Skoro bych řekl, že se s ním můžeme rozloučit

Autor
Štítky

Starosta Kolář přitvrzuje... Poslal dopis předsedkyni Evropské komise Uršule zvané familiérně FlintenUschi, aby se zasadila o dostatečně důraznou odpověď Rusku. Rusko se vměšuje, vede hybridní válku, ničí demokracii a tak vůbec - však všichni víte, co tím starosta Kolář myslí. 

První, co mě na této zprávě bere, je adresát. Zrovna Uršulka. Která svojí prací ministryně obrany zajistila, že je německá armáda zcela nebojeschopná, nemá prakticky žádnou použitelnou techniku, ale má dostatek uniforem pro těhotné vojačky. Ta Uršulka, kterou museli odklidit do Brusele v naději, že po Junckerovi to už prostě nejde dělat hůř. Ta Uršulka, která nejprve kritzovala zavádění opatření kvůli koronaviru a pak kritizovala jejich rozvolňování. Ta Uršulka, která na epidemii reagovala vždycky pozdě a ani v České televizi se moderátoři a hlasatelé nechtěli ztrapňovat jejím adorováním. Ta Uršulka, na jejíž obranu musely vystoupit ty nejprodejnější novinářské kurvy, které snesou všechno a sebeúctu nepotřebují, pokud dostanou zaplaceno -  z Echa a Aktuálně. Jestli Kolář opravdu volá o pomoc, myslím že v Evropě neexistuje blbější volba zastánce. 

Každopádně bych si Vidlácky myslel, že Kolář pokračuje podle plánu, který zkonstruoval jeho tatínek, který ho dostal od svých zámořských sponzorů. Až se mi zachtělo si ověřit, jestli mezi Kolářovými přáteli na fesjbůku není i Viktorka Nullandová. Ta, která velmi trefně poslala EU tam, kam se Jůnie uvrtává posledních deset let a která nikdy neměla problém, aby pro její vize umřely nějaké ty desítky tisíc lidí. 

Jen by mě zajímalo, jestli je Kolář junior prostě tak blbej sám a nebo jestli jsou blbí v celé rodině. Nevím jestli jim to dochází, ale když budou takhle pokrčovat, tak prostě umřít musejí! Když se podíváme na události posledních týdnů, tak se Kolář hrdinně postavil Rusku, dostal ochranku, protože na něj najel agent s ricinem a sám potvrdil v rozhovoru, že po něm jdou. K tomu teď žádá o zásah Uršulku, protože to co dělá Rusko je přece válečný akt. Dva válečné akty. Tři válečné akty. 

A teď si představte tu ostudu, když se nic nestane. Za pár týdnů bude jasné, že to byly jenom kecy jednoho ambicióznho blbečka, jakých je plná Praha a bez kterých se tam v podstatě nedají vyhrát volby. Že si jen hrál na hrdinu a bojovníka proti Putinovi, kterému je nějaká Praha prostě ukradená a navíc tam v Kremlu dobře vědí, že v případě potřeby mají sympatie většiny českého obyvatelstva na své straně. Kolář jim navíc zadarmo pomáhá, aby těch sympatizantů měli víc. Nic se nestalo, žádný agent se nenašel, nikdo nebyl vyhoštěn a Respekt s Kolářem si všechno vymysleli...  

Řekl bych, že se s naším bojovným starostotou můžeme pomalu loučit. Vmanévroval se do situace, která nemá jiné řešení než politickou smrt a nebo opravdovou. Buď se ukáže, že je tlučhuba a nebo po něm jdou. V prvním případě bude pro smích, v druhém bude v rakvi. Ale jinou cestu už vlastně nemá. 

