Realita Babišovy moci

Autor
Štítky

Předevčírem proběhla na Kydech zajímavá debata ohledně moci i bezmoci našeho Veĺkého Bociána. Nakolik je jeho vina, že chytrá karanténa nefunguje, či nakolik za to může za dlouhá léta chronicky podfinancovaný systém a "systémová opatření" všech možných ministrů, náměstků i premiérů, kteří nám před několika leta s vážnou tváří vysvětlovali, že americké zdravotnictví je náš vzor. (Stejně jako americké školství) 

Možná to tak vypadalo jen pro mě, ale měl jsem pocit, že více diskutujících prostě Andrejovi dává ještě šanci. Že nějak chápou, že za těch pár let premiérování v naší demokratické době prostě nemohl napravit vše, co napáchali jeho předchůdci a ani k tomu neměl žádné speciální možnosti, protože o moc (i bezmoc) se dělí s jinými. Ti, kteří premiérovi nakládají viny nejen za to co udělal, ale i za to udělat mohl nebo měl, ale neudělal, těch bylo méně. 

Otázka jaký Andrej Babiš dopravdy je a ne jakého ho chceme mít, ta se mílovými kroky blíží svému rozuzlení. Zde na Kydech se k této otázce ještě vícekrát vrátíme, protože její zodpovězení v plné šíři by nám dalo obrázek o tom, jak si Andrej stojí u svých voličů a vlastně i u svých odpůrců. 

Já bych dnes toto téma vidlácky načnul na základě aktuálního dění. 

Za mě osobně říkám, že pro chytrou karanténu, což měl být hlavní triumf nad koronavirem, Andrej neudělal vůbec nic a je to jedna z důležitých cihel, která drží budovu jeho politického vlivu a preferencí. Do své stavby si jí zasadil sám. Sám chytrou karanténu propagoval, sám vysvětloval, jak to bude fungovat, ale nakonec se ukázalo, že to byla víc chiméra než skutečnost. 

Bude ho to mrzet, protože stejně tak on sám zatnul sekeru půl bilionu hlubokou. Jistě, máme tu krizi, máme tu koronavirus, naprosto chápu, proč to udělal. Ale nechápu, proč nevzal nějakých pár mrzkých miliard a nepostavil za ně (klidně i nefunkční) trasovací centrum plné počítačů se stovkami sedaček, aby dneska mohl tvrdit, že se snažil. Že to není dotažené do konce, ale mohlo být. Nebo že alespoň neposlal do sněmovny nějaký zákon o chytré karanténě, aby se teď mohl vymlouvat, jak mu to spojenci i nepřátelé smetli ze stolu. . Vlastně si ani nezkontroloval, jestli tu karanténu zařizuje jeho kinderministr zdravotnictví.

Teď na tom exceluje Hamáček, který před kamerami ukazuje akčnost svého ministerstva vnitra, které umí pomáhat, chránit, distribuovat, ba dokonce i obsazovat hygienické židle při trasování. V této konkrétní věci si náš premiér nakálel do vlastního hnízda slušnou hromadu. 

Jinak samozřejmě souhlasím s tím, že když se něco třicet let ničilo, tak se to bude třicet let napravovat a jeden Andrej tomu může dát pořádný impuls, ale nemůže to za tak krátkou dobu ani otočit ani zachránit. Není možné mu dávat vinu za zdravotnictví plné farmaceutického lobby, předražené a zároveň podfinancované plné soukromých zájmů a i naprostého nezájmu o pacienta. 

Ale koronavirus tu před rokem nebyl. Chytrou karanténu si vymyslel sám. Sám si ji zpropagoval, sám o ní mluvil a sám se chytil do své vlastní pasti. Na druhou stranu - už se vykecal i z jinačích průserů a často je ještě otočil ve svůj prospěch. 

Já bych ale rád nastolil ještě jinou otázku Andrejovy moci či bezmoci... 

Za tři týdny budou krajské volby. Kampaň je v plném proudu, bilbórdy jsou všude, letáky chodí do schránek, všichni slibují, všichni itrácejí obrovské peníze, aby byli vidět a slyšet. Všichni mají udělané průzkumy veřejného mínění, všichni mají svoje guru Máry a agentury Bison Rose, kteří jim dělají složité přehledy, kde mají své voliče a jak je oslovit. 

A teď do toho tisícovky případů koronaviru denně.... Sakra, komu by se chtělo k volbám? Důchodcům, kteří jsou ohroženou skupinou? Nebo zpovykaným mladým, kteří mají tak náladu na nějaké čekání ve frontě, aby učinil zadost epidemiologickým opatřením? O kolik bude nižší volební účast?

Nikdo to vlastně neví. Nikdo netuší, jak tento faktor ovlivní volby, ale všichni tuší, že prim budou hrát disciplinovaní voliči. Ti, kteří přijdou za každé situace. Takoví, jako mají komunisti (už podle mě nemají), nebo jaké mají lidovci. A možná mladý Klaus nebo Okamura, kteří mají zmáknuté přímé oslovování voličů, ti by mohli někoho zmobilizovat.

ČSSD ale moc skalních voličů nemá. Stejně tak je nemá ANO.  Nebudou v těchto volbách biti? Vlastně možná neprávem, protože za normálních okolností by slušně uspěli. Hejtmanské posty by mohli obsadit skoro zadarmo jiní. Všechny průzkumy, všechno cílení v kampaních, všechny snahy tentokrát nikam nevedou a nikdo nedokáže předpovědět, jak to dopadne. 

