USA virus

Autor

Pětina všech světových nakažených je od včerejška v USA. Do týdne to bude polovina všech světových nakažených a pokud to bude mít stejně strmý nárůst jako doposud, zakrátko bude koroňák skoro výhradně americká záležitost. V  Itálii už zdá se epidemie dosáhla vrcholu... Po třech týdnech totální karantény přichází dlouhá řada týdnů, kdy budou počty mrtvých a nakažených konstantní a sám jsem zvědavý, jak dlouho bude trvat, než to poklesne natolik, aby se dalo říct, že epidemie skončila. K tomu jsem ochoten věřit Kechlibarovi, že skutečný počet mrtvých na koroňáka je v Itálii zhruba trojnásobný oproti oficiálním číslům. 

Pokud tuto skutečnost přetransponuji na situaci v USA, vychází mi, že budou mít větší ztráty než za druhé světové války, pokud se vyplní prezidentské předpovědi o optimistickém průběhu. Pokud to bude horší, budou mít  větší ztráty než za všech svých válek dohromady. 

V USA jsou velmi silné křesťanské kruhy, které berou víru velmi fundamentalisticky a charismaticky. V praxi to znamená, že je tam hodně lidí, kteří tuto epidemii budou brát jako Boží znamení a vzhledem k výsledku to budou brát jako velmi vážné varování. Tito křesťané mají opravdu velký vliv. Mnohonásobně větší než židovská lobby, nemyslete si. Je jich hodně, často jsou to republikáni, ale leckteré odnože fandí demokratům. 

Jsem hodně naivní, když bych si vsadil na velký příklon k izolacionalismu? Nota bene, když se teď budou navíc dlouho vypořádávat s ekonomickým úpadkem a dalšími problémy? Nebude pro Trumpa či Bidena nějaká nová dohoda s Čínou o sférách vlivu krásnou umetenou cestičkou, jak vyplnit tužby Redneckům? My USA si necháme americký kontinent od severu k jihu  a vy žluťáci si nechte tu vaší Asii s tím nevelkým poloostrovem zvaným Evropa. To se bude líbit americkému obyvatelstvu a prezident bude vypadat jako frajer i když to bude ústup jako za Mnichova. 

Hedvábná stezka se uskuteční dřív. Díky koroňáku... Evropské hi-tech obory, Ruské suroviny, Čínské továrny. A Amerika má svých starostí dost, tak se nevměšuje, dokonce možná přímo nařídí Merkelové a Macronovi, aby nedělali potíže...

Evropa na kolenou... recese jaká tu nebyla od Druhé světové... Všechny vlády musejí dělat nějaké Marshalovy plány. Kde vzít a nekrást? Inu v Číně.  

Možná Andrej ani žádnou dikaturu nebude potřebovat. Za půl roku budou všichni Šafrové, Scallopové a EDUinové vyhladovělí a spolu se zbytkem národa kývnou na cokoliv, jen aby zase bylo líp. 

Mimochodem, víte co bude zajímavá zkušenost pro mě? Jak se s touto situací poperou ti soukromí zemědělci, kteří prý jsou tak dobří oproti oligarchickému Agrofertu. Na zemědělství prachy budou vždycky a řekl bych i libovolně velké. Při současném marastu zřejmě nikdo nebude dělat problémy, jen když se urodí a bude z čeho péct chleba. Lidi se musejí najíst, jinak bude ekonomická krize ten nejmenší problém. Tak schválně, kdo bude efektivnější... Čistě sebestředně jsem si celkem jistý, že nejlépe na tom budeme my vidláci s našimi záhumenky. 

Být Šafrem či Scallopem, začnu si hledat nové místo. Ani Bakala teď nebude mít na rozdávání a US embasy to zřejmě také nevytrhne. A drobné dary pro záchranu demokracie od chudáků herců bez práce jsou zřejmě také minulostí. 

V té Itálii už mají lidi hlad. Ne všichni, ale někteří už ano. A kdo má hlad, toho demokracie moc nezajímá. Toho zajímá, jak si naplnit břicho a jak utišit plačící děti. Ne, u nás to tak být nemusí. Ale uvidíme to kolem. Leckde. Zřejmě i tam, kde bychom to nečekali. 

