno?!

Já nacházím jen jedinou ZÁKONNOU možnost pro NSZ Zemana i s tou uváděnou tříměsíční lhůtou ke zrušení takového Šarochova rozhodnutí a tam je důvodem jen a pouze ta NEZÁKONNOST:

*****************************
Zákon č. 141/1961 Sb.
Zákon o trestním řízení soudním (trestní řád)
§ 174a
(1) Nejvyšší státní zástupce může do tří měsíců od právní moci rušit NEZÁKONNÁ usnesení nižších státních zástupců o nestíhání podezřelého podle § 159d odst. 1, o zastavení trestního stíhání nebo o postoupení věci; to neplatí, jde-li o usnesení vydané evropským pověřeným žalobcem nebo evropským žalobcem.
......................
************************************

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Takže znovu :
Pokud nešlo o technickou závadu, mají Američané na triku také vraždu 176 lidí na palubě ukrajinského letadla. Ať už letadlo sestřelil kdokoli.

Kdyby nedošlo k vraždě Sulejmáního, nestříleli by Iránci rakety na americké základny, atd, atd, ...
Samozřejmě, že tuto skutečnost bude chtít americká strana, a její spojenci, co nejvíc zakamuflovat

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)

Se stejnou myšlenkou přišel přede mnou Milan Jonáš. Můj příspěvek je krátký, tak vás moc nezdrží, bohudík !

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Skvělé zřetězení faktů, Vidláku!

Ony prostě strany konfliktu nemusejí vždycky být ty předpokládané. V íránských vládnoucích kruzích jsou jistě lidé, kteří generálův konec uvítali a chladně uvažující mozky se za nevinnými tvářemi skrývají dost často. Jestli ho práskli sami, nebo to nebylo třeba (vždyť prý letěl normální linkou) je celkem vedlejší.

Zajímavá je americká motivace: stříleli sami od sebe, věděl to vůbec trempík (jeho vystoupení potom bylo až příliš okaté), nebo je Íránci dokonce museli popostrčit? To se těžko dozvíme, ale máte pravdu, že se může objevit "oteplování" vztahů a nakonec třeba i nová smlouva. Ta by ovšem nebyla za rok, ale dřív, v listopadu jsou přece volby.

Věřit (jak psal vlk), že T. chtěl jít do války bylo od počátku nepravděpodobné, když si vezmeme jeho obvyklou vyjednávací strategii, kterou předvedl i s Kimem. Opravdu to nejspíš vypadá na "vrtění psem"

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Letadlo z letiště v Teheránu
nemá svou výšku nasbíránu;
zvedá se z rampy lafeta
vylítla za ním raketa.
Napřed proběhla státní schůzka:
bude to raketa ruská
nejlépe typu Tor
už to ví každý editor.
Raketa bouchla vedle éra
slyším Trudeaua premiéra
jak roní svoje slzy,
brečet začal moc brzy.
Letadlo točí po křídle
lidi padají ze židle
vrací se zpět na letiště..
kdoví, co bude napříště.

Průměrný počet slepic: 3.3 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Po všech reakcích,činech USA-Trumpa,ale i Izraele.vůbec nejde o laškování s Iránem.
Už vůbec neuvažuji,že by se na vraždě Sulejmána domlouvali s USA,natož,aby někdo umírněný uvažoval o jeho likvidaci.
Sice se to i píše a také to známe,že se jeden čin překryje ještě větším,zaměstnat média a veřejnost.
A už vůbec nečekám,že to všechno tímto skončilo,spíš naopak,Trump si vytvořil šanci,kdykoliv na Irán zaútočit.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Tu možnost, že generál začal v íránské elitě příliš vyčnívat a někomu se to nemuselo líbit, bych fakt nezavrhoval, jak to činí někteří přítomní, je to osvědčená taktika ničení konkurence, aplikovaná i v jiných, nám falešně pyšným by se chtělo říct civilitovaných politických přostředích, jako např. 15 leté osobnostní vakuum kolem Merkelové. To, že se tady neodstraňují osobnosti raketama, to je nepodstatné, pricip je stejný. Nakonec i v našich stranách by se příklady našly.
Tedy jak říkali ve Světácích, tuto hypotézu nelze dokázat, ale ani vyloučit))))