Vzhledem k přátelům Kolářojc rodiny bych byl skoro přesvědčen, že jeho politická mrtvola už Viktorce Nullandové k ničemu nebude. Ale jeho skutečná mrtvola byl ještě dobře posloužila. Minimálě by Uršulka musela vyhostit zase nějaké ruské diplomaty. Ale vzhledem ke krachujícím americkým naftařům (a plynařům) zřejmě žádný zkapalněný freedom plyn ani freedom ropa z USA hodně dlouho nepřiplují. Do zimy určitě ne. Takže  hned za vyhoštěnými diplomaty přijde do Kremlu telegram, že si svoje vyslanectví zase můžou obsadit, protože bez ruské ropy a plynu se v Ojrópě nepohne vůbec nic od aut, přes hnojiva až po výrobu plastů. V Německu se nepohnou ani plynové elektrárny a bez ruského plynu jaksi v zimě všechno zamrzne. Navíc Pánbůh má tendenci na  všechny krizové roky v posledních sto letech zajistit řádně tuhé mrazy. 

Uvědomuje si Kolář, že všechno, co se mu stane, bude v podstatě zbytečné? Že si někde nějaký gruzínský ostřelovač už vybírá hotel a nad ním ubytovávají Štětinu, aby pak na kamery potvrdil tu správnou verzi? Že jaksi umře, chvíli bude haló v novinách, ale nic moc to nezmění, protože na to prostě nejsou podmínky? 

A kdyby to všechno byl nesmysl, tak se ukáže, že je kecálek, lhář a nemá voliče ani v Práglu. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (99 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Kecám, není. Jen jsem to napsal do nadpisu, bo to dobře vypadá.
A já mohu následně rozvíjet svou kariéru bruselínského školitele a netového dozorce.
Vidlák se dnes moc nemýlí, leda v jediném.
Hňup z šestého Práglu bude zvolen opět, protože je to ještě větší blbec, než jeho loutkovodiči doufali. V průsečíku působení vektorů blbosti voličů a Kolečkáře to nemůže dopadnout jinak, než že výslednice jejich působení vytlačí hňupy jeho typu až na rathaus, neboli po gorolsku "na ratuz".

Průměrný počet slepic: 4.4 (29 hlasů)

není sám

Za ním stojí celé zastupitelstvo, které celou špinavost

ODHLASOVALO

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)

To je přece samozřejmé. Vždyť jej instalovlo do stávající funkce. Nešťastní Pražané.

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

vektorů blbosti voličů i zvoleného!
Kdyby ruská ambasáda sháněla brigoše na donášku potřebného počtu kufříků, nemám problém se přihlásit.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

A ja mam problem tu prazskou trojku branit ... :-D

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Podle vyjádření mladého Koláře, jak jsou neuvěřitelně hloupá, buď mu musí texty psát nám zde známý scallop, nebo jej starý Kolář několikrát upustil hlavou na zem a zanechalo to následky. Trvalé.
Ale ještě je jedna možnost, jak z toho Kolářovi vybruslí jak Skřípalovic. Mladý Kolář sežere párek nevalné chuti, asi z Kosteleckých uzenin, tedy záměrně podstrčený Babišem. Udělá se mu šoufl, pozvrací se, průjmem zasmradí WC na několik let, a pak zázračně přežije útok druhého nejsmrtelnějšího jedu světa. Ten první přežil Skřípal - údajně přežil, dlouho už jej nikdo neviděl.
Takže Kolář bude sice otrávený, ale hrdinně přežije. Ještě se může stát, že se Kolář někam zavře na týden, bude děsivě chlastat, aby vypadal obzvlášť unaveně, opotřebovaně a blbě (to druhé a třetí splňuje už teď). Pak vyleze na světlo jak Kalousek při prezidentské volbě Schwarzenberga (tehdy volební stratégové kníži Káji zjistili, že s Kalouskem se dá udělat jediná rozumná věc a na dva týdny jej někam zavřeli). A ohlásí všem ohromující ruský útok rovnající se útoku na svobodu a demokracii.
Podle představ Koláře tatíka to zvedne lidi do ulic jak vražda studenta Šmída v listopadu 1989. Nějak ale zapomněli, že takový podprůměrný fámulus z prdelákova Praha 6 nikoho vůbec nezajímá a estrádní čísla už obstarává Řeporyjec.
Ať už Kolář ten zákeřný útok ruského jedu přežije nebo ne, nestane se vůbec nic. Život půjde dál.
A speciálně FlintenUschi si kvůli nějakému untermenschi z Práglu nebude dělat vrásky a jednoduše na něj zapomene. Ostatně problémy se mají vysedět, jak ji učila tante Merkel. Tak se maximálně bude tvářit ustaraně a vzdychat, že by kámen ustrnul, jací jsou Rusové hnusní.
No, Rusové mají docela hnusné metody likvidace protivníků, ale nevěřím, že by riskovali agenta kvůli tak bezvýznamnému cíli, jakým Ondřej Kolář je. A co teprve policejní ochranka! Trochu moc námahy, uvážíme-li, že odměnou je Kolář.
Starý tatík Kolář může udělat jediné, že zahlásí do Langley nebo nediplomatické Victorii Nuland při některé z pravidelných relací, že smrt jeho synka ničemu nepomůže a válku nerozpoutá, takže je zbytečné se jej zbavovat. Ale i tak mohou být řídící pracovníci v pokušení to zkusit, když riskují jen smrt jednoho bezvýznamného přisluhovače.
Ondřej Kolář se odvaří sám, je pod tlakem čím dál směšnější.

