Kdo to bude?

Autor

V pondělním vydání Práva vyšel úplně geniální článek Jana Kellera ohledně otravy Navalného. Je tak dokonalý a všeříkající, že ho zde musím přetisknout. Škoda jen, že Keller svou úvahu nedomyslel až do konce. Ale od toho jsme tu my na Kydech, abychom jeho opomenutí napravili. Než ale budeme pokračovat, zde je zmíněný Kellerův článek: 

O látce zvané novičok toho již víme opravdu hodně. Její vlastnosti nejpregnantněji vystihl bezpečnostní analytik Jan Schneider. 

  • Je to látka dvojsložková, k její účinnosti však není zapotřebí vždy obou složek. 
  • Je to plyn, který se dá dobře mazat na kliky.
  • Je tak extrémně prchavý, že vydrží na tomtéž místě působit celé týdny. 
  • Účinkuje vždy okamžitě s výjimkou těch případů, kdy účinkuje až po nějaké době. 
  • V malém množství působí automaticky smrt, v množství větším se však dá přežít.
  • Pozná se zcela bezpečně podle toho, že v některých případech zasahuje i osoby, které po něm pátrají, jindy je pro všechny, kdo se vyskytnou v okolí, naprosto neškodný.

 

K této analýze můžeme dodat snad ještě jeden poznatek. Novičok patří spolu s ricinem do skupiny vysoce toxických chemických látek, které Rusko používá ve třech jasně definovaných případech.

Za prvé tehdy, když má pocit, že minulé sankce, které proti němu byly přijaty, jsou příliš slabé, ztrácejí svoji účinnost a potřebovaly by zdůraznit.

Za druhé Rusové k některé z těchto látek sahají, když mají dojem, že jejich diplomatické vztahy s jinou zemí jsou jakžtakž uspokojivé, takže je nutno je náležitě vyostřit a zdramatizovat. Za tímto účelem se někdy spokojují pouze s fingovanou hrozbou, kterou se snaží široce medializovat s pomocí těch nejvěrohodnějších mediálních kanálů.

Nejběžnější je třetí případ, kdy sahají k novičoku proto, aby zhatili některý z projektů, na němž s partnerskou stranou léta spolupracovali a od něhož si slibují velký ekonomický přínos. V posledním případě šlo o to, že Rusové potřebovali, aby v Německu vznikl odpor proti plynovodu Nord Stream 2, který je právě před dokončením. Protože Německo zůstávalo hluché vůči americkým výhradám proti tomuto energetickému projektu, museli Rusové sáhnout k novičoku, aby měli odpůrci rusko-německé spolupráce v oblasti energetiky silnější argumenty.

 

Jestliže o novičoku zcela spolehlivě toto všechno víme, měli bychom být s předstihem připraveni na to, že ho Rusové opět použijí, aby se vyřadili z možné účasti na dostavbě Dukovan. Otázka je, jak jim v tom zabránit.

Já  bych se chtěl zaměřit na Kellerův poslední odstavec a dokončit to, co on začal. Kohopak nám "bude muset Putin otrávit", aby se konečně  definitivně Rosatom vyřadil z tendru na Dukovany? 

Zeman nedávno prohlásil, že mu Pompeo sice loboval za Westinghouse, ale Zeman ho poslal do prdele. Ještěr z Hradu si zřejmě může ve svém věku dovolovat i na amerického soudruha protektora, ale Babiš to má samozřejmě horší. Má peníze, má moc a bude se snažit, aby mu to zůstalo. Zcela jistě se s kamarády američany bavil o tom, že Rusko vyřadí, pokud dostane dobrý argument. 

Bylo by to několikanásobné plus. Stačí "aby Putin poslal nějakého vrahouna"  na nějakého významného babišova odpůrce a je to. Rosatom je vyřazený, Babiš se zbaví nebezpečného nepřítele a kdo ví, jestli se nějaký Temelín či Dukovany vůbec bude stavět. A tak už od rána přemýšlím nad seznamem vhodných kandidátů na "ruskou otravu."

Nejprve zkusme definovat, jak by měl takový otrávený kandidát vypadat. Musí být výrazně protiruský, ba nejlépe rusobijec první kagegorie. Musí být všeobecně mediálně známý, aby jeho fotky pronikly snadno do každé domácnosti. Musí to být někdo, o kom už v této republice každý slyšel. Měl by být také přiměřeně pohledný, aby jeho strhané rysy řádně zapůsobily. Musí mít za sebou nějakou významnou protiruskou akci, aby měl Putin řádný motiv. 

