Realita Babišovy moci

Autor
Štítky

Předevčírem proběhla na Kydech zajímavá debata ohledně moci i bezmoci našeho Veĺkého Bociána. Nakolik je jeho vina, že chytrá karanténa nefunguje, či nakolik za to může za dlouhá léta chronicky podfinancovaný systém a "systémová opatření" všech možných ministrů, náměstků i premiérů, kteří nám před několika leta s vážnou tváří vysvětlovali, že americké zdravotnictví je náš vzor. (Stejně jako americké školství) 

Možná to tak vypadalo jen pro mě, ale měl jsem pocit, že více diskutujících prostě Andrejovi dává ještě šanci. Že nějak chápou, že za těch pár let premiérování v naší demokratické době prostě nemohl napravit vše, co napáchali jeho předchůdci a ani k tomu neměl žádné speciální možnosti, protože o moc (i bezmoc) se dělí s jinými. Ti, kteří premiérovi nakládají viny nejen za to co udělal, ale i za to udělat mohl nebo měl, ale neudělal, těch bylo méně. 

Otázka jaký Andrej Babiš dopravdy je a ne jakého ho chceme mít, ta se mílovými kroky blíží svému rozuzlení. Zde na Kydech se k této otázce ještě vícekrát vrátíme, protože její zodpovězení v plné šíři by nám dalo obrázek o tom, jak si Andrej stojí u svých voličů a vlastně i u svých odpůrců. 

Já bych dnes toto téma vidlácky načnul na základě aktuálního dění. 

Za mě osobně říkám, že pro chytrou karanténu, což měl být hlavní triumf nad koronavirem, Andrej neudělal vůbec nic a je to jedna z důležitých cihel, která drží budovu jeho politického vlivu a preferencí. Do své stavby si jí zasadil sám. Sám chytrou karanténu propagoval, sám vysvětloval, jak to bude fungovat, ale nakonec se ukázalo, že to byla víc chiméra než skutečnost. 

Bude ho to mrzet, protože stejně tak on sám zatnul sekeru půl bilionu hlubokou. Jistě, máme tu krizi, máme tu koronavirus, naprosto chápu, proč to udělal. Ale nechápu, proč nevzal nějakých pár mrzkých miliard a nepostavil za ně (klidně i nefunkční) trasovací centrum plné počítačů se stovkami sedaček, aby dneska mohl tvrdit, že se snažil. Že to není dotažené do konce, ale mohlo být. Nebo že alespoň neposlal do sněmovny nějaký zákon o chytré karanténě, aby se teď mohl vymlouvat, jak mu to spojenci i nepřátelé smetli ze stolu. . Vlastně si ani nezkontroloval, jestli tu karanténu zařizuje jeho kinderministr zdravotnictví.

Teď na tom exceluje Hamáček, který před kamerami ukazuje akčnost svého ministerstva vnitra, které umí pomáhat, chránit, distribuovat, ba dokonce i obsazovat hygienické židle při trasování. V této konkrétní věci si náš premiér nakálel do vlastního hnízda slušnou hromadu. 

Jinak samozřejmě souhlasím s tím, že když se něco třicet let ničilo, tak se to bude třicet let napravovat a jeden Andrej tomu může dát pořádný impuls, ale nemůže to za tak krátkou dobu ani otočit ani zachránit. Není možné mu dávat vinu za zdravotnictví plné farmaceutického lobby, předražené a zároveň podfinancované plné soukromých zájmů a i naprostého nezájmu o pacienta. 

Ale koronavirus tu před rokem nebyl. Chytrou karanténu si vymyslel sám. Sám si ji zpropagoval, sám o ní mluvil a sám se chytil do své vlastní pasti. Na druhou stranu - už se vykecal i z jinačích průserů a často je ještě otočil ve svůj prospěch. 

Já bych ale rád nastolil ještě jinou otázku Andrejovy moci či bezmoci... 

