Realita Babišovy moci

Autor
Štítky

Předevčírem proběhla na Kydech zajímavá debata ohledně moci i bezmoci našeho Veĺkého Bociána. Nakolik je jeho vina, že chytrá karanténa nefunguje, či nakolik za to může za dlouhá léta chronicky podfinancovaný systém a "systémová opatření" všech možných ministrů, náměstků i premiérů, kteří nám před několika leta s vážnou tváří vysvětlovali, že americké zdravotnictví je náš vzor. (Stejně jako americké školství) 

Možná to tak vypadalo jen pro mě, ale měl jsem pocit, že více diskutujících prostě Andrejovi dává ještě šanci. Že nějak chápou, že za těch pár let premiérování v naší demokratické době prostě nemohl napravit vše, co napáchali jeho předchůdci a ani k tomu neměl žádné speciální možnosti, protože o moc (i bezmoc) se dělí s jinými. Ti, kteří premiérovi nakládají viny nejen za to co udělal, ale i za to udělat mohl nebo měl, ale neudělal, těch bylo méně. 

Otázka jaký Andrej Babiš dopravdy je a ne jakého ho chceme mít, ta se mílovými kroky blíží svému rozuzlení. Zde na Kydech se k této otázce ještě vícekrát vrátíme, protože její zodpovězení v plné šíři by nám dalo obrázek o tom, jak si Andrej stojí u svých voličů a vlastně i u svých odpůrců. 

Já bych dnes toto téma vidlácky načnul na základě aktuálního dění. 

Za mě osobně říkám, že pro chytrou karanténu, což měl být hlavní triumf nad koronavirem, Andrej neudělal vůbec nic a je to jedna z důležitých cihel, která drží budovu jeho politického vlivu a preferencí. Do své stavby si jí zasadil sám. Sám chytrou karanténu propagoval, sám vysvětloval, jak to bude fungovat, ale nakonec se ukázalo, že to byla víc chiméra než skutečnost. 

Bude ho to mrzet, protože stejně tak on sám zatnul sekeru půl bilionu hlubokou. Jistě, máme tu krizi, máme tu koronavirus, naprosto chápu, proč to udělal. Ale nechápu, proč nevzal nějakých pár mrzkých miliard a nepostavil za ně (klidně i nefunkční) trasovací centrum plné počítačů se stovkami sedaček, aby dneska mohl tvrdit, že se snažil. Že to není dotažené do konce, ale mohlo být. Nebo že alespoň neposlal do sněmovny nějaký zákon o chytré karanténě, aby se teď mohl vymlouvat, jak mu to spojenci i nepřátelé smetli ze stolu. . Vlastně si ani nezkontroloval, jestli tu karanténu zařizuje jeho kinderministr zdravotnictví.

Teď na tom exceluje Hamáček, který před kamerami ukazuje akčnost svého ministerstva vnitra, které umí pomáhat, chránit, distribuovat, ba dokonce i obsazovat hygienické židle při trasování. V této konkrétní věci si náš premiér nakálel do vlastního hnízda slušnou hromadu. 

Jinak samozřejmě souhlasím s tím, že když se něco třicet let ničilo, tak se to bude třicet let napravovat a jeden Andrej tomu může dát pořádný impuls, ale nemůže to za tak krátkou dobu ani otočit ani zachránit. Není možné mu dávat vinu za zdravotnictví plné farmaceutického lobby, předražené a zároveň podfinancované plné soukromých zájmů a i naprostého nezájmu o pacienta. 

Ale koronavirus tu před rokem nebyl. Chytrou karanténu si vymyslel sám. Sám si ji zpropagoval, sám o ní mluvil a sám se chytil do své vlastní pasti. Na druhou stranu - už se vykecal i z jinačích průserů a často je ještě otočil ve svůj prospěch. 

Já bych ale rád nastolil ještě jinou otázku Andrejovy moci či bezmoci... 

Za tři týdny budou krajské volby. Kampaň je v plném proudu, bilbórdy jsou všude, letáky chodí do schránek, všichni slibují, všichni itrácejí obrovské peníze, aby byli vidět a slyšet. Všichni mají udělané průzkumy veřejného mínění, všichni mají svoje guru Máry a agentury Bison Rose, kteří jim dělají složité přehledy, kde mají své voliče a jak je oslovit. 

A teď do toho tisícovky případů koronaviru denně.... Sakra, komu by se chtělo k volbám? Důchodcům, kteří jsou ohroženou skupinou? Nebo zpovykaným mladým, kteří mají tak náladu na nějaké čekání ve frontě, aby učinil zadost epidemiologickým opatřením? O kolik bude nižší volební účast?

