Popření sebe sama

Autor
Štítky

Když koukám na všechny ty záběry z USA, kde se teď kácí sochy ve velkém a poslouchám to ohromné ticho našich médií, které jinak mají keců ke každému Putinovu slovu, říkám si, že takhle nějak muselo být Jakešovi, když pak povídal o tom, jak zůstali jako kůl v plotě. 

 

Tak na tom u nás  makali... jezdili tam za velkou louži na školení... jedni se učili jak dělat moderní kapitalistický byznys, druzí nám o tom velkohubě povídali, další se učili, jak o demokracii vyprávět prostřednictvím novin a kamer, jak si přiohýbat realitu, jak nastolovat vhodná témata a jak potlačit ta nevhodná. 

Velmoc si samozřejmě pohlídala své zájmy u nás, velvyslanci podporovali ty správné a vhodné kandidáty a strany, poslalo se dost peněz Člověku v tísni, různým způsobem se pracovalo s veřejným míněním a výsledkem byl jasný zřetelný nezpochybnitelný obraz majáku svobody a demokracie.

Zbytek dotvořili naši vlastní hujeři, podle kterých nás osvobodili výhradně američané, bylo nutné bojovat za Prahu u Kábulu, humanitárně bombardovat, uznávat Kosovo a neuznávat Krym, věřit že Shaddám měl zbraně hromadného ničení, atd. atd.

Všechno to fungovalo, všechno to směřovalo k jednomu cíli, všechno do sebe zapadalo. Lidi sice brblali, ale Havel si v klidu doprezidentoval, Klaus také a ještě amnestoval tu megazlodějnu díky které teď jdou do USA i Německa moc pěkné dividendy a peníze za nákupy obrněného šrotu.  

Sice přibývali lidi, kteří celou šarádu prokoukli, ale pořád bylo dost těch, co to neprokoukli nebo jim to bylo jedno, technologie dokázaly z malého proamerického řevu udělat velký...  a hlavně - koho zajímá plebs, když všichni novináři, hvězdy i oligarchové vědí, za koho mají kopat.

A pak  pic... stejně jako Sovětský svaz za Gorbiho, velmoc v klidu popře sama sebe. Prostě obrátí směr, změní názor, začne dělat všechno jinak. Je to velmoc, ta si dělá co chce. Nemá přece přátele, jen zájmy... A klidně z fleku začne školit nové novináře, nové ekonomy, nové politiky, velvyslanci začnou navštěvovat jiné místní kádry. 

Stačila trocha nepokojů a na celém Západě se kácejí symboly toho všeho, v co nám kázali věřit. Symboly všeho, co prý bylo nejlepší na světě, co nás vždycky podporovali, vždycky pro nás chtěli jen to nejlepší a nikdy je ani nenapadlo nám sem vozit odpadky, zruionovat naše podniky a krmit nás podřadným žrádlem. 

A náhle tu máme celou řadu nových Jakešů, kteří si stýskají, že jsou jako kůl v plotě. Kteří teď dostali na výbět buď udělat stejný veletoč, rovněž popřít sebe sama a v zájmu nové doby začít rychle hlásat autonomní zóny, odstranění policie, nebo se přidat k Trumpovi, případně plivat na vlastní historii, nebo jít od lizu. 

Takhle nějak to vypadalo kousek před revolucí. Lidi už z toho mají jenom srandu nebo jsou naštvaní, politruci melou bláboly kterým už sami nevěří a nevědí co budou muset hlásat zítra, mocní u zdroje překopávají vše co dosud platilo jako dogma a mladí svazáci dělají revoluci a doufají, že je vynese nahoru. 

Jsem mimo, když budu tvrdit, že právě toto popření sebe sama většinou vytváří ty fanatiky, kteří nejprve do krve hlásali, že se Sovětským svazem na věčné časy, aby pak mluvili o nutnosti zákazu komunistické strany a bojují proti ní už třicet let, aniž by si všimli, že komunisti už tu dávno nemají na nic vliv. 

A stejně tak, že turbulentní doba vytváří ty dokonalé pragmatiky s hroší kůží, kteří nevěří ničemu a klaní se jen zlaťáku, vypracovávají k dokonalosti metody, jak si nahrabat a ještě lépe si to umějí morálně zdůvodnit. 

