Kdo to bude?

Autor

V pondělním vydání Práva vyšel úplně geniální článek Jana Kellera ohledně otravy Navalného. Je tak dokonalý a všeříkající, že ho zde musím přetisknout. Škoda jen, že Keller svou úvahu nedomyslel až do konce. Ale od toho jsme tu my na Kydech, abychom jeho opomenutí napravili. Než ale budeme pokračovat, zde je zmíněný Kellerův článek: 

O látce zvané novičok toho již víme opravdu hodně. Její vlastnosti nejpregnantněji vystihl bezpečnostní analytik Jan Schneider. 

  • Je to látka dvojsložková, k její účinnosti však není zapotřebí vždy obou složek. 
  • Je to plyn, který se dá dobře mazat na kliky.
  • Je tak extrémně prchavý, že vydrží na tomtéž místě působit celé týdny. 
  • Účinkuje vždy okamžitě s výjimkou těch případů, kdy účinkuje až po nějaké době. 
  • V malém množství působí automaticky smrt, v množství větším se však dá přežít.
  • Pozná se zcela bezpečně podle toho, že v některých případech zasahuje i osoby, které po něm pátrají, jindy je pro všechny, kdo se vyskytnou v okolí, naprosto neškodný.

 

K této analýze můžeme dodat snad ještě jeden poznatek. Novičok patří spolu s ricinem do skupiny vysoce toxických chemických látek, které Rusko používá ve třech jasně definovaných případech.

Za prvé tehdy, když má pocit, že minulé sankce, které proti němu byly přijaty, jsou příliš slabé, ztrácejí svoji účinnost a potřebovaly by zdůraznit.

Za druhé Rusové k některé z těchto látek sahají, když mají dojem, že jejich diplomatické vztahy s jinou zemí jsou jakžtakž uspokojivé, takže je nutno je náležitě vyostřit a zdramatizovat. Za tímto účelem se někdy spokojují pouze s fingovanou hrozbou, kterou se snaží široce medializovat s pomocí těch nejvěrohodnějších mediálních kanálů.

Nejběžnější je třetí případ, kdy sahají k novičoku proto, aby zhatili některý z projektů, na němž s partnerskou stranou léta spolupracovali a od něhož si slibují velký ekonomický přínos. V posledním případě šlo o to, že Rusové potřebovali, aby v Německu vznikl odpor proti plynovodu Nord Stream 2, který je právě před dokončením. Protože Německo zůstávalo hluché vůči americkým výhradám proti tomuto energetickému projektu, museli Rusové sáhnout k novičoku, aby měli odpůrci rusko-německé spolupráce v oblasti energetiky silnější argumenty.

 

Jestliže o novičoku zcela spolehlivě toto všechno víme, měli bychom být s předstihem připraveni na to, že ho Rusové opět použijí, aby se vyřadili z možné účasti na dostavbě Dukovan. Otázka je, jak jim v tom zabránit.

Já  bych se chtěl zaměřit na Kellerův poslední odstavec a dokončit to, co on začal. Kohopak nám "bude muset Putin otrávit", aby se konečně  definitivně Rosatom vyřadil z tendru na Dukovany? 

Zeman nedávno prohlásil, že mu Pompeo sice loboval za Westinghouse, ale Zeman ho poslal do prdele. Ještěr z Hradu si zřejmě může ve svém věku dovolovat i na amerického soudruha protektora, ale Babiš to má samozřejmě horší. Má peníze, má moc a bude se snažit, aby mu to zůstalo. Zcela jistě se s kamarády američany bavil o tom, že Rusko vyřadí, pokud dostane dobrý argument. 

Bylo by to několikanásobné plus. Stačí "aby Putin poslal nějakého vrahouna"  na nějakého významného babišova odpůrce a je to. Rosatom je vyřazený, Babiš se zbaví nebezpečného nepřítele a kdo ví, jestli se nějaký Temelín či Dukovany vůbec bude stavět. A tak už od rána přemýšlím nad seznamem vhodných kandidátů na "ruskou otravu."

Nejprve zkusme definovat, jak by měl takový otrávený kandidát vypadat. Musí být výrazně protiruský, ba nejlépe rusobijec první kagegorie. Musí být všeobecně mediálně známý, aby jeho fotky pronikly snadno do každé domácnosti. Musí to být někdo, o kom už v této republice každý slyšel. Měl by být také přiměřeně pohledný, aby jeho strhané rysy řádně zapůsobily. Musí mít za sebou nějakou významnou protiruskou akci, aby měl Putin řádný motiv. 

Musí se významně angažovat i proti Babišovi, aby se celá ta habaďůra dala propojit i s naším Andrejem. Aby ten musel politicky výrazně konat, aby ze sebe smyl ten stín podezření. Měl by být ženatý, protože pláč vdovy a její pomstychtivost dělá velmi slušné PR a dá se to mediálně dobře využít. 

A samozřejmě musí být blbej jako studebaker, aby neprokoukl, co se na něj chystá.   Dále by neměl mít žádného mocného ochránce, který ho má lidsky rád, protože mocný politik/mafián může ze žalu dělat nečekané věci. 

Jistě nějaká jména napadnou i vás, ale já bych to viděl na Řeporyjce... Udělal pomník Vlasovcům, vysmíval se reportérům v ruské televizi, zároveň je známý tak moc, že každý v této republice vidí, kdo je. Zároveň je přiměřeně politicky neúspěšný, protože to sie dotáhl na starostu, ale na šéfa ODS už ne a to kandidoval proti blbečkovi Fialovi. Jeho tatínek je jednou nohou na Pravdě Boží a nemá tak dlouhé prsty, aby se mohl míchat do vyšetřování jeho otravy.  Zároveň by se všem ve vládě i v parlamentu hodilo, aby tenhle magor zmizel. Mladý Novotný ovšem vypadá jako prase, takže mezi zdravým a otráveným bude jen minimální rozdíl. 