Za tři týdny budou krajské volby. Kampaň je v plném proudu, bilbórdy jsou všude, letáky chodí do schránek, všichni slibují, všichni itrácejí obrovské peníze, aby byli vidět a slyšet. Všichni mají udělané průzkumy veřejného mínění, všichni mají svoje guru Máry a agentury Bison Rose, kteří jim dělají složité přehledy, kde mají své voliče a jak je oslovit. 

A teď do toho tisícovky případů koronaviru denně.... Sakra, komu by se chtělo k volbám? Důchodcům, kteří jsou ohroženou skupinou? Nebo zpovykaným mladým, kteří mají tak náladu na nějaké čekání ve frontě, aby učinil zadost epidemiologickým opatřením? O kolik bude nižší volební účast?

Nikdo to vlastně neví. Nikdo netuší, jak tento faktor ovlivní volby, ale všichni tuší, že prim budou hrát disciplinovaní voliči. Ti, kteří přijdou za každé situace. Takoví, jako mají komunisti (už podle mě nemají), nebo jaké mají lidovci. A možná mladý Klaus nebo Okamura, kteří mají zmáknuté přímé oslovování voličů, ti by mohli někoho zmobilizovat.

ČSSD ale moc skalních voličů nemá. Stejně tak je nemá ANO.  Nebudou v těchto volbách biti? Vlastně možná neprávem, protože za normálních okolností by slušně uspěli. Hejtmanské posty by mohli obsadit skoro zadarmo jiní. Všechny průzkumy, všechno cílení v kampaních, všechny snahy tentokrát nikam nevedou a nikdo nedokáže předpovědět, jak to dopadne. 

Má Andrej alespoň tolik moci, aby v souladu s ČSSD (a možná i ODS a Pirátů) nějak ty volby odložil? Aby vytáhli nějakou tu obezličku a pomocí vyhlášení výjimečného stavu či tak něco ty volby odsunuli? Argumenty mít zřejmě bude. Před volbami by podle Masterových predikcí mělo každý den přibývat tři až čtyři tisíce nakažených.  Bude si an něco podobného moci troufnout? 

Je pro Andreje reálné, aby navzdory opozičnímu řevu a navzdory mediálním splaškometům prostě zatáhl za brzdu? Jemu by se to zřejmě vyplatilo, protože má dost peněz na sto takových kampaní. Ale může si to dovolit tváří v tvář pisálkům a opozici?  Myslím, že veřejnost by mu odložení "dalších zbytečných voleb pro stranické papaláše" klidně prominula. 

Nebo je chladnokrevný a má spočítáno, že volby dopadnou (pro něj) dobře i navzdory nízké volební účasti a tak může dělat frajera, že demokracii bude učiněno zadost navzdory čínským breberkám? 

Následující tři týdny pro mě budou zajímavou ukázkou babišových možností a reality jeho moci a vlivu. Pokud volby odloží, budu si myslet, že má situaci pevně v rukou, umí pořád ještě kalkulovat a zůstává realista, který umí dát na váhu plusy a mínusy a za relativně nízkou cenu mediálního řevu uhraje budoucí volební výhru. 

 Pokud volby neodloží, ale hladce je vyhraje, budu si myslet, že stále má dobré poradce, umí si mezi svými spolupracovníky vybrat a ví víc než my. Má ty poradce tak kvalitní, že dokázali správně odhadnout, jak to dopadne i přes koronavirus. Možná to bude hazard, ale pokud mu to vyjde, bude to jedno. 

Pokud ale volby prohraje, budu si myslet, že jsem byl svědkem babišova vrcholu a jeho autíčko moci to začíná nabírat směrem dolů. A podobně to uvidím, pokud budeme svědky nějakého pelmelu pokusů o oddálení voleb, který neprojde, nebo bude stažen tváří v tvář opozičnímu řevu či křiku novinářů. Toto pro mě budou důvody si myslet, že Andrejko už dál ani neporoste, ani nepřesvědčí víc voličů, že je tím pravým. 