Do toho koronavirus, turecké ambice ve středozemí, vykastrovaná EU, ekonomická krize, americký ústup ze slávy... fakt moc pěkná kombinace. 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (105 hlasů)

Komentáře

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

rk.
Nemyslel jsem vládu,parlament,senát.ale občany státu a raději našimi potravinami,než těmi sračkami ze západu.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Jste příliš mladý na to abyste věděl jak to vypadalo před revoluci. Tenkrát byl jasný cíl. Zrušit vládu jedné strany a svobodné volby. Obojí se uskutečnilo. Jak to dopadlo všichni víme. Jaký cíl je ale teď? Zrušit kapitalismus? Jak to dopadne, můžeme tušit.
Asi před 160 lety to už věděl český novinář

Ale svět je pořád stejný,
lidé ho nezmění:
plivni si stokrát do moře,
ono se nezpění.

Jenom caři samovláda
a takové sloty
potrvají věky věků
jak juchtové boty.

Průměrný počet slepic: 3.8 (16 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Rk - EU na zrušení kapitalizmu usilovně pracuje, ne Vidlák, převážná většina nás tady. Podívejte se, kdo sedí EP, podívejte se na výstupy EK, komunisti byli před 89. velký přizďuši proti těmhle "progresivním silám", těm správně prosazovaným evropským hodnotám.

Cíl? Přivést svět bez katastrofy do rovnováhy.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Cílem je sjednotit svět pod jedinou správnou ideologií a přesunout všechen majetek od chudáků do rukou boháčů, aby chuďasi usilovně makali na svém přežití a ani je nenapadlo se bouřit proti svému údělu. Vedlejším efektem je koncentrace moci do rukou malinkaté skupinky lidí, kteří tím tvoří novodobou šlechtu a jsou přesvědčeni, že majetek nabyli díky schopnostem, a proto mají oprávnění ostatním vnucovat své názory a přikazovat způsob života. Po několika generacích se z nich stane něco jako Paris Hilton - bohatá, hloupá, poživačná. Není na nich nic hodného úcty, přitom si uznání a pomníky vynucují. Aby bylo místo na nové pomníky, boří ty staré.

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Návrat k feudalismu?

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

bankovniho typu zde mame jiz delsi dobu, jenom nevolnictvi jsme nahradili hypotekou

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

tak se snaží prostřednictvím Elona vystavět si cestičku ke hvězdám, protože na zemi si nejsou jistí životem. viz Elysium

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

To je cíl bohatých a mocných. Já se ptám na jakém cíli by se mohli sjednotit ti ostatní.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vy, rk, máte nějaký nápad?

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

pro ostatní je:
Žij a nechej žít.
Tvoje svoboda konání končí tam, kde ohrožuje moji svobodu.
Plácej si, co chceš, ale nechtěj, aby se ostatní museli těmi kecy řídit.
Žij si, jak chceš, ale za svoje prachy.
Nezabiješ, nepokradeš, neznásilníš.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jasným cílům mohl věřit leda tak idiot na náměstí, který si myslel, že když zazvoní na klíčích, všichni se z toho poserou.
Neposrali.
Vše bylo nachystáno předem. Parta kolem Třísky a Klause měla k dispozici jasný scénář a jasný úkol, nic více a nic méně.
KAŽDÝ (!!!), kdo neměl v hlavě nasráno, věděl, o co jde. Sračky typu Veškrnova prohlášení, že nás budou strašit nezaměstnaností, mohl žrát leda tak mamlas s I. Q. tykve a dvojkou v žíle navrch.

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)

Proč ti co neměli v hlavách nasráno Klause volili. On celkem jasně říkal co chce. Nebo většina měla v hlavě nasráno?

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

byli to ve zdrcující většině psychicky postižení jedinci. Buď dementní od narození, anebo palicemi totálně vymytými sračkami tehdejších soudruhů disidentů a podobné svoloče, zhusta placené západními centrálami.
Klaus tehdy dostal nějakých 30%, což odpovídá Gaussově křivce. Finta jeho vítězství spočívala v nakecání těmto pablbům, že by se omylem mohli mít lépe, než v éře nucených neprací (státní kapitalizmus - pardon - reálný socializmus).
Ke zjištění, jak krutý tento omyl byl, postačilo mnohým jedno volební období. Bohužel už nebylo cesty zpět.

Průměrný počet slepic: 3 (9 hlasů)

disidentu bylo v národě zanedbatelné množství a Klause vůbec neměli rádi. Proto ho poslali přesvědčovat horníky na Ostravsko. A oni místo aby ho vyhnali tak mu uvěřili. Asi tedy byli od narození dementní, protože ovlivnění disidentama se nedá předpokládat. Nakonec, nevěřil jste náhodou také Vy, že můžete být velkospeditér ?
tedy

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

takovou 3,14 - čovinu sebral?
V momentě, kdy se začalo mluvit o privatizaci, všichni věděli, že to je pro uhlí konečná. Kromě toho tady už dávno běžel západem financovaný program útlumu těžby, který sebral 100 000 lidí práci. Šachty se zavíraly jedna za druhou, aniž by se z nich vyvezla na povrch technika, jen aby se stihl termín Bruselem nadiktované uzávěry. Škody, které vznikly překotným zavíráním šachet, jsou v miliardách. Ostrava a přilehlé okolí se z toho nevzpamatovala dodnes.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

kápnout božskou a pochlubit se, koho jste v době, kdy psychicky postižení jedinci (buď dementní od narození, anebo palicemi totálně vymytými sračkami tehdejších soudruhů disidentů a podobné svoloče, zhusta placené západními centrálami - sic) volili tuneldědka Klause, tedy - koho jste v té době volil vy.

