Zkušenosti k nezaplacení

Autor

Dnes je 15. března a to je den, kdy naše zemička dostala od svých sousedů tu nejposlednější zkušenost k nezaplacení. Pro Scallopa - je to den, kdy si Hitler přestal hrát na schovávanou a udělal si z nás protektorát. 

Teď jsme o pár let dál... A znovu dostáváme zkušenosti k nezaplacení... především náš premiér. 

Realita nás samozřejmě může překvapit a mě osobně nejvíce, ale pojďme teď pro mou první úvahu předpokládat, že vláda svá opatření spustila relativně včas. Počet nových případů nejde po exponenciále, byť včerejšek se projevil hodně, pořád nemáme ani jednoho mrtvého od koroňáčku, nemocnice zvládají, většina nakažených je v domácím ošetřování a cítí se jak po chřipce.  Všichni jsou zavření doma, pomalu se jim to začíná zajídat, ale víceméně vše funguje. 

Teď si to porovnejte s okolními státy... Německo je pár dní za Itálií, Merkelová si to pořád nějak nepřipouští a tak se jim zřejmě podaří brzy Taliány dohnat i předehnat.  Rakousko zatím také nevypadá, že by vše mělo pod kontrolou. Itálie, tam už je to fakt jak za války a počty mrtvých vypadají o dost zajímavěji než v Číně. 

Švýcaři nediagnostikují. Jen izolují starší ročníky. Babiš při včerejší tiskovce řekl, že v této chvíli nechceme být jako Švýcaři. Švédi to budou dělat podobně a koroňáku je jedno, že Norové mají mraky peněz. Španělsko, to bude druhá Itálie a vůbec kromě Slováků začíná být všude kolem nás solidní bordel. 

Víte, proč u nás Andy začal s opatřeními takhle brzy? Protože kdyby nezačal, tak by se do něj všichni tak pustili, že by to zřejmě neustál. On nemá opozici jen v Praze na náměstích, ale také v Bruseli i na ambasádě USA. Ani vrtulníky mu nepomohly. Andrej žije z voličské podpory, nic jiného nemá. Dokonce ani kolegové miliardáři ho nějak nemají rádi.  A víte, proč s opatřeními nezačal dřív? Ze stejného důvodu. 

Za čtrnáct dní se začne zvolna mluvit o tom, že koroňák je u nás pod kontrolou. Co u nás bylo, to se už projevilo, přes hranice se nesmí... kdo koroňáčka má, o tom se ví. Život se může zvolna rozjíždět.  Hranice samozřejmě zůstanou zavřené.  Andrej má pár zkušeností k nezaplacení: 

1. Zjistil, že má podporu. Lidi v celku dělají co se jim řekne. 

2. Zjistil, že opozice podporu nemá, jsou to žvanilové a neschopní. Kromě toho Jejich množství je menší než malé. 

3. Celý národ už ví, kdo se jak zachoval, kdo je schopný a kdo je debil. Naše Pražská kavárna se i v pražských očích začíná přesouvat do kolonky idiotů. 

4. EU netřeba brát vážně. Nejsou ničeho schopní. Sice tu budou papírově existovat ještě dlouho, ale po vyslechnutí příkazů z Brusele se pokládá telefon a mluvčí se posílá do prdele. 

5. Němci mají svých starostí dost, Rakušáci také, vlastně všichni mají svých starostí dost. Dá se na ně tlačit, protože nemají na výběr. A pokud se nedá tlačit, dá se je alespoň ignorovat. 

6. USA jsou taky v háji. 

7.  Třeba by se této situace dalo využít a udělat český národ zase trochu velký... 

Proč to všechno píšu... 

Budeme mít novou situaci v celé Evropě. Budou to náročné časy, bo ekonomika půjde do kytek, ale na druhou stranu padlo už tolik tabu, že by mohla padnout i ta ekonomická. Koneckonců ekonomové nápadně ztichli případně se už odvařili nějakým koronavirovým kecem. Například můj oblíbený Lukáš Kovanda stačil napsat článek o tom, že cena roušek by se neměla regulovat. Je krize, stačí dva dny a hned je jasné, kdo je vůl... 

 Najednou jsme v situaci, kdy kolem není nikdo, kdo by diktoval. Hranice jsou zavřené, žádný německý manažer sem nesmí. Americký velvyslanec je v podstatě obklíčený, ruský také. Papírově je všechno při starém, ale patří ještě Škodovka Volkswagenu? Vůbec se to nemusí jmenovat znárodnění.... ale může se něco podobného klidně stát. Koneckonců, když je možné nařizovat kvůli virové nákaze, je možné docela dobře nařizovat i kvůli recesi. Pokud bude kontinent ekonomicky v prdeli, těžko nám někdo může vyhrožovat, že nás pošle ekonomicky do prdele. A vojensky jsou nám nejnebezpečnější Poláci a jinak nikdo. 

A teď to hlavní... Kdo z našich politiků by na tohle byl ten pravý? Máme tam Fialu, Klause, Babiše, Kalouska, Pekarovou, Mináře, Rolla, Hamáčka, Okamuru  a další... Kdo z nich je nějakou zárukou budoucnosti? 

