Covidioti

Autor

Včera to už zaznělo v diskusi. Babiš s Hamáčkem a Prymulou konají a jejich odpůrci z opozice i z řad angažované veřejnosti jim zvolna okopávají kotníky. Česká televize nezapomíná zdůraznit, že roušky přivezl Ruslan díky NATO, Kalousek mluví o předražených respirátorech a tetelí se radostí, že to nejsou respirátory vyšší třídy, ale té nižší, což je v jeho očích flagrantní selhání. Na fejsbučku občas problesknou různé příspěvky o tom, jak to Babiš nezvládá, jak je to vlastně on, kdo nás uvrhl do katastrofy a jak by nám Čína za koroňáka měla platit reaparace. 

Piráti zatím mlčí, ale určitě si už sbírají argumenty. Jediný profesor Fiala asi nebude problém, protože to byl blbec odjakživa a svými řečmi už nemá co by vylepšil nebo zkazil. 

Šafrovo fórum dává rozhovory s různými pseudoodborníky, kteří halasně omílají co by, kdyby. Jedním z vrcholů odpornosti bylo obvinění vlády, že proti koroňáku nasazuje děti - tedy studenty čtvrtého a pátého ročníku medicíny. Uvedeným dětem je tedy okolo dvaadvaceti. Alespoň ale víme, jak se dělají kritéria na syrské dětské sirotky. 

První, co bych zdůraznil, že většina dnešních kritiků má pocit, že za pár týdnů se všechno vrátí do normálu. Asi poslouchali Pokáčovu koronavirovou písničku, kde písničkář mluví o tom, že to přejde, než se nadějeme. Jen tak to nepřejde. Pokud nechceme mít druhou vlnu, budeme ještě pěkně dlouho zavření doma. 

A hranice se západní Evropou budou zavřené a zavřené. Bude se měřit, dezinfikovat, budou nekonečné kolony kamionů. Italové už mají denní porci mrtvých jako za Lybijského tažení. A pořád to ještě nemají pod kontrolou. Prý budou zastavovat zemi a nechají doma úplně všechny, co nejsou nezbytní pro chod státu. I kdyby to zabralo, projeví se to až za tři týdny a to už budou mít mrtvé v počtu tisícovek denně. 

A vůbec všechny státy (na západ od nás), co daly průchod lidským právům a demokracii, ti za demokracii zaplatí opravdu řádnou daň. Tak velkou, že se leckdo bude ptát, jestli za to stála.  Tím mě totiž odboural Andřej Neff - Čína zvládla epidemii díky pošlapání lidských práv. Takovou větou mě oblažil v televizi. Zdál se mi rozumný, ale asi bude nutné ho zařadit do patřičné škatulky. 

A teď si vezměte situaci v Británii, Německu i té Itálii... Tisíce mrtvých, také nemají roušky, také nemají ventilátory, také nemají vybavení, také nemají lidi. Na začátku to také podcenili a mnohem víc než my a na konci mají na milion obyvatel podstatně víc mrtvých. K tomu připočítejte mrtvé, kteří sice nedostali koronavirus, ale umřeli díky přetíženému zdravotnictví na nějakou banalitu. Pak připočítejte různé kolaterální ztráty, vynásobte to dvakrát, protože presstituti to tak udělají a máte zhruba výsledek, který vyvolá otázky, touhu po odpovědích a bude se hledat obětní beránek. V tomto případě spíš obětní stádo. 

V tomto ohledu se nebudeme lišit od zbytku Evropy, pandemie je sviňa. 

Mají vládní potentáni jinou šanci než si udělat nějakou pseudodiktaturu, pokud nechtějí do basy nebo na šibenici? 