A bez ohledu na to, koho jste volil, já vám pak napíšu, jaký jste byl proto dementní kretén, a proč. To totiž, pokud si toho vaše blahorodí nevšimlo, lze udělat vždy. - Všiml jste si, že vaše "argumentační" metody (uvozovky jsem nemohl nevynechat) nemají daleko k těm, co tak ráda používá pravdoláska?

Myslícímu člověku bych ještě napsal, že ač obsah odlišný, výroková forma je táž. Ale nerad bych vás přecenil.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

opravdu božská kapka.
K VOLBÁM JSEM NECHODIL.
Chcete vědět, proč?
Protože mi naprosto všichni připadali, jako zloději - čekatelé. Tedy čekatelé na to, až jim vhozením papírku do volební urny zajistím beztrestnost.
Neboli ke spuštění výstrahy mým poplašným systémem mi úplně stačili vykukové, kteří obsadili kandidátky.

Lhal bych, kdybych vám tvrdil, že jsem byl již tehdy tak chytrý, mladý a krásný, abych to okamžitě odhalil. Nicméně jsem větřil A k jadérku věci mne následně navedl můj příbuzný, který mi barvitě popsal události v roce 48 a v roce 68, načež jsem se tchána vyptal na rok 38 (obsazení Gorolistánu s těžce namíchaným obyvatelstvem) a na rok 39 tamtéž.
A byl jsem šokován, když mi vyjmenovával členy bojůvek, kteří se následně po válce upíchli do KSČ, ROH a podobných spolků....
Rozdíl mezi mnou a většinovým zbytkem populace vyjma staré, hnusné a pitomé chromajzly s mozkem nezatemněným procesy progresivního blbnutí tedy nebyl v mé genialitě, nýbrž v jejich naprosté tuposti a neochotě myslet na cokoli málo příjemného.

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)

Musím dát Targusovi za pravdu. Významná část voličů, protože viděli co se děje, volila KSČ. I když to je částečně protimluv, protože mezi nimi za minulého režimu bylo dost odpůrců minulého režimu a mohli si to dovolit(" já jsem horník, kdo je víc ?Dva horníci."), ale v situaci, v které byli, když začali řádit v OKD různí zmocněnci (z ciziny), kteří jako poradci MPE začali připravovat zavírání dolů pod různými záminkami, tak otočili a tehdy volili KSČ.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

založena na LŽI. Nejlépe je to vidět na ekonomice, která nakonec rozhoduje. Padla lež, že ekonomika může prosperovat pouze v podmínkách demokracie. Padly lži o multukulturalismu a úplně padla lež o tom, že nejlépe je, aby stát nezasahoval do ekonomiky. Jak ty korporace žadoní, aby je stát zachránil.
Dnes v deníčku pardálů z Wall Streetu, WSJ, píší o tom, že administrativě Trumpa se nedaří boj s Huawei. Prý Huawei v loňském roce investoval do výzkumu a vývoje 42 miliard USD, zatímco dva američtí a dva evropští konkurenti dohromady asi polovinu ( Ericsson, Nokia, Cisco a Oracle). A 5G bude klíčovou technologií dalšího pokroku skoro ve všem.
Navíc prý státy US zastavují rozvolňování, protože nezvládají nárůsty nakažených a vláda USáka očekává, že se breberka u nich nezastaví, dokud se nenakazí 20 milionů duší, dnes pouhých 2,5 milionu nakažených zatím a 126.000 zemřelých. Takže totální devastace ekonomiky.
ČLR očekává ve druhém qvartále 2020 meziroční růst, sice nízký, ale růst.

Takže je jasné, kam se všechno přesouvá a už to chápe celý svět, tedy kromě kůlu v plotě, Vystrčila.

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)

Jen doplním, že stát, paradoxně!, může být založen na lži. Nebo společenství. Protože státy a společenství jsou založeny na mytologii. Většina mýtů jsou objektivně lži.

