Covidioti

Autor

Včera to už zaznělo v diskusi. Babiš s Hamáčkem a Prymulou konají a jejich odpůrci z opozice i z řad angažované veřejnosti jim zvolna okopávají kotníky. Česká televize nezapomíná zdůraznit, že roušky přivezl Ruslan díky NATO, Kalousek mluví o předražených respirátorech a tetelí se radostí, že to nejsou respirátory vyšší třídy, ale té nižší, což je v jeho očích flagrantní selhání. Na fejsbučku občas problesknou různé příspěvky o tom, jak to Babiš nezvládá, jak je to vlastně on, kdo nás uvrhl do katastrofy a jak by nám Čína za koroňáka měla platit reaparace. 

Piráti zatím mlčí, ale určitě si už sbírají argumenty. Jediný profesor Fiala asi nebude problém, protože to byl blbec odjakživa a svými řečmi už nemá co by vylepšil nebo zkazil. 

Šafrovo fórum dává rozhovory s různými pseudoodborníky, kteří halasně omílají co by, kdyby. Jedním z vrcholů odpornosti bylo obvinění vlády, že proti koroňáku nasazuje děti - tedy studenty čtvrtého a pátého ročníku medicíny. Uvedeným dětem je tedy okolo dvaadvaceti. Alespoň ale víme, jak se dělají kritéria na syrské dětské sirotky. 

První, co bych zdůraznil, že většina dnešních kritiků má pocit, že za pár týdnů se všechno vrátí do normálu. Asi poslouchali Pokáčovu koronavirovou písničku, kde písničkář mluví o tom, že to přejde, než se nadějeme. Jen tak to nepřejde. Pokud nechceme mít druhou vlnu, budeme ještě pěkně dlouho zavření doma. 

A hranice se západní Evropou budou zavřené a zavřené. Bude se měřit, dezinfikovat, budou nekonečné kolony kamionů. Italové už mají denní porci mrtvých jako za Lybijského tažení. A pořád to ještě nemají pod kontrolou. Prý budou zastavovat zemi a nechají doma úplně všechny, co nejsou nezbytní pro chod státu. I kdyby to zabralo, projeví se to až za tři týdny a to už budou mít mrtvé v počtu tisícovek denně. 

A vůbec všechny státy (na západ od nás), co daly průchod lidským právům a demokracii, ti za demokracii zaplatí opravdu řádnou daň. Tak velkou, že se leckdo bude ptát, jestli za to stála.  Tím mě totiž odboural Andřej Neff - Čína zvládla epidemii díky pošlapání lidských práv. Takovou větou mě oblažil v televizi. Zdál se mi rozumný, ale asi bude nutné ho zařadit do patřičné škatulky. 

A teď si vezměte situaci v Británii, Německu i té Itálii... Tisíce mrtvých, také nemají roušky, také nemají ventilátory, také nemají vybavení, také nemají lidi. Na začátku to také podcenili a mnohem víc než my a na konci mají na milion obyvatel podstatně víc mrtvých. K tomu připočítejte mrtvé, kteří sice nedostali koronavirus, ale umřeli díky přetíženému zdravotnictví na nějakou banalitu. Pak připočítejte různé kolaterální ztráty, vynásobte to dvakrát, protože presstituti to tak udělají a máte zhruba výsledek, který vyvolá otázky, touhu po odpovědích a bude se hledat obětní beránek. V tomto případě spíš obětní stádo. 

V tomto ohledu se nebudeme lišit od zbytku Evropy, pandemie je sviňa. 

Mají vládní potentáni jinou šanci než si udělat nějakou pseudodiktaturu, pokud nechtějí do basy nebo na šibenici? 

Všichni ti dnešní covidioti, co jsou chytří jak rádio, kteří teď bijí Babiše po hlavě jak to podcenil a jak neuměl zařídit roušky, jak to dělá špatně, ti všichni každým slovem zařizují, aby se Andrej stal autoritářem. Oni tam teď dělají co mohou, byli jsme vlastně první v Ojrópě, kteří začali s pořádnými opatřeními a až bude po všem, tak jim slibují hromadné žaloby, soudy a nejspíš i vězení? Právníci jako Sokol a další bazírují na tom, že vláda chybně vyhlásila stav nouze, podávají žaloby a slibují zastupování i dalším lidem. 

