USA virus

Autor

Pětina všech světových nakažených je od včerejška v USA. Do týdne to bude polovina všech světových nakažených a pokud to bude mít stejně strmý nárůst jako doposud, zakrátko bude koroňák skoro výhradně americká záležitost. V  Itálii už zdá se epidemie dosáhla vrcholu... Po třech týdnech totální karantény přichází dlouhá řada týdnů, kdy budou počty mrtvých a nakažených konstantní a sám jsem zvědavý, jak dlouho bude trvat, než to poklesne natolik, aby se dalo říct, že epidemie skončila. K tomu jsem ochoten věřit Kechlibarovi, že skutečný počet mrtvých na koroňáka je v Itálii zhruba trojnásobný oproti oficiálním číslům. 

Pokud tuto skutečnost přetransponuji na situaci v USA, vychází mi, že budou mít větší ztráty než za druhé světové války, pokud se vyplní prezidentské předpovědi o optimistickém průběhu. Pokud to bude horší, budou mít  větší ztráty než za všech svých válek dohromady. 

V USA jsou velmi silné křesťanské kruhy, které berou víru velmi fundamentalisticky a charismaticky. V praxi to znamená, že je tam hodně lidí, kteří tuto epidemii budou brát jako Boží znamení a vzhledem k výsledku to budou brát jako velmi vážné varování. Tito křesťané mají opravdu velký vliv. Mnohonásobně větší než židovská lobby, nemyslete si. Je jich hodně, často jsou to republikáni, ale leckteré odnože fandí demokratům. 

Jsem hodně naivní, když bych si vsadil na velký příklon k izolacionalismu? Nota bene, když se teď budou navíc dlouho vypořádávat s ekonomickým úpadkem a dalšími problémy? Nebude pro Trumpa či Bidena nějaká nová dohoda s Čínou o sférách vlivu krásnou umetenou cestičkou, jak vyplnit tužby Redneckům? My USA si necháme americký kontinent od severu k jihu  a vy žluťáci si nechte tu vaší Asii s tím nevelkým poloostrovem zvaným Evropa. To se bude líbit americkému obyvatelstvu a prezident bude vypadat jako frajer i když to bude ústup jako za Mnichova. 

Hedvábná stezka se uskuteční dřív. Díky koroňáku... Evropské hi-tech obory, Ruské suroviny, Čínské továrny. A Amerika má svých starostí dost, tak se nevměšuje, dokonce možná přímo nařídí Merkelové a Macronovi, aby nedělali potíže...

Evropa na kolenou... recese jaká tu nebyla od Druhé světové... Všechny vlády musejí dělat nějaké Marshalovy plány. Kde vzít a nekrást? Inu v Číně.  

Možná Andrej ani žádnou dikaturu nebude potřebovat. Za půl roku budou všichni Šafrové, Scallopové a EDUinové vyhladovělí a spolu se zbytkem národa kývnou na cokoliv, jen aby zase bylo líp. 

Mimochodem, víte co bude zajímavá zkušenost pro mě? Jak se s touto situací poperou ti soukromí zemědělci, kteří prý jsou tak dobří oproti oligarchickému Agrofertu. Na zemědělství prachy budou vždycky a řekl bych i libovolně velké. Při současném marastu zřejmě nikdo nebude dělat problémy, jen když se urodí a bude z čeho péct chleba. Lidi se musejí najíst, jinak bude ekonomická krize ten nejmenší problém. Tak schválně, kdo bude efektivnější... Čistě sebestředně jsem si celkem jistý, že nejlépe na tom budeme my vidláci s našimi záhumenky. 

Být Šafrem či Scallopem, začnu si hledat nové místo. Ani Bakala teď nebude mít na rozdávání a US embasy to zřejmě také nevytrhne. A drobné dary pro záchranu demokracie od chudáků herců bez práce jsou zřejmě také minulostí. 

V té Itálii už mají lidi hlad. Ne všichni, ale někteří už ano. A kdo má hlad, toho demokracie moc nezajímá. Toho zajímá, jak si naplnit břicho a jak utišit plačící děti. Ne, u nás to tak být nemusí. Ale uvidíme to kolem. Leckde. Zřejmě i tam, kde bychom to nečekali. 