Ale ta lež
- musí stabilizovat společnost = mimo jiné neštvát lidské skupiny proti sobě, naopak, má přinášet společenský smír a altruismus
- nesmí svou finanční náročností rozvracet stát.

Pak to funguje bez ohledu na ostatní věci. A nemá smysl se v tom šťourat a bořit to, jak dělají dnešní západní městští intelektuálové.

Západ své mýty odmítl a zbořil už před desetiletími. (Stačí číst Čulíka, jak pomlouvá, nejen britskou, historii a aplikuje na jejich odsouzení současnou politickou korektnost.) Západní teorie "lidských práv" (zdegenerovala, kdy právo mají jen někteří), náklady na migraci, pozitivní diskriminaci, kapitalizaci zisků a socializaci ztrát velkých ekonomických hráčů, společnost jen a pouze, víc a víc, destabilizují.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

Názorný příklad:
Národní divadlo a nápis Národ sobě.
Jenomže to jen částečná pravda, kde je zmínka Franze Špacírka?
Pravda by byla jaksi nepohodlná a tak se okrojí na polovinu a už je na světě mýtus, který stmeluje společenstvo.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by mirek58 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je to tak, jak řikáte.
Na druhé straně: pokud ten mýtus stmeluje národ a ničemu jinak neškodí, proč ho vyvracet?

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Já bych doplnil větu "kromě nastrčeného Vystrčila.

Né, že bych si dominanci Číny přál nebo že bych z ní měl radost. Ale takhle kreténsky, jak Vystrčil a spol. předvádí, to se nedá podporovat.

Kdyby řekli, inovace, podpora výzkumu, návrat odvětví do EU... Ale EU cíleně celá odvětví ideologicky likvidují.

Jediné, co jim jde, je malovat čerty na zeď.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

protože je založen na vykořísťování a nenažranosti. Sameťák byla poslední možnost jak ještě někoho (východní evropu) vykořistit, ale už i tady došly zdroje. Zbývá Rusko, ale tam je prokoukli.
Čínu stvořil západ (spíše nadnárodní kapitál) svou nenažraností a snahou po nízkých cenách.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Tohle je moc dobrý, to si všichni zapamatujte.

Takhle se oživuje místní ekonomika tak, že z ní stát (banksteři) nemůže odsávat. Za války se to dělo v R-U. Pak to z moci úřední zakázali, protože to fungovalo.

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

Domnívám se, že jsou to normální poukázky jaké dostávali za krizí nezaměstnaní.
Trochu něco jiného, spíše se blížícího penězům, jsou ovšem ovšem lokální měny. A to vůbec není nic nového.
https://e-republika.cz/article1724-Lokalni-m%C4%9Bny-v-praxi
Např. zmíněné Toulouse a měna Sol nebo abychom nechodili do ciziny LETS http://lets.ecn.cz/letsvcr.php u nás.
Nebo http://www.obeckrizanky.cz/lokalni-mena

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by JiříK (neověřeno)

Trvalý odkaz

připomnělo mi to planetu opic

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

MUDr. Ivan David
4 hod

🇪🇺 Evropská komise chystá na zemědělce dotační podvod

Ve čtvrtek 25. 6. 2020 jsme ve skupině pro nařízení EU o financování, řízení a kontrole Společné zemědělské politiky projednávali jeden z návrhů, jak reformu zemědělské politiky EU ještě více „ozelenit“. Poslanci z frakce Zelených s podporou zpravodajky návrhu nařízení poslankyně Ulrike Müllerové předložili návrh, který by Evropské komisi umožnil neproplatit členským státům dotace, které národní platební agentury již vyplatily zemědělcům. Předloženou konstrukci jsem při jednání označil za nástroj, jimž by Komise mohla na členské státy páchat dotační podvody.

Jde o složitou a rafinovanou formu, jak členské státy odebíráním dotací zdánlivě legálně trestat za neplnění politických cílů, které si stanovila Komise. Ty cíle přitom vůbec nemusí mít nic společného se zemědělstvím. Tedy s pěstováním rostlin a chovem zvířat pro výrobu potravin.

Dnes jsou dotace v oblasti Společné zemědělské politiky konstruovány jako finanční podpora, která má zemědělcům umožňovat plnění dlouhé řady právních požadavků a zákazů, jež jim ukládá legislativa EU. Systém funguje tak, že zemědělec dostává dotaci za to, že hospodaří podle pravidel stanovených právem EU. Řada požadavků a omezení z práva EU činí výrobu potravin bezpečnější, ale také dražší. Bez dotací by plnění všech požadavků práva EU vyvolalo velké zdražení potravin.