Nikdo to vlastně neví. Nikdo netuší, jak tento faktor ovlivní volby, ale všichni tuší, že prim budou hrát disciplinovaní voliči. Ti, kteří přijdou za každé situace. Takoví, jako mají komunisti (už podle mě nemají), nebo jaké mají lidovci. A možná mladý Klaus nebo Okamura, kteří mají zmáknuté přímé oslovování voličů, ti by mohli někoho zmobilizovat.

ČSSD ale moc skalních voličů nemá. Stejně tak je nemá ANO.  Nebudou v těchto volbách biti? Vlastně možná neprávem, protože za normálních okolností by slušně uspěli. Hejtmanské posty by mohli obsadit skoro zadarmo jiní. Všechny průzkumy, všechno cílení v kampaních, všechny snahy tentokrát nikam nevedou a nikdo nedokáže předpovědět, jak to dopadne. 

Má Andrej alespoň tolik moci, aby v souladu s ČSSD (a možná i ODS a Pirátů) nějak ty volby odložil? Aby vytáhli nějakou tu obezličku a pomocí vyhlášení výjimečného stavu či tak něco ty volby odsunuli? Argumenty mít zřejmě bude. Před volbami by podle Masterových predikcí mělo každý den přibývat tři až čtyři tisíce nakažených.  Bude si an něco podobného moci troufnout? 

Je pro Andreje reálné, aby navzdory opozičnímu řevu a navzdory mediálním splaškometům prostě zatáhl za brzdu? Jemu by se to zřejmě vyplatilo, protože má dost peněz na sto takových kampaní. Ale může si to dovolit tváří v tvář pisálkům a opozici?  Myslím, že veřejnost by mu odložení "dalších zbytečných voleb pro stranické papaláše" klidně prominula. 

Nebo je chladnokrevný a má spočítáno, že volby dopadnou (pro něj) dobře i navzdory nízké volební účasti a tak může dělat frajera, že demokracii bude učiněno zadost navzdory čínským breberkám? 

Následující tři týdny pro mě budou zajímavou ukázkou babišových možností a reality jeho moci a vlivu. Pokud volby odloží, budu si myslet, že má situaci pevně v rukou, umí pořád ještě kalkulovat a zůstává realista, který umí dát na váhu plusy a mínusy a za relativně nízkou cenu mediálního řevu uhraje budoucí volební výhru. 

 Pokud volby neodloží, ale hladce je vyhraje, budu si myslet, že stále má dobré poradce, umí si mezi svými spolupracovníky vybrat a ví víc než my. Má ty poradce tak kvalitní, že dokázali správně odhadnout, jak to dopadne i přes koronavirus. Možná to bude hazard, ale pokud mu to vyjde, bude to jedno. 

Pokud ale volby prohraje, budu si myslet, že jsem byl svědkem babišova vrcholu a jeho autíčko moci to začíná nabírat směrem dolů. A podobně to uvidím, pokud budeme svědky nějakého pelmelu pokusů o oddálení voleb, který neprojde, nebo bude stažen tváří v tvář opozičnímu řevu či křiku novinářů. Toto pro mě budou důvody si myslet, že Andrejko už dál ani neporoste, ani nepřesvědčí víc voličů, že je tím pravým. 

Jak to vidíte vy? Budou volby v řádném termínu? Bude v nich hrát koronavirus největší roli? Pomohou Babišovi? Nebo mu naopak uškodí? 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (46 hlasů)

Komentáře

In reply to by Matzurka (neověřeno)

Trvalý odkaz

ze ...Šumavy.:-) Čtu vás už léta, ale nepřispívám.

Zatím bez slepic

Dočetl jsem zajímavý rozhovor přesně k větě: „Běžíme závod o existenci lidstva.“ Soudím, že evoluční biolog a parazitolog je klasický evolucionář a tak jej nechám v klidu doevolicionovat. Čest jeho památce!!!

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

Brzy budou 4 tisíce nakažených denně. Zavřete školy, míní parazitolog Flegr

11. září 2020 8:48, aktualizováno 11:59
Evoluční biolog a parazitolog Jaroslav Flegr zveřejnil v srpnu na svém blogu předpověď dalšího vývoje pandemie v ČR a varoval před extrémním nárůstem nových případů koronaviru. V pátečním Rozstřelu svůj výhled aktualizoval. Říká, že musíme brzy očekávat až 4 tisíce nakažených denně a varuje: „Běžíme závod o existenci lidstva.“

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/rozstrel-koronavirus-tisice-nemoc-bi…

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

Nemanipulujte. Ten závod o existenci lidstva se týkal toho, že bylo veliké štěstí, že koronáč je velmi málo nebezpečný a málo nakažlivý virus. A že se jako společnost musíme naučit virům lépe bránit, protože kdykoliv může objevit visoce nakažlivý virus, který naši civilizaci zlikviduje. Ten závod se netýká současného koronáče.