Všichni ti dnešní covidioti, co jsou chytří jak rádio, kteří teď bijí Babiše po hlavě jak to podcenil a jak neuměl zařídit roušky, jak to dělá špatně, ti všichni každým slovem zařizují, aby se Andrej stal autoritářem. Oni tam teď dělají co mohou, byli jsme vlastně první v Ojrópě, kteří začali s pořádnými opatřeními a až bude po všem, tak jim slibují hromadné žaloby, soudy a nejspíš i vězení? Právníci jako Sokol a další bazírují na tom, že vláda chybně vyhlásila stav nouze, podávají žaloby a slibují zastupování i dalším lidem. 

A co teprve v té Itálii? Tam mají teprve řádné máslo na hlavách. Tam jde vládním představitelům vysloveně o kejhák... Tisíce mrtvých  a co nevidět bude tisícovka mrtvých přibývat každý den. Až to pomine, oni tam také mají kované demokraty, kteří budou požadovat hlavy v naději, že se proderou na jejich místa. Má tam vláda jinou šanci, než znovu vzkřícit Musoliniho? Jestli nechtějí skončit po zbytek života v lochu (nebo mrtví) vlastně přímo musejí zavést diktaturu a nemají na výběr, protože jejich protivníci jim jinou šanci dát nechtějí.  Prostředky na diktaturu teď každá vláda bude mít.  

V Německu i Británii bych to viděl podobně. Podceněná situace kancléřky a premiéra... Mraky mrtvých a totálně rozstřelená ekonomika. A mladí moderní dynamičtí jinoši, kteří se třesou na to jak budou zavádět svoje utopie. Má německá vláda jinou šanci, než ty volby odpískat? A v Británii? Má Johnson jinou šanci, než se stát Churchillem jak za války? Bez voleb? 

Čím více teď bdou různá Kalousci vyskakovat, čím více se objeví na fejsbučku výzev na hromadnou žalobu na Babiše, čím více do všeho budou šťourat různí chytráci a rádobyelity, tím spíš se dočkají svého Putina. Babiš tu veřejnou podporu mít bude. Stejně tak bude mít v rukou hospodářství, policii i armádu. Každá opoziční žádost o Babišovu hlavu je jen dalším krůčkem k tomu, aby tu žádná opozice nebyla. Aby byla smetena, zničena a pozavírána a za jásotu davů zde nastaly nové pořádky.  

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (92 hlasů)

Komentáře

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ono se hlavně zdá, že hapruje metodologie jejich užití.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

myslím, že nikoliv spolehlivost, ale chybovost 20 procent

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Myslím, že máte pravdu. A ta chybovost spočívá snad v tom, že reaguje na přítomnost protilátek a ty se holt projeví až po nějakém čase od nakažení.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Dopředu avizuji, že tento post se vůbec a ani okrajově netýká koronaviru, protože si myslím, že když se všichni budeme zabývat pouze jím, tak z toho zblbneme.
Já dělám v lese a tudíž mám offroad. Ne kvůli tomu, abych sousedům ukázal, jak mám velký koule, ale fakt ho ke své práci potřebuji. Občas je to pakec. To hovado je děsně vysoký, takže do toho lezete jak do tanku, kola jako kráva a na nich pěticenťákové špalky. Ale v neděli jsem to patrně krapet přeťápnul, jel jsem dost drsný terén a asi jsem si překuchnul nějakou tu trubičku, co v ní proudí tahlencta brzdová kapalina, takže mi to nebrzdí. Na zítra jsem objednán do servisu. Ale zjistil jsem, že se s tím dá jezdit i bez brzd. Dnes jsem dal 25 kilášků, dobrzdil vše podřazením a jenom 2x jsem musel použít ručku. Prostě člověk musí mít cit.
Ne, jako když jedete s mojí manželkou. Před vámi 200 metrů rovinka, na konci semafor, na semaforu právě skáče červená a moje žena furt nohu na plynu. Tak se ptám, proč nedá nohu z plynu, nepodřadí na dvojku, krásně to dojede a když tam bude, tak už bude zelená a frčí dál bez zastavení. Ona na to, že jí nemám kecat do řízení, nebo mě vysadí. Chápete to? Místo toho, aby byla vděčná, jak jsem jí poradil, tak mi vyhrožuje vyhozením za jízdy s nohou na plynu.
Ale co, mám jí rád, už jsem s ní 30 let, tak já si jí už nechám, i když neumí řídit.
Ale hlavně jí nikdo neříkejte, že jsem toto někde psal. Na zítra mám slíbené vepřové výpečky s bramborovým knedlíkem a špenátem a pokud by se dozvěděla, že jsem jí pomlouval, že neumí řídit, tak bych mohl obdržet obalenou a osmaženou brokolici a musíte uznat, že brokolice a vývečky, to je jiná liga.
Takže Pššššt!

