Covidioti

Autor

Včera to už zaznělo v diskusi. Babiš s Hamáčkem a Prymulou konají a jejich odpůrci z opozice i z řad angažované veřejnosti jim zvolna okopávají kotníky. Česká televize nezapomíná zdůraznit, že roušky přivezl Ruslan díky NATO, Kalousek mluví o předražených respirátorech a tetelí se radostí, že to nejsou respirátory vyšší třídy, ale té nižší, což je v jeho očích flagrantní selhání. Na fejsbučku občas problesknou různé příspěvky o tom, jak to Babiš nezvládá, jak je to vlastně on, kdo nás uvrhl do katastrofy a jak by nám Čína za koroňáka měla platit reaparace. 

Piráti zatím mlčí, ale určitě si už sbírají argumenty. Jediný profesor Fiala asi nebude problém, protože to byl blbec odjakživa a svými řečmi už nemá co by vylepšil nebo zkazil. 

Šafrovo fórum dává rozhovory s různými pseudoodborníky, kteří halasně omílají co by, kdyby. Jedním z vrcholů odpornosti bylo obvinění vlády, že proti koroňáku nasazuje děti - tedy studenty čtvrtého a pátého ročníku medicíny. Uvedeným dětem je tedy okolo dvaadvaceti. Alespoň ale víme, jak se dělají kritéria na syrské dětské sirotky. 

První, co bych zdůraznil, že většina dnešních kritiků má pocit, že za pár týdnů se všechno vrátí do normálu. Asi poslouchali Pokáčovu koronavirovou písničku, kde písničkář mluví o tom, že to přejde, než se nadějeme. Jen tak to nepřejde. Pokud nechceme mít druhou vlnu, budeme ještě pěkně dlouho zavření doma. 

A hranice se západní Evropou budou zavřené a zavřené. Bude se měřit, dezinfikovat, budou nekonečné kolony kamionů. Italové už mají denní porci mrtvých jako za Lybijského tažení. A pořád to ještě nemají pod kontrolou. Prý budou zastavovat zemi a nechají doma úplně všechny, co nejsou nezbytní pro chod státu. I kdyby to zabralo, projeví se to až za tři týdny a to už budou mít mrtvé v počtu tisícovek denně. 

A vůbec všechny státy (na západ od nás), co daly průchod lidským právům a demokracii, ti za demokracii zaplatí opravdu řádnou daň. Tak velkou, že se leckdo bude ptát, jestli za to stála.  Tím mě totiž odboural Andřej Neff - Čína zvládla epidemii díky pošlapání lidských práv. Takovou větou mě oblažil v televizi. Zdál se mi rozumný, ale asi bude nutné ho zařadit do patřičné škatulky. 

A teď si vezměte situaci v Británii, Německu i té Itálii... Tisíce mrtvých, také nemají roušky, také nemají ventilátory, také nemají vybavení, také nemají lidi. Na začátku to také podcenili a mnohem víc než my a na konci mají na milion obyvatel podstatně víc mrtvých. K tomu připočítejte mrtvé, kteří sice nedostali koronavirus, ale umřeli díky přetíženému zdravotnictví na nějakou banalitu. Pak připočítejte různé kolaterální ztráty, vynásobte to dvakrát, protože presstituti to tak udělají a máte zhruba výsledek, který vyvolá otázky, touhu po odpovědích a bude se hledat obětní beránek. V tomto případě spíš obětní stádo. 

V tomto ohledu se nebudeme lišit od zbytku Evropy, pandemie je sviňa. 

Mají vládní potentáni jinou šanci než si udělat nějakou pseudodiktaturu, pokud nechtějí do basy nebo na šibenici? 

Všichni ti dnešní covidioti, co jsou chytří jak rádio, kteří teď bijí Babiše po hlavě jak to podcenil a jak neuměl zařídit roušky, jak to dělá špatně, ti všichni každým slovem zařizují, aby se Andrej stal autoritářem. Oni tam teď dělají co mohou, byli jsme vlastně první v Ojrópě, kteří začali s pořádnými opatřeními a až bude po všem, tak jim slibují hromadné žaloby, soudy a nejspíš i vězení? Právníci jako Sokol a další bazírují na tom, že vláda chybně vyhlásila stav nouze, podávají žaloby a slibují zastupování i dalším lidem. 