Průměrný počet slepic: 3.8 (13 hlasů)

Vir se teď může zaměřit na zabíjení mladých
Podle evolučního biologa se však přezíravé chování mladé generace může obrátit přímo proti ní. „Virus se přizpůsobuje nejhojnějšímu hostiteli. Takže se může klidně stát to, že si mladí vypěstují varianty viru, které budou přímo adaptované na ně.
„A to se stalo, to je španělská chřipka. Když se tam projdete po hřbitovech a kouknete se na náhrobky, vidíte, že po první světové válce je tam spousta hrobů mladých lidí, kteří umřeli ve dvaceti, pětadvaceti letech.“

„Je to tím, že virus jsme si vypěstovali na vojácích, mladých a zdravých lidech,“ říká Flegr. „Škodolibý stařík by si tedy mohl mnout ruce, ale může se stát, že si mladí vypěstují virus, který půjde speciálně po nich.“

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/rozstrel-koronavirus-tisice-nemoc-bi…

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

In reply to by Josef (neověřeno)

Trvalý odkaz

Rozhovor jsem projel a je tam o tom, že se trošku může tento virus zhoršit, ale nikde, že by byl "morovou ranou", natož mladých. Je to více obecná debata na konkrétních příkladech, které ty podsouváš jako hlavní sdělení=ani omylem.

Takže, sdělení toho pána je, že máme štěstí, že nám příroda (i případný únik z labiny z USA labarotatoře v číně) dává varování, cvičnou ukázku jak lehce se po světě rozšíří virus, který je nový=neuspává jak chřipka, že se nci neděje, a že je otázka času, kdy přijde fakt něco zajímavějšího a pak začně tóčo.
A bude, protože se na koronáči ukázalo, že lidi prostě serou na disciplínu, protože maj samá práva, ale jaksi žádné povinosti...

Takže Josefe nesouhlasím, dle mě sdělení nebylo o těch příkladech, ale o obecném sdělení, které bylo ilustrováno na příkladech. ;)

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

Jsem moc rád, že jsou tady chytří a zdvořilí lidé, kteří spolu dokážou diskutovat. Na internetu neobvyklý jev. Díky.

Zatím bez slepic

Možná se mělo učit přes léto...jak jsem navrhoval MZ už v květnu. A za chřipkového období sedět doma, u gramofona a fajčit astričky.
Ale to by zase mnoho Čechů, Češek a Čechátek nemohlo jet k mooooořiiii !!! A to by bylo na revoluci ! Tentokráte již ale opravdovou a krvavou .....

Proč ne, aspoň by se ukázalo zač naše VŠ a SŠ stojí. A zda se ouřadové z MŠ umějí postarat aspoň o tři stupně ZŠ, když už neumějí zvládnout školství obecné (které má, např. dle Taintera, respektive dle odkazového aparátu jeho práce o kolapsu složitých společností, stále velký potenciál - co se týče mezního výnosu z investic).

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Naopak, Chlore - kouření likviduje řasinky v epitelu dýchacích cest, ty pak neexpedujou kdejakej sajrájt ven, tedy kouření vyhovuje hrobníkovi by měl kšeft. A sedět ve vydýchaný místnosti doma - ???
Opět rada na draka - nejlepší je čerstvý povětří venku, pryč o lidí.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

už od začátku korony antikuřáci pečlivě a se značným zklamáním, zjistili, že koronka napadá pouze 10% kuřáků, ten zbytek, že jsou nekuřáci. Zepár jinejch výzkumníků to opětovně prověřovalo a vyšším číslům se nedostali. Tak kdo ví.....

Zatím bez slepic

Na první pohled je Flegr až moc pesimistický, i na můj vkus, nebo spíš přání. Bohužel ale popisuje realitu a z mého pohledu i mých medicínských znalostí mu nemám co vytknout.

Doporučuji - a bude to zajímavé i pro Mastera podivat se sem:
jde o graficjy předžvejkaná data min. zdrav - tedy oficiální údaje.

https://slerka.shinyapps.io/dashboard/?fbclid=IwAR1dQ1jbmRfxHKBXwhI9WnI…

a zajimavé - chtělo by to projít diskusí se znalými lidmi, ale vypadá to věrohodně, je tam pohled na problematiku z pohledu matematiky (Valenčík je studovaný matematik) a teorie her.

https://radimvalencik.pise.cz/

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

To je zvláštní, že tebe nigdo z blboňů za "elfa" nepovažuje. Furt sem nosíš, fašistický sračkomety. Potřeby napsaný nemáš.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Na "vlkovo bloguje" je téměř nábožně rozebírán jeden profláknutý Havlův text. Už jen při čtení ukázek je evidentní, že je to klasické havlovské plácání stokrát vymlácené slámy. Slovní diarrhoea vyprázdněných frází. Dodnes nechápu, jak mohl někdy někdo jeho elaboráty považovat za "intelektuální" a ještě se u toho dojímat údajnou autorovou a zprostředkovaně i svou domnělou morální velikostí. A konkrétně tahle "velemyšlenka" mě fakt rozesmála: "Ve všech těchto případech se osudově zmýlil. To je zlé. Ale ve všech těchto případech začíná už svůj omyl chápat. A to je dobré." Tak určitě (to je obsahově cca stejně hluboký výrok). Mimochodem, celý ta "esej" by se dala shrnout několika málo větami tety Kateřiny, jako že například není všechno zlato, co se třpytí, nebo čiň čertu dobře, peklem se ti odmění a pýcha předchází pád.