Má Andrej alespoň tolik moci, aby v souladu s ČSSD (a možná i ODS a Pirátů) nějak ty volby odložil? Aby vytáhli nějakou tu obezličku a pomocí vyhlášení výjimečného stavu či tak něco ty volby odsunuli? Argumenty mít zřejmě bude. Před volbami by podle Masterových predikcí mělo každý den přibývat tři až čtyři tisíce nakažených.  Bude si an něco podobného moci troufnout? 

Je pro Andreje reálné, aby navzdory opozičnímu řevu a navzdory mediálním splaškometům prostě zatáhl za brzdu? Jemu by se to zřejmě vyplatilo, protože má dost peněz na sto takových kampaní. Ale může si to dovolit tváří v tvář pisálkům a opozici?  Myslím, že veřejnost by mu odložení "dalších zbytečných voleb pro stranické papaláše" klidně prominula. 

Nebo je chladnokrevný a má spočítáno, že volby dopadnou (pro něj) dobře i navzdory nízké volební účasti a tak může dělat frajera, že demokracii bude učiněno zadost navzdory čínským breberkám? 

Následující tři týdny pro mě budou zajímavou ukázkou babišových možností a reality jeho moci a vlivu. Pokud volby odloží, budu si myslet, že má situaci pevně v rukou, umí pořád ještě kalkulovat a zůstává realista, který umí dát na váhu plusy a mínusy a za relativně nízkou cenu mediálního řevu uhraje budoucí volební výhru. 

 Pokud volby neodloží, ale hladce je vyhraje, budu si myslet, že stále má dobré poradce, umí si mezi svými spolupracovníky vybrat a ví víc než my. Má ty poradce tak kvalitní, že dokázali správně odhadnout, jak to dopadne i přes koronavirus. Možná to bude hazard, ale pokud mu to vyjde, bude to jedno. 

Pokud ale volby prohraje, budu si myslet, že jsem byl svědkem babišova vrcholu a jeho autíčko moci to začíná nabírat směrem dolů. A podobně to uvidím, pokud budeme svědky nějakého pelmelu pokusů o oddálení voleb, který neprojde, nebo bude stažen tváří v tvář opozičnímu řevu či křiku novinářů. Toto pro mě budou důvody si myslet, že Andrejko už dál ani neporoste, ani nepřesvědčí víc voličů, že je tím pravým. 

Jak to vidíte vy? Budou volby v řádném termínu? Bude v nich hrát koronavirus největší roli? Pomohou Babišovi? Nebo mu naopak uškodí? 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (46 hlasů)

Komentáře

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

insegnante.
Přispívala jste na blocích Akt.cz?
Já jsem tam přispíval a nicka ten co kydá hnůj,jsem zaznamenal poprvé,pak přispíval jen jako tenco,pak jako maloměšťák,ale vždy to mělo úroveň.Když teda přišel na kydy,tak je vlastně mezi svými.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

já jsem někdy něco napsala na Nové republice, ale na akt. nikdy, to ani neotvírám, rozčiluje mne už jenom očekávání, co bych se tam dočetla. Osmělila jsem se něco plácat až tady, kdy - i přes některý ostrý výpady některých diskutérů - cítím nějaký spřízněný okruh lidí, i když některý názory se různí, ale celkově myslím zaměření je shodný. Jinak jsem nikde nepsala - sem jsem se dostala přes Kosu a na Kosu přes odkazy na kdysi dost zajímavé České pozici, dnes se tam dívám jen když tam má článek můj oblíbenec Jan Schneider

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jenže on to dělal proto, že ho furt banovali, přičemž vulgarismy moc nepoužíval.
Už je ale mrtvý....ale jak už to bývá zvykem u křesťanů (snad i u křesťanů s výhradami), tak čeká na Boží soud. No a při tom předlouhém čekání občas něco napíše.
Toť vše, nic většího v tom tady nehledejte. Banální záležitost. Snad nebude mít dohru u právníků exdobrodince ostravských horníků a nájemníků.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

Již jsem to zde jednou osvětlil (Targus), zopakuji, neb opakování je matka .....

Pokud si zvolíte nabídku "zdrojový kód" zjistíte jak to ve skutečnosti je. Zdejší stránka, pokud je "Vaše jméno" delší než nějaký předepsaný limit, tak jej zkracuje a zobrazuje ono zkrácené.
Tudíž celé jméno je : věštec - ten co zneuznal mistra. Byla to reakce na moji nechuť podrobit se povinnému uctívání právě skonavšího mistra Gota. I nadále jej mám za velmi milého zpěváčka, který měl vcelku pokřivený charakter. Když on chtěl dělat tu svoji práci a chtěl svým fanouškům rozdávat tu radost, tak se spolčil i s komunisty. Takový trošku, ale opravdu jen trošku sviňáček, ale i tak ho máme rádi! Když on tak pěkně zpíval!!!

Průměrný počet slepic: 1 (7 hlasů)

dík za vysvětlení zvědavý bábě

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Naivně jsem se domníval, že má být "věštec - ten co zneužil mistra" a mistrem je míněn nejmíň Temešvár Ánanda nebo aspoň Óm Nadsamec Guru Janda.

Zatím bez slepic

Pověst hřibům kazí akorát hřib pražský.