Průměrný počet slepic: 4.6 (45 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Bohužel si myslím, že se neodvaří sám a pro PaL bude navždy hrdinou a rusobijcem, případně AntiZeman a AntiBabiš. Jejich blbost a neschopnost přijmout jakýkoli argument je tak obrovská, že s ní nic nepohne. Vím to z vlastní rodinné zkušenosti.

Průměrný počet slepic: 4.4 (29 hlasů)

Josefe,
je pravdou, že Václav Havel už poněkud vyčpěl a PAL potřebuje novou modlu. Ale že by se jí stal zrovna Kolář mladší je představa hodně nadsazená. Bude jen jeden z mnoha.

Průměrný počet slepic: 3.8 (6 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

To samozřejmě, nejde o něj, to je jen takový trouba, ale o to že PaLu nevadí nic i kdyby se znemožnil sebevíc, ale jak je proti Rusku, komoušům, Zemanovi a Babišovi (pro jejich speciální podskupinu ještě dostatečně protičeský), tak v jejich očích neklesne ani o milimetr. Havla samozřejmě nenahradí, ale u PaL bude stále za geroje i kdyby dělal jakékoli kraviny, neboli u PaLu se nejde znemožnit, pokud jste jejich chlapec (třeba sebeblbější).

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

Jde o to, jestli média spustí kampaň a jestli se to internacionalizuje.
A jak se k tomu postaví naše veřejnost, jestli se ji podaří propagandou ovlivnit.
Co se týče PaL, tam bude Kolář hrdina nejvyššího řádu. "Rozdal" si to s Ruskem a podařilo se mu přepsat (zfalšovat) kus historie. Tohle se nepovedlo ani Havlovi. A dělá, jako místní starosta, na státu nezávislou, mezinárodní politiku.
Za prezidentování Zemana a premiérování Babiše. Takže heroj na druhou!
(Za své činy a jejich důsledky nenese právní zodpovědnost, škody ze svého nahrazovat nebude a zatím mu to prochází. Doufejme, že jen zatím...)
Takže, souhlasím, že causa Koněv je hlavně součást vnitrostranického boje. Kolář chce být poslancem, senátorem, emisarem v EU. Nebo předseda strany. Dovedu si představit, že baťka dokonce kalkuluje, že za takových 20 let by mohl jeho hrdina kandidovat i na prezidentůru...
Takže souhlas.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

aby běželo vše dle plánu z Langley Zatím se to moc nedaří, sympatie mládež moc nemá, je zbabělý, kecá blbosti které se moc nehodí. Naposledy to podělal s tou karanténou kdy shodil povídačku o úkrytu před agentem s ricinem. Nebo musí v Langley honem sehnat rusky vypadajícího a mluvícího agenta s flaškou oliváku a poslat ho do Prahy žigulíkem, nebo se to celý sesype

Průměrný počet slepic: 4.7 (16 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

"v Kremlu dobře vědí, že v případě potřeby mají sympatie většiny českého obyvatelstva na své straně."
V případě Koláře možná, ale že by většina českého obyvatelstva žila raději pod vlivem Ruska než pod vlivem EU, o tom pochybuji. Nezapomínejte , že Kydy jsou bublina ce vším nespokojených, kteří se ale neshodnou s čím by spokojeni byli.

