Ojrošvejkování

Autor
Štítky

V posledním roce mi dramaticky přibylo "řetězových mailů". Přece jenom jsou Kydy pevnou součástí blogerského prostoru a tak přibývá lidí, od kterých pravidelně dostávám nejrůznější maily. Dokonce mi občas přijdou moje vlastní články napsané třeba před rokem. 

V poslední době mi často chodí různé informace o našem ojroparlamentu, kde se přijímají různé migrační novely, migrační pakty, zákony zeleného údělu a podobně. Takřka pokaždé je takový mail ukončen výzvou, aby se proti přijímané novele bojovalo. Marian Kechlibar - u nás hojě citovaný bloger teď má také na svých stránkách článek o nově přijímaném migračním paktu. Velmi kvalifikovaně analyzuje veškerá rizika z něj plynoucí a opět... na konci jeho příspěvku je výzva, aby se proti této novele včas a účinně bojovalo.

Promiňte, že to řeknu tak, jak to řeknu:

To už se tady všichni zbláznili a věří tomu, že bojem proti parlamentní novele se něco změní? Copak nám to neudělali už mockrát? Tak moc se bojovalo proti evropské ústavě, až z ní byla Lisabonská úmluva. Když nevyšla referenda, tak se opakovala, až se dostavil žádaný výsledek. Když začala migrační krize, tak se prostě otevíraly hranice a když to bylo neúnosné, mluvilo se o migračních kvótách. Když to neprošlo, přišel migrační pakt. Pokud nevyjde tento pakt, udělají zase něco jiného.

To samé platí pro Zelené úděly, emisní normy Ojro 1 - 7 + 8 + 9 +10, jen tomu dejte čas. Všichni naši premiéři se angažovali tu za pomazánkové máslo, tu za zemědělské dotace, tu za atomovou energii a dopadlo to jako obvykle. Pěkně se sklonili před ekonomickou silou Německa a neziskovkami placenými z USA.

Oni si prostě stejně budou prosazovat svoje a pokud narazí na odpor, udělají to jinak, obejdou to a vždycky to bude legální. Jak trefně poznamenal Targus, demonstranti v Bělorusku bojující za odevzdání průmyslu a bohatství do rukou západních bank, ti budou vždycky podporováni. Ale španělští demonstranti, kteří chtějí zpátky svoje národní práva a majetky, ti dostanou po hlavě pendrekem zcela demokraticky. 

A pak přišli Britové, řekli si dost....  a ejhle jsou z Unie pryč. Nic dramatického se nestalo a nějaká dohoda s EU zřejmě také nebude. Prostě přestali bojovat proti papíru a prostě se na svém území odstřihli. 

EU chrlí svoje ojronormy a ojropravidla tak rychle, že se v nich vyznají jen ti, co to chystají a i ti se vyznají jen v těch kličkách, které jim umožňují jejich kejkle. I kdybychom se tady všichni spojili, nikdy nebudeme mít dost kapacity, abychom zvládli analyzovat všechny ty kraviny, které tam v Bruseli vznikají. 

A hlavně... my to ani analyzovat nepotřebujeme. Stejně tak nemá smysl proti byrokracii bojovat jejich zbraněmi. Oni v té papírové válce budou vždycky lepší. Dávno už je to jen hra na pravidla a demokracii a my si musíme hlavně uvědomit, že pravidla dodržujeme už jenom my dole, kdežto ti nahoře už dávno mají své kličky a paragrafy psané na míru a když se jim něco nehodí, prostě si to znovelizují, rozepíší si to do pamfletu o deseti tisících slovech, což nemá šanci nikdo přečíst. 

My je prostě nesmíme poslouchat. My musíme mít ty jejich pravidla u prdele. My musíme mít u prdele celé to jejich pojetí demokracie i justice. Pokud budeme hrát podle pravidel, která nastavili oni, tak budeme prohrávat, protože přesně takhle je nastavili. 

EU je všude okolo nás. Vedle nás je osmdesátimilionové Německo, které si z nás udělalo zadní dvorek. Nad námi je čtyřicetimilionové Polsko, které si myslí, že bychom je měli poslouchat. Rakušáci jsou Němci... Slováci... kdo ví, jak to tam vlastně mají. My nikdy nebudeme moci odejít jako Británie. Stejně tak se nemůžeme úplně postavit na zadní, když je 70% našich zakázek z Německa, nemáme české banky, nemáme v našich rukou ani vodu, ani plyn a naše armáda má co dělat, aby zvládla obsloužit jeden domov důchodců. 