A co teprve v té Itálii? Tam mají teprve řádné máslo na hlavách. Tam jde vládním představitelům vysloveně o kejhák... Tisíce mrtvých  a co nevidět bude tisícovka mrtvých přibývat každý den. Až to pomine, oni tam také mají kované demokraty, kteří budou požadovat hlavy v naději, že se proderou na jejich místa. Má tam vláda jinou šanci, než znovu vzkřícit Musoliniho? Jestli nechtějí skončit po zbytek života v lochu (nebo mrtví) vlastně přímo musejí zavést diktaturu a nemají na výběr, protože jejich protivníci jim jinou šanci dát nechtějí.  Prostředky na diktaturu teď každá vláda bude mít.  

V Německu i Británii bych to viděl podobně. Podceněná situace kancléřky a premiéra... Mraky mrtvých a totálně rozstřelená ekonomika. A mladí moderní dynamičtí jinoši, kteří se třesou na to jak budou zavádět svoje utopie. Má německá vláda jinou šanci, než ty volby odpískat? A v Británii? Má Johnson jinou šanci, než se stát Churchillem jak za války? Bez voleb? 

Čím více teď bdou různá Kalousci vyskakovat, čím více se objeví na fejsbučku výzev na hromadnou žalobu na Babiše, čím více do všeho budou šťourat různí chytráci a rádobyelity, tím spíš se dočkají svého Putina. Babiš tu veřejnou podporu mít bude. Stejně tak bude mít v rukou hospodářství, policii i armádu. Každá opoziční žádost o Babišovu hlavu je jen dalším krůčkem k tomu, aby tu žádná opozice nebyla. Aby byla smetena, zničena a pozavírána a za jásotu davů zde nastaly nové pořádky.  

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (92 hlasů)

Komentáře

Jako že by se i naši sportovci a další lidé, kteří utekli do daňových rájů obraceli na ně? Geniální utopie.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Je to naprosto správné.
Nepíši spravedlivé, protože spravedlnost je pouze fikce.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Řadovej voják sedí na korbě vojenskýho náklaďáku, kope nohama, žvejká tabák, občas ho vyplivne ven. Jednoduše salámisti. Ale jak je někdo naštve,...

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

přišla?
Když už vůbec nic, tak naposledy jsem viděl bagovat jednoho starého fotra na šachtě Fučík - 5, to je nějakých 40 let.
https://cs.wikipedia.org/wiki/D%C5%AFl_%C5%BDofie
A naprosto netuším, jestli se někdo obtěžuje výrobou a distribucí žvýkacího tabáku.
Jinak otravychtiví vojcli - povětšinou bývali nebo budoucí basmani (výkon trestu v civilní base) vařili ze startek čajíček magoráček, ale radši jsem nezkoumal, co všecko tam dali a co to s nimi dělalo. Raději jsem odpádloval do bezpečnějších vod.

Průměrný počet slepic: 2.8 (4 hlasů)

vojákama na korbě náklaďáku. Vím moc dobře, co jste psali před chvilkou:

Výpečky, králíček, knedlíky a špenát! Všechny si vás pamatuju, abyste věděli - máte to u mě, jsem mstivý jako Miloš.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

Zatracená naše seniorská karanténa! Fitko zavřené, bazén zavřený.... a teď ještě králík, výpečky...... Jen to čtu a mám o kilo víc!
Ale králík dobrý nápad. Zítra ho koupím a ve středu asi upeču. Jen tak střídmě - na slanině s čerstvým provensálský kořením, možná (když už ta slanina) i čerstvé zelené fazolky se slaninou, brambor, sylván.
Alespoň se člověk nenudí a stlemí/stmelí rodinu.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

dělal tažený bujón z nádherných masitých žeber.
A k večeři jsem vyfik takovou rajskou, že jsme jí sežrali dvoulitrovej hrnec ve třech :o))

Dneska bude bujónek s česnekem a rozkvedlaným vajíčkem. A chleba s máslem a pažitkou k tomu.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

To bylo italsky, abyste věděli.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Bujon chce trpělivost a pomaloučké tempo. Hutný hovězí vývar neboli consommé. Například Consommé Jerez:

Servíruji tak, že naliji do vysoké sklenice (obsah cca 3 deci)
K tomu přiložím panáka sherry a syrový žloutek (elegantní je podat ve skořápce).
Každý si ingredience zamíchá sám (nutná dlouhá úzká lžíce).
Pije se ze sklenice nejteplejší co člověk snese, ale nesmí to vařit (žloutek by se srazil, nevypadá to hezky).