Průměrný počet slepic: 1.8 (18 hlasů)

In reply to by Rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pod rusákama jsme už žili. Těch 30 let bez nich vyprodukovalo akorát psychopaty a vyžralo to, co jsme zdědili po předcích a pod rusákama další vytvořili. Hvězdy a pruhy žádný zázrak. Možná ještě zvrácenější. Nevím, zda bychom žili líp, možná ale klidněji, bez strachů, které máme. Měli bychom asi jiné problémy. Jak podstatné, to nedovedu odhadnout, záleží na prioritách.

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

In reply to by Rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Český národ", který si, po zkušenostech s protektorátem, dobrovolně a s písní sám nainstaloval jeho v2.0 (byť Lite) si EU rozvracet nedá! Třeba dnešní článek o tom, že 10% rudoarmějců na Olšanech padlo v boji ne s nacisty ale s kořalkou to hezky jen podtrhuje. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/umirali-v-boji-i-na-otravu-alkoholem…

Průměrný počet slepic: 4.6 (7 hlasů)

In reply to by sh0tek (neověřeno)

Trvalý odkaz

Před chvílí jsem v autě zaslechl část rozhovoru na ČRo 1 s nějakým historikem. Mimo jiné říkal, že kdyby byly zpřístupněné sovětské archivy, tak by se našly materiály, které by pomohli heroizovat generála Vlasova. Ještě, že už jsem stál, asi bych se netrefil na silnici.
Hned mne napadlo jestli se ještě dožiji doby mávání vlaječkami se symboly III. říše.

Průměrný počet slepic: 4.9 (21 hlas)

byl zrádce, ale že před tím sovětská vyznamenání za hrdinství dostal je fakt.

Průměrný počet slepic: 2.3 (7 hlasů)

In reply to by Rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

A to někdo rozporuje NEBO ty odvadis pozornost, protoze neches aby ani naznakem nebylo receno, ze my ostatní rikame "jak zacal vrazdit vse dobre co udelal hodil do kose a stala se sneho nacisticka svina co navic slouzila jako otrok"...

Nebo klasika, polovicni informaci chces vydavat jako neco vic nez celou informaci? To jako fakt?

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

In reply to by Rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

rk,
v mnoha věcech se zde v sociální bublině docela shodneme. Tak třeba v názoru na scallopa. Ale není pravda, že jsme nespokojení. Většinu z nás by udělalo spokojenými, kdyby se vyšetřily zločiny privatizace z 90. let a dalších, a třeba Bakala vrátil horníkům byty, Kalousek byl konečně postaven před soud za vyvádění těch miliard, jak řekl Čunkovi za přítomnosti Bursíka s Langerem, nebo za těch 12 miliard z kauzy MUS, které mu nikde nechyběly. Nebo padáky a výběrové řízení, které vyhrála firma založená 3 týdny před výběrkem. Je toho mnohem víc, co by nás učinilo šťastnými, jenže se to nehodí těm největším zlodějům v ČR.

Průměrný počet slepic: 5 (23 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jenomže ty zločiny privatizace jsou nevyšetřitelné. Pominu to, že chybí legislativa, byly amnestie atd. - to by spravila maličká retroaktivita, že. Ale nový soudní aparát by to nikdy nepřipustil, mohlo by být v důsledcích sám ohrožen. No a pak je tady technická věc, těch lumpáren byto tak strašně velké množství a byly tak propletené, že vyšetřit je by trvalo snad staletí.

Průměrný počet slepic: 4.7 (9 hlasů)

Tím jste označil nový soudní aparát za spoluviníka a zločineckou organizaci.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

A není?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Také se shodnete na tom, že kdo má jiný názor než Vidláci je blbec nebo zaplacený. Vy opravdu věříte že je někdo placen aby zde dráždil Vidláky?
Zločiny privatizace se nevyřeší, každá strana která se dostane k vládě je v nich zapletena. Brzy přibydou zločiny další- budou se rozhodovat o vstupu státu do velkých firem.

Průměrný počet slepic: 1.8 (6 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vy opravdu věříte že je někdo placen aby zde dráždil Vidláky?