Na druhém místě bych viděl mladého Koláře, který je rovněž dostatečně blbej a odstranil Koněvovu sochu. Putin má nádherný motiv. Tady mi úplně nesedí jeho otec, který je hlavou protiruského postoje u nás a nejsem si jistý, zda by synáčka obětoval a pokud by mu nic neřekli, zda by to neprokoukl. Mladý Kolář je přiměřeně hezký, takže bolestné grimasy jeho obličeje by krásně fungovaly. 

Na třetím místě bych viděl náš senátorský postrach králíkáren - Drahoše. Ten se ukázal také dostatečně tupým i přes vědeckou kariéru. Je řádně proamerický a pase ho rusobijec senátor Fišer. Drahoše zná každý v republice, má manželku, která je ambicióznější než on, takže jako truchlící vdova udělá kupu mediální práce. Zároveň se Drahoš nechává krásně vodit na vařené nudli, takže nebude problém ho domanipulovat na to správné místo, kde mu dají čuchnout Novičoku.  Jsem trochu na vážkách, jestli na třetí místo nepatří právě ten senátor Fišer, ale ten je příliš inteligentní, aby se nechal zabít a není tak mediálně známý. Většině lidí by jeho smrt nijak neutkvěla. 

Je to vaše vážení čtenáři. Vůbec jsem nezmínil, kdyby došlo na nějakou přiměřeně pěknou holku... třeba Pekarová Adamová by vypadala v rakvi velice vhodně. Ale ta také není příliš známá. Kalousek je podle mě mimo nebezpečí, protože jeho smrt by této republice příliš prospěla. 

Takže... jaké máme další vhodné kandidáty na otravu novičokem, abychom mohli Rusko včas a definitivně vyřadit z tendru na Dukovany? 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (94 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Se probírá z abstinenčních problémů, kdy nechlastá a nepoužívá kokain.
Je to na dobré cestě, už nevidí bílé myšky, ale myšky už zešedly.
Navalnyj se do Ruska nevrátí, asi tuší, komu by prospěla jeho smrt.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Jako humanista navrhuji použít Rusa, neboť se zdá, že na tuto národnost strašlivý jed tak zcela úplně nepůsobí. Ideálním kandidátem se mi jeví A. Mitofanov. Svou rodnou zemi, kde v sedmdesátých letech vystudoval žurnalistiku, upřímně nenávidí. Stejně tak mu je trnem v oku Babiš, Zeman a jejich voliči.
Malá ukázka myšlení tohoto bojovníka za otevřenou demokracii (pojem používá A. M.) pochází z roku 2017: "Rusko mě odpuzuje. V této chvíli se na povrch dostalo to opravdu nejhorší, nejnižší a nejodpornější a nejodpudivější, co v tom národě je. A takové období je nejen v Rusku, ale tam je to vše vždy vyostřené. Děje se to i v Polsku, Maďarsku, v menší míře na Slovensku a ještě v menší míře u nás."
Sice A. M. nesplňuje podmínku všeobecné známosti, ale to vůbec nevadí. Jedná se přece o občana první kategorie, nadčlověka, tedy novináře správné pravdy, takže jeho kolegové dostatečnou globální publicitu jistě zařídí.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

Dobře, vy. Ale možná lepší by byl ten "odbroník na Rusko", co ho zvou všude do Pirátské televize 09 na Kavkách, Romancov. A možná úplně nejlepší nějaký ten Němec mluvící česky, to by ten Severní proud stoplo úplně, Takový Hermann by byl ideální.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

I Polsko chce jádro. Pochybuji že z Ruska. Poláci, zdá se, by raději umrzli a svítili doma loučemi, než aby nakoupili u žid...eh, u rusáka.
Kšefty se musej hejbat tak, ať kápne aspoň ze západu....když už východ obhospodařuje jiná mafie.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

https://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/kauzy/Pr-ser-Vystrcil-na-Tchaj-w…

"V úterý přišel další případ, který aspoň co do financí, je podstatně rozsáhlejšího charakteru. České společnost Breno, kterou shodou okolností vlastní poslanec hnutí ANO Pavel Juříček, oznámila, že jsou kvůli tchajwanské cestě vážně ohroženy čínské zakázky této firmy za stovky milionů korun. Důvod? Cesta Miloše Vystrčila."

„Ty důsledky mohou být brutální. To si mohl pan předseda Senátu ušetřit týden času, dva extrémně dlouhé lety a místo toho vyhodit do povětří několik českých fabrik. Důsledky by byly srovnatelné. Znovu říkám, snad k tomu nedojde. Ale jsem realista, ne idealista. Prezident, ministři, hejtmani a další vrcholní představitelé státu se tady minimálně sedm let snaží vybudovat co nejbližší vztahy se světovým ekonomickým gigantem a pak si přijde Vystřil a hodí vidle to toho letitého úsilí desítek a stovek lidí. Tak ať si pak objíždí ty firmy a vysvětluje jejich propuštěným zaměstnancům, že je nemají zajímat groše, ale ideje. Ať jim to řekne! Prý to nebyla předvolební akce? Fakt nebyla? Tak proč se den po příletu senátní delegace do Prahy objevily v Brně plakáty, které zvou na přednášku předsedy Vystrčila o jeho cestě na Tchaj-wan? Bude nám někdo vykládat, že to neplánovali předem? A proč ODS, když ta akce nebyla předvolební akce, chystá jeho vítání v Brně a na letiště v Praze se organizovalo jeho vítání? Samé lži. Prostě dělat kampaň a hrát domácí politické hry za cenu kolosálních diplomatických a ekonomických ztrát, to chce hodně silný žaludek. Ale třeba to tak nebude a pan předseda nám přivezl z Tchaj-peje masivní investice. Uvidíme, určitě se pochlubí. Pak i zapomeneme na to tragikomické divadlo, kdy se ukázal jako hodně špatný herec a ztratil se v papírech, kde měl vytištěný projev,“ dodal náš zdroj.