Babiš (a kdokoliv jiný) prostě nemůže přijít za Merkelovou a poslat jí do háje. On nemůže přijet do Brusele a tam si hrát na hrdinu. Má prázdné ruce a všichni to vědí. Tak tam nějak lavíruje, něco podepíše, něco naoko hájí. 

Pro nás je mnohem důležitější, jestli bude Babiš ty kraviny poslouchat a jestli je vezme za své. Jestli se z Brusele vrátí  bude ty jejich nápady zuby nehty prosazovat.  Nebo jestli jim tam v Bruseli bude kývat a tady si to bude dělat po svém.

Já od Babiše vůbec neočekávám nějakou pravověrnost, nebo snad názorovou konzistenci. Před těmi kašpary v EU by to byla smrtící vlastnost. Já bych jen rád rozklíčoval, zda je ten chlap ochoten švejkovat. Je ochoten to podepsat "naoko" a pak u nás vše vyřizovat liknavě, pomalu a různými vytáčkami vše odsunout na neurčito a nekonečno? Je ochoten přimhouřit oči nad tím, že i my budeme mít ojropravidla (byť spolupodepsaná našim parlamentem) u zádele? Je ochoten mlčenlivě souhlasit s tím, abychom to tady tak nějak rozvraceli zevnitř? 

I kdybychom stokrát vyhráli nad migračním paktem, oni to pojmenují zase jinak a nakonec to stejně prosadí, protože jejich leitmotivem je, aby si mohli hrát na lidumily, ale ty problémy aby si vyžral někdo jiný. O nic jiného jim nejde a o nic jiného jim nešlo. 

My to prostě nesmíme splnit. Ať si nám hrozí jak chtějí, ať posílají supliky, důtky, ať dělají soudní stání. Kvalita premiéra se pozná podle toho, že to nějak zakecá, že nezajistí ani úřady, ani vybavení a když budeme mít za úkol přijmout migrantů tisíc, tak jich reálně přijmeme deset a z toho nám jich devět "uteče" neznámo kam do Dojčlandu. Bez ohledu na podepsané papíry.  Prostě Česká republika ústy svého premiéra i jeho podpisů nakonec po nějakých úplatcích souhlasí, ale spolupráce v těchto věcech vázne na technikáliích a dalších překážkách.   

My vždycky budeme muset nakonec souhlasit, stejně jako Klaus nakonec musel Lisabon podepsat. Ale co tam na Západě neumějí, to je naše švejkování. My prostě musíme volat "Na Bělehrad", ale ve skutečnosti nesmíme dojít ani do Budějic. My musíme mít s Bruselí i s Německem dobré vztahy, nemůžeme kousat ruku, která nás krmí (za naše peníze). Ale musíme jí fest olizovat a tu a tam přitisknout zoubek, abychom z ní vytáhli všechno co se dá a co nejméně za to odevzdali. Dokonce musíme mít i nějaké ty kolaboranty. Ale nesmíme je nechat na důležitých místech. 

Můj vztah k Babišovi je rozporuplný přesně na této otázce. Jak moc myslí vážně ty sliby, které v Bruseli dává? 

Ale na druhou stranu - on je u Merkelové i jinde považován za někoho, s kým se nemluví. On je pro ně pletichář, parvenu, zbohatlík, obtížný hmyz, který je tam jen proto, že blbí Češi volí jinak než by volila Merkelová. Babiš nemá v Bruseli žádné kamarády. Ani ve své vlastní ojrofrakci ne. Má tam jen spoustu žalobníčků a udavačů. 

Jedinou sílu, kterou Babiš má, jsme my voliči. To je jediné o co se může opřít. To je jediné, co mu dává legitimitu. Bruselští ho tam neuplácejí, nezvou mezi sebe, oni mu přejí jen to nejhorší. Babišovi nezbývá nic jiného, než dělat to, co jsem psal. Možná to dělá i proti své vůli a svému přesvědčení. Možná by také chtěl, aby ho Macron poplácával po zádech  a Merkelová mu lichotila.  Ale nemůže. Proto si myslím, že Babiš je v současnosti nejlepší kandidát na ojrošvejkování. Prostě nemá na výběr. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (87 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

ač Babiše nesnáším .... no vlastně asi jen on by dokázal prohlásit, že když uprchlíky přijememe, vybudujeme jim uprchlický tábor pod Čerchovem s tím, že výuka bude v němčině...