Jiný příklad havlovského nablbla: "Co chci říct: slovo je úkaz tajemný mnohoznačný, ambivalentní, zrádný." Aha, tak slova mají své denotace a konotace, lze je užít ironicky atd. To jsem dosud netušil. "Může být paprskem světla v říši tmy, jak kdysi nazval Bělinskij Ostrovkého Bouři, ale může být i smrtonosným šípem." Vážně můžou slova ublížit, stejně tak i povzbudit? Co já bych si bez tohoto třeskutého myšlenkového výronu autora počal? "A co je nejhorší: může být chvíli tím a chvíli oním, může být dokonce obojím současně!" No ne, vážně? Fakt může mít současně jedno slovo více významů, včetně těch symbolických? Wow...

A takhle by se dal brát jeden odstavec za druhým, aby se nakonec autor zaštítil Kantem... Jakože cože? No jasně, kategorický imperativ, no tvl, ten Havel zas válí. Mimochodem, chudák Čapek.

Průměrný počet slepic: 4.5 (50 hlasů)

https://vlkovobloguje.wordpress.com/2020/09/11/965882/

Netuším, kolik slepiconosičů z oné třicítky si dalo před udělením plného počtu bodů pro tdx tu práci si příspěvek IP (zdůrazňuji, že nikoli Vlkův) na Kose přečíst.

Polistopadového Václava Havla jako osobnost miluji jako osinu v zadku. Mimo jiné právě proto, že ačkoli si byl velmi dobře vědom toho, jak slova fungují, vědomě, povýšeně, a licoměrně jich celý život používal a zneužíval. Na rozdíl od tdx jeho esej ovšem považuji za zdařilou a hodnou přečtení. hlavně proto, že ji možná Havel psal při pohledu do zrcadla, s vědomím, jak on sám dokáže slova využívat a zneužívat.

Havel byl nadprůměrně dobrý (chtělo by se říci čtyřslepicový) kompilátor a pětislepicový manipulátor.

Byl si toho plně vědom.
Pokud by například Odcházení o Havlovi napsal někdo jiný než on sám, byl by havlérkou odsouzen k věčnému zatracení.
Pokud si hru přečtete místo shlédnutí, zjistíte, že se jedná sice zase o kompilaci a parafrázování cizích motivů - což ale nepovažuji za nic proti ničemu.
Odkazem Odcházení je hrdé konstatování: Byl jsem lhář a manipulovaný(!) manipulátor a nestydím se za to, mám srandu z každého, kdo mi naletěl. jen mě mrzí, že jsem sám naletěl těm abám. Zatracený koule a jejich obsah!
Být Veškrnovou, nechám si chránit a pobírám milióny za prodej chráněného vzoruna čukuládové Havlovy koule (místo laviček): Když může W. A. Mozart, proč ne V. H. Ruzyňský ???

Průměrný počet slepic: 4.4 (15 hlasů)

Někteří postkomouši, co -Havla miluji jako osinu v zadku- se z Havla dodnes nevzpamatovali.
Nezbydou po nich ani ty koule, ani lavičky, ani letiště, ani Veškrnová. Zbývá jim jen pištění a kvílení na dědkovských stránkách. Havel byl osobnost, kterou uznává celý svět mimo okupantů Ruska, Číny. Zeman je jen lhář a ožralý dobytek.
I když ne všichni. Andrejko, ten je chytřejší, občas se k H.odkazu hlasí.
Být tím dědkem, vezmu si raději roušku a myju si ruce.
Ruce, Roušky, Rozestupy.

Průměrný počet slepic: 1.5 (16 hlasů)

In reply to by anonymní (neověřeno)

Trvalý odkaz

hLOUPĚ ŽVANÍŠ...