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

a naopak nechám mírným varem srazit. Ono krásně vyčistí bujón, takže je úplně zlatavě čirý.
A kdo chce, tak si je tam nechá, kdo ne, dostane čistý bujón.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

Godote,
když je fitko zavřené, chcete si zamakat v lese v Plzni? :-) Nic obtížného, vhodné i pro seniory. :-) Máte-li zájem, napište na gerd@atlas.cz a to kilo z Vás dostaneme dolů. :-))))

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Už pouhý pohled na fyzickou práci mi způsobuje nevolnost.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

:-)

Zatím bez slepic

Ale no tož tak - ty oné barety zvládnou mnohé, i takový autíčko převrátit do struhy.
Zdroj? To by mne zavřeli, kdybych ho prozradila. :-)

Zatím bez slepic

Leda by mi lhal :-)

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Dokážu pochopit, že naši museli volit menší zlo což byla Čína vždyť odtud to vozí všichni přece. Jen nebohá Itálie už nehledí vlevo vpravo.
Když si představím tu hrůzu, že jim tam jezdí toto
https://cz.sputniknews.com/foto/2020032311699498-ruska-pomoc-italii-v-b…
From Russia with love - Od Ruska s láskou

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Řízením osudu (softwaru) jsem se dostala mezi knedlíky. :-)

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Sice nechápu, ale k k tomu co jsi napsala, oni nabízeli roušky a respirátory ne nemocnicu, takže by jim to tam nejezdilo...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

že včera v podvečer přistálo na milánském letišti Malpensa 37 kubánských doktorů s 15ti sestřičkami jako kubánská pomoc italským zdravotníkům?

Já to našel až dneska na Reutersu.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

na PL psali o tom, jak Štětina omdlívá z toho, že Rusko už dobylo pomocí koronaviru a devíti letadel s doktorama celou Itálii.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

A koncem týdne Putin osobně provede anexi Itálie :o))

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

V zájmu objektivity bych ty sestřičky zaměnil bratříčky čili ošetřovateli. Na fotkách z příletu není (bohužel) ani jediná sukně :-(.

https://www.rainews.it/dl/rainews/media/Coronavirus-arrivati-in-Italia-…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

MUDr. Ivan David
5 hod

Na řecko-turecké hranici včera proběhly nejtěžší střety - byla napadena řecká polní nemocnice a použity chemické zbraně.

Ještě dopoledne zdroje z řecké oblasti Evros na hranici s Tureckem hlásily dočasné zklidnění situace. Vypadalo to, že si migranti „lížou rány“ z předchozího nezdařeného útoku na pohraničníky. Turecká státní agentura ANADOLU ohlásila, že turecká armáda po nezdařeném pokusu o průlom musela ošetřit 2.306 zraněných migrantů. Server ethnos.gr dokonce dopoledne přinesl optimistickou zprávu, podle byla část migrantů z řecké hranice vlakem evakuována autobusy do Istanbulu. S podezřením na koronavirus měla být část z nich podle tureckého serveru bianet.org umístěna v karanténě.

Kolem poledne se ale podařilo dvěma člunům s migranty proklouznout námořní blokádou vyhlášenou řeckým vojenským námořnictvem kolem řeckých ostrovů v blízkosti Turecka. Řecký twitterový účet #greece_turkey_borders vznesl podezření, jestli oběma těsně za sebou plujícím člunům neumožnila projet některá z lodí Evropské agentury na ochranu vnější hranice EU (FRONTEX). Zatím toto podezření žádný řecký vládní zdroj nepotvrdil. Z obou člunů se na Lesbosu vylodilo 50 migrantů. Ihned po přistání byli zatčeni policií a umístěni na 14 dní do karantény. Řecká policie oznámila, že migranti byli poučeni o tom, že na ostrově platí výjimečný stav a během jeho trvání Řecko nepřijímá žádosti o azyl. Podle policejní mluvčí budou migranti po skončení karantény předvedeni před imigrační úředníky a ve zkráceném řízení vyhoštěni. Na twitterovém účtu #Greece_under_attacκ se objevilo podezření, zda evakuace migrantů od hranice v oblasti Evros není jen taktickým přesunem na jiný úsek horské hranice – k ostrovům.

