Covidioti

Autor

Včera to už zaznělo v diskusi. Babiš s Hamáčkem a Prymulou konají a jejich odpůrci z opozice i z řad angažované veřejnosti jim zvolna okopávají kotníky. Česká televize nezapomíná zdůraznit, že roušky přivezl Ruslan díky NATO, Kalousek mluví o předražených respirátorech a tetelí se radostí, že to nejsou respirátory vyšší třídy, ale té nižší, což je v jeho očích flagrantní selhání. Na fejsbučku občas problesknou různé příspěvky o tom, jak to Babiš nezvládá, jak je to vlastně on, kdo nás uvrhl do katastrofy a jak by nám Čína za koroňáka měla platit reaparace. 

Piráti zatím mlčí, ale určitě si už sbírají argumenty. Jediný profesor Fiala asi nebude problém, protože to byl blbec odjakživa a svými řečmi už nemá co by vylepšil nebo zkazil. 

Šafrovo fórum dává rozhovory s různými pseudoodborníky, kteří halasně omílají co by, kdyby. Jedním z vrcholů odpornosti bylo obvinění vlády, že proti koroňáku nasazuje děti - tedy studenty čtvrtého a pátého ročníku medicíny. Uvedeným dětem je tedy okolo dvaadvaceti. Alespoň ale víme, jak se dělají kritéria na syrské dětské sirotky. 

První, co bych zdůraznil, že většina dnešních kritiků má pocit, že za pár týdnů se všechno vrátí do normálu. Asi poslouchali Pokáčovu koronavirovou písničku, kde písničkář mluví o tom, že to přejde, než se nadějeme. Jen tak to nepřejde. Pokud nechceme mít druhou vlnu, budeme ještě pěkně dlouho zavření doma. 

A hranice se západní Evropou budou zavřené a zavřené. Bude se měřit, dezinfikovat, budou nekonečné kolony kamionů. Italové už mají denní porci mrtvých jako za Lybijského tažení. A pořád to ještě nemají pod kontrolou. Prý budou zastavovat zemi a nechají doma úplně všechny, co nejsou nezbytní pro chod státu. I kdyby to zabralo, projeví se to až za tři týdny a to už budou mít mrtvé v počtu tisícovek denně. 

A vůbec všechny státy (na západ od nás), co daly průchod lidským právům a demokracii, ti za demokracii zaplatí opravdu řádnou daň. Tak velkou, že se leckdo bude ptát, jestli za to stála.  Tím mě totiž odboural Andřej Neff - Čína zvládla epidemii díky pošlapání lidských práv. Takovou větou mě oblažil v televizi. Zdál se mi rozumný, ale asi bude nutné ho zařadit do patřičné škatulky. 

A teď si vezměte situaci v Británii, Německu i té Itálii... Tisíce mrtvých, také nemají roušky, také nemají ventilátory, také nemají vybavení, také nemají lidi. Na začátku to také podcenili a mnohem víc než my a na konci mají na milion obyvatel podstatně víc mrtvých. K tomu připočítejte mrtvé, kteří sice nedostali koronavirus, ale umřeli díky přetíženému zdravotnictví na nějakou banalitu. Pak připočítejte různé kolaterální ztráty, vynásobte to dvakrát, protože presstituti to tak udělají a máte zhruba výsledek, který vyvolá otázky, touhu po odpovědích a bude se hledat obětní beránek. V tomto případě spíš obětní stádo. 

V tomto ohledu se nebudeme lišit od zbytku Evropy, pandemie je sviňa. 

Mají vládní potentáni jinou šanci než si udělat nějakou pseudodiktaturu, pokud nechtějí do basy nebo na šibenici? 

Všichni ti dnešní covidioti, co jsou chytří jak rádio, kteří teď bijí Babiše po hlavě jak to podcenil a jak neuměl zařídit roušky, jak to dělá špatně, ti všichni každým slovem zařizují, aby se Andrej stal autoritářem. Oni tam teď dělají co mohou, byli jsme vlastně první v Ojrópě, kteří začali s pořádnými opatřeními a až bude po všem, tak jim slibují hromadné žaloby, soudy a nejspíš i vězení? Právníci jako Sokol a další bazírují na tom, že vláda chybně vyhlásila stav nouze, podávají žaloby a slibují zastupování i dalším lidem. 