Tahle krize má  pro nás občany jednu výhodu. Všichni papaláši mají strach, že by svěračem přestřihli pětku drát. Při minulé krizi v roce 2008- 2009 se nebáli. Neměli pocit, že by mohli špatně skončit. Naopak byli bohorovní až na půdu.  Teď už si tak jistí nejsou. Všichni bez výjimky. Tentokrát nemají žádné USA nebo Ženevu, kam by v nejhorším mohli zmizet i s nakradenými penězi. Tentokrát jsou v tom sami. I politici v opozici jsou v tom sami. Žádný velký bratr jim teď nepomůže. Ani ten evropský ani ten americký. Proto tak ztichli Piráti. Proto nechali Fialu kecat nesmysly. Poprvé jim nikdo zvenčí nekryje záda. Poprvé jsou odpovědní svým voličům a nemají alternativu. Soukromým letadlem si toho totiž moc neodvezou. 

Není divu, že Babiš má navrch a je na koni po všech stránkách. On má v této situaci několikaletou průpravu. On je z našich politiků jediný, koho neměl rád nikdo v zahraničí. Dokonce ani v té Číně ne. A ne že se nesnažil. Lezl do řiti Merkelové i Trumpovi, ale nějak se jim nezavděčil. Pořád po něm šli a pořád po něm jdou. A tak se naučil... teď se to musejí naučit i ostatní, ale zatím si to ještě ani nestačili uvědomit. Jsou o několik koňských délek pozadu. 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (124 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Koukněte na Francii včera a dnes. Co se to tam děje? To jim spadla atomovka na nemocnici s koronavirovými pacienty či co, že udělají za den polovinu mrtvých co Čína za celou epidemii? Od včerejška obrovský nárůst mrtvých, přestože počet nových případů už klesá. Nebo změnili metodiku a přestali fixlovat?

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by Kadlas (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jenom přestali zatloukat oběti korunáče mimo nemocnice.
Je to oznámeno úplně nahoře, na začátku stránky WM; včera jsem na to upozorňoval, když jsme se bavili o statistikách.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Může to být souběh dvou příčin.
Přestali zatloukat A ZÁROVEŇ nestíhají léčit - tudíž začali třídit na perspektivní a starší, tj. najeli ve špitálech velkém na "penzijní reformu".
Kterou doposud prováděli důchodci doma, samoobslužně .... ti odolnější se někteří dusili zbytečně dlouho, jiní se naopak neudusili díky tomu, že nebyli uvedeni do umělého rychlospánku. Díky čemuž bude později zapotřebí vymyslet, jak "přemluvit bábu" ke včasnému exodu, aby náhodou nepožadovala důchod, na který si celoživotně spořila a peníze ve fondech bylo možno dovytunelovat.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

První zpráva o šesti mrtvých na záhadné onemocnění plic (lung illnesses) se objevila 22. 8. 2019 v Sciencedaily - https://www.sciencedaily.com/releases/2019/08/190822101425.htm, další 23. 8. ve Washington Post a pak cca 14 dní skoro nic.
Od 6. 9. 2019 zpráv o "podivné pneumónii u kuřáků elektronických cigaret" raketově přibývá.
30. září už bylo 805 nemocných a 29 mrtvých
https://www.usnews.com/news/healthiest-communities/articles/2019-09-30/…
30. října bylo 1604 nemocných a 35 mrtvých ve 24 státech USA.
3. 11. 2019 byla ve Velké Británii zaznamenána první dvě úmrtí na "podivnou pneumónii kuřáků elektronických cigaret".
15. 11. 2019 bylo v USA 2172 nemocných ve 49 státech. A 42 mrtvých.
Ve všech případech šlo o "vážné selhání plicní činnosti".
A CDC k tomu vydala stanovisko, že nemoc způsobuje acetát vitaminu E, přidávaný do směsi.
30. 11. 2019 bylo 2290 nemocných, 42 mrtvých a záhadné onemocnění bylo přejmenováno na "vaping lung injury"
20. 12. 2019 vyšel v NYT zvláštní článek o průběhu onemocnění, o tom, že recidivuje a že by měli být pacienti sledováni i po propuštění z hospitalizace (k 15. 12 bylo 2506 nemocných a 57 mrtvých).
https://www.nytimes.com/2019/12/20/health/vaping-lung-illnesses-cdc.html
Příčinou onemocnení má být vedle acetátu vitaminu E také marihuana.
31. 12. 2019 vydal Daily Mail souhrnný článek:
https://www.dailymail.co.uk/health/article-7841013/US-vaping-death-toll…
Důležitá v něm je informace, že nemocnice zaznamenaly rostoucí počet recidiv záhadného onemocnení plic a 7 případů náhlého úmrtí zdánlivě vyléčených pacientů propuštěných z nemocnice.