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

In reply to by anonymní (neověřeno)

Trvalý odkaz

Oběd ti úplně nesedl, co? To se pak žluč vyleje raz dva.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by anonymní (neověřeno)

Trvalý odkaz

Oběd ti úplně nesedl, co? To se pak žluč vyleje raz dva.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by anonymní (neověřeno)

Trvalý odkaz

.... to se fakt nevidí..... takový blb,,,,

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

... v čem se zas až tak lišíme. Tedy až na to, že vy nepovažujete ten eklekticismus za nic proti ničemu, a já ano. Protože i parafrázování může být tvůrčí. Tohle tvůrčí není a nikdy nebylo. A já k tomu poznání jeho doznání nepotřeboval, takže ani neocením, že se k tomu nakonec pod tíhou - možná zbytků svědomí, pravděpodobněji tlaku vnějších okolností - sám před sebou přiznal. Dílo zkázy bylo již beztak dokonáno a v době, kdy k té zpovědi došlo, už měli věci beztak pevně v rukou jiní. Takže pro mě je ta esej pořád to, co jsem napsal výše. Velké prázdno plné bezobsažných frází.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

....Ale znáte od Čapka : "Univerzitní studie" ?
:-D

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

S Babišem je to tak, že bychom rádi někoho lepšího, ale na výběr máme jen takové exempláře jako Fialu, Pekarovou-Adamovou, Bartoše, Kalouska, Jurečku, Pospíšila, Hřiba a další podivíny, kdo si je má pamatovat.
A tak rozumný, nemasochistický lid jde k volbám a hodí to Babišovi nebo Zemanovi. Není to sice terno, ale není to také žádný průšvih. Dá se s nimi žít. Ještě se všechno nerozkradlo nebo nevyprodalo. Ještě nemáme pevně hlavu v nějaké řiti.
Jednou skončí Babiš i Zeman a lid český se bude divit.
Měli jsem skvělé politiky, kteří s vážnou tváří před 30 lety tvrdili - mimo jiné :-) - že do 20 let doženeme v životní úrovni Západ. A tak jsme jim dali hlasy a makali jsme. Dopadli jsme ještě dobře, rozdíl zůstal stejný, jen máme nesplatitelné dluhy. Státní, krajské, obecní i osobní. To znamená, že z toho vlaku již nikdy nevyskočíme a dojedeme do Chlumce, jako ti sedláci.

Průměrný počet slepic: 4.8 (45 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Důchodci mají do Chlumce slevu. Takže bude opět lépe.

Průměrný počet slepic: 3.3 (17 hlasů)

In reply to by Nazdar (neověřeno)

Trvalý odkaz

to mají za pár. Těm je hej. Ale co ti mladí? Chlumec čeká na ně!

Průměrný počet slepic: 4.7 (16 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

"...S Babišem je to tak, že bychom rádi někoho lepšího, ale na výběr máme jen takové exempláře jako Fialu, Pekarovou-Adamovou, Bartoše, Kalouska, Jurečku, Pospíšila, Hřiba a další podivíny, kdo si je má pamatovat...."

I v těch mafijních seznamech je samozřejmě mnoho jiných jmen, z mnoha jiných mafií. Některé snad ani mafiemi nejsou, možná by se jimi ani nestaly, ani po úspěšných psudovolbách..

Pravda je demokratuřežel ta, že lze platně odhlasovávat jen ty seznamy. Tedy že svobodně volit nelze.
Ale jmen máte na výběr mnoho, poradím Vám - volte ty, které OSOBNĚ znáte a víte, že nezklamou.
Což asi bude nikdo z nich....
:-D)))))

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

O kraje ani o senát se lidé nezajímají, neboť je považují, po právu, za nedůležité. Nejlepší by bylo je zrušit. Současné kraje jsou hrozný paskvil, z několika důvodů. Předně většina z nich nesplňuje podmínku velikosti pro dotační schéma Evropské unie, a proto se musí sdružovat do Regionů soudružnosti, což vlastně neguje základní argument pro vznik krajů. Dále jsou kraje naprosto nesouměřitelné. Na jednu stranu maličký Karlovarský kraj a jen o něco větší Liberecký a Zlínský kraj, na druhou stranu naprosto nesourodý, velký Středočeský kraj. Dále jsou rozdělovány regiony, které by ze všech odborných hledisek měli zůstat spojeny. Nejvíce to je samozřejmě v případě Pardubického a Královéhradeckého kraje. Hranice Pardubického kraje vede po hranici města Hradec Králové, jinak řečeno, když vyjete z Hradce, jste v sousedním kraji, který má úplně jiné priority. Podobně tomu je v Hornomoravském úvalu, který je úplně nesmyslně rozdělen mezi Olomoucký a Zlínský kraj. Nemluvě o Severních Čechách, kde je Českolipsko naprosto neorganicky připojeno k Liberckému kraji, ačkoliv je Liberec doslova za kopcem. Stejně tak nesmyslné rozdělení Krkonoš a Podkrkonoší mezi Královéhradecký a Liberecký kraj.
O hlouposti existence senátu snad ani nemluvě.

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

Ano, kraje, navíc s voleným zastupitelstvem, jsou snad největším nesmyslem, který vznikl. Měly být ponechány okresy s tím, že mohly vzniknout okresní samosprávné rady volené nepřímo zastupiteli obcí okresu. Navíc z hlediska státní správy měly okresy prakticky ideální velikost.