Průměrný počet slepic: 4.6 (15 hlasů)

...že senát je naprosto účelové odpadiště(odkládací prostor) diverzních a odpudivých politiků škodících státu a prezident tentokrát pravdu neměl. Totiž v jeho zbytečnosti. Na malé ploše se hejno politických supů dá uhlídat líp než kdyby létali volně po obloze.
Bohužel se mi zpětně nepodařilo najít odkaz na článek ohledně porušení poslaneckého(senátorského) slibu v téhle kauze. Ale našel jsem slib na wiki, jsou to pouhé tři řádky, které jsou pro politika typu Vystrčil pouhá vstupní fráze. Ačkoliv politickým slibům už dávno nejsem ochoten věřit, tak tohle extenpóre je razítko. Do senátu by neměl nikdo volit, aby byl evidentní důvod k jeho zrušení. On se profiluje ne opozičně ale diverzně jako "nezisková"teroristická organizace.
Hajhou, heeh, baťbať...

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

"Slibuji věrnost České republice, slibuji, že budu zachovávat její Ústavu a zákony. Slibuji na svou čest, že svůj mandát budu vykonávat v zájmu všeho lidu a podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Slibuji."
Záleží na tom co si pan Vystrčil ze slibu vybral? Zřejmě pouze to nejlepší vědomí a svědomí. Ovšem opominul zájem všeho lidu, když ignoroval námitky státních představitelů.
Takže podle
Čl. 25 Ústavy ČR řeší zánik mandátu. V něm je uvedeno, že mandát zaniká mj. odročením slibu nebo složením slibu s výhradou si dovolím dovodit, že porušil poněvadž jej složil s výhradou. Ovšem kdo jsem já že?

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

a i ohledně senátu. Problém je, že na Čl.25 nedojde. S ústavou se zachází jako se zahradní hadicí a v pozadí je i alibismus.
Volby do senátu podle mne za stávajícího charakteru politiky jsou bezvýchodné. Jedna cesta vede do tohohle hnojiště a druhá nakonec k vládě jedné strany. A co je dobře?

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

nebo vláda jedné strany? Proč myslíte? Kdo je ta mlčící většina, která se o volby do senátu nezajímá (když už ho tedy máme a jeho zrušení není pravděpodobné). Jsou to ti samí, kteří chodí k volbám do poslanecké sněmovny. Vždyť senát má "jen" 81 mandátů. Proč tam tedy alespoň přibližně stejný poměr jako v PS a tam to na vládu jedné strany zatím nevypadá. Zatím, ale jestli to takhle půjde dál, tak kdo ví.
https://www.irozhlas.cz/volby/senatni-volby-2018/slozeni-senatu

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

"Do senátu by neměl nikdo volit, aby byl evidentní důvod k jeho zrušení."
Naopak. Voleb do senátu by se mělo zúčastnit co nejvíc voličů, protože pokud není stanovena žádná minimální hranice účasti, kdy jsou volby ještě platné, pak se při nízké účasti (která je u senátu pravidelně, především v druhém kole, třeba v r. 2018 16,49 %) najde vždy dost skalních a dopadne to, tak jak to dopadá a senátory se stanou takoví jako např. Vystrčil s cca 8000 hlasy.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Dříve továrna na panty, dveřní kování zámky a pod., dnes koncern dodávající díly pro automobilový průmysl, plynové a elektrické kotle a bojlery.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Brano zavírá samo?

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

dělal jsem mu topení v Branu i v jeho baráku. Sympaťák.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Od zítřka je rouška všude
nebude to jen pro chudé
ale i pro pány herce
v Národním i Na Jezerce.

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

Že nevíte, proč to v Praze vyhlásili dříve?
Protože my jsme to schopni pochopit rychleji.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by Josef (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já tady v Práglu dětem různého věku ve škole furt říkám: "Toníčku, nepij tu dezinfenkci!! Je na ruce a vypěstuješ si návyk". Asi mě čeká plynová maska. A to nechodím do půlnočních barů, bordelům se taky vyhýbám, protože jeden velkej mi stačí. A roušku mám barevně sladěnou s kravatou. Navíc je na ní úsměv, aby bylo zřejmé, že jsem stále psychicky v pohodě, a to, prosím, i když se často dusím!
Dneska najdu pořádně větranou zahrádku a řádně se rozloučím s létem. Nebudu pít brčkem a svůj stakan nepustím z ruky....preventivně! No pasaran.... přes vrátnici bez roušky a dezinfekce!!

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

U nás v malém kvelbu taky.
Jakýpak s tím saky-paky?!
Malé, nebo velké město,
jsme přec všichni jedno těsto.

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

MUDr. Ivan David
4 hod ·

Turecko vyhrožuje Itálii a Maltě záplavou migrantů z Libye

24. a 25. 9. bude Rada ministrů zahraničí EU jednat o řeckém návrhu na uvalení sankcí na Turecko. Řecký premiér Kyriakos Mitsotakis na letním zasedání Evropské rady navrhl, aby EU jako odvetu za neustálé hrozby válkou a napadání Řecka a Kypru vypověděla s Tureckem smlouvu, podle níž Unie platí Turecku „migrační výpalné“. Pro letošní rok byla podle jarního rozhodnutí Rady ministrů financí sazba migračního výpalného zvýšena na 9 miliard eur ročně.