- Když to hlásili i na ČT a rozebíraj to bakalonoviny, tak to asi bude pravda.

Jo, možná to někteří nedělají přímo pro peníze vysázený na dřevo, ale za to, že dostanou funkcičku a dobře placenej kšeft později.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Myslím si, že celá ta komedie kolem Koláře, Hřiba a Novotného je v podstatě "vrtění psem", (viz. americký film). Nebo taky můžu citovat výrok Jana Wericha: "To je blbý, to se bude líbit." Bohužel znám pár lidí, kteří tuhle frašku myslí opravdu vážně. Ale věřím, že většina národa tentokrát "na špek neskočila".
Ještě něco ke včerejšímu mému příspěvku s upozorněním na film "Anatomie zrady": Je mi líto, že moje upozornění na podobnost se současnou dobou Gerd nepochopil. Možná se ale bál to pochopit, bál se přiznat si něco, čím by dehonestoval to, co je mu svaté.
Kdo mně pochopil úplně přesně, to byl Targus. Targusi, měl jste výborný postřeh!

Průměrný počet slepic: 4.7 (16 hlasů)

In reply to by Povidlák (neověřeno)

Trvalý odkaz

jsem tady na hnojišti nejchytřejší, nejmladší a nejkrásnější, to je už provařená věc.
A rovněž chápu všechny ostatní, kteří to nemohou rozdýchat a maj permanentního vzteka, jak na mě, tak na goroly vůbec - to zvláště. Jen si připomeňme vážené soudružky a soudruzi, jak bystře jsem odhalil Ládikův hoax o pohybů medvědů v lokalitě, kterou - při vší mé vrozené skromnosti - znám jak své boty, že ano. Prostě medvěd nepůjde trasou, na níž nejsou hospody a popelnice, to je jasná věc, že jo!

Ještě k tomu filmu, Povidláku, ta větička o Hitlerově cíli vytvoření jednolité "euromasy člověků" (parafrázuji pane erkáčko), která byla zakomponována v Moravcově filmovém projevu, ve mně doslova sepnula výstražný zvonek. Co sepnula - vyhlásila bojový poplach!

Nicméně abych se pěkně po ránu ještě jednou pochválil, o Čtvrté Říši povídám již nejméně nějakých pětadvacet let. Spíš třicet.. Že jsem na tom jako ta bláznivá Kassandra, tedy že mi všichni lidé okolo vynadají dvakrát, je věcí druhou.

Průměrný počet slepic: 4.3 (19 hlasů)

Já tedy ten film o Moravcovi neviděl (nejsem majitelem televizoru), ale na jednu stranu mne děsí a na druhou nepřekvapuje, že na 75. výročí osvobození, vítězství, či konce druhé světové války, nám česká televize (malá písmena záměrně) vytvoří film o našem největším druhoválečném zrádci!

Průměrný počet slepic: 4.9 (27 hlasů)

In reply to by Hejtman (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dvojdílný film o Moravcovi jako takový byla celkem dobrá sonda do duše zrádce. Ale to načasování na období půlkulatého výročí osvobození mě taky zarazilo. Závěr filmu - OK, tragický konec Emanuela a celé jeho famílie, zlo bylo potrestáno, spravedlnosti bylo učiněno zadost, ale...
Abychom si zas tak moc na začátku máje nevyskakovali a místo mávátek vytáhli také důtky a trochu se sami promrskali, jací jsme byli, my Češi, kolaboranti a srabi. Moc kladných postav nám tento film nenabídl, ale dobře, děj se soustředil na Moravce a lidi kolem něj. Ale to načasování někdy dokáže naznačit hodně.

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)

In reply to by Ingoust (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pokud jde o to časování - stejně tak mi přišla neuvěřitelná svého času opulentní premiéra Marie Terezie 1.1., tedy ve státní svátek vzniku České republiky (který většina lidí stejně odignoruje).