Tahle krize má  pro nás občany jednu výhodu. Všichni papaláši mají strach, že by svěračem přestřihli pětku drát. Při minulé krizi v roce 2008- 2009 se nebáli. Neměli pocit, že by mohli špatně skončit. Naopak byli bohorovní až na půdu.  Teď už si tak jistí nejsou. Všichni bez výjimky. Tentokrát nemají žádné USA nebo Ženevu, kam by v nejhorším mohli zmizet i s nakradenými penězi. Tentokrát jsou v tom sami. I politici v opozici jsou v tom sami. Žádný velký bratr jim teď nepomůže. Ani ten evropský ani ten americký. Proto tak ztichli Piráti. Proto nechali Fialu kecat nesmysly. Poprvé jim nikdo zvenčí nekryje záda. Poprvé jsou odpovědní svým voličům a nemají alternativu. Soukromým letadlem si toho totiž moc neodvezou. 

Není divu, že Babiš má navrch a je na koni po všech stránkách. On má v této situaci několikaletou průpravu. On je z našich politiků jediný, koho neměl rád nikdo v zahraničí. Dokonce ani v té Číně ne. A ne že se nesnažil. Lezl do řiti Merkelové i Trumpovi, ale nějak se jim nezavděčil. Pořád po něm šli a pořád po něm jdou. A tak se naučil... teď se to musejí naučit i ostatní, ale zatím si to ještě ani nestačili uvědomit. Jsou o několik koňských délek pozadu. 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (124 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)
Scallopům a jejich přicmrdovačům se Tvůj dnešní článek, vidláku, opět asi nelíbí ...
Není divu. :-)

PS : Omlouvám se Targusovi, že jsem ho předběhl a sežral mu první příspěvek pod článkem. ;-)

Průměrný počet slepic: 4 (21 hlas)
Trvalý odkaz

Otázkou dnešních dnů je, zda Čína převezme světové prvenství už dnes nebo ještě počká pár let. Pokud už dnes, bude za respirátory žádat platby v něčem hodnotnějším než jsou USD a EUR. Tedy renminbi nebo zlato nebo něco hmatatelného. Pokud později, bude prodávat stále za USD. Uvidíme v budoucnu, a to velmi brzy.
Co se týká měny EUR, tak ta už je fakticky mrtvá. Už se čeká jen na pád Itálie, Španělska, Francie a dalších. Následky koronaviru jsou v hospodářské oblasti fatální a vlády je budou řešit zadlužováním nebo ECB tiskem nekrytých peněz. A optimistickými kecy ministrů a centrálních bankéřů, ty nic nestojí. Už od dob Řecka 2008 víme, že pád Itálie by silně otřásl eurem jako měnou. Ta chvíle už nastává. Zavřené továrny, koronavirus v nejvyspělejší části země, turisté nikde, spousta potřebných (domácích i dovezených migrantů), daně mizivé. Asi dojde k masivnímu zadlužování státu a redukci státních výdajů a služeb. ECB to tiskem peněz nezachrání.
Nastane nám propad životní úrovně, možná dojde i na snižování platů.
Andreji Babišovi ale koronavirus seslala nebesa, aby jím zakryla, že hospodářství (všech evropských států) nebyl v dobré kondici už od srpna 2019. Teď se všechny potíže svedou na koronavirus.

Průměrný počet slepic: 4.5 (26 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

v roce 2018. Minimálně v silniční dopravě.
Koruňák přišel za minutu dvanáct. Kdyby nepřišel, tak by si ho museli vymyslet. Stejně jako to bylo v r. 2008. Kdyby se to nepoložilo v USA, nebylo by na co svést průser v Ojropě.
Jako dnes si vzpomínám, jak jsem varoval kolegu před nákupem dalšího kamionu, protože jak jinak - na leasing.
Následně přišel o čtyři zaplacené, které mohl za pár babek prodat, aby nemusel bydlet pod jejich plachtami, namísto zastaveného baráku.