Mně z toho vychází, že budoucí rozhodování bude o tom, jestli sneseme Babiše přes všechny jeho skuečné i domělé hříchy a nebo k veslu pustíme v této chvíli někoho jiného. Je v naší zemi tedy reálně politik, který by se zhostil boje proti koroňáčku (a budoucího boje s recesí) lépe než Babiš? 

O tom totiž budou příští volby. A nedivil bych se, kdyby to byly volby předčasné teď na podzim. Podle mě tohle bude zcela dominantní téma nejen příštích voleb. Všechny dotace i čapí hnízda v tom budou hrát celkem marginální role. I Německo bude mít menší roli, než bylo zvykem. I Trump bude mít menší roli. A dokonce i Rusko bude mít menší roli. Brusel nebude mít žádnou. 

Mezi našimi čtenáři je hodně lidí, kteří z Babiše nejsou odvázaní a to z mnoha dobrých důvodů. Reálně vzato, on s námi obyčejnými lidmi nemá společného zhola nic. Jeho vnímání je nastavené na úplně jiné úrovni a i pro něj platí, že v jeho podnikání jsou dost ošklivá místa o kterých nechce mluvit. Já osobně mám k Andrejovi velmi smíšený vztah. 

Ale... je tu někdo, kdo by se premiérské role v blízké budoucnosti zhostil lépe? Je tu někdo, kdo by lépe zvládal budoucí ekonomickou krizi? V době, která bude zcela jistě hodně převratná a turbulentní?

Pokud ano, seznamte nás s ním. Měli bychom si o něm promluvit co nejdříve. Měli bychom mít možnost si o včas okouknout a zhodnotit.  Nemluvme o ideálu, mluvme o reálné osobě, která by mohla Babiše vystřídat. Může se mi to nelíbit, mohou se mi prsty u nohou zatínat v pěst, ale z Vidlákova zatím nikoho jiného nevidím. 

Zde na Kydech máte právo adorovat klidně i Drahoše a dokonce se tu můžete příznivě vyjadřovat i o Fialovi. Máte právo na Okamuru i Vandase. Máte právo na Vojtu Filipa i Skálu. Máte právo kohokoliv. Ale prosím reálnou osobu. Žádné vysněné ideály, kterým se v reálu stejně nikdo nepodobá. 

Vstupujeme totiž do období plného dějinných okamžiků. 

A ještě jedna poznámka pro naše bdělé dohlížitele... představte si, že by si teď v číně někdo vzpomněl, že Hřib vypověděl smlouvy o partnerství a Kubera chtěl jet na Taiwan. K tomu by jejich velvyslanec zahlásil, že čeští novináři a opozice  vyzývají státní představitele k tvrdému a zásadovému postoji k dodržování lidských práv. Nebo že by si Sitting Ping vzpomněl na vyvěšené tibetské vlajky a rozhodl se, že ty české letecké speciály, které mají přivézt testovací sady a roušky, prostě nenaloží. Nějaké byrokratické průtahy a podobně. Koneckonců jsme machrovali, jak se bez té totalitní komunistické velmoci obejdeme. Navíc roušky pro nás i testovací sady půjdou na odbyt i jinde... 

Naštěstí bych věřil, že orel mouchy neloví. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (97 hlasů)

Komentáře

In reply to by Kadlas (neověřeno)

Trvalý odkaz

pharmacie de garde colombes pharmacie leclerc queven therapie comportementale et cognitive vendee , pharmacie carrefour nimes ouest pharmacie bailly mozart , pharmacie lafayette valence therapie de couple outaouais pharmacie boulogne billancourt point du jour Calan Sr precio Ecuador, Calan Sr precio Ecuador <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/calan-sr-precio-ecuado… Sr precio sin receta</a> Calan Sr precio sin receta Comprar Calan Sr genГ©rico. pharmacie avignon chatellerault telephone pharmacie de garde tours Prozac precio Colombia, Comprar Fluoxetina 20 mg genГ©rico <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-fluoxetina… precio Colombia</a> Fluoxetina barato en la farmacia Fluoxetina precio sin receta. pharmacie bordeaux dimanche therapies hypnotiques (patrick hygonnet) , produit pharmaceutique medicamenteux traitement lumbago Comprar Augmentin 500 mg genГ©rico, Amoxicillina precio PerГє <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-amoxicillina-5… precio sin receta</a> Comprar Amoxicillina 500 mg sin receta Medicamento Amoxicillina nombre generico. traitement cochenille pharmacie lafayette avignon .

Zatím bez slepic

In reply to by Kadlas (neověřeno)

Trvalý odkaz

pharmacie savary angers pharmacie de auchan woippy Г  quelle heure Г§a ferme pharmacie poissy , pharmacie auchan bourges therapie genique mucoviscidose , pharmacie faubourg saint jacques beauvais pharmacie monge aix-en-provence rotonde pharmacie de garde lille Medicamento Solupred nombre generico, Solupred precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-solupred-n… Solupred nombre generico</a> Solupred barato en la farmacia Solupred precio PerГє. pharmacie bordeaux quai richelieu pharmacie bordeaux rocade CorelDRAW Graphics Suite 2021 por internet, Compra CorelDRAW Graphics Suite 2021 a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34769#>Compra CorelDRAW Graphics Suite 2021 a precios mГЎs bajos</a> Comprar CorelDRAW Graphics Suite 2021 CorelDRAW Graphics Suite 2021 barato. therapies systemiques pharmacie bailly amiens , pharmacie de garde zone agoe pharmacie yerville Compra Dexlansoprazole a precios mГЎs bajos, Comprar Dexlansoprazole 30 Mg sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/compra-dexlansoprazole… Dexlansoprazole a precios mГЎs bajos, Dexilant precio Ecuador</a> Dexlansoprazole precio sin receta Dexlansoprazole precio Ecuador. pharmacie la bailly pharmacie bordeaux achard .

