Covidioti

Autor

Včera to už zaznělo v diskusi. Babiš s Hamáčkem a Prymulou konají a jejich odpůrci z opozice i z řad angažované veřejnosti jim zvolna okopávají kotníky. Česká televize nezapomíná zdůraznit, že roušky přivezl Ruslan díky NATO, Kalousek mluví o předražených respirátorech a tetelí se radostí, že to nejsou respirátory vyšší třídy, ale té nižší, což je v jeho očích flagrantní selhání. Na fejsbučku občas problesknou různé příspěvky o tom, jak to Babiš nezvládá, jak je to vlastně on, kdo nás uvrhl do katastrofy a jak by nám Čína za koroňáka měla platit reaparace. 

Piráti zatím mlčí, ale určitě si už sbírají argumenty. Jediný profesor Fiala asi nebude problém, protože to byl blbec odjakživa a svými řečmi už nemá co by vylepšil nebo zkazil. 

Šafrovo fórum dává rozhovory s různými pseudoodborníky, kteří halasně omílají co by, kdyby. Jedním z vrcholů odpornosti bylo obvinění vlády, že proti koroňáku nasazuje děti - tedy studenty čtvrtého a pátého ročníku medicíny. Uvedeným dětem je tedy okolo dvaadvaceti. Alespoň ale víme, jak se dělají kritéria na syrské dětské sirotky. 

První, co bych zdůraznil, že většina dnešních kritiků má pocit, že za pár týdnů se všechno vrátí do normálu. Asi poslouchali Pokáčovu koronavirovou písničku, kde písničkář mluví o tom, že to přejde, než se nadějeme. Jen tak to nepřejde. Pokud nechceme mít druhou vlnu, budeme ještě pěkně dlouho zavření doma. 

A hranice se západní Evropou budou zavřené a zavřené. Bude se měřit, dezinfikovat, budou nekonečné kolony kamionů. Italové už mají denní porci mrtvých jako za Lybijského tažení. A pořád to ještě nemají pod kontrolou. Prý budou zastavovat zemi a nechají doma úplně všechny, co nejsou nezbytní pro chod státu. I kdyby to zabralo, projeví se to až za tři týdny a to už budou mít mrtvé v počtu tisícovek denně. 

A vůbec všechny státy (na západ od nás), co daly průchod lidským právům a demokracii, ti za demokracii zaplatí opravdu řádnou daň. Tak velkou, že se leckdo bude ptát, jestli za to stála.  Tím mě totiž odboural Andřej Neff - Čína zvládla epidemii díky pošlapání lidských práv. Takovou větou mě oblažil v televizi. Zdál se mi rozumný, ale asi bude nutné ho zařadit do patřičné škatulky. 

A teď si vezměte situaci v Británii, Německu i té Itálii... Tisíce mrtvých, také nemají roušky, také nemají ventilátory, také nemají vybavení, také nemají lidi. Na začátku to také podcenili a mnohem víc než my a na konci mají na milion obyvatel podstatně víc mrtvých. K tomu připočítejte mrtvé, kteří sice nedostali koronavirus, ale umřeli díky přetíženému zdravotnictví na nějakou banalitu. Pak připočítejte různé kolaterální ztráty, vynásobte to dvakrát, protože presstituti to tak udělají a máte zhruba výsledek, který vyvolá otázky, touhu po odpovědích a bude se hledat obětní beránek. V tomto případě spíš obětní stádo. 

V tomto ohledu se nebudeme lišit od zbytku Evropy, pandemie je sviňa. 

Mají vládní potentáni jinou šanci než si udělat nějakou pseudodiktaturu, pokud nechtějí do basy nebo na šibenici? 

Všichni ti dnešní covidioti, co jsou chytří jak rádio, kteří teď bijí Babiše po hlavě jak to podcenil a jak neuměl zařídit roušky, jak to dělá špatně, ti všichni každým slovem zařizují, aby se Andrej stal autoritářem. Oni tam teď dělají co mohou, byli jsme vlastně první v Ojrópě, kteří začali s pořádnými opatřeními a až bude po všem, tak jim slibují hromadné žaloby, soudy a nejspíš i vězení? Právníci jako Sokol a další bazírují na tom, že vláda chybně vyhlásila stav nouze, podávají žaloby a slibují zastupování i dalším lidem. 

