Popření sebe sama

Autor
Štítky

Když koukám na všechny ty záběry z USA, kde se teď kácí sochy ve velkém a poslouchám to ohromné ticho našich médií, které jinak mají keců ke každému Putinovu slovu, říkám si, že takhle nějak muselo být Jakešovi, když pak povídal o tom, jak zůstali jako kůl v plotě. 

 

Tak na tom u nás  makali... jezdili tam za velkou louži na školení... jedni se učili jak dělat moderní kapitalistický byznys, druzí nám o tom velkohubě povídali, další se učili, jak o demokracii vyprávět prostřednictvím novin a kamer, jak si přiohýbat realitu, jak nastolovat vhodná témata a jak potlačit ta nevhodná. 

Velmoc si samozřejmě pohlídala své zájmy u nás, velvyslanci podporovali ty správné a vhodné kandidáty a strany, poslalo se dost peněz Člověku v tísni, různým způsobem se pracovalo s veřejným míněním a výsledkem byl jasný zřetelný nezpochybnitelný obraz majáku svobody a demokracie.

Zbytek dotvořili naši vlastní hujeři, podle kterých nás osvobodili výhradně američané, bylo nutné bojovat za Prahu u Kábulu, humanitárně bombardovat, uznávat Kosovo a neuznávat Krym, věřit že Shaddám měl zbraně hromadného ničení, atd. atd.

Všechno to fungovalo, všechno to směřovalo k jednomu cíli, všechno do sebe zapadalo. Lidi sice brblali, ale Havel si v klidu doprezidentoval, Klaus také a ještě amnestoval tu megazlodějnu díky které teď jdou do USA i Německa moc pěkné dividendy a peníze za nákupy obrněného šrotu.  

Sice přibývali lidi, kteří celou šarádu prokoukli, ale pořád bylo dost těch, co to neprokoukli nebo jim to bylo jedno, technologie dokázaly z malého proamerického řevu udělat velký...  a hlavně - koho zajímá plebs, když všichni novináři, hvězdy i oligarchové vědí, za koho mají kopat.

A pak  pic... stejně jako Sovětský svaz za Gorbiho, velmoc v klidu popře sama sebe. Prostě obrátí směr, změní názor, začne dělat všechno jinak. Je to velmoc, ta si dělá co chce. Nemá přece přátele, jen zájmy... A klidně z fleku začne školit nové novináře, nové ekonomy, nové politiky, velvyslanci začnou navštěvovat jiné místní kádry. 

Stačila trocha nepokojů a na celém Západě se kácejí symboly toho všeho, v co nám kázali věřit. Symboly všeho, co prý bylo nejlepší na světě, co nás vždycky podporovali, vždycky pro nás chtěli jen to nejlepší a nikdy je ani nenapadlo nám sem vozit odpadky, zruionovat naše podniky a krmit nás podřadným žrádlem. 

A náhle tu máme celou řadu nových Jakešů, kteří si stýskají, že jsou jako kůl v plotě. Kteří teď dostali na výbět buď udělat stejný veletoč, rovněž popřít sebe sama a v zájmu nové doby začít rychle hlásat autonomní zóny, odstranění policie, nebo se přidat k Trumpovi, případně plivat na vlastní historii, nebo jít od lizu. 

Takhle nějak to vypadalo kousek před revolucí. Lidi už z toho mají jenom srandu nebo jsou naštvaní, politruci melou bláboly kterým už sami nevěří a nevědí co budou muset hlásat zítra, mocní u zdroje překopávají vše co dosud platilo jako dogma a mladí svazáci dělají revoluci a doufají, že je vynese nahoru. 

Jsem mimo, když budu tvrdit, že právě toto popření sebe sama většinou vytváří ty fanatiky, kteří nejprve do krve hlásali, že se Sovětským svazem na věčné časy, aby pak mluvili o nutnosti zákazu komunistické strany a bojují proti ní už třicet let, aniž by si všimli, že komunisti už tu dávno nemají na nic vliv. 

A stejně tak, že turbulentní doba vytváří ty dokonalé pragmatiky s hroší kůží, kteří nevěří ničemu a klaní se jen zlaťáku, vypracovávají k dokonalosti metody, jak si nahrabat a ještě lépe si to umějí morálně zdůvodnit. 