Zatím bez slepic

In reply to by Kadlas (neověřeno)

Trvalý odkaz

pharmacie nansouty bordeaux horaires therapies breves brest pharmacie annecy parmelan , pharmacie veterinaire angers therapie comportementale et cognitive perpignan , therapie de couple separation pharmacie bordeaux saint augustin therapie streaming Ivermectina barato en la farmacia, Comprar Ivermectina 6 mg genГ©rico <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/ivermectina-barato-en-… precio sin receta</a> Compra Ivermectina a precios mГЎs bajos Ivermectina precio Chile. pharmacie mairie beauvais pharmacie de garde beaulieu sur dordogne Bimatoprost precio sin receta, Medicamento Bimatoprost nombre generico <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/bimatoprost-precio-sin… precio sin receta</a> Bimatoprost precio sin receta Comprar Bimatoprost sin receta. pharmacie saint victor amiens pharmacie beaulieu horaires , pharmacie angers patton pharmacie de garde grenoble Comprar Mobic 15 mg genГ©rico, Compra Meloxicam a precios mГЎs bajos <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-meloxicam-15-m… Meloxicam 15 mg genГ©rico</a> Meloxicam precio sin receta Meloxicam precio Ecuador. pharmacie des ormeaux aix en provence pharmacie argenteuil les coteaux .

Zatím bez slepic

In reply to by Kadlas (neověřeno)

Trvalý odkaz

medicaments grippe pharmacie lafayette en ligne pharmacie leclerc saint orens , pharmacie sextius aix en provence act therapy leaves on a stream , pharmacie auchan henin traitement sida pharmacie amiens sud burger king Medicamento Paroxetina nombre generico, Paroxetina precio Venezuela <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-paroxetina… precio Venezuela</a> Comprar Paroxetina 20 mg sin receta Comprar Paroxetina 20 mg genГ©rico. pharmacie amiens jean catelas pharmacie lafayette orthez Olumiant precio Chile, Comprar Olumiant 4mg sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/olumiant-precio-chile-… barato en la farmacia</a> Medicamento Olumiant nombre generico Olumiant barato en la farmacia. pharmacie auchan roncq tel therapies breves hypnose emdr imo (valerie marie bry) , pharmacie asnieres bourges traitement impetigo Compra Buspar a precios mГЎs bajos, Comprar Buspar sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-buspar-sin-rec… Buspar a precios mГЎs bajos</a> Buspar barato en la farmacia Comprar Buspar genГ©rico. pharmacie palix annecy pharmacie kenitra en ligne .

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Milán volá roušky roušky
Brusel loká piva doušky.
Co to ten Solvina mele?
Ať už táhne do prdele.
A tak táhli, táhli
vytáhli a zahli.

Průměrný počet slepic: 4.6 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

dajte se vy Češi a Slováci zas dokopy a zeberte k temu aj nás Záhorákú.

Průměrný počet slepic: 4.3 (10 hlasů)

zahorakof nig nesce :D :D :D
gdo ma ocuvat to vase dy ty ny ly :D :D :D

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

dojde deň a ešče nás budete pýtat a potom vám povíme volaco...!

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Problém je ovšem v tom, že Babiš je jen jeden a nevydrží věčně. Dříve či později na tom budem opět stejně blbě, jako dřív nebo okolo.

Průměrný počet slepic: 4.7 (24 hlasů)

Babiš demaskoval celý tzv. Demokratický blok jako neschopné žvanily. Aby jej někdo nahradil, byla by nezbytná generační obměna všech stávajících politiků. pak by se mezi nimi mohl objevit někdo nový, kdo by byl schopný Babiše nahradit. Dokud se lepší kandidát než Babiš nenajde, bude Babiš vyhrávat přes všechny průšvihy a výhrady k němu. Zatím nikdo lepší není.
Babiš ale ukázal, že je možné ignorovat neziskovky, kecy PAL o demokracii a lidských právech z dosavadních 30 let. Ukázalo se, že taková témata přitahují jen znatelně malou část lidí, ovšem o to uřvanější. Další politik s masovou podporou ve volbách téma lidských práv a demokracie opustí nebo je bude zmiňovat jen na okraj.
Je to jako s Čínou. Dlouhou dobu vládla mantra, že demokracie a lidská práva = ekonomický úspěch. Příklad Číny ukázal, že to vůbec není pravda. Obdobně Babiš ukázal, že agenda demokracie a lidských práv neznamená automaticky úspěch ve volbách.

Průměrný počet slepic: 4.9 (26 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

byl Václav Havel. Jeho pohrobci a následovníci to nikdy nepochopili a nepochopí; připomínají adamity.