Jak to vidíte vy? Budou volby v řádném termínu? Bude v nich hrát koronavirus největší roli? Pomohou Babišovi? Nebo mu naopak uškodí? 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (46 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Babiš je v prvé řadě tlučhuba.
Jak už se proslýchá z té slevy na dani,asi nebude nic.
To přidání důchodcům,to je také ve hvězdách a kolik podobných slibů už bylo.
Měl by se chlubit,až něco udělá,ale něco slibovat a pak to neprojde,to mu také uškodí.
Jak jsem napsal včera,účast u voleb může být hodně nízká,co volby znehodnotí a výsledek těžko odhadnout.

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Znáte někoho lepšího?

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

In reply to by Josef (neověřeno)

Trvalý odkaz

Josef.
Ekonomů je dost,hlavně aby nebyl závislý na svém podnikání,co je na první příčce jeho činnosti.
Třeba Kechlibar.
Jenže o ministrech rozhodují kloboučníci.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

radeji bych bral narodohospodare.
Mame nekoho takoveho?

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vy chcete blogera do čela státu?

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by Narcis (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ti nejlepší z nás si usilovně přejou, aby se ruským prezidentem stal bloger Navalnyj.
V Bělorusku ty krásný duše podporujou ženskou, jejíž hlavní zásluha je že je manželkou blogera.

Co by amíci dali za to, kdyby v jejich volbách kandidoval nějaký normální bloger.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

Budeme hlasovat

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

je to vystudovanej právník a finančník, do r. 2005 ho živili rodiče (údajně drobní kapitalisté - vlastní nějakou košíkářskou fabriku u Moskvy) jako student a poté, co konečně dokončil předlouhá studia, se od r. 2008 do r. 2010 živil jako "investor" (měl docela zajímavé portfolio - Rosneft, Gazprom, Gazprom Neft, Lukoil, Surgutneftegaz; určitě je úplná náhoda, že v podnicích řádili Jelcinovi oligarchové, údajně pronásledovaní Putinem).
V r. 2010 patrně kdosi začal jevit zájem o jeho "investice", protože se náhle stal "aktivistou" a "blogerem".

Asi mu ty "investice" vynesly dost na to, aby si mohl pořídit vlastní rozsáhlý štáb vč. týmu právníků, provozovat kanceláře po celém Rusku a imrvére trdlovat létadly z místa na místo. Nebo že by tak sypalo "blogerství"?
To je jedna možnost - krajně pravdě nepodobná.
Druhá možnost - značně pravděpodobnější - je, že ho platí dílem "persekuovaní" oligarchové a dílem zahraniční tajné služby.
I tak stihl nasekat 20 mio rublů (300 000 dolarů) dluhů, které jejich momentální držitel začal vymáhat. Vzápětí následovala dlužníkova "otrava prošlyčokem" a jeho překotný úprk do Berlína. Určitě jen shoda náhod.

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)

Za krádež dřeva Kirovlesu, to se kácel les, aby ustoupil nové dálnici.
Celé znění rozsudku lze nalézt na Yandex.ru

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

Pane Občan,
Jsou jiné zvěsti o otravě Navalného,že ho doprovázela jistá dáma,které po převozu do Německa,rychle vycestovala do Anglie.
Je skutečně podezření,že v tom má prsty MI6,jenže to nebude novičok,ale nějaká jiná neznámá látka,novičok by Rusi zjistili,ale tuto novou látku nezjistili,proto i ten rychlý převoz do Německa,aby nikdo tu novou látku nezjistil,co by pak vážně ukázalo na Angličany.Takže bych i ten koronavirus připsal Angličanům,toto nemá nic společného se sezonní chřipkou a aby onemocněla celá planeta,tak to už vůbec ne,jen přijít na to,jak se to šíří po státech,když se to přenese i dotykem,že ani rouška nepomáhá.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

In reply to by Narcis (neověřeno)

Trvalý odkaz

Narcis.
I ten národohospodář,ekonom se musí nějak zviditelnit,prodat své znalosti,oslovit veřejnost.