Plnění všech fytosanitárních, veterinárních a hygienických předpisů pravidelně kontrolují národní orgány jako je Státní veterinární správa (SVS), Státní rostlinolékařská správa (SRS) nebo hygienické stanice. Na ad hoc kontroly mohou přijet na statek provést i kontrolní orgány z EU.

Pokud je při kontrolách zjištěno, že zemědělec nebo firma nedodržují předpisy, může jim být nejen uložena jednorázová pokuta. V případě závažných porušení práva mohou být zemědělci částečně nebo úplně odebrány dotace. Třeba v případě, pokud deklaruje, že provozuje biochov – a pobírá na to zvláštní podpory na pro biozemědělství - a při kontrole se zjistí, že k ošetřování zvířat používá zakázané chemické látky. V takovém případě může být navíc i trestně stíhán.

Reformou společné zemědělské politiky, kterou právě projednáváme v Evropském parlamentu, má být tento systém „z gruntu překopán“. Návrh reformy se skládá ze změn tří nařízení. Největší změny jsou předloženy v rámci nařízení o strategických plánech. Kdysi v dobách, kdy ČR ještě nebyla členem EU, a kdy se i Unie ještě jmenovala Evropské hospodářské společenství (EHS), bylo ve strategických plánech stanoveno, kolik milionů tun rostlinných komodit jako pšenice nebo brambory má být vypěstováno a kolik kusů hospodářských zvířat má být chováno a ročně poraženo na jatkách, aby bylo zajištěno dost potravin pro občany. Plán byl na úrovni Společenství a na úrovni jednotlivých států byl rozpracován podle místních podmínek. Někde se dobře daří ovoci jinde skotu.

Na tyto plány byly navázány dotace, které byly v dobách EHS vypláceny podle počtu chovaného dobytka a podle hektarů osázených jednotlivými druhy hospodářských rostlin. S jejich pomocí se Společenství podařilo dosáhnout potravinové soběstačnosti a později i vývozních úspěchů. V době, kdy ČR vstupovala do EU už tento systém fungoval jen částečně a jen pro západní země. Pro nás a další východní státy byly dotace nastaveny tak, aby někteří zemědělci jakžtakž přežili. Systém podpory vyplácené na hektar bez dotací na dobytek je v podstatě „držhubné“. Dotace vyplácené českým zemědělcům jsou čtvrtinové ve srovnání s tím, co dostávají Francouzi, Němci nebo Holanďané.

Dotace pro naše zemědělce v podstatě jen kompenzují vícenáklady, které jim vznikají tím, že při obhospodařování půdy musí dodržovat všechny nařízení a zákazy stanovené Bruselem. Oproti tomu co Brusel chystá, je ale systém aspoň jednoduchý. Nyní chce EU do nařízení o strategických plánech přidat nové cíle. Většinou nemají mít nic společného s výrobou potravin ani jejich kvalitou, ale s politickými záměry Komise. Tedy se Zeleným údělem.

Podle návrhu, o němž jednají kolegové ve skupině pro nařízení o strategickém plánu, by Komise měla dostat pravomoc stanovit cíle společné zemědělské politiky, jichž má být pomocí dotací dosaženo. Včera návrh dorazil i do naší skupiny, v níž jako stínový zpravodaj zastupuji frakci Identita a demokracie (ID), v jejímž rámci pracují europoslanci zvolení v ČR za SPD. Nám byla předložena část o dotacích, která je provázána se strategickým plánem. Po přečtení návrhu řada z nás nevěřila vlastním očím. Komisi by mělo být dáno zmocnění stanovit cíle formou prováděcího nařízení Komise – tedy unijní obdobou vyhlášky, o níž nehlasuje ani Rada ani europarlament. Něco takového by u nás zrušil Ústavní soud jako odporující Ústavě.

Nejen podle naší Ústavy, ale i podle ústav řady dalších členských států, lze povinnosti ukládat pouze zákonem. Sankce lze ukládat také výhradně za porušení zákona. Nikoli jakéhosi prováděcího předpisu. Komise si podle mého soudu záměrně napsala návrh takového ustanovení, protože jí je jasné, že některé cíle, jejíchž plnění chce po zemědělcích a členských státech požadovat, by ji Rada ministrů zemědělství ani europarlament nikdy neschválili. Například různé nyní módní „klimatické cíle“, které se zemědělstvím nemají nic společného. A jejichž plnění zemědělec svojí činností prakticky nemůže nijak ovlivnit.

Např. „snížení klimatických dopadů pěstování pšenice o 30%“. Takové „ptákoviny“ místopředseda Evropské komise Frans Timmermas navrhuje každou chvíli. Nikdo neví jaké jsou klimatické dopady pěstování pšenice. Ani jak to měřit. Komise je však chce plošně snižovat o procento, které si někdo „vycucal z prostu“. Šlo by o legraci, pokud by Komise podle návrhu, který nám byl předložen, neměla dostat pravomoc seškrtat členskému státu dotace pro zemědělce za to, že země stanoveným způsobem neplní klimatické cíle. Jde o extrémně gumové zmocnění Komisi odebírat členským státům peníze za cokoliv.