Turecko včera zveřejnilo výhrůžku, že EU zaplaví migranty hned ze dvou směrů zároveň, pokud by Rada schválila protiturecké sankce. Turecký ministr pro evropské záležitosti a hlavní vyjednavač s EU Ömer Çelik (na obrázku 1) pohrozil jmenovitě Itálii a Maltě otevřením „druhé migrační fronty“ na jejich území, pokud by v Radě hlasovaly pro uvalení sankcí na Turecko. Podle Çelikova vyjádření citovaného řeckým webem el.gr je Turecko připraveno do obou zemí vyslat přes moře stovky tisíc migrantů z Afriky.

Na toto riziko obkličování EU Tureckem z více směrů a na potenciální hrozbu ovládnutí další migrační trasy Tureckem jsem v Evropském parlamentu upozorňoval hned po vojenském vstupu Turecka do libyjského konfliktu. V březnu 2020 vyslal turecký prezident Recep Erdogan expediční sbor turecké armády na pomoc džihádistům sdruženým v koalici Vlády národní shody (GNA), jejímž jménem na mezinárodní scéně hovoří samozvaný premiér Faís al-Sarrádž. Tito váleční zločinci ovládají západní část Libye okolo Tripolisu. Turecká armáda vstoupila do Libye po raketovém útoku na pozice Libyjské národní armády (LNA), jíž velí polní maršál Chalífa Haftar, kterého do funkce velitele ustanovil poslední legálně zvolený parlament sídlící v Tobruku. Ihned po tureckém raketovém útoku z fregat GNA zahájila ofenzivu, kterou ukončila krátké příměří vyjednané OSN.

V reakci na turecké soustavné porušování embarga OSN zakazující vývoz zbraní do Libye a na turecký vstup do libyjské války jsem v europarlamentu navrhoval, aby EU změnila přístup k této zemi. Ve svém vystoupení na plénu jsem navrhl uznat za jediného legitimního zástupce Libye Chalífu Haftara a poslední legálně zvolený parlament výměnou za závazek této skupiny úplně přerušit cesty migrantů přes Libyi do EU. Část zemí na čele s v současné době Evropské radě předsedající Německem však za legální vládu považuje skupinu předáků islamistických milicí označovanou jako GNA. Můj návrh na uzavření dohody s Haftarem o přerušení migračních tras byl odmítnut většinou probruselských poslanců.

Nyní se ukazuje, že moje tehdejší varování bylo zcela oprávněné. Naprosto přesně to dokládá výrok tureckého ministra, který na tiskové konferenci řekl, že „Evropská unie uvedla, že se již nemůže spoléhat na spolupráci Turecka při omezování migrace a uprchlických toků, pokud bude vůči Turecku ukládat sankce za jeho výzkumné činnosti ve východním Středomoří. Neměli by věřit, že mohou uvalit na Turecko sankce pro východní Středomoří a že s námi budou i nadále spolupracovat v jiných oblastech.“, řekl Çelik.

Podle el.gr začal Erdogan opět připravovat další migrační vlnu i proti Řecku. Do oblasti u pohraniční řeky Evros a na pobřeží, odkud je blízko k řeckým ostrovům, jsou tureckou armádou a policií opět z celé země sváženi migranti. Další zájemce o průnik do EU turecká armáda verbuje na své vojenské základně v Somálsku. Leteckou cestou je dopravuje do Turecka, kde jsou odesílání k řeckým hranicím.

Řecká vláda tomu však stejně jako na jaře nepřihlíží nečinně. Včera byly k hranicím vyslány vojenské a policejní posily vybavené obrněnou technikou. Armáda trvale udržuje ve vzduchu několik dronů vybavených přístroji pro noční vidění a termokamerami, které sledují pohyby na hranici. Řečtí vojáci navíc na hraních instalují tzv. zvukové zbraně (na obrázku 3). Jde o sadu reproduktorů, které vysílají do hraničního prostoru nesnesitelné vysokofrekvenční zvuky. Tato nesmrtící zbraň dokáže ve vytyčeném pásu u narušitelů způsobovat velmi bolestivé pocity, které mohou člověka až paralyzovat.

Průměrný počet slepic: 3.9 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Jistě znáte tu scénu z filmu Bílá paní, kde všichni oslavují nový most, který tam není a postupně brodí řeku až jeden na to chce upozornit a druhý ho napomíná 'Nekecej a plav'. Myslím, že se postrupně blížíme k podobnému stavu. Politik se nesmí setkat s Dalajlámou, nesmí jet na Taiwan (i když tam v podstatě neřekl tak nějak nic proti ničemu), nesmíme odstranit sochu, naše svoboda je stále hmatatelněji omezena. Jistě, nesmí se to dělat teatrálně, provokativně, s cílem někomu poškodit obchody nebo se zalíbit cizí mocnosti a nahrát jejím zájmům bez ohledu na důsledky pro vlastní zemi. Ale někde ta míra, kam až je rozumné mít ty záda ohnuté, a kde už je to s tím oportunismem přes čáru, být musí. Dnešní článek už je minimálně na té čáře a někteří diskutéři už povážlivě za ní.

Průměrný počet slepic: 1.5 (19 hlasů)

Nedráždit hada bosou nohou

To je docela rozumná zásada a uplatňuje se při vycházkách do přírody stejně dobře jako v politice.
https://neviditelnypes.lidovky.cz/cirkus/nedrazdit-hada-bosou-nohou.A18…

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

Leda se změnit v hada, či chameleona,....