Musí se významně angažovat i proti Babišovi, aby se celá ta habaďůra dala propojit i s naším Andrejem. Aby ten musel politicky výrazně konat, aby ze sebe smyl ten stín podezření. Měl by být ženatý, protože pláč vdovy a její pomstychtivost dělá velmi slušné PR a dá se to mediálně dobře využít. 

A samozřejmě musí být blbej jako studebaker, aby neprokoukl, co se na něj chystá.   Dále by neměl mít žádného mocného ochránce, který ho má lidsky rád, protože mocný politik/mafián může ze žalu dělat nečekané věci. 

Jistě nějaká jména napadnou i vás, ale já bych to viděl na Řeporyjce... Udělal pomník Vlasovcům, vysmíval se reportérům v ruské televizi, zároveň je známý tak moc, že každý v této republice vidí, kdo je. Zároveň je přiměřeně politicky neúspěšný, protože to sie dotáhl na starostu, ale na šéfa ODS už ne a to kandidoval proti blbečkovi Fialovi. Jeho tatínek je jednou nohou na Pravdě Boží a nemá tak dlouhé prsty, aby se mohl míchat do vyšetřování jeho otravy.  Zároveň by se všem ve vládě i v parlamentu hodilo, aby tenhle magor zmizel. Mladý Novotný ovšem vypadá jako prase, takže mezi zdravým a otráveným bude jen minimální rozdíl. 

Na druhém místě bych viděl mladého Koláře, který je rovněž dostatečně blbej a odstranil Koněvovu sochu. Putin má nádherný motiv. Tady mi úplně nesedí jeho otec, který je hlavou protiruského postoje u nás a nejsem si jistý, zda by synáčka obětoval a pokud by mu nic neřekli, zda by to neprokoukl. Mladý Kolář je přiměřeně hezký, takže bolestné grimasy jeho obličeje by krásně fungovaly. 

Na třetím místě bych viděl náš senátorský postrach králíkáren - Drahoše. Ten se ukázal také dostatečně tupým i přes vědeckou kariéru. Je řádně proamerický a pase ho rusobijec senátor Fišer. Drahoše zná každý v republice, má manželku, která je ambicióznější než on, takže jako truchlící vdova udělá kupu mediální práce. Zároveň se Drahoš nechává krásně vodit na vařené nudli, takže nebude problém ho domanipulovat na to správné místo, kde mu dají čuchnout Novičoku.  Jsem trochu na vážkách, jestli na třetí místo nepatří právě ten senátor Fišer, ale ten je příliš inteligentní, aby se nechal zabít a není tak mediálně známý. Většině lidí by jeho smrt nijak neutkvěla. 

Je to vaše vážení čtenáři. Vůbec jsem nezmínil, kdyby došlo na nějakou přiměřeně pěknou holku... třeba Pekarová Adamová by vypadala v rakvi velice vhodně. Ale ta také není příliš známá. Kalousek je podle mě mimo nebezpečí, protože jeho smrt by této republice příliš prospěla. 

Takže... jaké máme další vhodné kandidáty na otravu novičokem, abychom mohli Rusko včas a definitivně vyřadit z tendru na Dukovany? 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (94 hlasů)

Komentáře

Ty asociace, které mi tento textík vyvolal. Neskutečný :-))))))))))
Uvažuju o tý kyselině máselný :-)

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

nějaká rakouská firma a v hodnotící komisi by měly sedět Matky Země, ať nemáme problém se sousedy. Ta rakouská firma by potom mohla stavět rukama amíků, kteří by si na práci najali Rusy a ti by dali práci českým firmám, zastřešeným Korejci. Tím by se zabilo 5 much jednou ranou.

Průměrný počet slepic: 4.9 (40 hlasů)

Ládiku, Vy by jste měl sedět ve Strakovce!

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

to je nechtěné kouzlo, nebo...?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Zbývá dodat že firma by neměla mít nějakou velkou historii aby se přes ní v ramci dostavby dala přeprat nějaká ta miliarda do kapsy a také aby co nejdříve mohla krachnou a zmizet v propadlišti dějin a tím se zbavit i nepříjemně dlouhé záruční doby na práce.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Žádám o otravu všech třech výše jmenovaných. Nebude truchlit nikdo mimo "kavárnu" a "milionkařů" No vlastně Novotný by spíše zasloužil odstřelit jateční pistolí...

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

bylo by lepší zřídit novičokové lázně a nemocní by tam jezdili na své náklady.