Zatím bez slepic

In reply to by Josef (neověřeno)

Trvalý odkaz

Například jedna holka odvedle, ale to mě napadlo jen po velmi kratičké úvaze. Určitě bych znal mnoho jiných, a to ještě lepších.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Babiše.
V první řadě je tlučhuba a umí mimořádně dobře prodat to, co neudělal.
Z druhé strany dobře ví, že ho drží právě to přidávání důchodcům a státním zaměstnancům. A pokud něco nesplní, do dalších voleb na to lidi zapomenou.
Jinak pokud myslíte slevu na dani pro fyzické osoby z titulu zrušení superhrubého nesmyslu - Kalouskova dítěte, nevidím důvod, proč je kolem toho takový kravál. Ta nejjednodušší věc je procentuální nastavení odvodů tak, aby byla drtivá většina lidí na nule. Neboli měl by to zvládnout absolvent ZŠ, který umí, resp. měl by umět počítat procenta, neboli přímou úměru.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

Babiš je tlučhuba a umí mimořádně dobře prodat to, co neudělal. Ale to je vysoký manažerský post v každé velké firmě. Každý vysoce postavený manažer se chlubí prací svých podřízených (tam aspoň může tvrdit, že je motivuje), nebo si přivlastní nápady a práci někoho jiného. Důležité je, kdo se o zásluhy přihlásí první. O neúspěch se nehlásí nikdo, ten hodí na toho dole ve smyslu : "Ten přitroublý untermensch z postsocialistické země to zase podělal, protože o skutečném fungování trhu nemá páru ani po 30 letech."
A Babiš se ve vysokém managementu pohybuje hodně dlouho, proto má dostatečnou průpravu na práci politika a proto se ze všeho dokáže vykecat. Dělal to už dávno před vstupem do politiky a déle než většina dnešních politiků.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Som pán čistý.
Babiš v rozhovoru: Jsem velmi morální. Nelžu ani nekradu, moc nepiju a nemám milenku
ČTK
8. 9. 2020 11:14

Průměrný počet slepic: 2.6 (10 hlasů)

Další adorace elfe-referente?

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

jako Babiš v politice průpravu z vysokého menežmentu? Sem s ním! Bohužel nevím o žádném. Tedy něco žvanil Fiala, prý řídil VŠ se 4.000 zaměstnanci. Myslel Masarykovu univerzitu, jako rektor. Tak to jó Fiala, tak to jó.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

Akademický svět, ve kterém žil profesor Petr Fiala, politika na premiérskou sesli nepřipraví. Zato jej vybaví schopností zákeřnosti a zákulisními boji, vyjadřováním se v náznacích,politicky korektně natolik, že mu nikdo nerozumí. A my nepotřebujeme jen hajzla, co sejme jiné hajzly, ale někoho normálního, kdo bude myslet na své voliče. Což při nebývalé koncentraci narcismu u politiků působí jen jako zbožné přání. Babiš nepůsobí tak uměle jako šedivé produkty kompromisů uvnitř stranického sekretariátu. Stranické sekretariáty vždy vyberou do čela dokonale zapomenutelné politiky. Týká se to ČSSD, ODS, TOP09, KDU-ČSL - všech stran s politikou stranických sekretariátů. Proto taky prohrávají a nepřitáhnou jiné než předem přesvědčené voliče.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

díky svému politickému aktivismu. To byla a patrně stále lest bývalých nomenklaturních kádrů na vysokých školách. O tom, kdo mohl absolvovat vědeckou přípravu a kdo mohl být zaměstnán na vysoké škole rozhodovaly stranické výbory, nikdo jiný. Takže v roce 1989 bylo, highly likely, na vysokých školách 96% pedagogů členy KSČ. Po sameťáku, aby si zajistili přežití, si vždy našli nějaký fíkový list, nějakého politického aktivistu, kterého použili jako bílého koně a vystrčili na děkanský či rektorský post. To byl případ Zlatušky i Fialy.