A co teprve v té Itálii? Tam mají teprve řádné máslo na hlavách. Tam jde vládním představitelům vysloveně o kejhák... Tisíce mrtvých  a co nevidět bude tisícovka mrtvých přibývat každý den. Až to pomine, oni tam také mají kované demokraty, kteří budou požadovat hlavy v naději, že se proderou na jejich místa. Má tam vláda jinou šanci, než znovu vzkřícit Musoliniho? Jestli nechtějí skončit po zbytek života v lochu (nebo mrtví) vlastně přímo musejí zavést diktaturu a nemají na výběr, protože jejich protivníci jim jinou šanci dát nechtějí.  Prostředky na diktaturu teď každá vláda bude mít.  

V Německu i Británii bych to viděl podobně. Podceněná situace kancléřky a premiéra... Mraky mrtvých a totálně rozstřelená ekonomika. A mladí moderní dynamičtí jinoši, kteří se třesou na to jak budou zavádět svoje utopie. Má německá vláda jinou šanci, než ty volby odpískat? A v Británii? Má Johnson jinou šanci, než se stát Churchillem jak za války? Bez voleb? 

Čím více teď bdou různá Kalousci vyskakovat, čím více se objeví na fejsbučku výzev na hromadnou žalobu na Babiše, čím více do všeho budou šťourat různí chytráci a rádobyelity, tím spíš se dočkají svého Putina. Babiš tu veřejnou podporu mít bude. Stejně tak bude mít v rukou hospodářství, policii i armádu. Každá opoziční žádost o Babišovu hlavu je jen dalším krůčkem k tomu, aby tu žádná opozice nebyla. Aby byla smetena, zničena a pozavírána a za jásotu davů zde nastaly nové pořádky.  

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (92 hlasů)

Komentáře

"Taková krásná, parádní armáda to byla, jenom ne do války."

Doma roušku nenosím, teď abych čistil poprskaný monitor. Nejde o ty plivance; ale patnáct let pečlivě usazovaný prach - a teď je všechno v háji.

Průměrný počet slepic: 3.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Myslím si, že někeří kydači sou už dál
Přemejšlej, gdo nás chce hospodářsky, politicky, kulturně a zdravotně zničit, gdyž to nešlo šmahem nahnat do války. Dokonce i potřeby už se mnohým honí hlavou, že esli fakticky ti, co seděj ve vládě a parlamentní kantýně je mají taky takový. Možná je jim líto, že zas tu-pytel-é neřeknou jaká je situace. Gdo na ně tlačí a gdo je podplácí. A vůbec, že se nezmíní o šmejdech z cizákova a jejich plánech vysát celej svět a co si o tom myslí, ale i tak už je to pokrok. Si myslím.

Průměrný počet slepic: 3.8 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Za chvíli jdu spát, ale celý večer jsem čas od času koukl na flightradar24. Pozdě odpoledne přiletěl IL-76MD na vojenské letiště Pratica di Mare kousek pod Římem, teď už se vrací, je právě nad Řeckem (let RFF8434). Kromě toho do Moskvy přilétlo několik IL-76 a také An-124 (lety RFF8415, stroj 78837).

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

vlkovi opět poměrně kvalitní Leo K. a měl v půl jedné 61 jednohvězd.
Proč to tu píšu?
Zapomeňte na to, že štěkači by se vzdali jen tak, zvlášť když jim za to štěkání kdosi sype zrní do krmítek...

Průměrný počet slepic: 4.7 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Náhodou jsem šel kolem televize a vidím: za pultem nějaký pán a paní a na pultu byl zepředu velký nápis
Virus z Wu-chanu
to aby i ti nejzabednější věděli odkud pochází náš úhlavní nepřítel. Tak se dělá propaganda! Teď jde ovšem o to zda zabere. Naše společnost je nemocí prožraná do základů a ztrácí pud sebezáchovy. Autoritářský režim nás asi stěží mine.