Jenže ono se chtělo za každou cenu reformovat.
Těch lží, na kterých byla sametovka založena byla spousta, ale jednou z největších byla lež o tom, jak nový systém odstraní byrokratizaci společnosti. Ledaže by se byrokratizace společnosti odstraňovala zmnohonásobením počtu úředníků.

A senát? No nezlobte se na mě, ale to je moc potřebná instituce. Bez něj by idiocie stran demobloku nebyla zdaleka tak dobře viditelná. Jen je otázka, proč za to platit.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Senioři mají vyřešeno za 40 let práce bydlení.
Vlastní byty nebo domy, nemají už na ně hypotéky a byli v životě nuceni umět selsky počítat. Buď na něco mám a nebo nemám. A vím do čeho se můžu pustit a na co bych už nedosáhl a dostal se do problémů. Nejezdí v autě za milion, 2, nebo 3 a stačí jim vozítko kolem 300.000,-.
Vaří většinou doma a nedělají ze sebe hogo fogo s obědem v šantánu za pětikilo pro jednoho, neutrácejí nehorázné částky za vstupenky na divadelní pičoviny, neprodrbávají peníze v hracích automatech, nežerou drogy, nenosí přes rameno kabelky z Pařížské za 80.000,- a nepotřebují si kupovat k životu nepotřebné kraviny. Proto mají vybavené domácnosti a neposere je ani to, že se posere pračka a nebo lednička.
Mnozí dnešní třicátníci jim toto závidí a za 5 let práce by chtěli mít sakum pikum všechno, být bez půjček, hypoték, lísingů a žít si na vysoké noze jako třeba Rotschild. A jsou mezi něma i takové lemry, kteří o práci ještě kvůli svému nezájmu nezavadili a mnozí jsou navíc zhnilí jak vandráci v červenci. A to je tak Andreji všechno kolem té závisti. Ale že by těm důchodcům někdo z nich záviděl 40 let práce, tak to už neuslyšíš.
Bylo mě včera na blití z těch blbých otázek, která Ti včera ve Zprávách na TV NOVA dával ten černoch co to moderuje. K mojí spokojenosti sis s ním dobře vytřel řit, kolem důchodců.
Nevíte někdo kdy to bylo ? Byla jsem týden bez TV a netu a tak jsem dnes docela koukala

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

nesplatitelné dluhy jsou naše záchrana, i když ještě furt nedosahují ejúnijního a jiného průměru. Ještě se to nikomu nepovedlo mi z toho vymluvit. On dle u nás proběhnuvší éry a podle právě probíhající snahy o demogratizaci o fous vejš u sousedů vpravo nahoře, ty nedluhy a v plusu jsou moc velký lákadlo pro zlatokopy. Jak se říká, kde nic není ani.... nebere.....
taky si myslím že to B správně došlo, koneckonců v těch sférách se pohybuje podstatně dýl než většina "hytrejch"....
A co se mi líbí, jak smysluplně ty dluhy užívá... nikoliv na vytunelování jen pro někoho, ale dává to lidu, jako náhradu za předchozí "takyšetření" a utahování opasků..... proto ten rachot
Chudák Klaus musí bejt na to oné a taky se synek snaží to zarazit seč může, má ale smůlu že používá taťkovu rétoriku a podobné směrování... njn , ale je to zajimavé to sledovat.... tož uvidíme.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

jasně, z hlediska rozdělování krajských (nemalých) peněz maj váhu obrovskou, ale z hlediska celostátní politiky minimální. Fakt důležité volby budou až pozdějc...

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)

Ano. Za dva měsíce v Americe. Pokud vyhraje Trump, ztratí naši podpindosníci půdu pod nohama. Pokud ne, tak Pán Bůh s námi ...

Průměrný počet slepic: 4.8 (9 hlasů)

Co nastane zlého, když by národ o údajně to několikasetleté demokratické tradici, čítající přes 300 000 000 lidí, a který vygeneroval klání Trump - Biden...kdyby v tomto obskurním souboji odhlasoval si Bidena ? Tak zlého, že byste se musel modlit k Bohu (nebyla by lepší panenka , respektive mladice, Marie ?) ?

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Joseph Chlor (neověřeno)

Trvalý odkaz

Celosvětové jaderné peklo?

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

když tak koukám, za co krajští , třeba u nás v JM vyhazují peníze tož.....navíc - doc ela se snaží dostat se vejš.. tzn. do Práglu a ..... tam se dost dostávají za "zásluhy"....