Průměrný počet slepic: 4.6 (32 hlasů)

na zdi obtáhne Asfalťák.

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

S těmi Adamity jste mě nadchl, konečně konstruktivní návrh!

Svléknou se sami,
natření dehtem a posyp peřím zajistí místní komunity.
Doporučuji uvolnit zásoby peří ze státních hmotných rezerv, dehet lze s výhodou nahradit kontaktními lepidly(asfalt a dehet je jen pro nás, asfaltovou elitu!).

Problémem je nedostatek jízdních oslů.
Lze vyřešit párováním chvilkových miliónových Adamitů.
Po půlhodině by se střídali v pozici jezdce a dopravního bioprostředku.

Průměrný počet slepic: 4.6 (20 hlasů)

Ládiku,
teď jste naštval škebličku (scallopa). Sáhnout mu na Vencu Veškrnu, to je u něj rovno svatokrádeži! Naštěstí pro nás scallop není schopen vnímat jemné nuance českého jazyka, jinak by už umřel pradávno. Scallop je ten úplně nejhorší elf, co jsem kdy potkal.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Agenda demokratury - pardon - demokracie a "lickich praf" znamená úspěch pouze u nepoučených a nepoučitelných.

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

Targusi,
až zítra k večeru dojde scallopovi, co jste napsal, jebne mu ve škebli. A vrchní elf jej nepochválí. Takových hodin snahy scallopa v diskuzi a žádný výsledek!

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nechápu jak a čím Babiš demaskoval demokratický blok jako žvanily. Všechna opatření k zastavení koronaviru MUSÍ dělat vláda a nikdo jiný. Demokratický blok žádná opatření dělat nemůže. Mudr Svoboda v parlamentě kritizoval nedostatek respirátorů už v únoru, a není jich dost pořád.
Že agenda demokracie neznamená úspěch ve volbách dokázalo už NSDAP a nakonec i komunisti, ti také měli vždy 99%

Průměrný počet slepic: 1.8 (11 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

že ony ty národní státy je, myšleno úroveň EU, nechtějí k ničemu pustit.
Ještě toho trošku, už toho posrali dost!

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Když odhalujou a potíraj ruský a čínský spióny, nesnášenlivce, fašisty, xenofóbníky,
ruský zaprodance, fejkňůzáky, zrádce evropskejch hodnot, panslavisty a další
a další jim podobný zločince, když zachraňujou s grétou planetu proti uhlíku, když
zachraňujou libe-demo-EUhodnoty a kde co jinýho ještě, tak jsou jejich moudra všude.
V naší jejich TV, v rádiu, v novinách, v těch správnejch elfama prověřenejch a kdoví kým vším
podporovanejch internetovejch stránkách, v průvodech žalobníků do Belgie, kádrujou a hulákaj
na pódiích s milionchvilprdama a tak. To všechno uměj dokonale. A co z nich leze za návrhy
opatření teď ???? NIC, NIC, NIC. Najednou se dozvídáme, že oni teď nic nemůžou .......... :):)

Hezky o tom povyprávěl ten EUnárodovec, ten z Jezerky. Jo a ještě čekám na toho Řeporyjce - ten
taky nikdy nezklame. To jsou ty správný od demobloku.

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

rk,
ti neschopní žvanilové jsou jak eurokomisaři. Mají plnou hubu keců, dokud o něco nejde. Jakmile je průšvih, zalezou nebo škodí. Jindy politici Demokratického bloku navrhují opatření a hlásají ohnivé projevy, jak to ten Babiš dělá špatně. Teď vyjma principála z Jezerky drží ústa a klepou se strachy, aby nepotkali koronavirus.
Jsou to žvanilové a neschopní taky.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

V životě národů a států jsou období, kdy se vynoří osobnosti, vůdcové, kteří v době hrozné situace nadchnou davy obyčejných Antoušků. Jsou to lidé, kteří vidí svět za obzor dopředu a je jim divné, že ti ostatní ne. A jsou to lidé, kteří jsou ochotni se "nechat zakovat do válečného krunýře, co želva (Merle)" a i v době beznaděje vést ostatní.
Panna Orleánská, Jindřich IV. Navarský, Oliver Cromwell, Napoleon Bonaparte, Winston Churchill, z našich Sámo(?), Jan Žižka a Jan Hus, T. G. M., Edward Beneš, Klement Gottwald, Ludvík Svoboda. Mnohým z nich leccos scházelo a třeba i něco přebývalo.
Nyní jsme v době, kdy potřebujeme zase někoho, kdo vidí za obzor, je ochoten "se nechat zašít do válečného krunýře" a vést národ.
Z těch co v minulosti chtěli tuto funkci zastávat tu ještě máme:
Němcovou, Topolánka, Nečase, Špidlu, Sobotku, Paroubka, profesora Fialu, Kalouska, gen. Pavla, Drahoše....... a možná řadu dalších.
Jen mi jaksi nepřipadá, že by se do díla někdo z nich nějak moc hrnul.
Můj tip je setrvalý a zde jej každý zná. Mám vůči němu řadu výhrad jasně sepsaných na mém Mlýně (ne jenom, víš, nějak mne sere), ale konkrétně. Ale to už tak bývá, když tajemník sir Humphrey v seriálu Jistě pane ministře přemlouvá ministra „Jima“ Hackera, aby se dal na dráhu premiéra, říká mu, že premiér musí disponovat killer instinktem, česky řečeno, musí být taky dost hajzl. Tož ani náš premiér, co nás má vůdcovat, nemůže být holoubek šedý a miláček kavárny jako jeho předchůdce Slabinger, víme Godote? Máte lepšího Žukova?