Průměrný počet slepic: 4.6 (20 hlasů)

Já tady čekám zajímavý a přínosný diskusní příspěvek a on je to jen sprostý a účinný útok na mé slinné žlázy! :D

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

In reply to by Hejtman (neověřeno)

Trvalý odkaz

A hele, zpřízněná duše. Zkuste si to představit - voňavý, na vrchu křupavý a uvnitř měkký výpeček. Vy ho nabodnete na vidličku, napatláte tím špenátem a jak vám zespodu čouhají z té vidličky ty hroty, tak k tomu připíchnete půl br. knedlíku a to je pak orgáč. A mladí zatím koukají na PornHub, pch, amatéři!

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

Špenát bych si nedovolila dát na talíř, a br.knedlíky už vůbec ne. Asi bych nějakou schytala :-) Ale klasický knedlík a zelí, to by šlo, ale pochvalu bych stejně nedostala. :-) Jestli chutná, poznám leda podle masnejch fleků, či drobečků na zemi - nejsou, to by bylo škoda, něco nechat mimo pusu :-)

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Já vám asi rozumím, ale to je otázka to prubnout. Moje babička mi kdysi, ještě za komančů, dělala králíka na smetaně s br. knedlíkem. A mě to děsně chutnalo. Moje žena mi to odmítá udělat, páč prej králík na smetaně nejde s br. knedlíkem dohromady. Já vím, že jde, ale neumím si to udělat.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já bych to i uměla udělat, ale pokud člověka nenaučím špenát jíst za uplynulých 40 let, tak už to zkoušet nebudu, leda sama pro sebe, to jo, mám vlastně trochu zmraženého špenátu v zásobě, až na něj dostanu chuť .
Králík? No, včera byl na řízky, dnes zbytek na guláš. Ale výborný je naložit ho, zašít do něj rajčata, klobás a otáčet ho na rožni, potírat sádlem s kořením, aby se nevysušil,... Ale dávno tomu již :-)

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

Králíčka jsem nedávno dostal od kámoše, tak jsem si ho upekl na dijónské hořčici. A mám výhodu, že moje žena ani dcera maso moc nemusí, tak jsem ho zežral celého.
Ale pozor, nejsem žádný tlouštík, měřím 190cm a vážím 85kg, takže si takhle občas zahřešit mohu.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

Při té výšce jste podle mého hubeňour :-)
Králík se dá udělat na mnoho způsobů, špatný není na zelenině (cibule, paprika, rajče, ačokča (sterilovaná jako sladkokyselý okurek), česnek, zelí,... co dům dá, občas i do rizota, ale je to prý suché. No a ty řízky - to manžel obere do detailu i žebra.
Ale kdysi jsem četla, komu vadí vůně králíka, tak potřít skořicí, možná by pomohla i šalvěj, rozmarýn,.... Ale tak já to jen nasolím, zakápnu olejem a pokud to chce třeba dcera udělat po svém, přidá další koření,...