Odpoledne pak v Evrosu propukly zatím nejtvrdší boje mezi migranty podporovanými tureckou armádou a řeckými strážci hranice. Ofenzivu zahájila jako vždy turecká armáda střelbou granátů se slzným plynem na řecké pohraničníky. Podle řeckého serveru pronews.gr turečtí vojáci na řecké pohraničníky vystřelili doposud rekordní počet se granátů s plynem. Útok by směřován i na řeckou polní nemocnici označenou symboly Červeného kříže, které jsou pod ochranou mezinárodních smluv.

Po úvodní palebné přípravě se turecká armáda pokusila místo střetu opět zahalit kouřem dýmovnic, který měl řeckým obráncům znesnadnit orientaci. Řecká armáda však jako protizbraň nasadila turbíny z leteckých motorů umístěné na nákladních autech. Směřovaným silným proudem vzduchu se Řekům podařilo kouř i slzný plyn odfoukávat zpět do Turecka.

Turečtí vojáci proti řeckým pohraničníkům opět nasadili neznámé chemikálie. Turecká armáda včera vybavila migranty vyslané k průlomu pohraničního opevnění vojenskými plynovými maskami a některé z nich i ochrannými oděvy, což vzbuzuje podezření na použití látek zakázaných Úmluvou o chemických zbraních. Vzorky opět putovaly do akreditované laboratoře k rozboru. S pomocí ochranných vojenských pomůcek se migrantům dařilo mnohem déle než doposud čelit obranným opatřením řeckých policistů. Na několika místech se migrantům podařilo rozebrat první vrstvu pohraničního plotu.

Řecká armáda do střetu v kritickém okamžiku nasadila výsadkáře z elitní jednotky Pontos. Zapojili se i rakouští „speciálové“ z jednotky Cobra. S podporou obrněných transportérů se výsadkářům podařilo útočníky od rozebíraného plotu v tvrdých potyčkách odehnat. Migranti poté na výsadkáře zaútočili zápalnými lahvemi. Benzín na výrobu „molotovových koktejlů“ jim opět dodala turecká armáda. Boje pokračovaly až do pozdních nočních hodin, kdy záře plamenů hořící hranice intenzitou předčila i světlomety umístěné na sypaném valu, který tvoří druhou linii řecké obrany. Řekové a jejich pomocníci vyslaní ze zemí, které poslaly posily, tentokrát průlomu dokázali zabránit. Vzdávám čest všem, kteří včera v extrémním ohrožení života opět ubránili řeckou a tím i evropskou hranici. Zraněným hrdinům, jejichž počet nebyl oficiálně oznámen, ale podle twitterových účtů jde o desítky obránců, přeji rychlé uzdravení.

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

MUDr. Ivan David
on Saturday

Erdogan obkličuje Řecko migranty – vyslal jich 30 tisíc do Albánie

Do oblastí, kde v Albánii sídlí řecká menšina, se podle dohody albánského premiéra Ediho Ramy a tureckého prezidenta Recepa Erdogana už stěhují muslimští migranti! Další jsou na cestě letecky. Přesouvají se podle dohody mezi tureckým prezidentem Erdoganem a albánským premiérem Edi Ramou o přemístění 30 000 muslimských přistěhovalců z Turecka (!) na albánské území, konkrétně do severního Epiru do oblastí kolem hraničních přechodů s Řeckem Kakaviá, Rípesi, Mavromáti, Treis Géfyres, Kapestítsa .