Průměrný počet slepic: 4.7 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Anďoch nemá na výběr.
Zbytky českých voličů se zachovaným mozkem, jsou na tom ovšem úplně stejně, jako Anďoch. Taky nemají na výběr...

Průměrný počet slepic: 4.8 (33 hlasů)
Trvalý odkaz

Můj vztah k Babišovi je rozporuplný přesně na této otázce. Jak moc myslí vážně ty sliby, které v Bruseli dává? Napsal Vidlák.

A co takového tam slíbil Vidláku, speciálně ohledně migrace? Nevím o ničem.

Fakt je, že když na ARD informovali o novém návrhu Komise na řešení migrace, po dlouhé době řekli, že by snad návrh mohl vyhovovat i V4.
Ale je fakt, že Merkelovou asi Babiš štve, protože je zarputilý a v Radě jim hází do věcí vidle. Navíc pokud jde o klíčové ukazatele, jsme na tom lépe, než Německo, o ostatních nemluvě.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

hraje Babiš betla i koronavirem. Na jednu stranu slibuje testování o sto šest a eurosvazáci hýkají nadšením. Ve skrytu přitom fandí nefukčním hygienám a jejich omezené lidské i procesní kapacitě a neudělá prakticky nic pro to, aby trasování fungovalo, i když by mohl lusknout prstem. A eurosvazáci nechápou, jak to, že to nejde. Viz odkaz:

https://www.youtube.com/watch?v=SimgcHYVFq4

Průměrný počet slepic: 3.1 (12 hlasů)

Anďoch může na prstech luskat, jak chce, nic se nezmění.
1/ Každá infekční nemoc má své zákonitosti průběhu vyplývající z její nakažlivosti, resp. z podmínek a principu jejího přenossu.
2/ Už dávno před prázdninami tady půlka národa řvala jako jeden muž a jedna žena, abych byl genderově vyvážený, že restrikce jsou fujfujfuj. A jelikož Anďoch je zcela poplatný nastavenému politickému systému, který je zde nastaven, tudíž pokud chce býti u vesla, musí brát ohledy na takřka každoroční volby, jednoduše povolil na dobu prázdnin utažené šrouby. Samozřejmě s vědomím, co se stane, protože byl varován.
3/ Chytří, mladí a krásní Čížci dokázali kromě řvaní na adresu Babiše a Vojtěcha jediné - totálné srát na jakékoli předpisy, doporučení a nařízení- Viz chlastací párty v Práglu, viz seznamováky nových vysokoškoláků u Macháče.
Naprosto stejným způsobem, jako zde:
https://www.youtube.com/watch?v=EXktQC4h9sE

Průměrný počet slepic: 4.5 (28 hlasů)

Já o voze, Vy o koze. Psal jsem o pasivní rezistenci těch několika stovek pracovníků hygienických stanic, které se brání posilám a stíhají trasovat sotva 50% vytipovaných podezřelých. A Babiš může lusknout prstem a změnit to. Ale zatím to neudělal. To je celé. Vaše hovna už jsou o něčem jiném.

Průměrný počet slepic: 4.1 (16 hlasů)

vysrat, nic více a nic méně.
Pracovníci hygienických stanic nepodléhají Andymu. Takže ho pošlou do prdele, kdy se jim zachce. Mají totiž jiného šéfa, který má oprávnění je řešit.
A říká se tomu:
- subordinace
- služební postup
- command channel

Můžete si vybrat a započít studovat, vo co gou.

