Popření sebe sama

Autor
Štítky

Když koukám na všechny ty záběry z USA, kde se teď kácí sochy ve velkém a poslouchám to ohromné ticho našich médií, které jinak mají keců ke každému Putinovu slovu, říkám si, že takhle nějak muselo být Jakešovi, když pak povídal o tom, jak zůstali jako kůl v plotě. 

 

Tak na tom u nás  makali... jezdili tam za velkou louži na školení... jedni se učili jak dělat moderní kapitalistický byznys, druzí nám o tom velkohubě povídali, další se učili, jak o demokracii vyprávět prostřednictvím novin a kamer, jak si přiohýbat realitu, jak nastolovat vhodná témata a jak potlačit ta nevhodná. 

Velmoc si samozřejmě pohlídala své zájmy u nás, velvyslanci podporovali ty správné a vhodné kandidáty a strany, poslalo se dost peněz Člověku v tísni, různým způsobem se pracovalo s veřejným míněním a výsledkem byl jasný zřetelný nezpochybnitelný obraz majáku svobody a demokracie.

Zbytek dotvořili naši vlastní hujeři, podle kterých nás osvobodili výhradně američané, bylo nutné bojovat za Prahu u Kábulu, humanitárně bombardovat, uznávat Kosovo a neuznávat Krym, věřit že Shaddám měl zbraně hromadného ničení, atd. atd.

Všechno to fungovalo, všechno to směřovalo k jednomu cíli, všechno do sebe zapadalo. Lidi sice brblali, ale Havel si v klidu doprezidentoval, Klaus také a ještě amnestoval tu megazlodějnu díky které teď jdou do USA i Německa moc pěkné dividendy a peníze za nákupy obrněného šrotu.  

Sice přibývali lidi, kteří celou šarádu prokoukli, ale pořád bylo dost těch, co to neprokoukli nebo jim to bylo jedno, technologie dokázaly z malého proamerického řevu udělat velký...  a hlavně - koho zajímá plebs, když všichni novináři, hvězdy i oligarchové vědí, za koho mají kopat.

A pak  pic... stejně jako Sovětský svaz za Gorbiho, velmoc v klidu popře sama sebe. Prostě obrátí směr, změní názor, začne dělat všechno jinak. Je to velmoc, ta si dělá co chce. Nemá přece přátele, jen zájmy... A klidně z fleku začne školit nové novináře, nové ekonomy, nové politiky, velvyslanci začnou navštěvovat jiné místní kádry. 

Stačila trocha nepokojů a na celém Západě se kácejí symboly toho všeho, v co nám kázali věřit. Symboly všeho, co prý bylo nejlepší na světě, co nás vždycky podporovali, vždycky pro nás chtěli jen to nejlepší a nikdy je ani nenapadlo nám sem vozit odpadky, zruionovat naše podniky a krmit nás podřadným žrádlem. 

A náhle tu máme celou řadu nových Jakešů, kteří si stýskají, že jsou jako kůl v plotě. Kteří teď dostali na výbět buď udělat stejný veletoč, rovněž popřít sebe sama a v zájmu nové doby začít rychle hlásat autonomní zóny, odstranění policie, nebo se přidat k Trumpovi, případně plivat na vlastní historii, nebo jít od lizu. 

Takhle nějak to vypadalo kousek před revolucí. Lidi už z toho mají jenom srandu nebo jsou naštvaní, politruci melou bláboly kterým už sami nevěří a nevědí co budou muset hlásat zítra, mocní u zdroje překopávají vše co dosud platilo jako dogma a mladí svazáci dělají revoluci a doufají, že je vynese nahoru. 

Jsem mimo, když budu tvrdit, že právě toto popření sebe sama většinou vytváří ty fanatiky, kteří nejprve do krve hlásali, že se Sovětským svazem na věčné časy, aby pak mluvili o nutnosti zákazu komunistické strany a bojují proti ní už třicet let, aniž by si všimli, že komunisti už tu dávno nemají na nic vliv. 

A stejně tak, že turbulentní doba vytváří ty dokonalé pragmatiky s hroší kůží, kteří nevěří ničemu a klaní se jen zlaťáku, vypracovávají k dokonalosti metody, jak si nahrabat a ještě lépe si to umějí morálně zdůvodnit. 