Nedávné informace ze severního Epiru hovoří nejen o vytvoření „ubytovacích struktur“ v pohraničních oblastech, ale o usazení muslimských osadníků v obcích Vouliaratis a Pepeli v řecké menšinové obci Dropoli.
50 přistěhovalců se prý již usadilo v malé vesnici Arsi Lego nedaleko Argyrokastra. Zatímco zprávy o usídlování nelegálních přistěhovalců přicházejí i z jiných komunit.
Tato oblast na pomezí Albánie a Řecka – Epiros – je osídlena převážně řeckou menšinou. Zdá se tedy, že albánská vláda po dohodě s Tureckem chce změnit demografické složení obyvatelstva – což dobře známe z území, které Turci obsadili jinde, například v Sýrii Afrín, Rojavu, Jarablus, předtím v roce 1974 severní Kypr.
Řecký server pronews.gr upozorňuje, že za této situace může být zneužit i nejnovější albánský zákon o vlastnictví, schválený v roce 2018 albánským parlamentem, k vyvlastnění majetku řecké národnostní menšiny. Evropská unie by měly okamžitě reagovat!
Albánie dnes navíc vyhlásila válečný stav. Oficiálně z důvodů koronavirové krize, ačkoli zatím zaznamenala pouze 76 případů a pouze 2 úmrtí. Během režimu válečného stavu se zároveň převedly stovky nelegálních přistěhovalců do řeckých vesnic severního Epiru z Turecka.
Albánská vláda také dnes nasadila vojenské jednotky, zejména v řeckých regionech, aby doprovázely autobusy s nelegálními muslimskými přistěhovalci, a dále kvůli návratu 120 000 Albánců z Itálie, která utrpěla ze všech států světa korononou nejvíc. A to 12 dní před přerušením leteckého a námořního spojení mezi Albánií a Řeckem, které spolu sousedí na břehu Jaderského moře.
Server pronews.gr dodává, že hranice mez Albánií a Řeckem je daleko hůře střežitelná než oblast kolem hraniční řeky Evros.

Zdroj: https://www.aktualnikonflikty.cz/viewtopic.php?f=13&t=272#p137876

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Příběh rychlotestů uzavřen. Hygienici k nim dostali od Státního zdravotního ústavu, jak se mají používat a k čemu slouží. Ostravští hygienici se je rozhodli používat po svém. Načež si o tom veřejně podebatovali, zaskuhrali, novináři se toho chytili, vypukla aféra jako hrom, jak jsou "ty čínské rychlotesty nespolehlivé"...
...aby se ukázalo, že chyba byla na straně ostravských hygieniků... Pane jo, ti si udělali reklamu. Sobě i systému.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/rychlotesty-neodhali-cerstve-nakazen…

Ale to už je, zdá se, dneska taková doba. Ignorovat pokyny a pak se co rozčilovat na síti a dávat rozhovory... Co bude příště? Pes sušenej v mikrovlnce?

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Ta ostravská krajská hygienička aby teď chodila nadosmrti kanálama. Ale dobře jí tak.
I když tedy, já taky většinou čtu návody až když už všechno ostatní selhalo :o))

Ale jednou se mi to krutě nevyplatilo u jednoho příbaláku a málem jsem se zabil.
Lezla na mne rýmička a kašlíček, tak jsme koupili cucavej Strepfen. Po prvním bonbonu mě přestalo bolet v krku, ale potíže s dechem přetrvávaly. Tak jsem si dal druhej bonbon, asi hodinu se nedělo nic a pak jsem přestal dejchat. Při plném vědomí. Křeč průdušek.
V životě jsem nezažil větší hrůzu...
Z posledních sil jsem zasípal na spící manželku ať volá sanitku, vrazil hlavu do mrazáku (to trošku pomáhá) a lapal po každém jednotlivém atomu kyslíku.
Když dorazili, šoupli do mne bez keců nějakou injekci, asi za půl minuty to povolilo, pak mě odvedli do sanitky (taková ta velká to byla, moc hezky blikala), dali mi kapačku a kylík a v družném rozhovoru jsme strávili příjemnou půlhodinku. Samozřejmě se srdečně vysmáli mé tuposti, ale jinak byli skvělí a vyprávěli jsme si různé veselé příhody.
Jo, doktor byl Palestinec, který u nás nalezl útočiště.

Od té doby čtu příbaláky do posledního písmenka. A některé návody už taky :o)

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

Poslouchám tiskovku vlády - nějaká mladá snaživá se z Hamáčka furt snažila vymámit zda budeme rychlotesty reklamovat atp. Projevil neuvěřitelnou trpělivost při opakovaném vysvětlování. Občas i zírám na co se ti novináři ptají... Asi nečtou Kydy...