Průměrný počet slepic: 3.4 (13 hlasů)

Jinak souhlas, akorát že jste znovu nepochopil psaný text. Babiš by mohl změnit pravidla pro trasování direktivně zákonem v nouzovém režimu a hygieny i s jejich šéfem by nemohly říct ani popel. Ale neudělal to, protože k tomu má dobré důvody. Taková je realita.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

problém je, že na to musí před změnou pravidel nejdřív sehnat lidi ochotné poslouchat, co po nich chce a plnit rozkazy.
Samotný zákon je k naprostému hovnu, pokud nejsou nástroje, jak ho prosadit do praxe.
Ostatně na změnu takové prkotiny, jako je nějaké trasování, by bohatě stačila nějaká vyhláška, anebo pouhý vnitřní předpis. Ale znovu opakuju, pokud to zaměstnanci hygieny nebudou chtít dělat, resp. budou dělat přesně to, co je v nadpisu tohoto článku, může se klidně stavět na hlavu a fungovat to nebude.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

Nevím, z jakého důvodu tak tvrdošíjně ignorujete možnost, že by hygieniky doplnil nebo trasování komplet převzal někdo jiný. Například callcentrum nějaké soukromé firmy. Nabídek dostal Babiš dost.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

hůř, než ČT24. A to už je co říct.

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

z oficiálních sračkometů jako je ČT24. Sorry jako Laco.

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)

závada.
Když slyším nebo vidím ČT24, napadá mne synonymum - "smečka debilů".
Mimochodem tento termín není mým výmyslem, to jsem si nechal, coby zdroj inspirace, z knížky Bestie za Säffles (Sjövallová, Wahlöö)

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

“Za imponující topografickou fasádou a pod hladkým, částečně módním povrchem mění se Stockholm postupně ve velkoměstskou džungli, narkomanie a zvrhlost tu řádí jako nikdy, bezohlední lichváři tu klidně vytloukají obrovské zisky z té nejšpinavější a nejodpornější pornografie, profesionálních zločinců je tu nejen čím dál víc, ale jsou čím dál dokonaleji organizovaní, a kromě toho tu, zvlášť mezi staršími lidmi, pomalu vzniká ožebračený proletariát. Inflace způsobila, že ceny jsou tu tak vysoké jako skoro nikde na světě, a podle nejnovějších výzkumů musí se nejeden důchodce živit žrádlem pro psy a kočky, aby to vůbec utáhl.
Že se čím dál víc šíří alkoholismus, který tu odjakživa je vážným problémem, i kriminalita mládeže, může pochopitelně překvapit jen odpovědné činitele na ministerstvech a na vládní úrovni.
Ostatně, Stockholm...”
Maj Sjövallová, Peer Wahlöö: Policie pomo pije

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

kdy se tam připrchlíci ani "neziskovky" ještě nevyskytovali (max. Janouchovití a pod.).
Ale jako každé hlavní město holt asi i Stockholm vstřebával spodinu, kterou jinde nechtěli.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

ČT 24 v zájmu vlastního zdraví už dlouhodobě nesleduji a domnívám se, že kontakt s tímto médiem připadá možná v úvahu jen v moderním atombordelu, s respirátorem a štítem, v hygienických rukavicích.

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

I to je nedostatečná ochrana.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Skvělá cesta k pochopení fungování. :-/

A to jste se sám živil PR, což je jen přejmenovaná propaganda.

Právě vy byste měl bejt ČT24 přímo posedlej jak parazitolog nadšenej vším odporným, co se může do člověka zavrtat.

Právě vy byste měl taky sypat pojmenování, pro různý triky, který ČT24 používá, odhalovat nám jednoduché i komplexnější strategie, dávat paralely ze socíku, od nácků, od Britů i USA, katolické církve (protože propaganda je jejich slovo a původně znamená rozšiřování) od francouzskýh revolucionářů i jejich protivníků, od Římanů a Egypťanů, protože co jiného je reliéf oslavující báječné vítězství faraona nad Chetity, který je hodně přikrášlená verze reality, kde to byla spíš prohra. ze který unikl s odřenejma ušima.

Přizvukuje vám chlap, co o sobě říká, že učil psychologii na VŠ a dost možná, že je to i pravda.

Bravo kluci, fakt bravo. :-/

Jakou další rafinovanost máte ještě v kouzelných mošničkách vašeho vzdělání a celoživotních zkušeností?

Strkání hlavy pod polštář? Dívání se jinam? Čekáním až to přejde? Pivíčko a uzený jako Kant?

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)

a kdo se nechce nechat zblbnout jakoukoli propagandou, měl by sledovat jak mainstream, tak alternativy.