Do toho koronavirus, turecké ambice ve středozemí, vykastrovaná EU, ekonomická krize, americký ústup ze slávy... fakt moc pěkná kombinace. 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (105 hlasů)

Komentáře

S těma pračkama to funguje jinak.

Pračku si koupíte, když se vám vyplatí. Když perete jednou za 14 dní, tak to nestojí za to. Na co mít doma dva krámy (protože tam je ještě sušička) který potřebujete na hodinu tejdně (2 hodiny jednou za 14 dní). Cenově to vychází nastejno tak 3-4 roky takže jestli máte pračku s kurvítkem, tak na tom proděláváte.

Plus ty pračky jsou pro vás nerozbitný, protože když se porouchá, oni si ji spraví sami a vy mezi tím používáte tu vedle. Máte vypráno rychleji než doma a ještě od toho můžete odejít.

Starý báby s prachama nebo třeba úspěšní podnikatelé už ani sami neperou. Přinesou tašku a vyzvednou si to pak čistý. - Navíc profesionálně vyžehlený a samozřejmě, že ta uměj žehlit jak Jack London, protože to dělaj pořád a maj to všechno vychytaný.

Když jsem viděl tu chuděru Strnadovic v dokumentu od Třeštíkový, jak ji tam čeká prádlo pro 7 lidí na žehlení, tak jsem s ní soucítil. Na západě by se na to vyflákla. Jednou za tejden, dva by to tam odvezla, prohodila pár vět s majiteli a za dva dny by si to vyzvedla a nebyla by uštvaná a nepáchala by manifestačně sebevraždu.

Lituju, že to tady není.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

jste pěkné prase.
A ohledně toho "strhání" u praní jen jednu krátkou.

Roztřídění prádla - 5 minut
Naložení prádla a puštění pračky - 5 minut.
Vytáhnutí vypraného prádla, jeho protřepání a vyvěšení na sušák či šňůry - 10 minut.
Nežehlím, protože nejsem idiot. Prádlo hezky setřepu a po usušení pečlivě poskládám. Výjimkou jsou látkové kapesníky, asi tak jeden týdně.

Jestli je paní na prášky ze 40 minut týdně (dvě pračky týdně by měly stačit pro standardní rodinu (žena + manžel, dítě, pes a rybičky), měla by se nechat zavřít do cvokhauzu.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

Za 14 dní se vám akorát naplní pračka oblečením jednoho člověka. Tričko nebo košile každý den, slipy, ponožky, jedny jeany, někdy povlečená. V prádelnách jsou větší pračky, než máte doma.

Nepsal jsem o rodinách. Tam se pračka vyplatí. U páru je to na hraně.

Ta Strnadová to žehlit musela, protože známé, spolužáci dětí a jejich rodiče atd. Taková ženská mystika. Bylo jich doma 7. Žehlit pro jednu osobu tejdně je tak na hodinu. Plus mínus, podle toho, co kdo nosí. - S praním to mohlo bejt tak na 5 -9 hodin, plus vyrušování od ostatních.

K tomu běžná starost o rodinu s 5 dětma, plus účetnictví pro rodinou firmu. Měla dost zápřah.

Advokátní praktikant si musí nechat vyžehlit košile, manažeři musí být ve vyžehlený košili, státní úředníci atd. - Instalatér si může vzít pod montérky, co chce. Každý povolání vyžaduje své.

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

za 2 týdny více, než 5 kg prádla, tudíž se vám na jednu várku nevypere ani náhodou.

Paní Strnadová žehlit samozřejmě nemusela. Moje dcery žehlily od 8 let, synek od 10 let. Nikoli proto, že bychom jej chtěli škanovat, nýbrž proto, aby to uměl. Totéž mytí nádobí, totéž vytírání schodů, totéž luxování, totéž utírání prachu, blablabla.
Pokud si paní neuměla zorganizovat domácnost, je to její boj. Jestliže máma funguje, jak najatá, a večer je stržená, jak péro z budíku, zatímco její mamánci a mazánci šmidlají na patlafónech, je zřejmě něco špatně.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Košile, slipy, ponožky každý den, jeany perete jedny dvoje.