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

A jste si jistý, že autoři těchto článkú a prohlášení naopak ten návod pečlivě neprostudovali a předem nezajistili nasazení testů v přépadech, kdy dosud nebyly vytvořeny protilátky ? Že se tudíž nejednalo o připravenou denunciační kamaň?
Jako primární "vyšetřovací verzi" bych to rozhodně doporučil.
Krajská hygienička si mohla buď sama naběhnout na vidle, nebo naopak jednat v intencích "Vyšího principu mravního 2.0", tj. Miliónu chvilek pro PAL.
Nebo byl třeba návod v čínštině a ona nemá google translator. :-)
Každopádně platí jako vždy - lež stokrát oběhne zemi, než si pravda stačí obout boty.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Ošklivá doba.

Ale mám radost, že to ZASE nevyšlo.
Ta paní se s tím bude muset nějak srovnat; a v její kůži bych teda teď být nechtěl :o)

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

dnes ve zprávách zopakovali vystoupení hygieničky o 80% neúčinnosti těch čínských testů bez jakéhokoliv komentáře. Propaganda jede vo106

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by jaryn (neověřeno)

Trvalý odkaz

A to už, prosím, měli oficiální vyjádření Hamáčka z tiskové konference...

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Však to také bylo cílem, kalit vody. To, že to věděli, nic neznamená, platné je to co následně přinese televize a tisk. A media musí dostat podklady a materiály a tak jim je někdo připraví. Že se za den ukáže, že to byla lež, je naprosto nepodstatné. Střela byla vypuštěna a zase o něco víc nahlodala důvěru ve vládu. A to přede jde.
Jsme ve vnitřní válce. Nemilosrdné!

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Když selžou všechny pokusy, přichází čas, přečíst si návod..!

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/koronavirus-covid-19-karantena-itali…

Česká vláda poslala do Itálie autobus se 43 Italy a se 110 000 rouškami identickými s těmi zabavenými.
MV se rozhodlo nečekat na dokončení vyšetřování a rozhodlo o poskytnutí náhrady z čínské dodávky pro ČR.
Současně MZV vyjednalo s italskou protistranou výměnu občanů.

PaL, PK & spol. se vzteknou...

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Jste vedle

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

Nevzteknou, bude to žít svým vlastním životem. Třeba ve Francii a jinde. A Češi budou zase ten východní póvl. Proč by to mělo být jinak?
Znáte to: "Češi se přiznali". V článku pak OK, ale je to asi jako s těmi návody. To už se nečte, v hlavě zůstane jen hanebné jednání Čechů, těch tlup z Východu.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Jeden z Il-76 s humanitární pomocí Ruska Itálii je už nad jižní Itálií. Jedná se o let RFF8434, očekávaný přílet do Říma je v 18:53. Letí značnou oklikou, přes Turecko, asi ho naši soudruzi z Eurosajuzu nepustili přes svůj vzdušný prostor. Rád bych se zeptal pana ministra Petříčka, co on na to.
Druhý let Smartwing s ochrannými pomůckami ze Šangaje, číslo letu TVS4191 je momentálně nad Novokuzněckem. Mezipřistání bude mít v Novosibirsku, doletět by měl někdy kolem druhé hodiny ranní.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by Pepa Sláma (neověřeno)

Trvalý odkaz

To je boží hračička!
Skoro jako cestování pomocí googlemap :o))

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Pepa Sláma (neověřeno)

Trvalý odkaz

To je boží hračička!
Skoro jako cestování pomocí googlemap :o))

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Pepa Sláma (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dneska jsem to sledoval, celkem 5 letů, jeden tam a zpět, tři se vracely ze včerejška, vše IL-76MD. Létá se mezi Moskvou (letiště Čkalovskij) a Pratica di Mare. Trasy opravdu vedou jihem přes Černé moře, líznou Turecko, pak přes Řecko. Důvod je prozaický, Ukrajina přes svůj vzdušný prostor nepouští žádná ruská letadla.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Ještě doplnění, do Damašku letěl na otočku TU-154M.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

že v Ostravě mělo zasedání Rady moudrých, kvůli rychlotestům.
Jsou z doby dávné, nedávné, známy Murphyho zákony. kde jeden říká:
KDYŽ SELŽOU VŠECHNY POKUSY O OVNÁDNUTÍ PŘÍSTROJE, JE NA ČASE SI PŘEČÍST NÁVOD!
( Což platí především pro mě, protože já je nečtu a postupuji metodou pokus omyl)