Průměrný počet slepic: 4.7 (10 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Přesně !! Už dlouho mi leží v hlavě otázka :
Měla by tam TV Nova taky tak dlouho napsáno (kdyby byl první výskyt zaznamenán v "Júesej") například :
KORONAVIRUS Z NEW YORKU ??
Asi těžko, co? ;-)

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Nezmění se nic, v kapitalismu boj proti těm, kteří tisknou peníze, nemůžete vyhrát. A bolševická revoluce taky nepřijde.
Babiš mohl alespoň trochu umravnit ČT, neudělal to, neziskovky taky vyplácí bez uzardění, vrtulníky kupuje, sedí na tolika židlích kolik to jde.
A při té vší bídě, je furt ten nejlepší.
PaL a její příznivci do toho perou jako snad nikdy i v mém okolí, skoro jak na dobitém území. Dokonce jsem praštil telefonem mému nejbližšímu příbuznému, který jede v jejich notách, nehledě na fakta, argumenty, cokoli.
Jak se to říkalo za komoušů.... vnitřní emigrace? Možná to nám zbývá. A taky ten koroňák.
Narozdíl od Vás Vidláku, čekám, že to špatné bude ještě horší. No to jsem na stará kolena dopadl.

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

Sedím na svém oblíbeném plastovém prkýnku a napadá mě (stejně jako Vy to pozoruji i ve svém okolí),
část lidí nesnášejících Babiše, s ohledem na současnou situaci, aktualizovala názor a Babiše začala brát. Ale to tvrdé jádro zůstalo. A je ještě přesvědčenější. Plni nenávisti a agrese. A zkratky PAL (jak symbolické) a MCHPD ve mně, z neznámého důvodu, asociují dobu, kterou jsem nezažil. No, uvidíme.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Vítejte v klubu.
Už se odmítám s některými o Babišovi bavit ač oni by rádi neboť ze mně nepochopitelných důvodů se cítí být utvrzováni v tom, že je to jen vyžírka a podrazák a teď se to naplno projevuje. Naposledy jsem udělala totéž co vy totiž praštila (obrazně) jsem telefonem neboť si nehodlám přivodit ke všemu ještě infarkt. Mám dojem, že ti kdo doteď kydali na B. a vládu jako celek tuto situaci uchopili tak, že se ve svém přesvědčení ještě utvrzují. Zřejmě visí na rtech ČT. Jiné vysvětlení nemám.

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

Babiš JE podrazák, který byl vyšší mocí donucen jednat tak, jak státník a vůdce jednat má. Nevím, jestli opravdu věděl, do jaké pozice se hrne. Ale Systém má na všechno svá systémová místa a ty obsadí bez ohledu na cokoli tím jedincem, který je zrovna k dispozici A SOUČASNĚ se na to místo hodí. Babiš byl po ruce a potřebné vlastnosti měl.

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Vladimír Wagner: Umí Evropa ve stínu pandemie překročit stín ideologie?
http://www.osel.cz/11086-umi-evropa-ve-stinu-pandemie-prekrocit-stin-id…

Na Oslu se pod tímto velice podnětným článkem rozvinula stejně zajímavá diskuse, politizující fanatici se tam nemohli řádně uvolnit, zatímco na Psu, tam bude diskuse zase pod psa...

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Vypnuto. Francouzi přišli přes noc o tři čtvrtiny dálničních rychlonabíječek
https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/nabijeni-elektromobil-izvia-edf…
Značka Izivia, dceřiná společnost energetického gigantu EDF, vypnula 189 z 217 rychlonabíjecích stanic, které tvořily páteř celé sítě nabíječek na francouzských dálnicích. A oznámila, že je neplánuje opět zprovoznit.
Izivia svoje rychlonabíječky vypnula po dvou „bezpečnostních incidentech“. Firma sice ujistila, že nebylo ohroženo bezpečí nabíjejících řidičů ani jejich aut, zároveň ale přiznala, že u poškozených stanic byly elektrickým obloukem propálené krycí plechy celé stanice....

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

Buď je miluješ (elektroauta) a žádný argument tě nepřesvědčí.
A nebo je nemiluješ a dtto.
PS: ověřeno v praxi. Ani drsný osobní zážitek s baterií nezměnil vztah účastníků k tomuto dopravnímu prostředku.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

ale třeba já nepatřím ani k jednomu z uvedeného (myslím).
Když v ČR natankuju plnou, dojedu na Istrii a tam na to, co mně v nádrži zbylo, 14 dní popojíždím, když dělám v místě nákupy (czrni krug, klobasice, vino,...). Pak za zbylé kuny dotankuju a nově tankuju zase až doma.