Průměrný počet slepic: 4.8 (28 hlasů)

...za obzor byli v očích veřejnosti skoro vždycky blázni, jednoocí viděli aspoň horizont a většina si o tom tak trochu nechala vyprávět, když měla čas ve svém osobním životě. Z mého pohledu! Jinak můj oblíbený R. Bradbury: Mládí se dívá jen dopředu, protože za sebou nemá ještě co vidět. Stáří se ohlíží, aby zhodnotilo svoje vzpomínky a ti uprostřed jsou tak zaujati současným děním, že kvůli němu nevidí v podstatě nic. Je to samozřejmě moje parafráze, protože nevím, kde bych to v tom jeho Almanachu hledal, má cca 400 stran +-autobus.

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)

Tak nevím, zda smysl pro humor ztrácíte, nebo jste ho nikdy neměl.....
Pořád omíláte do kola to samé, i když jsem vám vysvětlil (opakovaně), jak to vidím já.
Sere, no, co naděláte? A mluví jako Husák...
:-)

Průměrný počet slepic: 3.2 (13 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

my spolužáci ze střední, asi po 1000 letech. Půlku spolužaček jsem nepoznal. Ale potěšila mne naše třídní profesorka (čeština, ruština), která vypadala hodně podobně, jako když jsem jí viděl naposledy. Na pohled moudrá až osvícená dáma (Pražanda). První co předvedla bylo, že zaútočila na Babiše. Prý ty motýle, atd.. Připomenul jsem jí, že stejně jako Babiš i já, byť Moravák, jsem přišel po dlouhém exilu pod Říp také z Blavy a že jsem u ní sice měl pochvaly za slohové práce a referáty, ale abych nepropadl z češtiny, opravovala mi ta dobrá dáma slovakismy a jiné gramatické chyby. Prý si to nemám brát osobně, řekla mi. Neberu, akorát nechápu, jak může rozumným lidem vadit, že někdo řekne motýle a sysle a je paf z Kalouska, který mluví jako Biblí Kralická.
Ano Godote, pokud jde o mé Čechy a Moravu, ztrácím humor, když jde do tuhého. Máme tu jako rodina rodokmen daleko za obzor dozadu, vždycky jsme loajálně s touto zemí byli, nikoho nenapadlo emigrovat, vždycky někdo z nás sloužil v uniformě, modrá knížka byla sprosté slovo, CIA, KGB, ani BND nebyly firmy, o kterých bychom nevěděli, že nehájí náš zájem a stejně tak zaprodanci, kteří jsou na jejich výplatních listinách až dosud. Švejka jsme si rádi přečetli, ale nebyl vzorem našeho jednání.
Ano, když jde do tuhého zemi, jejíž duchovní centrum je svatováclavská kaple za Zlatou bránou, ztrácím humor.
Ostatně, nenapsal jste, jakého hejtmana jste zvolil Vy.

Průměrný počet slepic: 4.9 (26 hlasů)

Jediného "hejtmana", kterého jsem mohl volit napřímo byl Zeman a to jsem také učinil (v obou volbách) , byť s významným vnitřním odporem. Ale přece jen mi vyšel o nějaké to procento lepší než kníže a Drahoš.
Jiného hejtmana jsem napřímo volit nemohl, ale do PS jsem volil Ilonku Mauritzovou (ODS), kterou znám osobně víc jak třicet let a mám k ní tu důvěru, jakou jen lze k politikovi mít (tj. omezenou politikou). Je to manželka mého ještě dlouholetějšího kamaráda, aby bylo jasno. Dáma s neposkvrněnou (politickou i jinou) pověstí, zakladatelka kdysi dávno soukromé střední a pak i vysoké zdravotnické školy, jež se pak stala součástí ZČU. Děkanka, rektorka a zase děkanka na ZČU. Teď holt politička, vlastně na stará kolena.... (to jsem přehnal). Drobná žena železné vůle, řekl bych.

