Popření sebe sama

Autor
Štítky

Když koukám na všechny ty záběry z USA, kde se teď kácí sochy ve velkém a poslouchám to ohromné ticho našich médií, které jinak mají keců ke každému Putinovu slovu, říkám si, že takhle nějak muselo být Jakešovi, když pak povídal o tom, jak zůstali jako kůl v plotě. 

 

Tak na tom u nás  makali... jezdili tam za velkou louži na školení... jedni se učili jak dělat moderní kapitalistický byznys, druzí nám o tom velkohubě povídali, další se učili, jak o demokracii vyprávět prostřednictvím novin a kamer, jak si přiohýbat realitu, jak nastolovat vhodná témata a jak potlačit ta nevhodná. 

Velmoc si samozřejmě pohlídala své zájmy u nás, velvyslanci podporovali ty správné a vhodné kandidáty a strany, poslalo se dost peněz Člověku v tísni, různým způsobem se pracovalo s veřejným míněním a výsledkem byl jasný zřetelný nezpochybnitelný obraz majáku svobody a demokracie.

Zbytek dotvořili naši vlastní hujeři, podle kterých nás osvobodili výhradně američané, bylo nutné bojovat za Prahu u Kábulu, humanitárně bombardovat, uznávat Kosovo a neuznávat Krym, věřit že Shaddám měl zbraně hromadného ničení, atd. atd.

Všechno to fungovalo, všechno to směřovalo k jednomu cíli, všechno do sebe zapadalo. Lidi sice brblali, ale Havel si v klidu doprezidentoval, Klaus také a ještě amnestoval tu megazlodějnu díky které teď jdou do USA i Německa moc pěkné dividendy a peníze za nákupy obrněného šrotu.  

Sice přibývali lidi, kteří celou šarádu prokoukli, ale pořád bylo dost těch, co to neprokoukli nebo jim to bylo jedno, technologie dokázaly z malého proamerického řevu udělat velký...  a hlavně - koho zajímá plebs, když všichni novináři, hvězdy i oligarchové vědí, za koho mají kopat.

A pak  pic... stejně jako Sovětský svaz za Gorbiho, velmoc v klidu popře sama sebe. Prostě obrátí směr, změní názor, začne dělat všechno jinak. Je to velmoc, ta si dělá co chce. Nemá přece přátele, jen zájmy... A klidně z fleku začne školit nové novináře, nové ekonomy, nové politiky, velvyslanci začnou navštěvovat jiné místní kádry. 

Stačila trocha nepokojů a na celém Západě se kácejí symboly toho všeho, v co nám kázali věřit. Symboly všeho, co prý bylo nejlepší na světě, co nás vždycky podporovali, vždycky pro nás chtěli jen to nejlepší a nikdy je ani nenapadlo nám sem vozit odpadky, zruionovat naše podniky a krmit nás podřadným žrádlem. 

A náhle tu máme celou řadu nových Jakešů, kteří si stýskají, že jsou jako kůl v plotě. Kteří teď dostali na výbět buď udělat stejný veletoč, rovněž popřít sebe sama a v zájmu nové doby začít rychle hlásat autonomní zóny, odstranění policie, nebo se přidat k Trumpovi, případně plivat na vlastní historii, nebo jít od lizu. 

Takhle nějak to vypadalo kousek před revolucí. Lidi už z toho mají jenom srandu nebo jsou naštvaní, politruci melou bláboly kterým už sami nevěří a nevědí co budou muset hlásat zítra, mocní u zdroje překopávají vše co dosud platilo jako dogma a mladí svazáci dělají revoluci a doufají, že je vynese nahoru. 

Jsem mimo, když budu tvrdit, že právě toto popření sebe sama většinou vytváří ty fanatiky, kteří nejprve do krve hlásali, že se Sovětským svazem na věčné časy, aby pak mluvili o nutnosti zákazu komunistické strany a bojují proti ní už třicet let, aniž by si všimli, že komunisti už tu dávno nemají na nic vliv. 

A stejně tak, že turbulentní doba vytváří ty dokonalé pragmatiky s hroší kůží, kteří nevěří ničemu a klaní se jen zlaťáku, vypracovávají k dokonalosti metody, jak si nahrabat a ještě lépe si to umějí morálně zdůvodnit. 

Do toho koronavirus, turecké ambice ve středozemí, vykastrovaná EU, ekonomická krize, americký ústup ze slávy... fakt moc pěkná kombinace. 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (105 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Staré Jahodě pořád slibuju, že tentokrát doopravdy přestanu ve sklepě pálit samohonku.
A furt se to nějak nedaří...