Do toho koronavirus, turecké ambice ve středozemí, vykastrovaná EU, ekonomická krize, americký ústup ze slávy... fakt moc pěkná kombinace. 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (105 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

To jsem byl na správě podniku na pozici revizní technik elektro, oddělení technického dozoru.
A pokud si dobře pamatuji, tak na jaře 1988, najednou přišel befel, že všichni vedoucí oddělení a jejich zástupci musí projít kurzem anglického jazyka.
Nic proti vzdělání.
No a jakmile jsme se to dozvěděli, tak s námi začala cloumat zvědavost.
Technický náměstek, pod kterého jsme jako oddělení patřili, Venda Doveda, zněla jeho přezdívka, nám sdělil, že se chystá velká kooperace mezi našimi doly a doly v Turecku. Nejdříve jsme řičeli smíchy ale následující rok nám to došlo. A bylo po he he.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

15. 11. 1989 byl přijat zákon 130/1989 Sb., o Státní bance československé, jímž byl vytvořen dvoustupňový systém, tedy SBČS přestává vykonávat činnost v oblasti komerčního bankovnictví. Tím se vytvořil rámec pro fungování tržního bankovnictví. Tošovský a spol. si už asi v té době leštili nové šrajtofle.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

USA si zažívají svoji obdobu barevné revoluce, a BLM, které připomíná SA, je jejich úderkou. Po zmizení socialistického bloku zmizel kapitalistickému bloku i protivník, který zabraňoval nejhorším nápadům. Teď už ty nejblbější nápady nic nebrzdí. EU se v blbosti přímo předhání, a posilování pravomocí EK přispěje jen k rychlejšímu konci EU.
Zajímavé je, že jakmile zmizelo hnutí MeeToo, objevila se Greta a její klimatické vize. Pak tomu zaťal tipec koronavirus a Greta zmizela. Místo toho se objevilo BLM. Až zmizí BLM, objeví se zase nějaká nová kravina, o které zatím ještě ani netušíme.
Elfové nás obviňují, že z toho máme radost a sloužíme Rusku a Číně. Nemáme a nesloužíme. Rusko je daleko a na nás kašle. Čína si sice buduje své hedvábné pásy a stezky, ale i ona sama se bude potýkat s problémy. Především zatím sice těží z nízké ceny práce, ale i to už je minulostí a Čínu čeká přechod na jinou úroveň výrobků. To znamená i změnit myšlení lidí, a protože se vývoj v Číně odehrává překotně v hospodářské oblasti, vývoj v mentální oblasti za ním silně zaostává. Zjednodušeně na levné výrobky budou do budoucna moc drazí a na drahé výrobky zase nebudou mít kvalitu výroby. Vybudovat ji lze, ale znamená to obrovské množství práce a vysvětlování všem dělníkům, proč se najednou musí chovat jinak. Do toho přijde důsledek politiky jednoho dítěte. Takže Čína se změní na robotickou velmoc a dojde k rozsáhlému rozdělení na bohaté a chudé. Pro chudé bude jen manuální práce, na kterou se robot nehodí. Čína se novým hegemonem světa stane spíše zmizením ostatních kandidátů (USA a EU). Utrpí vítězství podobně jako USA ve studené válce, když jednoho dne s překvapením zjistili, že jim zmizel protivník. Když se z překvapení probrali, prohlásili, že vyhráli a doložili to zmizením protivníka. Teď USA čekají problémy, které měl SSSR v 80. letech. Ekonomické zaostávání, umělá zaměstnanost, nedostatek financí na všechny programy, co si navymýšleli - a to jim BLM přibere další výdaje.
Když vyhraje Trump, mají USA nějakou šanci, že se z problémů mohou vymanit.Je to jen šance, nemusí být využita.
Když vyhraje Biden - jeho schopnosti jsme už viděli na Ukrajině. A od té doby se nezlepšil.
Celý svět čekají problémy, ale USA s EU si je díky BLM (a předchůdcům MeeToo, Greta a boj proti CO2) vytváří samy. Jediným výsledkem bude, že neustálé pitomosti voliče tak naštvou, že zvolí nějakého diktátora, aby ten nekonečný proud kravin zarazil. Diktátory nevytvoří jejich voliči, ale všichni ti politicky korektní, co chtějí perfektní svět okamžitě a stačí jim k tomu směrnice. Tak dlouho vytváří barevné revoluce, až se jednou dočkají odplaty. Nemusíme se bát, zařídí to muslimové, protože všechno, co PAL požaduje a představuje, je v rozporu s Koránem. Vidláci dostanou možnost přestoupit na islám, a při volbě mezi islámem a PAL si vyberou islám.
Vítězem celého dnešního chaosu v USA a EU bude islám.