A co teprve v té Itálii? Tam mají teprve řádné máslo na hlavách. Tam jde vládním představitelům vysloveně o kejhák... Tisíce mrtvých  a co nevidět bude tisícovka mrtvých přibývat každý den. Až to pomine, oni tam také mají kované demokraty, kteří budou požadovat hlavy v naději, že se proderou na jejich místa. Má tam vláda jinou šanci, než znovu vzkřícit Musoliniho? Jestli nechtějí skončit po zbytek života v lochu (nebo mrtví) vlastně přímo musejí zavést diktaturu a nemají na výběr, protože jejich protivníci jim jinou šanci dát nechtějí.  Prostředky na diktaturu teď každá vláda bude mít.  

V Německu i Británii bych to viděl podobně. Podceněná situace kancléřky a premiéra... Mraky mrtvých a totálně rozstřelená ekonomika. A mladí moderní dynamičtí jinoši, kteří se třesou na to jak budou zavádět svoje utopie. Má německá vláda jinou šanci, než ty volby odpískat? A v Británii? Má Johnson jinou šanci, než se stát Churchillem jak za války? Bez voleb? 

Čím více teď bdou různá Kalousci vyskakovat, čím více se objeví na fejsbučku výzev na hromadnou žalobu na Babiše, čím více do všeho budou šťourat různí chytráci a rádobyelity, tím spíš se dočkají svého Putina. Babiš tu veřejnou podporu mít bude. Stejně tak bude mít v rukou hospodářství, policii i armádu. Každá opoziční žádost o Babišovu hlavu je jen dalším krůčkem k tomu, aby tu žádná opozice nebyla. Aby byla smetena, zničena a pozavírána a za jásotu davů zde nastaly nové pořádky.  

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (92 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Okreska se vine úhlednými poli a sady – dlouhá, hladká a beznadějně liduprázdná. Kam až oko dohlédne, až k horizontu, ji lemují žírné lány a ovocné stromy, tu a tam proložené věžičkami zvoniček a kříži u cesty. Jaro už očividně vypuklo, avšak nikdo neseje, nikdo nepřipravuje jabloně či meruňky na budoucí sklizeň.

Ako to vlastne bude s tohtorocnymi pestovatelskymi pracami - hm? Bo toto vyzera plano....

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

je venku bílo a mrzne.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Poprosil bych vážené diskutenty o radu.
Nevíte někdo, kde bych sehnal, nebo kdo by ušil ochrannou roušku na moji peněženku?
Po sice namáhavém ale zdárném zvládnutí současné epidemie nastoupí další pandemie a sice Korunavirem 20.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by Tekutý Prd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tekutý Prd.
To jsou ale starosti,Vy nemáte ženskou?

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

In reply to by Tekutý Prd (neověřeno)

Trvalý odkaz

peněženky je možná prostřednictvím plastové jídelní krabičky. Pozor, ochrání pouze před koronavirem ale ne před korunavirovým absťákem.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pokud máte jakýkoliv přípravek na zavírání konzervových plechovek, je rada jednoduchá:
Noste s sebou peněženku do jakéhokoliv obchodu zásadně jen uzavřenou či zaletovanou v konzervové plechovce.

V žádném případě však s sebou nesmíte zároveň nosit otvírák na konzervy !

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Už se nám ty žaloby začínají chystat, dělostřelecká příprava sílí: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/selhani-zeny-ktera-mela-chranit-cesk…

Přesto se do článku vmísilo několik disharmonických tónů, u kterých se doufá, že se přehlédnou:
1) Těch 10 000 roušek v zásobách objednala ještě Emmerová v roce 2004 a od té doby ŽÁDNÝ z ministrů navýšení nepožadoval. Máslo mají na hlavě tedy všichni od té doby a někdejší pan poradce Cikrt ví, proč se vyjadřuje opatrně.
2) Současné dodávky sice zařídil Hamáček, ale bez kontaktů Zemanových lidí s Čínou by k tomu nejspíš nikdy nedošlo.
3) Autor naprosto ignoruje kontext (domácí i evropský) mezi 2. a 12. 3. - světový i domácí. Přistupuje k tomu z pozice generála od půllitru pět století po bitvě. Bude požadovat totéž pro Merkelovou, Uršulu, Johnssona, Rutteho, Macrona...?