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

popřel Vidlákovo digitální bestii a vložil jsem příspěvek až napotřetí...

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

rumovou noc po sobě. V tuto noční dobu těžko ze sebe vysoukám myšlenku.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

rýmovačka.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

myšlenka. Jenže po kapitánu Morganovi se žádná nevyskytne. Šance by byla po jindřichohradeckém rumu s plachetnicí. Po něm vznikly klenoty české literatůry.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Rum nemám, ale stačil hrnek kafe:

za nás vše
za ně víc
prosím Vás

od nás nic
od nich nic
nic pro vás

pro nás nás
pro ně vás
a vám provaz

Průměrný počet slepic: 3.8 (11 hlasů)

můj kamarád - guru přes PC - taky na něj trpěl ... bohužel....

Zatím bez slepic

Lepší by byla růmovačka.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Pane Targus,
Díky za informaci,už to máme vyřešené.
Jak radil Petr odpojit pomocný kabel,je jich více tak byl za jedním mechanikem s diagnostikou a ten to měl za chvíli opravené.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Měl byste na sobě zapracovat a konečně si přiznat, že chyba není ve vás, ale v ní a že takováhle přání jsou znakem jejích vnitřních nejistot a strachů a měla by na sobě zapracovat.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Popis dobrý.
Akorát si myslím, že ti fanatici nepopírají sebe sama. Oni jsou takoví pořád. Fanaticky hlásají, co přináší doba. Za Komančů byli fanatičtí Komanči, horší, než ti tak nějak "normálně" věřící. Za Němců fanatičtí náckové. Za Komančů fanatičtí bojovníci proti nacismu. Za Usáků fanatičtí bojovníci proti komunismu. Proti čemu bojují, to nenese riziko. To je pryč. Ten boj je jen taková póza. A když jsou konfrontováni s realitou, omlouvají se a ustoupí. Kleknou před BLM. Nebo Němcům v Mnichově předhodí Československo, jen, aby byl klid. Nebo Kurdy, Syřany...

Bílý policajt zabije (možná) černého recidivistu. Rabuje se, mrzačí, vraždí.
Černoši, od policajtů po obyvatele ghet, vraždí několikanásobně častěji bělochy, vzhledem k zastoupení v populaci. Nikdo se proti tomu neozve. I černoši proti BLM, jsou opatrní nebo drží kušnu. Bílí jakbysnet. Ti, co v USA mluvili o tom, co si myslí, dávno o práci přisli a ti co mluví teď, o ni přicházejí teď. Svoboda slova a názoru je pryč. To mne optimismem nenaplňuje.

Popis dobrý, teď, co s tím. Jedno je jisté. U kácení soch to na sto procent neskončí...

Průměrný počet slepic: 5 (42 hlasů)

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

vícekráte. Tudíž pokud si otevřete libovolnou učebnici dějepisu a prolétnete obsah, můžete si udělat obrázek, co nás zhruba čeká. Tedy předtím je pochopitelně nutné si dosadit dnešní parametry, že ano... Ale zásadní vývojové změny, které nás zřejmě čekají, anebo alespoň tendence vývoje, lze z historických událostí odvodit.

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

Když Augusto Pinochet či Francisco Franco viděli, co se na ně valí, tak se tomu postavili.

Stejně tak soudruzi v Číně před 30 lety. Kam se za těch 30 let posunula Čína a kam my.

Průměrný počet slepic: 4.3 (9 hlasů)

figurkou dosazenou emeryckými soudruhy, protože jeho protivník Allende měl tak debilní nápad, že chtěl znárodňovat doly na měď. Jestli se mu při tom něco postavilo, bylo to jaksi nad plán.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Allende byl zase sovětskou figurkou.

Rozdíl je v tom, jestli se resignovaně díváte jak se to na vás valí nebo něco děláte proti.

Průměrný počet slepic: 2.1 (8 hlasů)

nebránil prezidentský palác se sapíkem v ruce. To by byl v Chile asi onačejší průběh.
Allende neměl šanci úplně stejně, jako neměli šanci naši osmašedesátníci. Tenkrát se dohody ještě respektovaly a nikdo se zjevně nesral, kam neměl. Jestli takové pokusy byly (a to byly), dělalo se to na tajňáka.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Jenže on tam chtěl dělat takovej jinej socialismus, tak ho nakonec radši nechali padnout. O jiný socialismy se v Moskvě nestálo a vůbec není jisté, že Allendeho tam nezastřelil nějakej Sovětskej poradce.