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)

ale protestovat proti primitivním výzvám řeporyjce Novotného obdobně primitivními agresivními řeporyjnými výzvami se mi vůbec nelíbí :-(

Průměrný počet slepic: 3.6 (8 hlasů)

Takže jeho sračky jsou vlastně OK, ale když použiju jeho vlastní zbraně tak jste proti? Na primitiva nezapůsobíte citacemi z Vergilia v originále.

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)

tedy nikoliv na Ládika či dokonce Vidláka.
Vidlákova úvaha je drsná, ale sedí.
Ostatně - naznačené implicitní úvahy o možném útoku pod falešnou vlajkou na Vystrčila jsem zaznamenal i od několika významnějších komentátorů.
------

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

S tou Pekarovou by možná stačil ten cikán, co hrál v seriálu Most s odstouplýma ušima, jak se chlubil v Uvolněte se prosím, že své bíle manželce nedá ani chvilku pokoj, pořád ji brousí. Poznala by konečně co je bene a dala by pokoj s politikou.

Průměrný počet slepic: 4.6 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Rozumní Němci říkají, že spolehlivě už padesát let odebírají od Rusa plyn a to byly za tu dobu mnohem horší mezinárodní karamboly, než nějaký Navalný. Takže s Navalným se to Putinovi asi nepodaří s tím ukončením projektu.
S Dukovany je to ještě horší. Všechny fungující atomky byly u nás stavěny podle sovětské projektové dokumentace. Fungují už nějakých 40 let jako švýcarské hodinky. Až na jeden malér, to když se rusobijci pokusili nacpat do reaktorů USácké palivo místo ruského. Kromě sovětských projektů ty elektrárny ze 70% stavěly české a slovenské podniky. Jó bejvávalo Československo pod vedením komunistů (Čmoude!) jednou ze šesti zemí, které toto na celém širém světě zvládaly. Dnes už jsou z těch podniků, díky Havlovi a Klausovi, trosky, nebo vůbec neexistují.
USák dodal sice řídící systém na Temelín místo RUsáckého, ale naši braši, čeští kapitalisti už dávno zašantročili firmu s know-how, která dokumentaci k řídícímu systému od USáků převzala (viz. pohnutá historie firmy I+C Enrgo, bývalé to dceřinky ČEZ).

Průměrný počet slepic: 5 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

Chemik k Novičoku a otravám Skřípalů a Navaleného.
http://www.novarepublika.cz/2020/09/taketo-kraviny-chce-niekto-tvrdit.h…

Pro elfy vydatná porce pro přemýšlení o směru, kam by měli napřít své úsilí při boji proti dezinformacím.

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

Omlouvám se, link na týž článek jsem dala "nahoře", aniž bych si přečetla diskusi, takže jsem netušila, že Vy už jste na něj upozornil.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Možná se ještě přijde na to, že už se stalo..

Navíc nervově paralytický jed a člověk po jeho účinkování řve (záznam z letadla), to jsou mi věci.....
Asi měl navalený odolnější nervovou soustavu, či hlasivky...

Nějaký západní odborník třeba ještě dozjistí, nebo jen řekne, že bývalý šéf Senátu byl třeba nakonec otráven taky a Ruským čokem a někdo k tomu třeba i dohledá, že mu ho dali navíc ti zlí Číňani a jed pak počkal pár dní, než začal řádit - jako u navaleného až po čase a ne okamžitě, asi byl na heslo...

A tím pak čučkaři naplní zprávy o Ruském a čínském nebezpečí na několik let....

A nový šéfik Senátu bude svatořečen....protože naše zakázky si v Číně zajistí někdo eufemisticky řečeno s "méně rovnou páteří" a to se vyplatí!

Nakonec miliardářů, co mohou zaplatit a sanovat zrušené zakázky máme ještě pár, Babiše včetně....

Průměrný počet slepic: 3.6 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

elektřiny v nich vyrobené. Současný optimistický odhad ČEZu a Havlíčka je 50-60 EUR/MWh a to je dost vysoko nad cenou současnou. To znamená čím víc toho Dukovany II vyrobí, tím více budeme doplácet. Bude to tunel č. 2, po tom fotovoltaickém z 2009-10, ale delší než 20 let.
Jediná záchrana pro Dukovany II jsou klimatičtí extrémisté. Když přinutí EU zavírat uhelné elektrárny (a jinak západní státy už nové JE nestaví) a nebudou se dost rychle stavět nové zdroje, tak nedostatek elektřiny zvedne její cenu. To vidlák dobře zná u ceny obilí.
Ale když náhradní zdroje postaví, tak cena bude nízká, vysoká cena byla 2007-8, teď je méně než poloviční.
To mluvím o ceně kterou obchodují obchodníci. Ta několikanásobně vyšší cena na našem účtu je cena za distribuci, poplatky, daně. Tu budou pořád navyšovat, ještě přidají cenu za jistič.
Výroba ve fotovoltaických a větrných elektrárnách je mnohem levnější (mnohem méně obsluhy, palivo zdarma, nemusí to hlídat vojáci, ...).
Zhrnutí: cena je dána nadvýrobou nebo nedostatkem, a ochotou státu platit za negativní vlivy výroby (=emise, škodlivý odpad, ty Vám žádný kapitalista dobrovolně nezaplatí).