Přemýšlím, zda si autor uvědomuje, že vlastně říká:
1) Selhali Rath, Julínek, Filipiová, Jurásková, Heger, Holcát, Němeček, Ludvík, Vojtěch, přičemž posledně jmenovaný měl jen toho peška, že byl zrovna v úřadě, když se to odehrálo.
2) Bez toho hnusného nedemokratického Zemana a té hnusné Číny a jejich vztahů, do kterých se i na seznamu a novinkách buší několikrát denně po celou dobu Zemanova úřadování bychom měli akorát houno... Vlastně zda bychom neměli žalovat i všechny ty novináře a hřiby...

Průměrný počet slepic: 5 (17 hlasů)

In reply to by standa.e (neověřeno)

Trvalý odkaz

standa.e.
Je potřeba říci v lednu v únoru,by je Čína stejně nedodala,měla dost starostí doma.
Jak vidíme stejná situace s roušky je všude u toho mne napadá,to jsou zbytečné výdaje rozjeté ekonomiky.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ad Čína: Přesně. Vždyť jsme jim sami chtěli poslat něco z našich na pomoc... Než se ukázalo, kolik jich doopravdy máme.

Prostě i to zdravotnictví funguje jako "moderní" průmysl - na doraz, bez rezerv, až k nejbližšímu zhroucení.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by standa.e (neověřeno)

Trvalý odkaz

Troufnu si tvrdit, že největší podíl na devastaci zdravotnictví a všeho co s tím souvisí tedy překotná privatizace nemocnic, rušení lůžek, hafo zdr. pojišťoven, kterých provoz stál zbytečné náklady atd. vlastně škrcení všeho a kde se dalo má z velké a zřejmě podstatné části na svědomí na svědomí tato trojka:
Julínek, Cikrt, Šnajdr
Bylo naše štěstí, že včas vypadli jinak bychom na tom byli pravděpodobně ještě hůř.
Co se týká Ratha, tak ten má sice svoje máslo na hlavě, ale byl to on kdo jako ministr stabilizoval např. zdravotní pojišťovny. A to jak se s ním snažili zatočit dlouho předtím než se chytil na udičku také vypovídá něco o tom, že jim zřejmě šlápl do báboviček. V minulém týdnu bez povšimnutí proběhla zpráva, že byl ukončen soud v jeho prospěch ohledně nařčení soudcem? Jirátem o nalezených milionech. Ne v té krabici, ale těch pod podlahou.
Zdravotnictví bylo nejspíš po celých téměř třicet let klondajk.
A ten poslední, Vojtěch, to teď schytal s plnou parádou.

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Fíša to zmákne .. :))

1/2 Babiš, Hamáček, Schillerová. Klanět se čínským rouškám koupeným za české miliardy hraničí s vlastizradou! V čase ohrožení zdraví lidí se nechutně hraje o mocenský vliv v naší zemi.
Pavel Fischer
@PavelFischer
·
19 h
2/2 Je nutné okamžitě začít vyrábět respirátory, ventilátory a testovací sady v Evropě. Suverénní země se neklaní, suverénní země něco dělá. Hodlám toto téma vnést do Senátu.

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

In reply to by mamina (neověřeno)

Trvalý odkaz

chytrý.
Určo bude i krásný a mladý.
Tak mladý, že by si měl dávat dobrý pozor, aby se z toho neposral...

Ale samozřejmě, když je epidemie v plném proudu, je nutné vnášet témata do senátu. Soudruh Fischer to ví.
Ó, my se máme.

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)

In reply to by mamina (neověřeno)

Trvalý odkaz

V Evropě? To celý on. Chce se mi zvolat jo kulový. U nás by se to mělo všechno vyrábět i kdyby to měly být státní podniky.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

když se dívám na WM - https://www.worldometers.info/coronavirus/, ja je možné, že úžasné západní demokratické, lickoprávní, svobodné a jánevímjakéještě státy NEzvládají korunáče mnohem hůř než hnusná odporná nelidská Čína nebo stejně hnusný, odporný muslimácký a SANKCIONOVANÝ Írán.
Co děláme my líbodémo špatně, že to ty trapky rozvojové dávají a my se sypeme jak domeček z karet?