A pak se objevil korunáč...

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

Pane Občan.
Dobrá práce.
Pak se objevil koronáč v Číně a zprávy z USA žádné.
Jestli to mělo přehlušit šíření v USA,to bude dobré zjistit.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

mě to zaujalo.
Buď večer, nebo ráno; teď mám zavařený mozek, jak se přepínal z angliny do češtiny a zpět :o)

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

A vzhledem k tomu, jak je US Army rozlezlá po Zeměkouli...Možná by nebylo na škodu trochu dezinfikovat US ambasády a zaměřit se na poskoky, co si tam jezdí pro noty.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

znamená, že by v oblasti výskytu koronaviru všechny izolovali a nedovolili by jim opustit prostor. Kdo by si tam přišel pro pokyny, už by na ambasádě zůstal.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Proč neonemocněli všichni kuřáci-vapeři, inhalující marjánu?
Proč neonemocněli kuřáci vodních dýmek (což je vlastně totéž) inhalující marjánu?
Proč neonemocněla jen určitá malá skupina (sekta, gang), ale skoro tři tisíce lidí napříč tařka celými USA, a to v průběhu cca osmi týdnů?
Proč se nemoc objevila náhle koncem léta a stejně náhle zmizela těsně před vypuknutím korunáče?
Proč postihla převážně jen malý segment populace ve věku mezi 15-40 lety a ne ostatní skupiny kuřáků inhalujících vodní páru s marjánou?
Proč nepropukla znovu a v mnohem větší míře s nástupem chřipek a korunáče?

Na tyto otázky vědci neodpověděli a podle toho, co jsem pročetl, si je ani nepoložili. Což je samo o sobě zvláštní.
Samozřejmě může jít o náhodu. Stačí, aby byl jeden výrobce plnicí směsi dobytek a zmrzačí nebo pozabíjí hafo lidí. Nebo aby dal nějaký pitomec "zaručeně cool a bezpečný" návod na net a masakr je zaručen.
Tomu by odpovídalo zjištění syntetického vitaminu E ve sputu nemocných a v plicní tkáni zemřelých.
Ale potom bych očekával nějaké policejní vyšetřování a jeho výsledky. Na nic takového jsem však nenarazil. Šetření vedl pouze CDC a výsledky jsou dost neurčité - samé pravděpodobně, mohlo a pod.
Také je možné, že směs vyrobil některý z producentů, které není žádoucí stíhat.

Divná kauza...

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

Souhlasím, že opravdu dobrá práce!
Nadmíru zajímavé.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Také chválím, stálo by to za samostatný článek, rád bych jej přeposlal mému (kamarádovi?) který mě krmí strašnou Čínou, která lhala světu ohledně
korona viru.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

Právě tohle jsou informace, které by určitě neměly upadnout v zapomnění.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

19.1.2020 - první oficiální potvrzený případ covidu v USA
https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa2001191
a o acetátu vitaminu E u elektrokuřáků se nějak přestalo ve vědeckých kruzích mluvit

tož ...

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Celkem zajímavá úvaha kam by mohl směřovat další vývoj. Ono bude zajímavé sledovat co a v jak dlouhém časovém období z toho, se skutečně vyplní. Já osobně, stále v nějakou opravdu radikální změnu kurzu, alespoň u nás, prostě stále moc nevěřím. Nicméně se obávám, že pokud by vyšla jen polovina z toho co Vidlák předpovídá, tak některé lidi opravdu trefí šlak.
Odstraňovat sochu Koňeva v době, kdy u nás denně přistává alespoň jeden An-124 (Ruslan) se zdravotním materiálem z Číny, může jenom... A ano ty letadla opravdu nejsou americké typy C-130 Herkules nebo C-17 Globemaster.
Inu, komu není shůry dáno, ten je blbej.