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

"Koruňák přišel za minutu dvanáct. Kdyby nepřišel, tak by si ho museli vymyslet."
Co, když si jej pro tuhle záležitost skutečně vymysleli?

Průměrný počet slepic: 4.6 (18 hlasů)

Jednak nemám žádné zdroje k podpoře této hypotézy, druhák nemám čas sedět celé dny na netu a hledat něco takového.

Jedna zásadní připomínka k této spekulaci - nikdo z politiků v Německé unii na to nemá:
1/ koule (odvahu),
2/schopnost posoudit takové riziko a
3/ předvídat dopady.
A kdo je za plentou a tahá za špagátky, o tom nemám ani šajn. Dokoncce mi ten šajn nedochází, ani když položím klasickou otázku - v čí prospěch, neboli - Cui bono? (Doufám, že jsem to dnes napsal dobře, latina mi fakt nic neříká.)

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)

"chuj bono", ó efendi, a je to eurolatinsky.

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)

Ve 2018 jely továrny ještě na plnou kapacitu, až v srpnu 2019 se ukázal pokles výroby.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

nakopnout do vejcí.
Nic není tak citlivého na tendence ekonomiky, jako silniční doprava, a to z těchto důvodů:
1/ obrovské množství firem v branži
2/ minimální množství kontraktů sjednaných na delší období. V praxi se sjednává kontrakt na nějaký týden, či dokonce jeden den. To není v ŽÁDNÉM oboru!!!

V r. 2018 jsem zaznamenal nejen já snížený zájem firem o dopravu, resp. zvýšení tlaku na ceny za dopravu. Rok 2019 nepřinesl ŽÁDNÉ navýšení cen, i když ceny za tzv. mýto se zvedly v Rakousku, Slovinsku, Maďarsku, Slovensku. Tím myslím samozřejmě LEDEN 2019, nikoli konec roku. Prostě eráry zvedly jesle a nikdo nebyl ochoten dát dopravcům navíc ani floka.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

Souhlasil bych se stavem od srpna 2019, ale ne v roce 2018. To byl vrchol výroby, 2019 už tak úspěšný nebyl. Z hlediska přepravy se může rok 2018 jevit jako pokles, ale nebylo to kvůli výrobě, spíše se ten rok tlačilo na optimalizaci nákladů dopravy, a taky bylo dost urgentních přeprav. Proto se ten rok mohl silničním dopravcům s kamiony jevit jako propad, ale ve výrobě tomu tak nebylo.

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

Targusi,
s kopem do vejcí počkejte, až budou v akci hytlermarketu. :-) Teď by se mně Váš kop do vejcí pěkně prodražil. Zvláště, kdybych jich přinesl celé plato. :-)

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jo jo, za fíkový list koronaviru se teď schová mnohé. Mnohé činy/viny minulé, současné i budoucí.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Souhlasím se vší, co jste napsal. Až na tu Čínu, ta je největší ekonomikou světa už několik let, alespoň podle žebříčků Světové banky, Mezinárodního měnového fondu a či CIA Factbook (podle parity kupní síly).

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

že všechny Vidlákovy předpovědi jsou stejně validní jako ta, že Koronavirus bude trvat čtrnáct dní.

Zatím bez slepic

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

A kdo jiný než věhlasný profesor by to měl "vědět" a řádně hlasitě vyřvat do světa, že?!
https://www.msn.com/cs-cz/zpravy/koronavirus/profesor-jan-pirk-o-korona…

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Vy jste na ni dal také. Také jste předpovídal čtrnáct dní.

Zatím bez slepic

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Co se z toho vyvinulo, jsem si vůbec nedokázal představit.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zato ty jsi byl v obraze už prve, co ty kokote...

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Babiš má kamarády-spolužáky ve Švýcarsku. Poskitli mu přece počáteční kapitál pro podnikání.