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)

Jestli o přijetí do vědecké přípravy a zaměstnání na VŠ rozhodovaly stranické výbory bych neřekl, ale určitě na to vliv měly. Ovšem pokud byl někdo opravdu a skutečně dobrý, neměl problém - to se někteří spíše průměrní/nepřijatí cítili zneuznaní a po plyšáku to svalovali na politickou diskriminaci. Vědecká příprava (její absolventi získali titul kandidát věd, CSc.) byla podle mne výrazně náročnější nežli dnešní doktorské studium. Zlatuška vystudoval exaktní obor a nepotřeboval si zajišťovat přežití, ovšem Fiala je jiný případ, podle mne je to politruk jak vyšitý, jen do demokabátu přioděný "Dlouholetý předseda moravského zemského výboru české sekce Panevropské unie (Paneuropa-Union Böhmen und Mähren), od roku 1990 se podílel na založení oboru politologie, úzce spolupracoval s významnými osobnostmi československého exilu atd.".
https://cs.wikipedia.org/wiki/Petr_Fiala

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

....Drahoš, který považoval za klad absenci politických zkušeností. Určitě nějaké získá od Vystrčila. Ale on měl vlastně nejvyšší ambice. Tam stačí předat Hrad us ochrance a všechno řádně odkejvat Velkému bratrovi, který už udělá ostatní. Pokud by to hrozilo, půjdu k jakýmkoliv volbám i v pécháčku.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Problém je v tom, že se jednak chceme mít stále lépe a lépe, a v tom, že vzorem jsou nám(čest výjimkám) v tom " lépe" různí zloději a šejdíři (čest výjimkám).

Furt budem odečítat od daní...až nakonec už nebude co.
Pak znovu nastane ta věc, že nás převezme jiný stát. A ti, co se chtěli mít lépe, budou se mít daleko hůře. Zloději a šejdíři se samozřejmě budou mít mnohem lépe.

Věřme , že to nenastane, v té dnešní bídě by pak asi nejlepší kombinací byli komouši, exkomouši (Babiš) a prakomouši (Křesťanské strany), lízlé tak trochu saloními fašouny (doplň si každý sám). Tak nějak prostě ohlídat si aspoň parametry, když už podstatné změny k lepšímu nenastanou vůbec.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

"Pak znovu nastane ta věc, že nás převezme jiný stát. A ti, co se chtěli mít lépe, budou se mít daleko hůře. Zloději a šejdíři se samozřejmě budou mít mnohem lépe." Nicméně nás stále budou titíž lidé ujišťovat, že je to vlastně dobře, protože my si vládnout nedokážeme a jako stát jsme vždycky byli historický omyl, a teď se konečně máme lépe a definitivně se můžeme rozpustit ve větším, naprosto dokonalém celku. Jen mi stále uniká, proč se tato individua, která takto sama objektivně přiznávají, že nejsou schopna řídit a vést tuto společnost, tak usilovně derou stále znovu a znovu k moci.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Volby v řádném termínu.
Pro opozici je všechno špatně, odložením voleb by to bylo ještě horší, Babiš se bojí, chytračí, v řádném termínu by prohrál.
To může voliče nahlodat.
Babiš nemusí vymýšlet volební slogany, pouze provede rekapitulaci událostí, co dělal on, co dělala opozice.
Opozice dlouho mlčela, pak pouze všechno negovala.
Co udělal, či neudělal, bylo špatně.
Voličům je to třeba zopakovat v časové ose, protože v mediálním chaosu to může být překrouceno.
ČSSD proti Babišovi nepůjde, protože je jediný reálný koaliční partner.

Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)

ad "ČSSD proti Babišovi nepůjde, protože je jediný reálný koaliční partner."

Půjde. A dá se dohromady s "demokratickou opozicí."