Film o Moravcovi jsem ještě neviděl. Svým způsobem to JE tragická postava, ale nikoliv ve smyslu že by měla budit soucit. Legionář. Snažil se přimět Beneše k odmítnutí Mnichova a obrany země... Aby nakonec úplně otočil. Patriotismus i vlastenectví mohou, jsou-li nerozumné, dospět ke zrůdnosti i ke svému pravému opaku. Zatímco Beneš kapituloval, aby mohl bojovat, Moravec kapituloval důsledně. "Jediná šance na přežití našeho národa je ve shodě s německým, protože jinak nás zničí on či jeho nepřátelé... ale pravděpodobně on." Takhle nějak to podle mě vnímal. I s oním "Jestli máme přežít, tak nejlépe jako vítěz a vítězí Němci". No a pak už vlastně ani moc prostoru na sesednutí s šelmy neměl. Zdůrazňuji, že vysvětlením jej nijak neomlouvám.

Tragédií antického typu je podle mě spíš příběh Háchy z pozice člověka, jenž neměl luxus berlínského bezpečí a jenž převzal odpovědnost v době, kdy se jí předchůdce zřekl. Systém jakým ho náckové postupně korumpovali, byl dokonalý (mnoho opatření se třeba prováděla dokonce na základě předválečných čs zákonů! Jen notně zdeformovaných). Na Háchovi je děsivé pozorovat to "je lepší abych tady byl já v pozici brzdy, která občas možná i pomůže, než aby mě nahradil nadšený aktivista. A abych tady zůstal a mohl zasáhnout až to bude důležité, musím spolknout to drobnější příkoří nyní." Nakonec člověk zjistil, že tak dlouho polykal drobnější příkoří kvůli naději v budoucnost, až vlastně dělal věci, co by pro něj před třemi lety byly již neakceptovatelné. A tak se po těch schůdkách drobných ústupků dobelhal k vrcholu kolaborace, aniž by kolaborovat chtěl (vždycky mi to evokuje pohled některých na EU. Tak dlouho si racionalizují proč "ještě chvíli", až si nevšimnou, že už jsou za čarou, kterou měli původně za nepřekročitelnou).

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)

In reply to by Hejtman (neověřeno)

Trvalý odkaz

v archívu ČT. Myslím, že to tam visí týden. Funguje to, já jsem se teď díval po kouskách na starou verzi filmu "...a zory zděs tichie", o kterém se tu taky psalo.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

Ten původní jsem viděl dvakrát a víckrát to nedám. Stejně jako třeba "Zelenou míli" nebo "Dva muže ve městě"... Jsou prostě filmy, po jejichž shlédnutí se mi chce s řevem nakopat do prdele celej svět, protože takhle to, kurva, nemá a nesmí bejt; i když je.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Naprosto souhlasím. Také jsem měl chuť kopat všude kolem a hlavně do Řeporyjce a zároveň jsem měl zcela nechlapsky na krajíčku. Jsou věci, co by se fakt dít neměli. A co my prostě nepochopíme. Na mě ta Jitra mocně zapůsobila už jako na kluka v TV - vlastně ze všech těch válečných filmů nejvíc. Dokonce na mě zapůsobila tak, že jsem si přečetl i novelu "A nakonec zbylo jen ticho".

Jinak k tomu poslednímu uvedení v ČT - jde o zkrácenou verzi, původní má celkem 3 hodiny. Hlavně se prostříhaly barevné retrospektivy (ve filmu se pracuje se třemi časovými plány). Dabing byl ale vzat ten původní z ČST )Proto jsou na přechodu 1. a 2. části cca 2 minuty nepřeložené, protože dabing vznikal na verzi která kvůli spojení ten prostřih do současnosti a úvodní titulky druhé části neměla.
Když to vyšlo na DVD u Řiťky, tak byl udělaný dabing nový a byla použita také zkrácená verze.