Průměrný počet slepic: 1 (4 hlasů)

To je sice pravda, ale příspěvek byl o něčem jiným-.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

s vámi :)

Průměrný počet slepic: 2 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Proti Bruselu se dá vyhrát jedině tak, že se státy V4 a další domluví a vždy někdo hodí veto. Jako si navzájem pomáhají Polsko a Maďarsko před řízením o jejich justici. Poláci vetují řízení proti Maďarům a naopak. Ty tisíce imigrantů nejdou do nějaké chudé ČR, ale za bohatstvím Západu a do komunit jejich souvěrců. Tady jsou jen nízké platy, nesrozumitelná a obtížná řeč, které se prakticky nelze naučit, nulová komunita a zamračení domorodci, kteří se neusmívají, žádné okázalé projevy přátelství tu nejsou a není tu ani slunce.
Zatímco o pár kilometrů na západ je vysněné Německo, což je ráj na zemi a díky Merkelové otevřený dokořán. Ale i Němcům zvoní hrana, a brzy se panská arijská rasa rozmělní přívalem imigrantů.
Už jsme zde psal svůj odhad, že za cca. 10-15 let se EU rozpadne. Do té doby to ale bude s Bruselem k nevydržení, Přesně jako 80. léta v ČSSR. Plná ústa frází, průvody, nadšené budování Spojených států evropských a i ty eurosvazáky máme, jen si dnes říkají elfové a jsou ideologicky zaslepení ještě hůře než svazáci v 80. letech, z nichž mnozí byli jen kariéristé.
Prostě se opět stáhneme na své chaty, chalupy a zahrádky a politiku přenecháme probruselským aktivistům. Oni se znemožní sami a to velice rychle, jakmile jim zmizí jejich třídní nepřítel.
Proti bruselským normám se bojuje švejkováním, tedy dotažením norem ad absurdum. Tohle Češi, Moravané a Slezané ovládají mistrně, zatímco v západní Evropě vůbec. Lidé na západ od ČR totiž opravdu myslí ty bruselské fráze vážně. Zajímavé je, že zatímco nadšeně vítají kdekoho z Asie a Afriky, k obyvatelům z bývalé RVHP se stále chovají jako k druhořadým a méněcenným obyvatelům EU vhodným jen na otrockou práci.
Jsem opravdu zvědavý, kolik imigrantů zůstane v ČR, Polsku, atd. kam budou nuceně přiděleni. Zmizí hned druhý den za souvěrci do Německa. Ti zcela bez příbuzných nebo podpory komunity zahodí doklady a prostě se přihlásí o azyl znovu. Jen se místo křestního jména Mohamed budou jmenovat třeba Abdulalláh.
Na bruselské úředníky se hodí výrok Viktora Černomyrdina: "Měli jsme ty nejlepší úmysly, ale dopadlo to jako vždy." (po neúspěšné měnové reformě v červenci 1993).

Průměrný počet slepic: 4.7 (38 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

nesouhlas s Vámi nabídnutou metodou. Češi skvěle švejkují sami mezi sebou, ale pokud "jde do tuhého" fungují naprosto spolehlivě pro toho, kdo se jeví být silnějším. Cit: "„Nordického, germánského člověka přesvědčíte nebo zlomíte. Čecha, slovanského člověka, lze jen těžko přesvědčit, vždy se ohne, nikdy ho nezlomíte. A když ho přestanete ohýbat a pustíte jej, tu se zase vzpřímí, zase tu stojí a znovu je vám protivníkem. Z toho plyne závěr, že ho musíte pořád přitlačovat, aby musel být stále ohnut, aby poslouchal a tahal.“ — Reinhard Heydrich 4. 2. 1942 A ještě jeden který je Reichsprotektorovi připisován : "Češi jsou jako kolo, čím víc šlapate, tím lépe jede." Není bez zajímavosti, že až do závěrečné fáze války byl z Německem obsazených území Protektorát pro němce jednoznačně nejméně problémový a ekonomicky nejvýkonnější. Při porovnání velikosti jsme v tomto poměru svým výkonem převyšovali i okupovanou část Francie. Švejkování jako účinná forma národního odporu je naším milovaným mýtem, ale koneckonců i Josef Švejk (tedy jeho reálná předloha František Strašlipka) bojoval do roztrhání těla za císaře a vlast dokud ho v rusku nezajali, a i potom dal před legiemi přednost návratu do KuK.Armee při výměně zajatců, načež si ještě zabojoval na jižní frontě proti zrádným Italům.