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

In reply to by lujjza (neověřeno)

Trvalý odkaz

Takovou neznám

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Ve stejné situaci je celá Evropa (na USA kašlu, protože ony na Evropu také kašlou a mají zcela u zadele důsledky jejich "demokratizačních" aktivit). Celá Evropa stojí před dilematem "Zavírat, či nezavírat? Omezovat, či neomezovat?". A čeká na signály od výrobních, dopravních a dalších lobby.
V podnikatelských a lobbyistických ústřednách teď jedou kalkulačky na plné pecky a propočítávají se pravděpodobnosti a možnosti. Lobby sebou musejí hodit, bo počty nakažených rostou raketově všude a poklusem se blíží podzimní "rýmičky" a "chřipečky".
Takže všechny vlády vč. Brusele zatím usilovně mlčí a zoufale čekají na výsledky kalkulací lobbyistů, podle nichž teprve budou činit opatření. Osobně se domnívám, že tentokrát půjde o bezzubá doporučení a max. lokální pidikaranténky, neomezující korporace a kartely. Na zdraví "lidu" bude v této vlně kakinkat Bílej tesák, bo ekonomika first.
S čímž by měli počítat i "chřipečkáři" a další zpochybňovači. Také by měli počítat s tím, že na rozdíl od šmuclerovitých a pirkovitých na ně případná lůžka na plicních JIPkách a ARO NEzbudou. Líbodémo má jasně stanovené priority a mezi ty "lid" nepatří.

Od výsledků kalkulací lobbyistů se v ČR bude odvíjet i možnost odložení voleb. Pokud zájmy lobby zavelí "Neuzavírat a neomezovat!", volby budou, i kdyby měli všichni návštěvníci volebních místností a členové volebních komisí pochcípat. Takže na 99% volby budou.

Babiš má špatné poradce, protože termín voleb byl načasován úplně nešťastně.
Buď měly být v září, nebo až v únoru. Teď je ještě relativní klid a v únoru už by zase bylo jasné, co a jak s "lidem" zamýšlí opozice a média.
Volby asi Babiš ještě vyhraje. Celkově. Ale v jednotlivých krajích a senátních okrscích nevyhraje všude a tam, kde v krajích vyhraje, bude mnohem víc závislý na koalicích; i velmi nesourodých. A s vysokou pravděpodobností, blížící se jistotě, bude muset již teď hledat náhradu za ČSSD. Možná bude donucen přepřáhnout ještě před řádnými volbami do PS PČR (osobně se mu divím, že to ještě neudělal, bo ČSSD je všechno jiné než koaliční PARTNER. Chovají se stejně podrazácky jako svého času KDU-ČSL).

Tož tak...

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)

Kalkulačky nejsou potřeba, firmy už další odstávky výroby neunesou. Už ta jarní byla dost hluboký zásah do firemních financí. Takže nezavírat, nebo se ekonomika kompletně zastaví a bude velký krach. Řetězový, následovaný inflací, měnou, nezaměstnaností - Černý pátek 1929 by byl proti tomu slabší odvar. Nezavírat.

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Když většina zaměstnanců onemocní - jedno zda školy, fabriky, dolu, pečováku, kliniky - tak se provoz prostě a jednoduše zavře, bo nejsou žádné personální rezervy a jen zcela minimální zastupitelnost.
Leda by chodili do háku nemocní nebo infekční a roznášeli nemoc (jakoukoli) ve velkém. To už jsme tu měli v podobě "karenční doby" (když ji Kybersadista prosazoval, "zapomněl" sdělit, že na západ od nás mají ty tři dny placené 100% náhradou mzdy a PAK teprve následuje neschopenka, hradící 60-100% mzdy; ne žebračenka, jako v ČR).

Takže věřte, že kalkulačky jedou naplno a jednotlivá odvětví vymýšlejí, co unesou a co už ne. Dobře ví, že když nevymyslí nouzový provoz, lehnou dominem. Ekonomická krize už je, jen se o ní raději moc nepíše.
Jenže ono stačí se podívat na jančení bank a růst cen základních životních potřeb...

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

Jestli firmy budou zavírat samy kvůli množství nemocných, bude to jejich rozhodnutí, a mohou je krátkodobě ustát. Plošné uzavření pošle do karantény zdravé i nemocné, firmy už to neustojí. Hodně jich zkrachuje i tak, ale proč k tomu přidávat další nálož?