Košile je jsou tak 4 do kila, někdy 5. samozřejmě záleží jak jste velkej, jestli jsou normální, jeanový flanelový atd.

Navíc jsou větší pračky a samozřejmě, že do pračky nacpete víc než nominální hodnota. Sice máte někdy pocit, že jste to přehnal, protože jste tam nacpal třeba troje jeany, ale když se to pak rozjede, tak to pračka krásně zvládne a až skončí a prádlo je slehlé, tak vidíte, co tam bylo ještě místa.

Jo, i když mi vlastně byli všichni sympatický, tak to nebyla nejfunkčnější rodina rodina na světě. Zapojit děti je dobrý řešení, ať si zvykaj na život, ale v situaci, jak to bylo, by to s prádelnou za rohem by to zvládla líp za pár šupů.

Až ty manželský etudy zas budou v TV, tak se na to podívejte. Jsou tam i jiný zajímavá věci. Jak se změnila dynamika mezi nimi po její neúspěšný sebevraždě. Jak podnikali, šlo to od deseti k pěti, krám pořád jak dva roky po revoluci, ale vypodnikali si stejně na 3 baráky. Celý tyhle 2 série jsou dobrý.

Nebo Soukromý vesmír.

Průměrný počet slepic: 1.7 (3 hlasů)

Poznámka praktická:
Byla by pohoda, hodit třeba prádlo za jeden týden do pračky. Jenže pokud nechcete mít za čas prádlo sjednocené do neidentifikovatelné barvy, nemůžete např. prát dohromady bílou košili, džíny, černé ponožky a červené tričko.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Ale když máte košile jen v jedný barvě, tak to žádný problém není.

Taky se prostě někdy pere barevný prádlo a příště bílý.

Zatím bez slepic

Paní by se pro 7 lidí už vyplatil mandl. Byla by bez problémů. A také je možné prádlo na šňůře vypnout. Sice se stráví více času věšením prádla a potřebuje větší prostor na šňůry, ale zase stráví méně času žehlením. Jde to.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vypadalo to, že to má v patře, takže několik cest na dvůr. Po práci ve firmě je to oser.

Lepší než vypnutí prádlo je ta susička. Je to rychlý a prádlo taky není moc zmačkaný, jste nezávislej na počasí.. Mandl nevím - to je tak na ložní prádlo. Možná košile,

Já to zas tak nezkoumal. Každopádně až to budou někdy dávat, tak se na to podívejte.

Průměrný počet slepic: 1.5 (2 hlasů)

In reply to by Homer (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kóje pro chudinu:
https://www.google.com/search?q=koje+na+bydlen%C3%AD+hong+kong&source=l…

Kóje pro lepšolidi:
https://www.curbed.com/2017/1/20/14331636/hong-kong-tiny-apartments-spa…

Bydlení po čínsku
https://www.idnes.cz/bydleni/na-navsteve/cina-bydleni-byty-ubytovani-v-…

Ono by jen stačilo zakázat AirBnB a prodej nemovitostí cizincům. Probrat podivné privatizace v devadesátkách a hned by ceny klesaly.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

tak stojí o to se tam kouknout.......poučit se

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Dívala jsem se, co to za pračka a ona to kapsle na bydlení.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Minibyty a dvojnásobné cenyl V nových bytech už není místo na pračku, jíst se bude v bistrech. Zlevnění nečekejme"

(...) ... se budou stavět byty o velikostech, o nichž se nám dnes ani nezdá a o kterých si nedovedeme představit, že by se v nich dalo žít. Mám na mysli byty o velikosti pod 20 metrů čtverečních, po kterých bude a vlastně již je poptávka. Třeba mezi studenty či řadou svobodných profesí.

Budou se tak stavět miniaturní byty, které budou jen na přespání. Možná i bez prostoru na pračku, protože jejich obyvatelé budou prát ve veřejných prádelnách. A možná i bez kuchyně, jen s mikrovlnkou, protože se lidé budou stravovat po restauracích nebo si domů budou vozit hotové jídlo. (...)

https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/ekonom-rozhovor-finep/r~7f44c7a2b6…

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

co je vlastně s těma expertama?
Je nějaký sakra ticho kolem těch vejlupků.
To je držej policajti v tak hlubokým utajení?
Nebo jim někdo kleknul na krk? Ale v tom případě kdo?