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

a kazdy kto ma v riti dieru ma pravo na iny nazor. Kludne i na karantenu. Vid ten kokot Brna co podal na sud babisa kvoli nudzovemu stavu. To je proste demogracija.

V Cine ani v Irane toto riesit nemusia.

Ak si dobre pamatam, v Irane pred nejakym tyzdnom dostala ramad na povel zabezpecit, aby v uliciach nebol NIK.

Chcem vidiet, ako sa toto zabezpecuje v CR :D :D :D ... na kazdom kontrolnom bode pri vojakovi hlucik demokratov a vykladacov prava a ustavy, ze je to v rozpore.

Vsimnu si, aky precedens sa stal, ked sa tu sudili zakladaci pohranicnici, ktori v sulade s vtedajsim pravom a prikazom velitela niekoho odbachli na hranicnej ciare.

Kto s aktualnych vojakov v sluzbe bude mat gule na to, aby zabezpecil dodrziavanie vynimocneho stavu? Kto to riskne, ze za 15+ rokov ho nedaju do basy a nenatru v mediach ako pomazanku a neurobia mu zo zivota peklo???

Hm? Kto?

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak nakonec jediné na čem záleží je reprodukční číslo R. Ale na žádné z těch stránek, které sledujeme, se neuvádí. Ono asi není úplně jednoduché ho spočítat. Nemáte někdo zdroj, odkud si to číslo průběžně zjišťovat? Kdo neví, co to je, tak popis zde: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/nakazenych-hodne-pribude-ale-zlom-ma…

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

In reply to by Kadlas (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je to jen jakýsi odhad/zjednodušení, který si zřejmě každý může cucat z prstu jak chce. Nebo ne úplně jak chce, ale metodika (nebo vzorec) je know-how daného vědeckého ústavu nebo pana profesora.
Pokud by to bylo nějaké oficiální číslo, už by s ním v různých článcích a statistikách dávno mainstream operoval. Nic nemají radši, než nějakou zkratku.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by PivoJ (neověřeno)

Trvalý odkaz

dělte (nakažení dnes)/(nakažení včera). Pokud je to číslo blízké 1 pak jsme v bodu zlomu. (více než 1 - roste to, méně než 1 - klesá to)

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

ale (ryze teoreticky) mohou nastat další TŘI typy zlomu křivky, zapříčiněné tím, že:

1) došly testovací sady
2) došli lékaři
3) došlo obyvatelstvo ...

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

Najděte si logistickou křivku - ta počítá s nasycením (dojde obyvatelstvo). V okamžiku kdy je R=1 tak jste přesně v půlce nákazy (počet v tomto okamžiku vynásobíte 2x a jste v cíli). Samozřejmě je to jen hrubý odhad, všechno se navzájem ovlivňuje (hygiena, imunita, kontakty obyvatel...) více na již zmiňovaném 3blue1brown, modelování vývoje nákazy je tam i s českými titulky.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

pívo...
... to je v prdeli...

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Jo, takže stačí se dívat na ten sloupcový graf "Denní přehled počtu osob s pozitivní málezem COVID-19", co je na MZCR a v podstatě když i přes stále rostoucí počet testů NEBUDE nových nakažených včera víc než předevčírem, tak jsme vyhráli a stačí stávající opatření dál dodržovat. Zatím by se tedy zdálo, že se to už zlomilo, a sice že vrchol byl 19.3.2020, to se mi nechce věřit, že by to šlo takhle rychle a snadno.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Kadlas (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tajemné R najdete tady:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1RIXWF7wCX-CihFQzNPfb4t26_t9NlRe…

Pokud jsou naše čísla za dnešek úplná, propadám mírnému optimismu...

Zatím bez slepic

In reply to by Hejtman (neověřeno)

Trvalý odkaz

A napsal to Vidlák. Milan....
:-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Normální sedlák v kopci nepřepřahá.
Je to buď a nebo, vytáhne kobyla vůz z hnojem na kopec, nebo chcípne.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Co se bude dít po stránce zvládání/nezvládání epidemie to je víceméně dané.

Co mě vrtá hlavou, kdo to všechno zaplatí. Cena bude nesmírná.

Co se bude dít, až přijdou s účtem, si představit nedovedu. Pak teprve to bude "den po té".

Průměrný počet slepic: 3.3 (4 hlasů)

predsa lud - ten statotvorny prvok a platic dani :D :D :D

Zatiahol bankovu krizu v 2008-9, zatiahol vojnove reparacie.