Novou verzi jsem viděl spíš rychloposuvem - v podstatě z větší části kopíruje původní a... něco tomu chybí. Ta melancholie a smutek jako by jen těžko odolávala dnešnímu "válečnému pornu" (mám tím na mysli důraz na technické provedení, ab to vypadalo co nejrealističtěji, začal to Ryan s Omahou). Existuje ještě seriál z r. 2005. Ale tahle verze z 1972, ta mi vzala prostě už v dětství kus srdce.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

Ta nová verze taky není špatná. Na základce jsme na té původní verzi byli se školou v kině a pamatuju se, že se nám nejvíc líbila "koupací" scéna - na ruský film a v té době učiněné porno :D. Tak jsem byl zvědav, zda to v té nové bude také a nezklamal jsem se. Fakt to tu původní verzi kopíruje téměř dokonale, jen je to takové akčnější, jak je dnes zvykem. Ale naštěstí ne moc. Každopádně píseň z té nové verze se mi líbí moc - i jiné od té skupiny.
https://www.youtube.com/watch?v=rz36E2WnPuU

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

je k mání na trubce. Je z r. 2015 a je takový jakože víc američtější.
Ten starší mi přišel asi víc realističtější. Ti lidi tenkrát opravdu věřili, že jdou na smrt za vlast a za pánbíčky Stalina a Lenina, resp. jeho odkaz.
Asi proto, že jsem starý, blbý a hnusný, jak štamprla borovičky po třídenním tahu.

Průměrný počet slepic: 3.6 (7 hlasů)

Nemusí se to hledat na ČT. Tady je ta starší verze. Česky. Je ještě namluvená druhá starší verze, ale ta není tak jazykově dobrá, ani obsahem ani intonací...

https://m.youtube.com/watch?v=9ykz8_yumxU

Pak je to natočeno podruhé, poměrně nedávno. Tady je to v ruštině. Dá se tomu rozumět.

https://m.youtube.com/watch?v=PiO9osyTXQg

A na film je to sestříhané. Původně to byl 4 dílný seriál. Má titulky i v angličtině, takže kdo neumí dobře rusky ani anglicky, dokáže si všechno doplnit. Myslím, že ten seriál je lepší, než sestříhaný film. Tady je:
https://m.youtube.com/watch?v=yjUWxNX6Afw

Dobré dívání!

.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Že ta verze mladší je tam 2x. U této jsou komentáře z mnoha zemí. Stojí za to si je přečíst. Je to taková sonda do hlubin duší nejen v Rusku, ale i Indii, zemi EU, USA a tak dál a je to zajímavý. Hodně zajímavý.
Kromě jiného by tam mělo být něco jako, že je to lepší než hollywoodské propagandistické a nerealistické shity.
Osobně si to myslím taky...

https://m.youtube.com/watch?v=9v8v1GUjwLc

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)

… jsem tady na hnojišti nejchytřejší, nejmladší a nejkrásnější, to je už provařená věc.

- To by vás přece všichni nenáviděli, však víte, jako sestry Popelku. I holoubci by vás posrali asfaltem.

Zatím bez slepic

In reply to by Povidlák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Povidláku,
vůbec netuším, co máte na mysli, a diskuze ke včerejšímu článku není vidět. Obávám se, že jsem Váš příspěvek ani Targusovu reakci ani nečetl.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Víte, pane Scallope, ono ani tak nejde o samotnou Uršulu. Ona je pouze zosobněním EU. Vy ve svojí zaslepenosti nevnímáte prohnilost EU?
Kde to žijete, nebo, kdo Vás platí? Sundejte si ty "růžové brýle mámení" a uvidíte, že "všechno je jinak". (Omlouvám se klasikům, že je cituji,
ale lepší formulace a přirovnání mně nenapadla.)

Průměrný počet slepic: 4.8 (21 hlas)

In reply to by Povidlák (neověřeno)

Trvalý odkaz

víte, proč jste dopadl, jak jste dopadl?
Protože úplně zbytečně mlátíte do takové krásné a drahé soudružky klábosnice za tři kila z Čajny, namísto abyste se zavrtal do duchny a oblažoval své spolubydlící svým čarovným, ba přímo okouzlujícím chrápáním.
A zasíráte svými scalo-stesky virtuální prostor!!!
JE TO MARNÝ, JE TO MARNÝ, JE TO MARNÝ!!!!!!!!!!

Průměrný počet slepic: 3.8 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

No, scallope, taková silná nenávist, kterou tu popisujete, vyžaduje velkou emoční investici.