Průměrný počet slepic: 3.4 (10 hlasů)

O těch se říkalo, že ve dne na Hitlera nadávají a v noci s ním obchodují..... přičemž oni okupováni nebyli.
A o dalších...a dalších....(např. o Němcích - zkuste charakterizovat je, ve vztahu k onomu období, které vám zřejmě imponuje, jinak proč byste asi opíral své žvásty o výroky Heydrichovy, nicht wahr, Herr Zapadlo ?

Zajímavé, nevěděl jsem že ta slova pronesl Heydrich, já je znám od Ivana Medka, z Hlasu Ameriky. Taky podivné, že ?

Malá odbočka - nazírání jistého úseku dějin dnešními polskými tvůrci tkzv. " historie" , také " pečlivě" (aby byl podpořen dopředu smyšlený narativ) vybraná fakta :
"Wojna światów 1920 r".

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

Ten SS generál mohl žvanit co chtěl. Gabčík s Kubišem mu to celkem vysvětlili.
Už jste někdy slyšel o autorské licenci a o tom, že Švejk je postava fiktivní, spojující útržky mnoha charakterů? I samotného Haška, nejspíš v roli jednoročního dobrovolníka Marka?

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

Oni mu toho moc nevysvětlili.
Nebýt sepse, tak to přežil patrně bez následků a patřičně nasrán by se postaral o to, aby na něho Češi nikdy nezapomněli. A aby pamětníků moc nezbylo.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Myslím, že i kdyby přežil, tak by si navěky pamatoval, že v otevřeném mercedesu se Prahou nejezdí.

Soudružka Merkelová Prahou projížděla ve dvou pancéřových kolonách asi tak s dvaceti vozidly každá, s vrtulníkem na obloze a samopalníkama s prsty na spoušti.

Myslím, že se nebála Čechů, ale Němců, co by si to s ní vyřizovali tady, ale někdy se hodí i cizí ruce.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nebýt sepse a šlendriánu anglického konstruktéra a výrobce stengunu. Politické okoličnosti nechávám ležet stranou.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

... no údajně je honilo (mimo řidiče auta páně generála) i asi 50 lidí ze "šaliny" co tam právě projížděla ... alespoň mi to kdysi tvrdil jistý pamětník; já se narodil až po "vítězném únoru" ...

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

Bejt tam a vědět, že bude zkoumáno, jak moc jsem projevil snahu, zvlášť, když je možné, že v tramvaji jede nějaký Němec, jistě budoucí antifašista, tak bych možná honil taky, ale nedohonil. - Co se jen člověk ve Švejkovi nenaučí.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

Zapadlo,
aniž bych Vám bránil ve Vašich opačných názorech (máte na ně právo), nebi zpochybnil historické citáty (skutečně byly tak řečeny i myšleny), asi si neuvědomujete, že metoda pasivní rezistence (česky švejkování) je nejnebezpečnější forma odporu. a neexistuje proti ní obrana, pokud se protivník nevzdá snahy o humánní obraz. Jestliže mu na mediálně humánním obrazu nezáleží, nastupuje ozbrojený odpor, např. v Kosovu.
"Albánci, kteří zjistili, že jim pasivní rezistence a ignorování srbských úřadů nezajistí jejich požadavky, se rozhodli pro boj. Šanci na uznání samostatnosti po Daytonu poklesla, dohoda garantovala územní celistvost všech následnických států jugoslávské federace. Kosovo doplatilo na to, že se nestalo samostatnou republikou, dosáhlo nanejvýš autonomie. Článek jugoslávské ústavy z roku 1974, podle něhož se mohly po hlasování jednotlivé republiky federace opustit Jugoslávii , se ho netýkal. A Albánci se nemohli odvolávat ani na Chartu OSN a její článek na právo národů na sebeurčení, Albánci již svůj stát měli.