Až mi tento komfort nabídne elektromobil (+ možnost zatopit si v zimě, když stojím v Ťokově průsmyku), klidně vyměním naftu, až doslouží, za elektriku.
Teď dojedu na Istrii v jednom zátahu za 6-7 hodin, na Makarskou za 8-9 hodin. S elektromobilem mě ta cesta vyjde - při půlhodinovém "tankování" každých 400 km - dvakrát tak dlouho; to bych musel být blázen, abych toto akceptoval. - Myslím, že nenávist k elektromobilům pramení právě z této okolnosti v kombinaci s tím, že pod záminkou něčeho lepšího nám vnucují něco ve skutečnosti daleko horšího.

Až budou (jestli někdy budou) elektromobily OPRAVDU lepší než nafta/benzín/plyn, každý je bude chtít zcela přirozeně i bez reklamy a vnucování.

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

Já bych si elektroauto jako druhé do domácnosti koupil hned, kdyby ovšem dělali eauta pro vidláky, kteří si ho na vsi mohou bez problémů dobíjet, ale muselo by:
- stát tak kolem 250 tis kč
- dojezd by stačil +- 100 km
- minimální výbava
- 10 let bez technické
- dálnice zdarma

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Já bych bral elektro-traktor.
Přijde mi to víc smysluplné, jak nějaké skoroauto.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

a sice ne s autem, ale s něčím jako malý skútr, pro 1-2 lidi. Večer to hodíte na zásuvku, přes noc se to dobije, ráno můžete jet. Ujedete cca 50 km, což na v místě na cestu do práce a z práce, pojížďky do obchodu a na trh, na poštu, vykoupat se k řece, večer na čaj - bohatě stačí. Po rovině/pár malých kopců - úplně ideální. Baterku měníte tak 1x za 2 roky. Až na tom budu tak, že se mi opravdu nebude chtít šlapat na bicyklu, taky si tam něco takového pořídím (ojetý je lacinější než nové kolo a zase ho - s malou ztrátou - prodáte). Na elektroskútr tam nepotřebujete řidičák.

Vaše "požadavky" na elektroauto se tomu docela podobají :-)

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Teď dojedu na Istrii v jednom zátahu za 6-7 hodin, na Makarskou za 8-9 hodin...
No, teď asi ne :(

Mimochodem, chtěl bych vidět elektromobil, který reálně "natankuje" až po 400km.
Tabulkové hod(v)noty nechejme stranou.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Měl jsem na mysli, že je to technicky, fyzikálně možné. Pokud jde o těch 400 km dojezdu elektromobilu, pak nevím - na elektroauta fakt nejsem odborník; v reálu je to ještě horší? Pak je to - za ty peníze - krám na nic. A když vypnou nabíječky jako třeba teď ve Frankrajchu... tak jsme s elektromobilem v řiti. O-le, tam právě jedeme!

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Ale dyť já vím :)
Jenom jsem si nemohl odpustit to rýpnutí. Mám to v povaze.

Teoreticky existuje auto, které má dojezd >400km, proto jsem psal, nechme stranou tabulky.
Realita: https://autobible.euro.cz/realny-dojezd-12-elektromobilu-dojede-nejdal-…

PS: když tohle přednesete zastáncům e-náboženství, tak dostanete odpověď, že stejně v průměru neujedete víc, jak 30-50km denně.. a pak Vás ukamenují ;-)

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

a právě to je usvědčuje z nepochopení: když já poobědvám jedno kuře a e-věřící nedostane nic, pak jsme oba snědli průměrně půl kuřete.
Za poslední 4 dny jsem do auta nesedl a tak by mně i elektromobil mohl stačit. Ale jakmile se rozběhne stavební sezóna, přijde i k tomu, že za 1 den dojedu na Makarskou a zpět (kilometrově, po vlastech českých). Tady mně průměrných 50 km je platno jak mrtvému zimník :-D

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

kdo za to může...