Členský stát může pomocí svých dozorových orgánů kontrolovat jestli zemědělec dodržuje všechny povinnosti a omezení, které mu ukládá právo EU a vnitrostátní právo. Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) může kontrolovat jestli zemědělec skutečně hospodaří na hektarech, na něž dostává dotace. Tedy zda je vlastní nebo je má v nájmu. Může též kontrolovat, zda zemědělec řádně provádí to, na co dostal dotace na tzv. citlivé komodity – tedy jestli má příslušný počet krav či ovcí, zda má na poli brambory nebo ovocné stromy apod. Tím však možnosti kontroly státu nad činností zemědělce končí.

Kontrola dodržování neměřitelných klimatických cílů je prakticky nemožná. Komise chce tento nástroj mít a používat jej k šikaně členských států, které její politice nevyhovují. Asi není náhodou, že nám byl tento návrh předložen k projednání necelý měsíc poté, kdy Komise v rámci návrhu nového Víceletého fiskálního rámce pro léta 2021 až 2027 navrhuje snížit výdaje na zemědělství o 34 miliard eur. Pomocí sankcí za neplnění klimatických cílů by škrty dopadly jen na členské státy, které Komisi dělají potíže. Třeba odmítáním přerozdělování migrantů.

Jak by realizace tohoto návrhu vypadala v praxi? Dovolím si vést příklad na jednom roce např. 2024: V květnu 2023 by si zemědělci podali žádost o dotace a uvedli by počet hektarů, na nichž hospodaří, počty dobytka a počet hektarů na nichž hodlají pěstovat citlivé komodity. V říjnu 2023 by SZIF vyplatil zálohy na dotace na rok 2024 – tj. 50% dotačního nároku. Během zimy a jara by SZIF provedl kontroly, zda zemědělec dělá vše na co čerpal dotace. Zda řádně obhospodařuje všechny pozemky, jestli má příslušné zvířectvo, či má-li zaseto nebo zasazeno vše na co dostal dotace na citlivé komodity. Pokud vše souhlasí, dostal by zemědělec v květnu 2024 doplatek dotací (zbývajících 50%). Pokud jsou nalezeny chyby – SZIF uplatní srážku a může odebrat i celou dotaci. V takovém případně musí zemědělec vrátit i to, co dostal na záloze.

V lednu 2025 by ČR žádala Brusel s veškerou dokumentací o proplacení dotací, které SZIF vyplatil zemědělcům. Podle současných pravidel má EU ještě celý rok na kontrolu správnosti. Pokud kontroloři nenajdou v účtech chyby na konci roku pošlou do SZIF doplatek. U chyb uplatní srážku. Nyní Komise navrhuje, aby její úředníci mohli po třech letech navíc kontrolovat, jestli vyplacení dotací vedlo nejen k patřičné zemědělské výrobě dle předpisů, ale i k plnění jakýchsi politických cílů. Tím by se vyplacení doplatku členskému státu posunulo o 2 roky na rok 2028.

Jenže co se stane, když nedojde k plnění politických cílů Komise i když zemědělci řádně hospodaří podle všech pravidel? Pokud by Komise došla k závěru, že všichni dotovaní zemědělci sice řádně hospodaří, plní všechny předpisy, ale přesto nedošlo ke snížení „klimatického dopadu“ o 30% jak napsala do prováděcího nařízení, ale jen o 20%, mohla by vůči ČR uplatnit srážku ve výši 1/3 dotací, které SZIF vyplatil zemědělcům. Třetinu dotací na níž má nárok ČR pro své zemědělce, by naší zemi EU zpětně odebrala.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

pokud tedy je jejím cílem naxrat všechny kolem. Takže - jen dál, jen dál!
Jen jednu malou, malinkou rýpavou otázečičku bych měl: není to málo, Uršule Lejnoviči?

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Počkejte, s čím ještě přijdeme!

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

Aky je pomer medzi prispevkom CR do EU
a prijmom CR z EU.

Svojho casu to Fico povedal, ze SK na kazdych 90centov ktore posle do EU dostane jedno euro. Cize cisty prijem z EU je 10 centov a este je v tom neskutocna buzeracia z EU co sa smie a co nie.

Vie niekto dat aktualne cisla?