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

A to já si myslím, že volby budou. Co tak pozoruji, tak viru se bojí spíše lidé ve městech. Ti vesničtí to měli na praku, po dvou týdnech intenzivní masáže masmedii, už na konci března.
Zároveň si valná většina myslí, že to je tak akorát mnoho povyku pro nic. Z toho důvodu neočekávám ani výrazně menší volební účast. Ale jak moc Babiš vyhraje si ani já netroufám odhadnout. Jenom o tom jeho vítězství nepochybuji.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

In reply to by Woody (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vesničtí půjdou, protože vědí že riziková je tlačenice a ta na vesnici není.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

bude mnohem zajímavější, než volby samotné. Jeleni jsou už teď na říjištích a čekají na chladné noci, aby mohli troubit do světa své pocity. Jelen je král lesa a nějaký člověk nemůže narušit jeho biologický rytmus. Zajímají ho jen říjné samice.
Všichni myslivci se cestou do lesa staví ve volební místnosti a hodí to babišovcům, bo jsou to staří milicionáři, kteří ví o životě své. A hodně jiných nad 60 let půjde prubnout novou roušku. Já tam půjdu se šálou Spartan Race, v inovejtkách. Brambory jsou v řádku, navzdory viření.

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)

Copak jeleni, ale mě fascinují jelenáři - vábiči a jejich soutěže :-). Cituji a odkazuji: "zvláštní skupinou mezi jelenáři jsou pak myslivci, kteří svoji vysokou profesionalitu prokazují i napodobováním hlasů jelení zvěře v říji - vábiči. Napodobování však u těchto jelenářů - vábičů není to správné slovo. Přesněji - jejich znalosti jim umožňují adekvátně reagovat na vzniklou situaci na říjišti tím, že znají hlasové projevy jelena mladého nebo starého, hledajícího nebo stojícího u laní, znají jelení výzvu nebo vítězný ryk nebo spokojené mrmlání, a vědí, jak tomuto jelenu odpovědět, jak vábit, jak s ním navázat "dialog" a hlavně jak dialog udržet potřebnou dobu, než se podaří jelena uvidět a popřípadě jej i ulovit."

https://www.myslivost.cz/OMS/klubvabicu/Jelenari-a-vabeni.aspx

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Volební urna vprostřed sálu
volební komise u misálů
přes hubu volební rouška
toť demokrácie zkouška,
Sundej tu roušku na pět sekund
jestli jsi Rajmund nebo Edmund
musíme ověřit najisto
aby jsi nebyl Mefisto.
Tak to už stačí, dobře Edo
vím, že mě máš za hovädo,
běž si tam hodit svoje ANO,
a je to v řiti, marjá panno.

Průměrný počet slepic: 4.6 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Předvedu volební komisi
že mi pod nosem nevisí.
Splním si povinnost voliče
pošlu zloduchy do pi*e.
Nejdřív si zajdu na malou.
Bartoše pošlu za fijalou
Jurečku pošlu za farským
nebudu robit na panským.
Žádné takové, že tam nejdu.
Klidně si zvolím českou kejdu
a než se naložím do lihu
zajdu si pro další koblihu.

Průměrný počet slepic: 4.4 (20 hlasů)

Celá naše familia
bude volit Pitomia.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Po Volze pluje Kon Tiki.
Nemá tu žádné kritiky
jen života vyznavače
každý tady měsíc pláče
nad přervanou epopejí
mnohý žalem ani nejí.
Admirále, ber už tužku
dyť to nemáš žádnou fušku.
Každý rád si svěsí bradu
nad proplutím Stalingradu
nad dobytím Astrachaně.
Dobrodružství neslýchané.

Průměrný počet slepic: 4.4 (18 hlasů)