Američani taky klidně vymění jednoho svého člověka za jiného, když se jim to hodí. Ten vyměněný klidně mohl udělat vše, co Američani chtěli.

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)

stejné, jako být do určité míry černochem.
Na znárodnění dolů na kov, který je svrchovaně důležitý pro průmysl a kterého se za socíku krutě nedostávalo v celém táboru RVHP, nevidím vůbec nic "takového jiného". Prostě nebyl. Kdyby byl, tak ho vytáhli ven, protože měď, na kterou bylo embargo ze strany těch jedině správných hochů. S tím nic nenaděláte.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Nic není pevné. Poměry moci se mění. Podívejte se na agenta Schindlera. Ač nácek, nakonec se utekl schovat do Izraele a je z něj světová ikona bojovníků proti nacismu. Není to úžasný? Nacističtí agenti končili v kdejaký tajný službě světa, i těch nepřátelskejch samozřejmě. Agent Walensa stejně vedl ty odbory a dotáhl to na demokratického prezidenta.

Již jmenovaní Arminius, Vercingetorix i Boudica byli všichni kolaboranty Říma a každej to věděl. Stejně jsou z nich hrdinové protiřímského odboje. Tito spolupracoval se Stalinem a pak se mu vzepřel a musel pobít dost stalinistů, aby Stalin pochopil, že Jugošku fakt ne. Orbán začínal jako Sorošův poskok.

Mezi SSSR byla taková malá válka a stejně tak mezi Čínou a Vietnamem.

Je to jak vztahy v rodině. Taky se tam stále vytvářejí a rozpadají aliance. - Obrazně řečeno: to, že se s někým vyspíte ještě neznamená, že si ho vezmete a že si ho vezmete neznamená, že ho milujete. Jsou i sňatky z rozumu a taky rozvody. Jsou i nevěry a manželství spojená společnou nenávistí.

I Masaryk trochu spolupracoval s Anglány a zrovna tak Mussolini (nejspíš ho zabili, protože měl u sebe dokumenty, co to dokazovali).

Churchill vykouzlil de Gaula, ale odčarovat už ho nedokázal, i když by rád.

Rumunsko začínalo jako Německý spojenec a nakonec i nás osvobozovala Rumunská armáda od Němců.

Soudruzi taky nebyli vždy racionální, taky není jasné, jaké byly jejich plány (mohli ho chtít třeba jen nahradit někým výhodnějším, jako Dubčejka Husákem) atd atd.

Jsou to někdy hry na mnoha úrovních.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

pak můžem dát další kolo. A prosím neplést do toho jiné pucfleky a podrždráty.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Proti čemu bojují, to nenese riziko. - Tak je tam ve vší evidenci třeba to riziko zase vrátit. Je třeba jim začít ubližovat.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

Každopádně, co říkáte, už tu bylo. A bylo to úspěšné.
Když Británie okupovala Irsko, rebelové, co byli pravidelně drceni britskou armádou, přestali proti ní bojovat. Zaměřili se na domácí spolupracovníky. Tu je v noci, když šli z hospody nebo odjinud, zmlátili. Tu jim zničili úrodu, tu vypálili barák. Tu něco horšího. Zaměřili se na jejich domácí sympatizanty, na omlouvače a vítače, dnešním slovníkem. Začali budovat národní kulturní spolky, ochranujiciva propagující kulturní dědictví, domácí spisovatele, učitele a tak. Vytlačili kolaboranty z veřejného prostoru. Ti dostali v očích veřejnosti punc zrádců. (Obdobně postupovali i Češi, jen bez toho násilí.) Britská armáda moc nezasahovala, jí se to netýkalo. Až přišla příležitost, domácí zrádci byli v těžké defenzivě, země byla sjednocená a připravena.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

akorát je malér že u nás to jaxitaxi.....

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

docela by mne zajímalo, jakpak se nyní kolářovití cítí, když dali podnět k revizi zásluh slavných tak porůznu po světě, podle jejich nynějšího posuzování.... bez ohledu na cokoliv........

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

že necítí nic. Jako správní deprivanti.

Průměrný počet slepic: 5 (21 hlas)

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale ty konce, nakonec požrala své tvůrce, nebo si myslí, že se jim nemůže nic stát, to pokračování tak porůznu ve svěrě mi ji připomíná. NJN že by se historie opakovala....

Průměrný počet slepic: 4.1 (10 hlasů)

Tohle o tom jak revoluce požírá své děti je takovej strašáček vrchnosti.