A co teprve v té Itálii? Tam mají teprve řádné máslo na hlavách. Tam jde vládním představitelům vysloveně o kejhák... Tisíce mrtvých  a co nevidět bude tisícovka mrtvých přibývat každý den. Až to pomine, oni tam také mají kované demokraty, kteří budou požadovat hlavy v naději, že se proderou na jejich místa. Má tam vláda jinou šanci, než znovu vzkřícit Musoliniho? Jestli nechtějí skončit po zbytek života v lochu (nebo mrtví) vlastně přímo musejí zavést diktaturu a nemají na výběr, protože jejich protivníci jim jinou šanci dát nechtějí.  Prostředky na diktaturu teď každá vláda bude mít.  

V Německu i Británii bych to viděl podobně. Podceněná situace kancléřky a premiéra... Mraky mrtvých a totálně rozstřelená ekonomika. A mladí moderní dynamičtí jinoši, kteří se třesou na to jak budou zavádět svoje utopie. Má německá vláda jinou šanci, než ty volby odpískat? A v Británii? Má Johnson jinou šanci, než se stát Churchillem jak za války? Bez voleb? 

Čím více teď bdou různá Kalousci vyskakovat, čím více se objeví na fejsbučku výzev na hromadnou žalobu na Babiše, čím více do všeho budou šťourat různí chytráci a rádobyelity, tím spíš se dočkají svého Putina. Babiš tu veřejnou podporu mít bude. Stejně tak bude mít v rukou hospodářství, policii i armádu. Každá opoziční žádost o Babišovu hlavu je jen dalším krůčkem k tomu, aby tu žádná opozice nebyla. Aby byla smetena, zničena a pozavírána a za jásotu davů zde nastaly nové pořádky.  

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (92 hlasů)

Komentáře

moc objektivity nevidím, spíš zaujatost. Z mé strany to může být samozřejmě i tím, že jsem na Kydy přibyl teprve nedávno a snad neznám předchozí kontext - to nemůžu vyloučit.
Pokud vím z médií a poslední doby, tak:
- po proběhnuvší aféře si Tilia o certifikaci zažádala, ta měla zrychleně proběhnout a Tilia - snad se nemýlím - už smí testovat, a také testuje
- dr. Peková ty rozhovory dala (pokud vím; ale mohlo mně něco utéct, nepopírám) jen 2x a to v době, než jí byla povolena zrychlená certifikace; že na ni MZ zaklekl, než se to vysvětlilo, je nepopiratelný fakt
- "kdyby každá soukromá laboratoř testovala...": přiznám, že nevím, co je v daném případě obsahem oné certifikace. Ale pokud v ní jde o způsob provedení výtěru a nakládání se vzorkem, případně o komunikaci ohledně výsledků testů směrem k MZ, mám za to, že v případě Tilie jde fakticky jen o formalitu, kterou si lze v mimořádné situaci odpustit. Pokud se mýlím, vyložte, prosím, v čem (děkuji)
- anarchie tady je stejně, a Tilia svými necertifikovanými testy na tom má opravdu, ale opravdu minimální podíl
- dr. Peková uvádí, že má vyvinuté testy vlastní, takže stát by jí nic shánět nemusel

Pokud byste mi tyto námitky/otázky fundovaně vyvrátila, ocenil bych to a fakt bych si toho vážil.

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

In reply to by anna2 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hezké ráno Anno, Vám bych skoro zapomněla poděkovat za linky, ten jeden jsem znala, druhý ne. Ale oba jen potvrzují, že tam něco smrdí. Díky. Užijte si krásného dne :-)

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

No a v čem vidíte mou zaujatost? Četl jste ten článek z odkazu?
Ve Vašem popisu pomíjíte časovou posloupnost. Napřed (!) ta laboratoř testovala – bez certifikace – jakou spolehlivost může mít test z neznámé (nebo spíš nechvalně známé) laboratoře bez certifikace? To by každý kdo chce, mohl bez oprávnění testovat? K čemu by takové testy byly, vy byste jim věřil? Představte si, že nemocnice by musely přijímat pacienty z každé minilaboratoře.