Průměrný počet slepic: 4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Majko, omlouvám se, rychle jsem do rozhodnutí nahlédl a máte pravdu a má ji i ČT (i zde nutná omluva). Rozhodnutí je skutečně zrušeno pro nezákonnost, nikoli ale proto, jak by si ČT představovala. NSZ spatřuje nezákonnost v postupu při procesním zkoumání důkazů s tím, že některé vůbec nehodnotil nebo se jimi nezabýval nebo dle jeho názoru povrchně. Stejně tak znalec. Během pozdního odpoledne to celé přečtu (je toho 63 stran) a napíši více, ale i tak, co jsem napsal už dříve, nemám na názoru co měnit. Prokázat úmysl bude dle mého názoru nemožné.
To mě neomlouvá, že plácám a nesoustřeďuji se na podstatu. Ano, máte pravdu, musel uvésti nezákonnost, aby to mohl zrušit (zákon nedává jinou možnost). Teď jenom (ale to je můj názor), jestli by někdo vyhodnotil jako nezákonné to, že v rámci volného hodnocení důkazů Šaroch něco nehodnotil. Na takový názor má ale NSZ právo. IK

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Immanuel Kant (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ze srdce opravdu děkuji za tuto Vaši odpověď.
A jak píšete, i můj obyčejný "Majkovský" názor je stejné podivení jako píšete i Vy, odborník na právo:
Co je NEzákonného na Šarochově postupu "volného hodnocení důkazů" , tedy postupu naopak v souladu se zákonem?
A dokonce i přímý nadřízený pana Šarocha, doktor Erazím, ten tu nezákonnost také nenašel.
A přitom dohled nad zákonností je přímo náplní jejich práce...!
Tak se těším na nějaké Vaše věty po přečtení celého toho díla NSZ Zemana......a znovu děkuji za Váš čas.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Majko viz má omluva níže.IK

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vypadá to, že kydání má přecejen své výsledky. Je to sice k nevíře, ale blboňům na celém světě se přece jen v průměru zvyšuje úroveň emoční inteligence. Zprávodajští a berňáčtí zvěrozvěstové roztlskávají až jim pazoury brní a blboni nic. Že si asi více vážej svých životů než echkonomických ukazatelů směru vývoja a ani je nevzrušují bojové zisky korporací a klidně se uskromňují, klidně aji do dom berou cizáky nebo se nechaj průmyslně zdebilizovat a vykrádat na kost.
No to sou přece krásné výsledky. Vrchnost to říká, nejsou lidi. A vypadá to, že ani spuštění globální krize k upevnění moci taky nepovede, páč blboni sou schopni se uskromnit a při tem uskromňování si navíc uvědomí kolik zátěže budou schopni zahodit. To jim potvrzuje aji umělá inteligence sbírající kydy z celého světa. A to si pište, že ani jednu zahnojenou hromádku nevynechaj a pečlivě přihoděj na velkou hromadu hnoja s grafickými křivkami, o kerých vedou pšš-konference. Cicvilizáca se svýma plechovkama a sklíčkama už lidem nemá co nabídnout, chybí životní šťáva. A gdyž je už víno hnusně kyselé, vyleje se.

Tu a tam z nějaký hromady je slyšet pár podělanejch kydačů, někeří blboni jejich kydy dokonce přikutálej na jiné hromady aby teho bylo víc, ale v konečném součtu už to nic moc na trendu nezmění. Cicvilizáca prostě tvrdne a až to bude hodně tvrdý, začnou se blboni ptát a navrhovat vlastní řešení, vlastní potřeby a místo kydání začnou přemejšlet proč sou na světě. Heh

Průměrný počet slepic: 2.7 (6 hlasů)

Naše stařičká babička, skoro hluchá a už i jinak stařecky postižená, ptala se ke každé informaci (třeba, že už zase bude pouť) stejně jako já zde Sasina:
"Koho že zabili?"