Pro vaši informaci - spolek ANO v našem městysi je spolek idiotů, nejdříve vedený Pavlem Šrámkem (také osobní známý, ovšem ne kamarád), o němž vím ledacos (brácha mojí kamarádsky novinářky, ale především bývalý partner mojí další kamarádky - mají spolu syna asi 15 (?) letého. Ten ovšem dostal rozum, když se dostal do těžkého byznysového (nikoliv politického!) střetu s Burešem/Babišem. Šlo o nějakou bioplynovou stanici a dotaci. Jak šlo o prachy, Bureš/Babiš s ním bez váhání zcela bez skrupulí zametl. Tak už to v byznysu bývá, ne? V politice, postavené na byznysu taky, není se tedy čemu divit, to jen Pavel Šrámek se divil... Pro úplnost doplním, že náš současný primátor Baxa je podle mého názoru sebestředný blb, dirigovaný (dalším mým kamarádem) Romanem Jurečkem a jedním člověkem, jehož jméno se v Plzni ani nesmí vyslovovat (a vy jste ho v životě neslyšel).
Nyní vede v našem (statutárním) městysi ANO člověk jménem Roman Zarzycký. Z osobního kontaktu musím konstatovat, že je to hajzl non plus ultra. I z kontaktů zprostředkovaných (a pro mě navýsost důvěryhodných) pak, že je to lhář, podrazák a psychopat. Jediný slušný člověk z ANO, kterého znám osobně (a fakt taky hodně dlouho), je Petr Fišer (zvaný Fíša), zakládající člen toho spolku v našem městysi (tedy ještě v časech, kdy to nebyl výtah k moci) - ale ten je teď na vedlejší koleji a vyšší politické ambice (protože je velmi chytrý) nemá - je jen členem městského zastupitelstva.
Bureše/Babiše jsem volit nemohl, u nás nekandidoval, a tu jeho skvadru tady u nás už vůbec, což jsem vám právě vysvětlil.
Tož tady to máte "černé na bílém". Ono u nás v gubernii je to přece jen trochu jinak, než v matičce stověžaté.
Pokud budou na podzim volby krajské, je pro mne nevolitelná socdem rychlokvaška Bernard (politické dítě Milana Chovance, který nějak zmizel z obzoru, alespoň já ho dlouho neviděl), nějak mu ta sázka na socany neklapla. Sám teď neví co dělat, ke komu se přidat, nebo zda sám nebo zda vůbec?? Na hejtmanku (když se ptáte na hejtmana) kandiduje už výše jmenovaná Ilonka Mauritzová a protože rád dávám na vlastní názory a zkušenosti, má to u mě (asi nejspíš možná) jisté.
A co vy, vyprávějte, jaké máte osobní zkušenosti s ANO. Osobní, ne z novin a politických prohlášení! Jsem na ně fakt zvědav.

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)

Godote,
napadají mě hned tři jména. Petr Štrunc a Jiří Pospíšil a Juraj Podkonický.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Gerde, vy jste slušný člověk (ale on Laco taky, já vím) a tak zasloužíte slušnou odpověď.

1. Petr Štrunc je můj ne snad kamarád, ale dobrý známý. A dobrý chlap, potkáváme se v jeho fitku na Slovanech. Prostě tvrdý businessman. Zocelený školou života. Přesně takový, jaké si lidé vycinkali 30 let tomu zpět. Ale není to podrazák, prostě jen …. no prostě člověk jdoucí si za svým.
2. Jiří Pospíšil je něco tak odporného, že se bych ho nedotkl ani dlouhou tyčí, a s jeho sexuální orientací to nemá nic společného. Dlouho ho krmil Roman Jurečko, jak je to teď to nevím.
3. Podkonický? Nevím, to mě vůbec nenapadlo. V letech 2000 - 2012 jsem se motal kolem konkurzů, ale v Praze. Nemyslíte spíš toho.... … kurva, jak se ten člověk jmenoval? Jo, aha. Martin Roman. No prý teď žije a s celou rodinou studuje v Anglii. No, ten už se nevrátí a co neví nepoví.

Ne, jméno toho člověka, pokud nejste skutečně v našem statutárním městysi úplně in, znát nemůžete. Já jsem sice už starý statečný starobní důchodce, ale jmenovat ho nebudu.

Zatím bez slepic

Gerde, vy jste slušný člověk (ale on Laco taky, já vím) a tak zasloužíte slušnou odpověď.

1. Petr Štrunc je můj ne snad kamarád, ale dobrý známý. A dobrý chlap, potkáváme se v jeho fitku na Slovanech. Prostě tvrdý businessman. Zocelený školou života. Přesně takový, jaké si lidé vycinkali 30 let tomu zpět. Ale není to podrazák, prostě jen …. no prostě člověk jdoucí si za svým.
2. Jiří Pospíšil je něco tak odporného, že se bych ho nedotkl ani dlouhou tyčí, a s jeho sexuální orientací to nemá nic společného. Dlouho ho krmil Roman Jurečko, jak je to teď to nevím.
3. Podkonický? Nevím, to mě vůbec nenapadlo. V letech 2000 - 2012 jsem se motal kolem konkurzů, ale v Praze. Nemyslíte spíš toho.... … kurva, jak se ten člověk jmenoval? Jo, aha. Martin Roman. No prý teď žije a s celou rodinou studuje v Anglii. No, ten už se nevrátí a co neví nepoví.

Ne, jméno toho člověka, pokud nejste skutečně v našem statutárním městysi úplně in, znát nemůžete. Já jsem sice už starý statečný starobní důchodce, ale jmenovat ho nebudu.

Zatím bez slepic

No vidíte, a já jsem myslel že řízení politiky rodinnými a spřátelenými klany zavedl až Babiš. A ono už to u vás funguje pomalu 30 let.

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

Nebuďte troškař.
Podstatně déle.