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Já mám dva kámoše, kteří by králíka do huby nevzali, jelikož na něm vyrostli. Furt králík! Já jsem na něm nevyrůstal a tudíž dokáži ocenit kvalitu tohoto masa, dalo by se říci, že jsem vlastně králíkomil. Pak jsem ještě prasomil, husimil, kachnomil, nerad to přiznávám, ale v 90. letech jsem byl 2x kočkomil a jednou dokonce psomil (tak tam neměl ten novofunlaďák lítat, no). Ovcomil se ze mě nikdy nestal i když kámošovi jich běhá po zahradě 80, ale já je asi neumím udělat.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

A tak nejdůležitější je, nedávat králíčkům, slepicím, kuřatům a už vůbec ne kachnám a prasatům jména.
Když děti odmítaly jíst srnčí, králíčí,... maso, říkali jsme jim, ale to je vepřové maso a nebyl problém.
Co se týká novofundaďáka - neštěkal jste potom, nebo se říká, že pes pozná psomila.
Ovce? No, možná tak mlaďounské, ale musí se to umět naložit a péct nad ohněm, jíst raději teplé, pak to není špatné.
Někdo říká, že i ty hrdličky nejsou špatné na polívku,...

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Vyrostl, nemusím. Nutrie na zelenině se užeru. Holoubata na víně, kde ty časy jsou.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tož běžte se bodnout, berrnardýne, teď musím vytáhnout z mrazničky bůček a nachystat ho na výpečky.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Tak dejte vědět, jak to dopadlo A dobrou chuť!

Průměrný počet slepic: 2 (3 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mohl byste mi prosím laskavě sdělit Vaši adresu, abych Vás mohl osobně přijet zavraždit? Já jsem na houmofisu! Jak mám kurňa mluvit se zákazníky s plnou pusou slin!! Uááá!!!

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by Hejtman (neověřeno)

Trvalý odkaz

Adresu Vám mohu poslat, akorát jak jsem psal už výše, měřím 190 a jsem dřevorubec, takže až mě přijedete vraždit z toho houmofisu, aby jste nebyl zklamán, že prohráváte.
Ale já se prát nechci. Jsem zde tak měsíc, rozkoukávám se, na politické věci jsem dost napravo od pana Vidláka (být pravičák, to je dnes už pomalu sprosté slovo), ale tak nějak se mi zde líbí. Myslím si, že mohu kamarádit i s lidmi, se kterými se neshodnu na všem, ale Váš post svědčí o tom, že máte smysl pro humor, s Vámi klíďo kdykoli zase pokecám.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nooo, o mně se říkávalo, že mám postavu kulturisty, ale z Mauthausenu :( Ale zase mám luk :)

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

nucen cestovat v autě, v němž se nachází má manželka za volantem, řeším vzniklou situaci následovně.
1/ telefonicky se okamžitě připojistím na úraz a případnou následnou smrt
2/ do uší si nacpu ucpávky
3/ na oči si dám černé brýle, skla zevnitř polepená kopírákem
4/ připoutám se
5/ zapřu se pokrčenýma nohama do podlahy
6/ skloním hlavu
7/ pevně zavřu oči
8/ sepnu ruce
9/ Otče náš, jenž jsi na nebesích...

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)

Jako neřidič šílím, když si mám sednout vedle řidiče, kterej má zrovna chuť mne vyděsit.
Nejraději bych vzala 2 pokličky a tloukla jimi o sebe, aby řidič slyšel, jak má vlastně řídit.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Všechny ženské v naší rodině jezdí dobře. Až na mojí maminku, která ve svých letech už samozřejmě nejezdí vůbec.
Ale jezdí prostě jinak. Jednak mají prokazatelně jiný mozek, ale především - ony totiž (až na naprosté výjimky) vůbec netuší, co se v tom autě "uvnitř" děje.
Vědí, že má auto motor a nějaká válce a písty, ale netuší, co se v nich děje, když prudce dupnou na plyn, co všechno přinutí do okamžité akce.
Vědí, že auto má převodovku, ale vůbec netuší jak se tam ta kolečka točí a proč a co se děje, když podřadí v nepravou chvíli (zlatý moderní automat, ten je odolný jako šicí stroj).
Vědí, že auto má řízení (volant přece, ne?), ale netuší nic o jeho provozu, o geometrii kol a tak.
Vědí, že nemají brzdit v zatáčce, ale o vektorech sil, které na auto v té zátočině působí, nemají vůbec tušení.
A tak můžou sice jezdit celkem dobře, ale má to svoje meze.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Moje žena dokáže za volantem to, co já ne. V klídku se umí na mě otočit a konverzovat se mnou, aniž by se půl minuty dívala na vozovku a u toho mi ještě sdělí, kdo kde a kdy na barácích, kolem kterých projíždíme, něco nového vybudoval a že tamto by se jí líbilo taky. Pak se na 2 sekundy podívá dopředu, asi aby zaměřila směr a následuje výklad k dalšímu baráku.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