Ládiku, píšu.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

...aspoň pro mně.
Doprdele s politikou, s politiky a tím pádem i s volbami!! Plácání o hovnech? Kdo řekl: "Když nejde o život, jde o hovno"?! KLASIK, bohužel už mrtvý! Tramín dnes nechce zabrat a proto prostřednictvím Leo.K z Vlka dávám sežrat realitu všem mudrlantům. https://vlkovobloguje.wordpress.com/2020/09/12/proti-ignoraci/?fbclid=I…
Vždyť tu jsme jen rádobypolitičtí debátéři s větším či menším rozhledem, ovlivnění či méně ovlivnění. Nebo snad blbí a poloblbí? Ať jsme na venkově nebo ve městech jsme na jedné lodi! A venkov ať si laskavě uvědomí, co by nastalo po rozpuštění městských celků!
Na určitý nátlak, z části politické a z částí veřejného mínění se "srdce Evropy" ze všech stran obklopené zeměmi začíná stávat semeništěm nákazy! Jak to? Vždyť jsme byli téměř průkopníky kázně a rozumu? Co se proboha tak zásadně změnilo? Nebo jsme jen příkladem nekompetentního a ignorantského státu všude propagující liberální demokracii? Druhý ústavní činitel se slavně vrátil z Čínou utlačované země s "cennými poznatky" ohledně Covidu a?? HOVNO. To nám to tedy pomohlo! Nezastírám osobní vztek a nikdy jsem tady snad takhle vzteklý nebyl. A je mi to úplně jedno, když vidím, že všechny cesty najednou vedou do prdele. A to bude politický řev a skandál, pokud se to nezastaví. A konečná anarchie, taky podle Lea.K, kterého si jako autora vážím. Ale hlavně, že to půjde na někoho hodit!! Abych byl trochu soudný, testování se minimálně zdvojnásobilo a je možné, že jsme si jen něco namlouvali. Ale s rybářskou židličkou do fronty šílenství taky nepůjdu, neb tři hodiny stát nevydržím. Radši umřu s trmínem v ruce!!
Psal jsem za sebe ohledně porovnání kovidového jara a postprázdninového stavu. Ten vládní apel a hlavně strach opadl a zatím si stojím. Jsem nasrán, že se v obchodech dusím v roušce a snažím se z nich co nejrychleji vypadnout. V pitomé vrátnici abych měl oči jak ostříž, kdo mine dvě místa s dezinfekcí a profičí dovnitř, jakoby se nic nedělo a to tam visí výstraha jako prase! Abych to odlehčil....chtěl jsem na ředitelce mluvicího papouška, že bych ho naučil slovo rrruce, dneska by už uměl i slovo doprrrdele! Lórrra. Dneska nebyla dezinfekce ani v Metrrru, doufám že z důvodu, že jí používalo víc lidí. Na jaře byly v obchodech k dispozici rukavice a otíraly se vozíky. Díky kecům a zpochybňovačům, kterým dala média prostor a veřejnoprávnímu massmédiu jsme tam, kde jsme, politika totiž "fisrst". Nějaké kecy o rouškovném, když je to horší než na jaře, najednou nebo na nátlak? Radši budu nějakou dobu poslušné onáhubkované a ŽIVÉ šikmoočko než minimálně víc postižený prduch než jsem teď, nebo i mrtvý při mém hulení tabáku :) Asi se zavřu do bunkru s tramínem a odstřihnu datovej kabel. Jednak kdo nic nedělá nic nezkazí a pak to "blahoslaveni budiž chudí věděním, neboť jejich je království tramínově nebeské" a taky sbohem a díky za demokracii.
A na závěr Sasinovské "neserte mě kreténi" a napište potřeby! Nebo to snad byly spotřeby?! Vždyť jsme jen účastníci konzumní společnosti!!

Průměrný počet slepic: 4.2 (21 hlas)

městské celky, zvládl by klídek a pohodička, bo lidi na vesnici nemají čas vymýšlet 3,14-čoviny, které lidu obyčejnému a dělnému život pouze znepříjemňují, ne-li znemožňují.
Na další velemyšlenky odepisovat nebudu, bo mi Stará Jahoda uvařila kafe a je protivná, když ho nechám vystydnout.

Průměrný počet slepic: 3.4 (9 hlasů)

Se satelitizovanými bývalými vidlákovy 1,7 mio obyvatel. Brno se satelity je další mega.
3 mega hladovejch a nasranejch velkoměšťáků by zbytek republiky nedal a musel by bojovat o holé přežití.

P.S.: Studený "bláto" mám rád a běda tomu, kdo mi na ně šmátne :o)
P.P.S.: Ten článek o sociálnu se rodí; nezapomněl jsem na Vaši výzvu. Akorát musím furt redukovat a tak to nebude vůbec hezký čtení.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Přestože na můj vkus občas poněkud střílíte od pasu, na Váš článek o sociálnu se těším.
My holubi jsme totiž přirozeně sociální. Jen doufám, že mě někdo neobviní, že můj sedmdesátiletý asfalt pocházel ze sovětské, ba tehdy ještě stalinské ropy.
Netrpělivě čekám na zámořskou zásilku gumoasfaltu z amerických ropných písků, abych se přetřel.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Babiš může prohrát, jedině když do toho hodí sám vidle.
Tady není otázka jestli ANO, nebo ne, ale kdo by jej nahradil.
Snad Prymula, ale ten půjde na Hrad.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

Což ale v taškařici zvané " demokratické volby" (v podstatě jde o odhlasovávání různých mafijních seznamů) půjde stěží. Jednak z nich mají strach mnohé ty partajnické mafie, jednak mají oni strach z nich a jednak má " volič" strach "volit" nějakou jinou stranu, která třeba ani mafií není.
A těžko se nás svobodných najde více jak za komoušů (bylo nás cca 0, 8 %, kteří jsme odmítali předat svou moc komoušům, pravidelně, v obdobných obskurních obřadech), že bychom dokázali změnit svou legitimní rezistencí legalitu tohoto divadla, aby se dosáhlo konání skutečných VOLEB.
Holt když je většina otroky a otroky nadále chce i být, tak je s nima taky jako s otroky jednáno i příště. Takový je totiž princip demokracie.
:-D)))

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)