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

Kadlasi, pokud budeme zemědělsky víceméně soběstační, budeme mít vlastní výrobu většiny spotřebního zboží, budeme schopni na svém území vyrábět běžné předměty denní potřeby od praček přes hodinky, budeme mít rozvinutý těžební průmysl, budeme mít energetiku závislou na domácích zdrojích a budeme prakticky všechny naše výrobky také exportovat, protože budou levné a pokud ne levné, tak alespoň kvalitní, pokud budeme mít armádu schopnou ubránit naše území třeba jako to umí ta izraelská nebo švýcarská, tak pak můžeme klidně odstraňovat sochy, klidně můžeme přepisovat dějiny, provokativně jezdit na Taiwan, můžeme se vysmát Merkelové i Bidenovi.  Pak budeme moci mít záda rovná, ba klidně i přehnaně přímá a můžeme si dovolit to, co je dnes výsadou pouze velmocí - určovat, co je pravda, co je svoboda a co je správné. 

V této chvíli jsme poněkud závislí na ruské ropě i ruském plynu, německých objednávkách, čínském spotřebním zboží a armádě NATO.  A dokud to tak bude, budeme mít vždycky ohnutá záda. Jen se bude tak nějak střídat, vůči komu je budeme ohýbat. 

Chceme-li mít záda rovná, vybudujme si nejprve funkční, nezávislou a robustní ekonomiku, už jen to nám ty záda slušně narovná samo. 

Průměrný počet slepic: 5 (27 hlasů)

citace z rozhovoru z kupreduduminulosti.cz

Mám pocit, že moderní západní společnost úplně rezignovala na prevenci. Říkám tomu ,navoněná bída´. Máme pravidelně zavšivené školy a nikdo to neřeší. Máme je dokonce stejně zavšivené jako školy na začátku století. Zodpovědnost systému byla přenesena na rodiče, kteří utrácejí velké peníze na prostředky proti vším. Ale řešení není v tom, že to přenesete na rodiče, ale že to řešíte systémově. A to není všechno. Na jedné straně tady máme velké tažení proti odmítačům očkování, a na druhé nám tady pobíhá půl milionu gastarbeitrů, o kterých nevíme lautr vůbec nic. Pracovní agentury, které je sem dovážejí, vůči nim nemají žádné povinnosti.“ Tato a další varování zazněla minulý týden z úst odborníka, farmaceuta Richarda Pflegera.

Richard Pfleger: Dnešní svět je divný a já tomu přestávám tak trochu rozumět. Dívám se na to skrze léky a nemoci, protože vidím spoustu nemocných lidí, vidím lidi umírat v přímém přenosu, protože vám prostě chodí pacienti, kteří postupně odcházejí. Nebo podle indikace vidíte, že prognóza je velmi špatná a tak dále. A pořád jsme v situaci, kdy máme velmi kvalitní, a dobré zdravotnictví.

Na druhé straně musíte říct ale i B, že v léčbě celé řady onemocnění jsme se téměř nikam neposunuli, a koronavirus do toho spadl jako memento, varování pro společnost jako takovou. A že cirkus, který tady byl, skutečně nesmyslný cirkus, kdy skrze republiku protékaly statisíce, miliony cizích lidí, a kdy největším hitem bylo něco sdílet, to znamená, že si sednete do auta, kde na volant před vámi sahalo dalších sto lidí, z toho si třetina nemyla ruce, když jdou na záchod. Byli tam drogoví uživatelé, někdo měl třeba vyloženě kožní onemocnění, a vy to přes volant sdílíte, a vůbec vám to nevadí, protože to je super moderní, rychlé. Ale takhle to asi ve společnosti už nemůže fungovat. Já bych stoprocentně nechtěl bydlet v pronajatém bytě v Madridu za mrzký peníz, kde se vystřídalo během měsíce dalších 200 lidí z celého světa. Jeden měl tuberu, další žloutenku, třetí se tam třeba vyčůrával, protože byl úchyl. Rozumíte?

Martina: Vidím to úplně plasticky.

Richard Pfleger: Nesmíte společnost vnímat tak, že se všichni chováme tak, jako vy, tedy zodpovědně, ale tak, že ve společnosti je celá řada lidí, kteří neodpovídají základním hygienickým normám. Čili chování naprosto tristní, vidíme to každý den, navíc se to začíná objevovat velmi často už i v běžné populaci. Za poslední roky narostl z mého pohledu počet starých lidí, kteří nezvládají péči o sebe jako takovou, a je to tristní pohled. Tristním pohledem také je, když ráno nastoupíte do tramvaje: na jedné straně jeden bezdomovec – otevřené bérce. Na druhé straně druhý. Tudíž nemáte jinou šanci, než být někde mezi. A nikdo to neřeší, bereme to jako standardní věc, že to tak prostě je. Ale takhle by to být nemělo. Společnost by se měla zastavit, měli bychom nějaké věci změnit, a pravidla, která jsou tady nastavena a vnímána jako obecná, bychom měli vyžadovat a měnit je.