Vznikla proto Kosovská osvobozenecká armáda (UCK), která už v dubnu 1996 spáchala čtyři útoky na představitele srbských vojenských sil, další následoval v červnu u Mitrovice a pak ještě jeden na kasárna ve Vucitrnu. Těch se měl údajně účastnit i Hašim Thaci, který byl v roce 1997 odsouzen v nepřítomnosti na deset let."
https://special.novinky.cz/jugoslavie2/historie.html

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

asi nejvíce je metoda pasivní rezistence v rámci našich dějin připomínána v souvislosti s chováním našich politiků v rakouské Říšské radě v letech 1862 - 1879. V té době se naši čeští poslanci na protest proti centralizování monarchie a oklešťování hístorických práv Království českého soustavně odmítali zúčastňovat jednání v Říšské radě. Výsledkem bylo že ti co tam chodili si chválili co potřebovali - občas na úkor Čech.Jedním z důledků byla i reálná podoba Rakousko-Uherského vyrovnání, kdy maďaři dosáhli s němci rovnoprávného postavení a my jsme ostrouhali. Metodu pasivní rezistence tehdy mezi ostatní české politiky prosadil F.L.Rieger a díky ní on i staročeši odešli na politické smetiště. Pokud bude jedna strana, v našem případě Brusel aktivně bojovat za svoje novoty, medializovat ve svém duchu a uzákoňovat dle svých potřeb, zatímco strana protivná se zablokuje nicneděláním a nejvýše bude celý proces zdržovat, osobně sázím na vítězství Bruselu.

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Milý Gerde, obávám se, že ve svém předposledním odstavci nemáte pravdu. To už si v migračním paktu ošéfovali. Naprosto vynikající rozbor migračního paktu je zde - https://kechlibar.net/2020/09/24/novy-azylovy-plan-eu-aneb-pes-jitrnick…. Nikde jsem se zatím nedopídil lepšího rozboru toho blábolu. Tam je popsáno, jak vychcaně si zařídili, aby k útěkům z nuceně přidělených zemí nedocházelo.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

In reply to by Karlos (neověřeno)

Trvalý odkaz

Karlosi,
samozřejmě na myšlenku, že imigrant bude chtít do vysněného ráje Německa, nezapomněli. Jenže co naděláte, když tam imigrant uteče? Stačí jen nehlídat plot zařízení a využít pro detenční zařízení na přijímaná imigrantů opuštěné nebo nevyužité vojenské objetky v západních Čechách. Např. Velká Hleďsebe u Mariánských Lázbí se jeví jako ideální, A ještě bych postavil cyklostezku k německým hranicím za peníze z fondu EU. A poradil jim, že přes Tři Sekery, Tachovskou Huť a podél Hamerského potoka vede cesta k německým hranicím a do Mähringu, kde by mohly německé neziskovky provozovat taxislužbu.
Nezapomeňme, že do Evropy jsou kvůli penězům a české platy jsou pořád 1/3 těch německých. To žádná směrnice EK nepřekoná, a to nikdy.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

Imigranti jsou do EU kvůli penězům a vydělat na cestu sourozencům. Proto posílají nejstarší syny, zbytek už cestu absolvuje zcela legálně letadlem. Jen musí v Africe sehnat dost peněz na tu cestu. Obyčejní vesničané si na cestu do EU nevydělají nikdy a nikdo jim na ni ani nepůjčí.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

... vydělávali, když jim to platěj... včetně oblečení, smartfonů a bankovních karet.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Proti Bruselu se dá vyhrát jedině tak, že se státy V4 a další domluví -

- ano, to je praktické řešení jako stehno, že.

S tím si lidi, co vymyslej a zorganizujou opakování referend, skandály na objednávku, pád MH17, polonium a novičok a další a další prasárny fakt neporaděj.

Nevím, jestli to byla Pergnerová nebo jiná fetka z hudební televize, ta zase v devadesátkách radila, co se v padesátých letech mělo říct komárům (její název komunistů) aby se na to vykašlali, protože je to přeci blbost a navíc ty ošklivé metody. Člověk jen zalitoval, že to z kočárku nezařvala na Havla s Kohoutem, komunismus se mohl zhroutit daleko dřív.

Hlavně, že tu jsou dva články o komplexních systémech.

Průměrný počet slepic: 3.6 (5 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Proti Bruselu se dá vyhrát jedině tak, že se státy V4 a další domluví -

- ano, to je praktické řešení jako stehno, že.

S tím si lidi, co vymyslej a zorganizujou opakování referend, skandály na objednávku, pád MH17, polonium a novičok a další a další prasárny fakt neporaděj.

Nevím, jestli to byla Pergnerová nebo jiná fetka z hudební televize, ta zase v devadesátkách radila, co se v padesátých letech mělo říct komárům (její název komunistů) aby se na to vykašlali, protože je to přeci blbost a navíc ty ošklivé metody. Člověk jen zalitoval, že to z kočárku nezařvala na Havla s Kohoutem, komunismus se mohl zhroutit daleko dřív.