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

Prostě nádhera, i ten zdravý les.
Tento týden jsem by 3 x v lese, z toho 2 x na pravácích - zadařilo se.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Babišovu moc udržuje tzv. Demoblok. Dokud má v čele Pekarovou Adamovou, Fialu, Rakušana, u KDU-ČSL ani netuším, kdo jim teď zrovna šéfuje, řádí v nich Kalousek, Pospíšil, Novotný, Hřib, Michálek s tou jeho okurkovou konkubínou, Kolář, Fischer, má Babiš vystaráno. U moci jej udržují tihle, protože normální volič se na ně podívá a hodí hlas Babišovi. Výjimkou jsou Piráti s Bartošem, kde jde o generační poblouznění IT a marihuanové generace, která ještě neprocitla. Babiše udržuje u moci neschopnost opozičních politiků a jejich mizerný morální profil. Proto se míjí a budou míjet cílem všechny snahy a apely na voliče Pepy Koblihy, což pochopí i podprůměrně inteligentní dalmatin, ale ne opoziční politik nebo zarytý kritik. Nenávist k Babišovi jim zcela vypnula logické uvažování a tak řádí jako sekta. Rozdíl je jen v tom, že Andrej Babiš je konkrétní osoba, hříšný kozel, na kterého naložili všechny jejich hříchy.
Jiná věc je náš český deep state, který se dá ze všeho nejvíce přirovnat k italské Chobotnici. Pamatujeme na Cataniho? Někoho zavřel a někdo nový nastoupil na jeho místo. Chobotnice. Podobné je to i v české politice, kde za 30 let prorostla moc výkonná, zákonodárná i soudní s ekonomickou mocí významných firem do jedné nepřehledné tlupy. Podobáme se více banánové republice než kýžené demokracii. Vše začalo ve chvíli, kdy jeden nejmenovaný bývalý premiér a prezident prohlásil, že neumí rozlišit špinavé peníze. V ten okamžik dal najevo, že se zhaslo a nastal run na státní majetek. Chobotnice je natolik prorostlá, že žádné dílčí úpravy evolucí nejsou krátkodobě možné. Systém je nastavený a musíme si počkat buď na revoluci (nejsou k tomu žádné podmínky, tak nepřijde minimálně další 2 generace), generační obměnu politiků (ti nově vychovávaní mladí nejsou o nic lepší, stačí se podívat na líheň kádrů ČSSD na ministerstvu zemědělství) nebo ekonomický či ekologický krach, který vynese do čela země nové schopnější lidi.
Dosavadní politické a ekonomické elity včetně Babiše se chovají stejně jako šlechta před 1789 a na prostý lid kašlou. Tak lid kašle oplátkou na ně, což vyvolává nebývalý řev v pražské kavárně, především ČT. Strašně se diví, jak je možné, že je neposlouchají lidé, kterým tolik let nadávají do neschopných, nedemokratických, hloupých, starých, ošklivých, málo vydělávajících, proruských, pročínských, protievropských, xenofobních, netolerantních Pepů Koblihů. A ti na ně kašlou a schválně volí jinak, místo aby se zamysleli a nechali si poradit, koho volit, aby se mohli počítat mezi mladé, krásné a chytré.
To opozice proti Babišovi dělá celou jeho kampaň a činí Babiše zcela imunním vůči výpadům z opozice a jakýmkoliv demonstracím. Babišovi stačí držet hubu a své voliče nekritizovat. To za něj obstarává opozice celá desetiletí a začal s tím Václav Havel s tím jeho ubrečeným čecháčkovstvím. Normální člověk se nenechá tolik let psychicky týrat, aniž by se vzbouřil a schválně nevolil proti. Z toho se dá vyvodit, že všichni ti rádobychytří politici, herci, herečky a jiní příznivci dnešní opozice jsou docela obyčejně hloupí a neschopní jakékoliv úvahy vyžadující úroveň vyšší než je mateřská školka.
Klasickým příkladem je Pavel Novotný. Dokud si jej ODS bude držet v řadách členů, do té doby bude sice mít semknuté jádro, ale volby nikdy nevyhraje. Stanou se podobnou stranou jakou je Filipova KSČM. Mají svých pár poslaneckých křesel jistých, a to jim stačí k životu.
Současnou chobotnici ve státní správě rozlouskne až kolaps civilizace. Něco jako příchod Germánů do císařského Říma. Bylo už tolik vyhlášek a daní, že se v nich nikdo pořádně nevyznal. Pak přišli Germáni a zavedli jednoduchou daň z půdy. Římská civilizace toho ale nebyla schopna.
Podobně dnes. Jeden člověk sebevýše postavený nezmění prorostlé vazby předchozích 30 let. Ti nejmladší dnešní voliči se toho dožijí, ti nejstarší ne, a podle klipu Přemluv bábu a slov Marthy Issové: "Levice nadělá dluhy a zatímco voni si v klidu umřou, tak my je pak budem do konce života splácet". Martha Issová se mýlí, dluhy jsou už nesplatitelné a pomalu se mění na věčný dluh, ze kterého se platí úrok, ale ne jistina. Takže se státní dluh mění jen na věčnou daň. Nemá smysl důchodcům vyčítat drobky hozené jim ze stolu těch, kdo ukradli státní majetek zde budovaný předchozích 41 let, na kterém měli podíl a nic z něj neviděli, leda zbytky při kuponové privatizaci.
Je to trochu delší, ale snad jsme výše vysvětlil, že Babišovu moc udržuje neschopnost opozičních politiků vybrat z jejich středu někoho lepšího, než je Andrej Babiš. Krajské volby vyhraje ten, komu přijdou jeho voliči. Mnoho lidí se na nějaké krajské volby vykašle a účast bude podprůměrná. Roli bude hrát každý hlas, tak jsou veškeré předvolební průzkumy k ničemu. Navíc bude úplně jedno, z jaké strany bude hejtman.