A jsem si skoro jistá, že ta Uršula vod Lejna za jakoukoliv silnou emoci tady na Kydech fakt nikomu nestojí. Je to jakási obyčejná paňmáma úřednice, která by se mi vyjímala na zahradě s motyčkou a konvičkou. Myslím, že skoro nic nevymýšlí sama, že ji to vždycky někdo z rádců nakuká (původně jsem omylem napsala "nakaká", což je možná ještě lepší).

Průměrný počet slepic: 4.3 (25 hlasů)

dlouho vám tady mám všem mlátit do hlavy, že vy, ani soudružka Ušatá Flinta, tu nejste od toho, abyste přemýšleli!!!
SUF (soudružka Ušatá Flinta) je tu od toho, aby brala prachy za předvádění cirkusového čísla, zvaného "mluvicí hlava", vy jste tu od toho, abyste hákovali v robotárně a zejména platili daně!
Nic více a nic méně po vás nikdo nechce, tak laskavě držte klapačky a nezkoušejte myslet!

Průměrný počet slepic: 4.1 (10 hlasů)

...radši sádrového trpaslíka, ten nenadělá tolik škody. Stejně jsou to všechno jedny blbý kecy, co zakrývají tu zákulisní špínu. A je jedno jestli je to směrem ze západu nebo z východu. Akorát ze západu mi to dneska přijde jako závan Mrtvých močálů z Pána prstenů. Stačil mi řev us kongresmanů za ukr. krize. Dneska je v EU jen načinčaná ženská tvář(asi jako protip=ol Merkelce), ale jinak nic nového....a v USA parukář místo načinčané Clintonové

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Co je to za demosGratický systém
Gdy nejde toho radního vykopnout voknem. Blboni štěkaj a karavany kolářů jedou dál. Takhle to vypadá, že odstranit podobné radní, podradní lze asi jen násilím. Systém má takových exotů plné sklady. A ve školách se takových připravují další desetitisíce. Vidíte a slyšíte, že se jich nejde slušně zbavit a vidíte a slyšíte co dělají. Očekával bych spíše návrhy a řešení co s tím dělat. Štěkání už snad bylo dost. Nebo né...?

Průměrný počet slepic: 4.7 (21 hlas)

Sasine, gdyby demoradní směli lítat z oken nízko nad zemí, mohlo by i blahodárně pršut. Tři mouchy jedním úderem...

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

Nevím, možná je občas překlep vyhřeznutím potlačovaných myšlenek.
Před chvilkou o kousek výše "nakaká" místo "nakuká", což je roztomilé.
Váš "blahodárný pršut" je ovšem v tuto noční hodinu podlý - jdu se mrknout do ledničky, asi je tam nakrájený kousek spienaty. Nebo zbytek včerejších francouzských brambor, ale ty bych musel ohřát....

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)

To je fotráku jak v tem filmu Sedm statečných seděl kaubojovník u stolu a lítostivě vzpomínal na časy gdy jedným machem sejmul sedm much. Ale že už nemá formu jako za mlada a sejme nejvíc tři, ale spíš jen jednu. Furt dobrej výsledek. Olda šuterhand, gdyž musel střílet na pistolníky schovanými za vozy z dřevěných kůlů říkával, že jedna kulka nepomůže. Že jich musí bejt vypálených hned několik najednou na jedno místo. To von věděl, že gdyž je kůl tlustej, že to jednou kulkou neprorazí. A to sme mu jako malí kluci fandili, gdyž to tam sázel opakovačkou. No šak se dodnes říká, opakování je matka moudrosti.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Scallope, zato Vy jste přímo k nezaplacení. Z mé strany to o tom placení byla jenom taková zaběhnutá nadsázka. Že jste ji nepochopil a reagoval na ni takovým ubohým způsobem, mi v podstatě udělalo radost. A kdo nás na tom našem vidlácké dvorečku asi platí? My si tady většinou jenom přizvukujeme, abychom nemuseli poslouchat a číst jenom ty polopravdy, které se linou z našeho mainstreamu. A Vy, ve svojí zaslepenosti a fanatismu se asi domníváte, že jsme všichni ruští trollové a že nás platí Putin. Nic jiného Vás asi nemůže napadnout, protože dokážete jenom papouškovat to, co vnímáte z toho mainstreamu.

Průměrný počet slepic: 4.6 (21 hlas)