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

V Rusku přibylo za posledních 24 hodin dalších 5488 případů nákazy koronavirem, čímž se celkový počet infekcí od začátku epidemie zvýšil na 1 057 362.
Opět rekordní čísla. V pátek se potvrdil covid u 1447 lidí ...www.lidovky.cz

Průměrný počet slepic: 2.8 (9 hlasů)

Wtf?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Španělsko 4700, Francie 9500, UK 3500, Ukrajina 3400.
Mrňavej Izrael jede už tejden průměrně 2500 nových nákaz denně.

Takže vo co gou, Nazdárku?

V Indii nad nákazou ztrácejí kontrolu a v Brazílii se ji ani nepokusili získat. Podle toho to tam vypadá a počty nemocných a mrtvých stále rostou. USA dtto. Indie a Brazílie ještě budou VELKEJ průser.

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

To je jen další z řady elfů-referentů. Nějak se nam tu pomnožili...

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

má denní přírustky kolem 5 tisíc už nejméně měsíc. Vzhledem k tomu, že Rusko má 14x více obyvatel, než ČR je to dost málo. Navíc mají lineární, nikoliv exponenciální růst. A to je to podstatné.
Koronáč kosí i jiné světadíly, ale to je snad známo, nebo ne? Nejvíce je zasažena Latinská Amerika, Střední Východ a některé africké státy. Samozřejmě, pokud pominu světového lídra - Spojené státy.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

V čem není AB solidním partnerem ?
AB se podrazácky nechová ?

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

se vždycky chovala podrazácky.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Jako každá nová skutečnost i Babiš byl nový, s novým přístupem, nebo spíš s novou rétorikou o novém přístupu. Jednou začne být nové starým a začnou se víc a víc projevovat neduhy nových slov o novém přístupu.
Dělá obvyklou politiku slibů, tedy lží. Jelikož lež má krátké nohy, jeho dny se začínají sčítat, neb začíná dělat chyby.

Za sebe. Moc mu přeji aby vyhrál drtivě jak krajské, pak pozdější parlamentní volby. Jeho vítězství by znamenalo, že se do parlamentu nedostanou politické mrtvoly, což u nich může vyvolat obnovu "kádrů", čímž vzniká naděje, že se přece jen objeví alternativa k Babišovi.
Já se tak nějak rozhodl, že se již voleb nebudu účastnit. Ono to beze mne půjde stejně jak se mno, jen bych měl špatný pocit, že můj hlas se opět propadl do stoupy blbostí a blboňům (že Sasine)!

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

Proč má úplně jiné složení, než sněmovna ?

Protože lidé volby do senátu ignorují ! Mají tedy o jednoho ignoranta víc. Gratuluji !

Dokud nebude v Ústavě ustanovení o neplatnosti voleb pro nízkou účast, dejme tomu, pro účast nižší, než 30 %, dokud by měl odpovědný člověk k volbám chodit
Nákazy se bát nemusíme, roušky které vás ochrání na 99 %, nejsou drahé.

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

... neúčast jednoduše zpoplatnit. Tedy ne jako pokutu, ale vyúčtování zbytečné investice státu za organizaci voleb, tisk volebních lístků, jejich distribuci atd. Nic dramaticky vysokého, ale snadno vymahatelného. Určitě by to šlo navléct tak, aby se nebylo možné odvolávat na Listinu či Ústavu ČR. Protože vyjádření vůle nevolit nespočívá nutně v neúčasti u voleb, ale například ve vhození prázdné obálky do urny. Neúčast u voleb by se dala chápat jako neplnění jedné ze základních občanských povinností daných ústavou. Pokud chce občan požívat svých práv, musí na oplátku vůči státu plnit i jisté povinnosti. Tohle povědomí podle mě značné části lidí chybí.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

Některé státy (15) mají nevymáhanou povinnou účast.
Některé (11) mají vymáhanou povinnou účast, tedy pokutu za neúčast.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Povinn%C3%A1_volebn%C3%AD_%C3%BA%C4%8Dast

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Si upad na hlavu, povinně volit šmejdy. Blboni musej volit svoje potřeby, jen tupani volej šmejdy a chtěj aby to bylo po-vinný. A co takhle povinné nášivky blboň na oblečení.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

Tedy např. Aristotela považuje jistý Sasin za blba.
Proč ne, dneska si může každý psát co chce, že....