Klidek tabacek. Nemam boja, ze by nem zvladol i utratu za koronacika. :D :D :D

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)

papírech po pradědovi (nebaví mě to) a ty daně a kolky, které museli za R-U cálovat, to je teda počteníčko.
Kolky na úředních listinách v jednotkách korun, případně v desítkách haléřů, daň z nabytí nemovitosti v desítkách korun, dědická daň za domek, zahradu a pole v desítkách korun...
Porovnejte s dneškem a zcela vážně se zamyslete, o kolik korun budeme bohatší, když nám Božský Andy i s koroňákem zatrhnou výlety a dovolené.
Fakt si myslíte, že to z nás nevyboxuje?

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)

nadšení Vás přejde.
Ale protože jsem krásný, mladý a chytrý, pomohu Vám, abyste také mohl být krásný, mladý a chytrý:
https://www.ptejteseknihovny.cz/dotazy/1-zlaty-kupni-sila
https://cs.wikipedia.org/wiki/Rakousko-uhersk%C3%BD_zlat%C3%BD

Týdenní plat učitele byl kolem r. 1890 6-6,5 zlatých = 12-13 K (údaj uveden v životopisu J. V. Plevy, jehož otec byl učitelem), řadový úředník na tom byl stejně, zkušený řemeslník o něco lépe - 7,5 zlatého = 15 K
Dělník v průmyslu si vydělal týdně 3,5-4 zlaté = 7-8 K
Dělník v cihelně 1-2 zlaté = 2-4 K
Čeledín nebo děvečka kolem 30 zlatých ROČNĚ = 60 K; měsíčně tedy cca 2,5 zlatého = 5 K

Takže kolek za korunu znamenal pro dělníka nebo služebnou osobu CELODENNÍ nebo dokonce DVOUDENNÍ práci. Daň z nabytí nemovitosti nebo dědická daň v řádu desítek K pak CELOROČNÍ plat.

Není zač. Pohov, volno! :o))

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

za tu nejdražší položku na dvoutýdenní mzdě. Nějak se vám splašily kuličky na počítadle.
Kromě toho staříček udělali ten byznys v roce šest (1906). A byl vesnický kovář, takže byl zřejmě za pracháče.
Dědickou daň platila stařenka v roce 16 po jeho prohlášení za nezvěstného. Za dům se stodolou, desetiarovou zahradou a čtyřhektarovým polem rovných 30 K. Ale dostala od císaře dost velkou slevu v řádu několika stokorun, možná za to, že staříček padli za císaře pána a jeho rodinu.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Kdy "fešná" babička zaklekne na ty šmelináře s rouškama z Lovosic.
Odváží se toho?
Co myslíte?

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

zmasakrovat Turka. Provokace Rusáků se nekoná, ale generálové jsou pořád nabuzení. Technika je v Evropě, vojáci taky, žrádlo nafasovaný a munice rozdána. Byl by to asi masakr, ale on by to Erdogan asi ukončil dřív bezkonfliktně. Stačilo by jsem pohrozil a vypravit tím směrem jeden vlak.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

to jste mne rozesmal, ze jsem se skoro zadusil

jako ze rozvinute smery presunu vojsk se otoci ne smerem na ruske hranice, ale smerem na turecko, ktere sevreme do klesti a spolecne NATO znici ISIS a turka , ktereho si krmi nekolik let ?

tak to mate teda vetsi predstavivost nez ja

spis bych to videl tak ze az bude system dostatecne v rozkladu z koronacka tak turek zatlaci doopravdy a i pres albanii, srbsko a patou islamskou kolonu v EU rozpouta peklo hybridni valky

proc zenijni vojsko HNED nebuduje opravdovou hranici s nemeckem a rakouskem odkud hrozi nejpravdepodobnejsi utok ?

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

My (ČR) někde nějaké máme?

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

moc toho neni, ale na budovani plotu jako v recku nebo madarsku nemusi byt jen specialiste

http://www.zenijnipluk.army.cz/aktuality/15-zenijni-pluk-pomaha-na-hran…

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by karel (neověřeno)

Trvalý odkaz

komik.
Dělal jsem chvíli - půl roku - kočího u pplk. Vranovského, náčelníka ženijní služby plzeňské divize...
... nevím, jak bych to tu slušně napsal...
Nemáme VŮBEC NIC!!!
Možná jen vlhké sny, a to ještě jen někteří.
Ti mladí a hodně mladí - tam to je jasné.
Ti starší se jednoduše přes noc poslintali při chrápání na boku, v horším případě se prostě jen pochcali...