"... o vektorech sil, které na auto v té zátočině působí,..."
Nó, slyšela jsem jednoho pána, jak říká své snoubence - když spolu jedeme na "keplovi"= pionýr, skůtr,...a blíží se zatáčka, tak zavřu oči, aby se mi jako řidiči nemíhaly stromy kolem očí....

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Tohle zajímavé ruské nahlas uvažování je docela dobré.
https://outsidermedia.cz/situace-v-syrii-turecku-i-jinde/
Jsou tam věci, co inde nezmiňují, nebo alespoň já jsem na ně nenarazil a při tom to zřejmě nebudou plky.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Všem se omlouvám, že jsem teď moc nekydal, ale práce je hodně a nemám moc času. Očkem sem však házím, a těším se, až se budu moci rozdělit o zprávy z terénu, protože situace kolem ochranných prostředků je trochu jiná, než se nám různí soudruzi snaží vnutit a blbostí AB a AV se neříká pravda. Jako např. ta, že nikdy nikdo nechtěl centralizované nákupy (tuto bitvu AB prohrál) ve zdravotnictví. A teprve od okamžiku, kdy Čína řekla, že obchoduje jen a pouze s vládami, nikoli překupníky, tak nastalo běsnění mezi myší populací. Mám historky, jak se radí ministerským úředníkům, kterak vyplnit platební příkaz. Neskutečné. Jo, jo, dříve si ty zdravotnické sýpky rozdělovalo několik dodavatelů a teď už jenom vláda či vlády. To je pane hukot. A zatímco v zahraničí činnost soukromých dodavatelů už zakázali, tak u nás, ve vesničce malé, střediskové, teprve tento víkend a to jenom u ochranných pomůcek. To jsem zvědav, až teď dojde na léky, jako že už dochází, a opět budou soukromí dodavatelé vyšachováni. Joj, to bude švanda, řečeno s informátorem Sabinou. A najednou bude vidět na ceny..... Dozvíme se to?
Jinak život tropí hlouposti, jak už napsal Dikobraz i jiní. Čulíkovi redaktoři pláčí nad tím, jak ta nehezká a strašná Čína vyšachovala z obchodů s pomůckami ten hodný Amazon, co dává práci i českým lidem, a proradně a komunisticky kooperuje jenom s vládami a na tento ďábelský úpis jednou doplatíme. Číst levičáckého Čulíka, jak odhaluje svou pravou tvář je prostě božské, že....
No a pan Fischer, senátor určuje co je a není vlastizrada (kooperace s Čínou určitě), a s panem Kalouskem, poslancem, volají po domácí výrobě! Bože odpusť, zhřešil jsem! Poslouchat privatizátora Kalouska, který na státu nikdy nenašel nit dobrou najednou volá po domácí výrobě! Ó doby, ó mravy.
Nikdy jsem netušil, že ta jízda z kopce může být provázena legrací. Končíme chlapci, končíme. A v Římě přistává Rudá armáda. Duce se v hrobě obrací. A to ještě v závěsu následuje výsadek lékařů z Kuby. Navrhuji vyloučit Itálii z NATO a EU a předsedu italské vlády obvinit z vlastizrady. Fischer může předsedat trestnímu senátu. Ano, jak by řekl jednoroční dobrovolník Marek: "Vono je na světě mnoho věcí, který se nesmějí dělat, ale můžou se provádět!"
Hezký den všem, IK