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)

Když jsem volil Piráty, tchyně si myslela, že si dělám kozy, pak řekla, že nevěděla, že jsem tak blbý.
Dvakrát stejnou chybu neopakuji.

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)

"...Současnou chobotnici ve státní správě rozlouskne až kolaps civilizace..."

A pak budete vnoučkům, ve studené jeskyni, o dešťové vodě a slupkách z brambor, vykládat : " Byl jednou jeden stát a v něm mohli si občané zvolit svobodně a demokraticky, koho chtějí mít za své vůdce, za správce společných věcí. A váš dědeček , milá naše budoucnosti, taky v těch dobách žil a k volbám taky chodil..eh, teda, co to sem pletu...no prostě byl takový jeden stát a v něm občané mohli si rozhodnout o své budoucnosti svobodně a demokraticky, A ty svině nám zařídily to, že se klepem zimou v jeskyni, žerem shnilé brambory a pijem jen to, co spadne z nebe. Hovada svinská, JÁ bych jim kurva dal !!!!..."

Coby milovníkovi paradoxů se mi ovšem Váš názor, svobodný občane demokratického státu, velmi líbí. Ze sběratelského hlediska mu dávám deset bludišťáků. Slepici žádnou.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

"Navíc bude úplně jedno, z jaké strany bude hejtman."

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

dve funcni moznosti jak provest radikalni zmeny:
1) rozpoutani globalniho valecneho konfliktu
2) volba osviceneho diktatora

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

https://neviditelnypes.lidovky.cz/zahranici/rozhovor-kdo-nekleka-je-ras…
Nějak se to ve světě začíná již otevřeně stáčet směr "kulturní revoluce" :-/ Vzpomínáte si na videa lidí s koronavirem, kteří se káceli přímo na ulicích (Čína, Irán..)? V Itálii se myslím nikdo na ulici nekácel. Hygienička prohlásí, že se nebudou bezpříznakoví testovat a najednou je sama pozitivní a Ken dřepí v karanténě :-D? Kde bereme jistotu, že i ony PCR testy nejsou cinknuté?...Možná po volbách v USA zmizí i koroňák, záleží zda vyhraje ta správná strana. Zda budou volby... Za mě je uplně fuk, kdo nám tu vládne, zda Bocian co neumí mluvit a nebo nějaká Modrá Straka či Sociální demokrat, co neviděl, to neukrad. A chytrá karanténa není výmysl téhle vlády, tu mi narval iOS přímo do ajfounu - funkce se jmenuje Kontkty s nákazou a je určena pro hlavně pro USA u nás to SNAD nechodí. Naši snad akorát kvákají, že ji dělají, ale zatím jen papírují, Papír má výhodu, múže zmizet. Data v x krát dublovaných databázích se mažou dost blbě....čím více budeme na východě testovat, tím více pozitivity a více strachu lidí a nikdo nebude sledovat to dění kolem sebe...protože asi už jen my to umíme srovnat a ty parelely s 50 lety vidíme.

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

myslím ty letošní říjnové krajské a senátní. Proč by měly být odloženy? Ono v těch volebních místnostech je větší riziko nakažení, než u nás na Zahradě Čech?
Průzkumy říkají, že tyto volby vyhraje ANO a účast bude stejně slabá jako v těch minulých.
Víc o tom nemá smysl žvanit.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

" Proč by měly být odloženy? Ono v těch volebních místnostech je větší riziko nakažení, než u nás na Zahradě Čech?"

Souhlas. Ještě přidám příměr. Ono v těch volebních místnostech je větší riziko nakažení, než při pátečním nákupu v nákupním centru?

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

"Ono v těch volebních místnostech je větší riziko nakažení, než při pátečním nákupu v nákupním centru?"

ANO, mnohem větší...a zejména je to mnohem nebezpečnější.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

S koronavirem si buď poradíme, nebo pomřem. S naředěním populace (nebudu uvádět kým vším, vyvolalo by to příiš bouřlivé žvastání) postupně vymřem, tady nejde ale nijak poradit si.
Buď k volbám opět (za komoušů jsem nechodil, poté nějakou dobu chodil, po taškařici s VV a LIDEM opět nechodím) nepůjdu...anebo tam hodím skutečnou volbu, dle svého nejlepšího vědomí a svědomí, s největší pravděpodobností tedy bude tento hlas formálně neplatným (legitimně však jedním z mála naprosto platných hlasů). Nemám prostě zatím žaludek na to volit Okamuru.

Vždyť de facto o žádné demokratické volby ani nejde, jde o jakési otrocké úkony odehrávající se na pozadí soupeření různých mafií, celé je to navíc komodifikováno - nemá to co dělat ani s fair kláním ani se spravedlností .... takže ten výsledek je de facto neplatný, však je taky často i tragikomický, to v tom lepším případě.