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

my - teda vy - ten pluk mate.

Urcite ten pluk ma sefa. Plukovnika. ten ma sekretarku, kocisa ako za dob minulych.
Urcite ma i nejaky ten staff.
plukovnik bere penezi za to ze je na spravnej pozicii v tabulke.
sekretarka sa ma este lepsie
kocis sa ma najlepsie
a staff riesi rano co bude k obedu a poobede ze kedy dodom

:D :D :D :D - uz nebude taky nem gativista :D :D :D :D

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Já bych řekl, že za Prahu se zase bude bojovat pod Vídní.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

rozdávala nějaká munice?
Jsem ještě neviděl na cvičení munici. Ta se fasuje v úzkostlivě sledovaných počtech na střelnicích, jinak ani hovno.
Do stráže se už dnes nechodí, munici a PHM hlídají a skladují soukromníci a podle toho to taky vypadá.
V krajním případě vám dají do ozbrojené služby dva zásobníky střeliva, a to ještě chtěli pičusové z EU zmenšit zásobníky z třiceti na deset nábojů.
Dva zásobníky jsou pro srandu králíkům. Sejmete - dejme tomu - šede syrských doktorů z pakistánu, když budete dobře mířit a střílete jednotlivými ranami.
Ti ostatní vás pak ušlapou.
Pokud se útočné vlny tlačí na ploty byť jen v jednotkách tisíců, střelbou z ručních zbraní je nemáte šanci zastavit.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

O cvičeních se munice nezasahuje, to je fakt. Ale tohle houfování nevypadalo jenom na cvičení. Zlatej koroňák, že tu trachtaci zastavil. I když Stoltenberg by ždímal i suchý hadr. I ten náš generál na odpočinku ještě pořád blbne. Doufám, že na správných místech je víc rozumných a snad do švestek vydržíme a turek nebude pod Vídní. Možná by stálo za to rychle objednat žiletkový plot. Samozřejmě z Číny. Ten by mohl být na skladě.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Pokud se týče situaci na Řecké hranici je nečinnost vedení EU trestuhodné
a dokumentuje to totální neakceschopnost a diletanstvi. Angažmá ČR je trapné.
Suma 8 policistů na pomoc to jen dokumentuje. Přitom kontingent naší armády
"bojuje" za Prahu u Kábulu. Nemusíme být politici, abychom viděli, že v podstatě
již dávno je migrace do EU prostředkem agrese.. Zvláště v situaci vrcholící pandemie
by prolomení hranice a nekontrolovaný příliv migrantů měl nedozírné a fatální
následky pro budoucnost Evropy. Jeví se mi to tak, že načasování a souběh
události není náhoda. Stejně jako nečinnost Bruselu

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

hnusný, mimořádně přestárlý a neskutečně blbý.
Proto jsem vám dal pět kur, a kdyby to šlo, dám klidně deset.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Krajská hygienička chce být populární a tak melduje do tisku místo aby informovala šéfy a ti to mohli v klidu bez hysterie řešit. A že to bude tóčo. Presstituti se na to jen těší a budou svými chytrým otázkami a komentáři jen zvyšovat hysterii. Přitom vláda potřebuje klid a ne akce, zvyšující napětí mezi lidmi. Včera jsem musel vypnout idiota Kubala, když deset minut vyslýchal Babiše a pak Vojtěcha na to samé. Přitom ten člověk měl 95, organismus už notně ojetý a pendloval mezi LDNkami. Je mi jej líto, ale nakonec jsem se dočetl, že nemusel zemřít na ten virus, vzhledem k tomu co mu bylo.

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

O tom informoval média i Primula. rychlotesty mají spolehlivost jen 20%. Používají se, protože je testerů pořád málo.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

obcházet šéfy a žvanit ve veřejnosti. To pěkně pos.ala, bývalá hygienička. Mlčeti zlato...

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

prostě zmizela a u nás by se o tom psalo v novinách. Nebo taky ne.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)