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

Myslím, že tato slova vyřkl Josef Švejk. Ale jsem líný hledat důkaz. Musím si teď v rámci karantény po obědě zdřímnout.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

"Krást se nesmí, ale může."
Já to vždycky chápala tak, že krást se sice nesmí, ale stejně se může stát, že vám někdo něco ukradne. To že se něco NESMÍ dělat, ještě nedává jistotu, že to nikdo nedělá.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Tak jsem si zdříml a podíval se do Knihy. Citace musí být přesné, parafráze připouštějí určitou (mírnou) volnost. Zde je citace:

"Tento zjev vzbudil též pozornost ve vagoně, kde byl Švejk. Nejvíce se rozčilil kuchař Jurajda: 'Copak se smí střílet do vagonů Červeného kříže?'
'Nesmí, ale může,' řekl Švejk, 'šusa to byla dobrá, a von se pak každej vomluví, že to bylo v noci a že ten červenej kříž není vidět. Vono je vůbec moc věcí na světě, který se nesmějí dělat, ale můžou se provádět. Hlavní věc, aby to každej zkusil, jestli se mu to povede, když to nesmí, aby to moh. ...' "

Jak je zřejmé, že ačkoliv věcně máte pravdu (životní zkušenosti to potvrzují) - krást se nesmí, ale může, ve zmíněné souvislosti pravdu nemáte. Josef Švejk nic takového doslova neřekl (a jednoroční dobrovolník Marek už vůbec). A to jsme zase u toho "švejkování", které má se Švejkem jen málokdy co společného.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Protože jsem skoro rok, před léty ležel v sádře a měl jsem závěrečné zkoušky z 8. třídy osmiletky, za sebou, tak jsem jen četl, naši mi přinesli Husitského krále a brácha Švejka. No co jsem asi čet. Dodnes umím celý pasáže zpaměti. S nadsázkou mohu tvrdit, že tam najdete, jako v Bibli odpověď na každou otázku. To první jsem si uvědomil, když v nouzové koleji pro nás prvňáky, študáky taky bydleli dederóni a ti furt hulákali. Nikdo neuměl německy a kamarád použil mého vytahování: tak tam něco najdi! Mladý comp v hlavě zapracoval a zařval jsem "Lassen Sie das" jak říkal ten opilý major ( viz 4. díl) a náhle byl klid. Inu "Ordung muss sein), Takových použití je..Ještě jeden, to bylo v po půli 80 let na 1.máje, kdy se mě můj šéf zeptal a tady k tomu něco mᚨ? Jo, "já ti ukázat den ersten Mai, ty bejt můj, já zavzit... fajn zavzit " (Šélesny, Šélesny). Chechtal se, i když, jak jsem se později dočet dlouhodobý agent STb. Asi už věděl jak to bude.
A na závěr, po slábnoucí paměti , je jedno z nejpravdivějších Švejkových tvrzení toto, jak si to pamatuju: "Každej , pane obrlajtnat nemůže bejt chytrej, ty hloupí musí dělat výjimku, kdyby byl každej chytrej,, bylo by na světě tolik chytrosti že by z toho byl každej DRUHEJ úplně blbej."
Aniž by to byl Švejk věděl, popsal Gaussovu křivku rozložení inteligence. A s tím nic nenaděláme

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Je známo, že tragédie (česky průsery) chodí v sériích. Co švestky/trnky

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

možná ani brambory, i když v zemi by to mohly vydržet, ale jak jedou lihovary, netuším...

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Brambory jsou v pohodě, těm spíše vadí pozdější mrazíky, kdy je již venku nať s listy.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Matko, proboha, vy nejste zrovna ze selskýho, brambory v zemi ještě nejsou, ještě mají čas.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Ano, nejsem ze selskýho, ale manžel ano a tak je zkrátka v zemi máme. Hlavně proto, že soused přes 4 zrovna sázel traktorem sousedovi přes 1, tak to udělal i nám.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Beeránek zlomil druhou pečeť....