Ještě malá poznámka.
V podstatě by měli (ženské prominou) vrátit diplomy všici ti, kteří tvrdí, že moc v tomto státě je opřena o tři pilíře - o moc zákonodárnou, o moc výkonnou a o moc soudní. To je naprostá pitomost. Samozřejmě že je zde moc hospodářská, nebo chcete-li ekonomická...a od ní odvozená Velmoc (tedy moc médií, zejména masových medií).
No a samozřejmě ty, kteří je to tak učí, by měli vyhodit na dlažbu, to je jasné. Aby dále nepáchali velké škody na majetku, přírodě i lidech.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

A dospěl jsem k závěru, že tahle motanice nemá řešení v obrysu poměrného zastoupení.
Především pro neuvěřitelnou povolební kreativitu zvolených.
Před volbami se jednotlivé skupiny bijí mezi sebou až chlupy lítají. Což o to, tak je to správné.
Jenže, poté co se hodí papír do urny, nastane jiné dějství, povolební vyjednávání.
A výsledkem je neuvěřitelný pejskokočičkovský dort. Zaklínaný heslem, přece někdo musí na sebe vzít zodpovědnost vládnutí, ne?
A všechny předvolební sliby jsou v hajzlu. Každý z povolební koalice si uloupne kousek a ty voliči jenom čum a plakej.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Demoblok přehodí výhybku !

Zkušenosti minulých několika voleb ukazují, že malá účast voličů způsobuje menší propad "demokratických" stran. A k malé účasti jistě přispěje strach z nákazy.

Takže demoblok už by neměl mluvit o "rýmičce", které se nikdo nemusí bát. Alebrž by měl mluvit naopak: "Lidičky, nedělejte si z koronáče srandu, jde o vážnou epidemii, a nejlepší bude, když zůstanete doma ! Především vy, starší a důchodci !"

Nu, uvidíme ! Takhle, na plnou hubu to neřeknou, ale něco v tom smyslu, aby to zasáhlo podvědomí, od demobloku očekávat můžeme. :)

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

... že tohle přesně už nastalo. Včerejší omezování osobní svobody hadrem je dnešním vládním hazardem s lidským zdravím a životy. Takže "zdravé jádro" rodinných klanů navázaných na "demoblok" se dostaví v plné polní, ostatní zůstanou z větší části s obavami o zdraví doma.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Včera bylo 33320, dnes 33860, přírůstek 1470 nakažených za pátek.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

jdou také z Ellesmerova ostrova; je zařazen do oranžové zóny. Navrátilci z něj musí do karantény.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

pyžamoni, nebo karibú?

Jako, jestli to nějakej debil zavleče tam a chytnou to tamní Inuité, tak je to zabije všechny bez vyjímky :-(

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Babiš to ode mě dostal. Nedělal jsem si iluze, věděl jsem o jeho střetu zájmu i o průserech z byznysu. Pořád jsem si říkal, není nikdo kompetentnější... Teď už si to nemyslím. To co Babiš předvádí je čirý amatérismus. To co předvádí je naprosto tristní a pro mě osobně skončil poté, co zasponzoroval kampaň na domácí dovolenou a pak si odjel na Krétu. Tohle ukázalo na nejhlubší podstatu jeho duše, všechno ostatní je marketing. To co udělal je neomluvitelné papalášství. Pořád se tu opakuje, nikdo lepší tam není. Není pravda. Po jeho Krétě tam, co se mne týče, může klidně být i Bartoš, Fiala, Kalousek, vyjde to nastejno. Jeho vlak úspěchu a moci dojel do konečné.

Průměrný počet slepic: 2.4 (11 hlasů)

Alternativy k Ježibabišovi jsou. Ale není to nikdo z Vámi jmenovaných. Ani nikdo další z "demokratické opozice".

Nevím, co by se muselo stát, abych tyhle panáky volil.

Ježibabiš si klidně může postavit i tři Čapí hnízda a bude furt lepší.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

Karel Havlíček ?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Ono je to trochu protimluv.. jak může existovat alternativa k současnému systému, pokud alternativa musí respektovat pořádky, které jsou systémové a zaručí, že se nebude jednat o alternativu? Já Babiše volil jako možnou alternativu, jako předstupeň oligarchie/neofeudalismu. Nevěděl jsem zda bude lépe nebo hůře. Jen jsem věděl, že má zdroje a možnost zaplatit si lidi, kteří budou moci makat. Poskytne jim zázemí a nebudou se muset podbízet každému místnímu mafiánovi, aby získali svých 100K na podporu oblastního klubu. Vnitřně jsem po Hrdličkovi, Bémovi, Topolovi a jim podobných rezignoval, že demokracie je schopna spravovat věci veřejné. Zároveň se ovšem podívejte na partaje, které slibují systémovou změnu (mohou si to dovolit, s preferencemi okolo 0,00001 % volebního potenciálu). Byl jsem osobně na setkáních, alespoň 8 podobných subjektů, možná mají schopného lídra, ale lidé okolo něho? Ve všech případech se jednalo o neschopné, kterých by se lídr zbavil byť při pouhém náznaku možnosti postupu výš. A za koho je nahradí? No samozřejmě za "profesionály" :-D to je prostě pořád dokola. Jmenovitě ND, Apači, KSČ, Soukromníci, DSSS, Hnutí změna, Svobodní... Jediná možnost už teď svítá je, co nejvíce podpořit zelené a podobné pošahance a oni nám ten stát zruinují až ke kolapsu. Vzorem je mi USA. Jen se podívejte, tam kde jsou demokrati to vypadá jak Mogadišo. Jak na to reagovala Amerika? ProudBoys :-) Zřeknutí se Trumpa, že si budou své věci řídit sami. To je pravá alternativa. Neměnit trenéra mužstva, ani nebojkotovat domácí utkání na stadionu. Prostě přestat se dívat na fotbal a místo toho si se sousedy zahrát. To je alternativa.