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Koronavirus: Kladivo a Tanec
https://medium.com/@DahnJahn/koronavirus-kladivo-a-tanec-e6ba3281ca51
Shrnutí článku: Současná přísná opatření proti koronaviru by měla trvat jen několik týdnů, poté by nemělo nastat žádné výrazné vyvrcholení nákazy. Toho by mohlo být dosaženo za vynaložení přiměřených nákladů a zachrání se miliony životů. Pokud tato opatření nepřijmeme, nakazí se desítky milionů lidí, mnoho z nich zemře, stejně jako kdokoliv, jehož zdravotní stav vyžaduje intenzivní péči, protože zdravotnický systém zkolabuje.

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

oč běží ve všech zemích Evropy. Jen je třeba upozornit na skutečnost, že každý stát je na tom trochu jinak. Třeba Němci mají daleko lepší výchozí situaci s diagnostikou testů - její kapacitou pro masivní testování - například, než ČR. A nelze počítat s tím, že by k nám byla od německých výrobců dovezena pokud nesaturují své potřeby. Jinými slovy je zapotřebí zajistit soběstačnost v testrech, ve výrobě respirátorů či nanoroušek nahrazující dokonce i respirátory 3. třídy (ty nejlepší), v disgnostice pro testování, ve výrobě ventilátorů pro lůžka s těžkým průběhem a v neposlední řadě masivní využití především mobilní technologie včetně zpracování velkého objemu dat. U nás se pracuje tvrdě ve všech těchto směrech. Dle mého soudu naše vláda pracuje optimálně. A máme vše potřebné (především technologické znalosti) pro to, to zvládnout úspěšně.

Průměrný počet slepic: 4.2 (11 hlasů)

Máme v ČR víc případů než provincie Chuj pej v době, kdy byla uvržena do karantény... Pane jo...

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

každý by si to měl povinně přečíst ....

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Přesně tak. Tohle by si měl přečíst naprosto každý. A jen je k tomu potřeba ještě dodat, že ano - Jižní Korea, Tchajwan, Honkong dosáhli úspěchu bez výrazného omezení ekonomiky. Ale jen proto, že ani dnes žádná evropská země nedisponuje tím, co měly tyto země k dispozici. A to kladivo, ty obrovsky restriktivní kroky evropské země musí udělat proto, aby získali čas na alespoň obdobnou výzbroj - zbraně, které tyto země použily. Znovu dám podrobné srovnání opatření Itálie a Jižní Korey, z něhož to přímo plyne.
https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-response-specialr…

Vidláku, je-li to nějak možné, označte nějak odkaz Aleny Z. v 03:18 obrovským vykřičníkem.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Bavor zveřejnil dnes článek se svědectvím Italky, která žije dlouho v USákově a chce prchnout do Itálie, než aby si zažila Koroňák u Trumpa. V Usákově žijící Čobolík, který u Bavora píše svoje názory a také žije v USákově Italku napadl, že je to komunistka, které asi nejde byznys.
Tak jsem Čobolíkovi poslal tuto statistiku:

Čobolíku, držte se tam v USákově. Posílám Ti důležité info. V Česku bylo ke včerejšku otestováno 15.584 duší, t.j. cca 1.554 na 1 milion a máme 1.120 zjištěných nakažených. Z USákova mám poslední čísla ze dne 20. 3. 20, kdy bylo uděláno 100.000 testů celkem, t.j. 305 testů na 1 milion obyvatel, ale aby to bylo jako u nás, mělo by jich být asi 500.000. Takže vaše číslo 34.700 nakažených k dnešku asi bude nejméně 5 X nižší, než je zjištěná realita, nejméně jich tudíž máte 160.000, takže jste na tom hůř než ČLR. Prostě se splnilo Doníkovo America First. USákov tudíž s plnou forsáží letí do situace Itálie, ne-li hůř. Já být tebou, taky bych prchnul do Evropy, jako ta Italka.
https://ourworldindata.org/grapher/tests-vs-confirmed-cases-covid-19

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

V rádiu ve zprávách právě hlásí, že americký výrobce léku přestává vydávat povolení k jeho užití. Důvod: příliš belká poptávka.
ČR získat povolení prý ještě stihla, lék ale zatím nedorazil.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by veverka (neověřeno)

Trvalý odkaz

... velká ...