Průměrný počet slepic: 1.8 (9 hlasů)

Kolik je u Vás prosím několikanásobně vyšší cena? Namátkou ceník ČEZ Prodej s cenami za distribuci od ČEZ Distribuce, sazba D57d (elektrické vytápění), smlouva na dobu neurčitou: Cena za MWh od obchodníka: 1 749Kč (bez DPH) ve vysokém i nízkém tarifu, cena za distribuci (dopravu elektřiny) za MWh: 219,55Kč vysoký tarif, 187,88Kč nízký tarif (bez DPH). Platba za jistič 3x32A 377Kč za měsíc (bez DPH).
Nemohu si pomoci, ale já vidím za distribuci několikanásobně nižší cenu...

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Většina odběratelů v ČR má drahý tarif D1 nebo D2

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

...je závislá na spotřebičích a spotřebě. Máte-li elektrický bojler, máte D25d (8 hodin nízkého tarifu). Máte-li elektrické vytápění, máte mít D57d (20 hodin nízkého tarifu, též lidově zvaného noční proud). Ale i u sazby D02d nejsou náklady za distribuci několikanásobně vyšší, než samotná cena energie od obchodníka. Namátkou opět ceník ČEZ Prodej s cenami distribučními od ČEZ Distribuce:
D02d: cena za 1 MWh: 1 889Kč (bez DPH), cena za distribuci 1 MWh: 1 772,51Kč, měsíční platba za jistič 3x32A je 132Kč (bez DPH).
Tedy kde jsou Vaše několikanásobky?

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Milanovy můžete kopírovat jakékoliv ceníky. Cena za distribuci je pro něj několika násobně větší, i kdyby čert na koze jezdil. Pro někoho takové maličkosti nejsou směrodatné.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

viz poslední vyúčtování za rok: moje sazba D25d
položka silová elekřina: 2253,82 Kč
a zaplatil jsem (plat za odběrné místo, daň z elektřiny, plat za distribuované množství, plat za příkon, sytémové služby, podpora OZE, činnost operátora trhu, DPH)
celkem 8824,33 Kč, to je ZHRUBA ČTYŘNÁSOBEK
nedělejte z nás blbečky, tohle je realita, ne kecy hejtmana a rk

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

A já Vám můžu ukázat jiná vyúčtování, kde je cena za spotřebovanou energii zhruba polovinou ceny celkové a také to bude realita...
Nebudu z Vás dělat blbečka, nemám ve zvyku dělat za někoho něco, co zvládá sám :)

Zatím bez slepic

In reply to by Hejtman (neověřeno)

Trvalý odkaz

dokázal jste to. Porovnejte množství lidí co mají Vaši ČEZem podporovanou sazbu s dominantní většinou co mají ty nejdražší sazby

Zatím bez slepic

Zase ty kategorické soudy!! "Výroba ve fotovoltaických a větrných elektrárnách je mnohem levnější"

Elektrická energie z těchto zdrojů je nadmíru drahá protože je krajně nestálá. Musíte mít zálohu jež tyto zdroje diskvalifikuje.
Dokud nebude "nějaká" akumulace, jsou vlhké ekologické sny fantasmagorií.

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

Ona ta výroba je (možná) levnější, ale buď někdy není skoro žádná (za bezvětří v zimě) anebo je jí plno v době, kdy jí tolik nepotřebujete (v létě v poledne). A tak jsou potřeba ty stálé záložní zdroje... Tedy v konečném důsledku do vynálezu baterií na móóóc elektřiny :) A o tom, jak je výroba levná jistě svědčí její nutnost ji dotovat z kapes nás všech :D

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

Ty elektrárny mají relativně krátkou životnost a zčásti nejsou zcela recyklovatelné. Viz například listy rotoru ze sklolaminátu. Nemluvě o dalších dopadech na životní prostředí. Jestli si mám vybrat velká betonová monstra pár jaderných elektráren na našem území, nebo krajinu posetou desítkami tisící drobných betonových monster všude možně, tak já jsem pro to první.