Zatím bez slepic

Vy ten život asi máte hodně jednoduchý, když vám stačí mediální propaganda k tomu, abyste napsal …věděl jsem…

Babiš to podle mne sice nemusel říkat, když věděl, že tam poletí, ale on ho stejně nikdo neposlechl - Fiala byl v Chorvatsku, Pekarová na Slovensku a v Rakousku a Vystrčil si udělal dovolenou dokonce za naše peníze na Taiwan. To je pravý papaláš - zvolený pár tisíci lidmi, placený 10 miliony občanů. Mimořádné tchajwanské poznatky z výzkumu Coronaviru, které prý přivezl, sepisuje asi dodnes. Kolik ta cesta stála? 3,5 milionů jen letadlo. A placení není ještě zdaleka konec.

A když už jsem v tom psaní - co je to podle vás "duše"?

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

To přece není propaganda, to je lidská ukázka nadutosti a papálášství, do které jej navíc nikdo nenutil. A přesně o tom píšu... Není rozdíl mezi Babišem ani Fialou, ani kýmkoliv jiným. Šance na změnu prostě není v podpoře a dalším přivření očí nad úlety našeho AB.

Zatím bez slepic

a že si vaši jezděj kde se jim zachce, bez ohledu za následky to je dobrý? já nevím, ale začínám si myslet - jak tu už zaznělo, že přestěhovat velení mimo prágl a ten obehnat ostnatým žbrlením je jediná záchrana zbytku republiky není tak špatnej nápad.

Zatím bez slepic

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

Co dělají ostatní neovlivním. Jak Praha vypadá, že vypadá, neovlivním. Žádné volby člověk nevynechal, s přáteli o politice diskutoval, svědomí mám čisté. Mohl jsem možná posílat více peněz na projekt slobodného vysielace nebo zvedavci na kafe, to je pravda. Měsíčně se mé dary alternativě pohybují na stejném rozpočtu částky, kterou jsem předtím věnoval na nákup novin/týdeníků. Tedy, co může člověk udělat víc? Nechte si kybicování, mě zajímá konkrétně, co udělat, aby se tu začalo lépe žít?
Byl jsem aktivním členem ve dvou politických stranách, který se účastnil kontaktní kampaně, nevynechal jedinou schůzi, připravoval si referáty, četl podklady. Vážně když odstřihnete 1/10 lidí tak Vám bude lépe? To přece nemůžete myslet vážně. A čím jste potom lepší, než zde věčně otravující elfové? Ti by taky rádi odstřihli, teď Kydy/Aeronet/Zvedavce atp.... Přece tudy cesta nevede Vy správnej nápade.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

když pacholek Takáč chválí novou knihu o Žižkovi

jdou na mne pochyby

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

In reply to by Tony (neověřeno)

Trvalý odkaz

A musím ji jako čtenář jen doporučit.
(Upozorňuji, že nejsem historik!)
Pro všeobecný rozhled a orientaci dobře odvedená práce.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

...jako v případě některých učebnic tkzv. dějepisu....:-D
Kdy člověk nemusí být historikem, aby dokázal rozpoznat a odlišit některá propagandistická sdělení, potažmo celým tím souborem historek se táhnoucí černou nit slepé víry v autority, kteří se také zovou " historiky".
Kdy platilo obecně to, že více se dalo samozřejmě nalhat o událostech časově vzdálenějších....ale v době moderní samozřejmě i toto přestává platit, " díky" masmediálním masážím, včetně těch, které užívá tkzv. vzdělávací systém.
Nu, nečetl jsem, nehodnotím. Snad se text neohnul před požadavky doby, tedy požadavky děvek, matron či přítelkyň investorů. Byl by tak řazen k čestným výjimkám.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

...to pak bude žůžo, stát ve frontě na test. Venku, několik hodin s horečkou a kašlem....

No ale když hlavní jsou ty roušky a rozestupy, že...

Papaláši taky budou čekat ve frontě ?

Možná by stálo za to založit si firmu: " Postojíme ve frontě na test. Hodina za počasí pěkného...300,- korun. Počasí deštivé....plus 200,- korun. Přirážka za mlhu a hustý déšť....plus 400,- korun. Za tmy plus 50 %. Za arktických mrazů plus 50 % plus úhrada spotřeby teplometu. Při povodních záleží na domluvě. O víkendech konečná částka plus 50 %. O svátcích plus 150 %.
Platba předem na účet - sleva 3 %. Platba zadem na účet - přirážka 100 %. Hotovost neberem, jedině zlato nebo drahokamy. Dále nabízíme hotovostní půjčky, úvěry, oddlužení, řešení exekucí a dražby, avšak pouze negativně otestovaným našim stálým zákazníkům. Těm také zaručujeme smuteční obřady a pohřby zdarma, respektive uhradí pouze nutné náklady.
Více na www.pomahamesijsmeprecelide.cz"

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

MUDr. Ivan David
2 hod ·

Proč právě nyní hoří Moria?