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

S mým nejbližším kamarádem Prcíkem jsme kdysi dávno, ve slavných devadesátkách, vymysleli taktiku dočasného "zmizení". Říkali jsme tomu "zakuklení".
Když je zle a nejasno - zakuklit!
Kolářovi, Hřibovi ani Novotnému jsme to neprozradili, nejspíš na to nějak přišli sami.... :-)

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak ryporyjec dostal výzvu na bitku, že když se nechce (spíše se podle mě bojí) Foldyny, tka on je ochoten celé prázdniny cvičit a jít s ním do ringu :D Je mi jasný, že to bude, že on nebojuje z někým neznámým :D

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)

bude to jako u kohoutích zápasů? Poraženého kohouta sníme, a vítězného zavřeme do klece s troškou zrní?

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)

Řeporyjec dostal nebo dostane povícero výzev. Jak jsem se dočetl podal advokát VYVADIL na hrdiny z Řeporyjí.
trestní oznámení . Nejen na Pavku, ale i celé zastupitelstvo. VITÁSKOVÁ to pojala šířeji a podala to na celou ODS.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

In reply to by VAHY (neověřeno)

Trvalý odkaz

ne v ringu, ale na chodníku a zadarmo. Každému co jeho jest.

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

Po ránu optimista! :-))))

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Kundry, místní referenti ani sám Pavlík Prdel Novotný snad ani nepřáli. Tolik pozornosti pro P.Prdel N. a tolik materiálu pro bakalháře maskující se za novináře!

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

kdy mu/jim to žádnou mediální pozornost nepřinese. - Nevím, jestli to vidím správně, ale něco mi našeptává, že sdrátovaná držka a odražené ledviny jsou jen malou ukázkou z repertoáru, který by mohl být zrealizován. Nevím, jestli něco takového (vydrží to dlouho, i desitky let, pokud se jich takový šťastlivec dožije) stojí za pár okamžiků mediální pozornosti: světská sláva - však víme.

Možností je nepřeberně mnoho, a času je taky dost.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

nótu s dotazem, kde se NHKg nachází? Jestli je třeba už neunesli do Ruska? A hlavně: jestli je tam skutečně unesli, ať je proboha za žádnou cenu nevracejí!!!

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Co vidíme dnes, sice vzdáleně připomíná období Gorbiho perestrojky, ale daleko spíše období velké krize v 1929 - 1933. Teď jsme na začátku krize. Ta původní vynesla do čela diktátory. Koho vynese do čela dnešní krize? Tehdy začali být demokratičtí politici směšní a naprosto nezvládali situaci. Dnes jsou politici také směšní a projevy eurokomisaří a europoslanců mohou směle soupeřit ve směšnosti s Milošem Jakešem a jeho projevem v Červeném Hrádku. Svět, jak jej známe, končí, a mizí i všechny záruky bezpečnosti v dnešním světě. Black lives matter až znepokojivě připomínají nástup jednotek SA v Německu. Tehdy byli cílem Židé. Dnes jsme tím cílem my. OSN naprosto směšná, EU taky. Nesmysly z europarlamentu si nezadají s projevy Vasila Bilaka. Ursula von der Leyen by z fleku mohla nahradit Gustava Husáka v období normalizace.
To nemůže skončit jinak než stupňující se konfrontací. A ta končí válkou, která bude v našem případě občanská. Nevěřím na konflikt mezi státy typu velkých bitev USA-Rusko, ale státy se rozpadnou na vnitřní enklávy a dojde k občanské válce mezi nimi. V Evropě už zárodky vidíme v no go zónách. V USA se radikalizuje střet států dle nálad obyvatel. Východní a západní pobřeží USA podporují Demokraty a BLM. Střed podporuje Republikány. Obě strany se radikalizují (tedy především příznivci Demokratů) a začínají se od sebe názorově vzdalovat.
Další dekády budou poznamenány slabými státy a jejich vnitřním zhroucením. Ke kterému přispívají samy vlády, když chrání politickou korektností ty, kteří zhroucení států zaviní. Takže budoucí strategií bude, každý se postarej sám se svými sousedy o svou vísku.
A na všechny problémy reagujeme jen semknutím a heslem Více Evropy! Pro budoucí protivníky jsme směšní a naivní jak motýle.