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

ale na druhej strane si racia vsimnut jednej veci.
Uz niekto nesmelo zvolal, ze kral je nahy.
Este sa to neriesi. Ale uz sa vec stala.
Niekto poslal lietadlo s napisom, ze na bielych zivotoch zalezi. A na to reagovala africanka u britov. :D :D :D (nemozno napisat ze cernoska - logish)

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Prý ubodal pijáky piva. V Rakousku, když pijete na ramadán, tak vám vylijí pivo na hlavu, v horším případě rozbijí půllitr o hlavu. Férovka, 6 na 1.,

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

http://zvedavec.org/komentare/2020/06/8355-nixon-trump-versus-strategie…

Stejně jako hnutí Black Lives Matter ani v nejmenším neohrožuje systém tak, jako Černí panteři v 60. letech, Trump věří, že jeho vlastní Zákon a pořádek mu pomůže zvítězit, stejně jako Nixonovi. Klíčem bude přilákat k volbám bílé ženy z předměstí. Republikánské agentury, provádějící průzkumy veřejného mínění, jsou extrémně optimistické a dokonce hovoří o „drtivém vítězství“.

Avšak je nutné porozumět chování zcela zásadního vektoru: co chce korporátní Amerika.

Když se podíváme na to, kdo podporuje hnutí Black Lives Matter - a Antifa – zjistíme, že to jsou společnosti, jako je Adidas, Amazon, Airbnb, American Express, Bank of America, BMW, Burger King, Citigroup, Coca Cola, DHL, Disney, eBay, General Motors, Goldman Sachs, Google, IBM, Mastercard, McDonald's, Microsoft, Netflix, Nike, Pfizer, Procter & Gamble, Sony, Starbucks, Twitter, Verizon, WalMart, Warner Brothers a YouTube.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Tudíž to vidím na Demokraty. Co může ženskejm slíbit Trump?

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by ... (neověřeno)

Trvalý odkaz

Že zas obnoví fungování policie. Možná, že vyhází nafilmované policejní klekače pro neplnění povinností a že se ony nebudou muset bát, že je nějakej černoch, na jehož životě jedině záleží, NEZNÁSILNÍ, protože to je jejich hrůza.

Pak, že je nikdo nebude lynchovat, když se budou bránit a nějakýho černýho útočníka v sebeobraně zastřelí, Že se nebudou bát o své děti ve školách a na cestě domů.

Rušit policii... jakou větší šílenost chcete ještě vymyslet? Že budou všichni povinně fetovat? Že se zruší školy? Že otevřeme věznice a blázince? Že budeme jíst psí hovna a pít kozí moč?

Spousta lidí musí být v USA vyděšena k smrti, co se to děje.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Oni mají volební právo?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by JosefS (neověřeno)

Trvalý odkaz

$ jsou víc, než volební právo.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

"Ať darebák či hrdina, my jsme jedna rodina" :)

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

Staci si polozit otazku
co chcu dane spolocnosti??? ktore podporuju BLM???
predsa klud na biznis
cize - su ako suferi - co sa snazia chytit kazdu poriadnu vlnu, inak im zostanu oci pre plac.
Kto vyhra volby uz nie je o korporate. Uz je to o emociach. A Trump iste niekde spomenie, ze BLM je fan, ale ked to tu chcete mat na dennom poriadku - zvolte Bidena :D :D :D
A kto zaruci korporatu pravidelny prijem nakupom chujovin co k zivotu netreba?? BLM??
Ale kdeze.
Svet zacina byt tak preplneny informaciami ze sa ani ty nezamyslis nad tym, o com to vlastne je.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Něgdo tu psal o tem, že dnešní velikáni se chystaj stavět pro mladý blboně kotce pro slepice, že aji králikárny sou pro ně moc velkej nóbl. No tož kam se dá propadnout už byste měli chápat. Bez podílů budou eště zírat. Není dno. Můžou chodit srát do latrýny před barák za padesát korun, páč ekonomika a panskej hradní ze socanova jim bude každej rok vykládat jak se má makat. A je teho víc.

K článku celkem nic nemám, celkem to ujde až na to co furt zavání. Dycky se najde dostatek kolaborantů, kerej na to háže bobek. A bude to tak dlouho dokud se to nezmění. BlboŇŮM to je ale stejně jedno, hlavně byt velikosti krabičky vod sirek, druhořadý pomeje a tu podělanou "práci" ráno, vpoledne, večer.

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

Blboňům se nic z teho co o jejich blboňství řeknu nehodí do krámu. Proto dostávám málo slepic.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Nebojte se!!! Pište. Já vás za to nezavřu. Muheeee

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Myslím, že popření sebe sama nebude dělat spoustě lidí žádný problém. Někdy jsem měl pocit, jakoby změnili názor přímo uprostřed věty. "Se Sovětským Svazem na věčné časy a nikdy jinak a tak zde vítám naše přátele, slovutné ekonomy z USA, pány Irobeveryone a Irobeverything, prosím potlesk."