Průměrný počet slepic: 4 (7 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

běží.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Ale řekl bych, že žádná volba mezi PaL a islámem, nebude. Islám PaL, tedy hnutí, podporující 72 genderů, včetně teploušů, zlikviduje jako první.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nebo místo diktátora mohou zavést přímou demokracii.

Islám je stejná píčovina jako BML (slovní hříčka, he he) Gréta, MeToo, eko, antifo, klimato atd. Islám a PAL jsou ze stejného soudku a problémy s tím teprve začnou.

Vidláci na něj nepřestoupili ve Španělsku, na Balkáně, na Sicílii a i na západě spíš prchaj než přestupujou.

Ne každej stojí o to si a dětem mrzačit genitálie a dělat, že věří všem těm nesmyslům a šílenostem proti zdravému rozumu.

Přestupujou takový štětky jako Pašeračka Tereza, subky jako Anča a Tonča, magoři jako vězeň Charles Bronson či Sinéad O'Connor.

Normálním lidem něco takového přináší morální dilemata.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

fyzika, nebo obecněji řečeno - principy, které fyzika studuje, fungují nejen v té základní studované úrovni.
---
Z fyziky (statika, dynamika) víme, že největší stabilitu vykazují ty systémy, které v sobě mají tu správnou míru napětí. Napětí nesmí být tak velké, aby způsobilo destrukci systému, ale musí být dostatečně vysoké na to, aby mělo kapacitu eliminovat destabilizující faktory. Ideálním mechanickým příkladem je předpjatý beton: síla, vnesená do předpjaté výztuže nesmí být tak velká, aby beton rozdrtila, musí být ale dostatečně velká na to, aby silové vlivy od zatížení udržela v tlačeném průřezu.

Pokud se stabilizující napětí z takového systému vytratí, nemusí to samo o sobě znamenat ztrátu rovnováhy. Ale výrazně poklesne odolnost systému vůči destabilizujícímu zásahu zvenčí.

Právě to se stalo světu, když zmizelo napětí mezi Západem a Východem (východním blokem). Dokud mezi Západem a Východem bylo ono napětí (nenáviděné, proklínané), žádný z faktorů, které dnes tak snadno destabilizují svět, neměl by šanci. - Takže vše, co se dnes odehrává, můžeme chápat i jako pokus světa o návrat ke stabilní rovnováze. A ta je bez správné míry napětí nemyslitelná.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Dá se to tak říci. Já, vzhledem ke svému oboru, bych v tom viděl "běh červené královny".) Jeden z kompetičních soupeřů zmizel, takže adaptace zbylého je náhle k ničemu. A v nových podmínkách je jeho adaptace, z bipolární doby studené války, takříkajíc maligní.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

na hliněných nohách. To už je mi podezřelé. Každý obr je v podstatě kripl a to tak velký, že nemůže ani jezdit na kriplkáře. Prostě se sesune, zhroutí do sebe jako WTC. Lepší je nedorůst do jateční velikosti a běhat si nadivoko a nezávisle.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-V-dobe-kdy-uz-byl-Havel-…

„„V době, kdy už byl Havel impotentní a seděla u něj milenka, mu zavolala Dáša. A on jí řekl…“ Jan Saudek beze strachu popisuje, o čem se veřejně ani nepípne

Jako prezident byl ale slaboch. Před rokem 89 ho nikdo pořádně neznal. A najednou na něj lidé přísahali. Byl to uměle vytvořený mýtus. Taky mě neměl rád. Připadal jsem mu moc „životnej“. Jedna z jeho přítelkyň zveřejnila v době, kdy už byl impotentní, jak seděla u něj, zavolala jeho žena a on řekl: „Jsem v divadle.“ To nemusel. Když začnete takto hloupě lhát, je to špatně. Paní Dagmar by mu přece hlavu neutrhla," uzavírá Saudek s drobnou vzpomínkou závěrem.
„V létě 1989 mě žádali, abych ho vyfotografoval. Z německých novin Frankfurter Allgemeine Zeitung jsem měl dostat šest tisíc marek. To byly velké peníze. Neudělal jsem to a nelituji toho. Zajímavé. Věděli, kdo bude prezidentem. Zatímco my doma jsme zůstali v napětí."