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)

Jsou jako úderné jednotky SA Demokratické strany. Dobrý postřeh. V Německu šly jenom po židech, zezačátku. Pak šly po všech oponentech. BLM také vyhlásili nenávist k židům, ale těch je málo.
Židé jsou jako lakmusový papírek. Nebo kouřová clona. Na ně to vždy přijde nejdřív. A pak se to nezastaví. Černí BLM & bílá Antifa a další městské anarchistické skupiny & muslimové, mají právě společný cíl. Rozvrátit společnost. Nedejme se mýlit, jdou primárně po nás.

Průměrný počet slepic: 4.4 (12 hlasů)

Dovolím si ještě jeden postřeh z historie, který se týká činnosti pirátů ve Středozemním moři. Bylo to zhruba v letech 1770 - 1831, kdy na berberském pobřeží řádily pirátské tlupy, přepadaly lodě a námořníky zajímaly do otroctví. Evropa se proti pirátským útokům nebránila, snad kvůli tomu, že pro bohaté a mocné osobně hrozbu nepředstavovaly. https://orientalismus.cz/texty/Berberi.html USA platily asi 2 miliony tehdejších USD ročně jako výpalné pirátům (asi 20% tehdejších příjmů státního rozpočtu), a stejně to nepomohlo. Nakonec musely válčit. Definitivní tečku za pirátstvím udělala až francouzská okupace Alžíru.
Dnes řádí piráti verze 2.0 ve Středozemním moři také, a zabývají se obchodem s lidmi. Jen si neříkají piráti (tedy ti na moři, u nás si založili vlastní stranu) a nepoužívají zbraně. Dávno pochopili, že stačí hlásat správná hesla. Rozpor mezi slovy a činy už nikdo nekontroluje. Piráti řádí na moři dál za podpory vlád. Asi bychom jim měli říkat korzáři nebo kapeři.

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

Ano, tu historii znám. Omlouvači ji popírají, jak mohou.
Je to jediný možný způsob jednání s muslimy. Ono neuvažují, jako my.

Průměrný počet slepic: 4.4 (5 hlasů)

Ve skutečnosti to vypadá, že je v krizi Deep State-Demokratická Strana-Globalisti a tak dělaj, co můžou.

Kdyby nebyli, počkali by si na volby.

U Vlka byl kdysi článek s rozhovorem s jedním profesionálním, barevným revolucionářem.

Vykládal tam, jak dělaj hodně humbuku, aby to vypadalo, že se režim hroutí všude. Najednou jsou všude plakáty, každý 3 existence se hned presentují v médiích jako organizace a manifestace, dělají se provolání - a všechno se to patřičně mediálně načechrá a na nasnímá, aby na to lidi skočili dřív, než to celý zase splaskne a vyšeptá.

Mussolini se dostal k moci 1922 a skutečně diktátorem se stal v roce 1925. V Rusku začala diktatura 1917.

V Německu by se Hitler k moci nedostal, kdyby ho nesponzorovaly ty samé banksterské famílie, co dnes sponzorují BLM, Antifu atd. Krize se jen náhodou vyskytla ve stejnou dobu.

Průměrný počet slepic: 4.6 (7 hlasů)

ten pan, ktery se potkava se slovenskou prezidentkou ?

Najskúsenejší z nich sa volá Pavol Demeš. Je Slovák, má 49 rokov a na túto cestu sa vydal ako jeden z prvých. V roku 2000 tajne koordinoval program zahraničnej pomoci vzbury proti Miloševičovi. V minulom roku bol -- taktiež dôverne -- radcom ukrajinských revolucionárov. V Bratislave riadi východoeurópske oddelenie veľmi vplyvnej americkej mimovládnej organizácie German Marshall Fund, ktorá pomáha aktivistom v celom okolí. V minulosti bol ministrom zahraničných vecí, dokonale pozná politickú situáciu v bývalom sovietskom bloku a vie, ako vybrať najvhodnejšiu chvíľu pre vykonanie revolúcie.

https://legacy.blisty.cz/art/23789.html

https://vlkovobloguje.wordpress.com/2016/02/02/sokujuce-priznania-ameri…

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Ne, že bych to před tím nevěděl, že to tak nějak funguje, ale je to něco jiného slyšet to přímo od nich.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Nacházíme se pravděpodobně někde za mezí kluzu stability současného společenského, hospodářského, politického a bezpečnostního uspořádání.
Nenechme se mýlit, to ne kotonavírus, tahle krize tu byla přichystána před ním, pomalu se rozjížděla, koronavírus pouze šlápnul na pomyslný plyn.