Průměrný počet slepic: 5 (20 hlasů)

In reply to by Woody (neověřeno)

Trvalý odkaz

Woody.
Už to bylo naznačeno z hradu,že této situace kolem koronaviru zneužili,hlavně,když se občané nemůžou shromažďovat.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

In reply to by Woody (neověřeno)

Trvalý odkaz

to už by bystřejší mohli trošinku zpozornět.....
Jedou ale furt dle zadání nejen "odstrašit", ale i nasrat (nemám vhodnější slušný termín) Rusko a Čínu a nikdo jim nesdělil, že Orel much (co much) - ani mušince FAKT nelapá a že tito "velikáni" (s občanstvím snad i ČR), pracují už jen pro "mucholapky"....

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

Máš naprostou pravdu. Pořád si u nás lidé neuvědomují, že co v USA, to i u nás se nějakým dopravním zpožděním promítne. Mucholapka bude pro uvedené jedince velmi nepříjemná.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Dám sem otázku na dobrou noc o kolik % nám zvednou DPH.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Viděl bych to na 3-5%, aby to mohli zdůvodnit.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

o kolik nám zvednou důchody by ste vědět nechtěl?

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

bo Slavíme 60.

Průměrný počet slepic: 2 (3 hlasů)

Vše nejlepší je pro člověka tvého formátu mizivé ocenění. Jednoduše, žij tak jak chceš žít a ať se ti naplní tvé sny. I když antiční bohové , když někoho chtěli potrestat naplnili jeho přání, to ti opravdu nepřeji.Měj se dobře.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Také přeji vše dobré a doufám, že slavíte na 100 %!

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

rk,
spočtěte si propad HDP a vynásobte dvěma. Bude-li propad HDP o 8%, důchody se sníží o 16%. Platy poslanců a soudců se zvednou také o 16%. Tak budou trpět všichni stejně, protože poslanci a soudci si chtěli platy zvednout o 32%. Tak si tím těch 16% taky uberou!

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

rk.
Důchody nám zvednou o - 15%

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Teda kdykoliv si čtu zprávy o tom, jak západní demokratičtí politici a odborníci jednají v klidu, s rozvahou, hlavně bez paniky a po fialovsku... a kritizují ty přehnané panikáře ovlivněné fake news a putinem na východě...

Tak si říkám Bože, pánbu zaplať za Babiše a jeho partu... A že se i ty roušky dokázaly prodat tak, aby se zabavili lidi. Jenom jsem zvědfavej, jak si s tím počnou ti věční kritici...

Tenhle článek mne prostě odrovnal... https://www.aazdravi.cz/who-prehodnocuje-nazor-rousky-dalka-kam-az-se-v…

A to fakt nejsem z hadru na hubě dvakrát nadšenej...

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

"A to fakt nejsem z hadru na hubě dvakrát nadšenej…"

Alespoň nemůžeme nikoho pokousat...

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Pane Admirále, doufám, že nebudete velet US letadlovým lodím, bylo by vás škoda v karanténě ;)

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Výňatek :
No a pak se (kde se vzala, tu se vzala) vynořila řada blogů antibabišovské fronty, amatérsky se tvářící servery, co žebrají o příspěvek na ty jejich sračky, protože mají vysoké náklady na čistírnu, jak se každý den vrací z práce umazaní od hoven. Přitom je zcela zjevné, že z příspěvků čtenářů by se neuživili ani náhodou, vždyť to, co páchají na Hlídacím psu, na Manipulátorech a hlavně pak na vlajkové lodi všech hovnocuců, Foru 24 s hvězdami všech neumětelů Šafrem, Hovorkovou či Jandourkem, to je skutečné dno publicistiky, které je možno srovnávat pouze s Der Stürmerem, protože Rudé právo neblahé paměti vedle nich vypadá jako Mateřídouška.
https://taras2.wordpress.com/2020/04/03/vrana-vrane-oci-vyklove-kdyz-jd…

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

3.4.2020 by taras2
Vrána vráně oči vyklove, když jde o daně

Obecně by mělo platit pravidlo, že dražší věc má vyšší hodnotu i kvalitu než ta levnější. Kapitalismus nás přesvědčil, že to není vždycky pravda. Stejně tak profesionální dílo by mělo převyšovat amatérské. Při pohledu na mediální scénu opět vidíme, že se jedná o častý omyl, častý zvlášť v podmínkách české novinářské scény, včetně veřejnoprávních médií. Je to proto, že obě skupiny jsou těžce závislé na svých vlastnících, což jsou v prvním případě kapoušové, v druhém skrze společné náboženské pomatení s TOP09 a pražskou kavárnou. Finančně a ideologicky závislí dnešní novináři a moderátoři pak podávají výkony, které se svou stupiditou zcela vyrovnají (pokud je nepředčí) těm, co předváděli jejich stejně tupí kolegové za bolševika.