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

ty jsou nesrovnatelně menší než u jakéhokoliv jiného zdroje.

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

Zajímavý způsob myšlení. Když si kupujete auto, zajímají Vás pouze provozní náklady a ne jeho cena? :D

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

a zachytíte realitu😀

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

„Já mám páteř rovnou,“ zkritizoval Babiš Vystrčilův projev na Tchaj-wanu.
Echo24

Průměrný počet slepic: 2.7 (9 hlasů)

posílal rovnou celý souhrn stranického tisku, jak seš zvyklej?

Průměrný počet slepic: 4.3 (18 hlasů)

Takové e-ané zdroje sem dáváš? Vždyť se tomu zdroji prý nemá věřit, koblížku, takže to je určitě dezinformace :-P

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

píchalo by stejně. Parafráze na Viléma Kopitřase. - Víš, Marťo, kdo byl Vilda Kopitřasů?

A koblihu už jsi dneska měl? Měl, viď? Koňskou, to se hned pozná.

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

aby ti nepraskla žilka, koblížku. Kde by se narychlo znova sehnal takovej materiál :-))))

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Třicet let ve funkci - mlčel jsem.
Třicet let leštil jsem židli.
Třicet let v lebeční dutině
odvážný plán mi bydlí.

Pojedu se starou na výlet
pojedu za prachy lidí
vymyslím nějaký dlouhý let
ať taky něco vidí.

Jsem přece Miloš Vystrčil
prototyp mocipána
plán mi Kubera podstrčil
nebudu za křupana.

Průměrný počet slepic: 4.7 (30 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vy, jeďte ze starou na výlet
vemte jí třeba do Globusu.
Bude to sice krátký let
nakoupíte si špiritusu.
Vypláchnete si dutinu lebeční.
Nebude ten let zbytečný.
Vypláchnete si šrajtofle
pak nasadíte pantofle.

Průměrný počet slepic: 2.4 (19 hlasů)

In reply to by Dagmar (neověřeno)

Trvalý odkaz

má komplex.

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jsem stará, tlustá a hypertenzní.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Važme si doporučení "naší Dagmarky",
neb popisuje zřejmě vlastní prožitky.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

A tomu nejlépe vyhovuje Štětina, bývalý to agent KGB, který přestoupil k nepříteli.
Byl by třetím v řadě, Litviněnko, Skřípal, Štětina. Takže by jako o nic nešlo, Rusko jen pokračuje v likvidaci zrádců.
To se ale v civilizovaných zemích nedělá, tudíž Rusku nelze svěřit tak důležitý úkol, jako je stavba elektrárny.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

....Jistě nějaká jména napadnou i vás, ale já bych to viděl na ....
Nedejbóže, totiž matko přírodo, aby někdo studoval zdejší anti....projevy, to by byly též objekty,....

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

soudim, ze se jedna o velmi vykonneho a dobre maskovaneho agenta ve sluzbach KGB, FSB, GRU a jinych podobnych tripismennych organizaci.
Toho si necha Putin na semeno :-D

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Čína u nás asi stavět nebude - to byl asi taky jeden z účelů Vystrčilovy cesty, tak je ještě potřeba vyřadit Rusko. Jinak o tom, jak se staví jaderné elektrárny ve světě píše velmi dobře Vladimír Wagner na Oslu (kdo, v jakém termínu a za jakou cenu je schopen to postavit): https://www.osel.cz/11354-rok-2020-dalsi-zlom-v-zavadeni-reaktoru-iii-g…
Jinak jak píše Ondřej Neff, u nás není možné díky legislativě postavit vůbec nic, takže i kdyby se výběrko povedlo (a je úplně jedno, kdo vyhraje), tak se stejně stavět nebude, bo do toho nějaká Voda z Tetčic či Děti Země budou házet vidle přes soudy, odvolačky atd.

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)

Ano pane , máte naprostou pravdu. Vůbec se nevzrušuji ohledně nějakých elektráren,natož atomových, rychlodrah a snad i dálnic. U nás v prdelákově už nejde postavit vlastně nic, dokonce zrekonstruovat pitomou silnici je problém. Vím o čem hovořím a to i bez problému kterou vytváří legislativa. To co se dnes a denně děje u nás je zoufalství a tragédie. Chce se mi křičet, jděte už do hajzlu.

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

dojde písek,to je nebezpečí,které si málokdo uvědomuje

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nepůjdou Vám hodiny? :D

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)