Vážně si myslíte, že ti revolucionáři by do toho nešli, kdyby věděli jak skončí?
Vážně si myslíte, že nebyli ochotní za konec království padnout?
Vážně si myslíte, že to byli takoví sebestřední sobci, kteří na svět nazírali jen přes hranu vlastního talíře, přes plaňky svého plotu, přes obzor vlastního pupku?

Být popraven jinou frakcí ve zmatcích revoluce, kterou sami začali, na konci jste úplně stejně mrtvej, jako když vás střelí do břicha při útoku na kasárna nebo vás dají pověsit královští soudci, ta nějakou prkotinu.

Dneska jsou už dávno mrtví všichni a odkaz revoluce, kterou dělali, je tu stále a ještě dlouho bude. Určitě by do toho šli znova. Do jednoho.

Taky Arminius, Vercingetorix, Boudica i Spartacus by znovu povstali proti Římu i kdyby dopředu věděli, že to špatně skončí.

Po světě neběhaj jen páni Broučci.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Proti roku 1989 je tu velká, přímo obrovská změna. Není se podle čeho změnit. Tehdy každý hejhula věděl, že žijeme v králíkárnách a naše spása je na Západě. Tak se kopírovalo a poslouchalo. U nás to nějak vyšlo, v Rusku málem pomřeli.
Dnes si hejhulové nepřipouští, že tehdejší králíkárny byl prostorový luxus a a hlavně neví kde je spása.
Nemůžeme se jako před 30 lety vypravit do země zaslíbené, do krajů plných mléka a strdí. Do zemí plných nezištných přátel.
Dějiny se opakují, ale pokaždé poněkud jinak. Zlí jazykové tvrdí, že napřed je drama a pak fraška.
Tak se alespoň zasmějeme.

Průměrný počet slepic: 4.9 (38 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

oni si to připouští, ale u kávy, když se řekne "stále vybírám co si koupím na hypotéku na 30 let a budu otročit a dneska jsem byl obhlídnout 3 byty, no úzký dětský pokoje 2,75m a dlouhý, takže se tam nic nevleze, jasně, ale mám pocit, že ten panelák co jsem prohlížel jenom pro formu se mi zdá nějak lépe řešený, v blízksti má obchod, školku, školu, škoda, že to je jenom panelák".
A další měsíc "no byty nebyly, takže jsem musel koupit panelák, protože to spěchalo to bydlením, ale není to nejhorší, dá se v tom bydlet" :D

Si dělám sice srandu, ale 4 známí mi toto říkali v různých obměnách, podle toho jak kdo má fantasiu, ale jeden další přiznal, du koupit panelák 3+1, nechcu do nových, viděl jsem dispozice a je to naprd.

Průměrný počet slepic: 4.7 (21 hlas)

Faltýnek s přítelkyní koupili v Praze byt za 25 milionů, daním se asi vyhnou.
Seznam.cz

Průměrný počet slepic: 2.6 (17 hlasů)

Andreji.
Proto se ten zákon prosazuje,aby u velkých prodejů,kupujících se státu neplatilo nic.
Při této koronavirové krizi dojde k velkým přesunům majetku,tak přeci by tito chudáčci nepodpořili stát.

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Asistent Babišovy Stolice".

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

"srna" tolik vyšoustá?
Nemá ještě jednu zbytečnou navíc?
Že bych provedl investiční nákup...

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

strejda.
Tohle nikdo nečekal,že budou zadlužené naše další generace,co je ještě českého a může přijít věřitel a nevlastníme ani hřbitovy.Proto i navržené zadlužení je v tom duchu,není oblast,činnost,aby to přineslo zisk státu,ale jen protektoru.

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jestli přijde islám, tak vám ty hřbitovy stejně vybagrujou.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

V nových bytech už není místo na pračku, jíst se bude v bistrech. Zlevnění nečekejme
Český trh s bydlením čeká zásadní změna. Kvůli rychle rostoucím cenám si spousta lidí nebude moci dovolit vlastní nemovitost, a tak poroste význam nájemního bydlení, domnívá se generální ředitel společnosti Finep Tomáš Pardubický. Tomu se podle něj přizpůsobí i developeři. V Praze by až polovinu jejich produkce měly v budoucnu tvořit projekty určené právě pro nájemní bydlení.
Tento trend s sebou podle Pardubického přinese i další novinky. "Budou se stavět byty o velikostech, o nichž se nám dnes ani nezdá a o kterých si nedovedeme představit, že by se v nich dalo žít," říká v rozhovoru pro týdeník Ekonom. Bytové jednotky menší než dvacet metrů, ve kterých nebude prostor na pračku a možná ani na kuchyň, protože jejich obyvatelé budou prát ve společných prádelnách a stravovat se budou v restauracích.
https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/ekonom-rozhovor-finep/r~7f44c7a2b6…