Už při psaní předchozího článku o požáru v Morii jsem byl upozorněn čtenáři na akci, která proběhla v pondělí před budovou Reichstagu v Berlíně. Na trávníku tam stálo 13 tisíc židlí, sněhobílých, netknutých – každá prý za jednoho obyvatele Morie, uprchlického tábora na řeckém ostrově Lesbos, který se stal podle jedněch symbolem selhání „Willkommenkultur“ Angely Merkelové, podle jiných symbolem selhání evropské civilizace, která nechala žít lidi v tak strašných podmínkách.

Na leteckých snímcích tábora jsou vidět obytné kontejnery a stany, které je obklopují. Tedy předtím, než vypukl oheň. Tábor byl přeplněný, prý doslova peklo na zemi, přesto jsou na fotografiích v médiích kromě několika dětí s plastovými nádobami na vodu, které se neustále opakují, vidět i mladí muži v módních účesech a oblečení a dobře živené mladé černošky. Podle očitých svědků, ale i oficiálních zdrojů, je většina obyvatel tábora z Afghánistánu a Afriky, nikoli Sýrie, a většinu tvoří mladí muži, často podle oblečení a vousů přívrženci radikálního islámu.

V pondělí tedy demonstrace židlí v Berlíně, organizovaná nevládními organizacemi, které mají dopravu uprchlíků do Evropy doslova v popisu práce, v noci na středu požár Morie, podle řeckých úřadů založený samotnými uprchlíky, což se málokde v televizích zmiňuje, a ve čtvrtek prohlašuje Angela Merkelová v televizi, že přijímání uprchlíků a jejich rozdělení mezi země EU bude jedním z hlavních témat německého předsednictví. Nevypadá to jako náhoda a podle mnoha svědectví ani není.

Na začátku července řekl spolkový ministr zahraničí Heiko Maas, že všechny státy EU budou nuceny přijmout uprchlíky. Německo nás k tomu přinutí. Nyní se tedy tvrdí muzika a hoří zatím první uprchlický tábor. Zároveň probíhá hysterická debata ve sdělovacích prostředcích. Kdo je odkázán na české a německé televizní stanice, nedozví se, že tábor zapálili sami uprchlíci. Oheň jako by přišel odnikud. A když už je zmíněno žhářství, pak se vydává za poslední zoufalý pokus lidí v táboře upozornit na svou situaci.

Na webu Tichys Einblick je článek, spíše rozhovor, s očitou svědkyní požárů, která tvrdí nejen to, že ohně založili obyvatelé tábora, ale že jim dokonce měli pomáhat pracovníci nevládních organizací jako je Sea Watch, která pašuje lidi ve velkém. Pokud by se to potvrdilo, je to tedy síla. Žhářství jako způsob, jak si vynutit celoevropskou solidaritu s uprchlíky. Ale na určení pachatelů si ještě dlouho počkáme. Nyní zní Evropou – musíme pomoci uprchlíkům! Je to naše povinnost jakožto vyspělé Evropy!

Samozřejmě vede Německo. Stát, který vyváží do válečných oblastí značné množství zbraní, volá po lidskosti. Heslo "Wir haben Platz!", tedy "My máme místo!", silně připomíná heslo Angely Merkelové z roku 2015 "Wir schaffen das!" Debata v Bundestagu v pátek bylo jedno velké předhánění se v nadlidskosti a zároveň hysterické odsuzování všech, kdo to vidí jinak. Poslanec za AfD Gottfried Curio zmínil žhářství obyvatel tábora, bránění hasičům v hašení požárů, které vznikly zároveň na mnoha místech v noci na středu a pak ještě několikrát, dokud neshořelo úplně všechno. Ptal se, jestli je dobrý nápad vzít si do domu žháře. Dostalo se mu mnoha odsuzujících projevů, výkřiků a obvinění z nelidskosti. Poslankyně SPD, která mluvila po něm, se doslova zalykala pohoršením a odporem.

Další hněv všech, kdo mají na mysli blaho nelegálních migrantů, sklízí kromě zemí, které se od začátku odmítají podílet na evropské dobrodějnosti, Rakousko, respektive jeho vláda vedená kancléřem Sebastianem Kurzem (ÖVP). Ten byl dokonce lucemburským ministrem zahraničí Jeanem Asselbornem označen za hlavního viníka selhání společné evropské migrační politiky, doslova za hlavního padoucha a viníka utrpení uprchlíků. Protože trvá na ochraně vnějších hranic EU. A protože odolává i tlaku na přijetí alespoň „nezletilých bez doprovodu“. Argument, že po vyprázdnění tábora bude do měsíce zase plný, pokud se nezmění postoj EU k ochraně vnějších hranic, je považován za cynismus.

V rozhovoru pro Tichys Einblick zmiňuje Němka, která žije na místě, že německé nevládní organizace se chovají, jako by jim ostrov patřil, a dokonce jsou podezřívány, i vzhledem k incidentu, kdy jejich zaměstnanci „vyslídili“ pomocí dronů stanoviště řecké armády, ze spolupráce s Tureckem.

Pokaždé, když vypukne podobná hysterická a rozumuprostá mediální smršť s různými fotografiemi trpících dětí – ne, že bych utrpení dětí kdekoli zlehčoval – ptám se, co má našim očím zůstat skryto. Jsou to ekonomické ztráty způsobené pandemií koronaviru? Či je za tím ještě něco?