Je velmi pravděpodobné a vše na to ukazuje, že ti hóóódně bohatí si nechali už před časem vypracovat analýzy vývoje a ty jim řekly že při zachování trendu je hluboká, bouřlivá krize neodvratná a smete vás. Tak dali hlavy dohromady a vznikly ty "nové úděly", našla se člověkem způsobená klimatická změna, liberální demokracie se stala posvátnou krávou. Za podporou těchto témat jsou cítit obrovské peníze, plán a systematická podpora.

Jenže ne vše jsou i chytré hlavy schopné domyslet, každý tlak produkuje protitlak, realizací plánů byli pověření poslušní blbové. A konstrukce se zrychlujícím tempem hroutí. Největší ranou do základů bylo zvolení Trumpa prezidentem.
Na všech stranách se objevují radikální skupiny, EP je výkladní skříní všech myslitelných radikálních úchylek, naší blátem vláčení komunisté jsou v porovnání s nimi naprosto neškodní a krotcí sociální demokraté lpějící na předlistopadových postulátech.
Pověření blbové se neorientují a odhaluje se jejich blbost. Zostřuje se boj proti nepohodlným názorům. Že je král nahý se nepatří říkat.

Svět se noří do chaosu. Bohužel nebudeme pouze nestranní pozorovatelé toho, co se bude dít, ale budeme více či méně vtaženi do děje. Pan Bůh nás opatruj.

Průměrný počet slepic: 4.6 (20 hlasů)

.....ne kotonavírus, tahle krize tu byla přichystána před ním, pomalu se rozjížděla....
To ten Kalusek, zloděj jedna zlodějská.
Andrej se snaží o záchranu od roku 2014/ ministr financí/ až do dnešní doby.

Průměrný počet slepic: 3.1 (15 hlasů)

In reply to by Andrej (neověřeno)

Trvalý odkaz

To teda Ježibabišovi hodně fandíte a lichotíte, když mu přisuzujete, že je tak silný v kramflecích, že je schopen sám samotinký vyvolat světovou hospodářskou krizi.

To musíte být velmi věrný kobliha :-)

Průměrný počet slepic: 4.8 (13 hlasů)

je z naší generace - takže se snaží udržet sice náročný ,ale v podstatě prolidský systém, na který byl zvyklý, až do konce. Systém, který dával lidem možnost jít kupředu, na rozdíl od dnešní liberálnosti, která produkuje neschopné/nebo všehoschopné jedince, kteří jen aby nemuseli myslet a něco dělat.
Víte, když si pouštím toho Kryla - koukám na ty lidičky, tak mne napadá, že oni/ i my, jsme věděli o čem to zpívá. A vůbec ta jeho tvorba - kolik si myslíte že mlaďochů chápe a ví o čem zpívá,Kolik si myslíte, že mladých dnešních ví , o kom zpívá?

Průměrný počet slepic: 4.9 (18 hlasů)