To znamená, že by se měly změnit hygienické plány, měli by se zavést hygienické plány do škol a školek. Plány, které se teď implementují ve velkých výrobnách, třeba výrobců aut, by se měly dopilovat a vyžadovat celou dobu, protože to není otázka koronaviru, ale prevence do budoucnosti. Nechcete být v open space, kde je sto lidí, z toho jsou tři prokazatelně nemocní s respirační chorobou. A oni se prostě rozhodli, že půjdou do práce, protože nemohou zůstat doma a tak dále. Vlastně se stáváte zajatcem, obětí těchto tří lidí, kteří vás skutečně mohou nakazit, a chřipka, angína nebo cokoliv jiného, je velkým zásahem do organismu. To není tak, že dostanete antibiotika a odležíte to. To v žádném případě. I antibiotika mají vysoce specifický dopad na mikrobiální prostředí organismu, to znamená na imunologickou výkonnost a tak dále. Dneska vidíte, že se v tomto nic neděje, tyto věci se nikam neposouvají, a každému je to úplně jedno.
---------------

Richard Pfleger: Tohle je politická věc. Existuje spousta případů, kdy by země měly platit ostatním v rámci pandemií. Víte, největší problém s Čínou není Čína sama, ale západní svět, který do Číny převedl, co mohl. Čína je dnes jedním z největších výrobců farmaceutických surovin a intermediátů. Čína a Indie. To znamená, že jsme v Evropě závislí na produkci různých surovin, buď částečných, nebo úplných, konečných surovin, i léků. Jsou to samozřejmě strategické informace, ale předpokládá se, že tak 50 procent léčiv ze Spojených států pochází z Indie, která má státní program pro podporu farmaceutického průmyslu. Více než 70 procent různých látek, intermediátů pro farmaceutický průmysl pochází z Číny.

My na jedné straně chceme Čínu za něco trestat, a na druhé straně jsme takovýmto způsobem v mém oboru na těchto zemích závislí, protože jak Čína, Indie, Pákistán, Vietnam a další země investují do výroby léčiv pro celý svět. A ne jenom Indie a jihovýchodní Asie, ale Jižní a Střední Amerika. My samozřejmě máme v Evropě velké farmaceutické firmy – Německo, Švýcarsko, Francie, Itálie, Belgie nebo Holandsko. Na počet obyvatel jsou velcí producenti, ale z něčeho musí vyrábět.

Martina: Takže my jsme v podstatě možnost našeho evropského, ale i amerického léčení, dali do rukou Číně a Indii?

Richard Pfleger: Ano.

Martina: To asi není úplně strategické, že?

Richard Pfleger: To není strategické, stejně jako prodávat někomu českou vodu. Myslím, že celá řada politiků si to uvědomila, a domnívám se, že to v současné době nemá žádné řešení v tom smyslu, že bychom převáděli výroby do Evropy. Že by to znamenalo velké zvýšení nákladů a cen léků. Pravdou ale zůstává, že Číňani na nás mohou dělat klasický dlouhý nos, protože my si můžeme tak leda trhnout nohou, když to přeženu. A způsobili jsme si to opravdu sami. Jestliže nejsme v zemi, jako je Česká republika, schopni během měsíce zavést výroby roušek, což je otázka pro velmi schopného manažera a pár lidí, tak je něco špatně. Neměli jsme dezinfekci, za 3 dny jsme v lékárnách prodali veškeré dezinfekční zásoby. Nebyl alkohol, a když byl, tak 3x dražší. Nebyly suroviny, ze kterých se dezinfekce vyráběly, a které původně stály, plácnu 20 korun, ale pak 120 korun. Někdo na tom vydělává neuvěřitelné peníze, a teď nemluvím o korupci v státu, ale o klasických firmách, které dodávaly léky nebo suroviny. Ale je to prostě velká příležitost, a lidé by si neměli dělat iluze o tom, že svět je nějaká charita.

Svět není vůbec žádná charita, a o farmaceutickém průmyslu to platí trojnásobně. Pokud někdo bude držet v rámci léčby koronaviru licenci na výrobu čehokoliv, a bude to patentováno, tak na tom bude určitě vydělávat velké peníze. Možná se dohodne s určitými státy na nějakých speciálních podmínkách, pro některé země to bude se slevou, někdo to dostane třeba zadarmo. Ale i tak to bude velmi tvrdý byznys, kde jsou na konci peníze, dolary.

https://www.kupredudominulosti.cz/pfleger-richard-2d-lekari-by-meli-pov…

Průměrný počet slepic: 4.6 (19 hlasů)

Ono by to bylo velmi strategické, kdyby bylo cílem Evropě škodit.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

6 slepic, myslím si to samé.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Pane Vidlák.
Sice si to myslím také,abychom byly soběstační,jenže,to bychom museli nejdřív vypadnout z EU.
Víte sám moc dobře,že nám EU zakazuje navýšit zemědělskou produkci a uvažovat o nějaký vývoz,tak to vůbec ne.
Sám píšete,že než by Babiš podpořil naše zemědělce,tak raději dováží,řepku,maso ze zahraničí,tak by Vás mělo napadnout,že pro tuto soběstačnost,nemáme vhodné politiky.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

v 90tých letech se u nás zavřela spousta cukrovarů. Ani cukrové řepy se asi moc nepěstuje. Jak je možné, že cukr není o moc dražší než za reál. soc. ?

Průměrný počet slepic: 2.9 (8 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

rk.
Škoda že nesledujete psaní pana Vidláka.
Je to to samé,jako když nakupuje Babiš řepku z dovozu,než od naších zemědělců.
Některé státy nabízejí levnější cukr,dotovaný,,snad až závadný a merkety ho pak nabízejí levně.
Nemám cukr 30 let starý,abych porovnal kvalitu,ale co mělo stačila osladit lžička cukru,dnes musím dát dvě.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Pane zemědělče, starověký Řím měl zásobu potravin na jeden rok.
Nyní je 21. století. Na kolik dnů máme zásoby potravin my?
Kdo říkal, že nás Evropa uživí?
Proč půda nemá schopnost zadržet vodu?
Koupíme potraviny za dluhopisy?
Kdo učil zemědělce chovat se tržně?
Vy jste zemědělec?