Zatím bez slepic

Rozumnej člověk má archiv, není závislý na aktuální úrodě.
Jó, pomona Těšetice? To tu kdysi dávno před několika desítkami let bylo, nebylo - lékařka komusi vynadala, jaký že to cpe svýmu děcku krásný, leč několikrát stříkaný a tedy jedovatý jablíčka, broskve, jestli chce, aby zašlo na rakovinu. Lidé ztratili pud sebezáchovy, nebo zpohodlněli a nepěstují si již téměř nic, alespoň pro vlastní potřebu. Možná se již stříká trošku méně, nevím.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

ale s ohledem na současnou perspektivu ho dopíjí!
Rozumnej člověk neriskuje, že archiv vydrží déle než on ! :-)

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

No to jóó. Jenže čeho je moc, toho je příliš. Nezbývá než říci: "Lijte to na mne, ono se něco vsákne..." :-)

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Zkusím poradit, jak očistit chemií postříkané ovoce. Tedy nejdříve je omyjeme pod tekoucí vodou, abychom spláchli co nejvíce chemie na povrchu. Potom je na 20-30 minut necháme máchat někde ve vodě v nádobě, ideálně, aby byly ponořené. Potom vodu vylijeme a opláchneme opět pod tekoucí vodou. Tím se chemické postřiky z ovoce smyjí v maximální možné míře.
Lepší je ovšem mít ovoce vlastní bez chemie.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

Na odstranění všelijakých sajrajtu (pesticidy) pomáhá i roztok jedlé sody- 1-3 lžíce na litr vody

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)

Jablka se během vegetace stříkají i 25x. Obvykle tak 15x. Samotný postřik by snad vadil neměl, min. 3 týdny před sklizní se již nic neaplikuje a počasí, třeba ranní mlhy ovoce umyjí. Horší je to po sklizni, kdy se máčejí v desinfekční lázní a posléze se voskují před uskladněním v chladírně. Vosk prostým omytím, ani několika násobným pryč nedostaneme. Měl by být neškodný, ale pro jistotu kupovaná jablka doma nejíme.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Předčasné jaro, počátkem dubna všechno v květu a přišly několikadenní mrazy na celém území republiky.
Na některých místech to sejmulo stromy tak, že trvalo i několik let, než zase začaly rodit. Cca 5 let jste tady o meruňku nebo broskev skoro nezavadil.

Taky máme na zahradě všechno v květu, ale doufáme, že díky poloze a sluníčku přes den by se tam teplota nemusela dostat pod nulu.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

To se máte , já dnes v noci naměřil 10.1, samozřejmě že mínus. Nicméně jsem klidný, soustředím se na drobné ovoce a to je v pohodě.Maliny snad budou vždycinky.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak dneska se objevila zpráva, že roušky a respiratory chtělo dodat Rusko, ale bylo odmítnuto, protože byl problém s pražskou kavárnou, která by řvala, viz maršál Pavel co řval kvůli číně...
Už chápu texty/řeči vojáků, kteří byli na frontě, že se někteří velitelé nevraceli, protože je střelili do zad vlastní vojáci, když poslouchám maršála Pavla a jemu podobné, tak najednou začínám chápat, že se to dělo :( Někteří lidé prostě jdou "v ústrety tomu oč si říklají"...
Fakt jsem dosud věřil, že se to dělo, ale tak nějak jsem nechápal, že ty důvody mohli mít vojáci až tak velké, že jsem to příkládal tomu, že už neměli úctu k životu, ale najednou když vidím co se okolo nás děje a poslouchám maršála Pavla, tak mám pocit, že on by měl na frontě jako velitel problém s jeho přístupem rychle vyřešený... Docela lidtuj lidi jako on, když se objeví na frontě :(

Průměrný počet slepic: 4.8 (9 hlasů)