...taky z vývoje pěkně zhnusený a je škoda, že mi zmizel ten jeho poslední text(kdysi odešlo HDD do it nebe). Tam byla všechna hořkost a obvinění z pokrytectví celé té nastupující garnitury a tajných dohod nad rozkrádáním státního majetku za účelem vytvoření umělého kapitalismu, např. Pak byl dokonce i nepohodlný, protože po splnění ikonické úlohy vyjadřoval nesouhlas a nechuť. Takže mu nakonec v Praze zakázali vystupovat.
Staří kohouti se snaží udržet na hnoji za každou cenu a nové vychovávají stylem po nás potopa, v rámci demo-kratických a neoliberalistických idejí. A to jsou stejně jen krycí výrazy pro osobní ekonomické sobectví.
Leo K. od Vlka měl pravdu. Cyklus se uzavírá, podle všeho nadchází doba chaosu. Pokud se ke slovu dostanou propagandou zfanatizované vrstvy patřičně "vychované a vzdělané", je to stejné jako atomová válka. Jen to přichází zatraceně brzy.
Ono mě přijde, že Kovid byla ke všemu dělostřelecká příprava. Nejdřív paralýza systému a teď to napomáhá k tomu chaosu, který je patrně v začátku. Viz např. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/britove-obsadili-plaze-probihajici-p…
Tohle je pro mne potvrzení, že současná demokracie je bez odpovědnosti jenom polovina anarchie a to ostatní jsou cinty a nakonec demokratura: "Vy budete svobodní i kdyby jste nechtěli...a tak, jak vám řekneme!"
A zatímco tohle zbytečně smolím, v rádiu mezi anglosaskou hudební kultůrou jde to, čemu to zábavné médium říká zprávy a za půl hodiny si budu moci poslechnout, že "i banku můžu mít rád" a "Lídl je záruka čerstvosti" od zrodu vesmíru až do jeho konce. A Bůh ochraňoval Ameriku a na nás mu nakonec čas nezbyl. Ale podle všeho ho mizerně platili. Hajhou....

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

"Nacházíme se pravděpodobně někde za mezí kluzu stability současného společenského, hospodářského, politického a bezpečnostního uspořádání.".
Velmi výstižné přirovnání, které odráží přesně konkrétně historickou situaci nejen u nás nebo v EU, ale i celém
světě. Kdysi jsem pracoval v hutní zkušebně a tak vím přesně jak se chová materiál když se blíží do meze kluzu.
Začne se deformovat, natahovat, zahřívat až dojde do meze kluzu, pak to bouchne. Dnes je to jen otázka času, kdy k tomu
dojde, Jsem si vědom, že každé přirovnání kulhá. Pokud nedojde k nějaké podstatné změně trendu a vývoje situace, je
průser neodvratný.

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

In reply to by VAHY (neověřeno)

Trvalý odkaz

nám předvedla slavná lávka v Tróji. Fyzikální zákony pracovaly soustavně a nerušeně, kvantita narůstala, až se revolučně a náhle změnila v jinou kvalitu: předpjaté kabely, které nestihly překorodovat, byly tak přetíženy, až se dostaly na/za mez kluzu.

Něco podobného čeká i Západ, jen to bude v trochu větším měřítku.

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

In reply to by VAHY (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ano, pokud se nacházíme na hranici meze kluzu, pak to jednoho dne bouchne a spustí se samovolné procesy, které nikdo nebude schopen zastavit.
Může zde být i druhá varianta, že jsme uměle štvání do nějakého novodobého schilialistického očekávaní, něco jako v roce 999, kdy se očekával návrat Mesiáše a konec světa současně. Církev to měla pevně pod kontrolou a každý se rád ve prospěch církve zbavoval majetku, aby spasil duši. Tak byli většinově všichni zmanipulováni.
Dnes se děje něco velmi podobného. Nezdá se mi, že vše probíhá nekontrolovaně, naopak těch zjevných řídících signálů je nějak moc. Na hnutí BLM operativně vybraly největší světové firmy přes 1mld, aby protestující náhodou nestrádali. Těm se to zdá málo, protože většina peněz byla okamžitě odkloněna na kampaň Demokratů.
Někdo dokázal celosvětově vyhlásit pandemii coronaviru, který se od chřipky příliš neliší, s tím, že chřipka může být smrtelnější. A všechny státy jak na povel začaly přijímat stejná opatření. Tak nějak zaniklo, že byly vážně narušeny celosvětově odběratelsko-dodavatelské stavy, neboť se zastavila letecká doprava, omezila námořní doprava. Následně se začal zastavovat průmysl.Situace Automotiv v Evropě je pravděpodobně již za hranou a bez umělých zásahů nastane katastrofa.
Je nám uměle vnucována zelená politika, která ve výsledku životní prostředí mnohem víc zhorší proti současnému stavu.
Debilizované masy po celém světě pokřikují stejná hesla, bourají sochy atd.
Prostě příliš mnoho náhod, aby se dalo prohlásit, že se jedná a samovolný neřízený proces.