Hlavně, že tu jsou dva články o komplexních systémech.

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

článku jsem si vzpomněl na jednu "orchestrálku", kterážto nese název

"Posrano džichta".
https://www.youtube.com/watch?v=tHnTMah55AU

Myslím, že jsem sem už ten odkaz dával. Je to malý kousek hezké muziky v podání táty a syna.
Pro totální nevzdělance - džichta je čtvercová plachetka ze silné látky o délce strany cca jeden, až jeden a půůl metru, v rozích opatřena tkalouny. Sloužila k transportu posečené trávy, sena, slámy, klestí, ovčí stříže a podobného materiálu na zádech. Tedy na vlastních zádech, nikoli na cizích.

Je škoda, že džichtu neznají v Bruselu, ani v Berlíně. Ani čistou, ba ani tu posranou...

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

nedochází, proč bychom měli financovat a logisticky zajišťovat zpáteční cestu hnědým připrchlíkům. Podle normální logiky by je snad mohli zpátky odvážet neziskoví soudruzi, kteří "loďmo" číhají na připrchlíky nové, bažící po německém, nebo aspoň švédském azylu.
Významně by stoupl koeficient beta, neboli procentuální vytíženost dopravních prostředků a snížilo by se množství uhlíkových emisí.

Průměrný počet slepic: 4.7 (23 hlasů)

Už dlouhou dobu čouhá jak sláma z bot z bruselských nařízení kolem nelegálních imigrantů záměr zničit jednotlivé národy přívalem imigrantů, a ze vzniklé směsi stvořit národ nový, proevropský, probruselský - mládež nová, mládež Stalinova. Druhým cílem je likvidace sociálních a zdravotních systémů. Až do nich budeme pouze platit a nic čerpat, brzy si spočteme, že je výhodnější model každý za své a pak dojde k privatizaci. Kromě toho jsem svědky sociálního experimentu, kdy místo neplodných evropských samců otrávených jedy v potravinách dováží nové plodné samce geneticky různorodé, kteří se stejnými jedy snížením plodnosti otráví až v další generaci. Proto je cílem do Evropy imigranty dostat jakýmkoliv způsobem a jakkoliv je zde v Evropě nechat. Takže logicky se o zpáteční cestě nebo vyhoštění vůbec neuvažuje.
Mají zde s námi žít a skončí to občanskou válkou především na Západě. Sociální experiment Bruselu se nepovede, jen bude mít fatální dopady. můžeme se jen co nejdéle bránit, přijmout imigrantů co nejméně a na všechny vnucené se mračit. Potom zmizí do Německa nebo velkých měst, ale venkovu se vyhnou.
Nás se nikdo na názor neptá, nařízení z Bruselu chodí stejně jako z Moskvy, jen méně okatě.

Průměrný počet slepic: 4.6 (19 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Moskva nám nikdy necpala hnědáky, nikdy nám nežvanila do toho, čím máme topit a svítit. Což jsou věci docela podstatné, možno říci nejpodstatnější.

Průměrný počet slepic: 4.5 (27 hlasů)

Nikde netvrdím, že by nám Moskva cpala imigranty a diktovala, čím topit a svítit. Zato nám diktovala, co si máme navenek myslet. Uvnitř si každý mohl myslet, co chtěl. Zatímco Brusel chce ovládat i mysl lidí, proto předsudečná nenávist a tolik boje za rovnost, při které nějak zapomínají na lidi ze střední a východní Evropy..

Průměrný počet slepic: 4.3 (18 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Moskvy. Já tvrdím, že z Moskvy jich nikdy nechodilo tolik, co dnes z Bruselína. Jinak samozřejmě souhlasím, protože malý zbyteček zdravého rozumu ještě přežívá...

Průměrný počet slepic: 4.6 (18 hlasů)

Moskva nikdy neměla takovou moc jako Brusel a rozhodně nikdy nenutila svým vazalům imigranty nebo islám. Pokus o vnucení Dědy Mráze místo Ježíška ukázal, jak naivní ta snaha byla. Ježíškovi orval peřinku až břichatý Santa Claus s Coca Colou, ale ani ten nezvládl nahradit Ježíška. Teď si na něj brousí zuby Mohamed, a to je jinačí sekáč, ten se nezakecá.

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)