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

In reply to by veverka (neověřeno)

Trvalý odkaz

"MZ reguluje předepisování léku Plaquenil s cílem zajistit jeho dostatek pro pacienty nakažené koronavirem
Ministerstvo zdravotnictví přijalo mimořádné opatření, které reguluje předepisování léčivého přípravku Plaquenil s cílem zajistit jeho dostatek pro pacienty nakažené koronavirem. Mimořádné opatření je vydáno v souvislosti s nepříznivým vývojem epidemiologické situace ve výskytu onemocnění COVID-19 způsobeného novým koronavirem v České republice. Opatření nabývá účinnosti dnem 22. března 2020 v 18:00 hodin."

„S ohledem na fakt, že podle dostupných vědeckých poznatků se léčivý přípravek Plaquenil jeví jako potenciálně účinný pro léčbu onemocnění COVID-19, je třeba předejít jeho nedostupnosti jak pro léčbu pacientů v registrovaných indikacích, tak pacientů s COVID-19,“

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by veverka (neověřeno)

Trvalý odkaz

....

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

To je právě ten problém,kdo se včas zařídil podle Číny,má lepší výsledky.
Jen se zaspalo ohledně zdravotnických pomůcek.
Podle reakcí západních politiků,jakoby byly zaskočeni,asi měli jiné informace,proto tvrdím,že se to někomu vymklo z ruky.
Itálie,kdo si pamatuje šeptandu Merkelové s Contem na zasedání v Bruselu,zvládneme to,sice to bylo kolem migrantů,ale Conte je podrazák,teď když mu jde o krk,tak je Rus dobrý,víme jak zatočili se Salviním.
I proto oceňuji kydy,že se udržujeme při smyslech,při životě a jak říkávali za války naši předkové,hlavně nejít smrti naproti.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

asi vyhraje příští italské volby. Stačí, když prohlásí, že by s koronavirem zatočil jak s migranty. Koronavirus udělal symbolickou tečku za epochou adorace lidských práv a demokracie pro kohokoliv vyjma domácí majoritní populace.
Nasává epocha nová, mnohem méně demokratická a sobečtější. Po koronaviru na tom budeme jako Evropa po první světové válce. Vidím paralelu mezi roky 1920 a 2020. Uvidíme, zda nás bude čekat velký válečný konflikt.

Podle Davida Hacketta Fishera má ekonomický cyklus (dlouhá vlna) fáze:

1. Všeobecná ekonomická prosperita
2. Růst porodnosti, zvyšování počtu obyvatel
3. Roste poptávka po životních potřebách
4. Poptávka převýší nabídku
5. Ceny rostou
6. Ne všechny ceny rostou současně
7. Ceny energií, potravin, bydlení a surovin rostou
8. Ceny energií rostou mnohem rychleji než ostatní komodity
9. Ceny zboží rostou pomaleji a ceny komodit zrychlují růst
10. Peněžní inflace začíná
11. Devalvace měn ve velkém rozsahu
12. Masivní deficity vládních rozpočtů
13. Rostoucí rozdíl mezi výnosem z kapitálu a z práce
14. Rostoucí nerovnoměrnost bohatství a sociální nepokoje
15. Válka

My se nacházíme v bodě 14. zatím bez sociálních nepokojů, které mohou po koronaviru přijít.

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Jestli si Roman Prymula myslí, že se právě stal někým, kdo bude dlouhodobě řídit naše životy, velice se mýlí. Samozřejmě že už dnes je jasné, že nějakou dobu potrvají jistá omezení. Ale hovořit o letech (!) v zemi, kterou za železnou oponu na desítky let zavřeli komunisté, se podobá šíření poplašné zprávy a je nutné to jasně odmítnout.

Nikdo nás nemůže zavřít ve vlastní zemi do klece. Jistě, můžeme se vzdát letní dovolené u moře. Všichni se musíme snažit být odpovědní a zbytečně nezvyšovat riziko pro ohrožené skupiny obyvatel. Ale všechno má své meze – a jednou z těch mezí je snaha zavřít zemi pod rouškou ochrany před nebezpečím a sebrat lidem svobodu. To je totiž přesně to, co si autoritáři Babišova typu přejí.
https://www.forum24.cz/prymulova-slova-o-zavirani-hranic-jsou-neprijate…

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

Jistě, navrhuji tedy speciálně kvůli vám a dalším toužícím po svobodě, aby hranice fungovaly jako dioda - tedy jednosměrně. Svobodně si jeďte kam chcete, ale zpátky nám sem druhou, třetí, čtvrtou, sedmnáctou vlnu laskavě netahejte.