Aby s výsledky mohl stát pracovat dál, tak certifikace není skutečně jen formalita,. A „testy vlastní“ jsou podle vás co? Každý by si testovací sady sháněl (a vyráběl) jak by měl styky (rozmohl by se černý trh) a testovali by ne ty, kteří to potřebují, ale především ty, kdo by na to měli? Připomínám, že máme „ stav nouze“ z konkrétního důvodu.

Ta laboratoř certifikaci nakonec dostala i přesto, že paní P. udělala aféru z toho, že MZ na ni „zaklekl“. Že lhala, o tom svědčí fakt, že po té, co si zažádali o certifikaci, bez problémů ji dostali.

Nakonec z lidského hlediska – jestliže se mi někdo veřejně omluví a vysvětlí, jak k omylu došlo, netrvám na svém původním chybném výkladu (Peková i po omluvě ministra pořád dávala ublížené rozhovory – i v TV) a snažím se to chápat jako nedorozumnění, ne trvat na „zakleknutí“, i přes udělenou certifikaci. Ta dokazuje jen to, že ministr je charakter, paní Pekové šlo jen o zviditelnění se ve jménu kšeftu.

Já jsem tím chtěla ukázat, jak ten článek pracuje s fakty – laboratoř sice existuje, ale to je veškerá pravda, od které se odvíjí řada lží a pokroucenin. Ten autor věděl, na jakou skupinu míří – u Vás např. uspěl, nicméně Vám to neberu, dezinformovanost je Váš problém. A važte si i jen toho, že Vám odpovídám, nedělám to u lidí jako Vy ráda. Vím, že je to marné, marné….
A ještě k té vaší současné prý anarchii – právě takovéhle případy ukazují, že díky naší vládě tu zatím anarchie nevyhrává.

Dnes už nejspíš čas mít nebudu, tak Vám přeji pěkný den.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ten článek je sice dlouhý, leč zcela nekonkrétní. O to víc ale útočný.
Celkem ztráta času, protože podobnými útočnými a nenávistnými texty je teď internet doslova promořený.
Blogy na ACZ už jenom otevřu a zase zavřu, protože každý třetí je od patrně zešílevší šorošholky Zahumenské a zbytek je od jí podobných individuí. No, a ten Vámi postnutý článek se od nich neliší.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Mám zhruba podobný pocit. K panu poctivému podnikateli s rouškami pak snad jen tolik:
a) Bylo by zajímavé, kde je nakoupil. Hlavně ty, které mělo nějaké čínské město poslat svým krajanům jako humanitární dar do Itálie. (Tedy nikoliv dar Číny Itálii, jak bylo prezentováno).
b) Je chválihodné, že byl prozíravější než stát. Přesto je šmejd.

Na celé té úžasné reklamě od pirátského pana Lva o tom, jak Češi ukradli Itálii roušky je nakonec nejvtipnější to, že ve skutečnosti tu zásilku MV v podstatě pro Italy (byla přitom určená čínským rodákům) zachránilo dřív, než ji pan podnikatel stihl rozprodat...
https://www.respekt.cz/agenda/komu-patrily-rousky-za-ktere-cesko-prokli…

Hnus, tihle páni Lvové, co cítěj potřebu se vyjádřit a teď je jim to jako líto...

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

V NewYorku mají evidentně dostatek testů. No, nepřeju jim to, bude to tam ošklivé. Ale si říkám, že když i naše ČVUT dokáže vyráběr respirátory a dezinfekce, tak že tam snad také dokážou přeorientovat výrobu na aktuálně potřebné vybavení.

Zatím bez slepic

In reply to by Kadlas (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zejména pokud se tamní magistrát nerozkejve k zásahu v ortodoxních čtvrtích, jejichž obyvatelstvo je korunáčem promořené skrz naskrz, protože dlabe na všechny předpisy a nařízení, a vesele nákazu šíří do sousedství.
Protože pak se může stát, že si okolí těchto čtvrtí dodržování pravidel vynutí násilím samo. A opět budeme svědky jekotu o antisemitismu, aniž by se někdo zajímal o příčinu.

https://nypost.com/2020/03/18/coronavirus-cluster-in-nyc-hasidic-commun…

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Vše je v rukou Jehovy

Zatím bez slepic