Průměrný počet slepic: 3 (5 hlasů)

co je zač "Techmania Science Center, o.p.s." do kterého od r. 2006 do r. 2014 zahučelo ze SR 181 mil. Kč.
Nebo "Quality for life, o.p.s" (do r. 2009 Vysoká škola v Plzni, o.p.s.), která v letech 2002-2008 spotřebovala 57 mil. Kč na dotacích ze SR (nad rámec "dotací na žáka").
Nebo třeba "Food works, s.r.o.".
A Ogrea, Health&Safety, Delex, Rehablitační zařízení M+P, JCI Pilsen...

Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)

Ten poměr slepic je asi zasloužený. Babiš je určitě člověk s kterým bych nemohl kamarádit. Teď se ukazuje , že je pro válku dobrý. Lidi okolo něj jsou zmetci (většina, ne všichni), Babiš je výtah k moci. Jirmanovou bych u nás taky nemohl volit. Bohužel lidi nevyměním a tak stále volím menší zlo.Je to snad někde jiné? Nicméně volit někoho z ODS je opravdu zoufalost a proto dávám slepice tři.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Topolánek i Paroubek byli dostatečně energetičtí na to, aby si s nynější krizí dokázali vyrovnat stejně jako Babiš.

Průměrný počet slepic: 1.7 (15 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Promiňte, buď si děláte srandu a nebo jsme každý zili v jiném státě. Topolanek se svými batohy a zlodejnami by to určitě zvládl pro sebe a Daliky ale nám by akorát ukázal prostrednicek, pardon, že jsme jedničky

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Promiňte, buď si děláte srandu a nebo jsme každý zili v jiném státě. Topolanek se svými batohy a zlodejnami by to určitě zvládl pro sebe a Daliky ale nám by akorát ukázal prostrednicek, pardon, že jsme jedničky

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

cyp.
Topolfýrer byl energický pokud měl pod palcem Dalíka, aby za něj pumpoval prachy bokem ze státních zakázek. A dokázal takřka položit monopolního dodavatele tepla pro obyvatele Práglu, což - musím přiznat - je opravdu majstrštyk. Takových po světě opravdu moc nepobíhá.
Nic, ale opravdu nic víc.
Pardon, zapomněl jsem na jeho pobíhání po loďce ve Středozemním moři s nahatým pérem, to ano.
A Paroubek byl především mluvka a kecal, který se v závěru takřka nehnul od tabulek průzkumu veřejného mínění. Točil se na něm jak korouhvička. Jinak nula nic, neboli naprosté hovno.

Průměrný počet slepic: 4.2 (11 hlasů)

když dělal na Energoprojektu. Je to vůdcovský typ, udělali ho velitelem autobusové výpravy na Gerlach, jel jsem taky. Zastavila nás až Horská služba na Sliezskom dome, bo hmla, vichrica a vodorovný dážď, bylo tam +5°C. Mi to urvalo pláštěnku, připnutou vojenským opaskem k tělu.. zůstal jen pásek pláštěnky pod opaskem. Sešli jsme Ostrvou na Popradské. Mirek se s ničím moc nesral, ale byl to parťák. Nevím jak ve VAE - tam mám jenom jednu osobní zkušenost - přiběhl s obálkou na veřejné výběrové řízení 5 minut po 12h a vyhrál (akce byla za 40mega, cca r. 1995-6).

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Bude brzy zaveden, roušky ,respirátory nejsou a moc jich ani v dohledné době nebude. Já tipoval při dosažení 400 nakažených, ale prý už v pondělí podle některých výše postavených.
Tak se držte.

Průměrný počet slepic: 4.7 (10 hlasů)

pripadov a pelle zvolava vladu na dnes a ide utahovat skrutky.

Takze sleduj a z a dva dni to mate i vy.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