Zatím bez slepic

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

než někam budete psát. PoskYtli.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Možná jde o nějaký nový slangový výraz, který ještě neznáme. Poskitli by mohlo znamenat, že mu prachy slíbili na sjezdovce po sjezdu svahu - skitle. Asi ve frontě na vlek. Takže po skitli. :-)

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Kačer Teniska určo nebude domlouvat Makarónovi, potažmo Makrele, aby neprudili. Naopak. Čím víc budou prudit, tím lépe pro Emeryku.
Neboť prudit bude znamenat hezky si srát do VLASTNÍHO hnízdečka.
Nikoli do toho Emerycky Firstovního.
Btw. s těmi ztrátami USA v obou válkách to zas nebylo tak moc horké, to Amíci rozdejchaj prostým otevřením brány v plotu, kdyby už bylo až tak moc zle a oni potřebovali více lopat. Ale myslím, že tak zle nebude, lidí je jako sraček...

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

Americké ovce brzy zjistí esli na debetní karty dostanou něco koupit.

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

ještě vidím promořenou černou Afriku a obratníkový pás arabů. Rád bych je viděl ohýbat se pro velbloudí lejna. Doprava poklesne o 30% a ropy bude dost.

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)

sjela a ještě hlouběji.
Stavební výroba totál stojí, nejedou ani státní akce. Produkce železa je v prdeli. Dělá se na sklady, které jsou už teď zarvané polotovary ještě z loňska.

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

projektanta. U malých staveb se oceli moc nepotřebuje, u velkých trochu, mostů se moc nestaví a mrakodrapů taky ne. Werk dělá betonářskou výztuž? Konstrukčních betonů je celkem dost, staveb taky a naplánovaných studií či investičních záměrů rovněž není málo. Zajímavější je to, kdo je investor a za jaké peníze staví. Malí investoři staví převážně za své nebo na dluh, střední a velcí “za dotace”. Opakovanou mantrou je “dotační titul” a “nějakým způsobem”, což budí navenek zdání odbornosti. Do role odborníků se ale pasují užívači těchto slov navzájem, bo je nikdo nekontroluje a oní to vědí. Tento hnůj “zaštiťuje” stát. A stát jsme my, plátci daní z výrobků a služeb, které prodáme za světové ceny na volném trhu.

Průměrný počet slepic: 4.5 (16 hlasů)

nedělá, ale mám kousek od baráku armovnu. Kdysi jeli i v lednu a na zdejší poměry platili doslova královsky. Teď je ticho po pěšině, na dvoře ani kilo železa, auta nikde.
A je duben.
Jinak werk a jeho třinecké dcery a další pijavice (např. Kern, Tri-Treg, schované korejské dcery na Balinách)dělají hodně drátu, coby polotovar, mimo jiné pro pneumatiky nebo automotive. Teď toto odvětví kleklo úplně. Myslím tím na nulu nulovou, nulovatou.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Americký prezident se sejde s prezidentem ze země třetího světa, o které nic neví a tak se zeptá: "Těžíte u Vás ropu?" "Ano." "Mám ověřené informace z tajných služeb, že je u Vás nedostatek demokracie, genderové rovnosti a porušujete lidská práva!"

Průměrný počet slepic: 4.9 (26 hlasů)

kdo si osobuje práva na úkor jiných. A přitom mluví o svobodě. Toto je zdrojem napětí a nakonec násilí nejen mezi jednotlivci, ale i mezi státy. Proto existují nájemní novináři, kteří pokrytecky vydávají lež za pravdu a opakují to do nekonečna.

Průměrný počet slepic: 4.7 (26 hlasů)

Viz seriál Kosmo: Američan: "Naši experti tam udělali pár zkušebních vrtů a zjistili, že je tam ohrožená demokracie." :D

Průměrný počet slepic: 4.8 (34 hlasů)

In reply to by Hejtman (neověřeno)

Trvalý odkaz

to je hodno celé drůbežárny. Jak je ta pravda někdy přímočará a jednoduchá...

Průměrný počet slepic: 4.5 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Myslím si, že zemědělci to zvládnou, igdyby škrtem pera orali a vláčeli opět na státních nebo, gdo ví, národních lánech. I potravinářský průmysl ožije písní práce a určitě se něgde najdou i starý normy ČSN. Podle průběhu posledních tří měsíců to vypadá, že globalizace byla odpískána. Teď se budou asi vyřizovat účty a bude se zametat našlapanej bordel než se dotáhne mokrej kýbl s mazlákem na vodní pólo. Uvidíme kolik blboňů to spláchne. Pro jistotu bych navrhoval napsat a sečíst mezi všema našima synama a dcerama těch deset potřeb abychom taky měli nějakej rozumnej plán. Aby nás zase nevykradli.