Myslím, že jim jeden kotrmelec navíc nebude dělat žádný problém. Řeknou, že byli pomýlení a pojedou zase dál.

Sere mě to, ale Švorcová, která si po revoluci klidně ponechala svý názory vypadá miliónkrát charakternější než všichni veletočáři.

----------------
"Takhle nějak to vypadalo kousek před revolucí. Lidi už z toho mají jenom srandu nebo jsou naštvaní, politruci melou bláboly kterým už sami nevěří a nevědí co budou muset hlásat zítra, mocní u zdroje překopávají vše co dosud platilo jako dogma a mladí svazáci dělají revoluci a doufají, že je vynese nahoru. "

- Jsem stejného názoru jako Samková. Myslím, že to tak vůbec nevypadalo. Ještě rok před revolucí vyhodili kluka z vejšky, protože moc remcal na nějakým politickým předmětu. Lidi z toho měli sice srandu, ale takovou neveselou. Taky přesně znali meze a věděli, kam až můžou zajít. Předvídatelného nebylo nic. Vše bylo nehybné.

Můj úplně první pocit byl, že to není možné a pár lidí mi řeklo přesně to samé. Prostě jsme ten režim znali celej život, přesně měli zažitý jeho reakce a tady jsme viděli, že se nechová normálně.

Mladí svazáci revoluci nedělali. To je nesmysl, co se možná občas řekl, ale pravda to nebyla. - Ono to působí, že mladí zapálení hoši a dívky ze SSM nějak vedli debaty, odhalili (konečně po 40 letech, co to kde kdo věděl a dostal za vyřčení třeba i trest smrti), že ekonomicky to nefunguje, nějak se tam mezi sebou na výborech dohodli, že to musí změnit, neboť se to "už nedá vydržet" a udělali revoluci přístupem, jako když Hašek popisuje, jak někde ve 12 svrhávali Rakousko.

Tak to ovšem nemohlo bejt. V SSM to vypadalo jak v té scénce v Lásky jedné plavovlásky. Když tam holky hlasujou, že nebudou střídat kluky. Tam se nic neřešilo, přišel befel, přeformulovali jste to a odhlasovali. Bylo to pod kontrolou jako všude jinde, člověk si musel dávat pozor. Nikdo nevěděl kdo práská. Když byl u Vlka zážitek toho jednoho zmlácenýho z Národní, tak jasně říkal, že tam jít musel a nutil ho k tomu svazáckej funkcionář, že je to povinný. Žádnej společenskej kvas a žádný debaty. - Nikdo z funkcionářů SSM by nebyl schopen připravit revoluci, protože by je vyhmátli dřív, než by se o tom byla hrstka lidí dohodnout, všichni to věděli a nikdo by si to netroufnul.

Jedinej, kdo by si o tom troufl mluvit byli lidi, kteří byli přímo napojení na jednu či druhou kliku KSČ/StB. Ti pak měli krytý záda. Jenže to není žádná revoluce a nikdo se tím taky nikde nechlubí.

Četli jste někde historky Pajerové, jak vybádala, že socialismus je ekonomicky nesmyslný? Ona studentka z FF, blbá jak tágo s uzlem? S tím charakterem, samostatným myšlením a bystrostí, co stále předvádí? Nic takového nikdy nevybádala, protože na to nemá.

To co v oficiálních příbězích chybí je stejně důležité, ne-li důležitější, než co tam je. - Co přípravy a bádání stála ruská revoluce, Hitlerova cesta k moci nebo Francouzská revoluce a najednou mám věřit, že svazačka lambda najednou vymyslí revoluci jen tak, přechčije systém a pak se ani nepochlubí? To je prostě blbost.

Proto se to nijak víc nevysvětluje, protože čím víc se o tom bude bádat, tím víc to bude vypadat jako lež.

Revoluce oficiálně běžela už asi týden a spousta studentů na normálních VŠ (mimo prominentní FAMU, DAMU a FF) dál chodili do škol, divili se, že se neučí, že se na dveřích fakulty objeví nápis STÁVKA a nikdo nevyšetřuje, kdo to tam dal (jak by se normálně dělo), snažili se si to nějak srovnat v hlavě a báli se do něčeho namočit.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

tak to bolo.
enem sa to nehodi do kramu.
Nieco ako ked sa za sociku mierne prifarbovali veci okolo vitazneho februara abo VOSR.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

Rozumím co chcete říci, ale nerozumím vašemu řešení.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)