V pondělí jich bude už 400.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Současná situace je jasným důkazem selhání tzv. liberální demokracie, která není ani demokrací, ani liberální. Jedná se o pokračování komunismu jinými prostředky - vláda nikým nevolených partiček nad mlčící většinou. Velice dobře nastavený systém zdravotnictví jsme obětovali zisku pár lidí. V zájmu šetření nákladů zdravotních pojišťoven se zlikvidovalo množství lůžek v nemocnicích a na prvním místě byla infekční oddělení v okresních nemocnicích (pro Hrušínské - okresy zrušeny nebyly, jen byly zrušeny některé okresní instituce, jako byly okresní úřady a okresní ústavy národního zdraví = okresní nemocnice).
Komunisty provedená reorganizace státní správy v roce 1960 nebyla připravena žádnými amatéry, ale profesionálními geografy. Měl jsem svědectví od jednoho z nich - Libora Krajíčka, který mi potvrdil, že při rozhodování byly použity jen odborné ukazatele. Stále více, v různých oborech, nabývám přesvědčení, že zrušení okresních institucí, které provedl Zeman s podporou Klause a lidovců (ještě nedávno jsem slyšel jednoho z nich, Libora Ambrozka, toto opatření obhajovat) bylo jednou z největších hloupostí, které se politici v Česku dopustili.
Okresní ústavy národního zdraví byly nastaveny tak, aby byl každý okres z hlediska zdravotního soběstačný a poskytoval veškerou potřebnou péči. Krajské a fakultní nemocnice už měly být jen třešničkami na dortu, které se staraly o vývoj oboru. V každé okresní nemocnici bylo infekční oddělení, které v době klidu (před bouří) pochopitelně vykazuje malý počet výkonů, a tak se snadno rušily. To byla velká chyba, protože se dávno ví, že epidemie a pandemie, podobné té současné, musí přijít.
V každém kraji byla zakonzervována jedna celá nemocnice, která se měla aktivovat v době mobilizace a měla být obsazena částečně vojenskými lékaři, částečně doplněna z civilních zdravotnických zařízení. Jak by se nám v současné situaci hodily!
Mimochodem, vojenská nemocnice v Těchoníně byla také založena za minulého režimu a je jen štěstí, že se nepodařilo ji zlikvidovat. Nyní se může hodit, až se (velmi malá) kapacita běžných zařízení vyčerpá.
Státní hmotné rezervy byly udržovány na úrovni potřeby šesti měsíců. Jak se nyní jen tak dovídáme, tak tam jsou zásoby potravin jen na pár dní. Proč v nich není dostatek respirátorů, "umělých plic" a rukavic na jedno použití? Zde také stát šetřil na nepravém místě!
Nemluvím už ani o hygienické službě, která také byla postižena restriktivními opatřeními. Jak by se nyní hodili zkušení hygienici při uplatňování hygienických opatření. Naštěstí se okresní hygienické stanice formálně zrušily, ale jako územní pracoviště krajských hygienických stanic fungují dál.
Stát selhal, to je zjevné. Vina Babiše je jen malá, většina selhání se stala za jeho předchůdců a vzhledem k tlaku samozvané "demokratické" opozice a prestitutů neměl sílu něco změnit (pokud by vůbec něco měnit chtěl).
Souhlasím s Vidlákem, že opatření přišla se zpožděním 3 týdnů, ale Babiš je nemohl dříve zavést, protože by jej prestituti typu Pavla Šafra umlátili (však se o to mnohonásobný šéfredaktor Pavel Šafr a jeho miláček Bohumil Doležal pokusili - raději to ani nečtěte, to se fakt nedá číst).
Takže mi nezbývá než se rozloučit - s některými kolegy zde na diskuzích se už po odeznění pandemie nepotkáme, možná, že ani já už mezi nimi nebudu. Protože jestli je smrtnost v celosvětovém průměru cca 7,3 %, v seniorských kategoriích je mnohem vyšší (u věkové kategorie 80+ činí podle současných zjištění Světové zdravotnické organizace 21,9 %).
Pokud je počet nemocných nízký, daří se smrtnost snižovat napojením na umělou plicní ventilaci. Jakmile bude vyšší, nebude zařízení pro umělou plicní ventilaci dostatek a pro lékaře dojde na Sofiinu volbu - koho zachránit a koho nechat zemřít. Samozřejmě budou mít přednost mladí lidé. Je to tak v pořádku, tak to přijměme s pokorou vůči lékařům i těm, co to přežijí. Nemusíme už být tak pokorní k politikům, které jsme si platili, aby připravili stát na takovéto situace. A znovu opakuji, věděli jsme, že k pandemii dojde, a bylo jen otázkou kdy? a kde?

Celosvětová statistika je na stránkách:
https://www.worldometers.info/coronavirus/

Pár rad, pro ty, kteří to nechtějí vzdát:
Senioři by se měli zavřít doma a s nikým se nestýkat, ani s příbuznými.
Měli bychom si často a pořádně mýt ruce a obličej mýdlem. V situacích, kdy nebudeme mít vodu a mýdlo po ruce, můžeme desinfikovat ruce a povrchy předmětů 70 % alkoholem.
Udržovat vysokou hladinu vitaminů v těle, především vitaminu C, který se nedá prakticky předávkovat a značně zvyšuje odolnost organismu (nedostatek vitaminů je jednou z příčin toho, proč v zimě bují chřipkové epidemie, které s příchodem jara odeznívají, což ale nebude patrně případ této pandemie).

Průměrný počet slepic: 4.7 (38 hlasů)

Abychom se ještě viděli, doporučuji: kys. L-ascorbová - vit. C pulver (drogerie DM, 100g cca 70,-) a jedlá soda (prod. natural, bez hliníku) 2:1 do vody, 4-8g denně (vit. C). Ve vodě s citronem se zvyšuje účinek v.C cca 20x.
"Šarlatáni", kteří věří v kysličník chloričitý, budou mít nyní příležitost rychle se přesvědčit (nejlépe na někom jiném), zda na vira funguje či naopak.

Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)

Nejlepší by asi byla stejně vejmrda (jablka s křenem?), protože kvalitní křen má třikrát víc vitaminu než citrón. Plus nějaké silice, které jsou jako přírodní dezinfekce. Jenže o kvalitní křen těžko zakopnout, takže aspoň strouhaná jablka, mrkev a citron, třeba? Všechny přírodní produkty fungují lépe než ty umělé. Díky babkám kořenářkám vím, proč a co, kde a kdy použít :) Já tu zase pindám a akorát do sebe nalejvám tekutý víno a o vitamínech není na vinětě ani řádku. :-)

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Jo vejmrda je taky dobrá v různých provedeních (minus 1).

Zatím bez slepic

...by podle mne prospěly 14 denní mrazíky, ale s tím se už dnes nedá počítat.

Průměrný počet slepic: 2.3 (4 hlasů)

Kysané zelí! Nejlépe z Křimic.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)