Průměrný počet slepic: 4.6 (21 hlas)

k tomu odpískávání, nikdy jsem to chválabohu neviděl, ale říká se, že umírající kobyla kolem sebe nejvíc kope

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Není to úplně jisté, ale za situace, kdy z globalizace těží hlavně Čína a ne její autoři, pak je vysoce pravděpodobné, že skutečně odpískána bude.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Některé země mají podivně nízké počty mrtvých.
No, tak WM dnes naznačil, proč:

Cit.: "NOTE:
France today reported 884 additional deaths that have occurred in nursing homes over the past days and weeks [source]. The French Government did not include these deaths in their official count, as their count only takes into consideration deaths of hospitalized petients. Following international standards of correct inclusion, our statistics will include these deaths, and will add them to the April 2, 2020 count following the attribution criteria of date of report.

If and when the French government determines and communicates the correct distribution of these additional deaths over time, we will adjust the historical data accordingly. A similar issue took place on February 12, when China reported an additional 13,332 new cases in a single day due to a change in how cases were diagnosed and reported in Hubei."
https://www.worldometers.info/coronavirus/

Takže v Německu se zásadně umírá na "selhání srdce", v Rakousku a Švýcarsku nejspíš také, Francie nepočítá zemřevší v důchoďácích a jak kouzlí další, to je na naší fantazii.
Obětí korunáče je tedy v některých "vyspělých" zemích nejspíš mnohem víc, než přiznávají. Pravděpodobně násobně víc.

Průměrný počet slepic: 4.8 (23 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

to máte velice těžké, pokud vám něco říká fenomén "nemocniční zápal plic", tak asi tušíte, jak je ta statistika za současné praxe vachrlatá. Musely by být nařízeny pitvy všech zemřelých bez rozdílu a musela by být zavedena nekompromisní pravidla evidence všech relevantních výsledků při pitvách získaných. Pak snad by se snad mohlo mluvit o relevantní statistice a činit nějaké závěry, Občane, těžká záležitost, za současné praxe, fakt, nevím, nevím!

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

Že by měl Benelux desetkrát horší a hůře dostupné zdravotnictví než Německo?
To se mi nepozdává.

Průměrný počet slepic: 4.6 (15 hlasů)

je zrcadlem lži “atlantické civilizace”. Podvod a lež je její součástí už stejně, jako v islámském světě.

Průměrný počet slepic: 4.4 (18 hlasů)

všichni staří, škaredí a hloupí a maj málo prachů na důchody a dochtory.
V Dojčeristánu jsou všichni krásní, mladí a chytří, protože si tam nabrali krásné, mladé a chytré syrské doktory a turecké inženýry. Ti druzí tam sice smrdí už nejmíň 60 let, ale chytří, mladí a krásní jsou furt, protože jsou rozmanití a uměj hrát za Říši fotbal, kdežto vy furt jen sedíte na prdeli a jste staré, škaredé a hloupé čuně, které si myslí, že Vidlákovo dvorek je všude, kam vaše kalné oko dohlédne, tudíž furt do něčeho ryjete a rýpete.

Průměrný počet slepic: 3.4 (13 hlasů)

Ale jak jste to, sakra, poznal (hlavně to kalné oko po ránu)? Kamerku na noťasu nemám a vedle mne nikdo nesedí! Díval jsem se; i pod stůl!!!

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Občane, o tom že statistiky úmrtí některých tzv. vyspělých zemí jsou nedůvěryhodné si šušká půlka internetu, ale momentální rozkaz zní: Čína je fuj a proto všichni kydáme na Čínu. Kdo si myslí že fuj je i někdo jiný, toho platí Putin.