Dovolil bych si tedy upozornit na článek autora jménem Lu Lina (ZDE) – nenapsal bych to líp, a to je co říct. Je to zajímavé: tenhle bloger spolu s Kubáčem píšou věci, které o dvě třídy převyšují to, co produkuje mainstream, ti jeho od reality odtržení Kojzarové nové doby, oč víc odtržení, o to pilněji přisátí k cecku kapitalistických vlastníků médií. Podržtaškové liberální demokracie se pak v souvislosti s krizí dostali do své vlastní krize, když už kromě produkce zkomolených slov, nesmyslných titulků a prolhaného obsahu ztratili i zbytky povědomí o shodě přísudku s podmětem.

To, co jsem uvedl o Non serviam (a Kubáčovi) platí ve více či méně stejné míře PRO BLOGY VEDENÉ VIDLÁKEM, Větvičkou, Tribunem, Bavorem, nebo o ty, produkované Vlkem, Dfensem či Zvědavcem. Přitom jmenovaní jsou (snad kromě Zvědavce) čistí amatéři.

No a pak se (kde se vzala, tu se vzala) vynořila řada blogů antibabišovské fronty, amatérsky se tvářící servery, co žebrají o příspěvek na ty jejich sračky, protože mají vysoké náklady na čistírnu, jak se každý den vrací z práce umazaní od hoven. Přitom je zcela zjevné, že z příspěvků čtenářů by se neuživili ani náhodou, vždyť to, co páchají na Hlídacím psu, na Manipulátorech a hlavně pak na vlajkové lodi všech hovnocuců, Foru 24 s hvězdami všech neumětelů Šafrem, Hovorkovou či Jandourkem, to je skutečné dno publicistiky, které je možno srovnávat pouze s Der Stürmerem, protože Rudé právo neblahé paměti vedle nich vypadá jako Mateřídouška.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale umíte si představit tu šílenost, až se bude Babiš poroučet? Co si pak počnou? Domýšlejí vůbec, že Babiše a Zemana nutně potřebují?

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

A co když to nebyli Číňané? https://aeronet.cz/news/americka-vlada-ocekava-nuklearni-uder-na-usa-na…
Pomiňta že to je aeronet, když si dáte práci najdete že v té době to proklepávali i někteří senátoři USA

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by Aldo (neověřeno)

Trvalý odkaz

sarkofágy pro uložení rakví, vyrobené firmou Vantage Products Corp. a skladované na pronajatých pozemcích u města Madison v Georgii.
Tyto sarkofágy se mají používat pro pohřbívání v oblastech s vlhkou či pomáčenou půdou, aby se nezničila rakev. Dříve byly v takových oblastech rakve pohřbívány do nadzemních hrobek, ale pro nedostatek pozemků pro hřbitovy je dnes nutné je ukládat pod zem a do různých de facto hromadných hrobů.

Je fakt, že ta firma jich produkuje ohromné množství:
https://www.google.com/maps/place/960+Almon+Rd,+Covington,+GA+30014,+Sp…

http://www.vantageproducts.com/aboutus.html

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

To byl opravdu AUTENTICKÝ reklamní slogan jakési americké firmy před několika málo desítkami let...
Faktem je, že pokud rakev z polyetylénu důkladně vzduchotěsně zavaříte (a pro jistototu drahého zesnulého před zavařením prosypete chlorovým vápnem, aby se on ani rakev nenafoukla) určitě nás všechny přežije!

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Pokud bude rakev skutečně hermeticky uzavřená, pak po několika měsících, max letech bude v rakvi jen tekutá sračka.Tak nevím.Bakterie to zařídí.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

Tyhle jsou moderní, eko-bio, z polypropylénového recyklátu.
Lehké, prý ni pšouk nepropustí a takořka nezničitedlné.

A tak mě napadlo, když už nám tu probíhá ta korunáčově-důchodová reforma, že by si mohl každá senior nasbírat vlastní víčka, ta by s předstihem odnesl do recyklovny a tam by mu z nich za menší poplatek ucyklili pohodlný lehoučký obal pro poslední spočinutí. Krásně barevnou, nebo jednobarevnou.
Obaly by se mohly esteticky štosovat na brownfieldech, čímž by se ušetřilo za energeticky náročné spalování.
Gretchen by to určitě ocenila.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

1. Mám starou historku o množstevní slevě v pohřebním ústavu. Nikdy bych nevěřil, že se možná stane realitou...
2. Jako reklamní slogan doporučuji: "Vaše smrt, naše radost!"