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

In reply to by Homer (neověřeno)

Trvalý odkaz

Faltýnek.... luxusní příbytek 4+kk v pražském Podolí o ploše 209 metrů čtverečních, k němuž dle smlouvy náleží tři parkovací stání a sklep. Dvojice si ten samý byt v hlavním městě dva roky předtím pronajímala....
Seznam.cz

Průměrný počet slepic: 2.9 (15 hlasů)

Kalouskův bejvák. Nebo Klausův nebo Ícka Langera, nebo Promopra Vondry, nebo Trenda Kocába, Drobila, odkláněče Kocourka, v podstatě každýho politika. Úplně nejvíc bych bral bejvaky knížy Trautenberga. Orlík a tak. Restituce podle rakouského, ne českého, práva. Byste to nebral? Nějakej Faltýnek je pouhej příštipkář.

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

In reply to by Homer (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nic nového pod sluncem, komunisti takový dům zv. Koldům postavili v Litvínově už v padesátých letech. Mimo kuchyně ale místnosti měly průměrnou velikost.
V případě nájemního bydleni je otázkou, jaká bude výše nájmu. Např. v Praze Na Slupi, vedle Regmat. ústavu postavili bytovky s nájemním bydlením, kde se platí kolem 30 tisíc měsíčně. Ovšem v ceně je úklid bytu a to se přece vyplatí😄

https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Kolektivn%C3%AD_d%C5%AFm_v_Litv%C3%ADno…

Průměrný počet slepic: 3.8 (6 hlasů)

Byly o něm reportáže.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

a lidi se z něj, navzdory politikům - nějak stěhovat do "lepčího a většího" nechtějí

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by Homer (neověřeno)

Trvalý odkaz

když hadry budou vyhazovací. Voda je drahá a prací prášky poškozují čističky.

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

In reply to by Homer (neověřeno)

Trvalý odkaz

Soudruh ředitel si na svém obláčku vysokého platu nějak neuvědomil, že většina lidí si pere a vaří sama z ekonomických důvodů. Jeho představa, že všichni budou prát ve společných prádelnách a stravovat se v bistrech, je naivní. Možná by k tomu někdy došlo, ale platy té myšlence spolehlivě brání. A ještě hodně dlouho budou.
Společné prádelny fungují v tzv. západní Evropě, ale ani tam z nich obyvatelé nejsou nadšeni. Na praní pořadník a pračka je na mince. Neskutečně drahá služba. Stravování v bistrech je vidět v amerických filmech, ale ne v ČR. Ve Finepu moc čumí na TV.
Pokud chtějí šetřit, v Hongkongu a Japonsku už mají vymakané hotely i byty v kójích. Prostor zhruba 3 x 2 metry, dvě kóje nad sebou. Jen na přespání a sprchy nebo WC jsou společné. Bydlení jak na ponorce, ale tam měli dva námořníci jedno lůžko. Jeden spal a druhý byl ve službě.

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

Gerde, je to velmi jednoduché. Na jedné straně je drsná realita, přesně opačná než se nám slibovalo, když nás lákali. A na druhé straně nějak to, co dělají, obhájit.
On se dá i kanibalismus racionálně a demokraticky obhájit. Nechci tady s tím začínat, ale byla by to hezká práce - to obhajování, ne stravování - ale nechám to na fantasii P.T. čtenářů. A Ládík to může zbásnit.
Jdu na oběd, mám smažené kuře, lepší by byl krvavý biftek.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Buď je ten ředitel neskutečně hloupý nebo se snaží pomalu podsunout myšlenku na malinkaté byty, aby si nová generace zvykla. Budou sice bydlet jak v SSSR po WWII (byt 3-1 obývaly 3 rodiny a kuchyň s WC společné, ale to bylo kvůli rozbombardovaným městům za války), ale budou vyznávat svobodné myšlenky. To už jsou na tom lépe i hoboes, předchůdci homeless.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Pane Gerd.
To je ten slibovaný komunismus,podle kapitalistických metod.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane zemědělče,
myšlenky socialismu oběhly směrem na východ planetu a k nám se teď vrací ze západu Evropy v nové podobě. Bývalé socialistické státy na to jen koukají, že už to tu jednou bylo a už je to tu zas!

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

to už tu bylo,
jen v jiném duetu,
všechno se vrací
a je to zase tu,
to vše je zase tady,
ta hrůza zase tady,

Zatím bez slepic