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

To už tady bylo snad tisíckrát. Proč to blboni začínaj slyšet? Co se změnilo vod tý doby? Málo bankocetlí? Bába kopla chuja do kulí nebo exekucička?

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)
Trvalý odkaz

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Policie-si-posviti-na-nen…

Velká Británie vzor ministerstva pravdy a lásky., Vlastík1, 26.06.2020 19:11:50
Když před pár dny libyjský uprchlík zabil v Anglii tři bělochy, zareagoval na to fotbalový fanda Jake Hepple transparentem s nápisem „White Lives Matter“, nechal ho přivázat za letadlo a zorganizoval přelet vzkazu během fotbalového zápasu nad stadionem Etihad. Zástupce anglického fotbalu chování dlouholetého fotbalového fanouška pobouřilo. Klub vydal ostré prohlášení „Budeme spolupracovat s policií na dopadení viníka a doživotně mu zakážeme vstup na stadion". Viníka? Hepple prohlásil, že nevidí rozdíl mezi "White lives matter" a "Black lives matter", kterému vyjadřovali fotbalové týmy před zápasem podporu. O tři dny později dostal okamžitou výpověď. Z práce vyhodili i jeho přítelkyni, kterou přičinlivý udavač nahlásil, že má na sociálních sítích „rasistické posty“. Firma udavači veřejně poděkovala a své zaměstnankyni nabídla, že může zůstat, pokud absolvuje třítýdenní převýchovu - "antidiskriminační školení". Odmítla. Jak je vidět, Orwella už mají zřetelně za návod k použití, nikoliv varování.
Reagovat

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jedno malé upozorněníčko pro policisty s těmi názorovými lampičkami, BarKohba, 26.06.2020 15:11:04
Kucí, na Václaváku každý večer černoši prodávají drogy a nahání turisty do hampejzáků. Chci být "in", a progresivně, takřka po "pirátsku, upozorňovat" na existující nešvary. Jistě za vším stojí ti hnusní bílí rasisti, kteří zotročili a zneužívají na tuto podloudnou činnost chudáky černochy, kteří zajisté imigrovali do Čech za poctivou prací. A tomu zotročování ze strany bílých, nebo muslimských narkobaronů musíme společně, progresivně, zabránit.
Reagovat

Ještě další dotěrná, až špekulantská otázka na tyto s lucerničkou pátrající policisty., BarKohba, 26.06.2020 14:52:19
Budete i vy stejnou lampičkou svítit na Romy, černochy, muslimy při jejich názorech a jednáních? Páč se nabízí taková idea, že pokud se jedná o solidní, slušné spoluobčany, kteří nepáchají trestnou činnost, nechtějí převzít moc v Evropě, tedy i u nás, dodržují naše zákony, poctivě pracují a jejich děti studují... a nijak nevybočují ze společnosti nějakou negativní, pro ně typickou činností, tak přece není žádného důvodu na tyto naše spoluobčany s cizím původem, zvyky, tradicemi, kulturou, či náboženstvím, nahlížet negativně. Jenže , statistiky trestné činnosti Romů hovoří jinak a ani ty nevkusné betonové zátarasy ve velkých městech, coby technická zábrana na reakce muslimské "kultury", by neměly být. Leč jsou. Tak si vážení policisté napřed udělejte jasno, kdo jsou tady ti potížisté a kdo vám vydělává na vaše výplaty. Je to prosté, že...?
Reagovat

Takže analogicky: Policie zhasne ony svítilny, BarKohba, 26.06.2020 14:41:26
v případě, kdy budeme Romy, černochy a muslimy popisovat přátelsky, chválit je za jejich činy, a snažit se s nimi přátelit? Jak to tedy bude? Jaký "motivační program pro bílé", navrch nemuslimy, je ve věci samé? Ad absurdum, máme se tedy stát jakýmisi Romy, černochy a muslimy? Kdo mi to z k tomuto odpovědných policistů vysvětlí? Rád si jeho jméno zapíšu do památníčku, abych s ním v praktickém životě navštěvoval romské osady, muslimské mešity a hromadné modlení na chodnících, jakož i boty líbající návštěvu Harlemu,nebo Bronxu v USA. Moc se na to těším.
Reagovat

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vážně věříš tomu, že co píšeš je pravda?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)