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Nevíte řešil už někdo jak to bude s přenosem viru až začnou lítat komáři???

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Banny (neověřeno)

Trvalý odkaz

Možná i hovnové mouchy přispějí k úspěšnému šíření

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

In reply to by Banny (neověřeno)

Trvalý odkaz

to nestačí, když se staráme o zdraví a o co nejbezproblematičtější celoevropský rozvoj chráněného šumavského kůrovce ???

Teď ještě zelená internacionála - ten zítřka Grétin rod - na nás hodí starost o to, aby náhodou čeští komáři nechytli koruňáka!
Jako by nehrozila nákaza euroňákem !!!

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

kůrovce koronavirem

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Pište blboni svoje nároky na půdu, kolik byste si mysleli že vám bude stačit na jednu rodinu, teda dva předky po kerých budete dědit. Pak pište kolik potřebujete podílu na rozpočtu, na dřevo, abyste měli dostatek a pak pište jak byste si představovali že zem zkvétá , že na ní je spousta strdí a medu. Tak už je čas abyste to začali smolit. Nevím na co furt čekáte. Nebo si jako spousta imbecilů myslíte, že vám zloději něco daj?

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

na gymplu (pro věk 13-18 let), a tedy teď u počítače doma.
Ať se podívají na tento odkaz
https://www.jove.com/science-education-library
jsou tam perfektní videa, do 10 min každé, ze všech přírodních věd, takže se naučí anglicky (současně s videem běží i text)
i fyziku či chemii či biologii.
Normálně je to placené, ale teď to dali zdarma do 15 června, zřejmě v souvislosti s koronavirem v USA.

Průměrný počet slepic: 2.8 (5 hlasů)

Na co odvádíte pozornost. Naši synové a dcery se nejdříve musej naučit náš jazyk ve všech obrazech, Pak se musí naučit našu kulturu, a pak náš obyčej. To jim zabere celej život aby byli předkům vůbec k něčemu. Heh

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

Asi ano, ale nemohou být zcela izolování od současného světa. Jinak by to bylo kontraproduktivní. Jsme původní obyvatelé, žijme zde nejméně 5000 let, tak snad přežijeme i současně patálie.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Luise Dedichenová - budoucnost NATO.
https://neviditelnypes.lidovky.cz/klima/klima-bude-muset-nato-valcit-pr…
Tak jsem si oddechl. Pokud budou ve velení NATO takové persony, tak se válčit nebude. To je sice na jednu stranu dobře, ale když si člověk uvědomí, že mu dýchá na Balkáně Turek za krk...
Ne že bych byl militarista, ale velet armádám by měl voják a ne bojovník proti větrným mlýnům nebo proto klimatu nebo proti spalničkám. Jinak ty peníze, co jdou na zbraně a armádu jsou na druhou na hovno.

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)

Sólněčnyj krug,
Něba vakrúg –
Éta risúnok malčíški.
Narysavál
On na listkě
I padpisál v ugaľkě:

Ref.:
Pusť vsigdá búdět sólnce!
Pusť vsigdá búdět něba!
Pusť vsigdá búdět máma!
Pusť vsigdá búdu ja!

Mílyj moj drug,
Dóbryj moj drug,
Ljúďam tak chóčetsa míra,
I v trídcať pjať
Sěrdce apjať,
Ně ustajot pavtarjáť:

Ref.:

Tíše, saldát,
Slýšiš, saldát, –
Ljúdi pugájutsa vzrývov.
Tysjači glaz
V něba gljaďát,
Guby uprjámo tvěrďát:

Ref.:

Prótiv bědy,
Prótiv vajny
Vstáněm za nášich malčíšěk.
Sólnce – navěk!
Sčásťje – navěk! –
Tak pavělel čelavěk.
https://www.youtube.com/watch?v=R9U6aKZ5t5g

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Tohle si také stojí za to přečíst.
https://outsidermedia.cz/usa-senat-prijal-zakon-o-giganticke-zachrane-e…
Z čínské strany už zaznělo, že zvládnutí koronavirové krize v USA je pro svět klíčové.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)