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Kadlas (neověřeno)

Trvalý odkaz

a) Je to státní ústavní činitel č.2
b) Nebyla to !osobní! přátelská návštěva známých na Tchajwanu, ale svévolný politický akt o který stát (reprezentovaný regulerně a demokraticky zvolenou vládou) nestál.
c) Pokud o to vládnoucí politická garnitura stát zastupující nestála, je to jen egoistické vytváření politického PR.
Prohlásil, že kolegy v senátu neurazil a tím pádem jsem byl přesvědčen, že celý senát je podobného charakteru jako on.
d) Pokud si byl vědom budoucích hospodářských dopadů na stát, mohl to udělat z jediného důvodu. Aby přes to, co má sám na svědomí, mohla opozice v budoucnu napadnout vládu za její hospodářské neúspěchy.
e) Pokud se tak stane a poškodí pro osobní nebo stranické ambice stát, tj. všechny občanu státu(kterým skládá slib při vstupu do senátu), měl by být souzen a vyloučen z politického dění. Osobní náhrada není možná, takže strana, kterou v té době zastupoval by měla být odstřižena od jakýchkoliv podpůrných prostředků na politickou kampaň. I ta demokratůra by měla mít nějakou čáru za kterou se nedá jít!!
Omluvte mou naivitu!!

Průměrný počet slepic: 4.7 (17 hlasů)

In reply to by robertík (neověřeno)

Trvalý odkaz

(...) Kromě toho, že na sporné území vyrazil druhý nejvyšší ústavní činitel v zemi, významný signál může být právě i délka cesty.

Jak nám řeklo několik zdrojů dobře obeznámených s protokolem a diplomatickým plánováním zahraničních cest, není vůbec obvyklé, aby zahraniční cesta vrcholného politika trvala tak dlouho. Dokonce i když byl prezident Miloš Zeman na své historicky první návštěvě Číny v roce 2014, netrval jeho pobyt tak dlouho, přestože zavítal hned do několika obřích měst. (...)
http://www.novarepublika.cz/2020/09/prser-vystrcil-na-tchaj-wanu-pry-ro…

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

myslel jsem ze je to vtip nebo fake, ale mozna je to pravda

Nová pravidla: Nemáte homosexuály, ženy či menšiny? Zapomeňte na Oscara

Film musí splnit nejméně dva ze čtyř standardů, aby se mohl ucházet o Oscara za nejlepší film. První standard se soustředí na zastoupení na plátně a náměty. Film musí plnit nejméně jedno ze tří kritérií.

První kritérium – film musí mít nejméně jednoho herce v hlavní roli nebo významné vedlejší roli, jenž pochází z menšin (Asiaté, Hispánci, Afroameričané, původní Američané – indiáni –, osoby ze středního východu, severní Afriky, Havajci či osoby z pacifických ostrovů).

V celém hereckém souboru musí tvořit nejméně 30 % herců v menších rolích ženy, lidé z etnických menšin, LGBTQ+ komunita nebo lidé s kognitivním či fyzickým postižením nebo špatně slyšící a úplně neslyšící.

Další kritérium se týká příběhu, který se musí točit kolem žen, etnických menšin, LGBTQ+ komunity nebo lidí s kognitivním či fyzickým postižením nebo špatně slyšících a neslyšících.

LGBTQ+ režisér nebo producent
Další standard se týká celého štábu a vedení. Nejméně dva vedoucí pracovníci v tvůrčí funkci (například režisér, castingový režisér, hlavní kameraman, střihač nebo producent) musí být opět ženy nebo musí pocházet z etnické menšiny, LGBTQ+ komunity nebo musí jít o lidi s kognitivním či fyzickým postižením nebo špatně slyšící a neslyšící. Navíc alespoň jeden z nich musí být z následujících skupin: Asiaté, Hispánci, Afroameričané, původní Američané (indiáni), osoby ze středního východu, severní Afriky, Havajci či osoby z pacifických ostrovů. Celý štáb se navíc musí skládat z 30 % z příslušníků znevýhodněných menšin.

Další standard požaduje, aby studio platilo stážisty, kteří pocházejí z následujících skupin: ženy, etnické menšiny, LGBTQ+ komunita, lidé s kognitivním či fyzickým postižením nebo špatně slyšící a neslyšící.

https://www.novinky.cz/kultura/filmy-serialy/clanek/nova-pravidla-nemat…

https://www.oscars.org/news/academy-establishes-representation-and-incl…

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

Troška má šanci.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Mimochodem, všimli jste si, jak nepříjemně ta soška Oscara vypadá? Za tu by se nemuseli stydět tvůrci Dolfíkova kultu ve 3. říši. Ty odosobněné nadčlověčí rysy... Taky by z fleku mohla figurovat ve filmu Metropolis (1927).

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Je to soška rytíře ve stylu Art Deco. Je z roku 1929.

Art deco sochy jsou často takhle stylizovaný a působí trochu nepříjemně. Třeba chrliče na mrakodrapech.

Zatím bez slepic

Proto jsem uvedl ten film ze stejné doby s podobnou vizuální stylizací. Ale to nic nemění na tom, jak ta soška působí, nejen s ohledem na historii, ale i na odkazovaný článek. Kdyby neměl Áda problém s avantgardou jakou takovou, tak zrovna takováhle socha v nadživotní velikosti by se krásně vyjímala někde u řečnické tribuny v Norimberku.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Za 10 roků se jen lehce upraví složení menšin a to by bylo, aby se někdo z už dnes nejvykořisťovanější menšiny (křesťanský heterosexuální monogamní pracující bílý muž) v nějaké té významné pozici ve filmu neobjevil.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Nápad k nezaplacení.
Stačilo by vyjmenovat režiséra, producenta a pod., obsazení herců, stručně vypsat příběh a přidělit body: tak třeba černá jednonohá lesbická svobodná matka by platila za víc bodů, než kdyby byla jen heterosexuální.
Stačilo by sečíst body a film by se mohl ocenit, aniž by se musel točit.
Dovedete si představit, kolik by se ušetřilo?