No vy jste dnes ráno si zvolil správnou potřebu ?
Tak proč to nezopakovat i večer, že ?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Žádná alternativa plná nových nadějí se neobjeví. Nic takového se nemůže zrodit zničehonic a opravdu jsem si nevšiml, že by existovala někde byť jen na komunální úrovni ona "drobná práce politická", z níž se rodí skutečně velké věci. Takže jediné, co se objeví, bude další US, VV, Čtyřkoalice, Zelení, TOP09, Piráti, tedy médii uměle vyhypované strany, jejichž skutečným účelem je pouhá "kanalizace" rozhodující části hlasů nespokojených voličů. Až poněkud vyčpí Piráti, objeví se tu "noví spasitelé", mladí, dynamičtí, plní energie a hlavně úplně nezatížení tím předchozím, které údajně řádně vymetou. Jak jinak. Jen je pokaždé trochu smůla, že se jedná pouze o zdánlivě nově vypadající nátěr starého nevěstince.

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

Na obraze ve dne, po chodbách o půlnoci.

Hoďte to někomu koho OSOBNĚ dobře znáte a věřite mu. Až nás budou takových tak asi....osmkrát tři děleno stem to celé na druhou krát logaritmus osmi minus odmocnina z téhož...no asi tak tolik, co zvolilo si za svého vrcholného zástupce Vystrčila ....tak pak s tím...zas nic neudělají.
Žádný hlas žádné části lidu není neplatný, to jen otrokáři si tak usmysleli, že tomu tak bude. Nic víc.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Přesně tak, Věštče. Ulhaní lháři mají krátké nohy...

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

pořád koumám, co znamená to c.. ve Vašem pojmenování - že by sprosté italské slovo? Ale ted k Vašemu závěru k volbám nejít - to je ta chyba, kterou dělá moc lidí - strany mají svoje voličské jádro a když spousta lidí řekne- k volbám nejdu - pak hlasy těch, co vždy jdou a vždy stejně volí - dostanou docela jinou váhu a máte tam pořád ty stejné "ksichty" a pořád vládne bratrstvo kočičí pracky. Na druhé straně - stejně vždy vládne spolčení oligarchů, kdo se jim chce trochu vymykat, toho usměrní těmi či oněmi způsoby - nic moc se nemění, ale jak vidíte, u Babiše se trochu změnilo a proto ho divoce nenávidí a Babiš kličkuje co se dá /obdobně v USA Trump/. Přesto - vždyť jsme tak cinkali a volali "svobodné volby" - vzpomínáte v 89? Já k volbám chodím vždy, sice se často velmi zklamu, ale to mne neodradí - je jedno, jestli hlas propadne tím, že ho dám malý straně a nebo tím, že k volbám nejdu. Už nespekuluju tak jako dřív - "volila bych tyhle, ale asi se nedostanou /to je výsledek těch zfalšovaných volebních průzkumů/, tak to raději dám těm s nadějí dostat se", to už nedělám. Já se za svoji volbu nestydím, volím Okamuru a budu ho volit,ať ho očerňujou jak chtějí.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jo. Na tom, jak vypadá senát, je to jasně patrné. Před 89 jsem volil komunisty. Trochu s nechutí. Potom jsem k volbám dlouho nechodil. Teď volím zase komunisty. A zase mě to trochu štve ...

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

Ten svůj úpadek osobnosti.
Protože NIKDY jsi tady nemohl volit " komunisty", maximálně jsi volil členy a členky KSČ a jejích agentur.
A nebude tě to štvát vůbec, Same.

Průměrný počet slepic: 2.8 (4 hlasů)

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

Prostě napiš : Volte Okamuru !
A je to. Nač ty ciráty (co to vlastně je ?).

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)