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

i kdyby byla pravda jen polovic.
---
Nejhorší na tom je, že až takové věci jednou vyplavou na hladinu, bude to mít výrazný efekt, který bych popsal slovy: jeden za všechny, každý za sebe.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Bacha Alefe, nejhorší je polopravda. Vypadá asi tak, Je Čína? Je, no a další už jsou jen kecy. Tady toho smrdí sakra moc. Například by mě zajímalo co tam dělaly ty roušky pro Itálii.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

expresivní zkratka, že - ale v zásadě souhlasím; nebudu to rozebírat a zůstanu na intuitivní úrovni.
Jenže v daném konkrétním případě ta polopravda není tak úplně jednoduchá, jak Vy kreslíte svým příměrem, chtělo by to oddělit zrno od plev. Obvinění v tom článku jsou příliš vážná na to, abych byl ochoten jen tak mávnout rukou a říct - dyť je to jen polopravda, nota bene třeba jen z toho důvodu, že se mi to nehodí do obrazu, který jsem si dříve vytvořil.

Bylo by dobře, kdyby někdo, kdo je toho schopen, to dělení na zrno a plevy udělal a tady ho zveřejnil - to je nejlepší způsob, jak se s polopravdou vypořádat.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dobrý večer insegnante,
docela by mne zajímalo, proč myslíte, že je to"nutné přečíst"? Zvládla jsem to zhruba do půlky a dál se nedalo - jedině, že bych snad měla potřebu zvracet. Jak Vás trochu znám, tak snad obdiv ve Vašich slovech není (?)
Jenom k tomu tvrzení o paní Pekové. Ono totiž, kdyby každá soukromá laboratoř testovala jako její laboratoř bez certifikace, tak by tu byla anarchie, ještě míň bychom věděli, jak na tom jsme, jen by se na tom všichni snažili nadrbat. A stát by jim stejně musel ty testy sehnat (takže víc bychom jich neměli). Kdyby ta paní byla solidní, zažádala by si o certifikaci, kterou by jí jistě udělali rychle a mohla testovat bez problému. Místo toho rozdává rozhovory, jak MZ na ni zaklekl, přitom se jí Vojtěch veřejně omluvil a vysvětlil, jak k chybné informaci došlo.

A takových jedů je ten článek plný, člověk si až říká, že být vládou, tak se na to vy...ru , ale nechtěla bych vidět, kdo by se toho chopil. Je to asi 10 dní, kdy byl Vojtěch v TV, zarostlý a pohublý, úplně vyčerpaný, že sotva mluvil. Totéž v té době Babiš i další ministři.
Vůbec nechápu lidi jako je tenhle Brand, ty jeho cancy jsou na podobné úrovni jako ty, kterými na koronu reagoval třeba Hrušínský, jen tenhle pán z pohledu "podnikatele", kterému vláda závidí a bere kšefty. Fakt na nauseu! Chci věřit, že jsem si Vaše upozornění jen špatně vyložila. V tom případě se omlouvám. Dobrou noc.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

Také jsem to nezvládla a to vydržím hodně. Vzala jsem to na přeskáčku. Třeba to tvrzení o Květinářstvích (Babišových), že jako Agrofert, podíl, firma v Holandsku, která kytky dováží. tak to už jsem slyšela někdy před týdnem a už tehdy mne napadlo, že B. by musel být rozumu mdlého aby si myslel, že v této situaci vydělá na kytkách majlant.
K paní Pekové a Tillii mám jen krátce (protože se to tu už probíralo) a pouze tolik, že Tillia je laboratoř, která byla původně Chambon, ve které měli své zájmy "jakýsi" Roman Janoušek, Luboš Pašek ............
Je-li zájem prosím
https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3032240-policiste-navrhli-obzalova…
takže se skoro ani nedivím, že by paní doktorka mohla mít problém s certifikací, protože toto je zřejmě kauza, která jde právě k soudu. Já sice nic netvrdím já jen naznačuji stejně jako dotyčný pán v tom článku.
A na můj vkus je té paní doktorky najednou všude nějak moc.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)