Průměrný počet slepic: 4.3 (25 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dědeček leží v posteli vedle babičky a smutně kouká na svůj nefunkční nástroj. až se dopálí a zařve:
"Za to může Putin!"
"Ale dědo," krotí ho babička. "Proč by za to mohl Putin?"
"Protože za Brežněva mi ještě pěkně stál!"

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

To je asi jenom aprilovy forek zabozroutu

Průměrný počet slepic: 2.2 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

promiň ale tohle je to nejhorší, co jsem kdy z Tvého pera četl.
Nevím proč, ale zdá se mi, že z Tebe čiší radost, že ta Emerika je na pokraji vychcípání. Máš snad s Emerikou nějaký problém?

Řekl Ti někdo, kolik je skutečně nakažených a mrtvých v jednotlivých státech? Jsou státy, které mlží a zatajují? Počty? Myslíš, že ona henta Čína to jasně zvládla a dnes zachraňuje celý nerozumný svět?

Už víš, že se v pevninské Číně odmlčelo skoro 3 melouny mobilních telefonů? V zemi, kde je mobil povinný a která jede na tzv. "sociální kredit". Tedy jsi hodnocen podle toho, kde se pohybuješ, s kým mluvíš, co navštěvuješ, kde nedejbože diskutuješ? Že by ti číňánci najednou ty mobily zahodili? Nee, odhodili jídelní hůlky.

V tomto článku jsi na sebe vzal jakousi Bohorovnost, v domnění, že se Tě to netýká. Ale týká. jen jde o to, najde li blbej virus ve Tvém Těle zalíbení

No a závěrem.
To prý povídá ten Čínský vědec s titulem před jménem i za ním z mikrobiologického institutu Mao ce tunga své paní co se vrátila z nákupu:

To jsem z práce donesl zase psa. Je v kotlíku. Až začne kňučet, přilož pořádně pod kotlík a hoď mu tam tři cibule a pár stroužků česneku. Musím zas do práce. Nechceš pár netopýrů na zítra?

Víš, Vidláku, asi bych nechal hodnocení Scalopů, křesťanů, Američanů a jiných neoblíbenců na dobu, kdy možná oba přežijeme.

Měj se. A Buď zdráv s celou rodinou.

Průměrný počet slepic: 2.5 (38 hlasů)

In reply to by Tekutý Prd (neověřeno)

Trvalý odkaz

nomen omen.

Průměrný počet slepic: 4.4 (26 hlasů)

In reply to by Tekutý Prd (neověřeno)

Trvalý odkaz

osobních útoků.
Co zkusit fakta a nemlít furt dokola jedny a tytéž hovna?

Průměrný počet slepic: 3.8 (17 hlasů)

In reply to by Tekutý Prd (neověřeno)

Trvalý odkaz

"... zdá se mi, že z Tebe čiší radost..."
o se zdá, je sen.
Radost? Nikoliv. Zkušenost.

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

In reply to by Tekutý Prd (neověřeno)

Trvalý odkaz

S Emerikou má většina EUropanů řadu problémů, ale to je vedlejší. To, že je Emerika na pokraji vychcípání je problém její, nikdo to za ně řešit nebude, tak jako ani za nás ne.

Ona henta Čína jasně zvládla první kolo, začíná už "hrát" to druhý na rozdíl od zbytku světa, který si ještě ani nevšimnul že už se hraje.
Do druhýho kola (a bude jich víc, to není konec) Čína nastoupila ve formě, má natrénováno, má nacvičenou taktiku i strategii, má zvyklé, skromné a vycvičené obyvatelstvo a fungující průmysl.
Co má Emerika a EU?

Tři milijóóóny mobilů znamená, že Čína má celkem disciplinované obyvatelstvo - jen tři miliony (to je kapka z jeden a půl miliardy) lidí zahodilo mobil aby nebyli v karanténě pod dohledem. To je solidní výsledek. Až to začnou provozovat i u nás, taky ho zahodím.

A dělat si prdel z lidí co žerou netopejry? Občan EU, kde žerou žabí stehýnka a zapíjejí je cibetkovou kávou?

Hele, neexistuje žádná "vlastenecká povinnost" věřit naší propagandě!

Průměrný počet slepic: 4.7 (31 hlas)