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Hlavně, ať to nařízení mají jak dlouho jde jen.

Jde jen o to, aby si diváci navykli chodit na čínské filmy. To by bylo, aby ten filmový průmysl taky nepředali Číňanům na zlatém podnose.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

( příjemné, protože ta čůza bloncka, co si hraje na zdr sestru čerpala dovolenou)
a tam jsem pokecal s jedním "taky dědkem".
Probírali jsme živý, mrtvý, jak se to u pokecu dělá
Nadhodil u Navalenýho zajímavý pohled.

Navalenýho přece našli jak se kroutí na letadlovým hazlíku, že?
A co se chodí dělat na hajzlík?
Samozřejmě se vyprázdnit, upravit se, ale je ještě jeden důvod, z množiny možných.
- Doplnit si dávku -
Což sice moc nekoresponduje s blábolením o otráveným kelímku.
(Asi jako blábolení o tom jak Luki unesl tu praštěnou blondýnku)
Ale takový fakt, otvírá nové možnosti.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Musím se s Váma podělit o svůj dnešní zážitek.

Byla jsem si zaplavat na venkovním koupališti. Příjemná teplota vzduch i vody, modré nebe bez mráčku a málo lidí, takže jsem měla 50m plaveckou dráhu skoro jen pro sebe, prostě nádhera. Člověk na nějakou dobu zapomene na problémy a průsery "tam venku".
Myslím, že jsem poprvé v životě byla plavat na venkovním koupališti 9. září.

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

Maneca.
Tak se nám to babí léto vydařilo,když očekávané léto nebylo.
Věnujete se I.Davidovi a zemědělské tématice,tak k tomu ještě dodám,deštivé léto,deštivé žně a málokdo ví,že tím narostly náklady všem zemědělcům,snad o 30%,jak se s tím vyrovnají ještě nevím,ale bude to muset MZem. řešit.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Jednou jsem se chodil koupat na písečák ještě koncem září. Pořád bylo takhle nádherně jako dnes. Bude to už brzy 50 let ...

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Dobrý večer všem, probral jsem se z letního spánku, do kterého pravidelně upadám, ale hlásím, že jsem odpočinutý, optimistický, mladší a krásnější, bez ohledu na ty vichry blížící se zimy. Proto:
1, nemůže se mnou otřásti kauza Navalný (díky moc Vidláku), neb jak jistě víte má to pokračování, protože někdo vtrhnul dnes do jejich kanceláří a vypustil jim tam nějakou štiplavou látku. To už bylo moc i na naše media (ty hlavní), že to ani nerozšiřují mezi prostý lid, nebo to už je jak s tím novinářem z Ukrajiny co zemřel a pak se objevil......... Pouze přemýšlím, které že tajné služby je to práce, když jim do toho Doník hodil vidle tím, že řekl, že takovou zprávu (o novičoku) oni nemají....... Ano, už si z toho zase jenom můžeme dělat legraci, jak z kapitána Minaříka. Ach jo....
2, nemůže se mnou otřást vypálení tábora Moria - pouhá předzvěst útoku Erdogana na Evropu kvůli sankcím atd. Jej to bude švandy kopec, až si ČT bude muset vybrat, za koho se postaví, a jak vysvětlí prostému lidu, že státy NATO spolu válčí. Nu, ať se učí u soudruha Brežněva, když nám tupcům vysvětloval, proč mírumilovný SSSR zaútočil na Afganistán, že....
3, Dnes došlo k totálnímu zesměšnění toho trpaslíka z Vysočiny, co se jmenuje Vystrčil, ale lid mu přezdívá Zastrčil (škoda, že se nevěnuje alespoň této činnosti...). Tento gigant intelektuálna a Otec demokracie a svobody nám tuhle v televizi vysvětloval, že ten, kdo obchoduje s Čínou, tak nám vlastně bere kus svobody. A tento Veleduch české politiky nám také sdělil, že narovnává páteře, takž už je máme po jeho cestě na jeden ostrov zcela rovné a jsme nejkrásnější a nejsvobodnější na celém světě. Proto mu touto cestou žaluji na americké studio Disney, které raději svoji nejnovější čínskou pohádku napřed do Číny komunistické straně poslalo, aby je Čína mohla upozornit na chyby, které pak výše zmíněné studio opravilo a takto poslalo do světa. Očekávám proto, že předseda Vystrčil se objedná u amerického velvyslance a sdělí mu, že americké firmy hrbí páteř více než je zvykem a proto vyhlašujeme sankce na Myšáka Mickeye, protože takovýhle sluha čínských soudruhů u nás nemá co pohledávat.
4, O nových požadavcích na filmy, které vyhlásila Americká filmová akademie se zde už dnes kydalo. Co dodat. Čekám, že Rejžek zahájí hladovku a Kolář ostentativně spolu s Dienstbierem roztrhají svá ESTA víza do USA a spolu s Klusem prohlásí, že se Hollywood dostal do podobných vod, v jakých plul Československý film v době, kdy točili Partu brusiče Karhana. Máme se na co těšit! Konečně zase budeme moci chodit do kina a smát se a smát se. Jako když jsme chodili na ty filmy budovatelské.....
Hezký večer. IK

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

....pěkné, lehké, vzdušné, usměvavé.... díky :-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ste prostě hloupí.

Průměrný počet slepic: 1.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Ste čuráci. Na hovno. Hotové

Průměrný počet slepic: 1.4 (10 hlasů)

Jenom ty si letadlo...

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

22:24 - Sasin už je pod obraz ...

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)