V Německu to může být kauza Wirecard. Na účtech německé finanční společnosti Wirecard, která platila za budoucí hvězdu evropského fintechového trhu, chybí téměř dvě miliardy Eur. Zda šlo o sofistikovaný podfuk jednotlivce, nebo byla firma perfektně fungujícím strojem na podvod, ukážou týdny a týdny dalšího vyšetřování. Téměř s jistotou se ale mluví o tom, že významně selhaly kontrolní mechanismy auditorů, podobně jako kdysi u firmy Enron. A také se nabízí otázky, zda mohlo toto „kreativní účetnictví“ zůstat zcela skryto spolkovému ministerstvu financí a vlastně celé spolkové vládě.

Ministr financí Olaf Scholz (SPD) musel hájit své jednání ohledně skandálu Wirecard na slyšení za zavřenými dveřmi Bundestagu. SPD je nyní jednou z nejagilnějších německých politických stran ohledně obnoveného přijímaní migrantů z řeckých táborů. Kauza Wirecard, jeden z největších účetních podvodů historie Spolkové republiky Německo, byla bezpečně odklizena na zadní stránky periodik.

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)

Celkem to vypadá a docela jistě to je další nátlaková akce na přijímání uprchlíku.

Tábor si zapálili (v pravý čas, židle byly přichystány), teď se bude tlačit na solidaritu. Nejvíc na ti naší.

Nasrat.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

se má likvidovat až v 9/2021. Zatím funguje? Stát ho koupil za 450mio (obchodníkem byl ministr kultury sturmbannführer hermann). Byla by hospodářská ztráta ho nevyužívat.

Průměrný počet slepic: 3.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Normální, obyčejní lidi sou podfinancováni. Nemají žádnej podíl na rozpočtu, kerej si rozdělují na kokotiny a vyrábnění věcí pryč ze země už opravdu, ale oprabdu velká skupina pijavic. Demosgráca je podvod na kerém vydělávají systémové svině. A největší svině sou ty, keré pustily na lidi exekutory, zloděje majetků. A jedna z nich se vyvaluje na hradě. Rozený sociálni demokrad. To je prostě šílený. A ten o kom furt píšete, to je stejně nepoživatelný matroš. Ste už nudný, zoufalý a totálně bezbranný.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

To exekutorské perpetum je dílem "spojených" rukou.
Já si to vysvětluji, tak, že v době zavádění nebyla schůdná cesta jak odměnit právnickou smečku.
Tak se vymyslela tahle cesta - jistý příjem -.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

Bylo tomu trochu jinak. Tomuto extrému předcházel jiný extrém - takřka všudypřítomné výsadní postavení dlužníků vůči věřitelům a nemožné vymožení někdy byť jen zlomku dluhů (pamatuji se, že když jsme si coby zástupci firmy přijeli pro zboží, které měl odběratel dávno zaplatit ...tak na nás tento zloděj zavolal policajty a obvinil nás z krádeže
Zda obojí vymysleli, šířili a profitovali na tom tkzv. právníci (právničky prominou), to je docela pravděpodobné. Vždyť samotný Führer Velké Mafianské Zlodějny tvrdil, že se má zhasnout, a že právníci se tomu mají přizpůsobit. Že je třeba naakumulovat kapitál, vytvořit třídu kapitalistů (vždyť by to byl výsměch - kapitalismus bez kapitalistů !!).
No tak to takhle udělali, přeci nepůjdou proti samotnému Führerovi !! Jsou to taky jen lidi, chtějí se taky nějak uživit.
Z extrému do extrému, trhli na obojím.
Klidně si můžou přiťuknout s lichváři, stejná svoloč.

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)

Právní stát je stát právníků. Vytvořili stav, gdy ten, gdo chce oškubat druhého má na to právo a ten co se nechce nechat oškubat na tůdle nůdle nemá právo. Přirozený stav je ten, že člověk prostě nemůže mít dluh. Dluh je předpokládaný zisk nebo ůskočný manévr pijavice. A na tomdle je založenej celej tento podělanej stát. Jen kolaboranti držej pysky, asi z teho maj taky něco. Kolik z teho máš ty?

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

"Dluh je předpokládaný zisk. " Sasine, to je myšlenka dne. Fakt dobrý. Jeden předpokládá zisk, ze kterého to splatí, druhý předpokládá zisk z úroku. Problém je v tom, kdo nese riziko, když se předpoklad zisku nenaplní. V devadesátkách ho nesl výhradě věřitel až to došlo tak daleko, že neplatil nikdo nikomu nic. Pak Rychetský a spol. zavedli exekuce tak, že od té doby nese riziko výhradně dlužník a věřiteli se i vyplatí, když dlužník nezaplatí a ještě mu exekutor zabaví i peřiny a jídlo z ledničky a prodá za pětikorunu. Tedy smyslem exekuce není pokrýt dluh, ale zlikvidovat dlužníka. Toto je potřeba napravit a riziko rozložit mezi dlužníkla a věřitele rovnoměrně. Co pro to udělal Babiš?

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

In reply to by Kadlas (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tenhle stát je takovej hampejz, že lidi otročí na poplatky státu. Ten nechal právníky spáchat podmíněné exekuce, dříve poprava, na placení daně za půdu, zdravotní ošetření a penzi, soc,zdrav, a chová se k lidem nadřazeně jako kurwa z cizákova, gdy za to, co by naši měli dostat zadarmo, dostanou klidně ůročené penále. Místo podílníků dělají dlužníky a cizákům posílají dividenty, pěstujou u nás solární barony a všelijakou rentiérskou veteš. Smějou se lidem do gsichtu, říkaj jim poplatníci.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)