Průměrný počet slepic: 4.4 (15 hlasů)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na hnutí BLM dávají největší US firmy, které jsou napojeny na Demokraty. BLM je obdoba SA, má útočit na druhý tábor a pomocí dostat Trumpa pryč. Žádné spiknutí.
Pandemie coronaviru. Opatření proti viru se dělají z předběžné opatrnosti. Nikdo neví, co bude dál. Většina světa nedělá nic a prdí na to. Žádné spiknutí.
Zelená politika je věc EU. Eurohujeři ji vnucují, aby odvedli pozornost od desetiletí neřešených problémů, třeba migrace. Žádné spiknutí.
Hesla se řvou a sochy bourají, v USA. V rámci politického boje. Do Evropy to bylo importováno, protože je zde obdobné kulturní podhoubí, obdobné negativní neoliberální vlivy a plno migrantů. Žádné spiknutí.

Bod kluzu. Destrukce probíhá samospádem.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Ty "oběti" byly viditelné a slyšitelné. Bylo to natočeno a občas to je vidět. Je to na youtube.

Celej experiment byl zvrácenej, jako tolik psychologů, vůbec se neuvádí, jaký byly následky pak pro ty "poslušné".

Myslím, že s nějakou advokátní hvězdou, trochou mediální podpory by ten pošahanej Milgram skončil ve vězení a Yale by cálovala odškodný všem, se kterejma si ten magor hrál.

Jen by tam začal někdo fňukat, že má z toho traumata, v noci nespí, má sebevražedný choutky, je zavrhován okolím, že měl důvěru k tak vzdělanému pánu z tak prestižní univerzity, on že vědám nerozumí, tak vzal názor odborníka. Kdybychom neměli brát vážně názor odborníků a autorit, tak bychom pak nemohli respektovat ani rozhodnutí soudů a příkazy policie.

Pošahaný Milgram by pak mohl studovat vězeňskou psychologii přímo u zdroje. Určitě by se někam lidsky posunul.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

a dalších podobných zločinů.
Zabýval se totiž prioritně dehumanizací (především na základě rasových a kulturích odlišností) a školil v ní US vojcly, policajty a pracovníky tajných služeb.
Pozoruhodně zvrhlá persona.

Zvláštní je, že jich mezi sebou mají tolik...

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

On zkoumal, jak to funguje. Nic míň a nic víc. Třeba proto, aby se těm věcem mohlo předejít.

Vy se domníváte že je "fotr masakru v My Lay"?
Máte pro své tvrzení nějaké podklady??????
Nebo jste jen pouhý mluvka?

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Ale oni se klaní zelenému papírku, jehož hodnota je založena jen na víře že hodnotu má. Žijeme ve světě iluzí. Není jednoduché zjistit skutečnou podstatu věcí a dějů. O přeformátování Amerického svazu, našeho vzoru (přátelství na věčné časy a nikdy jinak), mluví Pjakin (youtube: Otázka - odpověď) už od doby Obamova prezidentsví.

Na Klausově amnestii mi byl podezřelý už "atentát" na něho, s plastikovou pistolkou. Náhodou jsem se setkal s jedním bachařem u vína. A protože jsme rozhodně nebyli střízliví, tak se bachař rozpovídal o tom, jak jezdí na cvičení, mj. s členy ochranky vysokých státních činitelů. Ti mu řekli, že před Klausem byli členové ochranky - tipaři, kteří hledají podezřele se chovající osoby v davu. Mají techniku, pomocí které upozorní svoje kolegy v davu na podezřelé osoby. Ti podezřelou osobu kopnou svojí profesionální botou do holeně, čímž ji spolehlivě vyřadí z provozu. V případě Klausova atentátu ale čitelnou podezřelou osobu nikdo nekontaktoval,tzn.že na vyšší příkaz nesměli reagovat. Nachali ho vystřelit plastikové střely na Klause. Měla to být pro Klause výstraha, že by měl amnestií vyjádřit vděk za vynesení do postu prezidenta vlivné skupině lidí.

Průměrný počet slepic: 4.3 (17 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

evidentně neumíte pochopit psaný text.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by MUDrland Wenca (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mohlo tak tak být, nebo také ne. Evidentně si myslíte, že cokoliv napíšete jako text, tak je to evangelium.

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)