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

cituje pí... - pardon - kravku, která ten lidskoprávní pamflet sesmolila.
Myslím si, že tak blbý není.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

ano, slo pouze o citaci pani/slecny novinarky z deniku forum24

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

"... natož takového idiota, jako je Frištenský!"

Zatím bez slepic

Pane Homer.
Jenže,to je účelem koronaviru,nastolit totalitu,vesměs ve všech zemích mají své lidi.
Nějaké volby si můžeme odmyslet a když,tak dopadnout jako na Slovensku.
Pokud budeme uvažovat o nějaké změně,musí se to po....v USA,sice se zdá,že k tomu mají našlápnuto,ale ty předsmrtné kopance,budou všechny bolet.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

rozhleděni od kapličky na Řípu. Stačí se podívat do prognózy Robert-Koch-Institut a je jasné, že asi 2 roky budou hranice zašpérovány. RKI je hlavní německá kapacita na Koroňák. Pokud pravdotrusové přemůžou Prymulu, aby to nebylo od nás, bude to z druhé strany z Německa. A mohou se vztekat jak chtějí.

Průměrný počet slepic: 4.6 (7 hlasů)

Předpokládám, že to je zkopírováno. Pro zabránění nedorozumění je lépe používat uvozovky

" autoritáři Babišova typu"

To je dobrý fór. Kde na to přišli?

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

a ouhele:
https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/nabijeni-elektromobil-izvia-edf…

Az zacnem s laskou spominat na dobu, ked som otvoril dennu tlac - nuda.

Mat auto na baterku zacne byt problem. Myslim, ze AAA zbytocne prepustilo vsetkych ludi - pac nove auta sa chvilu vyrabat nem budu.
Baterkove auta budu na dve veci - ale ani jedna z nich nie je na uzitok a slusne slovo :D :D :D
A maldi ludkovia tuziaci po svojom tatosovi, aby mohli z okienka v lete mat vystrceny laket :D :D :D nejake to faro potrebovat budu. Taxiky su zakazane. Nuz....

Welcome in the new world :D :D :D - i ked sa drobet cakalo ze bude trochen iny...

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

se propadá. Saúdi a USD jsou na ceně ropy závislí. především saúdská Arábie bude mít problém ufinancovat dosavadní život. Recesi už máme a pořádnou, jak na černý pátek v 1929. Po Velké krizi přišel Hitler.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jak jsem někde zaznamenal,po zvýšení ceny ropy byly víc USA,než SA.
Rusko k tomu nepřistoupilo i z důvodů vyšších nákladů na překlenutí hospodářských potíží po koronaviru a tím i pomohlo Číně,která je hodně závislá na dovozu ropy.Vlastně se tím pomohlo mnoha státům závislých na dovozu ropy.
Další Hitler,sice to Rusko je tu pořád ze svými zdroji,jenže,jak to teď vidíme v Itálii,chová se jinak,co také lidi oceňují a nahnat je do války proti Rusku těžko půjdou.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Po koronaviru už ani nebude koho nahnat do války. Určitě ne Němce, kteří budou nakaženi ze 70% koronavirem, jak jim naordinovala Merkelová a spol. Kdyby teď mašírovali na Moskvu, v ruské zimě by jich většina pomřela na zápal plic a vyčerpání.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Z Vladivostoku do Baltského moře už pluje nějaký čas loď specializovaná na pokladku podmořských plynovodních potrubí.
https://outsidermedia.cz/akademik-cerskij/
"Akademik Čerskij má proto nyní strategický význam a Rusové neponechali nic náhodě. Loď se přemisťuje systémem, který byl naposledy použit za 2. světové války, totiž v rámci minikonvoje, a jsou pro to závažné důvody. Loď by se mohla stát např. obětí pirátů v Adenském zálivu, nebo „náhodné“ kolize s jinou cizí lodí, či jakékoholiv dalšího druhu „nehody“, která by mohla třeba i odněkud přiletět apod."

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)