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Zas nám zabili Ferdinanda dědečku...

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

A kterýho? Josef Švejk znal Ferdinandy dva a vobou nebyla žádná škoda.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Řeknu to takhle. Gdyž vraždili Husajna slétlo se hejno tupých slepic a začaly klovat pravdu a nic než pravdu. Tu jejich sebranou z konce tunelu gde na provázku vysela lampička na můry. Gdyž vraždili Kaddáfího, slétly se slepice a ozobali zbytky a nakadili z teho hromádky názorů. Gdyž vraždili Miloševiče, kadili a kadili hromádky a dneska gdyž uvraždili Sulejmána, poučeni z krizovýho vývoja nosej v kabeli předkaděný hovniválský granule ala Bin Láden. Už sou z nich odborníci a sou už vybaveni střelbou slepic v místní hnojárně. Střílej ale od boku, mimo terč. Myslíte že jim to vadí? Heh

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

Řeknu to eště takhle aby bylo jasno. Od slepic v klecích nečekejte nic víc než vajco a slepičí granule. Dokud snášej, můžou si gdákat demosgráticky na celej zaklecovanej barák,. Gdo je uslyší? A až nebudou snášet, pudou na hnůj nebo do supermárketu. Ehm, nakupovat. Heh

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

"Západ pode Šándora špatně pochopil takzvané arabské jaro. Bylo prý chybou myslet si, že to bude něco jako pražské jako a že se arabský svět demokratizuje. Demokracie – Arabové v podstatě nevědí, co to je,“ poznamenal Šándor."
Arabské jaro byl (je) dovoz, a ještě k tomu nevyžádaný.

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)

ještě nemají čeští debílkové noty. Myslím tím nejen novináře, ale i "politiky". Od petříčka čekám, že si pozve na koberec Trumpa.

Průměrný počet slepic: 1.8 (4 hlasů)

Ládik!!!
Kolem Libye je vůbec zmatek.
Bachtiara prý podporuje Rusko,ale vládu podporují USA,proč dostal Erdogan svolení od USA podporovat vládu,přitom jsou Putin a Erdogan kámoši,to mám opravdu v hlavě guláš.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Erdogan je zatím podporuje tak, že z Idlibu a z Turecka jsou na jatka do Libie převáženi džihádisté, teroristé, kterých se tak za mlčení EU (alespoň nejdou k nám) zbaví.
Z turecké armády tam (zatím) je jen pár desítek poradců.

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jak Erdogana nemusím, tak tento jeho tah je geniální. Měl v Turecku nakvartýrováno spoustu džihádistů, co do Turecka utekli z okolních zemí, především ze Sýrie a Iráku, možná i z Afganistánu, včetně příslušníků Islámského státu. Sám se před časem vyjádřil, že Turecko nikoho z nich soudit nebude, protože na území Turecka nic nespáchali. Ale zbavit se jich potřeboval, takovéto lidi na svém území nechce nikdo. Tak je poslal proti sekulárnímu Libyjskému Haftárovi do boje, který jen těžko mohou vyhrát.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Ještě tak trochu bláznivě k tomu šumění:
- položili maličkou,
na vyhřátou mez
a nad její hlavičkou
šumí, šumí les.
není to les jako jiný,
jsou to samé kopretiny...

- letadélko Káně vzduchem šumí, poletuje, pro radost dětí, rodičů
- letadla s bombičkami letí, hluboce šumí těžkým nákladem sténají
až cíle dosáhnou, bombičky vypustí - poletí se jim lehce zpět?
- vida, drony též šumí - co za nimi zůstává?
Jaká stopa, šumění po vypuštění bombiček?
- šumí, šumí manipulace mysli lidí ze všech stran se hrnoucí....
brrr, to su ale nevzdělaná, škaredá a zlá, dokonce prý zmije jedovatá....

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)